Kiinteistökatselmus 2 (14)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiinteistökatselmus 2 (14)"

Transkriptio

1

2 Kiinteistökatselmus 2 (14) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohde sijaitsee Kurikassa osoitteessa Tuiskulansuora Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Tämän raportin lähteenä käytetään Tuiskulan koulukiinteistöihin tehtyjä sisäilmatutkimuksia. Katselmuksen kohteena on kahden erillisen rakennuksen kokonaisuus. Vanha puurakenteinen koulurakennus, joka on valmistunut kouluksi vuonna 1903 ja uudemmasta kivirakennuksesta joka on valmistunut Molemmat rakennukset ovat 1,5-kerroksisia. Kiinteistöihin on tehty parannuksia ja korjauksia vuosien aikana. Viimeisin peruskorjaus on tehty vuonna 1983 ja silloin ulkoseinille on asennettu lasivillasta 50 mm lisäeriste. Samassa yhteydessä on uusittu lattiamatot ja ulkoseinille on asennettu höyrynsulkumuoveja. Koulurakennusten ilmanvaihtoa on viime vuosina uudistettu ja tehostettu. Rakennuksessa on maalämpö. Kurikan kaupungin Tilapalvelu yksikkö sai syksyllä 2017 ilmoituksen sisäilmahaitoista. Ilmoituksen perusteella tilattiin ulkopuolinen rakennusterveysasiantuntija suorittamaan sisäilmatutkimuksia. ULKOPUOLISET RAKENTEET Puukoulu Koulun ulkopuoliset rakenteet ovat perusparannuksen tarpeessa. Puukoulun etupiha on korkeammalla kuin takapiha. Tästä syystä pihavedet valuvat rakennukseen päin. Rakennuksessa on tuulettuva alapohja, jonne sadevedet valuvat ja aiheuttavat alapohjan rakenteelle ylimääräistä kosteusrasitusta. Vesi on saanut perustusten alla aikaan maan pakenemista. Kiinteistön sadevesijärjestelmässä on puutteita. Sadevedet ohjataan vain osittain pois kiinteistön välittömästä läheisyydestä. Puukoulun etupihan puolella on pensasistutuksia jotka aiheuttavat ylimääräistä kuormitusta ulkoseinälle ja perustuksille. Rakennuksen salaojien kuntoa tai olemassaoloa ei pystytty tarkastamaan talviolosuhteiden vuoksi.

3 Kiinteistökatselmus 3 (14) Kuva 1. Sade- ja sulamisvedet kulkeutuvat alapohjaan tuuletusluukun kautta. Kuva 2. Maa on paennut perustusten alta. Kivikoulu Kivikoulun ulkopuoliset rakenteet ovat samassa kunnossa kuin puukoulunkin ja ne ovat perusparannuksen tarpeessa. Samassa yhteydessä tulee myös korjata portaiden puuosat. Kivikoulun etupihalla on myös muutamia istutuksia, jotka ovat liian lähellä koulua. Kivikoulun sadevesiä ei ohjata pois rakennuksen ympäriltä ja se aiheuttaa perustuksille ylimääräistä rasitusta. Rakennuksessa on tuulettuva alapohja, jonne sadevedet valuvat ja aiheuttavat alapohjan rakenteelle ylimääräistä kosteusrasitusta.

4 Kiinteistökatselmus 4 (14) SISÄPUOLISET TILAT Puukoulu Rakennuksen seinät ovat maalattua lastulevyä ja kipsilevyä. Lattioissa on kauttaaltaan muovimatto. Jalkalistat ovat monessa paikkaa puiset. Rakennukseen on asennettu ulkoseinille lisälämmöneriste vuonna 1983 Pinnat ovat siistit mutta vuosien aikana kuluneet. Lattiamatot ovat joissakin tiloissa kuprulla ja mattojen saumoissa havaittiin halkeamia. Alakatoissa havaittiin tummumista niissä kohdissa joissa on nauloja. Jäljet viittaavat puutteelliseen yläpohjan eristykseen. Sisäpinnat ovat pintaremontin tarpeessa ja päällekkäin olevat lattiamatot tulee poistaa. Sisäilmatutkimuksessa tehtyjen havaintojen perusteella puukoulun alakerrassa suoritettiin rakenteiden tiivistyksiä ja kaikkia1. kerroksen lattioiden ja seinien liitoskohdat tiivistettiin elastisella massalla. Keittiöstä poistettiin vanha lattiamatto ja alapohjan eristeet uusittiin puupohjaisella puhallusvillalla. Osassa tiloissa on kaksi lattiamattoa päällekkäin ja ne voivat aiheuttaa sisäilmahaittaa, jos olosuhteet ovat otolliset ja matot alkavat reagoida liiman kanssa. Puukoulun yläkerrassa on koulumuseo. Tilat ovat kylmillään ja alkuperäisessä kunnossa. Yhdessä museohuoneessa havaittiin paljon vesivaurion jälkiä katossa, mutta niiden ajankohtaa ei pystytty todentamaan. Yläkerrassa on rehtorin ja terveydenhoitajan yhteinen työtila, joka on pinnoiltaan hyvässä ja siistissä kunnossa. Kuva 3. Kupruilevaa lattiamattoa.

5 Kiinteistökatselmus 5 (14) Kuva 4. Koulumuseon katossa on vesivaurion jälkiä. Kuva 5. Rehtorin huoneessa piipun juuresta on tullut vettä.

6 Kiinteistökatselmus 6 (14) Kuva 6. Yleiskuva puukoulun luokkahuoneesta. Kivikoulu Kivikoulun väliseinät ovat tasoitettua tiiltä ja pinnoitteet ovat monin paikoin irtoamassa ja seinissä on runsaasti halkeamia. Lattiamateriaalina on muovimatto, jonka saumoissa havaittiin halkeamia. Sisäilmaraportin perusteella kivikoulussa suoritettiin rakenteiden tiivistyksiä ja kaikkia 1. kerroksen lattioiden ja seinien liitoskohdat tiivistettiin elastisella massalla. Alakerran liikuntasalin katossa oli akustiikkalevynä villapintainen lasivilla ja sen päällä harvalaudoitus. Harvalaudoituksen päälle asennettiin kipsilevyt, ettei lasivillasta pääse huoneilmaan teollisia kuituja.

7 Kiinteistökatselmus 7 (14) Kuva 7. Seinien halkeamia. Kuva 8. Liikuntasalin levytetty alakatto.

8 Kiinteistökatselmus 8 (14) PERUSTUKSET, ULKOSEINÄT SEKÄ ALA- JA YLÄPOHJAT Puukoulu Rakennuksen perustukset ovat luonnonkivestä. Alapohja on tuulettuva, mutta rakennuksen ympäriltä sade- ja sulamisvedet valuvat rakennuksen alle. Maa-aines rakennuksen alla on multaa ja hiekkaa, jotka sitovat kosteutta itseensä. Kosteuden ja huonon tuulettuvuuden vuoksi alapohjassa on lahovaurioita ja se on osittain romahtanut. Rakennuksen ala-, väli- ja yläpohjissa on eristeenä sammalta, kutterilastua ja savea. Alapohjassa on havaittu laudoituksen lahoamista. Vesikatolla peltikatteen alla ei ole aluskatetta. Yläpohjan laudoituksessa havaittiin runsaasti vesijälkiä. koska yläpohjan eristeet ovat orgaanisia, aiheuttaa kondessivesi suurta haittaa ja terveysriskin kastellessaan eristeet. Eristemateriaalit tulee vaihtaa ja asentaa aluskate peltikatteen alle. Kaikki ala-, väli- ja yläpohjaeristeet tulee uusia ja alapohja korjata ja rakentaa uudelleen. Rakennuksen ala-, väli- ja yläpohjat ovat puurakenteiset ja eristeenä on orgaanisia materiaaleja, jotka ovat vaurioituneet kosteudesta ja tulleet teknisen käyttöikänsä päähän. Ulkoseinät ovat siistissä kunnossa, mutta vaativat huoltomaalausta ja puuosien korjausta. Ulkoseinien rakenteen sisältä löydettiin mikrobivaurio sisäilmatutkimuksissa ja sen vuoksi rakenteita tiivistettiin ja suoritettiin ilmastoinnin parannustöitä. Peltikate on maalattu ja päällepäin hyväkuntoinen. Peltikatteen aluslaudoitus on paikoitellen huonokuntoinen ja niissä havaittiin lahovaurioita. Katon läpi tulevien piippujen läpiviennit eivät ole tiiviitä ja niistä on päässyt vettä yläpohjaan sekä rehtorin huoneeseen. Piipuista puuttuvat hatut ja näin ollen sadevesi pääsee piippujen kautta sisälle rakennukseen. Rakennuksen ikkunoita on korjattu kesän 2017 aikana. Ikkunoiden sisäpintaan on asennettu kiinteä lämpöelementtilasi. Vanhat ikkunat ovat paikoin huonokuntoiset ja lahonneet. Ulko-ovet eivät ole tiiviitä ja ne pitää uusia. Kuva 9. Painunutta alapohjarakennetta.

9 Kiinteistökatselmus 9 (14) Kuva 10. Romahtanutta alapohjaa. Kuva 11. Yläpohjan vaurioituneuta aluslaudoitusta.

10 Kiinteistökatselmus 10 (14) Kuva 12. Yläpohjan sekalaista eristettä. Kuva 13. Yläpohjan laudoituksessa on runsaasti kondessiveden aiheuttamia vesijälkiä.

11 Kiinteistökatselmus 11 (14) Kuva 14. Piipun läpivienti ei ole tiivis ja harjalla näkyviä vaurioitunutta laudoitusta. Kuva 15. Ulkoseinän puuverhous ja ikkunat ovat kunnostuksen ja uusimisen tarpeessa.

12 Kiinteistökatselmus 12 (14) Kivikoulu Rakennuksen perustukset ovat luonnonkivestä ja betonista. Alapohja on tuulettuva, mutta rakennuksen ympäriltä sade- ja sulamisvedet valuvat rakennuksen alle. Maa-aines rakennuksen alla on multaa ja hiekkaa, jotka sitovat kosteutta itseensä. Rakennuksen alapohjan eristeenä ovat kivi- ja lasivilla, sellueriste ja sammal. Eristeet eivät toimi keskenään ja alapohja on riskirakenne. Erilaiset eristeet aiheuttavat kastepisteen muodostumisen väärään paikkaan rakennetta ja estävät hengittäväksi tarkoitettua rakennetta toimimasta kunnolla. Rakennuksen ala-, väli- ja yläpohjat ovat puurakenteiset ja eristeenä on orgaanisia materiaaleja, jotka ovat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän. Sisäilmatutkimuksen perusteella alapohjan ja seinien liitoskohdat on tiivistetty, ettei rakenteista tule korvausilmaa ja epäpuhtauksia huoneilmaan. Ulkoseinät ovat muurattua tiíltä, joka on rapattu. Rappauspinnoite irtoilee ulko- ja sisäpuolella. Vesikatteena on huopakate, joka näyttää päällisin puolen olevan ehjä ja hyvä kuntoinen. Läpivientien tiiviyttä ei pystytty tarkastamaan. Yläpohjan eristeitä ei pystytty todentamaan, koska kylmään ullakkotilaan ei ollut kunnollista pääsyä. Rakennuksen ikkunoita on korjattu kesän 2017 aikana. Ikkunoiden sisäpintaan on asennettu kiinteä lämpöelementtilasi. Vanhat ikkunat ovat paikoin huonokuntoiset ja lahonneet. Ulko-ovet eivät ole tiiviitä ja ne pitää uusia. TALOTEKNISET JÄRJESTELMÄT Puukoulu Puukoulussa on ollut päällekkäin kolmea eri ilmanvaihtojärjestelmää. Vanha painovoimainen ilmanvaihtohormisto, huippuimurit ja koneellinen ilmanvaihto. Puukoululla on ollut useampia luokkatilakohtaisia ilmanvaihtokoneita. Sisäilmatutkimusten perusteella alkuvuodesta 2018 suoritettiin ilmanvaihdon parannustöitä ja päällekkäisiä järjestelmiä poistettiin käytöstä. Painovoimaiset ilmanvaihtoventtiilit peitettiin ja tiivistettiin. Luokkatilakohtaiset ilmanvaihtokoneet ja huippuimurit poistettiin ja tilalle asennettiin uusi ilmanvaihtokone, joka huoltaa useampaa tilaa. Tämän myötä ilmanvaihto saadaan parempaan tasapainoon. Ilmanvaihtokoneet säädettiin mahdollisimman tasapainoon ulkoilman kanssa, että rakenteista tuleva korvausilma saadaan mahdollisimman vähäiseksi. Yläkerran rehtorin huoneessa lämpötila nousee käyttäjän kertoman mukaan helposti. Huoneesta puuttuu korvausilma. Puukoulussa havaittiin katselmuksessa useita maadoittamattomia pistorasioita, jotka voivat aiheuttaa turvallisuusriskin. Valaistus on pääosin hyvä, mutta vessoissa on heikko valaistus. Kiinteistössä on vanhat sulakkeet ja sulaketauluille on vapaa pääsy. Sulaketaulut täytyy suojata, etteivät sivulliset pääse vapaasti koskemaan sulakkeisiin.

13 Kiinteistökatselmus 13 (14) Kuva 16. Kiinteistöissä on runsaasti maadoittamattomia pistorasioita. Kuva 17. Sulaketauluille on vapaa pääsy. Kivikoulu

14 Kiinteistökatselmus 14 (14) Kivikoulussa on käytössä luokkakohtaisia ilmanvaihtokoneita. Kivikoulussa on yksi opetusluokka, liikuntasali, tekstiilityö- ja musiikkiluokat. Yläkerran musiikkiluokassa oli katselmushetkellä tunkkainen ja kuuma ilma vaikka luokka ei ollut käytössä. Sisäilmatutkimusten perusteella ilmanvaihtoa on säädetty ja huippuimurit on poistettu käytöstä ja vanhat painovoimaiset ilmanvaihtoluukut on peitetty ja tiivistetty. Liikuntasaliin asennettiin oma ilmanvaihtokone. Kivikoulussa on käytössä maadoittamattomia pistorasioita. Kiinteistössä on vanhat sulakkeet ja sulaketauluille on vapaa pääsy. Sulaketaulut täytyy suojata, etteivät sivulliset pääse vapaasti koskemaan sulakkeisiin. Valaistus on pääosin hyvä, mutta vessojen valaistus on huono ja kellertävä. PIILOSSA OLEVAT RAKENTEET Katselmus suoritettiin pääosin silmämääräisesti hyödyntäen aikaisemmin suoritettua sisäilmatutkimuksen aikana tehtyjä rakenneavauksia. Suurimmat riskit joita ei havaittu liittyvät puukoulun hirsirunkoon ja sen alimpien hirsien kuntoon. AIKATAULUT JA KUSTANNUSARVIOT Taulukossa 1. on esitetty toimenpiteet joita rakennukselle tulee tehdä ja kustannusarvion kyseisestä työstä. Toimenpide Toteusvuosi Kustannusarvio Sisäpintojen korjaus Ala-, väli- ja yläpohjien korjaustyöt Katon korjaus Hulevesijärjestelmän asennus sekä pintamaiden paran- nus Sähköistyksen parantaminen Ovien ja ikkunoiden uusiminen Putkistosaneeraus Julkisivujen korjaus Ulkoseinien lisäeristyksen purkaminen ja puukuitueristeen asentaminen Hirsirungon korjaus (varaus) Yhteensä Taulukko 1. Toimenpiteet ja kustannusarviot.

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteena oli vuonna 1906 koulukäyttöön rakennettu hirsirunkoinen puurakennus. Rakennuksessa on kellaritilaa ja rakennus on puoliksi rossipohjainen.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Säntin koulu

Kiinteistökatselmus Säntin koulu Kiinteistökatselmus Säntin koulu 30.01.2018 TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteena oli vuonna 1927 koulukäyttöön rakennetut hirsirunkoiset puurakennukset. Toinen rakennus sisältää kaksi luokkahuonetta, teknisenluokan

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikan Jurvassa osoitteessa kynttiläkuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Luovan koulu

Kiinteistökatselmus Luovan koulu Kiinteistökatselmus Luovan koulu 21.3.2018 Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Oppaanmäentie 89, 61230 Luopa. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (14) Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, Koskue.

Kiinteistökatselmus 2 (14) Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, Koskue. Kiinteistökatselmus 2 (14) TAUSTATIEDOT Rakennukset sijaitsevat Jalasjärven Koskuella osoitteessa Tampereentie 1566, 61720 Koskue. Katselmuksen kohteena olivat vuosina 1888 (B rakennus) ja 1959 (A rakennus)

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (12)

Kiinteistökatselmus 2 (12) Kiinteistökatselmus 2 (12) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Jokipiintie 2, 61280 Jokipii. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (13)

Kiinteistökatselmus 2 (13) Kiinteistökatselmus 2 (13) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulutie 7, 66300 Jurva. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Ruotumiehentie 6, 61310 Panttila. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen kohteena

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Seinäjoentie 1010 61270 LUOPA- JÄRVI. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu

Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu Kiinteistökatselmus Hirvijärven koulu 19.3.2018 Kiinteistökatselmus 2 (17) TAUSTATIEDOT Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulukuja 2, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu

Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu Kiinteistökatselmus Jurvan yhtenäiskoulu 1-6 21.2.2018 Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa peurantie 5, 66300 Jurva. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (10)

Kiinteistökatselmus 2 (10) Kiinteistökatselmus 2 (10) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa kauppilantie 3, 61600 Jalasjärvi. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta. Katselmuksen kohteena

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten

5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 1. 1. Julkisivu, sisäänkäynnit 2. Julkisivu pääty 3. Julkisivu, takaa 4. Julkisivu, toinen pääty 5. Sisäänkäyntiportaat 6. Kattovedet tulevat seinän viereen maahan ja roiskuvat perustuksia vasten 2. 7.

Lisätiedot

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulun alasiivessä tehtiin entisten tutkimuksien toimenpide-ehdotusten mukaisesti levyulkoseinien purku, jotta ulkoseinän rakenteet nähtiin

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00 1 9 Kurikantie 7, 61300 Kurikka Liikerakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 10.00 2 9 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (12) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Koulupolku 3, 61300 Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA 1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA Johdanto Tämän kuntotutkimuksen lähtökohtana oli selvittää Porin kaupungin omistamien Sahamäenkadun 1-3, 5-7

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Case Haukkavuoren koulu

Case Haukkavuoren koulu Case Haukkavuoren koulu 26.4.2018 Antti Ahola RI, RTA (VTT-C-20929-26-15) Oy Insinööri Studio Haukkavuoren koulu Oppilaita noin 350 Rakennusvuosi 1961 Neljä kerrosta ja kylmä ullakko kerrosala 7206 m2

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU REMONTTIKUVAUS Kiinteistö: rv. 1954 (laajennusosa 1987). Kiinteistön vanha osa 2krs. Kiinteistöä ei ole aikaisemmin peruskorjattu. Remontti käsittää: - 1. Yläkerran wc:n remontointi, yläpohjan eristeen

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus Kankaan koulu

Kiinteistökatselmus Kankaan koulu Kankaan koulu 3.4.2018 2 (10) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Kiskontie 20, 61300 Kurikka. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti 2/9 Rekkatie 3 80100 Joensuu Tapani Hirvonen Kiteen kaupunki / Tekninen keskus Kiteentie 25 82500 Kitee Kohde Tuhkala

Lisätiedot

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus

TARKASTUS Inkoon terveyskeskuksen kunnon tarkastus TARKASTUS 1 / 12 Sisällysluettelo... 3 Räystäät ja tuuletus... 4 Vesikate ja alusrakenne... 5 Läpiviennit... 6 Kattoristikot... 7 Muuta... 10 Pohjakuva... 11 Suositeltavat toimenpiteet... 12 2 / 12 Toimeksianto

Lisätiedot

ctrap kohdeesimerkkejä

ctrap kohdeesimerkkejä ctrap kohdeesimerkkejä Kuvataidelukio Hki Kaksoislaattapalkisto rakenne välipohjissa. Orgaanista eristemateriaalia, mm. olkia sekä rakennusaikaista puu- ynnä muuta rakennusmateriaalia. Eristemateriaali

Lisätiedot

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy RAPORTTI Tuusulan kunta/ Tilakeskus Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Kohde on Hyrylässä Ajomiehentiellä sijaitseva vanha kauppiastalo ( tila 3:282 ). Rakennus

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

LAY A-siipi, korjaukset YTHS

LAY A-siipi, korjaukset YTHS LAY A-siipi, korjaukset YTHS Katariina Laine, Vahanen Oy 1 Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa 29.10-1.11.2012

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE?

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? KOSTEUSVAURIOT JA MUUT SISÄILMAONGELMAT Juhani Pirinen 15.10.2014 Hieman kosteusvaurioista Kosteuden lähteet SADE, LUMI PUUTTEELLINEN TUULETUS VESIKATTEEN ALLA TIIVISTYMINEN

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia

Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia Espoon homekoulut: ongelmien syitä ja ratkaisuehdotuksia Lautakuntien iltakoulu 28.11.2013: Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta Svenska room Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto Jarmo Nieminen Koulurakennusten

Lisätiedot

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS Svapa Oy Muurarinkatu 2, 92120 Paavo Koskela p. 050 529 0012, paavo.koskela@svapa.fi www.svapa.fi 1(4) Pikku Soini Tontti 1,, kuntoarvio hinnan määritystä varten

Lisätiedot

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018

Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Arabian korttelitalo, Berliininkatu 4-6 Uudet sisäilmakorjaukset - kesä ja syksy 2018 Maria Lähdemäki Projektipäällikkö Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala 9.5.2018 1 Tilanne loppuvuodesta

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom 1512197 6.1.215 Loviisan kaupunki Haddom skola Haddomintie 14, 7945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 1514 Lahti Puh. +358 2 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA 5 1.1

Lisätiedot

Rakennuksen kuntotarkastus

Rakennuksen kuntotarkastus Rakennuksen kuntotarkastus Kohde: Laatija: Tonttula, Tonttulantie 15, 92180 Lapaluoto Jyrki Määttä, tarkastusarkkitehti Raahen kaupunki, Rakennusvalvonta Ruskatie 1, 90240 Pattijoki puh. 040-830 3153 jyrki.maatta@raahe.fi

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

Talotutkimus Kairitek Oy. Ruukin koulu Vanhan puurakenteisen koulun kuntotarkastus

Talotutkimus Kairitek Oy. Ruukin koulu Vanhan puurakenteisen koulun kuntotarkastus Talotutkimus Kairitek Oy Ruukin koulu Vanhan puurakenteisen koulun kuntotarkastus Talotutkimus Kairitek Oy 25.5.2010 Talotutkimus Kairitek Oy Tarkastusselostus 25.5.2010 Ruukin koulun vanhan puurakenteisen

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051321701024

Raportti Työnumero: 051321701024 Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Sami Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Raportti Työnumero: 051321701024 Kohde: Toimeksianto: Okt Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Home-epäilyn tutkiminen Tutkimus pvm: 13.9.2013

Lisätiedot

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi Tarkastuskäynti 15.2.2019 Kohdetiedot: Rantamakasiini, 280 m 2 Eteläranta 5, 28100 Pori Rakennusvuosi 1896, Cafe Jazz kahvilatoiminta vuodesta 1985, Rakennusperintölailla suojeltu rakennus Uusrenessanssi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT Homevaurioiden tutkimisessa pääongelma ei liity: Näytteenoton tekniseen osaamiseen (ulkoisen kontaminaation estäminen,

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

MAJALAN KOULU tekninen riskiarvio ja kuntotutkimus. Tähän tarvittaessa otsikko

MAJALAN KOULU tekninen riskiarvio ja kuntotutkimus. Tähän tarvittaessa otsikko MAJALAN KOULU tekninen riskiarvio ja kuntotutkimus Tähän tarvittaessa otsikko TAUSTAA JA TUTKIMUKSEN TEKIJÄT Tutkimuksen tekijä Insinööritoimisto K-S Kitapa Oy / Hannu Leisimo (RI, Rakennusterveysasiantuntija,

Lisätiedot

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Satamatie 15 90520 Oulu Liikelaitos Oulun Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Matias Pirttimaa TUTKIMUKSEN TEKIJÄT Instaro Oy

Lisätiedot

MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Marko Pirttilä (PKM) 53540 0400 466 458 marko.pirttila@tehokuivaus.fi Sivu 1 / 11

MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Marko Pirttilä (PKM) 53540 0400 466 458 marko.pirttila@tehokuivaus.fi Sivu 1 / 11 marko.pirttila@tehokuivaus.fi Sivu 1 / 11 TILAAJA: Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 PORI Hirvikoski Pia 040 520 4517 pia.hirvikoski@oikeus.fi KOHDE: Kirkkokatu 17 Kirkkokatu 17 28900 PORI Vakuutusyhtiö:

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut 4.4.2018 Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: 1903-1937 Tuiskulan koulut Rakennusala:- Käyttötarkoitus: koulu Tuiskulansuora 126 Tilavuus: - 61300 Kurikka Kerrosluku:

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS : VARASTO-/TALLIRAKENNUS Kotka, Langinkoski 05/2010 Suhonen, Järvinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu 1. Yleistä 1.1. Ajankohta Kuntotutkimus suoritettiin kahden päivän aikana 11. 12.5.2010. 1.2. Työn

Lisätiedot

MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Marko Pirttilä (PKM) Sivu 1 / 10

MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Marko Pirttilä (PKM) Sivu 1 / 10 marko.pirttila@tehokuivaus.fi Sivu 1 / 10 TILAAJA: Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 PORI Hirvikoski Piia 040 520 4517 KOHDE: Pitkäkarintie 21 Pitkäkarintie 21 29100 LUVIA Vakuutusyhtiö: Vahinkonumero:

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS

HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS HÅKANSBÖLEN KARTANO, PEHTOORIN TALO HORMITUTKIMUS Tutkimuksen ajankohta: vko 41 / 2006 Raportin päiväys: 19.10.2006 Tilaajan yhteyshenkilö: Vantaan Kaupunki Per Andersson, 040 5939212 Kuntotutkimuksen

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 Kohde: Kämmekänkuja 7 60100 Seinäjoki Tilaus 24.9.2014: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Omakotitalon

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Kuntotarkastus / tutkimus Tuiskulan koulut

Kuntotarkastus / tutkimus Tuiskulan koulut Kuntotarkastus / tutkimus Tuiskulan koulut 14-29.11.2017 Kohde: Pinta-ala: n.680 m² Rakennusvuosi: 1903-1937 Koulutalot Rakennusala: - Käyttötarkoitus: koulu Tuiskulansuora 126 Tilavuus: - 61300 Kurikka

Lisätiedot

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä Tämä korjaustarveselvitys pohjautuu kiinteistöstä 2010 laadittuun kuntoarvioon. Kiinteistön perustiedot löytyvät isännöitsijätodistuksesta. Kiinteistön

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013 1(8) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta 29.08.2013 2(8) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA. Kirkonkylän alakoulu. Korjattavuusarvio P27815

TUUSNIEMEN KUNTA. Kirkonkylän alakoulu. Korjattavuusarvio P27815 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Korjattavuusarvio 1 (19) S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUUSNIEMEN KUNTA Kirkonkylän alakoulu Korjattavuusarvio P27815 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Verkkovajan restaurointi

Verkkovajan restaurointi Riihen restaurointi Pahoin vuotanut, tiensä päähän tullut vanha pärekatto uusittiin. Vuotavan katon aiheuttamat lahovauriot vesikaton ja välikaton rakenteissa korjattiin entisen kaltaiseksi. Päätyseiniä

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu 3 08100 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie 4 PL 71,

Lisätiedot

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS

RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS RAPORTTI NISSNIKUN ALAKOULU HAJUHAITTASELVITYS Raportti 2 (5) Sisällys 1 Tarkastuksen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja tilaaja... 3 1.2 Tekijä ja ajankohta... 3 1.3 Tarkastuksen tavoite ja tutkimusmenetelmät...

Lisätiedot

VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS MIKA RUOTSALAINEN

VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS MIKA RUOTSALAINEN VUOSINA 1899 JA 1928 RAKENNETTUJEN RIVITALORAKENNUSTEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS RTA 3 LOPPUTYÖ MIKA RUOTSALAINEN LOPPUSEMINAARIESITYS JOHDANTO Historian havinasta nykypäivään Asuinkäytössä

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 Tattikuja 3, 62510 Evijärvi Omakotitalon kuntokartoitus 14.10.2015 klo 14.30 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 2/9 Tilaus 6.10.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto /

Lisätiedot

s u s t a i n a b l e l i v i n g T o w n h o u s e T u u s u l a

s u s t a i n a b l e l i v i n g T o w n h o u s e T u u s u l a s us t a ina b le li vin g Townhouse Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS Tuusula Kaupunginosa: Rykmentinpuisto Kortteli: 5708 Tontin omistus: Oma Tontin pinta-ala: 2354m2 rakennuttaja Trä Kronor Oy Ab Y-tunnus

Lisätiedot

Kuntotarkastus Asuinrakennus

Kuntotarkastus Asuinrakennus 1 (6) Kuntotarkastus Asuinrakennus Talonmiehen asunto Urheilukatu 3 18100 HEINOLA Sisällysluettelo 2 (6) 1 TARKASTUSKOHDE... 3 1.1 Yleistiedot... 3 1.2 Lähtötiedot ja katselmuksen tarkoitus... 3 2 HAVAINNOT...

Lisätiedot

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 21.8.2006 VESIKATTOSELVITYS Tammirinteen vastaanottokoti Tammirinteentie 2 01760 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Projektipäällikkö, insinööri (AMK) VESIKATTOSELVITYS/

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

TARKASTUSRAPORTTI. Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki. 18.8.2014 Saneeraustekniikka Sartek Oy RI/ PKM Juha Kähkönen

TARKASTUSRAPORTTI. Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki. 18.8.2014 Saneeraustekniikka Sartek Oy RI/ PKM Juha Kähkönen TARKASTUSRAPORTTI Puutteenperäntie 1-12 88470 Kontiomäki 18.8.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen TARKASTUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 1-12, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon kunta

Lisätiedot