HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008"

Transkriptio

1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008

2 SISÄLLYS 1 SOSTERI Perustehtävä Henkilöstöstrategia ORGANISAATIORAKENNE Palvelualueet Tulosalueet HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE Palvelussuhteen luonne Henkilöstön määrä ja ikärakenne palvelu- ja tulosalueilla Eläkkeelle siirtyminen Osaamisen kehittäminen Henkilöstön vaihtuvuus, tarve ja saatavuus TYÖAIKA Henkilöstön poissaolot HENKILÖSTÖN HYVINVOINTI JA TYÖTERVEYS Työhyvinvointi Työterveyshuollonpalvelut Työsuojelu Työtapaturmat Kirjatut uhka-, väkivalta- ja tapaturmavaaratilanteet Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus YHTEISTOIMINTA JA VERKOSTOITUMINEN Yhteistoiminta Yhteistyö ja verkostoituminen Sisäinen tiedottaminen Edunvalvonta PALKKAUS, HENKILÖSTÖKUSTANNUKSET JA INVESTOINNIT Henkilöstölle maksetut palkat Ostopalveluna hankittu työvoima Työvaatteista ja vaatehuollosta aiheutuneet kustannukset TUNNUSLUKUJEN YHTEENVETO...29

3 HENKILÖSTÖRAPORTTI SOSTERI Vuosi 2007 oli Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän henkilöstölle suuren organisaatiomuutoksen vuosi. Kaikki tarvittava ei suinkaan ole tehty, vaan haasteita on edelleenkin. Henkilöstömäärä on edellisestä vuodesta pienentynyt 16 henkilöllä vaikka itse työ ja työpisteet ovat säilyneet entisellään. Silti työyhteisön laajentuminen on edelleenkin tuonut mukanaan uusia käytänteitä arkipäivän työhön. Palvelujen järjestämisen pohjana, johtamisjärjestelmänä ja toimintatapana on ollut elämänkaari. Palvelujen käyttö ja järjestäminen yli kuntarajojen, yli aiempien sektorirajojenkin on ollut uuden opettelua sekä asiakkaille / potilaille että henkilökunnalle. Tämä henkilöstöraportti on Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän, Sosterin toinen. Sosterin toiminta alkoi , joten toimintakauden henkilöstöä koskevia tietoja voi verrata ainoastaan edellisen vuoden 2007 tietoihin. Tiedot on koottu pääosin henkilöstötoimiston palkanlaskennasta sekä kirjanpidosta. Raportissa on pyritty noudattamaan kunta-alan henkilöstöraporttisuositusta niin laajasti kuin on ollut mahdollista. Organisaatiomuutoksen myötä tietojärjestelmien tehokkaassa hyödyntämisessä on vielä kehitettävää henkilöstöraportointia ajatellen. Henkilöstöraportin aluksi on selvitetty organisaation rakennetta ja sen perustehtävää sekä kerrottu lyhyesti henkilöstöstrategian keskeiset tavoitteet. Raportti keskittyy tulevina vuosina niiden toteutumisen seurantaan. Raportin seuraavissa osissa kerrotaan mm. henkilöstön rakennetta, työaikaa, poissaoloihin liittyvää tilastotietoa ja työhyvienvointiasiaa henkilöstöstä aiheutuneita kustannuksia unohtamatta. Henkilöstöraportin tarkoituksena on olla henkilöstöjohtamisen apuväline ja antaa hyvä pohja kuntayhtymän luottamushenkilöiden, johdon, esimiesten ja muun henkilöstön väliselle keskustelulle. Tärkeää on myös hyödyntää raportin tietoja henkilöstön työhyvinvoinnin, jaksamisen, osaamisen ja työn tuloksellisuuden edistämisessä sekä henkilöresurssien kohdentamisessa oikein. Henkilöstöraportissa tiedot esitetään koko Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymää koskien palvelualueittain, tulosalueittain (elämänkaarimalli) sekä useimmiten myös ammattiryhmittäin. Jaottelua on selvitetty tarkemmin organisaation rakennetta käsittävässä kappaleessa.

4 HENKILÖSTÖRAPORTTI Perustehtävä Perussopimuksen mukaan Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää sairaanhoitopiirissä jäsenkuntien puolesta laissa säädetty erikoissairaanhoito sekä huolehtia laissa kuntayhtymälle säädetyistä muista tehtävistä. Sosterissa erikoissairaanhoidon lisäksi kuntayhtymä huolehtii myös perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen järjestämisestä. Kuntayhtymä huolehtii myös jäsenkuntien perusterveydenhuollon ja ympäristöterveydenhuollon lisäksi mm. sosiaalitoimen vanhustenhuollon, sosiaaliasiamiestoiminnan, eläinlääkintähuollon ja kuluttajaneuvonnan tehtävistä. Jäsenkuntia ovat Enonkoski, Kerimäki, Parikkala, Punkaharju, Rantasalmi, Savonlinna, Savonranta ja Sulkava. Lisäksi ympäristöterveydenhuollon alue kattaa Juvan ja Puumalan kunnat. 1.2 Henkilöstöstrategia Sosteri palvelee arvojensa mukaisesti, eli asiakaslähtöisesti, oikeudenmukaisesti, laadukkaasti ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Sosterin strategisia tavoitteita vuoden 2008 talousarviossa uudistumisen ja henkilöstön osalta ovat: o terveyden edistäminen kuuluu kaikille o palvelut toteutetaan väestöryhmien tarpeista lähtien o palvelu- ja hoitoketjujen kokonaisuus hallitaan palvelulinjoittain Kriittisenä menestystekijänä on henkilöstön saatavuus, osaaminen ja toiminta ydintehtävissä. Tavoitteita seurataan työpanoksena (terveyden edistäminen), palvelujen kohdentumisena, täydennyskoulutuksena ja henkilöstötyytyväisyytenä. Sosterin perustamista valmisteltaessa vuoden 2006 syksyllä on sovittu henkilöstön edustajien ja työnantajan kesken palkkojen harmonisoinnista ja irtisanomissuojasta, joiden aikaraja ulottuu vuoden 2009 loppuun. Myös paikallisten virka- ja työehtosopimusten yhtenäistämistä on tehty, jotta koko Sosterissa voidaan noudattaa ja soveltaa samanlaisia työ- ja virkaehtoja koko henkilökunnalle.

5 HENKILÖSTÖRAPORTTI ORGANISAATIORAKENNE Ympäristöterveydenhuoltojaosto Kuntayhtymävaltuusto Kuntayhtymähallitus Sosiaalijaosto Tarkastuslautakunta Kuntakohtaiset peruspalveluiden koordinointiryhmät Piirin johtaja Johtoryhmä Lapsiperheiden Aikuisten Vanhusten Ympäristö- Keskushallinto ja palvelut palvelut palvelut terveydenhuolto Tukipalvelut terveyden edistäminen Sosterin tarkoituksena on koota palvelu- ja hoitoketju samaan organisaatioon tuottaakseen saumattomat palvelut erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen välillä.

6 HENKILÖSTÖRAPORTTI TALOUSARVION RAKENNE, VYÖRYTYKSET JA JAKO ELÄMÄNKAARILLE PALVELUALUEET ESH PTH + YMPTH SOS TUKI- PALVELUT KESKUSHALL JA TERV.ED VYÖRYTYS VYÖRYTYS JAKO ELÄMÄNKAARILLE LAPSET AIKUISET VANHUKSET YMPÄRISTÖTH T U L O S A L U E E T TUKIPALVELUT KESKUSHALL. JA TERVEYDEN EDIST. 2.1 Palvelualueet Erikoissairaanhoito Enonkoski Kerimäki Parikkala Punkaharju Rantasalmi Savonlinna Savonranta Sulkava Perusterveydenhuolto Enonkoski Kerimäki Punkaharju Rantasalmi Savonlinna Savonranta Sulkava Sosiaalipalvelut Kerimäen Punkaharjun Savonlinnan siirtyneiden toimintojen osalta / PM 1

7 HENKILÖSTÖRAPORTTI Henkilöstökulut palvelualueittain vuonna 2008 Henkilöstökulut 2008 / henkilöstösivukulu PALVELUALUEET Palkat ja palkkiot Eläkekulut t Yhteensä Erikoissairaanhoito Perusterveydenhuolto Sosiaalipalvelut Yhteensä Tukipalvelut Keskushallinto ja terveyden edistäminen Yhteensä Kaikki yhteensä Tulosalueet Tulosalueita on kuusi (6) elinkaarimallin mukaisesti. Nämä alueet ovat Lapsiperheiden palvelut, Aikuisten palvelut, Vanhusten palvelut, Ympäristöterveydenhuolto, Tukipalvelut sekä Keskushallinto ja terveyden edistäminen. Henkilöstökulut tulosalueittain vuonna 2008 Henkilöstökulut 2008 / henkilöstösivukulu TULOSALUEET Palkat ja palkkiot Eläkekulut t Yhteensä Lapsiperheiden palvelut Aikuisten palvelut Vanhusten palvelut Ympäristöterv.huolto Tukipalvelut Keskushallinto ja terveyden edistäminen Yhteensä HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3.1 Palvelussuhteen luonne Sosterin vakanssimäärä vuoden 2008 lopussa oli yhteensä 1 568, joista avoimia vakansseja oli 99. Sosterin henkilöstön määrä palvelussuhteen mukaan oli yhteensä henkilöä. Henkilöstöstä vakinaisessa palvelussuhteessa oli henkilöä, määräaikaisessa palvelussuhteessa 467 henkilöä.

