HALLITUS TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALLITUS TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104"

Transkriptio

1 HALLITUS TAMMI-KESÄKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMINEN 312/02/02/00/01/2015 HALL 104 Yhteenveto Laajempi katsaus Palveluita on tammi-kesäkuussa tuotettu määrällisesti 3,1 % talousarviota ja 1,4 % viime vuotista enemmän. Tästä huolimatta sitovien nettokulujen toteuma on lähes talousarvion mukainen (ylitys 0,9 %). Sitovien nettokulujen budjettiylitys on kuitenkin kasvanut touko- ja kesäkuussa. Jäsenkuntien maksuosuuslaskutus alittaa tammi-kesäkuussa 1,1 % talousarviossa suunnitellun tason kun huomioidaan jäsenkunnille 2016 tilinpäätöksen laadinnan yhteydessä palautettava kuluvan vuoden toiminnallinen ylijäämä. Tuottavuuskehitys ei ole ensimmäisen vuosipuoliskon aikana ollut tavoitteen mukaista. Hoitoon pääsyn odotusajat ovat kokonaistalolla pidentyneet viime vuodesta. Tilannetta analysoidaan yksikkökohtaisesti huolellisesti ja tuottavuuden parantamiseen sekä hoitoon pääsyn nopeuttamiseen tähtääviä toimenpiteitä tehostetaan edelleen loppuvuoden aikana. Kesäkuussa palvelutuotannon laskutusosuudella painotettu volyymi ylitti talousarvion sisältämän suunnitelman 8,8 % ja kasvoi 2,0 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kumulatiivisesti tammi-kesäkuussa palvelutuotannon laskutusosuudella painotettu volyymi ylitti talousarvion sisältämän suunnitelman 3,1 % ja se kasvoi 1,4 % edellisestä vuodesta. Verrattuna edellisvuoteen on NordDRG-tuotteiden kokonaislukumäärä laskenut 0,5 %. Käyntituotteiden määrä kasvoi somatiikassa 2,0 %, ja psykiatriassa 3,8 %. Psykiatrian hoitopäivien lukumäärä on laskenut tammi-kesäkuussa 3,3 % edelliseen vuoteen verrattuna. Avohoidon osuus on hieman kasvanut viime vuoden tasosta. Avohoidon osuus kokonaistuotannosta oli tammi-kesäkuussa 44,8 % (1-6/2015: 43,2 %). Kokonaistasolla henkilötyön toteutunut tuottavuus on heikentynyt 2,7 % (tavoite 1,8 % parannus). Somaattisen palvelutuotannon kokonaistuottavuutta kuvaa DRG-pistekustannus -mittari. Tavoitteeksi on asetettu 1,8 %:n deflatoitu DRG-pistekustannuksen lasku. Tammikesäkuussa deflatoimaton pistekustannus kasvoi 0,1 % edellisestä vuodesta eli kuuden ensimmäisen kuukauden aikana kokonaistuottavuus on hieman heikentynyt viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Huomioiden arvioitu kustannustason muutos (Julkisten menojen hintaindeksi 0,5 %, Tilastokeskus ) on deflatoitu DRG-pistekustannus laskenut -0,4 %. Eräs syy tuottavuuden heikentymiseen on alkuvuonna tapahtuneiden tilaongelmien aiheuttamat tuotantokatkot. Muiden kuin jäsenkuntamaksajien laskutus (83,8 milj. euroa) toteutui 2,2 milj. euroa (+ 2,7 %) talousarviota suurempana. Positiivinen budjettiylitys kasvoi kesäkuussa 1,1 milj. euroa. Muiden sairaanhoitopiirien laskutus ylitti talousarvion 3,3 milj. euroa (+ 7,7 %) ja ERVA -alueen laskutus jäi hieman budjetoidusta (- 1,0 %). Muiden maksajien talousarvion toteutumisessa on jatkuvaa epävarmuutta, koska vaativien erityistason hoitojen laskutuksen suuruus yhteensä ja erityisesti kohdentuminen eri maksajille vaihtelee kuukausittain ja vuosittain.

2 Kokonaisuutena jäsenkuntien maksuosuudet ylittivät tammi-kesäkuussa kuukausikohdennetun talousarvion 6,6 % (46,9 milj. euroa). Sekä toteuma että budjetti sisältävät kesäkuussa toteutetun 2015 ylijäämän palautuksen 54,6 milj. euroa jäsenkunnille. Budjettiylitys kasvoi kesäkuussa. Jäsenkuntien maksuosuuslaskutuksen toteumassa on kuitenkin suuria kuntakohtaisia eroja, kuten aikaisempinakin vuosina. Tammi-kesäkuussa 21 jäsenkunnan toteutunut laskutus ylitti kuukausikohdennetun talousarvion ja kolmen kunnan laskutus vastaavasti alitti talousarvion. Talousarvioon verrattuna jäsenkuntien palveluiden määrällisen kysynnän vaikutus oman palvelutuotannon laskutuksen kasvuun oli + 3,6 % (määräero) ja käytettyjen palveluiden keskihinnan vaikutus oli + 2,2 % (hintaero). Jäsenkuntien vertailukelpoinen maksuosuus nousi viime vuoden tammi-kesäkuun toteumasta 0,4 % (3,3 milj. euroa). Kun huomioidaan jäsenkunnille 2016 tilinpäätöksen laadinnan yhteydessä palautettava kuluvan vuoden toiminnallinen ylijäämä alittaa tammi - kesäkuun maksuosuuslaskutus talousarvion 8,7 milj. euroa (1,1 %) alla olevan taulukon mukaisesti. Kesäkuussa sitovat nettokulut ylittivät talousarvion 2,7 % eli 3,5 milj. euroa ja laskivat viime vuoden kesäkuun toteumaan verrattuna 3,3 % eli 4,5 milj. euroa. Tammi-kesäkuussa sitovat nettokulut ylittivät talousarvion 0,9 % (6,8 milj. euroa) ja kasvoivat viime vuoden toteumaan verrattuna 0,1 % (0,5 milj. euroa). Toteutunut kumulatiivinen talousarvioylitys johtuu pääasiassa toiminnan kulujen ylittymisestä kesäkuussa. Tammikesäkuussa toiminnan kulut (toimintakulut + poistot + rahoituskulut) ylittivät talousarvion 1,5 % eli 14,8 milj. euroa ja vastaavasti toimintavolyymi ylitti 3,1 % talousarvion. Kun huomioidaan maaliskuun henkilöstökuluihin sisältyvä 2015 tilinpäätöksen varauksia pienempänä maksettujen henkilöstön tulospalkkioiden ja varauksen erotuksesta tullut 1,6 milj. euron positiivinen vaikutus, sitovat nettokulut olisivat tammi-kesäkuussa vertailukelpoisesti ylittäneet talousarvion 1,1 % (8,4 milj. euroa). Tammi-kesäkuun toteutunut tilikauden tulos ilman vuoden 2015 ylijäämän (54,6 milj. euroa kesäkuussa 2016 ja 25 milj. euroa kesäkuussa 2015) palautusta on 55,6 milj. euroa ylijäämäinen ja se ylittää 40,1 milj. euroa suunnitellun sekä nousi 2,8 milj. euroa edellisvuoteen verrattuna. Valtuustossa oli käsiteltävänä esitys vuoden 2016 toiminnallisen ylijäämän palauttamisesta jäsenkunnille tilinpäätöksen laadinnan yhteydessä tammikuussa 2017 samalla periaatteella kuin useana aiempana vuotena (paitsi vuonna 2015) on menetelty. Valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen.

3 Alla olevassa taulukossa on esitetty jäsenkuntapalautuksen vaikutus jäsenkuntien maksuosuuteen ja tilikauden tulokseen. Ennuste / tulevaisuuden näkymät Elektiivisten lähetteiden määrä oli tammi-kesäkuussa edellisvuoden vastaavaa määrää hieman suurempi (+ 3,1 %). Tämän vuoden tammi-kesäkuussa oli kuitenkin kaksi arkipäivää enemmän kuin viime vuonna ja arkipäiväoikaisun jälkeen tammi-kesäkuun elektiivisten lähetteiden vertailukelpoinen määrä on kasvanut viime vuodesta 1,4 %. Päivystyskäyntien määrä kasvoi + 2,5 % edellisvuodesta. Hoitoonpääsy lain edellyttämässä ajassa on kiireettömien polikliinisten hoitojen ja tutkimusten osalta heikentynyt vuoden 2015 kesäkuun lopun tilanteeseen verrattuna. Kesäkuun lopun tilanteessa vuodeosastohoitoon odottavien potilaiden kokonaismäärä kasvoi 4,3 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, ja yli 6 kk odottavien potilaiden lukumäärä kasvoi 396 potilaaseen kun se edellisen vuoden vastaavana ajankohtana oli 149 potilasta. Erikoisaloista eniten yli 6 kk odottajia oli silmätaudeille (253 potilasta) ja kirurgiaan (121 potilasta). Kiireettömään polikliiniseen tutkimuksen ja hoitoon odottavien potilaiden kokonaismäärä kasvoi 7,9 % viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, ja yli 3 kk odottavien potilaiden lukumäärä kasvoi potilaaseen, kun se edellisen vuoden vastaavana ajankohtana oli potilasta. Siirtoviiveiden lukumäärän kehitys on ollut tammi-kesäkuussa myönteistä. Siirtoviivepäivien kokonaislukumäärä laski 13,8 % edelliseen vuoteen verrattuna. Siirtoviivepäiviä raportoidaan sekä kokonaistasolla että laskutettavina siirtoviivehoitopäivinä. Siirtoviivehoitopäivien laskutus alkaa, mikäli potilas ei ole saanut jatkohoitopaikkaa karenssiajan sisällä siirtoilmoituksesta. Karenssiajat ovat kaksi päivää somatiikan erikoisaloilla ja 14 päivää psykiatriassa. Laskutettavien siirtoviivehoitopäivien kehitys oli tammi-kesäkuussa erittäin myönteistä; lukumäärä laski 25,6 % viime vuoteen verrattuna. Kuntayhtymätasoinen tammi-heinäkuun seurantaraportti julkaistaan Tammi-heinäkuun toiminnan ja talouden toteumatietoja selostetaan suullisesti hallituksen kokouksessa. Vuosiennuste sisältää tilikauden 2015 ylijäämän palautuksen (54,6 miljoonan euroa) jäsenkunnille, joka on toteutettu valtuuston kokouksen jälkeen ylijäämän palautus sisältyy kokonaisuudessaan yhtymähallinnon tulosalueen vuosiennusteeseen ja kesäkuusta lähtien yhtymähallinnon toteumaraportointiin. Ennusteen laadun parantamiseksi vuositason sijaan ennuste laaditaan yksikkötasolla kuukausikohtaisena kalenterivuoden toteumaan sisältymättä olevien kuukausien osalta. Yksiköiden johdon toukokuussa päivittämä vuosiennuste päätyy kuntayhtymätasolla sitovien nettokulujen osalta 0,7 % (11,0 milj. euron)

4 ylitykseen ja 43,4 milj. euron toiminnalliseen ylijäämään ennen vuodelle 2016 tulosvaikutteisesti kirjautuvaa 2015 ylijäämän palautusta. Ylijäämän palautuksen jälkeen vuosiennuste päätyy 11,3 miljoonan euron alijäämäiseen tulokseen. Vuoden 2015 ylijäämän palautus jäsenkunnille pienentää jäsenkuntien maksuosuuslaskutusta ja ylijäämää vuonna 2016, mutta sillä ei ole vaikutusta sitovien nettokulujen euromäärään. Kolmen edellisen vuoden ( ) sitovien nettokulujen tammikesäkuun toteuma on keskiarvona muodostanut 49,35 % koko vuoden toteumasta. Tammi-kesäkuun 2016 toteuma puolestaan muodostaa 49,39 % päivitetystä vuosiennusteesta. Kun 2016 sitovien nettokulujen vuosiennuste lasketaan toteutuneen keskiarvoprosentin mukaisesti tammi-kesäkuun toteumasta, päätyy 2016 vuosiennuste 1.521,3 milj. euroon, mikä on 1,5 milj. euroa (0,1 %) korkeampi kuin tämänhetkinen kuntayhtymätasoinen vuosiennuste vuosiennuste pohjautuu siihen näkemykseen, että loppuvuoden toimintavolyymi suhteessa talousarvioon on pienempi kuin tammi - kesäkuun toteuma. Koko vuoden toimintavolyymin (laskutusosuudella painotettu volyymimuutos) ennuste ylittää 0,7 % talousarvion (1-6 toteutunut ylitys 3,1 %) ja alittaa viime vuoden toteuman 0,9 % (1-6 toteutunut kasvu vs oli 1,4 %). Ennustettu toimintavolyymi huomioiden kuntayhtymätasolla sitovien nettokulujen ennuste on kokonaistasolla kolmen edellisen vuoden tasolla suhteessa tammi-kesäkuun toteumaan. Ennusteesta huolimatta virallinen tavoite on kuitenkin edelleen vahvistettu talousarvio. Seuraava yksikkökohtainen kuukausikohdennettu vuosiennuste laaditaan tammi-heinäkuun toteumatietoihin perustuen syyskuun alussa ja se sisällytetään tammi-elokuun osavuosikatsaukseen. Alla olevassa taulukossa on esitetty sitovien nettokulujen toteutuminen tammi-kesäkuussa, koko vuoden talousarvio ja ennuste sekä näiden erotuksena laskettu loppuvuoden (heinä-joulukuu) laskennallinen ennuste.

5 Tunnusluvut (lyhennetty tunnuslukutaulukko, kuntayhtymä yhteensä) Tammi-kesäkuu

6 Tuloslaskelma (Kuntayhtymä) tammi-kesäkuu 2016 Sitovat nettokulut KUMULATIIVINEN Kesäkuu (1 000 euroa) Toteuma (kumul.) Budjetti (kumul.) Poikkeama-% (tot/bud) Ed.vuosi (kumul.) Muutos-% (tot/edv) Toiminnan kulut ,5 % ,4 % Muut myyntitulot ,7 % ,5 % Maksutuotot ,9 % ,7 % Tuet ja avustukset ,1 % ,9 % Muut toimintatuotot + EVO ,7 % ,4 % Korkotuotot ,2 % ,1 % Muut rahoitustuotot ,4 % 170-4,0 % Toiminnan nettokulut ,3 % ,2 % Myyntituotot sairaanhoidollisesta toiminnasta ,9 % ,7 % Sitovat nettokulut ,9 % ,1 %

7 Tuloslaskelma (Kuntayhtymä) tammi-kesäkuu 2016 ilman 2015 ylijäämän palautusta kesäkuussa 2016 ja kesäkuussa 2015 Päätösesitys Päätös Hallitus päättää merkitä tiedoksi HUS-kuntayhtymän tammi-kesäkuun 2016 toiminnan ja talouden seurantaraportin edellyttää, että yhtymäjohto jatkaa toimenpiteitä tuottavuuskehityksen parantamiseksi, hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi ja talousarvion toteuttamiseksi. Esitys hyväksyttiin. Lisätietoja Aki Lindén, p , Mari Frostell, p

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125. Yhteenveto

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125. Yhteenveto HALLITUS 125 03.10.2016 TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 312/02/02/00/01/2015 HALL 125 Yhteenveto Laajempi katsaus Palveluita on tammi-elokuussa tuotettu määrällisesti 2,7 % talousarviota ja

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2.

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2. HALLITUS 69 08.06.2015 TAMMI-HUHTIKUUN 2015 OSAVUOSIKATSAUS 238/02/02/00/01/2014 HALL 69 Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus on oheismateriaalina 2. Tammi-huhtikuussa toiminnan määrä ylitti selvästi

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA TAMMI-HUHTIKUUN 2015 OSAVUOSIKATSAUS 238/02/02/00/01/2014 HEHA 48

HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA TAMMI-HUHTIKUUN 2015 OSAVUOSIKATSAUS 238/02/02/00/01/2014 HEHA 48 HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA 48 11.06.2015 TAMMI-HUHTIKUUN 2015 OSAVUOSIKATSAUS 238/02/02/00/01/2014 HEHA 48 Tammi-huhtikuussa toiminnan määrä ylitti selvästi talousarviossa suunnitellun tason. Kokonaisuutena

Lisätiedot

43 Asianro HUS/1325/2019

43 Asianro HUS/1325/2019 43 Asianro HUS/1325/2019 Tammi-helmikuun toiminnan ja talouden toteutuminen Selostus Yleistä HUSissa laaditaan kattava toiminnan ja talouden kuntayhtymätasoinen johdon seurantaraportti kuukausittain. Raportti

Lisätiedot

HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA

HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Talous- ja konsernijaosto 22 04.05.2016 HUS-KUNTAYHTYMÄN TAMMI-MAALISKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 312/02/02/00/01/2015 TAKO 22 Tammi-maaliskuun toiminnan ja talouden perusraportin luvut olivat saatavilla

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA TAMMI-HUHTIKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 312/02/02/00/01/2015 HEHA 52. Yhteenveto

HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA TAMMI-HUHTIKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 312/02/02/00/01/2015 HEHA 52. Yhteenveto HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA 52 16.06.2016 TAMMI-HUHTIKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 312/02/02/00/01/2015 HEHA 52 Yhteenveto Laajempi katsaus HUS-yhtymän sitovien nettokulujen kehitys on ollut myönteistä

Lisätiedot

94 Asianro HUS/1325/2019

94 Asianro HUS/1325/2019 94 Asianro HUS/1325/2019 Tammi-kesäkuun toiminnan ja talouden toteutuminen Selostus Tammi-kesäkuussa toimintakulujen kasvuvauhti on ollut liian suuri toteutuneeseen toimintavolyymiin verrattuna. Toiminnan

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-HEINÄKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 100. Yhteenveto

HALLITUS TAMMI-HEINÄKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 100. Yhteenveto HALLITUS 100 07.09.2015 TAMMI-HEINÄKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 100 Yhteenveto Laajempi katsaus Voimakas palveluiden kysynnän kasvu sekä jäsenkunnista että ulkokunnista

Lisätiedot

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén 23.4.2015 maaliskuu 2015 1 28.4.2015 HYKS aloitti sairaanhoitoalueena vuonna 2006. Deflatoitu

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-MAALISKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 50

HALLITUS TAMMI-MAALISKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 50 HALLITUS 50 11.05.2015 TAMMI-MAALISKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA 238/02/02/00/01/2014 HALL 50 Tammi-maaliskuussa toiminnan määrä ylitti selvästi talousarviossa suunnitellun tason. Erityisesti

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-SYYSKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 238/02/02/00/01/2014 HALL 128

HALLITUS TAMMI-SYYSKUUN 2015 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 238/02/02/00/01/2014 HALL 128 HALLITUS 128 02.11. TAMMI-SYYSKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 238/02/02/00/01/2014 HALL 128 Yhteenveto Syyskuussa sekä toiminnan tuottavuus että sitovat nettokulut toteutuivat talousarviota paremmin;

Lisätiedot

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA VALTUUSTO 27 14.12.2016 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION SITOVIEN TAVOITTEIDEN MUUTTAMISESTA VALT 27 HUS/1094/2016 2016 talousarvion kuntayhtymätasoinen sitovuus Vuoden 2016 talousarvio

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 21 14.04.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 21 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-helmikuun 2015

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016

HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016 HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunnan kokous 12.4.2016 OHEISMATERIAALI D MUISTIO 2/2016 JÄSENKUNTIEN JA HUS:N TALOUSJOHDON TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 11.3.2016 klo 13.00-14.20 Paikka HUS-hallintokeskus, Stenbäckinkatu

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 23 03.05.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 23 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-maaliskuun

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 62 24.11.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 62 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 35 23.08.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 35 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-kesäkuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

HALLITUS 71 07.05.2012 TAMMI-MAALISKUUN 2012 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 592/02/02/00/08/2010 HALL 71

HALLITUS 71 07.05.2012 TAMMI-MAALISKUUN 2012 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 592/02/02/00/08/2010 HALL 71 HALLITUS 71 07.05.2012 TAMMI-MAALISKUUN 2012 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA 592/02/02/00/08/2010 HALL 71 Toiminnan ja talouden keskeisiä tunnuslukuja 1-3/2012 Elektiivisten lähetteiden lukumäärä on kasvanut

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 46 25.10.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 46 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-syyskuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 31 09.06.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 31 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 58 22.11.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 58 Lautakuntaa informoidaan tässä kokouksessa

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-9/ (7) Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä

KUUKAUSIRAPORTTI 1-9/ (7) Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-9/2016 1 (7) Palvelutuotanto Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos Psykiatrian hoitopäivät, lkm 1) NordDRG-tuotteet, lkm DRG-ryhmät DRG-O-ryhmät Tähystykset Pientoimenpiteet 900-ryhmä

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015

Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015 Hallitus 7.9.2015, OHEISMATERIAALI 3 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015 7/ 2015 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Johdon yhteenveto 2 Tunnusluvut 7 Palveluiden kysyntä 9 Sairaanhoidollinen

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 1/2016 TA 1/2016 TOT 1/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Polikliiniseen hoitoon odottavat potilaat 2) > 3 kk ,9% Kaikki ,4% 140

Polikliiniseen hoitoon odottavat potilaat 2) > 3 kk ,9% Kaikki ,4% 140 KUUKAUSIRAPORTTI 1-10/2015 1 (6) Tunnusluvut Palvelutuotanto Tot. TA Tot. 1-10/2015 1-10/2015 1-10/2014 Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos 10,6% 8,7% Psykiatrian hoitopäivät, lkm 1) 8 236 9 416-12,5%

Lisätiedot

VALTUUSTO

VALTUUSTO VALTUUSTO 42 16.12.2015 ESITYS KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2015 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA, TUKIPALVELUYKSIKÖIDEN SISÄISTEN ASIAKASPALAUTUSTEN PERIAATTEIDEN VAHVISTAMISESTA, TILIKAUDEN TULOKSEN KÄSITTELYSTÄ JA

Lisätiedot

HALLITUS

HALLITUS HALLITUS 155 30.11.2015 ESITYS KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2015 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA, TUKIPALVELUYKSIKÖIDEN SISÄISTEN ASIAKASPALAUTUSTEN PERIAATTEIDEN VAHVISTAMISESTA, TILIKAUDEN TULOKSEN KÄSITTELYSTÄ JA

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 41 27.09.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 41 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 45 29.09.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 45 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto Hoitopalvelut Tilinpäätös 2012 11.2.2013 Tuotettujen palvelujen määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, lukuun ottamatta hoitopäiviä, joiden määrä väheni suunniteltua

Lisätiedot

JÄSENKUNTIEN JA HUS:N TALOUSJOHDON TYÖRYHMÄN KOKOUS. Aika klo Paikka HUS-hallintokeskus, Stenbäckinkatu 9, hallituksen neuvotteluhuone

JÄSENKUNTIEN JA HUS:N TALOUSJOHDON TYÖRYHMÄN KOKOUS. Aika klo Paikka HUS-hallintokeskus, Stenbäckinkatu 9, hallituksen neuvotteluhuone HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 23.8.2016 OHEISMATERIAALI I MUISTIO 3/2016 (täydennetty kohta 4) JÄSENKUNTIEN JA HUS:N TALOUSJOHDON TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika 20.6.2016 klo 10 12 Paikka HUS-hallintokeskus,

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta Liite 1

Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta Liite 1 KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 1 (8) Porvoon sairaanhoitoalue 4.5.2016 Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta 12.5.2016 Liite 1 Tunnusluvut Palvelutuotanto Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos Psykiatrian

Lisätiedot

Lähetteet Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli heinäkuun lopulla 1 000, mikä on 44 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Lähetteet Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli heinäkuun lopulla 1 000, mikä on 44 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä 1-7/2016 KARKKILA Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli heinäkuun lopulla 1 000, mikä on 44 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Erikoissairaanhoidon

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus

Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus Hallitus 8.6.2015, OHEISMATERIAALI 2 Toiminnan ja talouden osavuosikatsaus 26.5.2015 4/ 2015 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Sisällysluettelo...2 Johdon yhteenveto...3 Tunnusluvut...6

Lisätiedot

Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta , Liite 1

Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta , Liite 1 Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta 17.9.2015, Liite 1 Porvoon sairaanhoitoalue 20.8.2015 KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2015 1 (6) Tunnusluvut Palvelutuotanto Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos Psykiatrian

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/ (8) Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä

KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/ (8) Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2016 1 (8) Palvelutuotanto Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos Psykiatrian hoitopäivät, lkm 1) NordDRG-tuotteet, lkm DRG-ryhmät DRG-O-ryhmät Tähystykset Pientoimenpiteet 900-ryhmä

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan ja Hyvinkään sairaanhoitoalueiden käyttö on Karkkilan osalta ollut vähäistä.

Länsi-Uudenmaan ja Hyvinkään sairaanhoitoalueiden käyttö on Karkkilan osalta ollut vähäistä. Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä tammi-syyskuu 2015 KARKKILA Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli syyskuun lopulla 1 346, mikä on 38 enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, mutta

Lisätiedot

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 TOT 1-7/2015 % TOT/ TA TOT/EDV Hoito- ja yleistarvikkeet 92 458 87 158 89 285 6,1 % 3,6

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta Merja Mäkitalo

TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta Merja Mäkitalo TILINPÄÄTÖS 2014 (TILINTARKASTAMATTOMAT TIEDOT) Henkilöstötoimikunta 25.2.2015 Merja Mäkitalo PALVELUIDEN KYSYNTÄ 2012-2014 Elektiiviset lähetteet + 0,6 % vs. 2013 280 000 + 5,5 % 275 000 + 0,6 % 270 000

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2015 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot

TILINPÄÄTÖS 2015 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot TILINPÄÄTÖS 2015 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot Kannen kuva: Kimmo Räisänen Tilinpäätös 2015 1 Sairaanhoidollinen palvelutuotanto Palvelujen kysyntä HUS:n tarjoamien palvelujen kysynnän kasvu

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (50) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs

Pöytäkirja 1 (50) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Pöytäkirja 1 (50) Kokoustiedot Aika 10.09.2018 maanantai klo 8:30-12:00 Paikka HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 99 Infoasiat 5 100 Eron myöntäminen

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden seurantaraportti

Toiminnan ja talouden seurantaraportti Hallitus 6.6.2016, OHEISMATERIAALI 12 1-4 / 2016 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 27.5.2016 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdon yhteenveto...

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN HYKS lautakunta

HELSINGIN JA UUDENMAAN HYKS lautakunta HELSINGIN JA UUDENMAAN HYKS lautakunta 29.9.2015 SAIRAANHOITOPIIRI Oheismateriaali HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN JA TULOSYKSIKÖIDEN TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTARAPORTTI Elokuu 2015 sivu

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.212 ALUSTAVA ARVIO Maakunnan talousarvio 212 ja toimintasuunnitelma 213 215 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 28.11.211 62. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden seurantaraportti / HUS Yhtymähallinto, Talousjohto

Toiminnan ja talouden seurantaraportti / HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Toiminnan ja talouden seurantaraportti 12.8.2015 6/ 2015 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Johdon yhteenveto Johdon yhteenveto Tammi-kesäkuun tilanne Elektiivisten lähetteiden määrä oli tammi-kesäkuussa

Lisätiedot

Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/ (6) Tunnusluvut

Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/ (6) Tunnusluvut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 1 (6) Tunnusluvut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 2 (6) KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 3 (6) Tuloslaskelma ja sitovat nettokulut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 4 (6) Toimintatuottojen ja kulujen

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTTAMISTOIMENPITEET LOPPUVUONNA 2015

TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTTAMISTOIMENPITEET LOPPUVUONNA 2015 HENKILÖSTÖTOIMIKUNTA 92 22.10.2015 TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTTAMISTOIMENPITEET LOPPUVUONNA 2015 238/02/02/00/01/2014 HEHA 92 Yhteenveto Voimakas palveluiden kysynnän kasvu sekä

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (86) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs

Pöytäkirja 1 (86) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Pöytäkirja 1 (86) Kokoustiedot Aika 03.12.2018 maanantai klo 8:30-11:01 Paikka HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 134 Aiesopimuksen tekeminen

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI ELOKUU 2017 TOIMINNAN KEHITYS TAMMI-ELOKUU 2017 Lähetteitä kertyi tammi-elokuussa 6,2 % enemmän, kuin vuonna 2016 vastaavana ajanjaksona. Palveluja saaneiden eri henkilöiden lukumäärä

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 8.8.2016 *TP ENNUSTE 2016 ULKOISET ERÄT TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015 TA2016 ENNUSTE 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2017 YHTEENVETO

TILINPÄÄTÖS 2017 YHTEENVETO 26.2.2018 TILINPÄÄTÖS 2017 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot YHTEENVETO HUS tilinpäätös 2017, tilintarkastamattomat tiedot 26.2.2018 Ennalta suunniteltua kiireetöntä hoitoa koskevien elektiivisten

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Talouskatsaus

Talouskatsaus Salon kaupunki 235/00.04.01/2016 Talouskatsaus 2016-2017 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti Toiminnan ja talouden tasapaino Salon kaupungin toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi viime vuosina.

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-syyskuu 2014 Raportointi jäsenkunnille Tammi-syyskuu 2014 Eksoten tulos Tammi-syyskuu 2014 Muutos 2014 Tammi-syyskuu 2014 Koko vuosi TP 2013 EKSOTE YHTEENSÄ 1000 EUR E2014 vs. TP 2013 Toteuma Budjetti Erotus Ennuste

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2016 YHTEENVETO

TILINPÄÄTÖS 2016 YHTEENVETO TILINPÄÄTÖS 2016 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot 1 Sairaanhoidollinen palvelutuotanto Palvelujen kysyntä HUS:n tarjoamien palvelujen kysynnän kasvu jatkui vuonna 2016. Elektiivisten lähetteiden

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 8 08.03.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 9/00/02/00/02/2015 HYKS 8 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma 2015-2017 hyväksyttiin

Lisätiedot

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Eksoten tulos tammi-marraskuu ja ennuste 2015 EKSOTE 2015 Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 354,4

Lisätiedot

Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä tammi-maaliskuu 2016 KARKKILA

Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä tammi-maaliskuu 2016 KARKKILA Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä tammi-maaliskuu 2016 KARKKILA Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli maaliskuun lopulla 427, mikä on 4 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Lisätiedot

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II

Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Elokuu 8/2017 Osavuosikatsaus II Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto Psykiatrian

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (40) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs

Pöytäkirja 1 (40) HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Pöytäkirja 1 (40) Kokoustiedot Aika 01.10.2018 maanantai klo 8:30-11:31 Paikka HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 107 Infoasiat 5 108 Tammi-elokuun

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS 2013 YHTEENVETO

TILINPÄÄTÖS 2013 YHTEENVETO TILINPÄÄTÖS 2013 YHTEENVETO Tilintarkastamattomat tiedot 3.2.2014 Tilinpäätös 2013 yhteenveto, tilintarkastamattomat tiedot 1 Sairaanhoidollinen palvelutuotanto Palvelujen kysyntä HUS:n tarjoamien palvelujen

Lisätiedot

4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014

4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014 Hallitus 9.6.2014, OHEISMATERIAALI 8 4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdon yhteenveto... 3 Tunnusluvut...

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida.

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-11/2016 TA 1-11/2016 *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. TOT 1-11/2015 Vantaan kaupungin

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 11 17.02.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 14/02/02/2014 HYKS 11 Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma 2014-2016 hyväksyttiin

Lisätiedot

Kuukausiraportti 1-10/ (7) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 1-10/ (7) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 1-10/2016 1 (7) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Pöytäkirja 1 (11) Kokoustiedot Aika 26.02.2019 tiistai klo 17:00-17:55 Paikka Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Ajankohtaiskatsaus 5 2 Porvoon

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko 2015 Talousjohtaja Anne Arvola 23.11.2015 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs

HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Pöytäkirja 1 (32) Kokoustiedot Aika 09.04.2018 maanantai klo 8:30-11:10 Paikka HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Infoasiat 5 42 HUS:n sairaanhoidon

Lisätiedot

30.1.2015 TILINPÄÄTÖS 2014 YHTEENVETO

30.1.2015 TILINPÄÄTÖS 2014 YHTEENVETO TILINPÄÄTÖS 2014 YHTEENVETO Sairaanhoidollinen palvelutuotanto Palvelujen kysyntä HUS:n tarjoamien palvelujen kysynnän kasvu jatkui vuonna 2014. Elektiivisten lähetteiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta

Lisätiedot

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI

TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI TALOUSARVION 2016 SEURANTARAPORTTI 31.8.2016 Kumulatiivinen toteuma 66,67 % TULOSLASKELMA TA 2016 Toteuma 31.8.2016 Tot-% Tilinpäätösennuste Ulkoinen TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 047 172 734 796 70,2

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja

Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus Marraskuu 218 Rauno Ihalainen Sairaanhoitopiirin johtaja 1. 2. 2 Katsauksen sisältö 1. TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET Sitovien tavoitteiden toteutuminen

Lisätiedot

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit

Huhtikuu 4/2017. Osavuosikatsaus I. Hoidon tarpeen arviointia odottavat. Hoitopäivät. Psykiatrian päiväsairaanhoito ja kuntoutuskodit Huhtikuu 4/2017 Osavuosikatsaus I Kysyntä Hoidossa olleet potilaat Avohoitokäynnit Hoitojaksot Hoitopäivät Hoidon tarpeen arviointia odottavat Hoitoa odottavat Maksut ja laskutukset Kehitysvammahuolto

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015 Raportointi jäsenkunnille Tammi-maaliskuu 2015 Eksoten tulos Q1 2015 Kausi Jäsenkuntien maksuosuudet Toimintakate Tulos Alijäämä Raportointikokous BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN 3/2014

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

Verotulojen toteutuminen ja ennuste

Verotulojen toteutuminen ja ennuste Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 316 Talousarvion toteutuminen 31.10.2015 Asianro 60/02.02.02/2015 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain lokakuun

Lisätiedot

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille.

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille. Kaupunginhallitus 71 06.02.2017 Kaupunginvaltuusto 10 06.03.2017 Kaupungin talouden toteutuminen 2016, kaupunki ja liikelaitokset 2072/02.02.02/2016 KHALL 06.02.2017 71 Talous vuonna 2016 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 11/2016 1 (5) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 vt talousjohtaja Jerry Retva 9.1.2017 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA VALTUUSTO 12 15.06.2016 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA 312/02/02/00/01/2015 VALT 12 HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan 16.12.2015 ( 44) vuoden 2016-2018 talousarvion

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus

Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus 23.9. Eksote yhteensä tammi-elokuu EKSOTE 1000 EUR Muutos Tammi-elokuu Koko vuosi TP 2014 E vs. TP 2014 Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR

Lisätiedot

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Talousosasto Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Ennuste jäsenkunnittain laaditaan kuukausittain ja julkaistaan sairaanhoitopiirin www-sivuilla. Ennusteen julkaisemisen ajankohta on noin 20. päivä.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTUSTOIMENPITEET LOPPUVUONNA /02/02/00/01/2014 HALL 113

HALLITUS TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTUSTOIMENPITEET LOPPUVUONNA /02/02/00/01/2014 HALL 113 HALLITUS 113 12.10.2015 TAMMI-ELOKUUN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA JA SOPEUTUSTOIMENPITEET LOPPUVUONNA 2015 238/02/02/00/01/2014 HALL 113 Yhteenveto Voimakas palveluiden kysynnän kasvu sekä jäsenkunnista

Lisätiedot

Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos muutos

Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos muutos Mäntyharjun kunta Sivu 1 14.04.2016 T U L O S L A S K E L M A 10:22:41 EUR Ulkoinen 01.01.2016-31.03.2016 Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos 2015 01-03 + muutos 2016 01-03 2016 2016 TULOSLASKELMA

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2018

Tammi-heinäkuun tulos 2018 Tammi-heinäkuun tulos 28 Eksote Tammi-heinäkuun tulos ja ennuste 28 EKSOTE 28 Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Ennuste Jäsenkuntatuotot 255,8 255,8, 44,2 44,2, Nettotoimintamenot 265,8 26,9-3,9 453,9

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI 2/2017 1 KÄYTTÖTALOUS 1.1 Raportointi talousarvion toteutumasta Talousarvion toteutumista seurataan kuukausittaisella raportoinnilla, joka toteutetaan kaupunginhallitus

Lisätiedot

HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs

HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Pöytäkirja 1 (33) Kokoustiedot Aika 09.10.2017 maanantai klo 8:30-10:30 Paikka HUS, hallituksen kokoushuone, Stenbäckink. 9, 4. krs Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Tammi-elokuun toiminnan

Lisätiedot