TEOLLISUUSTILASTOA. XVIII. 26. Vuonna SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. HELSINKI 1911,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEOLLISUUSTILASTOA. XVIII. 26. Vuonna SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. HELSINKI 1911,"

Transkriptio

1 SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 6. Vuonna 909. HELSINKI 9, K E I S A R I L L I S E N S E N A A T I N K I R J A P A I N O.

2 Ssältö: Y leskatsau s... T eollsu u slu ok tu k sen aakkoslu ettelo... Taulu. K atsaus teo llseen tom ntaan m aassa, läänttän vuonna ».»»»» kunnttan vuonna ».»»»» teollsuu sluok ttan vuonna 9^ T eollsuuslkkeet, ryhm tettynä valm stuksen arvon sekä om stajen mukaan, vuonna » 5. T eollsuu den alalla tom va henklökunta vuonna » 6. T eollsuudessa käytetyt m oottort, höyrykattlat ja sähkögeneraattort vuonna <> 7. T yöpakkojen om stajat vuonna > 8. Työpakat, ryhm tettynä valm stuksen arvon ja työntekjän luvun mukaan, vuonna » 9. T yöpakat, jossa työtä e ole teh ty koko vuotta, vuonna » 0. T yöpakossa tapahtuneden työn k esk eytysten syyt, vuonna ». Raakaaneden kulutus ja valm steden laatu teollsuudessa, vuonna R ahapaja... 5 K o n trollla to s... 9 S v. IX

3 Stä saakka kun senaatt vuonna 884 vahvst taulut ja kyselykaavakkeet teollsuustlastoa varten, on tlasto lm estynyt neljännes vuossadan ajan julkasussa, mtkä anoastaan ykstyssekossa pokkeavat tosstaan, vaan mtkä kästtelytavaltaan ovat olleet tostensa kaltasa. Teollsuus on 5 vuoden kuluessa k ehttynyt äärettöm äst, monta uutta teollsuushaaraa on lmestynyt, mtkä teollsuushaarat ennen usen melvaltasest on vety vanhaan luoktukseen ja mon teollsuushaara, mtä vuonna 884 pdettn suurteollsuutena, on nyt vapunut käsammattlkkeeks verrattuna esm. paper, kutoma ja sahateollsuuteen. Vertaukseks manttakoon, että maan koko tuotanto vuonna 885 ol 08 mljoonaa markkaa jotavaston se vuonna 908 ol 480 mljoonaa markkaa ja työntekjötä ol samona vuosna,79 ja 7,075. Onhan avan selvää, että maan vrallsen tlaston, joka kästtelee nn suurest kehttyvää teollsuutta, myöskn täytyy seurata tätä teollsuutta ekä jäädä ana samalle kannalle. Sen tähden on avan välttäm ätöntä, että teollsuustlastoa tulee, vaatmusten mukaan, voda täydentää vuos vuodelta ana tarpeen mukaan, ekä olla kahlttuna 5 vuotta stten laadttuhn tauluhn ja kaavakkesn. Tässä tarkotuksessa asett Kesarllnen Senaatt kom tean, mkä 6 pävänä Lokakuuta 907 jätt Hänen Kesarllselle Majesteetlleen alamasmmast ehdotuksen Suomen vrallsen Teollsuustlaston uudestaan järjestämsestä. Tlastokomtean metnnössä VI ehdotetaan melkosa muutoksa tlastoon ja sen laajentamseen. Komtea ehdottaa, että»vuortom ja koneteollsuus, rahapaja ja kontrolllatos», julkastasn»tehtatten ja käsammattlatosten yhteydessä», mtkä teollsuushaarat tähän ast on julkastu kahdessa er osassa; edelleen on kom tea laatnut uuden ehdotuksen teollsuuden luoktukseen, veden shen uusa ja jättäen stä pos vanhentuneta nm tyksä. K om tea ehdottaa, että teollsuustlastossa estettäsn kot ja kottarveteollsuus, nn myöskn valton ja kunten omstamat teollsuuslatokset sekä rankasuvank loden tuotteet. Tlastokomtean metntö VI ssäls myöskn ehdotuksen uussta taulukaavosta tlastoa varten.

4 II Teollsuushalltuksen lausunto komtean ehdotuksesta, mkä lausunto Lokakuun 5 pävänä 908 jätettn Kesarllselle Senaatlle, tarkottaa pääasallsest puoltaa komtean ehdotusta, kutenkn sllä peraatteellsella muutoksella, että suurteollsuus ja käsammattteollsuus erotettasn tosstaan ja että edellstä kästeltäsn joka vuos, jälkmästä anoastaan joka vdes vuos ja sllon kot ja kottarveteollsuuden yhteydessä. Vähempä muutoksa luoktuksessa ja kaavojen laadnnassa ehdotettn myöskn. Lokakuun pävänä 909 päätt Kesarllnen Senaatt: ) että maan koko tlasto on kästeltävä saman suunntelman mukaan ja julkastava yhdessä julkasussa; ) että teollsuushalltuksen tulee järjestää ja sovtella uus teollsuus luoktus, ottam alla huomoon tlastokom tean metntö; ) että anoastaan suurteollsuus on vuosttan kästeltävä teollsuustlastossa, jota vaston käsammattlkkeet anoastaan joka vdes vuos, jota varten tarkotukseen sopvat kaavat on vahvstettava; ja tulee Teollsuushalltuksen määrätä, m tkä teollsuushaarat on vetävät käsam m attehn kuuluvaks; 4) että kysym ys mten tedot kot ja kottarve teollsuudesta kootaan jää rppuvaks Teollsuushalltuksen myöhemmn tekem ästä ehdotuksesta; 5) että tlastossa estettäsn myöskn valton ja kunten omstamat teollsuuslatokset; 6) että Tlastokomtean ehdottam sta kaavosta postettasn sarake työpävstä; 7) että Teollsuushalltuksen tulee valm staa kyselykaavakkeet. Tämä julkasu eroaa nn suuressa määrn edellsstä, että tätä kokonasuudeks katsottuna e voda verrata tähän saakka lm estynehn teollsuustlastohn. K utenkn vodaan ykstysä teollsuushaaroja verrata vastaavn edellsltä vuoslta, kuten esm. paperteollsuutta, tehdasmasta kutomateollsuutta, sahateollsuutta y. m. Syy shen, että ylestä vertausta e voda tehdä, on, että vuonna 909 on anoastaan suurteollsuus ollut selostettavana ja käsam m attlkkeet mkäl mahdollsta jätetty pos. Kästyöläsn on vety muun muassa seuraa vat suuremmat ryhmät, nahkurt, suutart, räätält, kotlepurt, sepät, puusepät, värjärt, satulesepät, valokuvaajat y. m. kutenkn sten että jos esm. nahkur on käyttänyt koneellsta käy tn vomaa ja lkkeessään ptänyt verrattan monta työntekjää on hänet vety nahkatehtaljotten lukuun. Senlsäks on»rakennusteollsuuden» suur ryhmä kokonaan jätetty pos, syystä että hotettava tetoja tästä teollsuudesta vodaan saada anoastaan lähettämällä ertysest kokooja, ja on katsottu avan rttäväks selostaa tästä teollsuuden haarasta joka vdes vuos. Että erotus suurteollsuuden ja käsammattteollsuuden välllä on ollut tarkon harkttu lmenee paraten alla olevasta taulusta:

5 III Vuonna Työpakkojen luku Työntekjän luku V alm stuksen arvo, Smk , Kun työpakkojen luku on väh entynyt 56 % on työntekjän luku vähenty n y t 6 % ja valm stuksen arvo anoastaan 4, %. Jos velä otetaan huomoon, että vuonna 909 työntekjöstä on otettu keskmäärä ekä kuten ennen suurn määrä, mkä on lm otettu, sekä ette rakennustyöläsä, jota vuonna 908 ol,5, tänä vuonna ole otettu lukuun, lmenee selväst tarkon harktuks kästellä suurteollsuutta erkseen käsam m attteollsuudesta. Vuonna 909 on edellsstä vuossta melkosest eroavaa laskutapaa seurattu, nm. että kunkn tehtaljan lm ottam an valm stettujen tavaran m yyntarvosta on laskettu pos ostettujen puolvalmtten kotmasten tavaran arvo. Tämä stä syystä, että esm. puuhomossa on puuvanuke valms tuote, mnkä arvo tlastossa on v ety puuhomosta annettujen tetojen joukkoon. Papertehtassa puuvanuke on raakaane, mnkä arvo jo on merktty; nän ollen on papertehtasta lm otetusta m yydyn papern arvosta laskettava pos k äytetyn puuvanukkeen arvo, ette puuvanukkeen arvo tuls lasketuks kahdest. Täten on m enetelty kakssa tapauksssa, mssä kotmasta puolvalmsta tehtaanteosta on k äytetty. Tätä m enettelytapaa on jo k äytetty muutaman vuoden ajan kutoma ja paperteollsuudessa ja on nyt, kuten manttu, otettu käytäntöön kakssa teollsuushaarossa. Oluttehtatten ja vnapolttmojen valm stuksen arvosta on veron määrä laskettu pos. Stä huolm atta on valm stuksen arvo vuonna 909 vähen tyn yt anoastaan 4, /0 verrattuna vu o den 908 arvoon vakka vuoden 908 tuotantoarvoon on laskettu rakennusteollsuuden tuotantoarvona yl 0 mljoonaa markkaa. K akesta tästä lmenee, ette melkosempaa vähennystä ole olemassa työn tekjän lukuun ja valmstuksen arvoon nähden, mkä jo ol huomattavssa kun käsam m attteollsuus suljettn pos vuotusesta tlastosta. Anoastaan ty ö pakkojen luku on suurest vähentynyt. Valmstuksen arvoa määrättäessä yllä selvtettyä menettelyä seuraamalla, tulee ennen käytetty otsake»tuotannon bruttoarvo» vääräks ja on sensjaan käytetty»jalostetun tuotteen arvo», mkä enmmän vastaa ntä numerota, jotka ovat vedyt tähän sarakkeeseen. Stä menettelyä vastaan, että lasketaan pos puolvalmtten tehtaan teosten arvo, votasn vättää, että valmstusten ykskköarvo tulee toseks nssä tehtassa, mtkä käyttävät kotmasta raakaanetta, kun nssä, jotka käyttävät ulkomasta. Mutta maan teollsuustlaston e tule tuoda eslle teollsuudenhar jotta jän tavaralkettä kokonasuudessaan.

6 IV vaan anoastaan tehtassamme tapahtuneen nn kotmasen kun ulkomasenkn raakaaneen jalostuksen arvon. Suura vakeuksa on tuottanut varsn sekkaperänen luoktus, mnkä mukaan esm. kehräämöt ja kutomot ovat erotettavat tosstaan, nn myöskn väkvnan valmstus, hva ja etkkateollsuus. Että kakka tehtaljota e vo saada jättämään evätkä ana vokaan erottaa er teollsuuslajeja tosstaan, lmenee selväst tullesta tedosta ja krjestä. Sen vuoks on näyttäytynyt tarpeellseks yhdstää tosnsa tlastokom tean ehdottama teollsuudenhaaroja. Kun kyselykaavakkeet tlastoa varten vuonna 909 ovat olleet jotensakn ykstyskohtasest laadttuja, on anesten kästtelyn tulos jotensakn luotettava. Taulusta lmenee, että käytnvoman yhdstetty suuruus on ollut 8,.5s tehollsta hevosvomaa, mstä kaupungessa hv. ja maaseudulla hv. Koneteollsuudessa käytettn hv, kutomateollsuudessa , paperteollsuudessa ja puuteollsuudessa hv. Palkkoja on työläslle m aksettu vuonna 909 yhteensä markkaa työntekjälle. Kunkn työntekjän vuostulo ol keskmäärn 888: 85 mk. Kaupungessa ol kunkn työntekjän vuostulo keskmäärn 07: 85 mk. ja maaseudulla 78: 6 mk. Henäkuun pävänä ol työn tek jän yhdstetty luku suurn, el 9 0 ja penn pävänä tammkuuta el Teollsa lkketä om stvat ykstyset henklöt ennten el 49, mhn myöskn kuuluu 55 tulljauhomyllyä, jalostetun tuotteen arvo ol mk; osake ja muut yhtöt om stvat 79 lkettä markan jalostus arvolla. Osuuskunten luku on velä tätä nykyä pen ja nden laajuus vähänen. Vuonna 909 ol keskeytyksä 87, josta usemmat el 48 kestvät kuukautta; sopm aton vuodenaka ol syynä 490 ja korjaukset 68 keskeytykseen. Anoastaan 7 keskeytykseen syyks on lm otettu olleen lakko. Tauluun on otettu anoastaan tärkemmät valm stustuotteet ja nhn k äytetyt tärkem m ät raakaaneet. Kuten ennemmn on m anttu, vodaan anoastaan muutama teollsuushaaroja vuonna 909 verrata akasempn vuosn, ja seuraavassa kästellään tärkempä teollsuushaaroja. Metallteollsuus. Kun m etallteollsuutta ennen on kästelty er julkasussa, on ollut mahdollsta saada sekkaperäsemp tlasto stä. Vakeata on kutenkn verrata tosnsa täm än teollsuuden er haaroja ja mantaan anoastaan loppusumma m e tallteollsuudesta. Työntekjän luku on vähentynyt 6 hengestä 0 656,4 9 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan, kutenkn huom attakoon, että laskemstapa er vuoslta on ollut erlanen.

7 Y V. Kv, sav, las, hl ja turveteollsuus. Tltehtatten luku on vähentynyt 0:sta 90:een, työntekjän luku 9 hengestä 50, henkeen sekä jalostetun tuotteen arvo lsääntynyt markasta markkaan. Lastehtata ol edellsen vuoden vastaan, työntekjötä vast. ja 66, oo sekä arvo vast markkaa ja markkaa. Y I. Kemallsten latteden valmstusteollsuus. Ttltkkutehtatten luku on vähentynyt 5:sta :sta, työntekjän luku 88 hengestä 78,5 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. V II. Terva, öljy, kum y. m. tällasten aneden teollsuus Puun tslauslatolcset, tervapolttmot ja pktehtaat. Työpakkojen luku tässä teollsuuden haarassa on vähentynyt :sta :teen, työntekjän luku 66 hengestä 6,50 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. V III. Nahka ja karvateollsuus. Nahkatehtassa ja karvarn työpajossa on työntekjän luku lsääntynyt 47 hengestä 68, 5 henkeen, jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. Jalknetehtatten luku vuonna 908 ol 5 ja 7 vuonna 909, työntekjän luku ol vast. 4 ja 468,5 sekä jalostetun tuotteen arvo vast ja markkaa. IX. Kutomateollsuus. Kun vuonna 909 kehräämöt ja kutomot ovat kästelty tosstaan erotettuna sekä kun osa tehtasta on antanut er tetoja nästä teollsuudenhaarosta, toset stä vaston evät, on mahdotonta verrata vuotta 909 ja edellsä vuosa tosnsa ykstyskohdssa. Jos stävaston yhdstetään arvot kehräämöstä ja kutom osta saadaan: Vllatehtata ol 9 edellsen vuoden 7 vastaan, työntekjötä ol 859, o «edellsen vuoden 48 vastaan sekä jalostetun tuotteen arvo markkaa markkaa vastaan vuonna 908.

8 VI Puuvllatehtaat. V uonna Työpakkojen luku T yöntekjän luku A rvo Smk Raakapum pu M uutos ln maahan / /o tuon t kg M uutos / , , , ,o , , , , , , , ,9 Kuten taulusta lmenee on puuvllateollsuudessa tapahtunut sesahdus vme vuosna. Kutenkn on vuonna 909 huomattavssa lsäännys raakapum puln maahan tuonnssa. Syynä shen, että työntekjän luku ja jalostetun tu o t teen arvo on penemp kun vuonna 908 on nähtäväst erlanen kästtelytapa. X. Paperteollsuus. Puuhomota ol vuonna edellsen vuoden 4 vastaan, työntekjän luku on lsääntynyt 549 hengestä 686,7 s henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. Selluloosatehtata ol 4 vuonna 909, työntekjän luku on lsääntynyt 480 hengestä 54 o 8 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. Papertehtata ol vuonna 908 ja 4 vuonna 909, työntekjöden luku vuonna 909 ol 5 55, oo sekä jalostetun tuotteen arvo on lsääntynyt markasta markkaan. Paperteollsuuden kehtyksestä vuodesta 885 julkastaan seuraava taulu, mssä nnhyvn jalostetun tuotteen arvo kun myöskn työntekjän luku ja käytetty teollnen käytnvoma on yhtenen puuhomossa, selluloosa, pahv ja papertehtassa. Edelleen on taulussa puuvanukkeen, selluloosan ja papern yh dstetty m aasta lähetyksen arvo. V u o n n a T y ö n te k jä n lu k u M u u tos % J a lo s te tu n tu o tte e n arvo, S m k M u u tos % M asta lä h e ty k s e n arvo, S m k. M u u tos % K ä y te tty t e o lln e n k ä y tn v o m a H. V f 50, , , , h 4, , , , , , , , , , , h, , , , , , , f 5, ,

9 V ît Seuraavasta taulusta nähdään valm stuksen paljous puuhomossa, selluloosatehtassa ja papertehtassa sekä myöskn tedot puuvanukkeen, selluloosan ja papern maasta lähetyksestä. Näm ät tedot evät kutenkaan ole avan luotettava, syystä että osa tehtasta e ole jättänyt tetoja valmstuksestaan varsnkn akasemmlta vuoslta. P u u v a n u k e tta j a p a v a. S e llu lo o sa a. P a p era. V uonna. V a lm ste ttu M aasta lä h e V a lm s te t tu M aasta lä h e V a lm s te ttu M a a sta lä h e ton na. t e t t y to n n a. ton na. te t t y to n n a. to n n a. t e t t y to n n a K uten taulusta nähdään, on nn hyvn valmstuksen määrä kun myöskn maasta lähetyksen paljous vuonna 909.suuremp kun koskaan ennen. X I. Puuteollsuus. Sahojen luku on vähentynyt 59:sta 544:ään, työntekjän luku 945 hengestä 705, 8 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo on lsääntynyt markasta markkaan. Sahateollsuuden kehtys vuodesta 885 lmenee seuraavasta taulusta. V u oun a. T y ö n te k jä n lu k u M u u tos % J a lo s te tu n tu o tte e n arvo, S m k M u u tos % S a h a ttu p u u ta v a ra a,000 m \ M aasta lä h e t e tty sa h a ttu a p u u ta v a ra a, I , , : , , , , , , , , ( 8, , , , , ,

10 VIII Kuten taulusta nähdään, on puutavaran maasta lähetys akasemmlta vuoslta suuremp kun Teollsuushalltukseen jätetyt tedot valmstuksesta osottavat. Vmesltä vuoslta saapuneet tedot ovat tyystn tarkastettu ja täydennetty. Yllä olevat num erot osottavat sahateollsuuden yleensä kehttyneen, vakka taantumus on huomattavssa vuosna ; vuos 908 osottaa myöskn taantumuksen, mkä johtu ulkomalla valltsevsta epäedullssta lkeolosta. Vuos 909 stävaston osottaa elpym stä puuteollsuudessa. Puutavaran maasta lähetys vuonna 909 ol suuremp kun puolet Suomen koko maasta lähetyksestä el 5, «%. Vuoden kuluessa on sahalatoksssa sahattu kpl. tukka, vuonna 908 sahattn kpl. tukka. X II. Ravnto ja nautntoaneteollsuus. Sokertehtata ol vuonna 909 edelleen 6, työntekjän luku on lsääntynyt 796 hengestä 80, 5 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. Oluttehtaden luku on yhä vähentynyt, työntekjän luku on vähentynyt 5 hengestä 0 5,6 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo markasta markkaan. Tupakkatehtata ol 4 vuonna 909, työntekjän luku on vähentynyt 4 6 hengestä 4 6,5 henkeen ja jalostetun tuotteen arvo on lsääntynyt markasta markkaan. K uten jo on m anttu, e vuoden 909 teollsuustlastoa voda verrata edellsten vuosen julkasuhn, m utta ykstyskohta tutkm alla huomataan, että tom nta vuonna 909 on edellsn vuosn verraten ollut paljoa vlkkaamp. H elsngssä, Teollsuushantuksessa, henäkuussa 9. N. Oaroff.

11 IX Aakkosellnen luettelo tlastossa selostetusta tehtasta. T e o l l s u u s l a j. T la s to lls e n ry h m ä n n u m e r o. T e o l l s u u s l a j. T la s to lls e n r y h m ä n num ero. A jokalutehtaat... X V I K aram ellja m arm elaattehtaat X III c A sfa lttteh ta a t... V a K arkea ja m usta sekä henotaetehtaat... D yn am ttteh taat... VI c K arstatehtaat... V III b K aulu stn teh taat... E r sty sa n e teh ta a t... V a K en o tek o sten k ven valm s II b IX e E tkkatehtaat... X III d tuslatokset... V a Ivm röökktebtaat... VI d G a lv a n o m steh ta a t... II b K nnas ja h a n sk k a teh ta a t.... V III b K r ja n sto m o t... H alkosahat... X I a K rjapanot... X V H arjatehtaat... V III c K rjekuor ja paperpussteht. X b H attu ja lakktehtaat... IX e K vennäs ja vrvotusjuom a H a u ltelta a t... H b tehtaat... X III d H lhappotehtaat... VI a K v en louhokset sekä lrven H v a teh ta a t... X III d hakkuu ja ho m alatokset.. V a H llo ja m e h u te h ta a t... X III c K vpanot ja kem graafset la H uopatavaratehtaat... IX f to k set... XV K lo r a a ttte h ta a t... J a lk n e teh ta a t... VIII b K o n e p a ja t... m Jauho ja su u rm am yllvt... X III b K o rk k teh ta a t... X I c t J u o m a la ste h ta a t... V I a K o telo ja h vlsytehtaat... X b! J ä rvja suom alm n nostopakat I K u lta lu u h to m o t... I K um tavarateh taat... X b VI a V II b K a akaoja su klaateh taat... X III c K y n ttlä te h ta a t... V II b K aakeltehtaat... V a K äärek a h d n teh ta a t... IX f K a a su te h ta a t... X IV K ö v ste h ta a t... IX d K ahvn puhdstuslatokset ja paaltm ot... X III c L aatkkotehtaat..... X I b II b X I b K a lja te h ta a t... X III d Lakka ja poltuurtehtaat... VII b K alkktehtaat... V a L a k k te h ta a t... IX e

12 X T e o l l s u u s l a j. T la s to lls e n ry h m ä n num ero. T e o l l s u u s l a j. T la s to lls e n r y h m ä n num ero. L asteh taat... V b P o sln ja fajansstehtaat... V a L a stu v lla te h ta a t... X I a P u n ss ja v n te h ta a t... X III d L ekkkalutehtaat... X V I P uuh om ot... X a L e m a sn teh ta a t... X V I P uun k y llä sty ty s ja värjäys L e p o m o t... X III b tehtaat... X I a L e st ja puukenkätehtaat... XI b P uun tsla u sla to k set... V II a L tu te h ta a t... V a P uusep pä ja huonekalutehtaat X I b L uujauhotektaat ja luun sur P uuvllan kehrääm öt... IX a vom slatok set... V I b P u u v lla n ku tom ot... IX b L akk ja peltsep äntehtaat.. II b P yörätehtaat... X I b Makkara ja lekkeletavarateh. X III a K ula ja nap pulatehtaat... X I b M allastehtaat... X III b M arks, teltta, purjeja ves Sah anterätehtaat... b p to sk a n g a steh ta a t... IX f Sahat ja höylääm öt... XI a M a rtn la to k se t... II a Sappua ja su o p ateh taat... VII b M asuunt... II a Sateen ja p ä v än varjoteb taat.. IX f M ellotu slatok set... II a S atu lasep äntehtaat... V III b M uurauslaasttehtaat... V a S e llu lo o s a te h ta a t... X a Sem enttja asfalttvalm ot sekä Nahka ja k a rvuuteh taat.... V III a N appteltaat... X V I Nauhan k u to m o t... IX b N aula, rautalanka ja pultttehtaat... II b N e u la te lta a t... II b N vk östehtaat... IX a O luttehtaat... X III d P a h v te h ta a t... X a asfaltthuopa ja k en otekosten kven valm stuslatokset V a Srap pteh taat... X III c Skurtehtaat... X III c S ottokon etehtaat... IV Sokertehtaat... X III c Soodateltaat... VI a S ysen valm stuslatokset... V c Sähkövalastus ja vom ansrto la to k set... X IV S ä lv k e teh ta a t... X III a P a ta te h ta a t... IX e T a p ettteh ta a t... X b Paju, juur, rottnk y. m. teh T eknok em allset teh ta a t... VI d taat... X I c T ervap olttm ot ja p k te h ta a t.. V II a X a V a Parkkm yllyt... X I o T lk ete h ta a t... IX I Pellavan, hampun ja jutn keh Trkoon ja sukan k u to m o t.... IX e r ä ä m ö t... IX a T u ltk k u teh ta a t... VI c P ellavan ja ham pun k u to m o t.. IX b Tulljauho m y lly t... X III b P ellavan puhdstuslatokset.. IX a T upakkatehtaat... X III e

13 X I T e o l l s u u s l a j. T la sto llsen ry h m ä n num ero. T e o l l s u u s l a j. T la sto llsen ry h m ä n num ero. Turvepehku ja turvem ulta V la te h ta a t... II h V c X III d Tynnjntehtaat... X I h V llan kekrääm öt... I X a V llan kutom ot... IX b U rk u teh ta a t... IV V äkvnatehtaat ja tslausla V a lm o t... III to k set... Vär ja v e r n s sa te h ta a t... X III d V II b V an u teh ta a t... IX f V ärjääm öt... IX o V a n u tu sla to k se t... j V a sk sep ä n teh ta a t... IX 0 II b O ljytehtaat ja k e t t m ö t... V II a I V e sjo h to la to k se t... X IV

14 TAULUJA.

15 Taulu. Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan läänttän vuonna 909. * T ä ä t. T eollsu us lk k ed en T yöpakkojen H enklökun Työntekjötä. nau keskm ääränen Muuta henklökuntaa. Yhteensä. K äytn vom an suuruus teh ollsssa h evosvom ssa. Työntekjän palkkaus, Sm k. R aakaanetten arvo. Sm k. K oko arvo. R aakaaneena käytettyjen kotm asten teo llsu u stu o t teden arvo. Jalostettujen tuotted en arvo, Smk. Uudenmaan lään. K a u p u n g t... 04: 7 95, ,64 667, M a a seu tu , , , Yhteensä , ,9 96, Turun ja Porn lään. K au p u n g t , ,0 7 86, M a a s e u tu , ,4 7 07, Yhteensä , ,4 4 4, Hämeen lään. K au p u n gt... 0 U I 8 749, , , M a a s e u tu , ,6 48, Yhteensä , , , Vpurn lään. ' K a u p u n g t , , , M a a s e u tu , , , Yhteensä , ,0 67, Mkkeln lään. K au p u n g t , 5 5,5 54, M a a s e u tu , ,66 576, Yhteensä 6 7 5,9 56,9 4 0, Kuopon lään. K au p u n g t , ,75 675, M a a seu tu , ,90 50, Yhteensä , ,65 76, Vaasan lään. K au p u n g t , , , M a a s e u tu , ,54 087, Yhteensä , , , « Oulun lään. K au p u n g t , ,58 44o,o o M a a s e u tu , , , Yhteensä , , , Yhteensä kaupungessa , ,8 55 5, Yhteensä maaseudulla , , , Kakk yhteensä , ,

16 4 Taulu. Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan kunnttan vuonna K u n t a. T eollsuuslk k e d e n T y ö p a k k o jen T am m k. p :nä. Työn H u h tk. p :n ä. tekjötä. H enäk. p:nä. L okak. p:nä. K ä y tn v o m a n s u u ru u s te h o l lsssa h e v o s v o m ssa. T y ö n te k jä n p a lk k a u s, Snk. R a a k a a n e tben arvo, K o k o arvo. Sn k. R a a k a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a s te n te o lls u u s tu o t te d e n arvo. J a lo s te ttu je n tu o tte d e n arvo, S m k. Uudenmaan lään. Kaupungt:. H e lsn k , P o r v o o L ,oo L o v s a ,oo T a m m s a a r ,oo H anko ,oo Maaseutu : Yhteensä R aaseporn k h la k u n ta , L oh jan» ,oo H e lsn g n» ,oo P ern ajan» , Yhteensä H ) , Turun ja Porn lään. Kaupungt: T urku , P o r , R aum a , U u s k a u p u n k... 59b , N aantal ,oo 400 U I M aaranham na ,oo S alon kaup p ala ,oo Maasetu: Yhteensä , H alk on k h lak u n ta , M askun» , P k k ö n»... 6 * ,oo V ehm aan» ) ,oo M yn äm äen» ) ,oo A hvenan m aan» ,oo U lv la n» ' , Ik a a lsten» , T yrvään» ,oo L om aan» ,oo Yhteensä ,

17 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan kunnttan vuonna j 6 ] 7 s 9 0 K a n t u. Teollsuus T y ö p a k lk k e d e n k o jen T am m k. p:nä. Työn H u h tk. p:nä. tekjötä. H en äk. p:nä. R okak. p:nä. K ä y tn v o m a n s u u ru u s teh o l lsssa h e v o s vom ssa. T yöntekjän p a lk k a u s, 8mk. R a a k a a n e tte n arvo, K o k o arvo. Sm k. R a a k a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a s te n te o lls u u s tu o t te d e n arvo. J a lo s te ttu je n tu o tte d e n arvo, Sm k. Hämeen lään. Kaupungt: H äm een ln n a , T am pere , L a h t , Maaseutu: Y hteensä H au h on k h lakunta , H o llo la n» , Jäm sän» , R u o v e d e n» ,oo P rk kalan» , T am m elan» , Y hteensä , Vpurn lään. Kaupungt: V p u r , H a m n a , K o tk a , L a p p e e n r a n ta , K ä k s a lm S ortavala , Yhteensä , Maaseutu: K ym n k h la k u n ta , L ap p een» , R annan» ,oo A yräpään» ,oo J ääsk en» ,oo K urkjoen» ,oo K äk salm en» , S ortavalan» , S alm n» , Yhteensä » ,

18 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan kunnttan vuonna s 9 0 l Teollsuus K u n t a. lkkeden T yöp ak kojen lnkn. Tam nk. p:nä. Työn H uhtk. p:nä. tekjötä. H enk. Lokak. p:n. p:nä. K äytnvom an suuruus teh ollsssa h evosvom ssa. Työntekjän palkkaus, Sm k. R aakaanetten arvo. K oko arvo. S mk. R aakaaneena käytettyjen kotm asten teollsuustuotteden arvo. Jalostettu jen tuotted en arvo, Smk. M k k e ln lä ä n. Kaupungt: M kk el , S avonln n a , H e n o la ,oo Maaseutu: Yltecnsft , M kkeln k h lak u n ta , H e n o la n» , R antasalm en» , Ju van» ,oo K u o p o n lä ä n. Kaupungt: Yhteensä , K u opo , J o en su u ,oo I s a lm ,oo N u r m e s Maaseutu : Yhteensä , K u op on k h lakunta , R autalam m en» ,oo P elsjä r v en» , Isa lm en» ,oo L p ern» , I lo m a n tsn» , V a a s a n lä ä n. K aupungt: Yhteensä , N k olan k aupunk , K a s k n e n ,oo * K r s t n a , U u sk arlep yy ,oo P etarsaar , K o k k ola , J y v ä sk y lä ,oo Yhteensä ,ao Teollsuustlasto.

19 0 n K u u t a. Taulu (Jatk ). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan kunnttan vuonna 909. T eo llsuus lk k ed en, T y ö p a k kojen 4 5 T am m k. p:nä. Työ n H u h tk. p:n ä.! 6 j 7 tekjötä. H enäk. p:nä. L okak. p:nä. 8 K ä y tn v o m an su u ru u s te h o l ls s s a h e v o s vom ssa. 9 T y ö n te k jä n p a lk k aus, Sm k. 0 j R a a k a a n e tte n arvo, K oko arvo. Sm k. R a a k a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a ste n te o llsu u stu o tte d e n arvo. J a lo s te ttu je n tu o tte d e n arvo, S m k. Maaseutu: Ilm ajoen k h lak u n ta , L apuan» ; , K orsh olm an» : , P etarsaaren» ! , K u ortaneen» ,oo L aukaan» ,oo Y hteensä , Oulun lään. Kaupungt: O ulu , R aahe ,oo T orn o ,oo K e m ,oo K a ja a n ,oo Y hteensä , Maaseutu: S alo n k h la k u n ta , H aapajärven» ' ,oo O ulun» ; , K em n» , K ajaan n» , 4 4 6,oo L apnm aan» ; Y hteensä , Y hteensä k aupungessa , Yhteensä m aaseudulla , ) Kalkk yhteen sä ,

20 Taulu. Yleskatsaus maan teollsuustomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna s 9 0 l T eollsu u s ryhm ä ja luokka. T e o s u n s a j. Työpakkoj en H'enklôktm nan keskm ääränen T yon tekjöta. M uuta hen. klökuntaa. Y h teensä. K äytnvom an suuruus teh ollsssa h ev o s vom ssa. Työntekjän palkkaus, Sm k. R aak aanetten arvo, K oko arvo. Smk. R aakaaneena k äytettyjen k otm asten teollsu u stu otted en arvo. Jalostettujen tu otted en arvo, Sm k. T I I K avoslouhnta ja malmn saant. K u lta h u u h to m o t ,00 * 87, Järv ja suom alm n n o sto p a k a t...,oo,00 Yhteensä 8 l«9,oo 9,00 ~ 5 99 Sulatot ja m etallen jalo stu slato k set. a) Metallen valmstuslatokset. M a s u u n t... L 4 87, ,75, M e llo tu s J a to k s e t...! 56,50 56,60 0,oo M artn la to k set , ,5 89,oo b) Metallen jalostuslatokset. m N aula, rautalanka ja p u lttt e h t a a t ,75 : 0 599,75 45,oo K arkea ja m u sta sek ä h e n o ta e te k ta a t , ,5 779, S a h a n te r ä te h ta a t... 7,5 49, 5 50,oo V la te h ta a t...,00 5,00 84,oo L ak k ja p eltsep ä n te h t a a t , 5 9,5 57, K ad eteh ta a t... 4,00 5,00 6,oo H a u lt e h ta a t... 6,4 7,4 8,oo G a lv a n o m ste h ta a t... 9,75,75 0,oo N e u la t e h ta a t ,00 40,oo Yhteensä 49 78, ,09 850, K onepajat. V alm ot ja k o n e p a ja t , , , IV Henomp koneteollsuus. S o tto k o n e te k ta a t , ,75 80,oo U rk u te h ta a t ,00 8 9,00 5, Yhteensä 5,75 65,75, V Kv, sav, las, hl j a turveteollsuus. a) K v ja savtavarateollsuus. K vlouhokset sekä k ven hakkuu ja h om alatokset , ,75 756, K a lk k te h ta a t ,00 47,60 8, L tu te h ta a t....5,5 0,oo Y hdestä m asuunsta ja m artn la to k s^ ta ovat tedot yhteset.

21 4! Taulu.) atk... Yleskatsaus maan teollsuus 5 tomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna 909. Teollsuusry h m ä ja lu o k k a. 4 H en k lö k u n T y ö p ak k o jen T e o s t u s a j. Ty öntekj ötä. 5 [ 6 uan keskm ääränen M u u ta h e n k lö k u n ta a. Y hteensä. 7 K ä y tn vom an su u ru u s te h o l lsssa h ev o s vom ssa. s T y ö n te k jä n p a lk k aus, Sm k. 9 I 0 R a a k a a n e tte n arvo, K oko arvo. Sm k. R a a k a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a ste n te o lls u u s tu o t ted e n arvo. J a lo s te ttu je n tu o tte d e n arvo, Sm k. T lt e h ta a t , 04 54, 6, K a a k elteh ta a t... 7 ' 4, ,5 0 85,oo P o sln ja fa ja n sste h ta a t... 9,50 04,5 0 5,oo M u u ra u sla a stteh ta a t... 8,50,50 0,oo Sem entt ja asfalttvalm ot sekä asfaltthuopa ja k e n o tek o sten k v en v a lm stu sla to k set , ,9 4, E r s ty s a n e te h ta a t...,00,00, M uut tähän k u u lu vat t e h t a a t... 9,7 6 5,7 0,oo b) Las ja lastavarateollsuus. L a s te h ta a t... 66, ,00, c) H l ja turveteollsuus. T u rvep eh k u ja tu rv em u lta teh ta a t ,0 7 v 6,07 96, S y sen v a lm s tu s la to k s e t... 64, Yhteensä 0 85, ,7 4 54, V I Kemallsten latteden valmstusteollsuus. a) Elttöm en happojen, emäksen ja suolojen valmstusteollsuus. K lo r a a ttte h ta a t... 59,oo 6,00 50, ; H lh a p p o te h ta a t... 5, 5 5 0,5 44, S o o d a te h ta a t... 4,00 4,00 6,oo ! b) Lannotusaneteollsuus. \ L u u jauhoteh taat ja lu u n su r v o m s la to k s e t... 49,00 * 5,00 5,oo c) Räjähdys ja sytytysaneteollsuus. D y n a m ttte h ta a t... 5,00 7,00 0,oo T u ltk k u te h ta a t... IB 78, ,5 89,oo d) Vären sekä maden kemallsten latteden ; valmstusteollsuus. K m rö ö k k teb ta a t... 4,5 5,5 7,oo M uut tek n o k e m a llset t e h t a a t ,00 57,00 6, Yhteensä 8 968, ,75 07, V II Terva, öljy, kum, y. m. tällasten aneden teollsuus. a) Näden aneden valmstusteollsuus. Puun tslauslatokset, tervapolttm ot ja p k teh taat... 6,50 5,50 8, O ljv te h ta a t... 4,00 44,00 90,

22 6 7 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna 909. T e o llsu u s ry h m ä ja ] uokka T e o s u s a j. T y ö p ak k o jen 4!! ö H enklökun T y ö n tekj ötä. uan keskm ääränen M uuta henklö k u n ta a. Y h teensä. 7 K äy tn v o m an su u ru u s te h o l lsssa hevosvom ssa. 8 T y ö n te k jä n palk k au s, Sm k. 9 j 0 R a a k a a n e tte n arvo, K oko arvo. Sm k. R a a k a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a ste n teo lls u u s tu o t ted en arvo. J a lo s te ttu je n tu o tte d e n arvo, Sm k. h) Nästä anesta valmstettujen tavaran teollsuus. K u m tavarateh taat... 8, ,7 5 00, K y n ttlä te h ta a t... 59,00 6,00 y h t. sappuate h t. kanssa Sappua ja suop ateh taat...,00 55,00 85, L ak k a ja p o ltu u r te h ta a t... 0,o o, Vär ja v e r n ss a te h ta a t... 5,50 7 9,50 5, Yhteensä 46 46,7 5 j 67 50, , V III Nahka ja karvateollsuus. a) Nahkojen ja turkksen valmstusteollsuus. N ahkateh taat ja n ahkurn ty ö p a ja t ,5 0 69, 5 767, h) Nahkatavarateollsuus. J a lk n e te h ta a t , 5 90, K n n as ja h a n s k k a te h ta a t... G,' 5! 7, S atu lasep änteh taat... 9,5,5 0,oo K a r sta te h ta a t... 6,50, I X c) Karva, harjas ja jouhtavarateollsuus. H arjateh taat ,00 8,00 7, Kutomateollsuus. a) Kehruuteollsuus. Vhtee>ä 46 95, ,50 50, j P e lla v a n p u h d s tu s la to k s e t... 0,70,75 0,oo N v k ö s te h ta a t... 0,5 4 4, V llan k eh rä ä m ö t......! ,75 77, P u u v lla n k e h r ä ä m ö t... ; 45, , , oo j P e lla v a n k eh r ä ä m ö t... V h teydessä kut 00 k anssa b) Kutomateollsuus. ; V llan k u to m o t... >) ,9 768, P u u v lla n k u t o m o t... ) 6 8 j ,00 60, P e lla v a n k u to m o t ) 454,oo 508,00 580, N auhan k u t o m o t... 9,oo J u 0,00 8,oo kutomon yhteydessä on myöskn kehräämö. )»... ) K utom on,. >., Teollsuustlasto.

23 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna T e o llsu u s ry h m ä ja lu o k k a. T e o s n n s a j. T y ö p a k k o jen H enklökn na keskm ääränen T yöntekjötä. M u u ta h e n k lö k u n ta a. Y h teen sä. K äytnvom an su u ru u s te h o l lsssa h e v o s vom ssa. T y ö n te k jä n p alk k au s, Sm k. R a a k a a n e tte n arvo, K oko arvo. S m k. R a a k a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a s te n te o lls u u s tu o t te d e n arvo. Jalostettujen tu o tte d e n arvo, Sm k. c) Vanutus, värjäys ja apreteerausteollsuus. V anu tu sla to k set... 8,00 8,00 6, V ärjäystehtaat... y h tey d ess; to s e n la to k sen k a n ssa d) Punomateollsuus. ; K ö y s t e h t a a t... 6,oo 4 40,00 75, e) Pukutavarateollsms. T rkoon ja sukan k u to m o t , ,50 459, P a ta teh ta a t... 6, ,75 9, K a u lu stn teh ta a t... 8,oo 9, ,os 47 48,08 0,oo f ) M uu tämän lähenen valmsteteollsuus. T lk e teh ta a t... ( 7,oo 0,00 96,oo V anuteh taat... 47, ,50 44, H u o p a ta v a ra telta a t... 5,5 5 6,5 45,oo S ateen ja p ä v ä n v a r jo te h ta a t...! , M arks ja sä lek ak d n teh taat... ] 4,oo 4, K äärek ah d n teh taat... 8,oo lo.oo Yhteensä 89 07, , , X Paperteollsuus. a) Puuvanuke ja paperteollsuus. P u u h o m o t...! ') 4 686, , , S e llu lo o s a t e h t a a t , , , P a h v te h ta a t... 6,50 5 4,50 7, P a p e r te h ta a t...! ) , , , o b) P a p e r ja pahvtavarateollsuus. T ap etttehta a t... 4, ,7 5 59,oo K rjekuor ja p ap erp u ssteh taat ,oo 6 9,00 59,oo , , K rjan stom ot...! ,75 8,oo Yhteensä 0 9,08 ] 58 49, , p u u h o m o sta o v a t te d o t y h te s e t p a p e rte h ta a n k an ssa. ) papertehtaasta»»» puuhom on >»

24 0 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna 909. * l j ry h m ä ja lu o k k a. T e o s u u s a j. T y ö p a k k o je n H enklökun T y ö n tek j ö tä. nan keskm ääränen M uuta henklö k u n ta a. Y h teen sä. K äytnvom an su u ru u s te h o l lsssa h evosv om ssa. T y ö n te k jä n p alk k a u s, Sm k. R aakaanetten arvo, Sm k. Jalostettujen tu o tte d e n R a a k a a n e e n a arvo, k ä y te tty je n K oko arvo. k o tm a s te n! S m k. te o lls u u s tu o t te d e n arvo. X I P u u te o lls u u s. n) Sahaus ja höylä s sekä puunvärjäysteollsuus. S ah at ja h ö y lä ä m ö t , , , H a lk o s a h a t... 9, ,00 5,oo , L a s tu v lla te h ta a t...,0 0 5,00 4,oo P u u n k y llä s tv ty s ja v ä r jä y s te h ta a t... 6,oo b) Puuvalmsteteollsuus. L ava ja v e n e v e s tä m ö t ,7 8,7 5, P u u sep p ä ja h u o n e k a lu te h ta a t ,7 4 98,75 767,oo R ulla, p ö lk k y ja n a p p u la te h ta a t , , 5 45,oo P y ö r ä t e h ta a t... 48,7 5 5,7 5 45,oo T y n n y r te h ta a t , 5 7 5,5 5, L a a tk k o teh ta a t ,5 0 9,50,oo L e s t ja p u u k en k ätek taat... 5,00 5,00 4,oo M uu p u u ta v a ra teollsu u s... 97,00 : 00,00 8,oo c) Puunk u or y. m. sen lähenen teollsuus. K o rk k teh taat... 5,00 0 5,00 6,oo P a r k k m v lly t... 9,00 9,00 5, Paju, juur ja ro ttn k te h ta a t...,oo 4 7, Y hteensä , , , j XTTT R a v n to j a n a u tn to a n e te o llsu u s. a). L h a ja kalatavarateollsuus. M a k k a ra teh ta a t , ,7 5 6, S ä ly k ete h ta a t , ,6 0 45, b) Vljatavarateollsuus. s Jau ho ja su u rm am yllyt , ,75 87, T u llja u h o m y lly t ,0 6,0 4,o M a lla steh ta a t , 5 5,5 L ep o m o t , ,7 6 04, c) Soker suklaa y. m. tällanen teollsuus. CC O 0 900! S o k e r te h ta a t , 5 ; ,5 757,oo S rap p teh taat..., ,oo

25 Taulu (Jatk.). Yleskatsaus maan teollsuus tomntaan teollsuuslajen mukaan vuonna r y 0 ry h m ä ja lu o k k a. T e o l l s u u s l a j. T y ö p ak k o je n H enklökun T y ö n tek jö tä. nan keskm ääränen M u u ta h e n k lö k u n ta a. Y h teensä. ' K äytnvom an s u u ru u s teh o l lsssa h evosv o m ssa. T y ö n te k jä n p a lk k a u s, Sm k. \ R a a k a a n e tte n arvo, K oko arvo. Sm k. R aak a a n e e n a k ä y te tty je n k o tm a ste n te o lls u u s tu o t ted e n arvo. Jalostettujen tu o tte d e n arvo, Sm k. K aram ell ja m a rm ela a tteh ta a t , ,75 5, H llo ja m eh u teh ta a t...,00 6,00 5, y h t. k aram el K aakao ja su k laateh taat... 6,75 6,75 lteht. kanssa K ahvn p aahtm ot... 9,50 6 5,5 0 9, > ; S k u rteh taat , ,5 0 59, dj Juoma ja etkkateollsuus. K v en n ä sv e s ja v r v o tu sju o m a te h ta a t... 45,oo 8 5,00 5, , O lu tte h ta a t , ,60 849, V n a p o lttm o t ja h v a t e h t a a t ,9 40 8,9 l 644, V äkvn ateh taat ja tsla u sla to k set...,oo , P u n ss ja v n teh ta a t ,oo 9 0,00 77, E tk k a te h ta a t , 5 5, e) Tupakkateollsuus. T u p akkateh taat ja ty ö p a ja t , , , ! Yhteensä , , , X IV Valastus, vomansrto ja vesjohtoteollsuus. K aatfu teh ta a t... 0,00 5 8,00 8, S ä h k ö v a la stu s ja v o m a n s r to la to k s e t , , ,oo V esjo h to la to k set ,oo 40 40,00 979, Yhteensä 50 09,95 4 5,95 7 5, X V Graafnen teollsuus. K rja p a n o t , ,08 075, K vp an ot ja k em g r a a fset la to k set , ,00 75,oo 'hteensä 40 04, ,08 50, X V I Teollsuus, jota e voda lukea edellsn ryhmn kuuluvaks. A jokalu tehtaat... 4, ,00 6, L e k k k a lu te h ta a t... 5,oo 5, N app teh taat... 8,50 9,50 5, L em a sn te h ta a t...,75 4,75 0, Yhteensä 5 59,5! , K akk yhteensä , ,9 0 8,

26 4 5 Taulu 4. Teollsuuslkkeet, ryhm tettynä valmstuksen arvon sekä omstajen mukaan, vuonna 909. j ' L ä ä n. 4 5 T eollsuus lk k ed en 6 ( 7 ] 8 j 9 0 T eo llsu u slk k e d e n lu k u, jossa valm stuksen arvo o l S u o m en m a rk k a a : a e T y ö n te k jä n T eollsuuslk k ed en T y ö n te k jä n T eollsuuslk k e d e n T y ö n te k jä n T eo llsu u s lk k e d e n T y ö n te k jä n Teollst Lslk k e d e n j 7 T y ö n te k jä n T eollsu u s lk k e d e n. T y ö n te k jä n Teollsuus* j lk k e d e n! ja s tä yl. T y ö n te k jä n T e o lls u u slk k etä. Y h teen sä. T y ö n te k jö tä. Uudenmaan lään. Kaupungt: T eollsuuslkketä om st: Y k s ty se t h en k lö t... 6,oo 4 58,5 5 89,75 8 4,4 567,08 75,oo 56, ,74 O su u sk u n n at... 5,75 lo.oo 0, 5 0,00 5 7,oo O sake ja m u ut y h t ö t... 9, ,5 7 48,4 6 6, , , , ,90 j K u n n at... 5,00 0,75,00 457,76 V a t o... 79,50 899, ,5!! Y hteensä 6, , , , , , ,64 j Maaseutu: T eollsu uslk k etä om st: Y k s ty se t h en k lö t , , 4 98,6 ; 7 78, , , , ,09 O su u sk u nnat... 7,75 4, ,7 5 O sake ja m u ut y h t ö t ,50 8,5,50 7 0, ,4 5 9, , ,9 K u n n a t...,00,00 V a t o...,00 j,oo Yhteensä 47 86,5 5 74, , , ,4 # 96, , ,7 5 Turun ja Porn lään. Kaupungt: T eollsuuslkketä om st: Y k s ty se t h en k lö t ,5 0 59,5 8 8,7 5 4,5 4 6,00 8, ,00 O su u sk u n n at... 9, ,75 5 7,50 O sake ja m uut y h t ö t..., ,00 0 4,75 8, ,00 5 ' 8, , ,5 K u n n a t ,70 0,oo 7, ,70 V a lto... 0,76 0,75 'hteensä 9, ,00 75, ,50 87,75 5 8, , ,0 Maaseutu : T eollsuuslkketä om st: Y k s ty se t h e n k lö t , ,8 75,05 8, , ,5 O su u sk u n n at...,oo,00 47,0 7 8,0 O sake ja m u u t y h t ö t ,50 6 6, , , , , ,00 5 9, K u n n at...,00,00 V a lt o.... hteensä 87 59, , ,5 6 76, , , ,4 Teollsuustlasto.

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA 27. V uonna HELSINKI, KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINO.

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA 27. V uonna HELSINKI, KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINO. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA 27. V uonna 90. HELSINKI, 92. KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINO. Ssällys: Yleskatsaus... :... I T eou suusluoktuksen a a k k o slu e tte lo... X

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 28. Vuonna HELSINKI KEISARILLISEN SE N A A TIN K IRJAPAINOSSA.

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 28. Vuonna HELSINKI KEISARILLISEN SE N A A TIN K IRJAPAINOSSA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 8. Vuonna 9. HELSINKI 93. KEISARILLISEN SE N A A TIN K IRJAPAINOSSA. Ssältö: Sv. Y leskatsaus... I Teollsuusluoktuksen aakkosluettelo... XV Taulu.

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1915 STATISTIQUE D E S INDUSTRIES ANNÉE 1915

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1915 STATISTIQUE D E S INDUSTRIES ANNÉE 1915 SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 32 VUONNA 95 STATISTIQUE D E S INDUSTRIES ANNÉE 95 HELSINGISSÄ 97 SUOMEN SENAATIN KIRJAPAINOSSA Ssällys. Sv. Erätä teollsuustlastoa koskeva huomautuksa...

Lisätiedot

Aluevarausmerkinnät: T/kem Maakuntakaava

Aluevarausmerkinnät: T/kem Maakuntakaava kk mk mv se jl ma ge pv nat luo un kp me va sv rr rr A AA C P TP T TT T/kem V R RA RM L LM LL LS E ET EN EJ EO EK EP S SL SM SR M MT MU MY W c ca km at p t t/ kem mo vt/kt/st vt/kt st yt tv /k /v ab/12

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII VUONNA 1918 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1918 H ELSINKI 1922,

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII VUONNA 1918 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 1918 H ELSINKI 1922, SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 35 VUONNA 98 STATISTIQUE DES INDUSTRIES ANNÉE 98 o H ELSINKI 922, v a l t o n e u v o s t o n k r j a p a n o Okasuja. Correctons. Tekstssä.: sy.

Lisätiedot

Sisäpiirintiedon syntyminen

Sisäpiirintiedon syntyminen Kai Kotiranta Sisäpiirintiedon syntyminen Kontekstuaalinen tulkinta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan suostum uksella esitetään julkisesti tarkastettavaksi

Lisätiedot

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 25. V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA o - 2 ^ _ HELSINGISSÄ, 1910.

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 25. V U O N N A JÄLKIMÄINEN OSA o - 2 ^ _ HELSINGISSÄ, 1910. S U O M E N M A A N V I R A L L I N E N TILASTO. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 5. V U O N N A 908. JÄLKIMÄINEN OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTILIIKKEET. o ^ 0 HELSINGISSÄ, 90. K E ISA R IL L ISE N SENAATIN K

Lisätiedot

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 24. V U O N N A TEHTAAT JA KÄSI AMMATTILIIKKEET. HELSINGISSÄ,

XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA. 24. V U O N N A TEHTAAT JA KÄSI AMMATTILIIKKEET. HELSINGISSÄ, S U O M E N M A A N V I R A L L I N E N T I L A S T O. XVIII. TEOLLISUUSTILASTOA.. V U O N N A 907. J Ä L K I M Ä I N E N OSA. TEHTAAT JA KÄSI AMMATTILIIKKEET. - HELSINGISSÄ, 909. K E I S A R I L L I S

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S

Lisätiedot

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset Jaksollset ja tostuvat suortukset Korkojakson välen tostuva suortuksa kutsutaan jaksollsks suortuksks. Tarkastelemme tässä myös ylesempä tlanteta jossa samansuurunen talletus tehdään tasavälen mutta e

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland VI C:106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XV Del XV Volume

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Krj. Suomen Pankn vuosrahasääntö. Suomen Eduskunnan alamanen krjelmä uudesta Suomen Pankn vuosrahasäännöstä. Suurvaltasn, Armollsn Kesar ja Suurruhtnas! Suomen Eduskunnan pankkvaltuusmehet

Lisätiedot

Helka-neiti kylvyssä

Helka-neiti kylvyssä Helkanet kylvyssä Frtz Grunbaum suom. M. A. ummnen Solo Tenor???? m Fred Raymond sov. G. Ventur 2001 Tä män täs tä p Bass Uu m g Wow uu uu uu uu uu uu uu, uu p wow wow wow wow wow wow wow, wow uu wow Mart

Lisätiedot

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S<

t P1 `UT. Kaupparek. nro Y-tunnus Hämeenlinnan. hallinto- oikeudelle. Muutoksenhakijat. 1( UiH S< 1(0 1 4 1 1 4 UiH 0 0 0 1 S< A S I A N A J O T O I M I S T O O S S I G U S T A F S S O N P L 2 9, Ra u h a n k a t u 2 0, 1 5 1 1 1 L a h t i P u h e l i n 0 3 / 7 8 1 8 9 6 0, G S M 0 5 0 0 / 8 4 0 5

Lisätiedot

Saatteeksi. Vantaalla vuoden 2000 syyskuussa. Hannu Kyttälä Tietopalvelupäällikkö

Saatteeksi. Vantaalla vuoden 2000 syyskuussa. Hannu Kyttälä Tietopalvelupäällikkö Saatteeks Tomtlojen rakentamsta seurattn velä vme vuoskymmenen lopulla säännöllsest vähntään kerran vuodessa tehtävllä raportella. Monsta tosstaan rppumattomsta ja rppuvsta systä johtuen raportont loppu

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

PUTKIKAKSOISNIPPA MUSTA

PUTKIKAKSOISNIPPA MUSTA Takorauta Tuote LVI-numero Pikakoodi 0753007 RU33 KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS KESKIRASKAS DN 65 KESKIRASKAS 0 KESKIRASKAS 0 KESKIRASKAS SK/UK SK/UK

Lisätiedot

Työsuhteista työtä vai työtoimintaa?

Työsuhteista työtä vai työtoimintaa? Jaana Paanetoj a Työsuhteista työtä vai työtoimintaa? Tutkimus vajaakuntoisen tekemän työn oikeudellisesta luonteesta Y liopistollinen väitöskirja, jo k a H elsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu Matematka a systeemaalyys latos Lueto 6 Luotettavuus Koherett ärestelmät Aht Salo Systeemaalyys laboratoro Matematka a systeemaalyys latos Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu

Lisätiedot

omakotitontit omakotitontit Saaristokaupungin Pirttiniemessä

omakotitontit omakotitontit Saaristokaupungin Pirttiniemessä KUOPON KAUPUNK Maaoaisuuden hallintapalvelut Tarjousten Tarjousten perusteella perusteella yytävät yytävät oakotitontit oakotitontit Saaristokaupungin Pirttinieessä Tarjousten Tarjousten jättöaika jättöaika

Lisätiedot

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARSAATO Työssä tutktaan valoaallon tulotason suuntasen ja stä vastaan kohtsuoran komponentn hejastumsta lasn pnnasta. Havannosta lasketaan Brewstern lan perusteella lasn tatekerron

Lisätiedot

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä Johdatus dskreettn matematkkaan Harjotus 3, 30.9.2015 1. Luvut 1, 10 on latettu ympyrän kehälle. Osota, että löytyy kolme verekkästä lukua, joden summa on vähntään 17. Ratkasu. Tällasa kolmkkoja on 10

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 8. VUODELTA 89. Jälkmmänen osa. Teh.ta.ta j a K ä s ty ö la to k s a. -------- HELSINKI, S u o m a l a s e n K r j a l l s u u d e n S e u r a

Lisätiedot

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv.

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv. TI E f as 8 5 5 pu ke lu pi ip iv - le / te AP 1 4 KI +8 8 +8 9 O le lem ht a ip ss uu a st ol oa ev aa rk ki ip met A L 31 6 L AP P LE IK S E T ei l y tu pu r u va liu m k u at m to äk i in u hl M 22

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2014 Pkaohje: Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest muuttuneet

Lisätiedot

-d;'$ d{ee lr a ;{*.v. ii{:i; rtl i} dr r/ r ) i a 4 a I p ;,.r.1 il s, Karttatuloste. Maanmittauslaitos. Page 1 of 1. Tulostettu 22.08.

-d;'$ d{ee lr a ;{*.v. ii{:i; rtl i} dr r/ r ) i a 4 a I p ;,.r.1 il s, Karttatuloste. Maanmittauslaitos. Page 1 of 1. Tulostettu 22.08. Maanmttauslats Page 1 f 1 -d;'$ d{ee lr a ;{*.v {:; rtl } dr r/ r ) a 4 a p ;,.r.1 l s, Karttatulste Tulstettu 22.08.2014 Tulsteen keskpsteen krdnaatt (ETRS-TM3SFlN): N: 6998249 E: 379849 Tulse e le mttatarkka.

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKO ELMA

KIERTOKIRJEKOKO ELMA POSTI- JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKO ELMA 1976 N :o 126-130 N:o 126 postitoim ipaikkojen perustam isesta T a m m ik u u n 1 p ä iv ä s tä 1 9 7 7 perustetaan h aaraosa stot I I m a tra 1 2 Imatran

Lisätiedot

Mat Lineaarinen ohjelmointi

Mat Lineaarinen ohjelmointi Mat-.4 Lneaarnen ohelmont 8..7 Luento 6 Duaaltehtävä (kra 4.-4.4) S ysteemanalyysn Lneaarnen ohelmont - Syksy 7 / Luentorunko Motvont Duaaltehtävä Duaalteoreemat Hekko duaalsuus Vahva duaalsuus Täydentyvyysehdot

Lisätiedot

PS. Jos vastaanotit Sinulle kuulumattoman viestin, pyydän ilmoittamaan siitä viipymättä allekirjoittaneelle ja tuhoamaan viestin, kiitos.

PS. Jos vastaanotit Sinulle kuulumattoman viestin, pyydän ilmoittamaan siitä viipymättä allekirjoittaneelle ja tuhoamaan viestin, kiitos. Teamware Office' Posti Saapunut posti : Olavi Heikkisen lausunto Lähettäjä : Karjalainen Mikko Vastaanottaja : Leinonen Raija Lähetetty: 18.1.2013 10:29 He i! Korjasin nyt tämän spostiliitteenä olevaan

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIMUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oppa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttauspöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin)

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin) Matematan ja tlastoteteen latos Johdatus dsreettn matemataan (Sysy 28 4. harjotus Ratasuja (Juss Martn 1. Kertomus Hotell Kosmosesta jatuu: Hotellyhtymän johdolta tul määräys laata luettelo asta mahdollssta

Lisätiedot

SUOMEN VIRALLINEN TILASTO FINLANDS OFF ICI ELLA STATISTIK X V III TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1925 INDUSTRISTATISTIK 42 ÂR 1925

SUOMEN VIRALLINEN TILASTO FINLANDS OFF ICI ELLA STATISTIK X V III TEOLLISUUSTILASTOA VUONNA 1925 INDUSTRISTATISTIK 42 ÂR 1925 SUOMEN VIRALLINEN TILASTO FINLANDS OFF ICI ELLA STATISTIK X V III A TEOLLISUUSTILASTOA 4 VUONNA 95 INDUSTRISTATISTIK 4 ÂR 95 STATISTIQUE D E S IN D U ST R IE S ANNÉE 95 HELSINKI 96 HELSINGFORS VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

6. Stokastiset prosessit (2)

6. Stokastiset prosessit (2) Ssältö Markov-prosesst Syntymä-kuolema-prosesst luento6.ppt S-38.45 - Lkenneteoran perusteet - Kevät 6 Markov-prosess Esmerkk Tark. atkuva-akasta a dskreetttlasta stokaststa prosessa X(t) oko tla-avaruudella

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella Statistik Official Statistics of Finland VI C:106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa XVI Del XVI Volume

Lisätiedot

KITTILÄ Levi MYYDÄÄN LOMARAKENNUS- KIINTEISTÖ 48. Kohde 202 261-409-33-94 283/2 YLEISKARTTA

KITTILÄ Levi MYYDÄÄN LOMARAKENNUS- KIINTEISTÖ 48. Kohde 202 261-409-33-94 283/2 YLEISKARTTA 8 7 0 :9 0 9 :97 6 9 609: 89 9:6 97 7 :60 rp :90 80 7 6 7 8 :9 0 rp0 6 68 69 6 7 :96 rp7rp8 6 8 9 YYDÄÄN LOAKENNUS- :6 KNTESTÖ 8 :98 :09 :9 6 :9 8 90 9: 9 :0 76 8 :9.7 Kohde 0 66 9 7 rp9 0.7 rp66 :9 9.8

Lisätiedot

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. X V III. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. Vuonna 1906. EDELLINEN OSA.

SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. X V III. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. Vuonna 1906. EDELLINEN OSA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. X V III. TEOLLISUUSTILASTOA. 23. Vuonna 906. EDELLINEN OSA. VUORITOIMI JA KONETEOLLISUUS; RAHAPAJA JA KONTROLLILAITOS. HELSINKI 908. H E L S IN G IS S Ä OSAKEYHTIÖ W EILIN

Lisätiedot

ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU

ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU Tetoverkkolaboratoro 6. Stokastset prosesst () Luento6.ppt S-38.45 - Lkenneteoran perusteet - Kevät 5 6. Stokastset prosesst () Ssältö Markov-prosesst Syntymä-kuolema-prosesst

Lisätiedot

TEOLLISUUS-TILASTOA.

TEOLLISUUS-TILASTOA. SUOMENMAAN VIRALLINEN TILASTO. XVIII. TEOLLISUUS-TILASTOA. 8. VUODELTA 90. JÄLKIMMÄINEN OSA. TEHTAITA JA KÄSITYÖLAITOKSIA. HELSINGISSÄ, K EISA RILLISEN SENAATIN KIRJAPAINOSSA, 9 0 3. S sällys: S v u. Ylenen

Lisätiedot

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA LAATINUT SUOMEN PANKIN TILASTO-OSASTO HELSINGISSÄ 1931 XI VUOSIKERTA

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA LAATINUT SUOMEN PANKIN TILASTO-OSASTO HELSINGISSÄ 1931 XI VUOSIKERTA SUOMEN PANKK 930 VUOSKRJA LAATNUT SUOMEN PANKN TLASTO-OSASTO X VUOSKERTA HELSNGSSÄ 93 HELSNK m VALTONEUVOSTON KR.]APAJNO Suomen Pankn vuoskrjan yhdestosta vuoskerta saatetaan täten julksuuteen. Se on laadttu

Lisätiedot

Ei asemakaavaa. E3 Söörmarkun eritasoliittymä

Ei asemakaavaa. E3 Söörmarkun eritasoliittymä X= Värn slyks Suunnllu : Y = Tään suunnlan ukaan Y = raknnaa a parannaa X= Mudn suunnln ukaan raknnaa E asakaaaa Tdn hallnnllsssa järjslyssä apahdu uusa Y E Söörarkun raslyä Y Y M a s a Va Y P r R R Va

Lisätiedot

SAMMONKATU SAMMONKATU JAAKON- SARVI- KATU SARVIJAAKONKATU 1: Kalevanrinteen katujen yleissuunnitelma, Liite 3 Asemapiirros 1/4

SAMMONKATU SAMMONKATU JAAKON- SARVI- KATU SARVIJAAKONKATU 1: Kalevanrinteen katujen yleissuunnitelma, Liite 3 Asemapiirros 1/4 KTOS L:\PROJEKTT_2012\1510001046 KLEVRTEE KTUJE YS\14_TULOKSET\3.KTUJE YLESSUUTELM\DWG\KLEVRE YS.DWG Tulostettu: 26.6.2013 n- JO KELLR- SR- JKO- KTU SMMOKTU PYSÄKÖT KORTTEL 4 +100,60 KSPHT 1/2 BUS (varaus)

Lisätiedot

3.5 Generoivat funktiot ja momentit

3.5 Generoivat funktiot ja momentit 3.5. Generovat funktot ja momentt 83 3.5 Generovat funktot ja momentt 3.5.1 Momentt Eräs tapa luonnehta satunnasmuuttujan jakaumaa, on laskea jakauman momentt. Ne määrtellään odotusarvon avulla. Määrtelmä

Lisätiedot

Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI. Kohde sijaitsee Hallan Sauna- nimisessä kiinteistössä.

Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI. Kohde sijaitsee Hallan Sauna- nimisessä kiinteistössä. VUOKRASOPIMUS 1.1 Sopjapuolet Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskute 1, 89400 HYRYNSALMI Hallan Sauna Oy (y-tunnus: 18765087) CIO Tl- Tekno Oulu Oy Kauppurnkatu 12, 90100 OULU 1.2 Sopmuksen kohde

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto

VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto Hakemus kuulle 200 (Vranomanen täyttää) Hakemus saapunut/jätetty / 200 Henklötedot hakjasta ja hänen perheenjäsenstä Sukunm ja etunmet

Lisätiedot

S , FYSIIKKA III (ES), Syksy 2002, LH 4, Loppuviikko 39. Partitiofunktiota käyttäen keskiarvo voidaan kirjoittaa muotoon

S , FYSIIKKA III (ES), Syksy 2002, LH 4, Loppuviikko 39. Partitiofunktiota käyttäen keskiarvo voidaan kirjoittaa muotoon S-11435, FYSIIKKA III (ES), Syksy 00, LH 4, Loppuvkko 39 LH4-1* Käyttän Maxwll-Boltzmann-jakauman parttofunktota määrtä a) nrgan nlön kskarvo (E ) skä b) nrgan nlöllnn kskpokkama kskarvosta l nrgan varanss,

Lisätiedot

Monte Carlo -menetelmä

Monte Carlo -menetelmä Monte Carlo -menetelmä Helumn perustlan elektron-elektron vuorovakutuksen laskemnen parametrsodulla yrteaaltofunktolla. Menetelmän käyttökohde Monen elektronn systeemen elektronkorrelaato oteuttamnen mulla

Lisätiedot

KA RT TA A KARTT A T T KARTTA A KARTT R A K Kuuson kuunki Indeksikrtt LUONNOS 7..0..0 RU : 8 0 87 8 7: kv oottorikelkkilureitti 9 Mk 9:0 9,7 Alikulku + ysäkit kevyen liikenteen väylä 90 kevyen liikenteen

Lisätiedot

M A ATA LO U S. III. MAANVILJELYS JA KARJANHOITO SUOMESSA VUONNA 1908. SUOMEN VIRALLINEN TILASTO. HELSINGISSA 1910.

M A ATA LO U S. III. MAANVILJELYS JA KARJANHOITO SUOMESSA VUONNA 1908. SUOMEN VIRALLINEN TILASTO. HELSINGISSA 1910. SUOMEN VIRALLINEN TILASTO. III. M A ATA LO U S.. MAANVILJELYS JA KARJANHOITO SUOMESSA VUONNA 908. HELSINGISSA 90. KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINOSSA. . K atsaus Suom en vrallsen m aataloustlaston kehtykseen.

Lisätiedot

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen Tosakajärjestelmät Luento : Resurssen hallnta ja prorteett Tna Nklander Jaetut resursst Useat tapahtumat jakavat ohjelma-/lattesto-olota, jossa kesknänen possulkemnen on välttämätöntä. Ratkasuja: Ajonakanen

Lisätiedot

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS

METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS Suomen Metsänhoitoyhdistys Tapion Käsikirjasia N:o 15. METSÄN KYLVÖ JA ISTUTUS ESITTÄNYT ARVID BORG. TAPIO Metsänomistaja, jolla ei ole TAPIO-lehteä, on ajastaan aivan takapajulla. Jos haluat tietoja metsäsi

Lisätiedot

HINNASTO KENKÄTEHTAITTEN KANSANHUOLTOMINISTERIÖN NAHKA- JA JALKINETEOLLISUUSTOIMISTO. hyväksymä Jakaja: Tulee voimaan 1. 4.

HINNASTO KENKÄTEHTAITTEN KANSANHUOLTOMINISTERIÖN NAHKA- JA JALKINETEOLLISUUSTOIMISTO. hyväksymä Jakaja: Tulee voimaan 1. 4. KENKÄTEHTAITTEN HINNASTO KANSANHUOLTOMINISTERIÖN hyväksymä 16. 3. 1942 Tulee vomaan 1. 4. 1942 Jakaja: KANSANHUOLTOMINISTERIÖN NAHKA JA JALKINETEOLLISUUSTOIMISTO TAMPERE 5.000 kpl. 16.3.1942. 2 1 ämä hnnasto

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttausöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

Base unweighted Base weighted TK2 - TK2. Kuinka usein luette kemikaalien varoitusmerkit ja käyttöohjeet?

Base unweighted Base weighted TK2 - TK2. Kuinka usein luette kemikaalien varoitusmerkit ja käyttöohjeet? 17773 Telebus 48a-48b 2017 Taloustutkmus Oy Total Sukupuol All ntervews Nanen Mes Base unweghted 1006 498 508 Base weghted 4298 2155 2144 TK1 - TK1. Mssä määrn tetä huolestuttaa altstumnen kemkaalelle

Lisätiedot

T E H T A I T A J A K Ä S I T Y Ö L A I T O K S I A T E O L L I S U U S - T I L A S T O A. X V I I I. V U O D E L T A

T E H T A I T A J A K Ä S I T Y Ö L A I T O K S I A T E O L L I S U U S - T I L A S T O A. X V I I I. V U O D E L T A S U O M E N M A A N V I R A L L I N E N T ILAS T O. X V I I I. T E O L L I S U U S - T I L A S T O A. 7. V U O D E L T A 9 0 0. J Ä L K IM M Ä IN E N OSA. T E H T A I T A J A K Ä S I T Y Ö L A I T O K

Lisätiedot

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/

V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/ V a a liv o itto. H a a s ta tte lu Suomen S o sia lid e m o k ra a tissa 18/7 1933. PUOLUE Et'. MI VAALIVOITTO YLITTI ROHKEE i MATKIN ODOTUKSET. Jos v a a lit o l i s i to im ite ttu vuosi s i t t e n,

Lisätiedot

1 Pöytäkirja Avaa haku

1 Pöytäkirja Avaa haku D yn as t y t i et o pa l ve l u Sivu 1 / 9 Poistuminen ( Toimielimet 1 Jätelautakunta 1 Pöytäkirja 17.12.2013 Avaa haku 1 Jätelautakunta Pöytäkirja 17.12.2013 Pykälä 15 Edellinen asia 1Seuraava asia M

Lisätiedot

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA Viitesuunnitelmaluonnos ARKKITEHDIT MY

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA Viitesuunnitelmaluonnos ARKKITEHDIT MY SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAA iiteuuitelmaluoo 15.11.218 ARKKITEHDIT MY ASUINKORTTELI Auot 95 kem² Opikelija-a. 715 kem² Liikela 1 kem² Laitopyäköi 1kr.1 ap ONKINIEMEN TRIKOOTEHDAS JA ASUINKORTTELI eruparaettavaa

Lisätiedot

Majoituslautakunta. Vuonna Lautakunnalle tullut 6 kirjelmää Kuvernööriltä ^autaklumal1

Majoituslautakunta. Vuonna Lautakunnalle tullut 6 kirjelmää Kuvernööriltä ^autaklumal1 IV. Majotuslautakunta. Majotuslautakunnan kertomus vuodelta 907 on seuraava:»majotuslautakunnan tammkuun 28 pävänä 878 vahvstetun ohjesäännön 8 :n säännöksen täyttämseks saa Lautakunta täten antaa kertomuksen

Lisätiedot

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA SUOMEN PANKIN TILASTO-OSASTO HELSINGISSÄ 1925 V VUOSIKERTA LAATINUT

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA SUOMEN PANKIN TILASTO-OSASTO HELSINGISSÄ 1925 V VUOSIKERTA LAATINUT SUOMEN PANKK 924 VUOSKRJA LAATNUT SUOMEN PANKN TLASTO-OSASTO V VUOSKERTA HELSNGSSÄ 925 :J:ELSNX 925 VALTONEUVOSTON KmJAPANO Täten saatetaan julksuuteen tämän julkasun vdes vuoskerta. Se on laadttu saman

Lisätiedot

Luento 6 Luotettavuus ja vikaantumisprosessit

Luento 6 Luotettavuus ja vikaantumisprosessit Tkll korkakoulu ysmaalyys laboraoro Luo 6 Luoavuus a vkaaumsrosss Ah alo ysmaalyys laboraoro Tkll korkakoulu PL 00, 005 TKK Tkll korkakoulu ysmaalyys laboraoro Määrlmä Tarkaslava ykskö luoavuus o s odäkösyys,

Lisätiedot

Suomen metsäkeskus. Zonation ja luonnonhoidon alueellinen suunnittelu yksityismetsissä

Suomen metsäkeskus. Zonation ja luonnonhoidon alueellinen suunnittelu yksityismetsissä Suomen metsäkeskus Zonton j luonnonhodon lueellnen suunnttelu ykstysmetsssä Johtv luonnonhodon sntuntj Mtt Seppälä METSO j Zonton semnr Ksvu j vkuttvuutt METSO luonnonhotoon 2014-2016 Zonton kehttämsen

Lisätiedot

Kuluttajahintojen muutokset

Kuluttajahintojen muutokset Kuluttajahntojen muutokset Samu Kurr, ekonomst, rahapoltkka- ja tutkmusosasto Tutkmuksen tausta ja tavotteet Tavaroden ja palveluden hnnat evät muutu jatkuvast, vaan ovat ana jossan määrn jäykkä lyhyellä

Lisätiedot

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA HELSINGISSÄ 1949 XXIX VUOSIKERTA LAATINUT SUOMEN PANKIN TALOUSTIETEELLINEN TUTKIMUSLAITOS

SUOMEN PANKKI VUOSIKIRJA HELSINGISSÄ 1949 XXIX VUOSIKERTA LAATINUT SUOMEN PANKIN TALOUSTIETEELLINEN TUTKIMUSLAITOS SUOMEN PANKK 948 VUOSKRJA LAATNUT SUOMEN PANKN TALOUSTETEELLNEN TUTKMUSLATOS XXX VUOSKERTA HELSNGSSÄ 949 HELSNK 9'9 VALTONEUVOSTON KRJAPANO Täten saatetaan julksuuteen Suomen. Pankn vuoskrjan kahdeskymmenesyhdeksäs

Lisätiedot

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census

Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census Suomen virallinen tilasto Finlands officiella statistik Official Statistics of Finland VI C :106 Väestö- ja asuntolaskenta Folk- och bostadsräkningen Population and Housing Census 1980 Osa V Del V V o

Lisätiedot

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut Harjotus, esmerkkratkasut K 1. Olkoon f : C C, f(z) z z. Tutk, mssä pstessä f on dervotuva. Ratkasu 1. Jotta funkto on dervotuva, on sen erotusosamäärän f(z + ) f(z) raja-arvon 0 oltava olemassa ja ss

Lisätiedot

SUOMEN VIRALLINEN TILASTO - FINLANDS OFFICIELLA STATISTIK XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 41 VUONNA 1924 INDUSTRISTATISTIK ÅR 1924 ANNÉE 1924

SUOMEN VIRALLINEN TILASTO - FINLANDS OFFICIELLA STATISTIK XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 41 VUONNA 1924 INDUSTRISTATISTIK ÅR 1924 ANNÉE 1924 SUOMEN VIRALLINEN TILASTO FINLANDS OFFICIELLA STATISTIK XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 4 VUONNA 94 INDUSTRISTATISTIK 4 ÅR 94 ST A T IST IQ U E D E S IN D U S T R IE S ANNÉE 94 HELSINKI 96 HELSINGFORS * VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

Valtion hankintojen digitalisointi toteutusohjelma Työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, VK

Valtion hankintojen digitalisointi toteutusohjelma Työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, VK Valton hankntojen dgtalsont toteutusohjelma Työpaja 18.1.2018 15.1.2018 ohjelmapäällkkö Seja Frman, VK Ohjelman tlannekatsaus 12.12.2017-15.1.2018 Hallnnonalatlasuudet toteutettu. Jatkotomenpteet ja vastaukset

Lisätiedot

Markov-prosessit (Jatkuva-aikaiset Markov-ketjut)

Markov-prosessit (Jatkuva-aikaiset Markov-ketjut) J. Vrtamo Lkenneteora a lkenteenhallnta / Markov-prosesst 1 Markov-prosesst (Jatkuva-akaset Markov-ketut) Tarkastellaan (statonaarsa) Markov-prosessea, oden parametravaruus on atkuva (yleensä aka). Srtymät

Lisätiedot

Aamukatsaus 13.02.2002

Aamukatsaus 13.02.2002 Indekst & korot New Yorkn päätöskursst, euroa Muutos-% Päätös Muutos-% Helsnk New York (NY/Hel) Dow Jones 9863.7-0.21% Noka 26.21 26.05-0.6% S&P 500 1107.5-0.40% Sonera 5.05 4.99-1.1% Nasdaq 1834.2-0.67%

Lisätiedot

TEOLLISUUSTILASTOA INDUSTRISTATISTIK

TEOLLISUUSTILASTOA INDUSTRISTATISTIK S U O M E N V IR A L L IN E N T IL A S T O - F I N L A N D S OFFICIELLA STATISTIK XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 4 5 VUONNA 928 INDUSTRISTATISTIK 4 5 ÅR 928 ST A T IST IQ U E DES IN D U ST R IE S ANNÉE 928

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2017 Tarkstuslsta Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest

Lisätiedot

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w

& # # w. œ œ œ œ # œ œ œ œ œ # œ w. # w nœ. # œ œ œ œ œ # œ w œ # œ œ œ Œ. œ œ œ œ œ œ œ œ # œ w. œ # œ œ œ w œ œ w w w w. W # w Epainn muis (1.1., 6.12.) # œ œ œ œ œ # œ w i nun Kris lis sä py hää muis tus Tofia (6.1.) jo Jo pai a, y lis n [Ba li nu a, os,] kun ni, l nä ru k, i dän Ju ma lis, y lis ka i dän h tm h nk sl nu a, o

Lisätiedot

HY, MTO / Matemaattisten tieteiden kandiohjelma Tilastollinen päättely II, kevät 2018 Harjoitus 7B Ratkaisuehdotuksia.

HY, MTO / Matemaattisten tieteiden kandiohjelma Tilastollinen päättely II, kevät 2018 Harjoitus 7B Ratkaisuehdotuksia. HY, MTO / Matemaattste tetede kadohjelma Tlastolle päättely II, kevät 208 Harjotus 7B Ratkasuehdotuksa Tehtäväsarja I Olkoo Y, Y rppumato otos Pareto jakaumasta, fy; θ θc θ y θ+ { y > c } tuetulla vakolla

Lisätiedot

NÄKYMÄ TURVESUONKADUN JA LIELAHDENKADUN RISTEYKSESTÄ MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA TEIVAALANTIELLE LIELAHTEEN LUONNOS ARKKITEHDIT A3 OY

NÄKYMÄ TURVESUONKADUN JA LIELAHDENKADUN RISTEYKSESTÄ MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA TEIVAALANTIELLE LIELAHTEEN LUONNOS ARKKITEHDIT A3 OY NÄKYMÄ TURVESUNKADUN JA LELAHDENKADUN RSTEYKSESTÄ MAANKÄYTTÖSUUNNTELMA TEVAALANTELLE LELAHTEEN LUNNS.. ARKKTEHDT A Y ,,,,,, :,, Pelv o,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, :,,,,,,,, :,,,,,,, Pol Pl,,,, K,, :,,, :,,,,,,,

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö: Sire e ni

Pakkauksen sisältö: Sire e ni S t e e l m a t e p u h u v a n v a r a s h ä l y t ti m e n a s e n n u s: Pakkauksen sisältö: K e s k u s y k sikk ö I s k u n t u n n i s ti n Sire e ni P i u h a s a rj a aj o n e st or el e Ste el

Lisätiedot

Yrityksen teoria ja sopimukset

Yrityksen teoria ja sopimukset Yrtyksen teora a sopmukset Mat-2.4142 Optmontopn semnaar Ilkka Leppänen 22.4.2008 Teemoa Yrtyksen teora: tee va osta? -kysymys Yrtys kannustnsysteemnä: ylenen mall Työsuhde vs. urakkasopmus -analyysä Perustuu

Lisätiedot

Hyvät p u o lu e to v e r it

Hyvät p u o lu e to v e r it L y y li A a lto : A v io liitto la k ik o m ite a n m ie tin n ö s tä E t. H:n sos.dem. N a i s p i i r i n s y y s n e u v o tte lu p ä iv illä V iia la s s a 2 5.8.7 3 Hyvät p u o lu e to v e r it Kun

Lisätiedot

MASKEERAUS: KOSMETOLOGIOPISKELIJAT LAURA YLITALO, KAROLIINA SIRPELÄ, MERVI SARJANOJA VALKEAKOSKEN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO KUVAT: JYRKI LUUKKONEN

MASKEERAUS: KOSMETOLOGIOPISKELIJAT LAURA YLITALO, KAROLIINA SIRPELÄ, MERVI SARJANOJA VALKEAKOSKEN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO KUVAT: JYRKI LUUKKONEN g k W H C MASKEERAUS: KOSMETOLOGIOPISKELIJAT LAURA YLITALO, KAROLIINA SIRPELÄ, MERVI SARJANOJA VALKEAKOSKEN AMMATTI- JA AIKUISOPISTO KUVAT: JYRKI LUUKKONEN EDUNVALVONTAA ASENTEELLA www.u.f / www..f TUOTANTOVASTAAVA

Lisätiedot

ler-modern isaatio * d *r n ax* *neäemw & rffi rffi # Sch ind Schindler {4ssxisä tu\*vmisu a**r3 \mj**nt rei

ler-modern isaatio * d *r n ax* *neäemw & rffi rffi # Sch ind Schindler {4ssxisä tu\*vmisu a**r3 \mj**nt rei ler-modern saato {4ssxsä tu\*vmsu a**r3 \mj**nt Sch nd re * d *r n ax* *neäemw & rff rff # - " Schndler e,}:r:?tr,::.}a:::.?r!=+,t:",:2-:r?:.+rp;,,..*,. 21/:4?:&rä1 1tt''f &t!:/t F:*?: Haluatko hssstäs

Lisätiedot

Puupintaisen sandwichkattoelementin. lujuuslaskelmat. Sisältö:

Puupintaisen sandwichkattoelementin. lujuuslaskelmat. Sisältö: Puupntasen sandwchkattoelementn lujuuslaskelmat. Ssältö: Sandwch kattoelementn rakenne ja omnasuudet Laatan laskennan kulku Tulosten vertalua FEM-malln ja analyyttsen malln välllä. Elementn rakenne Puupntasa

Lisätiedot

Tchebycheff-menetelmä ja STEM

Tchebycheff-menetelmä ja STEM Tchebycheff-menetelmä ja STEM Optmontopn semnaar - Kevät 2000 / 1 1. Johdanto Tchebycheff- ja STEM-menetelmät ovat vuorovakuttesa menetelmä evät perustu arvofunkton käyttämseen pyrkvät shen, että vahtoehdot

Lisätiedot

SUOM.EN PANKKI VU QSIKIRJA HELSINGISSÄ 1937 XVII VUO SIKERTA LAATINUT SUOMEN PANKIN TILASTO~OSA~TO

SUOM.EN PANKKI VU QSIKIRJA HELSINGISSÄ 1937 XVII VUO SIKERTA LAATINUT SUOMEN PANKIN TILASTO~OSA~TO SUOM.EN PANKK 936 VU QSKRJA LAATNUT SUOMEN PANKN TLASTO~OSA~TO XV VUO SKERTA HELSNGSSÄ 937 HELSNK 0s7 V.\,TfONEUVOSTON KRJAPANO Täten saatetaan julksuuteen Suomen Pankn vuoskrjan setsemästosta vuoskerta,

Lisätiedot

TEOLLISUUSTILASTOA INDUSTRISTATISTIK

TEOLLISUUSTILASTOA INDUSTRISTATISTIK SUOMEN VIRALLINEN TILASTO FIN LANDS OFFICIELLA STATISTIK XVIII A TEOLLISUUSTILASTOA 53 VUONNA 936 INDUSTRISTATISTIK 53 ÀR 936 STATISTIQUE DES INDUSTRIE DE FINLANDE ANNÉE 936 HELSINKI 937 Alkusanat. T

Lisätiedot

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 MAANTASOKERROS 1/ / ARK - house

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 MAANTASOKERROS 1/ / ARK - house tk, J e, hu p rr, Ä, 9,,, Ä Ä Ä 9,, 9 h vut tk k D uk, C lut, kpk C tr, rv tr C9, y e yv tt t rv lkr tl lut e pll t-k-hu kek u v pt + C C tr C9 tr lut C, C C, yp + phu te kt kpl bet uur rv gr ttpe t +

Lisätiedot

Rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä. 3. Rekisterin nimi

Rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä. 3. Rekisterin nimi Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä N im i: Res p o ndeo Oy Y -t u nnus : 2 6 2 2 6 8 4-1 O s oit e: Ität u ulenkuja 11, 02100 E s p oo 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa E lisa Tiilimäki

Lisätiedot

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp.

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp. PP Roolkäyttäytymsanalyys Roolkäyttäytymsanalyys Rool: Krjanptäjä Asema: Laskentapäällkkö Organsaato: Mallyrtys Tekjä: Matt Vrtanen 8.0.0 Tämän raportn on tuottanut: MLP Modular Learnng Processes Oy Äyrte

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 1138. Valtioneuvoston asetus. terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta annetun asetuksen eräiden säännösten kumoamisesta

SISÄLLYS. N:o 1138. Valtioneuvoston asetus. terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta annetun asetuksen eräiden säännösten kumoamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2000 ulkastu Helsngssä 22 päänä joulukuuta 2000 N:o 1138 1143 SISÄLLYS N:o Su 1138 altoneuoston asetus teeydenhuollon okeustuakeskuksesta annetun asetuksen eäden säännösten kumoamsesta...

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Esitä koherentin QAM-ilmaisimen lohkokaavio, ja osoita matemaattisesti, että ilmaisimen lähdöstä saadaan kantataajuiset I- ja Q-signaalit ulos.

Esitä koherentin QAM-ilmaisimen lohkokaavio, ja osoita matemaattisesti, että ilmaisimen lähdöstä saadaan kantataajuiset I- ja Q-signaalit ulos. Sgnaalt ja järjestelmät Laskuharjotukset Svu /9. Ampltudmodulaato (AM) Spektranalysaattorlla mtattn 50 ohmn järjestelmässä ampltudmodulaattorn (AM) lähtöä, jollon havattn 3 mpulssa spektrssä taajuukslla

Lisätiedot

1, MITÄ TARKOITETAAN SEURAAVILLA TERMEILLÄ:

1, MITÄ TARKOITETAAN SEURAAVILLA TERMEILLÄ: KRANPDON TNTT 14.4.2014 LAY/OTK OT: Vst jkseen kysymykseen erllselle pperlle (must merktä nm myös krjnptu"t.u"ppern). ös et vst jhnkn kysymykseen, jätä nmetty vstuspper myös kysesen tehtävän slt' rrävär:

Lisätiedot

A = B = T = Merkkijonon A osamerkkijono A[i..j]: n merkkiä pitkä merkkijono A:

A = B = T = Merkkijonon A osamerkkijono A[i..j]: n merkkiä pitkä merkkijono A: Merkkjonot (strngs) n merkkä ptkä merkkjono : T T T G T n = 18 kukn merkk [], mssä 0 < n, kuuluu aakkostoon Σ, jonka koko on Σ esm. bttjonot: Σ = {0,1} ja Σ = 2, DN: Σ = {,T,,G} ja Σ = 4 tetokoneen aakkosto

Lisätiedot

RIIHIMÄEN MELUSELVITYS 2008

RIIHIMÄEN MELUSELVITYS 2008 S rj v Pljärv Pä väylly Rj Rjr R T Päväv v Oj Lä öyälä äää j Prj Sr rä v rj I vä Vh Sj U Rääyää hh rj P J Pl rä Ar rvj Al-A Pr löyrä l Th Plr Pä Plä h Uh Tv Tl Oj Slä Rj Al v Prä-r Tl Ojrä Rää Läj Vjh

Lisätiedot

3 *ä;r ä:e 5ä ä{ :i. c oo) S g+;!qg *r; Er ; l[$ E ;;iä F:ä ä :E ä: a bo. =. * gäf$iery g! Eä. a is äg*!=."fl: ä; E!, \ ins:" qgg ;._ EE üg.

3 *ä;r ä:e 5ä ä{ :i. c oo) S g+;!qg *r; Er ; l[$ E ;;iä F:ä ä :E ä: a bo. =. * gäf$iery g! Eä. a is äg*!=.fl: ä; E!, \ ins: qgg ;._ EE üg. t AJ 1., t4 t4 \J : h J \) (.) \ ( J r ) tḡr (u (1) m * t *h& r( t{ L.C g :LA( g9; p ö m. gr iop ö O t : U 0J (U.p JJ! ä; >

Lisätiedot

Kristuksen syntymän kalanda kreikaksi

Kristuksen syntymän kalanda kreikaksi Krstuks syntymän klnd krekk 1 F G7 7 G7 K ln es pe Hrs tu n th Hrsts j n U r n rn, n r hn des, j n n rn gl ln de n n he, p, V, r, n ne rs n p strhn Vthem he r ks ms k p ss, ss. l, 9 7. 8. F G7 7 G7 En

Lisätiedot

Valtuustoon nähden sitovat mittarit

Valtuustoon nähden sitovat mittarit Valtuustoon nähden stovat mttart 2018 28.8.2018 Valtuustomttart 2018 Tamm-kesäkuun toteuma e vaad tomenptetä ero tavotteeseen +/- 2 %, e tomenptetä vaat tomenptetä 2 Latoshodon nettotomntamenojen osuus

Lisätiedot

Jakotukit / tarvikkeet

Jakotukit / tarvikkeet Jakotukit / tarvikkeet Tuote LVI-numero Pikakoodi 2022115 BF71 VM 2X3/4 EURO VM 3X3/4 EURO VM 4X3/4 EURO VM 5X3/4 EURO VM 6X3/4 EURO VM 7X3/4 EURO VM 8X3/4 EURO VM 9X3/4 EURO VM 10X3/4 EURO VM 11X3/4 EURO

Lisätiedot

LIITE 5. Pisteet. YLIOPISTOVERTAILU - Yritysnäkökulma 1,6 1,4 1,2 1 0,8 0,6 0,4 0,2. Vuosi. Pisteet 1,6 1,4. Oikeus tieteellinen 1,2 1 0,8 0,6 0,4 0,2

LIITE 5. Pisteet. YLIOPISTOVERTAILU - Yritysnäkökulma 1,6 1,4 1,2 1 0,8 0,6 0,4 0,2. Vuosi. Pisteet 1,6 1,4. Oikeus tieteellinen 1,2 1 0,8 0,6 0,4 0,2 LIITE 5,6,4,,8,6,4, HY Teologinen Humanis tinen Oikeus tieteellinen Y hteis kuntatieteellinen Ps y kologia Kas v atus tieteellinen Maatalous - mets ätieteellinen Lääketieteellinen Hammas lääketieteellinen

Lisätiedot