Inkoonrannan asemakaava. Kaavaselostus EHDOTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Inkoonrannan asemakaava. Kaavaselostus EHDOTUS"

Transkriptio

1 Inoonrannan asemaaava Kaavaselostus EHDOTUS....

2 Kaavarosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inoon unta Aija Aunio aavoitusaritehti Minna Penttilä Kaavoitusäälliö Kaavaluonnos Raennus- ja ymäristölautaunta Valmisteluaineisto nähtävillä (MRL ) Aritehtitoimisto A-Konsultit Oy Staffan Lodenius Aritehti SAFA, YKS- Hasse Hägerström Aritehti SAFA Kaavaehdotus Raennus- ja ymäristölautaunta Kaavaehdotus nähtävillä (MRL ) Matti Heiinen Aritehti SAFA Yhteystiedot raortin loussa. Vastineet lausuntoihin ja muistutusiin Raennus- ja ymäristölautaunta Kaavan hyväsyminen Raennus- ja ymäristölautaunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

3 Sisällysluettelo. Perus- ja tunnistetiedot.. Perustiedot.. Kaava-alueen sijainti.. Kaavan nimi ja taroitus. Yhteenveto ja aavarosessin vaiheet.. Kaavarosessin vaiheet.. Asemaaavan eseinen sisältö.. Asemaaavan toteuttaminen. Suunnittelualueen uvaus.. Historia.. Nyytilanne.. Maisema.. Luonnonymäristö.. Maaerä.. Raennettu ymäristö.. Maanomistus.. Suunnittelutilanne.. Alueelle tehdyt selvityset. Asemaaavamuutosen tavoitteet.. Valtaunalliset alueidenäyttötavoitteet ja maauntaaavan tavoitteet.. Kunnan ja alueen toimijoiden tavoitteet. Asemaaavan uvaus.. Kaavan raenne.. Mitoitus.. Palvelut.. Yhdysuntateninen huolto.. Korttelialueet.. Muut alueet.. Liienne ja liiuminen.. Raentamisen ohjaus ja lähiymäristö. Vaiutusten arviointi 0. Asemaaavan toteuttaminen ja aiataulu. Yhteystiedot. Liitteet.. Kaavaartan ienennös.. Asemaaavamerinnät ja -määräyset.. Tilastolomae

4 . Perus- ja tunnistetiedot.. Perustiedot Asemaaavan muutos osee Inoon ironylän orttelin osaa, ortteleita ja ja muodostettuja ortteleita seä niihin liittyviä atu-, liienne-, viristys- ja vesialueita. Kaavan nimi: Inoonrannan asemaaava Asemaaavan tunnus: Asemaaavaluonnosen vm:.. Asemaaavaehdotusen vm:.. Kaavan laatija: Aritehtitoimisto A-Konsultit Oy Vireille tulosta ilmoitettu.... Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Inoon esustassa Rantatien, Suurirontien ja Katajanoatien seä Inoonjoen ja Kfjärden-nimisen merenlahden välissä. Se on inta-alaltaan noin, ha. Alueen etelääässä on Inoon satama ja auaesus Strand... Kaavan nimi ja taroitus Inoonrannan asemaaava. Kaavoitusen tavoitteena on suunnitella alueella järjestetyn aritehtuuriilailun ahden voittosijan jaaneen ilailuehdotusen ideoiden erusteella toteutettava asemaaava, joa sisältää esusta- ja venesatamaalveluita, asumista ja viheralueita. Asemaaava laaditaan samanaiaisesti Kironylän sataman asemaaavahaneen anssa. Haneiden yhteydessä selvitetään olevien toimintojen jatuvuus Inoon ironylän ranta-alueella ja siirretään ysäöinnin ainoistettä läntiselle uolelle Inoonjoen suuta. Ne mahdollistavat myös yhtenäisen rantaraitin muodostamisen ja siihen liittyvien uloiluaian ja uimarannan ehittämisen. Ortoilmauva alueesta.

5 . Yhteenveto ja aavarosessin vaiheet.. Kaavarosessin vaiheet Inoon unta ja Inoon esustaehitys Oy järjestivät alueen ehitysestä viiden aritehtitoimiston välillä utsuilailun..... Kilailu ratesi.. ja ensimmäinen sija jaettiin ahden ehdotusen, Oihonna ja VieW esen. Voittajaehdotusten laatijat, UKI Aritehdit ja Haroma & Partners Oy laativat suunnitelmista yhdistelmän... Kaavahaneen ohjaamisesi erustettiin ohjausryhmä, jossa ovat muana unnan, iinteistöehittäjän seä aavaonsultin edustajat. Ryhmä on ooontunut ertaa välillä Aritehtitoimisto A-Konsultit on toiminut haneen aavaonsulttina vuonna tehdyn julisen hanintaäätösen muaisesti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) hyväsyttiin...siitä saatiin yhteensä lausuntoa eseisiltä viranomaisilta seä ysi asuasmieliide. Kesäuussa järjestettiin unnan äättäjille ja viramiehille ysely ensimmäisistä aavan ensimmäisistä työluonnosista... järjestettiin asuastilaisuus, jossa esiteltiin ilailuehdotusia ja järjestettiin ävely- ja esustelutilaisuus aava-alueella. Kävelylle osallistui n. 0 asuasta seä median edustajia. Kävelyn yhteydessä erätyn yselyn tuloset oottiin muistioon (äivätty..). Kaavahane esiteltiin unnanvaltuutetuille seminaarissa Naantalissa.... Inoonranta-haneen ideointia varten järjestettiin eväällä aritehtuuriutsuilailu. Ensimmäinen sija jaettiin ehdotusten Oihonna (vasemmalla) ja VieW (oiealla).

6 .. järjestettiin ELY-esusessa aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu. Neuvottelussa esiteltiin haneen lähtöohdat ja tavoitteet, siihenastinen vuorovaiutustoiminta, alustavat aavaluonnoset seä.. äivätty aavaselostusen työluonnos seä alustava vaiutusten arviointi. Viranomaiset ommentoivat alustavaa aineistoa jatotyösuunnitelmia. Taaamisen muistio on äivätty... Kaavaluonnos laadittiin syysuussa ja raennus- ja ymäristölautaunta hyväsyi sen nähtäville asetettavasi... Luonnos oli nähtävillä.... ja siitä saatiin lausuntoa mieliidettä, s. liite. Asemaaava on myös digitaalisen asemaaavan tietomallin ilottihane... Asemaaavan eseinen sisältö Asemaaavan äälinjat ovat: Rantatien ja Suurirontien väliselle ranta-alueen esustatoimintoja ehitetään osoittamalla uusia esusta- ja asuintoimintojen ortteleita n 000 -m, joa jaautuu errostalojen ( 00 -m ), ytettyjen enintään -errosisten asuintalojen ( 0 -m ) ja liie- ja asuintalojen ( 00 -m ) ortteleiden esen. Kauaesus Strandille osoitetaan laajenemisvaraa 00 -m. Muita aava-alueen ortteleita voidaan täydentää äivitetyn asemaaavan muaisesti. Oleva ienvenesatama ei laajene olevan aavan muaisesti, vaan veneaiojen määrää vähennetään hieman. Pitäaiaisysäöintiaioja alueella vähennetään reilusti ja veneiden talvisäilytysaiat oistuvat. Näitä ienvenesataman toimintoja ohjataan voimaaammin viereiselle satamaalueelle toiselle uolen joea. Alueen vaaa-ajantoiminnot siirretään muualle, esim. joen länsiuolelle, ja rantaaluetta äsitellään ja hoidetaan seleämmin sen luonnonarvojen huomioimisen ja suojelun annalta. Veneilijöitä alveleva seajäteeräysiste sijoitetaan satama-alueelle. Kierrätysisteelle selvitetään arhaillaan uusia sijoitusvaihtoehtoja. Toria yhdessä joivarren ja venesataman laiturialueiden anssa ehitetään ironylän täreimänä julisena tilana / tilasarjana. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR INGÅSTRAND INKOONRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS GÅTUR / KAAVAKÄVELY.. SVARSRAPPORT / VASTAUSRAPORTTI.. Asemaaavan toteuttaminen Uudet orttelit raennetaan unnan ja iinteistöehitysyhtiön yhteishaneena, ja unta vastaa asuinraentamiselle välttämättömän infran raentamisesta. Venesatamasta vastaa unnan omistama yhtiö. Muilta osin aava toteutetaan tavanomaiseen taaan maanomistajan, unnan ja muiden toimijoiden esinäisten soimusten muaisesti. Osuusunta Suomen asuntomessut aioo.. tehdyn soimusen muaan järjestää alueella taahtuman esällä. Taahtuman sisältö ja muoto suunnitellaan myöhemmässä vaiheessa, teemana asuminen ja hyvinvointi. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR INGÅSTRAND gåtur.. aavaävely INKOONRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Vuorovaiutusen eseinen vaihe oli.. järjestetty aavaävely.

7 . Suunnittelualueen uvaus.. Historia Kironylän ehityshistoriaa Inoon ironylä on ehittynyt esiaiaisten uluväylien, Suuren Rantatien ja Inoonjoen solmuohtaan. Joisuussa oli saaristolaisten satama, jonne johti tie (nyyinen Museotie) joen länsiuolitse. Nyyisen iron varhaiset vaiheet sijoittuvat 00-luvun loulle tai 00-luvulle. Pitäjänartassa vuodelta iroa, hautausmaata ja ailaa ymäröi edelleen laajat eltoalueet. Ola Westmanin uistotie on raennettu vanhan ateein ja joen välille. Raentamisen ainoiste sijoittuu joivarteen. Kaava-alueella sijaitsee ansaoulu Suurirontien varrella ja sen tuntumassa unnantalo joisuun vieressä. Vuoden artasta voi nähdä, että vajaan ahdenymmenen vuoden aiana uusia raennusia on tullut vain muutamia uten esim. joen eteläuolelle raennetut ruotsinielinen oulu ja oettajien asuinraennus. Inoon ironylän maisemaraenne 0-luvulla. LT- Konsultit. 0-luvulla nyyisessä taajamassa ei iron lisäsi ollut uin muutama asuintila, s. oheinen uva. Vanhojen arttojen erusteella voidaan havaita, että ironylän esustan ilme on ysynyt 0-luvun aluvuosiymmeninä hyvin muuttumattomana. Vuodelta eräisin olevan artan muaan maisemaa hallitsivat laajat elto- ja niittyalueet. Kiron, taulin ja seuraunnan raennusten lisäsi artalla näyvät mm. ateei ja Kömansin raennuset. Suuren Rantatien ja nyyisen ollstantien varrelle on meritty runsaasti ieniä raennusia - ilmeisesti irotalleja. Kiron ohjoisuolelle on osoitettu hautausmaan laajennusalue. Pailasta johtaa aea tie hautausmaan vieritse Inoonjoen suuhun. Pitäjänartta. Kironylä vuonna Katajanoan suunnasta uvattuna. Kartta.

8 Kironylä Kfjärdenin suunnalta. Kuva: Synnöve Westerlund, -luu... Nyytilanne Itä-länsisuuntainen Fagerviiin johtava vanha maantie, Suuri Rantatie (nyyään nimeltään Suurirontie) ulee suunnittelualueen vieressä. Tien eteläuolella sijaitseva esiaiainen harmaaiviiro ymäröivine hautausmaineen ja Ola Westmanin uistotien varren avoin yläviheriö muodostavat seleän esiisteen Inoon ironylän maisemassa. Inoonjoen ylittävä silta lähiortteleineen muodostaa iron ohella Inoon täreän identiteettiteijän. Inoonjoi virtaa syvässä ja reheväasvustoisessa laasossa Rantatien ohjoisuolisten eltoalueiden hali ironylän satamaan. Joeen ja merenlahteen rajautuvaa satama-aluetta rajaavat unnantalo ja auaesus Strand. Strandin edessä on ironylän tori. Kfjärden muodostaa laajan uolisuljetun maisematilan jota iro ja ellotorni valvovat. Rantatien ja Suurirontien varrella on omaoti- ja ientaloraentamista 0 0 -luvuilta; Rantatien raentui adusi vuoden aioihin jolloin raennettiin myös ensimmäinen toimitalo Ola Westmanin Puistotielle. Ranta-alue oli ääosin luonnontilaista ja niuaasvuista ja -asvista -luvulle saaa, jolloin sinne raennettiin jääieoaualo. Urheiluaioja on sittemmin raennettu lisää ja alueella on myös mattojenesuaia. Kasvillisuus on lisääntynyt ienten oiviojen noustua alueelle ja järviruoo on vallannut alaa vanhan rantalinjan molemmin uolin. Kironylä ohjoisesta. Kuva vuodelta.

9 Kironylä Kfjärdenin suunnalta. Nyytilanne... Maisema Kaava-alue muodostaa ironylän länsiosan merelle avautuvan julisivun sijoittuen tasaiselle rantaaistaleelle Prästgårdbergin mäen ja toisaalta Inoon iron edustalle. Alue on laaea ja ruovioitunut; n. -luvulle saaa ranta on ollut hiearanta, mutta merenlahden ruoausten maamassat on läjitetty ääosin rannalle, jona johdosta se on vähitellen asvanut umeen. Inoon ironylä sijaitsee maisemaraenteen hierarisessa isteessä. Kuvasarja näyttää meren ja maan välisen suhteen, toografisen maiseman äälinjat seä viljelyalueiden ja asutusen sijainnin maisemassa. Sarlos, Annina: Inoon ulttuurimaisemaselvitys. Maisemalliset suosituset Inoon yleisaavaa varten. Dilomityö.

10 .. Luonnonymäristö Vuonna laaditun (Luontoalvelu Vanamo) luontotyyit ja esivän linnuston äsittävän luontoselvitysen muaan aava-alueen ohjoisulman lehto ja mesiangervoasvuston eittämä luhtainen alue ovat aiallisesti arvoaita ja niiden viereinen ostea tervaleälehto aiallisesti erittäin arvoas. Kfjärdenin luontoselvitys vuodelta (Silvestris Oy) äsitti elinymäristö-, asvillisuus-, viitasammao- seä linnustoartoitusen. Sen muaan rantaalueella on asi viitasammaon utuaiaa seä havainto ajulinnun esimisestä. Laajemmin lahti ja sen ranta asvustoineen on usean uhanalaisen tai diretiivilajien lisääntymis-, ruoailu- tai levähdysalue seä täreä alojen utualue. Rannan näinartaisniitty on luontotyyinä uhanalainen. Alue oonaisuutena arvioitiin aiallisesti erittäin arvoaasi. Vuoden luontoselvitystä on täydennetty sysyllä laaditulla selvitysellä raentamisen vaiutusista viitasammaoon ja linnustoon (Silvestris Oy). Kfjärdenin ohjoisrannan luontoarvoartta: luontoarvo (unainen ystyviivoitus); luontoarvo (eltainen vaaaviivoitus)... Maaerä Maaerä aava-alueella on ääosin liejusavea, osin myös hieaa. Sataman alue on täyttömaata. Raennettavuusselvitysessä (Siti infra Oy, ) todettiin silmämääräisesti alueen maaerrosten sisältävän vaihtelevissa määrin sulfidisavea. Sulfidisaven määrä ja laatu seä sen vaiutuset raennettavuuteen tulee huomioida myöhemmässä, taremmassa raentamisen suunnittelussa. Luontoselvitysen artta. Näinartaisniitty vihreällä uviolla, viitasammaon utuaia virheälla nuolella, ajusiru unaisella. Maaerä. Liejusavi sinisellä, hiea vihreällä, alliomaa unaisella, artoittamaton valoisella raidoitusella. Kofjärdenin arvoaat elinymäristöt v. luontoselvitysen muaan.

11 .. Raennettu ymäristö Asuminen ja väestö Kironylä on unnan ainoa merittävä asumisesittymä, jossa asuu noin uolet unnan 00 asuaasta; ironylällä on vuoden loussa ollut 0 asuasta. Kaava-alue sijaitsee aivan ironylän esellä, mutta se on auaesus Strandia luuun ottamatta raentamaton tai hyvin harvaseltaan raennettu. Alueella sijaitsee yhteensä ientaloa: Suurirontien varrella (idästä länteen) iinteistöt --- ja Rantatien varrella ---, --- ja ---, uvat sivulla. Palvelut työaiat ja elineinot Kironylän toiminnallinen esus, joa äsittää seä julisia ja auallisia alveluita on esittynyt ennen aiea ortteliin Ola Westmanin Puistotien ja Rantatien välille. Myös Suurirontien ohjoisuolen ortteliin on sijoittunut esustatoimintoja. Viime vuosina esusta on laajentunut ohti rantaa ja aava-alueen eteläosassa sijaitsee merittävä osa Inoon esustan alveluita: venesatama oheisalveluineen ja olttoaineasemineen seä auaesus Strand, jossa toimii mm. erioismyymälöitä, Alo, untosali, ravintola seä arturi-amaamo. Kauaesusen orttelissa toimii huonealuverhoomo vanhassa uutalossa. Alueen asuinraennusten yhteydessä toimii mm. alevalainen jäsenorjaaja. Vierassatama. Näymän äätteenä harmaaiviiron aanuatto. Liienne Suunnittelualuetta rajaavat Rantatie ja Suurirontie ovat osa Inoon esustan ääliienneveroa. Alueen eteläosassa sataman ja Strandin välinen tori- ja ysäöintialue on Inoon esustan laajin ysittäinen ysäöintialue. Sen reunalla ysähtyvät myös Inoon autta ulevat linja-autot. Ranta-alueella on vain soraintaisia ävelyteitä. Kironylän tievero.

12 Rantatie, huonealuverhoomo. Rantatie. Rantatie (), lasten äiväoti. Suurirontie (). Suurirontie (). Suurirontie ().

13 Viristys Kauaesusessa sijaitsevan untosalin ohella suunnittelualueella sijaitsee liiuntaaia, jossa on asi tennisenttää, asi sulaalloenttää, atuorialloenttä seä jääieoaualo uutiloineen seä huoltoraennus. Liiuntaaian vieressä on mattojenesuaia. Raennettu ulttuuriymäristö ja muinaismuistot Aluetta osee raennetun ulttuuriymäristön osalta asi ohdetta; Suuri Rantatie (=Suurirontie) rajaa aava-aluetta osalta alueen ohjoisrajaa ja Inoon iro ja aila sijaitsevat aava-alueen välittömässä läheisyydessä. RKY on Museoviraston laatima inventointi, joa on valtioneuvoston äätösellä..0 otettu maanäyttö- ja raennuslaiin erustuvien valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden taroittamasi inventoinnisi raennetun ulttuuriymäristön osalta.. alaen. Kaava-alueella ei sijaitse yhtään merittäviä ulttuuriymäristöohteita. Suurirontie (--) raennusta voidaan lassismia ja funtionalismia yhdistelevällä tyylillään itää aiallisesti arvoaana. Kuninaan artastossa ( ) suunnittelualue on meritty ellosi ja niitysi seä marinaaiasi, joa on nyyisen liieesusen ysäöintialueen ohdalla. Esihistoriallisille muinaisjäännösille alue sijaitsee liian alhaalla merenintaan nähden eiä sotahistoriallisia ohteita ole löydetty. Museoviraston äsitysen muaan on eätodennäöistä, että alueella olisi havaitsemattomia historiallisia raenteita eiä areologisten selvitysten teeminen ole tareen. Myösään ahden aallonmurtajan väliin sijoittuvan venesatamanohdalla ei ole vedenalaisen ulttuurierinnön selvittämistarvetta v. tehdyn artoitusen jäleen. (Museovirasto, lausunto...) Suunnittelualueella ei sijaitse muinaismuistoja. Ilmauva vuodelta. Kuvasta huomaa Inoonjoen suualueen meritysen eseisenä solmuohtana. Kunnantalo ja tori sijaitsivat heti sillan eteläuolella.

14 Teninen huolto Alue on yhdysuntatenisen huollon iirissä. Kaavaalueen ohjoisosan läi ulee V maaaaeloitu johto ja alueella sijaitsee olme uistomuuntamoa. Strandin ostosesusen taana sijaitsee sataman jäteiste, joa alvelee myös ironylän asutusta. Rannassa on sataman yhteydessä olttoaineasema... Maanomistus Raentamaton alue uuluu Inoon unnalle. Raennetut tontit ovat ysityisomistusessa. Sähönjaeluvero. Polttoaineen jaelu on täreä alvelu venesatamassa.

15 .. Suunnittelutilanne Maauntaaavoitus Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ohjaavat maanäytön suunnittelua valtaunnallisella tasolla ja ovat taremman suunnittelun ohjeena. Valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden tehtävänä on osaltaan tuea ja edistää maanäyttö- ja raennuslain yleisten tavoitteiden ja laissa määriteltyjen alueidenäytön suunnittelun tavoitteiden saavuttamista. Keseisimiä näistä tavoitteista ovat estävä ehitys ja hyvä elinymäristö. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet välittyvät aiallissuunnitteluun ensisijaisesti maauntaaavoitusen autta. Voimassa oleva maauntaaava Voimassa olevista maauntaaavoista suunnittelualueeseen tai sen välittömään läheisyyteen ohdistuvat merinnät: Kesustatoimintojen alue Valtaunnallisesti merittävä raennettu ulttuuriymäristö (Suuri Rantatie & Inoon iro ja aila) Tiivistettävä alue Vierassatama Valmisteilla oleva maauntaaava Kasiortainen Uusimaa-aava attaa oo Uudenmaan alueen, ja sen aiatähtäin on vuodessa 0. Kaii maanäytön eseiset teemat yhteen ooava aava valmistellaan vuosina. Uusimaa-aava oostuu oieusvaiutusettomasta raenneaavasta ja sitä tarentavista vaiheaavoista. Raenneaavan luonnos on ollut nähtävillä..... Inoon esusta on meritty siihen esustan merinnällä. Uusimaa 0 -aavan oo maauntaa oseva luonnos on nähtävillä..... Siinä Inoon ironylä on merinnällä esustatoimintojen alue, ieni esus. Muita suunnittelualueen välittömään läheisyyteen ohdistuvia merintöjä ovat: Valtaunnallisesti merittävä raennettu ulttuuriymäristö (Suuri Rantatie & Inoon iro ja aila) Suojelualue Yleisaavoitus Alue on voimassa olevassa yleisaavassa osoitettu esustatoimintojen alueesi. Tilanne tulee ysymään samana arhaillaan äynnissä olevien yleisaavojen sisällössä. Voimassa olevien maauntaaavojen yhdistelmä Ote Uusimaa-aavan 0 luonnosesta...

16 Ote manneralueiden yleisaavaluonnosesta,. Ote voimassa olevasta yleisaavasta. Voimassa olevien asemaaavojen yhdistelmä. Asemaaavoitus Alueelle ohdistuu useita asemaaavoja. Voimassa olevista asemaaavoista vanhin on vuodelta. Silloinen raennusaava loi uitteet erinteisen, väljän ironylän muuttumiselle unnan modernisi esustaajamasi. Tämä imys toteutui vain aioittain. Alueelle ohdistuvia merintöjä ovat mm. Pysäöintialue Pienvenesatama-alue Asuinraennusten orttelialue Asuin- liie- ja toimistoraennusten orttelialue Kunnallistenisten raennusten ja laitosten orttelialue Liie- ja toimistoraennusten orttelialue

17 .. Alueelle tehdyt selvityset Suunnittelualueelle on laadittu seuraavia selvitysiä: Inoon ironylän evyenliienteen ja jouoliienteen reitistön yleissuunnitelma. Luonnos... WSP Oy. Inoonrannan asemaaava. Maanäytön vaiutuset linustoon ja viitasammaoon. Silvestris luontoselvitys Oy.. Inoon ironylän Västerullan ja Prästgårdenin alueen luontoselvitys luontotyyit ja esivä linnusto. Luontoalvelu Vanamo.. Inoo Kfjärden, luontoselvitys. Silvestris luontoselvitys oy.. Inoon Kfjärdenin lahden tila. Länsi- Uudenmaan Vesi ja Ymäristö ry.. Vattenvegetation i Kfjärden. Catherine Munsterhjelm.. Inoonranta raennettavuusselvitys. Siti Infra Consulting.. Pohjatutimusen täydennys. Siti Infra.. Raort över bebyggelseinventering inom Ingå centrumområde. Sigbritt acman.. Inoo raennetun ulttuuriymäristön selvitys. STADIONARK. Inoon ulttuurimaisemaselvitys; Maisemalliset suosituset yleisaavoitusta varten. Dilomityö, Aalto-ylioisto. Annina Sarlos.. Inoon ironylän luontoselvitys raennusaavoitusta varten. LT-Konsultit Oy.. Inoon ironylän maisemaselvitys raennusaavoitusta varten. LT-Konsultit Oy.. Inoon ja Siuntion liienneturvallisuussuunnitelma, Tiehallinto, luonnos..0 Arvio [sataman ohjoisuolisen] ranta-alueen raennettavuudesta, Ramboll Finland Oy.. Asemaaavoitusen yhteydessä laadittavat selvityset Osana asemaaavoitusta on seuraavia ysymysiä ja aiheoonaisuusia äsitelty ja tutittu taremmin: maisema ja luonnonymäristö, hulevedet, maaerä (sulfidimaat, haamat sulfaattimaat), raennettavuus, esusta-alueen liienne- ja ysäöintijärjestelyt. Kauaesus Strand ja venesataman ysäöintiä.

18 . Asemaaavamuutosen tavoitteet.. Valtaunalliset alueidenäyttötavoitteet ja maauntaaavan tavoitteet Valtioneuvosto tei äätösen valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden uudistamisesta louvuodesta, ja uusi VAT tuli voimaan... Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ovat osa maanäyttö- ja raennuslain muaista alueidenäytön ohjausjärjestelmää. Maanäyttö- ja raennuslain :n muaan valtion viranomaisten toiminnassa, maaunnan suunnittelussa ja muussa alueidenäytön suunnittelussa on huolehdittava valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tehdyn äätösen tavoitteena on vähähiilinen yhteisunta, jossa ihminen ja luonto voivat hyvin ja itysillä on mahdollisuus uusiutua. Kestävät alueidenäytön rataisut ovat välttämättömiä. Hyvinvointia tuova lähiymäristö, monimuotoinen luonto, estävä auuniraenne ja järevät energiarataisut luovat tavoitteissa eheän oonaisuuden. Alueidenäyttötavoitteista aavoitusta ohjaavia oonaisuusia ovat: Toimivat yhdysunnat ja estävä liiuminen Tehoas liiennejärjestelmä Terveellinen ja turvallinen elinymäristö Elinvoimainen luonto- ja ulttuuriymäristö seä luonnonvarat Uusiutumisyyinen energiahuolto Kaavahaneen näöulmasta eseiset tavoitteet ovat seuraavat: Toimivat yhdysunnat ja esta va liiuminen Edisteta a n oo maan moniesusista, verottuvaa ja hyviin yhteysiin erustuvaa alueraennetta, ja tuetaan eri alueiden elinvoimaa ja vahvuusien hyo dynta mista. Luodaan edellytyset elineino- ja itystoiminnan ehitta miselle sea va esto ehitysen edellytta ma lle riitta va lle ja moniuoliselle asuntotuotannolle. Luodaan edellytyset va ha hiiliselle ja resurssitehoaalle yhdysuntaehityselle, joa tueutuu ensisijaisesti olemassa olevaan raenteeseen. Suurilla auuniseuduilla vahvistetaan yhdysuntaraenteen eheytta. Edisteta a n alvelujen, tyo aiojen ja vaaa-ajan alueiden hyva a saavutettavuutta eri va esto ryhmien annalta. Edisteta a n a velya, yo ra ilya ja jouoliiennetta sea viestinta -, liiumis- ja uljetusalveluiden ehitta mista. Meritta va t uudet asuin-, tyo aia- ja alvelutoimintojen alueet sijoitetaan siten, etta ne ovat jouoliienteen, a velyn ja yo ra ilyn annalta hyvin saavutettavissa. Terveellinen ja turvallinen elinyma risto Varaudutaan sa a n a a ri-ilmio ihin ja tulviin sea ilmastonmuutosen vaiutusiin. Uusi raentaminen sijoitetaan tulvavaara-alueiden ulouolelle tai tulvarisien hallinta varmistetaan muutoin. Eha ista a n melusta, ta rina sta ja huonosta ilmanlaadusta aiheutuvia yma risto - ja terveyshaittoja. Elinvoimainen luonto- ja ulttuuriyma risto sea luonnonvarat Huolehditaan valtaunnallisesti arvoaiden ulttuuriyma risto jen ja luonnonerinno n arvojen turvaamisesta. Edisteta a n luonnon monimuotoisuuden annalta arvoaiden alueiden ja eologisten yhteysien sa ilymista. Huolehditaan viristysa ytto o n soveltuvien alueiden riitta vyydesta sea viheralueveroston jatuvuudesta. Luodaan edellytyset bio- ja iertotaloudelle sea edisteta a n luonnonvarojen esta va a hyo dynta mista.

19 Kiro ja ellotauli seä joisuun ymäristö ovat ironylän täreimmät tunnisteet; niiden tulisi määritellä myös täydennysraentamisen aian hengen... Kunnan ja alueen toimijoiden tavoitteet Kunnan eseiset ehitystavoitteet ja visiot on määritetty strategia-asiairjoissa: Inoon unnan maanäyttöstrategia (), Inoon untastrategia - Kunnan eseisiä tavoitteita ovat untaesusen toiminnallinen, sosiaalinen ja ymäristöllinen vahvistaminen ja siten satama on iron ohella ysi unnan merittävimmistä vetovoima- ja tunnettuusteijöistä. Kunnan omistama Inoon Venesatamat Oy oeroi n. 0 vuorattavan veneaian satamaa molemmin uolin Inoonjoen suuta ja sen ehittäminen on ajanohtainen haaste. Yhdessä alueen toimijoita edustavan Inoon Kesustaehitys Oy:n anssa unta järjesti eväällä aritehtuuriutsuilailun, jona taroitusena oli löytää ainutlaatuiselle raennusaialle aritehtuuriltaan ja tilalliselta sovituseltaan oreatasoinen ja iinnostava oonaissuunnitelma asemaaavoitusen ja toteutusen ohjasi. Tavoitteena on elävöittää Inoon esustan ranta-aluetta ja luoda uniii saaristolaisidentiteetti lähelle asvavaa ja tiivistyvää ääauuniseutua. Haneessa ajatellaan asuaan hyvinvointia ja maaseutumaista asuinymäristöä uudella tavalla. Keseisimmät tavoitteet ovat: houutella alueelle sijoittajia ja oeraattoreita, tuoda asiaas- ja asuasvirtoja Inoon untaan, tuottaa unnalle verotuloja alveluiden, matailun ja asumisen muodossa, asvattaa alueen ostovoimaa seä tuottaa oreatasoista aritehtuuria niin asunnoissa uin liie- ja alveluraennusissa. (Inoonranta, Aritehtuuriutsuilailu, Kilailuohjelma...) Kaava-alue on taroitus toteuttaa niin, että voidaan järjestää Asuntomessu-taahtuma v.. Valmistelussa on samanaiaisesti asi asemaaavamuutosta, Inoonranta Inoonjoen suun itäuolella seä Kironylän satama joen länsiuolella. Samanaiaisissa aavahaneissa selvitetään mahdollisuudet siirtää Inoonrannasta oistuvat toiminnot Kironylän sataman uolelle. Myös ysäöinnin ainoisteen siirtoa joen länsiuolelle selvitetään. Hane mahdollistaa myös yhtenäisen rantaraitin muodostamisen seä liiuntaaian ja uimarannan ehittämisen.

20 . Asemaaavan uvaus Kaavaartta määräysineen on tämän selostusen liitteenä (s. 0)... Kaavan raenne Kaavahane tähtää ironylän ja sen esustan vahvistamiseen. Toteutuessaan hane orostaa uvaa dynaamisesta untaesusesta, jossa yhdistyvät maa ja meri seä toisaalta historia ja ehitys. Kaavoitusen taustasi järjestettiin aluvuodesta aritehtuuriilailu, jona voittajisi valittujen ahden ehdotusen eriaatteita on sovellettu aavan erusraenteeseen. Kaavassa osoitetaan olevaan asutuseen ja satama-alueen ymäristöön yteytyvää uutta asuinraentamista ahteen rannan suuntaa muailevaan orttelirivistöön. Korttelien väliin sijoittuva atuyhteys ytee alueen osasi Inoon esustaa laajentaen sitä. Uusi asuinraentaminen täydentää olevaa asutusta, vahvistaa esustan alueen alvelutarjontaa ja seleyttää satama-alueen liiennejärjestelyjä seä merellistä julisivua... Mitoitus Kaava-alueen oonaisinta-ala on n., ha. Korttelialuetta on yhteensä ha, viristys- ja viheraluetta,, satama- ja ysäöintialueita, ha ja vesialuetta, ha. Uutta asuinraentamista alueelle on osoitettu yhteensä 0 -m. Alueen asuasluvusi tulee n. un mitoitusena äytetään asuas/0 -m. Kaavan luonnosvaiheessa tutittiin myös elluvien asuntojen raentamista. Ajatusesta luovuttiin uitenin mm. johtuen niiden vaiutusista luonto- ja vesioloihin. Inoonranta-alueen julisivu Kfjärdenin suuntaan.

21 Näymä Katajanoan rannalta (vrt. uva sivulla ). Uudisraentaminen ysyy seleästi iron ja metsäselänteiden muodostaman siluetin alauolella. Tässä vaiheessa ei voida arvioida, uina suurta osaa toteutettavista asunnoista tullaan äyttämään ensisijaisina asuntoina ja uina suurta osaa tilaäisasuntointa tai vaaa-ajan ns. aosasuntoina. Autoaiojen mitoituserusteena n äytetty: Kerrostaloasunnoille a/ 0 -m, uitenin vähintään a / asunto ientaloille a/asunto liietiloille a/0 -m ienvenesatamassa a / 0, veneaiaa. Osa voidaan toteuttaa alueen ulouolella erillisen suunnitelman muaan... Palvelut Asemaaavassa on osoitettu lähialveluille 0 -m ja liietoiminnalle yhteensä n m (uutta KL raennusoieutta (AL-), nyyisin (KL); myös AL-orttelialueille saadaan sijoittaa liietiloja). Osoitetut alvelut täydentävät Inoon esustan alveluita. Useimmat aavassa osoitetun uuden asumisen tarvitsemat äivittäisalvelut ovat saatavilla alueen välittömästä läheisyydestä. Kesustan satama-alueen ainoistettä siirretään, ja samalla suunniteltua veneiden määrää ja siltojen laajuutta on suistettu. Taroitusena on, että joen toisella uolella sijaitsevalla satama-alueella tehdään vastaavia orotusia vuoden loulla alaneen asemaaavan tarastusen yhteydessä... Yhdysuntateninen huolto Alueen tontit ovat liitettävissä olemassa olevaan vesi- ja viemäriverostoon. Olevan ja uuden asutusen väliin jäävän V sähölinjan sijainti on huomioitu aavassa osoittamalla o. alueelle uistoaistale.

22 .. Korttelialueet A asuinraennusten orttelialue Rantavyöhyeelle, errostalojen eteen uuden Kateeninadun varteen sijoittuu matalamaa asuinraentamista yhteensä 0 -m. Raennusten sijoittelulla ja suuntausella on masimoitu näymät seä asunnoista että adulta niiden välistä meren suuntaan. Suunniteltua asuntomessuäyttöä ajatellen aava on muotoiltu mahdollisimman joustavasi ja se mahdollistaa erilaiset raennusten ryhmittelytavat, talotyyit seä hallintamuodot. A-merinnällä asunnot voidaan sijoittaa myös äälleäin ja esittämällä raennusoieus tehouusluvulla mahdollistetaan orttelin jao ienemiin tontteihin. Korttelin etelääähän voidaan sijoittaa toiminnollisesti ja aritehtonisesti oieava raennus jossa yhdistetään asumista, satamatoimintoja seä esustatoimintoja. AL- Asuin-, liie-, ja toimistoraennusten orttelialue Suurirontien varressa sijaitsevat olme olevaa erillisientaloa on meritty olevassa asemaaavassa liieraennusisi joille ullein uuluu 0 -m yhdessä tasossa ja ysäöintialue tien vieressä. Kosa olevaa aavaa voidaan itää vanhentuneena, on ne meritty AL-ortteleina asierrosisisi asuinraennusisi, joissa voi olla myös liie- alvelu tai työtiloja. Havainneuvissa (s. ) on esitetty asi rataisuvaihtoehtoa: aritaloa rantauistoon avautuvan yhteisihan äärellä seä lyhyet rivitalot täydentämään olevia, mahdollisesti laajennettavia omaotitaloja. Myös muut rataisut ovat mahdollisia ja osa tontit sijaitsevat ironylän esustassa, sallitaan aavassa myös muita äyttötaroitusia ilman tiuoja rajoitusia. Taroitusena on että AK- ja A- orttelit muodostavat aavamääräysten ja raennustaansa autta harmonisen oonaisuuden. A-orttelissa ja AKortteleissa ja tulee iä yhteiseen viitesuunnitteluun. AK Asuinerrostalojen orttelialue Kaava-alueen lähinnä esustaa olevaan osaan on osoitettu errostaloraentamista -m. Alueen merellisessä julisivussa taustalle jäävät, oreudeltaan hillityt errostalot täydentävät esustan asuntotarjontaa ja arantavat alueen alveluiden toimintaedellytysiä. Raennusten sijoittelulla yhdessä AL- ja A-merittyjen orttelien raennusten sijoittelun anssa mahdollistetaan mahdollisimman laajat esteettömät näymät meren suuntaan. Kerrostalon ohjarataisu. Joainen asunto aueaa ahteen suuntaan, ja joaisesta asunnosta on merinäöala.

23 Asemaaavan havainneuva.

24 Korttelin vaihtoehtoisia rataisuja asemaaavan uitteissa. AL- Asuin-, liie-, ja toimistoraennusten orttelialue Strandin ja venesataman välissä on ortteli, johon on osoitettu liietoimintaa ja asumista yhteensä 0 -m. Kortteliin voidaan sijoittaa esim. atutason liietiloja ja/tai majoitustoimintoja. Kortteli soveltuu ienten äsityö- ja alvelutoimijoiden, ravintoloden ja ahviloiden yms. satamaymäristöön luontevasti liittyvien toimintojen aiasi. Kaava on mahdollisimman väljä ja mahdollistaa ehittyvät suunnitelmat huomioiden suunnitellun asuntomessuäytön ja aian eseisen roolin esustan ehitysessä. KL Liieraennusten orttelialue Kauaesus Strandille on osoitettu laajenemisvaraa n. 00 -m. Strandin ohjoisuolella sijaitsevan tontin toiminnan (huonealuverhoomo) jatuminen mahdollistetaan aavassa, mutta raennusen voi orvata myös suuremmalla asierrosisella raennusella (00 -m ), jona yläerroseen voidaan sijoittaa myös asuntoja. PL Lähialveluraennusten orttelialue Rantatien varressa toimiva äiväoti on huomioitu aavassa omalla merinnällään. Tonttia voidaan uitenin äyttää myös muihin julisiin tai ysityisiin alveluihin. Raennusoieutta on asvatettu 0 - m :sta 0 -m :iin. Rantavyöhyeellä on mm. urheilutoimintoja uten jääieo ja tennis, mutta nämä siirretään muualle. Kaava-alueella oleva venesatamaa ehitetään ja järjestellään uudelleen nyyisen laajuisena, mutta enttäalueet osoitetaan raentamiselle.

25 Rantavyöhyeen alustava äyttö- ja hoitosuunnitelmaluonnos. Viristysäytön suhteen eseisin teijä on rantaolu, jona on taroitus jatua Lilluddenilta esustan satamalaitureita seuraten aina Katajanoalle asti. Poluun liittyy äyttöniittyjä ja toimintaisteitä. Ymäristönäöumasta taas viitasammaon suojelu, hulevesien hallinta ja rantaruovion äsittely ovat olme täreintä haastetta. Maisemaa rajaava, eologisesti arvoas lehto säilyy luonnontilaisena... Muut alueet ET Yhdysuntatenistä huoltoa alvelevien raennusten ja laitosten orttelialue Suurirontien varressa olevalle yhdysuntatenisen huollon raennuselle (teletila) on varattu aavassa oma alue. VL Lähiviristysalue Rantauisto toimii jatossain untalaisten yhteisenä uloiluaiana. Ranta on jätetty auttaaltaan yhteiseen äyttöön luonnonsuojelullisten arvojen uitteissa. Oleville urheilutoiminnoille on alustavissa luonnosissa esitetty uutta sijaintia rannasta joen lounaisuolelta. Asemaaavoitusen yhteydessä on laadittu alustava luonnos ranta-alueen ja sen maiseman äsittelystä. W- Vesialue Vesialueen ooa on asvatettu ja aiemmin osoitettu laiturialueen laajentumisalue on oistettu. LV Pienvenesatama Pienvenesataman yhteyteen on osoitettu elluvien asuntojen raennusala, laiturialue seä sataman ysäöintialue. Itse venesatama Inoonjoen molemmin uolin ehitetään oonaisuutena, joten laiturialueet on rajattu tämän aava-alueen ulouolelle. Venesataman ysäöinnille on osoitettu autoaia noin veneaiaa ohti. Ne on taroitettu lyhytaiaista ysäöintiä, uten lastausta, varten ja niiden yhteyteen sijoitetaan myös jäteiste. Pitemiaiaisen ysäöinnin aiat sijoitetaan sataman länsiosaan tai lähialueelle. Venesatama-alueen oonaisjärjestelyt osoitetaan valmisteilla olevan asemaaavamuutosen yhteydessä.

26 .. Liienne ja liiuminen nin tarve alueella vähenee merittävästi nyyiseen verrattuna. Edellytyset laaduaan ja miellyttävän julisen ymäristön luomiselle ja äivittäiseen oleseluun seä myös erioistaahtumiin ovat hyvät. Ajoneuvoliienne ja ysäöinti Olevaa atuveroa on täydennetty adella uudella adulla: Rannan suuntaisella Kateeninadulla torilta Suurirontielle seä Matruusinadulla, joa yhdistää edellämainitun Rantatiehen Strandin oillisuolella. Ajoneuvoliienneveroa täydentävät jalaäytävät ja yöräväylät. Pysäöinti on esitetty oheisessa aaviossa. Tarvittaessa myös torialueella voidaan sallia ysäöintiä. Jalanulu ja yöräily Uusi alue on jalanuluystävällinen ja helosti saavutettavissa yöräillen eri suunnilta. Ajoneuvoliienne on sallittua, mutta läiajon ja muun häiritsevän liienteen risi on vähäinen ja voidaan helosti orjata tarvittaessa. Jalanulisoille, yöräilijöille ja uloili MK :000 (A0) INFO: L:\00\0_Inoonrannan_liiennesuunnittelu\_Tuote\_dwg\Tulostus_dwg\Inoo_Reitisto.dwg.. Paanen, Olliea.. 0, Yhteys uimarannalle 0, Ko M Pt PK Ki Pä U V Koulu Museo Palvelutalo Palvelu, aua Kiron alvelu Päiväoti Urheilu Viristys,, 00m,,, 0,, Lilludden, 0 V 0, 0,,,,, t,, t, 0,,, 0,,,0 r,, 0,, 0,,, 0, 0,,,,, 0, 0, t ajoneuvoliienteen noeus 0 m/h, erillinen j/ ajoneuvoliienteen noeus 0 m/h, ei erillistä j/:tä evyen liienteen yhteystarve, uusi yhteys uusi ajoyhteys, atu atu + j/ ihaatu Inoon rantaraitti 0, 0, j,,,,, Kevyen liienteen järjestelyt: 0,,,,, Ingå hamn 0,,, 0, t,0,, 0, 0,,, t,, 00m 0,,,,,,,, t 0 t,,,, 0,,,,,0,,,,,,, t,0,,, t,, t,0, mo t,,,,,0, t,, ve PK, r,,,, t,,,,,,, Kucuberget, mo, ibliote Kirjasto, Pt,,, t t, Kfjärden,, Servicehuset Palvelutalo, t,,,,,,,, Daghem Päiväoti, t, 0, 0,,,0,,,, mini golf t,,,,,,,,,,0, 0.,,,,,,,,, 0., tuulimylly 0.,0,0,, Hälsoc. Terveys.,,,,,, tennislan tennisenttä,,,,,,, t,,,, t,,, t Inoonrannan suunnittelualue,,,,, t t Kommunalhus Kunnantalo, 0,,,,, esäteatteri lähiliiunta-alue,,, Museum Museum,,,,, maton.,, t,,,,0,, 0,,, I,,,, M,,, Inoon ironylän evyenliienteen ja jouoliienteen reitistön yleissuunnitelma. Luonnos... WSP Oy., 0. PK,0 Ko Sola Koulu,,0, t enttä,0,,,,0 lan,,, 0,, t,,,, t,,,, t Ka,,, Ingå å,. t lan enttä Ka Kiro, 0,,,,, t, mo,,,0 t,, t,,, Ki, agility, t, 0.,,,,,.,,, t,,,,,,,,,,, t,,,,,,,,,0,,0,,,,,,, ar I,, ar I, ar, t t,,,, t,,,,,,,,,, PK ve,0,,, Z t,,,0,,,,,,,, S.talo F.hus,0,.,,,, Ki, t,0,,, t t,,, mo,,,,, r,,,,, t t, leiiuisto,0,,0 I,,, t,,0,,,,, t,,. V,,,,,, Z, t r,,,,,, 0, m,,,,,,,0 t,,,0, Pä, ar,,0,,,,,, PK 0,,,,, ar,,,., ar,,, t,,0 mo,,,.,,,,, 0,,,. Z ,,., Porrastettu liittymä 0 Ko+U 0, t 0, 0 0, PK Luvanvarainen ajoyhteys Venesataman mitoitusta on ienennetty aiemaan aavaan verratuna ja merittävä osa noin 0 00:sta laituriaiasta on taroitus osoittaa alueen uusille asuaille. Tämän ansiosta liienne laitureille seä lyhyt-, että itäestoisen ysäöin-..

27 Dgn Dgn Dgn Dgn Dgn Dgn a I, -,, t, ,, ,, ---, , , , --- Kommunalhus ---,, mini golf --- KL t,,,, ajo, --0- Ka,, ---, j t,, LP ry FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE, I,,, t ar muu ULAPAPPOLKU --- si ar ---, ---,,,,, t --- I,,,,, PL LP, ,, AL-LP, KL ajo ajo Hälsoc. Terveys., KTY/s j t Ka I, LP ar I, ---, N = 0 muu 0,,, t,, ajo AL- VL/s MATROSVÄGEN MATRUUSINTIE muu t to, 00 0, --- t PL , mini golf,0,,, LPA ---, Inoonrannan liiennesuunnitelma ja atuoiileiausia. muu, /h, LP, AKAL- N = 0 IV, (/) --- lan e=0, IV (/) enttä 0 e=0, PL AL ajo muu --- VL/s MATROSVÄGEN MATRUUSINTIE to ar I t,, E = LV I, 00 LPA LV AK IV (/) e=0, AL-,, AK 0 mini golf 0 AK,0, /h,,,,, I 00 0 IV, (/) lan e=0, enttä IV (/) e=0,, maton. ET ---, KAPTENVÄGEN KAPTEENINTIE AL-, 0 ajo tennislan tennisenttä E = 000,0, N = e=0, VL/s,0 lv A e=0, KAPTENSTIGEN KAPTEENINPOLKU , 0. ajo MERKINTÖJEN SELITYS ajoyhteys VL 0, yhdistetty jalaäytävä jalaäytävä / yörätie jalaäytävä atuvihreä atuvihreä Prästgården INKOONRANNAN LKENNESUUNNITELMA 0.0. KATUKARTTA JA OHJEELLISET POIKKILEIKKAUKSET m :00 (A0), IV, (/) lan e=0, 0 enttä maton. t, AK KAPTENVÄGEN KAPTEENINTIE AK ajo 0 tennislan tennisenttä, E = 000,0, N = 00 ET A,0 lv e=0, KAPTENSTIGEN KAPTEENINPOLKU 0, 0. ajo MERKINTÖJEN SELITYS ajoyhteys ysäöinti hidasatu VL 0, 0. Prästgården VL- jouoliienteen aluevaraus ysäöinti ysäi yhdistetty hidasatu jalaäytävä / yörätie iveys / saaree uloilutie 0. jouoliienteen aluevaraus ysäi iveys / saaree LKENNESUUNNITELMA 00 MERKINTÖJEN SELITYS 0.0.,,,, EELLISET POIKKILEIKKAUKSET t AL- KL ajo muu VL/s MATROSVÄGEN MATRUUSINTIE to, E = 000,0 LPA /h ---, ---,, LV I t,, maton., --- KAPTENVÄGEN KAPTEENINTIE AL-, 0 ajo 0,0 tennislan, tennisenttä E = 000,0,, N = 00 lv VL/s A KAPTENSTIGEN KAPTEENINPOLKU , 0. ajo ajoyhteys ysäöinti hidasatu VL 0, yhdistetty jalaäytävä / yörätie jalaäytävä atuvihreä Prästgården 0. uloilutie jouoliienteen aluevaraus ysäi iveys / saaree uloilutie AN LKENNESUUNNITELMA 0.0. OHJEELLISET POIKKILEIKKAUKSET

28 0 PL AL- AL- AL- KL / AL- KL / AK AK A 0 v AL- v v Kiinteistöohtainen ysäöinti orttelialueella Kiinteistöohtainen ysäöinti orttelialueen ulouolella Yleiset ysäöintiaiat LP-alueilla ja atujen varsilla Venesataman ysäöinti, osin lyhytaiainen Veneaia INKOONRANTA, ysäöintilaselma A-Kons.. errosala a-tarve a-tarjonta A 0 AK AK 000 AL- 00 (à LP) AL- AL- 0 (à LPA) KL / 00 (à LP, LPA) KL / 00 (à LP) PL 00 (à LP) ET LV 00 0 (à0 LP/yl) LP 0 LPA atualueet 0 + Alustava ysäöintiaavio. Suluissa iinteistön ulouolelle (LP- tai LPA-alueille) sijoitetut autoaiat. HUOM! Venesataman autoaioista merittävä osa on taroitus sijoittaa joen länsiuolelle, mutta lasennallisesti ne mahtuvat aava-alueelle.

29 joille on osoitettu uusi houutteleva reitti Lilluddesta länteen (ironylän sataman suunnasta uuden evyen liienteen sillan autta läi torin satamalaiturin vieritse ja edelleen rantaolua itin ohti Sattuddea). Rantaromenadilta on luontaisia yhteysia eri suuntiin ja sillä on aii edellytyset tulevaisuudessa ehittyä houuttelevasi sunnuntai-iltaäivän ävelyohteesi erilaisine viristys- ja alvelutoimintoineen. Rantaolu on suunniteltu toteutettavasi olevaan maaninnan tasoon ns. elluvana raenteena, joa stabiloidaan veron avulla. Polu on aiien äytettävissä ja se on mahdollista toteuttaa esteettömänä. Jouoliienne Kironylä on jatossain umiyörillä toteutettavan jouoliienteen äässä. Rautatieasemalta voidaan järjestää syöttöliiennettä ironylälle ja tulevaisuudessa voidaan ehittää uusia alvelumuotoja autonomisten ajoneuvojen tullessa mahdollisisi. Visioille yhteistä on esustaan sijoittuva ääysäi joa voi sijaita jatossain nyyisellä sijainnillaan sataman ueessa, mutta asemaaavassa suositellaan sijaintia Rantatiellä Strandin vieressä. Asemaaava uitenin mahdollistaa eri vaihtoehdot ajolle ja ysäeille. Kunta laatii yleissuunnitelmaa evyenliienteen ja jouoliienteen verostosi... äivätty luonnos on huomioitu aavarataisussa. Suunnitelma valmistuu evään aiana... Raentamisen ohjaus ja lähiymäristö Kottelit ja raennuset Kosa ehityshaneen ja asuntomessutaahtuman taroitus on ehittää ja esittää innovatiivisia esimerejä uusista asumismuodoista ja hyvinvointialveluista, on asemaaavasta tehty lähtöohtaisesti joustava. Toisaalta ironylän merenrantaymäristö on vaativa. Sisi suunnitelma sisältää määräysiä, jota osevat: raennusen enimmäisooa (A, AL-) äyttötaroitusten seoittamista (AL-) yläuvan harmonista muodostumista (KL, AL-, AK, A) uisia julisivuja (A, AL-) ohjaerrosen äyttöä ja ulomuotoa attomateriaalia ja -väriä, aton muotoa ja altevuutta ilmanvaihtooneita ja aurinoeräimiä varastojen, atosten yms. sijaintia ysäöintiaiojen sijaintia Lisäsi aava sisältää mm. määräysiä joilla huomioidaan tulvarisejä ts. määritetään vähimmäisoreudet raennusille ja raenteille. Kesustan ehittämishaneen yhteydessä on suositeltavaa laatia raennustaaselostus seä viitesuunnitelma. Kadut ja tori, satama-alue ja viristysalueet Kunnan taroitusena on toteuttaa infrastrutuuri ja juliset alueet yhteistyössä esustaehityshaneen anssa. Tarvittaessa laatua ja muita teijöitä säännellään manäyttö- ja yhteistoimintasoimusin.

30 . Vaiutusten arviointi Maanäyttö- ja raennuslain :n muaan aavan tulee erustua aavan merittävät vaiutuset arvioivaan suunnitteluun ja sen edellyttämiin tutimusiin ja selvitysiin. Kaavaa laadittaessa on tareellisessa määrin selvitettävä suunnitelman ymäristövaiutuset, muaan luien yhdysuntataloudelliset, sosiaaliset, ulttuuriset ja muut vaiutuset. Selvityset on tehtävä oo siltä alueelta, jolla aavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaiutusia. MRA muaisesti arvioidaan aavan vaiutuset: ihmisten elinoloihin ja elinymäristöön maa- ja allioerään, veteen, ilmaan ja ilmastoon asvi- ja eläinlajeihin, luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin alue- ja yhdysuntaraenteeseen, yhdysunta- ja energiatalouteen seä liienteeseen auuniuvaan, maisemaan, ulttuurierintöön ja raennettuun ymäristöön elineinoelämän toimivan ilailun ehittymiseen Vaiutuset yhdysuntaraenteeseen ja raennettuun ymäristöön Kaavan toteutumisen myötä ironylän eli untaesusen väestöohja vahvistuu ja moniuolistuu. Alueen vetovoima ääauuniseudun läntisenä etuvartiona asvaa. Yhdysuntaraenne tiivistyy ja eheytyy. Raennettu ymäristö saa uuden toiminnallisen ja aritehtonisen errostuman täydentämään toisaalta erinteistä ironylää ja toisaalta -luvun untataajamaa. Kosa hissillisten errostaloasuntojen ja yhtiömuotoisten ientaloasuntojen tarjonta alvelujen lähellä on ollut hyvin uutteellista, merittävä osa uusista asuaista tulee olemaan inoolaisia jota muuttavat haja-asutusalueen omaotitaloista esustaan alvelujen äärelle. Inoo aavoittaa atiivisesti uusia työaia-alueita Inoonortin seä Joddbölen alueille. Kuntaan tarvitaan asuntovarantoa Inooseen investoivien itysten työnteijöille. Kunta anostaa jouoliiienteeseen ostamalla lisävuoroja ustannusellaan. Ongelmana ovat vähäiset äyttäjämäärät, joita aavahaneen odotetaan asvattavan. Inoonrannan 0 uutta asuasta auttaa turvaamaan riittävän määrän äyttäjiä juliselle liienteelle nyyisessä laajuudessa. Toteutuessaan Inoonranta tuo lisää asuaita ävely- ja yöräilyetäisyydelle Inoon esustan alveluista ja tuee näin alueen taloudellista toimeliaisuutta. Asutusen esittyminen esustaan auttaa turvaamaan julisen liienteen yhteysien säilymisen. Vaiutuset luontoon ja luonnonymäristöön Kfjärdenin vesistön ja rantaasvillisuuden arvoaat osat (lehto, rantaniitty, lintuvesi) on otettu huomioon asemaaavarataisussa. Rannan taustaalueen maaninnan orottaminen vähimmäistasoon +,0 my (raennusten lattiatason osalta +, my) seä rantauiston muoaaminen nyyistä atiivisemaan äyttöön ja maisemallisesti avarammasi muuttaa uitenin luonto-olosuhteita; o. alueesta laaditaan aavoitusen yhteydessä yleissuunnitelmaluonnos. Täyttö suunnitellaan ja toteutetaan tulva- ja hulevesitilanteet huomioon ottaen. Voimassa olevaan aavaan verrattuna venesataman laiturialueet on suitettu merittävästi, jolloin myös ruoaamisen tarve ysyy nyyisellään. Kulttuuriset vaiutuset: vaiutuset maisema- ja auuniuvaan seä ulttuurierintöön Korealaatuisen ranta-alueen toteuttaminen vahvistaa ironylän ja oo unnan vetovoimaa ja elinymäristön laatua. Moniuolisen uuden esustaasumisen ohella uudistettu tori, rantaromenaadit ja -uistot seä muut juliset alueet ovat oleellinen osa raennetun ymäristön eheyttämisestä ja ohentamisesta. Rantajulisivu ja -maisema Kfjärdenin suuntaan muuttuu. Suurirontien eli Suuren rantatien varsi eheytyy ienimittaaavaisesti yläesittymää orostavan 0

31 täydennysraentamisen myötä.vanhemaa ientaloraentamista ei ole idetty niin arvoaana, että sille olisi asetettu suojelumerintöjä, mutta uten nähdään, voidaan raennuset säilyttää osana uutta raennetta. Inoon iro ja aila -nimisen RKYalueen annalta meritysellistä on lähinnä iron ja taulin asema mereltä äin yläuvaa atsottaessa ja errostaloasutus on sijainniltaan, oreudeltaan ja rytmityseltään itty soeuttamaan maisemauvaan. Alueella oleva, veneilijöitä mutta myös ironylän asuaita alveleva jäteasema on taroitus siirtää vanhan aloaseman luo, sataman länsiosan viereen. Asujaimistoa alveleva jäteasema antatie :n varrella on jatuvasti äytettävissä. Vaiutuset alveluihin, työaioihin ja elineinotoimintaan Toteutuessaan alueen ehittämishane tuo merittävästi uutta asujaimistoa esustaan ja vahvistaa siten alvelujen ysyntää. Haneen ja aritehtuuriilailun yhteydessä on ideoitu moniuolisia auallisia, julisia ja vaaa-ajan alveluja, joiden osittainenin toteutuminen tuo uutta elineinotoimintaa ja elinymäristön laatua ironylään. Vaiutuset liienteeseen ja liiumiseen seä teniseen huoltoon Kaavarataisu seleyttää satama- ja ranta-alueen nyyisiä liienneolosuhteita ohjaamalla autoliienne raennettaville uusille aduille ja oistamalla laajat, ysäöinnille, venesäilytyselle ja huoltotoiminnoille varatut entät. Läiululiienne ja ortteliralli vähenevät mm. sosiaalisen ontrollin lisääntyessä. Linja-autoysäi siirretään Rantaadun varrelle. Kaava toisaalta mahdollistaa myös ysäin säilymisen nyyisellä aiallaan torin rannassa. Uudet torijärjestelyt arantavat jalanulun, oleselun, asioinnin ja vaaa-ajan vieton olosuhteita. Satama-alueen luonteeseen uuluu uitenin, että eri liiumismuodot osittain seoittuvat esenään shared sacehengessä. Veneilyn suhteen aavamuutos meritsee voimassa olevaan aavaan osoitetusta laajennusesta luoumista - lisäveneaiat on taroitus osoittaa Inoonjoen länsiuolella olevalle venesatama-alueelle. Kaava-alueen veneaioja varten osoitetaan vain lähiysäöinti, jolloin itäaiainen autojen säilytys järjestetään osin torin laidalla (LP) ja osin joen länsiuolella.

32 . Asemaaavan toteuttaminen ja aiataulu.. Kaavoitusen äynnistäminen.. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville asettaminen.. Kaavaluonnosen nähtäville asettaminen 0/ Kaavaehdotusen nähtäville asettaminen 0/ Kaavan hyväsyminen sysy Infrastrutuurin, miljööraentamisen ja raennusten suunnittelu äynnistyy sysy Infrastrutuurin, miljööraentamisen ja raennusten raentaminen äynnistyy esa Asuntomessutaahtuma. Yhteystiedot Inoon unta: Rantatie, Inoo Kaavoitusaritehti Aija Aunio. 00, 0 aija.aunio@inga.fi Kaavoitusäälliö Minna Penttinen minna.enttinen@inga.fi Kaavaonsultti: Aritehtitoimisto A-onsultit Oy Rataatu, 000 Helsini Staffan Lodenius staffan.lodenius@a-onsultit.fi Matti Heiinen matti.heiinen@a-onsultit.fi

33 . Liitteet.. Kaavaartan ienennös I IV (/) e=0, e=0, 0 ajo j si lv ajo muu KAPTENSVÄGEN KAPTEENINTIE luo- tennisenttä leiiuisto lan enttä tennislan mo Kfjärden Ingå hamn t t ar ar Kunnantalo t Kirjasto I Kommunalhus Terveys. Hälsoc. ibliote t I ar I t t Ka maton.,,,,,,,,,,,,,,,,,0,,,,,,,,,,,,,0,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 0, 0, 0, 0, 0, 0,, 0,,,0,,,,,,,,,,,0,,,,,,0,0,,,,0,,,, 0,, 0, 0,,, 0,,,,,,,,, 0,,,, t,,, mini golf,, t ajo muu to KAPTENSTIGEN KAPTEENINPOLKU luo- LP W W LPA LV LP AL- ET PL AL- KL AK AK A AL- VL VL VL- VL IV (/) e=0, /h MATROSVÄGEN MATRUUSINTIE N INGÅ KOMMUN INGÅSTRAND DETALJPLAN INKOON KUNTA INKOONRANNAN ASEMAKAAVA FÖRSLAG.. EHDOTUS SKALA :00 MITTAKAAVA KORDINATSYSTEM ETRS-GK KOORDINAATTIJÄRJESTELMÄ HÖJDSYSTEM N00 KORKEUSJÄRJESTELMÄ

34 .. Asemaaavamerinnät ja -määräyset A AK AL- AL- PL KL VL Kvartersområde för bostadsbyggnader. Våningytan er byggnad får vara högst 00 v-m. Högsta höjd för en byggnad i två våningar är, m och byggnad i en våning, m. % av den i lanen angivna byggrätten får användas som sådant arbets-, service- eller affärsutrymme, som inte medför störningar för boendet. Asuinraennusten orttelialue. Raennusohtainen errosala saa olla enintään 00 -m. Kasierrosisen raennusen enimmäisoreus on, m ja ysierrosisen, m. % aavaan meritystä raennusoieudesta saa äyttää sellaisena työ-, alvelu- tai liietilana, joa ei aiheuta häiriötä asumiselle. Kvartersområde för flervåningshus. % av den i lanen angivna byggrätten får användas som sådant arbets-, service- eller affärsutrymme, som inte medför störningar för boendet. Kerrostalojen orttelialue. % aavaan meritystä raennusoieudesta saa äyttää sellaisena työ-, alvelu- tai liietilana, joa ei aiheuta häiriötä asumiselle. Kvartersområde för bostads-, affärs-, service- och ontorsbyggnader. På vartersområdet får laceras bostäder och/eller affärs-, service- och ontorsutrymmen. Affärs- och ontorsutrymmena samt andra service- och arbetsutrymmen bör laceras i första våningen av byggnadsdel som angränsar till gaturummet. Minst 0 % av den i lanen angivna byggrätten bör anvisas för bostäder. Asuin-, liie-, alvelu- ja toimistoraennusten orttelialue. Korttelialueelle saa sijoittaa asuntoja ja/tai liie-, alvelu-, ja toimistotiloja. Liie-, alvelu-, ja toimistotilat tulee sijoittaa atutilaa rajaavan raennusosan ensimmäiseen erroseen. Vähintään 0 % aavaan meritystä raennusoieudesta on osoitettava asumiseen. Kvartersområde för bostads-, affärs- och ontorsbyggnader. På vartersområdet får laceras även invareringsutrymmen. Av varterets våningsyta bör minst % och högst 0 % användas för affärs- eller serviceändamål. Affärs- och ontorsutrymmena samt andra service- och arbetsutrymmen bör laceras i första våningen av byggnadsdel som angränsar till gaturummet. Asuin-, liie- ja toimistoraennusten orttelialue. Korttelialueelle saa sijoittaa myös majoitustiloja. Korttelin errosalasta vähintään % ja enintään 0 % on äytettävä työ- tai alvelutiloja varten. Liie- ja toimistotilat seä muut työtilat tulee sijoittaa atutilaa rajaavan raennusosan ensimmäiseen erroseen. Kvartersområde för närservicebyggnader. På vartersområdet får därtill laceras en för fastighetssötseln behövlig bostad. Lähialveluraennusten orttelialue. Korttelialueelle saa lisäsi sijoittaa iinteistönhoidon annalta tareellisen asunnon. Kvartersområde för affärs- och ontorsbyggnader. I byggnadernas andra våning får även bostäder och invarteringsutrymmen laceras. Liieraennusten orttelialue. Raennusten toiseen erroseen saa sijoittaa myös asuntoja ja majoitustiloja. Område för närrereation. Över området bör ugöras en arlan. Lähiviristysalue. Alueelle tulee laatia uistosuunnitelma.

35 VL- W LV LP LPA ET Område för närrereation. Området har naturvärden som sa särsilt beatas och bör bevaras huvudsaligen i naturtillstånd. I området bör åergrodans naturliga rörelse från stranden till sogen möjliggöras vid den noggrannare laneringen av bl.a. grönförbindelser och terrasseringar. Lähiviristysalue. Alueella on erityisesti huomioon otettavia luontoarvoja ja se on säilytettävä ääosin luonnontilaisena. Alueella tulee mahdollistaa viitasammaoiden luontainen liiuminen rannalta metsään mm. viheryhteysiä ja maaston engerrysiä taremmin suunniteltaessa. Vattenområde. Vesialue. Småbåtshamn. Venesatama. Område för allmän arering. Högst 0% av billatserna an anvisas för fastighernas arering.via tomten an ordnas örförbindelse till angränande tomter. Yleinen ysäöintialue. Enintään 0% autoaioista voidaan osoittaa iinteistöjen ysäöintiäyttöön. Alueen autta voidaan järjestää ajoyhteys viereisille tonteille. Kvartersområde för billatser. Autoaiojen orttelialue. Område för byggnader och anläggningar för samhällstenis försörjning. Yhdysuntatenistä huoltoa alvelevien raennusten ja laitosten alue. Linje m utanför lanområdets gräns. m aava-alueen rajan ulouolella oleva viiva. Kvarters-, vartersdels- och områdesgräns. Korttelin, orttelinosan ja alueen raja. Gräns för delområde. Osa-alueen raja. Ritgivande gräns för område eller del av område. Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja. MATROSVÄ 0 IV (/) Namn å gata, väg, öen lats, torg, ar eller annat allmänt område. Kadun, tien, atuauion, torin, uiston tai muun yleisen alueen nimi. Kvartersnummer. Korttelinumero. yggnadsrätt i vadratmeter våningsyta. Raennusoieus errosalaneliömetreinä. Romers siffra anger största tillåtna antalet våningar i byggnaderna, i byggnaden eller i en del därav. Roomalainen numero osoittaa raennusten, raennusen tai sen osan suurimman sallitun errosluvun. Ett bråtal inom arentes efter en romers siffra anger hur stor del av arealen i byggnadens största våning som får användas i byggnadens översta våning för ett utrymme som inränas i våningsytan. Suleissa oleva murtoluu roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, uina suuren osan raennusen suurimman errosen alasta saa raennusen ylimmässä errosessa äyttää errosalaan luettavasi tilasi.

36 e = 0, Exloateringstal, dvs. förhållandet mellan våningsytan och tomtens/ byggnadslatsens yta. Tehouusluu eli errosalan suhde tontin/raennusaian inta-alaan. yggnadsyta. Raennusala. Ritgivande gräns för byggnadsyta. Ohjeellinen raennusalan raja. j Ritgivande gräns för område där försäljningslats för drivmedel får laceras. Ohjeellinen sijainti alueelle, jolle saa sijoittaa olttoaineen jaeluaseman. Gata. Katu. Ritgivande läge för öen lats/torg. Katuauion/torin ohjeellinen sijainti. Friluftsled. Uloilureitti. /h Gata/väg reserverad för gång- och cyeltrafi. Jalanululle ja oluyöräilylle varattu atu/tie. Gata/väg reserverad för gång- och cyeltrafi där servicetrafi är tillåten. Jalanululle ja oluyöräilylle varattu atu/tie, jolla huoltoajo on sallittu. ajo Ritgivande gräns för örförbindelse. Ohjeellinen ajoyhteyden sijainti. För allmän gångtrafi reserverad del av område. Yleiselle jalanululle varattu alueen osa. Instrutiv areringslats. Ohjeellinen ysäöintialue. Ungefärligt läge för in- och utfart. Ajoneuvoliittymän liimääräinen sijainti. luo- luo- Åergrondans föröningslats. Diesbädden och vassremsorna å båda sidorna bevaras. Viitasammaon lisääntymisaia. Ojauoma ja järviruooaistaleet sen molemmin uolin säilytetään. Område som är vitigt med tane å naturens mångfald. En loalt värdefull lund. Området söts genom att gallra bussitet så, att igenväxning undvis. Vid eventuell gallring av trädsitet eftersträvas artriedom, i synnerhet genom att främja gamla och höga asar och alar. Luonnon monimuotoisuuden annalta täreä alue. Paiallisesti arvoas lehto. Aluetta hoidetaan harventamalla ensaserrosta siten, että vältetään usioitumista. Puustoa mahdollisesti harvennettaessa suositaan monilajisuutta, erityisesti vanhoja ja suuria haaoja ja leiä. si Område där en bro för gång- och cyeltrafi får laceras. Alue, jolle voi sijoittaa jalanululle ja yöräilylle taroitetun sillan. muu Del av tomt eller område som är reserverad för en artransformator. Transformatorn an även laceras i närstående byggnad. Puistomuuntamolle varattu osa tontista tai alueesta. Muuntamo voidaan myös sijoittaa viereiseen raennuseen. /

37 lv to Del av hamnområde där bryggor och hamnbassäng får laceras. ryggorna och områdets andra onstrutioner bör i fråga om utseende och dimensioner anassas till landsaet och miljön. ryggorna sa laceras å det sätt som anges i illustrationen eller enligt en searat lan som sa godännas av ommunen. Satama-alueen osa, jolle saa sijoittaa laitureita ja satama-altaan. Laiturit ja muut alueen raenteet tulee soeuttaa maisemaan ja miljööseen uloasultaan ja mittasuhteiltaan. Laiturit on sijoitettava havainneuvassa osoitetulla tavalla tai erillisen unnan hyväsymän suunnitelman muaisesti. Del av vartersområde, som till höjdläge och beläggning sa utformas som en del av angränsande torg. Korttelialueen osa, joa on oreusasemaltaan ja innoitteeltaan muotoiltava osasi viereistä toria.

38 ALLMÄNNA ESTÄMMELSER YLEISET MÄÄRÄYKSET PARKERING illatser bör anläggas enligt följande: - å A-, AK- och AL- samt KL-vartersområden b / 0 v-m, minst b / bostad, - för affärsutrymmen minst b / 0 v-m, - för utrymmen för närservice och offentliga versamheter minst b / 0 v-m, - för småbåtshamn minst 0, b / båtlats avsedd för andra än å området bosatta; billatserna an delvis laceras å LP-områden eller utanför lanområdet i enlighet med en av ommunen godänd lan. Pareringen bör ordnas i första hand som arering i marlanet eller i searata garage/ syddsta. På AK- och AL-vartersområden i fasad mot gata får garage inte laceras. Cyellatser bör anläggas inomhus minst c / 0 v-m bostadsyta, doc minst c / bostad. På LV-område bör cyellatser anläggas minst c / båtlatser. PYSÄKÖINTI Autoaioja tulee raentaa seuraavasti: - A-, AK- ja AL- seä KL-orttelialueilla a / 0 -m, uitenin vähintään a / asunto, - liietiloja varten vähintään a / 0 -m, - lähialvelutiloja ja julisia toimintoja varten vähintään a / 0 -m, - venesatamaa varten 0, a / muille uin alueella asuville taroitettu veneaia; autoaiat voidaan sijoittaa osittain LP-alueille tai aava-alueen ulouolelle unnan hyväsymän suunnitelman muaisesti. Pysäöinti tulee järjestää ensisijaisesti maantasoysäöintinä tai erillisiin autosuojiin. AK- ja AL-orttelialueilla adunuoleisille julisivuille ei saa sijoittaa autotalleja. Pyöräysäöintiaioja tulee raentaa sisätiloihin vähintään / 0 -m asuintilaa, uitenin vähintään / asunto. LV-alueella yöräaioja tulee raentaa vähintään / veneaiaa. TILLÄGGSYGGRÄTT Utöver den i detaljlanen angivna byggrätten får uföras - förrådsutrymmen utanför bostäderna, - gemensamma utrymmen för de boende, såsom tvättstuga, gemensam bastu samt samlingsoch hobbyutrymmen, - delar av trahuset överstigande v-m i varje våning, ifall detta öar trarummets trivsamhet eller tillgång till dagsjus, - tenisa utrymmen och schat som hustenien förutsätter, - utrymmen för avfallshantering och fastighetssötsel, - bilta å latser visade i lanen, - utrymmen för befolningssydd, - transformatorutrymmen som eldistributionen förutsätter. LISÄRAKENNUSOIKEUS Asemaaavaan merityn raennusoieuden lisäsi saa raentaa - asuntojen ulouoliset varastotilat, - asuaiden yhteistilat, uten esutua, talosauna seä ooontumis- ja harrastetilat, - orrashuoneiden -m ylittävän osan ussain errosessa, miäli se lisää orrashuoneen viihtyisyyttä ja luonnonvaloisuutta, - taloteniian vaatimat teniset tilat ja uilut, - jätehuoltotilat ja iinteistönhoidon tilat, - autoatoset aavassa osoitetuille aioille, - väestönsuojatilat, - sähönjaelun vaatimat muuntamotilat.

39 YGGNADSSÄTT INOM KL- OCH AL- - KVARTERSOMRÅDEN Kvarteren bör stadsbildsmässigt sammanjämas med varandra så, att en harmonis, till särgårdslandsaet anassad helhet bildas. Fasaderna bör vara huvudsaligen i trä. Fasaderna i byggnadernas marvåning får inte ge ett slutet intryc, med undantag av KLvarterets servicegård. På AL-vartersområden får ventilationsmasinrum inte laceras å taen. Talandsaet sa vara enelt och rydligt. RAKENTAMISTAPA KL- JA AL- -KORTTELIALUEILLA Kortteleiden tulee sovittaa auuniuvallisesti yhteen siten, että muodostuu harmoninen, saaristomaisemaan soveltuva oonaisuus. Julisivujen tulee olla ääosin uusta. Raennusten maantasoerrosten julisivut eivät saa antaa uminaista vaiutelmaa, KLorttelien huoltoihaa luuun ottamatta. AL-orttelialueella ilmanvaihtoonehuoneita ei saa sijoittaa atoille. Kattoilmeen tulee olla seleä ja siisti. YGGNADSSÄTT INOM AK- OCH A-KVARTERSOMRÅDEN Tamaterialen och färgerna bör vara enhetliga inom alla AK- och A-vartersområden. Talutningen bör vara enhetlig inom och mellan båda AK-vartersområdena, och enhetlig inom hela A-varterområdet. Placeringen/integreringen av solfångare i tafallet reommenderas. Fasaderna inom A-vartersområdena bör vara huvudsaligen i trä och till färgsättningen mörare än inom AK-vartersområdena. Vid färgsättningen bör beatas Kfjärdens naturnära och maritima aratär. Vita nyanser är inte tillåtna. Stora sammanhängande glasytor bör undvias. yggnadernas lägsta våning mot gata får inte ge ett slutet intryc. ostadsgårdar eller terrasser får inte laceras i eller nära gatulanet å gatusidan. Ventilationsmasinrum får inte laceras å taen. Talandsaet sa vara enelt och rydligt. RAKENTAMISTAPA AK- JA A-KORTTELIALUEILLA Kattomateriaalin ja -väritysen tulee olla yhtenäinen aiilla AK- ja A-orttelialueilla. Kattoulman tulee olla yhtenäinen molemmilla AK-orttelialueilla ja niiden välillä seä yhtenäinen oo A-orttelialueella. Aurinoeräimien sijoittaminen/integroiminen aton laeisiin on suositeltavaa. A-orttelialueilla julisivujen tulee olla ääosin uusta ja värityseltään AK-orttelialueita tummemia. Väritysessä tulee huomioida Kfjärdenin luonnonläheinen ja merellinen ilme. Valoisen sävyjä ei sallita. Suuria yhtenäisiä lasiintoja tulee välttää. Raennusten alimmat erroset adun uolella eivät saa antaa uminaista vaiutelmaa. Maaninnan tasossa tai lähellä maanintaa sijaitsevia asuntoihoja tai terasseja ei saa sijoittaa adun uolelle. Ilmanvaihtoonehuoneita ei saa sijoittaa atoille. Kattoilmeen tulee olla seleä ja siisti. FÖRRÅD, SKÄRMTAK OCH SOPHANTERING Cyel- och sosydd, förråd och andra hjälutrymmen an laceras oberoende av byggnadsytornas gränser, doc inte så, att det begränsar byggandet å granntomt. Fasaderna bör till sin stadsbildsmässiga standard motsvara bostadsbyggnaderna fasader. Sohanteringen bör förverligas i enlighet med en searat sohanteringslan som byggaren ugör i samband med bygglovsanhållan. VARASTOT, KATOKSET JA JÄTEHUOLTO Poluyörä- ja jäteatoset, varastot ja muut autilat voidaan sijoittaa raennusalan rajoista riiumatta, ei uitenaan siten, että se rajoittaa raentamista naauritontille. Julisivujen tulee olla auuniuvalliselta tasoltaan asuinraennusia vastaavia. Jätehuolto on toteutettava raentajan toimesta raennusluahaemusen yhteydessä laadittavan erillisen jätehuoltosuunnitelman muaisesti. EAKTANDE AV ÖVERSVÄMNINGSRISK Vid nybyggnad sa översvämningsrisen beatas. Det högsta högvattenståndet är +,00 m.ö.h. och marginalen för vågorna ytterligare 0 cm. Havsvattnet an sada onstrutioner som ligger under +,0 m.ö.h. (N00). Konstrutioner som tar sada när de blir futiga får inte laceras under denna höjdnivå utan ändamålsenlig isolering mot vatten. Lägsta höjdläge för örled som fungerar som utrymningsväg är +,0 m.ö.h.

40 TULVARISKIN HUOMIOON OTTAMINEN Uudisraentamisessa tulee huomioida tulvarisi. Ylin tulvaoro alueella on +,00 my ja aaltoiluvara 0 cm. Koreustason +,0 my (N00) alle raennettaessa merivesi voi vaurioittaa raenteita. Sen alauolelle ei tule sijoittaa astuessaan vaurioituvia raenteita ilman asianmuaista vesieristystä. Poistumistienä toimivan uluväylän alin sallittu oreusasema on +,0 my. YGGANDE PÅ LV-OMRÅDE På området får laceras service för gästhamnen. På området får laceras försäljningslats för drivmedel betjänande båtversamheten. På området får laceras ett fågel-/utsitstorn. Genom området, från den lanerade lättrafibron till VL-området, bör i den noggrannare laneringen anvisas en sammanhängande, trygg och belyst gång- och cyelförbindelse. RAKENTAMINEN LV-ALUEELLE Alueelle saa sijoittaa vierasvenesataman alveluja. Alueelle saa sijoittaa veneilytoimintaa alvelevan olttoaineen jaeluisteen. Alueelle saa sijoittaa lintu-/näöalatornin. Alueen läi, suunnitellulta evytliiennesillalta VL-alueelle, tulee taremmassa suunnittelussa osoittaa yhtenäinen, turvallinen ja valaistu ävely- ja yöräileitti. DAGVATTENHANTERING Utgångsunten för laneringen av dagvattenhanteringen bör vara en naturenlig behandling av vattnen. Dagvattnen bör i första hand ledas via öna fåror i marlanet så, att dagvattensänorna längs gatorna an tjäna ocså som översvämningsrutter. I friområdena bör laneras dagvattenhanteringsområden av våtmarsty för att förbättra dagvattnens valitet. Från areringsområdena och andra gårdsområden med ogenomslälig beläggning bör dagvattnen ledas genom en dagvattenonstrution, vars dimensionerande volym är en halv ubimeter er 0 m ogenomslälig maryta. HULEVESIEN HALLINTA Hulevesien hallinnan suunnittelun lähtöohtana tulee olla luonnonmuainen vesien äsittely. Hulevesiä tulee yiä ensisijaisesti johtamaan maanäällisissä avouomissa siten, että adun viereiset hulevesiainanteet voivat toimia myös tulvareitteinä. Vaaa-alueille tulee suunnitella osteiotyyisiä hulevesien hallinta-alueita hulevesien laadun arantamisesi. Raennettavien ysäöintialueiden ja muiden vettä lääisemättömien iha-alueiden hulevedet on johdettava eteenäin hulevesiraenteen autta. Hulevesiraenteen mitoitustilavuuden tulee olla uoli uutiometriä joaista sataa vettä lääisemätöntä intaneliömetriä ohden. NÄRREKREATIONSOMRÅDENA VL OCH VL- Genom områdena sa laceras en strandstig som följer strandlinjen. Strandstigen sa laceras å minst 0 m avstånd från strandlinjen. På VL-områden hålls strandlandsaet öet genom slåtter eller bete i enlighet med en searat lan. På området får laceras dagvattenbassänger och våtmarer med beatande av landsaet och det centrala läget. I arlaneringen bör åergrodans särbehov beatas i enlighet med en searat lan. LÄHIVIRKISTYSALUEET VL JA VL- Alueiden läi tulee sijoittaa rantalinjaa myötäilevä rantaraitti. Rantaraitti tulee sijoittaa vähintään 0 metrin etäisyydelle rantaviivasta. VL-alueella rantamaisema idetään avoimena niittämällä tai laiduntamalla erillisen selvitysen muaisesti. Alueelle saa sijoittaa hulevesialtaita ja osteioalueita maisema ja eseinen sijainti huomioon ottaen. Puistosuunnittelussa tulee huomioida viitasammaon erityistareet erillisen selvitysen muaisesti. UTREDANDE AV MARKGRUNDENS KVALITET Mängden av och valiteten i sulfidlerorna bör utredas före inledandet av byggåtgärder och resultaten bör beatas till nödiga delar vid laneringen av byggarbetena. MAAPERÄN LAADUN SELVITTÄMINEN Maaerän sulfidisavien määrä ja laatu on selvitettävä ennen raentamiseen ryhtymistä ja tuloset huomioida tarvittavilta osin raennustöitä suunniteltaessa. / 0

41 .. Tilastolomae Alue Ala (ha) -m A, 0 AK, AL-, 0 AL- 0, 0 ET 0, KL 0, 00 LP 0, LPA 0, LV, 00 PL 0, 00 VL,0 VL-,0 W, Tiealueet, Yhteensä,

42

Inkoonrannan asemakaava

Inkoonrannan asemakaava Inoonrannan asemaaava Kaavaselostus Hyv. KV...... Kaavaprosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inoon unta Aija Aunio aavoitusaritehti Minna Penttilä Kaavoituspäälliö

Lisätiedot

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma KESKILOHJAN ASEAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma.. ESIPUHE LÄHTÖKOHDAT Asemaaavamuutos Tehtävänä oli suunnitella Kesilohjan auunginosassa sijaitsevan rautatieseisaeen alustavat liiennejärjestelyt

Lisätiedot

Kirkonkylän sataman asemakaava

Kirkonkylän sataman asemakaava Kironylän sataman asemaaava Kaavaselostus Tullut voimaan..0 (uulutus) Hyv. KV..0 0..0 Kaavaprosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus OAS ja valmisteluaineisto nähtävillä (MRL ja MRA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTA III J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Kohde Haija/ aloite Asemaaavamuutosen toitus ja tavoite Kaavoitus

Lisätiedot

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264)

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264) Kainan aupuni Osinauion asemaaavan muutos (A564) osallistumis- ja viointisuunnitelma DA: 67/06 OSALLISTUMIS- JA AROINTISUUNNITELMA A564 5..07 Maanäyttö- ja raennuslain 63 muainen osallistumis- ja viointisuunnitelma

Lisätiedot

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5 000 : :, :,, :, : YO : : e=0.0 : 00,, t,0,, sr- Liusallio :, 0 LÄ : Joila :0 :, 00 m 0 : 0 : db( A) :, : : t t 0, 0 : Paila, :0, : : :0, :, : : H.as Paloasema Kpa,,, : : : :,,0, : :, 00 Kunnantalo : :

Lisätiedot

NAPINKULMAN AK-MUUTOS

NAPINKULMAN AK-MUUTOS Luonnoset ja onseptisuunnitelma LÄHTÖTILANNE LÄHTÖTILANNE KAUPUNKIKUVASELVITYS /3 Asemaaavamuutosen tavoitteena on mahdollistaa uudisraentaminen Imatranosen eseisellä paialla olevalle Osuuspanin tontille

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA Hyvinään auungin. auunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVKÄÄ KAUUK TEKKKA JA YMÄRSTÖ KAAVOTUS.6.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma :00 OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE KONTIOLAHDEN KUNTA Teninen osasto Kaavoitus 11.09.2017 KONTIOLAHDEN KUNTA KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE KAAVASELOSTUS EHDOTUS 11.09.2017 Osoite: Puhelin: Sähöposti: Internet:

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015 VANTAAN KAUPUNKI MIEIPITEIDEN KOONTI Kaupunisuunnittelu..0 MR :N MUKAISEEN KUUEMISKIRJEESEEN..0 VASTAUKSENA SAADUT MIEIPITEET JA KANNANOTOT ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA NRO 009, MARTINAAKSO YHTEENSÄ KANNANOTTOJA

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki.

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki. SON KAUPUNK Kaupunginhallitus SOPMUS ASEMAKAAVOTUKSEN KÄYNNSTÄMSESTÄ KNTESTÖLLÄ 7-99--. SOPMUSOSAPUOLET Salon aupuni, jäljempänä tässä sopimusessa aupuni. Osoite: Salon aupuni, Kaupunisuunnittelu Hornintie

Lisätiedot

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3 29112016 1:1000 KOPO KAAVAYHDSTELMÄSTÄ Kaupunisuunnittelu Kaupuniehityspalvelut Salon aupuni 418:5:2 418:5:23 418:5:28 418:6:3 418:7:3 418:7:5 418:7: 418:9:0 Kirorinne Tammilehdonuja KANTTORNPUSTO + nä

Lisätiedot

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki Haaajärven auuni Asemaaavan selostus KEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Selostus liittyy..0 äivättyyn Haaajärven Ronaalan auunginosan orttelia, orttelin tontteja ja seä näihin liittyviä atu- ja torialueita

Lisätiedot

Silvolanmetsän asemakaava, A1406

Silvolanmetsän asemakaava, A1406 Kaarinan aupuni Silvolanmetsän asemaaava, A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma..0 KAARINAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖPALVELUT 0 A0..0 DA: /0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. SELOSTUS Asemaaavan muutos: Kuostensyrjäntie Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemaaavaselostus, joa osee.. päivättyä asemaaavaarttaa. Kohde /Tunnistetiedot Vaiheet HML//.../. aupunginosa, tontti --- Vireilletulo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) . KAUPUNGINOSAN ANTTILAN KORTTELIN 4 OSAN (TONTTI ) ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus A.R. 2.4.20 YMPÄRISTÖTOIMEN K AAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU KAAVA-ALUE NNSTÖNKATU HÄMEENTE PUUSEPÄNKATU KASVTARHANPOLKU HÄMEENOJANKATU KETOPELLONKATU NNSTÖNKATU JOKPELLONKATU SALONOJANKATU RAJAKATU PUUTARHAPOLKU RAJAKATU PUUTARHAKATU TALVELANKATU HÄMEENTE TALVELANKATU

Lisätiedot

Inkoonrannan asemakaava

Inkoonrannan asemakaava Inkoonrannan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.9.2018 Kaavaprosessi ja käsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inkoon kunta Aija Aunio vt. kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Yli-Anttilantie 27, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Yli-Anttilantie 27, asemakaavan muutos ASEMAKAAVA SELOSTUS Yli-Anttilantie 7, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan asemaaavan muutos orttelissa 7 tontilla LUOOS :0 HYVIKÄÄ KAUPUKI KAAVOITUS.9.07 0 Yli-Anttilantie 7 Asemaaavan muutos

Lisätiedot

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109.

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109. 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0. 0. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. Ras lev m Ras. Ras lev m 0 0 : :0-0-0 -- 0 0 0 0 cc 0 0 0 0 cc 0 00 as

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTEU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-AUEEN RAJAUS Kaavoitus ohde OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA

Lisätiedot

FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 14 (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 3.5.

FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 14 (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 3.5. FINPYYN (8.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIA (OSA) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 67 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin auunisuunnittelu..06 Asemaaavan tunnus 609 67 Asemaaavan diaari PORI/0/06 VP 6/7..06 Vireilletulo..06

Lisätiedot

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUOS Liite aupuniehitysen lautaunnan esityslistaan nro 6, 7..08 asia nro 49 Asemaaava osee: Osaa tiloista 79:4:4: Hallamaa ja 79:4:4:7

Lisätiedot

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA VNNARN PÄVÄKODN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemaaavan muutos osee: Vinnarin aupunginosan orttelin tontteja ja seä atualuet. Asemaaavalla muodostuu: Vinnarin aupunginosaan ortteli

Lisätiedot

Kaavaselostus, valmisteluvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA

Kaavaselostus, valmisteluvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus AO.8.0 Kaavaselostus, valmisteluvaihe L KARSTUNRAITTI. KAUPUNGINOSA ANTTILA KORTTELEIDEN, JA 8 SEKÄ KORTTELEIDEN JA OSAN JA VIRKISTYS- JA KATUALUEIDEN ASEMAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Kaavaselostus Ehdotus

Kaavaselostus Ehdotus Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos WWE0221 ehdotus 25.9.2013 1 Kaavaselostus Ehdotus 25.9.2013 WWE0221 Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos Ehdotus Vireilletulo:

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: //0 A0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue KAUNASTEN KAUPUNK Maanäyttöysiö ASEMAKAAVAN LAATMNEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NHN LTTYVÄT KORTTELEDEN TONTTJAOT JA TONTTJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA Miä osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVA SELOSTUS Vehoja, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVIKÄÄ KAUPUKI TEKIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS..05 Asemaaavan selostus :00 ASEMAKAAVA SELOSTUS,

Lisätiedot

LUONNOS KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KUOKKALAN YHTENÄISKOULU

LUONNOS KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KUOKKALAN YHTENÄISKOULU LUONNOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN JA KORTTELIN TONTIN SEKÄ KATU-, PYSÄKÖINTI- JA VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KUOKKALAN YHTENÄISKOULU KAAVATUNNUS :0 KAAVAN PÄIVÄYS..0

Lisätiedot

5:75 5:75 5:75 5:75 7,6 7,6 5:77 5:77 5:77 5:77 20:9 20:9 20:9 20:9 5:100 5:100 5:100 5:100 20:9 20:9 20:9 20:9 7,2 20:8 20:8 20:8 20:8 5:98 5:98

5:75 5:75 5:75 5:75 7,6 7,6 5:77 5:77 5:77 5:77 20:9 20:9 20:9 20:9 5:100 5:100 5:100 5:100 20:9 20:9 20:9 20:9 7,2 20:8 20:8 20:8 20:8 5:98 5:98 Erillispientalojen orttelialue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: m aava-alueen rajan ulopuolella oleva viiva. Korttelin, orttelinosan ja alueen raja. Osa-alueen raja. Ohjeellinen tontin/raennuspaian

Lisätiedot

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10.

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10. 8 0 8. Kp 0 8. 8. LPA- :6 0--6-M60.7 8..6 6 I II.8 KESKUSTA K-8 t 7 II 0 SAMPOLANKATU...0 SIBELIUKSENTIE.. 0 öintitalo SANTANIITYNKUJA Santaniitynuja 8 8.6 8. 8 AK-6 8 SANTANIITYNKUJA pp/t LPA 0 AK- 7

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus JA Kaavaselostus ehdotusvaihe

Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus JA Kaavaselostus ehdotusvaihe Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus JA 0..0 Kaavaselostus ehdotusvaihe L0 Suurlohjanatu. aupunginosa Anttila Kortteleiden ja seä atualueen asemaaavan ja tonttijaon muutos . perus- ja tunnistetiedot

Lisätiedot

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015 A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y L E H M US T I E 7 A 0 7 0 T U R K U 0-44 96 RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS tar 1.09. 09.06. RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- KAAVAN

Lisätiedot

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos iuruveden aupuni eninen palveluesus OSASMS- JA ARVONSNNMA Päivitetty.. iuruveden aupuni oreaanaan asemaaavan muutos Aloite Suunnittelualue Suunnittelun lähtöohdat Suunnittelun alustavat tavoitteet Maanomistus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616 VANHANKOIVISTON (4.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN KIINTEISTÖJEN :80, :8, :8, : 84 JA POHJOLANTIEN (OSA) JA UNTAMONPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin aupunisuunnittelu.0.0 Asemaaava

Lisätiedot

Kaava N 196 Nummela, korttelin 87 osan vaiheittainen asemakaavan muutos (Prisman pysäköintialue)

Kaava N 196 Nummela, korttelin 87 osan vaiheittainen asemakaavan muutos (Prisman pysäköintialue) Kaava N 196 Nummela, orttelin 87 osan vaiheittainen asemaaavan muutos (Prisman pysäöintialue) Valmisteluaineiston selostus Kate 6.6.2018 44 ate om Asia 210/10.02.03/2018 Kaavan laatija: Miia Ketonen, aavasuunnittelija

Lisätiedot

-0-- -0-- -0-- -0--0-0--0-0--5-0-- -0-- 000-0--5 p- -0--5-0--, -0--0 Urh. Siei sentie -0-- -0-- -0-- KUMOTTAVA KAAVAN OSA -0-- -0-- Tapiola SIEKKISENT IE -0-- -0-- -0--0-0-- -0-- -0-- -0-- 500 00-0--0-0--0

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI FCG Suunnittelu ja teniia Oy Kauniaisten aupuni KESKUSTA ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI Kaavaselostus 6-C783 Yhdysuntalautaunta 5..008 58 Kaavaluonnos nähtävillä MRL 6, MRA

Lisätiedot

KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS TEKNINEN VIRASTO Mittaus ja aavoitus aavatyö 9 9.8.017 KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KÄSITTELYVAIHEET Vireilletulo, KH 18.4.016 TeL luonnos 17.1.017 6 Luonnos nähtävillä.. 4..017

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: // A0.... Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 160 Porin aupunisuunnittelu 12..2016 Asemaaavan tunnus 609 160 Asemaaavan diaari Dnro PORI/213/201

Lisätiedot

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S KANGASRINNE (Huhta ) KAAVATUNNUS :.5.9 : / KANGASRINNE (Huhta ) / ASEMAKAAVASELOSTUS () SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ.... Kaava-alue.... Tiivistelmä asemaaavasta....

Lisätiedot

Kaavoituskatsaus 2017 sekä kaavoitusohjelma vuosille

Kaavoituskatsaus 2017 sekä kaavoitusohjelma vuosille Kaavoitusatsaus 07 seä aavoitusohjelma vuosille 08-09 Kate..07 76 Kate om Kh 7..07 Kv..0 ESIPUHE Viime vuonna julaistiin ensimmäistä ertaa yhdistetty aavoituohjelma ja aavoitusatsaus. Käytäntö vähensi

Lisätiedot

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651 Kaarinan aupuni Runo-Rojolan asemaaavan muutos A osallistumis- ja arviointisuunnitelma A 0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnos) Salonkatu-Pappilankatu (kortteli 528)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnos) Salonkatu-Pappilankatu (kortteli 528) ASEMAKAAAN SELOSTUS (Luonnos) Salonatu-Pailanatu (ortteli ) Hyvinään auungin. auunginosan (iertola) orttelia ja atualueita oseva asemaaavamuutos 0: HYNKÄÄN KAUPUNKI KAAOITUS.0.0 SALONKATU-PAPPILANKATU

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOMAAN KAUPUNK..0 Liite ( ) Asemaaavamuutosen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0 Torin ympäristö,. (Kesusta) aupunginosa Asemaaavamuutos osee ortteleita, 0, ja seä atu- ja puistoaluetta Kaava-alueen

Lisätiedot

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue ULVILAN KAUPUNKI Maanäyttöosasto Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pappilanlammen asemaaavan muutos, ortteli 0, osa orttelia 0 seä atualue Diai /0.0.0/0 . Suunnittelualue Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS..0 KESKUSTA VI A ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavan muutosen selostus, joa osee. päivänä mrasuuta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnos) Helenenkatu 31 ja 33

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnos) Helenenkatu 31 ja 33 ASEMAKAAAN SELOSTUS (Luonnos) Helenenatu 31 ja 33 Hyvinään auungin 6. auunginosan (iertola) osaa orttelista 522 (tontit 6 ja 8) oseva asemaaavamuutos 06:108 HYNKÄÄN KAUPUNK KAAOTUS 22.08.2018 HELENENKATU

Lisätiedot

Bilaga 6. Illustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomskärnings- och 3D-bilder). Situationsplanen är i skalan 1:1000

Bilaga 6. Illustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomskärnings- och 3D-bilder). Situationsplanen är i skalan 1:1000 Liite 6. Havainneuvat (asemapiirros, aluejulisivut, leiaus ja 3D-uvia) Asemapiirros mittaaavassa NÄKYMÄ SO KYLÄTELTÄ Bilaga 6. llustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomsärnings- och 3D-bilder).

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31 ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpanatu 31 Hyvinään aupungin 18. aupunginosan, Nummenäri, asemaaavamuutos osassa orttelia 1731 18:021 HYVINKÄÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 3.9.2019 HELLETORPANKATU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Salonkatu-Pappilankatu (kortteli 528)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Salonkatu-Pappilankatu (kortteli 528) ASEMAKAAAN SELOSTS Salonatu-Pailanatu (ortteli ) Hyvinään auungin. auunginosan (iertola) orttelia ja atualueita oseva asemaaavamuutos 0: HYÄÄN KAPI KAAOITS.0.0 SALO-PAPPILA (ortteli ) Asemaaava 0: SISÄLLYS:

Lisätiedot

RUUTANAN OSAYLEISKAAVA LUONNOS

RUUTANAN OSAYLEISKAAVA LUONNOS Kangasalan unta Teninen esus Kaavoitus RUUTANAN OSAYLEISKAAA JA KANGASALAN NTAOSAYLEISKAAAN UUTOS LUONNOS RORTTI 2 3 4 5 6 7 Kangasalan unta Teninen esus Kaavoitus R U U T A N A N O S A Y L E I S K A A

Lisätiedot

ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS ROBINTIE ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS.5.0 ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luonnosvaihe ilmauva 05 Blom Salon aupuni Tehdasatu, 00 SALO PL, 0 SALO www.salo.fi salo@salo.fi Y-tunnus: 039533- . Peus- ja

Lisätiedot

Bilaga 6. Illustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomskärnings- och 3D-bilder). Situationsplanen är i skalan 1:1000

Bilaga 6. Illustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomskärnings- och 3D-bilder). Situationsplanen är i skalan 1:1000 Liite 6. Havainneuvat (asemapiirros, aluejulisivut, leiaus ja 3D-uvia) Asemapiirros mittaaavassa NÄKYMÄ SO KYLÄTELTÄ Bilaga 6. llustrationer (situationsplan, områdesfasader, genomsärnings- och 3D-bilder).

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI FCG Suunnittelu ja teniia Oy Kauniaisten aupuni KESKUSTA ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI Kaavaselostus 6-C783 Yhdysuntalautaunta 5..008 58 Kaavaluonnos nähtävillä MRL 6, MRA

Lisätiedot

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264)

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264) KAARINAN KAUPUNKI OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564) SELOSTUS..07 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 07 OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavalla

Lisätiedot

XIV K-6 K-6. Oppipojankuja k-3. k pp/h SEUNALANKUJA

XIV K-6 K-6. Oppipojankuja k-3. k pp/h SEUNALANKUJA 0 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0-0- -0- -0- -0-0 -0- -0- Kauatori leiipaia Keravan auio Kaupungintalo Posti Pysäöintitalo t t t t t t t t t t t t V XV V XV XV V V Allas --K000 --K000 Niinuja Sibeliusentie

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS LUONNOS h 07.0.0 MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS OSAPUOLET Maanomistaja: Nummelan Työväenyhdistys Elo ry, jäljempänä maanomistaja c/o Matti Waara Mäyrääntie 7 0300 Nummela Kunta: Vihdin unta, jäljempänä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan orttelia 0 oseva asemaaavan muutos 0:0 HYVINKÄÄN KAUPUNKI EKNIIKKA JA YMPÄRISÖ KAAVOIUS 0.0.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos, (valmisteluvaihe)

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos, (valmisteluvaihe) Asemaaavan selostus Karsiotie 1, Asemaaavan muutos, (valmisteluvaihe) Hyvinään aupungin 17. aupunginosan orttelin 1618 tonttia 1 ja siihen liittyvien atu- ja puistoalueiden asemaaavan selostus 17: 037

Lisätiedot

HYVINKÄÄ HANGONSILLAN ASUINALUEET KORTTELIVIITESUUNNITELMAT

HYVINKÄÄ HANGONSILLAN ASUINALUEET KORTTELIVIITESUUNNITELMAT HYINKÄÄ HNGONSILLN SUINLUEET KORTTELTESUUNNITELMT ritehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy - 9.9.04 LUEEN YLEISSUUNNITELMT 0-0 s. Osayleisaava, Ideailailu, aavaruno KORTTELTESUUNNITELMT 0-04 s.4 ineiston taroitus,

Lisätiedot

KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS 17: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS 17: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS :03 8..09 :03 / KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU / ASEMAKAAVASELOSTUS () SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ... 3. Kaava-alue...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotusvaihe)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotusvaihe) ASEMAKAAVA SELOSTUS (ehdotusvaihe) Yli-Anttilantie 7, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan orttelin 7 tonttia oseva asemaaavamuutos (:0) HYVIKÄÄ KAUPUKI KAAVOITUS..07 :0 ASEMAKAAVA SELOSTUS,

Lisätiedot

LIPSASEN KIINTEISTÖ LINNA (1.) KAUPUNGINOSA, KORTTELI 9, TONTTI 11 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS.

LIPSASEN KIINTEISTÖ LINNA (1.) KAUPUNGINOSA, KORTTELI 9, TONTTI 11 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. 1 LINN (1.) KUPUNGINOS, KORTTELI 9, TONTTI 11 SEMKVN MUUTOKSEN 609 1629 SELOSTUS. LIPSSEN KNTEISTÖ Porin aupunisuunnittelu 30.10.201 semaaavan tunnus 609 1629 semaaavan diaari Dnro PORI/2088/10.02.03/201

Lisätiedot

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA KESKUSTA V A ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 0..0 KESKUSTA V A ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNSTETEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavan muutosen selostus, joa osee. päivänä mrasuuta

Lisätiedot

Luonnos Kartta kaupan kohteesta on liitteenä. 4 Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25 000) euroa.

Luonnos Kartta kaupan kohteesta on liitteenä. 4 Kauppahinta on kaksikymmentäviisituhatta (25 000) euroa. .6.07 Myyjä Naantalin aupuni, y-tunnus 07-. Ostaja Turun Osuusauppa, y-tunnus 0-9, Sibeliusenatu, PL 86, 00 Turu. Kaupan ohde Naantalin aupungin Rymättylän ironylässä sijaitsevasta Osuusauppa - nimisestä

Lisätiedot

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S KANGASRINNE (Huhta ) KAAVATUNNUS :.. : / KANGASRINNE (Huhta ) / ASEMAKAAVASELOSTUS () SISÄLLYSLUTELO TIIVISTELMÄ.... Kaava-alue.... Tiivistelmä asemaaavasta.... Kaavaprosessin

Lisätiedot

KLAUKKALA. NURMIJÄRVEN KUNTA YMPÄRISTÖTOIMIALA Asemakaavoitus JÄRVI- HAKA. Ropakkotie. Vanha-Klaukka. Viirinlaakso KLAUKKALA, Roosankuja.

KLAUKKALA. NURMIJÄRVEN KUNTA YMPÄRISTÖTOIMIALA Asemakaavoitus JÄRVI- HAKA. Ropakkotie. Vanha-Klaukka. Viirinlaakso KLAUKKALA, Roosankuja. Korsipolu 77 Järvimaanaari 8 Tilanj. Tilantie Tilanpolu P 0 Viirinlaaso Jäähalli 0 Ropao Kärcher Mecanova Paauspojat Lepsämäntie Metsähiirent. Myyränt. Meaaniont. Asentajant. Päästäisent. Hiirenhäntä Kotihiirent.

Lisätiedot

ASEMAKAAVOJEN 480 ja 481 SELOSTUS

ASEMAKAAVOJEN 480 ja 481 SELOSTUS ASEMAKAAVOJEN 0 ja SEOSTUS 0 KEVÄTAAKSONPURO PORVOO KAUPUNGINOSA 0 orttelit -0 erillispientalojen orttelialueita, yleisten raennusten orttelialue seä atu- ja viristysalueita KEVÄTAAKSONKAIO PORVOO KAUPUNGINOSAT

Lisätiedot

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 2006 Närpiöntie 2, 64200 NÄRPIÖ Närpesvägen 2, 64200 NÄRPES 2 KASKISTEN KAUPUNKI SATAMA-ALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 4. kaupunginosan korttelin 22 tonttia 1 sekä katu- ja virkistysaluetta

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 4. kaupunginosan korttelin 22 tonttia 1 sekä katu- ja virkistysaluetta NOKIAN KAUPUNKI 4-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 4. aupunginosan orttelin 22 tonttia 1 seä atu- ja viristysaluetta Asemaaavan muutosella muodostuu 4.

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa ( MRL 63 ja 64 ) esitetään

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Kirkonkylän sataman asemakaava

Kirkonkylän sataman asemakaava Kirkonkylän sataman asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 31.10.2018 Kaavaprosessi ja käsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus OAS ja valmisteluaineisto nähtävillä (MRL 62 ja MRA 301)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 9 (RAJAN ALUE) Dnr:o 0/09 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 6.9.09 äivättyyn aavaarttaan. Asemaaavan muutos osee Kironseudun asemaaaavan

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931)

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931) KAARINAN KAUPUNKI ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9) SELOSTUS 8..09 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 09 ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Ala-Lemun niemen

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

% %228koti. Lava. Lava. Srk -k es k us. III k. II Ts. III k. Ts k. M-market

% %228koti. Lava. Lava. Srk -k es k us. III k. II Ts. III k. Ts k. M-market I I I Kp a sp Sai r V t t Sair. t r at sp % %228oti t IV h Sai ra ala h r h Lava Lava Sa ir IV IV h h h Sr - es us t VI Kpa t r r r I r r I t t t t rr ts ts t M-met Kelloosen osayleisaava Kaupallinen selvitys

Lisätiedot

INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 8..04 INKOON KUNTA INKOON KUNTA Kesustan satama-alueen asemaaavan muutos 8..04 INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Kaavaselostus, ehdotusvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA

Kaavaselostus, ehdotusvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus AO.8.0, 8..0 Kaavaselostus, ehdotusvaihe L9 KARSTUNRAITTI. KAUPUNGINOSA ANTTILA KORTTELEIDEN, JA 8 SEKÄ KORTTELEIDEN JA OSAN JA VIRKISTYS- JA KATUALUEIDEN ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931)

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931) KAARINAN KAUPUNKI ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9) SELOSTUS..08 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 08 ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Ala-Lemun niemen

Lisätiedot

Asemakaavan vireille tulosta on tiedotettu kaavoituskatsauksessa 2015 ja se on kaupunkisuunnitteluosaston työohjelmassa 2015

Asemakaavan vireille tulosta on tiedotettu kaavoituskatsauksessa 2015 ja se on kaupunkisuunnitteluosaston työohjelmassa 2015 ASEMAKAAVA 0 PÄÄSKYPELTO ASEMAKAAVAN SELOSTUS PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot PORVOO PÄÄSKYPELTO Kaupunginosat, ja Korttelit, viristys- ja atualueet seä suojaviheralue Kaavan laatijat: Luonnosvaihe:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Erillispientalojen alueet (AO) korttelin 2006 tontit 1-2 ja korttelin 2007 tontti 1

Erillispientalojen alueet (AO) korttelin 2006 tontit 1-2 ja korttelin 2007 tontti 1 Kaaoitus Raentamistapaohjeet.0.0 Raennusalonta: p., Jyri Toianen p. 00 aaoitus: Pasi Aromäi, p. 0, Eeliina Eteläosi, p. 09 Littoisten rannan asemaaaan muutos / Furuberg raentamistapaohjeet Alueen uaus

Lisätiedot

Energiatehokas asuinalue Porvoossa

Energiatehokas asuinalue Porvoossa Energiatehoas asuinalue Porvoossa 5 3 105 5 7 4 5 109 4 8 9 5 4 19 27 9 3 4 0 2 14 7 17 0 5 1 3 5 4 5 4 1 14 3 9002 7 9 3 2 7 7 3 4 9 3 4 35 4 3 2 14 0 8 1 2 9 1 Sairaala Sjuhus 47 3 5 3 9 9 1 8 4 5 7

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVA 507 MANSIKKANTTY ASEMAKAAVAN SELOSTUS PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot PORVOO MANSIKKANTTY. aupunginosa orttelit xxxx-xxxx, atu- ja puistoalueet Asemaaavan muutos osee osaa iinteistöstä

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos Asemaaavan selostus Ksiotie, Asemaaavan muutos Hyvinään auungin 7. auunginosan orttelin 68 tonttia ja siihen liittyvien atu- ja uistoalueiden asemaaavan selostus 7: 037 HYINKÄÄN KAUPUNKI KAAOITUS 25.6.208

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotusvaihe)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotusvaihe) ASEMAKAAVAN SELOSTUS (ehdotusvaihe) Veiarin Kiinteistö Oy Hyvinään aupungin 18. aupunginosan, Nummenäri, orttelin 1723 osaa oseva asemaaavan muutos () HYVNKÄÄN KAUPUNK KAAVOTUS 30.5.2018 2 Sisällys 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos 10.1.2012, taristettu 7.3.2013 Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RIIHIMÄEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.7.2011, päivitetty

Lisätiedot

Kaurialan kaavarunko SITO OY, 31.1.2013

Kaurialan kaavarunko SITO OY, 31.1.2013 Kaurialan aavuno, 31.1.2013 Sisältö lusanat lusanat Kaupuniraenneanalyysi Suunnittelualueen nyytilanne Voimassa oleva asemaaava Nyyiset tontit Suunnitelma Rataisuvaihtoehdoista Suunnitelman havainneuva

Lisätiedot