8 HENKILÖSTÖRAPORTTI Henkilöstö palvelussuhteen mukaan Vakinainen työsuhde Määräaikainen työsuhde Työllistetyt Koko henkilöstö PALVELUALUEET lkm % lkm % lkm % lkm % Erikoissairaanhoito , ,4 0 0, ,7 Perusterveydenhuolto , ,3 0 0, ,2 Sosiaalipalvelut , , , ,7 Yhteensä , , , ,6 Tukipalvelut , ,5 0 0, ,1 Keskushallinto ja terveyden edistäminen 17 1,2 8 1,7 0 0,0 25 1,3 Kaikki yhteensä , , ,0 Vakinainen työsuhde Määräaikainen työsuhde Työllistetyt Koko henkilöstö TULOSALUEET lkm % lkm % lkm % lkm % Lapsiperheiden palvelut 77 5,3 9 1,9 0 0,0 86 4,5 Aikuisten palvelut , ,5 7 87, ,4 Vanhusten palvelut , ,1 1 12, ,6 Ympäristöterveydenhuolto 16 1,1 6 1,3 0 0,0 22 1,1 Tukipalvelut , ,5 0 0, ,1 Keskushallinto ja terveyden edistäminen 17 1,2 8 1,7 0 0,0 25 1,3 Yhteensä Verokunnittain tarkasteltuna voidaan todeta, että Sosteri työllisti Savonlinnaa ja sen ympäristökuntia yhteensä henkilöä. Muihin verokuntiin kuuluvia palkansaajia oli 50 henkilöä. Kaiken kaikkiaan Sosterissa palkansaajia oli yhteensä Verokunta Henkilöä Enonkoski 16 Joroinen 4 Kerimäki 251 Parikkala 15 Punkaharju 115 Rantasalmi 84 Savonlinna 1324 Savonranta 7 Sulkava 58 Yhteensä 1874 Suurimmat palkansaajaryhmät koostuivat Savonlinnan, Kerimäen ja Punkaharjun verokunnista.

9 HENKILÖSTÖRAPORTTI Henkilöstön määrä ja ikärakenne palvelu- ja tulosalueilla Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä työskenteli henkilöä, joista miehiä oli 12 % ja naisia 88 %. Sosterin henkilökunnan keski-ikä vuoden 2008 lopussa oli 47,4 vuotta. Naisten keski-ikä oli 47,2 vuotta ja miesten keski-ikä 48,7 vuotta. Henkilöstön määrä ja keski-ikä palvelu- ja tulosalueilla Henkilöstömäärä Henkilöstön keski-ikä Miehet Naiset Yhteensä Miehet Naiset Yhteensä PALVELUALUEET lkm % lkm % lkm % Keski-ikä Keski-ikä Keski-ikä Erikoissairaanhoito % % % 43,0 45,0 44,7 Perusterveydenhuolto 49 9 % % % 45,6 45,1 45,1 Sosiaalipalvelut 46 9 % % % 64,9 51,0 52,3 Tukipalvelut % % % 46,9 49,5 49,1 Keskushallinto ja terveyden edistäminen 7 30 % % % 51,3 47,3 48,5 Kaikki yhteensä % % % 48,7 47,2 47,4 Henkilöstömäärä Henkilöstön keski-ikä Miehet Naiset Yhteensä Miehet Naiset Yhteensä TULOSALUEET lkm % lkm % lkm % Keski-ikä Keski-ikä Keski-ikä Lapsiperheiden palvelut 5 6 % % % 45,8 46,1 46,1 Aikuisten palvelut % % % 44,3 45,8 45,5 Vanhusten palvelut 76 8 % % % 55,4 47,6 48,3 Ympäristöterveydenhuolto 8 36 % % % 50,4 35,4 40,9 Tukipalvelut % % % 46,9 49,5 49,1 Keskushallinto ja terveyden edistäminen 7 30 % % % 51,3 47,3 48,5 Yhteensä % % % 48,7 47,2 47,4 Seuraava taulukko ja kaavio kuvaavat, kuinka Sosterin henkilöstö on jakautunut eri ammattiryhmiin. Suurin ammattiryhmä on hoitohenkilökunta (1 280), jonka osuus koko henkilökunnasta on 67 %. Ammattikorkeakoulun tai opistotason koulutuksen suorittaneita hoitohenkilökunnasta oli 54 %. Ikäjakaumissa on mukana omaishoitajat, kuten olivat vuoden 2007 henkilöstöraportissa. Henkilöstön jakauma ammattiryhmittäin AMMATTIRYHMÄ Koko henkilöstö lkm Lääärit, hammaslääkärit 136 Akateemiset 36 Hoitohenkilökunta amk, opisto 697 Hoitohenkilökunta II-aste, koulu 583 Toimistohenkilökunta 183 Huoltohenkilökunta 268 Ympäristövalvonta henkilökunta ja eläinlääkärit 21 Yhteensä 1924 Toimistohenk.kunta 10 % Huoltohenk.- kunta 14 % Hoitohenk.kunta II-aste, koulu 30 % Ymp.valvonta henk.kunta ja eläinlääkärit 1 % Lääärit, hammaslääkärit 7 % Akateemiset 2 % Hoitohenk.- kunta amk, opisto 36 %

10 HENKILÖSTÖRAPORTTI Eläkkeelle siirtyminen Eläkkeelle jäädään vuoden iässä. Keskimääräinen eläkeikä katsotaan olevan noin 63 vuotta. Henkilöstön ikärakenteesta voidaan ennakoida eläkkeelle siirtymistä ammattiryhmittäin vuoteen 2011 saakka. Vanhuuseläkkeelle jäävien määrän arvioidaan olevan keskimäärin 22 henkilöä vuodessa. Eläkepoistuma lähivuosina tuo haasteita henkilöstön saatavuuteen useilla ammattialueilla. Vanhuuseläkepoistuma ,2 21,2 23,8 20, ,0 1,5 2,1 2, Lkm 29 15,2 21,2 23,8 20,8 % 2,0 1,5 2,1 2,3 2 KuEL vanhuuseläkkeelle siirtyneiden keski-ikä oli 62,3 vuotta. Eläkepäätökset vuonna 2008 Eläkkeelle siirtyi vuonna 2008 yhteensä 43 henkilöä, joista vanhuuseläkkeelle siirtyneitä oli 26. Muille eläkkeille yksilöllinen varhaiseläke, varhennettu vanhuuseläke, osa-aikaeläke tai työkyvyttömyyseläke - jäi 17 henkilöä. Vanhuuseläkkeelle siirtyneet vuonna 2007 ammattiryhmittäin: lääkärit 2 amk.opisto 9 II-aste 8 toimistohenkilökunta 1 huoltohenkilökunta 4 ymp.valvonta ja eläinlääkärit 2 YHTEENSÄ 26 henkilöä

11 HENKILÖSTÖRAPORTTI Osaamisen kehittäminen Sosteri tukee ja edistää henkilöstön kehittymistä, jaksamista, hyvinvointia ja ammatillista osaamista. Sosterin syntymisen myötä henkilöstöllä on aikaisempaa paremmat mahdollisuudet työtehtävien vaihtamiseen organisaation sisällä. Suurempi organisaatio antaa urakehitykselle omassa organisaatiossa enemmän mahdollisuuksia. Henkilöstön koulutus painottui terveydenhuoltopiirin käynnistymisen edellyttämään muutoskoulutukseen (johtamis- ja esimieskoulutus, koko henkilöstön muutoskoulutus/ perehdytys). Täydennyskoulutusvelvoite edellyttää työnantajaa huolehtimaan henkilöstön koulutuksesta. Peruskoulutuksesta ja tehtävästä riippuen täydennyskoulutusvelvoite on kolmesta kymmeneen päivään vuodessa henkilöä kohti. Täydennyskoulutukseen osallistui henkilökunnasta henkilöä. Keskimäärin koulutuspäiviä kertyi henkilöä kohti 3,24 päivää vuoden 2008 aikana.

12 HENKILÖSTÖRAPORTTI Talousarviossa vuodelle 2008 oli varattu euroa koulutusrahaa ja sitä käytettiin euroa. Koulutusrahasta toteutui euroa alle arvion. Opintovapaista aiheutuvia poissaolopäiviä oli yhteensä työpäivää vuonna Opintovapaiden osuus kaikista poissaoloista oli 1,5 %. 3.5 Henkilöstön vaihtuvuus, tarve ja saatavuus Sosterin toiminta-alueen väestö vähenee, mutta sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstötarve ei vähene samassa suhteessa. Alueen riittävä omavaraisuus edellyttää henkilöstövolyymin osuvaa mitoitusta, henkilöstön saatavuuden turvaamista ja tehostettua henkilöstöhankintaa. Terveydenhuollossa työntekijöiden saatavuudessa kriittisiä ammattiryhmiä ovat toistaiseksi olleet erikoisalojen lääkärit ja muut ns. erityisosaajat. Lähivuosina ja erityisesti Itä- Suomessa ongelma laajenee koko hoitohenkilöstöä koskevaksi. Työvoimapulaa voidaan helpottaa osittain alueellisin yhteistoimintajärjestelyin, joita ovat esim. erikoissairaanhoidon ns. kapeiden erikoisalojen yhteistoiminnan järjestäminen sekä osin ostopalvelutoiminnan tehostaminen. Rekrytointi Oman toiminnan turvaamiseksi keskeistä on kuitenkin edelleen työolojen kehittäminen ja rekrytoinnin vahvistaminen sekä keskittäminen, johon tullaan reaalisesti panostamaan. Hoito- ja hoivahenkilöstön rekrytointi tulee jatkossa olemaan yhä haasteellisempaa, sillä vuoteen 2015 mennessä noin puolet hoitotyön esimiehistä ja kolmasosa mm. terveydenhoitajista, perushoitajista, lähihoitajista ja kodinhoitajista siirtyy eläkkeelle. Varsinkin sijaistyövoiman saatavuus tulee olemaan rajallinen. Hoito- ja hoivatyön sijaisten hankintaa helpottamaan on perustettu työhönottajan vakanssi. Työhönottaja on hoitanut osin myöskin muiden ammattiryhmien rekrytointia ja toiminut lähiesimiesten tukena ja apuna sijaisten hankinnassa. Henkilöstön saatavuuden ja tarvittavan osaamisen turvaaminen tulee korostumaan ja yhteistyö oppilaitosten ja työvoimahallinnon kanssa tulee yhä keskeisemmäksi tulevaisuudessa.

13 HENKILÖSTÖRAPORTTI TYÖAIKA Vuosityöaika eli tehty työpanos Tehty vuosityöaika työpäivinä saadaan seuraavalla kaavalla: Kalenterivuoden päivät ( 365 ) lauantait, sunnuntait, työaikaa lyhentävät arkipyhät = teoreettinen säännöllinen vuosityöaika ( työpäiviä ) vuosilomapäivät työpäivinä = säännöllinen vuosityöaika työpäivinä palkalliset poissaolot työpäivinä palkattomat poissaolot työpäivinä = tehty säännöllinen vuosityöaika työpäivinä + rahana korvatut lisä- ja ylityötunnit, jotka on muutettu työpäiviksi = tehty vuosityöaika työpäivinä Vuosityöaika vuonna 2008 on jakautunut seuraavasti:

14 HENKILÖSTÖRAPORTTI Kokonaistyöaika eli teoreettinen säännöllinen vuosityöaika Alla olevissa taulukoissa on esitetty kokonaistyöaika, poissaolot, lisä- ja ylityöt sekä tehty vuosityöaika eli toteutunut työaika vuonna Ammattiryhmittäin tehty vuosityöaika työpäivinä vuonna Hoitohenkilökunta Ymp.valonta Lääkärit, Akatee Amk, II-aste, Toimisto- Huolto- henkilökunta ja Kaikki AMMATTIRYHMÄ hammasl. miset opisto koulu henkilöstö henkilöstö eläinlääkintä Muut yhteensä Kokonaistyöaika Vakinaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 76,1 % 67,2 % 67,5 % 67,9 % 71,6 % 69,0 % 55,4 % 68,6 % Kokonaistyöaika Sijaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 86,6 % 88,5 % 86,9 % 91,0 % 82,1 % 90,9 % 94,6 % 95,3 % 88,3 % Kokonaistyöaika Työllistetyt Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 90,4 % 93,1 % 93,4 % 111,0 % 93,8 % Kokonaistyöaika Muut Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 80,1 % 100,0 % 83,9 % Kokonaistyöaika Kaikki Poissaolot yhteensä Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 79,3 % 71,1 % 72,4 % 73,7 % 74,6 % 75,2 % 62,1 % 101,1 % 73,7 %

15 HENKILÖSTÖRAPORTTI Palvelu- ja tulosalueittain tehty vuosityöaika työpäivinä vuonna Erikois- Perusterv.- Sosiaali- Keskushall. Kaikki PALVELUALUEET sairaanhoito huolto palvelut Yhteensä Tukipalvelut ja terv.ed. yhteensä Kokonaistyöaika Vakinaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 69,0 % 66,2 % 71,6 % 68,6 % 68,9 % 65,9 % 68,6 % Kokonaistyöaika Sijaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 85,6 % 90,6 % 93,7 % 88,7 % 86,4 % 85,7 % 88,3 % Kokonaistyöaika Työllistetyt Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 100,1 % 87,3 % 93,5 % 93,3 % 100,0 % 93,4 % Kokonaistyöaika Muut Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 83,9 % 83,9 % 100,0 % 83,9 % Kokonaistyöaika Kaikki Poissaolot yhteensä Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 73,7 % 72,2 % 76,6 % 73,9 % 73,3 % 72,4 % 73,8 % Lapsiperh. Aikuisten Vanhusten Ymp.terv.- Keskushall. Kaikki TULOSALUEET palvelut palvelut palvelut huolto Tukipalvelut ja terv.ed. yhteensä Kokonaistyöaika Vakinaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 75,5 % 69,4 % 67,5 % 55,6 % 68,9 % 65,9 % 68,6 % Kokonaistyöaika Sijaiset Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 78,3 % 87,7 % 90,2 % 77,8 % 86,4 % 85,7 % 88,3 % Kokonaistyöaika Työllistetyt Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 93,9 % 89,5 % 100,0 % 93,4 % Kokonaistyöaika Muut Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 109,7 % 97,3 % 73,3 % 100,0 % 83,9 % Kokonaistyöaika Kaikki Poissaolot yhteensä Lisä- ja ylityöt Yhteensä Toteutunut työaika 76,0 % 74,0 % 73,8 % 61,4 % 73,3 % 72,4 % 73,8 %

16 HENKILÖSTÖRAPORTTI Seuraavissa kaavioissa on kuvattu Sosterin vakinaisen henkilökunnan (1 449) tehty vuosityöaika palvelu- ja tulosalueittain. Vakinaisen Vakinaisen henkilökunnan henkilökunnan vuosityöaika vuosityöaika työpäivinä työpäivinä palvelualueittain palvelualueittain Erikoissairaanhoito huolto palvelut Perusterv.- Sosiaali- Tukipalvelut Kokonaistyöaika Poissaolot Erikoissairaanhoito huolto palvelut 1 ja 092 terv.ed. 87 Perusterv.- Sosiaali- Keskushall. Lisä- ja ylityöt Tukipalvelut Yhteensä Kokonaistyöaika Poissaolot Lis ä- ja ylityöt Yhteens ä Keskushall. ja terv. ed. Vakinaisen henkilökunnan vuosityöaika työpäivinä tulosalueittain Lapsiperh. palvelut Aikuisten palvelut Vanhusten palvelut Ymp.terv.- huolto Tukipalvelut Keskushall. ja terv.ed. Kokonaistyöaika Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä

17 HENKILÖSTÖRAPORTTI Seuraavissa kaavioissa on kuvattu Sosterin koko henkilöstön (1 924) tehty vuosityöaika palvelu- ja tulosalueittain. Koko henkilöstön työaika työpäivinä palvelualueittain Erikoissairaanhoit o Perusterv.- huolto Sosiaalipalvelut Tukipalvelu t Keskushall. ja terv.ed. Kokonaistyöaika Poissaolot Lis ä- ja ylityöt Yhteens ä Koko henkilöstön työaika työpäivinä tulosalueittain Kokonaistyöaika Poissaolot Lisä- ja ylityöt Yhteensä Lapsiperh. palvelut Aikuisten palvelut Vanhusten palvelut Ymp.terv.- huolto Tukipalvelut Keskushall. ja terv.ed

18 HENKILÖSTÖRAPORTTI Henkilöstön poissaolot Lakisääteisiä poissaoloja ovat esimerkiksi äitiys-, isyys- ja vanhempainlomat, hoitovapaat ja tilapäinen hoitovapaa, opintovapaat, vuorotteluvapaat sekä osa-aikaeläkkeellä olo. Muuksi poissaoloksi lasketaan esimerkiksi kuntoutuksessa olo, toisen tehtävien hoito, lomarahavapaa, ammattiyhdistys-, työsuojelu- ja yhteistoimintakoulutus sekä yksityisasiat. Poissaolopäivät on esitetty alla olevissa taulukoissa työpäivinä. Poissaoloja kertyi vuoden 2008 aikana yhteensä työpäivää. Vuosilomapäiviä kertyi yhteensä työpäivää. Sairaslomista ja työtapaturmista kertyi poissaolopäiviä yhteensä työpäivää. Poissaolopäivät työpäivinä palvelu- ja tulosalueittain vuonna 2008 Lakisääteinen Poissaolotyöpäiviä Vuosiloma poissaolo Sairausloma Työtapaturmat Muu poissaolo Yhteensä PALVELUALUEET Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % Erikoissairaanhoito ,5 % ,6 % ,0 % 458 0,9 % ,9 % % Perusterveydenhuolto ,0 % ,8 % ,6 % 433 1,1 % ,5 % % Sosiaalipalvelut ,1 % ,6 % ,2 % 127 0,6 % ,6 % % Yhteensä ,9 % ,3 % ,4 % ,9 % ,5 % % Tukipalvelut ,5 % ,5 % ,8 % 211 0,9 % ,2 % % Keskushallinto ja terveyden ed ,0 % 4 0,2 % 54 3,0 % 0 0,0 % ,8 % % Kaikki yhteensä ,3 % ,9 % ,6 % ,9 % ,3 % % TULOSALUEET Lapsiperheiden palvelut Aikuisten palvelut Vanhusten palvelut Ymp.terv.huolto Tukipalvelut Keskushall. ja terveyden ed. Yhteensä Lakisääteinen Poissaolotyöpäiviä Vuosiloma poissaolo Sairausloma Työtapaturmat Muu poissaolo Yhteensä Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % Päiviä % ,4 % ,4 % ,5 % 25 0,4 % ,3 % % ,8 % ,8 % ,1 % 401 0,9 % ,3 % % ,8 % ,5 % ,3 % 585 1,0 % ,4 % % ,6 % ,2 % ,6 % 7 0,3 % 68 3,2 % % ,5 % ,5 % ,8 % 211 0,9 % ,2 % % ,0 % 4 0,2 % 54 3,0 % 0 0,0 % ,8 % % ,3 % ,9 % ,6 % ,9 % ,3 % %

19 HENKILÖSTÖRAPORTTI Seuraavissa kaavioissa poissaolot on jaoteltu palkallisiin, osapalkallisiin ja palkattomiin poissaoloihin. Näihin kuuluvat sairauslomat, työtapaturmat, ammattitaudit, perhevapaat ja muut poissaolot. Palkalliset ja palkattomat poissaolot työpäivinä palvelualueittain ESH PTH SOS Tukipalvelut Keskushall. ja terveyden ed. Täyspalkallinen Osapalkallinen Palkaton Yhteensä Palkalliset ja palkattomat poissaolot työpäivinä tulosalueittain Täyspalkallinen Lapsiperh. palvelut Aikuisten palvelut Vanhusten palvelut Ymp.terv-.huolto Tukipalvel ut Keskushall. ja terveyden Osapalkallinen Palkaton 1 450, , , , ,0 917,0 Yhteensä

20 HENKILÖSTÖRAPORTTI Seuraavat kaaviot sisältävät sairauslomapäivien määrän palvelu- ja tulosalueittain jaoteltuna. Sairauslomapäivien lukumäärä palvelualueittain 2008 Keskushallinto ja terveyden ed. 54 Tukipalvelut Sosiaalipalvelut Perusterveydenhuolto Erikoissairaanhoito Sairauslomapäivien lukumäärä tulosalueittain 2008 Keskushall. ja terveyden ed. 54 Tukipalvelut Ymp.terv-.huolto 341 Vanhusten palvelut Aikuisten palvelut Lapsiperh. palvelut

21 HENKILÖSTÖRAPORTTI HENKILÖSTÖN HYVINVOINTI JA TYÖTERVEYS 5.1 Työhyvinvointi Työhyvinvoinnin osa-alueet ovat terveys, työympäristö, työyhteisö, osaaminen ja johtaminen. Työhyvinvointiin voidaan olennaisesti vaikuttaa mm. sillä, vastaako osaaminen työtehtävää, kuinka työt organisoidaan, miten henkilöstöä johdetaan ja millainen ilmapiiri työpaikalla vallitsee. Terveellinen, turvallinen ja toimiva työympäristö edistää työhyvinvointia. Talousarviossa vuodelle 2008 oli varattu euroa virkistysrahaa ja sitä käytettiin vuoden aikana ,22 euroa. Virkistysrahalla tuettiin henkilöstön osallistumista erilaisiin tapahtumiin, kuten Terkku-tapahtuma, sekä hankkimalla Smartum-liikuntaseteleitä. Vuonna 2008 Smartumin liikuntaseteleitä käytettiin kappaletta, joiden arvo oli yhteensä euroa. Sosterin henkilöstölle myydyistä lipuista saatiin tuottoa euroa (henkilökunnalle hinta 5 / 10 seteliä ja todellinen kustannus 40 / 10 seteliä). Sosterille Smartumin liikuntaseteleiden kustannukset olivat yhteensä euroa. Kuusamon lomamökkiä, Ketunpesää henkilöstö käytti vuoden 2008 aikana 257 vuorokautta. Kävijöitä on ollut ympäri vuoden, mutta pääsääntöisesti käyttö on ajoittunut lomasesonkeihin. Savonlinnassa Suutarniemessä sijaitsevan lomahuvila Suutartuvan käyttöpäiviä henkilöstön osalta kertyi yhteensä 184 päivää vuonna Tavoitekeskustelut Käytettävissä olevan tiedon mukaan tavoitekeskusteluja on käyty melko kattavasti läpi koko organisaation. Tavoitekeskustelut käydään sekä vakinaisten että pidempiaikaisten sijaisten kanssa. Työkierto Sosterin syntymisen myötä henkilöstöllä on ollut aiempaa paremmat mahdollisuudet vaihtaa työtehtäviä organisaation sisällä. Muistaminen ja palkitseminen Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä muistaa vuosittain lahjalla 50 ja 60 vuotta täyttäviä Sosterin työntekijöitä. Vuonna 2008 merkkipäivälahjan sai yhteensä 101 henkilöä. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ei jakanut vuonna 2008 ansiomerkkejä ollenkaan. Ansiomerkkejä jaetaan vuoden 2009 alkupuoliskolla ja siinä otetaan huomioon vuoden 2007 jälkeen 20v, 30v tai 40 v palvelleet.

22 HENKILÖSTÖRAPORTTI Henkilöstötyytyväisyys Henkilöstön työtyytyväisyyttä arvioidaan osana koko Sosterin toiminnan arviota. Sosiaalija terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes teki välisenä aikana henkilöstökyselyn, jossa se arvioi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterin toimivuutta ja muutoksen vaikutuksia. Stakesin tekemä analyysi tutkimuksesta jäi vaillinaiseksi ja kirjallisten vastausten läpikäyntityö on meneillään omana työnä. 5.2 Työterveyshuollonpalvelut Työterveyshuolto järjestettiin vuonna 2008 pääosin omana toimintana ja osittain ulkoistettuna käyttäen Savonlinnan seudun työterveys ry:n palveluja. Henkilökunnan työterveyshuollon käynnit vuonna 2008 Seuraavissa taulukoissa on esitetty Sosterin työterveyshuollon kustannukset. Tiedot on koottu Kelalle 2008 lähetetyistä Itä-Savon sairaanhoitopiirin työterveyshuollon ja Savonlinnan seudun työterveys ry: n korvaushakemuksista. Korvausluokka I, työnantajalle aikana aiheutuneet työterveyshuollon kustannukset ja niitä vastaava toiminta.

23 HENKILÖSTÖRAPORTTI Korvausluokka II, työnantajalle aikana aiheutuneet sairaanhoidon ja muun terveydenhuollon kustannukset ja niitä vastaava toiminta. 5.3 Työsuojelu Itä-Savon sairaanhoitopiirissä on kaksi (2) työsuojeluvaltuutettua ( Leena Paakkunainen ja Mervi Heikkinen ) ja neljä (4) työsuojeluvaravaltuutettua. Turvallisuuspäällikkönä on toiminut Veli-Pekka Vepsäläinen. Työsuojelutoimikuntaan kuuluu turvallisuuspäällikkö, työsuojeluvaltuutetut ja toimihenkilöiden edustaja sekä työnantajan edustaja. Toimikunnan kokouksissa osallistumisoikeus on myös työsuojeluvaravaltuutetuilla ja työterveyshuollon edustajalla. Lakisääteisiä työpaikkaselvityskäyntejä tehtiin vuonna 2008 työsuojelun ja työterveyshuollon yhteistyönä Sosterin alueen eri työpisteisiin.

24 HENKILÖSTÖRAPORTTI Työtapaturmat Alla vakuutusyhtiöltä saadut vahinkotiedot vuodelta 2008 sekä 2007 Työtapaturmat Kpl Kpl Ammattitauti Ammattitautiepäily Työ Työmatka Työliikenne Yhteensä Yhteenvetotiedot työtapaturmavahingoista vuonna 2008 Lukumäärä Korvaukset / Sairuspäivät Työtunnit Kirjatut uhka-, väkivalta- ja tapaturmavaaratilanteet Vuonna 2008 uhka-, väkivalta- ja vaaratilanneraportteja tehtiin yhteensä 103 kpl. 5.6 Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus Sosterin tasa-arvo-ohjelma perustuu vuonna 2005 voimaan tulleeseen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakiin ja niiden tuomiin velvoitteisiin työnantajalle. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslain tarkoituksena on edistää ja turvata oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista ja tehostaa syrjinnän tai häirinnän kohteeksi joutuneen oikeussuojaa työssä. Tasa-arvosuunnitelma sisältää mm. seuraavia työelämään liittyviä asioita: Työhönotossa noudatetaan hallintosäännön osoittamia yhtenäisiä yleisesti tiedossa olevia periaatteita hakumenettelyn, valintaperusteiden ja valituskäytännön suhteen. Työssä kehittymistä ja uralla etenemistä tuetaan myöntämällä opintovapaita ja huolehditaan, että työntekijät pääsevät tasapuolisesti työnantajan järjestämiin koulutuksiin. Palkkauksen lähtökohtana on oikeudenmukaisuus ja sitä kehitetään yhä enemmän tehtävien vaativuuteen, henkilökohtaiseen osaamiseen ja työn tuloksellisuuteen perustuvaksi. Syrjintä välittömästi tai välillisesti sukupuolen sekä esim. iän, rodun, terveydentilan, uskonnon tai muun näihin rinnastettavan perusteella on kielletty.

25 HENKILÖSTÖRAPORTTI YHTEISTOIMINTA JA VERKOSTOITUMINEN 6.1 Yhteistoiminta Yhteistoiminta turvaa henkilöstön mahdollisuudet vaikuttaa omaa työtään ja työympäristöään koskevien päätösten valmisteluun. Yhteistoiminnan tulee olla jokapäiväinen, luonteva toimintatapa, jolla työyhteisön asioita hoidetaan. Yhteistoiminnan perustana on keskinäinen luottamus ja avoin vuorovaikutteinen ilmapiiri. Yhteistoiminnalla parannetaan tuloksellisuutta ja henkilöstön työelämän laatua. Yhteistoiminta on sekä välitöntä että edustuksellista yhteistoimintaa. Yksittäistä työntekijää koskeva asia käsitellään työntekijän ja esimiehen välillä. Välitön yhteistoiminta on myös yhteistoimintamenettelyn piiriin kuuluvien asioiden käsittely esimerkiksi työpaikkakokouksessa. Edustuksellisessa yhteistoimintaelimessä käsitellään henkilöstöä laajasti tai yleisesti koskevia yhteistoimintamenettelyn piiriin kuuluvia asioita. Yt-laki astui voimaan : Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa tuli voimaan Uusi laki on perusta työnantajan ja henkilöstön välisen yhteistoiminnan järjestämiselle kunnissa ja kuntayhtymissä. Yhteistoiminnan osapuolia ovat kunta työnantajana ja sen palveluksessa oleva henkilöstö, jonka edustajina toimivat luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu tai muu henkilöstön edustaja. Jokaisessa kunnassa on lisäksi oltava yhteistoimintaelin. Laissa on määritelty yhteistoiminnan vähimmäistaso. Yhteistoimintamenettelyssä on käsiteltävä ainakin asiat, jotka koskevat henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia työn organisoinnissa, kunnan palvelurakenteessa, kuntajaossa tai kuntien välisessä yhteistyössä sekä taloudellisista tai tuotannollisista syistä tapahtuvia irtisanomisia, lomauttamisia ja osa-aikaistamisia. Samoin käsitellään palvelujen uudelleen järjestämisen periaatteita, jos asialla voi olla henkilöstövaikutuksia, kuten ulkopuolisen työvoiman käyttöä tai liikkeen luovutusta.

26 HENKILÖSTÖRAPORTTI Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta on kokoontunut vuonna 2008 kaksitoista (12) kertaa ja käsitteli yhteensä 66 asiaa. Varsinaiset jäsenet: Yhtymähallituksen edustaja Vanhuspalvelujen ta-johtaja Vs. henkilöstöpäällikkö Pääluottamusmiehet Työsuojelun edustajat Työsuojelupäällikkö Turvallisuuspäällikkö Helena Haverinen, puheenjohtaja varajäsen Virve Pasanen-Harju Veli Matti Thure, Kaija Lappalainen, sihteeri Sampsa Kinnunen Anne Otranen-Silvennoinen Sari Ristolainen Reetta Laukkanen Tarja Loikkanen Helena Nukari Mervi Heikkinen Leena Paakkunainen Voitto Rosenberg, saakka Veli-Pekka Vepsäläinen, alkaen 6.2 Yhteistyö ja verkostoituminen Julkissektorilla yhteistyökumppaneita vuoden 2008 aikana olivat mm. sairaanhoitopiirit KYS, ESSHP, PKSSKT ja HUS. Yksityissektorilla yhteistyökumppaneita olivat mm. Kruunupuisto ja muut kuntoutuslaitokset, MedOne, yksityiset asumispalvelut, tietohallinnossa Fujitsu ja Medi-IT. Koulutusyhteistyötä tehtiin Mikkelin ammattikorkeakoulun, Joensuun ja Kuopion yliopistojen kanssa. 6.3 Sisäinen tiedottaminen SYKE -lehti ilmestyi vuonna 2008 kolmesti ja lehdellä onkin kunnioitettavan pitkät perinteet, sillä sitä on julkaistu jo 30 vuoden ajan. Henkilöstölle ja sidosryhmille postitetun lehden lisäksi kenellä tahansa on mahdollisuus lukea SYKE: ttä Sosterin verkkosivuilta.

27 HENKILÖSTÖRAPORTTI Sosterissa henkilöstöllä on useita tapoja olla yhteydessä toisiinsa organisaation sisällä. Perinteisen sisäisen postin ja puhelimen lisäksi on sähköposti ja intranet, jotka sopivat hyvin päivittäiseen tiedottamiseen ja vuorovaikutukseen. Kerran viikossa lähetettävä viikkotiedote Sisäpiiriposti on luettavissa intranetissä. Intranetin sivustoilla on henkilökunnalle ajankohtaisia asioita ja ohjeita, lomakkeita ja linkitettyjä tietokantoja.

28 HENKILÖSTÖRAPORTTI Edunvalvonta Henkilökunnan luottamusmiehet vuonna 2007: JUKO pääluottamusmies Helena Nukari, terveyskeskuslääkäri JHL pääluottamusmies Sari Ristolainen, laitoshuoltaja JYTY pääluottamusmies Reetta Laukkanen, osastonsihteeri KTN /TS pääluottamusmies Sampsa Kinnunen, terveystarkastaja KTN/KVTES pääluottamusmies Marja-Leena Karjalainen, terv.hoitaja TEHY pääluottamusmies Anne Otranen-Silvennoinen SUPER luottamusmies Tarja Loikkanen Palkka-asiamies vs. henkilöstöpääll. Kaija Lappalainen

29 HENKILÖSTÖRAPORTTI PALKKAUS, HENKILÖSTÖKUSTANNUKSET JA INVESTOINNIT Organisaatioiden yhdistyminen tuo haasteen yhtenäisestä työtehtävien arvioinnista ja palkkojen harmonisoinnista. Työtehtävien arviointi ja palkkojen harmonisointi on sovittu tehtäväksi vuoden 2009 loppuun mennessä. Toiminnan ja palvelujen järjestämisen myötä on tullut tarve myös henkilöstöjärjestelyihin. 7.1 Henkilöstölle maksetut palkat Vuoden 2008 palkat ja palkkiot Palkat ja palkkiot Lääkärit, peruspalkat vakinaiset ,36 sijaiset ,83 Lääkärit, *erilliskorvaukset Muu henkilökunta, peruspalkat ,86 vakinaiset ,30 sijaiset ,31 Muu henkilökunta, *erilliskorvaukset ,42 *Asiantuntijapalkkiot ,51 *Muut palkkiot ,26 Palkkojen jaksotus ,63 Aktivoidut palkat ja palkkiot 0,00 Luontoisedut ,51 Siviilipalv.miesten päivärahat ,36 Yhteensä ,35 Henkilösivukulut Eläkekulut KuEL-maksut ,54 Varhe-maksut ,00 Kela- ja sv-maksut ,36 Tyött.vak.maksut ,44 Muut henkilösivukulut Tapaturmavak.maksut ,06 Muut sos.vak.maksut 0,00 Jaksotetut sos.vak.maksut ,03 Aktivoidut sos. vak. maksut 0,00 Yhteensä ,43 Henkilöstökorvaukset Henkilöstökorvaukset Sv-korvaukset ,93 Tapaturmakorvaukset ,93 Yhteensä ,86 Kaikki yhteensä ,92 *Asiantuntijapalkkiot sisältävät konsultaatiot ja luentopalkkiot. *Muut palkkiot koostuvat eml sekä kokous- ja lääk.lausuntopalkkioista. *Erill.korvaukset ovat työaika- ja päivystyskorvauksia.

30 HENKILÖSTÖRAPORTTI Lomapalkkoja maksettiin vuonna 2008 yhteensä Palkkakulut 2008 *1000 Varsinaiset palkat Lisä- ja ylityöt Yhteensä *laskennalliset sivukulut 26,3 % Muut investoinnit / Koulutuskulut Työnohjauspalvelut Työterveyshuoltokulut Työhyvinvointi- ja virkistysto Yhteensä Ostopalveluna hankittu työvoima Sosteri on joutunut vuoden 2008 aikana enenevästi turvautumaan ostopalveluihin yksityiseltä sektorilta eräiden avainalojen (mm. ortopedia, psykiatria, radiologia, perusterveydenhuollon lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut) henkilöstön saantivaikeuksien vuoksi. Sairaanhoitopiiri pyrkii edelleen pääsääntöisesti tuottamaan palvelut omana toimintana tai erikoissairaanhoidon osalta yhteistyössä naapurisairaanhoitopiirien kanssa. Ostopalveluihin on turvauduttu, kun ne ovat olleet toiminnan kannalta perusteltuja ja integroituvat osaksi kokonaishoitoketjuja. Ostopalveluina hankitusta työvoimasta suurin osa on lääkäripalveluiden vuokraaminen henkilöstövuokrausyhtiö MedOne Oy:ltä. Muitakin yksittäisiä sopimuksia on tehty eri yritysten kanssa. Henkilöstövuokrausyhtiö MedOne Oy: ltä ostetuista lääkäripalveluista aiheutuneet kustannukset vuonna 2008 olivat noin 1,9 milj. euroa. 7.3 Työvaatteista ja vaatehuollosta aiheutuneet kustannukset Työvaatekustannukset vuonna 2008: / vuosi Savonlinnan keskussairaala ,00 Kerimäen terveysasema ,00 Kerimäen vanhainkoti ,00 Savonlinnan pääterveysasema ,00 Punkaharjun terveysasema 6 000,00 Rantasalmen terveysasema 6 000,00 Vanhaoinkoti Pihlaja 5 800,00 Sulkavan terveysasema 6 000,00 Yhteensä ,00 Kustannukset koostuvat pesulapalveluista, jotka sisältävät suojavaatteiden hankinnan ja vuokrauksen, pesun, jälkikäsittelyn ja toimituksen.

31 HENKILÖSTÖRAPORTTI TUNNUSLUKUJEN YHTEENVETO

Kuntayhtymähallitus 18.3.2008 49 HENKILÖSTÖRAPORTTI

Kuntayhtymähallitus 18.3.2008 49 HENKILÖSTÖRAPORTTI Kuntayhtymähallitus 18.3.2008 49 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 SISÄLLYS 1 SOSTERI...1 1.1 Perustehtävä...2 1.2 Henkilöstöstrategia...2 2 ORGANISAATIORAKENNE...3 2.1 Palvelualueet...4 2.2 Tulosalueet...5 3 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010 SISÄLLYS 1 SOSTERI 1 1.1 Perustehtävä 2 1.2 Henkilöstöstrategia 2 2 ORGANISAATIORAKENNE 3 2.1 Palvelualueet 4 2.2 Tulosalueet 5 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 5 3.1 Palvelussuhteen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 SISÄLLYS 1 SOSTERI... 1 1.1 Perustehtävä... 2 1.2 Henkilöstöpolitiikka ja -strategia... 2 2 ORGANISAATIORAKENNE VUONNA 2012... 4 2.1 Tulosalueet... 5 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 SISÄLLYS 1 SOSTERI... 1 1.1 Perustehtävä... 2 1.2 Henkilöstöpolitiikka ja -strategia... 2 2 ORGANISAATIORAKENNE VUONNA 2013... 4 2.1 Tulosalueet... 5 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYS 1. SOSTERI... 1 1.1 Perustehtävä... 2 1.2 Sosterin strategia... 2 2. ORGANISAATIORAKENNE VUONNA 2014... 4 2.1 Tulosalueet... 5 2.2 Henkilöstökulut tulosalueittain... 5

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 SISÄLLYS 1. ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KY = SOSTERI... 1 1.1 Perustehtävä... 2 1.2 Sosterin strategia... 2 2. ORGANISAATIORAKENNE... 4 2.1 Tulosalueet... 5 2.2 Henkilöstökulut

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista

Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista Käytännön kokemuksia henkilöstöraportoinnista Tanja Peltovuoma henkilöstöjohtaja Lapin sairaanhoitopiiri tanja.peltovuoma@lshp.fi Millainen on hyvä henkilöstöraportti? tukee strategista johtamista toimii

Lisätiedot

YHTEISTOIMINNAN JA TYÖSUOJELUN JÄRJESTÄMINEN ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2014 ALKAEN

YHTEISTOIMINNAN JA TYÖSUOJELUN JÄRJESTÄMINEN ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2014 ALKAEN 2 1. YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT Yhteistoiminnan taustaa Yhtymähallituksen päätös 21.6.2006/ 82 vanha sopimus irtisanottiin 31.7.2007 tilalle valtakunnallinen yhteistoimintalaki 2007 / 449

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 TIIVISTELMÄ Henkilöstövoimavarat Vuoden 2018 henkilöstöraportin tunnusluvut antavat liiton henkilöstövoimavarojen tilanteesta kokonaisnäkemyksen,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2011... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

SOSTERIN TILASTOJA

SOSTERIN TILASTOJA SOSTERIN TILASTOJA 2007 2016 SISÄLTÖ 1 AVAUS... 3 1.1 Sosterin perustaminen ja tavoite... 3 1.2 Tulosalueiden muutokset eri vuosina... 5 2 PALVELUT, KESKEISET TOIMINTALUVUT JA VÄESTÖ... 6 2.1 Erikoissairaanhoito...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 SISÄLLYS 1. SOSTERI... 1 1.1 Perustehtävä... 2 1.2 Sosterin strategia... 2 2. ORGANISAATIORAKENNE 9.6.2015 ALKAEN... 4 2.1 Tulosalueet... 5 2.2 Henkilöstökulut tulosalueittain...

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Ikärakenne... 6 6. Henkilöstön osaamisen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ 60 ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ Ulkoiset tuotot yht. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 TOIMINTATUOTOT YHT. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 Ulkoiset kulut yht. -51 982 441,00-56 182 441,00-4

Lisätiedot

Henkilökuntaa rekrytoitaessa noudatetaan voimassa olevia sääntöjä ja määräyksiä pätevyysvaatimuksista ja kelpoisuusehdoista.

Henkilökuntaa rekrytoitaessa noudatetaan voimassa olevia sääntöjä ja määräyksiä pätevyysvaatimuksista ja kelpoisuusehdoista. ALAVIESKAN KUNNAN TASA-ARVOSUUNNITELMA 1. Tavoitteet Kunnanvaltuusto 26.9.2006 19 Tavoitteena on tasa-arvoinen, yhteistyökykyinen ja kehittyvä sekä hyvää tulosta tekevä työyhteisö, jossa tasa-arvo on osa

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI/ HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kunnanhallitus 26.5.2015 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI / HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 3 2.1.

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI 1/5. Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt.

KAJAANIN KAUPUNKI 1/5. Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt. KAJAANIN KAUPUNKI 1/5 SOPIMUS YHTEISTOIMINTAORGANISAATIOSTA Sopijaosapuolet: Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt. Tällä sopimuksella sovitaan työnantajan

Lisätiedot

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28

Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Kh 18.8.2014 192 Kv 25.8.2014 28 Henkilöstöraportti 2013 2 Sisältö Johdanto... sivu 3 Henkilöstön määrä ja rakenne... sivu 4 palvelussuhteiden luonne henkilöstö nimikkeittäin sukupuolijakauma ikäjakauma

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 ALAVUDEN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 2 Johdanto Alavuden kaupungin henkilöstötyön tavoitteena on, että kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja, jonka osaava ja hyvinvoiva henkilöstö työskentelee

Lisätiedot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömenot Henkilöstömäärän kehitys 2014 2015 2016 2017 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12. 972 987 977 950 Muutos edellisestä vuodesta + 15-10 - 27

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä.

Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain. Taulukko 2: Palvelussuhteiden kokoaikaisuus hallintokunnittain. Yhteensä. Taulukko 1: Palvelussuhteiden määrä toimialoittain Vakinainen Vakinainen Vakinainen Keskushallinto 205 206 114 65 64 22 270 270 136 Ympäristöterveydenhuolto 27 26 26 9 8 4 36 34 30 Sosiaali- ja terveystoimi

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta 1 2 Johdanto Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin henkilöstöohjelman 2015 2020 kokouksessaan 18.5.2015. Henkilöstötyön tavoitteena on, että Alavuden kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja,

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS

LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS LUOTTAMUSHENKILÖ- KOULUTUS Henkilöstö palvelutuotannon voimavarana 31.8.2017 Raija Ranta, henkilöstöjohtaja-sosiaali-ja terveysjohtaja HENKILÖSTÖ / RAKENNE HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 31.12.2016 Vakinaiset 3 177

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 8. 10. 2018 Tilastotiedot 2017 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Henkilöstömenot vuosina 2014-2016 4. Henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen arviointi. suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen

Henkilöstövoimavarojen arviointi. suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen Henkilöstövoimavarojen arviointi suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen Suosituksen tavoitteet Tämä suositus tukee strategista henkilöstöjohtamista sekä henkilöstön ja työyhteisöjen jatkuvaa kehittämistä

Lisätiedot

Henkilöstö- raportti 2018

Henkilöstö- raportti 2018 Henkilöstöraportti 2018 yhteistyötoimikunta 11.3.2019 koottu 15.3.2019 kuntayhtymähallitus 26.3.2019 yhtymävaltuusto 3.6.2019 Sisällys 1. SOSTERI... 4 1.1. Perustehtävä... 5 1.2. Sosterin strategia...

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Kh Kv

Henkilöstöraportti Kh Kv Henkilöstöraportti 2016 Kh 9.10.2017 64 Kv 16.10.2017 44 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne vuonna 2016... 4 2.1 Henkilöstömäärän kehitys... 4 2.2 Henkilöstö ammattinimikkeittäin...

Lisätiedot

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2013

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2013 Hausjärven kunta Henkilöstökertomus vuodelta 2013 Käsitelty: Kunnanhallitus 25.3.2014, 118 Kehittämistoimikunta 22.4.2014, 13 Tarkastuslautakunta 3.4.2014, 12 Kunnanhallitus 27.5.2014, 205 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Jyväskylä sopimuksen avainkohdat - Henkilöstötoimikunta 8.10.2007 - Pertti Malkki Henkilöstöjohtaja

Jyväskylä sopimuksen avainkohdat - Henkilöstötoimikunta 8.10.2007 - Pertti Malkki Henkilöstöjohtaja Jyväskylä sopimuksen avainkohdat - Henkilöstötoimikunta 8.10.2007 - Pertti Malkki Henkilöstöjohtaja Sisältö 1. Miksi Jyväskylä -sopimus? 2. Yhteistoiminta 3. Henkilöstösuunnittelu ja rekrytointi 4. Henkilöstön

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 4 Vakituiset ja määräaikaiset 31.12....

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006 SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2006 2 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön osuus 4 2.4.

Lisätiedot

Tasa-arvosuunnitelma 2007 2009. Yliasiamiespäivä 16.10.2007

Tasa-arvosuunnitelma 2007 2009. Yliasiamiespäivä 16.10.2007 Tasa-arvosuunnitelma 2007 2009 Yliasiamiespäivä 16.10.2007 Tasa-arvosuunnitelman rakenne Tasa-arvotilanteen nykytila Henkilöstön rakenne Palkkakartoitus Työn ja perheen yhteensovittaminen Koulutus ja itsensä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA. Askolan kunta

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA. Askolan kunta TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Askolan kunta 2016-2018 Yhteistyötoimikunta 25.10.2016 Henkilöstöjaosto 31.10.2016 Kunnanhallitus 2.11.2016 Kunnanvaltuusto 16.11.2016 Sisällys 1. JOHDANTO... 3

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä

1 Johdanto. 2 Henkilöstön määrä ja rakenne. 2.1. Henkilöstön määrä 1 1 Johdanto Henkilöstöraportin tehtävänä on antaa vuosittain luottamushenkilöille, esimiehille ja henkilöstölle kokonaiskuva henkilöstön määrästä ja rakenteesta. Se sisältää määrällistä perustietoa henkilöstön

Lisätiedot

TASA- ARVOSUUNNITELMA

TASA- ARVOSUUNNITELMA TASA- ARVOSUUNNITELMA Kaupunginhallituksen 2.10.2012 165 hyväksymä Haapajärven kaupungin tasa-arvosuunnitelma Tasa-arvolain 6a.n mukaan tasa-arvosuunnitelma on selvitys työpaikan tasaarvotilanteesta ja

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKATSAUS 2011

PAIMION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKATSAUS 2011 PAIMION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKATSAUS 2011 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 2 1.1. Henkilökunta toimielimittäin 31.12.2011... 3 1.2. Henkilöstömäärän kehitys toiminnoittain 2008 2011... 4 1.3. Henkilökunnan

Lisätiedot

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut Dnro:53/01.00.00/2014 t 2014-2016 Henkilöstöstrategia Kunnanvaltuuston hyväksymä 16.6.2014 Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut 1 Henkilöstöstrategia 2014 2016 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä

Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä Keski Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 3 2. VISIO JA ARVOT.4 3. LUOTTAMUS JA YHTEISTYÖ..4 4. OSAAVA TYÖVOIMA..5 5. TYÖHYVINVOINTI JA TERVEYS.5

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön

Lisätiedot

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Mervi Flinkman Työvoimapoliittinen asiantuntija, sh, TtT Yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen

Lisätiedot

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012 Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 212 Johtokunta 12.3.213 1 Yleistä Tämä henkilöstöraportti on kahdeksas röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti. Raporttiin on kerätty tietoa henkilöstön määrästä,

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 25.9.2012 liite nro 7 Virallinen budjetti Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2014-31.12.2014

Perusturvalautakunta 25.9.2012 liite nro 7 Virallinen budjetti Ulkoinen/Sisäinen 01.01.2014-31.12.2014 Äänekosken kaupunki Sivu 1 01000310 Hallinto TULOSLASKELMA TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Muut suoritteiden myyntituotot 3140 Työsuorituksien myyntituotot 10.400 10.000 4.188 8.000-20,0 Muut suoritteiden

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007

SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 SYSMÄN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 2 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön osuus 5 2.4.

Lisätiedot

AKTIIVISEN AIKAISEN PUUTTUMISEN MALLI - VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDESTÄ VÄLITTÄMISEEN KÄYTÄNNÖSSÄ-

AKTIIVISEN AIKAISEN PUUTTUMISEN MALLI - VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDESTÄ VÄLITTÄMISEEN KÄYTÄNNÖSSÄ- AKTIIVISEN AIKAISEN PUUTTUMISEN MALLI - VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDESTÄ VÄLITTÄMISEEN KÄYTÄNNÖSSÄ- Jaakko Joensuu henkilöstöpäällikkö Kempele on voimakkaasti kasvava 15 100 asukkaan nuorekas kunta. Kempele on huipputeknologiaa,

Lisätiedot

TP :30: TA 2013 POHJA 2014 YKSIKÖT 2014 TS 2015 POHJA TS 2016 POHJA

TP :30: TA 2013 POHJA 2014 YKSIKÖT 2014 TS 2015 POHJA TS 2016 POHJA Itä-Savon sairaanhoitopiiri ky Pääbudjetti 6.11.2013 14:30:54 INTIME/Talouden Suunnittelu 111 Tulosyksikkö: 820 Savonlinna Selite TP 2012 TA 2013 POHJA 2014 YKSIKÖT 2014 TS 2015 POHJA TS 2016 POHJA Muutos-%

Lisätiedot

Sisältö. Kannen kuva: Suomen Kuntaliiton ansiomerkkien jakotilaisuus

Sisältö. Kannen kuva: Suomen Kuntaliiton ansiomerkkien jakotilaisuus Henkilöstökertomus vuodelta 2015 Sisältö Sisältö... 2 Johdanto... 3 Organisaatiorakenne... 3 Merkittäviä tapahtumia... 3 Henkilöstömäärä ja henkilötyövuodet... 4 Henkilöstömäärä... 4 Henkilötyövuodet...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2014 TAUSTAA Kunnan toimialalla henkilöstö on tärkein resurssitekijä. Menestykseen kunta tarvitsee motivoituneen ja osaavan henkilöstön. Valtuuston asettamien tavoitteiden saavuttaminen

Lisätiedot

Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2. Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto

Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2. Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto Maakuntahallitus 24.3.2014, Erillisliite 2 Henkilöstöraportti 2013 Kainuun liitto 1 JOHDANTO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE...4 1.1 Palvelussuhteen luonne...4 1.2 Henkilöstön palvelussuhteet tulosalueittain...5

Lisätiedot

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 Henkilöstötilinpäätös 217 Sivu 2 / 16 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 Henkilöstön määrä palvelussuhdelajeittain... 4 Vakituiset ja määräaikaiset... 5 Koko- ja osa-aikaiset...

Lisätiedot

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Hausjärven kunta Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Käsitelty: Kunnanhallitus 14.4.2015, 166 8.4.2015 Sisältö Sisältö... 2 Johdanto... 3 Organisaatiorakenne... 3 Merkittäviä tapahtumia... 3 Henkilöstömäärä

Lisätiedot

TYÖYHTEISÖN TASA-ARVO

TYÖYHTEISÖN TASA-ARVO TYÖYHTEISÖN TASA-ARVO KOULUTUKSEN TAVOITTEET JA SISÄLTÖ Tavoitteet: Ymmärtää keskeinen lainsäädäntö sukupuolten välisestä tasa-arvosta organisaation näkökulmasta Ymmärtää sukupuolten välisen tasa-arvon

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2008

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2008 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2008 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Hyväksytty hallituksessa 30.05.2013 43 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 TASA-ARVOSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE... 3 3 TASA-ARVOKYSELYN

Lisätiedot

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Käsittely: KH 27.4.2015 KV 8.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO SAUVON KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014... 2 1. HENKILÖSTÖSTRATEGIA... 2 2. KUNNAN HENKILÖSTÖRAKENNE... 3

Lisätiedot

Sosiaali-ja terveydenhuollon uudet yhteen sovitetut järjestelmämallit ITÄ-SAVON SOSTERI

Sosiaali-ja terveydenhuollon uudet yhteen sovitetut järjestelmämallit ITÄ-SAVON SOSTERI Sosiaali-ja terveydenhuollon uudet yhteen sovitetut järjestelmämallit ITÄ-SAVON SOSTERI Suomen Terveydenhuollon arvioinnin seura ja Stakes Heikki Pylkkänen 22.11.2007 Helsinki COMPONENTS OF INTEGRATION

Lisätiedot

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kaupunginhallitus 3.10.2016 Liite 2 363 Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kh 3.10.2016 Raportti lokakuussa 2016 Eläkkeelle jää vuonna 2016 (tammi-joulukuu) 81 työntekijää

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja 11.2017, Hämeenkyrön kunta 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaa2019: yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen 13.4.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas. Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.fi Turun lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Työterveyshuolto kehittää työuria KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Diapaketin tarkoitus ja käyttö Diapaketti toimii tukimateriaalina, kun kunnat ja kuntayhtymät miettivät, miten voivat tukea henkilöstön työurien

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2013... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 4 2.3 Palvelussuhteen pituus... 5 2.4 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

JOHDANTO 2 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 3 2. TYÖVOIMAKUSTANNUKSET 4 3. TYÖAIKA JA TYÖPANOS 5 4. POISSAOLOT 6

JOHDANTO 2 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 3 2. TYÖVOIMAKUSTANNUKSET 4 3. TYÖAIKA JA TYÖPANOS 5 4. POISSAOLOT 6 1(10) JOHDANTO 2 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 3 2. TYÖVOIMAKUSTANNUKSET 4 3. TYÖAIKA JA TYÖPANOS 5 4. POISSAOLOT 6 5. TYÖNTEKIJÖIDEN TOIMINTAKYKY JA TYÖHYVINVOINTI 7 5.1 Tavoitekeskustelut 7 5.2 Työnohjaus 7 5.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

Puheenjohtajisto Taloustilanne

Puheenjohtajisto Taloustilanne Puheenjohtajisto 11.10.2016 Taloustilanne Ostopalvelut ja palvelujen käyttö, elokuu 2016 Ostopalvelulaskutus kaikki/esh kunnittain yhteensä 2013 2014 2015 2016 Enonkoski 156 673,95 79 199,15 242 989,03

Lisätiedot

Työhyvinvointi ja johtaminen

Työhyvinvointi ja johtaminen Työhyvinvointi ja johtaminen Johtaja 2012 forum Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamari 13.9.2012 Aino-Marja Halonen Vastaava työterveyshoitaja Riihimäen Työterveys ry Riihimäen Työterveys ry Perustettu 1981

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 31. 5. 2019 Tilastotiedot 2018 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009

Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009 Uudista ja uudistu 2009 Henkilöstöjohtamisen uudistamisen välttämättömyys - case Jyväskylän kaupunki - 23.9.2009 Pertti Malkki (FT, YTM) Henkilöstöjohtaja Sisältö Ajatuksia kuntien tuottavuuskehityksestä

Lisätiedot

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016 Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016 Konserniesikunta, Henkilöstöyksikkö Henkilöstö Yhteenveto vuoden 2016 tilanteesta Henkilöstöresursointi pysyi määrällisesti hyvin hallinnassa haasteellisessa toimintaympäristössä

Lisätiedot

Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2006

Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Lainsäädännön muutokset voimaan 1.8.2005 Vuoden 2005 elokuun alusta tuli voimaan sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 Hausjärven kunta HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 11.4.2013 SISÄLTÖ 2 1 JOHDANTO 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 4 2.1 Vakinainen ja määräaikainen henkilöstö 4 2.2 Henkilöstön kokonaismäärä toimialoittain 4 2.3

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa UK-henkilöstöryhmä, 10.6.2010 Henkilöstöjohtamisella tarkoitetaan tässä sitä johtamisen

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot