1 LIITE Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 LIITE Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus"

Transkriptio

1 1 LIITE 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa esitetään suunnitelma kaavan laatimisessa noudatettavista osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyistä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 2. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kiviahon alueella. Alueelle tutkitaan kahta eri asemakaavavaihtoehtoa, jotka eroavat rajaukseltaan ja kulkuyhteyksiltään. Alueiden koot ovat noin 4 ja 4,6 ha. Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. Vaihtoehdossa A suunnittelualueena on vain punaisella rajattu osa sinisellä merkitystä tilasta 15:24. Vaihtoehdossa B suunnittelualueena on koko punaisella viivalla rajattu alue.

2 2 LIITE 1 3. Tavoitteet Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asemakaavoittaa joitakin erillispientalon tontteja sekä osoittaa paikka Vätäräistentien ympäristön matkaviestintukiasemaa varten Kaavoitustilanne Maakuntakaava Maakuntavaltuusto on hyväksynyt Pirkanmaan 1. maakuntakaavan ja valtioneuvosto on vahvistanut sen Maakuntakaavan mukaan suunnittelualue on taajamatoimintojen aluetta (A). Maakuntakaavan 2040 suunnittelu on aloitettu ja siihen liittyviä selvityksiä on tehty. Ote Pirkanmaan 1. maakuntakaavasta. Suunnittelualueen sijainti on merkitty karttaan punaisella ympyrällä. Osayleiskaava Suunnittelualueella on voimassa Kuljun-Marjamäen-Moision-Keskustan osayleiskaava, joka on vahvistettu Suunnittelualue on osayleiskaavassa pientalovaltaista asuntoaluetta (AP), lähivirkistysaluetta (VL) ja maa- ja metsätalousaluetta (MU-3).

3 3 LIITE 1 Ote osayleiskaavasta. Suunnittelualue on merkitty kaavakarttaan punaisella soikiolla. Asemakaava Suunnittelualueen etelä- ja itäpuolella on asemakaavoitettua Kiviahon asuntoaluetta. Eteläpuolinen Kiviahon luoteiskulman asemakaava on tullut voimaan vuonna Vaihtoehdossa 2 on mukana myös Oravanmarjatien varressa sijaitsevaa kaavamuutosaluetta. Ote asemakaavayhdistelmästä. Tilan 15:24 alue on merkitty sinisellä.

4 4 LIITE Suunnittelualuetta koskevat suunnitelmat ja selvitykset Sito-rakennuttajat on laatinut TeliaSoneran toimeksiannosta selvityksen Tuulivallan alueelle rakennettavasta matkaviestintukiasemasta. Suunnittelualueella on tehty liito-oravaselvitys maaliskuussa Arvioitavat vaikutukset Kaavoittaja arvioi asemakaavan toteuttamisesta aiheutuvat vaikutukset rakennettuun ja luonnonympäristöön. Vaikutusten arviointi esitetään kaavaselostuksessa. Kaavoituksen yhteydessä arvioidaan seuraavat asemakaavan vaikutukset: vaikutukset luonnonoloihin vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen vaikutukset palveluihin vaikutukset asumiseen vaikutukset virkistykseen vaikutukset ympäristön häiriötekijöihin taloudelliset vaikutukset vaikutukset tekniseen huoltoon vaikutukset liikenneturvallisuuteen ja liikenteen järjestämiseen 5. Osalliset Suunnittelutyön osallisiin kuuluvat mm: maanomistajat rajanaapurit suunnittelualueella toimivat yhdistykset suunnittelualueen ja lähiseudun asukkaat kunnan hallintokunnat viranomaiset o Pirkanmaan ELY-keskus o Pirkanmaan maakuntamuseo o Tampereen aluepelastuslaitos Lempäälän Lämpö Oy Lempäälän Vesi LNI Verkko Oy Elisa Oyj/Verkonsuunnitteluosasto TeliaSonera Osallisten luetteloa täydennetään tarvittaessa. Osallisia ovat kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä viranomaiset, joiden toimialaa suunnittelu koskee (MRL 62 ). 6. Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen 6.1. Kaavoituksen vaiheista tiedottaminen Asemakaavahankkeen vireilletulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman, kaavaluonnoksen ja kaavaehdotuksen nähtävilläolosta ilmoitetaan Lempäälän-Vesilahden Sanomissa, kunnan Internet-sivuilla ja Lempäälän kunnan virallisten kuulutusten ilmoitustaululla.

5 5 LIITE Nähtävilläolojen järjestäminen Kaava-asiakirjoja pidetään nähtävillä kunnan palvelupisteessä ja kunnan Internet-kotisivuilla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa pidetään nähtävillä koko kaavan valmisteluvaiheen ajan, ja siihen tehdään työn kuluessa tarvittavia muutoksia ja täydennyksiä. Kaavaluonnosta pidetään nähtävillä 14 päivän ajan ja kaavaehdotusta 30 päivän ajan. Jos kaavaehdotuksen nähtävilläolon jälkeen ilmenee syitä tehdä kaavaehdotukseen olennaisia muutoksia, se asetetaan korjattuna uudelleen nähtäville Mielipiteiden ja muistutusten esittäminen Osalliset voivat tehdä huomautuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Huomautus tulee tehdä ennen asemakaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville. Kaavaluonnoksesta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti tai suullisesti. Kaavaehdotuksesta voi esittää kirjallisia muistutuksia sen nähtävilläoloaikana. Kaavoittaja antaa mielipiteisiin ja muistutuksiin perustellut vastaukset. Muistutuksen esittäjällä on oikeus saada muistutukseen kirjallinen vastine, jos hän antaa muistutuksen yhteydessä osoitetietonsa. Mielipiteet ja muistutukset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimittaa henkilökohtaisesti kunnan palvelupisteeseen tai lähettää postitse osoitteeseen: Lempäälän kunta Tekninen toimi PL Lempäälä Suulliset mielipiteet kaavaluonnoksesta voi esittää asemakaavan suunnittelijalle Valitusoikeus Osallisilla ja kunnan jäsenillä on oikeus esittää Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitus kaavan hyväksymispäätöksestä valitusaikana, joka on 30 vuorokautta kaavan hyväksymispäätöksen julkistamisesta. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä voi valittaa edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Viranomaisyhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään Pirkanmaan ELY-keskukselle. Asemakaavaluonnoksista pyydetään osallisilta viranomaisilta alustavat lausunnot ja asemakaavaehdotuksesta virallinen lausunto. Tarvittaessa järjestetään viranomaisten työneuvotteluja. 7. Kaavoitusta koskevat päätökset ja sopimukset Lempäälän kunnanvaltuusto on hyväksynyt Lempäälän kunnan taloussuunnitelman vuosiksi Taloussuunnitelman mukaan Kiviahon pohjoisosan laajennuksen asemakaava kuuluu asemakaavoitettavien alueiden ryhmään A, eli niihin asemakaavoihin, joita on vuoden 2015 aikana kaikissa tilanteissa ensisijaisesti vietävä eteenpäin.

6 6 LIITE 1 8. Alustava aikataulu Alla on esitetty kaavoituksen arvioitu aikataulu. Asemakaavaluonnos voidaan tarvittaessa asettaa uudelleen nähtäville. Myös asemakaavaehdotus voidaan palauttaa valmisteluun nähtävilläolon jälkeen, jos ilmenee tarvetta tehdä siihen merkittäviä muutoksia. Ajankohta Kevät 2015 Kevät-kesä 2015 Alkusyksy 2015 Syksy 2015 Loppuvuosi 2015 Kaavoituksen vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville, kaavaluonnoksen laatiminen ja nähtävilläolo Vastineiden antaminen kaavaluonnoksesta esitettyihin lausuntoihin ja mielipiteisiin, kaavaluonnoksen tarkentaminen kaavaehdotukseksi Kaavaehdotuksen nähtävilläolo Vastineiden antaminen kaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin, mahdolliset vähäiset tarkistukset kaavakarttaan Kaavan hyväksymiskäsittely 9. Asemakaavan suunnittelija Lempäälän kunta, tekninen toimi kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen Tampereentie 8 PL 36, Lempäälä puh sähköposti: soili.lampinen@lempaala.fi

7 Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Kiviahon pohjoisosa 1 LIITE 2 Asemakaavaluonnoksesta saatu palaute ja kaavoittajan vastineet Kiviahon pohjoisosan asemakaavan kaksi luonnosvaihtoehtoa olivat nähtävillä Luonnoksista saatiin neljä lausuntoa ja kuusi mielipidettä. Seuraavassa lausunnot ja yhteenveto mielipiteistä sekä kaavoittajan vastineet. Vaihtoehto 1 Vaihtoehto 2 Sisällys Lausunnot Pirkanmaan maakuntamuseo Ympäristöjaosto Lempäälän Vesi Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ry... 4 Mielipiteet... 5

8 2 LIITE 2 Lausunnot 1. Pirkanmaan maakuntamuseo Lausunto Pirkanmaan maakuntamuseolle on toimitettu tiedoksi otsikossa mainittu suunnitelma. Kaava-alue on rakentamatonta metsämaastoa, jota ei ole tutkittu aiemmissa arkeologisissa inventoinneissa. Vanhojen karttojen perusteella alueenmaataloushistoria alkaa viimeistään 1800-luvulla, jolloin alueen pohjoisosassa on ollut myöhemmin pelloksi raivattua niittyä. Alueelta saattaa siten löytyä maatalouteen tai muihin elinkeinoihin liittyviä historiallisen ajan muinaisjäännöksiä tai muita arkeologisen kulttuuriperinnön kohteita. Myös esihistoriallisten kohteiden löytymisen mahdollisuus ei ole poissuljettu. Kohteiden huomioonottaminen kaavassa edellyttää alueen arkeologisen inventoinnin tekemistä. Asiasta on lisättävä maininta osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan. Mikäli alueelta löytyy arkeologisia kohteita, kaavan vaikutus niihin on myös arvioitava. Vastine Mikroliitti Oy on tehnyt suunnittelualueella arkeologisen inventoinnin, jonka maastotyöt tehtiin Muinaisjäännösinventoinnissa ei havaittu kiinteitä muinaisjäännöksiä tai muita maankäyttöön vaikuttavia kulttuurihistoriallisia jäänteitä. 2. Ympäristöjaosto Lausunto Suunnittelualueen lähettyvillä on käytössä oleva kalasääsken pesä. Pesä sijaitsee noin 250 m päässä suunnittelualueesta. Kalasääsken (suuri petolintu) pesäpuut ovat rauhoitettuja luonnonsuojelulain 39 :n nojalla. Ympäristöjaosto toteaa, että kalasääskelle on taattava pesintärauha. Pesäpuu ja sen ympäristö on säilytettävä siten, että kalasääski pesäuskollisena lintuna voi palata pesäänsä pesimään uudestaan. Kalasääsken asuminen suunnittelualueen läheisyydessä tulee huomioida asemakaavamuutoksessa. Kaavan laatijan tulee tehdä lisäselvityksiä kalasääsken, jotta kalasääsken pesintä tai asuminen alueella ei tule uhatuksi suunnittelualueen rakentamisen vuoksi. Kaavavaihtoehdoista tulee valita se, joka vähiten aiheuttaa häiriötä kalasääsken pesinnälle alueella. Kalasääsken pesintä-aika on Kalasääsken pesän suojaetäisyys pesintäaikaan rakentamiselta, metsätöiltä ja melua aiheuttavalta toiminnalta on m. Pesän ympäristön puusto tulee säilyttää 50 m säteellä suojuspuutiheydessä (200 runkoa/ha). (Levenson & Koplin 1984, Ewins 1997, Korhonen & Saonmäki1997, Saurola 1997, Petty 1998, Kontkanen & Nevalainen 2002). Suojaetäisyydet tulee huomioida erityisesti rakentamisaikana. Lisäksi alueelle suunnitellun matkaviestintukiaseman (maston) haitat sääksen pesinnälle tai esiintymiselle alueella tulee selvittää. Ympäristöjaosto toteaa myös, että kuntaan on saatettu tieto, että suunnittelu alueella sijaitsee luonnontilainen lähde. Luonnontilaisen lähteen vaarantaminen on kielletty vesilaissa (2 luku 11 ). Ennen asema kaavaehdotusta tulee selvittää, missä mahdollinen lähde sijaitsee ja mikäli kyseessä on luonnontilainen lähde, niin miten rakentaminen vaikuttaa lähteen ja sen ympäristön tilaan. Lähde-biotooppi mikroilmastoineen ja sen ympäristö tulee säilyttää.

