Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen"

Transkriptio

1 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen IMATRAN VÄHITTÄISKAUPAN MARKKINAT Imatran vähittäisaupan marinoita uvataan tässä vähittäisaupan tarjonnan ja ysynnän suhteen. Vähittäisaupan tarjontaa uvaavat vähittäisaupan toimipaiamäärän ja myynnin ehitys. Tarjontaa verrataan myös Lappeenrannan tarjontaan, jotta saadaan mieliuva alueellisesta marinatilanteesta. Vähittäisaupan ysyntää uvataan marina-alueen ostovoimalla. Ostovoiman ehityseen vaiuttavat marina-alueen väestön lisäsi loma-asuaat seä venäläiset matailijat. Ostovoimaennusteiden pohjalta arvioidaan lisäliietilan tarvetta Imatralla. 4.1 Vähittäisaupan toimipaiat ja myynti Imatralla Vähittäisaupan toimipaia- ja myyntitiedot ovat Tilastoesusen untaohtaisesta yritystilastosta vuodelta Miäli aupan toimialalla on unnassa toimipaioja alle 3, myyntitiedot on jouduttu arvioimaan yleisten tilastojen pohjalta. Imatralla oli vuonna 2005 yhteensä 161 vähittäisaupan toimipaiaa ja yhteensä 287 auppapalveluiden eli vähittäisaupan, autoaupan ja ravintolatoiminnan toimipaiaa. Vähittäisaupan toimipaiat Imatralla Pt-auppa Pt-erioisauppa Kiosit Päivittäistavaraauppa ja iosit Tavarataloauppa Alo Apteeit ja terveydenhoitoauppa Huonealuauppa Kodinteniiaauppa Rautaauppa Tilaa vaativa auppa yhteensä Muotiauppa Sisustusauppa Pienet erioisaupat Muu erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa Autoauppa ja orjaus Huoltamot Ravintolat ja ahvilat Vähittäis- ja autoauppa ja ravintola Lähde: Tilastoesus Toimipaiamäärä on 2000-luvulla pysynyt ohtalaisen tasaisena. Tilaa vaativan aupan toimipaiamäärä on asvanut, un taas iosien määrä vähentynyt. Tämä on ollut yleinen trendi muissain suomalaisissa aupungeissa. Kiosiauppojen määrään on vaiuttanut osittain pienten auppojen sunnuntai-auiolon salliminen. Muotiauppojen määrä on pari viimeisen tarasteluvuoden aiana asvanut selvästi, miä on seurausta Imatranosen toriympäristön uudistusesta.

2 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Vähittäisaupan myynti vuonna 2005 oli Imatralla 200 miljoonaa euroa, autoauppa ja ravintolatoiminta muaan luien 290 miljoonaa euroa. Toimipaiamäärästä poieten vähittäisaupan myynti on asvanut tarastelujason aiana. Vähittäisaupan, autoaupan ja ravintolatoiminnan myynti on asvanut olmannesella ahdesan vuoden aiana. Eniten myyntiä ovat asvattaneet tavarataloauppa, rautaauppa ja autoauppa. Vähittäisaupan myynti Imatralla milj Pt-auppa Pt-erioisauppa Kiosit Päivittäistavaraauppa ja iosit Tavarataloauppa Alo Apteeit ja terveydenhoitoauppa Huonealuauppa Kodinteniiaauppa Rautaauppa Tilaa vaativa auppa yhteensä Muotiauppa Sisustusauppa Pienet erioisaupat Muu erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa Autoauppa ja orjaus Huoltamot Ravintolat ja ahvilat Vähittäis- ja autoauppa ja ravintola Reaalinen ehitys vuoden 2005 rahassa Vähittäisauppa Vähittäis- ja autoauppa ja ravintolat Lähde: Tilastoesus Myynti on Imatralla asvanut reaalisestiin lasettuna, eli un inflaation vaiutus myynnistä on puhdistettu. Vähittäisaupan myynti on reaalisesti asvanut tarastelujason aiana noin 15 %:lla eli parin prosentin vuosivauhdilla. Imatranosen toriympäristön muutos toteutettiin vuosina Kosentorilla oli avajaiset sysyllä Vuoden 2005 myyntitiedoissa ei siis näy vielä Kosentorin vaiutusia. Aluvuonna 2005 myynti saattoi olla jopa heiompaa uin normaalisti remonttitöiden taia. Muotiaupan myynnin ehitystä on tarasteltu tämän taia taremmin ja ehitysen pohjalta on arvioitu vuoden 2006 myyntiä. Muotiauppaan uuluu angasauppa, lana- ja äsityöauppa, odintestiiliauppa, naisten vaateauppa, miesten vaateauppa, turis- ja nahaauppa, lasten vaateauppa, hattuauppa, yleisvaateauppa, enäauppa ja lauuauppa. Toimialalla oli vuonna 1997 yhteensä 33 toimipaiaa, vuonna 2005 toimipaioja oli ysi vähemmän. Suurin pudotus toimipaiojen määrässä tapahtui 1990-luvun lopussa luvulla toimipaiamäärä on asvanut. Toimipaiamäärä on asvanut eniten yleisvaateaupassa ja naisten vaateaupassa. Kosentorin vaiutus muotiaupan myymälöihin näyy enemmän siinä, että toimialan aupat esittyvät Imatranoselle, miä parantaa toimialan vetovoimaa Imatralla. Liietoimintoja siirtyi mm. Mansialasta. Kesustaan tuli myös uusia myymälöitä, mutta ne orvasivat osittain muualta lopettaneita myymälöitä.

3 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Muotiaupan toimipaiat vuosina Kangasauppa Lana- ja äsityöauppa Kodintestiiliauppa Naisten vaateauppa Miesten vaateauppa 1 1 Turis- ja nahaauppa Lasten vaateauppa Hattuauppa Yleisvaateauppa Kenäauppa Lauuauppa Muotiauppa yhteensä Lähde: Tilastoesus Muotiaupan myyntiä jouduttiin osin arvioimaan. Myynti on tarastelujasolla heilahdellut jonin verran. Vuonna 2004 myynnin lasu johtunee osittain merittävistä uudistustöistä Imatranosella, jota vaiuttivat Kosenpartaan viihtyisyyteen ja toimivuuteen. Tämän jäleen myynti on asvanut, ja vuoden 2006 myynnin arvioidaan asvaneen lähes olmella miljoonalla eurolla vuodesta Reaalinen myynnin ehitys on ollut hieman myynnin arvon ehitystä nopeampaa, sillä hinnat toimialalla ovat piemmin laseneet uin nousseet. Muotiaupan myynti vuosina milj * Kangasauppa 0,5 0,4 0,5 0,5 0,4 0,3 0,3 Lana- ja äsityöauppa 0,6 0,6 0,7 0,7 0,6 0,2 0,2 Kodintestiiliauppa 0,3 0,5 0,5 0,4 0,5 0,6 Naisten vaateauppa 0,6 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,6 Miesten vaateauppa 0,5 0,7 Turis- ja nahaauppa Lasten vaateauppa Hattuauppa 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 0,1 Yleisvaateauppa 9,0 8,8 10,2 9,4 10,2 8,2 8,3 Kenäauppa 1,2 0,6 0,5 0,4 0,4 0,4 0,5 Lauuauppa 0,6 0,5 0,5 0,5 0,4 0,5 0,6 Muotiauppa yhteensä 13,3 11,5 13,4 12,4 13,0 10,8 11,9 14,7 Muoti. vuoden 2005 rahassa 13,2 11,4 13,1 12,4 13,0 10,8 11,9 15,0 Punaiset luvut on arvioitu esimääräisten myyntien pohjalta 2006 on arvioitu pinta-alan asvun pohjalta Lähde: Tilastoesus Myyntiennuste on saatu tarastelemalla muotiaupan pinta-alan muutosta ja lasemalla myyntitehouudella uusien myymälöiden oonaismyynti. Muotiaupan pinta-ala asvoi noin 600 -m 2 :lla vuoden 1997 tilanteeseen verrattuna. Tämän arvioidaan lisänneen myyntiä vuoden 2005 tasosta noin neljännesellä. Marinoiden ooon nähden näyttäisi siltä, että noin 10 % ostovoiman siirtymästä on tätä autta saatu pysymään Imatralla.

4 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Vähittäisaupan myynnin ehitys Imatralla ja Lappeenrannassa Imatran vähittäisaupan myynnin ehitystä on verrattu Lappeenrannan ehityseen. Myynnin ehitys on suhteutettu vuoden 1997 myyntiin ja tätä uvataan indesillä. Kuvissa Imatran myynnin ehitys uvataan yhtenäisellä viivalla ja Lappeenrannan myynnin ehitys atoviivalla. Lähes joaisella toimialalla myynti on asvanut nopeammin Lappeenrannassa uin Imatralla. Poieusen teee tilaa vaativa auppa, joa on rautaaupan ansioista asvanut nopeammin Imatralla uin Lappeenrannassa verrattuna 1997 tilanteeseen. Myös ravintoloiden ja ahviloiden myynti on Imatralla asvanut nopeammin. Koo vähittäisauppa on ahdesassa vuodessa asvanut Lappeenrannassa 40 % ja Imatralla 30 %. Imatran ja Lappeenrannan myynnin ehitys (ind. 100 = 1997) Pt-auppa Imatra Tavarataloauppa Imatra Muotiauppa Imatra Muu erioisauppa Imatra Pt-auppa Lpr Tavarataloauppa Lpr Muotiauppa Lpr Muu erioisauppa Lpr Lähde: Tilastoesus

5 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Imatran ja Lappeenrannan myynnin ehitys (ind. 100 = 1997) Tilaa vaativa auppa Imatra Auto- ja varaosaauppa Imatra Huoltoasemat Imatra Ravintolat, ahvilat Imatra Tilaa vaativa auppa Lpr Auto- ja varaosaauppa Lpr Huoltoasemat Lpr Ravintolat, ahvilat Lpr Koo v Imatra Koo v Lpr Lähde: Tilastoesus Myynnin ehitystä on tarasteltu taremmin hypermarettien ja tavaratalojen osalta, sillä näistä on saatu tarempia tietoja. Kummassain aupungissa tavarataloaupan myynti asvoi voimaaasti vuonna 2001, tämän jäleen asvuvauhti on hidastunut selvästi. Tavarataloaupan myynti on useana vuotena pysynyt ohtalaisen tasaisena molemmissa aupungeissa. Vähittäisaupan myynnin asvu on siis anavoitunut muualle uin hypermaretteihin ja tavarataloihin. Tarastelussa ei ole muana alennustavarataloja uten Minimania ja Tomannia, joiden myynnin tiedetään yleisesti asvaneen hyvin voimaaasti viime vuosina.

6 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Imatran tavarataloaupan ehitys Milj Prisma Euromaret Citymaret Yhteensä Muutos 9 % 5 % -1 % 1 % 0 % 1 % Lähde: Kaupan maailma - marinaatsaus Lappeenrannan tavarataloaupan ehitys Milj Prisma Anttila Citymaret Euromaret Yhteensä Muutos 13 % 4 % 3 % 0 % 1 % 2 % Lähde: Kaupan maailma - marinaatsaus Vaia Euromaret sijaitsee eseisellä paialla, sen myynti ei ole 2000-luvulla asvanut merittävästi.

7 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Marina-alueen väestö Imatran marina-alueeseen uuluvat Imatran aupungin lisäsi Ruoolahti, Rautjärvi ja itäiset osat Joutsenosta. Näiltä alueilta asuaat äyvät pääosin Imatralla erioisauppaostosilla. Ruoolahden luoteisosista äydään ostosilla jonin verran Mielissä ja Rautjärveltä Savonlinnassa. Imatralta äydään ostosilla myös Lappeenrannassa. Päivittäistavaroita ostetaan merittävästi omasta unnasta. Imatran marina-alueen väestö vuosina 1995, 2000, 2005 ja ennuste vuosille 2010, 2015, 2020 ja 2025 Vuosimuutos Imatra ,5 % -0,4 % Rautjärvi ,7 % -1,5 % Ruoolahti ,6 % -0,5 % Joutseno itäiset osat* ,0 % 0,0 % Marina-alue ,6 % -0,5 % * Jänhiälä, Korvenylä, Kuurmanpohja, Ahola * 2010, 2015, 2020, 2025 arvioitu oo unnan väestöennusteen pohjalta Lähde: Tilastoesus, väestöennuste 2007 Marina-alueella asuu tällä hetellä noin asuasta. Asuasluu on hieman lasussa. Kymmenen vuotta sitten asuaita oli eli noin ahdesan prosenttia enemmän uin nyyään. Väestön ennustetaan yhä lasevan, oo marina-alueella noin puolen prosentin vuosivauhdilla. Vuonna 2020 marina-alueella ennustetaan olevan asuaita Väestön väheneminen on suurinta Rautjärvellä, un taas Joutsenossa väestömäärän ennustetaan pysyvän nyyisen tasoisena. Väestöennuste perustuu Tilastoesusen ennusteeseen, joa tehdään trendimenetelmällä, ja se pohjautuu pääasiassa tähänastiseen väestön ehityseen. Imatran väestön iäjaauma suuralueittain v v v. 65- v. Yhteensä osuus Vuosennisa % Mansiala % Imatranosi % Muu % Yhteensä % 0-15 v v v. 65- v. Yhteensä Vuosennisa 16 % 9 % 53 % 23 % 100 % Mansiala 16 % 10 % 54 % 19 % 100 % Imatranosi 15 % 10 % 54 % 21 % 100 % Muu 19 % 16 % 50 % 14 % 100 % Yhteensä 16 % 10 % 54 % 21 % 100 % Lähde: Imatra Imatran aupungissa väestö ei ole sijoittunut tasaisesti. Vuosennisalla asuu neljännes imatralaisista ja Mansialassa seä Imatranosella molemmissa 37 % imatralaisista. Vuosennisalla väestö on hieman esimääräistä iääämpää.

