-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0. .. Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X .197 6 ... . - ., - I ~."

Transkriptio

1 -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas , -., - I ~.p~ Kurkisen

2 OSA II Sivu 90 Karttalehti 4122 LOHIKOSKI SAVONLINNA SAVONRANTA HEINÄVESI PUNKAHARJU KERIMÄKI RÄÄKKYLÄ 189 Yhteenveto TVL:n Mikkelin piirin itäosan massoista peruskarttalehdittäin.

3 ' I,AHIKOSKI Karttalehti Telataipal e Muoacstuma 1 Honkalahti V ~-,- Jossain määrin rajoiltaan epävarma muodoetuma :. Sen sisallå saattaa, olla odottamattomia kallioperän kohoumia. Muodos,tumas.sa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 54 ha.. Aines on pääluokkaa C. 15okona#;s -smassamäärä on 4,6 milj.m3, josta arvioitu a, 200 O:4Q, m 3 B 1,7 milj.m3, C 2,7 milj.m3, Muodostuma 2 Tattarmäki 5 ct i~. v a Laakea hiekkamuodostuma. Pinta-ala on 4 ha. Aines on paaluokkaa q, yhteensä m3. Muodostuma 3 Olkkola Matala hiekkaesiintymä. Kerrospaksuus on 4 metrin vaiheilla. Muo-. do:stumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3,5 ha, Afnes on paaluokkaa C, yhteensä m3. Muodostuma 4 Ahola Pieni hiekkaesiintymä. Kerrospaksuus on n. metriä. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa Cr yhteensä 7S, OQ~; m 3. Karttalehti Kaartilanmäk i Muodostuma 1 Ruokoniem i Maisemallisesti arvokas harjumuodostuma. Havaintojen ja leikkausten perusteella siinä ei. ilmeisesti ole sqravaltaisia osia. Pinta-ala on 65 ha. Aines on pääluokkaa C. K, konaismaasamä.ärä ah 2,4 milj.m3, josta arvioitu B m3, c, 1,9 milj,m3. Muodostuma 2 Ruutanalamp i Maisemallisesti säästämisen arvoinen harjumuodostuma, Pinta-ala on 18 ha : Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä On m3 josta arvioitu B m3, c m 3. r '"`'"~~ - r ~ "~

4 «c Muodos tuma 3' Järvenniemi Maisemallisesti arvokas. har.jumuodostuma.. Siinä on pieni leikkaus. Pinta - al a on 33 ha. Aines on pääluokkaa'c. Kokonaismassamäärä,on ' 1, y milj.m3, josta arvioitu A m3, B rn3, ` i C 1,32 milj.m3'. Muodostuma 4 Tappisaari x- 1,-,-,. %.,' zt " 4, Harjun lievealueeseen kuuluva muodostuma, joka lienee pääasiass a hiekkaa. Pinta-ala on 8,5' ha. Aines on pääluokkaa Cr Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m3. Karttalehti Kommerniemi Al-u;ea lla ei ole riittävän paksuja lajittuneita esiintymiä. Karttalehti Lohilaht i Muodostuma 1 Tattarmäki ~-Ltc r", tl Itäosa laakeasta hiekkamuodostumasta. Kerrospaksuus vaihtelee. 2-6 metriin. Pinta-ala on 10 ha. Aines onpää,luokkaa C, yhteensä m3, Muodostuma 2 Salmenkang.as Geologisesti nimitettynä reunamuodostuma.. pä,åa.siassa se on hautuumaana. Pinta-ala on 10 ha. Aines on päälraokkaa C, yhteensä ; m3.. Muodostuma 3 Sammalistonsuo Epämääräinen lajittunut muodostuma. Aines on tyystin hiekkaa. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m3. t Muodostuma 4 Siikasaar i Matala harjusaari, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 5 Katrosaar i Maisemallisesti edustava harjusaari. Sen aines on ilmeisesti selvästi soravaltaista. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, C m 3.

5 Muodostuma 6 Sipoonmäki `' Deltamainen harjumuodostuma.koska siinä ei ole leikkauksia, sen aines saattaa olla alla esitettyä arviota karkeampaa. Pinta-ala on 25 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,7 milj.m3, josta arvioitu B m 3, c 1,2 milj.d. Muodostuma 7 Siikalandenkangas ~~ ~~ ~~~ r., f. - ~ v ~a~ ~ -z "~ ~ Muodostuma käsittää etelässä laajan deltamaisen tasanteen ( mpy) sekä sitä syöttäneitä harjuja deltan pohjoispuolella. Harjuissa ei ole leikkauksia ja niitten aines saattaa olla soravaltaista. Pinta-ala on 181 ha. Aines on pääluokkaa C * Kokonaismassamäärä on 15 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B 3,8 mi lj.m3, C 11 milj.m 3. ~,. Muodostuma 8 Tienhaarankylä (, Kalliokumpujen rikkoma harjumuodostuma.,muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 21 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3, Muodostuma 9 Männikk ö Matala harjumuodostuma. Soran esiintyminen epätodennäköistä. Pintaala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 10 Ho lopaisenlahti d < C ~ -:` Jyrkkärinteinen harjunselkä liepeineen. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismass a- määrä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, C m 3. Muodostuma 11 Valkialamp i Harjukumpujen ja -selänteiden muodostama kokonaisuus. Leikkauksi a ei ole. Kerrospaksuus on paikoin suuri, noin 20 metriä. Pinta-al a on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,5 milj.m3, josta åtioitu A m 3, B m 3., C m 3. ~ Muodostuma 12 Siikasaari '' / Maisemallisesti edustava harjusaari.pinta-ala on 12' ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m 3.

6 Muodostuma 13 Siikajärvenniemi Muodostuma käsittää melko korkeita harjuselänteitä sekä matali a kumpuilevia tasantaita. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 46 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 2,1 milj.m3, josta arvioitu A m3, B m 3, C 1,3 milj.m3. Muodostuma 14 Pieni Siikajärvi ( Epämääräinen harjumuodostuma, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 14 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 15 Kivitokee Matala, merkityksetön harjumuodostuma. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m3. Aines on pää- Muodostuma 16 Kulpinsuo Matala deltamainen muodostuma. Pinta-ala on 15 ha. luokkaa C, yhteensä m3. Muodos tuma 17 Koi:ronlaht i Merkityksetön esiintymä. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m 3.. Muodostuma 18 Uittosalmi Harjuselänne, jonka käyttöönotto tien ja voimalinjan vuoksi on kyseenalaista Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonais- _ massamäärä on m 3, josta arvioitu A m3,b m~3, C m 3. Muodostuma 19 Vasikkaniem i Punkaharjun tyyppinen harjuniemi. Se on maisemallisesti niin arvokas, että sen aineksen käyttöä ei liene mielekästä ottaa. Pinta - ala on 4 ha. Aines on päaluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A :k m3, B 275_.0-00,- m3., C m3. Muodostuma 20 Murtoniem i Harjusysteemiin kuuluva esiintymä. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-q.a on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on m 3 -, josta arvioitu B m 3, c m 3.

7 Muodostuma 21 Leviälahti Pieni, vähämerkityksinen muodostuma. Siinä ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. ' Muodostama 22 Katiskaniemi ;< (La,_., ;,\ v Harjusysteemiin kuuluva muodostuma, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär z on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 23 Juurikkaselkä ~-,f4,,,, ;,, ` ' Varmuudella lajittunut muodostuma, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. - Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m3. Muodostuma 24 Juurikkalahti ~r.~ ~ 3~ ~~-~,>.`' Harjukumpu. Aines saattaa olla soravaltaistakin. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Koko- ' naismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 25 Syvälahti Muodostuma käsittää 6 melko pientä harjusaarta. Muodostuma 26 Käärmeniemi Kalliokumpujen rikkoma hiekkaesiintymä. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 8,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, C m 3. Muodostuma 27 Juurikkaniemi. ",_ Selvästi soravaltainen, kivirikas nmuodostuma. Pinta-ala on 13 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 28 Niittynen v Osa laajemmasta muodostumasta. Pinta-ala on 1 ha. Aines on pää - luokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m 3, c m3.

8 Muodostuma 29 Syvälandenkangas Siinä ei ole lainkaan leikkauksia. Todennäköisesti siinä on myö s soravaltaisia osia. Kerrospaksuus on laajalla alueella n. 20 metriä. Pinta-ala on 32 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 5 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B 2 milj.m3, C 2,75 milj.m3. Karttalehti Ahvionsaar i Muodostuma 1 Syrjäispä ä Kokonsaarella sijaitseva varsin komea harjumuodostuma. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 15,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, jösta arvioit u B m3, -C m3. v Karttalehti Kesamonsaar i Muodostuma 1 Kokonsaarenpää t, Kallioselänteiden päällä oleva harjun osa, jonka keskus on hie k- kaista soraa, reunaosat kivistä hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtele e 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 23,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maiseman - suojelu. Kokonaismassamäärä on 1,5 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, C m 3. a- Muodostuma 2 Hietasaari å v.~, Kallioselänteiden välissä oleva matala harjun osa. Eteläosa o n kokonaan hiekkaa, pohjoispäässä on myös soraa. Kerrospaksuus op 2-6 m. Pinta-ala on 16 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuma n käyttöä rajoittaa maisemansuojelu. Kokonaismassamäärä o n m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 3 Pappisaar i Matala, soraista hiekkaa oleva harjusaari. Kerrospaksuus on vai n 1-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia.- Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maiseman - suojelu. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u - B m 3, c m 3. L,

9 Muodostuma 4 Suvikangas Pintaosasta hietaa oleva tasanne, osittain kallion päällä. Kau-.kaanniemessä voi esiintyä myös soralajitteita. Kerrospaksuus on. vain 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa sen hienous. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m 3. Karttalehti Piojärvi Muodostuma 1 Tetrikangas Laaja deltamainen harjumuodostuma. Arviointia palvelevia leikkauk - sia ei ole. Paksuin osa (yli 100 m mpy) saattaa olla soravaltainen. Pinta-ala on 116 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamää - rä on 10 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B 3 milj.m3, C 6,75 milj.m3. Muodostuma i 2 Julunkivi 43 Pieni hiekkaesiintymä. Siinä ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. v Muodostuma 3 Julunkivenlampi <{. ~ Muodostumaan kuuluu ryhmä harjukumpuja.-siinä ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 3,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on m 3, josta arvioitu B m3, c m 3. Muodostuma 4 Paloksenluhta?.. _, t~,-_ t,, r.< ~- " Kumpu- kuoppamaastoa käsittävä harjumuodostuma. Siinä ei ole leik - kauksia. Pinta-ala on 15 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismass a- määrä on m 3, josta arvioitu A m3, B m 3, C m 3. Muodostuma 5 Paloksenjoki I Muodostuma kuulunee harjusysteemiin, mutta sen lajittuneisuus on hieman epävarma. Siinä ei ole leikkauksia. Pint a-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, C m 3.

10 Muodostuma 6 Paloksenjoki II Kapea ja matala harju, jolla ei ole sanottavaa merkitystä. Pintaala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m3. Muodostuma 7 Iso Heinäjärvi } Harjumuodostuma, jossa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 8 Pieni Heinälampi E =, " ` E' Pientä Heinälampea rajoittava harju. Kerrospaksuus on vain muutamia metrejä. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, jost a arvioitu B m3, c m3. {n ". Muodostuma 9 Kaakkomäki~.~., Epämääräinen hiekkamuodostuma, jonka kerrospaksuus on 3 metrin luokkaa. Pinta-ala on 13 ha. Aines on pääluokkaa C, yhteensä m 3. ' / l Muodostuma 10 Saukonsaari Moreeni- ja kallioalustaan rajoittuva harjumainen muodostuma. Aines on osaksi lietteist ä. ja heikosti lajittunutta. Pinta-al a on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, ' josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 11 Raivionjärv i Pieni merkityksetön esiintymä. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pää - luokkaa C, yhteensä m 3. Muodostuma 12 Puhakka, f Maisemallisesti ja morfologisesti komea harjumuodostuma. Laske n- nallisesti siinä on hiekkaa enemmän kuin soraa, mutta sora n esiintyminen voidaan kartalla melkoisella varmuudella esittää. Kerrospaksuus on suurimmillaan (Sourunharju) noin 40 metriä. Pinta-ala on 205 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäär ä on 15,5 milj.m 3, josta arvioitu A m3, B 5,5 milj. m3, C 9,3 milj.m 3.

11 Karttalehti Pietolansaar i Muodostuma 1 Raivionjärv i Matala harjuselänne pohjoisosastaan moreenin päällä. Aines on huonosti lajittunutta, kivistä hiekkaa, pohjoisosa hietaist a hiekkaa. Kerrospaksuus on vain 1-3 m, heikko alue. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m3. Muodostuma 2 Järvenpää f ' Kalliomäkien kainalossa oleva harjun osa, pääosin soraista hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-3 m, vähämerkityksinen alue. Pinta-al a on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a asutus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m 3, C m 3. Muodostuma 3 Mitinhiekanniemi ' ' `' v Harjukumpuja osittain kallioalustalla. Aines on pääosin kivistä hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtelee jyrkästi, keskipaksuus on 3 m. Pinta-ala on 16,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostaman käyttö ä rajoittaa maisemansuojelu. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 4 Jyrkänniem i Kallioalueen reunassa oleva harju, huonosti lajittunutta, kivis - tä hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtelee 2-6 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonai s- massamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 5 Mus taniem i Karkeaa harjuainesta, pääosin lohkareita käsittävä harjuselänne, kallion jatkeella. Kerrospaksuus on n. 5 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa B. Ainekse n käyttöä haittaavat ylisuuret lohkareet. Kokonaismassamäärä o n m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m3. Muodostuma 6 Petäjäniem i Kalliomäkien välissä, osittain päällä olevaa harjuainesta. Pinta on hiekkaista soraa pohjoisosassa, muuten aines on valtaosin hie - noa hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtelee 2-8 m. Pinta-ala on 20 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m3.

12 Muodostuma 7 Iso-Haukibsaari Kallion reunaan kerrostunut jyrkkä poikittaisselänne ; aines on pinnalla kivistä hiekkaa, sisäosissa myös soraa. Kerrospaksuu s on keskimäärin 10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 6,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muod:)stuman käyttöä rajoitta a luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m 3. Muodostuma 8 Lahtela Kallioselänteiden rinteellä olevaa harjuainesta, joka vaihtelee kivisestä sorasta hietaan, karkein aines on pohjoispäässä. Ke r- rospaksuus vaihtelee 2-5 m. Pinta-ala on 13,5 ha. Aines on pää - luokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioit u B m3, c m3. Muodostuma, 9 Koukkulampi~'~ Kapeista selänteistä ja niiden välisistä kummuista koostuva harju n osa. Aines on enimmäkseen hiekkaa, soraa on Koukkuniemen alueella sekä länsireunalla pintaosissa. Kerrospaksuus vaihtelee jyrkästi, keskipaksuus on n. 5 m. Pinta-ala on 56,5 ha. Aines on pääluokka a C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä on 2,7 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 2,35 milj.m3. t Muodostuma 10 Kangaslamp i Kallioaltaassa oleva delta, johon liittyy syöttävä harju. Deltan aines on soraista hiekkaa, pohjoisosan harju lähes pelkkää someroa, ylisuuria on yleisesti pintaosassa. Kerrospaksuus on 2-8 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 35 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelutek i- jät. Kokonaismassamäärä on 1,4 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 11 Pakasharj u Kapea keskiselänne on pääosin pienikivistä soraa, A-luokan osuus on pieni. Lounaisosa on enimmäkseen hienoa hiekkaa muualla lieve - alueet ovat soraista hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtelee selänteess ä 5-10 m, reunaosissa 2-5 m. Pinta-ala on 88 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 3,9 milj.m3, josta arvioitu A m3, B m 3, C 3,2 milj.m3.

13 Muodostuma.12 Pääskyniemi LJ Laaja-alainen delta ; reunoiltaan kallioalustalla. Aines on pää - osin hiekkaa, pohjoisosissa on välikerroksina soraa. Kerrospak - ' suus on keskimäärin 5 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 72,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostaman käyttöä rajoittaa luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä on 3,6 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B 580 OOC m 3, c 3 milj.m3. Muodostuma 13 Pellonpäänniemi,E., ' tf Kallion murroksessa oleva harjun osa. Aines on enimmäkseen kivistä hiekkaa, eniten soraa on luoteispäässä, joskin myös muuall a soraa on 1-2 m paksulti pintaosassa. Kerrospaksuus vaihtele e 1-10 m. Pinta-ala on 38,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuma n käyttöä rajoittaa pohjoisosissa maisemansuojelu. Kokonaismass a- määrä on 1,7 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m3, C 1,35 milj.m3. Muodostuma 14 Reposaar i Selänteen keskus on hiekkaista soraa, reunaosat hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-8 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa mais e- malliset tekijät. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioi - tu B m 3, c m3. Muodostuma 15 Särkiputer o Ohut, kallion päällä oleva harjun lievealue, kivistä hiekkaa. Kerrospaksuus on vain 2-3 m, merkityksetön esiintymä. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokka a C, massamäärä m 3. - Muodostuma 16 Leskelä Moreeni-kalliomäen rinteellä oleva harjujakson osa. Aines on huonosti lajittunutta kivistä hiekkaa, pohjoispäässä myös pienik i- vistä soraa. Kerrospaksuus on ilmeisesti vain 2-4 m. Pinta-al a on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioit u B m3, C m 3.

14 Karttalehti Ikoinniemi Muodostuma 1 Markko -(, Pinnalta kivistä soraa oleva harjusaari kallion jatkeella. Kerrospaksuus on keskimäärin 2 m, joten alueen käyttö ei tule kyseeseen. Pinta-ala on 2,5 ha. Aines-on pääluokkaa B. Kokonaismassamäära o n m 3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 2 Pitkälaht i Kallioselänteiden välissä oleva harjujakson osa. Aines on pääosi n soraista hiekkaa, morfologian perusteella jyrkin selänne on sora - valtainen. Kerrospaksuus on 2-8 m, pohjoisosa on paksuin. Muodos - tamassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 24,5 ha. Aines on pää - luokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelunäköko h - dat. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3, c m 3. Muodostuma 3 Kukkarosaar i Kapea, osaksi kallioalustalla oleva harjuselänne, aines soraist a hiekkaa, soran osuus on alle 30 %. Kerrospaksuus on 2-4 m, aluee n merkitys on vähäinen. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 8 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa ma i- semansuojelu. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioit u B m 3, c m 3. Muodostuma 4 Iso-Kankainen (' Kallio-, pohjoispäästä moreenialustallå oleva harjun osa, jonk a pinta on ohuen moreenin peittämä keski- ja pohjoisosissa. Aines on reunaosissa hiekkaa, korkein osa saattaa sisältää soralaji t- teita %. Kerrospaksuus on keskiosassa huomattava m ohentuen reunoille. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 79 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a maisemansuojelunäkökohdat. Aineksen käyttöä haittaavat peittävä moreeni sekä ylisuuret pintalohkareet. Kokonaismassamäärä o n 6,2 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m3, C 5,5 milj. Muodostuma 5 Pikku-Kankaine n Kalliosaaren reunassa olevaa aarjuainesta, lähinnä kivistä hiekkaa 1änsireunalla myös lohkareita. Kerrospaksuus on vain 1-3 m, aluee l la ei ole käytännön merkitystä. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pää - luokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m 3, C m 3.

15 Muodostuma 6 Mäkrämäk i Lakiosastaan moreenipeitteinen paksu harjuselänne, joka on etelä - päästään kaliioalustalla. Pinnalla on löyhää hietamoreenia cm koko keskiosassa, eteläpää on hienoa hiekkaa, luoteisosa sorai s - ta hiekkaa pinnalta. Geologisin perustein erittäin jyrkässä poh - joisreunassa on soraa huomattava osuus massoista. Pinta-ala o n 89 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa luonnonsuojelunäkökohdat itärannan osalta. Kokonaismassamäärä o n 9,7 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 2 milj. m 3, C 7,5 milj. m 3. Muodostuma 7 Kaatopaikka _~ {. Suurelta osin huonosti lajittunutta pinnaltaan oleva harjujakso n osa. Pienensillanmäki on hietaista hiekkaa, reunaosissa hietaa o n yli 50 %, kuten myös itäosissa esiintymää. Pohjoisosa on karkea a kivistä soraa, A-luokan osuus on runsas, länsireunan päällä o n vajaa metri moreenia. Kerrospaksuus vaihtelee 2-10 m, keskipaksuu s on 4 m. Pinta-ala on 69 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuma n käyttöä rajoittaa tiestö. Aineksen käyttöä haittaavat peittävä moreeni, jonka paksuus on 0,5-1 m, pohjoisosassa ylisuuret lohk a- reet. Kokonaismassamäärä on 2,8 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c 2,4 milj.m 3. Muodostuma 8 Hirvasranta 1 ' Edellisen jatketta kallion murroksessa. Aines on puutteellisesti peseytynyttä kivistä soraa, pinta on lietteistä hietamoreeni a keskimäärin metrin paksulti. Kerrospaksuus on 5 m. Pinta-ala o n 2,5 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoittaa tie. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A 5000 m3, B m 3, c m 3. Karttalehti Vuoriniem i Muodos tuma 1 N iuvanranta/ U Lajittunut muodostama, joka on kerrostunut koilliseen viettäväll e kalliorinteelle. Aines on pääosaltaan hiekkaa. Muodostumaa pei t- tää ohut moreenikerros. Kerrospaksuus on 2-5 m. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 14 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3.

16 Muodostuma 2 Taivallaht i Pienehkö lajittunut muodostuma, jonka aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-4 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonai s- massamäärä on m 3. Muodostuma 3 Poilamminmäki ~' r R Harjun tyyppinen muodostuma, jonka luoteisselänteessä ainekse n arvioidaan sisältävän kivistä soraa. Muodostuman kaakkoisosass a esiintyy karkeaa hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-10 m. Pinta-ala on 11 ha. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u A m 3, B m 3, C m 3. Muodostuma 4 Ruoko j ärvenkangas <-f!ry '`' ` l Tyypiltään deltamainen harjulaajentuma. Aines on karkeinta mu o- dostuman luoteisosassa, jossa arvioidaan esiintyvän kivistä s o- raa. Muodostuman muut osat ovat ainekseltaan hiekkavaltaisia. Muodostuman pinnalla esiintyy paikoin ohuelti moreenia. Kerros - paksuus on 3-18 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 41 ha. Muodostuman käyttöä rajoittavat eteläisellä ranta - alueella maisemansuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä o n 3,0 milj.m3, josta arvioitu A m3, B m3, C 2,34 milj.m 3. Muodostuma 5 Pohjalammi t Kapea, 'selännemäinen harju, jonka aines on pääosaltaan kivist ä soraa. Kerrospaksuus on 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä o n m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, C m 3. Muodostuma 6 Sorvalampi'< - Harjuun kuuluva muodostuma. Sen selännemäinen itäosa on ainekseltaan kivistä soraa. Länsiosan aines on soraista hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-7 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Kokonaismassamäärä on m3,. josta arvioit u A 5000 m 3, B m 3, c m 3. Muodostuma 7 Petäälamp i Harjuun kuuluva verrattain laakea muodostuma, joka on kerrostunu t kallioselänteiden väliseen laaksoon. Muodostuman aines on pääosal - taan hiekkaa. Karkeaa hiekkaa ja soraista hiekkaa esiintyy muodo s - tuman länsiosassa. Kerrospaksuus on 2-6 m. Pinta-ala on 14 ha.

17 Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on arvioitu B m 3, c m3. m3, josta r,.i Muodostuma 8 Porkalansalo v Harjuun kuuluva muodostuma, joka on kerrostunut järven rannall a sijaitsevan kallioselänteen rinteille. Muodostuman aines on pää - osaltaan karkeaa hiekkaa. Soraa arvioidaan esiintyvän muodostuma n keskiosassa. Kerrospaksuus on 2-9 m. Muodostamassa ei ole lei k- kauksia. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuma n käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäär ä on m 3, josta arvioitu B m3, C m3. Muodostuma 9 Sourunniemi{.- q i, v' - Harjuselänne, joka muodostaa järveen'pistävän niemekkeen. Muodo s- tuman aines on soraa keskiselänteessä ja karkeaa hiekkaa reuna - alueilla. Kerrospaksuus on 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkau k - sia. Muodostuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat.. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c m 3. r Muodostuma 10 Iso Porkalansaari! Harjun reunaosaan kuuluva muodostuma, joka sijaitsee kallioiste n selänteiden rinteillä. Muodostuman aines käsittää karkeaa j a hienoa hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-4 m.. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 7 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodo s- tuman käyttöä rajoittavat luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonai s - massamäärä on m 3. Muodostuma il Parsikkolamp i Harjun tyyppinen muodostuma, joka on kerrostunut kalliokohoumie n väliseen laaksoon ja rinteille. Ydinselänteen aines on kivist ä soraa ja karkeaa hiekkaa. Reunaosien aines on hiekkaa, joss a saattaa esiintyä soraa välikerroksina. Muodostuman pinnall a esiintyy paikoin ohutta moreenia. Kerrospaksuus on 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 30 ha. Kokonaismass a- määrä on 1,5 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m 3, C 1,1 milj.m3. Muodostuma 12 Mutalamp i Pienehkö lajittunut muodostuma, jonka aines on pääasiassa hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-6 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 120 m3 000

18 Muodostuma 13 Saarijärv i Harjuntyyppisiä selänteitä käsittävä muodostuma. Aineksen arvio i - daan sisältävän kivistä soraa ja karkeaa hiekkaa. Muodostama n pohjoisosan pinnalla esiintyy ohuelti moreenia. Kerrospaksuus o n 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 43 ha. Kokonaismassamäärä on 2,6 milj. m3, josta arvioitu A m3, B 1,0 milj.m3, C 1,5 milj.m3. { Muodostuma 14 Pitkanahonmak i Harjun reunaosaan kuuluva muodostuma, joka rajoittuu lounaass a kallioalueeseen. Aines on pääosaltaan karkeaa ja hienoa hiekkaa. Muodostuman keskiosassa arvioidaan esiintyvän myös soraa. Kerros - paksuus on 4-12 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 15 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 15 HyystiP ` Laakea reunamuodostuma, jonka pinnalla esiintyy peitemäistä j a kumpumaista moreenia. Muodostuman aines on pääosaltaan hiekkaa. Soraa saattaa esiintyä muodostuman keski- ja luoteisosissa. Kerrospaksuus on 3-9 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-al a on 78 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittava t tiestö ja asutus. Kokonaismassamäärä on 4,0 milj. m3, josta ar - vioitu B m 3, C 3,65 milj.m3. / Muodostuma 16 Hyystinlampi - Harjun tyyppisiä selänteitä käsittävä muodostuma. Selänteiden a i- neksen arvioidaan olevan kivistä soraa ja karkeaa hiekkaa. Reunaosien aines on hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-15 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 18 ha. Kokonaismassamäärä o n 1,0 milj.m3, josta arvioitu A m3, B m 3, C m 3. Muodostuma 17 Iso Petäälamp i Selännemäinen lajittunut muodostuma. Ydinselänteessä arvioidaan esiintyvän karkeaa hiekkaa ja hiekkaista- soraa. Reunaosien aine s on pääasiassa hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-12 m. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Kokonaismassamäärä on 1,2 milj. m3, josta arvioi - tu B m3, C m 3.

19 Muodostuma 18 Pieni Petäälampi ~f Kallioalustalle kerrostunut - reunamuodostuma. Aines on pääosi n hiekkaa, soraa voi esiintyä välikerroksina alueen keskiosissa. Kerrospaksuus on 2-7 m, eteläosa on paksuin.. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 13,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonäismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 19 Pieni Raatikk o Hyvin hajanainen, II Salpausselän proksimåaliosan kumpuja ja s e- länteitä käsittävä osa, moreenimäkien välissä. Aines on enimmä k - seen hiekkaa, soran osuus on vähäinen. Kerrospaksuus vaihtele e suuresti 2-10 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 0.4 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa ties - tö. Kokonaismassamäärä on 1,A' milj. m3, josta arvioitu B m3, C 1,, ' milj.m3. Muodostuma 20 Ahola,/' / e, Matala delta, jonka luoteisosan päällä on löyhää moreenia koekuo - pan perusteella n. 1,5 m. Alla oleva aines on hiekkaa, soraa vo i esiintyä pienissä määrin luoteisosassa. Kerrospaksuus on 2-6 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines 'on pääluokkaa C. Muodostuman käyttö ä rajoittaa tiestö ja asutus. Kokonaismassamäärä on l,t,, milj. m3, 3 josta arvioitu B m3, C 1, milj.m3. Muodostuma 21 Kuikkalamminkanga s Toiseen Salpausselkään kuuluva delta, joka on kerrostunut met a- laan veteen. Pohjoisosassa pinta on moreenia, alla esiintyy i l- meisesti soralajitteita. Keski- ja eteläosa ovat hiekkaa. Kerrospaksuus on pohjoisosassa 5-15 m, eteläosassa vain 2-3 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 121 ha. Aines on pää - luokkaa C. Kokonaismassamäärä on 5 milj.m 3, josta arvioit u A m 3, B 1,1 milj.m 3, C 3,8 milj.m 3. Muodostuma 22 Haavistonpohj a Jyrkkärinteinen reunamuodostuma pääasiass a `hiekkaa. Vain lounaisreunan selänne on kivistä soraa. Kerrospaksuus on 2-10 m. Pinta - ala on 21,5 ha. Aines on pääluokka.a C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tiestö ja julkiset rakennukset. Kokonaismassamäärä o n 1,4 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, C 1,2 milj.m 3. Muodostumasta on valokuvia gt :n arkistossa.

20 Muodostuma 23 Niittyl ä Matala hiekkaesiintymä kalliomäkien välissä. Kerrospaksuus on n. 2,5 m. Pinta-ala on 4 ha. Aines on pääluokkaa C, massamäär ä m 3. Muodostuma 24 Soininlaht i Kallioselänteen rinteellä oleva lajittunut esiintymä, pääosi n hiekkaa. Kerrospaksuus on n. 4 m. Muodostumassa ei ole leikkau k- sia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa C, massamäärä m 3. Muodostuma 25 Lahtel a Kallioselänteiden välissä oleva matala reunamuodostuma, ainekse l- taan soraista hiekkaa. Kaakkoispäässä esiintyy kivistä soraa. Kerrospaksuus on 2-8 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 22 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoi t- taa tiestö ja asutus. Kokonaismassamäärä on 1,1 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Karttalehti Moinsalm i Muodostuma 1 Povenkankaat fp 'F f<<~ ~ Paksu deltamuodostuma, joka on ankkuroitunut kalliomäkien väliin. Aines on suurimmalla osalla hienoa hiekkaa, paksu pohjoisosa o n kuitenkin yli 3 m syvyydeltä soraa koekuopan perusteella, myö s A-luokan esiintyminen pienessä määrin on luultavaa. Kerrospak - suus on m keskiosissa, reunaosissa vain 2-5 m. Pinta-al a on 99,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä o n 8,8 milj.m3, josta arvioitu A m3, B m3, C 8 milj. m3. Muodostuma 2 Kangas lahti - a (- ' Ohut, kallioselänteiden päällä oleva harjun osa. Soraista hiekkaa, itäosa on lähinnä hienoa hiekkaa. Kerrospaksuus on vain 1-3 m, merkityksetön esiintymä. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokka a C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m3, C m 3. } 0

21 Muodostuma 3 Pöträmönniem i Pääasiassa hienoa hiekkaa olevia harjukumpuja kallion murroksessa. Luoteisosassa esiintyy myös hiekkaista soraa. Kerrospaksuus on eteläosassa 5-15 m, pohjoisosassa vain 2-4 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 16 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelunäkökohdat. Kokonaismassamä ä - rä on 1,2 milj. m3, josta arvioitu B m3, c 1,15 milj.m3. Muodostuma 4 Kangasniem i Osa harjua kallioselänteiden välissä ja rinteellä. Koillisreunan selänne on kivistä soraa, lohkareiden osuus runsas. Muualla aine s on hiekkaa, lounaisosissa pinta jopa hietaa. Kerrospaksuus vaiht e- lee 2-10 m, keskimäärin se on 4 m. Muodostumassa ei ole leikkauk - sia. Pinta-ala on 31 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman kgy t- töä rajoittaa maisemansuojelu. Kokonaismassamäärä on 1,3 milj. m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 1,1 milj.m3. Muodostuma 5 Pellossal o Laaja-alainen osa harjua, joka koostuu syöttävistä selänteistä, harjukummuista ja deltoista. Materiaali on lähes koko alueell a hiekkavaltaista vain kapea selänne on soravaltainen, joskin sora a esiintyy pintaosassa pohjoispäässä korkeimmissa kummuissa. Itäosissa aines on hienoa hiekkaa, painanteissa myös hietaa. Kerros - paksuus vaihtelee suuresti rajoissa 1-25 m, keskipaksuus on yl i 4 m. Pinta-ala on 124 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostaman käyttöä rajoittaa länsiosassa luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonai s - massamäärä on 5,2 milj.m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 4,6 milj.m3. Muodostuma 6 Puolivälinsaari f ~ Kapea, kiviä ja lohkareita käsittävä harjuselänne kallion kyljessä. Kerrospaksuus on 2-6 m pohjoisosa on paksumpi. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 6 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodos - tuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelu. Kokonaismassamäärä o n m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m3. Muodostuma 7 Pataniemi -< < Kallion reunaan kerrostunut harjun. osa. Pinta on hiekkaista sora a 1-2 m paksulti, alaosat hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-8 m. Pinta-al a on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, c m3.

22 Muodostama 8 Petramonniem i Lohkareita ja kivistä soraa oleva kapea harjuselkä. Kerrospaksuu s on vain 2-3 m, merkityksetön esiintymä. Muodostumassa ei. ole leikkauksia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassa - määrä on m 3, josta arvioitu A m 3, B m3. Muodostuma 9 Koitterkangas,. 6, Kalliomäkien väliin syntynyt tombolo-muodostuma. Aines on pääosi n hietaista hiekkaa. Kerrospaksuus on keskimäärin 3 m. Pinta-ala on 4,5 ha. Aines on pääluokkaa C, massamäärä m 3. Muodostuma 10 Karklampi 4'L 'l Pinnaltaan moreeninsekaista ainesta oleva selänne, joka kuulu u ilmeisesti harjusysteemiin. Alaosan vallitseva lajite on hieno hiekka. Eteläosassa moreenia on koekuopan perusteella yli 3 m paksulti pintaosassa. Kerrospaksuus cn 2-6 m. Pinta-ala on 6,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3., josta arvioitu B m 3, C m 3. Karttalehti Kulennoine n Muodostuma 1 Soukankangas 1, Kallion murroksessa oleva, ohuen hietamoreenin peittämä harjuja k - son osa. Aines on yleensä melko hienoa,'joskin keskiosassa esii n- tyy pohjaosissa myös soraa, ja jonkin verran A-luokan ainesta. Kerrospaksuus on 2-10 m, pohjoispää vaikuttaa ohuimmalta. Pintaala on 45 ha. Aines on pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaa keskiosassa peittävä moreeni, jonka paksuus on cm. Kok o- naismassamäärä on 2,3 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m 3, c 1,8 milj.m 3..~. t. I Muodostuma 2 Palokangas Paksu reunamuodostuma kalliomäkien välissä. Vähäisten leikkauste n perusteella aines on hiekkaista, välikerroksina esiintyy hietaa - kin, tosin alle metriä paksulti. Soran esiintyminen on todennäköi - sintä pohjoisosan jyrkänteessä, eteläpää.on hienoa hiekkaa. Ke r- rospaksuus vaihtelee 2-20 m. Pinta-ala on 89 ha. Aines on pääluo k- kaa C. Aineksen käyttöä haittaa koillisosassa peittävä moreeni, jonka paksuus on 1-3 m. Kokonaismassamäärä on 6,5 milj.m3, jost a arvioitu A m 3, B m3, c 6 milj. m 3. Muodostumasta o n valokuvia gt :n arkistossa.

23 I j Muodostuma 3 Laakkol a Melko matala harjun osa kallioalueen rinteellä. Aines on huonost i lajittunutta kivistä hiekkaa, koillisreunan päällä on silttiä va - jaa metri. Kerrospaksuus on 1-5 m, keskiosa on paksuin. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 12 ha. Aines on pääluokka a C, massamäärä m 3. Muodostuma 4 Pääniemi '' " ' Kapeista selänteistä ja jyrkistä kumpareista koostuva harjun os a kallioalueen päällä. Aines on pääasiassa kivistä hiekkaa, sora n osuus on % eniten sitä esiintyy luoteispäässä. Kerrospak - suus on yleensä 2-4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta - ala on 9 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä o n m 3, josta arvioitu B m 3, C m3. Muodostuma 5 Multsu o Kapea harjuselänne, jossa soraa esiintyy vain eteläosassa vallit - sevana, luoteisosa on enimmäkseen hienoa hiekkaa. Kerrospaksuu s vaihtelee 2-5 m, eteläpää on paksuin. Pinta-ala on 11,5 ha. Ai - nes on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta ar - vioitu B m 3, c m3. Muodostuma 6 Ryöpänharj u Kalliomäkien väliin kerrostunutta harjuainesta. Keskiselänne o n hiekkaista soraa, A-luokan osuus on pieni. Länsi- ja kaakkoisos a ovat hienoa hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtelee 2-10 m. Muodostuma s - sa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 44 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,7 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 1,3 milj.m3. Muodostuma 7 Jousharju c-` Kallioselänteen ylittävä harjujakson osa. Luoteispään selänne o n pienikivistä soraa, keski- ja kaakkoisosassa esiintyy myös A-luo - kan materiaalia % pohjaosassa. Lievealueilla aines on valtaosin hietaista hiekkaa. Kerrospaksuus on selänteessä 5-10 m, liepeillä vain 1-4 m. Pinta-ala on 62 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa kaakkoispäässä maisemansuojelu. Kokonaismassamäärä on 2,6 milj. m 3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 1,9 milj.m 3.

24 l 1 Muodostuma 8 Multkanga s Leveä, lakiosasta 0,5-2 m paksun hiekkamoreenin peittämä esiintymä, reunaosissa moreenia ei esiinny. Pienten leikkausten peru s- teella aines on hienoa hiekkaa, syvemmällä voi esiintyä myös soraa. Kerrospaksuus on keskiosassa yli 20 m ohentuen reunoille. Pintaala on 51 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä o n 4 milj. m 3, josta arvioitu B m3, c 3,5 milj. m 3. Muodostuma s - ta on valokuvia gt :n arkistossa. Muodostuma 9 Hiekkalahti - r< G Laajan harjujakson lievealueen kumpumaastoa, jossa aines on valtaosin hienoa hiekkaa. Pohjoisosan kummuissa esiintyy välikerroksin a todennäköisesti soraa. Kerrospaksuus vaihtelee 2-10 m, keskipa k- suus on 4 m. Pinta-ala on 19 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonai s- massamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 10 Petääniemi f, i Kivistä hiekkaa oleva harjunn kuuluva selänne, jossa soran osuus on vähäinen. Kerrospaksuus on keskimäärin vain 2 m. Muodostumass a ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Ko - konaismassamäärä on m 3, josta.arvioitu B m3, C m 3.

25 SAVONLINN A Karttalehti Kallislaht i Muodostuma 1 Ihanteenniemi v--f, I, ' 44 r a A Kalliomäkien päälle kerrostunutta harjuainesta pääosin kivist ä hiekkaa. Soran osuus on vähäinen, eniten sitä esiintyy itäosass a aluetta. Kerrospaksuus vaihtelee 2-7 m. Pinta-ala on 25 ha. Ai - nes on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa huvila-asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 2 Ihanteensal o Murroksen sivulla, kallion päällä oleva harjun lieve. Aines on hietaista hiekkaa, kerrospaksuus 2-3 m. Muodostumassa ei ol e leikkauksia. Pinta-ala on 4,5 ha. Aines on pääluokkaa C, mass a määrä m 3. Muodostuma 3 Ihantee,, Kapea harjuselänne kallion rinteellä. Aines on huonosti lajittunutta, moreeninsekaista pintaosassa, haittana on lisäksi ylisuu - ret lohkareet eteläosassa. Kerrospaksuus 2-6 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käyttöä rajoitaa po h- joispäässä asutus. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioi - tu B m 3, c m3. Muodostuma 4 Ruokosu o Kapea harjuselänne hiekkaista soraa. Pääosa on jo käytetty, vain pohjoispäästä voidaan ottaa ainesta yli 2 m. Kerrospaksuus o n vain 2-3 m, alueen merkitys on pieni. Pinta-ala on 5 ha. Aine s on pääluokkaa B. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m 3, c 5000 m 3. Muodostuma 5 Silmälammi t Matala harjun osa kallion murroksessa. Itäosan soraa oleva selänne on jo lähes käytetty, länsipuolen tasanne on hietaista hiekkaa, ja merkitykset6n. Kerrospaksuus on vain 2-3 m. Pinta-ala o n 6 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu A 5000 m 3, B m 3, c m3.

26 Muodostuma 6 Likolampi Matala harjun osa, jonka aines on ydinosassa pienikivistä soraa, päällä on 2-3 m hietaa ja ylisuuria lohkareita. Alueella ei ol e käytännön merkitystä. Kerrospaksuus on vain 1-2 m. Pinta-ala o n 3 ha. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioitu B 8000 m 3, C m 3. Karttalehti Parkumäk i Muodostuma 1 Kotkansal o Kallion päälle kerrostunutta harjuainesta. Eteläpää on hiekkaist a soraa, pohjoispää huonosti lajittunutta, ylisuuria lohkareita o n runsaasti. Merkityksetön esiintymä. Kerrospaksuus on vain vajaa 2 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa B. Kokonaismassamäär ä on m 3, josta arvioitu A 5000 m3, B m 3. v Muodostuma 2 Parkumäk i Kapea eteläosa on pienikivistä soraa, pohjoisosa huonosti laji t- tunutta kivistä hiekkaa, pinta on moreeninsekaista. Ylisuuri a 1-2 m3 lo on myös yleisesti, pohjoisosa merkityksetön. Kerrospaksuus on 1-3 m. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa tiestö. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m 3.. Muodostuma 3 Joutsenmäki. s Moreenimäkien välissä oleva rantakerrostuma, pääosin soraist a hiekkaa. Kerrospaksuus on vain 1-3 m. Pinta-ala on 4 ha. Aine s on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioit u B 5000 m3, C m3. V Muodostuma 4 Pirjakanniemi Harjun osa eteläreunalta kallioalueen päällä. Aines on pintaosis - sa soraista hiekkaa. Kerrospaksuus on yleensä alle 5 m. Muodostu - massa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 25 ha. Aines on pääluokka a C. Muodostuman käyttöä rajoittaa sijainti saaressa. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, c m 3. Karttalehti Linnansaaren kansallispuist o Karttalehden alueella ei ole lajittunei.ta esiintymiä.

27 Karttalehti Aholaht i Muodostuma 1 Ristijärvi s-< r----t /, F Kalliomäen rinteellä oleva reunamuodcstuma. Aines on pääosin k i- vista hiekkaa, välikerroksina esiintyy myös hietaa. Koillisosass a pinta on lohkareinen, muuten hiekkaista soraa. Kerrospaksuus o n paksuimmillaan 4 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Karttalehti Varparant a Muodostuma 1 Suuri Heraj ärv i Harjun pääselänne on kivistä soraa, A-luokan osuus on n. 10 %. Pohjoisosa ja-lehikonlammen pohjoispuoli ovat hiekkaista soraa, eteläosassa aines on kivistä hiekkaa, Lampokosken itäpuolell a soraa esiintyy pintaosassa, paikoin myös ylisuuria lohkareita. Kerrospaksuus vaihtelee 5-15 m. Pinta-ala on 95 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 4,7 milj. m3, josta arvioit u A m 3, B 2 milj.m3, C 2,5 milj.m ,.~ c <., ~. 55'-1 <' Muodostuma 2 Sydänmaa s_,, - _ 7; - Harjujakson sivulla, osittain moreenin päällä olevaa lievealuetta. Aines on pinnalla hiekkaista soraa, pääosa on hiekkaa. Kerrospak - suus vaihtelee 2-6 m. Pinta-ala on 10 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 3 Taipaleenlaht i Harjun reunaosan kumpualuetta, joka pohjoisosistaan on kerrostunut kalliolle. Aines on eteläosissa hienoa hiekkaa ja hietaa, muuttuen karkeammaksi pohjoiseen päin. Soraa esiintyy kapein a välikerroksina kumpareissa, sen osuus on yleensä 20 %, vain po h- joisosassa yli 50 %. Kerrospaksuus on yleensä 3-4 m. Pinta-al a on 155 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoitta a länsiosassa huvila-asutus. Kokonaismassamäärä on 5 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c 4,2.milj.m3.

28 Muodostuma 4 Pieni Herasalo Pintaosista pienikivistä soraa oleva harjuun kuuluva selänne. Kerrospaksuus on keskimäärin 3 m. Muodostumassa ei ole leikkau k- sia. Pinta-ala on 2 ha. Aines on pääluokkaa B. Muodostuman käy t- töä rajoittaa huvila-asutus ja maisemansuojelu. Kokonaismassamä ä- rä. on m 3, josta arvioitu B m3, c m3. Muodostuma 5 Petäjäsaari.k Kivistä hiekkaa osittain soraa oleva harjusaari. Alue olisi sä i - lytettävä virkistyskäyttöön. Kerrospaksuus on n. 5 m. Pinta-al a on 2,5 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3,_C m 3. Muodostuma 6 Häsävuor i Harjujakson osa, jonka keskus on erittäin karkeaa soraa, A-luoka n osuus on jopa 40 $ pintaosassa, ylisuuria lohkareita tosin n. 5 % länsiosassa, itäosassa koekuopan perusteella vieläkin enemmän. Pohjoisosa on pääasiassa kivistä hiekkaa. Kerrospaksuus vaihtele e jyrkästi, keskipaksuus on 5 m. Pinta-ala on 72 ha. Aines on pää - luokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa luonnonsuojelunäkökohda t Käärmeniemen osalta. Kokonaismassamäärä on 3,3 milj. m 3, josta ar vioitu A m3, B 1,2 milj. m3, C 1,9 milj. m3. Muodostumast a on valokuvia gt : n arkistossa. >ze :T/ 74 /.6' Muodostuma 7 Herasal o Harjun sivulla oleva delta, joka pohjoispäästään on kallion pää l - lä. Aines on pintaosassa soraista hiekkaa, välikerroksina esii n- tyy ilmeisesti myös soraa, %. Kerrospaksuus on pohjoisosa s - sa n. 15 m, eteläosassa alle 5 m. Muodostumassa ei ole leikkauk - sia. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käy t- töä rajoittaa luonnonsuojelunäkökohdat. Kokonaismassamäärä o n 2 milj.m 3, josta arvioitu B m 3, C 1,5 milj.m3. Muodostuma 8 Valkealampi,-z.t, Eteläosan selänne on pääosin hiekkaista soraa, A-luokkaa on länsi - päässä n. 10 %. Pohjoisosan lieve on suurelta osin hienoa hiekkaa. Kerrospaksuus on selänteessä 2-5 m, lievealue on vain 2-3 m paksu. Pinta-ala on 45 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä r a- joittaa maisemansuojelu ja huvila-asutus. Kokonaismassamäärä on m3, j.osta arvioitu A m3, B m3, C m3.

29 Muodostuma 9 Huuhano j a J,,, Kapea harjuselänne kallioperän murroksessa. Aines on pääosin pi e - nikivistä soraa, A-luokan osuus on melko vähäinen, 5-10 %. Länsi - osan lievealue on soraista hiekkaa. Kerrospaksuus on keskimääri n 3 m. Pinta-ala on 24 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamä ä- rä on m3, josta arvioitu A m3, B m3, C m3. Muodostuma 10 Leppälamp i Harjun sivulla olevaa hiekkaista lievealuetta. Soran osuus liene e melko pieni. Kerrospaksuus on keskimäärin 4 m. Muodostumassa e i ole leikkauksia. Pinta-ala on 19 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on m 3,josta arvioitu B m3, C m 3. Muodostuma 11 Seurajärvenharj u Selväpiirteinen harjuselänne pohjoispäästään kallioalustalla. Aines on pääosin pienikivistä soraa, reunaosissa kivistä hiekkaa, paikoin esiintyy myös ylisuuria pintalohkareita. Kerrospaksuu s on 2-6 m. Pinta-ala on 38 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismas- - samäärä on 1,7 milj. m3, josta arvioitu A m3, B m3, 3 - C 1, 2 milj ( 2 ' Muodostuma 12 Karhuvuori Kallioalueen rinteellä oleva harjujakson osa. Länsiosa on sorais - ta hiekkaa, pintaosissa myös hietaa. Keskiosan kuoppamaasto on hiekkaista soraa, itäosa on pintaosasta moreeninsekaista, koeku o- pan perusteella karkeaa kivistä soraa, A-luokkaa lähes 50 % massoista. Kerrospaksuus on 2-5 m. Pinta-ala on 30 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m 3, c m 3. Muodostuma 13 Hietasaari b ~, r Jään reunan suuntainen harjujaksoon kuuluva delta, aines kivist ä hiekkaa, keskiosissa myös soraa. Kerrospaksuus on keskimäärin 4 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 5 ha. Aines on pää - luokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa maisemansuojelu. Koko -= naismassamäärä on m 3, josta arvioitu B m 3, C m3. f ~, f'

30 Muodostuma 14 Seurasaari, - Kapea harjusaari, jossa aines vaihtelee pienikivisestä sorast a hiekkaan. Kerrospaksuus on selänteessä 2-8 m, lievealueella alle { 2 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pinta-ala on 23 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttöä rajoittaa luonnonsuojelun ä- kökohdat. Kokonaismassamäärä on m 3, josta arvioit u B m 3, c m u 1, f C~ r Karttalehti Juvol a Muodostuma 1 Kalliomäk i Kallioalueen rinteessä oleva harjujakson osa, aines on lounais - päässä hiekkaista soraa, muuten kivistä soraa ja lohkareita. Kerrospaksuu s. on 2-6 m. Muodostumassa ei ole leikkauksia. Pintaala on 11 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä o n m3, josta arvioitu A m3, B m3, C m 3. Muodostuma 2 Särkijärvenharju -Q. r U Kapea harjuselänne kallioperän murroksessa. Eteläosa on melk o karkeaa kivistä soraa, keskiosassa soraa on välikerroksin a % massoista. Jyrkkä luoteispää on morfologian perusteell a soraa. Kerrospaksuus on keskimäärin 4 m. Pinta-ala on 33 ha. Aines on pääluokkaa C. Kokonaismassamäärä on 1,2 milj. m3, josta arvioitu A m 3, B m3, c 670, 000 m3. Muodostuma 3 Juhola Harjuun kuuluvia selänteitä, joista länsipuoleinen on hiekkaista soraa, matala itäosa soraista hiekkaa. Kerrospaksuus on 2-3 m. Pinta-ala on 3 ha. Aines on pääluokkaa C. Muodostuman käyttö ä rajoittaa itäosassa asutus. Kokonaismassamäärä on m3, josta arvioitu B m 3, c m 3. Muodostuma 4 Heinharju \ A2! i4 7 ~' Harjujakso joka länsipuoleltaan on kerrostunut moreenin päälle. Kapea keskiselänne on hiekkaista soraa, vain luoteispäässä esiin - tyy A-luokan materiaalia. Liepeet ovat suurimmalta osin hieno a hiekkaa, reunaosissa myös hietaa. Kerrospaksuus on selänteess ä 5-10 m, lievealueella vähemmän. Pinta-ala on 46 ha. Aines o n pääluokkaa C. Aineksen käyttöä haittaavat luoteisosassa ylisuure t pintalohkareet. Kokonaismassamäärä on 1,8 milj. m3, josta arvioit u A m 3, B m 3, c 1,4 milj.m 3.

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen S I SXLLYSLUETTEL O OSA I I Sivu 101 Karttalehti 2243 REISJXRVI

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA IV Sivu 37 6 Karttalehti 2134 LAMMI (08-12

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa IV s. 350 Karttalehti 4121 Torsantaka s. 430 4114 + Simpele 412 3 s. 457 "

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa I~ s. 112 Karttalehti 3042 Hamina 138 Karttalehti 3131 Taavetti 180 Karttalehti

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho Sisällysluettel o Osa III s. 251 Karttalehti 3134 Lappeenranta 288 3143 Puumala 308 " 4111 + Imatra

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Oulun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Esko Iisalo Sisällysluettel o Osa I I Sivu 115 Karttalahti 3324 Salahmi " 119 Karttalehti 3413 Pyhdnt

Lisätiedot

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s

TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N 1 A R V I O I N T I TVL :n Keski-Suomen piirissä Geologinen tutkimuslaito s 1971, 1978 Ilpo Kurkinen Jaakko--"fi.kkanen Sivu I I III IV X XIII SISÄLLYSLUE'TEL O OSA I Yleist ä Arviointityöt

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä IV VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA IV Sivu 379 Karttalehti 4242 ENO (07-12 ) " 420 4243 MiHKO

Lisätiedot

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon

S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1. TVL : n I-Tämeen piiriss a. Geoh)gin tutkimusj.aito s. Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon S O R A. VAROJEN A 'a -V 10INT 1 TVL : n I-Tämeen piiriss a Geoh)gin tutkimusj.aito s 1974 o.kurk-ij.-2 en Jou%.o Niemeln. Jaakko TiLhanon SISÄLLYSLUETTELO OSA II Sivu 122 Karttalehti 2042 KARKKILA 155

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SIS -1LLYSLUETTELO Osa I I Sivu 100 Karttalehti

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.2 Heinävesi Heinäveden kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kolmessa kohteessa, joista Konttilanlehdon Hepoharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen OSA II Sivu 80 Karttalehti 2212 KARVIA 86 2221 JALASJÄRV I 94 " 2222 SEINÄJOKI 97 2311 LAPUA 101 2 312 JEPUA

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho SISXLLYSLUETTELO OSA I Sivu I Yleist ä " IV Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

TVL:n Kymen piiriss ä

TVL:n Kymen piiriss ä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL:n Kymen piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I IX Kymen piirin soravarojen arviointi Kymen piirin hiekka- ja soraesiintymien

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 146 2.7 Savonlinna Savonlinnan kaupungin alueelta valittiin kymmenen potentiaalista kohdetta, joista Tetrikankaan ja Ryöpänharjun alueilla suoritettiin jatkotutkimuksia

Lisätiedot

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s

Osa I I. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin itäosass a Osa I I Geologinen tutkimuslaito s 1976-1977 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTEL O Osa I I Sivu 113 Karttalehti 4414 Lentiir a " 129 4423

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaitos

Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I T4'Lsn Oulun piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1975 S I S A L L Y S L U E T T E L O Osa I7. Sivu 68 Karttalehti 4522 VasaraPer ä 78 Karttalehti 4611 Kitka

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 19 2.3 Rantasalmi Rantasalmen kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Varpasharjun alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I. TVL :n Kuopion piirin länsiosass a. Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Jaakko Tikkane n Jouko Niemelä SISÅLLYSLUETTELO Sivu I Yleistä I Arviointityöt III Lausunto ja

Lisätiedot

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu.

Muodostuva 2 Pienialainen tombolo. Muodostuva on kaunista hiekkarantaa, joten sitä ei ole arvioitu. - 203-113 2Rauna Karttalehti 113204 Rihtniemi Usk el in saari on pint ahavaint o j en perusteella kivikko a ja 1 ouhikkoa. Siitä on mandollisuus seulonalla saada B-luokan ja murskaus - kelpoista ainesta.

Lisätiedot

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~.

-S O A V A R O E. TVI, s n.mikkelin.,itȧosa* Geologinen tutk4..mus.lai-tas .N A R V Z. O X N T X , - I ~. -S O A V A R O E. -.N A R V Z. O X N T X TVI, s n.mikkelin.,itȧosa*5 0.. Geologinen tutk4..mus.lai-tas.197 6....., -., - I ~.p~ Kurkisen SISXLL'YSLUETTELO OSA 1 Sivu I Xleis.tä IV Z.ausun-to ja ' karttai-aineå:st;a

Lisätiedot

GEOLOGIA. Evon luonto-opas

GEOLOGIA. Evon luonto-opas Evon luonto-oppaan tekemiseen on saatu EU:n Life Luonto -rahoitustukea GEOLOGIA Korkokuva Evon Natura 2000 -alueen pohjois-, itä- ja länsireunoilla maasto kohoaa aina 180 m meren pinnan yläpuolelle asti.

Lisätiedot

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1249/2018 Utajärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 45 2.5 Kerimäki Savonlinnan Kerimäen alueelta valittiin 11 potentiaalista kohdetta, joista Kuutinkukkulan, Ahmalahti Hangaslammen ja Sorvalammen alueilla suoritettiin

Lisätiedot

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T. Tvl :n Turun piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E 1V A R V I 0 I N T I Tvl :n Turun piiriss ä Geologinen tutkimuslaito s 1972 Geologi Pentti Lindroos Sisällysluettelo : Sivu 1 Yleistä 12 1031 Ut ö 13 1033 Rosala 17 2011 Hanko 18 1032

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 103 2.6 Sulkava Sulkavan kunnan alueelta valittiin kahdeksan potentiaalista kohdetta, joista Siikakosken, Iijärvenkankaan, Musta-Olhavinharjun ja Remesmäen alueilla

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 79 2.3 Hirvensalmi Hirvensalmen kunnan alueella tehtiin tutkimuksia kahdessa kohteessa, joista Iso-Lautharjulla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T. TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan niirin pohjoisosass a Geologinen tutkimuslaito s 1976 1977 1 Esko Iisalo Seppo Koho Jaakko Tikkanen SISRLLYSLUETTELO Sivu I I III VI VIII

Lisätiedot

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella.

Utö 63193/ Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Ilmakuvatulkinta II1 Ss:sta ja Kökarin harjusta Jurmon ja Kökarin alueella. Jurmo 63193/33-2fc Saari on pääasiassa II1 SS:ä (SrHk). Saaren N-reunalla on runsaasti kalliopaljastumia ja irtomaapeite on todennaköisesti

Lisätiedot

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s

S O R A V A R O J E N A R V I O I N T. Geologinen tutkimuslaito s S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Pohjois-Karjalan piirin eteläosass a Geologinen tutkimuslaito s 1975 Ilpo Kurkinen Senna Koho OSA I I Sivu 110 Karttalehti 4223 JOENSU U " 136 4224 KONTIOLAHT

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys

PIHTIPUTAAN KUNTA. Niemenharjun alueen maisemaselvitys PIHTIPUTAAN KUNTA Niemenharjun alueen maisemaselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P33004P003 Maisemaselvitys 1 (8) Kärkkäinen Jari Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Käytetyt menetelmät... 1 3 Alueen

Lisätiedot

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus

Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Hanhikankaan rakennetutkimus ja virtausmallinnus Geologi Tapio Väänänen, Geologian tutkimuskeskus, Kuopio Projektin tulosten esittely 25.4.2016 Kohde: Mikkelin pohjavesien suojelun yhteistyöryhmä Paikka:

Lisätiedot

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli

Ykskuusen eteläkärjen korkeusmalli Simo Simon kunnan alueella tutkittiin kahdeksan POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta. Muita pohjavesialueita tai muodostumia ei tutkittu. Tarkastelun perusteella kuudella tutkitulla alueilla on

Lisätiedot

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset

Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset LIITE/Kuulutus KAIELY/576/2017 Sotkamon pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain

Lisätiedot

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo

S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaito s Esko Iisalo S 0 R A V A R 0 J E N A R V I O I N T TVI :n Keski-Pohjanmaan piiriss ä I Geologinen tutkimuslaito s 1 973 Esko Iisalo SISÄLLYSLUETTELO S. II Yleist ä I Nuodostumain l uvau s S. 1 Karttalehti 2314 Evijärvi

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 36 2.2 Mikkeli Mikkelin kaupungin alueella tehtiin tutkimuksia kuudessa kohteessa, joista Kaamalonkankaalla, Valkeajärvellä, Palokankaalla ja Hiidensilmäkankaalla

Lisätiedot

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet

Keski-Suomen POSKI 2008. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 87 / 2012 31.12.2008 Keski-Suomen POSKI 2008 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 3 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 10 2.2 Juva Juvan kunnan alueelta tutkittiin seitsemän kohdetta, joissa oli yhdeksän osa-aluetta (taulukko 1 ja karttakuva 1). Kohteiden pinta-ala oli yhteensä

Lisätiedot

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/767/2017 8.5.2017 Sauvon pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Sauvon kunnan pohjavesialueiden

Lisätiedot

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 1 VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila Kustantaja: Varkauden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Mastokarttaote... 3 Konnansalon muinaisjäännökset...

Lisätiedot

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/64/2018 Haapaveden pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset

Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/460/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Ylitornion kunta Alkkulanraitti 55 95600 Ylitornio Ylitornion kunnan pohjavesialueiden luokitusten muutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (16) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Sastamalan kaupungin pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueiden määrittäminen ja luokitus lisättiin vesien ja merenhoidon

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 89 2.4 Pertunmaa Pertunmaan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia seitsemällä kohteella, joista Multakankaalla, Hiekkakankaalla, Pirttiharjulla, ja Susihaudankankaat

Lisätiedot

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005

KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 1 KUORTANE Kirkonseudun ranta-alueen muinaisjäännöskartoitus korttelissa 54 2005 Hannu Poutiainen, Hans-Peter Schulz, Timo Jussila Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Kartoitustyö...

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 91 / 2012 18.11.2010 Kainuun POSKI 2010 Sotkamon ja Kuhmon sora- ja hiekkamuodostumat Maastoraportti Kukkoharju, Sotkamo Hannu Rönty SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Arvoluokka: 1 Pinta-ala: 342,2 ha

Arvoluokka: 1 Pinta-ala: 342,2 ha 3514000 3515000 3516000 TUU-11-098 7264000 7265000 7266000 7267000 7267000 7266000 7265000 7264000 ARVOKKAAT TUULI- JA RANTAKERROSTUMAT Tuura -alue Natura 2000 -alue 0 500m Karttatuloste Geologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Etelä-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 31. 12. 2009 89 / 2012 Etelä-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana

Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Siikaniemi 26. 27.10. 2010 Hautausmaa julkisena ja toiminnallisena tilana Salpausselän haasteet ja mahdollisuudet Mari Aartolahti http://fi.wikipedia.org/wiki/salpaussel%c3%a4t Salpausselät Salpausselät

Lisätiedot

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/1857/2017 Pudasjärven pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002

KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 1 KUOPION RIISTAVEDEN ITÄOSAN YLIMMÄINEN-JÄRVEN JA TUUSJÄRVEN VÄLISEN HARJUALUEEN (Muuranmäki - VT 17 välillä) MUINAISJÄÄNNÖSINVENTOINTI 2002 Timo Jussila Mikroliitti Oy Kustantaja: Pohjois-Savon Liitto

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2370/2017 13.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Kosken Tl kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/3793/2016 13.11.2017 Liitteet 1 kpl Maskun kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kuopion piirin itäosass a. Geologinen tutkimuslaitos

Kuopion piirin itäosass a. Geologinen tutkimuslaitos S O R A V A R O J E N A R V I O I N T I TVL :n Kuopion piirin itäosass a Geologinen tutkimuslaitos 1976 Jaakko Tikkanen SISÄLLYSLUETTELO Sivu I I III IV VI Yleist ä Arviointityöt Lausunto ja kartta-aineisto

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen

ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v Timo Jussila Hannu Poutiainen 1 ENONKOSKI Käkötaipale-Valkeislahti Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot...

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

Varkauden keskeinen kulutusalue

Varkauden keskeinen kulutusalue GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio / 2012 Varkauden keskeinen kulutusalue Sora- ja hiekkamuodostumat Hannu Rönty ja Tapani Tervo Pieksämäen Tervaruukinsalon maa-ainesottoalue (323211-010-184).

Lisätiedot

Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009

Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009 1 Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Plus arkkitehdit 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Kuvia... 5 Kansikuva: rakennettavaa tonttialuetta,

Lisätiedot

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet

Pohjois-Savon POSKI 2009. Moreenikohteet GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 88 / 2012 31.8.2009 Pohjois-Savon POSKI 2009 Moreenikohteet Hannu Rönty SISÄLLYS 1. JOHDANTO 2 1.1 Moreenin kelpoisuusmääritelmät 2 1.2 Murskauskelpoiset

Lisätiedot

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto

Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Pohjavesialueiden hydrogeologinen kuvaus ja vedenotto POPELY/40/2019 Taivalkosken pohjavesialueiden luokitus- ja rajausmuutokset Laki vesien- ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus luokittelee ja rajaa pohjavesialueet

Lisätiedot

Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Laukaa Kirkonkylän Kylmäniemen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Laukaan kunta 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3

Lisätiedot

Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen. muinaisjäännösinventointi 2007

Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen. muinaisjäännösinventointi 2007 1 Hämeenkyrö Kyröskosken pohjoisen teollisuusalueen asemakaava alueen muinaisjäännösinventointi 2007 Timo Jussila ja Hannu Poutiainen Kustantaja: Pöyry Oyj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Paikannuskartta...

Lisätiedot

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 1 Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Kustantaja: Nokia Asset Management Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 5 Muinaisjäännös... 6

Lisätiedot

Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund

Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund 1 Nokia Linnavuori Linnavuoren itäpuoleisen asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Ville Laakso Antti Bilund Kustantaja: Nokian kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3

Lisätiedot

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 2 5 6 5 7 7 1. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si 3 3.a Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 1. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö paaluperustus 5-12m kadut, pihat mahd. kalkkipilarointi

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella KUULUTUS VARELY/1831/2018 14.6.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden kartoitusta ja luokitusta Siikaisten kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty

Kainuun POSKI 2011. Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia. Maastoraportti. Hannu Rönty GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Maankäyttö ja ympäristö Kuopio 93 / 2012 15.8.2011 Kainuun POSKI 2011 Hyrynsalmen, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen sora- ja hiekkamuodostumia Maastoraportti Hannu Rönty

Lisätiedot

Saarijärvi Rajalan teollisuusalueen ja Rajalantien eteläpuolisen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi Timo Jussila

Saarijärvi Rajalan teollisuusalueen ja Rajalantien eteläpuolisen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi Timo Jussila 1 Saarijärvi Rajalan teollisuusalueen ja Rajalantien eteläpuolisen asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2007-2008 Timo Jussila Kustantaja: Saarijärven kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2

Lisätiedot

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta

Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Selvitys 1 (8) Selvitys, pääsijaintikunnaltaan Kihniön pohjavesialueiden rajausten ja luokitusten tarkistamisesta Tausta Pohjavesialueen määritelmä sisällytettiin ympäristönsuojelulakiin (YSL 5 ) ja pohjavesialueiden

Lisätiedot

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ

Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys. pohjavesialue , SODANKYLÄ Dnro LAPELY/423/2017 Kehtomaan pohjavesialueen luokitteluun liittyvä selvitys pohjavesialue 12758209, SODANKYLÄ 13.1.2017 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero 0295 037 000 PL 8060

Lisätiedot

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Naantalin kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY/4158/2016 14.6.2017 Liitteet 1 kpl Naantalin pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tarkistanut Naantalin

Lisätiedot

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset KUULUTUS VARELY 43012016 10.8.2017 Liitteet 1 kpl Rauman kaupungin alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Laukaa Laajalahti asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Laukaan kunta 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot:... 2 Inventointi... 3 Valokuvia... 3 Yleiskartta...

Lisätiedot

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978

SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 AK 6i(j M 19/4121/-78/1/10 2 Rautj ärvi H. Seppänen 1978-11-15 SELOSTUS MOREENITUTKIMUKSESTA RAUTJÄRVEN KUNNASSA 1978 Johdanto Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää jäätikön liikesuunta Rautjärven

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 Savonlinnan seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 Savonlinnan seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 33 2.4 Enonkoski Enonkosken kunnan alueelta valittiin kaksi potentiaalista kohdetta, joista Mäkränsalon - Hirtinkankaan alueella suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko

Lisätiedot

ENONKOSKI Käkötaipale kiinteistön muinaisjäännösinventointi v. 2011

ENONKOSKI Käkötaipale kiinteistön muinaisjäännösinventointi v. 2011 1 ENONKOSKI Käkötaipale kiinteistön 46-416-2-41 muinaisjäännösinventointi v. 2011 Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: UPM / Sulkavan Palvelut Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Muinaisjäännökset Muinaisjäännösrekisterin mukaiset kohteet Kirmanseudun osayleiskaava alueella.

Muinaisjäännökset Muinaisjäännösrekisterin mukaiset kohteet Kirmanseudun osayleiskaava alueella. Muinaisjäännökset Muinaisjäännösrekisterin mukaiset kohteet Kirmanseudun osayleiskaava alueella. 0010 Kauppis-Heikin koulu 140010010 Nimi: Kauppis-Heikin koulu Kunta: Järjestysnumero : 10 Tyyppi: asuinpaikat

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 Pieksämäen seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 3 2.1 Joroinen Joroisten kunnan alueelta tutkittiin Maavedenkankaan muodostuma (taulukko 1 ja karttakuva 1). Maavedenkankaalla maa-aineksia on yhteensä noin 2,45

Lisätiedot

Geologinen tutkimuslaito s

Geologinen tutkimuslaito s S 0 R A V A R 0 ~.T E Tv A R V I O I N T I TVL :n Kainuun piirin länsiosass a Geologinen tutkimuslaito s 1974 Seppo Koho SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu. I Yleist ä I Arviointityö t VI Lausunto ja kartta-aineist

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset

Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutokset LIITE Kemiönsaaren kunnan alueella sijaitsevien pohjavesialueiden - ja rajausmuutokset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue Vesiyksikkö Hanna

Lisätiedot

Ilomantsi Mekrijärvi Huohvanala Muinaisjäännösinventointi 2014

Ilomantsi Mekrijärvi Huohvanala Muinaisjäännösinventointi 2014 1 Ilomantsi Mekrijärvi Huohvanala Muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Farmi Salliset Ay 2 Sisältö Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Kartat... 5 Kansikuva: suunnitellun maanottoalueen

Lisätiedot

Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset

Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset LAUSUNTOPYYNTÖ LAPELY/458/2017 Etelä-Savo 13.2.2017 Pellon kunta Kunnantie 4 95700 Pello Pellon kunnan pohjavesialueiden luokitusmuutokset Pohjavesialueiden rajauksesta ja luokittelusta säädetään vesienhoidon

Lisätiedot

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella

Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella KUULUTUS VARELY/2061/2018 5.11.2018 Liitteet 1 kpl Kuulutus koskien pohjavesialueiden luokka- ja rajausmuutoksia Honkajoen kunnan alueella Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)

Lisätiedot

TAIPALSAARI. ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI. Jouko Sipari

TAIPALSAARI. ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI. Jouko Sipari TAIPALSAARI ILKONSAARTEN (Itäinen) JA MYHKIÖN RANTAYLEISKAAVA YMPÄRISTÖARVIOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.. 3 MENETELMÄT 3 YLEISKUVAUS 4 TULOKSET... 4 1. Myhkiö. 4 2. Ilkonsaaret (itäinen)..

Lisätiedot

Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014

Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 1 Kontiolahti Kulho Pohjavesikaivojen ja vesijohtolinjan muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Joensuun Vesi 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Hauklammen asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: Jari Kajas ja Håkan Fagerström 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Vanhoja

Lisätiedot

Saukonmäki-Orajärvenkangas

Saukonmäki-Orajärvenkangas 1 Pello Pellon kunnan alueella tutkittiin yhdeksän POSKI-hankkeeseen valittua pohjavesialuetta ja 10 muuta pohjavesialuetta sekä yksi alue, joka ei ole luokiteltu pohjavesialue. Tarkastelun perusteella

Lisätiedot

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Toimenpidealue 1 kuuluu salmi/kannas-tyyppisiin tutkimusalueisiin ja alueen vesipinta-ala on 13,0 ha. Alue on osa isompaa merenlahtea (kuva 1). Suolapitoisuus oli

Lisätiedot

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE

Maa-ainesmuodostuma. !. GM200 -kairaus. !. GM50 -kairaus !. KP2 LIITE 526000 527000 528000 LIITE 529000!. AP9 ALAPITKÄ Tutkimuspistekartta!. GM200 -kairaus 7009000!. AP8!. KP_10!. GM50 -kairaus Pohjaveden havaintoputki Maatutkaluotauslinja 7009000 Painovoimamittauslinja

Lisätiedot

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu

Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 Mikkelin seutu Etelä-Savon kiviaineshuollon turvaaminen 274 2.7 Puumala Puumalan kunnan alueella tehtiin tutkimuksia19 kohteella, joista kahdeksalla suoritettiin jatkotutkimuksia (taulukko 1 ja karttakuva 1). Suurimmat

Lisätiedot

TERVEISIÄ TARVAALASTA

TERVEISIÄ TARVAALASTA TERVEISIÄ TARVAALASTA TIESITKÖ, ETTÄ TARVAALA ON MAAKUNNALLISESTI ARVOKASTA MAISEMA- ALUETTA. TARVAALASSA ON MYÖS VALTAKUNNALLISESTI ARVOKASTA RAKENNUSPERINNETTÄ. NO NIIN, ASIAAN! eli hieman taustaa Sotilasvirkata-losta

Lisätiedot

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA

SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Selvitys KASELY/606/2018 Etelä-Savo 7.5.2018 SELVITYS MIEHIKKÄLÄN POHJAVESIALUEIDEN RAJAUSTEN JA LUOKITUSTEN TARKISTAMISESTA Tausta Lakiin vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä (1299/2004) on lisätty

Lisätiedot

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 1 Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 Timo Jussila Kustantaja: Pihtiputaan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Maastokarttaote... 3 Kartoitus... 3 Maasto...

Lisätiedot

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 1 LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 Timo Jussila Kustantaja: Lappeenrannan kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Maastokartta 1: 20 000... 5 Kansikuva: Ruohosaaren

Lisätiedot

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä

E-I htaiz -.. ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ. Harjumuodostuman synnystä ARPAISTEN-SAARILAMMEN HARJUMUODOSTUMA SOINISSA JA ÄHTÄRISSÄ Arpaisten Saarilammen harju on runsaat viisi kilometriä pitkä yhtenäinen muodostuma Soinin ja Ahtärin kuntarajan tuntumassa Suomenselällä (kartta

Lisätiedot

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos

TVL:n Vaasan piiriss ä. Geologinen tutkimuslaitos SORAVA ROJEN ARVIOINT I TVL:n Vaasan piiriss ä Geologinen tutkimuslaitos 1973 Ilpo Kurkinen SISÄLLYSLUETTEL O OSA I Sivu I V VIII Yleistä Yleiskatsaus Vaasan piirin esiintymiin Muodostumain kuvau s 1 Karttalehti

Lisätiedot

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11113 SKOL jäsen ROUTION ALUETUTKIMUS Ratsutilantie 08350 LOHJA LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA 30.06.2011 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros

Lisätiedot