S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon"

Transkriptio

1 S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

2 SISÄLLYSLUETTELO OSA IV Sivu 37 6 Karttalehti 2134 LAMMI (08-12 ) 407 " 2143 PADASJOKI 425 " 2144 KAIPOLA 434 " 2233 JÄMSÄ 438 " 3111 LAHTI 461 " 3112 HEINOLA SYSMÄ 490 Yhteenveto TV L: n Hämeen piirin massoista peruskartta ( 1 : ) ja 1 : lehdittäin miljoonina m 3.

3 370-2.) b muojo ;atlima RniWnsanr i Isola Harjmn -ydinahie(.-:d1a B-luokan ainesta on S. Liepeet ovatlietteistä hiekkaa. Kerrospaksuus on keskimäfl.rin 5 ni. Pinta-ala on 4 ha. Aine s on 'f-)i ;.i.l.uokk;ia C. Kokonaisrnassamdärd on m 3., josta arvioit u, 9 B rna, C :i rn ". Muodosturna 2 Laurila Harjun kdyttökelpoisia osa on Laurilan talosta 1änsil4 oteeseen olevat seiiinteet. Aines ja pailioin pä.5,11äki.n on heikosti lajittunutta. Kerros - paksuus on suurimmillaan 15 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - Q ala on 8 ha. Aines on pdäluokkaa C. Kokonaismassamäärä on josta arvioita B rn. 3, C m3. Muodosturna 3 Rant a Pinnaltaan heikosti lajittumit harjuun kuuluva muodosturna, jossa el C.ir' leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat rn3. Muociostunian käyttöä rajoittaa tiestö ja asutus. Ailuodosturna 4 Vdrränkiv i Pieni pimialtaan hiekkaa oleva lajittunut reunamuodostnma jossa ei olc leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääiuokkaa C ja massat SO. 000 ni ". Muodostuman käytt6b. rajoittaa asutus. Muodostuma 5 Maa siitä Lajittuneen reunamuodostuman aines on Hk ja Sr. Pinta-ala on 3 Aine s on pääiuokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassa - niäär ä on m', josia arvioitu B m 3, C m '. Muodostnrna 6 TZ,örni Lajitiunoen muodostuman paalla on. 0, 5-1, 5 m rnoreenia, Ainos o - :'3r, Tik on v;ilikarroksina, Pinta-ala on 2 ha. Aines on paijuokkaa B. Kokonais - '. Q massain :0 ;irä on in 3 iosta arvioitu B ( rn 3, C na". Muodostumasta on valokuvia gt:n arkistossa. Muodostuma 7 KulasmLiki Lajittimat nennaniaodostuma, jonk :-i ilolipää on ITk ja Sr. Länsiosassa ail:lakin pinnaha on moraeninsekaista ainesta. Kernospaksuus on4-5an. Muodostu - massa ci ole leikkauk-sia. Pinta-ala on 2, 5 :ha. Aines on pjlihiols:k-aa C. Kokonaismasaalnar0t on. 100, 000 rn 3 fi si oota arvioitu B C m3,

4 Muodostuma 8 Rytömäk i Harjuun kuuluva muodostuma, jonka pohjoisosa on lähes kokonaan C-luokka a ja etelosan selänne C-B-luokkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 9 Uudenmyllynoj a Useita erillisiä harjuun kuuluvia kumpuja, joissa aines on Hk ja Sr. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B ni3, C m3. Muodostuma 10 Keski-Savol a Harjun ja reunamuodostuman yhdistelmä. Lounais-koillinen suuntaisiss a seianteissä varsinkin muodosturi.-ṙ an lounaisosassa aines on karkeinta, mah - dollisesti myös kisr. Kerrospaksuus on 5-15 m. Muodostumassa ei ole loikkauksia. Pinta-ala on 20 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamä.ärä on 2 milj. m 3, josta arvioitu B m 3, C 1, 5 milj. m. 3. Muodostuma 11 Tiehaara Pinnaltaan heikosti la jittunut harjuun kuuluva muodostunia, jonka aine s ydinalueella on C-luokkaa. Soraa ja kisr on välikerroksina. Kerrospaksuu s on keskimäärin 7 m. Pinta-ala on 6 ha, Aines on pääluokkaa C. Kokonai.smassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, C rn3. Muodostuma 12 Haapakoski Harjuselänteitä, joissa B-luokkaa on %. Harjuselänteiden välissä j a muodostuma.n liepeillä aines on epätäydellis~sti huuhtoutunutta, pääasiassa hiekkaa. Muodostumassa on vähäisiä leikkauksia. Pinta-ala on 14 ha. on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1, 4 milj. m.3, josta arvioitu B m3, c 1 milj. rn3. Aine s Muodostuma 13 Juottolansu o Harjuselänne, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on todennäköisesti pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on rn 3, josta arvioi - 3 tu B m, C m3.

5 Muodostuma 14 Pitkiimäki Harjuselänteiden aines on varmaankin B-luokkaan kuuluvaa hksr ja pikisr. Kerrospaksuus on suurimmillaan 10 m:n luokkaa. Muodosturnassa on vähäisiä leikkauksia. Pinta-ala on 9, 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassarnäärä on m3, josta arvioitu A m3, B rn3, C m3. Muodostuma 15 Tullinkanga s Muodostuman pohjoisosa on laaja delta, jonka aines länsiosassa on hksr j a srhk ja muuttuu hiekkaisemmaksi itäänpäin. Eteläosassa itäpuolella on B luokkaa oleva harjuselänne. Tämän länsipuolella olevat harjukumpuje n laet ovat moreenimaista ainesta. Kerrospaksuus deltassa on 1-3 m, harjukummuissa ja -selänteissa 7-10 m. Maa ja Vesi Oy on suorittanut kairauksia Tullinkankaalla. Muodostumassa on vain vähäisiä leikkauksia. Pinta-ala on 103 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tiestö. Kokonaismassamäärä on 2, 3 milj. m 3, josta arvioitu B m3, C 1, 9 milj. m 3. Muodostuma 16 Selkäjärvi Kuuluu - Tullinkankaan deltaan. Kerrospaksuus on 2-3 ni. Maa ja Vesi Oy on suorittanut kairauksia alueella. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha. Aines on pääluokkaa B, hksr ja kisr. Kokonaismassa - määrä on m3, josta arvioitu A m 3, B m3, C rn 3. Muodostuma 17 Uimala Kolme erillista harjusysteemiin kuuluvaa mu.odostuinaa, joissa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m 3. Muodostuma 18 Selkäjärvenkanga s Harju on muodostuman koillisreunalla. Tämän lounaispuoleila on delta, jossa kalliot pistävät monesta kohti näkyviin. Nämä kaksi aluetta ovat Sr ja kisr. Muodostuman länsi- ja eteläosa ovat deltaan kuuluvia lievealueita. Kerrospaksuus ydinalueilla on 5-15 n1 ja liepeillä 1,5-7 m. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 63 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassarnäärä on 2, 7 milj. m 3, josta arvioitu A rn 3, B 1, 3 irulj. m3, C 1, 3 nii1j. m3.

6 Muodostuma 19 Männistö Lajittuneita kumpuja ja selänteitä, joissa aines on lähes kokonaan hiekkaa. Pinta-ala on 4, 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m 3. Muodostuma 20 Iso Hirvikanga s Rönsyilevä harjusysteemi, jonka keskiselänne on todennäköisestib-luokkaa n kuuluvaa ainesta. A-luokan ainesta on 5-10 %. Reuna-alueilla, kummuiss a ja selänteissä aines on varmaankin C-luokkaa. Sr on välikeṙ roksina ja. paikoin runsaasti pintaosissa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 76 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 3,7 milj. m 3, josta arvioitu A m3, B 1, 1 milj. m3, c 2,5 milj. m 3. Muodostuma 21 Syrjänalusenharju Syrjänalusenharju ja tämän kaakkoispuolella olevat deltat ovat ainekseltaan B-luokkaa, ja jossa A-luokkaa on 5-10 %. Pinta on heikosti lajittunutta ainesta ja paikoin louhikkoa. Lievealueilla aines on Hk ja srhk. Kerrospaksuus on 5-20 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 166 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 13, 7 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 5 milj. m3, c 8, 2 milj. m 3. Muodostuma 22 Peikkovuori Harjunmuodosturnan pohjatasona on pohjavesi ja pohjois- ja länsiosassa pai - koin kallio. Kerrospaksuus vaihtelee 2-20 metriin. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 62 ha. Aines on pääluokkaa B, hksr ja kisr, Aineksen käyttöd haittaa paikoin pintalohkareisuus ja pinnan heikko la jittunei - suus. Kokonaismassamäärä on 3, 7 milj. m 3, josta arvioitu A m3, B 1, 8 milj. m3, C 1, 55 milj. m3. Muodostuma 23 Pitkänniemenkanga s Laaja pinnaltaan hiekkaa oleva muodostuma, jossa kerrospaksuus on 1-5 In. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 87 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 2, 2 milj. m 3, josta arvioitu B m`', C 1, 8 milj. m 3.

7 Muodostuma 24 Saukonoj a Harjun lievealuc:eila lajittuneita matalia kumpuja, joissa kerrospaksuus o n 1-3 n ;.. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 9 ha. Aines on pää - luokkaa C ja kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 25 Riistantutkirnusasem a Matalia lajittuneita selänteitä, joissa aines on srhk. Kerrospaksuus on 2-5 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m 3. Muodostuma 26 Huhmar i Harjuun kuuluva lievealue, jossa soraa on muodo stuman itä- ja eteläosassa. Länsiosassa vain kummut ovat käyttökelpoisia ja välimaasto käyttökelvoionta ainesta. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 29 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3, Muodostuma 27 Kaitalammi Rantavoimien huuhtoma hiekkamuodostum.a, jossa kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. C ja massat m3. Aines on pääluokkaa TvMuodostuma 28 Keskinen Rautjärvi Rantavoimien huuhtoma pääasiassa hiekkaa oleva muodosturna, jossa kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha, Aines on pääluokkaa C ja massat m 3. Muodostuma 29 Punssivuor i Moreeni-, kalliomäen kupeessa rantakerrostuma, jonka aines on lähes kokonaan hiekkaa. Pinta-ala on 9 ha m3. Aines on pääluokkaa C ja massat Muodostuma 30 Valkjärvi I\Tuodostuxnan pintakerrokset ovat hiekkaa. Soran osuus on n. 10 %. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassamäärä m3. Xhiodostuinan käyttöä rajoittaa tiestö.

8 Muodostuma 31 Joutsjoki Pohjatasona on sekä pohjavesi. että kallio. Pinnalla aines on hiekkaa. Sora a on jonkinverran muodosturnan luoteisosassa sekä koillisosassa. Kerrospaksuus on 2, 5 m kalliopinnan läheisyydestä johtuen. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 32 Sankolani.ittu Muodostuma.n pinta on hiekkaa ja soraista hiekkaa. Syvemmällä aines on srhk. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 17 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 33 Luhta suo Lajittunutta kumpumaastoa harjun lievealueella. Aines kummuissa on Hk j a Sr, ja välimaastossa kerrospaksuus on alle 1, 5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassa-- määrä on m 3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 34 Kämppä Rantakerrostuman aines on hiekkaa. Länsiosassa on jonkinverran srllk. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m3. Muodostuma 35 Löytjärvi Harjukurnpuja, joissa kerrospaksuus on keskimäärin 3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 1,5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m3. Muodostuva 3 6 Harjusysteerniin kuuluva lajittunut muodostuma, jossa kerrospaksuus o n 8-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa B. Aines voi olla epätäydellisesti huuhtoutunutta. Kokonaisrnassamäärä on m`j, josta arvioitu B m3, C Im 3.

9 Muodostuma 37 Myllykorvenmaa Matalaan veteen ja osaksi vesirajan yläpuolelle syntynyt harju, jonka pohja - tasona saattaa keskikohdalla olla kallio. Aines on eteläosassa hyvinlajittunutta srjhlk, mutta keski- ja pohjoisosassa lajittuneisuus voi olla epätäydellistä, joskin aines on karkeaa. Kerrospaksuus on 5-12 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 11 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaa paikoin runsas pintalohkareisuus. Kokonaismassanaäärä on m`', josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 38 Iso Keltajärvi Har juselänteitä, joissa aines on srhk ja kisr. Lajittuneisuus on paikoin epätäydellistä, varsinkin pintaosissa. Kerrospaksuus on 3-5 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, jos - ta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 39 Alempi laajajärv i Pieni harju, jossa aines on varmaankin pikisr ja lajittuneisuus heikohkoa. Kerrospaksuus on 3-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 1,5 ha. Aines on pääluokkaa B ja massat m3. Muodostuma 4 0 Pieni. la jittuneita kumpuja ja selänteitä, joissa aines on heikohkoa pikisr. Muodostumalla ei ole taloudellista merkitystä. Kerrospaksuus on n. 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B ja massat m 3. Muodostuma 41 Korppikallio Kapea ja matala harjuselänne, joka leviää kalliomäkien väliin. Käyttökelpoista, ehkä heikosti lajittunutta, ainesta on muodosturnan keski- ja etelä - osa. Kerrospaksuus eteläosassa on 10 m ja keskiosassa 5 m :n luokkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 42 Ränska g no j a llarjuun kuuluva muodostuma, jonka pohjoisosa on srilk ja eteläosa B-luokkaan kuuluvaa ainesta, joskin pintaosat heikosti lajittun.eita. Kerrospaksuu s on. 1, 5-3 nai. IVIuodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4, 5 ha. Aine s on pääluokkaa C. Kokona.isr:na ssa maarä on m3, josta arvioitu B rn 3, c rn 3.

10 Muodostuma 43 Tappiskarkea Kapea matalaan veteen syntynyt harju, jossa pinta ja lepeet ovat heikosti lajittunutta ainesta. Kerrospaksuus on 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B ja C. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B rn 3, c m3. Muodostuma 44 Teituminharj u Kapea ja matala harjuselänne, jonka pohjoisosassa länsipuolella on lajittunutta kumpualuetta. Aines on hksr ja pikisr. Kerrospaksuus on keskimäärin 3-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodosturna 45 Teituminlammi Kapeita ja matalia harjuselänteitä, joissa aines on hksr ja kisr. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus, Var - sinkin pintaosissa. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 46 Soimasuo Deltamuodostuman aines on hksr ja kisr. Kerrospaksuus on vähäinen, 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä. on m `~, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 47 Silvoinsuo I Osa deltamuodostumaa. Länsiosassa aines on pinnalta silttiä. Syvemmällä selänteissä on varmaankin srhk. Koillisosassa on B-luokan ainesta. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 13, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m 3.

11 Muodostuma 48 Silvoinsuo II Muodostuman keski- ja pohjoisosassa on moreenia päällä 1-2 m. Itttosa on hksr. Länsiosassa aines on heikosti lajittunutta C-luokkaan kuuluvaa. Kerrospaksuus on 2-6 m. Muodostumassa on vähäisiä. leikkauksia. Pinta - ala on 18 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Karttalehti Iso-Taru s Muodostuma 1 Valkea Mustajärvi Muodostuma on matalaan veteen kerrostunut ainekseltaan srhk. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m3. Muodostuma 2 Mustajärvi IVZoreeni-, kalliomäen kupeessa lajittunutta ainesta. Eteläosat ovat Hk j a srhk. Koillisosassa kumpujen laet ovat heikosti lajittunutta ainesta. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 27 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, jos - ta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 3 Majajoki Matalaan veteen syntynyt harjumuodostuma, jonka laki on kerrostunut vesi - rajan yläpuolelle. Aines on ydinselänteessä jonkinverran epätäydellisest i lajittunutta hksr ja kisr. Lievealueella aines on srhk. Kerrospaksuus korkeimmalla kohdalla 10 xn:n luokkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 25 ha. Aines on pääluokkaa C ja B. Kokonaismassamäärä on 1,1 milj. m3, losta arvioitu A m3, B m3, c m 3. Muodostuma 4 Rahtijärvi Harjun lievealuetta, jossa aines on srhk. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta - ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tiestö ja asutus. Kokonaismassamäärä on m3.

12 Muodostuma 5 Savijärvi Harjun lievealuetta, jossa aines on vähäsoraista hiekkaa. Eteläosassa korkeimmalla kohdalla laki on heikosti lajittunut ja ydin mandollisesti kalliota. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 11 ha. Aines on pääluokka a C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 6 Halsjärvi Matalaan veteen syntynyttä harjuainesta, jossa karkein tavara on mandollisesti muodostuman luoteisosassa. Liepeet ja eteläosa pinnaltaan ovat hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia, Pinta-ala on 22 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, jos - ta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 7 Saarikk o Pieniä harjuun kuuluvia selänteitä, joissa kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5, 5 ha. Aines on pääluokkaa C, srhk, Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärd on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 8 Seiväskorpi Harjun ydinselänne on itäreun.alla. Kalliot muodostavat osittain pohjatason eteläisessä harjuselänteessa, jossa aines ainakin pintaosissa on lajittunu t epätäydellisesti. Liepeillä on srhk. Kerrospaksuus vaihtelee 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 42 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1, 3 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m 3. Muodostuma 9 Rajakorpi Harjuun kuuluva muodostuma, jossa kerrospaksuus itäosassa on n. 1 m, keski- ja länsiosassa 2-5 m. Aines on srllk ja kisr. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä. on m3, josta arvioitu A in 3, B rn3, C m3.

13 Muodostuma 10 Ojaräm e Harjun lievealuetta, jossa kerrospaksuus on 1-2 m ja aines epätäydellisest i huuhtoutunutta srhk ja kisr. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 11 Alaskaivetunjärve t Matalaan veteen syntynyt lajittunut muodostuma, jossa aines on srhk ja kisr. Kerrospaksuus on 1-2 n1. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 22 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on rf, 3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 12 Nimetön Pieni harjuun kuuluva muodostuma, jossa aines on srhk. Soran osuus on %. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m 3. Muodostuma 13 Valkjärvi Supra -akvaattinen heikosti lajittunut harju. Kerrospaksuus on ke s' :ixn<:.ltrin 7 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääl.uokkaa B. Kokonaismassamäärä on m `~, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 14 Haarajärvi Harju on pinnaltaan moreenimaista ja syvemmällä aines on paikoin var - maankin lietteistä. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m3. Muodostuma J.5 Sorsajärvi Kuuluu supra-akvaattiseen harjujaksoon eli silloisen vesirajan yläpuolell e kerrostuneeseen harjuun. Pinta on moreenimaista ja aines heikosti lajittunutta. Kerrospaksuus on keskimäärin 7 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaa pintalohkareisuus. Kokonaismassamäärä on m3, josca arvioi - tu B m 3, C m.3.

14 Muodostuma 16 Ravivuori Supra-akvaattinen harju, jonka pohjoisosassa pohjatasona on kallio ja etelä - osassa pohjavesi. Kerrospaksuus on 5-8 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haittaa heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m 3. Muodostuma 17 Hakojärvi Kalliomäen pohjoispuolella useita pieniä vierekkäisiä selänteitä, joissa aines on srhk ja hksr. Kerrospaksuus on 2-5 m. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aine s on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 18 Haapamäenlaht i Lajittunut muodostuma, jossa aines on hksr ja pikisr. Lounaisosa on ehkä heikosti lajittunutta. Kerrospaksuus on 1-2 m ja lounaisosassa suurimmillaan 5 m. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 19 Ojamäki Erillisiä harjuselänteitä, joista eteläisin on käyttökelpoisia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m 3. Muodostuma 20 Isokorp i Heikosti lajittuneita harjuselänteitä, joista eteläisempi on hksr ja pohjoisempi vähän hienompaa. Kerrospaksuus on 1-3 m. Pinta-ala on n. 2 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 21 Isomäki Selväpiirteinen, kapea kuivalle maalle syntynyt harju, jossa ainekse n lajittuneisuus on puutteellista. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa B, hksr ja kisr. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m 3.

15 Muodostuma 22 Vähä-Kelku.te Osittain matalaan veteen ja osittain veden yläpuolelle kerrostunut harju, jonka aines selä teessä on heikohkoa 13-luokan ainesta ja länsireunalla vähäsoraista hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, C m3. Muodostuma 23 Iso-Kelkute Harjumuodostuman keskiselänne on A-B-luokan ainesta ja liepeet srhk. Kerrospaksuus on 1,5-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A -B m, C m3. Muodostuma 24 Ri nmit Harjumuodostuman keskiselänne on ilmeisesti B-luokan ainesta, jossa on jonkinverran A-luokkaa. Liepeillä olevissa kummuissa aines on C-luokkaa. Soran osuus on 20 %. Kerrospaksuus on keskimäärin 2-5 zn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 22 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B rn3, C m3. Muodostuma 25 K.i.rvessu o Harjusysteemiin kuuluva l.ajittunut muodostuma, jossa kerrospaksuus on keskimäärin 3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on in3, josta arvioitu B m `', c m3. Muodostuma 26 1lärkäjärvi I Harjusysteemiin kuuluva muodostum.a, jossa osittain pohjatason muodostaa kallio. Aines pinnalla ja liepeillä on huonosti lajittunutta. Käyttökelpoisin osa on ilmeisesti muodostuman eteläosa, jossa aines on soravaltaista. Kerrospaksuus suurimmillaan on 12 rrl. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C, Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. 11.okonaismassamäc ärd on m 3, josta ar - vioitu A n1 3, B m 3, c in3.

16 Muodostuma 27 Härkäjärvi Il Harjuun kuuluva erillinen lajittunut muodostuma, jonka aines on todennäköisesti hksr. Kerrospaksuus on keskimäärin 10 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c zn 3. Muodostuma 28 Äiniönjoki I Kapea ja matala harjuselänne, jossa aines vaihtelee kisr : sta srhk:aan. Soraa on eniten muodostuman pohjoisosassa. Kerrospaksuus vaihtele e 2-10 rn. Pinta-ala on 15 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on m3, josta arvioitu B m`', C m3. Muodostuma 29 Äiniönj oki I I Harjun pinnalla ja liepeillä aines on epätäydellisesti lajittunutta. Aine s syvemmällä on varmaankin srhk ja kisr. Kerrospaksuus on keskimäärin 5 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 30 Majuamjärvi Lajittuneen muodostuman aines on vähäsoraista hiekkaa. Kerrospaksuu s on 1-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m3. Muodostuma 31 Kalatonlammi I Harjuselänteessä aines on todennäköisesti soravaltaista. Tämän selänteen koillispuolella on aineksen lajittuneisuuden suhteen epävarma alue. Kerros - paksuus on 2-5 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassaznää.rä on xn3, josta arvioi - tu B rn 3, C m 3. Muodostuma 32 Kalatonlammi II Kallioiden välissä kulkeva pieni harju, jossa aines on hksr ja kisr. Kerros - paksun s on 5 m :n luokkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7, 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m3.

17 Muodostuma 33 Vääntärnö I B-luokan ainesta oleva pieni harju, jossa kerrospaksuus on keskimääri n 5 m. Mucdostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m 3, C rn 3. Muodostuma 34 Vääntä.mö II Harjuun kuuluva muodosturna, jonka etel.äosa on ainekseltaan B-luokka a ja pohjoisosa hiekkavaltaista. Kerrospaksuus on 1-3 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassarnäärä m 3. Muodostuma 35 Pieni Koivistonjärvi I Harjuselänteessä aines on hksr ja kisr. Kerrospaksuus on 2-8 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m`', c rn3. Muodostuma 36 Pieni Koivistonjärvi II Harjun lievealuetta, jossa kerrospaksuus on 1-2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C, srlk. Kokonais massansäärä on m3. Muodostuma. 37 Iso Koivistonjärvi I Pieniä matalia selänteitä, joitten luoteispuolella on matalaa kumpumaastoa. Kerrospaksuus on 1-2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioi - tu B m3, c m 3. Muodostuma 38 Iso Koivistonjärvi I I Del.ta7nuodostuma, jonka korkeimmalla kohdalla on kallio pinnassa. Aine s vaihtelee kisr : sta srhk:aan. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä o n m', josta arvioitu B m3, c m 3.

18 Muodostuma 39 Kaatisu o Matalaan veteen kerrostunut epätäydellisesti huuhtoutunutta harjuainesta, jossa kerrospaksuus on keskimäärin 5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa B. Aineksen käyttöä haitta a huono lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m3, B m3, c m 3. Muodostuma 40 Iso-Taru s Laajoja hiekka -alueita, jotka ovat huuhtoutuneet n. 138 m:n tasoon. Soraa on vähäsen pintakerroksissa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 77 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa sotilasalue. Kokonaismassamäärä on 2 milj. m 3, josta arvioitu B m 3, C 1, 8 milj. m 3, Muodostuma 41 Telhojärvi Rantavoimien tasoittamaa harjuainesta. Käyttökelpoisimpia alueita ovat parakkien eteläpuoli sekä Välijärven länsipuoli, jossa pinnalla on 1-3 m Sr ja sitten alkaa vähäsorainen hiekka. Kerrospaksuus vaihtelee 2-12 m. Pinta-ala on 175 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a sotilasalue. Kokonaismassamäärä on 8,5 milj. m3, josta arvioitu B 1 milj. m3, c 7, 5 milj. m3. Muodostuma 42 Pallittanlampi Matalaan veteen kerrostunut pinnaltaan heikosti lajittunut harju, jossa aine s on B-luokkaa, ja A-luokan osuus on 5-10 %. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, c m3. Muodostuma 43 Iso Pallittajärvi I Harjujaksoon kuuluva rantavoimien tasoittama muodostuma, jossa aine s pinnalla on karkeampaa ja muuttuu hiekkaisemmaksi alaspäin. Kerros - paksuus on 3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha.. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on rn 3, josta arvioitu B m 3, c rn 3.

19 Muodostuma 44 Iso Pallittajärvi I I Harjun lievealuetta, jossa aines on srhk. Kerrospaksuus on 3-4 m. luo-- dostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Karttalehti Hollol a Muodostuma 1 Rauhala Rantakerrostunian aines on pääasiassa hiekkaa, joukossa on jonkinverra n kiviä. Kerrospaksuus on 3 m. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat rn3. Muodostuma 2 Kärettävä Harjumuodostuman laajentuma, jossa korkeimmalla kohdalla pintaosiss a on jonkinverran soraa. Syvemmällä aines on Hk ja välikerroksina esiintyy Sr. Kerrospaksuus on 5-20 m. Pinta-ala on 61 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodosturnan käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on 4, 1 milj. m3, josta arvioitu B m3, C 3,4 milj. m3. Muodostuva 3 R.auhamäki Järvenrantaa myötäilevä morfologial.taan selväpiirteinen harju, jonka liepeet ovat hiekkaa ja ydinalueella soran osuus on %. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 30 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Kokonaismassamäärä on 1, 6 milj. m3, josta arvioitu B C 1, 25 milj. m 3. Muodostuma 4 Koukkula Ha.rjuun kuuluvaulievealuetta, jossa aines on lähes kokonaan hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käpy ttöä rajoittaa tiestö. Kokonaismassamäärä on m3. Muodostuma 5 Kappadosia Morfologisesti selväpiir. teisiä harjukumpuja, joissa kerrospaksuus on suurimm.ilaan m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 56 ha. Aines on pääluokkaa C, srllk.. Harjusta on jo osia rauhoitettu, mutta kok o muodostumasta tulisi välttää aineksenottoa. Kokonaismassamäärä on 5 milj. rn 3

20 Muodostuma 6 Särkkä Harjuselänne, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus ja luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä on 2 milj. m3, josta arvioitu B m `l, C 1, 6 milj. m3. Muodostuma 7 Vuorenmäk i Mahtava harjurnuodostuma, jossa aines liepeillä on Hk ja srhk. Muodostu - man ydinalueilla Myllymäessä ja Vuorenmäessä aines pintakerroksissa on paikoin kisr. Päämassat ovat C-luokkaa, mutta Sr on välikerroksina. Pinta-ala on 112 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a liepeillä asutus. Kokonaismassamäärä on 14 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B 2 milj. m 3, C 11, 6 milj. m3. Muodosturna 8 Huhtala Lajittunut muodostuma, jonka käyttökelpoisin alue on länsiosa. Siinä aines on pikisr ja Hk, joskin lajittuneisuus on epätäydellistä. Moreenia saatta a olla välikerroksina. Pinta-ala on 8, 5 ha..aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu m3, C m3. Muodosturna 9 Santala Rantakerrostuman aines on Hk ja srhk. Kerrospaksuus on 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C j a massat m 3. Muodosturna 10 Saha Lajittuneen reun.amuodostuman liepeillä kiilaa savi. Karkein aines srllk on muodostuman keski- ja koillisosassa. Kerrospaksuus on 3-6 m. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaisrassamäärä on n3, josta arvioitu B m3, C m". Muodostuma 11 Suur:imäk.i Lajittuneen reunamuodostumnan. pohjatasona on pohjavesi ja kallio. Muodos - tuman pinta on heikosti lajittunutta ja pohjoisosassa ainakin pinnalla o n moreenia. Aines on todennäköisesti karkeinta keski- ja pohjoisosissa j a muuttuu hiekkaisemmaksi etelää.npä.in. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 37 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 3,, rnil m 3 josta arvioitu A m3, B 1 rnilj. m 3, C 2,45 rnilj. m`~. 6 j jo~

21 Muodostuma 12 Kailanpohj a Pieni merkityksetön lujittunut muodostuma, jossa aines on piki Hk Kerros - paksuus ori 3 m. Pinta-ala on 1,5 ha. Aines on pääluokkaa C ja massa t m 3. Muodostuma 13 Loikanpohja I Harjukumpu, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m 3. Muodostuman käyttöä rajoittaa puistoalue. Muodostuma 14 Loikonpohja II Pieni harjumuodosturna, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aine s on pääluokkaa C ja massat m 3, Muodostuman käyttöä rajoittaa asu - tus. Muodostuma 15 Kiiluvankukkula Harjumuodostuman käyttökelpoisin osa on Kiiluvankukku.la ja etenkin siitä pohjoiseen oleva selänne. Pinta-ala on 39 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaisma ssamäärä on 2, 4 milj. m 3, josta arvioitu B m 3, c 2 milj. m3. Muodostuma 16 Puntamäki Harjusysteemiin kuuluva muodostuma, jossa ori reunansuuntaisia selänteitä. Muodostuman pohjoisreunalla aineksen lajittuneisuus on puutteellista. Kerrospaksuus vaihtelee 3-15 m kalliopinnan läheisyydestä johtuen. Käyttökelpoisinta on Puntamäki. Pinta.-ala on 29 ha. Aines on pääluokkaa C. Muo - dostuman käyttöä rajoittaa asutus eteläliepeillä. Kokonaismassamäärä o n 1,7 milj. m3, josta arvioitu B m3, C 1,4 milj. m 3. Muodostuma 17 Isomäenharju Harju-rnuodo>tuman eteläosa on todennäköisesti B-luokan ainesta. Keskios a on C-luokkaa,mutta selänteissä on runsaasti myös B-luokkaa. Pohjoiskärjessä aines on srhk. Muodostuman pohjatasona pohjoisosassa on kallio, j a paikoin myös keskiosassa kalliot ovat lähellä pintaa. Muodostuma,ssa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 32 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaism.assamäärä on 3, 2 milj.m 3, josta arvioitu A m3, B 1, 3 milj. m 3, C 1, 8 milj. m 3.

22 Muodostuma 18 Peltoniem i Merkityksetön harjumuodostuma, jonka pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassamäärä m3. Muodostuman käyttöä rajoitta a asutus. Muodostuma 19 Jonna Heikosti lajittunut reunamuodostuma, jossa ei ole Leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m 3. Muodostuma 20 Kailanniemenkärki Pieni kerrospaksuudeltaan matala lajittunut muodostuma, jossa aines o n väh.äsoraista hiekkaa. Pinta-ala on 2 ha m3. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Aines on pääluokkaa C ja massa t Muodostuma 21 Kaila Harjukummun eteläreuna on hiekkaa. Pohjoisosassa päällä on runsaasti lohkareita ja syvemmällä aines on Sr ja Hk. Kerrospaksuus on suurimmillaan 12 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäär ä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m_`'. Muodostuma 22 Harjurnäki Saaressa oleva harjukumpu, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassamäärä m 3. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Karttalehti Kurhila Muodostuma 1 Muodostuma kuuluu osana harjukumpuun, jossa aines on Sr ja M. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttää haittaa runsas pintalohkareisuus. K.okona.ismassamäärä on n13, josta arvioitu B rn 3, C m 3.

23 Muodostuma 2 Paadenkärk i Harjurnuodostuman lepeet ovat hiekkaa. Käyttökelpoista srhk on kummuissa. Kerrospaksuus on keskimäärin 3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 3 Puruvuor i Harjumuodostuman käyttökelpoisia osia ovat Puruvuori, Sikovuori, Muurahaismäki ja luoteeseen kääntyvä kapea harjuselänne. Näissä aines on C-luokkaa ja soran osuus on % sekä jonkinverran myös A-luokkaa. Liepeet ovat lähes kokonaan hiekkaa. Pinta-ala on 54 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 5, 1 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 1, 1 milj. m3, C 3, 9 milj. m3. Muodostuma 4 Rauskala Kapea pinnaltaan heikosti lajittunut harjuselänne, jossa aines on srhk. Kerrospaksuus on suurimmillaan 8-10 m. Muodostumassa eiole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m 3. Muodostuma 5 Anttila Pinnalla aines on hienojakoista, mutta syvemmällä B-luokkaa on n. 20 % j a päämassat kuuluvat C -luokkaan. Kerrospaksuus on keskimäärin 5 m. Muodostum.assa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu m 3, c m 3. Muodostuma. 6 Perttula Useita erillisiä harjusysteemiin kuuluvia muodostumia, joista eteläisin o n suurin. Liepeillä aines on Hk ja Ht. Soran osuus ydinalueilla on 20 %:?i paikkeilla. Kerrospaksuus on 2-5 m. Yhteinen pinta-ala on 5, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus kaakkoiskärjessä. Kokonaismassamäärä on rn3, josta arvioitu B xn3, C m 3.

24 Muodostuma 11arjamäk i Harjumuodostuman pohjatasona on sekä pohjavesi että kallio. KISr on muodostuman luoteiskärjessä. Päämassat ovat hiekkaa, soraa on pinnass a laella ja pohjoisreunalla. Kerrospaksuus on keskimäärin 6 m. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B rn 3, C m 3. Muodostuma 8 L.ammasmä.ki Harjusysteemiin kuuluva lajittunut muodostuma, jossa aines itäosassa on lähes kokonaan hiekkaa ja länsiosassa vähäsoraista hiekkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2, 5 ha. Aines on pääluokkaa C ja mas - sat m3. IVluodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Muodostuma 9 Pikku Riihimäki _ Pieniä kalliomäen kupeessa olevia harjuselänteitä, joissa aines pintaosiss a on karkeampaa ja muuttuu hiekkaisemmaksi alaspäin. Kerrospaksuus on 2-3 xn, Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 10 Santamäki Harjusysteemiin kuuluva reunansuuntainen nuodostuma. Parasta ainesta on lounaisosa ja pohjoisreuna. Kerrospaksuus on 4-10 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on rn 3, josta arvioitu A m3. B m3, C mn3. Muodostuma 11 Pudotus HarjuseI.änteis ;ä pinta on heikkoa ainesta. Lines vaihtelee srhk : sta kisr: aan. Aines on karkeinta Hartolan luoteispuolella olevassa selänteessä. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa paikoin heikko lajittuneisuus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m 3. Muodostuma. 12 Lot:ila Harjumuodostuman liepeillä aines on heikkaa ja hietaa. Pintaa syvemmäll ä soran osuus C-luokan aineksesta on 20 %. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokona.ismassamaarä on 1milj. i~i 3, josta arvioitu l ni 3, C xn ".

25 Muodostuma 13 Linnomäki Harjuselänteistä osa kääntyy reunansuuntaisiksi. Selänteissä aines on C-l.uokkaa, mutta myös B-luokkaa on runsaasti. Liepeillä aines on vähäsoraista hiekkaa. Muodostumassa on vähäisiä leikkauksia. Pinta-ala on 21 ha. Aine s on pääluokkaa C. Linnomäestä on osia rauhoitettu muinaismuistolaen nojalla. Kokonaismassamäärä on 2, 5 milj. m3, josta arvioitu B m3, C 2 milj. m3. Muodostuma 14 Kartano Peräkkäisiä harjukumpuja, joista keskimmäinen on B-luokan ainesta. Pinta - ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutu s eteläosassa. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 15 Kotamäki Pieni reunadelta, jonka liepeet ovat lietteistä ainesta ja ydinalueella Sr ja Hk hyvin lajittuneena. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m3. Muodostuma 16 Siikaniemi Harjusysteemiin kuuluva lajittunut muodostuma, jossa kerrospaksuus on 3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tiestö ja asutus. Kokonaismassamäärä on m 3. Muodostuma 17 Korkeamäki Harjukummussa liepeet ovat lähes kokonaan hiekkaa. Karkeinta ainesta on kumman ydinosat ja pohjoiseen oleva pieni selänne. Kerrospaksuus on suurimmiliaaa.yli 20 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioi - tu B m 3, c rn3. Muodostuma 18 Kylä-Peurula Kaksi vierekkäistä lajittunutta reunamuodosturnaa, joissa ei olo leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C, srhk : Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m 3.

26 Muodostuma 19 Ala-Piispa Harjukummussa aines on srltk, jossa soran osuus on n. 40 % ja liepeet ovat hiekkaisempia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on rna, josta arvioi - tu B m3, c m3. Muodostuma 20 Sammalsuppa Muodostuma kuuluu II Ss vyöhykkeeseen. Suppa-alue muodostaa ydinalueen, jossa todennäköisesti on B-luokkaan kuuluvaa ainesta. Liepeillä on vähäsoraista hiekkaa. Muodostumassa on vähäisiä leikkauksia. Pinta.ala on 96 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa eteläliepeellä asutus. Kokonaismassamäärä on 13, 2 milj. m3, josta arvioitu B 5 milj. m 3, C 8, 2 milj. m3. Muodostuma 21 Viitamäki Reunamuodostuman pinta on Ht ja Hk. Syvemmällä aines on Hk ja Sr. Kerrospaksuus on keskimäärin 6 rn. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m 3. Muodostuma 22 Rastasmäki Harjumuodostuman todennäköinen_ ydinsel;e on oletettu olevan soravaltaista ainesta. Tämän selänteen lounaispuolella olevissa mäissä aines on srhk ja hksr. Liepeet ovat lähes kokonaan hiekkaa. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 137 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 17,5 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B 5, 2 milj. m3, C 12 milj. m 3. Muodostuma 23 Haara-Sipilä Pieni osa II Ss, jossa aines on srilk ja pohjoisosassa vähän kisr. Kerros - paksuus on keskimäärin 10 m. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, C m 3.

27 Muodostuma 24 Syrjänsupat Osa II Ss, jossa moreenia on päällä luoteisosassa ja kalliot lähellä pinta a Kiikarmäen alueella. Käyttökelpoisia alueita ovat Kuurnamäki ja siitä luoteeseen oleva alue sekä laaja Syrja suppien alue, Yleensä tällä alueella aines on karkeinta pintakerroksissa ja muuttuu C-valtaiseksi alaspäin. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 228 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 80 milj. m3, josta arvioitu A 2, 5 milj. rn 3, B 33 milj. m 3, c 44, 5 milj. m3. Muodosturna 25 Nauhi o II Ss kuuluva laaja ja paksu muodosturn.a. Muodostuman ydinalue käsittää Nauhion Paraisten välin, jossa aines pintaosissa on. karkeaa ja muuttuu hienommaksi alaspäin. Muodostuman eteläosassa on paksu (n. 50 m) del.tarnuodostuma, jonka aines on vähäsoraista hiekkaa. Liepeillä on laajoj a hiekka-alueita. Pinta-ala on 450 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuma n käyttöä rajoittaa eteläliepeellä asutus. Kokonai smassamäärä on 117 milj. m3, josta arvioitu A 2 milj. m 3, B 30 milj. m 3, c 85 milj. m3. Muodostuma 26 Ain.i6njoki Deltamuodostuman päällä ja liepeillä, etenkin etelä- ja länsiosassa, a ine s on silttipitoista. Mandollisesti soravaltaista aines on muodostuman pohjois - osassa. Kerrospaksuus on 2-15 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 60 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 6, 2 milj. m.3, josta arvioitu B 2, 2 milj. m3, c 4 milj. m3. Muodostuma 27 1\MIetsola Deltamuodostuman syöttävä harju ja suppa-alue ovat muodostuman karkein - ta ainesta hksr ja kisr. Muodostuman koillisosan tasanne on pintaosistaa n B-luokan ainesta. Liepeillä aines on Hk ja h t. Kerrospaksuus on 5-20 m. 1 iuodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 80 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassarnäärä on 7, 2 milj. m 3, josta arvioitu A rn3, B 2, 5 milj. m3, c 4, 5 mil.j. m 3. Muodostuma 28 Lähteenmäk i Harjumuodostuman keski.selänne on hksr ja kisr. Lievealueet ovat hiekkaa, mutta Isolähteensuon kaakkoispuolella olevat tasanteet saattavat olla pintaosititaan soraa. Kerrospaksuus vaihtelee 2-6 m. Muodostumassa on vähäisi ä leikkaulkula, Pinta.ala on 68 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäi - r on 3, 2 milj, m 3, josta arvioitu A m', B rn 3 C 2, 35 miilj. iri 3.

28 Muodostuma 29 Kalaton Ha;. jumu.odostuma sa aines on hksr ja srhk. Soran osuus vaihtelee %. Kerrcspaksuus on 2-5 xn. Pinta-ala on 21 ha. Ain e s on pääluokkaa C. Kokonaismassamä rä on 600,000 m3, josta arvioitu B m`', c m3. Muodostuma 3 0 Harjumuodosturnan keskellä on kapea ja matala ilmeisesti B- luokkaa oleva selänne. Lie -,i'ealueella on laajoja tasanteita, joiden pinta voi olla paikoin soraa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 26, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m 3. Muodostuma 31 Leppäjärvi Har. jusysteemiin kuuluvanmuodostuman länsiosa on B -luokkaa. Itäosassa aine s pintaosissa on karkeampaa ja muuttuu alaspäin vähäsoraiseksi hiekaksi. Kerrospaksuus on 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B xn3, c m3. Muodostuma 32 Kuivaharju Harjusaari, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 9 ha. C. Kokonaismassamäärä on m3. Aines on pääluokkaa Karttalehti Asikkala Muodostu.rna 1 Pitkänsupanharju Il:arjumuodostuman pohjatasona. on pohjavesi ja kalliot muodostuman länsi-. osassa. A-B-luokan ainesta on kallioiden itäpuolella ja suppa-alueen selänteissä. Liepeillä aines on ljk ja srilk. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta--ala on 252 ha. Aines on pääl.uokkaa C. Kokonaismassamäärä on 33 miljj. xn 3, :josta arvioitu A m 3, B 11,2 milj. T.n 3, C 21 milj. nz3. Muodosturna. 2 Katinkalmanharju Har. juon kuuluva vinolle kailioalustalle kerrostunut muodostuma. Aines poh a j oiso ansa on B. luokkaa. Länsiosassa on C--luokkaa, mutta välikerroksina on runsaasti Sr. Aines muuttuu lähes kokonaan hiekaksi itäosassa. Kerros - paksuus on suurin lounaisosassa ja vähenee pohjoiseen ja.itään päin. Maodost uxiassa on vähäisiä leike a.~ksia. :'inta-ala on 69 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokouaisma.s` :am iä.rr? on.12 milj. mii 3, josta arvioitu B 4 milj. m3, C 8 m Ij i'.

29 Muodostuma 3 Kuoreniemi Kapea ja matala harjuselänne, jossa kerrospaksuus on 3 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostu - man käyttöä rajoittaa asutus ja tiestö. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C rn3. Muodostuma 4 Haasinsaar i Saaressa oleva pieni harjuselänne, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C ja massat m3. Muodostuma 5 Harjunierni, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa C, Hk ja srhk. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Kokonaisrn.assamäärä on m3. Muodostuma 6 Pä.tiälä liarju:muodostuman keski- ja pohjoisosassa aines on srhk ja vähän kisr. Eteläosassa on osittain pohjatasona kallio ja aines on srhk. Kerrospaksu : s on keskimäärin 3 m. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostu - man käyttöä rajoittaa asutus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 7 Riuttaanmäk i Harjunn kuuluva lujittunut muodostuma, jossa aines on vähäsorai.ta hiekkaa. Kerrospaksuus kalliopinnan läheisyydestä johtuen on 4 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C ja kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 8 Honkalanharj u IT Ss : ään I.iittyvå muodostuma, jonka päämassat ovat C-luokkaa. A ja B - luokkaa. on runsaasti välikerroksina selänteissä. Liepeet ovat Hk ja srhk. Kerrospaksmis on suurin eteläosassa noin 40 m ja vähenee koil.liseenpäin. Pinta-ala on 96, 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismas samäärä o n 17 milj.m3, josta arvioitu A m3, B 4, 9 mi. j. m3, C 12 milj. rn3 Muodostuma 9 Koronsyrj ä Harjumuodosturna, :jonka pohj ata sona saattaa olla kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C, hyvää s.rlik j a kisr. Kokonaisma.ssamäar: on m, josta arvioitu A m3, B m3 C m 3.

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa I~ s. 112 Karttalehti 3042 Hamina 138 Karttalehti 3131 Taavetti 180 Karttalehti

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen OSA II Sivu 90 Karttalehti 4122 LOHIKOSKI 112 - - 4211 SAVONLINNA

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen S I SXLLYSLUETTEL O OSA I I Sivu 101 Karttalehti 2243 REISJXRVI

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa IV s. 350 Karttalehti 4121 Torsantaka s. 430 4114 + Simpele 412 3 s. 457 "

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa III s. 251 Karttalehti 3134 Lappeenranta 288 3143 Puumala 308 " 4111 + Imatra

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Oulun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Esko Iisalo Sisällysluettel o Osa I I Sivu 115 Karttalahti 3324 Salahmi " 119 Karttalehti 3413 Pyhdnt

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä IV VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I IX Kymen piirin soravarojen arviointi Kymen piirin hiekka- ja soraesiintymien

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SIS -1LLYSLUETTELO Osa I I Sivu 100 Karttalehti

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen Sivu I I III IV X XIII SISÄLLYSLUE'TEL O OSA I Yleist ä Arviointityöt

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA II Sivu 122 Karttalehti 2042 KARKKILA 155

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 2.3 Rantasalmi Rantasalmen kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Varpasharjun alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja

Lisätiedot

GEOLOGIA. Evon luonto-opas

GEOLOGIA. Evon luonto-opas Evon luonto-oppaan tekemiseen on saatu EU:n Life Luonto -rahoitustukea GEOLOGIA Korkokuva Evon Natura 2000 -alueen pohjois-, itä- ja länsireunoilla maasto kohoaa aina 180 m meren pinnan yläpuolelle asti.

Lisätiedot

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1249/2018 Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen OSA II Sivu 80 Karttalehti 2212 KARVIA 86 2221 JALASJÄRV I 94 " 2222 SEINÄJOKI 97 2311 LAPUA 101 2 312 JEPUA

Lisätiedot

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu.

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu. - 203-113 2Rauna Karttalehti 113204 Rihtniemi Usk el in saari on pint ahavaint o j en perusteella kivikko a ja 1 ouhikkoa. Siitä on mandollisuus seulonalla saada B-luokan ja murskaus - kelpoista ainesta.

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA IV Sivu 379 Karttalehti 4242 ENO (07-12 ) " 420 4243 MiHKO

Lisätiedot

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T I Tvl :n Turun piiriss ä Geologinen tutkimuslaito s 1972 Geologi Pentti Lindroos Sisällysluettelo : Sivu 1 Yleistä 12 1031 Ut ö 13 1033 Rosala 17 2011 Hanko 18 1032

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.2 Heinävesi Heinäveden kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kolmessa kohteessa, joista Konttilanlehdon Hepoharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä SISÅLLYSLUETTELO Sivu I Yleistä I Arviointityöt III Lausunto ja

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 2.6 Sulkava Sulkavan kunnan alueelta valittiin kahdeksan potentiaalista kohdetta, joista Siikakosken, Iijärvenkankaan, Musta-Olhavinharjun ja Remesmäen alueilla

Lisätiedot

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 87 / 2012 31.12.2008 Keski-Suomen POSKI 2008 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 3 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE 526000 527000 528000 LIITE 529000!. AP9 ALAPITKÄ Tutkimuspistekartta!. GM200 -kairaus 7009000!. AP8!. KP_10!. GM50 -kairaus Pohjaveden havaintoputki Maatutkaluotauslinja 7009000 Painovoimamittauslinja

Lisätiedot

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin itäosass a Osa I I Geologinen tutkimuslaito s 1976-1977 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTEL O Osa I I Sivu 113 Karttalehti 4414 Lentiir a " 129 4423

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaitos

Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I T4'Lsn Oulun piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1975 S I S A L L Y S L U E T T E L O Osa I7. Sivu 68 Karttalehti 4522 VasaraPer ä 78 Karttalehti 4611 Kitka

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 2.7 Savonlinna Savonlinnan kaupungin alueelta valittiin kymmenen potentiaalista kohdetta, joista Tetrikankaan ja Ryöpänharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia

Lisätiedot

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella.

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Jurmo 63193/33-2fc Saari on pääasiassa II1 SS:ä (SrHk). Saaren N-reunalla on runsaasti kalliopaljastumia ja irtomaapeite on todennaköisesti

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho SISXLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä " IV Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 2.3 Hirvensalmi Hirvensalmen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kahdessa kohteessa, joista Iso-Lautharjulla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä I Geologinen tutkimuslaito s 1 973 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTELO S. II Yleist ä I Nuodostumain l uvau s S. 1 Karttalehti 2314 Evijärvi

Lisätiedot

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Geologi Tapio Väänänen, Geologian tutkimuskeskus, Kuopio Projektin tulosten esittely 25.4.2016 Kohde: Mikkelin pohjavesien suojelun yhteistyöryhmä Paikka:

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 2.5 Kerimäki Savonlinnan Kerimäen alueelta valittiin 11 potentiaalista kohdetta, joista Kuutinkukkulan, Ahmalahti Hangaslammen ja Sorvalammen alueilla suoritettiin

Lisätiedot

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/64/2018 Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (16) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokitus lisättiin vesien ja merenhoidon

Lisätiedot

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset LIITE/Kuulutus KAIELY/576/2017 Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain

Lisätiedot

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 88 / 2012 31.8.2009 Pohjois-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 31. 12. 2009 89 / 2012 Etelä-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 91 / 2012 18.11.2010 Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Kukkoharju, Sotkamo Hannu Rönty SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen 1 ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen SISXLL'YSLUETTELO OSA 1 Sivu I Xleis.tä IV Z.ausun-to ja ' karttai-aineå:st;a

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 2.4 Pertunmaa Pertunmaan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia seitsemällä kohteella, joista Multakankaalla, Hiekkakankaalla, Pirttiharjulla, ja Susihaudankankaat

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ Dnro LAPELY/423/2017 Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialue 12758209, SODANKYLÄ 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL 8060

Lisätiedot

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/606/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 2.2 Mikkeli Mikkelin kaupungin alueella tehtiin tutkimuksia kuudessa kohteessa, joista Kaamalonkankaalla, Valkeajärvellä, Palokankaalla ja Hiidensilmäkankaalla

Lisätiedot

Kuopion piirin itäosass a. Geologinen tutkimuslaitos

Kuopion piirin itäosass a. Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1976 Jaakko Tikkanen SISÄLLYSLUETTELO Sivu I I III IV VI Yleist ä Arviointityöt Lausunto ja kartta-aineisto

Lisätiedot

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/40/2019 Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (8) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja pohjavesialueiden

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SISRLLYSLUETTELO Sivu I I III VI VIII

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ Arpaisten Saarilammen harju on runsaat viisi kilometriä pitkä yhtenäinen muodostuma Soinin ja Ahtärin kuntarajan tuntumassa Suomenselällä (kartta

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 ~.T E Tv A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu. I Yleist ä I Arviointityö t VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1857/2017 Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Varkauden keskeinen kulutusalue

Varkauden keskeinen kulutusalue GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio / 2012 Varkauden keskeinen kulutusalue Sora- ja hiekkamuodostumat Hannu Rönty ja Tapani Tervo Pieksämäen Tervaruukinsalon maa-ainesottoalue (323211-010-184).

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 2.2 Juva Juvan kunnan alueelta tutkittiin seitsemän kohdetta, joissa oli yhdeksän osa-aluetta (taulukko 1 ja karttakuva 1). Kohteiden pinta-ala oli yhteensä

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Liite 1 Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Ennen luokitustarkistusta Korsnäs on ollut pääsijaintikuntana 6 vedenhankintaa varten tärkeällä I luokan

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Pälkäneen kunnan pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Pälkäneen kunnan pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (10) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Pälkäneen kunnan pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL

Lisätiedot

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI Dnro LAPELY/3146/2015 Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL

Lisätiedot

Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää

Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää Etelä-Suomen yksikkö P 31.4/2009/12 02.03.2009 Espoo Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 AK 6i(j M 19/4121/-78/1/10 2 Rautj ärvi H. Seppänen 1978-11-15 SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 Johdanto Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää jäätikön liikesuunta Rautjärven

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 2.7 Puumala Puumalan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia19 kohteella, joista kahdeksalla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva 1). Suurimmat

Lisätiedot

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/460/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Ylitornion kunta Alkkulanraitti 55 95600 Ylitornio Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 93 / 2012 15.8.2011 Kainuun POSKI 2011 Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia Maastoraportti Hannu Rönty

Lisätiedot

SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/605/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS VIROLAHDEN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUS- TEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys PIHTIPUTAAN KUNTA Niemenharjun alueen maisemaselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P33004P003 Maisemaselvitys 1 (8) Kärkkäinen Jari Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Käytetyt menetelmät... 1 3 Alueen

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten Selvitys 1 (12) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Virtain kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL

Lisätiedot

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 2 5 6 5 7 7 1. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si 3 3.a Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 1. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö paaluperustus 5-12m kadut, pihat mahd. kalkkipilarointi

Lisätiedot

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/602/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

LAPELY/2761/2018. Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys RANUA

LAPELY/2761/2018. Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys RANUA LAPELY/2761/2018 Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys RANUA LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS 14.1.2019 2/38 Sisällys 1. JOHDANTO... 4 1.1 Yleistä... 4 1.2 Aikaisempi tutkimusaineisto...

Lisätiedot

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 1 KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 Timo Jussila Mikroliitti Oy Kustantaja: Pohjois-Savon Liitto

Lisätiedot

Maaperäkarttojen vertailu - Helsinki, Espoo, Vantaa, GTK

Maaperäkarttojen vertailu - Helsinki, Espoo, Vantaa, GTK Maaperäkarttojen vertailu - Helsinki, Espoo, Vantaa, GTK MAKU digi pilottialueilta pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta on esitetty Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien omat maaperäkartat. Kaikista tutkimuskohteista

Lisätiedot

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 1 Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Kustantaja: Nokia Asset Management Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 5 Muinaisjäännös... 6

Lisätiedot

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Toimenpidealue 1 kuuluu salmi/kannas-tyyppisiin tutkimusalueisiin ja alueen vesipinta-ala on 13,0 ha. Alue on osa isompaa merenlahtea (kuva 1). Suolapitoisuus oli

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen. muinaisjäännösinventointi 2007

Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen. muinaisjäännösinventointi 2007 1 Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen muinaisjäännösinventointi 2007 Timo Jussila ja Hannu Poutiainen Kustantaja: Pöyry Oyj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Paikannuskartta...

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Kangasniemi Kangasniemen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia viidessä kohteessa, joista Kylmäkorvessa ja Haarajoella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli Simo Simon kunnan alueella tutkittiin kahdeksan POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta. Muita pohjavesialueita tai muodostumia ei tutkittu. Tarkastelun perusteella kuudella tutkitulla alueilla on

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Joroinen Joroisten kunnan alueelta tutkittiin Maavedenkankaan muodostuma (taulukko 1 ja karttakuva 1). Maavedenkankaalla maa-aineksia on yhteensä noin 2,45

Lisätiedot

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen G P TYÖ N:O 17224 SKOL jäsen VIRKKULAN SENIORIKYLÄ 755 / 406 / 14 / 21 PALONUMMI SIUNTIO RAKENNETTAVUUSSELVITYS 3.10.2017 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia -001 pohjatutkimusasemapiirros 1:500-002

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset LIITE Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden - ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue Vesiyksikkö Hanna

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Ylöjärven kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Ylöjärven kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (16) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Ylöjärven kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokitus lisättiin vesien ja merenhoidon

Lisätiedot

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI

Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialueet A ja B KEMIJÄRVI Dnro LAPELY/4210/2015 Heralammen pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialueet 12320109 A ja 12320109 B KEMIJÄRVI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2061/2018 5.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila 1 Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: TuuliWatti Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6.

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6. Vastaanottaja Hausjärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.6.2016 Viite 1510025613 HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Lisätiedot

PELLO. Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys

PELLO. Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys Dnro LAPELY/458/2017 PELLO Pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys Alinen Lompolo (12854135) Järviövaara (12854146) Korpivaara (12854141) Lankovaara (12854129) Liikamaa (12854143) Lompolokangas

Lisätiedot

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS

VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Tilaaja YIT Rakennus Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 2.7.2014 Viite 1510013222 VANHA PORVOONTIE 256, VANTAA RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS RUSOKALLION POHJAVESISELVITYS Päivämäärä 2.7.2014 Laatija

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014

Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 1 Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Joensuun Vesi 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4298/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Liikennealueiden riskiluokitus

Liikennealueiden riskiluokitus Liikennealueiden riskiluokitus Dokumentin päivityspvm: 31.12.2011 Sisältö 1. Spatiaaliset näkymät... 1 2. Ominaisuustietojen kuvaus... 1 3. UML-malli... 3 4. Liikennealueiden riskiluokitusaineisto (VAKSU)...

Lisätiedot

Parkano Vt. 3 parannusalue välillä Alaskylä vt. 23 liittymä muinaisjäännösinventointi 2011

Parkano Vt. 3 parannusalue välillä Alaskylä vt. 23 liittymä muinaisjäännösinventointi 2011 1 Parkano Vt. 3 parannusalue välillä Alaskylä vt. 23 liittymä muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: Destia Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa

Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa ESITYS LAPELY/191/2018 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11113 SKOL jäsen ROUTION ALUETUTKIMUS Ratsutilantie 08350 LOHJA LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA 30.06.2011 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros

Lisätiedot