8 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Vähittäisaupan toimintaedellytysiin on myös loma-asuailla vaiutusta. Imatralla lomaasuaita on ohtalaisen vähän, mutta ympäristöunnissa enemmän. Loma-asuaiden määrää on arvioitu möien määrän pohjalta. Osa möeistä on pääosin äytössä omilla untalaisilla, joten nämä eivät lisää marina-alueen väestöpotentiaalia. Kosenparras houuttelee myös matailijoita ja loma-asuaita. Loma-asuaita tarasteltaessa otettiin huomioon myös Puumalan loma-asuaat, sillä nämä äyvät ostosilla myös Imatralla. Marina-alueella on yhteensä 7500 möiä, joista eri unnassa asuvien möejä on Eri maaunnassa asuvien möejä on tästä 3200 möiä eli hieman alle puolet. Ulopaiauntalaisia loma-asuaita arvioidaan tarasteluunnissa olevan yhteensä Näistä osa asuu naapuriunnassa ja on näin jo muana marina-alueen väestöpohjassa. Osa Puumalan loma-asuaista suuntautuu Imatran sijaan Mieliin. Näin Imatralla arvioidaan olevan noin marina-alueen ulopuolisilta alueilta tulevaa lomaasuasta, joiden ostovoimapotentiaalilla voi olla meritystä Imatran vähittäisauppaan ja palveluihin. Loma-asuaiden määrän ennustetaan asvavan. Pääosa asvusta ohdistuu Puumalaan. Vuonna 2020 alueella arvioidaan olevan noin marina-alueen ulopuolisilta alueilta tulevaa loma-asuasta. Kesämöit omistajan asuinunnan muaan ja loma-asuaat Ysityisen Samassa Eri unnassa Omistaja Ulopaiauntalaiset loma-asuaat omistusessa unnassa asuvien möit asuu eri olevat möit asuvien möit maaunnassa * 2020* Imatra Rautjärvi Ruoolahti Puumala Yhteensä Imatran loma-asuas potentiaali Lähde:Tilastoesus, Santasalo Ky

9 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Venäläiset matailijat Imatralla Imatran vähittäisauppaan ja muihin aupallisiin palveluihin on oman väestöpohjan seä loma-asuaiden lisäsi myös venäläisillä matailijoilla suuri meritys. Venäläisten määrä Imatralla on ollut voimaaassa asvussa ja se myös näyy positiivisesti Imatran aupallisissa palveluissa. Venäläiset matailijat Kaaois-Suomen rajalla E 2020E Kaii muutos vuodessa 17,1 % 22,8 % 1,3 % 1,3 % 8,4 % 10,7 % 3,0 % 2,0 % Imatralla osuus ävijoistä 3,4 % 4,6 % 7,1 % 8,0 % 9,0 % 10,0 % - muutos vuodessa 39 % 69 % 23 % 5,6 % 3,1 % Lähde: Ka-S raja-asemat, TAK Oy, Tuomas Santasalo Ky Vuonna 2000 Kaaois-Suomen rajan autta tuli noin miljoona venäläistä matailijaa Suomeen. Vuonna 2006 matailijoita oli jo 1,9 miljoonaa. Imatralla äyneiden matailijoiden osuus on viimeisten vuosien aiana ollut asvussa. Tällä hetellä matailijoista noin ahdesan prosenttia äy Imatralla ja loma-uuausina vieläin suurempi osuus. Imatralla ävi vuonna 2006 noin venäläistä matailijaa. Matailijoiden määrän ennustetaan asvavan esimäärin 2-3 prosentin vuosivauhdilla. Ennuste on varovainen ja asvu voi olla merittävästi ennustetta suurempaa. Imatralla äyvien osuuden ennaoidaan myös asvavan. Imatralla arvioidaan olevan venäläisiä matailijoita vuonna 2010 yhteensä noin ja vuonna 2020 yhteensä Pääosa venäläisistä matailijoista Suomessa on päivämatailijoita, vaia Imatralla venäläisten yöpyminen on asvanut merittävästi 2000-luvulla. Ohessa Imatran hotelleihin saapuneet otimaiset matailijat ja ulomaiset matailijat, joista suurin osa on venäläisiä. Kotimaisten matailijoiden määrä hotelleissa on nyt samaa tasoa uin 2000-luvun alussa, mutta ulomaisten määrä on asvanut lähes olminertaisesi. Imatran hotelleihin saapuneet Kotimaiset Ulomaset Saapuneet yht Ulomaisten osuus 17 % 21 % 26 % 28 % 35 % 43 % Kotimaisten asvu -8 % -14 % 28 % 1 % -1 % Ulomasten asvu 18 % 10 % 44 % 40 % 38 % Lähde: Tilastoesus Euroopan unionin ulopuolelta saapuvat matailijat saavat veroetua EU:n maissa. Tax free edun saa aupoista, jota ovat liittyneet Global Refund -järjestelmään. Ostosen tulee olla vähintään 40 euroa, jotta saa edun. Tax free -auppa on Imatralla asvanut merittävästi 2000-luvulla. Vuonna 2000 tax free - ostosia tehtiin Imatralla alle miljoonalla eurolla, mutta vuonna 2006 jo 4,1 miljoonalla. Viimeisinä vuosina asvu on ollut erittäin voimaasta vuoden ensimmäisinä uuausina auppa on asvanut 41 % edellisvuoden vastaavaan ajanohtaan nähden. Lappeenran-

10 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen nassa tax free -auppa on vielä nelinertaista Imatraan nähden, mutta asvu on siellä ollut hitaampaa uin Imatralla. Tax free -auppa Imatralla ja Lappeenrannassa 2000-luvulla milj I-IV Imatra 0,95 1,17 1,59 1,70 1,85 2,42 4,14 1,82 - muutos 23 % 37 % 7 % 9 % 31 % 71 % 41 % Lappenranta 11,21 10,72 11,16 13,10 17,58 7,26 - muutos -4 % 4 % 17 % 34 % 41 % Lähde: Global Refund Finland Oy Venäläiset äyttävät rahaa Imatralla muihinin uin tax free -ostosiin. Ta Oy:n teemän haastattelututimusen muaan 70 % venäläisistä osti jotain Imatralla ja esimäärin nämä äyttivät tuoteostosiinsa rahaa 213 euroa mataruoauntaa ohden. Palveluita (ei sis. majoitusta) osti 36 % venäläisistä, ja nämä äyttivät palveluihin esimäärin 83 euroa mataruoauntaan ohden. Venäläiset äyttivät arvion muaan Imatralla vuonna 2006 yhteensä 11 miljoonaa euroa tuoteostosiin ja palveluihin 2 miljoonaa euroa. Koonaisuudessaan venäläiset uluttivat Imatralla rahaa tuotteisiin ja palveluihin 13 miljoonaa euroa. Venäläismatustajien rahan äyttö Imatralla 2006 /mata- Ostajien Ei ostajien Ostot ruoaunta osuus osuus yht. milj. Elintarvieisiin % 61 % 2,0 Vaatteet % 66 % 7,0 Muut ostot 2,0 Tuoteostot esimäärin % 30 % 11,0 Ravintolapalvelut % 75 % 1,8 Kylpylä- ja vapaa-ajan palvelut % 83 % 0,4 Muut palvelut 0,0 Palvelut* esimäärin % 64 % 2,2 Yhteensä 13,2 * ei sis. majoituspalvelua Lähde: Ta Oy, Santasalo Ky 4.5 Asiaaspotentiaali Imatran esusissa Marina-alueen väestön pohjalta voidaan arvioida potentiaalisten päiväävijöiden määrää Imatran esustoissa. Imatralaiset ovat tärein asiaasryhmä Imatralla, vaia venäläisten matailijoiden määrä Imatralla onin suuri. Potentiaalisesti Imatran esusissa voi päivittäin asioida yhteensä asiaasta, josta noin asi olmasosaa on imatralaisia. Potentiaalinen asiaaspohja on arvioitu olettaen, että imatralaiset asioivat esimäärin olme ertaa viiossa jossain aupallisessa esustassa Imatralla ja muiden paiauntien asuaat hieman harvemmin. Päivittäinen ävijämäärä vaihtelee merittävästi viionpäivän seä vuodenajan ja sesongin muaan.

11 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Potentiaaliset päiväävijät Imatran esusissa Venäläiset Loma-asuaat Joutsenolaiset Ruoolahtelaiset Rautjärveläiset Imatralaiset Potentiaalinen päiväävijöiden määrä Imatralla on lasussa, miä johtuu väestön vähenemisestä marina-alueella. Venäläisten asvava määrä ei orvaa imatralaisten väestön vähenemistä. Pääosa venäläisistä matailijoista viipyy Imatralla vain päivän, yöpyjien määrä on asvussa, miä pidentää esimääräistä matan estoa. Yli 20 asteen paasessa ei ävelijöitä juuriaan ole.

12 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Marina-alueen ostovoima 2005 Vähittäisaupan ysyntää tarastellaan marina-alueen ostovoiman avulla. Vähittäisauppaan ohdistuva ostovoima on lasettu Santasalo Ky:n Kesuset ja marinat alueet -tutimusen pohjalta, jossa päälähteinä on äytetty Tilastoesusen ulutustutimusta seä ansiotasotilastoa. Ostovoima ertoo alueen väestön ostoyvystä ja sen ohdistumisesta aupan eri toimialoille. Ostovoima ertoo alueen marinapotentiaalin muttei sitä, missä asuaat tämän potentiaalinsa äyttävät eli missä ostovoima toteutuu myyntinä. Imatralla oli vuonna 2005 vähittäisauppaan ohdistuvaa ostovoimaa yhteensä 170 miljoonaa euroa. Tästä 80 miljoonaa euroa ohdistui päivittäistavaraauppaan, 30 miljoonaa tilaa vaativaan erioisauppaan ja lähes 45 miljoonaa muotiauppaan ja muuhun erioisauppaan yhteensä. Auto- ja varaosaaupan ostovoimaa imatralaisilla oli vuonna 2005 yhteensä 46 miljoonaa euroa ja vähittäisaupan, ravintolatoiminnan seä autoaupan ostovoimaa yhteensä 250 miljoonaa euroa. Koo Imatran marina-alueella eli Imatralla, Rautjärvellä, Ruoolahdella seä Joutsenon itäisissä osissa oli vähittäisauppaan ohdistuvaa ostovoimaa yhteensä 240 miljoonaa euroa seä vähittäisauppaan, autoauppaan ja ravintolatoimintaan ohdistuvaa ostovoimaa yhteensä 360 miljoonaa euroa. Imatran marina-alueen loma-asuailla oli Imatralle suuntautuvaa vähittäisaupan, autoaupan ja ravintolatoiminnan ostovoimaa yhteensä uusi miljoonaa euroa ja venäläisillä ymmenen miljoonaa euroa. Paiallisten ja lomailijoiden vähittäisauppaan ohdistuvaa ostovoimaa Imatran marinaalueella oli vuonna 2005 yhteensä 257 miljoonaa euroa ja vähittäisauppaan, autoauppaan ja ravintolatoimintaan yhteensä ohdistuvaa ostovoimaa 386 miljoonaa euroa. Osa tästä ostovoimasta toteutui Imatralla, osa marina-alueen muissa unnissa ja osa marinaalueen ulopuolella. Vähittäisauppaan ohdistuva ostovoima vuonna 2005 milj. euroa Imatra Rautjärvi Marinaalue Ruoolahti Joutseno* yhteensä Lomaasuaat Venäläiset Paialliset ja muut yhteensä Päivittäistavaraauppa Alo Apteeit Tilaa vaativa auppa Muotiauppa Muu erioisauppa Erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa yhteensä Ravintolat ja ahvilat Auto- ja varaosaauppa Huoltamot V, a ja ravintolat yht * itäiset osat Lähde: Tuomas Santasalo Ky Ostovoiman siirtymiä analysoitaessa voidaan määritellä, miten Imatran vähittäisaupan tarjonta saavuttaa marina-alueella olevan ysynnän. Siirtymät saadaan vertaamalla vähittäisaupan toimialoihin ohdistunutta ostovoimaa unnassa toteutuneeseen myyntiin. Negatiivinen siirtymä taroittaa ostovoiman siirtyvän alueen ulopuolelle ja positiivinen

13 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen vastaavasti sitä, että unnan myynti on suurempaa uin ostovoima, eli unta saa ostovoimaa alueen ulopuolelta. Ostovoimasiirtymät vuonna 2005 Myynti suhteutettuna imatralaisten ostovoimaan Myynti Ostovoima*Ov-siirtymä milj. milj. milj. % Päivittäistavaraauppa % Alo % Apteeit % Tilaa vaativa auppa % Muotiauppa % Muu erioisauppa % Erioisauppa yhteensä % Vähittäisauppa yhteensä % Ravintolat ja ahvilat % Auto- ja varaosaauppa % Huoltamot % V, a ja ravintolat yht % Lähde: Santasalo Ky, Tilastoesus Alusi Imatran vähittäisaupan, autoaupan ja ravintoloiden myyntiä verrattiin imatralaisten ostovoimaan. Tavaratalojen myynti on jaettu eri toimialoille arvioidun tuoteohtaisen myynnin perusteella. Vuonna 2005 Imatran vähittäisaupan myynti oli noin 200 miljoonaa euroa. Vähittäisauppaan ohdistuvaa ostovoimaa imatralaisilla oli yhteensä 170 miljoonaa euroa, eli ostovoimasiirtymä Imatralle oli 30 miljoonaa euroa. Toimialoittain suhteellisesti suurimmat ostovoimasiirtymät olivat erioisaupassa ja varsinin tilaa vaativassa erioisaupassa. Myös päivittäistavaraaupan myynti oli 10 miljoonaa euroa suurempaa uin imatralaisten ostovoima. Erioisauppa vetää ostovoimaa Imatran ulopuolelta.

14 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Auto- ja varaosaaupan ostovoimaa siirtyy Imatralle 16 miljoonaa eli olmannesen enemmän uin Imatran aupungin oma ostovoima on. Vastaavasti ravintolatoiminnan myynti oli lähes 30 prosenttia pienempää uin imatralaisten ostovoima. Tämä liittyy pitälle matailuun, lomalla äytetään osa ahviloiden ja ravintoloiden ostovoimasta. Myös huoltamoiden ostovoimasiirtymät olivat negatiiviset. Vähittäisaupan positiiviset ostovoimasiirtymät ertovat sen, että Imatra palvelee laajempaa marina-aluetta uin omaa untaa. Vähittäisaupan myyntiä verrattiin sisi myös marinaalueen ostovoimaan. Vertailu ertoo, mitä toimialat Imatralla ovat vahvoja oo marinaalueella, ja mitä toimialat onnistuvat heiommin vastaamaan oo marina-alueen ysyntään. Ostovoimasiirtymät vuonna 2005 Myynti suhteutettuna marina-alueen ostovoimaan Myynti Ostovoima*Ov-siirtymä milj. milj. milj. % Päivittäistavaraauppa % Alo % Apteeit % Tilaa vaativa auppa % Muotiauppa % Muu erioisauppa % Erioisauppa yhteensä % Vähittäisauppa yhteensä % Ravintolat ja ahvilat % Auto- ja varaosaauppa % Huoltamot % V, a ja ravintolat yht % Lähde: Santasalo Ky, Tilastoesus Vähittäisaupan ostovoimaa oli oo marina-alueella 40 miljoonaa euroa enemmän uin oli Imatran vähittäisaupan myynti. Osa tästä ostovoimasta toteutui myyntinä marinaalueen pienemmissä unnissa ja osa siirtyi suurempiin esusiin uten Lappeenrantaan. Päivittäistavara- seä apteeiaupan ostovoima toteutuu yleensä lähellä. Niinpä marinaalueen pienempien untien pt-aupan ja apteeiaupan ostovoimasta suuri osa toteutuu omassa unnassa ja Imatran myynti näillä toimialoilla on selvästi pienempää uin alueen ostovoima. Marina-alueen tilaa vaativan aupan ostovoimasta vain asi miljoonaa euroa eli neljä prosenttia toteutuu alueen ulopuolella. Imatralaiset äyvät jonin verran ostamassa toimialan tuotteita Lappeenrannassa, mutta marina-alueen muista unnista äydään pääosin tiva-auppa ostosilla Imatralla. Myös auto- ja varaosaauppa on Imatralla vahvaa suhteessa toimialan ostovoimaan. Imatran muotiaupan myynti oli 14 % pienempää uin toimialan ostovoima marina-alueella ja muun erioisaupan 11 % pienempää. Nämä toimialat pystyvät ohtalaisesti siis vastaamaan marina-alueen ostovoimaan, mutta osa ostovoimasta siirtyy uitenin Lappeenrantaan ja muihin suuriin aupan esittymiin. Pieni osa toteutuu marina-alueen pienemmissä unnissa. Suuria siirtymiä on ravintolatoiminnassa seä huoltamoilla. Näiden toimialojen marina-alueen ostovoimasta puolet toteutuu Imatran ulopuolella.

15 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Marina-alueen ostovoima 2010 ja 2020 Imatran marina-alueen väestö vähenee. Väestön väheneminen on vielä sen verran hidasta, että ostovoima alueella on yhä asvussa, tosin merittävästi hitaammin uin väestön asvualueilla. Ostovoiman asvu pohjautuu ulutusen asvuun ja raenteen muutoseen. Erioisauppaan ohdistuva ostovoima asvaa nopeammin uin päivittäistavaraaupan. Erityisesti tilaa vaativa erioisauppa on voimaaasti asvava erioisaupan toimiala. Ostovoimaennuste perustuu ansiotason asvuun seä ulutusessa tapahtuviin muutosiin. Kulutusen ennustetaan asvavan Imatran marina-alueella, mutta väestön vanhenemisen taia hitaammin uin esimäärin Suomessa. Vuosiasvun ennustetaan olevan nopeampaa vuosina uin tämän jäleen. Ostovoiman ennustetaan asvavan esimäärin noin ahden prosentin vuosivauhdilla, pt-aupassa noin prosentin seä erioisaupassa noin olmen prosentin vuosivauhdilla luvulla ostovoiman asvu on ollut tulevaa ennustetta selvästi nopeampaa, vaia alueen väestö on lasenut nopeammin uin sen ennustetaan tulevaisuudessa lasevan. Ostovoimaennusteessa epävarmuutta aiheuttaa yleinen taloudellinen ehitys. Miäli talouden ehitys muuttuu nousevasta lasevasi, on tällä vaiutusta ostovoimaennusteisiin. Taloudessa tapahtuvat muutoset vaiuttavat vähemmän päivittäistavaraauppaan ohdistuvaan ostovoimaan uin erioisauppaan tai palveluihin ohdistuvaan ostovoimaan, sillä päivittäistavarat ovat perusulututusta. Ostovoimaennustusiin vaiuttaa myös väestöennusteen taruus. Lisäsi ennusteisiin vaiuttavat myös venäläisten matailijoiden osalta Venäjän taloudessa tapahtuvat muutoset. Ostovoimaennustusen epävarmuus asvaa, mitä auemmasi ennusteita tehdään. Vastaavasti ennusteen epävarmuus lisääntyy, jos esimerisi venäläisten osuus uluttajajouossa asvaa. Vähittäisauppaan ohdistuva ostovoima vuonna 2010 Paialliset ja muut yhteensä Marinaalue yhteensä Lomaasuaaläiset Venä- milj. euroa Imatra Rautjärvi Ruoolahti Joutseno* Päivittäistavaraauppa Alo Apteeit Tilaa vaativa auppa Muotiauppa Muu erioisauppa Erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa yhteensä Ravintolat ja ahvilat Auto- ja varaosaauppa Huoltamot V, a ja ravintolat yht * itäiset osat Lähde: Tuomas Santasalo Ky Vuonna 2010 marina-alueella ennustetaan olevan vähittäisauppaan ohdistuvaa ostovoimaa lähes 280 miljoonaa euroa ja autoauppa seä ravintolatoiminta muaan luien yli 420 miljoonaa euroa. Loma-asuaat ja venäläiset matailijat tuovat lisäpotentiaalia ostovoimaan. Koonaisuudessaan alueella ennustetaan olevan vähittäisauppaan, autoauppaan ja ravintoloihin ohdistuvaa ostovoimaa 470 miljoonaa euroa

16 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Vähittäisauppaan ohdistuva ostovoima vuonna 2020 Paialliset ja muut yhteensä Marinaalue yhteensä Lomaasuaaläiset Venä- milj. euroa Imatra Rautjärvi Ruoolahti Joutseno* Päivittäistavaraauppa Alo Apteeit Tilaa vaativa auppa Muotiauppa Muu erioisauppa Erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa yhteensä Ravintolat ja ahvilat Auto- ja varaosaauppa Huoltamot V, a ja ravintolat yht * itäiset osat Lähde: Tuomas Santasalo Ky Vuonna 2020 Imatralaisilla arvioidaan olevan vähittäisauppaan, autoauppaan ja ravintoloihin ohdistuvaa ostovoimaa 350 miljoonaa euroa, ja marina-alueella noin 490 miljoonaa euroa. Paiallisten asuaiden lisäsi loma-asuailla seä venäläisillä matailijoilla on marina-alueella toimialaan ohdistuvaa ostovoimaa yli 70 miljoonaa euroa. Loma-asuaiden seä venäläisten ostovoiman on ennustettu asvavan nopeammin uin paiallisten asuaiden. 4.8 Vähittäisaupan tilantarve 2020 Ostovoiman asvun pohjalta voidaan arvioida tulevaa liietilatarvetta Imatralla. Laselma pohjautuu marina-alueen ostovoiman asvuun ja laselmassa on äytetty nyyisiä esimääräisiä myyntitehouusia. Taremmat laselmat ovat liitteessä 8. Laselma ei erro, mihin aupalliseen esittymään tilatarve suuntautuu. Tähän vaiuttavat mm. nyyisten auppapaiojen ehittäminen ja mahdollisuudet uusiin auppapaioihin. Liietilatarpeesta on uitenin erotettu esustahauisten toimintojen osuus ja muiden alueiden eli pääasiassa tilaa vaativan aupan alueiden osuus. Bruttolaselma olettaa, että oo marina-alueen ostovoiman asvu toteutuisi uusien myymälöiden muodossa Imatralla. Nettolaselmassa on otettu huomioon se, että marinaalueen nyyiset liieet saavat osansa ostovoiman asvusta ja näin niiden myynti myös asvaa. Brutto- ja nettolaselma antavat vaihteluvälin, jona rajoissa uutta errosalaa vähittäis- ja autoaupalle tulee aupuniin aavoittaa. Miäli oo ostovoiman asvun oletetaan suuntautuvan uusiin liieisiin, Imatralla tarvitaan vuoteen 2020 mennessä uutta liiepinta-alaa noin m2. Tästä esusta-alueille lähinnä Imatranoselle ja Vuosennisalle ohdistuu noin m2 ja muille alueille eli Mansialaan seä Imatranosen ja Vuosennisan esustan ulopuolisille tilaa vaativan aupan alueille yhteensä m2.

17 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Kaupallisten palveluiden pinta-alan tarve Imatralla vuoteen 2020 mennessä Brutto -m 2 Netto -m 2 Muut alueet Tilantarve yhteensä Kesustaalueet Kesustaalueet Muut alueet Tilantarve yhteensä Päivittäistavaraauppa Alo Apteeit Tilaa vaativa auppa Muotiauppa Muu erioisauppa Erioisauppa yhteensä Vähittäisauppa yhteensä Ravintolat ja ahvilat Auto- ja varaosaauppa Huoltamot Autoauppa ja ravintolat Muut palvelut Liietilatarve yhteensä Lähde: Tuomas Santasalo Ky Osa ostovoiman asvusta suuntautuu todellisuudessa nyyisiin myymälöihin ja niiden myynti asvaa. Kaupallisten palveluiden nettopinta-alatarve Imatralla vuoteen 2020 mennessä olisi yhteensä m 2. Erioisaupan nettotilantarve tulevaisuudessa on yli m 2, josta puolet on tilaa vaativan aupan tarvetta. Autoaupan nettotilantarve on m 2. Nettotarpeesta m 2 ohdistuu esusta-alueille ja m 2 esustojen ulopuolelle. Kesusta-alueille ohdistuu suurin osa pt-aupan, muotiaupan, pienten erioisauppojen ja palveluiden tilantarpeesta, un taas esustojen ulopuolelle suurin osa tilaa vaativan ja autoaupan tilantarpeesta. Suurin tilantarpeen lisäys nyyiseen liietilaantaan nähden on muotiaupassa. Venäläisten meritys muotiaupan tilantarpeessa on suuri, joten luvussa on myös jonin verran epävarmuutta. Osa muotiaupan samoin uin muunin aupan tilantarpeesta toteutuu tavarataloaupassa mm. Minimanin laajennusen myötä. Tilaa vaativan aupan lisätilantarve suhteessa nyyiseen liietilamäärään on toisesi suurin. Toimialan luonne ja ehitys huomioon ottaen lisätilantarve on todennäöisesti suurempi uin lasettu nettotarve. Ravintolatoiminnan ehitys viime vuosina on ollut hyvin hidasta, joten väestön väheneminen huomioon ottaen nettolisätilantarve toimialalla ei ole suuri. Uusia toimijoita tulee Imatralle myös ravintolatoimintaan, mutta uudet ysiöt ovat pääosin muualta orvautuvia ysiöitä.

18 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Imatran auppapalveluiden liietilamäärä 2007 ja aavoitusessa varauduttava lisätilantarve vuoteen 2020 mennessä Muut palvelut Ravintolat, ahvilat Autoauppa, orjaamot, huoltamot Muu erioisauppa Tilaa vaativaauppa Muotiauppa Nyyinen errosala Alo, apteeit ja terveysauppa Tilantarve Imatralla 2020 Tavarataloauppa Pt-auppa ja iosit K-m2 Vuosennisalla K-maret on siirtynyt uusiin suurempiin tiloihin.

19 Unton uja Heiin atu Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen 2007 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen IMATRAT KESKUSTOJEN KEHITTÄMINEN JA UUDET KAUPPAPAIKAT Imatran esustoissa on tapahtunut positiivista ehitystä 2000-luvulla. Imatranosea on viime vuosina ehitetty voimaaasti ja Kävelyatu Kosenparras on saanut jatoa torialueen ehittämisestä. Myös liietilojen määrä Imatranosella on asvanut merittävästi. Vuosennisalla K-maret on siirtynyt uuteen liieiinteistöön Alon anssa. Myös Lidl on raentanut myymälänsä Vuosennisalle. Mansialassa Citymaret on laajentunut ja Mansiapaiassa on tapahtunut raenteellisia muutosia. Imatran esustat ehittyvät edelleen. Joaiseen olmesta aupallisesta esusesta on aupan haneita suunnitteilla tai vireillä. 5.1 Imatranosen ehittäminen ja uudet auppapaiat Imatranosella raennetaan yhä edelleen uutta liietilaa. Liietilaa on tulossa ävelyesustaan seä myös hieman auemmasi aupallisesta ytimestä. S-maret on raentumassa Helsingintien ja Olavinadun väliin. S-maretin myötä Imatranosen päivittäistavaraaupan tarjonta monipuolistuu. Tällä hetellä Imatranosella ei ole S-ryhmän pt-auppaa. S-maretilla on raennusoieutta noin m 2, josta ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan noin m 2. Loppu raennusoieus jää laajennusvarasi. III J uhaninatu Tuom aa nuja t Timon atu L app ee ntie Eeron uja Tu om aan uja Koulu atu Koulu atu Minimanin laajennus Reinonu ja Reino na tu F.O.Virtasen atu Tapion atu Es terin atu Kale n a tu Lap pee n tie Urho n atu Ko s enp arra s M atin atu Hei in a tu II J u an atu t III Liier Tain ionos entie II Liier M i on uja Helsi ngintie Es terin a tu Ka l en u ja Einonatu Va Ola vinatu Koul uatu S-maret Imatran os entie Kosentori E-talo Vireillä olevat haneet Hel singi nti e Pasinuja Mahdolliset muut uudet auppapaiat Kävelypainotteisuuden ehittäminen J utin atu Iäv alon uja Tor elin atu Topinuja Imatranosen ehittäminen

20 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Minimani laajentaa nyyisellä liiepaiallaan. Laajennus tulee lähinnä osemaan muuta uin päivittäistavaraa eli mm. sisustusta ja rautaauppaa. Minimanin laajennus on oonaisuudessaan noin 2500 m 2, josta osa on toisen errosen asuntoja ja toimistoja. Ensimmäiseen erroseen tulee lisää liietilaa 2000 m 2, josta osan Minimani vuoraa edelleen. Kosentorin liieesuseen on raentumassa E-talo, joa täydentää Helsingintien suunnalta liieesusta. Talo on asuintalo, jona pohjaerroseen tulee liietilaa noin 400 m 2. Liietilat tulee suunnata esustahauiselle erioisaupalle ja palveluille. Kosentorille torin länsilaitaan on suunnitteilla lisäsi toriahvila/viinitupa-raennusta. Kosentorin asema Imatranosella vahvistuu siis edelleen. Kahvi/viinituvan raentaminen torin laitaan vilastuttaa toria. Imatranosella on vireillä olevien haneiden lisäsi muitain mahdollisia paioja, jonne voisi sijoittaa uutta liietilaa. Aivan ydinesustassa ei uitenaan ole monta mahdollisuutta lisätä luontevasti liietilaa. Napinulman sisäpiha on eseisellä paialla, mutta se ei tällä hetellä ole aupallisessa äytössä. Napinulman läpi ulee sisäinen yhteys, joa ei aupallisesti toimi tehoaasti. Sisäpihan ottamista aupalliseen äyttöön tulee tutia. Tämä vahvistaisi seä Kosentoria että Kosenparrasta ja yhdistäisi ne toisiinsa vielä nyyistä tehoaammin. Sisäpihan attaminen toisi myös esustaan aivattua atettua auppatilaa. Toinen mahdollinen uusi auppapaia ydinesustassa on Kosenhelmen laajentaminen pohjoissuuntaan. Kosenhelmi on Kosenpartaan varrella eseisellä paialla auppaatua. Kosenhelmen taana on tällä hetellä varastoraennus, jona voisi puraa auppaesusen laajennusen myötä. Laajennus tulisi liittää vetovoimaisine yhteysineen nyyiseen Kosenhelmeen, jotta se toimisi osana ävelyesustaa. Tässä yhteydessä Kosenhelmen liietiloja tulee järjestää uudelleen. Kaupallisen ydinesustan laajentamista Juanadun orttelin suuntaan on yritetty aioinaan, mutta ehitys pysähtyi orttelin iinteistöjen erilaisiin tavoitteisiin. Juanadun alupää avautuu Kosenpartaalle, joten atutilaa tulisi ohentaa ävelypainotteisena. Näin myös Kosenportin liieesus saataisiin paremmin yhdistymään ävelyesustaan.

21 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Juanadun raentaminen ävelypainotteisesi muuttaa atua viihtyisämmäsi. Mansialan tulevan uuden tien varressa Matinadun ja Heiinadun ulmassa on mahdollinen auppapaia. Paia ei sovellu esustahauiselle erioisaupalle, sillä alue on etäällä aupallisesta ytimestä. Paia soveltuu esimerisi päivittäistavaraaupalle tai muulle aupalliselle toiminnalle, joa ei tarvitse ydinesustatoimintoja ympärilleen. Helsingintien eteläpuolella Torelinadun varrella on tontti, joa voitaisiin pitällä aia välillä ottaa aupalliseen äyttöön. Tällä hetellä paialla on asuinraennus, josta omistajat ovat tulevaisuudessa luopumassa. Alueelle voisi suunnitella matailuun painottuvaa toimintaa, joa yteytyy Valtionhotelliin seä Kruunupuistoon. Alue ei sovellu ydinesustahauiselle erioisaupalle, sillä vilasliienteinen Helsingintie erottaa alueen esustan aupallisesta ydinalueesta. Lappeentien länsipäässä on Minimanin laajennusen lisäsi muutain potentiaalia. Alue on irrallaan ydinesustasta ja sitä tulee ehittää omana alueenaan. Alueen yhdistäminen aupalliseen ytimeen ei ole realistista, sillä Lappeentien iinteistöissä ei pohjaerrosissa ole liietiloja. Ja mitä auemmas Kosenpartaalta mennään, sitä enemmän liietiloista on toimistojen ja palveluiden äytössä. Lappeentien päässä nyyisen jääaappivarastona toimivan tontin voisi raentaa aupalliseen äyttöön. Tämä tulisi suunnata teniselle tilaa vaativalle erioisaupalle. Lappeentien päässä Helsingintien risteysessä olisi sopiva paia huoltoasemalle. Kouluadun ja Helsingintien ulmaus Teboilin eteläpuolella soveltuisi myös hyvin aupalliseen äyttöön. Paia toimii porttina Imatranoselle, joten sen aupuniuvallinen arvo tulisi ottaa huomioon aupallista toimintaa suunniteltaessa.

22 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen 2007 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Vuosennisan ehittäminen ja uudet auppapaiat Vuosennisalla aupallinen toiminta painottuu Vuosennisantielle ja Toriadulle. Viime vuosina Toriadun aupallinen painoarvo on asvanut ja vastaavasti Vuosennisantien vähentynyt. Toriadun ympäristöön on tullut uutta toimintaa, K-supermaret seä Lidl, mutta Vuosennisantiellä liietiloja on jäänyt tyhjilleen. Vuosennisantie on uitenin edelleen atiivinen esustahauisten erioisauppojen auppapaia. Toriadulla on tapahtumassa edelleen muutosia. S-maret siirtyy Vuosennisantieltä Toriadulle suurempiin tiloihin uuden ABC-aseman yhteyteen. ABC:n myötä ravintolapalvelut ja liiennematailupalvelut Vuosennisalla vahvistuvat. Agrimaret etsii uutta auppapaiaa Vuosennisalta. Mahdollisia uusia Agrimaretin paioja ovat Toriadun jateen Kylmälahdentien varressa olevat tontit lähempänä uutostietä. Tontit soveltuvat hyvin tilaa vaativalle erioisaupalle. Kaupallisista palveluista suurimmat myymälät ovat valuneet merittävissä määrin Toriadulle ja uutostien suuntaan. Alue on ohtalaisen hajanainen ja palveluiden välillä liiutaan autolla. Aluetta tulee jatossa piemmin tiivistää uin laajentaa ja ehittää sen aupuniuvallista ilmettä. ar I Liier. ar III J ä ön uja ar II III al II t al II III al t Liier. Liier. I Tori atu al II Ratam oatu t ar II ar II ar II ar ar ar Liier. II Liier. II ar III as Liier. II Tähtimö nuja ar II Va ahterarin ne ar var at ar VI al Näre harju II M ets ärinne Lep pärinn e al II al III t Liier. II Liier. Vuo sennis antie Liier. II Alas inpol u II Liier. II al II ar III ar III Pelt olanatu ar III Liier. Liier. II Tori at u Hu o l to bs bs t Huolto bs t S-maret ja ABC Valv atin atu S-maret ja ABC t Liier. Sauram onuj a Koiv uuja at al II III ar II Liiera. Kaunola nuja ar VI Liiera. al II III at t Liiera. t bs ar al II Teoll. halli bs t Liiera. Paju rinne ar III Pesula I al Liier. I t ar III Kpa Kpa al II t III ar III II ar III t Pelt olanatu Vireillä olevat haneet Mahdolliset muut uudet auppapaiat tai ehittevät ohteet Ala atu Tiil itehtaa natu Kävelypainotteisuuden ehittäminen Reti an uja Savianuja Vuosennisan esustan ehittäminen

23 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Toriadun atuilmettä tulee ehittää. Vuosennisantien tyhjiä liietiloja tulisi saada äyttöön. Mitä enemmän tyhjiä liietiloja adulla on, sitä enemmän alueen vetovoima heienee. Tästä saattaa tulla alueelle ierre. Miäli joihinin iinteistöihin on enää vaiea saada vuoralaisia tai ne ovat jo huonossa unnossa, tulisi iinteistö puraa ja mahdollistaa asuintalon raentaminen paialle. Näitä ovat mm. Tomannin ja K-maretin entiset iinteistöt seä S-maretin nyyinen iinteistö S- maretin siirryttyä Torinadun varteen. Asuintalojen pohjaerrosiin tulee eseisillä paioilla raentaa liietiloja. Täreitä liiepaioja ovat mm. Tomannin ja S-maretin iinteistöt. Vuosennisantien eteläpään iinteistöihin sijoitettaville liietiloille ei mahdollisesti uitenaan riitä ysyntää, sillä ne sijaitsevat jo ohtalaisen auana aupallisesta ytimestä. Myös muille iinteistöille tulee aavoittaa mahdollisuus asuinerrosiin liietilojen päälle. Asuintalot tuovat alueelle lisää lähiasuaita, miä pitää esustan vireänä. Vuosennisantietä tulee ehittää muutoinin uin asuintalojen osalta. Kadun muuttamista ysisuuntaisesi on tutittu, mutta suunnitelmaa ei ole toteutettu. Rinnaaisatuna toimisi Peltolanatu. Tällöin liienne adulla vähenisi ja rauhoittuisi. Tällöin myös olisi mahdollista saada lisää pysäöintitilaa vinopysäöinnillä. Vuosennisantien eseisintä osaa Toriadun risteysestä Leppärinteeseen saaa tulee edelleen ehittää ävelypainotteisena atuna. Katutilan tulee olla yhtenäinen ilman jalaäytävän reunusiviä, ja ajoatu tulee voida ylittää mistä ohtaa atua vain. Alueelle tulee ehittää paian heneä, jolloin atualueen viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta vahvistetaan. Kävelypainotteiselta atualueelta voidaan tapahtumien aiana ataista ajoneuvoliienne. S-maretin iinteistön ehittämisen yhteydessä tulee pysäöintialue liieen edestä siirtää raennusen päätyyn. Paiaan voidaan raentaa tapahtuma-auio, joa voi ilta-aiaan tarvittaessa palvella elouvateatterin pysäöintipaiana. Alueen toisessa päässä Huviummun avaamista atutilaan tulee tutia. Alueelle voisi esimerisi raentaa portaat, jolloin Huviumpu yhdistyisi paremmin aupalliseen esustaan. Tämä loisi atutilaan viihtyisyyttä nyyisen rasaan aidan sijaan.

24 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen S-maretin edessä olevaa pysäöintipaiaa voidaan ehittää tapahtuma-auiona S-maretin siirryttyä Toriadun varteen. 5.3 Mansialan ehittäminen ja uudet auppapaiat Mansialan esusta on raenteellisesti ehittynyt viimeisen 10 vuoden aiana aiein vähiten. Uusia auppapaioja ei Mansialaan ole syntynyt. Mansiapaian myymäläraenteessa on tapahtunut muutos, un muoti- ja päivittäistavaraauppavetoinen auppaäytävä on vaihtunut sisustus- ja alennustavaratalovetoisesi liieesusesi. Muutos on ollut luonteva Mansialan aupallinen rooli huomioon ottaen. Muotiauppa haeutui aupalliseen ydinesustaan, un sieltä löytyi tilaa eseisiltä paioilta. Vastaavasti huonealuauppa seä alennustavaratalot haeutuivat Mansialan tapaiseen maret- ja tilaa vaativan aupan alueille. Tärein tavoite Mansialassa tulee edelleen olla aupallisen raenteen tiivistäminen. Nyyiset auppapaiat tulee yhdistää toisiinsa nyyistä paremmin. Yrityset ovat osoittaneet iinnostusta Mansialaa ohtaan ja tähän iinnostuseen tulee vastata aavoittamalla uusia auppapaioja eseisiltä alueilta. Uudet auppapaiat tulee ensisijaisesti osoittaa nyyisten auppapaiojen väliin. Mansiapaian laajennus lisäisi liieesusen vetovoimaa ja toisi Mansiapaiaa lähemmäs Citymarettia. Mansiapaia tulee suunnata odinsisustus- ja vapaa-ajan aupalle. Mansiapaiassa toimivat myös pienmyymälät, jota eivät ysinään tilaa vaativan aupan alueilla menesty. Kesustahauista erioisauppaa ei Mansiapaiaan annata suunnitelmallisesti sijoittaa. Toinen ensisijaisesti toteutettava auppapaia on Prisman ja Citymaretin välissä. Kesittymän tulee raentua tilaa vaativalle aupalle, pääosin huonealu-, puutarha- ja odinteniiaaupalle. Liieraennus tulee sijoittaa tontille atutilaa rajaamaan ja pysäöinti tulee sijoittaa raennusen taase Citymaretin tavoin. Citymaretin ja mahdollisen uuden liieesusen pysäöinti tulee yhdistää, niin että yhdellä pysäöinnillä voi luontevasti asioida molemmissa auppapaioissa.

25 Tietäjä natu Kauppa atu Tain ionos entie Ta Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen 2007 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen As em äentie Karhum äen Ensisijaisesti toteutettavat As em äentie Viras to a tu Pitän aiavälin auppapaiat Pp.ti e Li em ie hen uja P i. sp 42m Kauppa atu L L Pi i atu bs t Tain ionos entie Lin nalanuja Lin nalanatu Lin nalanuja Karhum äen a tu P i t t Ke s us a tu L L L L L J ohto atu Kes us a tu Lu iolais enpol u Mahdolliset uudet auppapaiat Mansialassa Nyyinen tuottajatori on paiaan nähden aupallisesti tehottomassa toiminnassa. Alueelle sopisi tilaa vaativaa erioisauppaa. Tämä yhdistäisi Prisman paremmin Kesusadun eteläpuoliseen liieortteliin ja Citymarettiin. Mansiapaian laajennusen ja Citymaretin väliin jää vielä aupallisesti tyhjää atutilaa. Tämän Linnalan oulun pohjoispuolisen alueen äyttöön ottamista aupalliseen äyttöön tulee tutia. Näin Mansiapaia ja Citymaret yteytyisi paremmin toisiinsa. Pitällä aiavälillä, jos alueella on ysyntää, voidaan liiepaioja aavoittaa uutostien varrelle. Tämä edellyttäisi uusia atujärjestelyjä niin että Kauppaatu tulisi yhdistää Linnalanadulle. Mansiapaian taana terveysesusen edessä on myös tontti, joa soveltuu aupallisille palveluille. Tontilla on valmis aava, mutta sen sijainti ei toteuta nyyisten auppapaiojen yhdistymistavoitetta. Nyyisten auppapaiojen yhdistäminen toisiinsa nyyistä paremmin toteutuu aluetta tiivistämällä ja raentamalla uusia auppapaioja nyyisten toimintojen väliin. Tämän lisäsi alueen jalanuluyhteysiä tulee parantaa ja tehdä houuttelevammasi, jottei auppojen välillä ole aina tarvetta ajaa autolla. Tämä on vaiea haaste, joa pitää ottaa huomioon uusia auppapaioja suunniteltaessa.

26 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Mansiapaian laajennus lisää liieesusen vetovoimaa. 5.4 Uudet auppapaiat muilla alueilla Imatralla on aupallista toimintaa myös nyyisten aupallisten esusten ulopuolella. Selein yhtenäinen esittymä on Mansialan teollisuusalue eli ns. Suulaadun alue. Alueelle on sijoittunut tenistä erioisauppa: mm. puutarvieauppa, rengasauppaa ja varaosaauppa. Suulaadun alue on ohtalaisen väljästi raennettu ja alueella on vielä raentamattomia tontteja. Näille tonteille tulee suunnata nyyisen altaista tenistä erioisauppaa, joa ei ilpaile Mansialaan tulevan tilaa vaativan aupan anssa. Myös Mansialan ja Suulaadun välissä on tontti, joa soveltuisi vastaavaan äyttöön. Suulaadun aluetta tulee ehittää toiminnoiltaan yhtenevänä alueena. Korvenannan alue on valmiisi aavoitettu. Alueen eteläosa uutostien varressa on osoitettu toimitilaraennusten orttelialueesi ja nyyisen huoltoaseman vastapäätä oleva tontti on osoitettu liiennepalveluasemalle. Näiden taana olevat orttelialueet on aavoitettu teollisuus- ja varastoalueesi. Korvenannan alue on hyvin laaja ja aupallisten palveluiden äyttöön ei alue ainaaan lyhyellä aiavälillä tule oonaan toteutumaan. Ensisijaisesti aupalliseen äyttöön tulisi ottaa uutostien varressa olevat orttelialueet. Tämä on hyvä aupallisten palveluiden laajennusalue pitällä aiavälillä, un muut auppapaiat ovat raentuneet. Alue tulee suunnitella yhtenä oonaisuutena ja alueelle voidaan ehittää tietyn toimialan onsepti. Alue esimerisi soveltuisi hyvin autoaupalle. Haasteena olisi saada nyyiset autoaupat siirtymään alueelle. T-alueet uutostien varressa olevien ortteleiden taana voidaan suunnata myös muille uin aupallisille palveluille.

27 20 V Eevanatu Neule atu Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen 2007 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen Hannanatu Saaranatu Kauppapaiat teniselle t erioisaupalle Ko rvenannan tie t Mirjaminuja M irjamin uja M artan atu Pitän aiavälin auppapaiat M ari an atu Pii atu t bs Pii atu sp Saara na tu seleytysallas t Ruuti nuja Lee an u ja Tiedo n atu 20 V M uovi uja Ten i an atu 20 V Tiedon atu Su ul a a tu Su ulaatu t t 20 V Su ulaatu Kes us atu Ke s us atu Läns it uulenuja Pohj atuul en atu Mahdolliset uudet auppapaiat esustojen ulopuolella Korvenannan lisäsi Pietarintien ja uutostien risteysalueelle on suunnitelmissa sijoittaa liienneasema. Tämä palvelee pääosin liienneveroa, eiä sillä ole suurta meritystä aupalliseen palveluveroon Imatralla. Miäli liienneaseman yhteyteen sijoitetaan pieni päivittäistavaraauppa, se saattaa myös pienessä mittaaavassa toimia alueen lähiauppana.

28 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen KAUPALLINEN PALVELUVERKKO IMATRALLA 2020 Imatran marina-alueen ostovoima on hitaassa asvussa ja myös liietilatarve alueella asvaa. Osa asvusta aiheutuu marinoiden muutosesta ja tuotevalioiman asvusta. Kaupallista palveluveroa on tarvetta ehittää. Tulevaisuuden palveluvero Imatralla pohjautuu nyyiseen auppapalveluveroon. Nyyisiä esittymiä vahvistetaan ja palveluita lisätään hyödyntäen niiden erioistumista. Tilaa vaativan erioisaupan toimiala on ysi voimaaimmin asvavista aupan toimialoista Suomessa seä myös Imatralla. Ihmiset panostavat yhä enemmän vapaa-aiaan ja odin viihtyisyyteen. Kodinteniia ehittyy, samoin mm. odinsisustus on Iean esimerin myötä ollut erittäin voimaaasti asvava toimiala. Kasvu näyttää yhä jatuvan. Tilaa vaativan aupan alalle tulee jatuvasti uutta tarjontaa ja uusia toimialan esittymiä raennetaan ympäri Suomen. Kesustapalveluita on viime vuosina merittävästi ehitetty Imatranosella. Nyt aupan ehitys näyttää Imatrallain painottuvan tilaa vaativan aupan ehityseen. Uudesta liietilatarpeesta yli puolet ohdistuuin muille uin esustamaisille alueille. Imatralla moniesusisuus tulee nähdä voimavarana ja ehittää erilaisia esusia, jota eivät ilpaile toistensa anssa. Nyt Imatran esusilla on jo omat vahvuutensa palveluverossa ja tätä tulee vahvistaa toimintojen oiealla sijoittelulla. Imatranosi on Imatran pääesusta, jonne on sijoittunut esustahauista erioisauppaa uten muotiauppaa ja muuta erioisauppaa. Imatranosella on vetovoimainen ävelyatu torialueineen, joa toimii ihanteellisena shoppailupaiana. Tulevaisuudessa Imatranosen ävelyesustaa tulee vahvistaa edelleen. Kävelyesustaa tulee laajentaa ävelypainotteisena Juanadulle. Kävelyatuesustaan suunnataan esustahauista erioisauppaa, jolle osoitetaan uusia auppapaioja aivan ydinesustasta. Imatranosen päivittäistavaraauppaa tulee monipuolistaa. Kosentorin K-maret Cassan onsepti ei vastaa laaduasta esustan pt-auppaa. Uuden S-maretin raentaminen esustan reunaan ja sysyllä uusiutuva K-maret vahvistavat viimeistään esustan asemaa laaduaana pt-aupan esusena. Imatranosella Lappeentien loppupää vahvistuu Minimanin laajennusen myötä. Aluetta voidaan hieman tiivistää, mutta alueella ei ole monta vapaata tonttia. Alue soveltuu hyvin teniselle erioisaupalle. Pääosa tilaa vaativan erioisaupan asvusta suunnataan uitenin Imatranosen ulopuolelle. Vuosennisa on monipuolinen paiallisesus, joa palvelee uitenin tietyillä palveluillaan oo Imatraa seä Rautjärveä ja Ruoolahtea. Vuosennisalla on vahva päivittäistavaraaupan tarjonta, jota täydentää monipuolinen erioisaupan ja palveluiden tarjonta. Vuosennisalla asioidaan usein haemassa jotain tiettyä tuotetta tai palvelua. Siltä puuttuu uitenin viihtyisä aupunimainen asiointiympäristö. Vuosennisan nyyistä raennetta tulee vahvistaa ja alueen ilmettä tulee merittävästi ohentaa. Vuosennisantien ehittäminen on täreää, jotta aupallinen painopiste ei täysin valu Toriadulle ja vanhan auppaadun luonne atoa. Vuosennisantien alupää tulee raentaa nyyistä viihtyisämmäsi ja ävelypainotteisena atutilana. Kesusta tulee tulevaisuudessa painottumaan nyyistä enemmän palveluiden alueena ja alueelle voidaanin suunnata esimerisi hyvinvointipalveluja. Myös laaduaat erioisaupan palvelut alueella ovat täreitä, sillä niitä haetaan auempaain. Huonountoisten ja tyhjien liieiinteistöjen paialle raennetaan asuin/liietaloja, jolloin alueen lähiasuaiden määrä asvaa. Vuosen-

29 Imatran esusta-alueiden aupallinen ehittäminen nisantien eteläosaa voidaan suunnata vain asumiseen, miäli iinteistöille ei löydy ysyntää auppapalveluille. Kuutostien suuntaan Toriadun ympäristöön suunnataan maatalous-, rauta- ja varaosaauppaa. Kesustahauista erioisauppaa ei Toriadun ympäristöön tule sijoittaa. Toriadun ja Kylmälahdentien tilaa vaativan aupan alueen ympäristöä tulee tiivistää ja ehittää myös jalanulijan näöulmasta. Pääesusta Monipuolinen paiallisesus Lähipalveluesus Maret- ja tivaesittymä Tenisen aupan esittymä Tulevaisuuden auppaesittymä Matailupalveluesittymä Imatran aupalliset esittymät 2020 Mansiala painottuu nyyään maret-alueena. Alueen ilme on vielä hajanainen ja nyyisiä auppapaioja tuleein pyriä yhdistämään raentamalla niiden väliin uusia auppapaioja. Täreää on myös ehittää luontevia ävely-yhteysiä alueelle. Tilaa vaativa erioisauppa haeutuu usein maret-alueille. Mansialaan esitetään otiin liittyvää tiva-auppaa uten huonealu- ja sisustusauppaa seä odinteniiaauppaa. Toimijat Mansialassa tulevat merittävästi olemaan tunnettuja valtaunnallisia tai ansain-

% %228koti. Lava. Lava. Srk -k es k us. III k. II Ts. III k. Ts k. M-market

% %228koti. Lava. Lava. Srk -k es k us. III k. II Ts. III k. Ts k. M-market I I I Kp a sp Sai r V t t Sair. t r at sp % %228oti t IV h Sai ra ala h r h Lava Lava Sa ir IV IV h h h Sr - es us t VI Kpa t r r r I r r I t t t t rr ts ts t M-met Kelloosen osayleisaava Kaupallinen selvitys

Lisätiedot

Taajamaosayleiskaava Kaupallisen selvityksen päivitys 28.2.2011

Taajamaosayleiskaava Kaupallisen selvityksen päivitys 28.2.2011 Taajamaosayleisaava Kaupallisen selvitysen päivitys Lohjan aupuni, Taajamaosayleisaava Kaupallisen selvitysen päivitys 1 1 JOHDANTO 2 2 KAUPALLINEN PALVELUVERKKO LOHJALLA 2011 3 2.1 Kaupalliset esittymät

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kaupan palveluverkkoselvitys 28.5.2012

Nurmijärven kunnan kaupan palveluverkkoselvitys 28.5.2012 aupan palveluveroselvitys 28.5.2012 aupan palveluveroselvitys 1 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO 2 2 KAUPAN NYKYTILAN KARTOITUS JA KUVAUS 3 2.1 Vähittäisaupan toimipaiat ja myynti 3 2.2 Ostovoima ja ostovoiman

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 2 KAUPALLINEN PALVELUVERKKO LOHJALLA 2011 3

1 JOHDANTO 2 2 KAUPALLINEN PALVELUVERKKO LOHJALLA 2011 3 1 JOHDANTO 2 2 KAUPALLINEN PALVELUVERKKO LOHJALLA 2011 3 2.1 Kaupalliset esittymät Lohjalla 3 2.2 Kaupallisten palveluiden pinta-ala aupan esittymissä 2006 ja 2010 9 2.3 Päivittäistavaraaupan palveluvero

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan kaupan palveluverkkoselvitys. Luonnos 11.5.2012

Nurmijärven kunnan kaupan palveluverkkoselvitys. Luonnos 11.5.2012 aupan palveluveroselvitys Luonnos 11.5.2012 aupan palveluveroselvitys 1 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO 1 2 KAUPAN NYKYTILAN KARTOITUS JA KUVAUS 3 2.1 Vähittäisaupan toimipaiat ja myynti 3 2.2 Ostovoima ja

Lisätiedot

NAPINKULMAN AK-MUUTOS

NAPINKULMAN AK-MUUTOS Luonnoset ja onseptisuunnitelma LÄHTÖTILANNE LÄHTÖTILANNE KAUPUNKIKUVASELVITYS /3 Asemaaavamuutosen tavoitteena on mahdollistaa uudisraentaminen Imatranosen eseisellä paialla olevalle Osuuspanin tontille

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KESKUSTAN LÄNSIREUNAN KAUPPA- KESKUKSEN KAUPALLISTEN VAIKTUKSTEN ARVIOINTI Yleiskaavoitusta varten

HÄMEENLINNAN KESKUSTAN LÄNSIREUNAN KAUPPA- KESKUKSEN KAUPALLISTEN VAIKTUKSTEN ARVIOINTI Yleiskaavoitusta varten HÄMEENLNNAN KESKUSTAN LÄNSREUNAN KAUPPA- KESKUKSEN KAUPALLSTEN AKTUKSTEN ARONT Yleisaavoitusta varten Hämeenlinnan esustan liietilan ehitys 2005-2020 lineaarinen asvu n. 2 % /v. 160 000 140 000 120 000

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015 VANTAAN KAUPUNKI MIEIPITEIDEN KOONTI Kaupunisuunnittelu..0 MR :N MUKAISEEN KUUEMISKIRJEESEEN..0 VASTAUKSENA SAADUT MIEIPITEET JA KANNANOTOT ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA NRO 009, MARTINAAKSO YHTEENSÄ KANNANOTTOJA

Lisätiedot

Pohjanmaan maakuntakaava. Lisäselvitys kaupallisten palveluiden sijoittumisesta 2

Pohjanmaan maakuntakaava. Lisäselvitys kaupallisten palveluiden sijoittumisesta 2 Pohjanmaan maauntaaava Lisäselvitys aupallisten palveluiden sijoittumisesta 2 8.9.20 Lisäselvitys aupallisten palveluiden sijoittumisesta 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 2 LSANLEHDON JA RISÖN ALUEIDEN ENIMMÄISMITOITUS

Lisätiedot

KAUPAN PALVELUVERKON MITOITTAMINEN JA VAIKUTUSTEN ARVIOINTI

KAUPAN PALVELUVERKON MITOITTAMINEN JA VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Uudenmaan 2. vaihemaauntaaava KAUPAN PALVELUVERKON MITOITTAMINEN JA VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Uudenmaan liiton julaisuja E 125-2013 Uudenmaan liiton julaisuja E 125-2013 ISBN 978-952-448-358-2 ISSN 1236-6811

Lisätiedot

Talousmatematiikan verkkokurssi. Koronkorkolaskut

Talousmatematiikan verkkokurssi. Koronkorkolaskut Sivu 1/7 oronorolasuja sovelletaan tapausiin, joissa aia on pidempi uin ysi oonainen orojaso, eli aia, jolle oroanta ilmoittaa oron määrän. orolasu: enintään yhden orojason pituisille oroajoille; oronorolasu:

Lisätiedot

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264)

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264) Kainan aupuni Osinauion asemaaavan muutos (A564) osallistumis- ja viointisuunnitelma DA: 67/06 OSALLISTUMIS- JA AROINTISUUNNITELMA A564 5..07 Maanäyttö- ja raennuslain 63 muainen osallistumis- ja viointisuunnitelma

Lisätiedot

Luonnos Kartta kaupan kohteesta on liitteenä. 4 Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25 000) euroa.

Luonnos Kartta kaupan kohteesta on liitteenä. 4 Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25 000) euroa. .6.07 Myyjä Naantalin aupuni, y-tunnus 07-. Ostaja Turun Osuusauppa, y-tunnus 0-9, Sibeliusenatu, PL 86, 00 Turu. Kaupan ohde Naantalin aupungin Rymättylän ironylässä sijaitsevasta Osuusauppa - nimisestä

Lisätiedot

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma KESKILOHJAN ASEAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma.. ESIPUHE LÄHTÖKOHDAT Asemaaavamuutos Tehtävänä oli suunnitella Kesilohjan auunginosassa sijaitsevan rautatieseisaeen alustavat liiennejärjestelyt

Lisätiedot

Kaurialan kaavarunko SITO OY, 31.1.2013

Kaurialan kaavarunko SITO OY, 31.1.2013 Kaurialan aavuno, 31.1.2013 Sisältö lusanat lusanat Kaupuniraenneanalyysi Suunnittelualueen nyytilanne Voimassa oleva asemaaava Nyyiset tontit Suunnitelma Rataisuvaihtoehdoista Suunnitelman havainneuva

Lisätiedot

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT 2017 27.7.2017 1 VERONALAISET TULOT /TULONSAAJA/VUOSI VALTIOVERONALAISET TULOT, MUKAAN LUKIEN VEROVAPAAT OSINGOT JA KOROT. LÄHDE: TILASTOKESKUS, VERONALAISET TULOT Veronalaiset tulot ml. verovapaat 2005

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTA III J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Kohde Haija/ aloite Asemaaavamuutosen toitus ja tavoite Kaavoitus

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

2.8 Mallintaminen ensimmäisen asteen polynomifunktion avulla

2.8 Mallintaminen ensimmäisen asteen polynomifunktion avulla MAB Matemaattisia malleja I.8. Mallintaminen ensimmäisen asteen.8 Mallintaminen ensimmäisen asteen polynomifuntion avulla Tutustutaan mallintamiseen esimerien autta. Esimeri.8. Määritä suoran yhtälö, un

Lisätiedot

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109.

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109. 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0. 0. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. Ras lev m Ras. Ras lev m 0 0 : :0-0-0 -- 0 0 0 0 cc 0 0 0 0 cc 0 00 as

Lisätiedot

Saarimaa-Passi, Jaana Kirsi Marita henkilötunnus:

Saarimaa-Passi, Jaana Kirsi Marita henkilötunnus: KAUPPAKIRJA 1/4 MYYJÄ Passi, Maru Jaao henilötunnus: Saarimaa-Passi, Jaana Kirsi Marita henilötunnus: osoite: OSTAJA Kauhavan aupuni y-tunnus 0208852-8 osoite: Kauppatie 109, 62200 KAUHAVA KAUPAN KOHDE

Lisätiedot

Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen 2007

Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen 2007 27.6.2007 TUOMAS SANTASALO Ky Nervanderinkatu 5 D 38, 00100 Helsinki www.tuomassantasalo.fi 1 1 JOHDANTO 2 2 KAUPALLINEN PALVELUVERKKO IMATRALLA 2007 3 2.1 Imatrankosken kaupallinen rakenne 5 2.2 Vuoksenniskan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI TIVA-KAUPAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LOIMAAN KAUPUNKI TIVA-KAUPAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS -AK0 LOMAAN KAUPUNK TVA-KAUPAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS..0..0 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy () Loimaan aupuni: TVA-aupan asemaaava ja asemaaavan muutos Kaavaselostus..0

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616 VANHANKOIVISTON (4.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN KIINTEISTÖJEN :80, :8, :8, : 84 JA POHJOLANTIEN (OSA) JA UNTAMONPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin aupunisuunnittelu.0.0 Asemaaava

Lisätiedot

-0-- -0-- -0-- -0--0-0--0-0--5-0-- -0-- 000-0--5 p- -0--5-0--, -0--0 Urh. Siei sentie -0-- -0-- -0-- KUMOTTAVA KAAVAN OSA -0-- -0-- Tapiola SIEKKISENT IE -0-- -0-- -0--0-0-- -0-- -0-- -0-- 500 00-0--0-0--0

Lisätiedot

NUMMELAN PRISMAN LAAJENNUS Asemakaavan kaupallisten vaikutusten arviointi 5.2.2008. Suur-Seudun Osuuskauppa TUOMAS SANTASALO Ky

NUMMELAN PRISMAN LAAJENNUS Asemakaavan kaupallisten vaikutusten arviointi 5.2.2008. Suur-Seudun Osuuskauppa TUOMAS SANTASALO Ky NUMMELAN PRISMAN LAAJENNUS Asemakaavan kaupallisten vaikutusten arviointi 5.2.2008 Suur-Seudun Osuuskauppa TUOMAS SANTASALO Ky Nervanderinkatu 5 D 38, 00100 Helsinki www.s-kanava.net/sso www.tuomassantasalo.fi

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI FCG Suunnittelu ja teniia Oy Kauniaisten aupuni KESKUSTA ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI Kaavaselostus 6-C783 Yhdysuntalautaunta 5..008 58 Kaavaluonnos nähtävillä MRL 6, MRA

Lisätiedot

Suomen YK-liiton lausunto vuoden 2019 talousarviosta ulkoasiainhallinnon alalta

Suomen YK-liiton lausunto vuoden 2019 talousarviosta ulkoasiainhallinnon alalta Suomen YK-liiton lausunto vuoden 2019 talousarviosta uloasiainhallinnon alalta Rahapula uhaa YK:n uudistamista - Suomen vahva tui ansainväliselle sääntöpohjaiselle järjestelmälle entistäin täreämpää 2.10.2018

Lisätiedot

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU KAAVA-ALUE NNSTÖNKATU HÄMEENTE PUUSEPÄNKATU KASVTARHANPOLKU HÄMEENOJANKATU KETOPELLONKATU NNSTÖNKATU JOKPELLONKATU SALONOJANKATU RAJAKATU PUUTARHAPOLKU RAJAKATU PUUTARHAKATU TALVELANKATU HÄMEENTE TALVELANKATU

Lisätiedot

Vakuutusteknisistä riskeistä johtuvien suureiden laskemista varten käytettävä vakuutuslajiryhmittely.

Vakuutusteknisistä riskeistä johtuvien suureiden laskemista varten käytettävä vakuutuslajiryhmittely. 1144/2011 7 Liite 1 Vauutustenisistä riseistä johtuvien suureiden lasemista varten äytettävä vauutuslajiryhmittely. Vauutuslajiryhmä Vauutusluoat Ensivauutus 1 Laisääteinen tapaturma 1 (laisääteinen) 2

Lisätiedot

Vakuutusmatematiikan sovellukset 20.11.2008 klo 9-15

Vakuutusmatematiikan sovellukset 20.11.2008 klo 9-15 SHV-tutinto Vauutusmatematiian sovelluset 20.11.2008 lo 9-15 1(7) Y1. Seuraava tauluo ertoo vauutusyhtiön masamat orvauset vahinovuoden ja orvausen masuvuoden muaan ryhmiteltynä (tuhansina euroina): Vahinovuosi

Lisätiedot

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015 A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y L E H M US T I E 7 A 0 7 0 T U R K U 0-44 96 RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS tar 1.09. 09.06. RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- KAAVAN

Lisätiedot

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5 000 : :, :,, :, : YO : : e=0.0 : 00,, t,0,, sr- Liusallio :, 0 LÄ : Joila :0 :, 00 m 0 : 0 : db( A) :, : : t t 0, 0 : Paila, :0, : : :0, :, : : H.as Paloasema Kpa,,, : : : :,,0, : :, 00 Kunnantalo : :

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: // A0.... Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264)

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264) KAARINAN KAUPUNKI OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564) SELOSTUS..07 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 07 OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavalla

Lisätiedot

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT 2014 VERONALAISET TULOT /TULONSAAJA/VUOSI Kehitys noudattaa koko Suomen kasvua, alueen kunnat kuitenkin Suomen keskiarvon alapuolella. Heijastuu myös vähittäiskaupan kulutukseen, pienempi kulutus /asukas

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi

Matematiikan tukikurssi Matematiian tuiurssi Kurssierta 5 Sarjojen suppeneminen Kiinnostusen ohteena on edelleen sarja a n = a + a 2 + a 3 + a 4 + n= Tämä summa on mahdollisesti äärellisenä olemassa, jolloin sanotaan että sarja

Lisätiedot

(1 + i) + JA. t=1. t=1. (1 + i) n (1 + i) n. = H + k (1 + i)n 1 i(1 + i) n + JA

(1 + i) + JA. t=1. t=1. (1 + i) n (1 + i) n. = H + k (1 + i)n 1 i(1 + i) n + JA Investoinnin annattavuuden mittareita Opetusmonisteessa on asi sivua, joilla on hyvin lyhyesti uvattu jouo mittareita. Seuraavassa on muutama lisäommentti ja aavan-johto. Tarastelemme projetia, jona perusinvestointi

Lisätiedot

Tontti esitetään asetettavaksi myyntiin liitteenä 2 olevan myyntiesitteen mukaisesti.

Tontti esitetään asetettavaksi myyntiin liitteenä 2 olevan myyntiesitteen mukaisesti. Yhdysuntalautaunta.0.00 Yhdysuntalautaunta.0.00 Kaupunginhallitus.0.00 Kaupungin omistaman pientalotontin myynti Espoon Ymmerstassa //00 YLK Vuoden 00 talousvioon sisältyy aupungin omistaman pientalotontin

Lisätiedot

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT

KEURUUN KAUPAN TUNNUSLUVUT 2015 1 2 VERONALAISET TULOT /TULONSAAJA/VUOSI Keskitulot kasvaneet yhä kaikissa kunnissa edellisvuodesta, mutta tulotaso Suomen keskiarvoa matalampi. Heijastuu myös vähittäiskaupan kulutukseen, pienempi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä marraskuuta /2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä marraskuuta /2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus SOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julaistu Helsingissä 21 päivänä marrasuuta 2011 1144/2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus vahinovauutusyhtiön oiaistun vaavaraisuuspääoman rajojen, tasoitusmäärän ja sen rajojen

Lisätiedot

Näkymäalueanalyysi. Joukhaisselkä Tuore Kulvakkoselkä tuulipuisto 29.03.2012. Annukka Engström

Näkymäalueanalyysi. Joukhaisselkä Tuore Kulvakkoselkä tuulipuisto 29.03.2012. Annukka Engström Näyäalueanalyysi Jouhaisselä Tuore Kulvaoselä tuulipuisto 29032012 Annua Engströ Näyäalueanalyysin uodostainen Näeäalueanalyysilla saadaan yleisuva siitä, ihin tuulivoialat äytettyjen lähtötietojen perusteella

Lisätiedot

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS..0 KESKUSTA VI A ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavan muutosen selostus, joa osee. päivänä mrasuuta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) . KAUPUNGINOSAN ANTTILAN KORTTELIN 4 OSAN (TONTTI ) ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus A.R. 2.4.20 YMPÄRISTÖTOIMEN K AAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue ULVILAN KAUPUNKI Maanäyttöosasto Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pappilanlammen asemaaavan muutos, ortteli 0, osa orttelia 0 seä atualue Diai /0.0.0/0 . Suunnittelualue Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

palautettava uuteen käsittelyyn

palautettava uuteen käsittelyyn VAASA N HALLNTO-OKEUS VASA F o RVALTN NGSDOMSTOL Katariinantorin Kilta Oy Katariinanatu 4 67100 Koola VALTUS 4.7.2014 Saa p, Anl. Liitteet Bilagor / 07, 07, 20U, pl / sl siwja / sidor Vaasan hallinto-oieus

Lisätiedot

Valtatien 9 parantaminen rakentamalla ohituskaistat välille Suinula Käpykangas, Kangasala

Valtatien 9 parantaminen rakentamalla ohituskaistat välille Suinula Käpykangas, Kangasala Valtatien 9 pantaminen raentamalla ohitusaistat välille Suinula Käpyangas, Kangasala Piranmaan ELY-esus Heinäuu 23 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO Työn tausta ja lähtöohdat... 3 2 Melun ohjevot... 3 3 Melulasenta...

Lisätiedot

1974 N:o 622. Vakuutusteknisistä riskeistä johtuvien suureiden laskemista varten käytettävä vakuutuslajiryhmittely. Liite 1.

1974 N:o 622. Vakuutusteknisistä riskeistä johtuvien suureiden laskemista varten käytettävä vakuutuslajiryhmittely. Liite 1. 1974 N:o 622 Liite 1 Vauutustenisistä riseistä johtuvien suureiden lasemista varten äytettävä vauutuslajiryhmittely Vauutuslajiryhmä Vauutusluoat Ensivauutus Laisääteinen tapaturma 1 (laisääteinen) Muu

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 622. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

SISÄLLYS. N:o 622. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2008 Julaistu Helsingissä 1 päivänä loauuta 2008 N:o 622 SISÄLLYS N:o Sivu 622 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus vahinovauutusyhtiön oiaistun vaavaraisuuspääoman rajojen, tasoitusmäärän

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN PIENTALOTONTIN OSOIT- TEESSA ALPPIKUJA 2

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN PIENTALOTONTIN OSOIT- TEESSA ALPPIKUJA 2 KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY TARJOUSTEN PERUSTEELLA OMATOIMISEEN RAKENTAMISEEN PIENTALOTONTIN OSOIT- TEESSA ALPPIKUJA Myyä Kauniaisten aupuni, Kauniaistentie, 0700 Kauniainen.

Lisätiedot

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki Haaajärven auuni Asemaaavan selostus KEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Selostus liittyy..0 äivättyyn Haaajärven Ronaalan auunginosan orttelia, orttelin tontteja ja seä näihin liittyviä atu- ja torialueita

Lisätiedot

HARMONINEN VÄRÄHTELIJÄ

HARMONINEN VÄRÄHTELIJÄ Oulun yliopisto Fysiian opetuslaboratorio Fysiian laboratoriotyöt 1 1 HARMONINEN VÄRÄHELIJÄ 1. yön tavoitteet 1.1 Mittausten taroitus ässä työssä tutustut jasolliseen, määrätyin aiavälein toistuvaan liieeseen,

Lisätiedot

K-KS vakuutussumma on kiinteä euromäärä

K-KS vakuutussumma on kiinteä euromäärä Kesinäinen Henivauutusyhtiö IIIELLA TEKNIIKALLA LAKUPERUTE H-TUTKINTOA ARTEN HENKIAKUUTU REKURIIIELLA TEKNIIKALLA OIMAAOLO 2 AIKALAKU JA AKUUTUIKÄ Tätä lasuperustetta sovelletaan..25 alaen myönnettäviin

Lisätiedot

UUSIKAUPUNKI - NYSTAD. Inventointiprojekti. Vaasa- ja suurvalta-ajan kaupunkiarkeologinen. Kaupunkiarkeologinen inventointi

UUSIKAUPUNKI - NYSTAD. Inventointiprojekti. Vaasa- ja suurvalta-ajan kaupunkiarkeologinen. Kaupunkiarkeologinen inventointi Vaasa- ja suurvalta-ajan aupuniareologinen Inventointiprojeti UUSIKAUPUNKI - NYSTAD Kaupuniareologinen inventointi Teemu Möönen 00 Museovirasto Raennushistorian osasto Teemu Möönen Uusiaupuni Nystad. Kaupuniareologinen

Lisätiedot

TUORLAN ALUEEN ASEMAKAAVA

TUORLAN ALUEEN ASEMAKAAVA KAARINAN KAUPUNKI TUORLAN ALUEEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS.3.1 KAARINAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖPALVELUT 1 2 TUORLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaarinan aupuni,

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN KESKUSTA kaavatarkastelu 25.2.2009

KOIVUKYLÄN KESKUSTA kaavatarkastelu 25.2.2009 KOUKYLÄN KESKUSTA aaatastelu.. Työn sisältö Toimenpide-ehdotuset Tastelun raenne Tässä työssä on tasteltu antaan Koiuylän esustan aupuniraennetta, aupunitilan laatua ja toimiuutta seä näihin liittyiä haasteita

Lisätiedot

Turun seudun raitiotie

Turun seudun raitiotie Turun seudun raitiotie LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU, TURKU, RAISIO JA KAARINA.. Raision aupuni Kaarinan aupuni SISÄLLYSLUETTELO. Lähtöohdat ja vertailuperiaatteet. Lähtöohdat. Vertailuperiaatteet. Vaihtoehtojen

Lisätiedot

TUUSULAN KESKUSTAN YLEISSUUNNITELMA

TUUSULAN KESKUSTAN YLEISSUUNNITELMA TUUSULN KUNT TUUSULN KESKUSTN YLESSUUNNTELM RORTT.. SSÄLLYSLUETTELO SSÄLLYSLUETTELO. STTEEKS. LÄHTÖKOHDT.. Tastelualue ja sijainti aupuniraenteessa. Kaavoitustilanne.. Tuusulan Yleisaava.. oimassa olevien

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki.

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki. SON KAUPUNK Kaupunginhallitus SOPMUS ASEMAKAAVOTUKSEN KÄYNNSTÄMSESTÄ KNTESTÖLLÄ 7-99--. SOPMUSOSAPUOLET Salon aupuni, jäljempänä tässä sopimusessa aupuni. Osoite: Salon aupuni, Kaupunisuunnittelu Hornintie

Lisätiedot

DISKREETIN MATEMATIIKAN SOVELLUKSIA: KANAVA-EKVALISOINTI TIEDONSIIRROSSA. Taustaa

DISKREETIN MATEMATIIKAN SOVELLUKSIA: KANAVA-EKVALISOINTI TIEDONSIIRROSSA. Taustaa Disreetin matematiian excursio: anava-evalisointi tiedonsiirrossa / DISKREETIN MATEMATIIKAN SOVELLUKSIA: KANAVA-EKVALISOINTI TIEDONSIIRROSSA Taustaa Disreetin matematiian excursio: anava-evalisointi tiedonsiirrossa

Lisätiedot

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT (2347)

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT (2347) KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT (7) KAAVASELOSTUS Kaupuniehityspalvelut 9..09 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kalevan uudet pientalotontit (7) Diainumero 6/08 Asemaaavan muutos osee Keravan aupungin. Kalevan aupunginosan

Lisätiedot

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3 29112016 1:1000 KOPO KAAVAYHDSTELMÄSTÄ Kaupunisuunnittelu Kaupuniehityspalvelut Salon aupuni 418:5:2 418:5:23 418:5:28 418:6:3 418:7:3 418:7:5 418:7: 418:9:0 Kirorinne Tammilehdonuja KANTTORNPUSTO + nä

Lisätiedot

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA KESKUSTA V A ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 0..0 KESKUSTA V A ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNSTETEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavan muutosen selostus, joa osee. päivänä mrasuuta

Lisätiedot

RIIHIMÄKI 5. JOKIKYLÄ PRISMAN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RIIHIMÄKI 5. JOKIKYLÄ PRISMAN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS RHIMÄKI 5 JOKIKYLÄ PRISMAN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 860 PÄIVÄTTYÄ JA 90 TARKISTETTUA ASEMAKAAVAKARTTAA ARKKITEHTITOIMISTO JUKKA TURTIAINEN OY Jua Turtiainen

Lisätiedot

Runkomelu. Tampereen kaupunki Juha Jaakola PL Tampere

Runkomelu. Tampereen kaupunki Juha Jaakola PL Tampere Tampereen aupuni Juha Jaaola PL 487 33101 Tampere LAUSUNTO RAIDELIIKENTEEN NOPEUDEN KASVATTAMISESTA RANTA- TAMPELLAN ALUEEN RUNKOMELU- JA TÄRINÄRISKIIN Ranta-Tampellan alueen tärinää on arvioitu selvitysessä

Lisätiedot

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS

LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS LUOLALAN TEOLLISUUSTONTIN KAUPPAPAIKKASELVITYS Naantalissa Luolalan kaupunginosassa on korttelissa 7 tontit 4, 5 ja 6 osoitettu liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä (K-1). Korttelialueelle

Lisätiedot

Maanomistuskartta Kunnan maanomistus 21.10.2011

Maanomistuskartta Kunnan maanomistus 21.10.2011 Tuusulan unta Aropelto, asemaaava ja asemaaavan muutos, aava nro 490 LTE 1 Maanomistustta Kunnan maanomistus 21.10.2011 0 IV vss Miolan oulu äoti olan Leiienttä vss I I I I a a a a a yr I 2:259 :19 5:0

Lisätiedot

Mansikkalan liikerakentaminen. Mansikkalan liikerakentaminen Kaupallisten vaikutusten arviointi

Mansikkalan liikerakentaminen. Mansikkalan liikerakentaminen Kaupallisten vaikutusten arviointi Kaupallisten vaikutusten arviointi 29.10.2007 TUOMAS SANTASALO Ky Imatran kaupunki Nervanderinkatu 5 D 38, 00100 Helsinki www.tuomassantasalo.fi Kaupallisten vaikutusten arviointi 1 1 Johdanto 2 2 Kaupan

Lisätiedot

ONKO SUOMALAINEN VAHINKOVAKUUTUSYHTIÖ TASOITUSVASTUUNSA VANKI? fil. tri Martti Pesonen, SHV. Suomen Aktuaariyhdistyksen vuosikokousesitelmä

ONKO SUOMALAINEN VAHINKOVAKUUTUSYHTIÖ TASOITUSVASTUUNSA VANKI? fil. tri Martti Pesonen, SHV. Suomen Aktuaariyhdistyksen vuosikokousesitelmä ONKO SUOMALAINEN VAHINKOVAKUUTUSYHTIÖ TASOITUSVASTUUNSA VANKI? fil. tri Martti Pesonen, SHV Suomen Atuaariyhdistysen vuosioousesitelmä 27.2.2006 2 Sisällysluettelo: sivu 1. Tasoitusvastuujärjestelmän uvaus

Lisätiedot

Koulun pihan liikennejärjestelyt. Muu toimenpide Mutkan suuntamerkit Kadun parantaminen Nopeusrajoituksen tehostaminen. Liittymän parantaminen

Koulun pihan liikennejärjestelyt. Muu toimenpide Mutkan suuntamerkit Kadun parantaminen Nopeusrajoituksen tehostaminen. Liittymän parantaminen Kevyen liienteen järjestelyt Pysäöintijärjestelyt 18 17 16 19 2 14a 14b 15 9 1 12 13 22a 22b 24 Pohjaartta:Maanmittauslaitos 215 18.6.215, Sito Oy 1 8 11 21 6a 6b 7 6c 23 25 2 5 4 3 5 Metriä 3 1 Kevyen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS LUONNOS h 07.0.0 MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS OSAPUOLET Maanomistaja: Nummelan Työväenyhdistys Elo ry, jäljempänä maanomistaja c/o Matti Waara Mäyrääntie 7 0300 Nummela Kunta: Vihdin unta, jäljempänä

Lisätiedot

ASEMAKAAVOJEN 480 ja 481 SELOSTUS

ASEMAKAAVOJEN 480 ja 481 SELOSTUS ASEMAKAAVOJEN 0 ja SEOSTUS 0 KEVÄTAAKSONPURO PORVOO KAUPUNGINOSA 0 orttelit -0 erillispientalojen orttelialueita, yleisten raennusten orttelialue seä atu- ja viristysalueita KEVÄTAAKSONKAIO PORVOO KAUPUNGINOSAT

Lisätiedot

Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Liite 1

Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Imatran keskusta-alueiden kaupallinen kehittäminen Liite 1 50 Liite 1 Selvityksessä käytettyjä käsitteitä Supermarket Hypermarket Supermarket on pääosin itsepalveluperiaatteella toimiva ruoan myyntiin keskittyvä päivittäistavaramyymälä, jonka myyntipinta-ala on

Lisätiedot

Valkeakoski Eteläinen Keskusta

Valkeakoski Eteläinen Keskusta Valeaosi Eteläinen Kesusta 15.12.2014 Valeaosen aupuni & Lunden Architecture Oy Eteläinen esusta 1. haaste ja potentiaali ysi esusta Suurin osa raentamattomasta tilasta on avointa paritilaa Puistoalue

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA TORNIKUJA 3

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA TORNIKUJA 3 KAUNASTEN KAUPUNK GRANKULLA STAD KAUNASTEN KAUPUNK MYY PENTALOTONTN OSOTTEESSA TORNKUJA 3 Myyjä: Kauniaisten aupuni, Kauniaistentie 0, 0200 Kauniainen. Myytävä tontti: Kauniaisten 2. aupunginosassa orttelissa

Lisätiedot

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 160 Porin aupunisuunnittelu 12..2016 Asemaaavan tunnus 609 160 Asemaaavan diaari Dnro PORI/213/201

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTEU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-AUEEN RAJAUS Kaavoitus ohde OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA

Lisätiedot

Kh Kv LIITE N:O 26. SALLAN KUNTA Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma

Kh Kv LIITE N:O 26. SALLAN KUNTA Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma Kh 7..7 4 Kv 8..7 75 LIITE N:O 6 SALLAN KUNTA Talousarvio 8 ja taloussuunnitelma 9 - Sisällysluettelo KUNNANJOHTAJAN KATSAUS... I SALLAN KUNNAN STRATEGIA... II YLEISPERUSTEET... 4 III KÄYTTÖTALOUSOSA...

Lisätiedot

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651 Kaarinan aupuni Runo-Rojolan asemaaavan muutos A osallistumis- ja arviointisuunnitelma A 0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

Humalistonkadun liikennesuunnitelma pyöräily-yhteyden rakentamiseksi Yliopistonkadun ja Ratapihankadun välillä

Humalistonkadun liikennesuunnitelma pyöräily-yhteyden rakentamiseksi Yliopistonkadun ja Ratapihankadun välillä Ympäristötoimiala 8..0 aupunisuunnittelu 06-04 Suunnitteluysiö SUUNNTELMASELOSTUS Humalistonadun liiennesuunnitelma pyöräily-yhteyden raentamisesi Yliopistonadun ja Ratapihanadun välillä Suunnittelun vaiheet

Lisätiedot

YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT

YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT Lisätietoja: Tiina Kuokkanen, tiina.kuokkanen@ramboll.fi; 050 543 8788 PAIKALLISMARKKINA-ALUE Ylivieskan ydinvaikutusalueeseen kuuluu Ylivieska, Alavieska, Sievi ja Nivala Toissijaiseen

Lisätiedot

2 Taylor-polynomit ja -sarjat

2 Taylor-polynomit ja -sarjat 2 Taylor-polynomit ja -sarjat 2. Taylor-polynomi Taylor-polynomi P n (x; x 0 ) funtion paras n-asteinen polynomiapprosimaatio (derivoinnin annalta) pisteen x 0 lähellä. Maclaurin-polynomi: tapaus x 0 0.

Lisätiedot

Maantien 152 (Kehä IV) alustava suunnittelu FOCUS -alueen kohdalla

Maantien 152 (Kehä IV) alustava suunnittelu FOCUS -alueen kohdalla ..00 Maantien (Kehä IV) alustava suunnittelu FOCUS -alueen ohdalla Aluevaussuunnitelma Tuusula Yhteystiedot P 00 (Jaaonatu ) 0 Vantaa Kotipaia Vantaa Y-tunnus 0- Puh. 00 Fasi 00 0 E-mail infra.fi@poyry.com

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOMAAN KAUPUNK..0 Liite ( ) Asemaaavamuutosen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0 Torin ympäristö,. (Kesusta) aupunginosa Asemaaavamuutos osee ortteleita, 0, ja seä atu- ja puistoaluetta Kaava-alueen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan kyläohjelma 2014

Pohjois-Karjalan kyläohjelma 2014 Pohjois-Karjalan yläohjelma 2014 Pohjois-Karjalan yläohjelma 2014 Pohjois-Karjalan Kylät ry. Joensuu 2012 Pohjois-Karjalan yläohjelma 2012 Painosmäärä 1 000 Pohjois-Karjalan Kylät ry. Kauppaatu 23 b A

Lisätiedot

SAUNAN ENERGIANKULUTUS JA SIIHEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT The energy consumption of sauna and related factors

SAUNAN ENERGIANKULUTUS JA SIIHEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT The energy consumption of sauna and related factors LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Tenillinen tiedeunta Ympäristöteniian oulutusohelma BH10A0300 Ympäristöteniian andidaatintyö a seminaari SAUNAN ENERGIANKULUTUS JA SIIHEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT The energy

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUE

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUE FCG Finnish Consulting Group Oy Kauniaisten aupuni KESKUSTA ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, LTYNTÄPYSÄKÖINTIALUE Kaavaselostus -C783 Yhdysuntalautaunta 5..008 58 Kaavaluonnos nähtävillä MRL, MRA

Lisätiedot

muuramistonheikki Tyylikäs koti historiallisessa ympäristössä aivan keskustan tuntumassa! Taiteilijan näkemys kohteesta. Taitelijan näkemys kohteesta.

muuramistonheikki Tyylikäs koti historiallisessa ympäristössä aivan keskustan tuntumassa! Taiteilijan näkemys kohteesta. Taitelijan näkemys kohteesta. muuramistonheii Tyyliäs oti historiallisessa ympäristössä aivan esustan tuntumassa! Taitelijan näemys ohteesta. Taiteilijan näemys ohteesta. As Oy Kouvolan Muuramistonheii Huolettoman tyyliästä asumista!

Lisätiedot

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUOS Liite aupuniehitysen lautaunnan esityslistaan nro 6, 7..08 asia nro 49 Asemaaava osee: Osaa tiloista 79:4:4: Hallamaa ja 79:4:4:7

Lisätiedot

Kaavaselostus Ehdotus

Kaavaselostus Ehdotus Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos WWE0221 ehdotus 25.9.2013 1 Kaavaselostus Ehdotus 25.9.2013 WWE0221 Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos Ehdotus Vireilletulo:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31 ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpanatu 31 Hyvinään aupungin 18. aupunginosan, Nummenäri, asemaaavamuutos osassa orttelia 1731 18:021 HYVINKÄÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 3.9.2019 HELLETORPANKATU

Lisätiedot

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013

Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Mitoituksen päivitys 2013 1 Vuoreksen kaupallisten palveluiden mitoituksen päivitys 2013 Vuoreksen kaupunginosa on lähtenyt jo rakentumaan. Vuoreskeskus on ensimmäisiltä osiltaan rakentunut ja myös muita

Lisätiedot

FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 14 (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 3.5.

FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 14 (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 3.5. FINPYYN (8.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 67 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin auunisuunnittelu..06 Asemaaavan tunnus 609 67 Asemaaavan diaari PORI/0/06 VP 6/7..06 Vireilletulo..06

Lisätiedot

PONTELAN ASEMAKAAVA (korttelit )

PONTELAN ASEMAKAAVA (korttelit ) KAARINAN KAUPUNKI PONTELAN ASEMAKAAVA (orttelit 50-508) SELOSTUS 9.0.06 KAARINAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖPALVELUT 06 PONTELAN ASEMAKAAVAN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Kaarinan aupuni, Piiiönlahti,

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

Energiatehokas asuinalue Porvoossa

Energiatehokas asuinalue Porvoossa Energiatehoas asuinalue Porvoossa 5 3 105 5 7 4 5 109 4 8 9 5 4 19 27 9 3 4 0 2 14 7 17 0 5 1 3 5 4 5 4 1 14 3 9002 7 9 3 2 7 7 3 4 9 3 4 35 4 3 2 14 0 8 1 2 9 1 Sairaala Sjuhus 47 3 5 3 9 9 1 8 4 5 7

Lisätiedot

Saukkola Eteläinen alue Asemakaava ja asemakaavan muutos. Kaupallinen selvitys 19.4.2012

Saukkola Eteläinen alue Asemakaava ja asemakaavan muutos. Kaupallinen selvitys 19.4.2012 Saukkola Eteläinen alue Asemakaava ja asemakaavan muutos Kaupallinen selvitys 19.4.2012 Nummi-Pusulan kunta Kaupallinen selvitys 1 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO 2 2 KAUPAN NYKYTILAN ANALYYSI 3 2.1 Vähittäiskaupan

Lisätiedot

Finpyyn 81. kaupunginosan korttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemakaavan muutos sekä I asemakaava 609 1655 VP 31/28.5.2015

Finpyyn 81. kaupunginosan korttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemakaavan muutos sekä I asemakaava 609 1655 VP 31/28.5.2015 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Finpyyn 8. aupunginosan orttelin 97 ja Palomäen puiston (osa) asemaaavan muutos seä I asemaaava 609 655 Porin aupunisuunnittelu 26.4.206 Asemaaavan tunnus 609 655 Asemaaavan diaari

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto

Kankaanpään kaupunki. Kulttuurikorttelin liikerakennushanke. Lausunto Kankaanpään kaupunki Kulttuurikorttelin liikerakennushanke Lausunto 10.10.2014 Kankaanpään kulttuurikorttelin liikerakennushanke Kankaanpään ydinkeskustaan suunnitellaan Kulttuurikortteli 20:een liikerakennushanketta.

Lisätiedot