HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2010"

Transkriptio

1 HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2010 HUS-Servisin toiminta-ajatuksena on auttaa asiakkaita onnistumaan perustehtävässään kilpailukykyisillä asiakirja-, asiointi-, henkilöstö- ja talouspalveluilla. HUS-Servis on osa HUS-konsernia. Henkilöstöasioista on lisätietoa HUS:n henkilöstökertomuksessa. HUS-Servisin liikevaihto oli 48,2 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 887 vuonna 2010 Palvelualueiden henkilöstö 2010 Palvelujen liikevaihto (miljoona )

2 Johtokunnan puheenjohtajan katsaus Toisena toimintavuotena HUS-Servis jatkoi menestyksellistä henkilöstö-, talous- ja potilashoitoa tukevien palvelujen yhtenäistämistä sekä kustannustehokkaiden palvelujen ja parhaiden käytäntöjen levittämistä HUS-konsernissa. Liikelaitos tuotti vuonna 2010 muun muassa 1,8 miljoonaa dokumentoitua sanelua, potilasasiakirjahakua, palkanmaksua, 1,2 miljoonaa potilaslaskua ja ostolaskua. Palvelujen kysyntä kasvoi erityisesti asiakirja- ja talouspalveluissa. Talous tasapainossa HUS-Servisin palvelujen kysyntä vuonna 2010 ylitti arvioidun merkittävästi ja suoritteita tuotettiin 6,9 % edellisvuotta enemmän. Toimintatuotot ylittivät 2,65 miljoonalla eurolla (5,6 %) talousarvion. Toimintakulut vastaavasti alittivat 0,8 milj. eurolla (-1,7 %) talousarvion. Tilikauden tulos muodostui 3,5 milj. euroa ylijäämäiseksi, josta palautettiin sisäisille asiakkaille asiakashyvityksenä 2,5 miljoonaa euroa ja tehtiin 0,6 miljoonan euron tulospalkkiovaraus. Lopullinen tulos muodostui konsernin muiden yksiköiden tekemien asiakashyvitysten jälkeen 0,8 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Tilikauden ylijäämäinen tulos perustui parantuneeseen tuottavuuteen (+4,3 %), volyymin kasvuun ja toimintakulujen alitukseen. Lisäarvoa omistajille HUS-Servisin toiminta on tehostunut vuosien 2009 ja 2010 aikana 16,3 % (8,1 miljoonaa euroa) ulkoisten toimintakulujen näkökulmasta tarkasteluna. Asiakkaille tehostuminen näkyy kustannustason nousua pienempänä hinnanmuutoksena ja laskutuksena sekä asiakaspalautuksina. Kiitos menestyksellisestä yhteistyöstä hyvät servisläiset, asiakkaat ja yhteistyökumppanit! Aarno Turunen HUS-Servis johtokunta 2010 Johtokunnan jäseniä ja varajäseniä yhteiskuvassa.

3 Toimitusjohtajan katsaus Liikelaitoksen toinen toimintavuosi painottui palvelukeskuksen palvelukonseptien kehittämiseen ja prosessien tehostamiseen sekä niitä tukevien tietojärjestelmien kehittämiseen. Asiakastyytyväisyyskyselyssä tulos oli 3,65 (3,55 vuonna 2009) tavoitteen ollessa neljä asteikolla 1 5. Prosesseja kehitettiin yhteistyössä asiakkaiden kanssa potilaan hoitoa optimaalisesti tukeviksi. HUS-Servisin kehityskohteena on ollut asiakaspalvelukulttuurin rakentaminen ja asiakaslähtöinen toimintatapa. Asiakkuudenhallintaan on kuulunut palvelujen kehittäminen yhdessä asiakkaan kanssa, tilaajatiimeihin aktiivisesti osallistuminen ja systemaattinen palautteenhallinta. Henkilöstö koki työnsä arvokkaaksi sairaanhoidon tukena. Vuoden 2010 työolobarometrissa tapahtui suotuisaa kehitystä. Johtamiseen oltiin tyytyväisempiä ja esimiesindeksi parantui. Palvelut kilpailukykyisiä Toteutettujen selvitysten perusteella HUS-Servisin palveluista monet ovat jo varsin kilpailukykyisiä jopa yksityissektoriin nähden. Palvelujen kokonaisuus on osoittautunut hyvin toimivaksi. Henkilöstön laaja-alainen käytettävyys eri palveluissa, osaamisen systemaattinen kehittäminen, yhtenäiset toimintamallit ja tietojärjestelmien hyödyntäminen mahdollistavat palvelujen laadun, tuottavuuden ja kustannustehokkuuden parantamisen jatkossakin. Riskit hallintaan Sisäinen tarkastus teki yhteistyössä HUS-Servisin tietosuojavastaavan kanssa kyselyn tietoturvan toteutumisesta HUS- Servisin työntekijöille loppuvuonna Kysely keskittyi lähinnä hallinnolliseen tietoturvaan. Koko henkilöstölle suunnattu oma-aloitteinen riskienarviointi on konkreettinen askel kohti organisaation kokonaisvaltaista riskienhallintaa. Vastauksista kävi ilmi, että tietoturvaan liittyvää koulutusta ja tietoturvaohjeiden noudattamisen valvontaa tulee systemaattisesti edistää. Riskienhallinnan tarkoituksena on turvata liikelaitoksen palvelujen toimintavarmuus kaikissa olosuhteissa. Vuoden 2010 aikana kaikilla palvelualueilla (asiakirja, asiointi, henkilöstö ja talous) nimettiin riskit, arvioitiin niiden todennäköisyys ja vaikutus sekä yksilöitiin kunkin riskin hallintakeinot. Vuonna 2011 kehitetään asiakkaan tarpeisiin palveluratkaisuja Yhteistyön toimivuus nousee jatkossa tärkeimmäksi kehityskohteeksi. Ensi vuonna painopisteenämme on joustavat ja asiakkaan tarpeet huomioonottavat palveluratkaisut. Panostamme lisäarvopalvelujen tuotteistukseen ja käyttöönottoon, palvelukulttuurin parantamiseen, erityisesti tietojärjestelmiin liittyvien kokonaisprosessien kehittämiseen. Tärkeää on myös pitkäjänteinen suunnittelu ja prosessien laadun ja tehokkuuden edelleen lisääminen. Henkilöstö on tärkeä voimavara ja asiantuntijuutta lujitetaan osaamisen hallinnalla, oppilaitos- ja harjoittelijayhteistyöllä sekä kehitysprojektien läpivientiä kannustamalla. Riskienhallinnan onnistumista arvioidaan vuoden 2011 lopulla. Leena Koponen

4 HUS:ssa tehdään saneluja vuosittain yli 1,7 miljoonaa lähes 5000 sanelua vuorokaudessa. Toimitusjohtaja Leena Koponen allekirjoitti digitaalisen saneluratkaisun sopimuksen vuonna Digisanelu sujuvoittaa ja nopeuttaa lääkäreiden sanelujen valmistumista sähköisiin potilasasiakirjoihin. Vuonna 2010 HUS-Servisin johdon ja henkilöstön keskustelutilaisuuksia järjestettiin seitsemässä eri toimipisteessä. Keskustelutilaisuuksissa johtoryhmä esitti läpileikkauksen Servisin lähiajan toiminnasta ja keskusteluissa käytiin läpi ajankohtaisia asioita.

5 Palvelut ja saavutukset Asiakirjapalvelut Asiointipalvelut Henkilöstöpalvelut Talouspalvelut Asiakirjapalvelut Asiakirjapalvelut jakaantuvat potilas- ja hallintoasiakirjapalveluihin sekä tekstinkäsittelypalveluihin. Henkilöstömäärä oli 415 vuonna Merkittävät toiminnalliset saavutukset Asiakirjapalveluissa merkittävin saavutus oli HUS:n allekirjoittama sopimus digitaalisen sanelupalvelun käyttöönotosta. Sähköinen toimintamalli siirtää kasettisanelun historiaan. Sairauskertomuksen hallintajärjestelmä Erican käyttöönoton myötä sairauskertomusten hallintaprosessi on yhdenmukaistunut kaikissa HUS:n arkistoissa. Hallintoasiakirjapalveluissa asianhallintajärjestelmä Dynasty päivitettiin uuteen versioon. Tehostetulla käyttäjäkoulutuksella lisättiin sähköistä asianhallintaa. Leif Holmlund palvelupäällikkö Katsaus tulevaan Laajennetaan digitaalista sanelupalvelua HUS-alueelle vuoden 2011 aikana. Tuetaan sähköistä toimintamallia hallinto- ja potilasasiakirjojen käytössä. Asiointipalvelut Asiointipalveluihin kuului sairaaloiden aulapalvelut (neuvonta) ja potilaskuljetus, postinjako sekä puhelinvaihde. Toimintaa hoiti 222 henkilöä vuonna Merkittävät toiminnalliset saavutukset Asiointipalveluissa tiivistettiin sairaalakohtaisesti yhteistyötä eri asiointipalveluiden toimintojen kesken (potilastoimisto, aula ja potilaskuljetus, osittain myös postipalvelut). Puhelinvaihteen ja HUS-Tietotekniikan työjako viimeisteltiin niin, että puhelinteknologian kokonaisvastuu siirtyi HUS- Tietotekniikalle. Potilaskuljetuksen tilausjärjestelmä otettiin käyttöön HYKS:n sairaaloissa. Postipalveluissa käytiin talokohtaisesti läpi postinjaon aikataulut. Toimenpiteillä saavutettiin tavoitteen mukaiset säästöt. Jari Räty palvelupäällikkö Katsaus tulevaan Palveluissa tavoitteena on edelleen tehostaa asiakastarpeisiin vastaavia palveluja. Palvelujen tuotteistusta ja suoritepohjaista raportointia kehitetään.

6 Henkilöstöpalvelut Henkilöstöpalveluihin kuuluvat rekrytointi, palkka- ja palvelussuhdeasioiden hoito sekä koulutus. Näitä tehtäviä teki 129 henkilöä vuonna Merkittävät toiminnalliset saavutukset Palkkapalvelut osoittautui benchmarking-tutkimuksessa hyvin kilpailukykyiseksi. HUS:n henkilöstöhallinnon toiminnanohjausjärjestelmä -hanke saatiin valmiiksi vuoden 2010 aikana. Hankkeessa henkilöstöhallinnon perustoiminnallisuudet sähköistettiin. Perustoiminnallisuudet sisältävät henkilöstön perustiedot, poissaolot, vuosilomat, matkalaskut, kehityskeskustelut ja koulutusten hallinnan sekä näiden haku-, päätös- ja arkistointitoiminnot. Juhani McBreen palvelupäällikkö Palvelussuhdepalveluja kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa paremmin esimiesten tarpeita vastaaviksi. Rekrytointipalvelujen toiminta jatkui painottuen HUS:n näkyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseen ja sähköisen rekrytoinnin tukemiseen. Koulutuspalveluissa toteutettiin hoitohenkilöstön suonensisäisen lääkehoidon koulutusten sarja, johon vuoden mittaan osallistui lähes hussilaista. Muita koulutuksia olivat muun muassa kieli- ja ensiapukoulutukset sekä HUS:n perinteinen yhteistoimintapäivä ja sihteerien koulutuspäivä. Katsaus tulevaan Palvelussuhdeasioiden kehittäminen HUS:ssa. Rekrytoinnin prosessien ja käytäntöjen uudistaminen ja rekrytointiviestinnän parantaminen. Talouspalvelut Satu Willgren palvelupäällikkö Talouspalvelut vastaavat keskitetysti HUS:n laskutuksesta ja perinnästä, ostolaskuista, matkalaskuista sekä kirjanpidosta ja maksuliikenteestä. Vuonna 2010 talouspalveluissa oli henkilökuntaa 81. Merkittävät toiminnalliset saavutukset Potilaslaskutus ja asiakaspuhelut kasvoivat volyymiltaan selvästi ennakoitua enemmän. Muu laskutus ja perintä pysyivät aiemmalla tasolla. Huolimatta palveluiden määrän kasvusta talouspalvelut säilytti palvelutason hyvällä tasolla. Vuoden 2009 tilinpäätös valmistui aikataulussa. Kehityshankkeita olivat sähköisen laskutuksen käyttöönotto, perinnän tehostaminen, järjestelmien versiopäivitykset sekä osallistuminen HUS:ssa käynnissä olleisiin raportoinnin ja konsernilaskennan projekteihin. SEPA-siirtymävalmius toteutettiin ottamalla maksuliikenneohjelmistossa käyttöön muunnosohjelma. Katsaus tulevaan Talouspalvelujen automaatiota parannetaan useiden tietojärjestelmäprojektien avulla.

7 HUS-Servisin uutiskirje asiakkaille ja henkilökunnalle lähetettiin loppuvuodesta Uutiskirjeisiin oli koottu ajankohtaiset asiat, tapahtumat, asiakastyytyväisyyskyselyjen tulokset ja toimitusjohtajan joulutervehdys. Työhyvinvointi- ja virkistysryhmä järjesti kaikille servisläisille virkistysiltapäivän Backaksen Puimalassa. Latotansseissa tanssittiin orkesterin tahdittamana ja zumbattiin ammattilaisen johdolla

8 Henkilöstö ja kyvykkyys Vuosi 2010 oli menestyksellinen HUS-Servisissä henkilöstöhallinnon osalta. Henkilöstöstä suurin osa oli toimistohenkilökuntaa (75 %) ja henkilöstön keski-ikä oli varsin korkea, ollen 48,5 vuotta. Miesten osuus henkilöstöstä nousi 3 % vuoteen 2009 verrattuna. Työsuhteet olivat pitkäaikaisia, koska 71 % henkilöstöstä oli ollut palvelussuhteessa yli viisi vuotta ja 52 % koko henkilöstöstä yli 10 vuotta. Vakinaisen henkilöstön vaihtuvuus pieneni edelliseen vuoteen verrattuna 2 %. Sisäisessä rekrytoinnissa työ- ja urakierto-ohjelman kautta kymmenkunta henkilöä vaihtoi toimipistettä HUS-Servisin sisällä. Ari Pekurinen henkilöstöpäällikkö Määräaikaisten työntekijöiden määrä vuonna 2010 oli 18 % koko henkilöstöstä, pois lukien päätoimiset luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut. Määräaikaisten määrä kasvoi 6 % edelliseen vuoteen verrattuna. Määräaikaisten osuus oli suurin asiakirja- ja asiointipalveluissa. Henkilöstö väheni edelliseen vuoteen verrattuna 29 henkilöllä. Henkilötyövuosia tehtiin 13,5 htv edellistä vuotta vähemmän. Henkilöstön väheneminen tapahtui luonnollisten poistumien kautta, joista merkittävin osuus oli eläköitymisillä. Sairauspoissaolot ennallaan Sairauspoissaolojen määrä pysyi ennallaan, mutta niiden jakaumassa tapahtui muutos vuoden 2010 aikana. Pidempien sairauspoissaolojen määrä kasvoi ja sairastavuus lisääntyi vuotiaiden ikäryhmässä. Työtapaturmat lisääntyivät jonkin verran, mutta vakavilta työtapaturmilta vältyttiin. Esimiesvalmennuksesta hyvää palautetta Vuonna 2009 aloitetu esimiesten valmennus saatettiin loppuun kevään 2010 aikana. Esimiesten valmennuksen vaikutus oli havaittavissa vuoden 2010 työolobarometrissä, jossa esimiesindeksi parani edelliseen vuoteen verrattuna. Varsinkin lähiesimiesten johtamisessa koettiin selkeää parantumista. Esimiespäivät pidettiin kolme kertaa vuoden aikana ja niistä saatiin hyvää palautetta. Työilmapiiri parantui Työolobarometrissä johtaminen koettiin edellistä vuotta paremmaksi. Tiedonsaanti oli parantunut kaikilla tasoilla ja johto teki vierailuja eri toimipisteissä ja sairaanhoitoalueilla. Toiminnan tavoitteet olivat selkiytyneet edelliseen vuoteen verrattuna ja työilmapiiri oli parantunut. Tiimien toimivuus pysyi hyvällä tasolla. Kehittämisen edellytykset olivat parantuneet ja asiakaspalautetta käytettiin aktiivisesti toiminnan kehittämiseen. Servisissä palkittiin kymmenen henkilöä hyvistä kehittämisideoista. Kehittämismyönteisyys oli säilynyt hyvällä tasolla. Työ koettiin haastavammaksi ja ammatillinen itsetunto oli kohonnut edelliseen vuoteen verrattuna. Työkyky säilyi hyvällä tasolla ja työn aiheuttama ylirasittuneisuus oli pienentynyt vuoteen 2009 verrattuna. Vastaajista 63 % oli käynyt esimiehensä kanssa kehityskeskustelun ja 68 % koki sen hyödylliseksi. Sähköistä tavoitekeskustelua pilotoitiin Servisissä vuoden aikana. Työn imu säilyi kansallisestikin katsottuna korkealla tasolla Servisissä Työterveyslaitoksen tekemässä vertailukyselyssä.

9 Työhyvinvoinnista jaksamista arkeen Työn vaativuuden arviointi saatettiin loppuun vuoden 2010 aikana. Palkkaukseen toivottiin joissakin ydinprosesseissa yhä enemmän suoriteperusteisuutta. Vuonna 2010 siirryttiin tulospalkkauksen piiriin. Työhyvinvointi ja virkistys -ryhmä aloitti toimintansa varsin aktiivisesti. Ensimmäinen virkistyspäivä pidettiin kesäkuussa Backaksen kartanolla, jossa avattiin kuntoilukausi. Syksyllä järjestettiin työhyvinvoinnista iltapäivän mittainen koulutus, jossa palkittiin kuntokisaan osallistuneet. Joulukuussa käytiin katsomassa Linnanmäen Peacock-teatterissa revyy. Esimiespäiviä järjestettiin kolme. Keväällä käsiteltiin talousasiat ja tavoiteasetanta. Kesäseminaarissa teemana oli kehittäminen. Syksyn 2010 esimiespäivän luentojen aiheet vastasivat muun muassa kysymykseen miksi ja miten tavoite- ja kehityskeskusteluja käydään HUS-Servisissä. Työhyvinvointi- ja virkistysryhmä järjestää vuosittain useita aiheeseen liittyviä tapahtumia servisläisille. Kuvassa työhyvinvointipäivän tilaisuus Lastenlinnan luentosalissa, jossa julkistettiin HUS-Servisin kuntokortti -kilpailun voittaja. Hän sai palkinnokseen 3-vaihteisen Servis-jopon. Pitkään palvelleille (40, 30 ja 20 vuotta) järjestetään vuosittain perinteinen merkkipäiväjuhla, jossa työnantaja antaa lahjaksi tunnettujen ja tunnustettujen suomalaisten taiteilijoiden töitä. Juhlapäivän sankareita oli vuonna 2010 yhteensä 62.

10 Organisaatio HUS-Servisin prosessiohjattu tiimiorganisaatio jakautuu 14 ydinprosessiin. HUS-Servisin palvelut jakaantuvat potilashoidon ja hallinnon tukipalveluihin. Näitä palveluja tukevia toimintoja ovat asiakkuudet, henkilöstö, kehittäminen, talous, tietotekniikka ja viestintä.

HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN ESITTELY

HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN ESITTELY HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN ESITTELY 2016 HUS-SERVIS TUKEE HUS:IA JA JÄSENKUNTIA TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISESSA Kustannustehokkuus Paras julkinen palvelukeskus Palvelutaso Laatu HUS-Servis on toiminut vuodesta

Lisätiedot

HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2009

HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2009 HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2009 Vuosikertomuksessa ovat johtokunnan puheenjohtajan ja toimitusjohtajan katsaus tavoitteiden toteutumisesta ja taloudesta vuonna 2009 sekä katsaus tulevaan. Palvelujen toiminnasta

Lisätiedot

HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2011

HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2011 HUS-SERVIS VUOSIKERTOMUS 2011 HUS-Servisin toiminta-ajatuksena on tuottaa asiakkailleen hyötyä ja hyvä palvelukokemus. HUS-Servis auttaa asiakasorganisaatioita onnistumaan perustehtävässään kilpailukykyisillä

Lisätiedot

KOHTI EDELLÄKÄVIJYYTTÄ HUS 2016 TIIVISTYVÄ YRITYSYHTEISTYÖ

KOHTI EDELLÄKÄVIJYYTTÄ HUS 2016 TIIVISTYVÄ YRITYSYHTEISTYÖ KOHTI EDELLÄKÄVIJYYTTÄ HUS 2016 TIIVISTYVÄ YRITYSYHTEISTYÖ HUS-SERVIS TUKEE HUS:IA SEN TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISESSA HUS:n ydintehtävä on tuottaa asiakkailleen korkeatasoisia erikoissairaanhoidon palveluita

Lisätiedot

Kuukausiraportti 2/2016 1 (8) HUS-Servis 30.3.2016. Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta 8.4.2016

Kuukausiraportti 2/2016 1 (8) HUS-Servis 30.3.2016. Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta 8.4.2016 Kuukausiraportti 2/2016 1 (8) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Pirjo Pöyhiä Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Pirjo Pöyhiä 2.4.2014 1 Palkeet - Vaikuttava

Lisätiedot

Kuukausiraportti 1-10/ (7) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 1-10/ (7) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 1-10/2016 1 (7) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 11/ (5) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 11/2016 1 (5) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ

ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ Terveys ja talous päivät 15.-16.9.2016 Anne Kantanen, Palveluyksikköjohtaja, Ylihoitaja, Hoitotyön palveluyksikkö, KYS 5.9.2016 1 HOITOTYÖN

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS LIITE 1 09.02.2010 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 Sisällysluettelo 16.9 HUS-Servis liikelaitos 3 16.9.1. Katsaus toimintaan 3 16.9.2. Toiminnan

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2012

HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2012 LIITE 4 26.10.2011 HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2012 Sisältö 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN TILA JA ENNAKOIDUT MUUTOKSET 2 1.1 Talousarvion laadinnan lähtökohdat toimintaympäristön tila ja

Lisätiedot

Kuukausiraportti 2/ (8) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 2/ (8) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 2/2016 1 (8) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 TOT 1-7/2015 % TOT/ TA TOT/EDV Hoito- ja yleistarvikkeet 92 458 87 158 89 285 6,1 % 3,6

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus Käyttötalousosa Yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 146 898 1 121 390 1

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 246 78767 4,0 41,8 82,0 256,0 12938,0 78767 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,5-3,0-100,0-6,8-1,9 2,4 370,8-3,0

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 240 81210 4,0 39,0 82,0 227,0 13364,0 81210 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,6-1,9-64,2-4,4-0,7 2,4 150,0-1,9

Lisätiedot

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298 Asiakaskysely 2011 FINAS-akkreditointipalvelun asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuussa 2011. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikille FINASin asiakkaille. Kyselyyn saatiin yhteensä 182

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen ohjauksen ja henkilöstötyön vastuualue

Henkilöstövoimavarojen ohjauksen ja henkilöstötyön vastuualue Henkilöstövoimavarojen ohjauksen ja henkilöstötyön vastuualue Konsernihallinnon perehdytystilaisuus kaupungin luottamusmiehille ja heidän varajäsenilleen 21.2.2013 Arja Aroheinä Henkilöstöpäällikkö 22.2.2013

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : Taso 3 2940300 Arkistolaitos : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 318 86383 3,0 29,0 64,0 224,0 5536,0 86383 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -29,1-100,0-3,4

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida.

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-11/2016 TA 1-11/2016 *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. TOT 1-11/2015 Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen

Henkilöstö. Valmistelun tilannekuva Sonkeri, McBreen Henkilöstö Valmistelun tilannekuva 13.4.2018 Sonkeri, McBreen 9.4.2018 Valmistelun keskeinen sisältö Henkilöstöpoliittiset linjaukset Maakuntastrategian pohjalta valmistellaan keskeiset henkilöstöjohtamista

Lisätiedot

Henkilöstötoimikunta 23.2.2012

Henkilöstötoimikunta 23.2.2012 Henkilöstötoimikunta 23.2.2012 HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- JA YH- DENVERTAI SUUSSUUNNITELMA 2010 2013 - seuranta 2012 HUS:n tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Lisätiedot

TOT 1-8/2016 TA 1-8/2016

TOT 1-8/2016 TA 1-8/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1-8/2016 1 (6) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-8/2016 TA 1-8/2016 *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. TOT 1-8/2015 Poikkeama-% TOT/

Lisätiedot

Hoitaminen. Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia. Potilas. Potilas. Liite 1, LTK 6/2010. Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu

Hoitaminen. Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia. Potilas. Potilas. Liite 1, LTK 6/2010. Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu Yhdessä kohti terveyttä ja hyvinvointia Liite 1, LTK 6/2010 Potilas Vetovoimaisuus - julkinen kuva -ympäristö Palvelut - valikoima - vaikuttavuus ja laatu Hoitaminen Asiointi ja viestintä - sähköinen asiointi

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 1/2016 TA 1/2016 TOT 1/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Hallintovaliokunta

Hallintovaliokunta Maakuntien valtakunnalliset palvelukeskukset, talous- ja henkilöstöhallinto Hallintovaliokunta 12.12.17 Pauliina Pekonen, VM 1 Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus HE 15/2017 Maakuntalain 118 Valtakunnalliset

Lisätiedot

Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten

Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten Henkilöstösuunnittelu: mitä, miksi, miten Henkilöstösuunnittelu tulevaisuuden toiminnan suuntaajana - teema-aamupäivä Juha Eskelinen, KTT Melkior Oy 23.9.2015 Viestit 2 Haasteina kiristynyt talous, teknologiamurros,

Lisätiedot

HUS-kuntayhtymän työolobarometri -kysely on johtamisen ja kehittämisen väline, jonka avulla:

HUS-kuntayhtymän työolobarometri -kysely on johtamisen ja kehittämisen väline, jonka avulla: HALLITUS 22 23.02.2015 TYÖOLOBAROMETRI 2014 734/01/00/00/02/2010 HALL 22 :ssa on vuodesta 2006 lähtien kartoitettu Työolobarometri-kyselyn (TOB) avulla systemaattisesti henkilöstön mielipiteitä organisaation

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) 15 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen toimintasääntöjen muuttaminen 1.6.2015 alkaen HEL 2015-001191 T 00 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Taloushallintopalvelu

Lisätiedot

Tukipalveluiden keskeiset muutokset

Tukipalveluiden keskeiset muutokset 1 Tukipalveluiden keskeiset muutokset 2010-2018 2 Sisällysluettelo Liikelaitosten perustaminen ja tilaaja-tuottajamalli... 3 HUS-Desiko... 3 HUS-Ravioli... 3 HUS-Servis... 4 Tilaaja-tuottajamallia tukevista

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 997/2017 01.00.02.00 83 Henkilöstökertomus vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Jere Kunnas, puh. 046 877 3285 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

HUS-Servis Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta , liite 3 Osavuosikatsaus 8/ (12)

HUS-Servis Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta , liite 3 Osavuosikatsaus 8/ (12) Osavuosikatsaus 8/2016 1 (12) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016 TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 2 / 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 2 / 2 Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 1 / 1 1416/01.00.02/2012 77 Henkilöstökertomus vuodelta 2011 Valmistelijat / lisätiedot: Kunnas Jere, puh. (09) 816 22508 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kuukausiraportti 7/ (8) HUS-Servis Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta

Kuukausiraportti 7/ (8) HUS-Servis Tunnusluvut. Tukipalveluiden liikelaitosten johtokunta Kuukausiraportti 7/2016 1 (8) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Kehittäminen Valtion talous- ja henkilöstöhallinto Yhteenveto Lopullinen versio 12/2017

Kehittäminen Valtion talous- ja henkilöstöhallinto Yhteenveto Lopullinen versio 12/2017 Kehittäminen 2018 2021 Valtion talous- ja henkilöstöhallinto Yhteenveto Lopullinen versio 12/2017 Kehittämisen 2018 2021 tiekartta Tiekartassa on huomioitu Syksyn 2017 aikana toteutetun asiakaskuulemisen

Lisätiedot

Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki. Riitta Sauni

Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki. Riitta Sauni Vetovoimaa sote-alan työpaikoille 20.2.2015 Säätytalo, Helsinki Riitta Sauni Hankkeen taustaa Sote-alalla tarvitaan tulevaisuudessa runsaasti uutta työvoimaa ja laaja-alaista osaamista On arvioitu, että

Lisätiedot

HUS-Servis liikelaitos

HUS-Servis liikelaitos 1.1.1 Toiminnan tunnusluvut 2014 Toiminnan tunnusluvut TP 2013 TA 2014 TP 2014 Poikkeama-% TP 2014 / TA 2014 Muutos-% TP 2014 / TP 2013 Tuotanto (lkm, euroa) - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Tampereen Infra Liikelaitoksen strategian raportointi tammi-joulukuulta 2016

Tampereen Infra Liikelaitoksen strategian raportointi tammi-joulukuulta 2016 Asiakastyytyväisyys paranee Aikataulujen pitävyys Aikataulujen pitävyyden kuiluarvo enintään 1,2 mitattuna asiakastyytyväisyystutkimuksessa loppuvuodesta (2015 kuilu 1,2) Kokonaisarvosana aikataulujen

Lisätiedot

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari 29.11.2011 Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja 1 ASUKKAIDEN MENESTYMINEN Tarvetta vastaavat palvelut Asukkaiden omatoimisuus Vuorovaikutus TALOUS HALLINNASSA

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN

TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN Tampereen kaupungin valtuusto on 26.11.2008 hyväksynyt Tampereen kaupungin liikelaitosten johtosäännön. Johtosääntö tuli voimaan

Lisätiedot

Henkilöstöön panostaminen

Henkilöstöön panostaminen Henkilöstöön panostaminen Tavoitteet vuodelle 2014 Kehitetään sisäisiä toimintamalleja tehostamaan parhaiden käytäntöjen ja osaamisen jakamista. Jatketaan työvälineiden ja järjestelmien kehitystyötä tukemaan

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

HUS-Servis liikelaitoksen viestintäsuunnitelma

HUS-Servis liikelaitoksen viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelma LIITE 2 1/10 15.4.2010 HUS-Servis liikelaitoksen viestintäsuunnitelma HUS-Servis 4/2010 HUS-Servis PL 781 Puh 050 427 9724 www.hus.fi/servis Maistraatinportti 2 Jari Simonen jari.simonen@hus.fi

Lisätiedot

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN HUS Helsingin yliopistollinen sairaala SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN Juha Tuominen 23.5.2019 HUS lukuina 2018 LIIKEVAIHTO 2,3 mrd. 1/3 24:n jäsenkunnan asukkaista käytti HUSin palveluja 2 500 sairaansijaa

Lisätiedot

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA

ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA ENNAKKOARVIOINTI (IHMISIIN KOHDISTUVIEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI) KOSKIEN ESPOON SAIRAALAN AULA- JA TURVALLI- SUUSPALVELUITA Palveluiden järjestäminen Nykyisen mallin mukainen toiminta (0 vaihtoehto). Muutosesitys

Lisätiedot

Kuukausiraportti 9/ (10) HUS-Servis Tunnusluvut

Kuukausiraportti 9/ (10) HUS-Servis Tunnusluvut Kuukausiraportti 9/2016 1 (10) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa

Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa Uuden kunnan henkilöstöpolitiikan ja henkilöstöjohtamisen periaatteet yhdistymissopimuksessa ja poliittisessa sopimuksessa UK-henkilöstöryhmä, 10.6.2010 Henkilöstöjohtamisella tarkoitetaan tässä sitä johtamisen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013

TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖSLASKELMAT 2013 KOKOUSKUTSU 1/2014 Kokousaika klo 9.00 Kokouspaikka Jyväskylä, KESLABin neuvottelutila Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 1 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 3 4 LIIKELAITOS

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN

HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN HYKS lautakunta 21.1.2014 Liite 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUE TULOKSET HENKILÖSTÖRYHMITTÄIN Löydätte yksikkönne tulokset kalvosarjan alussa ja tämän jälkeen vertailut. Erot voidaan vastauksien määrien (N) mukaan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

Kiekun pienkehittäminen. Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät

Kiekun pienkehittäminen. Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät Kiekun pienkehittäminen Juha Koljonen, Helena Lappalainen Kieku-käyttäjäpäivät 20.9.2016 Valtiokonttori: Kieku-ratkaisun kehittämisen tiekartta Suoritustaso Potentiaalisia hankkeita Isommat kehityshankkeet

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.

Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun. Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5. Yhteisöllinen oppiminen ja asiakaslähtöinen toiminta avaimet tuottavuuteen ja kasvuun Tekes-liideri aamukahvitilaisuus 27.5.2015, Tampere Yritys Lähtökohta Tarve kehittämiselle Esityksen sisältö Kehityshanke

Lisätiedot

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja UUDISTA JA UUDISTU 2011 28. FINLANDIA-TALO Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja Työhyvinvoinnilla tuottavuutta vai tuottavuudella työhyvinvointia? Työhyvinvoinnin taloudellinen merkitys Helsingissä 2010 Työhyvinvointityössä

Lisätiedot

HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015. py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen

HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015. py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015 py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen TOIMINNAN TAVOITTEET linjassa PA10n yhteisten tavoitteiden kanssa 1. henkilötyön tuottavuuden

Lisätiedot

Uudistuva strateginen laadunhallinta Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla

Uudistuva strateginen laadunhallinta Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla Uudistuva strateginen laadunhallinta Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla Meri-Tuuli Lehmuskallio Erityisasiantuntija Kehittämisyksikkö Talous- ja hallintopalvelut Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Kyselyn toteutus Työhyvinvointikorttikoulutuksia on toteutettu

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Kuntaliiton työilmapiiri. Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kuntaliiton työilmapiiri. Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kuntaliiton työilmapiiri Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kehittämissuunnitelma Tammi/11 Huhti/11 Heinä/11 Loka/11 Tammi/12 Henkilöstöhallinnon kehittäminen Vuokrahenkilöstöpäällikkö 02/2011

Lisätiedot

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan?

Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Kieku-hanke päättyy. Mitä saimme aikaan? Tavoitteet Kieku-hankkeen tavoitteena: Kieku-ratkaisun tavoitteena: toteuttaa Kieku-ratkaisu (prosessit ja järjestelmä) parantaa valtion talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja Ilkka Luoma yhdessä johtoryhmän kanssa TOIMINTA-AJATUS: Sosiaali- ja terveydenhuollon syvään toiminnalliseen

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/ (11) HUS-Servis Tunnusluvut

Osavuosikatsaus 1-4/ (11) HUS-Servis Tunnusluvut Osavuosikatsaus 1-4/2016 1 (11) Tunnusluvut *Luvut on laskettu vertailukelpoisin tuottein, jotta erot vuosien 2015 ja 2016 tuotteistuksessa tulisi huomioitua mahdollisimman oikein. Laskutusosuudella painotetussa

Lisätiedot

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku numeroina Yhteinen Kieku-tietojärjestelmä korvaa vanhat (yli 100 kpl) talousja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTAKONSERNI Valtuustoinfo 25.8.2014

MÄNTSÄLÄN KUNTAKONSERNI Valtuustoinfo 25.8.2014 MÄNTSÄLÄN KUNTAKONSERNI Valtuustoinfo 25.8.2014 1 Hankkeen tausta ja organisoituminen Mäntsälän kunnanvaltuusto 20.6.2012 hyväksyi kuntastrategian tarkennuksen, jossa asetettiin tavoitteet 2012. Strategiassa

Lisätiedot

Sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Luottamushenkilöiden perehdytystilaisuus 4.4.2013

Sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Luottamushenkilöiden perehdytystilaisuus 4.4.2013 Sisäinen valvonta ja riskienhallinta Luottamushenkilöiden perehdytystilaisuus Sisällys 1. Johdanto 2. Nykytilanne 3. Sisäinen valvonta 4. Riskienhallinta 5. Kuntalain muutos 1.7.2012 1. Johdanto Sisäinen

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Seuren henkilöstöratkaisut. Sote-virkamieskoordinaatioryhmä Uudenmaan maakunta Anne Sivula

Seuren henkilöstöratkaisut. Sote-virkamieskoordinaatioryhmä Uudenmaan maakunta Anne Sivula Seuren henkilöstöratkaisut Sote-virkamieskoordinaatioryhmä Uudenmaan maakunta Anne Sivula 1.2.2018 Perustietoja Perustettu 1990 Liikevaihto 82,5 M (v. 2017) Sote 40% Omistajina Helsinki, Espoo, Vantaa,

Lisätiedot

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015

Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Porvoon kaupungin sisäisen tarkastuksen toiminta- ja arviointisuunnitelma vuodelle 2015 1. Toimintasuunnitelman tausta Kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan tavoitteena on varmistaa strategisten tavoitteiden

Lisätiedot

KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ. 1 Toimintasäännön tehtävä. 2 Toiminnan tarkoitus ja yleiset määräykset. 3 Esimiehen yleiset tehtävät

KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ. 1 Toimintasäännön tehtävä. 2 Toiminnan tarkoitus ja yleiset määräykset. 3 Esimiehen yleiset tehtävät KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Toimintasäännön tehtävä Tässä toimisäännössä määrätään johtosääntöjä täydentävästi Kuntatekniikkaliikelaitoksen organisaatiosta, tehtävistä, esimiesasemassa

Lisätiedot

Itella Oyj Tulos 2007

Itella Oyj Tulos 2007 Itella Oyj Tulos 2007 15.2.2008 1 Itella lyhyesti Palveluita tieto ja tavaravirtojen hallintaan Itella Viestinvälitys kirjeiden, lehtien ja suoramainosten jakelupalvelut Itella Informaatio informaatiologistiikan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Kehittämishankkeet ja tuottavuus

Kehittämishankkeet ja tuottavuus Kuntakehto-hankkeen loppuseminaari, Kuntatalo 18.4.2013 prof. Ismo Lumijärvi Kehittämishankkeet ja tuottavuus Miksi tutkia tuottavuutta? Kunnissa on tuottavuusohjelmia ja yleistä tarvetta suunnata hankkeita

Lisätiedot

HUS-SERVISIN TALOUSARVIOESITYS 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017 2018

HUS-SERVISIN TALOUSARVIOESITYS 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017 2018 HUS-SERVISIN TALOUSARVIOESITYS 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017 2018 Sisältö 1 LIIKELAITOKSEN TUNNUSLUVUT... 2 1.1 Toiminnan tunnusluvut... 2 1.2 Talouden tunnusluvut... 3 1.3 Sitovat tavoitteet...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu 23.9.2015 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2015 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen

HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen Suunnittelu & Valmistelu Toimeenpano Vakiinnuttaminen HKL johtoryhmä työpaja 13.5.2015 1 Uuden johtamisjärjestelmän suunnittelu ja valmistelu 1. Projektin tavoitteet,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle

Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle Sähköiset HR-prosessit antavat aikaa ihmiselle Marjo Kaipainen HR House Group 11.9.2012 www.saima.fi 1 Internet osana arkea Internetin käyttö on yleistä ja arkista 89 % 16-74-vuotiaista käyttää internetiä,

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen

Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen Basware käyttäjäpäivät 20.9.2012 Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Esityksen sisältö - Senaatti-kiinteistöt

Lisätiedot

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille.

Toteutuma-arviossa on varauduttu euron palautukseen perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille. Kaupunginhallitus 71 06.02.2017 Kaupunginvaltuusto 10 06.03.2017 Kaupungin talouden toteutuminen 2016, kaupunki ja liikelaitokset 2072/02.02.02/2016 KHALL 06.02.2017 71 Talous vuonna 2016 Uudenkaupungin

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén

HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA. Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén HUS:N TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTA Tammi- maaliskuu 2015 Valtuuston kokous 29.4.2015, toimitusjohtaja Aki Lindén 23.4.2015 maaliskuu 2015 1 28.4.2015 HYKS aloitti sairaanhoitoalueena vuonna 2006. Deflatoitu

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY Kasvun Portaat Oy JOHDANTO Kasvun Portaat Oy:n asiakastyytyväisyyskysely tehtiin joulukuun aikana kirjekyselynä. Kysely suunnattiin niiden kuntien sosiaalityöntekijöille, joista

Lisätiedot

KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1

KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1 KAIKILLE SOPIVA TYÖ! 19.5.2015 Heikki Pitkänen 24.6.2015 1 Lasten Päivän Säätiö Linnanmäen huvipuisto avattiin 27.5.2015 Lasten Päivän Säätiö perustettiin 1956 Perustajina keskeiset lastensuojelujärjestöt

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros

Pöytäkirja 1 (11) Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Pöytäkirja 1 (11) Kokoustiedot Aika 26.02.2019 tiistai klo 17:00-17:55 Paikka Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros Lisätietoja Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Ajankohtaiskatsaus 5 2 Porvoon

Lisätiedot

Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke klo

Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke klo Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke 28.2.2018 klo 9.00-10.00 Webinaarin sisältö ja pelisäännöt Webinaarin sisältö Klo 9.00-10.00 Avaus ja puhujien + Kulmian esittely Mitä kulttuuri on? Kaikki lähtee

Lisätiedot

-4,8-2,2-0,9 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 18,3 804, ,0 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta

-4,8-2,2-0,9 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 18,3 804, ,0 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä2016 Tarkastelujoukko: 621011 VarastokirjastoViraston org. rakenne Virastotyyppi: 47 Kulttuuripalvelut Virasto VirastotyyppiYksikköValtio HENKILÖSTÖRESURSSIT

Lisätiedot