Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen 368/ /2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Tonester Oy Ltd omistaa Naantalin kaupungin Maskulaisen kylässä kiinteistön ANSALA OY Osa kiinteistöstä muodostaa Rymättylän Maskulaisen asemakaavan korttelin 325 tontin 1. Alue on voimassa olevassa asemakaavassa TY= Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teolli suusrakennusten korttelialuetta. Korttelialueen pinta-ala on noin m². Alueen asemakaavan mukainen tehokkuus on e= 0.50 eli alueelle saa raken taa kaikkiaan k-m². Tonester on jättänyt kaupungille seuraavan hakemuksen: "Tonester omistaa kiinteistön r:no 1:99 Naantalin kaupungin maskulaisten kylässä, jolla tontilla Tonester harjoittaa teollisuustoimintaa. Tonester tuot taa sisustuslevyjä ja kylpyhuonekalusteita ynnä muita kalusteita. Tonesteril la on ollut toimintaa kiinteistöllä vuodesta Tontin nykyinen kaava merkintä on TY. Noin sadan metrin päässä lännessä on teollisuustontti kaa vamerkinnällä T. Tonester pyytää Naantalin kaupunkia laatimaan asemakaavan muutoksen ja muuttamaan kaavamerkintää tontilla kokonaan tai osittain T:ksi ja samalla tutkimaan/tarkistamaan rakennusoikeuksia. Vantaalla 13. tammikuuta 2012 Kunnioittaen Tonester Oy Ltd Pertti Mandell asianajaja" Kaavamuutoksen käynnistäminen on tarkoituksenmukaista, jotta yrityksen toimintaedellytykset alueella voidaan tutkia ja selvitysten perusteella tarpeelliset määräykset ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi määritellä. Asemakaavan sallima rakennusoikeus on teollisuusalueeksi melko suuri ja neuvottelussa todettiin hakijan kanssa yhteisesti, että tarvetta raken nusoikeuden nostamiseen ei ole.

2 Koska muutos käynnistyy maanomistajan esityksestä, kaavan laatimisesta ja käsittelystä aiheutuvat kustannukset peritään maanomistajalta (MRL 59 ). Ano jien kanssa on neuvoteltu kaavan käynnistämissopimuksesta. Luon nos siitä oheistetaan. LIITE B1, KSJ luonnos asemakaavan käynnistämissopimuksesta Luonnoksessa on todettu, että ympäristöluvan tarpeel li suuden selvittämiseksi ja kaavamuutoksen sisällön arvioimiseksi laaditaan ainakin seuraavat selvitykset: meluselvitys, hiukkasselvitys sekä tarvittaessa haju selvitys. Kaupunki vastaa ympäristöluvan tarpeellisuuden arvioimista varten tehtävistä selvityksistä. Kaupunki valmistelee kaavaluonnoksen ja saattaa sen luottamuselinten käsittelyyn. Tavoitteena on, että kaavaluonnos valmistellaan mahdollisimman nopeasti viimeistään elokuun loppuun mennessä. Osapuolet sopivat, että maanomistaja vastaa esittämänsä asemakaavan muutoksen laatimisesta ja käsittelystä aiheutuvista kustannuksista. Kaavan laatimisesta ja käsittelystä aiheutuvat kustannukset sisältävät kaavan laatimiseksi tarpeellisten selvitysten ja suunnitelmien kustannukset, kaava-asiakirjojen laatimiskustannukset, kaavan käsittelyn edellyttämän asiantuntijatyön kustannukset sekä kuulutuskustannukset. Kaavan laatimiskustannuksiin sisältyvät myös vastineiden laatimisesta mahdollisiin valituksiin aiheutuvat kustannukset. Maanomistaja vastaa edellä maini tuista kaava muu tok sesta aiheutuvista jo syntyneistä kustannuksista siinäkin ta paukses sa, et tä kaava muutos ei saavuta lainvoimaa. Jos kaupunki keskeyt tää kaavan laa ti mishan keen maanomistajasta riippumattomista syistä, maan omistajan ei kuiten kaan tarvitse suorittaa kaupungille edellä mainittu ja kus tannuksia. Koska rakennusoikeuden nostaminen ei ole tarpeen myöskään erillistä maankäyttösopimusta ei tarvita. Hajuselvityksen kustannuksista ja selvitystyön tekemisestä ympäristövirasto tekee kaupunginhallituksen käsittelyyn mennessä erillisen selvityksen. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunkisuunnittelujaosto esittää kaupunginhallitukselle, että se päättää käynnistää asemakaavamuutoksen Rymättylän Kirkonkylässä korttelissa 325. Muutoksella tutkitaan alueen toiminnalle annettavat määräykset ympä ristöhaittojen ehkäisemiseksi. Muutoksen yhteydessä tehdään tarpeelliset selvitykset, ellei niitä ole ympäristölupaa käsiteltäessä tai muutoin alueelta tehty. Kaupunkisuunnittelujaosto esittää kaupuginhallitukselle, että kaupunginhal litus hyväksyy oheisen liitteen mukaisen asemakaavan käynnistämissopi muksen.

3 Kaupunginhallitus KOKOUSKÄSITTELY: Hannu Aalto esitti, että asemakaavan muuttamiseen ei ryhdytä vaan etsitään yritykselle uusi tontti / toimitilat. Marika Polso kannatti Aallon ehdotusta. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan ehdotuksen puolesta äänestivät Hanna Gustafsson, Jan Lindström, Anne Linja, Samuli Santalahti ja Tero Tavio sekä Aallon ehdotuksen puolesta Marika Polso ja Hannu Aalto. Täten kaupunginjohtajan ehdotus tuli kaupunkisuunnitttelujaston päätökseksi. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Naantalin kaupungin ja Tonester Oy Ltd:n välinen asemakaavan käynnistämis sopi mus oheistetaan. LIITE A1, KH KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunginhallitus päät tää käyn nistää ase ma kaa va muu tok sen Rymättylän Kir kon kylässä kort telissa 325. Muu tok sella tutkitaan alueen toi minnalle an net tavat mää räyk set ym päristö haittojen ehkäise mi seksi. Muu toksen yhtey dessä teh dään tar peelliset selvityk set, ellei niitä ole ympäristö lupaa kä si teltäes sä tai muu toin alueelta tehty. Kaupunginhallitus hy väk syy ohei sen liit teen mu kai sen ase makaavan käyn nistä missopi muksen. Hannu Aalto esitti Urpo Alhon kannattamana, että asemakaavan muuttamiseen ei ryhdytä, vaan etsitään yritykselle uusi tontti/toimitilat. Tämän jälkeen hyväksytyn äänestysesityksen mukaisesti suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan ehdotuksen hyväksymistä kannattivat Hanna Gustafsson, Heini Jalkanen, Jan Lindström, Anne Linja, Samuli Santalahti, Ville Vuorio ja Markku Tuu na. Hannu Aallon ehdotuksen hyväksymistä kannattivat Han nu Aal to, Ur po Alho, Sirpa Hagsberg ja Ar ja Savo lainen. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kaupunginhallituksen päättäneen äänin 7-4 hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen.

4 KAUPUNGINHALLITUS: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Suunnittelualue Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Suunnittelualue sijaitsee Naantalin kaupungin Rymättylän kirkonkylässä, Maskulaisen alueella. Kaava-alue koostuu yhdestä teollisuustontista rajoittuen etelässä Huhdantiehen ja muilta osin virkistysalueeseen. Suunnittelualue on osa teollisuusaluetta, jonka länsipuolella on koulukortteli ja pohjois/luoteispuo lella Maskulaisen asuinalue. Suunnittelualueelle liikennöidään Heinäisten tien ja Alhontien kautta. Kaavamuutostyön käynnistyminen Aloite asemakaavamuutoksen laatimiseen tuli Tonester Oy:ltä. Naantalin kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen asemakaavamuutoksen käynnistämisestä , 201. Suunnittelualueella sijaitseva teollisuustontti on Tonester Oy:n omistuksessa ja käytössä. Maanomistajan ja kaupungin välille on laadittu kaavoitussopimus. Kaavatyön vireilletulo on kuulutettu Turun Sa nomissa ja Rannikkoseudussa sekä Kaupunkiuutisissa. Asemakaavatyön tarkoitus Kaavamuutoksen tarkoituksena on tutkia nykyisen tuotantotoiminnan edellytyksiä toimia alueella siten, ettei toiminnasta aiheudu ympäristöhäiriöitä lähialueen maankäytölle. Kaavamuutoksen aikana tehdään alueella melu- ja hiukkasmittaukset. Kaavamuutoksessa ei tutkita rakennusoikeuden lisäämistä korttelialueelle. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat Maakuntakaava Alueelle laaditussa, ympäristöministeriössä vahvistettavana olevassa maakuntakaavaehdotuksessa (ehdotus hyväksytty maakuntavaltuustossa ) suunnittelualue sijaitsee taajamatoimintojen alueella (A). Vahvistamispäätös odotetaan saatavan syksyllä Koska alueelle on laadittu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, ei maakuntakaavan tilanteella ole asemakaavamuutoksen kannalta merkitystä. Yleiskaava Kaavamuutoksen suunnittelua ohjaa Rymättylän kirkonkylän oikeusvaikutteinen taajamaosayleiskaava (hyväksytty valtuustossa , tullut lainvoimaiseksi ). Rymättylän kirkonkylän taajamaosayleiskaavassa suunnittelualue sijaitsee teollisuusalueella, jolla ympäristö asettaa toi-

5 minnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY). Asemakaava ja sen toteutuminen Suunnittelualue on vuonna 1992 vahvistetussa, alueella asemakaavana voimassa olevassa Maskulaisen rakennuskaavassa osoitettu teollisuusrakennusten korttelialueeksi, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaati muksia (TY). Suunnittelualue rajautuu etelässä katualueeseen ja muilta osin lähivirkistys alueeseen (VL). Lähivirkistysalueelle on rakennettu pururata ja siihen liit tyen kuntoilulaitteita. Suunnittelualueen pohjoispuolella on erillispientalo jen korttelialueita (AO) Metsätien varressa. Suunnittelualueen länsipuolella on koulun kortteli, opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue (YO). Suunnittelualueen itä- ja eteläpuolella on teollisuusrakennusten kort telialueita (TY ja T). Osalla näistä TY-korttelialueista on ennen alueen ase makaavoitusta rakennettuja erillispientaloja. Suunnittelualueen eteläpuoli sen korttelin 326 rakennuspaikat (TY) ovat rakentamatonta metsää. Tonester Oy:n omistamalle alueelle sijoittuu tuotantolaitos ja rivitalo pihapiireineen. Muutoin alue on metsää. Lähivirkistysalueeseen liittyvä lenkkipolku sijoittuu nyt osittain Tonesterin alueelle. Huhdantien pohjoispuolelle (kortteliin 330) sijoittuu Terhin tuotantolaitos ja konttorirakennus. Aiemmin laaditut ja kaavatyön aikana laadittavat selvitykset Alueella on tehty aiemmin melumittauksia. Lausunto melumittauksista , Naantalin kansater veystyönkuntayhtymä, valvontaosasto Ympäristömeluselvitys, Tonester Oy:n aiheuttama ympäristö melu, , Promethor Oy Melumittausraportti Tonester Oy, Durat teollisuuslaitos, , Suo men Rakennustarkastus Oy Ympäristömelun mittausraportti, Tonester Oy, Rymättylä, , Pro methor Oy Kaavatyön aikana tehdään erillisselvityksinä melumittauksia (Promethor Oy) ja hiukkasmittauksia (Ramboll Finland). Pölyä tai hiukkasia ei alueella ole ai emmin mitattu. Meluselvitys on erillisenä asiana kaavoitus- ja ympäristölautakunnan tämän kokouksen listalla. Viranomaisneuvottelu Tonesterin kaavamuutoksen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavakonsulttina toimiva FCG Suunnittelu ja tekniikka / projektipäällikkö Johanna Närhi on laatinut hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelman,

6 joka asetetaan nähtäville luonnosvaiheessa muun valmisteluaineiston yhteydessä. LIITE A1, KAAVYMP , Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) KAUPUNGINARKKITEHTI: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi Rymättylän kirkonky län kortteli 325 / Tonester Oy asemakaavamuutoksen vireille tulon ja päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin. Tonesterin kaavamuutostyötä on jatkettu teettämällä kohteesta meluselvityksen lisäksi ilman laatua koskevat ympäristöselvitykset. Nämä selvitykset on tuotu kaavoitus- ja ympäristölautakuntaan erillisinä ympäristösuojeluasioina, meluselvitys ja hiukkasselvitykset Melu Konsulttitoimisto Promethor Oy on Naantalin kaupungin toimeksiantamana suorittanut melutason mittauksia Tonester Oy Ltd:n tehtaan ympäristössä 28.6., ja Suoritetuilla mittauksilla määritettiin tehtaan aiheuttama melutaso ja tuloksia on verrattu Valtioneuvoston päätöksessä (993/1992) annettuihin melutason ohjearvoihin. Ohjearvojen mukaan asumiseen käytet tävillä alueilla melutaso ulkona ei saa ylittää melun A-painotetun ekviva lenttitason (LAeq) päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 db. Uusilla alueilla melutason yöohjearvo on 45 db. Suoritettujen mittauksien ja tehtyjen havaintojen perusteella: - tehtaan aiheuttama äänitaso on kaakkoispuolen lähimmän asuinrakennuk sen pihalla db(a) - tehtaan aiheuttama äänitaso on luoteis-/pohjoispuolella olevilla asuinra kennuksilla alle 40 db(a) - tehtaan aiheuttama melu ei ole impulssimaista tai kapeakaistaista - tehtaan aiheuttama melutaso alittaa selvästi päiväajan ohjearvon 55 db(a) ja yöajan ohjearvon 50 db(a) sekä uusien asuinalueiden yöajan ohjearvon 45 db(a). Kaavaluonnoksessa on alueen käyttötarkoitukseen liittyvässä kaavamääräyksessä viitattu melun osalta Valtioneuvoston päätöksen (993/1992) annettuihin melutason ohjearvoihin.

7 Ilman laatua koskevat mittaukset Ilmanlaadusta on annettu raja-arvoja ja kynnysarvoja, jotka perustuvat EY:n ilmanlaatua koskeviin direktiiveihin. Lisäksi Suomessa on valtioneuvoston päätös ilmanlaadun ohjearvoista. Kaavoituksessa on varmistuttava, etteivät ilmanlaadun raja-arvot ylity. Alueella on tehty kaksi hiukkaspäästöihin liit tyvää selvitystä syksyn 2012 aikana. Poistokaasun hiukkasmittaukset (Ramboll Finland Oy) Ensimmäisessä selvityksessä mitattiin laitoksen CNC-jyrsimen, sirkkelin ja hiomon yhteisen pölynpoistoyksikön poistokaasun hiukkaspitoi suuksia. Pölynpoistoyksiköltä mitatut hiukkaspitoisuudet olivat hyvin pie niä ja mittaustulosten perusteella voidaan todeta, ettei kohteesta pääse hai tallisia määriä pölyä ympäristöön. Pienhiukkasten ja hengitettävien hiukkasten mittausraportti (Promethor, ) Toisessa mittauksessa ympäristöpölyä mitattiin yhdessä pisteessä lähimmän asuinrakennuksen pihapiirissä noin 70 m etäisyydellä laitoksen kaakkoispuolella. Mittaustulosten yhteenvedossa on todettu, että hengitettävien hiukkasten keskiarvo 6,2 µg /m 3 on selvästi vuosikeskiarvon raja-arvoa 40 µg /m 3 pie nempi. Myös hengitettävien hiukkasten suurin vuorokausipitoi suus 16,4 µg /m 3 on selvästi vuorokausiraja-arvoa 50 µg /m 3 pienempi (ra ja-ar von yli tyksiä sallitaan 35 kpl vuodessa). Lisäksi pienhiukkasten keski arvo 4,2 µg /m 3 on selvästi vuosikeskiarvon raja-arvoa 25 µg /m 3 pienempi. Yh teen vetona selvityksessä todetaan, että hengitettävien hiukkasten ja pien hiuk kasten pitoisuudet alittavat ohje- ja raja-arvot. Kaavaluonnoksessa on alueen käyttötarkoitukseen liittyvässä kaavamääräyksessä viitattu ilmanlaadun osalta Valtioneuvoston päätöksen (VNp480/1996) ohjearvoihin. Hajuselvitys Hajuselvityksen teettämistä on myös valmisteltu. Suomessa ei ole varsinaisia ohje- tai raja-arvoja hajujen esiintymiselle ja leviämiselle, vaan hajua rajoittavissa määräyksissä tukeudutaan Tanskassa, Hollannissa ja Saksassa käytössä oleviin raja-arvoihin. FCG:n hajumallinnukseen ja selvityksiin erikoistunut konsultti on tutustunut paikan päällä tehtaan toimintaan ja jättänyt selvityksen laatimisesta tarjouksen. Tonesterilla on parhaillaan meneillään muu tok sia il man vaih to laitteistossa, jotka vaikuttavat hajumallinnusten tulok seen. Kon sultin kanssa on yhteisesti todettu, että mallinnuksen suorittami nen muutos ten ol lessa käynnissä ei ole perusteltua. Asemakaavan muutosluonnos

8 Nyt valmistuneiden melu ja hiukkasselvitysten perusteella on laadittu asemakaavaluonnos, jossa kaavamääräyksessä asetetaan arvot melulle ja hiukkaspitoisuuksille. Hajuselvitysten edetessä, kaavan ehdotusvaiheessa tarkennetaan määräyksen alaindeksiä koskien hajujen leviämistä alueella. LIITE A10, KAAVYMP , Asemakaavan muutosluonnos (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A11, KAAVYMP , Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (säily tetään erillisessä kaavakansiossa) KAUPUNGINARKKITEHTI: KOKOUSKÄSITTELY: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää asettaa päivitetyn osal listumis- ja arviointisuunnitelman ja päivätyn Tonesterin asema kaavan muutosluonnoksen sekä melu- ja hiukkasselvitykset valmisteluai neistona osallisten arvioitavaksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukaisesti. Keskustelun jälkeen lautakunta yksimielisesti päätti, että asemakaavan muutosluonnoksen asemakaavamääräyksestä poistetaan seuraava lau se: "HUOM. Määräys täydentyy laadittavan hajuselvityksen perus teella asemakaavamuutoksen ehdotusvaiheessa." KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin. Lautakunta poisti pöytäkirjan liitteestä A10 edellä kokouskäsittelyssä mainitun lau seen. Korjattu asemakaavan muutosluon nos on pöy tä kirjan liit tee nä A10. Tonesterin kaavamuutoksen valmistelua on jatkettu pitämällä nähtävilläolon aikana Rymättylässä osalliskokous. Tilaisuuteen osallistui asukkaita, Tonesterin edustajia ja kaupungin edustajina ympäristöpäällikkö Marjut Taipaleenmäki, ympäristötarkastaja Saila Porthen, rakennustarkastaja Juha Kuokkanen ja kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila sekä kaavoituskonsultti Johanna Närhi FCG. Viranomaisneuvottelussa käsiteltiin Tonesterin kaavamuutosta ja todettiin tämän hetkinen valmistelutilanne. Tonesterin asemakaavan muutosluonnos on ollut osallisten arvioitavana välisenä aikana. Asiasta jätettiin palautteena yksi mielipi-

