Sipoon kunnan tontinmyyntistrategia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sipoon kunnan tontinmyyntistrategia"

Transkriptio

1 Sipoon kunnan tontinmyyntistrategia Mittaus- ja kiinteistöyksikkö

2 Sisällysluettelo 1 Tontinmyyntistragegia Yleistä tonttimyynnistä Tämän hetkinen tonttitarjonta Tontinmyyntitulot Nikkilän tontinmyynti Kartanonrinne Omakotitontit Yhtiömuotoiset tontit Markkinointi Jokilaakso Omakotitontit Yhtiömuotoiset asuintontit Kaupallisten palvelujen tontit Markkinointi Erottaja Söderkullan tontinmyynti Pähkinälehto Pähkinälehdon laajennus Kalliomäki Amiraalintie Taasjärvi III Hansas Eriksnäs Muut alueet Hiekkamäentien työpaikka-alue Boxin työpaikka-alue Vaahteramäen yrityspuisto Markkinointikeinot Nykyiset markkinointikeinot Markkinoinnin kehittäminen Omakotitontit Yhtiömuotoiset tontit ja työpaikkatontit... 13

3 1 (13) 1 Tontinmyyntistragegia Tontinmyyntistrategia on kunnan sisäinen työkalu, jossa on selvitetty ja koottu vuosien aikana myyntiin tulevat tontit, myyntiperiaatteet, hinta ja arvioitu myyntiaikataulu. Lisäksi strategiassa on määritelty nyt käytössä olevat tonttimarkkinoinnin keinot sekä linjattu ne toimintatavat, joilla tonttimarkkinointia jatkossa hoidetaan. Strategia toimii ohjenuorana tonttimyynnin ja tonttimarkkinoinnin suunnittelulle kunnassa tulevina vuosina. Strategiassa esitetty tonttimyynti, siitä saatavat tulot ja aikataulu ovat suuntaa antavia. 2 Yleistä tonttimyynnistä Kunta pyrkii tarjoamaan tontteja asumisen ja yrityselämän tarpeisiin. Sipoon kunta myy asumiseen tarkoitettuja tontteja pääasiassa asemakaavoitetuilta alueilta Nikkilän ja Söderkullan sekä jatkossa Talman taajamista. Lisäksi kunta myy tontteja yritystoimintaa varten työpaikka-alueilta taajamien ulkopuolelta. Kunnan myymien tonttien määrään vaikuttavat olennaisesti yleinen taloudellinen tilanne, monipuolinen jatkuva tonttitarjonta ja panostus tonttimarkkinointiin. Lisäksi myytävien tonttien määrään vaikuttaa olennaisesti Helsingin seudun muiden kuntien vastaava tonttitarjonta, sillä alueen kunnat kilpailevat osittain samoista tontinostajista. 2.1 Tämän hetkinen tonttitarjonta Kunnalla on tällä hetkellä myynnissä muutamia omakotitontteja Kartanonrinteen alueella Nikkilässä ja Taasjärven alueella Söderkullassa. Tulevina vuosina lisää omakotitontteja tulee myyntiin Jokilaakson alueelta ja Kartanonrinteen alueelta sekä Kylävuorentieltä Nikkilästä. Yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen soveltuvia tontteja on tarjolla tällä hetkellä Jokilaakson ja Kartanonrinteen alueilla Nikkilässä sekä Pähkinälehdon, Hansaksen ja Eriksnäsin alueilla Söderkullassa. Vapaita yritystontteja on tarjolla Vaahteramäen yrityspuistossa Nikkilän taajaman läheisyydessä, Bastukärrin alueelle Keravan rajalla sekä Sipoonlahden teollisuusalueella Söderkullassa. Boxin työpaikka-alue on tulossa myyntiin vuonna Kuvassa 1 on esitetty kartalla alueet, joilla kunnalla on myynnissä tai tulossa myyntiin tontteja.

4 2 (13) Kuva 1. Sipoon kunnan tonttimyynti. Taustakartta: OpenStreetMapin tekijät. 2.2 Tontinmyyntitulot Sipoon kunnan vuotuiset tontinmyyntitulot vaihtelevat suuresti (Taulukko 1). Viime vuosina tontinmyynnistä saadut vuosittaiset tulot ovat olleen noin 3-4 milj. euroa. Poikkeuksena vuosi 2012, jolloin Helsingin kaupunki maksoi Sipoon kunnalle korvaukset Helsingin kaupungille luovutetun Itäsalmen alueen kiinteistöistä yhteensä 33 milj. euroa. Vuonna 2015 tontinmyynti oli poikkeuksellisen suuri, sillä tuolloin Kiint. Oy Sipoon PT-logistiikkakeskus lunasti Sipoon kunnalta tontinosan Bastukärrin alueelta hintaan 8 milj. euroa.

5 Milj. 3 (13) Taulukko 1. Maanhankintamenot ja tontinmyyntitulot vuosina Maanhankinta ja tontinmyynti vuosina (tilanne ) Maanhankintamenot Tontinmyyntitulot

6 4 (13) 3 Nikkilän tontinmyynti 3.1 Kartanonrinne Kartanonrinteen alue sijaitsee Nikkilän taajaman pohjoisosassa. Alueelle on kaavoitettu omakotitontteja ja yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen soveltuvia tontteja. Alueella on yhteensä 48 omakotitonttia ja kolme yhtiömuotoista tonttia. Alueella myynnissä olleet omakotitontit on lähes kokonaan varattu Omakotitontit Alueella on vapaana 17 omakotitonttia (tilanne ). Omakotitonteista 6 on jatkuvassa myynnissä. Jatkuvassa myynnissä olevia tontteja voi ostaa tai vuokrata. Tonttien vuosivuokra on 6 % tonttien myyntihinnasta. Paippistentien länsipuolella sijaitsee 11 omakotitonttia, joille ei ole rakennettu kunnallistekniikkaa. Kunnallistekniikka valmistuu arviolta vuonna 2017 ja tontit tulevat myyntiin kunnallistekniikan valmistumisen jälkeen. Nämä tontit ensisijaisesti myydään. Kunnanhallitus päättää tonttien myyntiperiaatteet. 2017: euroa (6 omakotitonttia) 2018: euroa (6 omakotitonttia) 2019: euroa (6 omakotitonttia) Yhtiömuotoiset tontit Kartanonrinteen alueella on vapaana kaksi yhtiömuotoista korttelia (korttelit 1525 ja 1526). Tontit ovat jatkuvassa myynnissä ja ne myydään ulkopuolisen arvioitsijan määrittämään hintaan. 2017: euroa (kortteli 1525) 2018: euroa (kortteli 1526)

7 5 (13) Markkinointi Omakotitontteja markkinoidaan kunnan internet-sivuilla ja Oikotie.fi-palvelussa sekä vuosittain järjestettävillä Omakoti-messuilla ja muissa yleisötapahtumissa. Yhtiömuotoisia asuintontteja on markkinoitu pääasiassa suorin kontaktein rakennusliikkeille ja muille kiinnostuneille. Jatkossa tontteja markkinoidaan myös Oikotie.fi-palvelussa ja kunnan internet-sivuilla. 3.2 Jokilaakso Jokilaakson asemakaava-alue sijaitsee Nikkilän keskustassa Sipoon joen itäpuolella. Kaava-alueella on sekä kunnan että yksityistä maanomistusta. Kunnalla on omistuksessaan alueella 11 omakotitonttia, useita vaihtoehtoisia tontteja yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen, kaksi kaupallisten palveluiden tonttia ja yksi julkisille palveluille varattu tontti. Alueelta on jo myyty tontteja ja tehty useita tontinmyyntipäätöksiä Omakotitontit Alueella on 11 kpl kunnan omistamia omakotitontteja. Alueen kunnallistekniikka on osittain valmistunut. Korttelin 5055 omakotitonttien hinta-arvio on 240 /k-m 2 ja kortteleiden 5056 ja 5052 omakotitonttien hinta-arvio on 375 /k-m 2. Laaksosuontien varrella kortteleissa 5062 ja 5052 sijaitsevat omakotitontit (5 kpl) myydään syksyllä 2017 kiinteään hintaan 80 /m 2. Avainkujan omakotitontit kortteli 5055 (6 kpl) myydään tarjouskilpailulla keväällä : = euroa (kaikki kunnan omakotitontit)

8 6 (13) Yhtiömuotoiset asuintontit Alueen yhtiömuotoisten asuintonttien markkinointi ja myynti toteutetaan vaiheittain kortteli kerrallaan alkaen alueen eteläosasta. Korttelit voidaan myydä kokonaisuuksina tai sama kortteli voidaan myydä osina usealle eri toimijalle. 2017: euroa (kortteli 5062 tontti 1) euroa (kortteli 5057) 2018: euroa (kortteli 5056) 2019: euroa (kortteli 5054) Korttelit 5050, 5052 ja 5053 markkinoidaan vuonna Myyntiperiaatteet päätetään myöhemmin muiden korttelien rakentumisen myötä Kaupallisten palvelujen tontit Alueella on kaksi kaupallisilla palveluille varattua tonttia. Alueen asuntojen rakentumisen myötä myös kiinnostus kaupallisten palveluiden tuottamiseen alueella oletetaan lisääntyvän. 2018: (kortteli 5060) Markkinointi Jokilaakson alueen markkinoinnin edistämiseksi alueelle on laadittu oma internet-sivusto Ruotsinkielinen sivusto löytyy osoitteesta Omakotitontteja markkinoidaan omakotimessuilla ja muissa yleisötapahtumissa, kunnan internetsivuilla, Jokilaakson markkinointisivustolla ja oikotie.fi-palvelussa. Yhtiömuotoisia asuintontteja markkinoidaan oikotie.fi-palvelussa, kunnan internet-sivuilla, markkinointitilaisuuksissa ja suorin kontaktein rakennusliikkeille. Kaupallisten palvelujen tonttien markkinointi hoidetaan suoramarkkinointina elinkeinopäällikön toimesta. Tontit ovat myynnissä myös kunnan internet-sivuilla. Vuonna 2017 markkinoidaan aktiivisesti korttelia 5057 ( euroa) ja saman vuoden syksyllä järjestetään tarjouskilpailu kortteliin 5056, jossa tontin pohjahinnaksi asetetaan euroa. Vuonna 2018 markkinoidaan aktiivisesti korttelia 5054 ( euroa), jonka myyntiaikatauluksi arvioidaan vuotta Erottaja Erottajan alue sijaitsee Nikkilässä Uudensillantien ja Iso Kylätien risteyksessä. Alueelle on kaavoitettu tontteja yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen. Kunta omistaa alueella kaksi tonttia. Tontit on varattu RK-Asunnot Oy:lle. Tonttikaupat tehdään arviolta vuonna Tonttien markkinoinnille ei ole tarvetta tässä vaiheessa.

9 7 (13) 2017:

10 8 (13) 4 Söderkullan tontinmyynti 4.1 Pähkinälehto Pähkinälehdon alue sijaitsee Söderkullan taajaman itäpuolella Uuden Porvoontien varressa. Alueen kunnallistekniikka ja osa tonteista on jo rakennettu. Alueella on vapaana kolme yhtiömuotoista asuintonttia (korttelit 539, 531 ja 536). Tontit myydään tai vuokrataan. Tontit myydään ulkopuolisen arvioitsijan määrittämään hintaan. Tonttien vuokra on 6 % käyvästä arvosta. Keväällä 2017 myydään aktiivisesti kortteleita 531, 536 ja : euroa (kortteli 538) euroa (kortteli 536) 2018: euroa (kortteli 539) euroa (kortteli 531, tontti 1) Tontteja markkinoidaan suoramarkkinointina rakennusliikkeille ja sijoittajille. Tontit ovat myynnissä oikotie.fi-palvelussa ja kunnan internet-sivuilla.

11 9 (13) 4.2 Pähkinälehdon laajennus Pähkinälehdon laajennusalue sijaitsee nykyisen Pähkinälehdon asemakaava-alueen pohjoispuolella. Kunnallistekniikka alueelle on rakenteilla ja se valmistunee vuoden 2016 aikana. Alueelta vuokrataan ja myydään yhtiömuotoisia asuintontteja (korttelit ). Tontit myydään ulkopuolisen arvioitsijan määrittämään hintaan. Tonttien vuokra on 6 % käyvästä arvosta. Tontteja ei myydä ARA-rakentamiseen. Alueen tonttien markkinointi ja myynti tehdään vaiheittain alkaen alueen länsiosasta. Vuonna 2017 keväällä markkinoidaan aktiivisesti kortteleita 543 ja 544. Vuoden 2018 keväällä markkinoidaan kortteleita 545 ja 546. Vuonna 2019 markkinoidaan kortteleita 547 ja : (kortteli 543) 2018: (kortteli 544) (kortteli 545 A-1) (kortteli 545 AK-4) 2019: (kortteli 546 A-1) (kortteli 546 AK-4)

12 10 (13) 4.3 Kalliomäki Kalliomäen alue sijaitsee Söderkullan keskustassa. Alueelle on kaavoitettu tontteja kerros- ja rivitaloille yhteensä k-m2. Alustavien suunnitelmien mukaan kunnallistekniikan rakentaminen alkaa vuonna Kalliomäen tonttien markkinointi alkaa aikaisintaan vuonna 2019 riippuen Pähkinälehdon alueen tonttimyynnin tilanteesta. 4.4 Amiraalintie Uuden Porvoontien ja Amiraalintien risteykseen Söderkullaan kaavoitetaan tontti asuinkerrostaloille (ja liiketiloille) yhteensä noin 6000 k-m 2. Kaavoitustyö on meneillään ja kaavan pitäisi valmistua 2016 loppuun mennessä. 2018: Taasjärvi III Taasjärvi III alue sijaitsee Söderkullassa Taasjärven pohjoispuolella. Alueelle on kaavoitettu omakotitontteja ja yhtiömuotoisia asuintontteja.

13 11 (13) Taasjärvellä kolme vapaata omakotitonttia korttelissa 577, jotka ovat myynnissä lokakuussa Tontit myydään alueelle päätettyjen periaatteiden mukaisesti. Lisäksi korttelissa 574 sijaitsee omakotitontteja, jotka on jo varattu, mutta tontteja ei ole vielä myyty. 2017: : Hansas Hansaksen alue sijaitsee etelä-sipoossa lähellä Söderkullan taajamaa. Hansaksessa on vapaana yksi AP-1-tontti korttelissa 63. Tonttia markkinoidaan aktiivisesti vuonna 2017 ja järjestetään tarjouskilpailu yksityisille toimijoille.

14 12 (13) 4.7 Eriksnäs Eriksnäsin alue sijaitsee etelä-sipoossa Söderkullan taajamasta etelään. Eriksnäsin alueella on yksi vapaa AP-tontti korttelissa Tontti myydään tarjouskilpailulla vuonna Ennen tontin myyntiä laaditaan tontinkäyttösuunnitelma. 5 Muut alueet 5.1 Hiekkamäentien työpaikka-alue Hiekkamäen työpaikka-alue sijaitsee etelä-sipoossa Söderkullassa Porvoon moottoritien pohjoispuolella. Alueen asemakaava valmistuu vuoden 2017 aikana. Kunnallistekniikan rakentaminen alkaa vuonna Alueen tonttimarkkinointi alkaa vuonna Markkinoinnista vastaa kunnan elinkeinopäällikkö. Tulevien tonttien määrästä ja hinnoista ei ole tietoa. Alueen pohjoisosaan kaavoitetaan myös asuntoja. 5.2 Boxin työpaikka-alue Boxin työpaikka-alue sijaitsee Uuden Porvoontien ja Porvoon moottoritien välissä Porvoon rajalla. Alueen asemakaava valmistuu vuonna Kunnallistekniikan rakentamista ei alue juurikaan edellytä. Alueelle kaavoitetaan k-m 2 työpaikkatoimintoja. Alueen tonttihinnaksi tulee arviolta 30 /m 2. Alueen aktiivinen markkinointi aloitetaan vuonna Markkinoinnin hoitaa kunnan elinkeinopäällikkö. 2017: euroa 2018: euroa 2019: euroa 5.3 Vaahteramäen yrityspuisto Vaahteramäen yrityspuisto sijaitsee noin kolme kilometriä Nikkilän taajamasta luoteeseen. Vaahteramäen yrityspuistossa on kuusi vapaata pienteollisuustonttia. Tonttien markkinoinnista vastaa elinkeinopäällikkö. Tontteja markkinoidaan kunnan internet-sivuilla ja suorin kontaktein toimijoiden suuntaan.

15 13 (13) 6 Markkinointikeinot 6.1 Nykyiset markkinointikeinot Omakotitontteja markkinoidaan pääasiallisesti kunnan omilla internet-sivuilla sekä Oikotie.fipalvelussa. Lisäksi omakotitontteja markkinoidaan vuosittain järjestettävillä Omakotimessuilla Myyrmäessä. Omakotitontteja mainostetaan painetussa mediassa vain harkitusti. Kunnan vapaat omakotitontit on merkitty kylteillä maastoon ja Kartanonrinteelle alueen sisääntulon yhteyteen on pystytetty isompi kyltti mainostamaan koko aluetta. Yhtiömuotoisia asuintontteja markkinoidaan kunnan internet-sivuilla. Suurin painopiste näiden tonttien markkinoinnissa ovat kuitenkin suorat kontaktit rakennusliikkeisiin. Uusien tonttien tullessa myyntiin markkinointi hoidetaan internet-sivujen lisäksi sähköpostitse tehtävällä suoramarkkinoinnilla rakennusliikkeille. Kunta järjestää ajoittain myös erillisiä tonttimarkkinointitilaisuuksia rakennusliikkeille, joissa käydään läpi Sipoon kunnan tonttitarjontaa. Osaa yhtiömuotoisista tonteista markkinoidaan myös oikotie.fi-palvelussa. Sipoon Jokilaakson alueen markkinoinnin edistämiseksi on myös perustettu alueen oma internet-sivusto jonka kautta pyritään edistämään alueen tonttimyyntiä ja lisäämään alueen tunnettuutta. Yritystontteja kunta markkinoi pääasiallisesti suorin yrityskontaktein. Kunta etsii aktiivisesti toimijoita vapaina oleviin yritystontteihin. Yritystonttien markkinoinnista vastaa pääasiallisesti kunnan elinkeinopäällikkö ja mittaus- ja kiinteistöpäällikkö. Vaahteramäen yrityspuistossa sijaitsevia tontteja markkinoidaan myös kunnan internet-sivuilla. 6.2 Markkinoinnin kehittäminen Sipoon kunnan tonttimarkkinointi on tällä hetkellä riittävä suhteessa myynnissä olevien tonttien määrään. Markkinoinnin lisäämisellä voidaan lisätä tonttimyyntiä, mutta kaikkiin tonttimyynnin haasteisiin sillä ei kuitenkaan pystytä vastaamaan. Kaikkien tonttien markkinoinnissa tulee jatkossa painottaa Sipoon erinomaista sijaintia Helsingin seudulla. Lähivuosina myyntiin on tulossa useita uusia asemakaava-alueita. Suurimpana haasteena tonttien markkinoinnissa tulee olemaan resurssien puute Omakotitontit Omakotitonttien markkinoinnin keinot ovat tällä hetkellä riittävät. Kunnan internet-sivujen sisältöä omakotitonttien markkinoinnin osalta voisi päivittää. Oikotie.fi-palvelun lisäksi voidaan pohtia myös tonttien markkinointia Etuovi.com-palvelussa Yhtiömuotoiset tontit ja työpaikkatontit Vapaiden yhtiömuotoisten tonttien tarjonta pitäisi tuoda paremmin esiin kunnan internet-sivuilla. Lisäksi tällaisten alueiden markkinointiin ja brändäykseen pitäisi panostaa enemmän. Alueiden vahva markkinointityö pitäisi aloittaa jo alueen kaavoitusvaiheessa. Yritystonttien myynnin edistämistä voidaan vauhdittaa monipuolisemman yritystonttitarjonnan luomisella. Yrityksien sijoittumiselle on erityisen tärkeää sijainti, joka tulee huomioida yritystontteja kaavoitettaessa. Uusien yritysalueiden markkinointiin tulee jatkossa panostaa suuresti. Yritysalueita kaavoitettaessa alueiden ennakkomarkkinointi on tärkeässä roolissa, jotta alueelle saadaan toimijoita heti alueen kunnallistekniikan valmistuttua.

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet. Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012

Maapolitiikan pääperiaatteet. Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012 Maapolitiikan pääperiaatteet Kymppi-Moni työpaja 15.2.2012 Maapoliittinen ohjelma Maapoliittinen ohjelma on asiakirja, jossa valtuusto määrittelee maapoliittiset tavoitteet ja periaatteet. Sipoon kunnan

Lisätiedot

Mäntsälä kaavoitus syksy 2015

Mäntsälä kaavoitus syksy 2015 Mäntsälä kaavoitus syksy 2015 1) ASUMINEN 1a) Valmiit toteutettavat asumisen kaavat 174_Tiimari_asemakaava / AK 200 asukasta INFRA VALMIS 206_Taruma_asemakaava / AO 200 asukasta INFRA PUUTTUU 209_Mannikko_pohjoinen_asemakaava

Lisätiedot

VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012

VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012 9.1.2012 1 Dnro TE/1181/2011 VAL 4 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHDOT, KEVÄÄN TONTTIHAKU 2012 Paikkatieto ja mittaus, SMu 13.12.2011 Kangasalan kunnan omistuksessa on Tursolan Vainiometsän Ronninkujan alueella

Lisätiedot

Tilinpäätös 2015 Investointiosa

Tilinpäätös 2015 Investointiosa Investointiosa Kunnan toteutuneet bruttoinvestoinnit olivat 16,7 m talousarvion ollessa 18,5 m. Infran ja rakennusten bruttoinvestointibudjetti alittui 3,2 m :lla ja maanostossa talousarvio ylittyi 1,7

Lisätiedot

Liittyminen laajempaan kontekstiin

Liittyminen laajempaan kontekstiin Liittyminen laajempaan kontekstiin E-18 Yrityslohja Ympäristösi parhaat tekijät 2 Kartalle näkyviin myös meidän kohdeliittymät Pallukat eivät erotu ihan riittävästi taustakartasta. Lisää kontrastia. 3

Lisätiedot

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA

KUNNAN VISIO JA STRATEGIA KUNNAN VISIO JA STRATEGIA LUONNOLLISEN KASVUN UURAINEN 2016 AKTIIVISTEN IHMISTEN UURAISILLA ON TOIMIVAT PERUSPALVELUT, TASAPAINOINEN TALOUS, MENESTYVÄ YRITYSELÄMÄ JA PARHAAT MAHDOLLISUUDET TAVOITELLA ONNEA

Lisätiedot

Alueen asemakaava ja yleissuunnitteluohjeet

Alueen asemakaava ja yleissuunnitteluohjeet 2 Sijainti Siirin tontit sijaitsevat n. 5 km keskustasta itään. Alue sijaitsee aivan Harvoilanmäen asuntomessualueen vieressä. Asuntomessualue avasi Siirin uuden asuinalueen. Kaikkiaan Siirin alueelle

Lisätiedot

TONTTIEN YLEISET LUOVUTUSEHDOT JA -HINNAT

TONTTIEN YLEISET LUOVUTUSEHDOT JA -HINNAT Kaupunkikehityslautakunta 90 23.05.2017 Kaupunginhallitus 214 19.06.2017 TONTTIEN YLEISET LUOVUTUSEHDOT JA -HINNAT 1.9.2017-31.8.2018 626/13.139/2017 KaKeL 90 Valmistelu ja lisätiedot: kiinteistöpäällikkö

Lisätiedot

Tervetuloa Sipoon Jokilaaksoon! Lisätietoja: www.sipoonjokilaakso.fi

Tervetuloa Sipoon Jokilaaksoon! Lisätietoja: www.sipoonjokilaakso.fi Tervetuloa Sipoon Jokilaaksoon! Sipoon Jokilaakson ja Nikkilän sijainti Helsingin keskustaan 35 km, Porvooseen noin 25 km ja Keravalle noin 10 km Kerava-Porvoo radan varrella Joukkoliikenneyhteydet Nikkilästä

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE lokakuu 2018 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MAANHANKINTA, KAAVOITUS JA TONTTIEN LUOVUTUS... 3 2.1 Maanhankinta... 3 2.2 Kaavoitus... 3 2.3 Tonttien luovutus... 4 3. UUSTUOTANTO...

Lisätiedot

Kirkonseudun, Asuntilan ja Metsäkylän alueilta luovutettavat pari- ja rivitalotontit

Kirkonseudun, Asuntilan ja Metsäkylän alueilta luovutettavat pari- ja rivitalotontit Kaupunginhallitus 66 8.08.07 Kaupunginvaltuusto 0 04.09.07 Kirkonseudun, Asuntilan ja Metsäkylän alueilta luovutettavat pari- ja rivitalotontit 478/0.00.00/07 KAUPHALL 8.08.07 66 8.8.07 66 Ylöjärven alueen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin vaihde Puhelin (09) 22 5051 Mittaus- ja kiinteistötoimi Mittaus- ja kiinteistöpäällikkö Tapio Jokela puh. 044 553 3421 tapio.jokela@karkkila.fi

Lisätiedot

Itä-Immasen I- ja II-alueiden tonttien hinnoittelu

Itä-Immasen I- ja II-alueiden tonttien hinnoittelu KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 34 18.04.2011 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 39 09.05.2011 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 5 23.01.2012 Kaupunginhallitus 50 30.01.2012 Kaupunginvaltuusto 5 13.02.2012 KH

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2009 Mäntsälän kunnalla on luovutettavana yhteensä 18 omakotitalotonttia neljältä eri alueelta. Erityistä tonttien

Lisätiedot

Iin kunta PL 24 91101 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS

Iin kunta PL 24 91101 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS Iin kunta PL 24 90 Ii 5.2.2007 KAAVOITUSKATSAUS Kaavoituskatsaus käsittää tarkastelun Iin kunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Iin

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007 Kaupunginhallituksen iltakoulu Maapoliittinen ohjelma Liittyy asuntopoliittisiin linjauksiin Kaupungin strategia kv 28.5.2007 Linjaukset 2007 08 Kunnallistekninen valmius > 1,5 v jo rakennettu 0,5 v suunniteltu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv)

Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27 20.04.2017 Kunnanhallitus 145 02.05.2017 Haapiorinne asemakaava-alueen omakotitonttien myynti- ja vuokrausperusteiden hyväksyminen (kv) 282/10.00.02/2017 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS >

MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS > MAANKÄYTÖN TOTEUTUSOHJELMA 2018: Liite 1 ASUNTOALUEIDEN TOTEUTUMINEN JA TONTINLUOVUTUS 2018 --> 1 SELITTEET Rakenteilla olevat rakennukset 8/2018 Pienalueen väestömäärä 8/2018 Tontin luovutusvuosi värin

Lisätiedot

HYVINKÄÄN MAAPOLITIIKASTA

HYVINKÄÄN MAAPOLITIIKASTA HYVINKÄÄN MAAPOLITIIKASTA Kymppi-Moni Työpaja 15.2-16.2.2012 Marko Kankare kaupungingeodeetti HYVINKÄÄ KARTALLA HYVINKÄÄ (31.12.2011) Asukkaita 45 500 Pinta-ala 337 km2 Asemakaava-alue 3 100 ha osuus väestöstä

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 126. 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 03.12.2012 Sivu 1 / 1 4730/02.07.00/2012 126 Espoon keskuksessa sijaitsevan asuntotontin vuokraaminen Rakennustoimisto Pohjola Oy:lle, korttelin 40383 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

1. ASUINRAKENNUSTONTIT

1. ASUINRAKENNUSTONTIT 1 JOROISTEN KUNTA TONTTIHINNOITTELU VOIMASSA 1.1.2013 ALKAEN (KV 8.10.2012 36) (Muutos KV 16.9.2013 69) Tonttien myyntihinta on esitetty muodossa /m2. Kaikki jäljempänä esitetyt tontit ovat myös vuokrattavissa.

Lisätiedot

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita

Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita Esikaupunkialueiden ajankohtaisia hankkeita ASUNTOINFO 7.2.2014 projektinjohtaja Outi Säntti Tässä esityksessä hankkeita lännestä itään. Uusien asuinalueiden lisäksi Helsingin vanhoilla alueilla rakennetaan

Lisätiedot

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi

JOENSUU: Pilkon selvittelyt. Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi JOENSUU: Pilkon selvittelyt Juha-Pekka Vartiainen 4.12.2012 juha-pekka.vartiainen@jns.fi www.jns.fi, www.joensuunseutu.fi Joensuu seudun yleiskaava 2020:n alue YLEISKAAVA KOKO JOENSUUN ALUEELLA Joensuu

Lisätiedot

TIETOA YRITYSTONTEISTA

TIETOA YRITYSTONTEISTA TIETOA YRITYSTONTEISTA KIURUVEDEN KAUPUNKI Elinkeinopalvelut PL 28, 74701 Kiuruvesi Yhteyspäällikkö Jukka Jaakkola p. 0500 260 567 www.kiuruvesi.fi > Elinkeinopalvelut 11.5.2012 Kiuruveden kaupungin yritys-

Lisätiedot

Pyhännän kunta. Kaavoituskatsaus 2013

Pyhännän kunta. Kaavoituskatsaus 2013 Pyhännän kunta Kaavoituskatsaus 2013 Rakennuslain 7 :n mukaisesti ilmoitetaan seuraavaa: 1. Voimassa olevat asemakaavat: 1.1 Asemakaavat: - Kirkonseudun asemakaava - Leiviskänkankaan asemakaava - Ukonojan

Lisätiedot

Hyvinkää pientalot

Hyvinkää pientalot Päiväys 21.06.2017 Dnro 22635/681/16 Jakelussa mainituille VALTION TUKEMASSA ASUNTOTUOTANNOSSA SOVELLETTAVAT ENIMMÄISTONTTIHINNAT HYVINKÄÄN, JÄRVENPÄÄN, KARKKILAN, KERAVAN, LOHJAN JA PORVOON KAUPUNGEISSA

Lisätiedot

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27.02.20 Kunnanhallitus 9 7.0.20 Kunnanvaltuusto.0.20 Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen 6/0.00.02/20 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta. 3 Asianro 2718/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta. 3 Asianro 2718/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 5/2017 1 (1) 3 Asianro 2718/10.00.02.00/2017 Tarjousten perusteella myytävät Saaristokaupungin Lehtoniemen omakotitontit Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6503/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (1) 32 Asianro 6503/10.00.02.01/2017 Omakotitonttien hinnoittelu Hiltulanlahdessa Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Hiltulanlahti

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa.

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustassa

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on

MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on MÄNTSÄLÄN KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2010 Huom! Ruusutarhojen tonttien hakuaika on 15.4. 14.5.2010 KUNNAN LUOVUTETTAVAT OMAKOTITALOTONTIT 2010 Mäntsälän kunnalla on luovutettavana yhteensä

Lisätiedot

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015

Lisätiedot

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus. Asunto- ja kiinteistölautakunta Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus Asunto- ja kiinteistölautakunta Tammi-huhtikuu 2017 1 Strategisen johtamisjärjestelmän asiakirjat KAUPUNKISTRATEGIA VISIO JA TOIMINTATAVAT STRATEGINEN OHJAUS

Lisätiedot

Tontti ja talomarkkinointi

Tontti ja talomarkkinointi Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen 15.1.2015 Tontti ja talomarkkinointi Kommenttipuheenvuoro Marja Tast Särkisalo Kaupungin alue Koko kaupunki Asukasluku : 54 260 Pinta-ala:

Lisätiedot

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ.

Tonttihakemukset tulee palauttaa hakuajan puitteissa os. Sodankylän kunta, Tekninen osasto, PL 60, 99601 SODANKYLÄ. SODANKYLÄ KUULUTTAA HAETTAVAKSI TONTTEJA Sodankylän kunta vuokraa yhdeksän uutta pientalotonttia Savikankaalta. Tontit on rakennettava kahden vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituksesta alkaen.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 105 10.06.2015. 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 105 10.06.2015. 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 105 Asianro 3847/10.00.02.00/2015 Tarjousten perusteella myytävät Saaristokaupungin Pirttiniemen ja Savolanniemen omakotitontit Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

TIETOA YRITYSTONTEISTA

TIETOA YRITYSTONTEISTA TIETOA YRITYSTONTEISTA KIURUVEDEN KAUPUNKI Elinkeinopalvelut PL 28, 74701 Kiuruvesi Yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhonen p. 040 630 3748 www.kiuruvesi.fi > Elinkeinopalvelut 7.4.2016 Kiuruveden kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 24 Maankäyttösopimus ja esisopimus Kiinteistö Oy Mellunmäen liikeja toimintakeskuksen kanssa (asemakaava nro 12215) HEL 2015-013057 T 10 01 00 Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Maapoliittinen ohjelma

Maapoliittinen ohjelma kaupunginhallitus 23.11.2015, 433 Sisältö 1 Kaupungin maanomistus... 3 2 Kaupungin maapoliittiset tavoitteet... 3 3 Kaupungin maapolitiikka... 3 3.1 Maanhankinta... 4 3.2 Maan luovutus... 4 3.3 Verolait...

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöillä 858-15-5728-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS

Iin kunta PL Ii KAAVOITUSKATSAUS Iin kunta PL 24 90 Ii 6.2.2008 KAAVOITUSKATSAUS Kaavoituskatsaus käsittää tarkastelun Iin kunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Iin

Lisätiedot

Hausjärven kunnan maapoliittinen ohjelma 2008

Hausjärven kunnan maapoliittinen ohjelma 2008 Hausjärven kunta ohjelma 2008 Ehdotus 2.12.2008, hyväksyminen: Kvalt 16.12.2008 104 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO...2 1.1 MAAPOLITIIKAN YLEISET MÄÄRITELMÄT... 2 1.1.1 Maapolitiikka... 2 1.1.2 Maankäyttöpolitiikka...

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Kaupunginhallitus 96 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 20 16.05.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö)

Lisätiedot

TONTTEJA JA KIINTEISTÖJÄ

TONTTEJA JA KIINTEISTÖJÄ TONTTEJA JA KIINTEISTÖJÄ 1. Tannila (tontit 1 ja 2) Alueella on valmis vesi- ja viemäriverkosto, omakotitalotonttien koot ovat noin 3500 m 2 4000 m 2 ja niiden rakennusoikeus on 0,15, kaavamerkintä on

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2018-2021 Kontiolahden kunta tekninen lautakunta lokakuu 2017 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MAANHANKINTA, KAAVOITUS JA TONTTIEN LUOVUTUS... 3 2.1 Maanhankinta... 3 2.2 Kaavoitus...

Lisätiedot

Palveluasumisen haasteita Millainen toimintamalli, minne (tontit) ja milloin?

Palveluasumisen haasteita Millainen toimintamalli, minne (tontit) ja milloin? Palveluasumisen haasteita Millainen toimintamalli, minne (tontit) ja milloin? Kuntamarkkinat 11.9.2013. Marko Kankare kaupungingeodeetti KAUPUNKI PÄHKINÄNKUORESSA Asukasluku 46 000, kasvu alle 1 % / vuosi,

Lisätiedot

Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun

Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun Kaupunginhallitus 115 24.03.2014 Kaupunginvaltuusto 41 14.04.2014 Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun 155/52.520/2014 KAUPHALL 24.03.2014

Lisätiedot

Pääasiassa asuntorakentamiseen tarkoitettujen tonttien vuokrausperusteet

Pääasiassa asuntorakentamiseen tarkoitettujen tonttien vuokrausperusteet TONTTIEN LUOVUTUSPERUSTEET JA TONTTIHINNOITTELU Pääasiassa asuntorakentamiseen tarkoitettujen tonttien vuokrausperusteet Luovutettaessa kaupungin omistamia asuntorakentamiseen tarkoitettuja tontteja vuokralle,

Lisätiedot

SIPOON KUNNAN YRITYSOHJELMA 2014-2015

SIPOON KUNNAN YRITYSOHJELMA 2014-2015 SIPOON KUNTA SIPOON KUNNAN YRITYSOHJELMA 2014-2015 SIPOON KUNTA Hyväksytty kunnanhallituksessa 17.6.2014 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Sipoon kunnassa on yli 1200 yritystä, joista yli 90 % on pieniä, joissa työntekijämäärä

Lisätiedot

T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos

T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos Valtuusto 36 15.06.2015 T 7 Pähkinälehdon laajennuksen, osan A, asemakaava ja asemakaavan muutos 652/10.02.03/2014 MAAJAOS 19 Maankäyttöjaosto 18.3.2015 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Jarkko Lyytinen,

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA. Rakennuttajien infotilaisuus Jarkko Meriläinen

KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA. Rakennuttajien infotilaisuus Jarkko Meriläinen KUOPION KAUPUNGIN KERROS- JA RIVITALOTONTTITARJONTAA Rakennuttajien infotilaisuus 22.10.2018 Jarkko Meriläinen MALJALAHTI - 1 tontti 2-kerroksiselle rakennukselle, rakennusoikeus 1300 k-m². - Tonttien

Lisätiedot

Omakotitalojen rakentamisessa rakennettava kerrosala on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi.

Omakotitalojen rakentamisessa rakennettava kerrosala on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi. Maankäyttölautakunta 124 21.09.2016 Hallintosäännön edellyttämät periaatteet kunnan kiinteän omaisuuden luovuttamisesta ja vuokralle antamisesta / Männikkö II, Taruma sekä kunnan muut asunto-, liike- ja

Lisätiedot

Omakotitalon rakentajanopas

Omakotitalon rakentajanopas opas Omakotitalon rakentajanopas Muistathan, että rakennuslupa tulee hakea vuoden kuluessa kunnan tontin varaamisesta, ja rakentaminen tulee aloittaa kolmen vuoden kuluessa luvan myöntämisestä. Asiantuntijat

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee n. 1 km Turengin keskustan länsipuolella ja rajoittuu Pyhämäentiehen ja Sairaalantiehen. KAAVAMUUTOKSEN TARKOITUS Valtuusto on 10.6.2013 60 hyväksynyt talouden tasapainottamisohjelman.

Lisätiedot

Oulun Medikiinteistöt Oy Osakekannan ja Sairaalarinne 4 maa-alueen myynti Shp:n valtuusto, Jarkko Raatikainen talousjohtaja

Oulun Medikiinteistöt Oy Osakekannan ja Sairaalarinne 4 maa-alueen myynti Shp:n valtuusto, Jarkko Raatikainen talousjohtaja Oulun Medikiinteistöt Oy Osakekannan ja Sairaalarinne 4 maa-alueen myynti Shp:n valtuusto, 24.9.2018 Jarkko Raatikainen talousjohtaja Oulun Medikiinteistöt Oy Oulun Medikiinteistöt Oy (0364005-4) on 100

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 05.05.2014 Sivu 1 / 1 1937/02.07.00/2014 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Vuosivuokra v. 2015: Lunastushinta v. 2015: Käsittelyssä. Lunastushinta v. 2015: 25000 Näitä tontteja ei voi vuokrata tai varata.

Vuosivuokra v. 2015: Lunastushinta v. 2015: Käsittelyssä. Lunastushinta v. 2015: 25000 Näitä tontteja ei voi vuokrata tai varata. Kortteli / Kaava- Pinta-ala Rak. oik. Lähiosoite Tontti merkintä m² k-m² 151 / 3 1746 250 Kalottikuja 5 151 / 4 1568 250 Kalottikuja 7 151 / 5 1467 250 Kalottikuja 9 402 / 2 1729 250 Kalottikuja 19 402

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 31.08.2015 Sivu 1 / 1 2478/02.07.00/2015 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.10.2009 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee n. 1 km Turengin keskustan länsipuolella ja rajoittuu Pyhämäentiehen ja Sairaalantiehen. KAAVAMUUTOKSEN TARKOITUS Kunnanhallitus

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöllä 858-15-5727-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

Maapoliittinen ohjelma 2013-2016

Maapoliittinen ohjelma 2013-2016 Maankäyttö Sisältö 1 Kaupungin maanomistus... 3 2 Kaupungin maapoliittiset tavoitteet... 3 3 Kaupungin maapolitiikka... 3 3.1 Maanhankinta... 4 3.2 Maan luovutus... 4 3.3 Verolait... 5 3.4 Rakentamiskehotusmenettely...

Lisätiedot

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos Päiväkoti- ja Kouluverkko Toinen luonnos 6.11.2009 Sipoon kunnan kasvustrategiassa varaudutaan 35 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2025 mennessä. Kaavoitusohjelman mukaiset asukasmäärälisäykset ja palveluiden

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito

Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Maapolitiikan pääperiaatteet ja -linjat sekä kaavavarantotietojen ylläpito Kymppi-Moni hankkeen työpaja 15.2.2012, Tampere Tomi Henriksson asumisen erityisasiantuntija Ari Jaakola tietopalvelupäällikkö,

Lisätiedot

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana.

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. Asunto Oy Lassinpuisto (yhtiö) nykyisenä maanomistajana,

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi Valkamalta puh. 050-32 95 303 tai maankäyttöteknikko

Lisätiedot

MYYDÄÄN M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE ILOMANTSI

MYYDÄÄN M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE ILOMANTSI MYYDÄÄN 2 031 M 2 TOIMISTOTILAA SOIHTULANTIE 7 82900 ILOMANTSI MYYNTIKOHDE Kiinteistö Oy Ilomantsin virastotalon osakkeet 1-472, 735-1490 ja 1491-2293, jotka oikeuttavat pohjakerroksessa sijaitsevan toimistohuoneiston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

TONTTIEN LUOVUTTAMINEN LÄNSIRANNALLA, ALEKSANTERINKAAREN SISÄKEHÄN KORTTELI 434 TONTIT 18-22

TONTTIEN LUOVUTTAMINEN LÄNSIRANNALLA, ALEKSANTERINKAAREN SISÄKEHÄN KORTTELI 434 TONTIT 18-22 Kaupunginhallitus 166 30.05.2016 TONTTIEN LUOVUTTAMINEN LÄNSIRANNALLA, ALEKSANTERINKAAREN SISÄKEHÄN KORTTELI 434 TONTIT 18-22 1123/53/2007 KH 30.05.2016 166 Valmistelu ja lisätiedot: kiinteistöpäällikkö

Lisätiedot

Yleiskaavatoimikunta 22.4.2004 liite 5/1. Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu YK0012 / 22.4.2004. Korso-Savio maankäyttöselvitys

Yleiskaavatoimikunta 22.4.2004 liite 5/1. Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu YK0012 / 22.4.2004. Korso-Savio maankäyttöselvitys Yleiskaavatoimikunta 22.4.2004 liite 5/1 Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu YK0012 / 22.4.2004 Korso-Savio maankäyttöselvitys Johdanto Vantaan ja Keravan kaupunginhallitukset ovat 27.1.2003 hyväksyneet

Lisätiedot

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus TP TA+muutokset TA TS TS Tuloslaskelma 2015 2016 2017 2018 2019 Toimintatuotot 32 347 41 900 31 900 31 900 31 900 Myyntituotot 6 379 15 900 7 400 7 400 7 400 Maksutuotot 19 611 20 000 20 000 20 000 20

Lisätiedot

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT

Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJAN TALOUSARVIOESITYS TOIMIALAT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI Menot: 155 milj. (TA 13) 161 milj. (TA 14) Tulot: 16,8 milj. (TA 13) 18,3 milj. (TA14)

Lisätiedot

valmistelija:

valmistelija: Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 114 16.11.2015 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

Sipoo Hangelby-Box mt. 170:n parantamisalueen muinaisjäännösinventointi 2012

Sipoo Hangelby-Box mt. 170:n parantamisalueen muinaisjäännösinventointi 2012 1 Sipoo Hangelby-Box mt. 170:n parantamisalueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: FINNMAP Infra Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 4 Vanhat

Lisätiedot

ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA?

ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA? ASUNTOMARKKINAT KERAVALLA LISÄÄ KERROSTALO- VAI PIENTALOASUNTOJA? Kari Puustinen 26.11.2014 Keravan Omakotiyhdistys Maailma muuttuu Talouksien koko pienentynyt ja yksin asuvia on entistä enemmän. 1-hengen

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Maapolitiikan linjat ja yleiskaava. KV:n seminaari 5.2.2013 Timo Koivisto

Maapolitiikan linjat ja yleiskaava. KV:n seminaari 5.2.2013 Timo Koivisto Maapolitiikan linjat ja yleiskaava KV:n seminaari 5.2.2013 Timo Koivisto maapolitiikka Käsitteitä kaupungin suorittamaa maanhankintaa, tonttien luovutusta, hinnoittelua sekä omistus- ja hallintasuhteiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto 11.4.2011. Maapolitiikan tilannekatsaus ja periaatteet

Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto 11.4.2011. Maapolitiikan tilannekatsaus ja periaatteet Kaupunginhallituksen suunnittelujaosto 11.4.2011 Maapolitiikan tilannekatsaus ja periaatteet Mikko Nurminen 11.4.2011 1 Maapolitiikan tilannekatsaus Mikko Nurminen 11.4.2011 2 Kaupungin maanhankinta 250

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012

Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 Sivu 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 4.10.2012 SEPÄNKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELISSA 45 JA SIIHEN LIITTYVILLÄ TIE- JA

Lisätiedot