7310 Hallinnon palvelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "7310 Hallinnon palvelut"

Transkriptio

1 KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2016 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Teknisen keskuksen organisaatiossa ja toiminnassa tapahtui muutoksia, jotka vaikuttivat hallinnon palveluihin. Hallinnon palveluissa keskityttiin henkilöstön osaamisen monipuolistamiseen, prosessien kehittämiseen (ostolaskujen käsittely, laskutus) ja poikkeustilanteiden hallittuun hoitoon toistuvilla työjärjestelyillä. Taloussuunnittelijan työpanoksesta 50 % kohdistui Siun soten valmistelutyöhön. Hallinnon tehtävienhoidon turvaamiseksi tilalle palkattiin aluksi määräaikainen toimistotyöntekijä, joka korvasi myös syksyllä eläkkeelle jäänyttä työntekijää sittemmin vakinaisena toimistotyöntekijänä. Hallinnon palvelut 1000 TP 2015 TA 2016 TOT 2016 ERO TA-TOT ERO % Toimintatuotot ,1 Toimintakulut ,1 Toimintakate ,8 Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon prosesseja uudistetaan eläköitymisen korvaamiseksi Toimintamallien yhtenäistäminen, parhaiden käytänteiden tunnistaminen ja monistaminen Hallinnon palvelujen toimivuus turvataan toimivilla työ- ja varajärjestelyllä Ajoneuvolaskutuksessa on siirrytty automaattisiin sisäisiin eriin, mikä on vähentänyt käsilaskutuksen minimiin. Tuntipalkkakirjaukset ovat yksinkertaistuneet tilien määrän vähentyessä, tunti-ilmoituslomaketta on selkiytetty ja se on otettu käyttöön. Hallinnon prosessien uudistamista ja yksinkertaistamista on jatkettu eläköitymisen korvaamiseksi mm. perehtymällä eri työtehtäviin. Työ- ja menettelytapoja on yhtenäistetty ja ohjeita päivitetty esim. laskujen käsittelyn osalta. Työtehtäviä on järjestelty sisäisesti uudelleen eläköitymisen ja äitiysloman johdosta. Hallinnon palvelut ovat toimineet hyvin henkilöstömuutoksista ja poikkeustilanteista huolimatta.

2 Henkilöstön osaamista monipuolistetaan ja syvennetään Henkilöstö on motivoitunut työnsä kehittämiseen, keskinäinen yhteistyö on toimivaa ja yhteisten pelisääntöjen mukaista Työergonomiaan ja työssä jaksamiseen kiinnitetään huomiota Hallinnon henkilöstön osaaminen on monipuolistunut tehtävävaihtojen ja -järjestelyjen myötä. Henkilöstö on kehittänyt omaa työtään hyvässä yhteistyössä ja yhteisten sovittujen toimintatapojen mukaisesti. Työergonomiaa on parantunut oleellisesti käyttöön otettujen sähköisten työpöytien ansiosta. Sitovuustason ylityksen selitys Hallinnon vastuualueen talousarvion mukainen toimintakate ei täyttynyt, vaan se heikkeni :lla. Merkittävin kululisäys kohdistui henkilöstökuluihin, jotka koostuivat Siun soten valmisteluun liittyvistä henkilöstöresurssien lisäyksistä, kustannukset kohdistettiin hallintoon. Lisäksi lean- kehittämishankkeiden kuluja ja ict-laite ja tarvikekuluja kohdistettiin hallintoon Kiinteistöpalvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Olennaiset tapahtumat toiminnassa Kiinteistöpalveluiden vastuuesimiesten tehtävät organisoitiin uudelleen helmikuun alusta vastuualueen päällikön siirryttyä toisiin tehtäviin. Tehtäviä jaettiin yksiköiden esimiesten ja teknisen keskuksen johtajan kesken. Järjestely tehtiin kuluvan vuoden ajaksi ja muutos onnistui odotetusti, joten ratkaisut vakinaistettiin vuoden lopussa. Teknisen keskuksen yksiköiden välisiä työntekijöiden siirtymisiä tehtiin kiinteistöpalveluiden ja kuntatekniikan yksiköissä. Tällä tavoiteltiin yksiköiden työpanoksen turvaamista sekä muutosmahdollisuuden tarjoamista yksittäisille työntekijöille. Kiinteistöpalveluiden rakennustekniikan rakentamis- ja kunnossapitohankkeissa tapahtui vuoden aikana tilausten kasvua. Kaupungin organisaatiomuutosta tukeva kolmeen kiinteistöön kohdistuva tilamuutosratkaisu (khall ) saatiin toteutettua. Kiinteistönhoidon prosesseja kehittävä Lean-hanke käynnistyi elokuussa Sähköinen palvelupyyntöjärjestelmä (Granlund Manager) otettiin käyttöön vuoden vaihteessa ja ulkopuolisen asiantuntijan avulla tehty kiinteistönhoidon mitoitusselvitys valmistui lokakuussa. Kiinteistöpalvelut 1000 TP 2015 TA 2016 TOT 2016 ERO TA-TOT ERO % Toimintatuotot ,9 Toimintakulut ,8 Toimintakate #JAKO/0!

3 Kiinteistöpalvelu yksiköiden toiminta Kiinteistönhoito Vastuuhenkilö: kiinteistöpalveluesimies Esa Sivonen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja kehittäminen Kiinteistöpalveluiden yhteistyökierrosten jatkaminen kiinteistöjen käyttäjien kanssa (kiho, tate) Henkilöstön työssä jaksamiseen vaikuttaminen työjärjestelyin ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Yksikön toiminnan mittareiden kehittäminen (kiho, tate) Kiinteistönhoidon mitoitusten uusiminen Kiinteistönhoidon ostopalvelutoiminnan toteutumisen arviointi ja laajentamismahdollisuuksien selvittäminen Yksikön toiminnan ja talouden yhteensovittaminen Sähköinen työpyyntöjärjestelmän otettiin käyttöön rakennus- ja talotekniikassa Kiinteistöpalveluiden yhteistyökierrokset on todettu tarpeellisiksi ja tulevilla kierroksilla mukaan otetaan kiinteistöjen energia talous. Kehityskeskustelut pidettiin ja keskusteluissa esille tulleita ideoita käytettään yksikön kehitystyössä. Elokuussa aloitettu Lean-projekti kiinteistönhoidon prosessien kehittämiseksi, joka jatkuu vuoden 2017 puolelle. Kantakaupungin kiinteistöjen mitoitukset on valmistunut ja tulokset saatu. Reijolan ja Niittylahden kiinteistönhoidon ostopalvelu ISS:n kanssa on sujunut hyvin. Lisä- ja muutostyöistä on informoitu tilaajaa yhteisissä palavereissa. Talous on toteutunut talousarvion mukaisesti. Talotekniikka Vastuuhenkilö: talonhuoltoinsinööri Ville Matilainen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja kehittäminen Yksikön toiminnan mittarien kehittäminen Kiinteistöpalveluiden yhteistyökierrosten jat- Toteuma Sähköisen huoltokirjan toimialakohtaiset palvelualueet otettiin käyttöön joulukuussa ja opastuksen jälkeen käyttö on lähtenyt hyvin käyntiin. Energianhallintaan liittyvä raportointipohja on valmis ja tätä hyödynnetään jatkossa energian- ja vedenkulutuksen seurannassa. Executive-raportointimallia (käytetään mm. reagointiaikojen seurantaan) on nyt mahdollista laajentaa talotekniikan puolelle kun toimialakohtaiset palvelualueet saatiin käyttöön. Energiankulutusta seurataan nyt tarkemmin kuukausitasolla ja energiaraporttien hyödyntämistä yhtenä toiminnan mittarina harkitaan otettavaksi käyttöön.

4 kaminen kiinteistöjen käyttäjien kanssa Yksikön toiminnan ja talouden yhteensovittaminen Yhteistyökierroksia jatkettiin vuoden loppuun saakka ja vuonna 2016 tapaamisia pidettiin yhteensä 13 kappaletta. Totesimme yhdessä kiinteistöjen käyttäjien kanssa yhteistyökierroksen hyväksi toimintatavaksi ja vuonna 2017 tapaamisia on tarkoitus pitää huomattavasti enemmän. Kaikki talotekniset huoltotoimenpiteet suoritettiin vuoden loppuun mennessä sovitun mukaisesti. Nuohoustöille saatiin yhteensä lisätilaus ja tämä huomioon ottaen kustannukset pysyivät talousarvion mukaisella tasolla. Rakennustekniikka Vastuuhenkilö: rakennusmestari Mika Virnes Tilaaja tuottaja sopimuksen uudistaminen ja kehittäminen Kunnossapitohankkeiden laadukas toteuttaminen Sähköisen työpyyntöjärjestelmän ja huoltokirjan käytön laajentaminen ja kehittäminen Henkilöstön työssä jaksamiseen vaikuttaminen työjärjestelyin ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Välitön puuttuminen kiinteistöillä tapahtuviin vikatilanteisiin, esim. katto ja putkivuotoihin Yhteistyön lisääminen kaupunkikonsernin muiden kiinteistötoimijoiden kanssa Sovittujen vuosihuolto- ja kunnossapitotyöohjelmien toteutuminen suunnitellusti Yksikön toiminnan ja talouden yhteensovittaminen Toteuma Sopimuksen työohjelman sisältö on päivitetty tilausta vastaavaksi. Kunnossapitohankkeiden työt ovat tähän asti toteutuneet työohjelman mukaisesti. Hankkeet on toteutettu kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Työnjohdossa on otettu käyttöön työpyyntöjärjestelmä. Varhaisen tuen mallin mukaiset toimenpiteet ovat käytössä. Kehityskeskustelut aloitettiin toukokuussa, viimeiset kehityskeskustelut käytiin lokakuussa. Vikatilanteisiin on reagoitu alle tunnissa, kohteella aloitetaan välittömästi suojaustoimenpiteet, tällöin vältytään lisävaurioilta. Ensimmäinen palaveri pidettiin muiden kiinteistötoimijoiden kanssa maaliskuussa 2016, yhteistyötä jatketaan säännöllisillä tapaamisilla. Tiivistettiin yhteistyötä tilakeskuksen kanssa, työohjelmien toteutumisen seurannassa siirryttiin kuukausipalavereista viikkopalavereihin. Työohjelman muutokset huomioitiin tarkemmin talouden seurannassa. Yksikön talous toteutui talousarviota parempana. Tilaajalta tulleen lisätilauksen investointityön vaikutus tuotoissa ja kuluissa noin 0,5 milj..

5 MAS liikuntapaikat Vastuuhenkilö: kiinteistöpalveluesimies Esa Sivonen Latuseurantaohjelman käytön kehittäminen Latuverkoston ja kenttien hoidon toimenpideaikojen määrittäminen ja hoidon kehittäminen Yksikön toiminnan ja talouden yhteensovittaminen Toteuma Latuseurantaohjelmaa kehitettiin toimintatavoiltaan yhdenmukaiseksi koko Joensuun alueella. Latuseurantaan lisätiin informaatiota latujen kunnossapidosta käyttäjille. Kenttien kunto -ja hoitokartoitus tehdään loppuun keväällä Latujen osalta hoitokartoitus valmistuu hiihtokauden aikana. Talous ja toiminta toteutuivat talousarvion mukaisena. Tekninen huolto Vastuuhenkilö: talonhuoltoinsinööri Ville Matilainen Siun Soten suunnitteluun osallistuminen sotealueen teknisen huollon osalta Yksikön toiminnan ja talouden yhteensovittaminen Toteuma Siun Soten suunnitteluun osallistuttiin ja Tekninen huolto antoi omat näkökulmat rekisteröitävien painelaitteiden, sähkötöiden johtajuuden ja lääkkeellisten kaasujärjestelmien suhteen. Talous on toteutunut talousarvion mukaisesti Siivouspalvelut Vastuuhenkilö: siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Hallintokuntien toiminnassa ja tiloissa tapahtui paljon muutoksia, jotka vaikuttivat siivouspalveluiden järjestelyihin. Siivouspalveluiden henkilöstömuutokset (5 henkilöä eläkkeelle, 2 henkilöä osa-aikaiseen työhön, 3 henkilöä muihin tehtäviin kaupungin sisällä, 6 uutta laitoshuoltajaa), esimiestehtävien sisäiset järjestelyt ja esimiesten osallistuminen Siun soten valmisteluihin toivat lisähaastetta siivouspalvelun tuottamiseen ja järjestelyihin. Siivouspalveluiden työjärjestelyt saatiin hoidettua sovitusti ja laatu pidettyä kohtuullisen hyvällä tasolla. Siivottavien neliöiden kokonaismäärä oli m2, josta n. 30% hoidetaan ostopalveluna. Merkittävimpiä siivousjärjestelyjä olivat Sireenipihan palvelukodin, Suvikadun vammaisten ryhmäkodin siivouspalvelujen ja Sirkkalaan siirtyneiden Rantakylän koulujen ja siellä jo olevien Karsikon koulun ja Varkon hallinnon tilojen siivouksen järjestäminen ostopalveluna. Kiihtelysvaaran koulujen ja päiväkodin siivouspalvelut uusissa tiloissa sekä uuden aloittavan Karhumäen koulun siivouspalvelut järjestettiin. Pataluodon liikuntahalli ja kauppahalli menivät purkuun ja myös niiden siivousjärjestelyt purettiin. Erittäin hankalien yläpölyjen poistoa tehtiin 17 koulu-, päiväkoti- ja toimistokohteessa, joihin käytettiin n

6 Sähköisen asioinnin ja viestinnän hanke onnistui erittäin hyvin. Jokaiselle laitoshuoltajalle hankitut älykännykät ovat nyt aktiivisessa käytössä helpottaen ja nopeuttaen asioimista ja viestintää. Uuteen Polkka -organisaatioon siirtymistä valmisteltiin ja asioista kerrottiin henkilöstölle, joka odotti muutosta rauhallisella mielellä. Siivouspalvelut 1000 TP 2015 TA 2016 TOT 2016 ERO TA-TOT ERO % Toimintatuotot ,7 Toimintakulut ,2 Toimintakate #JAKO/0! Uusien siivouskohteiden käynnistäminen ja haltuunotto (Sireenipiha, Senioripiha 3) Ylläpidetään nykyisen siivouksen laatutaso, yläpölyjen säännölliseen poistoon kiinnitetään erityistä huomiota Asiakkuuksia kehitetään kohdekohtaisten asiakaspalavereiden avulla Toteuma Niinivaaran palvelukoti Sireenipihan, Suunnistajantien vammaisten ryhmäkodin, keskustan toimistojen ja Senioripiha 3 (Martta-talon) lisäksi hoidettiin onnistuneesti Suvikadun vammaisten ryhmäkodin ja Kiihtelysvaaran koulujen ja päiväkodin uudet siivousjärjestelyt. Rantakylän koulut siirtyivät Karsikon koulun ja varkon hallinnon yhteyteen Sirkkalaan, jossa siivous hoidetaan ostopalveluna. Uuden Karhunmäen koulun siivouspalveluiden käynnistämisvalmistelut saatiin hoidettua suunnitelmien mukaisesti ennen vuoden vaihdetta. Siivouspalvelun sopimuksen mukainen laatutaso on saatu pidettyä kohtuullisen hyvällä tasolla. Muutoksiin ja poikkeustilanteisiin on reagoitu heti. Perussiivoustyöt ja yläpölyjen poistot on tehty suunnitelmien mukaisesti. Yhteistyön kehittämispalavereita on pidetty tila- ja toimintamuutosten yhteydessä sekä hygieniaasioiden tiimoilta mm. terveydenhuollon kohteissa. Erittäin hankalien yläpölyjen poistokierto tihennetään kolmen vuoden välein tehtäväksi ja yläpölyjen poistot toteutetaan yhteistyössä kiinteistöpalveluiden kanssa tehtyjen suunnitelmien mukaisesti Erittäin hankalien yläpölyjen poisto toteutui suunniteltua laajempana, kaikkiaan 17 koulu- ja päiväkoti- ja toimistokohteessa kesän ja syksyn aikana.

7 Henkilöstön osaamiseen ja työssä jaksamiseen vaikutetaan ohjaustoiminnan, työjärjestelyjen, varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Siivouspalvelut yksikkö on mukana Siun Soten valmistelutyössä tukipalvelujen järjestämisen osalta Työkiertoon ja työssä jaksamiseen liittyviä ja muita siivoushenkilöstön työaika- ja työjärjestelyjä tehtiin erittäin paljon. Eläkkeelle jäi 5 henkilöä, 2 henkilöä osa-aikaiselle eläkkeelle, 3 henkilöä siirtyi kevyempiin tehtäviin kaupungin sisällä, uusia laitoshuoltajia palkattiin eläköityneiden ja siirtyneiden tilalle yhteensä kuusi (6). Palveluesimiehen vuorotteluvapaan sijaisuus hoidettiin sisäisin työjärjestelyin palveluesimiesten ja ohjaavan laitoshuoltajan kesken. Järjestelyn aikana ohjaaminen keskittyi lähinnä uusiin työntekijöihin ja sijaisiin. Uuteen Polkka -yhtiöön liittyvät käytännön valmistelut vaativat syksyllä erityisesti esimiesten työpanosta, työpaineen tasaamiseksi ohjaava laitoshuoltaja siirrettiin määräaikaisesti palveluesimiehen tehtävään. Loppukeväästä käynnistettiin koko siivoushenkilöstöä koskeva sähköisen asioinnin ja viestinnän sisäinen hanke. Sen tavoitteena oli ict-laitteiden ja sähköisten järjestelmien avulla parantaa henkilöstön yhteydenpitoa ja tavoitettavuutta, tietojen hakumahdollisuuksia ja käsittelyä, tarviketilausten tekemistä, työn laadunvalvontaa. Hanke eteni suunnitellusti ja kaikille laitoshuoltajille hankitut älykännykät ovat nyt aktiivisesti käytössä. Siivouspalveluiden esimiehet osallistuivat Siun Soten ruoka- ja siivouspalvelujen suunnittelu- ja kehittämispalavereihin. Siivoushenkilöstölle pidettiin asian etenemisestä infotilaisuuksia kesällä ja syksyllä sekä lähetettiin sähköisiä tiedotteita. Henkilöstö on ollut koko ajan tasalla, odottavalla ja rauhallisella mielellä. Sitovuustason ylityksen selitys Siivouspalveluiden vastuualueen toimintakate oli talousarviota parempi. Siivottavissa kohteissa tapahtuneet toimintamuutokset, tilojen poisjäännit ja lisäykset sekä rakennusten purkamiset huomioitiin palvelujen laskutuksessa hyvityksinä ja lisälaskutuksina, nettovaikutuksena tulot alittuivat Henkilöstökulujen alitus oli johtuen mm. eläköitymisistä, uusien toimien myöhästetyistä täyttämisistä, kolmen henkilön siirtymisestä muihin tehtäviin kaupungilla sekä sairauslomien arvioidun sijaistarpeen vähenemisestä. Siivouskohteissa tehtiin siivoustarvikkeiden ja pienkaluston uusimista. Uuden aloittaneen Karhumäen koulun siivouspalveluiden varustaminen lisäsi erityisesti palvelu-, tarvikeja kalustohankintojen kuluja.

8 7340 Ravintopalvelut Vastuuhenkilö: ruokapalvelupäällikkö Pirjo Mäkinen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Vuosi 2016 oli kehittämisen ja toiminnan muutoksen vuosi. Uuden keittiön laitehankintoja tehtiin yhteistyössä rakentamisen projektihallinnon kanssa. Keittiön toiminnan käynnistys suunniteltiin monelta kannalta, myös irtaimiston tarpeen ja hankintojen osalta. Henkilökunnasta moni vaihtoi toimipaikkaa ja uutta henkilöstä rekrytoitiin 16 henkilöä eri yksiköihin. Tuotekehittäjä muokkasi ja kokeili reseptejä sekä opasti niiden käyttöä. Lisäksi vuoden aikana tehtiin ruuan turvallisuutta varmistavia mikrobiologisia testauksia. Uusi tuotantotapa aiheutti suuria muutoksia myös Aromi-tuotannonohjausjärjestelmään, johon tehtiin uusia ominaisuuksia ja otettiin käyttöön kotipalveluosio. Lisäksi muutos yhtiöön toi lisätehtäviä Itä-Aromiohjelmiston osittaisena uudelleen muokkauksena. Kehittämistä tapahtui luonnollisesti uuden Siilaisen keittiön toiminnan käynnistämisessä, mutta muutos ulottui myös palvelukeittiöihin ja kuumaa ruokaa toimittaviin tuotantokeittiöihin. Palvelukeittiöiden jäähdytetyn ruuan yksiköihin tehtiin kaluston ja henkilöstön uuden toiminnan vaatimat suunnitelmat Tilakeskuksen kanssa. Tilakeskus toteutti hankinnat ja ravintopalvelut toteutti henkilöstön koulutukset. Asiakkaille ja tiedotusvälineille tiedotettiin muutoksesta yhteistyössä viestintäpäällikön kanssa. Kuljetussopimukset päättyivät syksyllä 2016 ja ne kilpailutettiin uuden toimintatavan mukaisesti. Sensire Oy:n projekti liittyi saumattomasti uuden tuotantotavan varmentamiseen sekä omavalvonnan lämpötilamittausten sähköistämiseen ja muiden omavalvontatietojen sähköiseen tallentamiseen kaikissa keittiöissä. Sitä tehtiin yhteistyössä yrityksen ja Tilakeskuksen kanssa. Samanaikaisesti toimituspisteissä ja tuotannossa tapahtui muutoksia. Pielisjoen, Tuupovaaran, Kiihtelysvaran, Kanervalan ja Niittylahden koulut sekä Petäikkölän päiväkoti muuttuivat palvelukeittiöiksi. Uuden Nepen koulun suunnitteluun osallistuttiin keittiön osalta. Karhunmäen koulun aloitusta valmisteltiin. Rantakylän koulun muutto Sirkkalaan tuli yllätyksenä ja keittiön tavarat pakattiin. Kiihtelysvaaran siirtokoulu ja päiväkoti avattiin, vanhan koulukeittiön sekä päiväkotikeittiön tavarat pakattiin. Loppuvuodesta pakattiin Reijolan koulun tavarat ja suunniteltiin toiminta siirtokoulutiloissa kevääksi. Muutosten aiheuttamat henkilöstömuutokset suunniteltiin ja toteutettiin. Sirkkalan koulun ostopalvelusopimusta valmisteltiin Karsikon ja Reijolan kouluja varten. Elokuusta toteutettiin laaja uudistus myös ruokalistoissa, kouluille toteutettiin vaihtoehtoruokana kasvisruoka kaikkina päivinä, joka toteuttaa kaupungin ympäristötavoitteita ja ravitsemussuositusten tavoitteita. Myös tähän tarvittiin reseptien kehittämistä ja opastusta kokeille. Ravintopalvelut 1000 TP 2015 TA 2016 TOT 2016 ERO TA-TOT ERO % Toimintatuotot ,4 Toimintakulut ,1 Toimintakate ,8

9 Siilaisen uuden tuotantokeittiön onnistunut vaiheittainen käynnistäminen Uuden tuotantotavan käyttöönotto palvelukeittiöissä Pataluodon, Enon ja Pyhäselän keittiöissä tapahtuvien toimitusmuutosten onnistunut läpivieminen Uusi keittiö käynnistettiin onnistuneesti 3:ssä vaiheessa syksyllä Kotipalvelun ja hoivan käynnistysvaiheet tulevat vasta 2017 alussa. Viimeinen vaihe jää käynnistettäväksi kun sairaala siirtyy Siilaiselle. Uusi tuotantotapa otettu onnistuneesti käyttöön kouluissa ja päiväkodeissa vuoden 2016 aikana. Tuotantotapa sopii hyvin koulu- ja päiväkotikäyttöön. Investointeja on jouduttu tekemään palvelukeittiöihin kuumennuksen onnistumiseksi. Kuumakeittiöiksi jäävissä tuotantoyksiköissä on etenkin Pataluodossa ja Pyhäselän koululla onnistuneesti toteutettu tarvittavat toimitusmuutokset. Kotipalveluaterioiden uuden tuotantotavan organisointi Kotipalvelun tuotannon käynnistämistä varten aloitettiin syksyllä Lean hanke Siilaisen keittiöllä. Henkilöstö oli hyvin mukana ja keittiön toiminta saatiin nopealla aikataululla loppuun vietyä. Kotipalvelun kuljetukset oli kilpailutettu keväällä Keittiön tilaustenhallintaan ja kuljetuksiin hankitun uuden ohjelman käynnistys Aromiin aloitettiin syksyllä. Ohjelman perustamiseen tarvittiin arvioita logistiikasta sekä kotipalvelusta ja keittiöstä. Arvioiden yhteensovittamisessa oli hankaluuksia pakottavasta aikataulusta johtuen. Prosessien jatkokehittäminen Ruokapalvelun omavalvonnan sähköisen ohjelmiston kehittäminen yhteistyössä Sensire Oy:n kanssa Siilaisen kylmätuotannon Lean-projekti saatiin loppuun ja kuumaa ruokaa toimittavien tuotantokeittiöiden Lean saatiin loppuvaiheeseen. Kotipalveluaterioiden tuotannon Lean-projekti tehtiin nopealla aikataululla syksyn 2016 aikana. Sensiren mittariasennukset tehtiin talousarviomuutoksen mukaisesti syksyn aikana kaikkiin keittiöihin. Ohjelman kehittämistä tehtiin yhteistyössä yrityksen kanssa näyttöjen, puhtaanapidon ja kuljetusten seurannan osalta. Ruuan kuljetusvuokiin kehitettiin ean-koodaus, jota kuljetusten seurannassa voidaan käyttää. Ohjelman käytön opastus jää vuodelle 2017.

10 Henkilöstön tieto-taidon ja työhyvinvoinnin edistäminen muutoksessa työnohjauksen ja koulutuksen keinoin Siun Soten suunnitteluun osallistuminen sotealueen ja peruskaupungin tulevan ruokapalvelutoiminnan osalta Henkilöstöä on koulutettu uuteen toimintatapaan monessa eri tilaisuudessa. Tuotekehittäjä ja keittäjät ovat olleet opastamassa palvelukeittiöitä toiminnan alkaessa. Elokuun käynnistys meni henkilöstön osalta erittäin hyvin. Siun soten ja Polkan suunnitteluun ja käynnistykseen on osallistuttu tarpeellisin osin. Organisaatiomuutokseen valmistauduttiin suunnittelun edetessä. Sitovuustason ylityksen selitys Ravintopalvelun katetavoite ei täytynyt, se ylittyi :lla. Tuotot lisääntyivät budjetista. Jaksotettujen palkkaerien vähentyminen auttoi tulosta noin sekä KUEL-eläkemeno- ja KUELvarhemaksujen pieneneminen budjettiin nähden auttoi tulosta noin Palkkakulut pysyivät hyvin hallinnassa ja niistä säästettiin budjettiin nähden. Muiden kulujen kokonaisylitys budjettiin nähden oli siis , joka on 4,9 %:a kulubudjetista. Toimintakulujen ylittyminen johtui pääosin muutoksista palvelujen ostoissa sekä aineissa, tarvikkeissa ja tavaroissa. Tuotannon muutosten vaikutuksia ei osattu riittävästi huomioida budjettiin. Siilaisen vuokra nousi budjetoidusta ja toimistotarvikkeiden sekä puhdistusaineiden alkuhankinnat lisäsivät kuluja yhteensä :n ylitykseen. Muutosten kalustotarpeet ylittivät budjetin :lla. Kalustoa hankittiin pääosin palvelukeittiöihin. Elintarvikekulut ylittyivät sekä Siilaisen uuden toimintatavan käynnistämisen että kasviruokavaihtoehdon käyttöönoton johdosta budjettiin nähden, joka oli alimitoitettu edellisen vuoden kuluihin nähden. Senioripihan vesi- ja sähkökulut ylittyivät Mikrobiologisiin tutkimuksiin käytettiin muutosvaiheessa enemmän kuin budjetoitu ja pesulapalvelut ylittyivät Uudet kuljetussopimukset ja uusi tuotantotapa lisäsivät kuljetuskuluja budjettiin nähden. ICT-palvelukulut ylittyivät ja terveyspalvelut Kuntatekniikan palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Olennaiset tapahtumat toiminnassa Kuntatekniikan palvelujen tuotoissa tapahtui n. 1,5 milj. euron kasvu, joka koostui ensisijaisesti hankkeiden tilausten kasvusta kuntatekniikan rakentamis-, puisto- ja kunnossapitoyksiköissä. Kuljetusten keskittäminen logistiikkayksikköön on jo lyhyessä ajassa osoittautunut talouden kannalta onnistuneeksi ratkaisuksi. Kuntatekniikan palveluissa tulos on reilut 0,9 milj. euroa parempi kun talousarvio.

11 Vuoden aikana tarkasteltiin Salpakadun korjaamon prosesseja ja työ jatkuu vuoden 2017 aikana. Korjaamon henkilöstölle pidettiin infotilaisuus toukokuussa uusista tehtäväjärjestelyistä. Logistiikkapäällikkö osallistui sektorinsa valmistelutyöhön ensin Siun soten toimintaa suunniteltaessa ja syksyllä maakuntahallinnon valmistelutehtävissä. Maastomittauksen yksikön työhön on vaikutti uuden valtakunnallisen N2000 korkeusjärjestelmän käyttöönotto Joensuun kaupungissa. Muutos johtuu maankohoamisesta, jonka seurauksena Suomessa joudutaan tekemään korkeusjärjestelmämuutoksia vuoden välein. Varikon korjaamon johtamisvastuu siirrettiin kunnossapitoyksikköön. Korjaamon asiakaspalvelutehtävissä pystytään jatkossa hyödyntämään myös hallinnon henkilöstöä. Kuntatekniikan palvelut 1000 TP 2015 TA 2016 TOT 2016 ERO TA-TOT ERO % Toimintatuotot ,7 Toimintakulut ,2 Toimintakate ,0 Kuntatekniikan yksiköiden toiminta Varikko Vastuuhenkilö: varikkopäällikkö Vesa Eronen kunnossapitopäällikkö Petri Ratilainen Lean-hankkeen kehittämistoimenpiteiden toteutus Korjaamon organisaatiomuutoksen toimeenpano Varikon piha-alueen käytön suunnittelun läpivienti ja toimenpiteiden käynnistäminen Lean-hanke saatiin päätökseen. Jatkossa varikon korjaamo kutsuu ajoneuvot ja työkoneet katsastusja perushuoltoihin. Toimintavan muutos on saanut positiivista palautetta ajoneuvojen kuljettajilta ja ajoneuvovastaavilta Huoltoneuvojat aloittivat toimintansa. Heidän keskeisiin tehtäviinsä kuuluvat mm. huolto- ja katsastuskutsut. Varikon piha-alueen suunnittelu on valmistunut ja varsinaiset toimenpiteet aloitetaan keväällä 2017.

12 Rakentaminen Vastuuhenkilö: työmaainsinööri Ilkka Ratilainen Uuden henkilöstön perehdyttämiseen panostetaan Kehitetään yhteystyötä muiden yksiköiden kanssa Lisätään yhteydenpitoa rakennuttajaan Laatusuunnittelun kehitystyötä jatketaan Uusi vakinaistettu henkilöstö on sulautunut positiivisella tavalla vaativien kohteiden toteuttajiin. Arvokasta ammattitaitoa on löytynyt myös perustehtävien ulkopuolelta. Laadittu muistilista perehdyttämisen avaintoimista, otetaan työkaluksi jatkossa. Kunnossapitoyksikön töistä vapautuneet kuormaautot ovat siirtyneet työskentelemään kadunrakennustyömaille Yhteydenpito rakennuttajaan on hyvällä tasolla. Laatusuunnitelmia on otettu konkreettisesti käyttöön työkaluna työmaan ohjaukseen. Uusien työmenetelmien mukanaan tuomiin muutoksiin varauduttiin. Maastomittaus ja pohjatutkimus Vastuuhenkilö: maanmittausteknikko Rauno Vainikainen Kehitetään yhteistyötä kuntatekniikan muiden yksiköiden kanssa Jatketaan aiemmin laadittua kehitystyötä kehittämissuunnitelman mukaisesti Panostetaan työntekijöiden ammattiosaamiseen Panostetaan ennaltaehkäisevään huoltoon paremmin mittaus- ja ajoneuvokaluston osalta Yhteistyötä on tehty logistiikkapalvelujen kanssa postin jakelun avustamisessa ja katujen hoidon alueella liikennemerkkien asentamistöissä. Kehittämissuunnitelman toteuttamista on jatkettu ja lähiesimieskoulutuksen yhteydessä tämän jalkauttamiseen on tehty kehittämissuunnitelma. 3D-Win:n uusi versio otettu käyttöön ja sen käytön opastaminen henkilöstölle on aloitettu. Ajoneuvot ja kalusto on pidetty käyttökunnossa päivittäisillä tarkastuksilla ja huollolla

13 Katujen ja metsien hoito Vastuuhenkilö: kunnossapitopäällikkö Petri Ratilainen Kaupungin sisääntuloväylien viihtyisyyden ja näkymien parantaminen Taajamametsien hoidossa pääpaino Enon, Uimaharjun ja Rantakylän suunnalla sekä virkistysalueiden hoitaminen Kukkosensaaressa ja Repokalliossa Kaikki kaupunkiin johtavat sisääntuloväylät saatiin hoidettua. Samalla parannettiin yritysten julkisivujen viheralueiden viihtyisyyttä. Taajamametsien hoitaminen saatiin päätökseen Enon alueella. Rantakylän ja Uimaharjun hoitotyöt saatiin osin tehtyä ja työt jatkuvat vuoden 2017 puolella. Kuntalaisilta on tullut positiivista palautetta varsinkin Enon ja Uimaharjun suunnilta. Kukkosensaaren ja Repokallion hoitohakkuut toteutuivat suunnitellusti. Osa saaren hoitotöistä siirrettiin vuodelle 2017 mm. Kalmonniemen pusikkojen raivaukset. Kustannustehokkaiden työtapojen kehittäminen Myrskypuiden korjuuta tehostettiin siten, että keskisuuret myrskypuutuhoalueet tehtiin koneellisesti. Tehostumisen ohella konekorjuun lisääminen myrskypuiden korjuussa lisää metsureiden työturvallisuutta merkittävästi. Työturvallisuusasioiden kehittäminen ja kouluttaminen Turvallisuusasioissa yhteistyötä on tehty tilaajan kanssa. Katurakentamiskohteissa on pyritty parantamaan työmaan havaittavuutta ja omavalvontaa on tehostettu. Yksikkö suoritti tietoturvallisuuden peruskurssin. Vakinaiselle ja määräaikaiselle henkilöstölle sekä urakoitsijoille on perehdyttämisen määrää lisätty. Talvityökonesopimusten ja tiehoitoauton kilpailuttaminen Tiehoitoauton kilpailuttamisen eri vaiheissa mukana oli henkilöstön edustaja. Henkilöstö pitää tätä tapaa hyvänä käytäntönä. Talvityökonesopimukset on tehty. Viheralueiden hiekanpoiston kilpailuttaminen jää vuoden 2017 puolelle.

14 Yhteistyön ja -toiminnan parantaminen muiden yksiköiden kanssa Työturvallisuushavaintojen menettelytapojen kehittäminen Vuoden aikana oli monia yhteistyöhankkeita muiden yksiköiden kanssa. Torin hoitaminen vaatii parin vuoden aikana erikoisjärjestelyjä ja -toimenpiteitä. Puistoyksikön kanssa tehdään tämän asian tiimoilta hyvää yhteistyötä. Työturvallisuushavaintoja tehtiin 9 kpl. Havaintojen ilmoittaminen vaatii jatkokehittämistä esim. turvallisuuspalkkion muodossa. Puistojen hoito Vastuuhenkilö: puutarhuri Hannu Holopainen Koko yksikkö seurantajärjestelmän mobiilikäyttäjiksi. Järjestelmää hyödynnetään vahinkojen raportoinnissa ja dokumentoinnissa. Katualueen käsipuhtaanapidon työjärjestys ja aikataulu muutetaan tilausta vastaavaksi Leikki- ja liikuntavälineiden turvatarkastajan jatkokoulutus järjestetään vuoden 2016 aikana pätevyyden varmistamiseksi. Kaikille työntekijöille on hankittu älypuhelin (+ mobiilidatayhteys). Kolme ensimmäistä työntekijää on perehdytetty Softroin seurantajärjestelmän käyttäjäksi (mm. käsihiekoituksen seuranta). Perehdytys ohjelman käyttöön tapahtuu syksyn aikana ja työntekijöiden koulutus jatkuu vuoden 2017 aikana. Katuroska-astioiden kokoa suurennetaan ja tyhjennysväliä harvennetaan ydinkeskustan alueella tilauksen pienenemisen johdosta. Mainosroskaastioiden sopimus on yrittäjän toimesta irtisanottu vuoden 2016 loppuun. Kävelykadulle laitettu korvaavat, omat roska-astiat. Turvatarkastajan jatkokoulutus toteutuu syksyllä Osallistuminen on vahvistettu. Koulutus alkaa Turvatarkastaja on suorittanut tutkinnon hyväksytysti. Ryhmäkasvit ja kasvualustat kilpailutetaan huhtikuun 2016 loppuun mennessä Ryhmäkasvien kilpailutus toteutettiin helmimaaliskuussa Yksi tarjous jätettiin. Edellinen sopimusviljelijä (Heimosen puutarha) jatkaa seuraavat viisi vuotta (4+1 vuoden optio). Kasvualustan kilpailutus on tehty.

15 Logistiikkapalvelut Vastuuhenkilö: Logistiikkapäällikkö Juha-Matti Alanen Oppilaskuljetuksien järjestämis- ja suunnitteluvastuiden joustava siirtyminen logistiikkayksikköön elokuusta 2016 alkaen. Oppilas- ja ruokakuljetuksien sekä asiointiliikenteen kilpailutuksen toteutus yhteistyössä alueen palvelutuottajien kanssa kevään 2016 aikana Ajoneuvokaluston kehittäminen ja tulevien hankintamallin valmistelutyö jatkuu Logistiikkayksikkö on mukana Siun soten valmistelutyössä ja näin ollen suunnittelemassa peruskaupungin ja Siun soten tulevaa logistista kokonaisuutta. Siirto tapahtui jouheasti yhteistyössä Varkon kanssa. Yhteistyössä on aloitettu suunnittelu- ja valmistelutyöt koskien kuljetuksia vuoden 2017 kouluverkon muutoksien myötä. Logistiikkayksikkö, hankintatoimi ja ravintopalvelut järjestivät yhdessä alueen liikennöitsijöille yhteis- ja erillistapaamiset vuoden vaihteessa ennen kilpailutuksien avaamista. Liikennöitsijät pääsivät myös vaikuttamaan kilpailutusten yleisten ehtojen vaatimuksiin asiakirjojen avoimen kommentoinnin kautta. Kuljetuspalveluiden kilpailutukset saatiin onnistuneesti päätökseen keväällä Sopimusten mukainen liikenne on saatu onnistuneesti käynnistettyä. Ajoneuvojen hankintamallin valmistelussa tehtiin leasingautoselvitys, jossa konsulttityönä arvioitiin tulevaa autojen hankintamallia Soten yhteistoiminta-alueen purkautuessa. Valmistelu jatkuu vuonna 2017 vuoden 2018 talousarvion valmistelulla ja hankintasopimusmallin valinnalla. Logistiikkayksikkö oli mukana Siun Soten valmistelutyössä. Valmistelutyö jatkuu kuntien ja Siun Soten rajapintatyöryhmän loppuraportin ja jatkotoimenpiteiden mukaisesti yhteistyössä asianosaisten kesken. Sitovuustason ylityksen selitys Kokonaisuudessaan kuntatekniikan palvelujen tulos on reilut 0,9 milj. euroa parempi kun talousarvio. Logistiikkayksikön kuluissa saavutetaan n. 0,7 milj. euron säästöt pääosin kuljetusten yhteensovittamisilla ja koulukuljetusten uudenlaisen hankintamallin yhdistämisellä kaikkien kuljetuksien kehittyneeseen koordinointiin sekä siihen suunnattuihin resursseihin. Talvihoidon tilaus ylittyi n eurolla alkuperäisestä loppuvuoden runsaiden lumisateiden ja liukkaiden torjunnan tarpeesta. Katujen kunnostuksen tilaus kasvoi n eurolla ja katujen hoidon investoinnit n eurolla.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Ajoneuvojen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin ja uudistaminen leanhankkeena saatetaan loppuun Hallinnon prosesseja uudistetaan

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. hallinnon

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TA15 - Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 TA16 muutos % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 4 813 5 628 5 560-1,2 % kiinteistönhoito

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Kehitetään olemassa

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 )

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TP 2015 2016 M 2016 TOT 2016 Erotus TOT - Erotus % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 1 332 24,0 5 560 0,0

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 4 132 74,3 5 560 0,0

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa)

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa) 710 Liiketoiminnan johtokun Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johja Liiketoiminnan johtokun (1000 euroa) TA 2014 Liiketoiminnan johtokun / asukas 1,5 1,5 100,0 1,5 1,4 1,3 1,5-0,6 %:a liiketoiminnan toiminmenois

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen - Yksiköiden esimiesten talousosaamisen

Lisätiedot

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6 KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2014 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Liiketoiminnan johtokunta piti 11 kokousta vuoden aikana.

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT 2017 Kaupunginvaltuuston talousseminaari 8.9.2016 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 06/2015 06/ 2016 : Maarakennuskustannusindeksi -2,7 % Katujen

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2018 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1. 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2017 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Teknisen keskuksen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

Arkitodellisuus ja muutosten hallinta Varkauden kaupunki tukipalvelut

Arkitodellisuus ja muutosten hallinta Varkauden kaupunki tukipalvelut Arkitodellisuus ja muutosten hallinta Varkauden kaupunki tukipalvelut Varkauden kaupunki Tukipalvelut Varkauden kaupungin tukipalvelut on perustettu 1.5.2014 Tukipalveluista laadittiin selvitys, jonka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56 Talousarvion toteutuma 1.1. 31.8.2015 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi, ruokahuolto-/ siivouspalvelut, sekä Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Keskitetyt palvelut TA 2014 (muutettu) TP 2014 Poikkeama Perustelu

Keskitetyt palvelut TA 2014 (muutettu) TP 2014 Poikkeama Perustelu 2014 TULOSALUETARKASTELU Keskitetyt palvelut TA 2014 (muutettu) TP 2014 Poikkeama Perustelu Palkat ja palkkiot 308 466 313 273-4 807 Henkilöstösivukulut 138 813 112 192 26 621 Teknisen lautakunnan luottamushenkilöiden

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Julkaistu 20.5.2014 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2014 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET. 7110 Liiketoiminnan johtokunta

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET. 7110 Liiketoiminnan johtokunta TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7110 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: kuntatekniikan päällikkö Matti Linervo 1.1.-6.1.2013 kiinteistönhoitopäällikkö Janne Korhonen 7.1.-31.1.2013

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT 2016 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2016 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYS 1. KÄYTTÖTALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-31.12.2016... 3 2. RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUJEN TULOSKORTTI/TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 %

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 % JOENSUUN KAUPUNGIN PUHTAUSPALVELUSOPIMUKSEN HINTALIITE Puhtauspalvelut laskutetaan ulkoisina laskuina ( alv 24 %) Laskutus tämän taulukon pohjalta koontilaskuna. JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT

Lisätiedot

Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti

Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti TALOUDEN TOTEUTUMISEN RAPORTOINTI TEKNINEN TOIMI Selostus tekijöistä, jotka olennaisesti vaikuttavat toimialan valtuustokauden kehyksen toteutumiseen Tasapainotussuunnitelmien onnistuminen tähän asti Eurotavoitteen

Lisätiedot

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5 Sos.- ja terv.lautakunta 12 23.02.2016 Sosiaali- ja terveysosaston talousarvion toteutuma 438/04/041/2014 STL 12 1.TOIMINTAKATTEEN SITOVUUS VALTUUSTOON NÄHDEN Tulosalue Hallinto ja projektit Työllisyyden

Lisätiedot

Valmistus omaan käyttöön

Valmistus omaan käyttöön KÄYTTÖSUUNNITELMA / Tekninen hallinto Tekninen hallinnon tavoitteena on avustaa tulosalueiden henkilöstöä saavuttamaan kunnan strategian tavoitteet. Tekninen hallinto vastaa kunnan rakennuskohteiden suunnittelusta

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 11.2.2015 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu

Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, touko-elokuu vuosi 2015 Julkaistu 23.9.2015 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2015 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman 1.1.-31.8.2015 siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen 1.9.-31.12.2015

Lisätiedot

Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja

Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja Tilinpäätöksen 2014 ennakkotietoja TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi aiempia vuosia enemmän, runsaalla 600 henkilöllä (e 75 088) Asuntoja valmistui ennätystahtiin 800 (549) Tontit kävivät edelleen kaupaksi,

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 1/2016 TA 1/2016 TOT 1/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen Tekniset palvelut Joensuussa Tekninen virasto/ Anu Näätänen TOIMINTA-ALUE maapinta-ala 2382 km 2 asukasluku 73305 (31.12.2010) JOENSUU 2009 : Joensuu + Eno + Pyhäselkä Henkilöstö kuntaliitoksessa: Tekninen

Lisätiedot

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa.

Perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnille joudutaan maksamaan palautuksia viime vuodelta arviolta euroa. Kaupunginhallitus 53 12.02.2018 Tarkastuslautakunta 11 09.03.2018 Kaupungin talouden toteutuminen 2017, kaupunki ja liikelaitokset 122/02.02.02/2018 KHALL 12.02.2018 53 Talous vuonna 2017 Uudenkaupungin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus 11.02.2015 Sivu 1 / 1 16 Espoo Kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös ja tilannekatsaus Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Turunen, puh. 050 526 2159 etunimi.sukunimi@espoo.fi 517/02.02.01/2015

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok Koulutuspalvelut 2015 toteuma TA2015 (toimintakate) = TP2014 + 1,1 M Toimintakate 08/2015 noin 0,3 % alemmalla tasolla kuin v. 2014 Perusopetuksen ja lukioiden kustannukset ja kate edellisvuotta pienemmällä

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/2016

Osavuosikatsaus 1-4/2016 Osavuosikatsaus 1-4/ Liikelaitos Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa.

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Sivistystoimi. Tilinpäätös 2017 Käyttösuunnitelma 2018

Sivistystoimi. Tilinpäätös 2017 Käyttösuunnitelma 2018 Sivistystoimi Tilinpäätös 217 Käyttösuunnitelma 218 1 8 1 6 1 4 1 2 1 8 6 4 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatus, toimintatuotot TP217/TA217, Tuet ja avust., vuokrat TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot

Lisätiedot

Valmistus omaan käyttöön 4 301

Valmistus omaan käyttöön 4 301 KÄYTTÖSUUNNITELMA / Tekniset palvelut Tekniset palvelut tukee kunnan muita yksiköitä saavuttamaan tuloksia tarjoamalla hyvät toimitilat sekä miellyttävän ympäristön. Tekniset palvelut toteuttaa peruspalveluja

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS graafinen ohjeisto

TEKNINEN KESKUS graafinen ohjeisto TEKNINEN KESKUS Joensuu on pyöräilykaupunki. Pidämme kevyen liikenteen väylät kunnossa ympäri vuoden, ja myös monet kaupungin työntekijät taittavat lyhyet työmatkansa virkafillareilla. KEHITTYVÄ JA INNOVATIIVINEN

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

Viraston toimintaympäristön muutokset

Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HANKINTAKESKUS Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Johtamisjärjestelmän uudistus tulee vaikuttamaan hankintakeskuksen ydintoimintoihin. Arvio

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2013

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2013 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2013 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2013 toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Henkilöstöpalvelut...

Lisätiedot

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi

Ravinto- ja siivouspalvelut. Valtuustoseminaari Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus Siun sote, väliaikainen valmistelutiimi Ravinto- ja siivouspalvelut Valtuustoseminaari 17.3.2016 Hannele Portman Joensuun kaupunki, tekninen keskus, väliaikainen valmistelutiimi 31.3.2016 1 Palvelutuotannon kokonaisuus tällä hetkellä Ravinto-

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 TOIMIALA PALVELU TILIVELVOLLINEN 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 600 RAKENNUSVALVONTA JA YMPÄRISTÖPALVELUT

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 1371/02.02/2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 1371/02.02/2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) 18 Asianro 1371/02.02/2017 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden sekä sisäisen valvonnan toteutuminen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 HYVINVOINTIPALVELUT 4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 Enon iltapäiväkerho 5 000 4201 Enon koulu 1-6 + IP.KERHO ENON KOULUN SIIRTOTILA 28 720 4201 Enon koulu 1-6

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja KEHITETTÄVÄ PROSESSI Tekninen keskus Työkoneiden ja autojen kustannusseuranta ja laskutus

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

SOPIMUSOHJAUS: PALVELUSOPIMUS 2008 VÄLIRAPORTTI TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTA - ARVIOINTI - RAPORTOINTI

SOPIMUSOHJAUS: PALVELUSOPIMUS 2008 VÄLIRAPORTTI TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTA - ARVIOINTI - RAPORTOINTI 1 SOPIMUSOHJAUS: PALVELUSOPIMUS 2008 VÄLIRAPORTTI 30.4.2008 TALOUDEN JA TOIMINNAN SEURANTA - ARVIOINTI - RAPORTOINTI PALVELUALUE/TULOSALUE: TEKNISET PALVELUT PALAUTEINFORMAATIOJÄRJESTELMÄ: väliraportoinnit

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2016 1 KÄYTTÖTALOUS LISÄTIETOJA: Käyttötalouden toimintatuotot ja kulut kirjautuvat toiminnan kausipainotteisuudesta johtuen vaihtelevasti eri tilikausilla.

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Heinäkuu 2019 Yhtymähallitus 29.8.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 7/2019 Toteutunut 1 7/2019 Ero toteumabudjetti Toteuma % 31.7.2019

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 17.4.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot aikavälillä

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Tavoite Tavoitetaso Mittari / arviointitapa ja tavoitteen toteutuminen. Valmis v kolmen kiinteistön osalta

Tavoite Tavoitetaso Mittari / arviointitapa ja tavoitteen toteutuminen. Valmis v kolmen kiinteistön osalta Tekninen lautakunta Vastuuhenkilö: Tekninen johtaja Toiminnan kuvaus Teknisen lautakunnan päävastuualueelle kuuluvat seuraavat tulosalueet: hallinto, yhdyskuntasuunnittelun toteuttaminen, ympäristön hoito,

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

Nurmeksen vuosi 2016 toteutui talousarviota paremmin

Nurmeksen vuosi 2016 toteutui talousarviota paremmin 1 (5) Nurmeksen vuosi 2016 toteutui talousarviota paremmin Nurmeksen kaupungin tilinpäätös oli talousarviota vahvempi vuonna 2016. Kaupungin tilikauden tulos oli 532 064 euroa ja ylijäämä esitettävien

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen

Liikelaitos Tekninen tuotanto Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Toiminnan toteutuminen talousarvion suhteen Liikelaitos Vastuuhenkilö Tekninen tuotanto Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten yhteisarvo on 33 544 587. Uusina

Lisätiedot