9 de, joka allekirjoittajan mukaan on 44 asukkaan näkemys. Asiamies Matti J. Paavola, asiamies, YTM: "Mielipide Rymättylän kirkonkylän korttelin 325/Tonester Oy:n asema kaavan muutoksen luonnoksesta Kysymyksessä oleva kortteli on aikaisemmassa asemakaavassa ollut merkinnällä T. Rymättylän kunnanvaltuusto on kuitenkin jo hyväksyessään Maskulaisen alueen asemakaavan muuttanut kysymyksessä olevan korttelin asemakaavamerkinnän TY:ksi (ympäristöhäiriötön teollisuustoiminta). Turun ja Porin lääninhallitus on puolestaan vahvistanut kysymyksessä olevan asemakaavan. Korttelin 325 kohdalla ei ole mainintaa sallittavista ympäristöhäiriöistä. Merkinnän (T) muuttuminen TY:ksi tehtiin siitä syystä, että alueen herkkä omakotiasutus (20 kiinteistöä) ja koko Rymättylän aluetta palveleva yli 200 oppilaan koulu sekä lähivirkistysalue eivät tulevaisuudessa altistuisi ympäristöhäiriöille. Tänään koulun vieressä sijaitsee myös Rymättylän aluekirjasto ja ensimmäiset uudet rakennukset ovat valmistuneet 200 metrin päässä Tonesterista etelään sijaitsevalla Heinäisten asuntoalueella. Tämä hyvä kaava - TY-merkintöineen - on edustanut ja edustaa edelleen nykyaikaista yhteiskuntasuunnittelua parhaimmillaan. Tämän hyvän kaavan avulla yhteiskunta halusi suojella ihmisiä ja luontoa ympäristöhäiriöiltä. Edellä selostettu kaavanmuutos ei loukannut myöskään omassa korttelissaan (No 325) sijainnutta lukkotehdasta, jonka toiminta ei aiheuttanut minkäänlaisia ympäristöhäiriöitä. Kaikki osapuolet olivat siis tyytyväisiä tähän hyvään TY-kaavaan. Tonester Oy:n aloittaessa toimintaansa vuonna 1996 TY-merkinnällä varustetussa korttelissaan vuokratiloissa entisessä lukkotehtaassa olisi Rymättylän kunnan viranomaisten pitänyt todeta, että kysymyksessä olevan teknokemiallisen tehtaan toiminta on aiheuttamiensa ympäristöhäiriöiden takia asemakaavan vastaista. Pitihän vuoden 1992 asemakaavanmuutoksen olla ihan tuoreessa muistissa kunnan viranomaisilla. Myös yrittäjällä oli ympäristönsuojelulainsäädäntöön liittyvät velvollisuutensa. Valistunut ja vastuuntuntoinen yrittäjä olisi viimeistään kiinteistön ostohetkellä selvittänyt itselleen mitä oikeuksia, velvollisuuksia ja mahdollisia rasitteita asemakaava sisältää. Oireellista on, että yksi Tonester Oy:n omistajista vielä toukokuussa 2007 "kummastelee, miksi TY-tontin luonnetta ei selvitetty yrittäjälle jo sil loin, kun yritys siihen muutti" (Turun Sanomat ). Edellä oleva ly hyt lainaus paljastaa kaikessa kaameudessaan sen tosiseikan, että sekä Rymättylän kunta että Tonester Oy antoivat välinpitämättömyydessään ja peittelemällä tehtyjä virheitä asioiden ajautua laittomaan tilaan. Rymättylän kunta ja Tonester Oy ovat rikkoneet lakia. Ympäristön asukkaat eivät ole rikkoneet lakia. He ovat vain kärsineet toisten tekemistä virheistä ja tehtaan ympäristöpäästöistä kahdentoista vuoden ajan. Kemianteollisuus osoittautui vaikeaksi naapuriksi. Päämiesteni luottamus teollisuuslaitokseen on vuosien kuluessa merkittävästi alentunut. Alueen terveellisyys, viihtyisyys ja turvallisuus ovat heikentyneet. Päämiehiltäni on riistetty jotakin sellaista, jota heillä aikaisemmin oli. Mikäli vireillä oleva kaavanmuutos toteutuu, sallittaisiin juuri ne ympäristöhäiriöt, joista päämieheni ovat jo vuosikausia kärsineet.

10 Luettelo Tonester Oy:n käyttämistä kemikaaleista ja raaka-aineista vuodelta 2008: Styreenipitoinen polyuretaani hartsi Aro pol tonnia vuodes sa (20-40 % sty ree niä) Väripasta Enguard 3,5-7 " Kovetin Butanox 1-2 " Aluminihydroksidi Martinal " Pesuaine 1,3Dioxilan (helposti sytty vä orgaa 2-4 " ninen liuotin) Ak ryylijäte " Lisäksi käytetään pienehköjä määriä Liquid Polisheria, Pineline Tehopesua, Lakkabensiiniä ja irrotusaine Frekote frewaxia Tonester Oy antoi kaavaluonnoksen esittelytilaisuudessa seuraavat kirjalliset tiedot: Polyesterihartsi, noin 50 tonnia vuodessa, varastossa korkeintaan 1-2 ton nia. Alumiinitrihydraattijauhe, noin 50 tonnia vuodessa, varastossa 1-5 tonnia. Akryylimuovimurske, noin 50 tonnia vuodessa, varastossa 1-5 tonnia. Lisäksi Tonester Oy ilmoittaa, että "tuotantoprosesseista ei aiheudu minkäänlaisia päästöjä". Tämän ilmoituksen saattaa rakennustarkastaja Kuokkanen epäilyttäväksi (myöhemmässä kappaleessa) saadusta luettelosta puuttuu vuonna 2008 ilmoitettuja aineita, jot ka kuitenkin ovat edelleen käytössä. Ulkopuolisen on vaikeata saa tietoja kemikaaleista ym. Raaka-aineiden ja kemikaalien luettelo osoittaa selvästi, että kysymyksessä on kemianteollisuus. KHO on päätöksellään kumonnut Naantalin kaupungin kaavoitus- ja ympäristölautakunnan myöntämän ympäristöluvan. KHO:n päätöksen mukaan ympäristölupaa on haettu toimintaan, josta voi aiheutua erilaisia ympäristöhäiriöitä, kuten melua, hajua ja muita päästöjä ilmaan. Tällaisen toiminnan sijoittuminen TY-tontille on kaavan vastaista. Lisäksi KHO:n päätöksen mukaan lupamääräyksillä ei voida myöskään nyt kysymyksessä olevassa tapauksessa kokonaan poistaa mahdollisuutta, että toiminnasta aiheutuu edelleen hajapäästöluonteista hajua sekä melusta ja päästöistä ilmaan häiriöitä ottaen huomioon toiminnan luonne ja alueen lähialueen maankäyttö. Ei näitä ympäristöhäiriöitä myöskään millään kaavamääräyksillä voida poistaa. Kyseisessä kaavaluonnoksessa olevilla kaavamääräyksillä sallittaisiin jopa T-alueilla syntyviä päästöjä ja melutasoja. Muun muassa Lassentiellä oli todettu melko voimakasta styreenin hajua heti aamusta alkaen ja tästä oli ilmoitettu Naantalin ympäristöpäällikölle. Työpäivän päätyttyä Naantalin kaupungin rakennustarkastaja Juha Kuokkanen - joka asuu Rymättylässä - oli tullut Lassentielle kello 16,30 ja hän kertoi, että "styreenin hajua tuli vielä silloinkin tehtaalta oikein

