YRITYSVASTUURAPORTTI 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YRITYSVASTUURAPORTTI 2011"

Transkriptio

1 YRITYSVASTUURAPORTTI 2011

2 YRITYSVASTUURAPORTTI Diacor lyhyesti diacor terveyspalvelut Oy on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön omistama kotimainen yritys, joka edistää ihmisten terveyttä ja tuottaa sairaanhoidon palveluita. Diacorilla on pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriasemaa sekä Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva sairaala. Työterveysasiakkaille tarjoamme valtakunnallisesti palvelujamme kattavan kumppaniverkostomme kautta. uudistamme sekä yksityis- että työterveysasiakkaittemme palvelutarjontaa määrätietoisesti, sillä haluamme olla terveyspalveluiden suomalainen suunnannäyttäjä. Diacorin osingoilla omistajamme auttaa yhteiskuntamme kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä. Ihmistä arvostava Diacor tekee hyvää. Diacor on vuodesta 2009 julkaissut yritysvastuuraportin terveyspalvelualan ainoana toimijana Suomessa. Lisätietoja:

3 YRITYSVASTUURAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO Diacor lyhyesti 2 Toimitusjohtajan katsaus 4 Terveyspalvelujen suomalainen suunnannäyttäjä 6 Terveyden edistäminen 7 Markku Kalliolle tunnustusta 8 Terveyspalveluja uudistava Diacor 10 Ihmistä arvostava Diacor 12 Varjostus ylitti odotukset 14 Turvallisesti Diacorissa 15 Asiakkaiden kertomaa 15 CASE: Diacor ja HOK-Elanto sekä erittäin suuri arvoyhteensopivuus 16 CASE: SICK Oy:n Health Marathon terveenä eläkkeelle 17 CASE: Jani Ihalainen: Hyvä kello kauas kilkkaa 18 Hyvää tekevä Diacor 19 Olennaiset tekijät Diacorin toiminnassa 20 yritysvastuutavoitteet vuodelle Diacor terveyspalvelut Oy:n organisaatio 29 Henkilöstötiedot 30 Tase 31 Tuloslaskelma 32 Rahoituslaskelma 33 Yritysvastuuraportin graafinen suunnittelu: Jesse Pasanen

4 YRITYSVASTUURAPORTTI TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS vuosi 2011 jää Diacorin historiaan sekä voimakkaan kasvun ja kehityksen että merkittävän strategisen uudistumisen ajanjaksona. Vuoden kohokohtiin kuului myös menestys Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailussa, kun sijoituimme suurten työnantajien sarjassa hienosti kolmanneksi. Todellisena investointina tulevaisuuteen julkistimme kesällä työterveyden palvelu-uudistuksemme. Se yhdistää ennalta ehkäisevät työterveyspalvelut sekä sairaudenhoidon ainutlaatuisella tavalla työhyvinvointiin ja työterveyskuntoutukseen. Tällä uudistuksella Diacor antaa oman vahvan panoksensa suomalaisessa yhteiskunnassa parhaillaan käynnissä olevaan keskusteluun työurien pidentämisestä. diacor terveyspalvelut oy on maamme suurin kotimaisessa omistuksessa oleva terveyspalveluyritys. Vuosi 2011 oli Diacorille toinen perättäinen voimakkaan kasvun vuosi, kun käyntimäärät lääkäriasemilla kasvoivat 10,5 prosenttia. Lääkäriasematoiminnan painopiste on edelleen työterveydessä, joka muodostaa noin puolet koko yrityksen liikevaihdosta. Työterveydessä liikevaihdon kasvuprosentti oli peräti 37,5. Diacorin eri yksiköissä oli yhteensä noin lääkäreiden vastaanottokäyntiä. Yrityksen selvästi nopeimmin kasvava asema vuonna 2011 oli Iso Omena, jossa kasvuprosentti oli yli 22. Sitä seurasivat Pasila (15,3 %) ja Ruoholahti (12,3 %). herttoniemessä toimiva lääkäriasemamme muutti loppuvuodesta uusiin tiloihin perinteikkääseen Silkkikutomon taloon. Itäkeskuksen fysioterapia siirtyi samoihin tiloihin ja Herttoniemeen perustettiin myös Diacorin ensimmäinen kuntotestausyksikkö. Fysioterapia ja työfysioterapia kehittyivät vuoden aikana voimakkaasti toiminnan kasvun ollessa koko ketjussa lähes 20 prosenttia. muiden yksiköiden kasvun taustalla on onnistunut työterveyden uusasiakashankinta: Diacorin työterveys sai noin uutta henkilöasiakasta vuonna Myös lääkäripulan helpottuminen ja jatkuvasti lisääntyvät yritysten ja yksityis- Diacorin toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

5 YRITYSVASTUURAPORTTI henkilöiden sairauskuluvakuutukset selittävät nousseita toimintalukuja. Ketjuohjaus muutti Ruoholahden lääkäriaseman yhteydestä Pitäjänmäelle ja lääkäriasema sai vapautuneet tilat käyttöönsä. Entisiin toimistotiloihin avattiin loppusyksystä lääkäriaseman uusi vastaanotto ja työterveyden keskitetyt toimitilat. Tämä tarkoitti uuden Ruoholahden ensimmäisen rakennusvaiheen päättymistä. Toisen ja kolmannen vaiheen toimenpiteet sisältäen lähinnä uuden silmäyksikön sekä toisen magneettikuvauslaitteen toimitilat olivat jo pitkällä valmistuakseen kevättalvella Niiden myötä Ruoholahti on pinta-alaltaan suurin Diacorin liiketoimintayksiköistä. kertomusvuoden merkittäviä haasteita oli Itäkeskuksen toimitilojen ja työolosuhteiden jatkuva seuranta ja arviointi. Sisäilmamittauksia ja muita selvityksiä tehtiin säännönmukaisesti ja esille nousseisiin korjaustarpeisiin reagoitiin välittömästi. Pienempiä face lift -tyyppisiä korjaustöitä tehtiin myös Keskustassa, Pasilassa ja sairaalassa. loppuvuodesta 2010 ostettu Diacor Flamingon liiketoiminta integroitiin Diacoriin nopeasti. Alppikadulle saatiin loppuvuodesta kokonaan uutta toimintaa, kun sinne perustettiin Psykoterapiayksikkö. Oma psykoterapiayksikkö on tärkeä osa Diacorin työterveyspalveluiden uudistettua palvelutarjontaa. Diacorin sairaala keskittyy päiväkirurgisiin tähystystoimenpiteisiin ja tarjoaa myös mahdollisuuden sairaalayöpymiseen. Sairaalassa oli leikkaustoimenpiteitä yli Lähinnä alkuvuoden henkilömuutoksista johtuen toimenpiteiden määrä kääntyi ensin laskuun, mutta mainio loppuvuosi nosti volyymin lähes vuoden 2010 tasolle. Magneettikuvauksia tehtiin tasan Lähes yhdeksän prosentin kasvu tutkimusmäärissä antoi luottoa siihen, että toisen magneettikuvauslaitteen hankinta on perusteltu investointi. vuonna 2011 tehtiin päätös, että Diacor avaa uuden lääkäriaseman Kannelmäkeen Prisman kolmannen rakennusvaiheen valmistuessa vuonna Diacor on kiinteä osa Helsingin Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista konsernia. Vuoden 2011 tuloksesta maksoimme osinkoa omistajallemme 3,51 miljoonaa euroa, joilla omistajamme auttaa yhteiskuntamme kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä. Jatkamme vastuullista työtämme ihmisten terveyden edistämiseksi ja visiomme on olla terveyspalvelujen suomalainen suunnannäyttäjä. Anni Vepsäläinen Herttoniemen lääkäriasema muutti loppuvuodesta uusiin tiloihin perinteikkääseen Silkkikutomon taloon.

6 YRITYSVASTUURAPORTTI TERVEYSPALVELUJEN SUOMALAINEN SUUNNANNÄYTTÄJÄ diacor haluaa olla Suomen paras työpaikka. Kilpailuun osallistuessaan Diacor kartoitti myös ammatinharjoittajiensa tyytyväisyyden. Yli tuhannen henkilön työyhteisömme vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan monin eri tavoin. Haluamme olla vastuullisen yritystoiminnan malliyritys, jossa pidetään huolta henkilökunnan osaamisesta ja hyvästä työskentelyilmapiiristä. Ne ovat perusedellytyksiä erinomaisen asiakaspalvelun tuottamiselle. Pelkästään työterveysasiakkaittensa kautta Diacor on erittäin suuri terveyspalvelujen tuottaja Suomessa. Vuoden 2011 lopussa työterveyden henkilöasiakkaita oli yli , mikä merkitsi noin neljännestä kaikista pääkaupunkiseudun työpaikoista. Vahvan työkyvyn edistämistoiminnan lisäksi työterveys vastaa käytännössä myös työssä käyvien ihmisten perusterveydenhuollosta. Sairaalamme palvelee lähinnä itse maksavia yksityisasiakkaita. Tavallisimmin palvelun lopullinen maksaja on vakuutusyhtiö. Kun kyse on nopeammasta työhönpaluusta, työnantajat ovat korvaamassa sairaalakustannuksia yhä useammin. Diacorin sairaala on tähystyskirurgian edelläkävijöitä Suomessa ja esimerkiksi olkakirurgiassa sen toiminta on kansainvälisestikin tunnustettua. nykyaikaisessa liiketoiminnassa asiakkaat otetaan mukaan palveluiden kehittämiseen. Diacorissa tämä on näkynyt erityisesti työterveyden palvelu-uudistuksessa, jossa kaksi vuotta toimineen asiakasraadin panos oli lopputuloksen kannalta huomattava. Uusien palvelujen kuvaamisessa käytämme palvelumuotoilua. Huomioimme myös jatkossa asiakkaittemme toiveet kaikessa toiminnassamme, sillä Diacor on julistanut vuoden 2012 erinomaisen asiakaspalvelun teemavuodeksi. Yhteistyötä julkisen terveydenhuollon kanssa avattiin ruoansulatuselinten tähystystutkimuksien osalta ns. palvelusetelisopimuksella Helsingin kaupungin kanssa. Palvelun volyymit ovat kuitenkin erittäin pienet. seuraamme tarkasti, kuinka elinkeinotoiminta julkisen sektorin terveydenhuollossa etenee. Diacor on huolissaan hyksin Oy-hankkeen edistymisestä, sillä käsityksemme mukaan se vääristää kilpailua ja tuo julkisen sektorin epäoikeudenmukaisella tavalla mukaan suomalaiseen elinkeinopolitiikkaan. Alan yhteistyöjärjestö Lääkäripalveluyritykset ry (lpy) on kannellut asiasta eu-komissioon yhdessä Terveyspalvelualan Liiton kanssa. Ilmaisimme Sosiaali- ja terveysministeriölle huolestumisemme hallitusohjelmaan liittyvästä koulutusmäärärahojen leikkaamisesta, mitä alan niukkojen työvoimaresurssien aikana ei voi pitää mielekkäänä. Diacor on usean vuoden ajan toiminut Helsingin yliopiston hyväksymänä työterveyslääkäreiden erikoistumispaikkana evo-rahoituksen avulla ja kouluttanut omalta osaltaan vuositasolla yli 20 erikoistuvaa lääkäriä. Tämän määrärahan evääminen lopettaisi koulutusmahdollisuuden tarjoamisen. Terveydenhoitajien työterveyden pätevöitymiskoulutuksen suorittaminen vaaditussa kahdessa vuodessa vaikeutuu, jos ammattikorkeakoulujen koulutuspaikkoja niukennetaan.

7 YRITYSVASTUURAPORTTI TERVEYDEN EDISTÄMINEN missionsa mukaisesti Diacor haluaa edistää ihmisten terveyttä. Vuonna 2011 ennaltaehkäisevän työn osuus koko asiakaskuntamme kaikista työterveyspalveluista on noussut jo 33 prosenttiin. Diacorin omassa työterveydessä luku on 38 prosenttia, jota voi pitää malliksi kelpaavana. Työterveydessä suurin osa liikevaihdosta tulee edelleen sairaudenhoidosta, mutta ennaltaehkäisevän terveydenedistämistyön merkitys kasvaa koko ajan. Sama toimintamalli näkyi myös yksityisasiakaspuolella, jossa uusien palvelujen kehittämiseen lähdettiin terveystarkastusten kautta. Ter- veystarkastuksien markkinointiin tuotiin mukaan lahjakortti. Lanseerauksessa oli merkittävänä kanavana hok-elannon kanssa solmittu etupartneruussopimus. terveyttä edistäviä päätöksiä tehdään myös sairaudenhoidossa. Säteilyriskiä silmällä pitäen kiinnitimme huomiota lannerangan röntgenkuvauksen käyttöön ja tutkimuslukujen kehitys on saatu laskemaan. Röntgentutkimuksiin lähettäville lääkäreille järjestettiin säteilysuojelukoulutusta marraskuussa ja niitä jatketaan vuonna Potilaiden säderasituksen vähentäminen on vastuullista ja terveyttä edistävää toimintaa. Terveyspalvelujen markkinointi on suurelta osin viestintää, jolloin oikean lääketieteellisen tiedon jakamisen merkitys korostuu. Kertomusvuonna Diacor oli asiantuntijoidensa voimin esillä sekä tv:ssä (Elixir) että radiossa (Radio Nostalgian hyvinvointihetki sekä Radio Iskelmän miniohjelmat). terveyttä pyrittiin edistämään myös internetissä julkaistuilla Diacorin lääkäreiden asiantuntija-artikkeleilla. Kesällä Diacor avasi oman Facebooksivustonsa, mikä mahdollisti sosiaalisen median käytön tässä työssä.

8 YRITYSVASTUURAPORTTI Markku Kalliolle tunnustusta Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin järjestyksessä toinen Laimi Leideniuksen euron tunnustuspalkinto myönnettiin lt Pekka Mustoselle ja dosentti, mba Markku Kalliolle Terveysportti-verkkopalvelun kehittämisestä. Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Mustonen ja Kallio kehittivät viime vuosituhannen lopussa Terveysportin pyrkimyksenä tarjota lääkäreille ja muille terveydenhuollon työntekijöille luotettavaa, ajantasaista ja helposti löydettävissä olevaa tietoa nopeasti ja kätevästi yhdestä paikasta. Nykyisin Terveysportti on päivittäinen työkalu kymmenille tuhansille terveydenhuollon työntekijöille ja opiskelijoille. Palvelussa avataan noin miljoona artikkelia viikossa, vajaa 50 miljoonaa hakua vuodessa. Vuonna 2009 toteutetussa lääkärikäyttäjien kyselytutkimuksessa 98 prosenttia vastanneista lääkäreistä arvioi, että Terveysportti mahdollistaa potilaiden paremman hoidon. Myös Diacorin lääkäreillä on käytössään Terveysportti. Markku Kallio pitää lastenlääkärivastaanottoa Diacor Isossa Omenassa. Tämän toiminnan avuksi hän ollut keskeisesti kehittämässä internetsivustoa, josta kuka tahansa voi etsiä tietoja lasten ja nuorten terveysongelmista. > Tietoa terveydestä urheilulääketieteessä terveydenedistämistyötä tehtiin erityisen paljon. Näyttävin hanke oli koko liikuntalääketieteen kenttään laajentunut Urheilulääketiede seminaari, joka keräsi koulutukseen noin 250 urheilu- ja liikuntalääketieteestä kiinnostunutta terveydenhuollon ammattilaista. Aikaisemmin Urheiluvammaseminaarina tunnettu tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Urheilulääketieteen säätiön kanssa. Sairaalan ylilääkäri Harri Heliö toimi edelleen asiantuntijalääkärinä Leo Pusan vetämässä Keihäs kohti Lontoota -hankkeessa, jossa nuorten keihäänheittäjien olkavammoja on pyritty ehkäisemään ennalta. Tulokset ovat erittäin lupaavia. helsingin urheilutoimittajat koulutettiin syksyllä julkisuuteen nousseesta mykoplasmasta. Urheilutoimittajat seurasivat myös Heliön suorittamaa olkanivelen tähystysleikkausta. Myös Suomen olkakirurginen yhdistys ja Scandinavian Shoulder Network järjestivät kokouksensa Diacorissa. Leikkaustoimintaan tutustui näiden lisäksi useita kansainvälisiä delegaatioita. Koulutuksen osalta Diacor kunnostautui myös ilmailulääketieteessä, kun Euroopan lentoturvallisuusvirasto easa järjesti kesällä mest-auditoinnin. Diacor Flamingon ilmailulääkäri Pekka Oksasen panos auditoinnissa oli merkittävä. yrityksen koko markkinointi- ja mainontakonseptia uudistettiin terveyden edistämisen suuntaan. Uusi Eläköönkonsepti raikasti Diacorin mainontaa. Sen lisäksi terveyden edistämisen tärkeää sanomaa tuotiin julki lukuisissa suuremmissa ja pienemmissä tapahtumissa. Suuri joukko diacorilaisia sairaanhoitajia osallistui Terveysmessuihin. Lisäksi olimme mukana useiden kauppakeskusten erilaisissa markkinointitapahtumissa, esimerkiksi Sellossa, Isossa Omenassa ja Itäkeskuksessa. Työterveyshoitajia osallistui myös Yritysmaraton-tapahtumaan.

9 YRITYSVASTUURAPORTTI Diacorilaisia (Maria Huhtala, Varpu Korhonen, Jenni Helin ja Susanne Pursiainen) Itäkeskuksen kauppakeskuksessa asiakkaita kohtaamassa keväällä Anni Vepsäläinen ja Pia Varkka-Tiusanen Itäkeskuksen ständillä. Satu Koistinen, Susanne Pursiainen ja Jenni Helin. Satu Koistinen, Eila Höglund, Varpu Korhonen ja Jenni Helin.

10 YRITYSVASTUURAPORTTI TERVEYSPALVELUJA UUDISTAVA DIACOR strateginen hanke työterveyden ennalta ehkäisevän tarjonnan kehittämiseksi muokkasi työterveyden palvelutarjontamme lähes täydellisesti. Palvelut työpaikoille kokonaisuuteen kuuluvat nyt työterveyspalvelut (palvelutasot Kelpo, Arvo ja Valtti), työhyvinvointipalvelut, työterveyskuntoutus sekä luonnollisesti myös sairaudenhoito. työterveyskuntoutusta kehitettiin yhteistyössä Miinan Hoitolat Oy:n ja Kuntokeskus Petrean omistaman Health Rehab Finland Oy:n kanssa. Työterveyskuntoutus on yksilöllistä valmennusta, joka toteutetaan yhteistyössä kuntoutujan työnantajan kanssa. Ensimmäiset työterveyskuntoutukset aloitettiin vuoden 2011 lopulla. Palvelun käytön aloittaneet työnantajat ovat sekä suuria että pieniä eri toimialoilta. Kuntoutujien yhteinen nimittäjä on selvä työkyvyn menettämisen uhka. Työhyvinvointipalveluiden tarjontaa kehitettiin vuoden aikana voimakkaasti. Eniten kiinnostusta herättäneitä palveluja ovat työhyvinvoinnin nykytilakartoitukset ja pitkän tähtäimen työhyvinvointisuunnitelmien rakentamiset, esimiesten ja johdon omaa jaksamista tukevat ohjelmat sekä työyhteisöjen uudistumista tukevat prosessit. Työhyvinvoinnin ammattilaiset ovat myös olleet tukemassa yritysten muutosprosesseja ja tilanteita muutosten jälkeen, niitä ennen ja niiden aikana. alppikadulle perustettu psykoterapiayksikkö tukee työterveyden palvelutarjontaa omalta osaltaan. Toiminta keskittyy lyhytpsykoterapiaan, joka sisältää tapaamista kerran viikossa 3 6 kuukauden ajan. Käypä hoito -suositusten mukaisen psykoterapioiden hyödystä on vahva tutkimusnäyttö etenkin masennuksen ja ahdistuneisuuden hoitomenetelmänä. Vuoden 2012 alusta voimaan tullut lakimuutos edellyttää työnantajilta työkyvyn hallintamallia ja systemaattista sairauspoissaoloseurantaa. Malli on edellytyksenä Kelan ennaltaehkäisevän toiminnan 60 prosentin korvaukselle. Vastasimme uudistukseen Diacor Sirius -järjestelmällä, jossa tieto sovitun hälytysrajan ylittävästä sairauspoissaolosta siirtyy välittömästi nimetylle työterveyslääkärille. Tavoitteena on lyhentää poissaolojaksoja, pienentää niistä aiheutuvia kustannuksia ja torjua ennalta mahdollisia työkyvyttömyyseläkkeitä. teknisempi uudistus on tekstiviestin avulla tapahtuva ilmoittautuminen lääkärin vastaanotolle. Se on mobiili vaihtoehto perinteiselle lääkäriaseman vastaanotossa tapahtuvalle ilmoittautumiselle. Toistaiseksi tekstiviesti-ilmoittautuminen on mahdollista vain internetin kautta tehdyissä ajanvarauksissa. Tekstiviesti-ilmoittautumisessa Diacorin yksityisasiakas saa 20 minuuttia ennen vastaanottoaikaansa tekstiviestin, jossa hänelle tarjotaan mahdollisuutta ilmoittautua vastaamalla viestiin. Paluuviestissä asiakas saa tiedon vastaanottohuoneen numerosta ja sijainnista. Varsinaiseen vastaanottohuoneeseen lääkärit ja hoitajat kutsuvat asiakkaansa edelleen nimellä. Palvelumme työpaikoille

11 YRITYSVASTUURAPORTTI vastaanottotoiminnolle rakennettiin intranettiin yhteinen toimintakäsikirja, joka korvasi vastaanottojen erilliset ohjekirjaset. Vastaanottohoitajien rekrytointiperusteita muutettiin ja nyt Diacoriin rekrytoidaan kaupallisen koulutuksen omaavien henkilöiden lisäksi lähihoitajia lähinnä asiakaspalvelun ja tietohallinnan koulutusohjelmasta. Myös muu terveydenhuollon koulutus tulee kysymykseen. Vuoden loppupuolella toteutimme merkittävän uudistuksen alle 10 työntekijän työnantajien työterveydessä. Uusittu palvelumalli otettiin vastaan hyvin. Vuoden loppupuolella ryhdyttiin valmistelemaan Asiakaspalvelukeskusta, jonka toiminnassa tähdätään sähköisen asioinnin kehittämiseen erityisesti työterveydessä. työterveydessä jatkettiin auditointityötä Nordic Health Group Oy:n kanssa. Havaittujen poikkeamien korjaamisen jälkeen myös Diacor Flamingo voidaan liittää sertifikaattiin. Diacorista löytyi 23 vahvuutta, 25 kehityskohdetta ja kaksi poikkeamaa. Vahvuuksien ja kehityskohteittemme suhdeluku on 0,92. Yli 0,90:n suhdelukuja pidetään yleisesti hyvänä. Auditointiraportin mukaan Diacorin vahvuuksia ovat palautteiden hyvä hoitaminen, hyvän työterveyskäytännön mukainen toiminta, hyvä henki, ammatillisen osaamisen kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa, hyvä perehdyttäminen, siistit toimitilat, asiakkaan tietosuojan vaaliminen, informatiiviset esitteet ja www-sivut, terveyttä edistävät ja työkyvyn hallintaan liittyvät palvelut sekä moniammatillisuus. kehittämiskohteisiin kuuluvat laadunvarmistuskeinojen selkeämpi esittäminen, potilasasiamiehen parempi hyödyntäminen kehittämis- ja laatutyössä, laadunhallinnan voimakkaampi tuominen perehdyttämiseen sekä kaikkien uusien työntekijöiden taustojen systemaattisempi varmistaminen. kuvantamisessa Diacor otti käyttöön uuden sähköisen Sectran pacs kuvaarkiston huhtikuussa Kaikki vanhat tutkimukset siirrettiin uuteen kuva-arkistoon. Samaan aikaan otettiin käyttöön radiologinen toiminnanohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa entistä toimivamman työnkulun lääkäriasemilla, vastaanotoissa ja kuvantamisyksikössä. Sen ja potilashallintojärjestelmän välille luotu rajapinta mahdollistaa röntgenkuvien katselun kuvalinkin kautta suoraan hoitokertomukselta vastaanoton yhteydessä. Lisäksi röntgenkuvat ja tutkimuslausunto voidaan tarvittaessa taltioida cd-levylle. noin joka kolmas Diacorin vastaanottoaika varataan nykyään verkosta. Keväällä palvelua laajennettiin siten, että asiakkailla on mahdollisuus varata verkosta myös mammografia-, ultraäänija polven magneettitutkimuksia sekä luuntiheysmittauksia. Sähköinen asiointi kehittyi edelleen vahvasti erityisesti vakuutusyhtiöiden kanssa. Osa kumppaniyhtiöistä on siirtynyt pelkästään sähköiseen E-lausuntoliikenteeseen perinteisen paperilausuntojen sijaan. palvelutarjontaa kehitettiin myös perinteisille yksityisasiakkaille. hok- Elannon etupartneruussopimus toimi lähtölaukauksena yksityishenkilöiden terveystarkastukselle, jota myytiin Diacorin lääkäriasemilla myös lahjakorttina. Alppikadun psykoterapiayksikön avajaiset.

12 YRITYSVASTUURAPORTTI IHMISTÄ ARVOSTAVA DIACOR henkilöstön hyvinvointiin liittyvät asiat olivat vahvasti esillä koko toimintavuoden ajan. Esimiehille tarjottiin työterveyspsykologin valmennusta liittyen varhaisen välittämisen mallin käyttöön ja yhteistyötä henkilöstön, esimiesten ja työterveyspalveluiden kesken lisättiin. Tiiviissä yhteistyössä eläkeyhtiön kanssa käytettiin erilaisia ammatillisen kuntoutuksen keinoja henkilöstön hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Työkokeiluja käynnistettiin vuoden aikana useita. Työkyvyttömyyden maksuluokka putosi pienimpään mahdolliseen tasoon 1 Suomen keskiarvon ollessa 4. Ennenaikaiset eläköitymiset eivät ole Diacorissa merkittävä riski. Ennaltaehkäisevä työskentely hyvän työpaikan rakentamiseksi vahvistaa diacorilaisten työkykyä ja edesauttaa työurien pidentämistä. kokemuksia työyhteisön ilmapiiristä kartoitettiin toisen kerran Suomen parhaat työpaikat (Great Place to Work) -tutkimuksen avulla. Diacorilaisten kokemukset työpaikastaan ovat erittäin myönteisiä luottamuksen eri mittareilla mitattuna. Esimiestyö ja johtaminen saavat diacorilaisilta kokonaisuudessaan hyvän arvion, tiimien keskinäinen me-henki on vahva. Vahvuutemme ovat tutkimuksen perusteella työyhteisössä viihtyminen, vahva yhteenkuuluvaisuus ja mehenki, diacorilaisuus. Myös kokemus siitä, että oma työ on erittäin merkityksellistä, on todella korkealla tasolla. Tutkimuksen mukaan dicorilaisten psyykkinen ja fyysinen työkyky on sopiva työtehtävään ja työkuormitukseen nähden. Työtoverien tuki luo turvallisuuden tunnetta. Ylpeys työnantajasta on yrityskulttuurimme perusta ja osa yritystä. teemme työtä rakentaaksemme Diacorista yhä parempaa työpaikkaa koko henkilöstölle. Vuoden 2011 aikana erityistä huomiota kiinnitettiin toisen työn tuntemiseen, viestintään, ihmisten mahdollisuuteen osallistua oman työn, työtehtävän ja koko toiminnan kehittämiseen sekä diacorilaisen esimiestyön eli Pomo Diacorensin eteenpäin viemiseen. Työntekijöillä on vahva tietoisuus siitä, että työnantaja luottaa, ja että valtuudet ja vastuut ovat oikeassa suhteessa. Työlle on asetettu selkeät tavoitteet. Jokaisella on oikeus tietää, minne olemme menossa, mitä työntekijöiltä odotetaan, ja miten tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Tutkimuksessa korostui, että halu toimia ja olla osa diacorilaisuutta on yksi vahvuuksistamme. Osaamisen kehittämisen toimenpiteet ovat olleet työhön ja työtehtävään liittyviä. Kehityskeskustelu ja sen rinnalle tuotu ryhmäkeskustelu ovat yksi keskeisimmistä työvälineistä, jonka avulla työhön asetettuja tavoitteita konkretisoidaan. Henkilön omaa osaamisen kehittämisen suunnitelmaa on rakennettu henkilökohtaisten ja yksilöllisten kehittymissuunnitelmien kautta.

13 YRITYSVASTUURAPORTTI Kehitimme ja arvioimme uudelleen työterveyshenkilöstön palkitsemisen kokonaisuutta. Uudet suuntaviivat luotiin toimintavuoden aikana Diacorin strategiasta johdettuna. Palkitsemisen eri muodot henkilöstölle on huomioitu yhä niin aineettoman kuin aineellisen palkitsemisen kentässä. Tavoitteista lähtevän palkitsemisen kokonaistarjottimen perustana ovat läpinäkyvyys, oikeudenmukaisuus ja kannustavuus. käynnistimme myös Hyvä fiilis -työhyvinvointiprojektin, jonka tavoitteena on vielä kokonaisvaltaisemmin arvioida työhyvinvointimme nykytilaa vahvistavia prosesseja ja olemassa olevia käytäntöjä. Pyrimme myös varmistamaan, että hyvät käytännöt leviävät Diacorissa. Vuoden 2012 loppuun jatkuvassa projektissa työskentelivät eri ammattiryhmien, työterveyden, työsuojelun, esimiesten sekä luottamushenkilöstön edustajat. Projekti sisältää koko henkilöstön terveystutkimuksen. Määrätietoisten työkykyä tukevien toimien ansiosta henkilöstön sairauspoissaolot saatiin merkittävään laskuun. Vuoden uusia ajatuksia oli autonominen työvuorosuunnittelu, jossa henkilöstö vastasi työvuorojensa suunnittelusta itse. Toimivia työhyvinvointia lisääviä toimenpiteitä olivat omat liikuntaillat, osallistuminen valtakunnalliseen Askelkampanjaan, Naisten Kympin osanoton tukeminen sekä erilaiset tulosyksikkökohtaisesti organisoidut hyvinvointitapahtumat. Esimerkiksi tapiolalaiset kävivät minigolfaamassa ja Kirkkonummella vietettiin työhyvinvointiviikkoa. leppävaarassa käynnistyi vuoden lopulla työkokeilu, jossa Diacorin ulkopuoliselle hoitoalan ammattilaiselle tarjottiin mahdollisuutta toteuttaa työkokeilu Diacorin lääkäriasemalla. Vakuutusyhtiö oli hankkeessa aktiivisesti mukana. Kokeilu tarjoaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen myös esimiehille ja se jatkuu vuodelle ammatinharjoittajien ja lääkärikunnan kanssa edettiin yhteistoiminnan hiomisessa. Myös ammatinharjoittajat osallistuivat Suomen Parhaat Työpaikat -kyselyyn, vaikka heidän vastauksiaan ei varsinaisessa kilpailussa otettukaan huomioon. Tulosten perusteella saatoimme todeta, että myös lääkärit ja muut ammatinharjoittajat olivat Diacoriin varsin tyytyväisiä. Käytännössä tutkimuksen keskeinen mittari eli luottamusindeksi oli henkilö- ja ammattiharjoittajakunnan kesken yhtä korkea. lääkäriasemien vastaavan lääkärin toimenkuva uusittiin ja vastaavien lääkäreiden ja eri toimintojen vastuulääkäreiden kokouskäytäntöjä jämäköitettiin. Kaikille ammatinharjoittajille järjestetään kerran kuukaudessa koulutustilaisuus, jossa eri alojen diacorilaiset asiantuntijat kertovat oman alansa tuoreimmista trendeistä ja hyvistä hoitokäytännöistä. Loppuvuoden aikana tilaisuuksien osanottajamäärä vakiintui noin viiteenkymmeneen. Pikkujouluissa palkittiin ennätysmäärä pitkäaikaisia työntekijöitä ja ammatinharjoittajia.

14 m YRITYSVASTUURAPORTTI Katriina varjostaa Anua. Varjostus ylitti odotukset Vuoden 2011 alussa käynnistettiin hanke, jossa eri työtehtävissä toimiville diacorilaisille tarjottiin mahdollisuus seurata jonkun toisen diacorilaisen työpäivää. Ideana oli oppia uutta ja tutustua paremmin oman yrityksen työtovereihin, joita ei välttämättä ole tavannut koskaan aikaisemmin. Hanke otettiin vastaan innostuneesti ja kokemukset osoittautuivat erittäin myönteisiksi. Kokemuksista myös raportoitiin sisäisesti. Ohessa esimerkkinä Diacor Alppikadun vastaanottohoitajan Katriina Ekokosken varjostuspäivän tarina hänen tavatessaan Ketjuohjauksen Helpdesk-tiimin Anu Halmeen. Idolia tapaamassa Alppikadun vastaanottohoitaja Katriina Ekokoski sanoo aina arvostaneensa Anu Halmeen työskentelyä. - Olen vuosien saatossa pyytänyt Anulta apua monesti ja saanut aina hyvää palvelua. Se oli suorastaan tilaisuus, kun tarjoutui mahdollisuus tutustua hänen työhönsä. Päivä oli perjantai 25. helmikuuta. Katriinan mukaan Helpdeskin sovellusasiantuntija Anu oli vierestä seurattuna yhtä vaikuttava kuin puhelimen tai sähköpostin päässäkin. Anu ja Katriina kiertelivät päivän aikana eri lääkäriasemilla, joten päivä ei ollut pelkkää sähköpostiin tai puhelimeen vastaamista. Pitäjänmäellä Anu koulutti uutta VoIP-puhelimen pääkäyttäjää, mikä antoi paljon uutta tietoa Katariinallekin. - Oikeastaan yllätyin hiukan siitä, kuinka paljon Anu sittenkin vierailee eri toimipisteissämme. Anu puolestaan sanoo kertovansa työstään mielellään. - Mitä paremmin tunnemme toisemme ja toistemme työtehtävät, sitä paremmin pystymme ymmärtämään, miksi joku asia tehdään tietyllä tavalla, ja auttamaan toisiamme pulmatilanteissa. Teimme Katriinan kanssa normaalin työpäivän, mutta otin tarkoituksella ohjelmaan pari asemavierailua. Tunsin Katriinan entisestään, joten osasin odottaa, että hän esittää aktiivisesti hyviä kysymyksiä. Kun keskustelimme päälliköiden kanssa Pitäjänmäellä ja Keskustassa, hänen läsnäolonsa laajensi keskustelua, sillä mukana oli oikeaa arkipäivän kokemusta asiakaspalvelutilanteista. Anun oma tausta sopi Katriinan kanssa keskustelemiseen hyvin, sillä Anu aloitti Diacor-uransa kymmenen vuotta sitten Tikkurilan vastaanottohoitajana. Viimeiset neljä vuotta ovat kuluneet hallintotehtävissä. Tällä hetkellä hänen aluettaan ovat Helpdeskin puhelinpalvelu lähinnä SoftMediciin, VoIP-puhelimeen, intraan ja Personal Screeniin liittyen. - Kuusi tuntia kului nopeasti ja ottaisin kyllä vaikka uudenkin varjostajan, Anu sanoo ja pitää samalla koko hanketta mainiona. - Kun itse aikanani olin vastaanottotyössä, en tiennyt hallinnon töistä tuon taivaallista. - Voisin lähteä uudelle keikalle milloin tahansa, Katriina päättää. - Suosittelen tämän mahdollisuuden käyttämistä kaikille, sillä takaan, että päivä tulee olemaan antoisa.

15 YRITYSVASTUURAPORTTI Turvallisesti Diacorissa Työsuojelutoimikunnan keskeinen tehtävä on varmistaa henkilöstön turvalliset työolot. Se tehdään tiiviissä yhteistyössä esimiesten ja henkilöstön kanssa. Toteutimme kaikki yksiköt kattavan riskienarviointikierroksen syksyllä Syksyllä 2011 tehtiin pienempi vuosittaisarviointi. Diacorissa ei ole merkittäviä työsuojelullisia riskejä ja kaikki havaitut pienemmät riskit on poistettu tai niiden haittoja on vähennetty. Esimiehille järjestettiin vakuutusyhtiöiden kanssa kolme aamutilaisuutta, joissa käsiteltiin lakisääteistä työeläketurvaa sekä lakisääteistä tapaturmavakuutusturvaa. Uudenmaan aluehallintoviraston työsuojelutoiminto teki Diacorin neljällä lääkäriasemalla työsuojelutarkastuksen, jonka aiheena olivat vaarojen ja haittojen selvitys ja arviointi, työsuojelun toimintaohjelma, työpaikkaselvitys ja työterveyshuollon toimintasuunnitelma sekä työpaikan työturvallisuutta ja -terveyttä edistävät toimivat käytännöt. Tarkastuksen perusteella Diacorin yksiköt arvioitiin turvalliseksi ja työsuojelun vaatimukset hyvin huomioonotetuiksi. Lääkäriasemat ovat pitäneet omat turvallisuusvalmennuksensa, joissa on tehty turvakävelykierrokset sekä käyty läpi yksikön turvaopas. Muutamissa tilaisuuksissa on ollut mukana myös vakuutusyhtiön edustaja. Kaikkiin yksiköihin nimettiin turvallisuusvastaavat, joille järjestettiin marraskuussa koulutuspäivä. Turvallisuusvastaavien tehtäväksi sovittiin turvaoppaan laatiminen Diacorin yhteisen mallin mukaisesti. Seuraavassa koulutuksessa keväällä 2012 laaditaan yhteiset työohjeet turvallisuusvastaaville. Työsuojeluvaltuutetut ja -päällikkö jalkautuivat kiertämään kaikki yksiköt, jotta he tulisivat henkilöstölle tutummiksi. Työmatkatapaturmien ehkäiseminen ja vähentäminen oli työsuojelutoimikunnan tärkein tavoite vuodelle Ne vähenivätkin edelliseen vuoteen verrattuna peräti 40 prosentilla, mikä merkitsi sekä huomattavaa säästöä että hyvinvointia. Marraskuussa hankitut liukuesteet vähensivät liukastumistapaturmia merkittävästi. Diacor on kuulunut Nolla tapaturmaa -foorumiin vuodesta 2007 ja on joukon ainoa yksityinen terveyspalveluja tuottava yritys. Työsuojelun sisäistä raportointia kehitettiin laatimalla yhteiset lomakkeet vaara- ja uhkatilanteille, läheltä piti -tilanteille sekä pisto- ja viiltotapaturmille. Työsuojelutoimikunta käsittelee kyseiset ilmoitukset kokouksissaan. Tavoitteena on entisestään parantaa yksiköiden turvallisuutta kaikin käytettävissä olevin keinoin. Yksiköiden sisäilmanlaaturaportit käsiteltiin jokaisessa työsuojelutoimikunnan kokouksessa, kuten myös kaikki ergonomiaa koskevat raportit. Muutamissa tapauksissa tarvittiin työsuojelupäällikön yhteydenottoa vuokranantajaan, jotta kiinteistön edustajat saatiin ryhtymään tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin pikaisesti. ASIAKKAIDEN KERTOMAA sairaalassa toteutettiin vuoden aikana kaksi erillistä asiakastyytyväisyystutkimusta, joiden tulokset tukivat toisiaan mainiosti: sekä sairaalan oma tutkimus että vakuutusyhtiö Pohjolan vastaava kertoivat, että sairaalamme potilaat ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja hoitoon. Pohjolan tutkimuksessa Diacor sijoittui kärkeen alueensa palveluntuottajien asiakastyytyväisyydessä. Diacorin oman tutkimuksen merkittävin viesti saatiin sairaalan palvelujen suosittelemisesta: jokainen tutkimukseen vastanneesta 123 potilaasta oli valmis suosittelemaan sairaalamme palveluja myös muille. vuoden aikana kehitettiin asiakaspalautejärjestelmää. Sähköisen kanavan kautta palautteita tulee vuositasolla noin 2 000, joista kehittämisehdotuksia on 15 prosenttia, kiitoksia 41 prosenttia ja moitteita 44 prosenttia. Moitteet jaotellaan käyttäytymiseen, hoitoon liittyvään, tekniseen asiaan ja laatupoikkeamiin, jotka ovat palveluprosessiin liittyviä poikkeamia. Jokaisessa Diacorin yksikössä on asiakaspalautevastaava, joille tarjottiin toimintavuoden aikana tukea ja valmennusta tehtävään ja myös verkostoitumismahdollisuuksia muiden asiakaspalautevastaavien kanssa hyvien käytäntöjen jakamisen varmistamiseksi. Yli puolet palautteen antajista ei toivo erillistä yhteydenottoa palautteensa johdosta. Diacorin yksiköistä palautteita kerää eniten Itäkeskus, jota seuraavat Iso Omena, Keskusta ja Ruoholahti.

16 YRITYSVASTUURAPORTTI HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen. CASE: Diacor ja HOK-Elanto sekä erittäin suuri arvoyhteensopivuus hok-elanto on Diacorin suurimpia työterveysasiakkaita. Laajalla rintamalla tehtävä mutta vielä tuore yhteistyö on käynnistynyt hyvin. hok-elannon henkilöstöjohtajan Antero Leväsen ajattelussa henkilöstön hyvinvointi on erittäin keskeinen asia, joten yritys on valmis panostamaan siihen kunnolla. - Teemme sairauskassan kanssa asian suhteen paljon itsekin, mutta tarvitsimme luotettavan kumppanin työterveyspalveluiden tuottamiseen. - Työterveyden palveluntuottajan vaihtaminen on aina iso asia. Me teimme sen ilman varsinaista kilpailuttamista, sillä sairauskassayhteistyön ansiosta meillä oli kokemusta Diacorista ja sen tavasta toimia. Toinen merkittävä valintakriteeri oli se, että Diacorin ja hok-elannon arvoyhteensopivuus on erittäin suuri. Osuuskuntamalli vastaa koko lailla hyvin Diacorin tilannetta, jossa vastuullisesti toimivan liikeyrityksen omistaa yleishyödyllinen säätiö. Uskon, että tulevaisuudessa näemme yhä enemmän yhteistyömalleja, jossa vastuullisesti toimivat tahot löytävät toisensa verkostoituen monin tavoin. Levänen sanoo, että tehtävän haasteellisuudesta huolimatta Diacor on onnistunut hok-elantolaisten työterveyspalvelun tuottamisessa hyvin. Erityiskiitokset menevät yhteyspäällikkö Marja Kuusistolle, jolla on ollut kaikki langat käsissään. Kiitosta saa myös Diacorin raportointi sekä se, että jo ensimmäiset kuukaudet nostivat ennaltaehkäisevän työterveyspalvelun (Kelan korvausluokka 1) osuutta merkittävästi, eli peräti 45 prosenttiin kaikesta toiminnasta. Haasteitakin on, kuten esimerkiksi Diacorin palvelut hok-elannon koko toimialueella ja eritoten Keski-Uudellamaalla. huolenpito henkilöstön hyvinvoinnista tarkoittaa Leväselle monia asioita, kuten hyvää esimiestyötä, varhaista puuttumista sekä työn mukauttamista. - Se on työnantajien vastuunkantoa työurien pidentämisessä, mikä näkyy mm. vähentyneinä sairauspoissaoloina. Ne ovat hok-elannossakin vähentyneet, mutta tavoitteeseen eli niiden puolittumiseen ei vielä ole ylletty. Nyt meillä on kuitenkin luotettava kumppani, jolla on kattava palveluverkosto, ja joka haluaa kehittää palveluja kanssamme. Esimerkiksi sairaudenhoidon porrastus toimii jo hienosti, mutta rekrytointien työhön soveltuvuusarviointien uutta toimintamallia kehitetään edelleen. Uskon, että toimintamme hioutuu lopullisiin uomiinsa jo kuluvan vuoden aikana. diacor on hok-elannon tuore etupartneruuskumppani ja toi uuden yksityishenkilöiden terveystarkastuspalvelunsa markkinoille pitkälle juuri tätä kautta. - Laajennamme vihreän kortin etuja mielellämme juuri asiakkaiden hyvinvointiin liittyviin asioihin. Terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy tukevat tätä linjausta mitä parhaimmin. hok-elanto ja Diacor ovat sopineet, että Diacor rakentaa lääkäriaseman Kannelmäkeen ensi vuonna valmistuvan kauppakeskuskompleksin yhteyteen. Kauppakeskukset ovat nykyajan ihmisten kohtauspaikkoja, joihin lääkäriasemat sopivat erittäin hyvin, Levänen muistuttaa.

17 YRITYSVASTUURAPORTTI SICK Oy:n toimitusjohtaja ja yleismies Ari Rämö. CASE: SICK Oy:n Health Marathon terveenä eläkkeelle saksalainen sick ag on maailman johtava anturiteknologian valmistaja. Melkein jokainen on törmännyt sen tuotteisiin, vaikka ei sitä välttämättä ole tiedostanutkaan. - Asiakkaitamme on ylipäätään kaikki teollisuus, jossa tarvitaan automaatioteknologiaa. Lentokentät, satamanosturit, kirjastojen viivakoodit ja kaupan kassapöydät ovat tunnettuja kohteita, joissa on käytössä osaamistamme, kertoo Ari Rämö, maailmanlaajuisen konsernin Suomen toimintojen eli sick Oy:n toimitusjohtaja ja yleismies. vantaalaisella sickillä on jotakin, mitä monellakaan yrityksellä ei ole: oma sick Health Marathon -ohjelma. Sen tavoitteena ei ole juoksuttaa ihmisillä 42 kilometriä, vaan saattaa heidät aikanaan eläkepäiville terveinä ja elinvoimaisina. Rämö sanoo, että Konecranesin Pekka Lundmark herätti hänet aikanaan huomaamaan, mikä on kuntoilun ja terveyden merkitys ihmisen elämässä. Lundmarkin ajatuksista Rämö lähti miettimään, mitä hänen yrityksensä voisi tehdä työntekijöidensä hyvinvoinnin eteen. - Hieman kärjistäen sanottuna kukaan muu ei tarjonnut lisää ikävuosia, joten päätin tehdä sen. sickin ohjelma alkoi puolisentoista vuotta sitten. Yritys sijaitsi tuolloin Metsälässä, ja ensimmäiseksi kumppaniksi tuli lähinnä henkilökunnan toiveesta lähellä sijainnut Diacor Pasila. - Mietimme asiaa aika huolellisesti ja totesimme, että alan yrityksistä Diacorilla on parhaat edellytykset haluamaamme yhteistyöhön. Teimme yhteistyötä jo silloin työterveyshuollon kanssa ja oli luonnollista laajentaa yhteistyötä terveyden ja kunnon kehittämiseen. Yhteistyössä Diacorin kanssa toteutettava hyvinvointiohjelma sisältää yhteistä liikkumista, liikuntakoulua eri lajeille, terveystarkastuksia, kuntotestejä, terveysluentoja ja ravitsemusohjausta. Työtekijöiden käytössä on myös personal trainerin palvelut. Osallistuminen firman 22 työntekijälle on vapaaehtoista. rämön mukaan monet sovituista toimenpiteistä ovat arkisia. - Hissi pois, karamellien tilalle hedelmiä, syödään terveellisemmin, käytetään vähemmän alkoholia, kävellään koiran kanssa pidempi lenkki, tehdään asioita ulkona enemmän ja terveysajattelu on mahdollisuuksien mukaan kytketty yrityksen kaikkeen toimintaan. - Henkilökunnan joululahjatkin ovat olleet sykemittari ja ulkoiluvaatteita kinkun sijaan. - on tärkeää, että kyse ei ole vain hetkellisistä tempauksista, vaan teemme yhdessä jotakin läpi vuoden ja vuosi vuoden perään. Terveenä eläkkeelle on hyvä tavoite. Olen aika varma, että tämä muutos on jo nyt maksanut itsensä takaisin. Ihmistemme peruskunto on noussut ja jo ennestäänkin pienet sairauspoissaolot ovat edelleen vähentyneet. Hyvä kunto parantaa myös työmotivaatiota ja jaksamista kiireen keskellä. Toki yksi merkittävä saavutuksemme on myös se, että henkilöstömme vaihtuvuus on käytännössä nolla, Rämö toteaa. Tärkeänä asiana hän pitää ihmisten kokonaisvaltaista viihtymistä töissä hyvässä kunnossa ja terveenä. - Työ on osa elämää ja meille pitää aina olla kiva tulla töihin. Maanantaisinkin. Se, jos mikä, on Health Marathonia.

18 YRITYSVASTUURAPORTTI Voimailualan yrittäjä Jani Ihalainen. CASE: Jani Ihalainen: Hyvä kello kauas kilkkaa jani ihalaista, 36, voi pitää todella vahvana miehenä. Kun jalkakyykystä nousee selvästi yli 400 kiloa ja penkkipunnerruksessa yli 300 kiloa, paikkojen pitää kestää ja olla kunnossa. Voimailualan yrittäjänä toimivalla Ihalaisella ne eivät ihan aina ole kestäneet, vaikka palkintokaapissa onkin kaksi voimanoston ja kahdeksan penkkipunnerruksen mm-kultaa. Ja mm-kisat ovat miehellä tähtäimessä edelleen. Onpa hän harrastanut kehonrakennustakin. ihalainen on joutunut turvautumaan Diacorin ja ortopedi Harri Heliön palveluksiin uransa aikana jo kolme kertaa. Sarjassa nostavalta pirkkalalaiselta on leikattu molemmat olkapäät sekä kokonaan kiinnityksestään irronnut rintalihas. Toinen olkapää molempien diagnoosina on ollut mikäpäs muu kuin painonnostajan olkapää leikattiin 2007 ja toinen viime marraskuussa. Vuonna 2010 oli vuorossa revennyt rintalihas, joka parani niin hyvin, että Ihalainen oli mm-areenalla jo kymmenen kuukauden kuluttua leikkauksesta. ihalainen ei säästele sanojaan Diacoria ja Heliötä kehuessaan. - Sairaalan asiakaspalvelu on todella hyvää. Minulla on kokemusta useista muistakin paikoista Suomessa, mutta voin vilpittömästi sanoa, että Diacorissa palvelu on parasta mahdollista. Siksi sinne hakeudutaan vähän matkankin takaa. - Kokonaan oma lukunsa on Harri Heliön ammattitaito. Hän tutkii vaivan vastaanotolla ja kertoo, mistä on kyse. Kuvat otetaan varmentamaan, että asiat ovat, kuten hän sanoo. Monissa muissa paikoissa tuntuu, että erilaisia tutkimuksia tehdään diagnoosin löytämiseksi. Heliö tuntuu todella tietävän, mistä olkaseudun vaivoissa on kyse. Erikseen Ihalainen ylistää Heliön leikkauksen jälkeisiä kuntoutusohjeita, sillä itse leikkaus onnistuu kyllä varmaan aina. Hän kertoo suhtautuneensa ensimmäisen toimenpiteen jälkeen hiukan varauksella saamiinsa kuntoutusohjeisiin, sillä ne eivät kovan raudan kanssa työskentelemään tottuneesta miehestä tuntuneet oikein miltään. - Liian vähän ja liian pienillä painoilla, se oli ajatukseni tuolloin. Vaan ei ole enää, sillä ohjeet näyttävät toimivan juuri kuten Harri sanoo. ihalainen kertoo ohjanneensa monia tuttaviaan Heliön pakeille Diacoriin. - Kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Kyllä se hyvä kello ainakin tässä tapauksessa kauas kilkkaa. Heliön ammattitaidosta johtuen hakeuduin Diacoriin myös selkäleikkaukseen vuonna Selän operoi ortopedi Peter Pippingsköld. Olen erittäin tyytyväinen myös hänen osaamiseensa. Kun kilpaillaan maailman huipulla, urheilija haluaa loukkaantuessaan vain parasta lääkärin ammattitaitoa. Sitä olen saanut Diacorista ja olen erittäin tyytyväinen.

19 YRITYSVASTUURAPORTTI HYVÄÄ TEKEVÄ DIACOR missiossamme edistämme ihmisen terveyttä ja teemme hyvän tekemisen mahdolliseksi. Diacor määrittelee näin perustehtävänsä ja olemassaolon oikeutuksensa. Mission jälkimmäinen lause sisältää kolme näkökulmaa: haluamme ensinnäkin mahdollistaa omistajamme toiminnan suomalaisen yhteiskunnan kehittämisessä ja rakentamisessa. Toiseksi haluamme tarjota jokaiselle diacorilaiselle mahdollisuuden tehdä oman työnsä niin hyvin kuin mahdollista. Haluamme myös auttaa työterveyspalvelujen asiakkaitamme hyvän työilmapiirin rakentamisessa sekä henkilöstönsä hyvinvoinnin edistämisessä ja siten omien tavoitteittensa saavuttamisessa. nykyisessä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä Diacorin pitkään jatkunut systemaattinen työ vastuullisen ja läpinäkyvän liiketoiminnan kehittämiseksi on arvostettua suunnannäyttäjyyttä. Toimintamme osana Helsingin Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista konsernia on motivoivaa sekä henkilökunnallemme että ammatinharjoittajillemme. Tämä käy ilmi Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailun avovastauksista: se, että Diacorin tekemä taloudellinen tulos käytetään yleiseen hyvään, on monien mielestä juuri se tekijä, joka tekee Diacorista hyvän työpaikan. vastuullinen tapa toimia pitää sisällään myös kannattavan liiketoiminnan merkityksen ymmärtämisen ja hyväksymisen. Vuoden 2011 aikana perustimme Teemme fiksummin liikevoitto 10 % -ohjelman, jonka keskeinen sisältö on, että kannattava liiketoiminta on parasta vastuullisuutta. Parhaat ideat palkittiin kuukausittain ja niistä kerrottiin myös muulle henkilöstölle. Varsinkin yksiköiden aukioloaikoihin kiinnitettiin paljon huomiota. hyvää tekevä diacor ymmärtää perinteen ja historian merkityksen. Diacorin vanhempi juuri eli sairaalatoiminta ulottuu jo 145 vuoden päähän lääkäriasemajuurella on ikää vasta 43 vuotta ja perinteinen erinomainen asiakaspalvelumme lähtee Diakonissalaitoksen jokaista ihmistä arvostavista periaatteista. Perinteen ja historian sekä voimakkaan uudistushalun ainutlaatuisesta yhdistelmästä syntyy erinomainen asiakaspalvelu, johon Diacorin kilpailukyky varsin pitkälle perustuu. Diacorin yritysvastuuraportti oli edelleen ainoa koko toimialalla. Julkaisimme ensimmäisen gri-mallia (Global Reporting Initiative) noudattelevan yritysvas tuuraporttimme vuonna Tässä raportissa arvioimme onnistumistamme vuodelle 2011 asettamissamme tavoitteissa ja määrittelemme uudet tavoitteet vuodelle Diacor ei tee si joittajaviestintää, joten yritysvastuuraporttimme on suun nattu nykyiselle ja tulevalle henkilöstölle kuten eri oppilaitoksien opiskelijoille, ammatinharjoittajakunnalle sekä asiakkaille ja muille yhteis kunnan eri toimijoille kuten viranomaisille ja medialle. raporttimme on tunnuslukujen suhteen puutteellinen ja gri-mallin suosituksia on noudatettu vain soveltuvin osin ja epätäydellisenä. Raportin lopussa on listaus asioista, jotka raporttimme ottaa huomioon. Varmennuksessa ei ole käytetty ulkopuolista arvioijaa muilta osin kuin tilintarkastustoimintoon liittyen taloudellisten tunnuslukujen osalta. Hyvää hallin totapaa toteutetaan hallituksen hyväksymän kirjallisen johtamisjärjestelmäkuvauksen mukaisesti. Arvomme Erinomainen asiakaspalvelu Uudistuminen Esimerkillisyys Visiomme Terveyspalvelujen suomalainen suunnannäyttäjä Missiomme Edistämme ihmisen terveyttä ja teemme hyvän tekemisen mahdolliseksi

20 YRITYSVASTUURAPORTTI Astmahoitaja Tuija Lindqvist- Pirttiniemi mittaamassa keuhkojen tilavuutta. OLENNAISET TEKIJÄT DIACORIN TOIMINNASSA vuoden 2011 aikana määrittelimme yrityksemme olennaiset tekijät seuraavasti. Vastuullinen työnantaja Henkilöstön hyvän työilma piirin vaaliminen nostettiin vuonna 2010 strategiamme ytimeen. Haluamme olla houkutteleva ja vastuullinen työnantaja, jolla on oikeudenmukainen henkilöstöpolitiikka, jonka henkilöstöllä on korkea työ tyytyväisyys, ja jonka hyvinvoivan henkilöstön osaa miseen investoidaan jatkuvasti. Henkilöstön ja ammatinharjoittajien sitoutuminen ja tyytyväisyys ovat keskeisiä menestystekijöitämme. suomalaisessa yhteiskunnassa Diacor on merkittävä työllistäjä, joka tarjoaa vakituisen työsuhteen yli 600 työntekijälle ja luotettavan yhteistyökumppanuuden noin 600 ammatinharjoittajalle. Peräti 99 prosenttia työsuhteistamme on toistaiseksi voimassa olevia, sillä pidämme luottamusta ja turvallista työsuhdetta yhtenä työssä viihtymisen kivijalkana. Diacor on järjestäytynyt työnantaja, joka noudattaa tarkasti alan työehtosopimusta ja laatii jokaisen työntekijän ja ammatinharjoittajan kanssa kirjallisen sopimuksen. Täytämme myös työsuojelun työnantajavelvoitteet työympäristöön, työhön ja yksilöön kohdistuvan määrätietoisen ja kokonaisvaltaisen riskienarviointiprosessin kautta. Tasa-arvosuunnitelmamme ottaa huomioon, että Diacorissa voi työskennellä hyvin erilaisia ihmisiä mm. koulutustason suhteen. Diacor on savuton työpaikka. työntekijöiden hyvinvointia tuetaan monin eri tavoin. Korkeatasoisen työterveys- ja työhyvinvointipalvelun ohella henkilöstöllä on sairauskuluvakuutus, joka mahdollistaa huipputasoisen ja nopean sairaudenhoidon. Haluamme huolehtia henkilöstön jaksamisesta ja työkyvystä vastuullisesti koko työuran ajan ja ottaen huomioon ihmisten erilaiset elämäntilanteet. Työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä erilaiset työaikajärjestelyt ja -joustot tukevat tätä tavoitetta. Diacorissa hyvin tunnettuja keinoja ovat esimerkiksi osa-aikatyö, osaaikaeläkkeet, ammatillisen kuntoutuksen mahdollisuuksien hyödyntäminen, vuorotteluvapaa sekä opintovapaa. vastuullista työantajapolitiikkaa on esimerkiksi henkilöstön osaamisen kehittäminen. Tämä toteutuu kehityskeskustelujen myötä, itsearviointien sekä osaamisprofiilien, henkilökohtaisten kehittymissuunnitelmien, projektityöskentelymahdollisuuksien ja kokemusvaihdon avulla. Esimiestyön tukemiseksi olemme julkistaneet sekä hyvän diacorilaisen ( Homo Diacorens ) että hyvän diacorilaisen esimiestyön ( Pomo Diacorens ) periaatteet.

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013

Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä. Ratkaisun paikka 2013. Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Ylin johto yritysvastuun suunnannäyttäjänä Ratkaisun paikka 2013 Anni Vepsäläinen 14.5.2013 Esityksen rakenne Lyhyt yrityksen ja sen taustan esittely Vastuuajattelu Diacorissa Yritysjohdon roolista yritysvastuussa

Lisätiedot

Terveyspalvelut kestävän hyvinvoinnin Suomessa - Case DIACOR. Laura Raitio toimitusjohtaja Diacor terveyspalvelut Oy

Terveyspalvelut kestävän hyvinvoinnin Suomessa - Case DIACOR. Laura Raitio toimitusjohtaja Diacor terveyspalvelut Oy Terveyspalvelut kestävän hyvinvoinnin Suomessa - Case DIACOR Laura Raitio toimitusjohtaja Diacor terveyspalvelut Oy Esitykseni 8.12.2014 Diacor terveyspalvelut Oy osana Suomen suurinta yhteiskunnallista

Lisätiedot

Päihteet puheeksi yhteistyöllä työkykyä tukemaan

Päihteet puheeksi yhteistyöllä työkykyä tukemaan Päihteet puheeksi yhteistyöllä työkykyä tukemaan Diacor terveyspalvelut Oy Terveyspalvelujen suomalainen suunnannäyttäjä Työterveyttä suurille ja pienille asiakkaille Yli 4000 sopimusasiakasta, joissa

Lisätiedot

Työterveyshuolto työkyvyn tukena: 30-60-90. Tanja Vuorela, ylilääkäri

Työterveyshuolto työkyvyn tukena: 30-60-90. Tanja Vuorela, ylilääkäri Työterveyshuolto työkyvyn tukena: 30-60-90 Tanja Vuorela, ylilääkäri 6.11.2012 Osallistava työterveyshuolto 2. Suunnittelu 3. Toiminta Varhainen tuki: Sairauspoissaolojen seuranta Hälytysrajat Esimiesvalmennus

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Miksi työtapaturmia kannattaa ehkäistä ja vähentää myös kunta-alalla? Tuula Räsänen, tiimipäällikkö, Työhyvinvointi ja turvallisuus -tiimi Organisaatio Palvelemme asiakkaita ja kumppaneita

Lisätiedot

Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari

Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari Alueellisella yhteistyöllä tukea työkykyyn Verkostoseminaari TYÖTERVEYSHUOLLON NÄKÖKULMA TYÖKYVYN TUKEMISESSA Satu Väihkönen Työterveys Wellamo Oy, johtava ylilääkäri Suomen Työterveyslääkärit ry, pj 2013

Lisätiedot

Työhyvinvointi ja johtaminen

Työhyvinvointi ja johtaminen Työhyvinvointi ja johtaminen Minna Kohmo, Henki-Tapiola 30.11.2011 23.11.2011 1 Tämä on Tapiola Noin 3 000 tapiolalaista palvelee noin 960 000 kuluttaja-asiakasta 63 000 yrittäjää 60 000 maa- ja metsätalousasiakasta

Lisätiedot

Työhyvinvointi työterveyslääkärin näkökulmasta

Työhyvinvointi työterveyslääkärin näkökulmasta Hyvinvointia maakuntaan VIII, Hyvinvointia työssä ja vapaa-ajalla seminaari 21.1.2015 Työhyvinvointi työterveyslääkärin näkökulmasta Kirsti Hupli, Työterveyshuollon ylilääkäri Etelä-Karjalan Työkunto Oy

Lisätiedot

Uudista ja uudistu 2011

Uudista ja uudistu 2011 Uudista ja uudistu 2011 Kaikki mitä työhyvinvointiisi tarvitset? Työkykyriskeistä työhyvinvointiin Elina Taipale Are Oy 1 Puheenvuoron tavoitteet Osoittaa, että työkykyriskeihin keskittyminen tarjoaa hyvän

Lisätiedot

Työtapaturmien ja ammattitautien vähentäminen. 6.11.2014 Eurosafety-messut

Työtapaturmien ja ammattitautien vähentäminen. 6.11.2014 Eurosafety-messut Työtapaturmien ja ammattitautien vähentäminen 6.11.2014 Eurosafety-messut SISÄLTÖ Työterveys- ja työsuojelutyön strategiset tavoitteet Työkyky ja toimintaympäristö (Työkykytalo) Työtapaturmien ja ammattitautien

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työstä terveyttä ja elinvoimaa! -seminaari 23.4.2015 Kruunupuisto Henkilöstösihteeri Susanna Laine Sisältö Strategia Henkilöstö Työhyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017

Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017 Mustasaaren kunnan henkilöstöstrategia 2014 2017 Yhteistyötoimikunta 14.4.2014 Henkilöstöjaosto 12.5.2014 Kunnanhallitus 16.6.2014 Kunnanvaltuusto 22.9.2014 Mustasaaren kunnassa rima on korkealla. Haluamme

Lisätiedot

Win Win Win Työkyvyn kokonaishallinta avaa monia mahdollisuuksia

Win Win Win Työkyvyn kokonaishallinta avaa monia mahdollisuuksia Win Win Win Työkyvyn kokonaishallinta avaa monia mahdollisuuksia Satu Huber 17.11.2011 17.11.2011 1 Kysymys Jos yrityksenne palkkasumma on > 30mio 30 vuotias henkilö jää työkyvyttömyyseläkkeelle; palkka

Lisätiedot

PERUUTUSPEILIIN KATSOMISTA VAI ETEENPÄIN SUUNTAAMISTA?

PERUUTUSPEILIIN KATSOMISTA VAI ETEENPÄIN SUUNTAAMISTA? PERUUTUSPEILIIN KATSOMISTA VAI ETEENPÄIN SUUNTAAMISTA? Terve yritys pulssikysely ennustaa työhyvinvoinnin tasoa kehityspäällikkö Sabina Brunou sabina.brunou@diacor.fi 5157 PALVELUMME TYÖPAIKOILLE Työhyvinvointipalvelut

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Eija Lehto, erityisasiantuntija IKÄTIETOISELLA JOHTAMISELLA KOHTI TYÖHYVINVOINTIA 23.11.2012 Eija Lehto, Työhyvinvointipalvelut Työhyvinvointi työntekijän omakohtainen kokemus, joka

Lisätiedot

Yhteistyö työkyvyn arvioinnissa

Yhteistyö työkyvyn arvioinnissa Yhteistyö työkyvyn arvioinnissa Marjo Sinokki Työterveysjohtaja Turun Työterveystalo/Turun kaupunki LT, työterveyshuollon ja terveydenhuollon EL EI SIDONNAISUUKSIA Tänään pohditaan Taustaa Työkyky Yhteistyö

Lisätiedot

Henkilöstöriskien hallinta ja työterveysyhteistyö

Henkilöstöriskien hallinta ja työterveysyhteistyö Henkilöstöriskien hallinta ja työterveysyhteistyö Kari-Pekka Martimo Johtava työterveyslääkäri Henry ry, Tampere 9.2.2010 Esityksen sisältö Mihin työterveyshuoltoa tarvitaan? Työterveysyhteistyön edellytyksiä

Lisätiedot

Masennuksen hyvä hoitokäytäntö Luonnos työterveyshenkilöstön käyttöön 2.9.2009

Masennuksen hyvä hoitokäytäntö Luonnos työterveyshenkilöstön käyttöön 2.9.2009 Masennuksen hyvä hoitokäytäntö Luonnos työterveyshenkilöstön käyttöön 2.9.2009 Leila Rautjärvi, koulutuspäällikkö, tth Selina Selin, työterveyshuollon erikoislääkäri Systemaattista seulontaa voidaan tehdä

Lisätiedot

ERI-IKÄISTEN JOHTAMINEN JA TYÖKAARITYÖKALU MITÄ UUTTA? Jarna Savolainen, TTK jarna.savolainen@ttk.fi P. 040 561 2022

ERI-IKÄISTEN JOHTAMINEN JA TYÖKAARITYÖKALU MITÄ UUTTA? Jarna Savolainen, TTK jarna.savolainen@ttk.fi P. 040 561 2022 ERI-IKÄISTEN JOHTAMINEN JA TYÖKAARITYÖKALU MITÄ UUTTA? Jarna Savolainen, TTK jarna.savolainen@ttk.fi P. 040 561 2022 Työpaja: Eri-ikäisten johtaminen ja työkaarityökalu mitä uutta? Työpajan tavoitteet:

Lisätiedot

Yritysesittely. Marraskuu 2012

Yritysesittely. Marraskuu 2012 Yritysesittely Marraskuu 2012 Agenda Mediverkko tänään Mediverkon tehtävä ja toiminnan lähtökohdat Mediverkon palvelut ja toimintakenttä Mediverkko kumppanina ja työnantajana Mediverkon omistus ja yhteiskuntavastuu

Lisätiedot

TYÖKYKYPALVELU TIESITKÖ, ETTÄ YKSI SAIRAUSPÄIVÄ MAKSAA TYÖNANTAJALLE KESKIMÄÄRIN 350

TYÖKYKYPALVELU TIESITKÖ, ETTÄ YKSI SAIRAUSPÄIVÄ MAKSAA TYÖNANTAJALLE KESKIMÄÄRIN 350 TYÖKYKYPALVELU TIESITKÖ, ETTÄ YKSI SAIRAUSPÄIVÄ MAKSAA TYÖNANTAJALLE KESKIMÄÄRIN 350 Olemme paras kumppanisi tuloksellisessa työkyvyn johtamisessa Työkykypalvelu on kokonaisvaltainen ratkaisu, jonka tavoitteena

Lisätiedot

Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015. Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö

Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015. Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö Hyvän mielen viikko voi hyvin työssä 2015 Päivi Maisonlahti, Lahden kaupunki, työhyvinvointipäällikkö Mie tahtoisin ihan tavallisen työpaikan semmosen missä pomo on paikalla kun sitä tarvii työkaveri ei

Lisätiedot

Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen

Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen Työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen Pohjola Terveys Oy Työhyvinvointipalvelut vastaava työpsykologi Sabina Brunou Millaista työhyvinvointia tavoittelemme tämän päivän työelämässä? Tavoitteena työntekijöiden

Lisätiedot

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla?

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Mistä työhyvinvointi koostuu? Työhyvinvointiryhmä tämä ryhmä perustettiin 2009 ryhmään kuuluu 13 kaupungin työntekijää - edustus kaikilta toimialoilta, työterveyshuollosta,

Lisätiedot

Kannattavaa kumppanuutta kuntouttavalla työotteella Alice Pekkala Kartanonväki-koti www.kartanonvaki.fi

Kannattavaa kumppanuutta kuntouttavalla työotteella Alice Pekkala Kartanonväki-koti www.kartanonvaki.fi Kannattavaa kumppanuutta kuntouttavalla työotteella Alice Pekkala Kartanonväki-koti www.kartanonvaki.fi Kuntoutus Kartanonväessä Hyvään hoitoon kuuluu aina kuntoutus Huonokuntoisellakin avuttomalla vanhuksella

Lisätiedot

Lisää tuottavuutta työkykyjohtamisella. Aamiaistilaisuus. 5.9.2014 Raahe. Tiina Kesti, palvelujohtaja Leena Keränen, kehittämispäällikkö

Lisää tuottavuutta työkykyjohtamisella. Aamiaistilaisuus. 5.9.2014 Raahe. Tiina Kesti, palvelujohtaja Leena Keränen, kehittämispäällikkö Lisää tuottavuutta työkykyjohtamisella Aamiaistilaisuus 5.9.2014 Raahe Tiina Kesti, palvelujohtaja Leena Keränen, kehittämispäällikkö Lisää tuottavuutta työkykyjohtamisella Raahe 5.9.2014 klo 8.00 9.00

Lisätiedot

Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia

Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia Suomi ja työtulevaisuus Strategisella yhteistyöllä hyvinvointia ja tuloksia Pasi Papunen, liiketoimintajohtaja Työtulevaisuuspalvelut Edut, hyödyt ja lupaukset Suomi ja työtulevaisuus Mitä Terveystalo

Lisätiedot

Henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä ylläpitävä toiminta

Henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä ylläpitävä toiminta Henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä ylläpitävä toiminta 2015 Työterveyshuolto on kattava Lakisääteinen työterveyshuolto (lakisääteiset terveystarkastukset, työpaikkakäynnit) Muu ennaltaehkäisevä työterveyshuolto

Lisätiedot

Työpaikan keinot työkyvyn tukemisessa maatilalla

Työpaikan keinot työkyvyn tukemisessa maatilalla Työpaikan keinot työkyvyn tukemisessa maatilalla Porvoo 8.4.2014 Kuninkaantien työterveys JAMIT-hanke, Kuntoutussäätiö Marja Heikkilä Projektisuunnittelija JAMIT -hanke Tavoitteena on edistää työhyvinvointia

Lisätiedot

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena, asiantuntija, FM Työelämäryhmän loppuraportti Työterveysyhteistyön kehittäminen Työnantajan, työterveyshuollon ja työntekijän tiivis

Lisätiedot

Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia

Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Organisaation tuottavuus on ihmisten hyvinvointia Terveyttä yksilöille, tuottavuutta yritykselle ja hyvinvointia työyhteisölle Ossi Aura Työhyvinvoinnin tutkimus- ja kehitysjohtaja, fil.tri Alustuksen

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖTERVEYSHUOLLON TAVOITTEET Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy

Lisätiedot

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015 REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ Tero Lausala, 24.9.2015 TYÖN MUUTOS JA MURROS TYÖPAIKOISTA TYÖTEHTÄVIIN: MONIMUOTOISET TAVAT TEHDÄ TYÖTÄ TYÖN TARJONNAN JA KYSYNNÄN KOHTAANTO-ONGELMA

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖTERVEYSHUOLLON TAVOITTEET Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy

Lisätiedot

sairasloma-automaatti?

sairasloma-automaatti? Onko työterveyshuolto sairasloma-automaatti? HENRY FOORUMI 9.11.2010 Anja Hallberg Johtajalääkäri Diacor pähkinänkuoressa Omistaja Helsingin Diakonissalaitos Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen 12 täyden

Lisätiedot

ARCUSYS OY HYVINVOINNILLA TUOTTAVUUTTA

ARCUSYS OY HYVINVOINNILLA TUOTTAVUUTTA ARCUSYS OY HYVINVOINNILLA TUOTTAVUUTTA ARCUSYS OY 2003 perustettu Tietotekniikan innovatiivinen palveluyritys, joka on erikoistunut it-asiantuntijapalveluihin ja tietojärjestelmäratkaisuihin. Asiakkaina

Lisätiedot

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA 1 YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA Jari Korhonen Liikelaitoksen johtaja, työterveyshuollon erikoislääkäri Joensuun Työterveys Joensuu 26.4.2013 7.5.2013 Jari Korhonen, johtaja, Joensuun Työterveys 2 Mitä

Lisätiedot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot KAARI-TYÖHYVINVOINTIKYSELY 1 (8) Kysymykset ja vastausvaihtoehdot JOHTAMINEN TYÖYKSIKÖSSÄ Tässä osiossa arvioit lähiesimiehesi työskentelyä. Myös esimiehet arvioivat omaa lähiesimiestään. en enkä Minun

Lisätiedot

Digipalvelut terveydenhuollossa lisäarvon tuottajana. Jyrki Saarivaara 16.4.2015

Digipalvelut terveydenhuollossa lisäarvon tuottajana. Jyrki Saarivaara 16.4.2015 Digipalvelut terveydenhuollossa lisäarvon tuottajana Jyrki Saarivaara 16.4.2015 Suomen suurin terveyspalveluyritys 2,5 miljoonaa lääkärikäyntiä Palvelut yksityishenkilöille, yritysasiakkaille, julkiselle

Lisätiedot

Etua iästä. Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa

Etua iästä. Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa Etua iästä Ikäjohtamisen työkaluja Itellassa Etua iästä on Vautsin osahanke Tavoitteena Tukea eri-ikäisten jaksamista ottamalla huomioon eri ikäkausien vahvuudet ja erityistarpeet Parantaa valmiuksia ikäjohtamiseen

Lisätiedot

Työturvallisuus ja työhyvinvointi ajankohtaista sopimuspalokuntien kannalta

Työturvallisuus ja työhyvinvointi ajankohtaista sopimuspalokuntien kannalta Työturvallisuus ja työhyvinvointi ajankohtaista sopimuspalokuntien kannalta Isto Kujala Palopäällystöpäivät 21.3.2015, Tampere Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry Työturvallisuus pelastusalalla Työturvallisuuslaki

Lisätiedot

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo

Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari. 29.11.2011 Hannu Tulensalo Työhyvinvointi on osa johtamista Kuntaseminaari 29.11.2011 Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja 1 ASUKKAIDEN MENESTYMINEN Tarvetta vastaavat palvelut Asukkaiden omatoimisuus Vuorovaikutus TALOUS HALLINNASSA

Lisätiedot

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013

Työterveyshuolto kehittää työuria. KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Työterveyshuolto kehittää työuria KT Kuntatyönantajat 3.5.2013 Diapaketin tarkoitus ja käyttö Diapaketti toimii tukimateriaalina, kun kunnat ja kuntayhtymät miettivät, miten voivat tukea henkilöstön työurien

Lisätiedot

Miten jaksamme työelämässä?

Miten jaksamme työelämässä? Miten jaksamme työelämässä? työelämän haasteet Työhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Holappa Sisältö: Työelämän haasteet Työelämän tämän hetkiset trendit Tilastoja suomalaisten eläköitymisestä Työurat pidemmiksi

Lisätiedot

Hyväksytty johtokunta 9.5.2011 61 TYÖTERVEYSHUOLLON TUOTEHINNAT 1.9.2010

Hyväksytty johtokunta 9.5.2011 61 TYÖTERVEYSHUOLLON TUOTEHINNAT 1.9.2010 Hyväksytty johtokunta 9.5.2011 61 TYÖTERVEYSHUOLLON TUOTEHINNAT 1.9.2010 1 ENNALTAEHKÄISEVÄ TOIMINTA TUOTE HINTA SISÄLTÖ Työpaikkaselvitys 28 e/ alkava ½ tuntia työterveyshoitaja, työfysioterapeutti *

Lisätiedot

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA. Työkyvyn edistämisen tuki. Heli Leino Ylilääkäri Työterveyshuollon erikoislääkäri

YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA. Työkyvyn edistämisen tuki. Heli Leino Ylilääkäri Työterveyshuollon erikoislääkäri YHTEISTYÖ TYÖKYVYN ARVIOINNISSA Työkyvyn edistämisen tuki Heli Leino Ylilääkäri Työterveyshuollon erikoislääkäri Suomalaisuus on arvokas asia! Meitä jokaista tarvitaan! Mitkä asiat vaikuttavat työkykyyn?

Lisätiedot

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Visiomme 2025 Olemme osana Lahden aluetta tulevaisuutta innovatiivisesti rakentava, vetovoimainen ja ammattilaisiaan arvostava työpaikka Strateginen päämäärämme

Lisätiedot

Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto 4.6.2012

Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto 4.6.2012 Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto 4.6.2012 Hankkeen tarve Idea hankkeeseen lähti yrittäjäjärjestöiltä -hanke Huoli yksinyrittäjien ja mikroyritysten henkilöstön jaksamisesta ja toimintaedellytysten turvaamisesta

Lisätiedot

TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008. Hannu.tamminen@ttk.fi

TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008. Hannu.tamminen@ttk.fi TULOKSELLISEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ KOSKEVA SUOSITUS 2008 Hannu.tamminen@ttk.fi Taustaa Ohjausvälineet Lait Asetukset, ministeriön päätökset Keskusviraston suositukset Työmarkkinasopimukset Työmarkkinajärjestöjen

Lisätiedot

Masto-hanke. masennusperäisen työkyvyttömyyden vähentämiseksi

Masto-hanke. masennusperäisen työkyvyttömyyden vähentämiseksi Masto-hanke masennusperäisen työkyvyttömyyden vähentämiseksi Tukea työikäisten mielenterveydelle ja työkyvylle Työhyvinvoinnin edistämiseksi Masto-hanke tuo mielenterveysteemoja työterveys- ja työsuojeluhenkilöstön

Lisätiedot

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut Dnro:53/01.00.00/2014 t 2014-2016 Henkilöstöstrategia Kunnanvaltuuston hyväksymä 16.6.2014 Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut 1 Henkilöstöstrategia 2014 2016 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan

Lisätiedot

Hyvä ikä -työvälineet johtamisen tukena. 7.11.2006 Henry Foorumi Asiakaspäällikkö Maaret Ilmarinen

Hyvä ikä -työvälineet johtamisen tukena. 7.11.2006 Henry Foorumi Asiakaspäällikkö Maaret Ilmarinen Hyvä ikä -työvälineet johtamisen tukena 7.11.2006 Henry Foorumi Asiakaspäällikkö Maaret Ilmarinen Työvoimaa ja osaamista poistuu Vaje 250.000 työntekijää Nykyinen työvoima 2.300.000 15 v. Poistuneita 900.000

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO YHTEENVETO 5.9.2013 VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 17 vastaanottokeskuksessa loppukeväällä 2013. Vastaajia

Lisätiedot

Työpahoinvoivasta työpaikasta työhyvinvoivaan työpaikkaan. tri Harri Virolainen

Työpahoinvoivasta työpaikasta työhyvinvoivaan työpaikkaan. tri Harri Virolainen Työpahoinvoivasta työpaikasta työhyvinvoivaan työpaikkaan tri Harri Virolainen Työhyvinvoiva työpaikka Kaikista työpaikoista voi tulla hyvinvoiva työpaikka Ei ole resurssi, raha tms. kysymys Ei myöskään

Lisätiedot

Maintpartner; työhyvinvoinnin strateginen johtaminen Miten mitata työkykyjohtamisen investointeja?

Maintpartner; työhyvinvoinnin strateginen johtaminen Miten mitata työkykyjohtamisen investointeja? Maintpartner; työhyvinvoinnin strateginen johtaminen Miten mitata työkykyjohtamisen investointeja? 17.3.2015 Suomi ja Työtulevaisuus Jari Syrjälä Henkilöstöjohtaja Maintpartner Suomessa Liiketoimintamme

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON TYÖHYVINVOINTIPALVELUT

HELSINGIN YLIOPISTON TYÖHYVINVOINTIPALVELUT HELSINGIN YLIOPISTON TYÖHYVINVOINTIPALVELUT 19.5.2009 Eeva-Liisa Putkinen Työhyvinvointiyksikkö Henkilöstö- ja lakiasiain osasto Tekijöitä, jotka vaikuttavat työkykyyn Vaikutusmahdollisuus omaan työhön

Lisätiedot

Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012

Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012 Kunniamaininnat tuottavuusyhteistyöstä 2012 RTK-Palvelu Oy: Kohti hyvää, monikulttuurista työyhteisöä RTK-Palvelu Oy on aktiivisesti kehittänyt työyhteisöään. RTK-Palvelu Oy on valtakunnallinen kiinteistöpalvelualan

Lisätiedot

Työ tukee terveyttä. sivu 1

Työ tukee terveyttä. sivu 1 UUDENKAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- STRATEGIA 2010- Työ tukee terveyttä sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä henkilöstöstrategia on? 3 2. Mihin henkilöstöstrategia perustuu? 4 3. Miten toteutamme kaupungin strategiaa?

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Työhyvinvoinnin tilannekuva - Työnantajan nykyiset tiedot ja taidot toimintaan Rauno Pääkkönen Elina Ravantti Selvityksen tarkoitus ja toteutus Muodostaa käsitys mitä työhyvinvoinnilla

Lisätiedot

Työkyky ja terveysjohtaminen tehdasteollisuudessa. Jari Ojasti Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera

Työkyky ja terveysjohtaminen tehdasteollisuudessa. Jari Ojasti Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Työkyky ja terveysjohtaminen tehdasteollisuudessa Jari Ojasti Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Työkyky- ja terveysjohtaminen tehdasteollisuudessa Jari Ojasti Työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Keskinäinen

Lisätiedot

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen?

Työnantaja. Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Työnantaja Haluatko olla edelläkävijä? Haluatko panostaa henkilökuntasi hyvinvointiin ja tuottavuuteen? Jos vastasit kyllä, niin tule mukaan hankkeeseen, josta saat työkaluja toimivan henkilöstöpolitiikan

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

KYSELYSSÄ KERÄTTÄVIEN TIETOJEN LUETTELO TYÖTERVEYSHUOLTO SUOMESSA 2015 -KATSAUS

KYSELYSSÄ KERÄTTÄVIEN TIETOJEN LUETTELO TYÖTERVEYSHUOLTO SUOMESSA 2015 -KATSAUS 1/10 KYSELYSSÄ KERÄTTÄVIEN TIETOJEN LUETTELO TYÖTERVEYSHUOLTO SUOMESSA 2015 -KATSAUS Yleistä Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa työterveyshuollon palvelujärjestelmän kehityksen ja toiminnan seurannasta.

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5:

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5: Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5: Henkilöstöohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto HENKILÖSTÖOHJELMA 1 Henkilöstöohjelman lähtökohdat Johtamisvisio Linjakas johtajuus ja yhteinen sävel.

Lisätiedot

Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö

Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö Työterveyshuolto = työnantajan järjestettäväksi säädettyä työterveyshuollon ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden toimintaa, jolla edistetään 1) työhön liittyvien

Lisätiedot

Terveyttä ja työkykyä työterveysyhteistyöllä

Terveyttä ja työkykyä työterveysyhteistyöllä Työterveysyhteistyö on suunnitelmallista ja tavoitteellista yhteistyötä työterveyshuoltolain toteuttamiseksi. Terveyttä ja työkykyä työterveysyhteistyöllä OPAS PIENTYÖPAIKOILLE Hyvä työkyky ja hyvä ilmapiiri

Lisätiedot

Supermiehen työkykypolku LVI-TU yrittäjät LVI-päivät 31.10.2013

Supermiehen työkykypolku LVI-TU yrittäjät LVI-päivät 31.10.2013 Supermiehen työkykypolku LVI-TU yrittäjät LVI-päivät Anne Tamminen Yhteyspäällikkö Eläke-Fennia Uusi, vahva työeläkeyhtiö 1.1.2014 2 29.10.2013 Uusi työeläkeyhtiö Eläke-Fennia Eläke-Fennia ja LähiTapiola

Lisätiedot

TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA

TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA TYÖELÄMÄN LAADUN JA TUOTTAVUUDEN KEHITTÄMINEN PAROCISSA Jan Gustafsson Henkilöstöjohtaja Paroc Group Paroc Pähkinänkuoressa 2 25.11.2014 Paroc Group Oy Parocin Asiakkaat Monipuolinen asiakaskuntamme koostuu

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin kohtaamispaikka sähköinen työalusta työhyvinvoinnista vastaaville

Työhyvinvoinnin kohtaamispaikka sähköinen työalusta työhyvinvoinnista vastaaville Työhyvinvoinnin kohtaamispaikka sähköinen työalusta työhyvinvoinnista vastaaville Jarna Savolainen Asiantuntija, Työhyvinvoinnin palvelut Finnsec-messut 13.10.2011 Työhyvinvoinnin tinkimätön rakentaja

Lisätiedot

VetoVoimaa meille kans! Rahoitusta tuottavien palvelujen organisointiin ja johtamiseen

VetoVoimaa meille kans! Rahoitusta tuottavien palvelujen organisointiin ja johtamiseen VetoVoimaa meille kans! Rahoitusta tuottavien palvelujen organisointiin ja johtamiseen Maarit Lahtonen, asiantuntija Työelämän innovaatiot ja kehittäminen DM 629213 11-2011 VetoVoimaa! tekesläisen silmin

Lisätiedot

Työntekijän työkyvyn tukeminen ja käytännön ratkaisut. Tanja Rokkanen, asiantuntijalääkäri

Työntekijän työkyvyn tukeminen ja käytännön ratkaisut. Tanja Rokkanen, asiantuntijalääkäri Työntekijän työkyvyn tukeminen ja käytännön ratkaisut Tanja Rokkanen, asiantuntijalääkäri Varma: Osuvia työeläkevakuuttamisen palveluja Peruspalvelut: lakisääteiset vakuutus- ja eläkepalvelut, työeläkekuntoutus

Lisätiedot

Erkki Moisander 27.5.2015

Erkki Moisander 27.5.2015 Erkki Moisander 27.5.2015 Haluamme siirtää vakuutusyhtiöt sairauksien ja tapaturmien korvaamisesta hoitoketjun alkupäähän ennakoimiseen ja hyvinvoinnin luomiseen. Uskomme, että suomalaiset saavat parhaat

Lisätiedot

Maineesta ja vastuullisuudesta kasvun veturi? 21.11.2013 Case LähiTapiola Johtaja Anu Pylkkänen, Yhteiskuntavastuu ja edunvalvonta

Maineesta ja vastuullisuudesta kasvun veturi? 21.11.2013 Case LähiTapiola Johtaja Anu Pylkkänen, Yhteiskuntavastuu ja edunvalvonta Maineesta ja vastuullisuudesta kasvun veturi? 21.11.2013 Case Johtaja Anu Pylkkänen, Yhteiskuntavastuu ja edunvalvonta Tämä on Suomalainen, vakavarainen finanssiryhmittymä, joka palvelee henkilö-, maatila-,

Lisätiedot

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja UUDISTA JA UUDISTU 2011 28. FINLANDIA-TALO Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja Työhyvinvoinnilla tuottavuutta vai tuottavuudella työhyvinvointia? Työhyvinvoinnin taloudellinen merkitys Helsingissä 2010 Työhyvinvointityössä

Lisätiedot

4event yrityksenä. Perustamisvuosi 2001. Löydä energinen ja vireä elämä. Liikevaihto n. 1,5 milj. Vakituinen henkilöstö 14 henkilöä

4event yrityksenä. Perustamisvuosi 2001. Löydä energinen ja vireä elämä. Liikevaihto n. 1,5 milj. Vakituinen henkilöstö 14 henkilöä 4event yrityksenä Perustamisvuosi 2001 Löydä energinen ja vireä elämä Liikevaihto n. 1,5 milj. Vakituinen henkilöstö 14 henkilöä Osaajaverkostossa 140 henkilöä 1300 erillistä ohjelmaa / vuosi Valtakunnallisuus

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNGIN TYÖSUOJELUN TOIMINTAOHJELMA VUOSILLE 2014-2016

JUANKOSKEN KAUPUNGIN TYÖSUOJELUN TOIMINTAOHJELMA VUOSILLE 2014-2016 1 JUANKOSKEN KAUPUNKI TYÖSUOJELU JUANKOSKEN KAUPUNGIN TYÖSUOJELUN TOIMINTAOHJELMA VUOSILLE 2014-2016 1. TOIMINTAOHJELMAN MERKITYS JA TAVOITE Juankosken kaupungin työsuojelun toimintasuunnitelman tarkoituksena

Lisätiedot

TYÖTERVEYSNEUVOTTELU tiedote työntekijälle

TYÖTERVEYSNEUVOTTELU tiedote työntekijälle LT, työterveyshuollon el Sini Lohi TYÖTERVEYSNEUVOTTELU tiedote työntekijälle Työterveysneuvottelussa sovitaan työntekijän työkykyä tukevista järjestelyistä yhteistyössä työntekijän, työnantajan ja työterveyshuollon

Lisätiedot

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena Pirkko Mäkinen, asiantuntija, FM Työelämäryhmän loppuraportti Työterveysyhteistyön kehittäminen Työnantajan, työterveyshuollon ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriö

Sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ergonomia-asiantuntijoiden työseminaari 6.-7.6.2013 Liisa Hakala Mielekäs työ sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla - Miksi työn mielekkyys

Lisätiedot

Case Moventas: Avainhenkilöiden hyvinvoinnin hallinta Maarit Herranen

Case Moventas: Avainhenkilöiden hyvinvoinnin hallinta Maarit Herranen Case Moventas: Avainhenkilöiden hyvinvoinnin hallinta Maarit Herranen Avainhenkilöiden hyvinvoinnin hallinta Taustaa Hyvinvointi- ja kuntokartoitukset Seurantamittaus ja kuormituksen sekä palautumisen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2011 2016 KAARINA ON TYÖPAIKKA JOSSA JOKAINEN TIETÄÄ TEHTÄVÄNSÄ JA VASTUUNSA JA ON YLPEÄ TYÖSTÄÄN!

HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2011 2016 KAARINA ON TYÖPAIKKA JOSSA JOKAINEN TIETÄÄ TEHTÄVÄNSÄ JA VASTUUNSA JA ON YLPEÄ TYÖSTÄÄN! HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2011 2016 KAARINA ON TYÖPAIKKA JOSSA JOKAINEN TIETÄÄ TEHTÄVÄNSÄ JA VASTUUNSA JA ON YLPEÄ TYÖSTÄÄN! HENKILÖSTÖSTRATEGIA Vie kaupunkia kohti visiota Kertoo, millainen työnantaja haluamme

Lisätiedot

elääkäriasema asiakkaan ja lääkärin näkökulmasta Julius Lagus Marja Varis

elääkäriasema asiakkaan ja lääkärin näkökulmasta Julius Lagus Marja Varis elääkäriasema asiakkaan ja lääkärin näkökulmasta Julius Lagus Marja Varis DIACOR TERVEYSPALVELUT OY Terveyspalvelujen suomalainen suunnannäyttäjä 13 täyden palvelun lääkäriasemaa, työterveysyksikkö ja

Lisätiedot

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005

EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 EK-elinkeinopäivä Jyväskylässä 15.9.2005 Tuottavuutta ja hyvinvointia kannustavalla johtamisella Tuulikki Petäjäniemi Hyvä johtaminen on tuotannon johtamista sekä ihmisten osaamisen ja työyhteisöjen luotsaamista.

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen edistää työssä jatkamista. Tietoisku 10.1.2014

Osaamisen kehittäminen edistää työssä jatkamista. Tietoisku 10.1.2014 Osaamisen kehittäminen edistää työssä jatkamista Tietoisku 10.1.2014 Osaamisen uudistaminen ja työn vaatimukset Koulutuksella ja osaamisella on työkykyä ylläpitävä ja rakentava vaikutus, joka osaltaan

Lisätiedot

Uudistuva työterveyshuolto - Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma

Uudistuva työterveyshuolto - Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma Uudistuva työterveyshuolto - Sosiaali- ja terveysministeriön näkökulma TTH-lain tarkoitus (1383/2001, 1 2mom) Yhteistoimin edistää: 1. työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisyä; 2. työn ja

Lisätiedot

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena

Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena Suuntana parempi työelämä Työterveyshuolto työpaikan hyvinvoinnin tukena, asiantuntija, FM Työelämäryhmän loppuraportti Työterveysyhteistyön kehittäminen Työnantajan, työterveyshuollon ja työntekijän tiivis

Lisätiedot

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Siinä on ajatusta! Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma 2012 2015 Julkiset hankinnat uudistamisen välineeksi Haluamme edistää uutta toimintakulttuuria, jossa palveluhankinnoissa

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunki 2013

Savonlinnan kaupunki 2013 Savonlinnan kaupunki 2013 Kuntasi työhyvinvointisyke Yleistä kyselystä Savonlinnan kaupungin työhyvinvointikyselyssä kartoitettiin organisaation palveluksessa olevien työntekijöiden työhyvinvointi ja siinä

Lisätiedot

Paras työpaikka tulevaisuuden osaajalle

Paras työpaikka tulevaisuuden osaajalle Paras työpaikka tulevaisuuden osaajalle HENRY Foorumi 4.11.2008 Päivi Lind 1 Suomen parhaat työpaikat 2003 Tapiola-ryhmä 9.sija suurten organisaatioiden sarjassa. Euroopan sadan parhaan työpaikan joukossa.

Lisätiedot

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Sairaanhoitajaopiskelija Terhi, 21v Sairaanhoitaja Noora, 28v Allergia- ja astmahoitaja Kirsi, 34v Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Laatupäällikkö Teija, 50v Yksikönjohtaja

Lisätiedot

Strategisen työhyvinvoinnin johtaminen

Strategisen työhyvinvoinnin johtaminen Marjaana Suutarinen / 7.11.2013 Strategisen työhyvinvoinnin johtaminen Strategisen työhyvinvoinnin sisältö Työhyvinvointistrategiassa yhdistyvät Työ- ja ympäristöturvallisuus Työterveys ja työhyvinvointi

Lisätiedot

Hankintaseminaari. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Riku Koivusalo 16.10.2012

Hankintaseminaari. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Riku Koivusalo 16.10.2012 Hankintaseminaari Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Riku Koivusalo 16.10.2012 Etera on työeläkkeiden osaaja Etera on asiakkaiden omistama keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö. Vakuutamme yksityisyrittäjistä

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014

KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014 KANSAINVÄLINEN TYÖTURVALLISUUSPÄIVÄ 28.4.2014 Henkilöstöjohtaja Riitta Hallberg Puh. 044-4598946, riitta.hallberg@saarikka.fi Perustietoja Saarikasta: - Tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja - 5 kunnan

Lisätiedot

Kunnanvaltuutettu ja kuntatyöntekijän työhyvinvointi

Kunnanvaltuutettu ja kuntatyöntekijän työhyvinvointi Kunnanvaltuutettu ja kuntatyöntekijän työhyvinvointi Tutkimus- ja kehittämisjohtaja Pauli Forma Kuntamarkkinat to 13.9.2012 klo 11.30 11.50 12.9.2012 Pauli Forma 1 Tutkimustuloksia Kevan toimintaympäristötutkimus

Lisätiedot

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä

Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Henkinen työsuojelu hyvinvointia rakennetaan yhdessä Yliopistojen työsuojelupäivät 2006 Tulevaisuuden turvallisuutta - NYT Koulutuspäällikkö, työpsykologi Tiina Saarelma-Thiel tiina.saarelma-thiel@ttl.fi

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali-ja terveyspiirin strategiaseminaari 18.3.2010 Joutsenossa Marja-Liisa Vesterinen sote-piirin valtuuston pj.

Etelä-Karjalan sosiaali-ja terveyspiirin strategiaseminaari 18.3.2010 Joutsenossa Marja-Liisa Vesterinen sote-piirin valtuuston pj. Etelä-Karjalan sosiaali-ja terveyspiirin strategiaseminaari 18.3.2010 Joutsenossa Marja-Liisa Vesterinen sote-piirin valtuuston pj. YKSITYISEN JA JULKISEN SEKTORIN EROJA AJATTELUSSA JA TOIMINNASSA SOTE-ALALLA

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin palvelut

Työhyvinvoinnin palvelut Työhyvinvoinnin palvelut Tilanne ja suunnitelmat nyt Toiminta vuonna 2010 40-vuotisjuhlavuosi, hieno tilaisuus Taloudellinen tulos oli hyvä Toiminnallisesti kiireinen ja laadullisesti hyvä vuosi Koulutus

Lisätiedot

Työhyvinvoin) ja kuntoutus

Työhyvinvoin) ja kuntoutus Työhyvinvoin) ja kuntoutus Ratuke syysseminaari 11.11.2010 Tiina Nurmi- Kokko Rakennusliitto Työhyvinvoin) Työ on mielekästä ja sujuvaa turvallisessa, terveyttä edistävässä ja työuraa tukevassa työ- ympäristössä

Lisätiedot

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma (2008) 2012 2015 Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Ohjelman tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluita innovaatiotoiminnan

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin johtaminen osana suuryrityksen strategiaa

Työhyvinvoinnin johtaminen osana suuryrityksen strategiaa Työhyvinvoinnin johtaminen osana suuryrityksen strategiaa t Ifin Suuryritysten riskienhallintapäivä 25.1.2012 2012 Sirpa Huuskonen Esityksen sisältö ISS:n Hyvissä voimissa työhyvinvointiohjelma ja TTT-johtaminen

Lisätiedot