TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman"

Transkriptio

1 TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena Hallinnon ja ajoneuvohallinnan prosessien kehittämiskohteina ovat teknisen keskuksen sisäisen laskutuksen vähentäminen, tuntipalkkakirjausten yksinkertaistaminen ja tallennettavien tietojen selkeyttäminen. Muutokset valmistellaan ajoneuvohallinnan leanhankkeessa, joka valmistuu lähiviikkoina. Pohjois-Karjalan Sotetuotantoalueen suunnitteluun osallistuminen Sote-uudistuksen maakunnallinen valmistelu käynnistyi kesällä Tekninen keskus osallistui Siun Sote -hankkeen valmisteluun tukipalveluiden osalta. Valmistelutyöryhmien väliraportti valmistui tammikuussa. Ehdotus Pohjois-Karjalan tuotantomallista etenee kuntien päätettäväksi syyskuussa. Jos muutos etenee suunnitellusti, sillä on merkittäviä vaikutuksia teknisen keskuksen toimintaan ja organisointiin. kuntalain muutokseen liittyvien toimenpiteiden seuranta Kuntalain muutoksen, joka rajoittaa kuntien toimintaa kilpailutilanteessa markkinoilla, siirtymäaika päättyi vuoden 2014 lopussa. Teknisessä keskuksessa on lakimuutoksen seurauksena luovuttu ulkoisesta myynnistä korjaamopalveluiden ja puusepänverstaan osalta. Kiinteistöpalvelut Vastuuhenkilö: Janne Korhonen kiinteistöpalveluiden uuden organisaation toiminnan käynnistäminen tilakeskukselta siirtyvien kunnossapitohankkeiden haltuunotto ja laadukas toteuttaminen Kiinteistöpalveluiden uudistettu organisaatio aloitti huhtikuun alusta. Organisaatiouudistuksen yhteydessä uudistettiin ja selkeytettiin esimiesten tehtäväjakoa. Tilakeskukselta siirtyneet hankkeet on sisällytetty kiinteistöpalveluiden työohjelmaan. Siirtyneiden rakennusteknisten hankkeiden haltuunotto on onnistunut hyvin (Rantakylän terveysasema, Wärtsilä-talon keittiö, Niinivaaran lukio) Vuoden 2016 hankkeiden aikataulutus aloitetaan elokuussa.

2 kiinteistöpalveluiden ydinprosessien määrittely ja kuvaaminen mobiili työnohjaus ja sähköinen työpyyntöjärjestelmä käyttöön kaikissa yksiköissä sisäilmakeskusteluiden käynnistäminen käyttäjäasiakkaiden kanssa henkilöstön osaamiseen ja työssä jaksamiseen vaikuttaminen kehityskeskusteluiden, työjärjestelyjen ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Niittylahden ja Reijolan alueen kiinteistönhoidon ostopalvelutoiminnan käynnistäminen. Kiinteistöpalveluiden ydinprosesseista kolme on määritetty ja kuvattu. Muut määritetään ja kuvataan syksyn aikana. Sähköisen työpyyntöjärjestelmän(gm) käyttöönottoon ja määrittämiseen perustettiin yhteinen projektiryhmä tilakeskuksen kanssa. Tavoitteena projektille on työpyyntöjärjestelmän käyttöönotto loppuvuoden aikana. Käyttäjäasiakkaiden käyttäjäkierros (sisäilmakeskustelu ja kehitystarpeet, toiminta-aikojen kartoitus) aloitetaan syyskuussa varhaiskasvatuksen yksiköistä. Lähiesimiesten kehityskeskustelut on pidetty ja uusien työntekijöiden kehityskeskustelut pidetään syksyn aikana. Henkilöstön eläköityminen jatkuu vilkkaana ja henkilöstön seuraajasuunnittelun merkitys korostuu osaavan henkilöstön turvaamiseksi. Varhaisen tuen mallin mukaisia toimenpiteitä ja niihin liittyviä työjärjestelyjä tehdään jatkuvasti. Reijola-Niittylahti alueen kiinteistöhoidon ostopalvelutoiminta käynnistyi vuoden alussa ja toiminta on vakiintunut suunnitellusti. Kesäkuussa pidettiin urakoitsijan kanssa ensimmäinen laatu -ja kehityskokous. Siivouspalvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen uusien siivouskohteiden siivouspalvelutoiminnan käynnistäminen ja haltuunotto (Senioripiha, Noljakan päiväkoti, Yhteiskoulun lukio ja Syreenipiha) Toteuma Senioripihan siivouspalvelutoiminnan käynnistäminen ja Siilaisen muuttoon liittyvät siivoukset Kotilahdessa onnistuivat hyvin. Siivoustoiminta on vakiintunut molemmissa kohteissa. Uuden Yhteiskoulun lukion siivouspalvelu hoidetaan ostopalveluna, käyttöönottovalmistelut ovat loppusuoralla. henkilöstön osaamiseen ja työssä jaksamiseen vaikutetaan ohjaustoiminnan, työjärjestelyjen ja varhaisen tuen mallin mukaisin toimenpitein Eläköityminen jatkuu vilkkaana, varhaisen tuen mallin mukaisia toimenpiteitä ja niihin liittyviä työjärjestelyjä tehdään jatkuvasti. Kolme uutta laitoshuoltajaa on valittu ja he aloittivat työnsä kevään aikana.

3 siivouksen ostopalvelujen kilpailutus kevään aikana vaikutetaan sisäilman laadun parantamiseen ohjaamalla tilojen käyttäjiä huolehtimaan tilojen siivottavuudesta työympäristössään siivouskohteissa olevien hankalien yläpölyjen poistokiertoa tihennetään vähintään kolmen vuoden välein tehtäväksi, tehdään yhteistyötä kiinteistöpalvelujen kanssa ja vuosittaisten määrärahojen puitteissa Reijola-Niittylahti alueen siivouksen ostopalvelutoiminta käynnistyi vuoden alussa, toiminta on vakiintunut. Siivouspalvelujen neljässä erässä tehtävä kilpailuttaminen toteutui suunnitelmien mukaisesti. Hankintapäätökset on tehty. Palveluntuottajia on kolme, ISS Palvelut, RTK Palvelut ja Lassila & Tikanoja Oyj. Sopimuskausi alkaa kaikissa neljässä hankinnassa Tilojen käyttäjien ohjaaminen siivottavuuden parantamiseen etenee. Kohteiden siivottavuudessa on tapahtunut jonkin verran myönteistä kehitystä. Työ jatkuu resurssien puitteissa. Hankalien yläpölyjen poistoon tälle vuodelle on tehty suunnitelma yhteistyössä kiinteistöpalvelujen kanssa. Hankalien yläpölyjen poistoa on tehty tänä vuonna jo kolmessa liikuntasalissa ja seitsemässä koulu- ja päiväkotikohteessa. Loppuvuodesta poistetaan yläpölyjä vielä muutamasta päiväkodista ja koulusta. Työt ajoittuvat pääsääntöisesti kohteiden kiinnioloaikaan. Ravintopalvelut Vastuuhenkilö: Pirjo Mäkinen uusien avattavien yksiköiden ja toimitusten sekä muuttuvan toiminnan hallittu käynnistäminen: Hopearanta, Senioripiha, Sireenipiha, Niinivaaran päiväkoti, Kaislakadun päiväkoti ja Noljakan päiväkoti sekä Kotilahden ja Siilaisen toiminnan muutokset Siilaisen keittiöhankkeen edetessä keittiön suunnittelu sekä valmistuskeittiöiden ja niihin liittyvien palvelukeittiöiden uuden toiminnan suunnittelu henkilöstön yhteistyöllä, sisältäen hallinnon ja esimiestehtävien sekä kustannusseurannan Niinivaaran ja Kaisalakadun päiväkodit toimivat suunnitellusti. Hopearannan palveluasumisyksikön ruokatoimitukset toimivat sovitusti. Senioripiha n toiminta on vakiintunut. Siilaisen keittiö on suljettu ja keittiö on kohta purettu. Kotilahden lisääntynyt tuotanto on vakiintunut. Senioripihassa ja Kotilahdessa on ollut erilliset tiimikoulutukset koko uusiutuneelle henkilöstölle. Sinkkolan päiväkoti Noljakassa ja Yhteiskoulun lukio käynnistyvät keittiöineen elokuussa. Sireenipihan avaus on siirtynyt. Siilaisen rakentaminen on alkamassa ja laitekilpailutuksia on suunniteltu hankkeen suunnittelijoiden kanssa. Hankkeeseen liittyvät palvelukeittiöiden kalustamissuunnitelmat on tehty yhdessä Tilakeskuksen kanssa ja työvoimasuunnittelu aloitettu. Tiedottaminen henkilöstölle jatkuu kauden aloituspalavereissa sekä erillisessä henkilöstöinfossa. Siilaisen keittiön prosessisuunnittelua tehdään Lean-hankkeena pienellä henkilöstöryhmällä. Hallinnon uudistusta on aloitettu mahdollisuuksien kartoituksella toimistotiimissä.

4 kehittämisen henkilöstön koulutuksen jatkaminen uuteen tuotantomenetelmään, kun Siilaisen keittiöhanke etenee. Kustannuslaskenta vuoden 2014 kuluista on tekeillä. Muuttojen ja käynnistysten vuoksi henkilöstön koulutusta on sijoitettu ensi syksyyn. Kuntatekniikan palvelut Varikko Vastuuhenkilö: Vesa Eronen panostetaan hyvään ja nopeaan palveluun kehitetään materiaalin kierrätystä ja lajittelua sekä poistettavan kaluston myynti- ja hävitystoimintoja Akuuttikorjauksien tukena on käytetty ostopalveluja tasaamaan huoltojen ja korjaustarpeiden joustavuutta Materiaalin kierrätystä ja lajittelua on tehty yhteistyössä liikkuvan pajan kanssa hyvin tuloksin Nettihuutokauppaa on käytetty kalustonpoistossa Rakentaminen Vastuuhenkilö: Ilkka Ratilainen uudisrakennuskohteet aikataulutetaan siten, että tonttien luovutus toteutuu suunnitellusti saneerauskohteissa huomioidaan ympäristölle aiheutuvat vaikutukset mahdollisimman hyvin, ja toteutetaan kohteet kokonaisuutena mahdollisimman pienin haittavaikutuksin työkohteet toteutetaan laadukkaasti Kohteiden tavoitearviot tehdään tarkasti ja toteutetaan taloudellisesti turvallisuudesta ja laadusta tinkimättä. Olosuhteiden tai kustannusten muuttuessa reagoidaan nopeasti. Aikataulut tehdään realistisiksi ja Rakentajien mahdollisuus päästä tonteilleen toteutui suunnitellusti sekä Utran alueella sekä Karhunmäessä Saneeraustyömaiden toteutus alkamassa, ajoittuvat syksyyn Toteutuksissa ei havaittuja laatupoikkeamia, materiaalien toimituksissa ilmenneisiin poikkeamiin on reagoitu. Tavoitearviot onnistuneet, ilmennet muutokset julkaistu työmaakokousten yhteydessä, lisätöiden hinnoittelu ollut kohtuullisen haastavaa

5 mitoitetaan resurssit kokonaisuutena oikein sekä reagoidaan tarpeen mukaan kohteiden toteutusten aikana. Maastomittaus ja pohjatutkimus Vastuuhenkilö: Rauno Vainikainen tehdään kaupunkirakenneyksikön antamat tilaustyöt vuosisopimuksen mukaisesti tehdään ulkopuolisten tilaajien työt heidän kanssaan tehtyjen sopimusten mukaisesti kehitetään yksikön toimintaa sille laaditun pitkän tähtäimen kehityssuunnitelman mukaisesti suoritetaan kaikki uuteen valtakunnalliseen N2000 korkeusjärjestelmään siirtymisen edellyttämät tarkistusmittaukset. Tilaustyöt on tehty vuosisopimuksen mukaisesti. Ulkopuolisten tilaajien työt on tehty sopimusten mukaisesti. Muutto Salpakadulle tapahtunut, työohjeita tehty ja niitä tehdään edelleen tarpeen mukaan, ryhmien kokoonpanoja muutettu työtarpeiden mukaan. Kaupunkirakenneyksikkö ei ole vielä tilannut N korkeusjärjestelmään siirtymisen edellyttämiä mittauksia. Metsien ja katujen hoito Vastuuhenkilö: Petri Ratilainen pääpaino taajamametsien hoidossa on Mutalan, Tuupovaaran, Koveron ja Enon suunnilla kustannustehokkaiden toimintatapojen kehittäminen siten, että asunympäristön viihtyisyys sekä luonnon monimuotoisuus ei siitä kärsi. tiedottamisen ja asukasyhteistyön parantaminen sekä taajamametsän hoidon laadun kehittäminen yhteistyössä tilaajan kanssa panostetaan tehokkaiden ja taloudellisten työ- ja Alkukesästä kunnostettiin ulkoilu- ja virkistysalueita. Kukkosensaaren ulkoilualueella paljastettiin vanhaa kiviaitaa metsäkasvillisuudesta ja polkuverkostoa parannettiin lehtikuusipitkospuilla. Repokallion virkistysalueella on uusittu metsäpolun pää- ja kohdetauluja. Suunnitellut taajamametsien hoitotyöt aloitettiin Tuupovaaran ja Koveron suunnalla heinäkuussa. Koneelliset hoitohakkuut ovat tehty ja tilauksen puumäärät ovat kertyneet suunnitelman mukaan. Tuupovaaran ja Koveron taajamassa postilaatikkotiedotetta on jaettu laajasti ja kyläyhdistykselle on lähetetty hoitotiedote sähköpostilla. Kaupungin nettisivuilta löytyvät ajan tasalla olevat hoitokartat. Työturvallisuuden kehittäminen jatkuu. Työvaiheita tarkastellaan

6 toimintamenetelmien kehittämiseen siten, että työkohtaisessa tehtäväluettelossa määritelty hoitotaso ei laske yksikön sisäisten seurantajärjestelmien kehittämistä siten, että kerran kirjattua tietoa ei tarvitse kirjata useampaan kertaan vaan jatkossa eri järjestelmät osaavat hyödyntää yhtä kirjauskertaa jatketaan yhteistyössä eri kuntatekniikan yksiköiden kanssa toimintamenetelmien ja tapojen yhteensovittamista ja kehittämistä turvallisuuden näkökulmasta. Ajoneuvohallinnan lean-hanke on edennyt siten, että eivälttämättömistä huonoista ja tarpeettomista seurantajärjestelmistä luovutaan ja hyviä otetaan käyttöön. Uutena käytäntönä tuli 1.7 alkaen raskaaseen kalustoon ns. työkoneen ja ajoneuvon luovutuksen tarkastusraportti. Raportin tarkoituksena on parantaa koneiden käyttöastetta sekä henkilöstön työturvallisuutta ja -terveyttä. Samalla raportti antaa seurantatietoa koneiden elinkaaresta. Yhteistyötä on tehty kaikkien kuntatekniikan palveluyksiköiden kanssa. Mittausyksikön kanssa on sovittu koulutuksesta. Puistojen hoito Vastuuhenkilö: Hannu H Holopainen puistojenhoitoyksikkö sopeuttaa toimintaansa rakennemuutosohjelman ja kaupunkirakenneyksikön tilauksen mukaisesti kustannustehokkaasti ja hoitoluokituksen mukaisesti yksikkö tiivistää yhteistyötä katujenhoitoyksikön kanssa mm. investointi- ja kunnostuskohteiden toteuttamisessa, kaluston yhteiskäytössä sekä työvoiman joustavassa yhteiskäytössä puistojenhoitoyksikkö pyrkii käyttämään mahdollisuuksien mukaan työllistämisyksikön osoittamia tukityöllistettyjä, kesätyöntekijöitä ja kuntouttavan työtoiminnan työntekijöitä urakointipalvelujen käyttöä tehostetaan hankintatoimen Urakoitsijoiden työpanoksen tehokkuutta on vertailtu ylläpitotöissä (niitot, traktorityöt). Oman konekaluston käyttöä on tehostettu mm. uusimalla pienkoneita. Katujen hoidon konekalustoa on käytetty puistojen ylläpitotöissä ja puistoinvestointikohteissa (mm. Sinkkola, Kirvunpuisto, Pesolantie). Tukityöllistettyjen (10) lisäksi yksikössä on työkokeilija 2 kk:n ajan. Kaupunkirakenneyksikön lisärahoituksella palkattiin kesätyöntekijöitä henkilöstöyksikön kiintiön lisäksi (kesätyöntekijöiden kokonaismäärä 90 henkilöä). Kuntouttavan työpajan henkilöt ovat aputöissä (ns. pitkän heinän alueiden niitot). Työkonepalvelujen kilpailutuksen mukaisesti kaikki valitut urakoitsijat ovat töissä.

7 kilpailutuksen antaman vertailun perusteella kilpailutetaan ryhmäkasvien sopimusviljely vuoden 2015 aikana (2+1+1 optiomallilla) Kilpailutus on siirretty vuoden 2016 alkuun. Logistiikkapalvelut Vastuuhenkilö: Juha-Matti Alanen uuden organisaation toiminnan sujuva käynnistäminen logististen toimintojen kehittämiseksi kartoitetaan kuljetuksien optimointiohjelmiston hankintaa, jolla pystytään kehittämään kuljetuksien optimointia ja hankintaa. aloitetaan valmistelut koulukuljetuksien hankintojen ja suunnittelun siirtämiseksi Koulukuljetukset siirtyvät logistiikkayksikölle viimeistään alkaen. Logistiikkayksikkö aloittaa koulukuljetuksien uudelleen kilpailutuksen valmistelut syksyllä Valmistelutyössä tullaan käyttämään käyttöönotettavaa optimointiohjelmistoa. aloitetaan kaupungin omistuksessa olevan ajoneuvokaluston kehittämisen ja hankintamallin luomisen tulevia kalustohankintoja varten. Organisaation henkilöstö on saman katon alla Muuntamontiellä. Kevään aikana on tarkasteltu yksikön toimintatavat ja käyty kehityskeskustelut. Kuljetusten optimointiohjelmiston hankinta etenee tietohallintopäällikön vetämä. Koulukuljetuksien hallinnoinnin ja siirron valmistelut on aloitettu varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluiden kanssa. Siirron ajankohta tarkentuu syksyn aikana. Logistiikkayksikkö on mukana Lean kehityshankkeessa ajoneuvokaluston talous- ja ylläpitotiedon kehittämiseksi. Kehityskohteita on kartoitettu ja kehitystyö saatu aloitetuksi.

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015. Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. hallinnon

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Hannele Portman TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2015 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Hannele Portman hallinnon prosessien uudistaminen eläköitymisen korvaamiseksi ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Ajoneuvojen

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO

TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO TEKNISEN KESKUKSEN RAKENNEMUUTOSSELVITYKSEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnalliset muutokset... 1 2. Hallinnolliset - ja sopimusmuutokset... 1 3. Henkilöstöä koskevat muutokset... 1

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut

KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2015 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman 1.1.-31.8.2015 siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen 1.9.-31.12.2015

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6

Hallinnon palvelut TP 2013 TA 2014 TOT 2014 EROTUS EROTUS % Toimintatuotot 451 071 454 000 456 923 2 923 0,6 KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2014 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Hannele Portman Liiketoiminnan johtokunta piti 11 kokousta vuoden aikana.

Lisätiedot

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016

Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TA15 - Sisäinen tukipalvelutilaus (1000 ) ASIAKAS TP 2014 MTA 2015 TA 2016 TA16 muutos % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 4 813 5 628 5 560-1,2 % kiinteistönhoito

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue tuottaa johtamisen ja hallinnon palveluita teknisen keskuksen vastuualueille. Kehitetään olemassa

Lisätiedot

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa)

710 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Liiketoiminnan johtokunta (1000 euroa) 710 Liiketoiminnan johtokun Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johja Liiketoiminnan johtokun (1000 euroa) TA 2014 Liiketoiminnan johtokun / asukas 1,5 1,5 100,0 1,5 1,4 1,3 1,5-0,6 %:a liiketoiminnan toiminmenois

Lisätiedot

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista.

Pieni osa palvelutuotannosta muodostuu kuntalaisten ja muiden asiakkaiden tarpeisiin liiketaloudellisin perustein tuotettavista palveluista. TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Tilivelvollinen: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen 1.2. 31.12.2018 Toimielimen toiminnan kuvaus Tekninen

Lisätiedot

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015

KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017. Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 KIINTEISTÖPALVELUIDEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2015-2017 Liiketoiminnan johtokunta 15.1.2015 NYKYTILAN KUVAUS Palvelutuotantoalueet Kiinteistönhoito Rakennus- ja talotekniset korjaus- ja huoltotyöt Liikuntapaikkojen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2019 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen - Yksiköiden esimiesten talousosaamisen

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut. Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin ja uudistaminen leanhankkeena saatetaan loppuun Hallinnon prosesseja uudistetaan

Lisätiedot

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen

TEKNINEN KESKUS. Käyttösuunnitelmatavoitteet Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen TEKNINEN KESKUS Käyttösuunnitelmatavoitteet 2016 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Anneli Ruotsalainen Ajoneuvojen talousprosessin kehittäminen ja uudistaminen lean-hankkeena saatetaan loppuun Hallinnon

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-3/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-7/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille.

Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen vastuualueille. TEKNINEN KESKUS 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Hallinnon vastuualue johtaa teknisen keskuksen toimintaa ja tuottaa talous- ja toimistopalveluja muille teknisen keskuksen

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2018 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1 31.1.2018 Teknisen keskuksen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 %

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 % JOENSUUN KAUPUNGIN PUHTAUSPALVELUSOPIMUKSEN HINTALIITE Puhtauspalvelut laskutetaan ulkoisina laskuina ( alv 24 %) Laskutus tämän taulukon pohjalta koontilaskuna. JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 1 332 24,0 5 560 0,0

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut Tilakeskus 5 560 4 132 74,3 5 560 0,0

Lisätiedot

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 )

TA 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 2016 TEKNINEN KESKUS (1000 ) 730 Tekninen keskus Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja VASTUUALUE: Kiinteistöpalvelut TP 2015 2016 M 2016 TOT 2016 Erotus TOT - Erotus % Kiinteistöjen hoito ja -ylläpitopalvelut

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Teknisten palvelujen johtokunnan toimitakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisena. Kiinteistöpalveluiden, kuntatekniikan katujen rakentamisen ja -hoidon tilauksissa

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja

LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA. Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja LIIKETOIMINNAN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: Teknisen keskuksen johtaja Teknisen keskuksen tavoitteena on tuottaa kaupungin sisäiset tuki- ja muut palvelut laadukkaasti, tehokkaasti ja kilpailukykyisesti.

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017

TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEIDEN TOTEUTU- MINEN 1-9/2017 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: Vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen Teknisen keskuksen talousprosessien

Lisätiedot

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019

90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja. Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset. Toiminnalliset tavoitteet 2019 90 TEKNISTEN PALVELUJEN JOHTOKUNTA Vastuuhenkilö: teknisen keskuksen johtaja Kuvaus 2019 ja keskeiset muutokset Tekninen keskus tuottaa kaupungin muiden hallintokuntien tarvitsemia sisäisiä kiinteistöpalveluita

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2016 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: siivouspäällikkö Anneli Ruotsalainen Olennaiset tapahtumat toiminnassa Teknisen keskuksen organisaatiossa

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT Kaupunginvaltuuston talousseminaari KAUPUNKIYMPÄRISTÖ KESKEISET MUUTOKSET JA NÄKYMÄT 2017 Kaupunginvaltuuston talousseminaari 8.9.2016 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 06/2015 06/ 2016 : Maarakennuskustannusindeksi -2,7 % Katujen

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

7310 Hallinnon palvelut

7310 Hallinnon palvelut KÄYTTÖSUUNNITELMAN 2018 TOTEUTUMA TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7310 Hallinnon palvelut Vastuuhenkilö: vs. teknisen keskuksen johtaja Juha Lemmetyinen 1.1. 31.1.2018 teknisen keskuksen johtaja Tero Toivanen

Lisätiedot

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2. Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.2012 Tampere Maankäytön toteutuksen ohjelmointi Joensuussa laaditaan maankäytön

Lisätiedot

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma

Kaavoituksen eteneminen vaiheittain. Rakennettu katu- ja vesihuolto vuositasolla. - Cloudia - Hilma 9 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 5 502 783 5 869 930 5 882 180 0,2 TOIMINTAKULUT -5 563 726-5 665 310-5 693 650 0,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -60 943 204 620 188 530-7,9 Poistot ja arvonalentumiset -2 809

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta Siilinjärven kunta Tekninen lautakunta Talouden ja toiminnan seurantaraportti ajalta 1.1. 30.4.2016 Tekniset palvelut Sitovuus: valtuusto, brutto Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Ari Kainulainen Arvio mahdollisista

Lisätiedot

Kysely kiinteistöpalvelujen hankinta- ja yhteistyösuhteista

Kysely kiinteistöpalvelujen hankinta- ja yhteistyösuhteista Kysely kiinteistöpalvelujen hankinta- ja yhteistyösuhteista tilaaja: Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry ajankohta: 12. - 19.1.2005 toteutus: kyselyyn kutsuttiin 50 merkittävintä kiinteistönhoidon

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimen strategia

Joensuun seudun hankintatoimen strategia Joensuun seudun hankintatoimen strategia Page 1 Visio Vuonna 2015 Joensuun seudun hankintatoimi on edistyksellisten ja kilpailukykyisten hankintapalveluiden tarjoaja ja aluekehityksellisesti merkittävä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen 11 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 804 050 1 804 050 1 965 695 109,0-161 645 TOIMINTAKULUT -2 366 670-30 340-2 397 010-2 452 737 102,3 55 727 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -562 620-30 340-592 960-487 043 82,1-105

Lisätiedot

Tavoite Tavoitetaso Mittari / arviointitapa ja tavoitteen toteutuminen. Valmis v kolmen kiinteistön osalta

Tavoite Tavoitetaso Mittari / arviointitapa ja tavoitteen toteutuminen. Valmis v kolmen kiinteistön osalta Tekninen lautakunta Vastuuhenkilö: Tekninen johtaja Toiminnan kuvaus Teknisen lautakunnan päävastuualueelle kuuluvat seuraavat tulosalueet: hallinto, yhdyskuntasuunnittelun toteuttaminen, ympäristön hoito,

Lisätiedot

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa

Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmasto ja kiinteistöpalveluiden järjestäminen elinkaarihankkeissa Sisäilmastoseminaari 11.3.2015 toimitusjohtaja Tarja Andersson Elinkaarihanke (1) Hankintatapa, joissa tilaajan valitseman palveluntuottajan

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS 2.11.2010 JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS Tarve selvitykselle kuntaliitoksista -> Tietoa kokonaisuudesta Muuttunut

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 18 12.01.2015 Kaupunginhallitus 28 19.01.2015

Kaupunginhallitus 18 12.01.2015 Kaupunginhallitus 28 19.01.2015 Kaupunginhallitus 18 12.01.2015 Kaupunginhallitus 28 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten sekä vaalipäivän äänestyspaikkojen ja ennakkoäänestyspaikkoina

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA. Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto

TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA. Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto TYÖTURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA Viisaat kypärät yhteen seminaari Lounais Suomi 19.05.2015 Juha Suvanto Rakentaminen on vaarallinen toimiala näin väitetään Tilastotietoa Lähde: TVL Rakennusteollisuus RT

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos

Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos esittely uudelle valtuustolle 29.11.2012 Marko Mykkänen johtaja, Oulun tekninen liikelaitos Oulun tekninen liikelaitos Kaupungin sisäinen liikelaitos joka toimii uuden Oulun

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN SEPÄNKANNAS III ASEMAKAAVA-ALUE KIRKKONUMMEN KUNTA YHDYSKUNTATEKNIIKKA PROJEKTISUUNNITELMA

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN SEPÄNKANNAS III ASEMAKAAVA-ALUE KIRKKONUMMEN KUNTA YHDYSKUNTATEKNIIKKA PROJEKTISUUNNITELMA (6) KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN SEPÄNKANNAS III ASEMAKAAVA-ALUE KIRKKONUMMEN KUNTA YHDYSKUNTATEKNIIKKA PROJEKTISUUNNITELMA Tekijä(t) Ari Luomala Päiväys: v..0 pvm. 9.5.20 2 SISÄLLYSLUETTELO Määrittelyt...3.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET. 7110 Liiketoiminnan johtokunta

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET. 7110 Liiketoiminnan johtokunta TOIMINTAKERTOMUS 2013 TEKNINEN KESKUS/ VASTUUALUEET 7110 Liiketoiminnan johtokunta Vastuuhenkilö: kuntatekniikan päällikkö Matti Linervo 1.1.-6.1.2013 kiinteistönhoitopäällikkö Janne Korhonen 7.1.-31.1.2013

Lisätiedot

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS

TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS TOHMAJÄRVEN HENKILÖSTÖ- JA PALVELURAKENTEEN SELVITYS 1 SELVITYKSEN KOHDE JA TAVOITTEET Selvityskohteet ovat: hallinto- ja toimistotehtävät (toimenkuvien kartoitus ja mahdollinen tehtävien uudelleenorganisointi

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen

Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut. JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Valtion IT-palvelukeskuksen (VIP) palvelut JulkIT 27.5.2009 Anna-Maija Karjalainen Sisältö > VIP:n toimintamalli > Tilanne tänään > Odotukset toimittajille Valtion IT-palvelukeskuksen toimintamalli VIP

Lisätiedot

Ei lisäresurssia, olemassa olevien kohdentaminen. Nykyinen taso säilytetään. Ei lisäresurssia, Nykyinen

Ei lisäresurssia, olemassa olevien kohdentaminen. Nykyinen taso säilytetään. Ei lisäresurssia, Nykyinen Operatiivisen palvelutuotantosopimuksen perusopetuksen tulosalueella Mahdollistetaan monipuolinen ja korkeatasoinen kasvatus ja opetus Perusresurssien turvaaminen Kaikille lapsille ja oppilaille taataan

Lisätiedot

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen Tekniset palvelut Joensuussa Tekninen virasto/ Anu Näätänen TOIMINTA-ALUE maapinta-ala 2382 km 2 asukasluku 73305 (31.12.2010) JOENSUU 2009 : Joensuu + Eno + Pyhäselkä Henkilöstö kuntaliitoksessa: Tekninen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot

Puhelutiedot

Puhelutiedot Puhelutiedot 1.1.215-3.5.215 12 Soitetut1 Hoidetut1 Soitetut2 Hoidetut2 Soitetut3 Hoidetut3 Soitetut4 Hoidetut4 Soitetut5 Hoidetut5 Siilaisen ta 9 997 4 652 7 54 4 626 1 8 4 967 8 17 4 36 6 485 4 54 Niinivaaran

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito 1 Lassila & Tikanoja Oyj TAVOITTEENA ENERGIATEHOKKUUS ENERGIATEHOKKUUDEN AVAIN ON ASENTEISSA JA OSAAMISESSA Ennakoiva kiinteistöhuolto: Ekohuolto koulutetut

Lisätiedot

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus

Haminan kaupungin hankintaperiaatteet. Kaupunginhallitus Haminan kaupungin hankintaperiaatteet Kaupunginhallitus 15.12.2017 Hankintojen toimintaperiaatteet Haminan kaupungissa noudatetaan seuraavia hankintoja koskevia strategisia linjauksia: 1) Ennakoiva toiminta

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 11.2.2015 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014

TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa. Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 TATU toimenpiteet johtokunnan alaisissa liikelaitoksissa Palveluliikelaitosten johtokunta 11.6.2014 PALIN tarkoituksena on osallistua Espoon TATU-ohjelmaan valmistelemalla siihen seuraavia asioita: 1.

Lisätiedot

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 HYVINVOINTIPALVELUT 4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 Enon iltapäiväkerho 5 000 4201 Enon koulu 1-6 + IP.KERHO ENON KOULUN SIIRTOTILA 28 720 4201 Enon koulu 1-6

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla 06.06.2013 Sivu 1 / 1 2608/01.03.00/2013 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. (09) 816

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN TILA-ASIAT TAUSTASELVITYSTÄ KH 20.04.2015

VARHAISKASVATUKSEN TILA-ASIAT TAUSTASELVITYSTÄ KH 20.04.2015 VARHAISKASVATUKSEN TILA-ASIAT TAUSTASELVITYSTÄ KH 20.04.2015 KOKONAISTILANNE PÄIVÄHOITO Lasten määrän ennustetaan kasvavan 0-6 -vuotiaita + 282 = 5,5 % vuoteen 2017/2018 mennessä!! Jos 60 % tulee palvelun

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma M A A K U N TA U U D I S T U S Väliaikaishallinnon kokous 15.6.2017 15.6.2017 Eija-Liisa Heikkilä 13.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 M A A K U N TA U U D I S T U S MUUTOSJOHTAJIEN JORY Valmistelusuunnitelma

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen

YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE. Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JOENSUUN KAUPUNKI - SIUNSOTE Olli Kauppinen YHDYSPINNAT JA VASTUUHENKILÖT 1. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Riitta Huurinainen / Katriina Päivinen 2. Työllisyys Sari Lempiäinen / Anne

Lisätiedot

KYS Uudistuu: Tuottavuusohjelma

KYS Uudistuu: Tuottavuusohjelma KYS Uudistuu: Tuottavuusohjelma Jorma Penttinen 2016 30.3.2016 POHJOIS-SAVON SOTE- PALVELUIDEN TUOTTAMINEN HAASTEET Tulevaisuuden HAASTEET Kuntatalouden maksukyky Väestön ikääntyminen Muutokset sairastavuudessa

Lisätiedot

KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO

KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO KEITTIÖVERKOSTON MUUTOSTÖIDEN TARVESELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1. TARVESELVITYKSEN TAVOITTEET... 1 1.1. Tarveselvityksen lähtökohta... 1 1.2. Keittiöverkostoa koskevat muut suunnittelu- ja rakentamishankkeet...

Lisätiedot

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA

VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA VUODEN 2014 SÄÄSTÖT - RAKENNEMUUTOSOHJELMA Kaupunkirakenneyksikön toimenpiteet 260 000 puistojen ja katujen tuottavuuden parantaminen (191 00 ) yksityistieavustuksien leikkaus (32 000 ) lupa- ja viranomaistoiminnot

Lisätiedot

MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA. L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto

MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA. L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto MITEN TYÖTURVALLISUUDEN TASO SAADAAN NOUSEMAAN RAKENNUSALALLA L S Kiinteistö ja rakennuspäivä 06.02.2015 Juha Suvanto Rakentaminen on vaarallinen toimiala näin väitetään Tilastotietoa Lähde: TVL Rullaava

Lisätiedot

Kuntaliiton työilmapiiri. Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kuntaliiton työilmapiiri. Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kuntaliiton työilmapiiri Hallitus 20.4.2011 Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Kehittämissuunnitelma Tammi/11 Huhti/11 Heinä/11 Loka/11 Tammi/12 Henkilöstöhallinnon kehittäminen Vuokrahenkilöstöpäällikkö 02/2011

Lisätiedot

5. Palveluliiketoimi. Muutettava vakanssi. Muutoksen perustelu. Toimialan muutosehdotus

5. Palveluliiketoimi. Muutettava vakanssi. Muutoksen perustelu. Toimialan muutosehdotus Liite VIRKOJA JA TOIMIA KOSKEVAT MUUTOKSET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA

TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA TEKNISEN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA lautakunta 19.9. SISÄLLYS 1. Tilannekuva 1 2. Tavoitteet ja toimenpiteet 1 2.1. Pitkän aikavälin tavoitteet 1 2.2. Toiminnalliset tavoitteet 2 3. Palvelulupaukset 4 4.

Lisätiedot

108 18.12.2013 10 28.01.2014

108 18.12.2013 10 28.01.2014 Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 108 18.12.2013 10 28.01.2014 Kahden toimen muuttaminen / Ändring av två befattningar TEKVLK 108 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja

AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE. Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja AJONEUVOHALLINNAN LEAN- KEHITTÄMISHANKE Valtuustoseminaari 15.9.2015 Hannele Portman teknisen keskuksen johtaja KEHITETTÄVÄ PROSESSI Tekninen keskus Työkoneiden ja autojen kustannusseuranta ja laskutus

Lisätiedot

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Antti Alanko IV-asiantuntija Rakennusterveysasiantuntija (C-24269-26-18) Ylläpito Ylläpito on jonkin järjestelmän oikean toiminnan

Lisätiedot

Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena

Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena Palvelukatalogi liiketoiminnan tukena itsmf risteily 10.2.2011, Eija Hallikainen DataCenter Finland Oy:n palvelutarjooma Korkean käytettävyyden energiatehokkaat konesalipalvelut Laadukkaat etä- ja lähitukipalvelut,

Lisätiedot

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014

Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Kuntapalvelutoimiston raportointi, tammi-huhtikuu vuosi 2014 Julkaistu 20.5.2014 Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Kuntapalvelutoimiston ta-2014 toimeenpano palvelualoittain...

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 5.9.2017 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 07/2017 07/ 2018 : Maarakennuskustannusindeksi

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN TAVOITE TOIMENPIDE TOTEUTUMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN TAVOITE TOIMENPIDE TOTEUTUMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekla 16.6.2015 29, liite no 10 Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN Lapinlahden terveyskeskuksen peruskorjauksen jatkaminen Alapitkän

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen tilaus 2015

Sivistyspalvelujen tilaus 2015 Sivistyspalvelujen tilaus 2015 Keskeiset huomiot Kaupunginvaltuuston talousseminaari I.IX.MMXIV Tilaajajohtaja Janna Puumalain YLEISIÄ HUOMIOITA Realistinen, mutta tiukka talousarviosuunnittelu Laskennan

Lisätiedot

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti

Finland first valtionhankinnat digitaalisesti Finland first valtionhankinnat digitaalisesti erityisasiantuntija Tero Meltti Valtio Expo 10.5.2017 Valtion hankintojen digitalisointi Nykytila ja tavoitetila vuonna 2019 2 HANDI Valtion hankintojen digitalisointi

Lisätiedot

Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten SOTE alan palveluhankinnat Kevät 2017 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Palvelujen ostot toimintakuluista n. 230 milj. euroa vuodessa Toimintakulut 667,5 Henkilöstökulut

Lisätiedot

Satakunnan maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia

Satakunnan maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia Satakunnan maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia 2010-2015 Satakunnan YES-keskus Projektipäällikkö Jenni Rajahalme Miksi maakunnallinen strategia? - OKM:n linjaukset 2009 herättivät kysymyksen:

Lisätiedot

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok

Koulutuspalvelut 2015 toteuma Varhaiskasvatuspalvelut 2015 toteuma Vapaa- aikapalvelujen, konservatorion ja kansalaisopiston tilanne ok Koulutuspalvelut 2015 toteuma TA2015 (toimintakate) = TP2014 + 1,1 M Toimintakate 08/2015 noin 0,3 % alemmalla tasolla kuin v. 2014 Perusopetuksen ja lukioiden kustannukset ja kate edellisvuotta pienemmällä

Lisätiedot

KUNTAINFRAN ELINKAARILASKENNASTA KOHTI OMAISUUDEN HALLINTAA. SKTY 22.5.2015 Jyrki Paavilainen

KUNTAINFRAN ELINKAARILASKENNASTA KOHTI OMAISUUDEN HALLINTAA. SKTY 22.5.2015 Jyrki Paavilainen KUNTAINFRAN ELINKAARILASKENNASTA KOHTI OMAISUUDEN HALLINTAA SKTY 22.5.2015 Jyrki Paavilainen TERMIT JA NIMIKKEET 1/2 Infran pito Maankäytön suunnittelu Hankkeiden ohjelmointi Rakentaminen Infran hallinta

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelusetelit

Tulevaisuuden palvelusetelit Tulevaisuuden palvelusetelit 16.8.2018 Palvelusetelit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet Sotella tai ilman Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen Kunnan roolin vieminen kohti järjestäjää monituottajamallin

Lisätiedot

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015

JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015 JÄRVI-SAIMAAN PALVELUT OY:N JA RANTASALMEN KUNNAN VÄLINEN SOPIMUS KUNTATEKNIIKAN YLLÄPITOPALVELUISTA VUONNA 2015 1. SOPIJAOSAPUOLET: Tilaaja: Rantasalmen kunta / kunnanhallitus Y-tunnus 0166507-1 Poikkitie

Lisätiedot

Puhelutiedot 2015, Joensuun terveysasemat

Puhelutiedot 2015, Joensuun terveysasemat Puhelutiedot 215 kuukausitt Soitetut ja hoidetut puhelut terveysasemittain, Joensuun terveysasemat Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Soitetut Hoidetut

Lisätiedot