OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty"

Transkriptio

1 Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RIIHIMÄEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Riihimäi VALIO OY RIIHIMÄEN MEIJERI ASEMAKAAVAMUUTOS Riihimäen aupuni, Kaavoitusysiö Raija Niemi raija.niemi@riihimai.fi

2 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVAN TAVOITTEET SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT ALOITE JA SOPIMUS MAAKUNTAKAAVAT YLEISKAAVAT ASEMAKAAVA RAKENNUSJÄRJESTYS TONTTIJAKO JA REKISTERI LÄHTÖTIEDOT JA SELVITYKSET VAIKUTUSTEN ARVIOINTI ASEMAKAAVOITUKSEN TAVOITEAIKATAULU OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN TIEDOTTAMINEN SEKÄ MIELIPITEIDEN, HUOMAUTUSTEN JA MUISTUTUSTEN VASTAANOTTO OSALLISET ASEMAKAAVAN VAIHEET JA VUOROVAIKUTUSTEN JÄRJESTÄMINEN YHTEYSTIEDOT KAAVOITUSVIRANOMAINEN KONSULTTI JA KAAVAN LAATIJA Etusivun uva: Valion Riihimäen meijeri. Kuva Mio Siitonen / A-Insinöörit Suunnittelu Oy, 2011.

3 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 2 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) taroitus on määritelty Maanäyttö- ja raennuslain 63 :ssä mm. seuraavasti: Kaavaa laadittaessa tulee riittävän aiaisessa vaiheessa laatia aavan taroituseen ja merityseen nähden tarpeellinen suunnitelma vuorovaiutusmenettelyistä seä aavan vaiutusten arvioinnista. Kaavoitusen vireille tulosta tulee ilmoittaa sillä tavoin, että osallisilla on mahdollisuus saada tietoja aavoitusen lähtöohdista ja osallistumis- ja arviointimenettelystä. Taroitusena on ertoa, misi aava laaditaan, miten asia etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaiuttaa. 2. SUUNNITTELUALUE Kaava-alue sijaitsee Riihimäen 4 5 m päässä esustan lounaispuolella valtatien 3 Riihimäen eteläisen eritasoliittymän läheisyydessä. Suunnittelualueen pintaala on n. 21,04 ha. Alueella sijaitsee alun perin aritehti Matti K. Mäisen suunnittelemat Valio Oy:n Riihimäen meijeri seä siihen liittyviä varasto-, toimisto-, myymälä- ja asuinraennusia. Vuonna 1967 raennetut rivitalot on doumentoitu valouvin Riihimäen aupungin toimesta. Meijerin 1. raennusvaihe on otettu äyttöön 1967, jona jäleen meijeriä on laajennettu useaan otteeseen. Laajennusien suunnittelusta on vastannut useampi aritehtitoimisto. Suunnittelualueella sijaitsee myös Fortumin voimalaitos, joa tuottaa energiaa ainoastaan Valion meijerin tarpeisiin. Alue rajautuu idässä Helsini-Tampere -moottoritiehen (vt 3), pohjoisessa raentamattomaan asemaaavoittamattomaan tilaan ja osin pohjoisessa ja lännessä Meijerintiehen, etelässä pääosin raentamattomaan maa- ja metsätalousalueeseen. Kuva 1. Kaava-alueen liimääräinen rajaus (punaisella atoviivalla).

4 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 3 3. ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Tontilla on voimassa vahvistettu asemaaava, jossa tontti on määritelty teollisuus- ja varastoraennusten orttelialueesi. Nyyinen raennusoieus on m 2. Kaupunginhallitusen päätösellä ( ) asemaaavan muutosen laatiminen äynnistetään seuraavien lähtöohtien pohjalta: - Tontin raennusoieutta nostetaan tehouuteen e=0,5. - Asuinraennusten raennusala poistetaan. - Tontin raennusalojen rajat, raennusten julisivupintojen ja vesiaton leiauspintojen ylimmät oreusasemat, autopaianormit, pysäöintijärjestelyt, ym. määritellään taremmin asemaaavoitustyön yhteydessä. Asemaaavamuutoshaijan toiveesta lähtöohtatavoitteita muutettiin tavoiteltavan raennusoieuden osalta niin, että raennusoieus esitetään pidettäväsi nyyisin voimassa olevan asemaaavan muaisena. 4. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 4.1 Aloite ja sopimus 4.2 Maauntaaavat Suunnittelualue uuluu aavaehdotusvaiheessa olevan Kalmun osayleisaavan alueeseen ja tulevaisuudessa tulee olemaan osa Valio Oy:n tontin eteläpuolelle suunniteltavaa Herajoen teollisuusalueoonaisuutta. Asemaaavamuutosen laatimiseen on ryhdytty Valio Oy Riihimäen meijerin asemaaavamuutoshaemusen johdosta ja Riihimäen aupunginhallitusen ( ) päätösestä. Valtioneuvoston vahvistamassa, ja (KHO) lainvoiman saaneessa Kanta-Hämeen maauntaaavassa aava-alue on osoitettu monipuolisesi työpaia-alueesi, jossa voi olla toimisto- ja palvelutyöpaioja seä ympäristöhäiriöitä aiheuttamatonta teollisuutta ja varastointia (TP). Alueen pohjoisäri rajoittuu täreään/muuhun vedenhanintaan soveltuvaan pohjavesialueeseen seä ulttuurimaiseman, raennetun ulttuuriympäristön tai ulttuurihistorian annalta täreään maisema-alueeseen (ma).

5 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 4 Kuva 2. Ote maauntaaavasta. Punaisella atoviivalla on osoitettu aava-alueen liimääräinen sijainti. Hämeen liitto on laatimassa Kanta-Hämeen 1. vaihemaauntaaavaa, jona luonnos oli nähtävillä Kaavaluonnosessa suunnittelualue on osoitettu osasi seutuesusen palveluvyöhyettä (C-v). Länsipuolelle on osoitettu uusi tai raennetta tiivistävä asuntovaltainen alue (Ar) ja eteläpuolelle lähiviristysalue (VL). Muuten vaihemaauntaaavassa ei ole esitetty muutosia voimassa olevaan maauntaaavaan nähden. Kuva 3. Ote vireillä olevasta vaihemaauntaaavasta. Punaisella atoviivalla on osoitettu aavaalueen liimääräinen sijainti.

6 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos Yleisaavat Riihimäi yleisaava on hyväsytty aupunginvaltuustossa Yleisaava ei ole oieusvaiutteinen. Yleisaavassa alue on pääosin meritty teollisuus- ja varastoalueesi (T). Alue varataan teollisuus- ja varastotoiminnoille. Kaava-alueen eteläreuna on osoitettu asuntoalueesi (A). Alue varataan asumiseen. Alueella voidaan sallia myös asumiseen liittyvien palvelutilojen ja asuinympäristöön soveltuvien työpaiojen raentaminen. Suunnittelualueen pohjoisäri uuluu vedenhaninnalle täreään pohjavesialueeseen (pv). Entisen Meijerintien itäpuolinen alue on meritty maa- ja metsätalousvaltaisesi alueesi (M). Kuva 4. Ote oieusvaiutusettomasta yleisaavasta. Punaisella atoviivalla on osoitettu aavaalueen liimääräinen sijainti. Riihimäen aupuni on laatinut Kalmun alueelle osayleisaavan, jona suunnittelualueeseen myös Valion meijerin tontti uuluu. Osayleisaava on taroitus laatia oieusvaiutteisena. Riihimäen aupunginvaltuusto hyväsyi Kalmun osayleisaavan Osayleisaavasta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oieuteen. Osayleisaavassa suunnittelualue on osoitettu teollisuus- ja varastoraennusten alueesi (T-1). Osayleisaavassa Meijerintie on esitetty esiosaltaan siirrettäväsi lännemmäsi. Suositus: alueen asemaaavoitusessa ja alueen äyttöä suunniteltaessa tulee iinnittää erityistä huomiota meluntorjuntaan ja hulevesien hallintaan. Alueen Meijerintiehen rajautuvalle reunalle on osoitettu meluntorjuntatarve. Alueelle on meritty (e=0,40) ohjeellinen asemaaavalla osoitettava tehouusluu eli errosalan suhde tontin pinta-alaan. Suunnittelualueen itäreunaan on meritty sähöjohto seä aaoisulmaan maa- ja metsätalousalue, jolla on erityistä uloilun ohjaamistarvetta (MU). Maa- ja metsätalousalueelle on osoitettu ohjeellinen uloilureitti.

7 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 6 Kuva 5. Ote Riihimäen aupunginvaltuuston hyväsymästä Kalmun osayleisaavasta. Osayleisaavasta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oieuteen. Punaisella atoviivalla on osoitettu aavaalueen liimääräinen sijainti. 4.4 Asemaaava Tontilla on voimassa vahvistettu asemaaava. Tontin on päääyttötaroituseltaan meritty teollisuus- ja varastoraennusten orttelialueesi. Tontin pinta-ala on m 2 ja raennusoieus m 2. Raennetusta errosalasta saa äyttää enintään 5 % tontin päääyttötaroituseen liittyviä myymälätiloja varten. Korttelialueelle saa sijoittaa henilöunnan asuntoja raennusalalle, joa on meritty asuinraennusia varten. Asemaaavassa on annettu määräyset julisivupinnan ja vesiaton leiauspinnan ylimmästä oreusasemasta.

8 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos Raennusjärjestys 4.6 Tonttijao ja reisteri 4.7 Lähtötiedot ja selvityset Kuva 6. Ote voimassa olevasta asemaaavasta. Punaisella atoviivalla on osoitettu aava-alueen liimääräinen sijainti. Riihimäen aupungin raennusjärjestys on tullut voimaan Alue uuluu aupungin iinteistöreisteriin. Asemaaavan suunnittelun yhteydessä alueelle tehdään maanäytön annalta tarpeelliset selvityset. Suunnitelmia tarastellaan myös yleisaavallisella tasolla.

9 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 8 Asemaaava-alueelta tehdyt selvityset ja suunnitelmat: Luontoselvitys o Kalmun osayleisaavan luontoselvityset, Envibio Oy 2006, Faunatica Oy 2008 o Kalmun osayleisaavan linnustoselvitys, Ympäristötutimus Yrjölä Oy 2008 Kalmun osayleisaavan muinaisjäännösselvitys, Riihimäen aupunginmuseo 2006 Kalmun alueen maisema- ja ulttuurihistoriallinen selvitys, Riihimäen aupuni 2007 Kalmun osayleisaavan hulevesiselvitys, Ramboll Oy 2008 Kalmun meluselvitys, Sito Oy 2008 Kalmun meluselvitysen päivitys, Sito Oy 2009 Valion Riihimäen meijerin meluselvitys, Sito Oy 2008 Asemaaava-alueelta on laadittu seuraavat selvityset: Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue asemaaavamuutos, liienneselvitys, A-Insinöörit Suunnittelu Oy , päivitetty Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue asemaaavamuutos, hulevesiselvitys, A-Insinöörit Suunnittelu Oy , päivitetty Valio Oy Riihimäen meijeri, ympäristömeluselvitys, Promethor Oy , päivitetty Herajoen läntinen teollisuusalue, vesihuoltosuunnitelma, Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, aupuniuvallinen tarastelu, RE- Suunnittelu Oy , päivitetty Valio Oy Riihimäen meijeri, tontinäyttösuunnitelma, RE-Suunnittelu Oy , päivitetty Kosa alueella ei ole oieusvaiutteista yleisaavaa, on asemaaavaa laadittaessa soveltuvin osin otettava huomioon myös mitä yleisaavan sisältövaatimusista säädetään (maanäyttö- ja raennuslain 39 ja 54 ). 5. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Asemaaavan laadinnan yhteydessä selvitetään aavan toteutusen ympäristövaiutuset maanäyttö- ja raennuslain (MRL) seä -asetusen (MRA) edellyttämällä tavalla. MRL 9 :n muaan: "Kaavan tulee perustua riittäviin tutimusiin ja selvitysiin. Kaavaa laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteuttamisen ympäristövaiutuset, muaan luien yhdysuntataloudelliset, sosiaaliset, ulttuuriset ja muut vaiutuset. Selvityset on tehtävä oo siltä alueelta, jolla aavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaiutusia." Asemaaava laadittaessa arvioidaan seuraavat vaiutuset: yhdysuntaraenteeseen maisemaan ja aupuniuvaan asumiseen palveluihin

10 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 9 työpaioihin ja elineinotoimintaan viristyseen liienteeseen meluun teniseen huoltoon unnan talouteen terveyteen ja turvallisuuteen luontoon ja luonnonympäristöön luonnonsuojeluun maaperään pinta- ja pohjavesiin Asemaaavan vaiutusten arviointi estää oo asemaaavaprosessin ajan ja liittyy suunnittelutyöhön mm. seuraavalla tavalla: suunnitelman vaiutusia arvioidaan suhteessa aavalle asetettuihin tavoitteisiin asemaaavan vaiutusia arvioidaan suhteessa äytössä oleviin lähtötietoihin, joiden riittävyys arvioidaan suunnittelun aluvaiheessa aavan vaiutusalueen laajuutta arvioidaan toimialoittain ja tarvittaessa tarastellaan suunnittelualuetta laajempaa oonaisuutta (mm. liienne ja yhdysuntateniset verostot) eseisiä vaiutusia pyritään tunnistamaan ennaoivasti ja haitallisia vaiutusia lieventämään suunnittelun einoin 6. ASEMAKAAVOITUKSEN TAVOITEAIKATAULU Viranomaisneuvottelu esäuu 2011 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä heinäuu 2011 Asemaaavaluonnos Asemaaavaehdotus nähtävillä / yleisötilaisuus aupunginhallitus / nähtävillä talvi 2012 evät 2013 Asemaaavan hyväsyminen Voimaantulo aupunginvaltuusto sysy 2013 valitusajan jäleen

11 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUKSEN JÄRJESTÄMINEN 7.1 Tiedottaminen seä mielipiteiden, huomautusten ja muistutusten vastaanotto 7.2 Osalliset Kaavoja valmistelevilla viranomaisilla on vuorovaiutus- ja tiedottamisvelvollisuus. Kaavoitusesta tiedotetaan siten, että niillä joita asia osee, on mahdollisuus seurata aavoitusta ja vaiuttaa siihen. Kaavojen nähtävillä pidosta, yleisötilaisuusista ja vaiuttamismahdollisuusista tiedotetaan aupunginvaltuuston vuosittain päättämissä Riihimäellä ilmestyvissä sanomalehdissä seä aupungin ilmoitustaululla. Kaavoituspalveluiden nettisivuilla tiedotetaan ajanohtaisista aavahaneista virallisen tiedottamisen lisäsi. Sivuilla on esillä myös haneisiin liittyvää aineistoa. Maanäyttö- ja raennuslain muaan (62 ) osallisia ovat ne maanomistajat, joiden omistamia alueita uuluu aavoitettavaan alueeseen, seä ne henilöt, joiden asumiseen, työnteoon tai muihin oloihin aavahane saattaa huomattavasti vaiuttaa. Lisäsi osallisia ovat ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa äsitellään. Osallisia Valio Oy Riihimäen meijerin asemaaavamuutosessa ovat: aava-alueen ja aava-alueeseen rajoittuvien alueiden maanomistajat ja asuaat aavan vaiutusalueen maanomistajat ja asuaat vaiutusalueen elineinonharjoittajat Riihimäen aupungin eri toimialat ja hallintounnat Hämeen ELY-esus (ympäristö) Uudenmaan ELY-esus (liienne) Hämeen liitto Museovirasto Kanta-Hämeen pelastuslaitos Riihimäen seudun terveysesusen untayhtymä Fingrid Oyj Fortum Sähönsiirto Oyj Riihimäen Kauolämpö Oy Riihimäen-Hyvinään auppaamari Riihimäen yrittäjät Osallisia ovat lisäsi aii muut, joiden asumiseen, työnteoon tai muihin oloihin aava saattaa huomattavasti vaiuttaa, seä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa äsitellään. 7.3 Asemaaavan vaiheet ja vuorovaiutusen järjestäminen Asemaaavoitusen vireille tulo ja OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville MRL 63 ja MRA 30 säännösten muaisesti. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustaululla. Osalliset voivat esittää aavoituspalveluille

12 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos 11 mielipiteitä ja täydennysehdotusia osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Osallisilla on ennen aavaehdotusen asettamista julisesti nähtäville mahdollisuus esittää ELY-esuselle neuvottelun äymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Tarvittaessa ELY-esus järjestää asiasta neuvottelun aupungin anssa, jolloin myös osallinen utsutaan muaan neuvotteluun. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ajantasainen versio on nähtävänä aupungin otisivuilla. Asemaaavaluonnos Asemaaavaluonnos asetetaan nähtäville MRL 62 ja MRA 30 säännösten muaisesti ja järjestetään yleisötilaisuus mahdollisuusien muaan ahden viion uluessa nähtävillä olon alamisesta. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustaululla. Lisäsi aava-alueen ja naapuruston maanomistajille tiedotetaan irjeitse. Osalliset voivat esittää mielipiteensä luonnosesta irjallisesti tai suullisesti. Asemaaavaehdotus Asemaaavaehdotus asetetaan nähtäville MRL 65 ja MRA 27 säännösten muaisesti 30 päivän ajasi. Nähtäville asettamisesta uulutetaan aupungin ilmoituslehdissä ja aupungin ilmoitustaululla. Lisäsi aava-alueen ulountalaisille maanomistajille ja -haltijoille lähetetään irjallinen ilmoitus nähtäville asettamisesta. Ehdotusesta voivat unnan jäsenet ja osalliset esittää muistutusen irjallisesti. Viranomaisyhteistyö Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö tapahtuu suunnittelutyön eri vaiheissa. Hyväsymisäsittely Kaava hyväsytään aupunginvaltuustossa. Kaupunginvaltuuston hyväsymistä osevasta päätösestä on mahdollisuus valittaa Hämeenlinnan hallinto-oieuteen ja hallinto-oieuden päätösestä edelleen oreimpaan hallinto-oieuteen. 8 YHTEYSTIEDOT 8.1 Kaavoitusviranomainen Riihimäen aupuni PL Riihimäi Ilpo Lehtinen aavoitusinsinööri puh. (019) , ilpo.lehtinen@riihimai.fi Kaavoitusen etenemistä voi seurata ja sen sisältöihin voi tutustua Riihimäen aupungin verosivuilla osoitteessa

13 Riihimäen aupuni Valio Oy Riihimäen meijeri, asemaaavamuutos Konsultti ja aavan laatija A-Insinöörit Suunnittelu Oy Sataunnanatu 23 A TAMPERE Sanna Karppinen, aritehti SAFA, YKS 457 Projetipäälliö puh sanna.arppinen@ains.fi Minna Seppänen, aritehti SAFA, YKS 401 Maanäyttöpäälliö puh minna.seppanen@ains.fi

14 äalue ras. ras. Näemäalue Ras. tie 4 Ras. tie 3.5m Ras. tie 3.5m Ras. tie 3.5m Ras. tie Kulurasite Johtorasite Ys. tiealue Johtorasite 1 1:153 1:129 1:130 2:197 2:197 1:45 1:91 5 1:133 1:90 1:57 1:134 2: t t t huoltor. meijeri ts huoltor. ts t meijeri t Tsto ar ar ar ar Lämpöesus ar ar ar t Helsinginväylä Meijerintie 130Hämeenlinnantie e 3.5m V 25K K1 K2 K2 25 2:192M z z z z z su-1 su-1 su-1 su-1 pp/h HERAJOKI T-1 EV me p-1 p-1 p p Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 2 Asemaaavaartta

15 Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 3 Asemaaavan merinnät ja määräyset ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: T-1 Teollisuus- ja varastoraennusten orttelialue. Tontin päääyttötaroituseen liittyviä myymälätiloja saa sijoittaa tontille enintään m2. EV Suojaviheralue. 3 m aava-alueen rajan ulopuolella oleva viiva. Korttelin, orttelinosan ja alueen raja. Osa-alueen raja. Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja HERA Sitovan tonttijaon muaisen tontin raja ja numero. Kaupungin- tai unnanosan numero. Kaupungin- tai unnanosan nimi. Korttelin numero. Raennusoieus errosalaneliömetreinä Raennusen julisivupinnan ja vesiaton leiausohdan ylin oreusasema. Raennusala. Istutettava alueen osa. me Alueen osa, jolla oleva puusto ja muu asvillisuus on säilytettävä metsäisenä ja luonnontilaisena. Alueelle voidaan tehdä olevaan asvillisuuteen sopivia täydennysistutusia.

16 Säilytettävä/istutettava puurivi. pp/h Sijainniltaan ohjeellinen yleiselle jalanululle ja polupyöräilylle varattu alueen osa, jolla huoltoajo on sallittu. p Pysäöimispaia. p-1 Pysäöimispaia, jolle saa sijoittaa mainostornin. su-1 z Yleisen tien suoja-alueesi ja sähöjohtoa varten varattu alueen osa, jota saadaan äyttää myös pysäöintiin. Alueelle ei saasijoittaa mainosia eiä muita raennelmia, luuun ottamatta tarvittavia suoja-aitoja. Sähölinja. Sijainniltaan ohjeellinen maanalaista johtoa varten varattu alueen osa. YLEISMÄÄRÄYKSET: Raennusten ja raennelmien tulee olla tonttiohtaisesti yhteensopivia. Keräilytasoja ei laseta muaan errosalaan. Istutettavien puiden tulee olla vähintään ooluoaa: lehtipuut (rungon ympärysmitta senttimetreinä metrin oreudelta maasta), havupuut (oreus senttimetreinä). Alueelle saa sijoittaa yhden ympäröivästä maanpinnasta mitattuna enintään 50 metriä orean mainostornin. Mainostornin saa sijoittaa sille eriseen varattujen raennusalojen lisäsi myös raennusille varatuille raennusaloille. Mainoslaitteet tulee suunnitella yhtenäisesti jäsennellysi osasi julisivua. Korttelialueelle saa sijoittaa muuntamoita. Pysäöinti-, liienne-, lastaus- ja purausalueet on päällystettävä vettä läpäisemättömällä materiaalilla. Alueilta ertyvät sade- ja sulamisvedet on äsiteltävä haitattomasi ennen sadevesiviemäriin johtamista. Pohjavedelle vaaralliset aineet on sijoitettava raennusen sisätiloihin tai maan päälle yseisiä emiaaleja estävään suoja-altaaseen, jona tilavuuden tulee olla suurempi uin varastoitavan aineen suurin määrä. Pysäöinti-, huolto- ja muiden alueiden uivatus ei saa aiheuttaa haittaa yleisen tien uivatuselle tai raenteelle. Tontille on laadittava hulevesien hallintasuunnitelma. Hulevesijärjestelyt tulee toteuttaa raentamisen yhteydessä. Raennus- ja toimenpidelupahaemusista on pyydettävä ELY-esusen lausunto. Raentamaton tontin osa, jota ei tarvita välttämättömäsi uluväyläsi tai pysäöintialueesi, on unnostettava puistomaisesi ja istutettava.

17 Yli 500 m²:n suuruiset autopaia-alueet on jäsennöitävä pienempiin osiin puu- tai pensasistutusin. Puita on oltava vähintään 1 pl ymmentä autopaiaa ohti. Yleisen tien suoja-alueelle on istutettava pensaita ja/tai puita. Yleisen tien suoja-alueelle voidaan myös osoittaa pysäöintiä. Istutettavien puulajien valinnassa on otettava huomioon sähölinjan vaara-alueen aiheuttamat vaatimuset. Raennuslupahaemuseen on liitettävä voimalinjan omistajan ja raennusluvan haijan ysityisoieudellinen sopimus, jossa säädetään istutusista voimalinjan alla. Korttelin 2511 pohjoisosan maaperän mahdollinen pilaantuneisuus on selvitettävä, ja mahdollisesti pilaantuneisi todetut maamassat on äsiteltävä ympäristöviranomaisen määräämällä tavalla ennen raennustöiden aloittamista. AUTOPAIKKAMÄÄRÄYKSET: - myymälätilat - toimistot - varastot - teollisuus 1 ap / 70 -m² 1 ap / 100 -m² 1 ap / 400 -m² 1 ap / 200 -m²

18 Asemaaavan seurantalomae Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 4 Seurantalomae Asemaaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 694 Riihimäi Täyttämispvm Kaavan nimi Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos Hyväsymispvm Ehdotuspvm Hyväsyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväsymispyälä Kunnan aavatunnus 25:12 Generoitu aavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 21,0379 Uusi asemaaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemaaavan muutosen pinta-ala [ha] 21,0379 Ranta-asemaaava Rantaviivan pituus [m] Raennuspaiat [lm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomaraennuspaiat [lm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevarauset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehouus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [-m²] [e] muut. [ha +/-] [-m² +/-] Yhteensä 21, , ,40 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä 20, , ,40-0, V yhteensä R yhteensä L yhteensä E yhteensä 0,2713 1,3 0 0, S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [-m² +/-] Suojellut raennusetsuojeltujen raennusten muutos Raennussuojelu [lm] [-m²] [lm +/-] [-m² +/-] Yhteensä

19 Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 5 Havainnepiirros

20 Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 6 Ilmauvasovitus

21 Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos , taristettu Liite 7 Tonttijaoartta

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. SELOSTUS Asemaaavan muutos: Kuostensyrjäntie Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemaaavaselostus, joa osee.. päivättyä asemaaavaarttaa. Kohde /Tunnistetiedot Vaiheet HML//.../. aupunginosa, tontti --- Vireilletulo

Lisätiedot

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUOS Liite aupuniehitysen lautaunnan esityslistaan nro 6, 7..08 asia nro 49 Asemaaava osee: Osaa tiloista 79:4:4: Hallamaa ja 79:4:4:7

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTEU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-AUEEN RAJAUS Kaavoitus ohde OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.10.2012

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.10.2012 RIIHIMÄEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.10.2012 Riihimäki KIRJAUKSENTIE 2 ASEMAKAAVA- MUUTOS Riihimäen kaupunki, Kaavoitusyksikkö Raija Niemi raija.niemi@riihimaki.fi 1 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue ULVILAN KAUPUNKI Maanäyttöosasto Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pappilanlammen asemaaavan muutos, ortteli 0, osa orttelia 0 seä atualue Diai /0.0.0/0 . Suunnittelualue Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

Silvolanmetsän asemakaava, A1406

Silvolanmetsän asemakaava, A1406 Kaarinan aupuni Silvolanmetsän asemaaava, A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma..0 KAARINAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖPALVELUT 0 A0..0 DA: /0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5 000 : :, :,, :, : YO : : e=0.0 : 00,, t,0,, sr- Liusallio :, 0 LÄ : Joila :0 :, 00 m 0 : 0 : db( A) :, : : t t 0, 0 : Paila, :0, : : :0, :, : : H.as Paloasema Kpa,,, : : : :,,0, : :, 00 Kunnantalo : :

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) . KAUPUNGINOSAN ANTTILAN KORTTELIN 4 OSAN (TONTTI ) ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus A.R. 2.4.20 YMPÄRISTÖTOIMEN K AAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 160 Porin aupunisuunnittelu 12..2016 Asemaaavan tunnus 609 160 Asemaaavan diaari Dnro PORI/213/201

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3 29112016 1:1000 KOPO KAAVAYHDSTELMÄSTÄ Kaupunisuunnittelu Kaupuniehityspalvelut Salon aupuni 418:5:2 418:5:23 418:5:28 418:6:3 418:7:3 418:7:5 418:7: 418:9:0 Kirorinne Tammilehdonuja KANTTORNPUSTO + nä

Lisätiedot

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU KAAVA-ALUE NNSTÖNKATU HÄMEENTE PUUSEPÄNKATU KASVTARHANPOLKU HÄMEENOJANKATU KETOPELLONKATU NNSTÖNKATU JOKPELLONKATU SALONOJANKATU RAJAKATU PUUTARHAPOLKU RAJAKATU PUUTARHAKATU TALVELANKATU HÄMEENTE TALVELANKATU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan orttelia 0 oseva asemaaavan muutos 0:0 HYVINKÄÄN KAUPUNKI EKNIIKKA JA YMPÄRISÖ KAAVOIUS 0.0.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109.

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109. 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0. 0. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. Ras lev m Ras. Ras lev m 0 0 : :0-0-0 -- 0 0 0 0 cc 0 0 0 0 cc 0 00 as

Lisätiedot

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA VNNARN PÄVÄKODN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemaaavan muutos osee: Vinnarin aupunginosan orttelin tontteja ja seä atualuet. Asemaaavalla muodostuu: Vinnarin aupunginosaan ortteli

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA Hyvinään auungin. auunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVKÄÄ KAUUK TEKKKA JA YMÄRSTÖ KAAVOTUS.6.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma :00 OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki.

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki. SON KAUPUNK Kaupunginhallitus SOPMUS ASEMAKAAVOTUKSEN KÄYNNSTÄMSESTÄ KNTESTÖLLÄ 7-99--. SOPMUSOSAPUOLET Salon aupuni, jäljempänä tässä sopimusessa aupuni. Osoite: Salon aupuni, Kaupunisuunnittelu Hornintie

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVA SELOSTUS Vehoja, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVIKÄÄ KAUPUKI TEKIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS..05 Asemaaavan selostus :00 ASEMAKAAVA SELOSTUS,

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos iuruveden aupuni eninen palveluesus OSASMS- JA ARVONSNNMA Päivitetty.. iuruveden aupuni oreaanaan asemaaavan muutos Aloite Suunnittelualue Suunnittelun lähtöohdat Suunnittelun alustavat tavoitteet Maanomistus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA

1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 4.6.2015 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu punaisella ympyrällä.

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS

LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 07.11.2018 1(5) LAPPARI2018, ASEMAKAAVAMUUTOS 07.11.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTA III J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Kohde Haija/ aloite Asemaaavamuutosen toitus ja tavoite Kaavoitus

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616 VANHANKOIVISTON (4.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN KIINTEISTÖJEN :80, :8, :8, : 84 JA POHJOLANTIEN (OSA) JA UNTAMONPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin aupunisuunnittelu.0.0 Asemaaava

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue KAUNASTEN KAUPUNK Maanäyttöysiö ASEMAKAAVAN LAATMNEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NHN LTTYVÄT KORTTELEDEN TONTTJAOT JA TONTTJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA Miä osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa Päivitetty 25.2.2016 TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan laajennus ja muutos Erkylä, korttelin nro 601 tonttia nro 2, osa Hikiäntien tiealueesta sekä osaa tiloista ja

Asemakaavan laajennus ja muutos Erkylä, korttelin nro 601 tonttia nro 2, osa Hikiäntien tiealueesta sekä osaa tiloista ja 1510046364 Hausjärven kunta Liite nro 14 10.4.2019 Ympla 38 Asemakaavan laajennus ja muutos Erkylä, korttelin nro 601 tonttia nro 2, osa Hikiäntien tiealueesta sekä osaa tiloista 86-401-1-757 ja 86-895-2-2

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.8.2016 LOVIISA, LAPPNORUDDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS

TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( )

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( ) 4.9.2017 TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 3 9 ) Asemakaavan muutos koskee 2. Killan kaupunginosan korttelin 83

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2017 LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2017 18.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Salla Vaadinselän Lakilampien ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.07.2010 Seitap Oy 2010 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kartanon (06) ja Nostavan (13) ja Vesalan (08) kunnanosat, tiloja 1:59, 3:27, 7:825, 15:74 ja 23:0 koskeva asemakaava. Päivitetty

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu 6.9.2014 ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(6) ASEMAKAAVA E18 -TIEN LELUN ERITASOLIITTYMÄN ALUEELLE MAINOSLAITETTA VARTEN 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee tilalla 3:14 E18 -tien Lelun eritasoliittymän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Kaava nro ak1084 Ketunkatu 2 ASEMAKAAVAN JA TONTTIJAON MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vaasan Kaupungin kaavoitus 10.4.2017 Suunnittelun kohde Suunnittelualue käsittää tontin 905-25-89-4

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Pello, Asemakaavan muutos kortteli 144 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.5.2016

Pello, Asemakaavan muutos kortteli 144 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.5.2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Pello, Asemakaavan muutos kortteli 144 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.5.2016 Pellon kunta Seitap Oy 2016 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10.

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10. 8 0 8. Kp 0 8. 8. LPA- :6 0--6-M60.7 8..6 6 I II.8 KESKUSTA K-8 t 7 II 0 SAMPOLANKATU...0 SIBELIUKSENTIE.. 0 öintitalo SANTANIITYNKUJA Santaniitynuja 8 8.6 8. 8 AK-6 8 SANTANIITYNKUJA pp/t LPA 0 AK- 7

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot