ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014"

Transkriptio

1 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 1 ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 ASIAKKAAT ARVIOIVAT BRIKON PARHAAKSI RAKENNUSALAN HENKILÖSTÖVUOKRAAJAKSI JO TOISENA VUONNA PERÄKKÄIN Lue, mitä mieltä asiakkaat olivat Brikosta!

2 2 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014 BRIKO VÄLITTÄÄ OSAAVIA TEKIJÖITÄ RAKENNUSALALLE Briko on suomalainen rakennusalaan erikoistunut henkilöstövuokraaja, joka välittää tiukan seulan läpäisseitä ammattilaisia rakentamiseen, maa- ja viherrakentamiseen sekä talotekniikkaan. VUODEN 2013 LUKUJA: tuntia Välitimme yli työtuntia vuodessa PAREMPAA HENKILÖSTÖVUOKRAUSPALVELUA RAKENNUSALAN YRITYKSILLE Briko on erikoistunut nimenomaan rakennusalaan ja tuntee sen pienintä yksityiskohtaa myöten. Siksi turvallisuusnäkökohdat, työntekijöiden pätevyys, oikea asenne työntekoon ja pitävät sopimukset ovat meille itsestäänselvyyksiä. Tiedämme, että työmaan arki on hektistä ja vaativaa, ja haluamme yhteistyöllämme auttaa pitämään sen sujuvana. Yhteyshenkilömme ovat hyvin tavoitettavissa ja reagoivat tilanteisiin nopeasti. Työntekijämme ovat rautaisia rakennusalan ammattilaisia, joiden voi luottaa hoitavan hommansa loppuun asti. 200 uutta henkilöä Palkkasimme 200 uutta henkilöä Yli 100 työmaata Olimme mukana yli 100:lla työmaalla

3 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 3 ASIAKKAAT TODISTAVAT JO TOISTA VUOTTA PUTKEEN: BRIKO ON PARAS RAKENNUSALAN HENKILÖSTÖVUOKRAAJA Briko toteutti heinäkuussa 2014 asiakastyytyväisyystutkimuksen. Tulos oli sama kuin edellisenäkin vuonna Briko sai jokaisella arvioidulla osa-alueella kilpailijoitaan paremmat arvioinnit. TUTKIMUKSEN TOTEUTTAMINEN Haastattelimme asiakastyytyväisyystutkimukseemme 25 henkilöä, jotka toimivat yrityksessään päättävässä asemassa vuokratyövoiman hankkimisen suhteen, joko itsenäisesti tai osana ryhmää. Kaikki yritykset olivat vuokranneet työntekijöitä Brikolta edeltävän tai kuluvan vuoden aikana. Kaksi vastaajista oli ollut Brikon asiakkaana alle puoli vuotta ja kaikki muut vähintään vuoden. Pyysimme jokaista vastaajaa nimeämään heidän mielestään Brikon parhaan kilpailijan ja arvioimaan sitten Brikoa sekä nimeämäänsä kilpailijaa eri osa-alueilla kouluarvosanoilla Kysymyksissä käsiteltiin mm. yleistä yhteistyön sujuvuutta, toimitusvarmuutta, yhteyshenkilön tavoitettavuutta, hinta-laatusuhdetta, vuokratun työvoiman vastaavuutta asiakkaan tarpeisiin ja annettujen aikataulujen luotettavuutta. BRIKO ON PARAS VERTAISTENSA JOUKOSSA Briko pärjäsi joka osa-alueella kilpailijoitaan paremmin. Esimerkiksi seuraavissa asioissa Briko erottui selvästi edukseen kilpailijoista: työvoiman vastaavuus asiakkaan tarpeisiin toimitusvarmuus yhteyshenkilön tavoitettavuus Tulosten esittelyssä vastaajien Brikolle antamien arvosanojen keskiarvoa verrataan heidän nimeämiensä parhaiden kilpailijoiden saamien arvosanojen keskiarvoon. Tutustu tarkemmin asiakkaidemme antamiin arvioihin! SISÄLTÖ: 5 Vuokratun työvoiman vastaavuus asiakkaan tarpeisiin 6 Annettujen aikataulujen luotettavuus 7 Toimitusvarmuus 8 Yhteyshenkilön tavoitettavuus 8 Yhteistyön yleinen sujuvuus ja helppous 9 Brikon sijoitus vuokrahenkilöstöpuolella 10 Yleisarvosana

4 4 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014

5 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 5 TOIMITAMME TYÖHÖN SOPIVIA, OSAAVIA TYÖNTEKIJÖITÄ On tärkeää, että jokaiseen hommaan saadaan juuri sopiva tekijä. Kysyimme asiakkailtamme, kuinka hyvin vuokraamamme työvoima vastaa heidän tarpeisiinsa. TUTKIMUSKYSYMYS: KUINKA HYVIN VUOKRATTU TYÖVOIMA VASTAA ASIAKKAAN TARPEISIIN? % arvosanoista kiitettäviä Briko Parhaiksi arvioidut kilpailijat Kaikista kysytyistä asioista vastaajat arvioivat merkitykseltään tärkeimmäksi vuokratun työvoiman vastaavuuden asiakkaan tarpeisiin. Briko sai vastaajilta yli tuplasti niin paljon kiitettäviä arvosanoja kuin parhaiksi arvioidut kilpailijat. 20 Brikon saamista arvosanoista Parhaiden kilpailijoiden saamista arvosanoista RAKENNUSALAN ASIANTUNTIJANA BRIKO TUNTEE TYÖMAIDEN TARPEET Brikon vahvuus on rakennusalan erityispiirteiden tunteminen. Siksi tiedämme, millainen tekijä millekin työmaalle tarvitaan. Työntekijöiden rekrytoinnissa kiinnitämme erityistä huomiota ammattitaitoon. Tarkistamme aina suositukset sekä työhistorian ja koulutustietojen paikkansapitävyyden. Lisäksi koulutamme työntekijämme niin, että työmailla vaadittavat luvat ja kortit ovat ajan tasalla. Brikolta toimitetaan vain osaavia tekijöitä!

6 6 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014 MEILLÄ AIKATAULUT PITÄVÄT PARHAITEN Työmailla aikataulujen on ehdottomasti pidettävä. Asiakkaamme kertoivat, kuinka hyvin annetut aikataulut toteutuvat meillä ja parhailla kilpailijoillamme. TUTKIMUSKYSYMYS: KUINKA LUOTETTAVIA ANNETUT AIKATAULUT OVAT? Arvosana Brikon toimitusvarmuudesta kertovat suuremmat hyvien arvosanojen määrät parhaisiin kilpailijoihin verrattuna. Brikon arvosanaksi muodostui yli 9 kilpailijoiden keskiarvon jäädessä 8½:een. Kysymykseen vastanneista 81 % antoi Brikolle kiitettävän, ja alle 8:n arvosanoja Briko ei saanut yhtään. 8.1 Brikon saama arvosana Parhaiden kilpailijoiden saamien arvosanojen keskiarvo BRIKON KANSSA PYSYT AIKATAULUSSA Brikolla tiedetään, että aikataulussa pysyminen on rakennusalalla ehdottoman tärkeää. Aikataulujen on yksinkertaisesti pidettävä, sillä niistä viivästyminen maksaa työmailla suuria summia rahaa. Me haluamme olla luotettava henkilöstövuokrauskumppani. Kun sovimme asiakkaan kanssa, milloin henkilö on työmaalla, pysymme aina sovitussa aikatauluissa.

7 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 7 BRIKON TOIMITUKSIIN VOI LUOTTAA Jokaiselle kunnialliselle yritykselle toimitusvarmuus on itsestäänselvyys. Asiakkaamme arvioivat Brikon toimitusvarmuuden kilpailijoita paremmaksi. TUTKIMUSKYSYMYS: KUINKA HYVÄ TOIMITUSVARMUUS ON? Arvosana Briko Parhaiksi arvioidut kilpailijat Brikon toimitusvarmuudesta kertovat suuremmat hyvien arvosanojen määrät parhaisiin kilpailijoihin verrattuna. Brikon arvosanaksi muodostui yli 9 kilpailijoiden keskiarvon jäädessä 8½:een. Kysymykseen vastanneista 81 % antoi Brikolle kiitettävän, ja alle 8:n arvosanoja Briko ei saanut yhtään. 8.4 Brikon saama arvosana Parhaiden kilpailijoiden saamien arvosanojen keskiarvo BRIKO TOIMITTAA AINA SEN, MITÄ ON LUVANNUT Brikolle ei ole olemassa muita vaihtoehtoja, kuin olla täysin toimitusvarma. Työntekijämme ovat siellä missä pitää, silloin kuin pitää ja heillä on oikeanlaiset varusteet mukana.

8 8 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014 MEILTÄ SAAT PARASTA PALVELUA Tavoitettavuus on toimivassa yhteistyössä ja asiakaspalvelussa avainasia. Asiakkaamme kertovat, että brikolaiset ovat parhaiten asiakkaidensa tavoitettavissa. TUTKIMUSKYSYMYS: MILLÄ TASOLLA YHTEISTYÖN YLEINEN SUJUVUUS JA HELPPOUS ON? Arvosana Vastaajat arvioivat yhteistyön yleisen sujuvuuden ja helppouden Brikolla lähes yhtä hyväksi kuin sen merkityksen heille. Brikon arvosana tällä osa-alueella oli vahva 9- ja kilpailijan hiukan alle Brikon saama arvosana Parhaiden kilpailijoiden saamien arvosanojen keskiarvo BRIKOLLE YHTEISTYÖ ASIAKKAAN KANSSA ON TÄRKEÄÄ Yhteistyön helppous ja sujuvuus muodostuu monesta eri tekijästä, joiden täytyy olla kunnossa. Asiakkaan toimialan tunteminen, työvoiman ammattitaito, käytännön vaatimuksista huolehtiminen ja ennen kaikkea erityisen hyvä asiakaspalvelu muodostavat Brikolla pohjan sujuvalle yhteistyölle asiakkaiden kanssa.

9 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 9 BRIKO ON YLEISELLÄKIN TASOLLA HENKILÖSTÖVUOKRAAJIEN PARHAIMMISTOA Kysyimme asiakkailtamme, mihin Briko sijoittuu kaikkien henkilöstövuokrausyritysten joukossa. Selkeä enemmistö vastaajista oli sitä mieltä, että Briko on henkilöstövuokrausalalla paras tai yksi parhaista. TUTKIMUSKYSYMYS: ONKO BRIKO VUOKRAHENKILÖSTÖPUOLELLA MIELESTÄSI PARAS TAI YKSI PARHAISTA, KESKITASOA HIEMAN PAREMPI VAI KESKITASOA HIEMAN HEIKOMPI? 1% Paras tai yksi parhaista Keskitasoa hieman parempi 35% 61% Keskitasoa hieman heikompi 61 prosenttia vastanneista arvioi Brikon parhaaksi tai yhdeksi parhaista vuokrahenkilöstöpuolella. Lisäksi 35 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Briko on keskitasoa parempi. Vain yksi vastaaja arvioi Brikon hieman keskitasoa heikommaksi. BRIKOLLA ON KOKONAISUUS TÄYDELLISESTI HALLINNASSA Briko on henkilöstövuokrausyrityksenä juuri sopivan kokoinen pystyäkseen huolehtimaan sekä työntekijöistään että asiakkaidensa tarpeista. Laatu näkyy ammattitaitoisissa työntekijöissä, alan vaatimuksiin vastaamisessa, toimivassa yhteistyössä sekä pitävissä sopimuksissa.

10 10 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014 BRIKON KOKONAISARVOSANA KIITETTÄVÄ 9- TEE FIKSU VALINTA: VALITSE BRIKO KUMPPANIKSESI! Briko on rakennusalan asiantuntija samoin kuin asiakkaansakin. Siksi yhteistyö asiakkaiden kanssa toimii tutkitusti paremmin kuin muilla henkilöstövuokraajilla. Saimme vastaajilta ainoana henkilöstövuokrausyrityksenä kiitettävän kokonaisarvosanan.

11 KUNNON TYÖMIEHIÄ» 11 SUURI KIITOS ASIAKKAILLEMME! Kiitämme teitä, asiakkaamme, osoittamastanne luottamuksesta ja antoisasta yhteistyöstä! Haluamme jatkossakin olla luottamuksenne arvoisia. Lupaamme tehdä parhaamme, että urakat työmaillanne saavat tulevaisuudessakin arvoisensa tekijät nopeasti ja varmasti.

12 12 ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2014 BRIKOLLISEN HYVÄ! TARVITSETKO KIIREAPUA? Soita numeroon tai laita sähköpostia

T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU

T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU L IIKETALOUS TUTKINTOTYÖRAPORTTI NEKALAN STARKIN PALVELUN LAATU Kohderyhmänä alueelliset rakennusliikeasiakkaat Mia Pietiläinen Liiketalouden koulutusohjelma joulukuu 2005

Lisätiedot

Rakennusalan työterveyshuollon kattavuus, sisältö ja toteutuminen

Rakennusalan työterveyshuollon kattavuus, sisältö ja toteutuminen Rakennusalan työterveyshuollon kattavuus, sisältö ja toteutuminen Loppuraportti 31.12.2010 Työterveyslaitos Minna Savinainen, Panu Oksa, Merja Perkiö-Mäkelä, Marja Viluksela SISÄLTÖ 1 TAUSTA...3 2 TAVOITTEET...5

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset

TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset TEOLLISUUDEN SUUNNITTELUPALVELUIDEN HANKINTA JA VALINTAKRITEERIT SEKÄ PALVELUITARJONNAN SUUNTAAMINEN: Tulokset ja johtopäätökset Ari Koskela 2009 LUKIJALLE Kädessäsi on ote diplomityöstä, jossa selvitettiin

Lisätiedot

Keskusteluaiheita Discussion papers

Keskusteluaiheita Discussion papers TUTKIMUSLAITOS THE RESEARCH INSTITUTE OF THE FINNISH ECONOMY Lönnrotinkatu 4 B FIN-00120 Helsinki Finland ETLAELINKEINOELÄMÄN Tel. +358-9-609 900 Telefax +358-9-601 753 http://www.etla.fi Keskusteluaiheita

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

Tällaista se on hoitoalan todellisuus

Tällaista se on hoitoalan todellisuus Tällaista se on hoitoalan todellisuus selvitys vanhustyössä toimivien lähi- ja perushoitajien työstä ja työhyvinvoinnista motto: mihinkään muuhun en työtäni vaihtaisi. 18.10.2006 Suomen lähi- ja perushoitajaliitto

Lisätiedot

Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere

Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere Puu&Tekniikka Lukijatutkimus 2008 Tutkimusraportti 6.11.2008 Focus Master Oy Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere www.focusmaster.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ASIAKKAIDEN PANKKIPALVELU ODOTUSTEN JA TARPEIDEN SELVITTÄMINEN KUOPION OSUUSPANKISSA

ASIAKKAIDEN PANKKIPALVELU ODOTUSTEN JA TARPEIDEN SELVITTÄMINEN KUOPION OSUUSPANKISSA Elisa Lahtinen ASIAKKAIDEN PANKKIPALVELU ODOTUSTEN JA TARPEIDEN SELVITTÄMINEN KUOPION OSUUSPANKISSA Opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma Maaliskuu 2008 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 17.3.2008

Lisätiedot

Palovaroitin, parisuhde vai pamppu?

Palovaroitin, parisuhde vai pamppu? Palovaroitin, parisuhde vai pamppu? Selvitys vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien turvallisuuden kokemiseen vaikuttavista tekijöistä Petteri Suominen Sanni Hyvärinen KANNEN SISÄPUOLI Palovaroitin,

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa

Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan Lönnblad Suomalaisten johtajien osaamis- ja koulutustarpeet Kiinassa FUTUREX Future Experts -hanke Johan

Lisätiedot

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus - Georg Strien Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihdolla on pitkä perinne, vanhimmat viitteet löytyvät vuodesta 1694 Ranskasta.

Lisätiedot

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011 LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011 HSK Sähkö laskee tarjoukset tarkalla työkalulla s.4 Asentajan UUSI tehotyökalu Asentajan Mobiili s. 6 Rindessolla on laskutus ajan tasalla s. 8 Tutkitusti toimiva

Lisätiedot

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen.

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. Alle on listattu monia yleisiä kysymyksiä ja väittämiä, joita liiton tai yhdistyksen henkilöt usein

Lisätiedot

Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5)

Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5) Karl-Magnus Spiik Ky 1 (5) OY:N ILMAPIIRIMITTARIN TULOKSET YLEISTÄ Tämä kirjallinen arvio perustuu ilmapiirimittarin tuloksiin. Todellisuus on paljon muutakin ja asiat ovat moniulotteisempia. Yhteenvedosta

Lisätiedot

MUUTTUVA TYÖ FINANSSIALALLA. Muuttuva työ finanssialalla, sivu 1

MUUTTUVA TYÖ FINANSSIALALLA. Muuttuva työ finanssialalla, sivu 1 MUUTTUVA TYÖ FINANSSIALALLA Muuttuva työ finanssialalla, sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIIVISTELMÄ 3 2. JOHDANTO 4 3. HENKILÖSTÖN TULOKSET 5 4. ASIAKKAIDEN TULOKSET 13 LIITE: VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT 22 i

Lisätiedot

Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma

Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ REKRYTOINNISSA TYÖNANTAJAN NÄKÖKULMASTA The Use of Social Media in Recruiting From the Perspective of Employer 11.5.2014

Lisätiedot

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki

Työelämätaidot Tarja Surakka & Tomi Rantamäki o s a a Miten toimit työmarkkinoilla tiedä Millaisessa maailmassa työyhteisöt toimivat Miten toimit osana työyhteisöä Miten työyhteisöt toimivat Miten toimit töissä Mikä sinulle on tärkeää Työelämätaidot

Lisätiedot

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä MAST selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! Selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Kirjoittajat: Piia Virtanen ja Hanna Stenroos

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas C.58 2 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Kannen kuva: Saapasjalkakissa, Anu Lakaniemi. Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN

Lisätiedot

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Hanna Tani KIELO. Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan

Hanna Tani KIELO. Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan Hanna Tani KIELO Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan Hanna Tani KIELO Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen

Lisätiedot

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen OK-opintokeskus ja Suomen Parkinson-liitto ry 2012-2013 1 PAUKUISTA PEUKKUIHIN -MALLI Paukuista peukkuihin

Lisätiedot

Opas työpaikkaohjaajille. Työssäoppijan ohjaus ja arviointi työpaikalla

Opas työpaikkaohjaajille. Työssäoppijan ohjaus ja arviointi työpaikalla Opas työpaikkaohjaajille Työssäoppijan ohjaus ja arviointi työpaikalla SISÄLTÖ Lukijalle... 3 1. Työssäoppiminen yrityksen näkökulmasta... 4 Työssäoppimisella yritys varmistaa tulevaisuuden osaamisen Työssäoppimisesta

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Kaksitoista vuotta sitten allekirjoitin yrityksemme perustamiskirjan yhtiökumppanini kanssa. Meistä tuli yrittäjiä ja maailma oli avoinna. Yrittäminen

Lisätiedot

Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003

Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003 Tutkimus Pirkanmaan osuuskunnista 2003 Marja Kurkela opiskelija Tampereen Yliopisto Aluetieteen ja ympäristöpolitiikan laitos Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 1.1 Tutkimuksen tausta...3 1.2 Tutkimuksen

Lisätiedot

Duo. www.rtkpalvelu.fi

Duo. www.rtkpalvelu.fi Duo 2 www.rtkpalvelu.fi 2009 RTK-PALVELU OY ja TECHNOPOLIS OYJ: Laatu tulee työn tuloksena s. 4 RTK-PALVELU MAAJOUKKUEEN yhteistyökumppaniksi s. 20 SADAN MILJOONAN metsästys s. 22 1 RTK-PALVELU 2 2009

Lisätiedot

Vaikuttava ote toimintaan

Vaikuttava ote toimintaan Miettinen, Helena & Lyytimäki, Virpi Vaikuttava ote toimintaan Matkaopas kohti entistä vaikuttavampaa ammatillista aikuiskoulutusta SISÄLTÖ Lukijalle... 4 Taustaa... 8 Viitekehys: Aikuiskoulutusorganisaatioiden

Lisätiedot

ESPOO 2006 VTT TIEDOTTEITA 2353. Kasvukompassi. 50+ -yritysten menestyksellisen kasvun ja kehittämisen mallit

ESPOO 2006 VTT TIEDOTTEITA 2353. Kasvukompassi. 50+ -yritysten menestyksellisen kasvun ja kehittämisen mallit ESPOO 2006 VTT TIEDOTTEITA 2353 Kasvukompassi 50+ -yritysten menestyksellisen kasvun ja kehittämisen mallit VTT TIEDOTTEITA RESEARCH NOTES 2353 Kasvukompassi 50+ -yritysten menestyksellisen kasvun ja

Lisätiedot