Kirkonkylän sataman asemakaava

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkonkylän sataman asemakaava"

Transkriptio

1 Kironylän sataman asemaaava Kaavaselostus Tullut voimaan..0 (uulutus) Hyv. KV

2 Kaavaprosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus OAS ja valmisteluaineisto nähtävillä (MRL ja MRA 0) Kaavan laatijat Inoon unta Aija Aunio aavoitusaritehti Minna Penttilä Kaavoituspäälliö Aritehtitoimisto A-Konsultit Oy Kaavaehdotus Raennus- ja ympäristölautaunta Kaavaehdotus nähtävillä (MRL ) Staffan Lodenius Aritehti SAFA, YKS- Hasse Hägerström Aritehti SAFA Matti Heiinen Aritehti SAFA, YKS Vastineet lausuntoihin ja muistutusiin Raennus- ja ympäristölautaunta Yhteystiedot raportin lopussa. Kaavan hyväsyminen Raennus- ja ympäristölautaunta, Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

3 . Sisällysluettelo. Perus- ja tunnistetiedot. Tunnistetiedot. Kaava-alueen sijainti. Kaavan nimi ja taroitus. Yhteenveto ja aavaprosessin vaiheet. Kaavaprosessi. Asemaaavan eseinen sisältö. Asemaaavan toteuttaminen. Suunnittelualueen uvaus. Historia. Nyytilanne. Maisema. Luonnonympäristö. Raennettu ympäristö. Maanomistus. Suunnittelutilanne. Alueelle tehdyt selvityset. Asemaaavamuutosen tavoitteet. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ja maauntaaavan tavoitteet. Kunnan ja alueen toimijoiden tavoitteet. Asemaaavan uvaus. Kaavan raenne. Mitoitus. Palvelut. Yhdysuntateninen huolto. Korttelialueet 0. Muut alueet 0. Liienne. Raentamisen ohjaus ja lähiympäristö. Kadut ja tori, satama-alue ja viristysalue. Vaiutusten arviointi. Asemaaavan toteuttaminen ja aiataulu. Yhteystiedot. Liitteet. Kaavaartan pienennös. Asemaaavamerinnät ja -määräyset. Tilastolomae

4 . Perus- ja tunnistetiedot.. Tunnistetiedot Asemaaavan muutos osee Inoon ironylän ortteleita, ja, orttelin tonttia seä niihin liittyviä atu-, liienne-, viristys- seä vesialueita... Kaavan nimi ja taroitus Kaavan nimi: Kironylän satama asemaaava Asemaaavaluonnosen pvm:..0 Asemaaavaehdotusen pvm:..0 Kaavan laatija: Aritehtitoimisto A-Konsultit Oy Vireille tulosta ilmoitettu..0 Asemaaavan suunnittelun tavoitteena on elineinojen, matailun ja viristysen ehittäminen alueella. Läntisen joenrannan, lähiortteleiden ja Lilluddenin rannan ehittäminen lisää Inoon esustan vetovoimaa... Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Inoon esustan alueella merenrannalla Inoonjoen länsipuolella. Suunnittelualue on pinta-alaltaan noin, ha. Se on osa ironylän pienvenesatamasta venelaitureineen ja pysäöinti-/talvisäilytysalueineen seä satamaan Ortoilmauva alueesta. yteytyvine palveluineen ja itystoimintoineen. Alueen itäpuolella on Inoon torin ja auppaesus Strandin ympäristö. Alue jatuu länteen Lilluddenin niemeen. Kironylän venesataman asemaaava Kaava laaditaan rinnaain Inoonrannan asemaaavahaneen anssa. Inoon satamayhtiö suunnittelee venepaiojen lisäämistä joen länsipuolella Kironylän sataman aava-alueella. Suunnitelmien muaan Inoonrannan puolella venepaiojen määrä pysyy samana tai vähenee. Haneet mahdollistavat myös yhtenäisen rantaraitin muodostamisen, johon yteytyy myös Lilluddenin liiuntapaian ja uimarannan ehittäminen.

5 . Yhteenveto ja aavaprosessin vaiheet.. Kaavaprosessi Rantatien, Suurirontien ja merenlahden välisen alueen asemaaavan päivitystyö on ollut vireillä vuodesta 0 lähtien. Inoonrannan alueen ehittämisesi järjestettiin 0 aritehtiilpailu jona jäleen asemaaavan muutostyö on äynnistynyt. Hanetta laajennettiin lopulta osemaan myös joen länsipuolen aluetta saman ohjausryhmän johtamana siten, että Inoonrannan alueen haneessa muana oleva iinteistöehitysyhtiö ei osallistu joen länsipuolen haneeseen. Kaavahaneen ohjausryhmä on ooontunut ertaa välillä Aritehtitoimisto A-Konsultit on toiminut haneen aavaonsulttina vuonna 0 tehdyn julisen hanintapäätösen muaisesti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) hyväsyttiin..0 ja samalla päätettiin asettaa nähtäville myös haneen valmisteluaineisto. Aineisto oli nähtävillä järjestettiin asuastilaisuus Wilhelmsdalissa suunnittelualueella. Kaavan valmisteluaineistosta saatiin yhteensä lausuntoa, seä asi mielipidettä, joista toisen oli alleirjoittanut henilöä. OAS:sta ei noussut esiin erityistä huomautettavaa. Kaavaehdotus hyväsyttiin raennus- ja ympäristölaitaunnassa..0 ja se oli nähtävillä Kaavaehdotusesta saatiin seitsemän lausuntoa ja asi muistutusta. Lausunnoissa iinnitettiin huomiota pääasiassa suojeluarvoja oseviin aavamerintöihin. Muistutuset osivat luontoarvoja seä paioitus- ja liiennejärjestelyjä..0 järjestettiin ELY-esusessa aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu. Neuvottelussa esiteltiin haneen lähtöohdat ja tavoitteet, erityisesti Inoonrannan osalta mutta yleisesti osien oo rannan ja venesataman osalta. Viranomaiset ommentoivat alustavaa aineistoa ja jatotyösuunnitelmia. Tapaamisen muistio on päivätty..0. Taristettu aavaehdotus äsiteltiin raennus- ja ympäristölautaunnassa 0..0 ja unnanhallitusessa..0. Kunnanvaltuusto hyväsyi aavan Asemaaavan eseinen sisältö Asemaaavan päälinjat ovat: Wilhelmsdalin (RKY-alue, entinen unnantalo ja tori) ympäristöä täydennetään siten että luodaan tiheämpi sisäänäynti venesatamalle ja Hagan alueelle, joen länsirannalla, Wilhelmsdalin eteläpuolella olevien venesataman toimintaan liittyvää pienimittaaavaista raentamista täydennetään ja ehitetään mahdollistamalla uusia liietiloja ja työpaioja, olevan venesataman apasiteetti nostetaan 0 :sta 0:aan venepaiaan ja pysäöintipaioja lisätään nyyisestä reilusta 0:sta 0:aan. Veneiden talvisäilytys sallitan rajatulla alueella (voimassa oleva asemaaava mahdollistaa huomattavasti enemmän uin toteutuneet 0 autopaiaa, joten pysäöintialueen laajennus ei ole näin merittävä), viheralueille ehitetään pienimuotoista viristystoimintaa, jota täydennetään torin autta Katajanoalle saaa ulottuvalla rantaraitilla... Asemaaavan toteuttaminen Venesatamasta vastaa unnan omistama yhtiö. Muilta osin aava toteutetaan tavanomaiseen tapaan maanomistajan, unnan ja alueen ysityisten toimijoiden toimesta.

6 . Suunnittelualueen uvaus.. Historia Kironylän ehityshistoriaa Inoon ironylä on ehittynyt esiaiaisten uluväylien, Suuren Rantatien ja Inoonjoen solmuohtaan. Joisuussa oli saaristolaisten satama, jonne johti tie (nyyinen Museontie) joen länsipuolitse. Nyyisen iron varhaiset vaiheet sijoittuvat 00-luvun lopulle tai 0-luvulle. mm. apteei ja Köpmansin raennuset. Suuren Rantatien ja nyyisen ollstantien varrelle on meritty runsaasti pieniä raennusia - ilmeisesti irotalleja. Kiron pohjoispuolelle on osoitettu hautausmaan laajennusalue. Pappilasta johtaa apea tie hautausmaan vieritse Inoonjoen suuhun. Pitäjänartassa vuodelta iroa, hautausmaata ja pappilaa ympäröi edelleen laajat peltoalueet. Ola Westmanin puistotie on raennettu vanhan apteein ja joen välille. Raentamisen painopiste sijoittuu joivarteen. Kaava-alueella sijaitsee ansaoulu Suurirontien varrella ja sen tuntumassa unnantalo joisuun vieressä. Vuoden artasta voi nähdä, että vajaan ahdenymmenen vuoden aiana uusia raennusia on tullut vain muutamia uten esim. joen länsipuolelle raennetut ruotsinielinen oulu ja opettajien asuinraennus. Inoon ironylän maisemaraenne 0-luvulla. LT- Konsultit. 0-luvulla nyyisessä taajamassa ei iron lisäsi ollut uin muutama asuintila, s. oheinen uva. Vanhojen arttojen perusteella voidaan havaita, että ironylän esustan ilme on pysynyt 0-luvun aluvuosiymmeninä hyvin muuttumattomana. Vuodelta peräisin olevan artan muaan maisemaa hallitsivat laajat pelto- ja niittyalueet. Kiron, tapulin ja seuraunnan raennusten lisäsi artalla näyvät Pitäjänartta. Kartta. Kartta.

7 .. Nyytilanne Itä-länsisuuntainen Fagerviiin johtava vanha maantie, Suuri Rantatie (nyyään nimeltään Suurirontie) ulee suunnittelualueen lähellä. Tien eteläpuolella sijaitseva esiaiainen harmaaiviiro ympäröivine hautausmaineen ja Ola Westmanin puistotien varren avoin yläviheriö muodostavat seleän esipisteen Inoon ironylän maisemassa. Inoonjoen ylittävä silta lähiortteleineen muodostaa iron ohella Inoon täreän identiteettiteijän. Inoonjoi virtaa syvässä ja reheväasvustoisessa laasossa Rantatien pohjoispuolisten peltoalueiden hali ironylän satamaan. Joeen ja merenlahteen rajautuvaa satama-aluetta rajaavat unnantalo ja auppaesus Strand. Strandin edessä on ironylän tori. Näymä venesatamaan ja joen suuhun. Kfjärden muodostaa laajan puolisuljetun maisematilan, jota iro ja ellotorni valvovat. Itse aavamuutosalueella itäosa on toimiva, -luvulta lähtien vaiheittain raennettu venesatama-alue, joa äsittää joilaiturin ja elluvien laitureiden venepaioja, palvelutoimintoja, pysäöinti- ja talvisäilytysenttiä seä satamatoimintaan liittyviä eri-iäisiä raennusia. Koillisessa aava-alue yteytyy ironylän vanhimpaan asutuseen. Kaava-alueen länsiosa on pääosin luonnontilassa ja pohjoisessa alue rajautuu asuinalueeseen, jossa on myös uudempaa raennusantaa. Näymä aava-alueelle pohjoisen suunnasta. Ola Westmanin -puistotie uvan esellä.

8 .. Maisema Kaava-alue muodostaa merittävän osan ironylän länsiosan merelle avautuvasta julisivusta sijoittuen tasaiselle rantaaistaleelle Lilludden-niemen ja Inoonjoen suun välille. Alue on Ulappatien halliraennusilta Lilludden-niemelle laaeaa ja heinioista; sataman on tyttömaalla. Ruoppausmassoja on läjitetty ranta-alueelle. Alueen pohjois-, länsi- ja lounaispuolella nousevat metsäiset uulat ovat nyyisin asutusäytössä. Inoon ironylä sijaitsee maisemaraenteen hierarisessa pisteessä. Kuvasarja näyttää meren ja maan välisen suhteen, topografisen maiseman päälinjat seä viljelyalueiden ja asutusen sijainnin maisemassa. Sarlos, Annina: Inoon ulttuurimaisemaselvitys. Maisemalliset suosituset Inoon yleisaavaa varten. Diplomityö 0. Kaava-alueen liittyminen Inoonrannan aava-alueeseen.

9 .. Luonnonympäristö Luontopalvelu Vanamon vuonna 0 laatiman luontotyypit ja pesivän linnuston äsittävän luontoselvitysen muaan aava-alueen länsireunan Lilluddentien päässä oleva esiravinteinen lehto on vaarantunut (VU) luontotyyppi, jona ominaispiirteitä muuttavaa raentamista ei tulisi tehdä. Rantaruovion edustalla oleva saareeinen ruovio sopii hyvin vesilintujen pesintään seä on suojaisa alojen utualueena ja alanpoiasten suoja-alueena. Kfjärdenin luontoselvitys vuodelta 0 äsitti elinympäristö-, asvillisuus-, viitasammao- seä linnustoartoitusen. Sen muaan ranta-alueella Lilluddenin ja laiturialueen välissä on viitasammaon utupaia. Myös em. lehto luontoarvoineen tunnistettiin tässä selvitysessä. Vuoden 0 luontoselvitystä on täydennetty eväällä 0. Selvitysessä tarennettiin viitasammaon utupaialle ja lehdolle varattavien alueiden rajauset (luo). Luontoselvitys 0. Kfjärdenin arvoaat elinympäristöt v. 0 luontoselvitysen muaan. (ote) Maaperä. Liejusavi sinisellä, hiea vihreällä, alliomaa punaisella, artoittamaton valoisella raidoitusella. Kasvillisuusuviot (vaaaviivoitus): vihreä ruovio vedessä; eltainen ruovioitunut rantaniitty. Viitasammaon utupaia meritty vihreällä nuolella. Pesimälinnusto punainen olmio pajusiru ; ympä siluiu. Silvestris luontoselvitys oy, 0.

10 Maaperä Maaperä aava-alueella on pääosin liejua tai liejusavea, osin myös hieaa. Ranta on hyvin loiva ja varsinaista vesirajaa on vaieaa määritellä. Sataman alue on täyttömaata. Happamien sulfidisavien esiintymisen todennäöisyys alueella on pieni... Raennettu ympäristö Asuminen ja väestö Alue on Wilhelmsdalin iinteistöä ja venesatamaan liittyviä itystiloja luuun ottamatta raentamaton. Alueella ei ole asuntoja. Pohjoisessa alue rajoittuu Hagantien pohjoispuolella sijaitsevaan asuinortteliin, jonne on 0-luvulla raennettu tiivis pientalojen ryhmä. Korttelissa on myös entisen sairaalan iinteistöön sijoitettua palveluasumista. Tätä toimintaa tultaneen laajentamaan tulavaisuudessa. Wilhemsdal. Ulappatie.

11 Palvelut työpaiat ja elineinot Kaava-alueen itäosassa venesataman yhteydessä toimii satamaan, veneilyyn ja niitä tueviin toimintaan erioistuneita itysiä. Sillan upeessa entisen irjaston raennus Wilhelmsdal toimii oous-, urssi- ja juhlatilana, missä esimerisi unnanvaltuusto ooontuu. Kesäisin raennusessa toimii ahvila. Wilhelmsdalin taana Ulappatien itäpuolella on vene-/ ityshalli 0-luvun alusta seä asi 0-luvulla raennettua itysäytössä olevaa raennusta. Ulappatien länsipuolella sijaitsee asi 000-luvun alussa raennettua veneiden säilytystä ja huoltoa palvelevaa varasto-/ityshallia. Liienne Inoon Ranniotie eli antatie ulee noin puolentoista ilometrin etäisyydellä esustasta. ollstantie Ola Westmanin puistotie toimii pohjois eteläsuuntaisena sisääntulo- ja pääyhteytenä ja Suurirontie( Länsiväylä) esustan länsi itäsuuntaisena pääooojatienä. Kun Inoonjoen lounaispuolella sijaitsevilta asuinalueilta on pitty rajoittamaan läpiululiiennettä, suunnittelualueen liienne ohjautuu Ulappatien autta Ola Westmanintielle. Suunnittelualueelle johtavan ahden tien satamanpuolisen Ulappatien ja läntisemmän Lilluddentien välissä ulee Hagantien pihaatu. Lilluddenille ulee polu Lilluddentien ja Hagantien risteysestä. Sen autta voidaan järjestää myös huoltotie niemelle. Satamaan johtaa, m veneväylä, jona parantamisesta, metriä syväsi on tehty päätös. Viristys Lilludden-niemen päässä on pieni uimaranta. Muutoin raentamaton ranta on ruovioinen eiä palvele atiivista viristysäyttöä. Venesatama ja meri yleisemmin on merittävä viristyselementti lähiasutuselle, aiille inoolaisille ja myös ulopaiauntalaisille. Raennettu ulttuuriympäristö ja muinaismuistot Aluetta osee raennetun ulttuuriympäristön osalta asi ohdetta; Inoon iro ja pappila -alueen etelääri ulottuu aava-alueelle ja Suuri Rantatie (=Suurirontie) sijaitsee aava-alueen läheisyydessä. RKY on Museoviraston laatima inventointi, joa on valtioneuvoston päätösellä..00 otettu maanäyttö- ja raennuslaiin perustuvien valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden taroittamasi inventoinnisi raennetun ulttuuriympäristön osalta..0 alaen. Wilhelmsdal, entinen unnantalo, sittemmin irjasto ja nyyisin ooontumis- ja palvelutalo uloraennusineen, sijaitsee RKY-alueella. Wilhelmsdal on voimassa olevassa asemaaavassa osoitettu suojeltavasi raennusesi (sr). Kuninaan artastossa ( ) joen suun ohdalle on meritty marinapaia, jona länsipuolelle nouse Haga-uula. Meri ulottuu uulan äärelle. Alueelle uljettiin Suurelta Rantatieltä joen länsipuolelta nyyisiä Museontietä ja (osin) Ulappatietä pitin unnes nyyinen silta raennettiin. Joen länsiranta lienee ollut peltoviljelysessä oo matalta Rantatieltä merenrannalle asti. Suunnittelualueella ei sijaitse muinaismuistoja. Esihistoriallisille muinaisjäännösille aava-alue sijaitsee liian alhaalla merenpintaan nähden eiä sotahistoriallisia ohteita ole löydetty. Museoviraston äsitysen muaan on epätodennäöistä, että ranta- tai vesialueella olisi havaitsemattomia historiallisia raenteita eiä areologisten selvitysten teeminen ole tarpeen.

12 Ilmauva vuodelta. Inoonjoen suu on ollut ja on ironylän eseinen solmuohta. Kunnantalo Wilhelmsdal ja iro linja-autoaseminen sijaitsevat heti sillan eteläpuolella. Näymä joen suulta sisämaahan päin (M.L. Carstens). Inoon iro ja pappila RKY-alueen rajaus artalla esitettynä sinisellä.

13 Teninen huolto Alue on yhdysuntatenisen huollon piirissä. Ehdotetun AL-orttelialueen esellä sijaitsee pumppaamo, joa tullaan parantamisen yhteydessä siirtämään orttelialueen reunaan... Maanomistus Kaava-alueen maa- ja vesialueet ovat pääosin Inoon unnan omistusessa; osa rannasta on yhteisaluetta. Yritysraennuset ovat ysityisomistusessa, vuoramaalla. Inoonjoen suulla on vuosisataiset perinteet satamapaiana, miä heijastuu nyyisestä ympäristöstä toimintoineen ja raennusineen, raenteineen ja raennelmineen seä puustoineen. Kunnan maanomistus alueella.

14 .. Suunnittelutilanne Maauntaaavoitus Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ohjaavat maanäytön suunnittelua valtaunnallisella tasolla ja ovat taremman suunnittelun ohjeena. Valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden tehtävänä on osaltaan tuea ja edistää maanäyttö- ja raennuslain yleisten tavoitteiden ja laissa määriteltyjen alueidenäytön suunnittelun tavoitteiden saavuttamista. Keseisimpiä näistä tavoitteista ovat estävä ehitys ja hyvä elinympäristö. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet välittyvät paiallissuunnitteluun ensisijaisesti maauntaaavoitusen autta. Voimassa oleva maauntaaava Voimassa olevista maauntaaavoista suunnittelualueeseen tai sen välittömään läheisyyteen ohdistuvat merinnät: Kesustatoimintojen alue Valtaunnallisesti merittävä raennettu ulttuuriympäristö (Suuri Rantatie & Inoon iro ja pappila) Tiivistettävä alue Vierassatama Valmisteilla oleva maauntaaava Kasiportainen Uusimaa-aava attaa oo Uudenmaan alueen, ja sen aiatähtäin on vuodessa 00. Kaii maanäytön eseiset teemat yhteen ooava aava valmistellaan vuosina 0 0. Uusimaa-aava oostuu oieusvaiutusettomasta raenneaavasta ja sitä tarentavista vaiheaavoista. Raenneaavan luonnos on ollut nähtävillä Inoon esusta on meritty siihen esustan merinnällä. Uusimaa 00 -aavan oo maauntaa oseva luonnos on nähtävillä Siinä Inoon ironylä on merinnällä esustatoimintojen alue, pieni esus. Muita suunnittelualueen välittömään läheisyyteen ohdistuvia merintöjä ovat: Valtaunnallisesti merittävä raennettu ulttuuriympäristö (Suuri Rantatie & Inoon iro ja pappila) Suojelualue Uusimaa-aavan 00 ehdotus on ollut lausunnoilla eväällä 0. Ehdotusessa ei tälle alueelle ole muutosia luonnosvaiheeseen nähden. Yleisaavoitus Alueella on voimassa vuonna 00 hyväsytty Inoon yleisaava. Uusi manneralueen yleisaava on ehdotusvaiheessa ja se on ollut nähtävillä eväällä 0. Kaavaehdotus tullaan asettamaan uudelleen nähtäville sysyllä 0. Voimassa olevassa yleisaavassa asemaaava-alue on osoitettu esustatoimintojen alueesi. Tilanne tulee pysymään samana parhaillaan äynnissä olevassa yleisaavan taristusessa. Voimassa olevien maauntaaavojen yhdistelmä Ote Uusimaa-aavan 00 luonnosesta..0.

15 Asemaaavoitus Suunnittelualueella on voimassa asi asemaaavaa: Joen puoleisella orttelialueella seä Lilluddenin länsipuolella on voimassa..00 hyväsytty Kironylän asemaaava. Muilta osin alueella on..0 hyväsytty Kesustan satama-alueen asemaaavan muutos. Alueelle ohdistuu seuraavia merintöjä: LS- Pienvenesatama, (asemaaava 0) LS Satama-alue, (asemaaava ) T Teollisuus- ja varastoraennusten orttelialue, (asemaaava 00) TY- Teollisuus- ja varastoraennusten orttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimusia, (asemaaava 0) Y Yleisten raennusten orttelialue, (asemaaava 00) VL Lähiviristysalue, (asemaaava 00 & 0) W Vesialue, (asemaaava 0) Kaava-alueella on suojeltavasi osoitettu raennus, Wilhelmsdal. Ote manneralueen yleisaavan ehdotusesta, 0. Ote voimassa olevasta yleisaavasta. Ote voimassa olevien asemaaavojen yhdistelmästä.

16 .. Alueelle tehdyt selvityset selvitys. STADIONARK. 0. Inoon ulttuurimaisemaselvitys; Maisemalliset suosituset yleisaavoitusta varten. Diplomityö, Aalto-yliopisto. Annina Sarlos. 0. Inoon ironylän luontoselvitys raennusaavoitusta varten. LT-Konsultit Oy.. Inoon ironylän maisemaselvitys raennusaavoitusta varten. LT-Konsultit Oy.. Inoon ja Siuntion liienneturvallisuussuunnitelma, Tiehallinto, luonnos..00 Arvio [sataman pohjoispuolisen] rantaalueen raennettavuudesta, Ramboll Finland Oy..0,..0 Asemaaavoitusen yhteydessä on laadittu seuraavat suunnitelmat Kironylän sataman yleissuunnitelma, Kunnallisteniian yleissuunnitelma, ympäristö ja hulevedet, Ramboll Oy 0 Kironylän sataman yleissuunnitelma, adut ja vesihuolto, Ramboll Oy MK :000 (A0).. INFO: L:\00\0_Inoonrannan_liiennesuunnittelu\_Tuote\_dwg\Tulostus_dwg\Inoo_Reitisto.dwg..0 Paanen, Ollipea Jalanulun yleissuunnitelmaluonnos (WSP)., 0, Yhteys uimarannalle,, 00m,,, 00,,, 0,,, 0 Lilludden 0, 0,, V t, t,,0,,,,, 0 0, 0,, 0, r 0, 0,,,, 0,,, 0, j,,,,, t t, ajoneuvoliienteen nopeus 0 m/h, erillinen j/pp ajoneuvoliienteen nopeus 0 m/h, ei erillistä j/pp:tä evyen liienteen yhteystarve, uusi yhteys uusi ajoyhteys, atu atu + j/pp pihaatu Inoon rantaraitti 0,, Kevyen liienteen järjestelyt: 0, 0, Ingå hamn 0,, 0,,,, 0,, t t,0,,,, 0,,,, 00m 0,,, 0,,,,,,,, 00, 0, t,,,,0,,,, t,,,, r,,,,,,0,,,,, t, t, Kfjärden,0 ve PK,0, Pt, pmo t,,,, Servicehuset Palvelutalo, t,0, t, 0, 0, mini golf, pmo, ibliote Kirjasto,,, t,,,, 0,, Kucuberget,,,,,, t t,,,,,, Daghem Päiväoti,,,,,,,,,, t,,, t Inoonrannan suunnittelualue,,,, 0.,0,, Hälsoc. Terveys.,,,, 0. tennisplan tennisenttä,,,0,,,, 0.,0,,,,,,,, t,,, tuulimylly t,,,,, 0,,,,,, t M,,, t,,, Museum Museum,,,, t 0, Ko M Pt PK Ki Pä U V t Kommunalhus Kunnantalo,,, 0. 0.,,,, I, esäteatteri lähiliiunta-alue,, 0 t,,,,,,,,, plan enttä. t PK,,,,,0 t,,,,,,,0 0, matonp. t t,0 Ko Sola Koulu,,, t, t,,, t enttä,0 ar I Kpa,,,,0 plan,0,,,, t,,,,,,,,,,,, 0,,,, Ka Kiro Ingå å, 0.,,,,, Ki,, 0,,,,,,,, agility, t pmo,,,. ar I,,,,,,,,,,,,,,, PK ve ar,,,,,, t t,,,,,,,,,,,,,0,,,, 0, t,,.,,0,, pmo,, Z,,0, Ki,,,, t,,0 t,0,,,,, t t t 0,, S.talo F.hus,,,0,, I, t,,0,,, leiipuisto,, t,,,,, r,, t,,,,,,,0 0 t 0, 0,0, 0,,,, V 0,, Pä, m, Z,, 0 PK t, t,,,,.,, r,,0,, 0,,,0,, ar,,0,, 0, ar, 0,,,,, ar,,, 0 0 0,,,, pmo,, t,, 0,,.,,0,,, Z, , , 0., 0.,0 Porrastettu liittymä 0 Ko+U 0, 0 t 0, 0 0 0, PK Luvanvarainen ajoyhteys Suunnittelualuetta tai sen lähiympäristöä osien on laadittu seuraavia selvitysiä: Inoon ironylän Västerullan ja Prästgårdenin alueen luontoselvitys - luontotyypit ja pesivä linnusto. Luontopalvelu Vanamo. 0. Inoo Kfjärden, luontoselvitys. Silvestris luontoselvitys Oy. 0. Inoo, Kironylän satama asemaaava. maanäytön vaiutuset lehtoon ja viitasammaoon. Silvestris luontoselvitys Oy 0. Inoon Kfjärdenin lahden tila. LänsiUudenmaan Vesi ja Ympäristö ry. 0. Vattenvegetation i Kfjärden. Catherine Munsterhjelm. 0. Inoonranta raennettavuusselvitys. Sipti Infra Consulting. 0. Rapport över bebyggelseinventering inom Ingå centrumområde. Sigbritt acman.. Inoo raennetun ulttuuriympäristön Koulu Museo Palvelutalo Palvelu, auppa Kiron palvelu Päiväoti Urheilu Viristys..0

17 . Asemaaavamuutosen tavoitteet.. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ja maauntaaavan tavoitteet Valtioneuvosto tei päätösen valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden uudistamisesta loppuvuodesta 0, ja uusi VAT tuli voimaan..0. Valtaunnalliset alueidenäyttötavoitteet ovat osa maanäyttö- ja raennuslain muaista alueidenäytön ohjausjärjestelmää. Maanäyttö- ja raennuslain :n muaan valtion viranomaisten toiminnassa, maaunnan suunnittelussa ja muussa alueidenäytön suunnittelussa on huolehdittava valtaunnallisten alueidenäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Kaii tavoitteet osevat oo maata, eiä alueellisia erityistavoitteita enää ole. Tavoitteiden oieusvaiutuset säilyvät uudistusessa ennallaan. Kunnat ovat saaneet lisää liiumavaraa maanäytössä hallitusohjelman irjausten muaisesti. Alueidenäyttötavoitteiden avulla taitetaan yhdysuntien ja liienteen päästöjä, turvataan luonnon monimuotoisuutta ja ulttuuriympäristön arvoja seä parannetaan elineinojen uudistumismahdollisuusia. Niillä myös sopeudutaan ilmastonmuutosen seurausiin ja sään ääriilmiöihin. Tehdyn päätösen tavoitteena on vähähiilinen yhteisunta, jossa ihminen ja luonto voivat hyvin ja itysillä on mahdollisuus uusiutua. Kestävät alueidenäytön rataisut ovat välttämättömiä. Hyvinvointia tuova lähiympäristö, monimuotoinen luonto, estävä aupuniraenne ja järevät energiarataisut luovat tavoitteissa eheän oonaisuuden. Alueidenäyttötavoitteista aavoitusta ohjaavia oonaisuusia ovat: Toimivat yhdysunnat ja estävä liiuminen Tehoas liiennejärjestelmä Terveellinen ja turvallinen elinympäristö Elinvoimainen luonto- ja ulttuuriympäristö seä luonnonvarat Uusiutumisyyinen energiahuolto Kaavahaneen näöulmasta eseiset tavoitteet ovat seuraavat: Toimivat yhdysunnat ja estävä liiuminen Edistetään palvelujen, työpaiojen ja vapaaajan alueiden hyvää saavutettavuutta eri väestöryhmien annalta. Edistetään ävelyä, pyöräilyä ja jouoliiennettä seä viestintä-, liiumis- ja uljetuspalveluiden ehittämistä. Terveellinen ja turvallinen elinympäristö Varaudutaan sään ääri-ilmiöihin ja tulviin seä ilmastonmuutosen vaiutusiin. Uusi raentaminen sijoitetaan tulvavaaraalueiden ulopuolelle tai tulvarisien hallinta varmistetaan muutoin. Ehäistään melusta, tärinästä ja huonosta ilmanlaadusta aiheutuvia ympäristö- ja terveyshaittoja. Inoonjoen suun varrella oleva satama monine toimintoineen näyttelee merittävän roolin unnan identiteetissä. Alueen tulevassa ehittämisessä tämä on eseinen lähtöohta.

18 Elinvoimainen luonto- ja ulttuuriympäristö seä luonnonvarat Huolehditaan valtaunnallisesti arvoaiden ulttuuriympäristöjen ja luonnonperinnön arvojen turvaamisesta. Edistetään luonnon monimuotoisuuden annalta arvoaiden alueiden ja eologisten yhteysien säilymistä. Huolehditaan viristysäyttöön soveltuvien alueiden riittävyydestä seä viheralueveroston jatuvuudesta. Luodaan edellytyset bio- ja iertotaloudelle seä edistetään luonnonvarojen estävää hyödyntämistä... Kunnan ja alueen toimijoiden tavoitteet Kunnan yleiset ehittämistavoitteet ja -visiot on määritelty Inoon untastrategiassa 0. Kunnan eseisiä tavoitteita ovat untaesusen toiminnallinen, sosiaalinen ja ympäristöllinen vahvistaminen ja siinä venesatama on iron ohella merittävimpiä vetovoima- ja tunnettavuusteijöitä. Kunnan omistama Inoon Venesatamat Oy operoi n. 0 vuorattavan venepaian satamaa molemmin puolin Inoonjoen suuta ja sen ehittäminen on ajanohtainen haaste. Laadittavana on asi asemaaavan muutosta, Inoonranta joen itäpuolisille alueille ja Kironylän satama joen länsipuolisille alueille. Haneet mahdollistavat myös yhtenäisen rantaraitin muodostamisen, johon yteytyy myös liiuntapaian ja uimarannan ehittäminen. Nyt yseessä olevan Kironylän sataman asemaaavan suunnittelun tavoitteena on elineinojen, matailun ja viristysen ehittäminen alueella. Kunnan omistama yhtiö Ab Ingå åthamnar Inoon Venesatamat Oy vastaa pääosin sataman toiminnasta ja ylläpidosta.

19 . Asemaaavan uvaus Kaavaartta määräysineen on esitetty selostusen liitteessä (s. )... Kaavan raenne Kaavamuutos noudattaa pääosin nyytilan ja voimassa olevan asemaaavan muaista ortteliraennetta, maanäyttöä tiivistäen, monipuolistaen ja uudelleen jäsennellen. Osana ironylän oo rantavyöhyeen ehittämistä osoitetaan alueelle uutta asumista, palvelu- ja itystoimintaa seä veneily- ja viristystoimintoja... Mitoitus Kaava-alueen oonaispinta-ala on, ha. Korttelialuetta on yhteensä, ha, puisto- ja viheraluetta, ha ja satama-aluetta,. Vesialuetta on, ha. Kaavamuutos mahdollistaa alueelle uutta asuinraentamista enintään 0 -m, un KL-merintä muutetaan AL-merinnäsi. Alueen asuasluvusi tulisi näin n. 0, un mitoitusena äytetään asuas / 0 -m. Koonaisraennusoieus ei muutu voimassa olevaan asemaaavaan nähden. Autopaiojen mitoitusperusteina on äytetty: AL orttelialuella ap / 0 -m asuinerrosalaa, uitenin vähintään ap / asunto liietiloissa ap / 0 -m teollisuus- ja varastoraennusissa ap / -m pienvenesatamassa 0, ap / venepaiaa, mistä lähiautopaioina ap / venepaiaa.. Palvelut Asemaaavassa on osoitettu palveluille ja liietoiminnalle tiloja P-orttelista ja KTY-orttelista seä AL- orttelialueelta. Varsinaisten palvelutilojen määräsi voi arvioida yhteensä n m. Osoitetut palvelut täydentävät Inoon esustan ja erityisesti venesataman nyyisiä palveluita; näitä voivat olla ahvila- ym. ravitsemuspalvelut, anoottien, polupyörien ja muiden viristyseen/matailuun liittyvien välineiden ja tarvieiden vuoraus seä majoitustoiminta... Yhdysuntateninen huolto Alueen tontit ovat liitettävissä olemassa oleviin vesija viemäri- seä tietoteniiaverostoon. Venesatamassa on sen äyttäjiä palveleva ympäristöteninen yms. huolto.

20 Asemaaavan havainneuva. 0

21 .. Korttelialueet AL Asuin-, liie- ja toimistoraennusten orttelialue. Toiminnallisesti seoittuneen venesatama-alueen sisääntuloohtaa on orostettu tiivistämällä Ola Westmanin puistotien, Museontien ja Ulappatien risteysaluetta ja sijoittamalla Ola Westmanin puistotien päätteesi tunnistettava asuin- ja liieraennus. ALorttelialue on muodostettu yhdistämällä voimassa olevan asemaaavan KL-orttelialue ja osa LP-alueesta. Pysäöinti järjestetään iinteistölle. Kortteliin voidaan sijoittaa asumista asierrosisissa raennusissa, siten, että Ola Westmanin puistotien päässä voi olla olmeerrosinen raennusosa. Pohjaerrosessa on yhteis-, palvelu-, liie- ja/ tai työtiloja. Myös vanhusten palveluasuminen tai majoitustoiminta on mahdollista. P/s Palveluraennusten orttelialue, jossa ympäristö säilytetään. Merintä on äytetty Wilhelmsdalisi nimetyn entisen unnantalon/irjaston iinteistön ohdalla. Raennus tullaan unnostamaan siten, että se mahdollistaa monipuolisesti pienimuotoisten palvelujen sijoittamisen, uten esim. ahvila- ja pienmyymälä- ja toimistotilat, seä myös nyyisen oous- ja juhlatilatoiminnan jatamisen. Kiinteistölle voidaan raentaa uudisraennusia, jota rajaavat uuden evyen liienteen siltaan liittyvää pienimittaaavaista jalanuluympäristöä. Raennusoieus on 00 -m voimassa olevan/väistyvän asemaaavan muainen. Raennus on suojeltu sr-merinnällä. KTY/s Toimitilaraennusten orttelialue, jossa ympäristö säilytetään. Korttelissa nyyinen vene- ja moottori- yms. huoltotoiminta voi jatua nyyisissä ja uusissa raennusissa. Erityisesti uuden joirantaan sijoittuvan evyen liienteen reitin yhteyteen pitään sijoittamaan pienimittaaavaisia palveluraennusia, jota yhdessä orttelin lisäraentamisen anssa luovat puitteet jalanuluympäristölle, joa toimii osana Lilluddenista Katajanoalle suunniteltua rantareittiä. Pääosa orttelialueesta on vuorattuna ysityisille toimijoille. TY Teollisuus- ja varastoraennusten orttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimusia. Korttelissa sijaitsee asi venehuoltohallia. Korttelialuetta on pienennetty hiuan hallien eteläpuolella ja satama-aluetta vastaavasti laajennettu. Alue on vuorattuna ittäjille. Korttelialueen rajausessa on huomioitu voimassaolevat vuorasopimuset... Muut alueet VL Lähiviristysalue Kaava-alueen viheralue, erityisesti Lilludden-alue on osoitettu viristysäyttöön huomioiden maiseman ja alueen luonnonsuojelulliset arvot. Alueelle voidaan sijoittaa pienimuotoisia liiuntapaioja, jota toiminnallisesti ja ympäristöllisesti sopivat paiaan. Myös pienveneilyalue voidaan järjestää Lilluddenin pouamaan esimerisi melontaa varten. Lähinnä uimarantaa palvelevia huoltotiloja varten on alueelle osoitettu yhteensä 0 -m. Alueen läpi ulee evytliienneväylä, n. rantaraitti. VL- Merinnällä on osoitettu aava-alueella sijaitseva paiallisesti erittäin arvoas lehto seä sen suoja-aluetta. LV Venesatama. Venesatama-alueen aluevaraus on laajennettu jonin verran länteen, siten, että laajennusalue osoitetaan ensisijaisesti istutettavasi. Laajennusalue on vanhan läjitysalueen reunaa. Rantalaiturien, maa-alueiden ja siinnä olevien raenteiden ja laitteiden seä elluvien venelaitureiden uudistamistyö on ajanohtaista ja aava merinnät taristetaan tätä tuemaan ja ohjaamaan. Alueella on tai sinne järjestetään n. 00 venepaian laiturit siihen liittyvine ramppi-, nosto-, jätehuolto- yms. järjestelyineen, viranomaislaituri tuitoimintoineen seä liienne-, pysäöinti- ja huoltoalueet.

22 Mer i Haneen nimi Piirustu sen sisältö Pvm Tiereis teritunnu s Muuto s Suunn. Jaob Mirea Proj.pääll. Jari randt Ramboll PL, Säterinatu 00 ESPOO puh. 00 fax Pvm Mittaaav a Pvm tuulimylly,,,,, 0,, t, Serviceväg, bredd m Huoltoajoyhteys, leveys m,,,,,,0,,,, r pp/t VL-,,,, luo- I,, HAGAVÄGEN HAGANTIE Nyyinen asvillisuus Ny friluftsväg, bred,0 m Uusi puistoäytävä, leveys,0 m, AL 0 ibliote Kirjasto,, W P/s sr FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE Niitty Grönt die Viherpainanne HAGAVÄGEN HAAGANTIE p I 00 JV+VJ JV+VJ+PV p, 0,,, TY ry FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE PUMPPAAMO JV+VJ e=0,,0 0, I, KTY/s t FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE,, e=0, LV : I 00, -. HS = -.(N ) 0 0, pj m t 0,, p- 0 raennettava ramppi/ ramp som sa byggas 0 0, 0,, Toripysäöinti + x + ap (yht. ap) ajo m 0, Molo Classic m³, ESNTYMISLAVA, tilavaraus 0, Puurivi antavassa asvualustassa TORITOIMINNOT PP pl Grönt die Viherpainanne I ajo, m m,, m Lastauspaioja + ap (yht. ap) Nyyinen veneenlasuramppi m m efintlig växtlighet Nyyinen asvillisuus luo- ajo 0, 0. Planer för olia ativiteter Monitoimientät, VL I 0 Kalberget Avoallioalue 0, Eventuell simstrand Mahdollinen uimaranta Lilludden Kironylän sataman yleissuunnitelma ja atuleiaus. Ramboll. 0, ehdotettu atualueen raja MUUTOS TAI TÄYDENNYS INKOON KUNTA NIMI JA TARKENNE KIRKONKYLÄN SATAMAN YLEISSUUNNITELMA LINNANKATU a 00 TURKU PUH Vaaa mittaaava : 00 TYYPPIPOIKKILEIKKAUS A-A :0 ULAPPATIE,0,00 AIHE JA LAJI MAS MAASTOT. SUUNN. PRT. TARKAST. RAMOLL Raija Sipilä RS Jari randt PÄIVÄYSj ajorata..0 PÄIVÄYS GEOTEKN.TARKAST. NIMI LUKUM. TUNNUS,0 MITTAKAAVA j :00 PR.NRO ehdotettu atualueen raja 00 YS Kironylän sataman ys, liienn Kby båthamn, översitsplan Tyyppipoiileiaus A-A..0 :0

23 .. Liienne Oleva atuvero on säilytetty pienin taristusin. Hagantie on jatossain varattu oonaisuudessaan ävely- pyöräily ja tonttiliienteelle. Yhteys satamaan ulee jatossain Ulappatietä, jona linjaus on voimassa olevan asemaaavan muainen. Venesataman oonaismitoitusta on taristettu alaspäin aiempaan aavaan verrattuna. Nyt äsiteltävälle aava-alueelle voidaan osoittaa n. 0 venepaiaa. Venepaiojen enimmäismäärä riippuu mm. toteutettavien paiojen mitoitusesta. Venepaioja toteutetaan tarpeen muaan. Rantapolu on suunniteltu toteutettavasi olevaan maanpinnan tasoon ns. elluvana raenteena, joa stabiloidaan veron avulla. Polu on aiien äytettävissä ja se on mahdollista toteuttaa esteettömänä. Kironylä on jatossain umipyörillä toteutettavan jouoliienteen päässä. Kesustaan, torille tai sen viereen järjestetään jouoliienteen pääpysäi. Oheisessa aaviossa on esitetty vene- ja pysäöintipaiojen sijoittuminen alueella. AL AL Lilluddenista uuden evyen liienteen sillan, torin (Inoonranta-asemaaavan alueella) ja satamalaiturin autta rantaa pitin Katajanoan suuntaan on osoitettu uusi jalanulijoille, pyöräilijöille ja uloilijoille taroitettu uusi houutteleva reitti. Rantapromenadilta on luontaisia yhteysiä eri suuntiin ja sillä on aii edellytyset tulevaisuudessa ehittyä houuttelevasi sunnuntai-iltapäivän ävelyohteesi erilaisine viristys- ja palvelutoimintoineen. KTY TY VL/ VL VL AL LV LV P/s KTY/s Pareringsbehov / Pysäöintipaiatarve Område Platser Kaava-alue Paiat AL KTY/s LV 0 P/s TY VL Totalt / Yhteensä TY VL/ VL LV Kiinteistöohtainen pysäöinti orttelialueella Kiinteistöohtainen pysäöinti orttelialueen ulopuolella Yleiset pysäöintipaiat LP-alueilla ja atujen varsilla Venesataman pysäöinti, osin lyhytaiainen Venepaiat P/s TY VL/ P/s 00 Pysäöintipaiat. KTY

24 .. Raentamisen ohjaus ja lähiympäristö Kosa taroitusena on ollut luoda pienimittaaavaista rantaraentamisen ympäristöä, johon uuluu myös työpajatoimintoja, on asemaaavan yleisluonne joustava. Toisaalta alueen miljöö ja viereinen RKY-alue ovat suunnitteluympäristönä vaativia. Sisi suunnitelma sisältää määräysiä, jota osevat: yläuvan harmonista muodostumista puujulisivuja pohjaerrosen äyttöä ja ulomuotoa attomateriaalia ja -väriä, aton muotoa ja altevuutta ilmanvaihtooneita ja aurinoeräimiä varastojen, atosten yms. sijaintia pysäöintipaiojen sijaintia Lisäsi aava sisältää mm. määräysiä joilla huomioidaan tulvarisejä ts. määritetään vähimmäisoreudet raennusille ja raenteille... Kadut ja tori, satama-alue ja viristysalue Kunnan omistama satamayhtiö vastaa satama-alueen toteutusesta. Kunta toteuttaa aava-alueen infrastrutuurin ja juliset tilat.. Vaiutusten arviointi Maanäyttö- ja raennuslain :n muaan aavan tulee perustua aavan merittävät vaiutuset arvioivaan suunnitteluun ja sen edellyttämiin tutimusiin ja selvitysiin. Kaavaa laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman ympäristövaiutuset, muaan luien yhdysuntataloudelliset, sosiaaliset, ulttuuriset ja muut vaiutuset. Selvityset on tehtävä oo siltä alueelta, jolla aavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaiutusia. MRA muaisesti arvioidaan aavan vaiutuset: ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön maa- ja allioperään, veteen, ilmaan ja ilmastoon asvi- ja eläinlajeihin, luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin alue- ja yhdysuntaraenteeseen, yhdysuntaja energiatalouteen seä liienteeseen aupuniuvaan, maisemaan, ulttuuriperintöön ja raennettuun ympäristöön elineinoelämän toimivan ilpailun ehittymiseen Satama-alueiden raentaminen on usein monimuotoista ja pienimittaaavaista ja toiminnot monipuolisia. Maarianhaminan itäsatama.

25 Vaiutuset yhdysuntaraenteeseen ja raennettuun ympäristöön Inoonranta - ja Kironylän satama -aavahaneiden toteutumisen myötä ironylän eli untaesusen väestöpohja vahvistuu ja monipuolistuu. Alueen vetovoima pääaupuniseudun läntisenä etuvartiona vahvistuu. Yhdysuntaraenne tiivistyy ja eheytyy. Nyt ajanohtainen aavahane luo osaltaan edellytysiä tälle ehittämisprosessille, vaia alueella ei merittäviä raenteellisia muutosia tapahduaan. Vaiutuset luontoon ja luonnonympäristöön Kfjärdenin vesistön ja rantaasvillisuuden arvoaat osat (lehto, ruovio) on otettu huomioon asemaaavarataisussa. Venesatama- itysalueen maanpinnan mahdollinen orottaminen vähimmäistasoon +,0 mpy (asuinraennusten lattiatason osalta +, mpy) seä rantapuiston mahdollinen muoaaminen nyyistä atiivisempaan äyttöön muuttaa uitenin luonto-olosuhteita; o. alueesta laaditaan aavoitusen yhteydessä yleissuunnitelmaluonnos. Täyttö suunnitellaan ja toteutetaan tulva- ja hulevesitilanteet huomioon ottaen. Pienveneilyalueen järjestäminen Lilluddenin pouamaan vaiuttaa jonin verran rantaniityn ja ruovion luonnonoloihin. Vaiutusta on pienennetty ohjaamalla toiminta Lilluddenin tuntumaan, jonne pidetään vain apea uluväylä avoinna ruovio leiaamalla. Venesataman laiturialueet laajenevat nyt toteutuneesta ulos väylän suuntaan voimassa olevan asemaaavan muaisesti. Sataman toiminnallinen ehittäminen ja uudet laiturit yhdessä veneväylän suunnitellun syventämisen anssa merinnee ruoppaamisen tarvetta. Laiturialueiden pinta-ala on n. 0 x 0 m, jolloin lasennalliinen ruoppausmäärä olisi suuruusluoaa 000 m, miäli syventämistarve olisi esimääräin 0, m. Kulttuuriset vaiutuset: vaiutuset maisema- ja taajamauvaan seä ulttuuriperintöön Korealaatuisen ranta-alueen toteuttaminen ahden aavahaneen yhteisvaiutusena vahvistaa ironylän ja oo unnan vetovoimaa ja elinympäristön laatua. Monipuolisen uuden esusta-asumisen ja palvelujen ohella uudistettu tori, rantareitti Lilludden Katajanoa, atiivipuistot seä muut juliset alueet ovat oleellinen osa raennetun ympäristön eheyttämisestä ja ohentamisesta. Rantajulisivu ja -maisema Kfjärdenin suuntaan muuttuu. Inoon iro ja pappila -nimisen RKY-alueella sijaitseva Wilhelmsdalin iinteistö on aavassa suojeltu ja sen lähiympäristö eheytyy yläesusen ja rantaasutusen hengessä. Laajennetut pysäöintialueet ajojärjestelyineen muuttavat jonin verran alueen lähimiljöötä ja taa-

26 jamauvaa, mutta vaiutusia lievennetään raentamalla viristys- ja asuinalueita vastaan matala suojavalli istutusineen seä ohjaamalla talvisäilytysen sijaintia. Vaiutuset palveluihin, työpaioihin ja elineinotoimintaan Rantavyöhyeen ehittämishaneet oonaisuudessaan tuovat merittävästi uutta asujaimistoa esustaan ja vahvistaa siten palvelujen ysyntää. Haneen yhteydessä on ideoitu monipuolisia aupallisia, julisia ja vapaa-ajan palveluja, joiden osittainenin toteutuminen tuo uutta elineinotoimintaa ja elinympäristön laatua ironylään. Nyt ajanohtainen venesataman alueen aavahane tuee ensisijaisesti veneilyyn ja siihen liittyvään viristys- ja matailutoimintaan liittyviä palvelu-, huolto- yms. itystoimintoja. Vaiutuset liienteeseen ja liiumiseen seä teniseen huoltoon Kaavarataisu seleyttää satama- ja ranta-alueen nyyisiä liienneolosuhteita. Satama-alueen luonteeseen uuluu uitenin, että eri liiumismuodot osittain seoittuvat esenään shared space-hengessä. Veneilyn suhteen aavamuutosessa varaudutaan laituripaiojen lisäämiseen nyyisestä samaan tapaan uin voimassa olevassa aavassa on varauduttu. Venesataman venepaioja varten osoitetaan lyhyt- ja pitäestoista pysäöintiä varten autopaiat oonaissuunnitelman puitteissa. Varaudutaan myös siihen, että huippusesonina pitäaiainen autojen säilytys voidaan osittain järjestestää auempanain. Tämä taroittaa sitä, että venesataman ehittämis- ja ylläpitotoiminnassa on seurattava ysynnän ja tarjonnan ehittymistä ja tarvittaessa varauduttava aavallisiin taristusiin. Venepaiamäärän asvattaminen lisää liiennettä joen ylittävällä sillalla. Inoonrannan asemaaavoitusessa on varauduttu yhteysien parantamiseen esimerisi siten, että vanhan sillan upeeseen osoitetaan uusi evytliiennesilta.

27 . Asemaaavan toteuttaminen ja aiataulu sysy 0 Infrastrutuurin, miljööraentamisen ja raennusten suunnittelu äynnistyy Katusuunnitelmat nähtäville evät 00 Infrastrutuurin raentaminen äynnistyy sysy 00 Miljööraentamisen ja raennusten raentaminen äynnistyy Alueelle ei laadita erillistä raennustapaohjetta. Korttelialueiden toteuttamista ohjataan aavamääräysin. Viristysalueiden toteuttamista ohjataan puistosuunnitelmilla ja tarvittaessa toimenpideluvin.. Yhteystiedot Inoon unta: Rantatie, Inoo Kaavoitusaritehti Aija Aunio p. 00, 0 aija.aunio@inga.fi Kaavoituspäälliö Minna Penttinen minna.penttinen@inga.fi Kaavaonsultti: Aritehtitoimisto A-onsultit Oy Rataatu, 000 Helsini Staffan Lodenius staffan.lodenius@a-onsultit.fi Matti Heiinen matti.heiinen@a-onsultit.fi

28 p p- FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE HAGAVÄGEN HAGANTIE luo- ry pum luo- p I P/s AL TY KTY/s LV W VL VL- N INGÅ KOMMUN KYRKY ÅTHAMN DETALJPLAN INKOON KUNTA KIRKONKYLÄ SATAMA ASEMAKAAVA 0..0 SKALA :000 MITTAKAAVA KORDINATSYSTEM ETRS-GK KOORDINAATTIJÄRJESTELMÄ HÖJDSYSTEM N000 KORKEUSJÄRJESTELMÄ pmo Ingå hamn Lilludden t t tuulimylly Kunnantalo Kirjasto Kommunalhus ibliote Palvelutalo Servicehuset Päiväoti Daghem r t esäteatteri lähiliiunta-alue,,,,,,,,,,,,,,,, 0, 0, 0, 0, 0, 0,, 0,,,0,,,,,,,,,,,,0,,,,0,,,,,,,,,,0,,,,,,,0,,,, 0, 0, 0, 0, 0, 0,,,,,,,,,, 0, 0,, 0,,,,, mini golf,, t t pp/t 00 0 e=0, e=0, I 00 I 0 lv 0. ajo sr p p- FJÄRDVÄGEN ULAPPATIE HAGAVÄGEN HAGANTIE luo- ry pum luo- p I P/s AL TY KTY/s LV W VL VL- N INGÅ KOMMUN KYRKY ÅTHAMN DETALJPLAN INKOON KUNTA KIRKONKYLÄ SATAMA ASEMAKAAVA 0..0 SKALA :000 MITTAKAAVA KORDINATSYSTEM ETRS-GK KOORDINAATTIJÄRJESTELMÄ HÖJDSYSTEM N000 KORKEUSJÄRJESTELMÄ. Liitteet.. Kaavaartan pienennös

29 .. Asemaaavamerinnät ja -määräyset AL P/s KTY/s TY VL VL- W Kvartersområde för bostads-, affärs och ontorsbyggnader. Av byggrätten bör minst % och högst 0 % vara affärs-, service- eller ontorsutrymmen. Asuin-, liie- ja toimistoraennusten orttelialue. Raennusoieudesta vähintään % ja enintään 0 % tulee olla liie-, palvelutai toimistotiloja. Kvartersområde för servicebyggnader, där miljön bevaras. På området får placeras affärs- och ontorsutrymmen samt samlingsloaler. yggnationen bör inpassas i ulturlandsapet. I samband med nybyggande bör särsilt beatas, att byggnaden till sin form, sala och material anpassas till miljön. Om planer gällande området bör begäras utlåtande av museimyndigheterna. Palveluraennusten orttelialue, jolla ympäristö säilytetään. Alueelle saa sijoittaa liie- ja toimistotiloja seä ooontumistiloja. Raentaminen tulee sovittaa ulttuurimaisemaan. Uudisraennustöiden yhteydessä on erityisesti otettava huomioon, että raennus muodoltaan, mittaaavaltaan ja materiaaliltaan soveltuu ympäristöönsä. Aluetta osevista suunnitelmista tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. Kvartersområde för versamhetsbyggnader, där miljön bevaras. Området reserveras för versamheter som betjänar båtliv, turism och dylit. Nyoch ombyggnadsåtgärder bör beträffande form, sala och material vara sådana, att byggnadernas med tane på bybilden betydelsefulla aratär bevaras, Tomitilaraennusten orttelialue, jolla ympäristö säilytetään. Alue varataan veneilyä ja muuta matailua palveleville toiminnoille. Toiminnan analta perusteltua asumista saa sijoittaa raennusten toiseen erroseen. Alueella suoritettavien uudisraennus-, orjaus- ja muutostöiden tulee muodoltaan, mittaaavaltaan ja materiaaleiltaan olla sellaisia, että raennusten ylämiljöön annalta merittävä luonne säilyy. Kvartersområde för industri- och lagerbyggnader där miljön ställer särsilda rav på versamhetens art. Området reserveras för båtversamhet. I vartersområdet får inte placeras anläggning eller versamhet som utsätter omgivningen för störande buller, vibrationer, luftförorening, fara för vattendraget eller annan störning. Teollisuus- ja varastoraennusten orttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimusia. Alue varataan veneilyä palvelevaan toimintaan. Alueelle ei saa sijoittaa laitosta tai toimintaa, joa aiheuttaa ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, ilman pilaantumista, vaaraa vesistölle tai muuta häiriötä. Område för närrereation. Över området bör uppgöras en parplan. Lähiviristysalue. Alueelle tulee laatia puistosuunnitelma. Område för närrereation. Området har naturvärden som sa särsilt beatas och bör bevaras huvudsaligen i naturtillstånd. Lähiviristysalue. Alueella on erityisesti huomioon otettavia luontoarvoja ja se on säilytettävä pääosin luonnontilaisena. Vattenområde. Vesialue. Småbåtshamn. /

30 LV Småbåtshamn. På området får byggas utrymmen som betjänar båthamnen samt café- och restaurantutrymmen. yggnaderna och onstrutionerna bör till form, sala och material inpassas i bymiljön. På en del av området tillåtes vinterförvaring av båtar. På området får därtill placeras försäljningsplats för drivmedel betjänande båtversamheten, båttvättanordning o.dyl. samt mattvättplats, vila inte får förorsaa miljöolägenheter för jordmånen eller vattensystemet Venesatama. Alueelle saa raentaa venesatamaa palvelevia tiloja seä ahvila- ja ravintolatiloja. Raennuset ja raenteet tulee muodoltaan, mittaaavaltaan ja materiaaleiltaan sovittaa ylämiljööseen. Osalla alueesta sallitaan veneiden talvisäilytys. Alueelle saa lisäsi sijoittaa veneilytoimintaa palvelevan polttoaineen jaelupisteen, veneiden pesulaitteen yms. seä matonpesupaian, jota eivät saa aiheuttaa ympäristöhaittoja maaperälle tai vesistölle. Linje m utanför planområdets gräns. m aava-alueen rajan ulopuolella oleva viiva. Kvarters-, vartersdels- och områdesgräns. Korttelin, orttelinosan ja alueen raja. Gräns för delområde. Osa-alueen raja. Ritgivande gräns för område eller del av område. Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja. FJÄRDVÄ 0 e = 0, Namn på gata, väg, öppen plats, torg, par eller annat allmänt område. Kadun, tien, atuauion, torin, puiston tai muun yleisen alueen nimi. Kvartersnummer. Korttelinumero. yggnadsrätt i vadratmeter våningsyta. Raennusoieus errosalaneliömetreinä. Romers siffra anger största tillåtna antalet våningar i byggnaderna, i byggnaden eller i en del därav. Roomalainen numero osoittaa raennusten, raennusen tai sen osan suurimman sallitun errosluvun. Exploateringstal, dvs. förhållandet mellan våningsytan och tomtens/ byggnadsplatsens yta. Tehouusluu eli errosalan suhde tontin/raennuspaian pinta-alaan. yggnadsyta. Raennusala. Ritgivande gräns för byggnadsyta. Ohjeellinen raennusalan raja. sr yggnad som sall syddas. Sådan byggnad får inte rivas. Reparations- och ändringsarbeten samt ändring av byggnadens användningsändamål bör vara av sådan art, att byggnadens historist värdefulla eller för bymiljöns bevarande betydelsefulla aratär bevaras. Suojeltava raennus. Raennusta ei saa puraa. Raennusessa suoritettavien orjaus- ja muutostöiden seä äyttötaroitusen muutosten tulee olla sellaisia, että raennusen historiallisesti arvoas tai ylämiljöön annalta merittävä luonne säilyy. / 0

31 ry RKY-område. Området är en del av den risnivå betydande byggda ulturmiljön Ingå a och prästgård. Miljön och den gamla byggnadsstocen på området bevaras och om planer gällande området bör utlåtande begäras av museimyndigheterna. RKY-alue. Alue on osa Inoon iron ja pappilan valtaunnallisesti merittävää raennettua ulttuuriympäristöä. Alueen ympäristö ja vanha raennusanta säilytetään ja että aluetta osevista suunnitelmista tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. Gata. Katu. Öppen plats/torg. På området får uppföras tillfälliga syddsta och onstrutioner samt ordna tillfällig parering. Katuauio/tori. Alueelle saa raentaa tilapäisiä atosia ja raenteita seä järjestää tilapäistä pysäöintiä. Friluftsled. Uloilureitti. pp/t Gata reserverad för gång- och cyeltrafi där infart till tomt är tillåten. Jalanululle ja pyöräilylle varattu atu, jolla tontille ajo on sallittu. För allmän gångtrafi reserverad del av område. Yleiselle jalanululle varattu alueen osa. ajo Ritgivande gräns för örförbindelse från Lilluddsvägen. Ohjeellinen ajoyhteyden sijainti Lilluddentieltä. p p- luo- luo- Instrutiv pareringsplats. Ohjeellinen pysäöintialue. Del av område för småbåtshamn, där utöver parering tillåts vinterförvaring av båtar. Venesatama-alueen osa, jolla sallitaan pysäöinnin lisäsi veneiden talvisäilytys. På loal nivå mycet värdefull lund. Området bör bevaras i naturtillstånd ned undantag av smärre sötselåtgärder såsom fällandet av enstaa träd. Stammarna av fällda eller fallna träd lämnas att förmultna i lunden. Paiallisesti erittäin arvoas lehto. Alue tulee säilyttää luonnontilaisena vähäisiä hoitotoimia, uten ysittäisten puiden aatoa, luuun ottamatta. Kaadettujen tai aatuneiden puiden rungot jätetään lahoamaan lehtoon. Del av område som bör bevaras i naturtillstånd. Leplats jämte syddsområde för åergroda. Strandlandsapet hålls öppet genom lippning eller bete. Luonnonmuaisena säilytettävä alueen osa. Viitasammaon utupaia ja suoja-alue. Rantamaisema pidetään avoimena niittämällä tai laiduntamalla. Del av hamnområde där bryggor och hamnbassäng får placeras. ryggorna och /

32 lv Del av hamnområde där bryggor och hamnbassäng får placeras. ryggorna och områdets andra onstrutioner bör i fråga om utseende och dimensioner anpassas till landsapet och miljön. ryggorna sa placeras enligt en separat plan som sa godännas av ommunen. ehovet av tillstånd enligt vattenlagen för åtgärder som vidtas på området bör larläggas av den myndighet som övervaar vattenlagen. Före vattenbyggnadsarbeten på området, såsom anläggandet av nya bryggor, utreds med hjälp av undervattensinventering huruvida det på området finns submarina fornminnen eller ulturarvsobjet. Satama-alueen osa, jolle saa sijoittaa laitureita ja satama-altaan. Laiturit ja muut alueen raenteet tulee sopeuttaa maisemaan ja miljööseen uloasultaan ja mittasuhteiltaan. Laiturit on sijoitettava erillisen unnan hyväsymän suunnitelman muaisesti. Alueella tehtävien toimenpiteiden vesilain muaisen luvan tarve tulee selvittää vesilaia valvovalta viranomaiselta. Ennen alueella toteutettavaa vesiraennustyötä, uten uusien laitureiden sijoittamista, selvitetään vedenalaisinventoinnin avulla, ono alueella vedenalaisia muinaisjäännösiä tai ulttuuriperintöohteita. Del av område som till sin topografi bör utformas och planteras med träd och busar så, att den bildar ett insynssydd, eller området bevaras i naturtillstånd. Alueen osa, joa on topografialtaan muotoiltava ja istutettava puilla ja pensailla muodostamaan näösuoja, tai alue säilytetään luonnontilaisena. to pum Del av vartersområde, som till höjdläge och beläggning sa utformas som en del av angränsande torg. Korttelialueen osa, joa on oreusasemaltaan ja pinnoitteeltaan muotoiltava osasi viereistä toria. Område reserverat för pumpstation. Pumppaamoa varten varattu alueen osa. /

33 ALLMÄNNA ESTÄMMELSER YLEISET MÄÄRÄYKSET PARKERING ilplatser bör anläggas enligt följande: - för bostäder minst bp / bostad, - för affärsutrymmen minst bp / 0 v-m, - för utrymmen för närservice och offentliga versamheter minst bp / 0 v-m, - för verstäder, småindustri och lagerversamhet minst bp / v-m, - för småbåtshamn minst 0, bp / båtplats. Pareringen bör ordnas i första hand som parering i marplanet eller i separata garage/syddsta. Cyelplatser bör anläggas inomhus minst cp / 0 v-m bostadsyta, doc minst cp / bostad. På LV-område bör cyelplatser anläggas minst cp / båtplatser. PYSÄKÖINTI Autopaioja tulee raentaa seuraavasti: - asuntoja varten vähintään ap / asunto, - liietiloja varten vähintään ap / 0 -m, - lähipalvelutiloja ja julisia toimintoja varten vähintään ap / 0 -m, - verstaita, pienteollisuutta ja varastotoimintaa varten vähintään ap / -m, - venesatamaa varten 0, ap / venepaia. Pysäöinti tulee järjestää ensisijaisesti maantasopysäöintinä tai erillisiin autosuojiin. Kadunpuoleisille julisivuille ei saa sijoittaa autotalleja. Pyöräpysäöintipaioja tulee raentaa sisätiloihin vähintään pp / 0 -m asuintilaa, uitenin vähintään pp / asunto. LV-alueella pyöräpysäöintipaioja tulee raentaa vähintään pp / venepaiaa. YGGNADSSÄTT INOM AL-, P/s- OCH KTY/s -KVARTERSOMRÅDEN Kvarteren bör stadsbildsmässigt sammanjämas med varandra så, att en harmonis, till bybilden och särgårdslandsapet anpassad helhet bildas. yggnaderna bör ha åsta. I nybyggnader bör fasaderna vara huvudsaligen i trä. Fasaderna i byggnadernas marvåning mot Fjärdvägen får inte ge ett slutet intryc. Ventilationsmasinrum får inte placeras på taen. Talandsapet sa vara enelt och prydligt. Placeringen/integreringen av solfångare i tafallet reommenderas. Cyel- och sopsydd, förråd och andra hjälputrymmen an placeras oberoende av byggnadsytornas gränser, doc inte så, att det begränsar byggandet på granntomt. Fasaderna bör till sin stadsbildsmässiga standard motsvara bostadsbyggnaderna fasader. På KTY/s-vartersområde bör till med tane på versamhetens aratär motiverade delar inhägnas på ett till landsapet och ulturmiljön lämpligt sätt. RAKENTAMISTAPA AL-, P/s- JA KTY/s -KORTTELIALUEILLA Korttelelit tulee sovittaa aupuniuvallisesti yhteen siten, että muodostuu harmoninen, yläuvaan ja saaristomaisemaan soveltuva oonaisuus. Raennusissa tulee olla harjaatto. Uudisraennusten julisivujen tulee olla pääosin puusta. Raennusten maantasoerrosten julisivut Ulappalietä vastaan eivät saa antaa umpinaista vaiutelmaa. Ilmanvaihtoonehuoneita ei saa sijoittaa atoille. Kattoilmeen tulee olla seleä ja siisti. Aurinoeräimien sijoittaminen/integroiminen aton lappeisiin on suositeltavaa. Polupyörä- ja jäteatoset, varastot ja muut aputilat voidaan sijoittaa raennusalan rajoista riippumatta, ei uitenaan siten, että se rajoittaa raentamista naapuritontille. Julisivujen tulee olla aupuniuvalliselta tasoltaan asuinraennusia vastaavia. KTY/s-orttelialue tulee toiminnan annalta tarpeellisin osin aidata maisemaan ja ulttuuriympäristöön sopivalla tavalla. SOPHANTERING /

34 SOPHANTERING Sophanteringen bör förverligas i enlighet med en separat sophanteringsplan som byggaren uppgör i samband med bygglovsanhållan. JÄTEHUOLTO Jätehuolto on toteutettava raentajan toimesta raennuslupahaemusen yhteydessä laadittavan erillisen jätehuoltosuunnitelman muaisesti. EAKTANDE AV ÖVERSVÄMNINGSRISK Vid nybyggnad sa översvämningsrisen beatas. Det högsta högvattenståndet är +,00 m.ö.h. och marginalen för vågorna ytterligare 0 cm. Havsvattnet an sada onstrutioner som ligger under +,0 m.ö.h. (N000). Konstrutioner som tar sada när de blir futiga får inte placeras under denna höjdnivå utan ändamålsenlig isolering mot vatten. Lägsta höjdläge för örled som fungerar som utrymningsväg är +,0 m.ö.h. TULVARISKIN HUOMIOON OTTAMINEN Uudisraentamisessa tulee huomioida tulvarisi. Ylin tulvaoro alueella on +,00 mpy ja aaltoiluvara 0 cm. Koreustason +,0 mpy (N000) alle raennettaessa merivesi voi vaurioittaa raenteita. Sen alapuolelle ei tule sijoittaa astuessaan vaurioituvia raenteita ilman asianmuaista vesieristystä. Poistumistienä toimivan uluväylän alin sallittu oreusasema on +,0 mpy. DAGVATTENHANTERING Utgångspunten för planeringen av dagvattenhanteringen bör vara en naturenlig behandling av vattnen. Dagvattnen bör i första hand ledas via öppna fåror i marplanet så, att dagvattensänorna längs ör- och gångleder an tjäna ocså som översvämningsrutter. I friområdena bör planeras dagvattenhanteringsområden av våtmarstyp för att förbättra dagvattnens valitet. Från pareringsområdena och andra gårdsområden med ogenomsläpplig beläggning bör dagvattnen ledas genom en dagvattenonstrution, vars dimensionerande volym är en halv ubimeter per 0 m ogenomsläpplig maryta. Konstrutionen an anläggas även inom VL-område. HULEVESIEN HALLINTA Hulevesien hallinnan suunnittelun lähtöohtana tulee olla luonnonmuainen vesien äsittely. Hulevesiä tulee pyiä ensisijaisesti johtamaan maanpäällisissä avouomissa siten, että uluväylien viereiset hulevesipainanteet voivat toimia myös tulvareitteinä. Vapaa-alueille tulee suunnitella osteiotyyppisiä hulevesien hallinta-alueita hulevesien laadun parantamisesi. Raennettavien pysäöintialueiden ja muiden vettä läpäisemättömien piha-alueiden hulevedet on johdettava eteenpäin hulevesiraenteen autta. Hulevesiraenteen mitoitustilavuuden tulee olla puoli uutiometriä joaista sataa vettä läpäisemätöntä pintaneliömetriä ohden. Raenne voidaan sijoittaa myös VL-alueelle. NÄRREKREATIONSOMRÅDE VL Genom området bör anläggas en strandstig som följer strandlinjen. På området får därtill placeras motions- och rereationsanläggningar såsom sandplan för bollspel, sridsobana och badstrand med behövliga omlädningssydd och servicebyggnad, samt mattvättplats. Vassområdet hålls öppet genom lippning eller bete. Versamheterna och onstrutionerna bör planeras och förverligas så, att de inte föranleder sadliga onsevenser för vattenförhållandena i lunden som sa bevaras i naturtillstånd. I området bör åergrodans naturliga rörelse från stranden till sogen möjliggöras vid den noggrannare planeringen av bl.a. grönförbindelser och terrasseringar. LÄHIVIRKISTYSALUE VL Alueen läpi tulee sijoittaa rantalinjaa myötäilevä rantaraitti. Alueelle saa lisäsi sijoittaa pienimuotoisia liiunta- ja viristystoimintoja, uten hieaenttiä pallopeleille, luistinradan seä uimarannan tarvittavine puusuojineen ja huoltoraennusineen, seä matonpesupaian. Ruovioalue pidetään avoimena niittämällä tai laiduntamalla. Toiminnot ja raenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, etteivät ne aiheuta haitallisia vaiutusia luonnontilaisena säilytettävän lehdon vesiolosuhteisiin. Alueella tulee mahdollistaa viitasammaoiden luontainen liiuminen rannalta metsään mm. viheryhteysiä ja maaston pengerrysiä taremmin suunniteltaessa. NÄRREKREATIONSOMRÅDE VL- /

35 NÄRREKREATIONSOMRÅDE VL- Öster om lunden som sa bevaras i naturtillstånd sa låtas utveclas som ett naturenligt bussit. LÄHIVIRKISTYSALUE VL- Luonnontilaisena säilytettävän lehdon itäpuolelle annetaan ehittyä luontainen pensaserros... Tilastolomae Alue Alue (ha) -m AL 0, 0 KTY/s 0, 0 LV, 00 P/s 0, 00 TY 0, VL,0 0 VL-,0 W, Tiealue 0, Yht., 0

36

Inkoonrannan asemakaava

Inkoonrannan asemakaava Inoonrannan asemaaava Kaavaselostus Hyv. KV...... Kaavaprosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inoon unta Aija Aunio aavoitusaritehti Minna Penttilä Kaavoituspäälliö

Lisätiedot

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5

6:39 17,5 1:92 17, , : ,1 1:43 14,9. ar 10 1:104 1:137 1:140 1: :117. e= , Päiväkoti 1:114 1:115 13,5 000 : :, :,, :, : YO : : e=0.0 : 00,, t,0,, sr- Liusallio :, 0 LÄ : Joila :0 :, 00 m 0 : 0 : db( A) :, : : t t 0, 0 : Paila, :0, : : :0, :, : : H.as Paloasema Kpa,,, : : : :,,0, : :, 00 Kunnantalo : :

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTA III J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Kohde Haija/ aloite Asemaaavamuutosen toitus ja tavoite Kaavoitus

Lisätiedot

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3

YK LPA-3 AP-1 AL-3 AO-1. Kirkko. srk-1 418:5:28 418:5:2. srk-1 418:5:23. +a/t 418:7:3. + a/t 418:7:17. IIu2/3. ar III a/t 80 % a/t 418:6:3 29112016 1:1000 KOPO KAAVAYHDSTELMÄSTÄ Kaupunisuunnittelu Kaupuniehityspalvelut Salon aupuni 418:5:2 418:5:23 418:5:28 418:6:3 418:7:3 418:7:5 418:7: 418:9:0 Kirorinne Tammilehdonuja KANTTORNPUSTO + nä

Lisätiedot

Kirkonkylän sataman asemakaava

Kirkonkylän sataman asemakaava Kirkonkylän sataman asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 31.10.2018 Kaavaprosessi ja käsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus OAS ja valmisteluaineisto nähtävillä (MRL 62 ja MRA 301)

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: //0 A0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109.

: : :250 1: Tehdas. hule4 hule4. hule4 VIII 109. 0 0 0 0 0 00 0 0 0 0 0. 0. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0.0 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0.. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. Ras lev m Ras. Ras lev m 0 0 : :0-0-0 -- 0 0 0 0 cc 0 0 0 0 cc 0 00 as

Lisätiedot

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU

SOMERONTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OLLIKKALA 6 KAAVA-ALUE SIJAINTIKARTTA m HÄMEENOJANKATU HÄMEENTIE KASVITARHANPOLKU PUUSEPÄNKATU KAAVA-ALUE NNSTÖNKATU HÄMEENTE PUUSEPÄNKATU KASVTARHANPOLKU HÄMEENOJANKATU KETOPELLONKATU NNSTÖNKATU JOKPELLONKATU SALONOJANKATU RAJAKATU PUUTARHAPOLKU RAJAKATU PUUTARHAKATU TALVELANKATU HÄMEENTE TALVELANKATU

Lisätiedot

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue

Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Pappilanlammen asemakaavan muutos, kortteli 107, osa korttelia 105 sekä katualue ULVILAN KAUPUNKI Maanäyttöosasto Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pappilanlammen asemaaavan muutos, ortteli 0, osa orttelia 0 seä atualue Diai /0.0.0/0 . Suunnittelualue Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE KONTIOLAHDEN KUNTA Teninen osasto Kaavoitus 11.09.2017 KONTIOLAHDEN KUNTA KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KÄRJEN ALUEELLE KAAVASELOSTUS EHDOTUS 11.09.2017 Osoite: Puhelin: Sähöposti: Internet:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) . KAUPUNGINOSAN ANTTILAN KORTTELIN 4 OSAN (TONTTI ) ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus A.R. 2.4.20 YMPÄRISTÖTOIMEN K AAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

NAPINKULMAN AK-MUUTOS

NAPINKULMAN AK-MUUTOS Luonnoset ja onseptisuunnitelma LÄHTÖTILANNE LÄHTÖTILANNE KAUPUNKIKUVASELVITYS /3 Asemaaavamuutosen tavoitteena on mahdollistaa uudisraentaminen Imatranosen eseisellä paialla olevalle Osuuspanin tontille

Lisätiedot

Inkoonrannan asemakaava. Kaavaselostus EHDOTUS

Inkoonrannan asemakaava. Kaavaselostus EHDOTUS Inoonrannan asemaaava Kaavaselostus EHDOTUS.... Kaavarosessi ja äsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inoon unta Aija Aunio aavoitusaritehti Minna Penttilä Kaavoitusäälliö Kaavaluonnos

Lisätiedot

Silvolanmetsän asemakaava, A1406

Silvolanmetsän asemakaava, A1406 Kaarinan aupuni Silvolanmetsän asemaaava, A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma..0 KAARINAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖPALVELUT 0 A0..0 DA: /0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264)

Oskarinaukion asemakaavan muutos (A5264) Kainan aupuni Osinauion asemaaavan muutos (A564) osallistumis- ja viointisuunnitelma DA: 67/06 OSALLISTUMIS- JA AROINTISUUNNITELMA A564 5..07 Maanäyttö- ja raennuslain 63 muainen osallistumis- ja viointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutos: Kukostensyrjäntie 19 Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemakaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. SELOSTUS Asemaaavan muutos: Kuostensyrjäntie Kaavanro: MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU Asemaaavaselostus, joa osee.. päivättyä asemaaavaarttaa. Kohde /Tunnistetiedot Vaiheet HML//.../. aupunginosa, tontti --- Vireilletulo

Lisätiedot

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA KALLAKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUOS Liite aupuniehitysen lautaunnan esityslistaan nro 6, 7..08 asia nro 49 Asemaaava osee: Osaa tiloista 79:4:4: Hallamaa ja 79:4:4:7

Lisätiedot

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki.

SOPIMUS ASEMAKAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISESTÄ KIINTEISTÖLLÄ Salon kaupunki, jäljempänä tässä sopimuksessa kaupunki. SON KAUPUNK Kaupunginhallitus SOPMUS ASEMAKAAVOTUKSEN KÄYNNSTÄMSESTÄ KNTESTÖLLÄ 7-99--. SOPMUSOSAPUOLET Salon aupuni, jäljempänä tässä sopimusessa aupuni. Osoite: Salon aupuni, Kaupunisuunnittelu Hornintie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TALSOILA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA I B ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTEU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-AUEEN RAJAUS Kaavoitus ohde OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA TASOIA

Lisätiedot

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10.

9 ALIKERAVA 381 AK-58 AK-69 LPA-22 259 K-8 LPA-22 LPA 314 K-27 AK-43 LPA AK-43 T-1 2:146 SAMPOLANKATU SIBELIUKSENTIE. i-21. 40 db. 40 db +68.10. 8 0 8. Kp 0 8. 8. LPA- :6 0--6-M60.7 8..6 6 I II.8 KESKUSTA K-8 t 7 II 0 SAMPOLANKATU...0 SIBELIUKSENTIE.. 0 öintitalo SANTANIITYNKUJA Santaniitynuja 8 8.6 8. 8 AK-6 8 SANTANIITYNKUJA pp/t LPA 0 AK- 7

Lisätiedot

Inkoonrannan asemakaava

Inkoonrannan asemakaava Inkoonrannan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.9.2018 Kaavaprosessi ja käsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus Kaavan laatijat Inkoon kunta Aija Aunio vt. kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

Kaavaselostus Ehdotus

Kaavaselostus Ehdotus Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos WWE0221 ehdotus 25.9.2013 1 Kaavaselostus Ehdotus 25.9.2013 WWE0221 Nailan unta Villilänahon asemaaava ja asemaaavan muutos Ehdotus Vireilletulo:

Lisätiedot

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930

Ala-Lemun kartanon asemakaava ja asemakaavan muutos A3930 Kaarinan aupuni Ala-Lemun artanon asemaaava ja asemaaavan muutos A0 osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: // A0.... Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis-

Lisätiedot

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

VINNARIN PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA VNNARN PÄVÄKODN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemaaavan muutos osee: Vinnarin aupunginosan orttelin tontteja ja seä atualuet. Asemaaavalla muodostuu: Vinnarin aupunginosaan ortteli

Lisätiedot

INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 8..04 INKOON KUNTA INKOON KUNTA Kesustan satama-alueen asemaaavan muutos 8..04 INKOON KUNTA KESKUSTAN SATAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Porin kaupunkisuunnittelu 15.10.2013 Asemakaava tunnus 609 1616 VANHANKOIVISTON (4.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN KIINTEISTÖJEN :80, :8, :8, : 84 JA POHJOLANTIEN (OSA) JA UNTAMONPUISTON (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS Porin aupunisuunnittelu.0.0 Asemaaava

Lisätiedot

-0-- -0-- -0-- -0--0-0--0-0--5-0-- -0-- 000-0--5 p- -0--5-0--, -0--0 Urh. Siei sentie -0-- -0-- -0-- KUMOTTAVA KAAVAN OSA -0-- -0-- Tapiola SIEKKISENT IE -0-- -0-- -0--0-0-- -0-- -0-- -0-- 500 00-0--0-0--0

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT KORTTELEIDEN TONTTIJAOT JA TONTTIJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue KAUNASTEN KAUPUNK Maanäyttöysiö ASEMAKAAVAN LAATMNEN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ NHN LTTYVÄT KORTTELEDEN TONTTJAOT JA TONTTJAON MUUTOKSET Koivuhovin alue OSALLSTUMS- JA ARVONTSUUNNTELMA Miä osallistumis-

Lisätiedot

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 55 TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS LIINAHARJA 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN TONTTI 3 (KAURAPELLONTIE 6) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 160 Porin aupunisuunnittelu 12..2016 Asemaaavan tunnus 609 160 Asemaaavan diaari Dnro PORI/213/201

Lisätiedot

Kaavaselostus, valmisteluvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA

Kaavaselostus, valmisteluvaihe L29 KARSTUNRAITTI 1. KAUPUNGINOSA ANTTILA Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus AO.8.0 Kaavaselostus, valmisteluvaihe L KARSTUNRAITTI. KAUPUNGINOSA ANTTILA KORTTELEIDEN, JA 8 SEKÄ KORTTELEIDEN JA OSAN JA VIRKISTYS- JA KATUALUEIDEN ASEMAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

KLAUKKALA. NURMIJÄRVEN KUNTA YMPÄRISTÖTOIMIALA Asemakaavoitus JÄRVI- HAKA. Ropakkotie. Vanha-Klaukka. Viirinlaakso KLAUKKALA, Roosankuja.

KLAUKKALA. NURMIJÄRVEN KUNTA YMPÄRISTÖTOIMIALA Asemakaavoitus JÄRVI- HAKA. Ropakkotie. Vanha-Klaukka. Viirinlaakso KLAUKKALA, Roosankuja. Korsipolu 77 Järvimaanaari 8 Tilanj. Tilantie Tilanpolu P 0 Viirinlaaso Jäähalli 0 Ropao Kärcher Mecanova Paauspojat Lepsämäntie Metsähiirent. Myyränt. Meaaniont. Asentajant. Päästäisent. Hiirenhäntä Kotihiirent.

Lisätiedot

KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS TEKNINEN VIRASTO Mittaus ja aavoitus aavatyö 9 9.8.017 KALATTOMAN ITÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KÄSITTELYVAIHEET Vireilletulo, KH 18.4.016 TeL luonnos 17.1.017 6 Luonnos nähtävillä.. 4..017

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus JA Kaavaselostus ehdotusvaihe

Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus JA Kaavaselostus ehdotusvaihe Lohjan aupuni Ympäristötoimi Kaavoitus JA 0..0 Kaavaselostus ehdotusvaihe L0 Suurlohjanatu. aupunginosa Anttila Kortteleiden ja seä atualueen asemaaavan ja tonttijaon muutos . perus- ja tunnistetiedot

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015

RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS 09.06.2015 A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y L E H M US T I E 7 A 0 7 0 T U R K U 0-44 96 RUSKO HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS tar 1.09. 09.06. RUSKO HIIDENVAINION ASEMA- KAAVAN

Lisätiedot

LUONNOS KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KUOKKALAN YHTENÄISKOULU

LUONNOS KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KUOKKALAN YHTENÄISKOULU LUONNOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN JA KORTTELIN TONTIN SEKÄ KATU-, PYSÄKÖINTI- JA VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KUOKKALAN YHTENÄISKOULU KAAVATUNNUS :0 KAAVAN PÄIVÄYS..0

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015

Kaupunkisuunnittelu 17.8.2015 VANTAAN KAUPUNKI MIEIPITEIDEN KOONTI Kaupunisuunnittelu..0 MR :N MUKAISEEN KUUEMISKIRJEESEEN..0 VASTAUKSENA SAADUT MIEIPITEET JA KANNANOTOT ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA NRO 009, MARTINAAKSO YHTEENSÄ KANNANOTTOJA

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651

Runko-Rojolan asemakaavan muutos A23651 Kaarinan aupuni Runo-Rojolan asemaaavan muutos A osallistumis- ja arviointisuunnitelma A 0..0 Maanäyttö- ja raennuslain muainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Yli-Anttilantie 27, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Yli-Anttilantie 27, asemakaavan muutos ASEMAKAAVA SELOSTUS Yli-Anttilantie 7, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan asemaaavan muutos orttelissa 7 tontilla LUOOS :0 HYVIKÄÄ KAUPUKI KAAVOITUS.9.07 0 Yli-Anttilantie 7 Asemaaavan muutos

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Kaava N 196 Nummela, korttelin 87 osan vaiheittainen asemakaavan muutos (Prisman pysäköintialue)

Kaava N 196 Nummela, korttelin 87 osan vaiheittainen asemakaavan muutos (Prisman pysäköintialue) Kaava N 196 Nummela, orttelin 87 osan vaiheittainen asemaaavan muutos (Prisman pysäöintialue) Valmisteluaineiston selostus Kate 6.6.2018 44 ate om Asia 210/10.02.03/2018 Kaavan laatija: Miia Ketonen, aavasuunnittelija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA Hyvinään auungin. auunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVKÄÄ KAUUK TEKKKA JA YMÄRSTÖ KAAVOTUS.6.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma :00 OSALLSTUMS- JA ARVOTSUUTELMA

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31

ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpankatu 31 ASEMAKAAVAN SELOSTUS (valmisteluvaihe) Helletorpanatu 31 Hyvinään aupungin 18. aupunginosan, Nummenäri, asemaaavamuutos osassa orttelia 1731 18:021 HYVINKÄÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 3.9.2019 HELLETORPANKATU

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVA SELOSTUS Vehoja, asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan asemaaavan muutos orttelissa. :00 HYVIKÄÄ KAUPUKI TEKIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS..05 Asemaaavan selostus :00 ASEMAKAAVA SELOSTUS,

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos

Kiuruveden kaupunki Korkeakankaan asemakaavan muutos iuruveden aupuni eninen palveluesus OSASMS- JA ARVONSNNMA Päivitetty.. iuruveden aupuni oreaanaan asemaaavan muutos Aloite Suunnittelualue Suunnittelun lähtöohdat Suunnittelun alustavat tavoitteet Maanomistus

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA asemakaavan muutos OSALLISUMIS- JA ARVIOINISUUNNIELMA asemaaavan muutos Hyvinään aupungin. aupunginosan orttelia 0 oseva asemaaavan muutos 0:0 HYVINKÄÄN KAUPUNKI EKNIIKKA JA YMPÄRISÖ KAAVOIUS 0.0.0 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

5:75 5:75 5:75 5:75 7,6 7,6 5:77 5:77 5:77 5:77 20:9 20:9 20:9 20:9 5:100 5:100 5:100 5:100 20:9 20:9 20:9 20:9 7,2 20:8 20:8 20:8 20:8 5:98 5:98

5:75 5:75 5:75 5:75 7,6 7,6 5:77 5:77 5:77 5:77 20:9 20:9 20:9 20:9 5:100 5:100 5:100 5:100 20:9 20:9 20:9 20:9 7,2 20:8 20:8 20:8 20:8 5:98 5:98 Erillispientalojen orttelialue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: m aava-alueen rajan ulopuolella oleva viiva. Korttelin, orttelinosan ja alueen raja. Osa-alueen raja. Ohjeellinen tontin/raennuspaian

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Riihimäi, Valio Oy Riihimäen meijeri asemaaavamuutos 10.1.2012, taristettu 7.3.2013 Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma RIIHIMÄEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.7.2011, päivitetty

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI FCG Suunnittelu ja teniia Oy Kauniaisten aupuni KESKUSTA ASEMAKAAVAMUUTOS, RADAN POHJOISPUOLI, RATATYÖLÄISTEN KORTTELI Kaavaselostus 6-C783 Yhdysuntalautaunta 5..008 58 Kaavaluonnos nähtävillä MRL 6, MRA

Lisätiedot

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma

KESKILOHJAN ASEMAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma KESKILOHJAN ASEAPAIKKA Asematoimintojen tilavaraussuunnitelma.. ESIPUHE LÄHTÖKOHDAT Asemaaavamuutos Tehtävänä oli suunnitella Kesilohjan auunginosassa sijaitsevan rautatieseisaeen alustavat liiennejärjestelyt

Lisätiedot

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264)

OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A5264) KAARINAN KAUPUNKI OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564) SELOSTUS..07 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 07 OSKARINAUKION ASEMAKAAVAN MUUTOS (A564). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavalla

Lisätiedot

LIIKENNESELVITYS LAIHIA, MAUNULAN TE- OLLISUUSALUEEN ASE- MAKAAVA

LIIKENNESELVITYS LAIHIA, MAUNULAN TE- OLLISUUSALUEEN ASE- MAKAAVA Vastaanottaja Teninen johtaja Jari Mansia-aho Laihian unta Asiairjatyyppi Kaavaselostusen liiteraportti Päivämäärä /0 LKENNESELVITYS LAIHIA, MAUNULAN TE- OLLISUUSALUEEN ASE- MAKAAVA LKENNESELVITYS Päivämäärä

Lisätiedot

Kaavoituskatsaus 2017 sekä kaavoitusohjelma vuosille

Kaavoituskatsaus 2017 sekä kaavoitusohjelma vuosille Kaavoitusatsaus 07 seä aavoitusohjelma vuosille 08-09 Kate..07 76 Kate om Kh 7..07 Kv..0 ESIPUHE Viime vuonna julaistiin ensimmäistä ertaa yhdistetty aavoituohjelma ja aavoitusatsaus. Käytäntö vähensi

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki

Asemakaavan selostus LIIKEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Haapajärven kaupunki Haaajärven auuni Asemaaavan selostus KEKESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Selostus liittyy..0 äivättyyn Haaajärven Ronaalan auunginosan orttelia, orttelin tontteja ja seä näihin liittyviä atu- ja torialueita

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 (5) Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, 88300 Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luhtaniemen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taajaman asemakaavan laajennus ja muutos Suunnittelualueen sijainti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS

MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS LUONNOS h 07.0.0 MAANKÄYTTÖ- JA LUOVUTUSSOPIMUS OSAPUOLET Maanomistaja: Nummelan Työväenyhdistys Elo ry, jäljempänä maanomistaja c/o Matti Waara Mäyrääntie 7 0300 Nummela Kunta: Vihdin unta, jäljempänä

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 4. kaupunginosan korttelin 22 tonttia 1 sekä katu- ja virkistysaluetta

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 4. kaupunginosan korttelin 22 tonttia 1 sekä katu- ja virkistysaluetta NOKIAN KAUPUNKI 4-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 4. aupunginosan orttelin 22 tonttia 1 seä atu- ja viristysaluetta Asemaaavan muutosella muodostuu 4.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Kirkonkylän sataman asemakaava

Kirkonkylän sataman asemakaava Kirkonkylän sataman asemakaava Kaavaselostus EHDOTUS 22.1.2019 Kaavaprosessi ja käsittelyvaiheet Kaavatyö vireille ja OAS Kuulutus OAS ja valmisteluaineisto nähtävillä (MRL 62 ja MRA 301) Kaavan laatijat

Lisätiedot

Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000

Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000 Kitee, KAAVA 205 SIVU 1/6 KITEE SUORLAHTI PUHOKSEN/SUORLAHDEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVA 1:2000 ASEMAKAAVA KOSKEE MAANTIE 15524 (LEPIKONTIEN) POHJOISPUOLELLA OLEVAA ORIVEDEN RANTAAN ULOTTUVAA 288 HA:N SUURUISTA

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 25 tonttia 10. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemaaavan muutos osee Noian aupungin 10. aupunginosan orttelin 25 tonttia 10. Kaavamuutosalue sijaitsee Pitäniemen alueella noin 3 m Piralaistorilta itään.

Lisätiedot

KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS 17: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS 17: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU KAAVATUNNUS :03 8..09 :03 / KORTEPOHJAN PÄIVÄKOTI JA KOULU / ASEMAKAAVASELOSTUS () SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ... 3. Kaava-alue...

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ASKOLAN KUNTA Sorvasuontien varren asemakaava (tilat ja ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa ( MRL 63 ja 64 ) esitetään

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos, (valmisteluvaihe)

Asemakaavan selostus Karsikkotie 1, Asemakaavan muutos, (valmisteluvaihe) Asemaaavan selostus Karsiotie 1, Asemaaavan muutos, (valmisteluvaihe) Hyvinään aupungin 17. aupunginosan orttelin 1618 tonttia 1 ja siihen liittyvien atu- ja puistoalueiden asemaaavan selostus 17: 037

Lisätiedot

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

KANGASRINNE (Huhta 4) KAAVATUNNUS 20: ASEMAKAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S KANGASRINNE (Huhta ) KAAVATUNNUS :.5.9 : / KANGASRINNE (Huhta ) / ASEMAKAAVASELOSTUS () SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ.... Kaava-alue.... Tiivistelmä asemaaavasta....

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

LIPSASEN KIINTEISTÖ LINNA (1.) KAUPUNGINOSA, KORTTELI 9, TONTTI 11 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS.

LIPSASEN KIINTEISTÖ LINNA (1.) KAUPUNGINOSA, KORTTELI 9, TONTTI 11 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. 1 LINN (1.) KUPUNGINOS, KORTTELI 9, TONTTI 11 SEMKVN MUUTOKSEN 609 1629 SELOSTUS. LIPSSEN KNTEISTÖ Porin aupunisuunnittelu 30.10.201 semaaavan tunnus 609 1629 semaaavan diaari Dnro PORI/2088/10.02.03/201

Lisätiedot

Erillispientalojen alueet (AO) korttelin 2006 tontit 1-2 ja korttelin 2007 tontti 1

Erillispientalojen alueet (AO) korttelin 2006 tontit 1-2 ja korttelin 2007 tontti 1 Kaaoitus Raentamistapaohjeet.0.0 Raennusalonta: p., Jyri Toianen p. 00 aaoitus: Pasi Aromäi, p. 0, Eeliina Eteläosi, p. 09 Littoisten rannan asemaaaan muutos / Furuberg raentamistapaohjeet Alueen uaus

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVA 507 MANSIKKANTTY ASEMAKAAVAN SELOSTUS PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot PORVOO MANSIKKANTTY. aupunginosa orttelit xxxx-xxxx, atu- ja puistoalueet Asemaaavan muutos osee osaa iinteistöstä

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

SUVANNONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SUVANNONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAV ASELOSTUS SUVANNONTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Harjavallan aupungin Vareselan aupunginosan ortteleita 6 ja seä atu-, puisto- ja vesialuetta oseva asemaaavan muutos. Sitova tonttijao: Varesela ortteli

Lisätiedot

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931)

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931) KAARINAN KAUPUNKI ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9) SELOSTUS..08 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 08 ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Ala-Lemun niemen

Lisätiedot

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA

KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA KESKUSTA VI A ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS..0 KESKUSTA VI A ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Asemaaavan muutosen selostus, joa osee. päivänä mrasuuta

Lisätiedot

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931)

ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A3931) KAARINAN KAUPUNKI ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9) SELOSTUS 8..09 KAARINAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYSPALVELUT 09 ALA-LEMUN NIEMEN ASEMAKAAVA (A9). PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Tunnistetiedot Ala-Lemun niemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ YLÖSTALONTIE-PELTOMÄENTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 15.2.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

XIV K-6 K-6. Oppipojankuja k-3. k pp/h SEUNALANKUJA

XIV K-6 K-6. Oppipojankuja k-3. k pp/h SEUNALANKUJA 0 00 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0-0- -0- -0- -0-0 -0- -0- Kauatori leiipaia Keravan auio Kaupungintalo Posti Pysäöintitalo t t t t t t t t t t t t V XV V XV XV V V Allas --K000 --K000 Niinuja Sibeliusentie

Lisätiedot

ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS ROBINTIE ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS.5.0 ROBINTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luonnosvaihe ilmauva 05 Blom Salon aupuni Tehdasatu, 00 SALO PL, 0 SALO www.salo.fi salo@salo.fi Y-tunnus: 039533- . Peus- ja

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot