HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015"

Transkriptio

1 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 Palkeet_D/5/ /2016

2 1 (15) Sisällys 1 Katsaus Henkilöstörakenne Henkilöstön määrä ja henkilötyövuodet... 2 Osa-aikaiset ja määräaikaiset palvelussuhteet... 4 Sukupuolirakenne... 4 Ikärakenne ja koulutustaso Henkilöstön vaihtuminen ja poistuma Työvoimakustannukset Henkilöstön työhyvinvointi Työtyytyväisyys... 9 Sairauspoissaolot Naisten ja miesten samapalkkaisuus Henkilöstön kehittäminen Henkilöstöinvestoinnit Henkilöstökoulutus ja osaamisen kehittäminen Kooste henkilöstötilinpäätöksestä

3 2 (15) 1 Katsaus Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) kuudennen toimintavuoden henkilöstötilinpäätös 2015 sisältää keskeisiä tietoja henkilöstöhallinnon osa-alueilta. Tarkasteluvuosi on 2015, mutta joidenkin tunnuslukujen osalta tietoja on useammaltakin vuodelta. Numerotiedot perustuvat enimmäkseen Tahti-järjestelmästä saatuun informaatioon. Henkilöstötilinpäätös antaa tietoa henkilöstörakenteesta ja henkilöstön uusiutumisesta, työvoimakustannuksista sekä henkilöstön työhyvinvoinnista ja kehittämisestä. Prosessien kehittämisen ja ohjaamisen sekä tuotannon johtamisen tehostamiseen tähtäävä uusi organisaatio käynnistyi vuoden 2015 alussa. Talous- ja henkilöstöhallinnon henkilöstö keskitettiin paikkakunnittain samaan palveluyksikköön, ja erillinen osaamiskeskus aloitti toimintansa. Palveluryhmämuutoksia tehtiin myös myöhemmin vuoden aikana. Kuopion ja Turun toimipisteet lakkautettiin kesäkuun lopussa. Järjestelmäomistajuuksien vaihdosta ja valtion kirjanpidon uudistamisesta aiheutuviin organisaatiomuutoksiin alettiin valmistautua. Työ jatkuu vuonna Useiden muutosten aiheuttamasta kuormituksesta huolimatta henkilöstön työtyytyväisyys kehittyi edelleen myönteiseen suuntaan. Sen sijaan sairauspoissaolot hiukan lisääntyivät. Muutosten myötä myös henkilöstömäärässä tapahtui laskua, ja ulkoiset rekrytoinnit vähenivät huomattavasti. 2 Henkilöstörakenne 2.1 Henkilöstön määrä ja henkilötyövuodet Palkeiden työssä oleva henkilöstö oli vuoden 2015 lopussa 719 henkilöä, selvästi edellisvuoden lukua vähemmän. Myös henkilötyövuosia tehtiin vähemmän. Luvut ovat laskeneet Palkeiden tuotannon volyymien laskun, ja toisaalta toiminnan tehostumisen, myötä. Taulukko 1. Henkilöstön määrä ja henkilötyövuodet (Lähde: Tahti) muutos henkilöstön määrä ,7 % henkilötyövuodet 750,0 742,7 737,6-0,7 % Palkeiden toiminta keskittyi vuoden 2015 aikana neljälle paikkakunnalle. Toiminta jakautui vuoden lopussa paikkakunnittain seuraavan kaavion mukaisesti. Joensuun henkilöstömäärä oli 15 henkilöä suurempi kuin edellisvuoden lopussa, Porin kaksi henkeä suurempi. Mikkelin henkilöstömäärä pysyi ennallaan, sen sijaan Hämeenlinnan koko väheni kahdeksalla henkilöllä.

4 3 (15) Kaavio 1. Henkilöstö paikkakunnittain (Lähde: Tahti) Pori; 65 Mikkeli; 82 Joensuu; 248 Hämeenlinna; 324 Henkilöstöryhmittäin Palkeiden vuoden 2015 lopun henkilöstö jakautui kaavion 2 mukaisesti. Edellisvuoteen verrattuna esimiesten määrä väheni 13 henkilöllä, mikä johtuu palveluryhmien yhdistämisistä. Sen sijaan asiantuntijoiden määrä on kasvanut kymmenellä henkilöllä Palkeiden panostaessa asiakkuuksien hoitoon ja prosessien kehittämiseen. Vuoden 2015 alussa voimaan astuneen organisaatiomuutoksen myötä myös johtajien lukumäärä kasvoi. Toimihenkilöitä oli vuoden 2015 lopussa 35 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaavio 2. Henkilöstö henkilöstöryhmittäin (Lähde: Tahti) johto esimies asiantuntija toimihenkilö harjoittelija Pitkällä virkavapaalla oli vuoden 2015 lopussa 58 henkilöä. Näistä 19 oli toisen valtion viraston palveluksessa. Vuorotteluvapaalla oli kymmenen (vuoden 2014 lopussa viisi) ja opintovapaalla 11 henkilöä (vuoden 2014 lopussa 4). Koko vuoden 2015 aikana vuorotteluvapaalla oli 21 henkilöä, samoin palkattomalla opintovapaalla 21 henkilöä. Opintovapaan suosio kasvoi edellisvuoteen (16) verrattuna. Vuorotteluvapaalain tulevat muutokset selittänevät vuoden lopun suurta vuorotteluvapaalaisten määrää. Kuntoutustuella oli yksi henkilö. Äitiys-, vanhempain- tai hoitovapaalla olijoiden osuus oli vuoden viimeisenä päivänä 17 henkilöä. Koko vuonna perhevapailla oli yhteensä 56 henkilöä, näistä kymmenen isyysvapaalla.

5 4 (15) 2.2 Osa-aikaiset ja määräaikaiset palvelussuhteet Osa-aikaisena työskenteli vuoden 2015 lopussa 42 henkilöä. Suurin osa näistä oli osittaisella hoitovapaalla tehden lyhennettyä työpäivää tai -viikkoa. Osa-aikaeläkkeellä oli kymmenen (vuonna 2014 seitsemän) ja osakuntoutustuella tai osatyökyvyttömyyseläkkeellä kahdeksan (vuonna 2014 seitsemän) henkilöä. Kolme henkilöä toimi tuntityöntekijöinä. Osa-aikaisuudet, kuten mahdollisuus osittaiseen hoitovapaaseen tai osa-aikaeläkkeeseen, antavat paremman mahdollisuuden sovittaa yhteen työ- ja perhe-elämän, mikä edistää työssä jaksamista. Toisaalta pysyvästi tai määräaikaisesti osa-aikaisesti voivat työskennellä myös ne henkilöt, jotka eivät terveytensä puolesta kykene kokoaikaiseen työhön. Henkilöstöstä vakinaisessa virassa oli 81,6 prosenttia, 587 henkilöä. Määräaikaisia virkamiehiä oli 132. Määräaikaisista suurin osa, 67 henkeä, oli sijaisia, joskin lähes yhtä paljon oli myös työn luonteesta johtuen määräaikaiseksi nimitettyjä henkilöitä. Määräaikaisten osuus (18,1 %) oli suurempi kuin valtiolla keskimäärin (10,0 %). Määräaikaisten suureen tarpeeseen vaikuttivat edellisvuoden tapaan eri virastojen Kieku-käyttöönotot sekä palveluverkon kehittämishanke. Lisäksi naisvaltaisessa työyhteisössä tarvitaan paljon perhevapaiden sijaisia. Palkallisessa harjoittelussa vuodenvaihteessa oli yksi henkilö. Koko vuoden aikana harjoittelijoita oli tavoite saavuttaen yhteensä 10,4 henkilötyövuoden verran. Oppilaitosyhteistyö on osoittautunut toimivaksi. Työllistettyjä vuonna 2015 ei Palkeissa ollut. Taulukko 2. Osa-aikaiset ja määräaikaiset (Lähde: Tahti) muutos osa-aikaisten määrä vuoden lopussa ,0 % määräaikaisten määrä vuoden lopussa ,5 % 2.3 Sukupuolirakenne Miesten suhteellinen osuus kasvoi jälleen edellisvuoteen verrattuna. Miesten osuus oli nyt 12,1 prosenttia, vuonna ,4. Palkeiden edustama toimiala on naisvoittoinen. Valtion koko henkilöstömäärästä miesten osuus (51,2 %) on hieman suurempi kuin naisten. Osa-aikaisia miehistä oli kolme henkilöä (3,5 prosenttia miehistä, naisista 6,2 prosenttia). Määräaikaisissa palvelussuhteissa naisista oli 16,1 ja miehistä 34,5 prosenttia. Sukupuolten väliset erot ikä- ja koulutusrakenteissa on kuvattu kappaleessa 2.4.

6 5 (15) Kaavio 3. Naisten ja miesten määriä vuoden 2015 lopussa (Lähde: Tahti) osa-aikaiset 39 3 määräaikaiset naiset miehet henkilömäärä % 50 % 100 % 2.4 Ikärakenne ja koulutustaso Palkeiden henkilöstön keski-ikä oli vuoden 2015 lopussa 45,3 vuotta. Tämä oli yli vuoden verran alhaisempi kuin valtiolla keskimäärin (46,4). Palkeiden selkeästi suurin ikäluokka oli edelleen vuotiaat. Vähintään 45-vuotiaita henkilöstöstä oli 54,7 prosenttia. Miesten ja naisten keski-iän ero on pysynyt kymmenessä vuodessa, ja miesten kohdalla suurin ikäluokka olikin vuotiaat. 65 vuotta täyttäneistä töissä oli vielä viisi naista. Kaavio 4. Henkilöstön ikäjakauma sukupuolittain (Lähde: Tahti) miehet naiset

7 6 (15) Palkeiden henkilöstön keskimääräinen koulutustaso 4,6 (miehillä 4,3 ja naisilla 4,7) oli alempi kuin valtiolla keskimäärin (5,1). Koulutustaso on laskenut edellisvuodesta (4,8). Palkeisiin on nimitetty määräaikaisiin palvelussuhteisiin useita vielä opiskeluvaiheessa olevia henkilöitä. Vähintään alempi korkeakoulututkinto oli kuitenkin 31 prosentilla henkilöstöstä (valtiolla keskimäärin 44,0 prosentilla). Erot muihin virastoihin selittyvät tehtävien luonteen vuoksi. Tutkijakoulutusasteen saavuttaneita Palkeissa oli kaksi henkilöä. 3 Henkilöstön vaihtuminen ja poistuma Uusi rekrytointijärjestelmä valtiolle.fi otettiin käyttöön keväällä Palkeiden ulkoisessa haussa olleiden tehtävien määrä väheni huomattavasti edellisvuosiin verrattuna. Ulkoisia rekrytointeja tehtiin vuonna 2015 vain 20 (vuonna ). Hakemuksia näihin saapui vuoden aikana 701 kappaletta. Tehtäviä on täytetty ensisijaisesti sisäisen liikkuvuuden kautta, lisäksi lyhytaikaisiin määräaikaisuuksiin on rekrytoitu henkilöitä myös avointen hakemusten pohjalta. Jatkossa Palkeissa on vapautumassa henkilöstöä nykyisistä tehtävistään, joten ulkoisten rekrytointien määrä tullee pysymään melko alhaisena. Vakinaisia palvelussuhteita päättyi 43. Suuri määrä johtuu kahden toimipaikan lakkauttamisesta. Kuopion ja Turun toimipisteet lakkautettiin kesäkuun lopussa. Vakinaisen henkilöstön lähtövaihtuvuus nousi edellisvuoden 5,6 prosentista 6,9 prosenttiin. Vanhuuseläkkeelle jäi seitsemän ja työkyvyttömyyseläkkeelle kaksi henkilöä. Keskimääräinen eläköitymisikä oli 63,9 vuotta. Nuorin eläköitynyt oli 54- ja vanhin 68-vuotias. Työpaikkaa vaihtaneista yhdeksän henkilöä siirtyi toisen valtion viraston palvelukseen. Määräaikaisista palvelussuhteista päättyi ennen virkamääräyksen loppua 18 virkasuhdetta. Ennusteen mukaan Palkeiden nykyisestä henkilöstöstä on vuoden 2020 loppuun mennessä eläköitynyt 11,3 prosenttia ja vuoden 2025 loppuun mennessä 28,8 prosenttia. Koko valtiosektorilla eläköitymistä tapahtunee enemmän ( ,4 %). Arvio perustuu tällä hetkellä palveluksessa olevan henkilöstön henkilökohtaiseen eläkeikään (kaavio 5). Eläkejärjestelmään on vuoden 2017 alussa tulossa suurehkoja muutoksia, jotka vaikuttavat tuleviin eläköitymisiin.

8 7 (15) Kaavio 5. Henkilöstön poistuma vanhuuseläkkeelle vv (Lähde: Tahti) ,3 17, ,3 8,6 6,4 4 1,8 28,8 25,2 LKM Kum. % Työvoimakustannukset Työvoimakustannukset pysyivät lähellä vuoden 2014 tasoa (laskua 0,1 %). Palkkasumma nousi hieman, mutta sen sijaan välilliset työvoimakustannukset, sosiaaliturvamenot mukaan lukien, vähenivät. (taulukko 3). Muiden muassa työterveyshoidon ja koulutuksen kustannukset laskivat edellisvuodesta. Sosiaaliturvamenot alittivat valtion keskimääräisen tason (17,6 %), sen sijaan muut välilliset kustannukset ylittivät sen (2,2 %). Palkkasumman osuus Palkeissa oli hieman valtion keskiarvoa (80,2) korkeampi. Ylitöitä Palkeissa tehtiin vuonna 2015 noin seitsemän ja puoli tuhatta tuntia. Ylityökorvausten osuus (1,3 %) palkkasummasta oli korkeampi kuin valtiolla keskimäärin (1,0 %) Palkeiden työvoimakustannusten prosenttiosuudet on esitetty kaaviossa 6. Taulukko 3. Työvoimakustannusten jakautuminen 2014 ja 2015 (Lähde: Tahti) Muutos % palkkasumma (sis. tehdyn työajan ja välilliset palkat) ,7 sosiaaliturvamenot ,3 muut välilliset työvoimakustannukset ,2 YHTEENSÄ ,1

9 8 (15) Kaavio 6. Työvoimakustannusten osuudet (%) 2014 (Lähde: Tahti) 3,6 14,9 palkkasumma sosiaaliturvamenot 81,5 muut välill. Työvoimakust. Henkilötyövuoden hinta kertoo kokonaistyövoimakustannusten osuuden henkilötyövuotta kohden. Vuodesta 2014 ( euroa) vuoteen 2015 ( euroa) henkilötyövuoden hinta nousi 0,6 prosenttia (edellisvuonna 3,3). Palkeiden aloitusvuodesta 2010 lähtien muutos on ollut 10,1 prosenttia (käyvin hinnoin). Kaavio 7. Henkilötyövuoden hinta; 2010 = 100. (Lähde: Tahti) 112,0 110,0 108,0 109,5 110,1 106,0 104,0 104,7 106,2 102,0 102,2 100,0 100,0 98, Henkilöstön työhyvinvointi Työhyvinvointitoimintaa organisoitiin uudelleen vuoden 2015 aikana. Uudet paikkakunnittaiset ryhmät aloittivat työnsä vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Työhyvinvointiin liittyviä asioita on käsitelty lisäksi mm. yhteistoimintaryhmässä työsuojelutoimikunnassa. Yhteistoimintaryhmä kokoontui vuoden 2015 aikana yhdeksän ja työsuojelutoimikunta neljä kertaa.

10 9 (15) Virkistystilaisuudet järjestettiin keväällä ja syksyllä. Samoin perinteiseen tapaan pidettiin pikkujoulut paikkakunnittain. Koko Palkeiden suuri yhteinen tapahtuma oli merkkivuoden tilaisuus Vierumäellä. Kulttuuri- ja liikuntasetelit ovat olleet jaossa kaksi kertaa vuodessa. Varhaisen tuen mallin toimivuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Tavoitteena on edistää entistä paremmin mallin jalkautumista osaksi normaalia työskentelyä. Etätyömallin uudistamista pilotoitiin osaamiskeskuksessa, minkä pohjalta etätyöpäivien enimmäismäärää lisättiin vuoden 2016 alusta. Myös muita joustoja, kuten osa-aikaisuuksia, palkattomia virkavapaita ja lomarahojen vapaaksi vaihtamisia, on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Päivittäisen jouston mahdollistavat laajat liukumamahdollisuudet töihin tullessa, lounasaikaan ja töistä lähtiessä. Työterveyshuollon toteuttamat työyhteisökohtaiset terveystarkastukset jatkuivat. Työyhteisökohtaisilla tarkastuksilla pyritään edistämään työkykyongelmien ennaltaehkäisemistä. Tarkastukset tehtiin 13 palveluryhmälle. Tulokset käytiin läpi ryhmittäin työterveyshuollon sekä esimiesten ja johtajien välillä. Terveystarkastuksia, mukaan lukien työhöntulotarkastukset, tehtiin yhteensä 232 henkilölle. Työkykyneuvotteluja on pidetty tarpeen mukaan. Myös kuntoutukseen ohjaamisessa työterveyshuollolla on merkittävä rooli. Kelan kuntoutuksessa vuonna 2015 oli 21 henkilöä. 5.1 Työtyytyväisyys VMBaro-kysely toteutettiin keväällä Edellinen kysely toteutettiin vuonna Kokonaistyytyväisyys oli noussut 3,24:stä 3,37:än, joka lähentelee asetettua tulostavoitetta. Samoin osaamisen johtamisindeksi (3,33) ja johtajuusindeksi (3,36) nousivat. Esimiestyöhön tyytyväisten osuus ylitti tulostavoitteen 49 prosenttia reilusti ollen 54 prosenttia. Kaavio 8. Työtyytyväisyyskyselyn osa-alueet (Lähde: VMBaro) Työnantajakuva Tiedon kulku Työolot 3,36 3,13 3,13 2,96 3,5 3,4 Työilmapiiri ja yhteistyö Kehittymisen tuki Palkkaus 3,1 2,97 2,9 2,79 3,8 3, Työn sisältö ja haasteellisuus 3,5 3,36 Johtaminen 3,44 3,

11 10 (15) Kyselyn 29 kysymyksestä 28 kysymyksen arvot olivat nousseet (parannukset välillä 0,05 0,23). Miehet olivat hieman tyytyväisempiä kuin naiset; samoin määräaikaiset viranhaltijat vakinaisia tyytyväisempiä. Paikkakunnittain tarkasteltuna tyytyväisimmät virkamiehet työskentelivät Joensuussa. IPO-tunnusluvut on mitattu vuosittain. ZEF-pikapuntarissa vuonna 2014 mukana olleet arvot olivat nousseet vuoden 2015 VMBarossa viidellä osa-alueella kuudesta; laskua tapahtui tulos- ja kehityskeskustelujen toimivuudessa osaamisen kehittämisessä. Tähän osa-alueeseen panostettiinkin jo vuoden aikana. Vuonna 2016 kehityskeskustelut käydään uudella mallilla. Taulukko 4. IPO mittarit (Lähde: VMBaro) IPO-MITTARIT Johdon toiminta esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä Töiden yleinen organisointi työyhteisössä Tulos- ja kehityskeskustelujen toimivuus osaamisen kehittämisessä Esimiesten ja johdon antamat mahdollisuudet uudistua työssä Työyhteisön avoimuus asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa Työn innostavuus ja työssä koettu työn ilo Muutos ,92 3,06 3,07 0,3 % 3,15 3,21 3,25 1,3 % 2,80 3,02 2,94-2,7 % 3,05 3,15 3,20 1,6 % 2,86 3,05 3,06 0,3 % 3,22 3,39 3,41 0,6 % 5.2 Sairauspoissaolot Sairauspoissaolot nousivat edellisvuodesta ollen 11,2 työpäivää henkilötyövuotta kohden. Valtiolla vastaava luku oli 8,6. Pisimmillään yksittäinen sairauspoissaolo kesti koko vuoden. Palkeiden terveysprosentti 28,7 oli huomattavasti pienempi kuin valtiolla keskimäärin (40,3). Myös työtapaturmien osalta Palkeiden tilanne oli hieman valtion keskitasoa huonompi. Tähän vaikutti yksi koko vuoden jatkunut työtapaturmasta johtuva poissaolo. Kaikkiaan työtapaturmista johtuvia poissaoloja oli puolen henkilötyövuoden verran. Taulukko 5. Sairaustapausten määrä ja terveysprosentti (Lähde: Tahti) Muutos sairauspäivän tapausten osuus 74,8 75,5 74,8-0,9 % tapauksia / edunsaaja 3,2 3,4 3,4 0,0 % tapauksia / HTV 2,7 2,8 2,9 3,5 % terveysprosentti 33,2 31,5 28,7-8,9 %

12 11 (15) Sairauskäyntejä työterveyshuollossa oli yhteensä 674 henkilöllä. Palkeissa tehtävän staattisen istumatyön luonteesta johtuen sairauskäynneissä ja sairauspoissaoloissa ovat painottuneet tuki- ja liikuntaelimiin liittyvät vaivat. Näistä johtuvat sairauskäynnit työterveyshuollossa kuitenkin vähenivät 4,9 prosentilla edellisvuodesta, vaikka poissaolopäivät kasvoivatkin. Työergonomiaan on pyritty panostamaan säännöllisillä ergonomiatarkastuskäynneillä sekä noudattamalla työterveyshuollon suosituksia kalustehankinnoissa. Kaavio 9. Sairauspoissaolotietoja työpäivinä. (Lähde: Tahti) ,2 11,2 10,5 4,2 3,7 3,9 13,5 13,5 12, sairauspoissaolot työpäivää / htv työpäivää / tapaus työpäivää / edunsaaja Erilaiset infektiot aiheuttivat sekä sairauskäyntejä että sairauspoissaoloja toiseksi eniten. Molemmissa oli myös kasvua edellisvuoteen verrattuna. Myös mielenterveydenhäiriöistä johtuvat sairauskäynnit työterveyshuollossa lisääntyivät hiukan. Tästä huolimatta näistä syistä johtuneet sairauspoissaolot vähenivät edellisvuodesta. 5.3 Naisten ja miesten samapalkkaisuus Palkkausjärjestelmän seuranta- ja arviointiryhmä kokoontui viisi kertaa vuoden aikana. Arvioitavia ja päivitettäviä tehtäväkuvia sekä vaativuustason muutosesityksiä käsiteltiin yhteensä kymmenen. Muita palkkaukseen liittyviä neuvotteluja, kuten arviointikeskustelujen erimielisyyksien käsittelyä, käytiin tarpeen vaatiessa. Erillisen palkitsemisjärjestelmän kehittäminen alkoi. Esimiehillä on ollut käytössään esimiesraha, jota on voinut käyttää palkitsemistarkoituksessa. Vaativuusryhmien mukaan tarkasteltuna Palkeiden palveluksessa olevien naisten prosentuaalinen osuus painottui selkeämmin alempiin vaativuusryhmiin kuin miesten (kaavio 10). Vertailussa ovat mukana kaikki joulukuussa 2015 täyttä palkkaa saaneet henkilöt (628 henkilöä). Naisista 86,4 (vuonna ,5) prosenttia sijoittui vaativuusryhmien 4 ja 7 välille, kun taas miehistä 69,2 (vuonna ,3) prosenttia.

13 12 (15) Kaavio 10. Naisten ja miesten sijoittuminen vaativuusryhmittäin (Lähde: Tahti) 100 % 90 % 80 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % 10 % % * Naiset Miehet Säännöllisen työajan kuukausiansion samapalkkaisuusindeksi (kaavio 11) osoittaa palkkatasa-arvon naisten ja miesten välillä. Suurimmassa osassa vaativuusryhmiä naisten keskimääräinen palkka oli miesten palkkoja korkeampi, mutta erot olivat vähäiset. Myös miesten lukumäärä on vähäinen, ja yhden henkilön merkitys suurempi kuin naisten joukossa. Palkkausjärjestelmän vaativuustasojen 3 ja 13 tehtävissä ei ollut yhtään henkilöä, vaativuustasolla 12 ei ollut yhtään miestä. Kaavio 11. Samapalkkaisuusindeksi = naisten ansiot miesten ansioista 2015, miehet = 100 (Lähde: Tahti) ,4 105,9 102,1 103,0 102,4 103,8 95,8 98, VT 3 VT 4 VT 5 VT 6 VT 7 VT 8 VT 9 VT10 VT11 VT12 VT13 Vaativuustaso

14 13 (15) 6 Henkilöstön kehittäminen 6.1 Henkilöstöinvestoinnit Henkilötyövuotta kohden lasketut investoinnit koulutukseen ja työterveyshuoltoon vähenivät edellisvuodesta; koulutuksen osalta reilusti. Koulutuksen järjestämisessä on hyödynnetty oman henkilöstön osaamista sekä siirrytty entistä enemmän omalta työpisteeltä tapahtuvaan virtuaalikoulutukseen. Sen sijaan panostukset työkuntoon ja työtyytyväisyyteen - työpaikkaruokailuun ja virkistystoimintaan - nousivat, kuten tapahtui edellisenäkin vuonna. Virkistystoiminnan osuuden suureen nousuun vaikutti merkkivuoden henkilöstötapahtuma. Taulukko 6. Investoinnit ( /HTV) koulutukseen, työterveyshuoltoon sekä työkuntoon ja työtyytyväisyyteen Luvut eivät sisällä käytettyä työaikaa. (Lähde: Kirjanpito) muutos koulutus 385,5 512,1 283,3-44,7 % työterveyshuolto 714,5 850,1 771,5-9,3 % työpaikkaruokailu 112,2 128,1 138,4 8,0 % virkistystoiminta 227,4 260,3 341,5 31,2 % 6.2 Henkilöstökoulutus ja osaamisen kehittäminen Henkilöstökoulutuksesta on tiedotettu koulutuskalenterissa. Henkilötyövuotta kohden henkilöstökoulutukseen käytettiin edellisvuoden tapaan 3,6 työpäivää. Osaamiskartoitukset tehtiin 89 henkilölle. Koulutustaitojen kehittämiseksi perustettiin kouluttajapooli, johon voivat ilmoittautua henkilöt, joiden työnkuvaan kuuluu kouluttamista. Kehityskeskustelukäytäntöä kehitettiin. Esimiesten JETkoulutusohjelmat jatkuivat. Esimiesbarometri toteutettiin syksyllä 2015 esimiestyön edelleen kehittämiseksi. Talous- ja henkilöstöhallinnon substanssi- ja järjestelmäkoulutustarve on jatkuvaa. Myös koko henkilöstölle tarkoitettuja, yleisiä koulutustilaisuuksia on järjestetty eri aiheista. Koulutusvälineenä on hyödynnetty Lync-mahdollisuutta. Myös koulutustilaisuuksien jakamisella lyhempiin osiin on pyritty helpottamaan koulutuksiin osallistumista. Uusille henkilöille on pidetty omat informaatiotilaisuutensa edellisvuosien tapaan. Samoin muita tilaisuuksia, kuten esimiesfoorumeita ja koko henkilöstön infotilaisuuksia, on järjestetty säännöllisesti. Sisäinen uutiskirje Paraati ilmestyi kuukausittain. Palkeissa järjestetyn koulutuksen lisäksi henkilöstö on osallistunut myös avoimiin ulkopuolisiin koulutuksiin. Seuraavaan taulukkoon on koottu Palkeiden vuonna 2015 järjestämää koulutusta. Näiden lisäksi on järjestetty Kiekun käyttöönottoon liittyvää koulutusta.

15 14 (15) Taulukko 7. Palkeiden järjestämää koulutusta 2015 Koulutus Kaikille yhteiset koulutukset Osallistujamäärä Koulutusten määrä Excel perusteet 26 1 Excel pivot 21 1 Kouluttajasparraus 14 1 Kouluttaja koulutus 36 1 Power Point- tehokäyttö 11 1 Webropol 14 1 Me palvelemme-kaikki toteutukset 67 6 Työyhteisötaidot 55 1 Asiakirjahallinta ja arkistointi 7 1 Ryhmäytymisvalmennukset 76 3 Asiakastyön toimintamallia ja palvelusopimus 56 4 YTR ja Palkeet palveluiden sisällöt sekä erityispiirteet 65 1 Power Point pikakurssi 36 1 Säheltämättä selvä vinkkejä viestittelyyn asiakkaan kanssa 47 1 Jokaisen Palkeetlaisen tietosuoja- ja tietoturvakoulutus Kouluttajapooli 42 4 Esimieskoulutukset Ryhmäkehityskeskustelukoulutus 8 1 Heli 2 esimiehet 37 1 Tassu koulutus 64 1 JET 25 Kieku raportointia esimiehille 13 1 Kieku raportointia esimiehille 8 1 Kielikoulutus Ruotsi 13 2 Talous- ja henkilöstöhallinnon substanssikoulutukset Palkka ja työkorvaus ennakkoperinnässä ja kustannusten korvaukset 24 1 Palkka ja työkorvaus ennakkoperinnässä 37 1 Rondo-asiatarkastuskoulutus 8 1 Kirjanpidon perusteet 29 1 Valtion taloushallinto-koulutus 29 1 Valtion kirjanpidon perusteet Virkamies ja palvelussuhteen ehdot - - Nimikirja 25 1 Kirjanpidon Kieku kertaus 33 1 Luotonvalvonta ja perintä 63 1 BI-raportointi ja jakopalkat kirjanpitäjille 22 1 Kirjauksesta tilinpäätökseen prosessikoulutus 73 1 Kieku käyttöomaisuuskoulutus (KOM)-koulutus 44 1 Osasairauspäiväraha Excel-perusteita Kiekun kanssa työskenteleville 51 1 SAP HCM kertauskoulutus 30 2 Kirjauksesta tilinpäätökseen prosessikoulutus 16 1 Tapaturmiin liittyvien ansiotietojen ilmoittaminen Kirjauksesta tilinpäätökseen prosessikoulutus 14 1 Jaksotyö valtiolla 13 1 Talousarvioasetusmuutokset 155 1

16 15 (15) Kooste henkilöstötilinpäätöksestä 2015 HTV 737,6, muutos -5,1 HTV, -0,7 % Osa-aikaisia 42, muutos +7 henkilöä, +20,0 % Määräaikaisia 132, muutos +2 henkilöä, +1,5 % Lähtövaihtuvuus 6,9 % (43 vak. palvelussuhdetta päättyi, joista vanhuuseläkkeelle jäi 7) Ulkoisia hakuja 20 ( ), 701 hakemusta ( ) HTV:n hinta e, muutos +0,6 % Sairauspoissaolot 11,2 työpäivää/htv, muutos +7,1 % Työterveyshuolto 771,5 e/htv, muutos -9,2 % Henkilöstökoulutus 3,6 pv/htv, muutos 0 %

Henkilöstökertomus 2016

Henkilöstökertomus 2016 Henkilöstökertomus 2016 Dnro Palkeet_D/240/01.00.01.03 Henkilöstökertomus 2016 2 (17) Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstö... 3 2.1. Henkilöstön määrä... 3 2.2. Osa-aikaiset ja määräaikaiset palvelussuhteet...

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2017

Henkilöstökertomus 2017 Henkilöstökertomus 2017 Henkilöstömäärä Naiset/Miehet Keski-ikä 719 666 665 666 47,2 2015 2016 2017 588 78 48,3 38,9 Henkilötyövuodet 2010-2017 Toimipaikat Henkilöstö paikkakunnittain Muut 76 35 Mikkeli

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2018

Henkilöstökertomus 2018 Henkilöstökertomus 2018 Naiset/Miehet 663 Henkilöstömäärä 665 666 663 Keski-ikä 47,2 Toimipaikat Henkilöstö paikkakunnittain Muut 34 Mikkeli 78 Pori 55 2016 2017 2018 577 86 48,4 39,3 Henkilötyövuodet

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 246 78767 4,0 41,8 82,0 256,0 12938,0 78767 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,5-3,0-100,0-6,8-1,9 2,4 370,8-3,0

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 240 81210 4,0 39,0 82,0 227,0 13364,0 81210 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,6-1,9-64,2-4,4-0,7 2,4 150,0-1,9

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : Taso 3 2940300 Arkistolaitos : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 318 86383 3,0 29,0 64,0 224,0 5536,0 86383 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -29,1-100,0-3,4

Lisätiedot

-4,8-2,2-0,9 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 18,3 804, ,0 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta

-4,8-2,2-0,9 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 18,3 804, ,0 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä2016 Tarkastelujoukko: 621011 VarastokirjastoViraston org. rakenne Virastotyyppi: 47 Kulttuuripalvelut Virasto VirastotyyppiYksikköValtio HENKILÖSTÖRESURSSIT

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut vuodelta 2004 Erja Laurila Organisaatio: ARKISTOLAITOS T1. Nykyiset henkilöstöpanokset euroa 2004 Henkilöstöpanokset vuonna 2004 Tunnusluku 2 Henkilöstön lukumäärä

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 Taso 3 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä 286 120931 2,0 26,0 58,0 137,3 7825,0 120931 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 13,5-1,0-100,0-4,8 0,0 3,8 383,3-1,0

Lisätiedot

-15,0-3,9 0,3 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 17,9 771, ,2 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta

-15,0-3,9 0,3 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 17,9 771, ,2 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä2017 Tarkastelujoukko: 621011 VarastokirjastoViraston org. rakenne Virastotyyppi: 47 Kulttuuripalvelut Virasto VirastotyyppiYksikköValtio HENKILÖSTÖRESURSSIT

Lisätiedot

4,2-23,6-3,0 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 24,4 801, ,6 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta

4,2-23,6-3,0 Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana 24,4 801, ,6 Henkilötyövuosien määrän %-muutos edellisestä vuodesta Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä 2014 Tarkastelujoukko: 621011 Varastokirjasto Viraston org. rakenne Virastotyyppi: 47 Kulttuuripalvelut Vaihtuvuustiedot on tilapäisesti poistettu

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2012

Henkilöstötilinpäätös 2012 Henkilöstötilinpäätös 2012 Dnro 415/01 00 02/13 2 (11) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Henkilöstörakenne... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja henkilötyövuodet... 3 2.2 Osa-aikaiset ja määräaikaiset palvelussuhteet...

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 Taso 3 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä 237 123219 1,0 8,0 33,5 108,0 7390,0 123219 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta Henkilötyövuosien määrä vuoden aikana

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 Taso 3 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä 252 122200 1,0 14,0 43,0 118,3 7819,0 122200 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -0,8-100,0-4,1 0,0 4,5 528,6-0,8 Henkilötyövuosien

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä 2015 Tarkastelujoukko: Varastokirjasto Viraston org. rakenne

Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut viraston sisällä 2015 Tarkastelujoukko: Varastokirjasto Viraston org. rakenne HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä 21 807 73676 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -16,0 3,2-6,5 Henkilötyövuosien määrä vuoden 22,7 806,0 73132,0 Henkilötyövuosien

Lisätiedot

0,0 4,5 4,8 0,0 5,0 Muiden esimiesasemassa olevien henkilöiden %-osuus henkilöstöstä vuoden lopussa

0,0 4,5 4,8 0,0 5,0 Muiden esimiesasemassa olevien henkilöiden %-osuus henkilöstöstä vuoden lopussa Henkilöstötilinpäätöksen tunnusluvut 2008-2012 Tarkastelujoukko: Virasto 621011 Varastokirjasto Vaihtuvuustiedot on tilapäisesti poistettu raportilta. 2008 2009 2010 2011 2012 HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 240 72984 4,0 44,8 92,0 245,5 11937,0 72984 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta 2,1-0,9-100,0-5,7-2,1 1,3 66,2-0,9

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 235 73676 4,0 40,0 77,0 240,0 12048,0 73676 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden lopusta -4,5-6,5-100,0-8,7-2,8 1,2 114,7-6,5

Lisätiedot

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1

Yhteensä Minimi Alakvartiili Q1 : Hallinnonala 24 Ulkoasiainministeriö (hala) HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstömäärä Henkilöstön lukumäärä vuoden 1549 1549 561,0 667,8 774,5 881,3 988,0 78767 Henkilöstön lukumäärän %-muutos edellisen vuoden

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

VARASTOKIRJASTO HTP:N TUNNUSLUVUT NYKYISET HENKILÖSTÖPANOKSET

VARASTOKIRJASTO HTP:N TUNNUSLUVUT NYKYISET HENKILÖSTÖPANOKSET VARASTOKIRJASTO HTP:N TUNNUSLUVUT 1998-2005 1.NYKYISET HENKILÖSTÖPANOKSET 2003 2004 2005 HENKILÖSTÖPANOKSET Henkilöstön lukumäärä vuoden lopussa 25 24 23 Henkilöstön lukumäärän %-muutos ed. vuoden lopusta

Lisätiedot

Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa

Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa Kiekun tuottaman henkilöstötiedon hyödyntäminen johtamisessa Käyttäjäfoorumi klo13.00-13.30 Markku Kivioja, Valtiokonttori Henkilöstöjohtamisen tarpeet ja valmiudet Kiekun erilaiset roolit henkilöstötiedon

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2011 Dnro 373/01 00 02/12

Henkilöstötilinpäätös 2011 Dnro 373/01 00 02/12 Henkilöstötilinpäätös 2011 Dnro Dnro 2 (9) Johdanto Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) toisen toimintavuoden henkilöstötilinpäätös 2011 on edellisvuoden tapaan erillinen

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008 TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2008 Koonneet: Päivi Hakulinen Seppo Vaalavuo SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstömäärä... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 Johtaminen on laadukasta ja henkilöstömme on osaavaa, yhteistyökykyistä ja voi hyvin Ammattitaitoinen ja esimerkillinen johtaminen sekä tehokas johtamisjärjestelmä Hyvinvoivan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(10) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2013... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 4 2.3 Palvelussuhteen pituus... 5 2.4 Eläkkeelle siirtyminen...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2011 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2011... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 3 1.2 Henkilöstön määrä... 3 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 3 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä...

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2017 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 Johtaminen on laadukasta ja henkilöstömme on osaavaa, yhteistyökykyistä ja voi hyvin Ammattitaitoinen ja esimerkillinen johtaminen sekä tehokas johtamisjärjestelmä Hyvinvoivan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3

KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SAATTEEKSI HENKILÖSTÖPANOKSET HENKILÖSTÖ... 3 1(11) KONNEVEDEN KUNTA HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYSLUETTELO SAATTEEKSI. 2 1. HENKILÖSTÖPANOKSET. 3 1.1. HENKILÖSTÖ... 3 1.1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.1.2 Henkilöstön määrä toimialoittain.. 3 1.1.3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 Kuva: Tukes-päivät 2014 2 (13) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Vaikuttava ja palveleva Tukes... 3 2.1 Henkilöstörakenne... 3 2.2 Ikärakenne... 5 2.3 Vaihtuvuus... 6 3 Asiantunteva

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Iitin kunta Henkilöstökertomus 2014 445 / 02.01.02 / 2014 Kunnanhallitus 3.8.2015 Kunnanvaltuusto Sisällys 1. Henkilöstörakenne... 3 2. Poissaolot... 8 3. Eläköityminen... 11 4. Henkilöstökulut... 12 2

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstöön panostaminen

Henkilöstöön panostaminen Henkilöstöön panostaminen Tavoitteet vuodelle 2014 Kehitetään sisäisiä toimintamalleja tehostamaan parhaiden käytäntöjen ja osaamisen jakamista. Jatketaan työvälineiden ja järjestelmien kehitystyötä tukemaan

Lisätiedot

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012

Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 2012 Röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti 212 Johtokunta 12.3.213 1 Yleistä Tämä henkilöstöraportti on kahdeksas röntgenliikelaitoksen henkilöstöraportti. Raporttiin on kerätty tietoa henkilöstön määrästä,

Lisätiedot

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina (ei sisällä yliopistoja)

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina (ei sisällä yliopistoja) Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina 2006-2015 (ei sisällä yliopistoja) 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Muutos 2006-2015 2014-2015 1 Johtaminen 3,27 3,30 3,36 3,39 3,35 3,40 3,47

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 31. 5. 2019 Tilastotiedot 2018 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 2 2. TIIVISTELMÄ... 3 3. HENKILÖSTÖPANOKSET... 4 3.1. Henkilöstömäärä... 4 3.2. Henkilöstörakenne... 4 3.2.1.

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja

Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja Sivu 1 (10) Henkilöstötilinpäätökseen liittyviä vertailutietoja Taulukkoluettelo Taulukko 1. Virkojen lukumäärä 31.12 vuosina 2003-... 2 Taulukko 2. Henkilöstön lukumäärät virastoryhmittäin vuosina 2003-...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016 Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2016 Konserniesikunta, Henkilöstöyksikkö Henkilöstö Yhteenveto vuoden 2016 tilanteesta Henkilöstöresursointi pysyi määrällisesti hyvin hallinnassa haasteellisessa toimintaympäristössä

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina (ei sisällä yliopistoja)

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina (ei sisällä yliopistoja) Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuosina 2006-2014 (ei sisällä yliopistoja) 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Muutos 2006-2014 2013-2014 1 Johtaminen 3,27 3,30 3,36 3,39 3,35 3,40 3,47 3,45

Lisätiedot

liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014

liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 liite HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2014 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 1 1.2 Henkilöstön määrä... 1 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 1 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 83. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 997/2017 01.00.02.00 83 Henkilöstökertomus vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Jere Kunnas, puh. 046 877 3285 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Henkilötyövuodet

Henkilötyövuodet 1 TURVATEKNIIKAN KESKUS Helsinki 18.4.2006 Laatijat: Päivi Hakulinen ja Seppo Vaalavuo HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS VUODELTA 2005 1. YLEISTÄ Henkilöstömäärä Turvatekniikan keskuksen henkilöstömäärä vuoden 2005

Lisätiedot

Yhtymävaltuusto

Yhtymävaltuusto HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 Yhtymävaltuusto 14.6.2016 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2010 2015 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Lääkärit 131

Lisätiedot

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta 1 2 Johdanto Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin henkilöstöohjelman 2015 2020 kokouksessaan 18.5.2015. Henkilöstötyön tavoitteena on, että Alavuden kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja,

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2014

Henkilöstöraportti 2014 Henkilöstöraportti 2014 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne 3 2.1 Henkilöstömäärä 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika 5 2.4 Ikäjakauma

Lisätiedot

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista Hannu Issakainen 14.2.2011 HAKU- hankkeen tunnusluvuista Henkilötyöpäivä ja -vuosi Htp= henkilötyöpäivä = täyden työajan kalenteripäivä Htv = henkilötyövuosi = 365 (366) htp Htt = henkilötyötunti (sopimatta)

Lisätiedot

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3

HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 Henkilöstötilinpäätös 217 Sivu 2 / 16 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 3 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 Henkilöstön määrä palvelussuhdelajeittain... 4 Vakituiset ja määräaikaiset... 5 Koko- ja osa-aikaiset...

Lisätiedot

Trafin julkaisuja Liikenteen turvallisuusviraston henkilöstötilinpäätös vuodelta 2016

Trafin julkaisuja Liikenteen turvallisuusviraston henkilöstötilinpäätös vuodelta 2016 Liikenteen turvallisuusviraston henkilöstötilinpäätös vuodelta 2016 Trafin julkaisuja Trafis publikationer Trafi Publications 7/2017 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 1 2 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 ALAVUDEN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2017 2 Johdanto Alavuden kaupungin henkilöstötyön tavoitteena on, että kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja, jonka osaava ja hyvinvoiva henkilöstö työskentelee

Lisätiedot

TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2006

TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2006 TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2006 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstömäärä... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika... 6 3. Osaava ja oppiva TUKES... Pätevyys

Lisätiedot

Hausjärven kunnan työhyvinvointikysely 2018 yhteenveto

Hausjärven kunnan työhyvinvointikysely 2018 yhteenveto Liite nro 17 5.3.2019 Khall 29 Hausjärven kunnan työhyvinvointikysely 2018 yhteenveto KYSELYN TOTEUTUS JA RAPORTOINTI Hausjärven kunta toteuttaa kahden vuoden välein työhyvinvointikyselyn, jonka avulla

Lisätiedot

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuonna 2018 VMBaro

Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuonna 2018 VMBaro Valtion henkilöstön työtyytyväisyys vuonna 2018 VMBaro Valtion henkilöstötutkimus Julkaisuajankohta 1 Sisältö VMBaro v. 2018 Koko valtion infoluvut Innovointikyky-, johtamis- ja työyhteisöindeksit: koko

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Osaamisen ja sivistyksen asialla

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Osaamisen ja sivistyksen asialla HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010 Osaamisen ja sivistyksen asialla SISÄLTÖ Sivu JOHDANTO TIIVISTELMÄ.. 1 1 HENKILÖSTÖPANOKSET 1.1 Henkilöstömäärä.. 2 1.2 Henkilöstörakenne 1.2.1 Henkilöstöryhmät.. 3 1.2.2 Sukupuolijakauma..

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

Tahtin käyttö ja hyödyntäminen GTK:ssa Tahti-käyttäjäpäivä

Tahtin käyttö ja hyödyntäminen GTK:ssa Tahti-käyttäjäpäivä Tahtin käyttö ja hyödyntäminen GTK:ssa Tahti-käyttäjäpäivä Erikoissuunnittelija Ville Handolin 1 Geologian tutkimuskeskus GTK on kansainvälisesti suuntautunut valtion sektoritutkimuslaitos ja osa työ-

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 215 ÄHTÄRIN KAUPUNKI l-ienkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2018 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

MIKSI KUOPIO HALUSI MUKAAN HAKU HANKKEESEEN

MIKSI KUOPIO HALUSI MUKAAN HAKU HANKKEESEEN HAKU hankkeen satoa Kuopion kaupungin käytäntöjä ja kokemuksia henkilöstötunnuslukujen laskennassa HAKU hankkeen tuloksia henkilöstötunnuslukujen laskennassa Hannu Issakainen 14.2.2011 MIKSI KUOPIO HALUSI

Lisätiedot

Sisällys 1 Toimintavuosi Henkilöstövoimavarat Henkilöstön määrä ja rakenne Henkilöstön vaihtuvuus

Sisällys 1 Toimintavuosi Henkilöstövoimavarat Henkilöstön määrä ja rakenne Henkilöstön vaihtuvuus Henkilöstöraportti 2017 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2017... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 4 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 4 2.2 Henkilöstön vaihtuvuus... 4 2.3 Henkilöstön ikä... 4 2.4 Palvelussuhteen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2012 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi SISÄLTÖ. 1 JOHDANTO. 2 TIIVISTELMÄ.. 3 1 HENKILÖSTÖPANOKSET 1.1 Henkilöstömäärä.. 4 1.2 Henkilöstörakenne 1.2.1 Henkilöstöryhmät.. 5 1.2.2

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2015... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön vaihtuvuus... 4 2.3 Henkilöstön ikä... 4 2.4 Palvelussuhteen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 2 / 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 2 / 2 Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 1 / 1 1416/01.00.02/2012 77 Henkilöstökertomus vuodelta 2011 Valmistelijat / lisätiedot: Kunnas Jere, puh. (09) 816 22508 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstömäärä... 3 3. Henkilötyövuodet... 4 4. Työajan jakautuminen... 5 5. Ikärakenne... 6 6. Henkilöstön osaamisen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2014 1 2 Sisältö 1. Johdanto 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 4 3. Johtaminen 5 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 6 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 6 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2015

Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2015 Henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja 2015 Konserniesikunta, Henkilöstöyksikkö Yhteenveto Kaupungin henkilöstömäärän kehitys on ollut hyvin hallinnassa. Henkilöstömäärä 31.12.2015 oli 14 101, kun se vuoden

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2016... 3 2 Henkilöstövoimavarat... 4 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 4 2.2 Henkilöstön vaihtuvuus... 4 2.3 Henkilöstön ikä... 4 2.4 Palvelussuhteen

Lisätiedot

Valtion henkilöstökertomus Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Juho-Pekka Jortama. Valtio työnantajana

Valtion henkilöstökertomus Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Juho-Pekka Jortama. Valtio työnantajana Valtion henkilöstökertomus 2014 Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Juho-Pekka Jortama Valtio työnantajana Sisältö Johdanto... 3 1 Henkilöstö... 3 1.1 Henkilöstön määrä... 3 1.2 Sukupuolirakenne...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010 Päivi Hakulinen SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstö... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika... 6 3. Osaava ja oppiva TUKES... 7 Osaaminen ja

Lisätiedot

TURVATEKNIIKAN KESKUS

TURVATEKNIIKAN KESKUS TURVATEKNIIKAN KESKUS Helsinki.3. HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS VUODELTA 3. YLEISTÄ Henkilöstömäärä Turvatekniikan keskuksen henkilöstömäärä vuoden 3 lopussa oli henkilöä (vuonna henkilöä). Henkilötyövuosia kertyi

Lisätiedot

SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016

SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2016 Sisällys Johdanto...2 1. Henkilöstön määrä ja rakenne...3 1.1. Henkilöstön lukumäärä ja henkilötyövuodet...3 1.2. Palvelussuhderakenne...4 1.3. Sukupuolirakenne...5

Lisätiedot

VMBaron käyttötarkoitus ja hyödyntäminen

VMBaron käyttötarkoitus ja hyödyntäminen VMBaron käyttötarkoitus ja hyödyntäminen VMBaron version vaihto- ja esittelytilaisuus 9.2.2009 Valtiovarainministeriö, henkilöstöäosasto, Mariankatu 9 A Veli-Matti Lehtonen Työtyytyväisyyden määräytymisen

Lisätiedot

SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2018

SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2018 SUOMEN AKATEMIAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2018 Sisällys Johdanto...2 1. Henkilöstön määrä ja rakenne...3 Henkilöstön lukumäärä ja henkilötyövuodet...3 Palvelussuhderakenne...5 Sukupuolirakenne...6 Ikärakenne

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 Kuva: Tukes-päivät 2015 2 (14) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Vaikuttava ja palveleva Tukes... 3 2.1 Henkilöstörakenne... 3 2.2 Vaihtuvuus... 6 3 Asiantunteva ja yhteistyökykyinen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 1 1.2 Henkilöstön määrä... 1 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 1 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä... 2 1.2.3

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2016 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Henkilöstömenot vuosina 2014-2016 4. Henkilöstön

Lisätiedot

Henkilöstötilinpäätös 2016

Henkilöstötilinpäätös 2016 Henkilöstötilinpäätös 2016 Sisällysluettelo HENKILÖSTÖOHJELMA... 1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 2 VAKITUISET JA MÄÄRÄ-AIKAISET... 3 KOKO- JA OSA-AIKAISET... 3 HENKILÖSTÖN

Lisätiedot

2 (19) Sisältö. Tullin vuoden 2012 henkilöstökertomuksen kokosi: Pia Pesu Tullin hallintopalvelut, Lappeenranta puh. 040 332 5075 pia.pesu@tulli.

2 (19) Sisältö. Tullin vuoden 2012 henkilöstökertomuksen kokosi: Pia Pesu Tullin hallintopalvelut, Lappeenranta puh. 040 332 5075 pia.pesu@tulli. 2 (19) Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstön määrä... 3 2.2. Henkilöstön sukupuoli- ja ikärakenne... 4 2.3. Palvelussuhteen luonne... 6 2.4. Henkilöstön koulutusrakenne...

Lisätiedot

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari 29.11.2011 Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja 1 ASUKKAIDEN MENESTYMINEN Tarvetta vastaavat palvelut Asukkaiden omatoimisuus Vuorovaikutus TALOUS HALLINNASSA

Lisätiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot

Henkilöstöraportti. Tilastotiedot Henkilöstöraportti 8. 10. 2018 Tilastotiedot 2017 www.hel.fi Henkilöstöraportin tilasto-osio 2 Sisällys 3 Lukijalle 4 Henkilöstötilastot 4 Henkilöstö yhteensä toimialoittain 5 Kuukausipalkkainen henkilöstö

Lisätiedot

Henkilöstöraportti Kh Kv

Henkilöstöraportti Kh Kv Henkilöstöraportti 2016 Kh 9.10.2017 64 Kv 16.10.2017 44 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne vuonna 2016... 4 2.1 Henkilöstömäärän kehitys... 4 2.2 Henkilöstö ammattinimikkeittäin...

Lisätiedot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot

Henkilöstömäärät. Ikäjakauma. Poissaolot. Työtapaturmat. Henkilöstömenot Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömenot Henkilöstömäärän kehitys 2014 2015 2016 2017 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12. 972 987 977 950 Muutos edellisestä vuodesta + 15-10 - 27

Lisätiedot

VALTION ASUNTORAHASTON HENKILÖSTÖKERTOMUS 2004

VALTION ASUNTORAHASTON HENKILÖSTÖKERTOMUS 2004 VALTION ASUNTORAHASTON HENKILÖSTÖKERTOMUS 2004 VALTION ASUNTORAHASTO 2 VALTION ASUNTORAHASTON HENKILÖSTÖKERTOMUS 2004 SISÄLTÖ 1. Tiivistelmä 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 3. Työajan käyttö ja työvoimakustannukset

Lisätiedot