9 3 LIITE 2 Vastine Kalasääskipari on tiettävästi pesinyt Kiviahon lähialueella kesällä Kiviahon luoteiskulman asemakaava-alueelle on rakennettu pesinnän jälkeen katuja ja kunnallistekniikkaa. Alue on kivinen ja rakentaminen on vaatinut paljon kallioiden ja kivien räjäytyksiä sekä kiviaineksen käsittelyä. Jo aikaisemmin on rakennettu katuja ja rakennuksia Vätäräisentien varteen lähimmillään noin 300 metrin päähän pesäpuusta. Kiviahon pohjoisosan laajennus ei lisää olennaisesti häiriöitä kalasääskien pesän suoja-alueella. Pirkanmaan Lintutieteelliseltä Yhdistykseltä on pyydetty asiantuntijatahona lausunto kaavaluonnoksesta. Yhdistys ei ole ottanut matkaviestintukiasemaa ja sen vaikutusta kalasääsken pesintään esille lausunnossaan. Lähteen paikka on kaavaluonnosvaiheen jälkeen mitattu ja merkitty kaavoituksen pohjakarttaan. Lähde merkitään asemakaavakarttaan luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäväksi alueeksi (luo-lä). Merkintään lisätään viittaus vesilain 11 :än. Lähteen etäisyys suunnitellusta matkaviestintukiaseman paikasta on noin 200 metriä ja lähimmästä tontista yli 300 metriä, joten rakentaminen ei todennäköisesti vaikuta lähteen tilaan. Kalasääsken pesä on merkitty alla olevaan karttaan tähdellä, 500 metrin suojavyöhyke sinisellä ympyrällä ja lähde sinisellä täplällä.

10 4 LIITE 2 3. Lempäälän Vesi Lausunto Vesihuollon näkökulmasta molemmat vaihtoehdot on pääosin hyvin toteutettavissa. Vaihtoehto 2 ottaa paremmin huomioon vesijohdon kiertovesiyhteyksien toteuttamisen. Molemmat vaihtoehdot edellyttävät käytettävissä olevan tiedon mukaan jätevesien pumppaamista, ainakin osalla tonteista. Mahdollinen pumppaus toteutettaisiin kiinteistökohtaisin järjestelyin. Yhteenvetona voidaan todeta, että Lempäälän Veden mielestä vaihtoehto 2 on kokonaisuutena parempi vesihuollon näkökulmasta. 4. Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ry Lausunto Kaavaluonnosalueen lähistöllä lännen suunnalla on säännöllisessä käytössä oleva kalasääsken pesä. Kalasääsken pesäpuu on rauhoitettu luonnonsuojelulain mukaisesti. Oikeuskäytännössä on katsottu, että pesäpuun suojeleminen merkitsee myös sitä, että kalasääski voi käyttää puuta jatkossakin pesimäpuuna muun muassa turvaamalla puun ympäristöön riittävä suoja-alue. Suositeltu suoja-alue metsätaloustyössä sääksen pesään on metriä riippuen maaston muodoistakin. Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistyksen kannan mukaan tässä tapauksessa suojaalueen on oltava vähintään 500 metriä, mieluiten 800 metriä. Kalasääski on pesimäaikana rauhaa vaativa laji. Tästä syystä huhtikuun välisenä aikana on erityisesti varottava tuottamasta häiriötä pesivälle kalasääskelle. Tämä on otettava huomioon kaavoituksen yhteydessä. Lisääntyvän asutuksen vaikutusta kalasääsken pesinnälle on hankala arvioida. Alueella liikkuu nykyiselläänkin ilmeisesti ulkoilijoita. Näyttää siltä, että suoja-alue kaavareunasta sääksen pesäpuuhun olisi riittävä. Edellä mainittu kanta perustuu nyt Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen käytettävissä oleviin tietoihin sääksen pesän sijainnista. Kaavoituksen yhteydessä pitää tarkistaa, että suoja-alue on riittävä. Edelleen kaavoituksen yhteydessä on pyrittävä turvamaan se, ettei pesän lähialue muutu liian rauhattomaksi pesintää ajatellen. Tarkennus Täsmennän sen verran aikaisemmin annettua Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen lausuntoa, että uusien saatujen tietojen mukaan kalasääksen pesä sijaitsee kaava-alueesta n. 250 metrin etäisyydellä. Näin ollen suoja-aluevaatimus ei täyty nykyisessä kaavasuunnitelmassa. Vastine Kiviahon alueelle on jo tullut voimaan Kiviahon luoteiskulman asemakaava, jossa on hiukan yli 20 tonttia. Alueen katuverkkoa on jo alettu rakentaa. Kysyttäessä Helin kertoi, ettei hänellä ole tiedossa, että kalasääsket olisivat hylänneet pesän rakennustöiden takia. Hän totesi seuraavaa: Uusi rakentaminen lisää tietenkin rauhattomuutta alueella ja voi muuttaa maisemakuvaa sääksen kannalta haitalliseen suuntaan. En ota tässä kantaa siihen, merkitsisikö lisärakentaminen haitallisesti lisääntyvää häiriötä sääksen pesinnän kannalta. Tällainen vaara saattaa olla olemassa. Suoja-alueen ulottuvuutta tulee ainakin noudattaa tarkoin pesimäaikaan (huhti-heinäkuun loppu), kun tehdään rakennustöitä.

11 5 LIITE 2 Kalasääskipari on tiettävästi pesinyt Kiviahon lähialueella kesällä Kiviahon luoteiskulman asemakaava-alueelle on rakennettu pesinnän jälkeen katuja ja kunnallistekniikkaa. Alue on kivinen ja rakentaminen on vaatinut paljon kallioiden ja kivien räjäytyksiä sekä kiviaineksen käsittelyä. Jo aikaisemmin on rakennettu katuja ja rakennuksia Vätäräisentien varteen lähimmillään noin 300 metrin päähän pesäpuusta. Kiviahon pohjoisosan laajennus ei lisää olennaisesti häiriöitä kalasääskien pesän suoja-alueella. Mielipiteet Yksityishenkilöiltä saatiin kuusi mielipidettä, joilla oli yhteensä 17 allekirjoittajaa. Näistä viisi kannatti vaihtoehtoa 1 (kulku alueelle Oravanmarjatien kautta) ja 11 vaihtoehtoa 2 (kulku alueelle Vätäräisentien kautta). Monet aiheet toistuivat useissa mielipiteissä. Mielipiteissä esitetyt asiat on koottu alla olevaan taulukkoon. Asia Kaava-alueen lähellä on kalasääsken pesä, jonka suojaetäisyys on 500 metriä. Toisaalta asutusta on jo kaavoitettu ja rakennettukin alle 500 metrin etäisyydelle pesästä, joka on tiheän metsän takana. Kaava-alueella on luonnontilainen lähde. Vaihtoehdossa 2 joudutaan rakentamaan katu soistuneen notkon yli, mikä on erittäin kallista. Vaihtoehdossa 1 tontit ovat lähempänä toisiaan, mikä merkitsee pienempiä infran rakentamiskustannuksia. Vaihtoehdossa 2 yhden lisätontin myynti ei riitä kattamaan suurempia rakennuskustannuksia. Vaihtoehdon 2 pohjoisimmalla tontilla on todennäköisesti huonosti kantava maaperä, koska naapuritontillakin on perustamiseen tarvittu pisimmillään yli kymmenen metrin Vastine Kalasääskipari on tiettävästi pesinyt Kiviahon lähialueella kesällä Kiviahon luoteiskulman asemakaava-alueelle on rakennettu pesinnän jälkeen katuja ja kunnallistekniikkaa. Alue on kivinen ja rakentaminen on vaatinut paljon kallioiden ja kivien räjäytyksiä sekä kiviaineksen käsittelyä. Jo aikaisemmin on rakennettu katuja ja rakennuksia Vätäräisentien varteen lähimmillään noin 300 metrin päähän pesäpuusta. Kiviahon pohjoisosan laajennus ei lisää olennaisesti häiriöitä kalasääskien pesän suoja-alueella. Pesän ja asuntoalueiden sijainti on merkitty sivulla 2 olevaan karttaan. Lähteen paikka on mitattu ja merkitty pohjakarttaan Lähde osoitetaan lähiympäristöineen asemakaavakartassa luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäväksi alueen osaksi Suurin osa kaava-alueesta on kivistä moreenia, joka on tyypillistä Kiviahon alueelle, ja joka on monin paikoin muuallakin Lempäälässä yleistä. Ojan ylityskohdalla voidaan tarvittaessa käyttää täyttöihin louhosta, jota saadaan samalta kaava-alueelta. Suunnitteluinsinööri ei pidä ojan ylityksen kustannuksia kynnyskysymyksenä. Maaperää on tutkittu Lempäälän kunnan toimesta kaivamalla koekuoppia. Maaperä on turvepitoista, ja sen huono kantavuus saattaa

12 6 LIITE 2 paaluja. Ohuen pintakerroksen alla oli useita metrejä routivaa, huonosti kantavaa savea. Vaihtoehto 2 lisää liikennettä Vätäräisentiellä, jolla asuu paljon pikkulapsiperheitä. Rakentamisaikana lisääntyy myös raskas liikenne, joka heikentää liikenneturvallisuutta. Tämän vuoksi vaihtoehto 1 on parempi. Vaihtoehto 2 on liikenteellisesti parempi, koska alue on sitä kautta paremmin saavutettavissa ja Vätäräisentiellä on myös kevyen liikenteen väylä. Oravanmarjatie on niin kapea, ettei sille mahdu kahta autoa rinnakkain. Vaihtoehto 1 edellyttäisi kadun leventämistä. Kaavaselostuksessa on esitetty, että asuntokunnan keskikoko on 3,5 henkilöä, mikä on liian vähän. Jokaisessa lapsiperheessä on vähintään kaksi lasta. Realistinen arvio olisi 4,5 asukasta omakotitaloa kohti, mistä puolet käy joko päiväkodissa tai koulussa. Moision ja Hakkarin koulut ovat jo nyt ylikuormitettuja. Kiinteistö 10:59 tulee ottaa kokonaan mukaan kaava-alueeseen lisätä rakennuskustannuksia. Asuntoalueen laajennuksen rakentaminen aiheuttaa aina rakennusvaiheessa raskasta liikennettä ja asuntojen valmistuttua asumiseen liittyvää liikennettä. Vätäräisentien varrella on noin 30 erillispientalon tonttia ja yksi rakennus, jossa on kokoontumistiloja. Vätäräisentie on näkyvyyden, leveyden ja erillisen kevyen liikenteen väylän vuoksi selvästi Oravanmarjatietä turvallisempi reitti uusille tonteille. Vätäräisentien välityskyky riittää hyvin sekä nykyiselle että asemakaavan laatimisen myötä vähäisessä määrin lisääntyvälle liikenteelle. Vätäräistentie on leveämpi ja kulkureittinä selkeämpi kuin Oravanmarjatie, ja sillä on erillinen kevyen liikenteen väylä. Tampereen kaupunkiseudun yhteisten mitoitusnormien mukaan omakotitalossa lasketaan asuvan 2,7 henkeä. Kiviahon pohjoisosan asemakaavassa on siis jo käytetty korotettua normia. Lasten määrä vaihtelee asuntoalueen iän mukaan ja lapset käyvät päiväkotia, alakoulua ja yläkoulua kutakin vain muutaman vuoden ajan. Uusilla alueilla on usein paljon lapsiperheitä. Toisaalta omakotitaloissa saattaa asua myös lapsettomia pariskuntia ja jopa yksineläjiä. Kiinteistö 10:59 kuului kokonaisuudessaan luonnosvaihtoehdon 2 suunnittelualueeseen ja se on mukana myös kaavaehdotuksessa.

13 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 418 Lempäälä Täyttämispvm Kaavan nimi Kiviahon pohjoisosan laajennus Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus 2090 Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 4,4617 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 4,4373 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 0,0234 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 4, , ,05 4, A yhteensä 0, , ,24 0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 3, ,3 3,3151 R yhteensä L yhteensä 0,2519 5,6 0,2285 E yhteensä 0,0400 0,9 0,0400 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

14 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [km² +/-] Yhteensä 4, , ,05 4, A yhteensä 0, , ,24 0, AO 0, , ,24 0, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 3, ,3 3,3151 VL 3, ,0 3,3151 R yhteensä L yhteensä 0,2519 5,6 0,2285 Kadut 0, ,8 0,2237 Kev.liik.kadut 0, ,2 0,0048 E yhteensä 0,0400 0,9 0,0400 EMT 0, ,0 0,0400 S yhteensä M yhteensä W yhteensä

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia yksityisen maanomistajan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Moision asemakaavan muutos, Hattulanmäki OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.8.2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. Kaavoitushanke on mukana Lempäälän kunnan kaavoitusohjelmassa 2013.

1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. Kaavoitushanke on mukana Lempäälän kunnan kaavoitusohjelmassa 2013. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaava, Kurrenkujan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.4.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

9013 Tuulialan asemakaavan muutos, Harjutie

9013 Tuulialan asemakaavan muutos, Harjutie 9013 Tuulialan asemakaavan muutos, Harjutie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa

Lisätiedot

9011 Tuulialan asemakaavan muutos, Lahnatie

9011 Tuulialan asemakaavan muutos, Lahnatie 9011 Tuulialan asemakaavan muutos, Lahnatie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.8.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jossa

Lisätiedot

8038 Hemminkilän asemakaavan muutos, Haljastentie

8038 Hemminkilän asemakaavan muutos, Haljastentie 8038 Hemminkilän asemakaavan muutos, Haljastentie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.10.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2. Suunnittelualue 4.12.

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2. Suunnittelualue 4.12. Lempäälän kunta 2093 Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.12.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Humalamäen alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2.

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Humalamäen alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2. Lempäälän kunta 2094 Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Humalamäen alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.12.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaavan muutos, Sääksjärven seurakuntatalo OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaavan muutos, Sääksjärven seurakuntatalo OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaavan muutos, Sääksjärven seurakuntatalo OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. Asemakaavan muutosta on alettu laatia Pirkanmaan Osuuskaupan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. Asemakaavan muutosta on alettu laatia Pirkanmaan Osuuskaupan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 5021 Ryynikän asemakaavan muutos, Mantunkuja OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Joutsentien ympäristö

LEMPÄÄLÄN KUNTA Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Joutsentien ympäristö 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Joutsentien ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.10.2011 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63

Lisätiedot

5025 Lempoisten asemakaavan muutos, Hiiroksentie

5025 Lempoisten asemakaavan muutos, Hiiroksentie 5025 Lempoisten asemakaavan muutos, Hiiroksentie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.8.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Sääksjärven asemakaavan muutos, Telinetie Kaava numero 1097 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Sääksjärven asemakaavan muutos, Telinetie Kaava numero 1097 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEMPÄÄLÄN KUNTA Sääksjärven asemakaavan muutos, Telinetie Kaava numero 1097 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.10.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA Kuljun asemakaava ja asemakaavan muutos, Linnajärventie

LEMPÄÄLÄN KUNTA Kuljun asemakaava ja asemakaavan muutos, Linnajärventie 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Kuljun asemakaava ja asemakaavan muutos, Linnajärventie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.1.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

3. Maanomistus Kanava-alueen omistaa Suomen valtio. Muutoin suunnittelualueen omistaa Lempäälän kunta.

3. Maanomistus Kanava-alueen omistaa Suomen valtio. Muutoin suunnittelualueen omistaa Lempäälän kunta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Hemminkilän asemakaavan muutos, Viialantien lämpökeskus Kaava numero 8036 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.1.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEMPÄÄLÄN KUNTA HALKOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, HALKOLANNOTKO KAAVA NUMERO 6013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.12.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Moisiolammentie

LEMPÄÄLÄN KUNTA. Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Moisiolammentie LEMPÄÄLÄN KUNTA Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Moisiolammentie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.1.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä

Lisätiedot

2067 Moisio-Hakkarin ja Tuulialan asemakaavan muutos, Kuokkalan asemakaava ja asemakaavan muutos Hollon radanoikaisu

2067 Moisio-Hakkarin ja Tuulialan asemakaavan muutos, Kuokkalan asemakaava ja asemakaavan muutos Hollon radanoikaisu LEMPÄÄLÄN KUNTA 2067 Moisio-Hakkarin ja Tuulialan asemakaavan muutos, Kuokkalan asemakaava ja asemakaavan muutos Hollon radanoikaisu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.9.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Kiviahon pohjoisosan laajennus 15.2.2016

Lisätiedot

1. Aloite Aloite asemakaavan laatimiseen on tullut alueen kiinteistöt omistavilta yhtiöiltä.

1. Aloite Aloite asemakaavan laatimiseen on tullut alueen kiinteistöt omistavilta yhtiöiltä. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA Sulkolan asemakaavan muutos, Kanavanvarsi Kaava numero 7014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 13.1.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Puusepäntie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Puusepäntie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Lempäälän kunta 2087 Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Puusepäntie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.10.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL. ) Kaavoitusosasto..0, tarkistettu.8.0..0 SEPÄNKYLÄ, GÄDDA II Asemakaavan muutos Liite Sivu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

2067 Moisio-Hakkarin, Tuulialan ja Kuokkalan asemakaavan muutos, Hollon radanoikaisu

2067 Moisio-Hakkarin, Tuulialan ja Kuokkalan asemakaavan muutos, Hollon radanoikaisu LEMPÄÄLÄN KUNTA 2067 Moisio-Hakkarin, Tuulialan ja Kuokkalan asemakaavan muutos, Hollon radanoikaisu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 13.11.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Moisio-Hakkarin asemakaava ja asemakaavan muutos, Kiviahon pohjoisosan laajennus, kaava n:ro

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

1. Aloite. 2. Suunnittelualue LEMPÄÄLÄN KUNTA. Marjamäen asemakaavan muutos, Koivukuja Kaavanumero OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1. Aloite. 2. Suunnittelualue LEMPÄÄLÄN KUNTA. Marjamäen asemakaavan muutos, Koivukuja Kaavanumero OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEMPÄÄLÄN KUNTA Marjamäen asemakaavan muutos, Koivukuja Kaavanumero 15020 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 13.1.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2012 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIRKKOKATU 24 (KESSUN KASINO) ASEMAKAAVAN MUUTOS 62. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN 101 SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, ERITYIS - JA VESIALUEILLE Kaavatunnus 62:031

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.8.2015 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINÄOJANTIE 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS 47. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 83 TONTILLE 6 Kaavatunnus 47:046 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD

OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) , TÄYD HEINOLAN KAUPUNKI VIITAAN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.5.2015, TÄYD. 14.2.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE KOSKI TL KUNTA LIITE 1 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.6.2018 TÄYDENNETTY 16.10.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Museokaaren alue

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 18 JA 19 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.11.2016 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Korttelit 18 ja 19 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2015 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KINKOVUORENTIE ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 31 ja 34. KAUPUNGINOSAAN Kaavatunnus 34:006 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI JÄRVIMUTKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 2 PITKÄJÄRVI (107) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 2 JA VL-ALUE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE

SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE KOSKI TL KUNTA SAHATIEN ALUEEN ASEMAKAAVA SAHATIEN ALUE ALUSTAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.8.2017 Kosken Tl Sahatien alueen asemakaava / Sahatien alue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kangasalantie, asemakaava ja asemakaavan muutos, kaava nro 468 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 HÄMEENKYRÖN KUNTA KORTTELIEN 65, 66 JA 68 ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireilletulo: 30.3.2009 versio: 15.8.2011 HÄMEENKYRÖN KUNTA 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

465, KÄRJENNIEMEN SEURAKUNTATALO

465, KÄRJENNIEMEN SEURAKUNTATALO Valkeakosken kaupunki 11.11.2013 Sivu 1/20 ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 11.11.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVAKARTTAA 465, KÄRJENNIEMEN SEURAKUNTATALO Kaava-alueen sijainti on merkitty karttaan punaisella.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

Vuorisalon ranta-asemakaavan kumoaminen tilan osa-alueelta (Ehdotus).

Vuorisalon ranta-asemakaavan kumoaminen tilan osa-alueelta (Ehdotus). Kangasniemen kunta Ote Vuorisalon ranta-asemakaavasta (vahvistettu 20.12.2000). Punainen pistekatkoviiva on 10 metriä sen kaava-alueen ulkopuolella, jonka sisäpuolinen asemakaava kumoutuu. 1:5000 Vuorisalon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 KAAVASELOSTUS. Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / Valkeakoski

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 KAAVASELOSTUS. Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / Valkeakoski 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 KAAVASELOSTUS Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski 1. TIIVISTELMÄ Kaavamuutosalue sijaitsee Valkeakosken keskustasta

Lisätiedot

HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS

HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS 16.2.2015 HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3 7 6 0 0 V a l k e

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot