TVL:n Kymen piiriss ä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TVL:n Kymen piiriss ä"

Transkriptio

1 S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho

2 Sisällysluettel o Osa III s. 251 Karttalehti 3134 Lappeenranta Puumala 308 " Imatra Liite : Yhteenveto massamääristä

3 251 - LAPPEENRANTA Karttalehti Lemi Muodostuma 1 Jalkosalmi Lajittunut muodosturna, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha, aines pääluokkaac. Aines pääasiassa hienoa hiekkaa. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 2 Suomalainen Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna o n käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 70 ha, aines pääluokkaa C. Muodostu - man keskiosat ja pohjoisreuna sisältävät runsaasti B-luokan ainesta, paikoin jopa %. Reunoista sora puuttuu. Arvioitu B 0,5 milj. m3, C 4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 4, 5 milj. m3. Muodostuma 3 Vuolteenkanga s Harju, jonka pohjatasona oa pohjavesi. Muodostuman käytön esteen ä ovat luonnonsuojelunäkökohdat. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 19 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuman ydin B-valtainen ja sisältää runsaasti A-luokan kiviä. Idässä ja etelässä ydinaluetta reunustaa kapea hiekkainen vyöhyke. Arvioitu A 0, 2 milj. m 3, B 0, 7 milj. m 3, C 0,4 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1, 3 milj. m3. Muodostuma 4 Kärmeniem i Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat paikoitelle n ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 22 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman itäreunassa kulke e kapea B-valtainen harjanne, jossa melko runsaasti A-luokan ainesta. Länsiosan hiekkavaltainen alue sisältää myös jonkin verran soraa. Arvioitu A 0, 1 milj. m 3, B 0, 3 milj. rn3, C 0, 7 milj. m3. Kokonaismassamäär ä 1, 1 milj. m 3. Muodostuma 5 Konnunharju Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haittatekijöinä ova t paikoin ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta -ala on 35 ha, aines pääluokkaac. Muodostuman keskellä kulke e kapea jyrkkäreunainen B-valtainen harjanne, joka sisältää myös A-luokan ainesta. Reunustat pääasiassa hiekkaa, mutta keskiosassa olevat kumparee t saattavat sisältää runsaastikin soraa. Arvioitu B 0, 5 milj. m 3, c 2, 3 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2., 8 milj. m 3.

4 252 - Muodostuma 6 Kierokanga s Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha, aines pääluokkaa C. Vain pintaosissa hieman B-luokan ainesta. Arvioitu C 1 milj. m3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m3. Muodostuma 7 Muukk a Harjumuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostu-- massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 160 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman luoteispäässä karkein aines ilmeisesti alueen koillisreunassa. Harjun keskiosassa ydin B-valtainen, mutta soran osuus pienenee ja aine s muuttuu heikommin lajittuneeksi muodostuman kaakkoispäässä. Arvioitu B 3, 3 milj. m 3, C 8.7 milj. m3. Kokonaismassamäärä 12 milj. m3. Muodostuma 8 Taipal e Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman pohjois - pää B-valtaista ainesta, jossa hyvin niukasti A-luokan kiviä. Etelään siirryttäessä sora vähenee nopeasti. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 9 Syntymäniemi Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha, aines pääluokkaa C. Aineksesta puuttuvat ilmeisest i A- ja B-luokka lähes kokonaan. Arvioitu C m 3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 10 Keskisenpää Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna o n käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydin - osa sisältää jonkin verran soraa. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 11 Särkemänkanga s Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ova paikoitellen ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leik - kauksia. Pinta-ala on 65 ha, aines pääluokkaa C. Runsaimmin B-luokan ainesta todennäköisesti muodostuman pohjois reunassa, keskiosan kapeass a selänteessä. Arvioitu B 0, 5 milj. m 3, C 2, 5 milj. m3. Kokonaismassamäärä 3 milj. m 3.

5 Muodostuma 12 Lairi Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna o n käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 17 ha, aines pääluokkaa C. Aines karkeinta harjun kaakkoisosassa, luoteispää lähes kokonaan hiekkaa. Arvioitu B 0, 3 milj. m3, C 0, 7 milj. m3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m3. Muodostuma 13 Hakulila Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha, aines pääluokkaa C. Aineksen joukossa jonkin verran hietaa. Arvioitu C m 3. Kokonaismassamäär ä m3. Muodostuma 14 Hämälistönkanga s Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat ylisuuret lohkareet aineksessa. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 6, 5 ha, aines pääluokkaa C. Karkein aines muodostuman pohjoisreunassa. Arvioitu B m 3, C m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 15 Lehmilahti Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2, 5 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu C m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodosturna 16 Kalliola Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydinosa viereisellä kartalla Arvioitu C m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 17 Rahkasuo Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha, aines pääluokkaa C. Pinnassa melko runsaasti A-luokan kiviä. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m3.

6 Muodostuma 18 Pulaharju Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio,. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 30 ha, aines pääluokkaa C. Ydinosa B-valtainen ja sisältää hieman A-luokan ainesta. Muodostuman kaakkois - reunassa vyöhyke josta B-luokan aines puuttuu kokonaan. Arvioitu A 0, 1 milj. m3, B 0, 8 milj. m3, C 1,4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 2, 3 milj. m3. Muodostuma 19 Töysiä Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 8, 5 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman kaakkoispäässä aines on melko karkeaa ja sisältää B-luokka a %. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 20 Telamäki Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 70 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman aines vaikuttaa melko homogeeniselta soraiselta hiekalta, jossa B-luokan osuus on %. Harjanteiden ydinosissa saattaa olla B-valtaisia kerrostumia. Muodostuman luoteisreunassa B-valtaista ainesta, joka sisältää myö s A-luokan kiviä. Arvioitu B 2 milj. m3, c 4, 5 milj. m3. Kokonaismassamäärä 6, 5 milj. m3. Muodostuma 21 Ahvenlampi Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 85 ha, aines pääluokkaa C. Pohjoisreunassa melko laaja selänne, jonka aines B-valtaista. Muodostuman pääosana on itä-länsi-suuntainen harjanne, jonka ydin on soraista hiekkaa, joukossa myös B-valtaisia linssejä. Harjanteen reunoilla soran osuus alle 5 %. Arvioitu B 1 milj. m3, C 5, 5 milj. rn3. Kokonaismassamäärä 6, 5 milj, m 3. Muodostuma 22 Joutsuo Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 30 ha, aines pää - luokkaa C. B-luokan osuus melko vähäinen. Runsaimmin ilmeisesti muodostuman pohjoisreunalla ja keskiosissa. Arvioitu B 0, 5 milj, m 3, C 2 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2, 5 milj. m3.

7 Muodostuma 23 Kangasmäenharj u Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 25 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman länsireunassa kaksiosainen harjanne, jossa aines todennäköisesti B-valtaista. Myös itäreunassa oleva kumpare sisältää soraa. Arvioitu B 0, 5 milj. m3, C 1, 5 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2 milj. m3, Muodostuma 24 Kourharj u Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 23 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman kapea ydinos a B-valtainen ja sisältää myös A-luokan ainesta. Reunat pääasiassa hiekkaa, mutta muodostuman kaakkoispäässä sisältävät myös melko runsaasti soraa. Arvioitu B 0, 5 milj. m3, C 0, 7 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1, 2 milj. m. Muodostuma 25 Hepoharj u Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi ja kallio. Haittatekijöinä ovat ydinosassa ylisuuret lohkareet pinnalla, Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 55 ha, aines pääluokkaa C. Melko kapean ydinosan aines B-valtaista, sisältää myös A-luokan kiviä, Ydinosaa ympäröi melko laaj a C-valtainen lievealue, joka sisältää myös hieman soraa. Arvioitu A 0, 1 milj. m3, B 1, 1 milj. m3, c 2, 6 milj. m3. Kokonaismassamäär ä 3,8 milj. m3. Muodostuma 26 Hiidenvuori Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia, Pinta-ala on 5 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuma on jyrkkäreunainen kapea selänne, jonka aines melko karkeaa, sisältä ä myös A-luokan ainesta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 27 Pekonkanga s Moreenipeitteinen deltta. Pohjatasona on sekä pohjavesi ett ä kallio, varsinkin länsiosassa. Muodostumaan on tehty kaks i koekuoppaa, joissa aines on ollut hienoa hiekkaa ja soraist a hiekkaa. Liepeillä moreenin päällä on rantakerrostumana hiekka a ja vasta moreenin alta alkaa primääri glasifluviaalinen aines. Kokonaismassamäärä on 4 milj. m3, josta arvioitu B 0,5 milj. m3, C 3,5 milj. m3. Pinta-ala on 40 ha.

8 Karttalehti Vitsai - Muodostuma 1 Lieslahti Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala oh 19 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B 0, 1 milj. m3, C 1 milj. m3. Kokonaismassamäär, 1, 1 milj. m3 Muodostuma 2 Löytänä Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 25 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydinosa todennäköisesti B-valtaista ainesta, joka on paikoitellen heikost i lajittunutta. Muodostuman lounaispuolella ori selänne, jonka aines saattaa olla lajittunutta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä 1, 1 milj. m3. Muodostuma 3 Lammintalot Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on verraten vähäinen kerrospaksuus. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 9 ha, aines pääluokkaa B. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m l Muodostuma 4 Enkelinrnäki Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 47 ha, aines pääluokkaa C. Kumpareiden ydinosissa B-luokan osuus %, paikoitellen myös A-luokan ainesta n. 5 %. Lievealueet hiekkaa. Arvioitu B 1, 5 milj. m 3, c 2, 3 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 3, 8 milj. m3. Leikkauksista valokuvia gt : n arkistossa. Muodostuma 5 Tevala Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha, aines pääluokkaa C. Ydinosassa todennäköisesti B-luokan ainesta. Lievealueet hiekkaa. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m3.

9 Muodostuma 6 Tankka Harjumuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haittatekijänä on peittävä moreeni. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha, aines pääluokkaa B. Muodostumassa paikoitellen hiuka n A-luokan ainesta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 7 Kannuskyl ä Lajittunut rnuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänd on peittävä moreeni, jonka paksuus on 0, 5 m. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 2, 5 ha, aines pä.ä1uokkaa C. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 8 Vitsai Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 1, 2 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 9 Uusitalo Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta - ala on 2 ha, aines pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 10 Raatsenmäki II Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjaves i ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m3, c m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 11 Metsärinn e II Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 21 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäär ä 1 milj. m3. Muodostuma 12 Korpel a II Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m3.

10 Muodostuma 13 Vuohenselkä II Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttöä rajoittaa asutus. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 23 hae aines pääluokkaa C. Muodostuman pohjois - reuna sisältää % B-luokan ainesta. Arvioitu B 0, 5 milj. m3, C 1, 2 milj, m 3. Kokonaismassamäärä 1, 7 mi1j, m3. Muodostuma 14 Kytdmäki II Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 1, 2 ha, aines pääluokkaa B. Arvioitu B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 15 Hyrkkälä II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on peittävä moreeni. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8, 5 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman luoteisosa sisältää melko runsaasti B-luokan ainesta. Arvioitu B m3, C m 3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 16 Suurisuo Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha, aines pääluokkaa C. B-luokan ainesta runsaimmin todennäköisesti muodostuman luoteisosassa. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 17 Leppäniemi Rantakerrostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m 3. Karttalehti Solkei Muodostuma 1 Venäjänsaar i Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttö ä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Saaren keskiosista kaakkoisreunaan ulottuu B-valtainen alue, jossa todennäköisesti myös A-luokan aines - ta. Sitä ympäröi hiekkavaltainen vyöhyke, jonka pohjoisosissa olevat selän-

11 teet ilmeisesti B-valtaisia. Arvioitu B 1, 1 milj. m3, c 2, 6 milj. m3. Kokonaismassamäärä 3, 7 milj. m3. Muodostuma 2 Pökönharju Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käytön esteenä ovat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 42 ha, aines pääluokkaa B. Vain Muodostuman eteläos a C-valtainen. Harjuselänteiden pinta runsaskivinen. Arvioitu A 0, 3 milj. m3, B 1, 4 milj. m 3, C 1, 4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 3, 1 milj. m3. Muodostuma 3 Lainiem i Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on verraten vähäinen kerrospaksuus. Muodostuman käyttöä, rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha, aines pääluokkaa B. Harjun ydinosat erittäin karkeaa ainesta, ja pintakivisyys on runsas, vain alavat ranta-alueet C-valtaisia. Arvioitu A m 3, B m 3, c m 3. Kokonaismassamäär ä m3. Muodostuma 4 Kiekunniemi Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelu - näkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha, aine s pääluokkaa C. Muodostuman ydin B-valtainen. Arvioitu B m3, C m 3. Kokonaismassarnäärä m 3. Muodostuma 5 Huutsaaret Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2, 8 ha, aines pääluokkaa C. Läntinen saari kokonaan ja itäisen saare n luoteisosa B-valtaisia. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 6 Leikonsaar i Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4, 8 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuman aines hiekkaista soraa. Arvioitu B m3, c m 3. Kokonaismassamäärä m 3.

12 Muodostuma 7 Kettu Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7, 5 ha, aines pääluokkaa C. Saaren keskiosat B-valtaisia. A-luokan aineksen osuus vähäinen. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 8 Sirppikärki/Hankaluoto Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman lounaisosa B-valtainen, niukasti A-luokan ainesta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäär ä m3. Muodostuma 9 Leikonmäki Lajittunut muodostama, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat muodostuman keskiosaa peittävä moreeni sekä ylisuuret lohkaree t pinnalla. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 115 ha, aine s pääluokkaa C. Muodostuman koilliskulmassa on pieni B-valtainen harjanne, jossa myös A-luokan ainesta. Muodostuman eteläosassa olevan mäen pohjois- ja keskiosat ovat todennäköisesti melko karkeaa ainesta. Arvioi - tu B 2, 5 milj. m 3, C 9, 5 milj. m3. Kokonaismassamäärä 12 milj. m3. Muodostuma 10 Pönniäldnkanga s II Salpausselkään kuuluva muodosturna, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat pohjoisreunaa peittävd moreeni, jonka paksuus on 1-3 m sekä ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 570 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuman aines karkeinta pohjoisosissa, jossa se paikoitellen on huonosti lajittunutta. Etelään siirryttäessä A- ja B-luokan osuus vähenee ja karkean ainekse n alla on C-valtaista ainesta. Arvioitu B 42 milj. m 3, C 42 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 84 milj. m3. Muodostuma 11 Hiisimäki II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 280 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman karkein aines on koillisosassa jyrkkäreunaisessa melko laajassa seläntees-

13 261 - sä. Länsiosan kamesalueessa sora vain vähän. Arvioitu B 4 milj. m 3 C 25 milj. m3. Kokonaismassamäärä 29 milj, m3, Muodostuma 12 Kulopalonkanga s II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 1000 ha, aines pääluokkaa C. Hiekkavaltainen salpausselän distaaliosa, jossa sora a vain pintaosissa. Muodostuman pohjoisosissa karkean kerroksen pakzuu s 3-5 m. Se ohenee etelään mentäessä ja puuttuu kaakkois- ja lounaisreunalta kokonaan. Arvioitu B 25 milj. m3, C 100 milj. m3. Kokonaismassamäärä 125 milj. m3. Muodostuma 13 Suppal a II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjaves i ja kallio. Haittatekijöinä ovat luoteisosassa ylisuuret lohkareet aineksessa. Arvioinnin apuna. on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 250 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman luoteisreunassa B-valtaista ainesta katkeilevana. harjanteena. Kaakkoisosat pääasiassa hiekkaa. Arvioitu B 8 milj. m3, C 20 milj. m3. Kokonaismassamäärä 28 milj. m3. Muodostuma 14 Niivanniemi Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna o n käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 22 ha, aines pääluokkaa C. Kaakkoija keskiosan selänteissä aines B-valtaista ja saattaa sisältää A-luokan ainesta. Arvioitu B 0, 4 milj. m3, C 0, 9 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1,3 milj. m3. Muodostuma 15 Taka-latt o Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 2, 5 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ytimessä vähäinen B-valtainen linssi. Arvioitu B m 3, C m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 16 Multamäki Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 70 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman pohjoisreunassa ja keskiosassa B-valtaisia harjanteita, jotka sisältävät myös A-luokan ainesta. Koillisosa on hiekkaa, joukoss a melko runsaasti hietaa. Länsiosassa pinnassa paikoitej en soraa muute n hiekkaa. Arvioitu B 1, 5 milj. m3, c 7 milj. m3. Kokonaismassamäärä 8, 5 milj. m3.

14 - 262 Muodostuma 17 Tukial a Rantakerrostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta - ala on 3 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu C 60, 000 m3. Kokonaismassamäärä m3, Muodostuma 18 Vauhokanga s Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haitta - tekijöinä ovat ylisuuret lohkareet pinnalla sekä vähäinen kerrospaksuus. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu C m kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 19 Pettilä Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat pohjoisosaa peittävä moreeni sekä ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 95 ha, aines pää - luokkaa C. Pohjoisosa muodostumasta karkein mutta myös heikoimmi n lajittunut. Lajittunut aines saattaa moreenin alla ulottua rajattua aluetta kauemmas pohjoiseen. Eteläosat lähes kokonaan hiekkaa. Arvioitu B 0, 9 milj. m 3, C 5, 1 milj. m3. Kokonaismassamäärä 6 milj. m3 Muodostuma 20 Hakulinmaa Harjumuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haittatekijöinä ovat ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 20 ha, aines pääluokkaa C. Matala harjanne, jonk a aines pääasiassa hiekkaa. Keskiosissa, jossa pinta erittäin kivinen, mahdollisesti hiukan soraa. Arvioitu B 0, 1 milj. m3, C 1, 3 milj. m3. Kokonaismassamäärä 1, 4 milj. m3. Karttalehti Rutola Muodostuma 1 Männikkö Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman keskiosassa jonkin verran soraa. Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m 3.

15 Muodostuma 2 Juopun e Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 13 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman länsireunassa kulkee kapea harjanne, jonka aines B-valtaista ja sisältää myös A-luokan kiviä. Arvioitu A m 3, B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 3 Musta-ah o Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 40 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B 0, 2 milj. m 3, C 1, 4 m 3, hietaa 0, 4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 2 milj. m3. Muodostuma 4 Rovonlaht i Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on59 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman kumpareet sisältävät B-valtaista ainesta. Arvioitu B 5 5 milj. m3, c milj. m3, hietaa 0, 5 milj. m 3. Kokonaismassamäärä milj. m3. Muodostuma 5 Rehvalaht i Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydin sisältää ilmeisesti runsaasti B-luokan ja jonkin verran A-luokan ainesta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 6 Rutola I Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatek_jöinä ovat ylisuuret lohkareet pinnalla. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 20 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B 0, 4 milj. m 3, C 1, 3 milj. m 3, hietaa 0, 4 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2, 1 milj. m3. Muodostuma 7 Uusi-Lavola I Salpausselkään liittyvä muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjaves i ja kallio. Haittatekijänä on koillisreunaa peittävä moreeni. Arvioinnin apunå on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 200 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuma pääasiassa hiekkaa, vain pintakerroksissa runsaasti soraa. Arvioitu B 2, 6 milj. m3, c 18, 4 milj. m 3, hietaa 5, 2 milj. m3. Kokonaismassamäärä 26, 2 milj. m.

16 Muodostuma 8 Näkötorninmäki Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on länsiosaa peittävä moreeni, jonka paksuus on 1-2 m. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Reunamuodostuman ydin B-valtainen ja sisältää melko runsaasti A-luokan ainesta. Arvioitu A 0, 5 milj. m3, B 1, 9 milj. m3, c 2, 1 milj. m3. Kokonaismassamäärä 4, 5 milj, m3. Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa. Muodostuma 9 Lampisuo Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on länsiosaa peittävä moreeni. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha, aines pääluokkaa C. B-valtainen aines sijaitsee muodostuman lounaispäässä. Arvioitu A m 3, B m3, C m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 10 Parkinmäk i Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat ylisuuret lohkareet pinnalla ja aineksessa. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 27 ha, aines pääluokkaa C. Pohjois - osan jyrkkäreunainen harjanne sisältää oletettavasti sekä A- että B-luokan ainesta. Arvioitu A 0, 3 milj. m3, B 0, 9 milj. m3, C 1, 2 milj. m3. Kokonaismassamäärä. 2,4 milj. m3. Muodostuma 11 Kokkovah a Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman keski - osassa runsaasti B-luokan ja hieman A-luokan ainesta. Molemmissa päissä vain hiekkaa. Arvioitu A m3, B 0, 2 milj. m3 C 0, 8 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m3. Muodostuma 12 Läämäki Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman keskellä kulkee B-valtainen vyöhyke, joka sisältää myös A-luokan ainesta. Arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa.

17 Muodostuma 13 Tallinen Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 45 ha, aines pääluokkaa C. Deltan pohjoisreunassa ja keskiosissa todennäköisesti runsaasti B-valtaista ainesta. Arvioitu B 1, 7 milj. m 3, C 2, 8 milj. m 3, kokonaismassamäärä 4,5 milj. 3 m. Muodostuma 14 Kujansuu Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 40 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman karkein aines keskittyy pääasiassa eteläosaan, jossa harju jakautuu kahtee n osaan. Pohjoispää lähes kokonaan hiekkaa. Arvioitu B 0, 8 milj. m3, C 1, 9 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2,1 milj, m3. Muodostuma 15 Kaitalampi Harju, jonka pohjatasoha on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia, Pinta-ala on 25 ha, aines pääluokkaa C. Karkein aines muodostiiman keski- ja eteläosissa. Pohjoispää lähes kokonaan hiekkaa. Arvioitu A 0, 1 milj. m 3, B 0, 6 milj. m3, C 1 milj. m 3. Kokonaismassamäärä. milj. m3 Muodostuma 16 kaitakumpu Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala oh 18 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydinosassa todennäköisesti runsaasti B-luokan ainesta. Arvioitu B 0, 6 milj. m3, C 0, 9 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1, 5 milj. m3. Muodostuma 17 Hyvärilä Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m3, c m 3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 18 Luuka s Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman keskellä kulkeva harjanne B-valtainen, reunaosat hiekkaa. Arvioi - tu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa.

18 266 Muodostuma 19 Muntero Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha, aines pääluokkaa C. Karkein aines sijaitsee muodostuman keskiosissa ja luoteisreunassa. Länsipää ja kaakkoisreuna kokonaan hiekkaa Arvioitu B 0, 2 milj. m 3, C 0, 9 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1, 1 milj, m3. Muodostuma 20 Ristonmäki Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on d5 ha, aines pää - luokkaa C. Muodostuman keskiosa B-valtaista ainesta, joka sisältä ä myös A-luokan kiviä. Ydinosan ympärillä C-valtainen reunus jossa soraa on vain pintakerroksissa. Arvioitu A 0, 7 milj. m3, B 4, 2 milj. m3, C 5, 1 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 10 milj, m 3. Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa. Muodostuma 21 Pulkanniemi Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha, aines pääluokkaa B. Muodostumassa on kaksi melko kivistä selännettä joiden aines B-valtaista. Selänteiden reunoilla melko ohut hiekkainen vyöhyke. Arvioitu A m3, B m 3, c m3. Kokonaisrnassamäär ä m3. Muodostuma 22 Kuivaketvel e Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha, aines pää - luokkaa C. Aines lähes kokonaan hiekkaa, vain muodostuman keskiosa t sisältävät hieman B-luokan ainesta. Arvioitu B -0, 1 milj. m3, C 0, 9 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m3. Muodostuma 23 Heposal o Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Ilman leikkauksia aineksen arviointi vaikeaa, mutta todennäköisesti muodostuman harjanteet sisältävät A- ja B-luokan ainesta. Arvioitu B 1, 5 milj. m 3, c 3, 5 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 5 milj. m3. Muodostuma 24 Kokkaho Harjumuodostuma kallioalustalla, 10 ha, C luokkaa,soraa 20 %. Massoja m3, josta B m3, c m3. Muodostuma 25 Mäkiah o Hiekkaa oleva reunamuodostuma (10 ha).massoja m3.

19 Karttalehti Taipalsaar i Muodostuma 1 Niemenpä ä Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinni n apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 350 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydin B-valtainen. Pintaosissa runsaasti kivistä sora a (1-4 m), jonka alla hiekkaista soraa. Hiekan osuus näyttää lisääntyvän syvemmällä. Reunustat hiekkaa ja soraista hiekkaa. Arvioitu A 3 milj. m 3, B 16 milj. m 3 C 21 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 40 milj. m 3 Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa. Muodostuma 2 Eteissaari Harju; jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta ala on 8 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydin sisältää myös B-valtaista ainesta. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m 3. ' luodostuma 3 Pikku-Punkaharj u Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kalli o ja johon länsireunassa liittyy kapea harjuselänne. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman itäosa B-valtaista ainesta ja sisältää luultavasti A-luokan kiviä. Länsiosan harjuselänteessä myös vähäisiä määriä B-luokan ainesta. Arvioitu B 2, 3 milj. m 3, C 3, 3 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 6, 6 milj. m 3. Muodostuma 4 Taipalsaar i Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman aines pääasiassa hiekkaa. Pintaosissa paikoitellen m kivistä soraa. Muodostuman kaakkoispäässä mandollisesti hiema n runsaammin soraa. Arvioitu B 0, 5 milj. m3, C 5, 1 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 5, 6 milj. m.

20 Nuodostuma 6 Paakkol a Laaja-alainen, moreenineitteinen deltta.peittävää moreenia o n yleensä alle metrin. Koillisreunalla pohjatasona on kalliota. Käyttökelpoista kivistä soraa on keskiosassa ja Ahdinpuunniemessä.Aines on p ääluokkaa C. Pinta-ala on 187 ha. Nassamäärä 19, 5 mil.i. m 3. Arvioitu A 0,3 milj. m 3,B 5,5 milj. m3, C 13,7 milj. m ' Muodostuma 7 Karhunnä ä Osittain moreenipeitteinen deltta. Koekuopissa (2 kpl) aines ol i hiekkaa ja kivistä soraa. Pinta-ala on 76 ha. Kokonaismassamäärä 9,7 milj. m3,josta A m', B 3,7 milj. C 5,63 milj. m 3., Muodostuma 8 Saikkola Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 25 ha, aines pääluokkaa C. Kaakkoisosan kumpare on B-valtainen ja saattaa sisältää myös A-luoka n kiviä. Muodostuman itäreuna huonosti lajittunut. Arvioitu B 0, 7 milj. m 3, C 1 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 1, 7 milj. m 3. Muodostuma 9 Järppäinniem i Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 28 ha, aines pääluokkaa C. Harjun selänteet pintaosistaan erittäin kivisiä. Aines B-valtaista. Selännettä reunustaa kape a hiekkainen lievealue. Arvioitu A 0, 1 milj. m 3, B 0, 8 milj. m 3, C 1, 1 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 2 milj. m 3. Muodostuma 10 Syrjäl ä Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat ydinosass a ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 50 ha, aines pääluokkaa C. Ydinosa B-valtainen ja sisältää jonkin verran A-luokan ainesta. Reunaosat hiekkaa ja hietaista hiekkaa. Arvioitu B 1, 4 milj. m 3, C 1, 6 milj. m3, hietaa 0, 3 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 3, 3 milj. m 3. Leikkauksista valokuvia gt:n arkistossa. Nuodo stuma 11 Suurimäk i Delttaa peittää laella noin metrin paksuinen moreeni. Aines on hiekkaista soraa ja kivistä soraa( koekuopat 2 kpl). Pinta-al s on O9 ha. Kokonaismassamäärä 20 milj. m 3. Arvioita A 0,8 m 1.. B 7,2 milj. m 3, C 12 milj. m 3. Muodostuma _ 12 Kur j enkankaa t Pinnalla rantakerrostumena hiekkaa ja soraa, sitten, aihteleva n naksuinen moreeni, alla hiekkaista soraa. Pinta-ala on 16 ha. 7 7 Massoja 1,2 milj. m', josta B m 3, c m '.

21 Karttalehti Peltoi Muodostuma 1 Turpainniemi/Kyläniem i Lajittuneen reuna_.uodostuman pohjatasona on pohjavesi. Haittate k jöinä ovat p innalla ylisuuret lohkareet ja peittävä moreeni. Mandollisesti moreenia esiintyy myös välikerrok.ina aineksessa,, varsinkin pohjoisosassa. Muodostumassa ei ole leikkausia ja muodostuman käyttöä rajoittavat maisemalliset näkökohdat. Arvioitu A 0,5 milj. m 3, B 6 milj. m 3, c 5,5 milj. m3. Kokonaismassamäärä on 12 milj. m3. Pinta ala on 80 ha ja muodostuman aineksen pääluokka B. Muodostuma 3 Rastinniemi/Kyläniem i Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 17 ha, aines pääluokkaa B. Aines todennäköisesti karkeaa. Päällä paikoitellen etenkin muodostuman pohjoispäässä moreenia ja lohkareita. Sisältää ilmeisesti myös A-luoka n ainesta. Arvioitu B 1, 2 milj. m 3, C 1, 2 milj. m3. Kokonaismassamäär ä 2, 4 milj. m 3. Muodostuma 4 Pirunroikk a Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 1, 5 ha, aines pääluokkaa B. Aines B-luokkaa, jossa esiintyy runsaasti ylisuuria lohkareita. Kokonaismassamäär ä m 3. Muodostuma 5 Kätkytsaar i Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3, 5 ha, aines pääluokkaa C. Arvioitu B m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m 3.

22 Muodostuma 6 Pieni Mäntysaari Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 1, 5 ha, aines pääluokkaa C. Saaren kanden osan väline n hiekkainen kannas. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 7 Hannonkankaa t Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat koillisosassa ylisuuret lohkareet pinnalla. Muodostuman käyttöä rajoitta a lomakylä. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 330 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman karkein aines kaakkoisosan harjanteessa. Reunat ja luoteisosa hiekkavaltaiset. Luoteisosa sisältää myös hie - man soraa. Arvioitu A 1 milj. m3, B 6 milj. m 3, C 23 milj. m3. Kokonaismassamäärä 30 milj. m3. Muodostuma 8 Veteli Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydinosa kartalla Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 9 Pönniänmäk i Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 320 ha, aines pääluokkaa C. Muodostu - man karkein aines keskittyy matalaan selänteeseen joka kaakkoisosass a jakaantuu useaksi kumpareeksi. Selänne sisältää myös A-luokan ainesta. Muodostuman valtaosa kuuluu C-valtaiseen lievealueeseen joka sisältä ä vain vähän B-luokan ainesta. Arvioitu B 4 milj. m3, C 21 milj. m3. Kokonaismassamäärä 25 milj. m3. Muodostuma 10 Säkkiniemi II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat luoteisreunaa peittävä moreeni, sekä ylisuuret lohkareet pinnalla pohjois- ja itäreunalla. Muodostuman käyttöä rajoittaa loma - kylä. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 560 ha, aines pääluokkaa B. Valtaosa muodostumasta erittäin karkeaa ainesta, vai n kaakkoisreuna C-valtainen. Koillisosassa olevat niemet kokonaan suurie n lohkareiden peitossa. Arvioitu A 18 milj. m3, B 58 milj. m3, c 29 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 105 milj. m3.

23 Muodostuma 11 Sillanmäki II Salpausselkään kuuluva muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat luoteisreunaa peittävä moreeni, sekä ylisuuret lohkareet pinnalla. Muodostuman käyttöä rajoittaa sotilasalue. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 1900 ha, aines pääluokkaa C/B. Muodostuman luoteisosa karkeaa ainesta. Siirryttäessä kaakkoon karkean aineksen alta nousee hiekkavaltainen aines lähemmäs pintaa. Muodostuman kaakkoisreunasta karkea aines puuttuu kokonaan. Arvioitu A 20 milj. m3, B 120 milj. m 3, C 190 milj. m3. Kokonaismassamäärä 330 milj. m3. Muodostuma 12 Suninniem i Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodos tumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 90 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydin - osa on B-valtainen selänne alueen luoteisosassa. Selännettä reunustaa pääasiassa hiekkaa sisältävä lievealue. Lounaisreunassa on vähäinen suurimmaksi osaksi B-luokan aineksesta muodostunut kumpare. Arvioitu A 0, 5 milj. m3, B 3, 5 milj. m3, c 5 milj. m3. Kokonaismassamäär ä 9 milj. m 3. Muodostuma 13 Pyhälandensu o Harjumuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ova t itäreunalla ylisuuret lohkareet pinnalla. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 15 ha, aines pääluokkaa C. B-luokan ainesta pääasiassa lounaisreunan jyrkkäreunaisessa harjanteessa, jossa ilmeisesti myö s jonkin verran A-luokan kiviä. Arvioitu B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m3. Muodostuma 14 Leikonmäki Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijän ä on vähäinen kerrospaksuus. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 1, 2 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman valtaosa kartalla Kokonaismassamäärä m3. Karttalehti Lappeenranta Muodostuma 1 Hyötiönsaari Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 17 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman aines lähes kokonaan hiekkaa. Arvioitu C 1 milj. m3. Kokonaismassamäärä 1 milj. m 3.

24 Muodostuma 2 Mikonsaari Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman eteläosassa aines soraista hiekkaa, muualla pääasiassa hiekkaa. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 3 Kivisalmi Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käytön esteenä on Kivisalmen asuntoalue. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 65 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuma pää - asiassa hiekkaa, harjanteiden ydinosista saattaa löytyä B-valtaista ainesta. Arvioitu B 1, 2 milj. m3, C 5 milj. m 3. Kokonaismassamäär ä 6, 2 milj. m 3. Muodostuma 4 Kotaniem i Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha, aines pääluokkaa C. Valta - osa muodostumasta karttalehdellä Arvioitu B m3, C m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 5 Nuottasaari Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydinosa ilmeisesti B-valtaista ainesta. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 6 Lauritsal a Lajittunut reunamuodosturna, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha, aines pääluokkaa C. Selänteen länsiosa saattaa sisältää B-luokan ainesta. Arvioitu B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 7 Myllärinmäki Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijänä on koillisosaa peittävä siltti, jonka paksuus on 1 m. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha, aines pääluokkaa C. Aineksen joukossa melko runsaasti hietaa. Arvioitu C m3, hietaa m 3. Kokonaismassamäärä m 3.

25 Muodostuma 8 Ylä-Suoka s Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha, aines pääluokkaa C. Aine s melko puhdasta hiekkaa. Arvioitu C m 3. Kokonaismassamäär ä m3. Muodostuma 9 Kankaanpää Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haitta - tekijöinä ovat ylisuuret lohkareet aineksessa. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia, Pinta-ala on 5 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman itäosassa pienehköjä sora linssejä, muualla aines hiekkaa. Arvioitu B 20, 000 m 3, c m 3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 10 Lappeenrant a Muodostuma on osa I Salpausselkää ja sen pohjatasona ovat pohjavesi j a kallio, Muodostuman käytön e8teenä on Lappeenrannan kaupunki. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 2100 ha, aines pääluokka a C. Muodostuma on suurimmaksi osaksi hiekkaa. LuoteisreUnassa ja keskiosissa pinnassa 1-4 m paksu B-valtainen kerros, jonka jälkeen sora n osuus vähäinen. 1aakkoisreunalla hiekan joukossa melko runsaasti hietaa, Arvioitu B 40 milj. m 3 ) C 180 milj. m 3 ) hietaa 10 milj. m 3, Kokonaismassamäärä 230 milj. m 3. Muodostuma 11 Ruohosaar i Kilometrin mittainen harju saaressa. Pinta-ala on 9 ha. Kokonaismassamäärä 450,000 m 3, josta B m 3, C m 3. Karttalehti Vehkataipal e Muodostuma 1 Kangas-Teljo I Deltamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ova t ylisuuret lohkareet pinnalla saaren keskiosissa ja itäreunassa. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 43 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuman keskiosat selvästi B-valtaisia ja sisältävät melko runsaast i A-luokan ainesta. Saaren alavat osat hiekkaisia, mutta nekin sisältävä t jonkin verran soraa. Arvioitu A 0, 3 milj. m3, B 1, 7 milj. m 3, C 1, 4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 3, 4 milj. m 3. Muodostuma 2 Kangas-Teljo I I Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Haittatekijöinä ovat paikoin peittävä moreeni ja ylisuuret lohkareet pinnalla. 'Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 14 ha, aines pääluokkaa B. Muodostuman pinnalla huuhtoutunutta moreenia, jota saattaa olla myös syvemmällä. Ydinosa on B-valtaista ja sisältää myös A-luokan ainesta. Karkeinta aines on harjun eteläosas-

26 sa. Harjun koillispuolella saattaa olla lajitturiutta ainesta lohkareise n moreenin alla. Arvioitu A id m 3, B 450 ' 000 m3, c m3. Kokonaismassamäätä 9Öii, 00d m 3. Muodostuma 3 Varp i..telj o Huuhtoutunut moreer,imtiddostuma, jonka pohjatäsona on moreeni. Haitta - tekijänä on vähäinen kerrospaksuus. Nttiodostumässa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha, aines Pääluokkaa B. Aines hiitihtoutunutt. kivistä moreenia. Kokonaismassarnäärä rh3. Muodostuma 4 Rehulh Harju, jonka pohjatasonamt pohjavesi ja kallio ' Eaittatekijänä on välikerroksena oleva siltti, jonka pak8iius on 1 m. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 270 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydinos a B-valtainen ja sisältää A-luokan ainesta. Selänteiden kåakkoisa. ja etelä - puolille jäävä tasanne C-valtainen, mutta sisältää my +8EI soraa. Pinta, osissa paikoitellen runsaasti kiviä. Arvioitu A 1 milj. m3, B 6 m3, C 11 milj. m3. Kokonaismassamäärä 18 milj. m3. Leikkauksista valokuvi a gt:n arkistossa. Muodostuma 5 Pakkal a Harju, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 120 ha, aines pääluokkaa C. Harjun ydinosat selvästi B valtaisia ja sisältävät A-luokan ainesta, erityisest i luoteispäässä oleva selänne on erittäin kivinen. Selänteitä reunustava t laakeat alueet pääasiassa hiekkaa. Arvioitu A 0, 5 milj. m3, B 2, 5 milj. m3, c 4, 5 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 7, 5 milj. m3. Muodostuma 6 Kurjenniemi Deltamuodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 350 ha, aines pääluokkaa C. Hyvin laajalle alalle levinnyt delta ja kamesalue. Länsireunassa kulke e B-valtaisia harjanteita, mutta pääosa muodostumasta hiekkavaltainen. Soraa saattaa olla muutamissa jyrkkäreunaisissa kumpareissa. Arvioitu B 3 milj. m 3, c 14 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 17 milj. m 3.

27 27 5 Muodostuma 7 Ahokkal a Lajittunut muodostuma jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 55 ha, aines pääluokkaa C. Pohjoisosan kumpareet ovat B-valtaisia, ja muodostuman keskiosan kumpareet sisältävät melko runsaasti soraa. Alueen eteläosasta sora sen sijaan puuttuu lähes kokonaan. Arvioitu B 0, 4 milj. m3, C 1, 9 milj. m3, Kokonaismassamäärä 2, 3 milj. m3. Muodostuma 8 Marjamäenniitu t Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman ydinosa melko homogeenista hiekkaista soraa, jossa hiukan A-luokan kiviä. Arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 9 Lumplamminsu o Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman luoteisreunassa kulkee B-valtainen selänne, muualla aine s hiekkaa. Arvioitu A m 3, B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m3. Muodostuma 10 Kuominamäk i Harju, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostuman käyttöä rajoittaa luonnonsuojelualue. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 55 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman pohjoisin harjanne erittäi n kivistä soraa, myös muut selänteet B-valtaisia mutta A-luokan ainekse n määrä vähäisempi. Harjanteita ympäröivät lievealueet pääasiassa hiekkaa. Arvioitu B 1, 2 milj. m3, c 2, 4 milj. m3. Kokonaismassamäärä 3, 6 milj. m 3. Muodostuma 11 Vehkataipale Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 40 ha, aines pääluokkaa C. Muodostuman luoteisreunassa B-valtaisia kumpareita, jotka sisältävät myös A-luokan ainesta. Kaakkoisreunassa aines paikoitellen huonosti lajittunutta ja sisältää suuria lohkareita. Arvioitu B 0, 5 milj. m 3, C 1, 5 milj. m3. Kokonaismassamäärä 2 milj. m3.

28 Muodostuma 12 Paarmala Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 35 ha, aines pää - luokkaa C. B-luokan ainesta runsaimmin muodostuman pohjois- ja keskiosissa. Arvioitu B 0, 5 milj. m3, C 1, 5 milj. m3. Kokonaismassamäärä 2 milj. m 3. Muodostuma 13 Ätä Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haittatekijöinä ovat lounaisosassa ylisuuret lohkareet pinnalla. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 11 ha, aines pääluokkaa C. Karkeinta aines on muodostuman keskiosissa ja koillispäässä, mutta soraa sielläkin vain vähän. Arvioitu B m3, c m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 14 Ampujala Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Arvioinnin apuna on käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 75 ha, aines pääluokkaa C. B-luokan ainesta vain muodostuman pintaosissa. Arvioitu B 1 milj. m3, C 5 milj. m 3. Kokonaismassamäärä 6 milj. m3. Muodostuma 15 Hauhianrant a Lajittunut reunamuodostuma, jonka pohjatasona on pohjavesi. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha, aines pääluokkaa C. Valtaosa muodostumasta karttalehdellä Arvioitu B m3, C m 3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 16 Tullinniemi Lajittunut muodostuma, jonka pohjatasona ovat pohjavesi ja kallio. Haittatekijöinä ovat ylisuuret lohkareet aineksessa. Arvioinnin apuna o n käytetty leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha, aines pääluokkaa C. B-luokan ainesta vain pintaosissa. Arvioitu B m 3, c m3. Kokonaismassamäärä m 3. Muodostuma 17 Pitkänpohjanlaht i Delttamuodostuman pohjatasona on sekä pohjavesi että kallio. Aines on B luokkaa, hiekkaista soraa. Pinta-ala on 13 ha. Kokonaismassat m3, josta B , c m3.

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa I~ s. 112 Karttalehti 3042 Hamina 138 Karttalehti 3131 Taavetti 180 Karttalehti

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa IV s. 350 Karttalehti 4121 Torsantaka s. 430 4114 + Simpele 412 3 s. 457 "

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen OSA II Sivu 90 Karttalehti 4122 LOHIKOSKI 112 - - 4211 SAVONLINNA

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA IV Sivu 37 6 Karttalehti 2134 LAMMI (08-12

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen S I SXLLYSLUETTEL O OSA I I Sivu 101 Karttalehti 2243 REISJXRVI

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Oulun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Esko Iisalo Sisällysluettel o Osa I I Sivu 115 Karttalahti 3324 Salahmi " 119 Karttalehti 3413 Pyhdnt

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen OSA II Sivu 80 Karttalehti 2212 KARVIA 86 2221 JALASJÄRV I 94 " 2222 SEINÄJOKI 97 2311 LAPUA 101 2 312 JEPUA

Lisätiedot

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu.

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu. - 203-113 2Rauna Karttalehti 113204 Rihtniemi Usk el in saari on pint ahavaint o j en perusteella kivikko a ja 1 ouhikkoa. Siitä on mandollisuus seulonalla saada B-luokan ja murskaus - kelpoista ainesta.

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I IX Kymen piirin soravarojen arviointi Kymen piirin hiekka- ja soraesiintymien

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA II Sivu 122 Karttalehti 2042 KARKKILA 155

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä IV VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset LIITE/Kuulutus KAIELY/576/2017 Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA IV Sivu 379 Karttalehti 4242 ENO (07-12 ) " 420 4243 MiHKO

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 2.3 Rantasalmi Rantasalmen kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Varpasharjun alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.2 Heinävesi Heinäveden kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kolmessa kohteessa, joista Konttilanlehdon Hepoharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1249/2018 Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SIS -1LLYSLUETTELO Osa I I Sivu 100 Karttalehti

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen Sivu I I III IV X XIII SISÄLLYSLUE'TEL O OSA I Yleist ä Arviointityöt

Lisätiedot

GEOLOGIA. Evon luonto-opas

GEOLOGIA. Evon luonto-opas Evon luonto-oppaan tekemiseen on saatu EU:n Life Luonto -rahoitustukea GEOLOGIA Korkokuva Evon Natura 2000 -alueen pohjois-, itä- ja länsireunoilla maasto kohoaa aina 180 m meren pinnan yläpuolelle asti.

Lisätiedot

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T I Tvl :n Turun piiriss ä Geologinen tutkimuslaito s 1972 Geologi Pentti Lindroos Sisällysluettelo : Sivu 1 Yleistä 12 1031 Ut ö 13 1033 Rosala 17 2011 Hanko 18 1032

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen SISXLL'YSLUETTELO OSA 1 Sivu I Xleis.tä IV Z.ausun-to ja ' karttai-aineå:st;a

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (16) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokitus lisättiin vesien ja merenhoidon

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 2.3 Hirvensalmi Hirvensalmen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kahdessa kohteessa, joista Iso-Lautharjulla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä I Geologinen tutkimuslaito s 1 973 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTELO S. II Yleist ä I Nuodostumain l uvau s S. 1 Karttalehti 2314 Evijärvi

Lisätiedot

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin itäosass a Osa I I Geologinen tutkimuslaito s 1976-1977 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTEL O Osa I I Sivu 113 Karttalehti 4414 Lentiir a " 129 4423

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä SISÅLLYSLUETTELO Sivu I Yleistä I Arviointityöt III Lausunto ja

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho SISXLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä " IV Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella.

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Jurmo 63193/33-2fc Saari on pääasiassa II1 SS:ä (SrHk). Saaren N-reunalla on runsaasti kalliopaljastumia ja irtomaapeite on todennaköisesti

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaitos

Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I T4'Lsn Oulun piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1975 S I S A L L Y S L U E T T E L O Osa I7. Sivu 68 Karttalehti 4522 VasaraPer ä 78 Karttalehti 4611 Kitka

Lisätiedot

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 1 Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 Timo Jussila Kustantaja: Pihtiputaan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Maastokarttaote... 3 Kartoitus... 3 Maasto...

Lisätiedot

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Laukaan kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot:... 2 Inventointi... 3 Valokuvia... 3 Yleiskartta...

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 2.5 Kerimäki Savonlinnan Kerimäen alueelta valittiin 11 potentiaalista kohdetta, joista Kuutinkukkulan, Ahmalahti Hangaslammen ja Sorvalammen alueilla suoritettiin

Lisätiedot

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/460/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Ylitornion kunta Alkkulanraitti 55 95600 Ylitornio Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/64/2018 Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 2.7 Savonlinna Savonlinnan kaupungin alueelta valittiin kymmenen potentiaalista kohdetta, joista Tetrikankaan ja Ryöpänharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia

Lisätiedot

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1857/2017 Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 1 LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 Timo Jussila Kustantaja: Lappeenrannan kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Maastokartta 1: 20 000... 5 Kansikuva: Ruohosaaren

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/2016 13.2.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden luokitukset vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen 1 ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Geologi Tapio Väänänen, Geologian tutkimuskeskus, Kuopio Projektin tulosten esittely 25.4.2016 Kohde: Mikkelin pohjavesien suojelun yhteistyöryhmä Paikka:

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 2.4 Pertunmaa Pertunmaan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia seitsemällä kohteella, joista Multakankaalla, Hiekkakankaalla, Pirttiharjulla, ja Susihaudankankaat

Lisätiedot

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/40/2019 Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2370/2017 13.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä

Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/423/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Sodankylän kunta Jäämerentie 1 (PL 60) 99601 Sodankylä Pohjavesialueiden luokitusten muutokset, Sodankylä Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 AK 6i(j M 19/4121/-78/1/10 2 Rautj ärvi H. Seppänen 1978-11-15 SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 Johdanto Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää jäätikön liikesuunta Rautjärven

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SISRLLYSLUETTELO Sivu I I III VI VIII

Lisätiedot

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3648/216 13.2.217 Euran pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Euran kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 1 Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Kustantaja: Nokia Asset Management Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 5 Muinaisjäännös... 6

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 2.6 Sulkava Sulkavan kunnan alueelta valittiin kahdeksan potentiaalista kohdetta, joista Siikakosken, Iijärvenkankaan, Musta-Olhavinharjun ja Remesmäen alueilla

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 2.2 Mikkeli Mikkelin kaupungin alueella tehtiin tutkimuksia kuudessa kohteessa, joista Kaamalonkankaalla, Valkeajärvellä, Palokankaalla ja Hiidensilmäkankaalla

Lisätiedot

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ Dnro LAPELY/423/2017 Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialue 12758209, SODANKYLÄ 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL 8060

Lisätiedot

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli Simo Simon kunnan alueella tutkittiin kahdeksan POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta. Muita pohjavesialueita tai muodostumia ei tutkittu. Tarkastelun perusteella kuudella tutkitulla alueilla on

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 87 / 2012 31.12.2008 Keski-Suomen POSKI 2008 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 3 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2061/2018 5.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 88 / 2012 31.8.2009 Pohjois-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 2.2 Juva Juvan kunnan alueelta tutkittiin seitsemän kohdetta, joissa oli yhdeksän osa-aluetta (taulukko 1 ja karttakuva 1). Kohteiden pinta-ala oli yhteensä

Lisätiedot

Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Tammela Pääjärvi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Tilaaja: Ympäristösuunnittelu Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3 Arkistolähteet:...

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys PIHTIPUTAAN KUNTA Niemenharjun alueen maisemaselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P33004P003 Maisemaselvitys 1 (8) Kärkkäinen Jari Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Käytetyt menetelmät... 1 3 Alueen

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (7) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Valkeakosken kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta en määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja

Lisätiedot

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE 526000 527000 528000 LIITE 529000!. AP9 ALAPITKÄ Tutkimuspistekartta!. GM200 -kairaus 7009000!. AP8!. KP_10!. GM50 -kairaus Pohjaveden havaintoputki Maatutkaluotauslinja 7009000 Painovoimamittauslinja

Lisätiedot

Kutveleen kanavan tiesuunnittelualueen muinaisjäännösinventointi Taipalsaaren ja Ruokolahden kunnissa syksyllä 2000

Kutveleen kanavan tiesuunnittelualueen muinaisjäännösinventointi Taipalsaaren ja Ruokolahden kunnissa syksyllä 2000 Kutveleen kanavan tiesuunnittelualueen muinaisjäännösinventointi Taipalsaaren ja Ruokolahden kunnissa syksyllä 2000 Timo Jussila Kustantaja: Kaakkois-Suomen tiepiiri 2 Kutveleen kanavan tiesuunnittelualueen

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa

Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa ESITYS LAPELY/191/2018 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitusmuutoksista Tornion kaupungissa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä

Lisätiedot

RAJANKUVAUS Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välisestä valtakunnanrajasta

RAJANKUVAUS Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välisestä valtakunnanrajasta Liite Pöytäkirjaan Suomen tasavallan hallituksen ja Venäjän federaation hallituksen välillä Suomen ja Venäjän välisen valtakunnanrajan kulun kuvauksesta RAJANKUVAUS Suomen tasavallan ja Venäjän federaation

Lisätiedot

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4298/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Pyhärannan kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Laukaan kunta 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 ~.T E Tv A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu. I Yleist ä I Arviointityö t VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA I I Sivu 110 Karttalehti 4223 JOENSU U " 136 4224 KONTIOLAHT

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Joroinen Joroisten kunnan alueelta tutkittiin Maavedenkankaan muodostuma (taulukko 1 ja karttakuva 1). Maavedenkankaalla maa-aineksia on yhteensä noin 2,45

Lisätiedot

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta

KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi. Timo Jussila. * ~~I!Qf!!T!!.fll. Kustantaja: Kuortaneen kunta KUORTANE Mäyryn kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila * ~~I!Qf!!T!!.fll _L--..._ ARKEOLOGISET TUTKIMUKSET ~ TAIDOLLA VUODESTA 1988 Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot....

Lisätiedot

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET

PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET 1 PISTOHIEKAN MUINAISJÄÄNNÖKSET Timo Jussila, Mikroliitti Oy (email: Mikroliitti@dlc.fi, p: 0400-530057) Tutkimukset tehty vuosina 1994-1995 Puumalan kunnan kustannuksella, Puumalan muinaisjäännösten merkinnän

Lisätiedot

Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/523/2018 13.3.2018 Liitteet 1 kpl Eurajoen pohjavesialueiden luokka- ja rajausuutokset Varsinais-Suoen elinkeino-, liikenne- ja ypäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Eurajoen alueella

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I V VIII Yleistä Yleiskatsaus Vaasan piirin esiintymiin Muodostumain kuvau s 1 Karttalehti

Lisätiedot

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 1 KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 Timo Jussila Mikroliitti Oy Kustantaja: Pohjois-Savon Liitto

Lisätiedot

2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 2. SW-NE GH.

2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 2. SW-NE GH. YLEISKUVAT TUTKIMUSALUEESTA 1. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla kesällä 2014 täytetty alue 1. SE-NW. 25.5.2015. GH. 2. Yleiskuva kesän 2015 kaivausalueiden sijainnista. Etualalla

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 2.4 Enonkoski Enonkosken kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Mäkränsalon - Hirtinkankaan alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus

Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus POSELY/1779/2018 7.1.2019 Pohjavesialueiden kuvaukset, luokat ja rajaukset pääsijaintikunta Varkaus Luokka ja rajausmuutokset Varkauden alueella on kaksi pohjavesialuetta, joiden osalta luokitus ja rajaukset

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Akaan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Akaan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten Selvitys 1 (6) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Akaan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta en määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja pohjavesialueiden

Lisätiedot

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/602/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS KOTKAN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6.

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6. Vastaanottaja Hausjärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.6.2016 Viite 1510025613 HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Lisätiedot

Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää

Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää Etelä-Suomen yksikkö P 31.4/2009/12 02.03.2009 Espoo Maatutkaluotauksen soveltuvuudesta maan lohkareisuuden määrittämiseen Pekka Hänninen, Pekka Huhta, Juha Majaniemi ja Osmo Äikää GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (8) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja pohjavesialueiden

Lisätiedot

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat

Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Liite 1 Pohjavesialueiden luokitus- ja rajausehdotukset perusteluineen sekä pohjavesialuekartat Ennen luokitustarkistusta Korsnäs on ollut pääsijaintikuntana 6 vedenhankintaa varten tärkeällä I luokan

Lisätiedot

Kangasala Kisaranta muinaisjäännösinventointi 2012

Kangasala Kisaranta muinaisjäännösinventointi 2012 1 Kangasala Kisaranta muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Kangasalan kunta 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Kuvia... 3 Kartat... 6 Näkymä alueen

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset LIITE Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden - ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue Vesiyksikkö Hanna

Lisätiedot

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila

Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila 1 Tervola Varevaaran tuulivoimalahankkeen alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Ver 2 Tapani Rostedt Hannu Poutiainen Timo Jussila Kustantaja: TuuliWatti Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella KUULUTUS VARELY/4160/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Paimion kaupungin alueella Paimion pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Teppo Häyhä Nina Hagner-Wahlsten Sirkka-Liisa Helminen Rauno Yrjölä Tmi Teppo Häyhä

Teppo Häyhä Nina Hagner-Wahlsten Sirkka-Liisa Helminen Rauno Yrjölä Tmi Teppo Häyhä HONGISTON ASEMAKAAVA- ALUEEN MAISEMA- JA LUONTOSELVITYS 2007 Teppo Häyhä Nina Hagner-Wahlsten Sirkka-Liisa Helminen Rauno Yrjölä Tmi Teppo Häyhä SISÄLLYSLUETTELO 1. MAISEMASELVITYS...3 1.1. Tutkimusmenetelmä...3

Lisätiedot

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Jari Kajas ja Håkan Fagerström 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Vanhoja

Lisätiedot

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 1 VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila Kustantaja: Varkauden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Mastokarttaote... 3 Konnansalon muinaisjäännökset...

Lisätiedot

Evijärvi Joensuu 1 ja 3 Maakaapelilinjojen tarkkuusinventointi 2014

Evijärvi Joensuu 1 ja 3 Maakaapelilinjojen tarkkuusinventointi 2014 1 Evijärvi Joensuu 1 ja 3 Maakaapelilinjojen tarkkuusinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Elenia Oy 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi... 4 Joensuu 1...

Lisätiedot

LOVIISA Garpgård. Inventointi tulevalla soranottoalueella KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT PETRO PESONEN DG2736:1

LOVIISA Garpgård. Inventointi tulevalla soranottoalueella KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT PETRO PESONEN DG2736:1 INVENTOINTIRAPORTTI LOVIISA Garpgård Inventointi tulevalla soranottoalueella 8.11.2012 DG2736:1 KULTTUURIYMPÄRISTÖN HOITO ARKEOLOGISET KENTTÄPALVELUT PETRO PESONEN Tiivistelmä Museoviraston arkeologiset

Lisätiedot

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa

Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa ESITYS LAPELY/3146/2015 Etelä-Savo 14.2.2018 Esitys pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutoksista Inarin kunnassa Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon

Lisätiedot

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI

Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI Dnro LAPELY/3146/2015 Koivukumpu A, B ja C sekä Näätämö A ja B pohjavesialueiden luokitteluun liittyvä selvitys INARI 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL

Lisätiedot