11 pöllähdyksittäin" (Kuokkasen puheenvuoro kaavaluonnoksen esittelytilaisuudessa ). Kuokkasen lausunto todistaa, että hajupäästöjä on. Hiukkasmittaukset voidaan jättää omaan arvoonsa, koska tuulen suuntia ei ole ollenkaan ilmoitettu hiukkasmittauslaitteen ollessa Lassentiellä kahden viikon mittausjakson aikana. Melua ei ole viime aikoina mitattu kertaakaan kovaäänisen melun aikana. Myös kovaäänisestä melusta on tehty ilmoituksia ympäristöpäällikölle, mutta tarkkailija-mittaajaa ei ole paikalle lähetetty. Melumittaukset kyseenalaistetaan. Ne on suoritettu tarkoitushakuisesti ja mittaustulokset ovat sen mukaiset. Teknokemiallinen teollisuus vuotaa aina joko tavalla tai toisella. Asemakaavaluonnokseen kirjoitettuja melua koskevia valtioneuvoston ohjeiden mukaisia meluarvoja täytyy noudattaa, vaikka oltaisiin T-alueiden ympäristössä. Tässä tapauksessa pitäisi noudattaa Srmk:n C 1 kohdan 4 määräystä, jonka mukaan LVIS-laitteiden keskiäänitaso LA,e,q,T melutaso saa olla enintään 45 db. Tonester Oy:n tontille on tähän mennessä rakennettu noin 2000 kerrosneliötä. Kun rakennusoikeutta on yhteensä 9365 neliötä, runsaan 7000 neliön lisärakennus on mahdollinen. Kaavaluonnoksen esittelytilaisuudessa Tonester Oy:n edustaja totesi, että "tehtaan laajentaminen on mahdollista ja todennäköistäkin vuosien kuluessa". Omakotiasutuksen (Maskulainen ja Heinänen yhteensä 55 taloutta) ympäröimä lähes kerrosneliön teknokemiallinen tehdas on mieletöntä yhteiskuntasuunnitte lua. Päästöt todennäköisesti moninkertaistuisivat. Tämän päivän asemakaa van suunnittelu ei voine tällaista hyväksyä. Kysymyksessä olevat omakotikiinteistöt, jotka on rakennettu jo ennen Tonester Oy:n toiminnan alkamista korttelissa 325, sijaitsivat terveessä ja häiriöttömässä luonnossa. Tonester Oy:n aiheuttamien päästöjen vuoksi kiinteistöjen arvot ovat alentuneet sekä asukkaiden elintaso ja elämänilo ovat huonontuneet. Suomen Perustuslain 15 sanoo, että "Jokaisen omaisuus on turvattu". Suomen Perustuslain 20 :n mukaan "Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon". Tässä yhteydessä on painokkaasti todettava mitä laki kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta (3 ) sanoo: "Kunnan tulee alueellaan valvoa ja edistää ympäristönsuojelua siten, että luontoa ja muuta ympäristöä suojelemalla, hoitamalla ja kehittämällä turvataan kunnan asukkaille terveellinen, viihtyisä ja virikkeitä antava sekä luonnontaloudellisesti kestävä elinympäristö". Maankäyttö ja rakennuslain 1 sanoo, että "Tämän lain tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä". MRL:n 5 puolestaan toteaa, että alueiden käytön suunnittelun tavoitteena on vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää muun muassa "turvallisen, terveellisen, viihtyisän, sosiaalisesti toimivan ja eri väestöryhmien, kuten lasten, vanhusten ja vammaisten, tarpeet tyydyttävän elin- ja toimintaympäristön

12 luomista". MRL:n 54 :n mukaan "asemakaavalla ei saa aiheuttaa kenenkään elinympäristön laadun sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua asemakaavan tarkoitus huomioon ottaen". Edellä olevat lainaukset lainsäädännöstä painottavat voimakkaasti luonnon ja ihmisen suojelua. Naantalin kaupungin päättävät hallintoelimet eivät voi olla huomioon ottamatta tätä inhimillistä näkökulmaa. Tässä yhteydessä on myös todettava vielä kerran, että Tonester Oy:n sijoittuminen nykyiseen kortteliinsa vuonna 1996 tapahtui varsin epämääräisesti ja jopa laittomasti. Toisaalta on todettava, että ympäristön omakotiasutus on täysin laillisesti rakennettu jopa vuosikymmeniä ennen Tonester Oy:n ilmestymistä vanhaan lukkotehtaaseen. Vuoden 1992 asemakaavalla - TY-merkintöineen - haluttiin suojella luontoa, omakotiasutusta ja omakotiasukkaita. Päämieheni toteavat, että vain nyt voimassa oleva TY-merkintä antaa heille turvallisuuden. Nyt on kysymys laillisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Viitaten Naantalin kaupungille toimittamaani valtakirjaan, jolla 44 Tonester Oy:n lähiympäristössä asuvaa henkilöä on valtuuttanut allekirjoittaneen toimimaan asiamiehenä suomalaisissa tuomioistuimissa ja viranomaisissa Tonester Oy:tä koskevia asioita käsiteltäessä, esitän kohteliaimmin seuraavaa: Vireillä oleva asemakaavanmuutos, joka sallii eräitä ympäristöhäiriöitä korttelissa 325/Tonester Oy, huonontaa pysyvästi päämiesteni eli 44 valta kirjassa mainitun henkilön statusta. Vireillä oleva muutos on edellä mainit tujen lainkohtien vastainen. Kemianteollisuutta - todennäköisesti vielä kas vavaakin teollisuutta - ei voida millään perusteilla sijoittaa parhaillaan laa jentuvan omakotiasutuksen, kunnan lähivirkistysalueen ja koulun naapuruu teen. Mikäli Naantalin kaupunginvaltuusto päättää kuitenkin hyväksyä nyt esillä olevan kaavanmuutoksen, päämieheni tulevat päätöksestä valitta maan. Vaihtoehtona päämieheni ehdottavat kunnioittavasti, että Naantalin kaupunki pyrkisi pikaisesti osoittamaan joltakin Naantalin teollisuusalueelta tarkoituksenmukaisen tontin Tonester Oy:lle. Lisämielipide Rymättylän kirkonkylän korttelin 325/Tonester Oy:n asemakaavan muutoksen luonnoksesta: "Jotta asumiselle ja koululaisille taattaisiin häiriötön ja terveellinen elinympäristö, tarvittaisiin mittavat suojavyöhykkeet Tonester Oy:n ympärille. Koska lähimmät asumukset sijaitsevat metrin päässä teollisuuslaitoksesta, ei ole edellytyksiä tarpeeksi mittaville suojavyöhykkeille. Tämän vuoksi Tonester Oy:n sijoittaminen teollisuusalueella sijaitsevalle T-tontille on ainoa ja tarkoituksenmukainen ratkaisu." Tonesterin kaavamuutoksen valmistelu jatkuu hajuselvityksen teettämisellä, minkä jälkeen lautakuntaan tuodaan vastine palautteeseen ja kaavaehdotus lopullisine selvityksineen. KAUPUNGINARKKITEHTI: Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi

13 KOKOUSKÄSITTELY: Tonesterin ase makaavamuutoksen valmistelun tilanteen. Ritva Kotilainen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Kaupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Kaavamuutoksen valmisteluvaiheen palaute Tonesterin asemakaavan muutosluonnos on ollut nähtävillä valmisteluvaiheen kuulemista varten välisenä aikana. Asiasta jätettiin palaut teena asiamies Matti J. Paavolan YTM laatima mielipide, joka allekirjoitta jan mukaan on 44 asukkaan näkemys. Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan pidetyn kokouksen lis tatekstissä on esitetty palaute kokonaisuudessaan. Nyt kaavaselotuksen liit tee nä on ly hennelmä Paavolan palautteesta ja kaavoituskonsultin laatima vasti ne. LIITE A3, KAAVYMP , Asemakaavakartta (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) LIITE A4, KAAVYMP , Asemakaavaselostus liitteineen (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) Kaavan valmisteluvaiheen nähtävilläolon aikana järjestettiin Rymättylässä osalliskokous Tilaisuuteen osallistui asukkaita, Tonesterin edustajia ja kaupungin edustajina kaupunginarkkitehti, ympäristöpäällikkö, ympäristötarkastaja ja rakennustarkastaja sekä kaavoituskonsultti. Tilaisuudessa esiteltiin laaditut selvitykset ja kaavaluonnos. Tilaisuus tarjosi osallisille ja yrityksen edustajille mahdollisuuden keskusteluun. Tilaisuudessa nousi esille mm. osallisten kokemat melu-, pöly- ja hajuhaitat. Tilaisuus oli asukkaiden mukaan ensimmäinen yhteinen tilaisuus, johon tehtaan edustajat ja asukkaat oli kutsuttu. Ympäristöselvitykset 2012 Tonesterin kaavamuutosta varten on tehtaan ympäristössä teetetty kaavan luonnosvaiheessa melutason mittauksia (Promethor Oy: 28.6., ja ) ja ilmanlaatua koskevia mittauksia (Ramboll Finland Oy: poistokaasun hiukkasmittaukset ja Promethor Oy: pienhiukkasten ja hengitettävien hiukkasten mittaukset ). Hajuselvitys 2013

14 Viimeisenä ympäristöselvityksenä FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy on tehnyt asemakaavamuutokseen liittyvän hajuselvityksen ( ). Kaavoitus- ja ympäristölautakunta on merkinnyt selvityksen tiedoksi ympäristösuojelun asiana lautakunnan pidetyssä kokouksessa. Lautakunnan kokouksessa hajuselvitystä esitteli selvityksen tekijä projektipäällikkö Hannu Sippola FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:stä. Työssä tarkasteltiin Tonester Oy:n toiminnan aiheuttamia hajupäästöjä ja niiden leviämistä mallinnuksena. Hajupäästöjen aiheuttajiksi arvioitiin valussa käytettävistä kemikaaleista haihtuvat styreeni ja metyylimetakrylaatti. Pääasiallinen päästölähde on tuotantorakennuksen etelän puoleisella sivustalla katolla sijaitseva 1,5 m korkea ilmastoinnin poistohormi. Selvityksessä arvioitiin hajupäästö käytetyn kemikaalikulutuksen mukaan. Mallinnus tehtiin kahdella eri tuotantomäärällä: 1. Akryylimuovimurskeen käyttö 1000 kg/viikko 2. Akryylimuovimurskeen käyttö 2000 kg/viikko joista ensimmäinen kuvaa nykytilannetta (syyskuu 2012). Päästöt oletettiin tasaisiksi ilmastoinnin päälläolon ajalta eli 11 h päivässä. Styreenin päästöksi arvioitiin 2% käytetystä styreenistä. Metyylimetakrylaatin päästö suhteutettiin styreenin päästöön. Matemaatti sella leviämismallilla laskettiin hajun leviäminen. Säätietoina käytettiin pa himpia mahdollisia sääolosuhteita. Suomessa ei ole määritetty raja- tai ohjearvoa ulkoilmassa esiintyvälle hajulle. Mm. Tanskassa, Englannissa ja Skotlannissa, Saksassa ja Hollannissa on raja-arvot hajulle. Selvityksen johtopäätöksissä todetaan, että Tonester Oy:n mallinnetut pitoisuudet eivät aiheuta terveyshaittaa, joten ainoaksi ympäristöhaitaksi jää hajun aiheuttama viihtyvyyshaitta. Saatujen tulosten mukaan sekä tunnistettavaa (>3 hajuyksikköä/m³) että voimakasta (>5 hajuyksikköä/m³) hajua voi esiintyä jon kin ver ran epäsuotuisissa sääolosuhteissa laitoksen sekä koillis-, että lou nais puo lella. Metsätien lopussa oleva viheralue on laskelmien mukaan haju her kintä aluetta. Hajuhaittaa voi esiintyä myös laitoksen itä- ja länsipuolella se kä kauempana eteläpuolella. Haitan poistamiseksi selvityksessä esitetään mm. poistohormin rakenteen muuttamista. Asemakaavaehdotus Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on tutkia nykyisen tuotantotoimin nan edellytyksiä toimia alueella siten, ettei toiminnasta aiheudu ympäristö häiriöitä lähialueen maankäytölle. Valmistelua on jatkettu pitämällä hajuselvitykseen liittyvät palaverit ja Ensimmäiseen osallistuivat ympäristöpäällikkö, ympäristötarkastaja, kaupunginlakimies, kaupunginarkkitehti, kaavoituskon-

15 sultti ja hajuselvityksen laatija. Jälkimmäisessä mukana olivat ympäristöpäällikkö, kaupunginlakimies, rakennustarkastaja ja kaupunginarkkitehti. Laaditun hajuselvityksen mukaan mallinnetut pitoisuudet eivät aiheuta terveyshaittaa, vaan ainoaksi ympäristöhaitaksi jää hajun aiheuttama viihtyvyyshaitta. Viihtyisyyshaitan minimoimiseksi tehtaan omat toimet ovat ratkaisevia. Selvityksessä ja kaavaselostuksessa on tuotu esiin konkreettinen rakenteellinen parannus. Esitetty poistohormin muuttaminen nk. hajupiipuksi on selvittämisen ja toteuttamisen arvoinen parannus. Muutoksen vaikutus tulee todentaa tehtaan toimesta suoritettavalla seurannalla. Kaavamääräyksen täydentäminen Kaavamääräyksessä ei ole lähdetty määrittämään sallittuja pitoisuuksia hajun osalta, koska Suomessa ei ole määritelty raja- tai ohjearvoa ulkoilmassa esiintyvälle hajulle. Kaavamääräys on täydennetty päivättyyn kaavakarttaan seuraavasti: Ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialue. Korttelialueelle ei saa sijoittaa laitosta, jonka toiminta aiheuttaa terveyshait taa tai ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, ilman pilaantumista, hajua, maaperän pilaantumista tai muuta pysyvää häiriötä. Korttelialueella sijaitsevan laitoksen aiheuttama melutaso ei saa ylittää Val tioneuvoston päätöksen (VNp 993/1992) mukaista melun A-painotetun kes kiäänitason (ekvivalenttitason, L Aeq) päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 db asumiseen käytettävillä alueilla, virkistys alueilla eikä oppilaitoksia palvelevilla alueilla. Korttelialueella sijaitsevan laitoksen toiminnasta aiheutuvat päästöt ilmaan eivät saa ylittää Valtioneuvoston päätöksen (VNp 480/1996) mukaista ilmanlaadun ohjearvoa: - hengitettävien hiukkasten (PM 10) osalta kuukauden toiseksi suurin vuorokausiarvo ei saa ylittää ohjearvoa 70 µg/m³ Korttelialueella sijaitsevan laitoksen toiminnasta ei saa aiheutua ympäristöön vähäistä suurempaa viihtyisyyteen vaikuttavaa hajuhaittaa Viranomaisyhteistyö Kaavatyön aloitusvaiheessa järjestettiin maankäyttö- ja rakennusasetuksen (MRA 26 ) mukainen viranomaisneuvottelu Tonesterin kaavamuutoksen valmistelutilanne on käsitelty kaupungin ja viranomaisten kesken viranomaisneuvottelussa Asemakaavamuutoksesta pidetään viranomaisneuvottelu ELY:n kanssa julkisen nähtävilläolon päätyttyä, jolloin arvioidaan nähtävilläoloaikana saatu palaute ja sen vaikutus kaavamuutokseen.

16 Nähtävilläolosta kuulutetaan kaupungin internet-sivujen lisäksi Turun Sanomissa ja Rannikkoseudussa sekä Kaupunkiuutisissa. Lisäksi naapureille tiedotetaan asiasta kirjeitse. KAUPUNGINARKKITEHTI: KH - Kaupunkisuunnittelujaosto KH 367 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kaupunkisuunnittelujaos tolle ja edelleen kaupunginhallitukselle, että päivätty Tonester Oy:n asemakaavan muutosehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville. Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta tahoilta: Varsinais-Suomen ELY-keskus / ympäristö ja luonnonvarat, Varsinais-Suo men liitto, Raision kaupungin ympäristölautakunnan terveysvalvontajaosto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA: Kauupunginarkkitehdin ehdotus hyväksyttiin. Asemakaavakartta ja asemakaavaselostus liitteineen ovat esityslistan liitteenä (KSJ ). VS. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto esit tää kau pun gin hal li tuk selle, et tä päi vätty To nester Oy:n ase ma kaavan muu tos eh dotus asetetaan maan käyt tö- ja raken nuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja raken nusase tuksen 27 :n mukai sesti jul kisesti nähtäville. Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta tahoilta: Varsinais-Suomen ELY-keskus / ympäristö ja luonnonvarat, Varsinais-Suomen liitto, Raision kaupungin ympäristölautakunnan terveysvalvontajaosto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen oli läsnä kokouksessa. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

17 Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila : Asumisen salliminen korttelin 325 TY-tontilla Alueella voimassa olevassa Maskulaisen rakennuskaavassa (vahv ) kortteli 325 on ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teol lisuusrakennusten korttelialuetta (TY). Kaavamääräyksen mukaan alueelle saa rakentaa enintään yhden asunnon rakennuspaikkaa kohti. Alueelle mah dollisesti sijoitettavien asuntojen piha-alueet on kaavamääräyksen mukaan erotettava rakennuspaikan muista toiminnoista riittävillä suojaistutuksilla. Asemakaavan päivätyssä muutosehdotuksessa ei ole erikseen osoitettu asuinrakentamisen sallimista tontille. Rakennettu tilanne korttelissa Kaavamuutoksen kohteena olevalle tontille on myönnetty vuonna 1972 raken nus lu pa konttorirakennukselle laajuudeltaan 218 k-m². Lupa-asiakirjoissa tode taan, että rakennusta tultaisiin alkuun n. 8 vuotta käyttämään asuntola na. Lupapiirustuksissa on esitetty kuusi 29 k-m²:n asuntoa ja yh teiset sauna ti lat. Tällä hetkellä tontilla on viisiasuntoinen asuinrakennus ja se on raken nus- ja huoneistorekisterissä rivitalo. Voimassa olevassa asema kaavassa vuodelta 1992 on merkintä yhden asunnon sallimisesta tontille. Vs. kaupunginjohtajan johdolla pidetyssä neuvottelussa toimija ilmoitti, että heillä on tarkoitus pitää asunnot käytössä ja korjata niitä siinä määrin, että se edellyttää rakennuslupaa. Päädyttiin siihen, että TY-1 merkinnälle osoitetaan lisämääräyksellä rakennusoikeus yhdelle asuinrakennukselle pinta-alaltaan enintään olemassa olevan 220 k-m²:n rakennuksen mukaisesti. Kaavamääräyksen täydentäminen Kaavamuutosehdotusta on muutettu siten, että erityismääräyksiin on lisätty seuraava merkintä: "TY-1 korttelialueelle saa rakentaa laitoksen toimintaan liittyen enintään yh den asunnon rakennuspaikkaa kohti. Asumiseen käytetty kerrosala ei saa ylittää 220 k-m²." Muutos on kirjattu päivättyyn asemakaavakarttaan ja tarvittavat muutokset on kirjattu kaavaselostukseen. LIITTEET A7 - A8, KH (säilytetään erillisessä kaavakansiossa) VS. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus päättää asettaa päivätyn Tonester Oy:n ase makaavan muutosehdotuksen maan käyt tö- ja raken nuslain 65 :n sekä maankäyt tö- ja raken nusase tuksen

18 27 :n mukai sesti julkisesti nähtävil le. Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydetään lausunnot seuraavilta tahoilta: Varsinais-Suomen ELY-keskus / ympäristö ja luonnonvarat, Varsinais-Suo men liitto, Raision kaupungin ympäristölautakunnan terveysvalvontajaosto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. KAUPUNGINHALLITUS: Vs. kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin.

Sisällysluettelo. 14 Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen 4

Sisällysluettelo. 14 Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 Kaupunginvaltuusto 31.03.2014 Sisällysluettelo Sivu 14 Tonester Oy Ltd:n asemakaavan muuttaminen 4 15 Kauppakirja Urho Olavi Sorvarin ja Kerttu Kaarina Sorvarin jakamattoman

Lisätiedot

Vantaalla 13. tammikuuta Kunnioittaen. Tonester Oy Ltd. Pertti Mandell asianajaja"

Vantaalla 13. tammikuuta Kunnioittaen. Tonester Oy Ltd. Pertti Mandell asianajaja KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 24 23.04.2012 Kaupunginhallitus 201 14.05.2012 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 76 23.08.2012 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 109 11.10.2012 TONESTER OY LTD:N ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KORTTELIN 325 / Tonester Oy ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 325 / Tonester Oy ASEMAKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NAANTALIN KAUPUNKI RYMÄTTYLÄN KIRKONKYLÄ KORTTELIN 325 / Tonester Oy ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19183

Lisätiedot

Naantali, Rymättylä, Korttelin 325 asemakaavan muutos

Naantali, Rymättylä, Korttelin 325 asemakaavan muutos 1 (5) Närhi Johanna Naantali, Rymättylä, Korttelin 325 asemakaavan muutos Naantalin Rymättylän korttelin 325 asemakaavan muutosluonnos oli nähtävillä 1.11.2012 26.11.2012 välisen ajan. Valmisteluvaiheen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Korttelin 325 asemakaavan muutos

Korttelin 325 asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NAANTALIN KAUPUNKI RYMÄTTYLÄ, MASKULAINEN Korttelin 325 asemakaavan muutos Selostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19183 Selostus 1 (28) Seppänen, Närhi, Savisalo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

Korttelin 325 asemakaavan muutos

Korttelin 325 asemakaavan muutos S U U N N IT T E L U JA T E K N IIK K A NAANTALIN KAUPUNKI RYMÄTTYLÄ, MASKULAINEN Korttelin 325 asemakaavan muutos Selostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P19183 Selostus 1 (28) Seppänen, Närhi Sisällysluettelo

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan tarkistaa kaavatyön aikana tarpeen mukaan. TORPANTIE 33 Asemakaavan ja tonttijaon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.11.2014 NAANTALIN KAUPUNKI Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos I Muutosalue koskee tiloja: Kummeli 529-409-5-3, Kaukoranta 529-409-4-2 Tamminiemi I 529-402-1-40, Tamminiemi II 529-412-1-36,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201 ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002 KILONPUISTO IA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVA KILONPUISTO

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 214005183 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.12.2015 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 303 (tontit 1 ja

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 310 07.11.2011 Ympäristölautakunta 116 15.12.2011 Ympäristölautakunta 18 07.03.2012 Ympäristölautakunta 53 07.06.2012 Kaupunginhallitus 151 18.06.2012 Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0058 GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.10.2013

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 SELOSTUS NRO 522 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Janakkalan kunta Tervakoski

Janakkalan kunta Tervakoski Janakkalan kunta Tervakoski 1 Kaartotie, kortteli 146 D:no 46/2015 Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Tervakosken taajaman eteläosassa, Kaartotien luoteispuolella.

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41

Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 (OAS) (MRL 63 ) 1(5) Maankäyttöpalvelut 24.2.2015, päivitetty 27.5.2015 Asemakaavan muutos (2310) Koivikontie 41 Aloite Asemakaavan muutoksen laadintaan on ryhdytty yksityisen maanomistajan aloitteesta.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9.12.2015 Haapajärven kaupunki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SAMULINPUISTON ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee osaa Haapajärven Ronkaalan kaupunginosan korttelista 215 ja siihen liittyvää

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Naantalin Hovin / Kaivokatu 11 asemakaavamuutos

Naantalin Hovin / Kaivokatu 11 asemakaavamuutos Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 49 15.05.2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 58 12.06.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 56 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 64 08.09.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5. YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ Diaarionumero 1285-2013 Asemakaavatunnus 2/2013 ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.2013 Asemakaavamuutos laaditaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) Tekninen lautakunta 427 09.12.2015 Kaupunginhallitus 515 14.12.2015 Kaupunginhallitus 56 15.02.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) 1065/10.02.03.00/2015

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0316 Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Vaihelan asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Vaihelan asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Vaihelan asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Aloite Naantalin kaupunki 7.2.2011, päiv. 1.6.2012 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Naantalin kaupungissa Velkuanmaan Pohjakylässä.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012, 27.11.2013, 5.3.2014 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot