Jorvaksen Sortti-asema Asemakaava Kirkkonummi Kortteli 3040 sekä katu-, virkistys- ja suojelualueita

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jorvaksen Sortti-asema Asemakaava Kirkkonummi Kortteli 3040 sekä katu-, virkistys- ja suojelualueita"

Transkriptio

1 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Jorvaksen Sortti-asema Asemakaava Kirkkonummi Kortteli 3040 sekä katu-, virkistys- ja suojelualueita Piirustusnumerot: Asemakaava, nro 2986 Havainnekuva, nro 2987 Laatija: Vireilletulo: kaavoitusarkkitehti Seppo Mäkinen , kuulutus sanomalehdissä Käsittelyt: OAS Ytl kaavaehdotus Ytl XX, KH XX.XX.2009 XX

2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUSTIEDOT 1.1. Suunnittelualue 1.2. Kaavan sisältö 2. TIIVISTELMÄ 2.1. Kaavaprosessin vaiheet 2.2. Asemakaava 2.3. Asemakaavan toteuttaminen 3. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 3.1. Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö ja maisema Rakennettu ympäristö Maanomistus 3.2. Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1. Asemakaavan suunnittelun tarve 4.2. Osallistuminen ja yhteistyö Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö 4.5. Asemakaavan tavoitteet Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Kunnan tavoitteet Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1. Kaavan rakenne ja mitoitus 5.2. Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3. Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet 5.4. Kaavan vaikutukset Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Vaikutukset maa- ja kallioperään, veteen, ilmaan ja ilmastoon Vaikutukset kasvi- ja eläinlajeihin, luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen, yhdyskunta- ja energiatalouteen sekä liikenteeseen Vaikutukset kunnan talouteen ja elinkeinoihin 2 (18)

3 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1. Toteuttaminen ja ajoitus 7. SELOSTUKSEN LIITEASIAKIRJAT 1. Tilastolomake 2. Kaava-alueen sijainti ja kaavan rajaus 3. Ote Uudenmaan maakuntakaavasta (vahvistettu ) ja Kirkkonummen yleiskaavasta 2020 (vahvistettu ) 4. Ote Jorvas-Inkilän osayleiskaavan luonnoksesta ( ) 5. Voimassa olevat kaavat 6. Maanalaiset johdot 7. Maanomistustilanne 8. Nykyinen rakennuskanta ja rakennushistoria 9. Luontoarvojen yhteenveto 10. Asemakaava 11. Havainnekuva 12. Sortti-asemalla vastaanotettavat jätteet ja jätemäärät ympäristöluvan mukaan 13. Kirkkonummen Jorvakseen suunnitellun Sortti-aseman asemakaava-alue - linnusto- ja ympäristöselvitys 14. Maisemaselvitys 15. YTV jätehuolto; Sortti-aseman alustava suunnittelu, havainnekuvat 16. YTV; Jorvaksen Sortti-asema, liitossuunnitelma 1: (18)

4 1. PERUSTIEDOT 1.1. Suunnittelualue Kaava-alue (liite 2) sijaitsee Jorvaksessa, Nägelsin kylässä ja se koskee määräaloja kiinteistöistä Stor Nägels RN:o 2:67, Henriksro Väg RN:o 2:10, Etelärinne 2:61 ja siihen sisältyy myös yleisen tien tiealuetta. Alue rajautuu etelässä Kantatiehen 51 ja pohjoisessa ja lännessä Jorvaksenmyllyn asemakaavan alueeseen, jonka rajana on Sundetin puro ja sitä ympäröivä luhta. Luhta on osoitettu Jorvaksenmyllyn asemakaavassa luonnonsuojelualueeksi (S-1). Idässä alueen rajana on Mathildebergin kiinteistö. Alueen läpi kulkee Vanha Jorvaksentie ja Mathildebergintie. Itäpuolella sijaitsee lähin yksittäinen asutus noin 90 metrin etäisyydellä oleva Mathildebergin kiinteistö ja asutusta reilun 200 metrin etäisyydellä Mathildebergintien, Ruusutarhankujan ja Kehäkujan varressa. Alueen luoteispuolella, Sundetin toisella puolella, sijaitsee teollisuuskiinteistö noin 200 metrin etäisyydellä. Suunniteltavan alueen pinta-ala on noin viisi ja puoli hehtaaria (5,5 ha), josta itse Sortti-asema noin hehtaarin (1 ha). Alueella ei sijaitse rakennuksia, mutta sen kautta kulkee Gasum Oy:n maakaasun siirtoputki. Alueen eteläosan kautta laskee lisäksi Sundetiin pieni puro Kaavan sisältö Asemakaavalla osoitetaan yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue. Lisäksi kaavaan sisältyy luonnonsuojelualue ja lähivirkistysalue sekä katualuetta. Kaavan tavoitteena on mahdollistaa alueen hyödyntäminen YTV Jätehuollon Sorttiaseman käyttöön sekä turvata Sundetin kosteikkoalueen luonnonarvot sekä alueen kautta kulkeva ulkoilu- ja virkistysyhteys. Sortti-asema on YTV Jätehuollon hallinnoima jäteasema, joka on tarkoitettu henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä tuotaville hyötyjätteille, ongelmajätteille ja sekajätteille. Sortti-asema koostuu tukikohdasta ja katosrakennelmista joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 2000 k-m 2. Kirkkonummen kunta on hyväksynyt YTV:n ja Kirkkonummen välisen jätehuollon järjestämistä koskevan sopimuksen vuonna Sopimuksen mukaan YTV perustaa miehitetyn jäteaseman Kirkkonummelle. 4 (18)

5 2. TIIVISTELMÄ 2.1. Kaavaprosessin vaiheet Jorvaksen Sortti-aseman asemakaavahanke on kunnanvaltuuston vuosille hyväksymän kaavoitusohjelman mukainen. Asemakaavoitus käynnistyi keväällä Osallistumis- ja arviointisuunnitelma käsiteltiin yhdyskuntatekniikan lautakunnassa , 22, jonka jälkeen OAS lähetettiin osallisille. Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetyn aikataulun mukaan tavoitteena on kaavan hyväksyminen vuoden 2009 aikana Asemakaava Asemakaavaehdotus sisältää yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen, lähivirkistysalueen, suojelualueen sekä Vanhan Jorvaksentien katualueen. Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueelle on osoitettu rakennusoikeutta yhteensä 2000 k-m 2. Kaava-alueen rajoja on tarkistettu vähäisesti osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetystä siten, että kaavaan ei tule mukaan Vanhan Jorvaksentien jatkeeksi rakennettavan rinnakkaistien ja Kantatien 51 väliin jäävää aluetta Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan toteuttaminen on yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueelle (ET) sijoittuvan Sortti-aseman toimintojen ja sille osoitetun tonttiliittymän osalta YTV Jätehuollon vastuulla. Vanhan Jorvaksentien rinnakkaistieyhteyden rakentamisesta vastaa Tiehallinto. 3. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 3.1. Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alue sijoittuu Jorvakseen Nägelsin kylän alueelle. Se asettuu Vanhan Jorvaksentien, Kantatien 51, Sundetin vesiuoman ja kosteikkoalueen sekä Mathildebergin kiinteistön rajaamaan kolmioon. Suunnittelualue muodostuu Sundetin kosteikkoalueesta, siihen laskevan pienestä purosta sen reuna-alueineen sekä metsittyvästä vanhasta peltoaukeasta. Sundetin kosteikko ja vesiuoma jatkuu alueen pohjois- ja luoteispuolelle. Alueen eteläpuolelle sijoittuu Kantatie (18)

6 Luonnonympäristö ja maisema Luonnonympäristö Asemakaava-alueen luonnonympäristö koostuu useasta osa-alueesta, joiden luontoarvot poikkeavat jonkin verran toisistaan. Puolet asemakaava-alueesta on luonnonympäristöksi luokiteltavaa Sundetin vesiuomaa ja sitä reunustavaa luhtaa. Sundetin kosteikkoalue on kaava-alueen merkittävin erityispiirre luonnonympäristön osalta. Sen linnusto on arvokasta ja siellä pesii vähälukuisia ja arvokkaita lajeja. Se toimii myös tärkeänä eläinten kulku- ja leviämisreittinä mm. linnuille, hirvieläimille ja muille nisäkkäille, sammakkoeläimille sekä hyönteisille. Tärkeimmät ja suojelunarvoisimmat lintulajit ovat luhtakerttunen, satakieli, rytikerttunen, pensastasku, kurki, suopöllö, laulujoutsen, harmaahaikara, ruskosuohaukka sekä kivitasku, joista kuusi viimeistä havaittiin asemakaava-alueen ulkopuolella, kuitenkin sen lähivaikutusalueella. Sundetin kosteikkoalueen runsaiden luontoarvojen lisäksi alue saattaa olla myös liito-oravan esiintymiselle tärkeä, sillä kosteikon reunapuustosta löydettiin keväällä 2009 liito-oravan papanoita. Liito-oravan pesintää alueella ei kuitenkaan havaittu. Tältä osa-alueelta ei tehty liito-oravahavaintoja Uudenmaan ympäristökeskuksen suorittamalla syksyn 2009 maastokäynnillä. Alueen keskiosa, joka sijaitsee Sundetin itäpuolella, on vanhaa pellon- tai niitynpohjaa, jossa kasvaa valtapuuna nuorta koivua ja jonkin verran haapaa. Sen luontoarvot eivät ole merkittäviä, mutta sieltä löydettiin keväällä 2009 liito-oravan papanoita. Liitooravan pesintää alueella ei kuitenkaan havaittu. Tältä osa-alueelta ei tehty liitooravahavaintoja Uudenmaan ympäristökeskuksen suorittamalla syksyn 2009 maastokäynnillä. Lintulajiston osalta merkittävin alueella havaittu laji on metsäviklo. Alueen kaakkois- ja eteläosan läpi virtaa Sundetiin laskeva puro, joka sijaitsee lehtometsän ympäröivässä pienessä purolaaksossa. Purouoman ja sitä reunustavan metsikön alueella löydettiin keväällä 2009 liito-oravan papanoita. Liito-oravan pesintää alueella ei kuitenkaan havaittu. Alue määriteltiin syksyllä 2009 Uudenmaan ympäristökeskuksen toimesta liito-oravan ruokailualueeksi. Kaava-alueen itäreunalla sijaitsee vanha ja tiheä kuusirivi, joka on aikoinaan ollut Mathildebergin kiinteistöä ja sen pihapiiriä ympäröivä kuusiaita. Uudenmaan ympäristökeskus totesi syksyllä 2009 kuusiaidan olevan osa luonnonsuojelulain 49 :ssä tarkoitettua liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa. Liito-oravan elinpiirin ydinalue on kyseisestä kuusiaidasta koilliseen päin, kaava-alueen ulkopuolella, jossa esiintyy muun muassa järeitä haapoja ja kuusia. Maisema Kaava-alue kuuluu suurmaisemallisesti Kirkkonummen keskivyöhykkeeseen, jolle on ominaista savilaaksot ja niiden keskeltä nousevat pääasiassa moreenista ja kalliopaljastumista koostuvat selänteet. 6 (18)

7 Kaava-alueen maisemalle on tunnuspiirteistä Sundetin purolaakson ja kosteikon muodostaman avoimen maiseman ja alueen itä- ja kaakkoisosan suljetumman maiseman vaihtelu. Suurin osa kaava-alueesta on maastoltaan varsin tasaista, sijoittuen korkeuskäyrien väliin. Alueen maisemakuvaan liittyy kiinteästi kaava-alueen itäpuolelle sijoittuva puustoinen selänne, jossa sijaitsee mm. Mathildebergin rakennukset, sekä alueen eteläpuolelle, kantatien 51 toiselle puolelle ulottuva pieni sivulaakso. Kaava-alueen pienmaisema on savilaakson ja moreeniselänteiden väliin jäävälle vaihettumisvyöhykkeelle ominaisesti pienipiirteistä ja vaihtelevaa. Sen arvoja on tosin heikentänyt kantatien 51 linjaus välittömästi alueen eteläpuolella, joka rikkoo maiseman yhtenäisyyttä. Sundetin merkitys vesiyhteytenä on ollut tärkeä vielä joitain satoja vuosia sitten. Tämän jälkeen Suomen rannikkoalueille tyypillinen maannouseminen on kuronut vesiuomaa umpeen ja vähentänyt siinä virtaavan veden määrää Rakennettu ympäristö Asemakaava-alueella ei ole rakennuksia. Alueen kautta kulkee Vanha Jorvaksentie ja Mathildebergintie. Lisäksi alueen halki kulkee Gasum Oy:n maakaasun siirtoputki. Asemakaava-aluetta lähin rakennus on sen itäpuolella olevalla Mathildebergin kiinteistöllä sijaitseva Villa Mathildeberg (liite 8). Kyseessä on 1900-luvun alussa valmistunut silloiseen kauppapuutarhaan liittynyt asuinrakennus. Rakennus on osoitettu suojelukohteeksi Kirkkonummen yleiskaavassa Alueen lähivaikutusalueella on lisäksi kaksi muuta rakennushistoriallista arvoa omaavaa rakennusta, Jorvaksen mylly ja Lill-Nägelsin tilakeskus (liite 8), joista Jorvaksen mylly on osoitettu myös suojelukohteeksi Kirkkonummen yleiskaavassa Asemakaava-alueen pohjoispuolella sijaitseva Jorvaksen mylly on rakennettu vuosina ja se oli aina Porkkalan luovutukseen saakka yksi harvoista suurista teollisuuslaitoksista kunnassa. Myllyä on laajennettu sen rakentamisen jälkeen, mutta sen yleishahmo vastaa alkuperäistä asua. Myllyä on käytetty vuosikymmenten saatossa myllynä, viljan vastaanotossa, viljankuivurina ja viljavarastona. Asemakaava-alueen ja Kantatien 51 eteläpuolella kukkulalla sijaitseva Lill-Nägelsin tila ja tilakeskus tunnetaan jo vuodelta Päärakennus on peräisin 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alusta. Rakennuksen ulkoasua on jonkin verran muutettu vuokra-ajan jälkeen. Pihapiirissä sijaitsee myös alkuperäisessä asussaan säilynyt vanha syytinkirakennus, joka on samalta ajalta kuin päärakennus Maanomistus Asemakaava-alue sijoittuu neljän kiinteistön alueelle. Näistä suurin, Stor Nägels, on Metsähallituksen omistuksessa. Sen lisäksi asemakaavaan sisältyy osa Vanhan Jorvaksentien tiealuetta sekä osa Sundet vesiuoman itäpuolella sijaitsevaa yksityisomis- 7 (18)

8 tuksessa olevaa kiinteistöä. Lisäksi kaavaan sisältyy pieni niin ikään yksityisomistuksessa oleva kiinteistö kaavan itäreunassa (liite 7). Maanomistusyksiköiden kiinteistötunnukset ja nimet ovat pinta-alajärjestyksessä: , Stor Nägels , yleisen tien tiealue , Etelärinne , Henriksro väg 3.2. Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslakiin sisältyvät tarkistetut tavoitteet ovat tulleet voimaan Uudenmaan maakuntakaava Alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Uudenmaan maakuntakaava (liite 3). Uudenmaan maakuntakaavan 1. vaihekaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa ja on parhaillaan ympäristöministeriössä vahvistettavana. Kirkkonummen yleiskaava 2020 Yleiskaava on vahvistettu (liite 3). Jorvaksen ja Inkilän osayleiskaava ja sen yhteydessä laaditut selvitykset Alueella on meneillään Jorvaksen ja Inkilän osayleiskaavan laatiminen. Osayleiskaavan luonnos on ollut nähtävillä (liite 4). Osayleiskaavan valmistelun yhteydessä on laadittu useita selvityksiä, jotka koskevat myös Sortti-aseman asemakaava-aluetta. Rakennusjärjestys Kirkkonummen rakennusjärjestys on hyväksytty kunnanvaltuustossa , ja se on tullut lainvoimaiseksi Rakennuskiellot Jorvas-Inkilän osayleiskaavan alueella on voimassa kunnanhallituksen asettama rakennuskielto , mutta päätöksen mukaan se ei koske mm. kiinteistöä 2:67, joka muodostaa suurimman osan Jorvaksen Sortti-aseman asemakaavaalueesta. Kantatien 51 tiesuunnitelma Tarkistettu tiesuunnitelma on hyväksytty vuonna Kantatie 51 on tarkoitus parantaa moottoritieksi välillä Munkinmäen eritasoliittymä ja Kivenlahden moottoritien pää. Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa 8 (18)

9 Uudenmaan ympäristökeskus on myöntänyt Sortti-asemalle ympäristöluvan Päätökseen liittyi lukuisia toimintaa sääteleviä lupamääräyksiä. Linnusto ja ympäristöselvitys Asemakaava-alueelta ja sen lähivaikutusalueelta laadittiin kesän 2009 aikana ympäristöselvitys erityisesti alueen linnuston kartoittamiseksi. Selvityksessä on esiintuotu tietoja myös kasvillisuudesta ja yleisistä ympäristöarvoista. Liito-oravan lisääntymispaikan määrittäminen Uudenmaan ympäristökeskus suoritti maastokäynnin alueella ja antoi sen perusteella lausunnon liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan sijainnista suunnittelualueella. 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1. Asemakaavan suunnittelun tarve Kirkkonummen kunnalla on velvoite osoittaa YTV Jätehuollon kanssa solmitun yhteistyösopimuksen perusteella Sortti-asemalle sijaintipaikka. Sortti-aseman on tarkoitus korvata Kirkkonummen keskustassa sijaitseva Munkinmäen jäteasema, jonka alue on osoitettu Munkinmäen asemakaavan muutoksessa vuodelta 2004 liikerakennusten korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa paljon tilaa vaativan erikoistavarankaupan myymälätiloja (KL-1). Sortti-asemalle on ollut esillä kolme vaihtoehtoista sijaintipaikkaa, joista Jorvaksen alue nähtiin liikenneyhteyksiensä, maanomistuksensa ja kaavoitustilanteensa puolesta sopivimmaksi. Vaihtoehtoisina sijaintipaikkoina esiin nousivat Strömsbyn alue Upinniemeen vievän tien varressa ja niinikään Upinniementien varteen, mutta lähelle keskustaa sijoittuva entinen tielaitoksen varikon alue. Strömsbyn alueen ongelmiksi todettiin sen liian kaukainen sijainti Sortti-aseman käyttäjäkunnan painopistealueesta. Lisäksi aseman tarkka sijaintipaikka olisi tullut selvitettäväksi vasta alueen yleiskaavoituksen yhteydessä. Koska kaavoitus ei ole alkanut vielä vuoden 2009 aikana, olisi tämä prosessi vienyt liikaa aikaa. Upinniementien varren vanhan varikkoalueen kohdalla ilmeni useita ongelmia. Alueelle suunniteltiin alustavasti kunnan varikkoa, jonka yhteydessä Sortti-asema olisi voinut toimia. Tähän alue osoittautui kuitenkin liian pieneksi. Lisäksi maa-alue ei ole kunnan omistuksessa, jolloin alueen käytöstä olisi täytynyt neuvotella maankäyttösopimus. Alueella ei ole myöskään Sortti-aseman ja varikkotoiminnan mahdollistavaa asemakaavaa. Myös kuntakeskuksen 1. vaiheen osayleiskaavan laatimisen yhteydessä arvioitiin mahdollisuuksia sijoittaa Sortti-asema osayleiskaavan alueelle. Maanomistuksellisesti, liikenteellisesti ja toiminnallisesti sopivaa aluetta ei kuitenkaan löydetty. YTV Jätehuolto pyrki toteuttamaan Sortti-aseman Jorvakseen ensin suunnittelutarveratkaisumenettelyllä, jolle haettiin lupaa vuonna Kirkkonummen kunnan lupa- ja 9 (18)

10 valvontajaosto totesi päätöksessään , että poikkeamisen myöntämiselle ei ole erityisiä edellytyksiä. Perusteluina oli mm. että hanke on vaikutuksiltaan liian merkittävä toteutettavaksi suunnittelutarveratkaisuna, joten se vaatii yleiskaavaa tarkempaa kaavallista suunnittelua ja siihen liittyviä vaikutusten arviointi- ja kuulemismenettelyjä. Lisäksi hankkeen koko aiheuttaa merkittävän poikkeamisen rakennusjärjestyksen mahdollistamasta rakennusoikeudesta. Uudenmaan ympäristökeskus ilmoitti , että hanke merkitsee vaikutuksiltaan merkittävää rakentamista ja saattaa aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Tämän vuoksi hanke edellyttää asemakaavan laatimista Osallistuminen ja yhteistyö Vireilletulo Kaava on kuulutettu vireille kunnan virallisissa ilmoituslehdissä. Osallisille lähetettiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Maankäyttö-ja rakennuslain mukaisesti osalliset ja lausunnonantajat on määritelty suunnittelun alkuvaiheessa hyväksytyssä osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa Viranomaisyhteistyö Kaavan vireilletulosta on ilmoitettu osallisille viranomaistahoille toimittamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Alueen suunnittelua tullaan lisäksi käsittelemään Uudenmaan ympäristökeskuksen ja kunnan välisissä neuvotteluissa Asemakaavan tavoitteet Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista koskevat kaava-aluetta erityisesti kohdan 4.3 eheytyvää yhdyskuntarakennetta ja elinympäristön laatua sekä kohdan 4.4 kulttuuri- ja luonnonperintöä, virkistyskäyttöä ja luonnonvaroja koskevat tavoitteet. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet konkretisoituvat erityisesti maakuntakaavassa ja myös yleiskaavassa. Uudenmaan maakuntakaava Alue on osoitettu Uudenmaan maakuntakaavassa taajamatoimintojen alueeksi (liite 3). 10 (18)

11 Laadittava asemakaava on maakuntakaavan mukainen, sillä alueelle osoitetut toiminnot vastaavat luonteeltaan ja mittakaavaltaan kaavamerkintää ja -määräystä Uudenmaan maakuntakaavan 1. vaihekaavassa alueelle ei ole osoitettu aluevarauksia. Kirkkonummen yleiskaava 2020 Yleiskaavassa alue on osoitettu maaseutumaiseksi asuntoalueeksi (A-1) sekä luonnonsuojelualueeksi (SL) (liite 3). Asemakaavassa on poikettu vähäisessä määrin yleiskaavan merkinnästä osoittamalla yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue yleiskaavassa maaseutumaiseksi asuntoalueeksi osoitetulle alueelle. Ottaen huomioon yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen koko ja sen sijoittuminen, on poikkeama yleiskaavasta vähäinen ja se tarkentaa yleiskaavassa esitettyä alueidenkäytön tavoitetta. Jorvaksen ja Inkilän osayleiskaava Osayleiskaavan luonnoksessa alue on osoitettu jätteenkäsittelyalueeksi (EJ). Kantatien 51 tiesuunnitelma Kantatien 51 parantamisen yhteydessä Vanhan Jorvaksentien liittymä Kantatielle 51 poistuu ja Vanha Jorvaksentie siirtyy kulkemaan Kantatien 51 pohjoispuolella paikallisliikennettä palvelevana rinnakkaistieyhteytenä. Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa YTV Jätehuolto haki Sortti-aseman toiminnalle ympäristölupaa vuonna Kirkkonummen kunnan lupa- ja valvontajaosto antoi lausunnon lupahakemuksen johdosta , jossa se otti esiin asioita, joita on syytä varmistaa haitallisten ympäristövaikutusten ehkäisemiseksi. Uudenmaan ympäristökeskus myönsi Sortti-asemalle ympäristöluvan Päätökseen liittyi lukuisia toimintaa sääteleviä lupamääräyksiä Kunnan tavoitteet Kunnan tavoitteena on osoittaa YTV Jätehuollon kanssa solmitun yhteistyösopimuksen perusteella Sortti-asemalle sijaintipaikka. Sortti-aseman on tarkoitus korvata Kirkkonummen keskustassa sijaitseva Munkinmäen jäteasema, jonka alue on osoitettu Munkinmäen asemakaavan muutoksessa vuodelta 2004 muuhun käyttöön. Kyseinen kaavamerkintä on KL-1, eli liikerakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa paljon tilaa vaativan erikoistavarankaupan myymälätiloja. Nyt Jorvaksen Sortti-aseman asemakaavassa esitetty alue on myös liikenteellisesti paremmassa paikassa kuin Munkinmäen asema ja Kantatien 51 perusparannuksen ja uuden rinnakkaistieyhteyden valmistuttua se palvelee laajempaa käyttäjäjoukkoa. Sundetin kosteikkoalueen suojelu halutaan turvata asemakaavalla myös Sundetin uoman kaakkoispuolella, eli suunnittelualueella. Uoman luoteispuoleinen kosteikkoalue on suojeltu Jorvaksenmyllyn asemakaavassa. 11 (18)

12 Lähivirkistysalueen ja sen kautta kulkevan ulkoilureittiyhteyden osoittaminen on myös tärkeää laajemman alueen tulevaa kehittämistä ajatellen Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Rakentamistoimenpiteitä suoritetaan vain kaavassa osoitetuilla ET korttelialueella ja katualueella. Tällä pyritään vähentämään rakentamisesta ja alueen myöhemmästä toiminnasta aiheutuvia haittoja kaava-alueen muille osille ja kaavan ulkopuolisille alueille. 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1. Kaavan rakenne ja mitoitus Asemakaavan rakennetta ja mitoitusta määrittävät reunaehdot, joista merkittävimmät ovat Sundetin kosteikon ja siihen liittyvän rantaluhdan suojelu sekä Sortti-aseman sijoittaminen alueelle. Sortti-aseman alue on tarkoitus rakentaa asfaltoiduksi kentäksi kahteen korkeustasoon. Alueelle sijoitetaan hyöty- ja sekajätteen vastaanottoon soveltuvia siirtolavoja sekä kotitalouksien ongelmajätteiden vastaanottoa varten ongelmajätekontti. Kaava-alueen pinta-ala on reilu 5,4 ha. Rakennusoikeus on yhteensä 2000 k-m 2, joka kohdistuu ET korttelialueelle ja osoitetaan kokonaisuudessaan uusille rakennuksille, jotka palvelevat Sortti-asemaa. ET korttelialueen tehokkuusluku (ek) on 0,15 ja aluetehokkuusluku (ea) 0,03. Kaava-alueen rajoja on tarkistettu vähäisesti osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetystä. Kaavaan ei sisälly Vanhan Jorvaksentien jatkeeksi rakennettavan rinnakkaistien ja Kantatien 51 väliin jäävää aluetta. Autopaikkojen tarve riippuu alueella työskentelevän henkilökunnan määrästä. Sorttiasema työllistää kuusi (6) henkeä, mutta mitoituksessa tulee huomioida vuoronvaihdot ym. tilanteet. Tarkka autopaikkojen lukumäärä tulee selvittää rakennusluvan yhteydessä Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Asemakaavalla suojellaan Sundetin kosteikon asemakaavan alueelle sijoittuva osa. Asemakaavaratkaisulla turvataan lähivirkistysalueen syntyminen kosteikkoalueen reunassa olevan rantaluhdan ja Sortti-aseman alueen väliin. Ratkaisulla erotetaan Sorttiaseman alue luonnonarvoiltaan merkittävimmästä osa-alueesta. Lähivirkistysalueen kautta osoitetaan myös kaavassa puistopolkuna esitetty Sundetia koillis-lounas suunnassa seuraileva ulkoilureittiyhteys. 12 (18)

13 Toteutettavan rinnakkaistien reunaan rakennetaan kevyen liikenteen väylä. Tämä parantaa alueen liikenneturvallisuutta ja lisää kevyen liikenteen käyttömahdollisuuksia koko rinnakkaistien varteen jäävien kiinteistöjen kohdalla. Sortti-aseman rakentaminen alueelle toteutetaan siten, että siitä aiheutuvia vaikutuksia vähennetään eri keinoin. Toiminnan laatua määrittelevät ehdot on määritelty ympäristöluvassa. Sortti-aseman rakenteiden aiheuttamat visuaaliset vaikutukset vähenevät alueen ympärille jäävän kasvillisuuden ja puuston vaikutuksesta erityisesti länsi-, pohjois- ja itäpuolella. Korttelialue myös aidataan Aluevaraukset Korttelialueet Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialue (ET) Kaavalla mahdollistetaan yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen muodostaminen. Kaavamerkintä mahdollistaa YTV Jätehuollon Sortti-aseman sijoittamisen alueelle. Sorttiaseman toiminnoille osoitetaan rakennusoikeutta yhteensä 2000 k-m2. Sortti-aseman toimintaperiaatteen mukaan asemalla vastaanotetaan hyöty-, ongelmaja sekajätteitä. Mitään muuta palvelutoimintaa kaavaratkaisu ei suoraan aluevarausten muodossa mahdollista Muut alueet Lähivirkistysalue (VL) Kaavalla muodostetaan lähivirkistysalue yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen ja luonnonsuojelualueen väliin. Lähivirkistysalueen kautta osoitetaan kulkemaan ulkoilutie. Luonnonsuojelualue (SL) Kaava-alueen länsipuolinen reuna osoitetaan luonnonsuojelualueeksi Sundetin vesiuoman ja sitä reunustavan luhta-alueen rajautumisen mukaisesti. Sundetin purolaakso on osoitettu sekä yleiskaavassa että Jorvaksenmyllyn asemakaavassa suojelualuevarauksena (SL ja SL-1). Alue on todettu luontoarvoiltaan merkittäväksi jo 1980-luvulla tehdyissä selvityksissä. Erityisesti sen linnustolliset ja kasvistolliset arvot ovat merkittävät. Alueella esiintyy osmankäämivaltaista avoluhtaa, pensasluhtaa ja reunaosissa tervaleppä-hieskoivuluhtaa. Kurjenmiekka kasvaa valtalajina laajoilla alueilla. Kohde tunnetaan erityisesti yölaulajien pesimäalueena. 13 (18)

14 Liikennealueet Vanha Jorvaksentie muuttuu Kantatie 51:n perusparannuksen ja asemakaavan toteuttamisen yhteydessä rinnakkaistieksi ja se osoitetaan katualueeksi. Samassa yhteydessä sitä jatketaan itään päin Yleiskaavan 2020, Jorvaksen ja Inkilän osayleiskaavan ja tiesuunnitelman osoittamalla tavalla niin, että se yhdistyy myöhemmin toteutettavaan alueen paikallistieverkkoon. Rinnakkaistien reunaan toteutetaan kevyenliikenteenväylä Kaavan vaikutukset Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Sorttiaseman sijoittuminen alueelle heikentää jonkin verran asuinympäristön laatua erityisesti lisääntyvän liikenteen muodossa. Vaikutukset ovat paikallisia ja ne kohdistuvat lähinnä kaava-alueeseen rajautuviin asuinkiinteistöihin sekä niihin kiinteistöihin jotka sijoittuvat rinnakkaistien varrelle. Sortti-asemalla tapahtuva jätteiden kuormaus ja kuljetus hoidetaan niin, ettei siitä aiheudu ympäristölle merkittäviä meluhaittoja. Melua aiheuttava toiminta ajoittuu maanantaista perjantaihin klo 7:00 21:00 väliselle ajalle. Toiminnasta ei aiheudu ympäröivälle asutukselle myöskään haitallista tärinää. Alueelle suuntautuvasta liikennöinnistä aiheutuu jonkin verran meluhaittoja, mutta melu jää suositustasojen alapuolelle. Sortti-asema sijoittuu alueelle, joka on tulevaisuudessa Kantatien 51 perusparantamisen valmistuttua melualuetta ja melutaso alueella on 65 db. Kantatien 51 liikenteen aiheuttama melu on alueella voimakkaampaa kuin Sortti-aseman toiminnasta johtuva melu. Kaavaratkaisulla on myönteisiä vaikutuksia koko eteläisen Kirkkonummen jätehuollon tilaan ja palvelutasoon mahdollistamalla alueen asukkaille jätteiden pienerien tuonnin edelleen käsiteltäväksi ja kierrätykseen. Näin aseman toiminta samalla vähentää roskaamista ja jätteen luvatonta sijoittamista maastoon. Tällä on myönteistä vaikutusta elinoloihin ja elinympäristön laatuun Vaikutukset maa- ja kallioperään, veteen, ilmaan ja ilmastoon Rinnakkaistieyhteyden rakentamisesta sekä Sortti-aseman toteuttamisesta aiheutuu merkittäviä muutoksia erityisesti maaperälle sekä alueen pintavesiolosuhteille. Muutokset ovat kuitenkin hyvin paikallisia. Rinnakkaistieyhteyden sekä Sortti-aseman toteuttamisen yhteydessä joudutaan tekemään maanpinnan tasoa muuttavia maansiirtotöitä. Yli puolet kaava-alueesta jää kuitenkin näiden muutosten ulkopuolelle. 14 (18)

15 Tieyhteyksien ja liittymän toteuttamisen yhteydessä joudutaan kaava-alueen kaakkoisosan kautta virtaava puro putkittamaan ja tasaamaan sen kohdalla sijaitseva purolaakso. Toimenpiteiden seurauksena alueen pintavesiolosuhteet ja valumat muuttuvat mm. alueiden asfaltoinnin vuoksi. Maanrakennustyöt saattavat lisätä mm. veden samentumista. Koska puron vesi virtaa Sundetiin, niin toimenpiteillä on ainakin lyhytaikaisia vaikutuksia myös Sundetin vedenlaatuun. Sortti-aseman toiminta itsessään ei ole likaavaa, joten sen toiminnasta ei pääse ilmaan, maaperään tai pohjaveteen sellaisia päästöjä, joilla olisi merkittäviä vaikutuksia. Jäte- ja pesuvedet johdetaan yleiseen viemäriin ja sadevedet johdetaan maastoon öljyn- ja hiekanerotuskaivojen kautta. Ongelmajätteet varastoidaan turva-altailla varustettuihin astioihin ja ongelmajätekontti sijaitsee asfaltoidulla alueella siten, että mahdollisen vuodon sattuessa jäte ei pääse ympäristöön Vaikutukset kasvi- ja eläinlajeihin, luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonvaroihin Kaavan mahdollistama rakentaminen muuttaa luonnonympäristön alueella, joka jää suoraan Sortti-aseman toimintojen kohdalle ja rakennettavan rinnakkaistien alle. Alueen rakentamistavasta johtuen mm. tarvittavat maansiirtotyöt aiheuttavat lähiympäristön muuttumista voimakkaasti kaava-alueen kaakkois- ja eteläosassa. Kaavaalueen läpi kulkevan maakaasuputken länsipuoleinen maasto Sundetin puolella ei kuitenkaan muutu, sillä maansiirtotöitä tehdään vain kaavassa osoitettavalla ETkorttelialueella ja rinnakkaistien kohdalla. Vanhan Jorvaksentien jatkeeksi rakennettava uusi rinnakkaistieyhteys joudutaan rakentamaan läpi pienen lehtometsikön, jonka läpi kulkee Sundetiin laskeva purouoma. Alueen kautta virtaava puro joudutaan putkittamaan ja sen kohdalla sijaitseva purolaakso tasaamaan. Tien rakentaminen muuttaa tämän alueen täysin ja sen luontoarvot katoavat. Mathildebergintien vanhat koivut menetetään myös rakennustöiden seurauksena. Osa-alueen todettiin syksyllä 2009 olevan liito-oravan ruokailualuetta, mutta lähistöllä on muita vastaavaan tarkoitukseen sopivia alueita. Merkittävimpiä alueelta havaittuja lintulajeja ovat kultarinta, satakieli ja käenpiika (liite 9). Osa lintulajistosta pystynee löytämään sopivia korvaavia elinympäristöjä alueen lähipuustosta ja metsistä. Erityisesti rinnakkaistien, mutta myös kaavassa osoitetun ET korttelialueen alle jää joitain tärkeitä luontoarvoja, jotka alueiden rakentamisen yhteydessä menetetään. Kaavassa suojellaan ET korttelialueen itäreunaan sijoittuva vanha kuusirivi, joka on ollut alkujaan Mathildebergin kiinteistöä ympäröivä kuusiaita. Uudenmaan ympäristökeskus totesi syksyllä 2009 kuusiaidan olevan osa luonnonsuojelulain 49 :ssä tarkoitettua liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa. Liito-oravan elinpiirin ydinalue on kyseisestä kuusiaidasta koilliseen päin, kaava-alueen ulkopuolella, jossa esiintyy muun muassa järeitä haapoja ja kuusia. Koska suurin osa Sortti-aseman tonttialueesta on savea, vaatii alueen rakentaminen pohjanvahvistusta. Pohjanvahvistus tehdään pehmeikön syvyydestä riippuen joko 15 (18)

16 massanvaihtona tai pilaristabilointina. Kuusiaidan säilymiseen voidaan vaikuttaa mm. valitsemalla piha-alueelle sellainen korkeustaso, joka noudattaa itäpuolisen tontin korkeustasoa. Kaava suojelee Sundetin uoman ja sitä ympäröivän kosteikon. Näin sillä on merkittävä myönteinen vaikutus Sundetin kosteikon ja rantaluhdan luonnontilaisuudelle sekä niille eläin- ja kasvilajeille jotka ovat riippuvaisia kosteikon luonnontilasta. Suunnittelualueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei sijaitse Natura 2000 verkoston alueita, joten kaavan yhteydessä ei ole ollut tarvetta tehdä erillistä Naturaarviointia. Lähin Natura alue on n. kilometrin päässä Kantatien 51. eteläpuolella sijaitseva Finträskin vanhat metsät (FI ). Kaava-alueen pohjoispuolella sijaitseva Sundetin puro laskee n. 2,5 kilometrin päässä sijaitsevaan Espoonlahden- Saunalahden Natura 2000 alueeseen (FI ). Sortti-aseman toiminta edistää jätteiden lajittelua ja kierrätystä, joten kaavan toteuttaminen tukee välillisesti luonnonvarojen kestävää käyttöä Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen, yhdyskunta- ja energiatalouteen sekä liikenteeseen Kaavaratkaisulla on vain vähäisiä vaikutuksia alue- tai yhdyskuntarakenteeseen, sillä kaavan mahdollistama rakentaminen ja toiminta on alue- ja yhdyskuntarakenteen kannalta vähäistä. Vaikutukseltaan merkittävin toimenpide on Vanhan Jorvaksentien jatkeeksi tulevan rinnakkaistieyhteyden rakentaminen. Sen myötä tulee edellytyksiä yhdyskuntarakenteen tiivistämiselle lähialueilla. Sortti-aseman sijoittuminen alueelle tukee ja palvelee koko Kantatien 51 ympärille muodostuvan kehittämisvyöhykkeen maankäyttöä. Vanhan Jorvaksentien rinnakkaistieyhteyden toteuttaminen on mahdollista asemakaavasta riippumatta, sillä se perustuu lainvoimaiseen tiesuunnitelmaan. Rinnakkaistieyhteys on osoitettu myös Kirkkonummen yleiskaavassa Sorttiaseman toiminnan aloittaminen kaava-alueella aiheuttaa sinne suuntautuvaa liikennettä ja nostaa liikennemääriä rinnakkaistieksi rakennettavalla Vanhalla Jorvaksentiellä merkittävästi. Sortti-asemalle suuntautuvan pienajoneuvoliikenteen enimmäismääräksi on arvioitu ajoneuvoa päivässä kello 9-21 välillä. Raskaan liikenteen määrä on ajoneuvoa päivässä. Esitetyt määrät eivät kuitenkaan toteudu heti toiminnan alkuvaiheessa, vaan mahdollisesti vasta joitain vuosia kestäneen toiminnan jälkeen. Kantatien 51 liikenne on vuonna 2008 Kehä III:n länsipuolella yli autoa päivässä. Osa alueelle kohdistuvasta liikenteestä on Kirkkonummen Munkinmäen jäteasemalta pois siirtyvää liikennettä. Munkinmäen jäteaseman käyttäjämäärä on keskimäärin 50 asiakasta vuorokaudessa. Koska Sortti-aseman on tarkoitus palvella laajempaa aluetta kuin mitä Munkinmäen asema on palvellut, niin suuri osa asemalle tulevasta liiken- 16 (18)

17 teestä kerääntyy jatkossa tältä laajemmalta alueelta. Mukana on oletettavasti paljon sellaista uutta liikennettä, joka ei ole aikaisemmin suuntautunut Munkinmäkeen. Sortti-asemien verkosto vähentää jätteiden kuljetusten aiheuttamia päästöjä ja kannustaa jätteiden lajitteluun sekä kierrätykseen. Näin se vähentää koko Etelä-ja Keski- Kirkkonummen sekä yleensäkin YTV:n toiminta-alueen lounaisosasta suoraan kaatopaikalle vietävää jätemäärää. Asiakasmäärän arvioidaan olevan noin asiakasta vuodessa, mutta toiminnan alkuvuonna ja vuosina ei päästä tähän käyttäjämäärään, vaan se jää oleellisesti alhaisemmaksi. Alueen halki kulkee Gasum Oy:n maakaasuputki, joka on osa valtakunnallista maakaasun siirtoverkostoa. Kaasuputken läheisyydessä toimittaessa tulee ottaa huomioon siihen liittyvät turvallisuusmääräykset. Kaavassa ei osoiteta rinnakkaistien toteuttamista lukuun ottamatta mitään sellaista rakentamista putken läheisyyteen, josta seuraisi Gasumin ohjeistuksen mukaista turvallisuusriskiä Vaikutukset kaupunkikuvaan, maisemaan, kulttuuriperintöön ja rakennettuun ympäristöön Kaavaratkaisun myötä toteutettava Sortti-asema muodostaa alueelle selvän uuden rakennetun ympäristön elementin. Sortti-asema muistuttaa ulkonäöllisesti siihen sisältyvien rakennusten ja rakenteiden vuoksi suurta huoltoasemaa. Maisemassa näkyvimmän elementin saa aikaan katosmaiset korkeat rakennelmat, joilla suojataan alueelle sijoitettavat hyöty-ja sekajätteiden vastaanottolavat. Sortti-asema tulee näkymään Sundetin kosteikkoalueelle ja sen pohjoispuoliselle alueelle huolimatta siitä että sen eteen jää erikorkuisia kasvillisuusvyöhykkeitä. Rakennukset ja rakennelmat näkyvät hyvin selvästi erityisesti Kantatielle 51 ja Vanhan Jorvaksentien rinnakkaistielle. Kaava-alueen ja Sundetin pohjoispuolella, Jorvaksen asemasta itään, on jo rakennettua teollisuusympäristöä, joten vaikutukset eivät ole ko. alueen maisemakuvalle merkittäviä. Näkymäsuunta kantatien 51 suuntaan on taas suurimittakaavaista tieympäristöä, jota Sortti-aseman ympäristöön näkyvät osat eivät juurikaan häiritse. Kaava-alueen itäpuolella sijaitsevan Mathildebergin kiinteistön päärakennus on luvun alkupuolelta, ja se on määritelty Kirkkonummen yleiskaavassa suojelukohteeksi. Se sisältyy suojelukohteena myös Jorvaksen ja Inkilän osayleiskaavan luonnokseen. Sortti-aseman toiminnat ja sen rakenteet eivät näy todennäköisesti Mathildebergin puolelle, sillä kiinteistöjen rajalla on korkea vanhoista kuusista koostuva kuusiaita. Sortti-aseman rakennukset eivät nouse kuusiaitaa korkeammiksi. Kaavan toteuttaminen tulee vaikuttamaan selvästi kaupunki- ja maisemakuvaan, erityisesti tiejärjestelyjen ja Sortti-aseman rakentamisen myötä. Vaikutusten laadullista määrää vähentää se, että alueen lähiympäristö muuttuu joka tapauksessa voimakkaasti kantatien 51 parantamisen seurauksena. Kulttuuriperintöön ja rakennettuun ympäristöön kaavalla ei ole suoria vaikutuksia, sillä kaavan toteuttaminen ei suoraan uhkaa historiallisen rakennuskannan säilymistä. Vä- 17 (18)

18 lillisiä vaikutuksia aiheutuu jonkin verran laajemman maisemakuvan muuttumisen seurauksena Vaikutukset kunnan talouteen ja elinkeinoihin Kaavan toteuttamisella on vaikutuksia kunnan talouteen lähinnä välillisesti. Tieyhteyksien toteuttamisesta alueella vastaa Tiehallinto ja Uudenmaan tiepiiri sekä YTV jätehuolto. Rakennettavan rinnakkaistien (Vanhan Jorvaksentien jatke) ylläpito tulee kunnan vastattavaksi, sillä se muodostetaan katualueeksi. Kyseinen tieyhteys rakennettaisiin joka tapauksessa ilman Sortti-aseman asemakaavaakin. ET-korttelialueen rakentamisesta vastaa YTV jätehuolto. Välillisiä vaikutuksia kunnalle aiheutuu Munkinmäen jäteaseman siirrosta. Koska Jorvaksen Sortti-aseman asemakaavassa osoitetaan sille uusi sijaintipaikka, vapautuu Munkinmäen alue Kirkkonummen keskustassa voimassa olevan asemakaavan mukaiseen käyttöön. Kyseinen alue on osoitettu Munkinmäen asemakaavan muutoksessa vuodelta 2004 liikerakennusten korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa paljon tilaa vaativan erikoistavarankaupan myymälätiloja (KL-1). 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1. Toteuttaminen ja ajoitus Asemakaavan toteuttaminen aloitetaan kaavan saatua lainvoiman. Tieyhteyksien rakentaminen alueella on mahdollista jo ennen asemakaavan hyväksymistä. Vanhan Jorvaksentien jatkeeksi rakennettava rinnakkaistieyhteys ja siihen liittyvän kevyenliikenteen väylä sisältyy Kantatien 51 parannushankkeeseen, josta on olemassa lainvoimaiset suunnitelmat ja päätökset. Tieyhteyksien rakentamisessa on otettava huomioon kantatien 51 parantamissuunnitelma ja siinä erityisesti kantatien 51 ja Vanhan Jorvaksentien nykyisen liittymän poistaminen. Liikenneturvallisuuden kannalta on erityisen tärkeää, että kyseinen liittymä on poistettu käytöstä ennen Sortti-asemalle tapahtuvan liikennöinnin alkamista. Liittymä on erityisesti ruuhka-aikaan vaarallinen jo nykyisillä liikennemäärillä, joten ei ole tarkoituksenmukaista lisätä sen kuormitusta Sortti-asemalle ja sieltä pois suuntautuvalla liikenteellä. 18 (18)

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARIAN HAUTAUSMAA JA SEN VIEREISET LÄHIVIRKISTYSALUEET

ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARIAN HAUTAUSMAA JA SEN VIEREISET LÄHIVIRKISTYSALUEET ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARIAN HAUTAUSMAA JA SEN VIEREISET LÄHIVIRKISTYSALUEET Blom Kartta 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaava koskee 57. kaupunginosan kaavatonta aluetta ja asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KORTTELI 27 UTAJÄRVI

KORTTELI 27 UTAJÄRVI KORTTELI 27 UTAJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 23.5.2013 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 241 4600 Telefax 010 241 4601 UTAJÄRVEN KUNTA Laitilantie 5 PL 18 91600 UTAJÄRVI Vireilletulosta

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAANOJAN ALUE Pvm. 29.8.2014 Kaupunginosa 8. Kankaro Asemakaava koskee tilan 286-402-36-2 osaa Asemakaavan muutos

Lisätiedot

Kortteli 52125, asemakaavan muutos

Kortteli 52125, asemakaavan muutos Kortteli 52125, asemakaavan muutos Työ nro 002260 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 17.8.2015 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut 28.3.2011 KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KAPULI IIC-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223c Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS HÖYLÄÄMÖNKADUN POHJOISPÄÄ

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS HÖYLÄÄMÖNKADUN POHJOISPÄÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS HÖYLÄÄMÖNKADUN POHJOISPÄÄ Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola Puh. (06)

Lisätiedot

199 HYÖKÄNNUMMI / OHKOLANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000

199 HYÖKÄNNUMMI / OHKOLANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000 2 MÄNTSÄLÄ 199 HYÖKÄNNUMMI / OHKOLANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 1:2000 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä toukokuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 29.8.2011 OHKOLA TARUMAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2011

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 29.8.2011 OHKOLA TARUMAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2011 1(6) OHKOLA TARUMAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2011 PROJ. NRO X Taruman asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä ALOITE TAI HAKIJA

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 2006 Närpiöntie 2, 64200 NÄRPIÖ Närpesvägen 2, 64200 NÄRPES 2 KASKISTEN KAUPUNKI SATAMA-ALUEEN

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015. KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) Maankäyttöpalvelut 30.3.2015 KAPULI IId-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223d Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO LUONNOS 01.09.2015 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosan (Tapala) korttelia 334, tiloja 214-406-2-117 ja 214-406-2-542 sekä puistoaluetta koskeva asemakaava ja asemakaavan muutos. 214005182 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 40, TESJOKI, KORTTELIN 1 OSA SEKÄ OSAT KATU- JA TIEALUEISTA, TAVASTANTIE

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 40, TESJOKI, KORTTELIN 1 OSA SEKÄ OSAT KATU- JA TIEALUEISTA, TAVASTANTIE L O V I I S A 9.8.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 40, TESJOKI, KORTTELIN 1 OSA SEKÄ OSAT KATU- JA TIEALUEISTA, TAVASTANTIE KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: TAVASTANTIE

Lisätiedot

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 1/7 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 23.1.2013, 5.1.2015 TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 2/7

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12015 28.8.201 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ.

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 17.02.2010 OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. 1(7) OPPILASASUNNOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös asemakaavan

Lisätiedot

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS

ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ONKKAALANTIEN LÄMPÖLAITOKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 18 PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.11.2010 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911,

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 HÄMEENKYRÖN KUNTA KORTTELIEN 65, 66 JA 68 ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireilletulo: 30.3.2009 versio: 15.8.2011 HÄMEENKYRÖN KUNTA 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kaavan laadinnan yhteydessä

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) INKOON KUNTA BARÖSUNDIN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) Kaava-alue Kaava-alue käsittää Barösundin kyläkeskuksen ympäristöineen Orslandetin saaressa. Kaava-alue on rajattu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAMUUTOS KOKKOLAN PRISMA Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola Puh. (06) 828 9111 Faksi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5

ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 1 (9) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA ASEMAKAAVAN MUUTOS YRJÖNKATU 4 JA AARNENKATU 5 SELOSTUS NRO 522 2 (9) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE OSAA KIINTEISTÖSTÄ AATILA 635-421-12-32/2 JA KIINTEISTÖÄ RANTALÄHDE 635-421-12-35 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 09.09.2014 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI-

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm. Asemakaavaselostus 21.1.2015

Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm. Asemakaavaselostus 21.1.2015 Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm Asemakaavaselostus 21.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 2. TIIVISTELMÄ... 3 2.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 LAKALAIVA, 6030-4, -8, -9, 6032-5, 6034-3, -5, -9, 6055-1 JA MESSUKYLÄN KYLÄ19, SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, SUOJAVIHER-, LIIKENNE-

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot