Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tavoitteet 1 (6) Versio Ammattikoulutus Y-tunnus:"

Transkriptio

1 Tavoitteet 1 (6) LAMPPU2015-hanke Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osahankkeen tavoitteet Koulutuksen järjestäjän tiedot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä LAMPPU2015-hankkeen koordinaattoritehtävien lisäksi vastaa oman osahankkeen toteuttamisesta sekä 3 kehittämisteeman 2, 4 ja 5 koordinoinnista. Kehittämisteeman koordinaattorin tehtävät em. teemojen osalta: - Verkostoyhteistyöstä mm. verkostotapaamisten järjestelemisestä yhdessä teeman toteuttavien kumppaneiden kanssa sekä niistä tiedottamisesta koko LAMPPU2015-verkostolle. - Teeman kehittämistavoitteiden toteuttamisen (tulosten) seurannasta ja raportoinnista hankkeen koordinaattorille: mm. tilannekatsaukset, loppuraportti hankkeen koordinaattorille. - Teeman tulosten kokoamisesta ja jakamisesta LAMPPU2015 verkostossa ja hankkeen järjestämissä tapahtumissa tai tilaisuuksissa sekä tulosten toimittamisesta hankkeen koordinaattorille niiden julkaisemista varten hankkeen www-sivuilla. Koulutuksen järjestäjä: Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Y-tunnus: Yhteyshenkilö - nimi Pertti Heikkilä - sähköposti pertti.heikkila@lao.fi - puhelin postiosoite Porokatu 35, Rovaniemi Oppilaitokset, joissa hanke toteutetaan: (luetellaan kaikki ne koulutuksen järjestäjän oppilaitokset, jotka ovat mukana toteuttamassa hanketta) Lapin ammattiopisto, 10063, ammatillinen oppilaitos Lapin matkailuopisto, ammatillinen oppilaitos Lapin urheiluopisto, ammatillinen oppilaitos.

2 Tavoitteet 2 (6) Koulutuksen järjestäjän lähtötilanne laatutyössä ja laatustrategian toimeenpanossa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen laadunhallintaa linjaa jo 2000-luvun alussa tehty Rovaniemen koulutuskuntayhtymän valtuuston vahvistama arviointipolitiikka, jossa toiminnan tavoitteet ja tulokset määritellään BSC -mallin mukaisesti neljästä näkökulmasta: talous, asiakas, henkilöstö ja prosessit. Käytännössä laadunhallintaa on ja siihen liittyviä laadunvarmistuksen prosesseja, toimintajärjestelmää jne. on kehitetty kuntayhtymän oppilaitoksissa. Lapin ammattiopiston perustamisen ( alkaen) laadunhallinnan kehittämisen sekä suurin osa laadunvarmistuksen prosesseista on tapahtunut keskitetysti ammattiopistossa. Nykyinen vain Lapin ammattiopistoa koskeva laadunhallinta-toimintajärjestelmä ei kata kaikkia koulutuksen järjestäjän ammatillisen koulutuksen tulosalueita, organisaatiotasoja ja toiminnan muotoja, joten kattavuuden osalta se ei täytä laatustrategian linjauksia. Siinä ei ole mm. mukana oppisopimuskoulutusta eikä järjestäjätason yhteistä hallintoa. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on syksyllä 2012 käynnistänyt kuntayhtymän koko ammattikoulutuksen toimialaa sekä yhteistä hallintoa ja yhteisiä palveluja koskevan hallinnon ja johtamisjärjestelmän sekä siihen liittyen laadunhallinnan kehittämisen. Osahankeen tavoitteet tukevat osaltaan em. kehittämistoimintaa.

3 Tavoitteet 3 (6) Osahankkeen tavoitteet LAMPPU2015-hankkeen tavoitteet on ryhmitelty teemoiksi. Teemojen tavoitteita totuttavat osahankkeet. LAMPPU2015-hankkeen osatoteuttajina sitoudumme toteuttamaan seuraavia hankkeen yhteisiä tavoitteita. Ennen hankkeen toteuttamista (myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen) osatoteuttaja laatii tarkennetun työsuunnitelman, jossa tarkennetaan, millä toimenpiteillä asetetut tulokset toteutetaan. LAMPPU2015-hankkeen teemat ja niiden yleistavoitteet Teema 1: Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena ja toimivat prosessit: Jokaisella verkostossa mukana olevalla koulutuksen järjestäjällä on laatustrategian linjausten mukainen, kaikki koulutusmuodot ja organisaatiotasot kattava toiminta- tai laatujärjestelmä vuoden 2014 loppuun mennessä. Teema 2: Asiakassuuntautuneisuus laatujärjestelmä on rakennettu huomioiden asiakkaat ja sidosryhmät. Järjestelmä on myös kuvattu huomioiden erilaiset asiakasryhmät ja sidosryhmät. Osahankkeen tarkennetut tavoitteet Jatketaan syksyllä 2012 aloitettua henkilöstö-, talous- ja aluevaikuttavuus ja laatutyön sekä ammattikoulutuspalvelujen (palvelukokonaisuuksien) prosessien kuvaamista. Käynnistetään kiinteistö ja ITpalvelujen (palvelukokonaisuuksien) prosessien kuvaaminen Kestävä kehityksen integrointi osaksi kuntayhtymän laadunhallintaa Turvallisuus osaksi kuntayhtymän laadunhallintaa Alueellinen ja koulutuksen järjestäjien välinen yhteistyö ja verkostoituminen (teeman koordinaatiovastuu) Laadunhallinnan kuvaaminen asiakkaille ja sidosryhmille Opiskelijapalautekyselyn kysymysten selkokielistäminen Osahankkeen tulokset Palvelukokonaisuuden ja niiden prosessikuvaukset Kiinteistö- ja IT-palvelujen palvelukokonaisuuksien ja niiden prosessikuvaukset Kestävä kehitys on sisällytetty laadunhallinnassa osaksi kuntayhtymän laatujärjestelmää Turvallisuusjärjestelmä on sisällytetty osaksi laatujärjestelmää Teeman yhteinen tapaaminen tai dokumenttien jakaminen yhteisessä verkkotyötilassa Kuntayhtymän laatujärjestelmän yleiskuvaus sekä asiakasryhmille (opiskelijat, työelämä, palvelujen ostajille) suunnatut kuvaukset. Em. laatujärjestelmän asiakaskuvauksissa on kuvattu asiakkaiden ymmärtämällä tavalla välttäen laatuslangia. Opiskelijapalautekyselyjen kysymykset on uudistettu yhdessä opiskelijoiden kanssa paremmin ymmärrettäviksi.

4 Tavoitteet 4 (6) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet laatujärjestelmä on rakennettu huomioiden työelämän ja kumppaneiden kanssa tehtävät yhteistyömuodot. Teema 4: Henkilöstö voimavarana laatujärjestelmässä ja sen rakentamisessa on otettu huomioon, että sitoutunut, osaava ja laatu- tai toimintajärjestelmän tunteva henkilöstö on varsinainen laadun tekijä. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit laatujärjestelmä on osa johtamisjärjestelmää. Järjestelmä varmistaa, että johdon asettamat päämäärät ja tavoitteet toteutuvat toiminnassa (prosesseissa) päätettyjen linjausten, strategioiden ja arvojen mukaisesti. Työelämän kehittämis- ja palvelutoiminnan laadunhallinnan kehittäminen Alueellinen ja koulutuksen järjestäjien välinen yhteistyö ja verkostoituminen (teeman koordinaatiovastuu) Laadunhallinnan sitouttaminen / jalkauttaminen henkilöstölle sekä laatutietoisuuden lisääminen Kehityskeskustelut osaksi koulutuksen järjestäjän laadunhallintaa Alueellinen ja koulutuksen järjestäjien välinen yhteistyö ja verkostoituminen (teeman koordinaatiovastuu) Laadunhallinnan toteuttamisen suunnittelu- ja päätöksentekoprosessin parantaminen. Laatujärjestelmän sisällyttäminen osaksi uutta kuntayhtymän johtamisjärjestelmää Selvitetään yhdessä hankkeen verkoston kanssa, miten he tai muut koulutuksen järjestäjät toteuttavat ja arvioivat työelämän kehittämis- ja palvelutoimintaa. Kehitetään työelämän kehittämisja palvelutoimintaan ko. toiminnan vaikuttavuutta arvioiva ja parantava laadunvarmistusmalli osaksi laatujärjestelmää. Teeman yhteinen tapaaminen tai dokumenttien jakaminen yhteisessä verkkotyötilassa Uudistuneen laatujärjestelmän käyttöönoton jalkauttamisen suunnitelma sekä suunnitelman toimeenpanon käynnistäminen. Uudistettu kehityskeskusteluprosessikuvaus, ohjeistus ja lomakkeet Teeman yhteinen tapaaminen tai dokumenttien jakaminen yhteisessä verkkotyötilassa Tutustutaan miten muut koulutuksen järjestäjät suunnittelevat laadunhallinnan toteuttamista, millaiset suunnitelmat heillä ovat ja miten niistä päätetään. Uudistettu laatu- ja arviointitoiminnan ja siihen liittyvän päätöksenteon prosessikuvaus sekä vuosikello. Tutustutaan miten muiden koulutuksen järjestäjien johtamisjärjestelmässä on laatujärjestelmä mukana. Kehitetään Rovaniemen koulutuskuntayhtymään esim. johdon katselmuskäytäntö osaksi uutta kuntayhtymän johtamisjärjestelmää.

5 Tavoitteet 5 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen Koulutuksen järjestäjä myös arvioi omaa laatu- ja toimintajärjestelmänsä OKM:n kriteereillä tai muilla laatujärjestelmäkriteereillä. Toiminnallisten tulostavoitteiden suunnittelu- ja arviointiprosessien parantaminen. OKM:n laatujärjestelmän kriteereiden pilotointi Oppimistulosten arvioinnin liittäminen osaksi laatujärjestelmää. Tutustutaan miten muut koulutuksen järjestäjät omassa johtamisjärjestelmässään suunnittelevat ja arvioivat toiminnallisia tuloksia. Parannetaan nykyistä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toiminnallisten tulostavoitteiden suunnittelu- ja arviointiprosesseja laatimalla prosessikuvaukset ja mahdollisesti vuosikello. Osallistutaan OKM:n laatutyöryhmän valmistelussa olevien laatujärjestelmän kriteereiden pilotointiin. Luodaan oppimistulosten analysointiin ja arviointiin toimintamalli tai prosessi, joka kytketään osaksi koulutuksen järjestäjän laatujärjestelmää.

6 Tavoitteet 6 (6) Kustannukset Hankkeen suunnitelmassa jokaiselle osahankkeelle on varattu hankkeen kokonaisbudjetista euroa (henkilömenot + muut menot). Lisäksi kehittämisteeman koordinaattoritehtäviä varten on varattu lisäksi 5000 euroa / teema. Alla on tarkennettu erittely kustannuksilta, joka sisältää erikseen osahankkeen sekä vastuulla olevien kolmen teeman koordinoinnin kustannusten lisäksi koko hankkeen koordinoinnin kustannukset eriteltynä osahanke koordinaattori Henkilöstömenot: euroa euroa - Koko hankkeen koordinointi Kehittämisteemojen (3) koordinointi Suunnittelu Neuvonta ja ohjaus Arviointi Raportointi ja julkaisut Tiedotus, viestintä ja markkinointi Muut tehtävät Henkilöstömenot yhteensä Muut menot: euroa - Kokous- ja koulutusmenot Matkakustannukset Palvelujen ostot Laitehankinnat Materiaalimenot Vuokrat Muut menot Muut menot yhteensä Hankekumppani sitoutuu rahoittamaan omaa osuuttaan 3500 euroa omarahoituksena. Omavastuuosuus on osahankkeen kehittämisen osalta 30% ja kehittämisteeman koordinoinnin osalta 10%.

LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo

LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo LAMPPU2015-hanke 1. verkostotapaaminen 15.2.2013 OSAO Hallintoyksikkö, Oulunsalo (korjattu versio 18.2. sisältää puuttuneet tekstit) Hankkeen tavoitteet Hankkeen tavoitteet on ryhmitelty kuuteen teemaan.

Lisätiedot

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Asialista 1 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 16.5.2013 klo 13:00 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous 16.5.2013 klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! 1. Kokouksen avaus Tervetuloa LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän 1. kokoukseen! 2. Läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän

Lisätiedot

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Asialista 2 / 2013 1 (7) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 10.10.2013 klo 12:00 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

Ylitalo Arto Kuntayhtymän johtaja

Ylitalo Arto Kuntayhtymän johtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Muu, mikä? Mikä? * Laatustrategian

Lisätiedot

Laatustrategian toimeenpanon tuki

Laatustrategian toimeenpanon tuki Loppuraportti 1 (6) LAMPPU2015 - Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä hankeen koordinointi ja REDU:n osahanke Hankkeen koordinaattori ja osahankkeen toteuttaja (koulutuksen

Lisätiedot

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

14.2.2012. Laatua ammatilliseen koulutukseen pohjoisessa (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Toimintasuunnitelma 1 (5) LAMPPU-hankkeen tarkennettu toimintasuunnitelma Hankkeen nimi (koulutuksen järjestäjä) Koordinaattorin yhteystiedot (LAMPPU-hanke) Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Knuuti Eeva-Maija Talousjohtaja

Knuuti Eeva-Maija Talousjohtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Muu, mikä? Mikä? * Laatustrategian

Lisätiedot

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Esa Oikarinen - sähköposti esa.oikarinen@kao.fi - puhelin 044 710 1404 - postiosoite Opintie 3, 87100 Kajaani

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Esa Oikarinen - sähköposti esa.oikarinen@kao.fi - puhelin 044 710 1404 - postiosoite Opintie 3, 87100 Kajaani Toimintasuunnitelma 1 (12) LAMPPU-hankkeen partnerin tarkennettu toimintasuunnitelmat Yhteistyökumppanin tiedot Koulutuksen järjestäjä: Kainuun maakunta-kuntayhtymä, Kainuun ammattiopisto-liikelaitos Yhteyshenkilö

Lisätiedot

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet 2

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys Hankkeen eteneminen ja jatkotoimenpiteet 2 Muistio 1 / 2013 1 (7) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 16.5.2013 klo 13:00 14:03 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 5. verkostotapaaminen 11.9.2012 klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. LAMPPU-jatkohankkeen suunnittelu,

Lisätiedot

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Muistio 2 / 2013 1 (8) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 10.10.2013 klo 12:05 13:40 Paikka Lync - verkkokokous Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä

Lisätiedot

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä 1 MUISTIO 1 Alueellisen laatuverkoston () ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä Aika Maanantai 16.1.2012 klo 10:00 16:00 Paikka Lapin ammattiopisto Porokatu 35, Neuvotteluhuone 121 96400 ROVANIEMI

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen. LAMPPU2015-hanke

Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen. LAMPPU2015-hanke Tilannekatsaus 1 (6) Teema 6: Jatkuva oppiminen, innovointi ja parantaminen Koulutuksen järjestäjä arvioi omaa nykyistä laatu- ja toimintajärjestelmänsä mm. pilotoimalla OKM:n valmisteilla olevia laatujärjestelmäkriteereitä.

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 3. verkostotapaaminen 2.5.2012 klo 12 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Osahankkeiden tilannekatsaukset

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä.

Tilannekatsaus 1 (5) 3.12.2013 2. Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit. REDU / Pertti Heikkilä. Tilannekatsaus 1 (5) Teema 5: Johtajuus, tuloshakuisuus ja toimivat prosessit Teemaa koordinoi REDU ja osatoteuttajia ovat em. lisäksi KPEDU, OSAO, RAAHENAO ja SAKK. Koonti perustuu REDU:n, KPEDU:n ja

Lisätiedot

Muistio 5 / (6) Tapaamisen avaus. 2. Läsnäolijoiden toteaminen. 3. Esityslistan hyväksyminen. LAMPPU-hanke

Muistio 5 / (6) Tapaamisen avaus. 2. Läsnäolijoiden toteaminen. 3. Esityslistan hyväksyminen. LAMPPU-hanke Muistio 5 / 2012 1 (6) Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) 5. verkostotapaaminen Aika Tiistai 11.9.2012 klo 13:05 15:05 Paikka Verkko (ilinc) Osallistujat Jokilaaksojen Kainuun maakuntakuntayhtymä

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 8. verkostotapaaminen 17.12.2012 klo 12:30 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Hankkeen tulokset 5. Osahankkeiden

Lisätiedot

Laatustrategian toimeenpanon tuki LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä

Laatustrategian toimeenpanon tuki LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä 1 (18) Hankkeen nimi Hankkeen koordinaattori Koordinaattorin yhteystiedot Hankkeen verkkosivut LAMPPU2015 Laatustrategian toimeenpano pohjoisimmassa Suomessa 2015 mennessä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Ammattikoulutuksen tuloksellisuus ja tuloksellisuuden arviointi

Ammattikoulutuksen tuloksellisuus ja tuloksellisuuden arviointi Ammattikoulutuksen tuloksellisuus ja tuloksellisuuden arviointi Laadun ja tuloksellisuuden mittaamista ja ohjaamista ohjaavat mittarit Hyvät käytännöt laatuseminaari Kokkola 12.12.2012 LAMPPU-hankkeen

Lisätiedot

Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä

Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä Seloste 1 (5) Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- tai reklamaatiojärjestelmä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän palaute-, aloite- ja reklamaatiojärjestelmä on osa koulutuksen järjestäjän toimintajärjestelmää.

Lisätiedot

LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU-hanke 7. verkostotapaaminen 27.11.2012 klo 13 ilinc verkkokokous TERVETULOA! Asialista 1. Tapaamisen avaus 2. Läsnäolijoiden toteaminen 3. Esityslistan hyväksyminen 4. JEDU:n osahankkeen tilannekatsaus

Lisätiedot

Valtionavustuksella tukea laatustrategian toimeenpanoon

Valtionavustuksella tukea laatustrategian toimeenpanoon LAATUA LAIVALLA Miten edistämme toiminnan vaikuttavuutta? ammatillisen koulutuksen laatuseminaari 22.-24.8.2012, laatuverkosto Valtionavustuksella tukea laatustrategian toimeenpanoon Opetusneuvos Leena

Lisätiedot

Tiivistetty hankekuvaus osahanke. Partnerin laadunhallinnan hyvät käytänteet. Osahankkeen kehittämistavoite ja tulokset 1 (5)

Tiivistetty hankekuvaus osahanke. Partnerin laadunhallinnan hyvät käytänteet. Osahankkeen kehittämistavoite ja tulokset 1 (5) 1 (5) Kirkkopalvelut ry/ Koulutuskeskus Agricola Hankkeen partnerin yhteystiedot Huvilakatu 31 76130 Pieksämäki Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella

Lisätiedot

Yli-Olli Heikki kuntayhtymän johtaja

Yli-Olli Heikki kuntayhtymän johtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Ammattikoulutuksen kansainvälistyminen

Lisätiedot

TOIMIVAN LAADUNHALLINTAA JA LAADUN JATKUVAA PARANTAMISTA TUKEVAN JÄRJESTELMÄN KRITEERISTÖ

TOIMIVAN LAADUNHALLINTAA JA LAADUN JATKUVAA PARANTAMISTA TUKEVAN JÄRJESTELMÄN KRITEERISTÖ TOIMIVAN LAADUNHALLINTAA JA LAADUN JATKUVAA PARANTAMISTA TUKEVAN JÄRJESTELMÄN KRITEERISTÖ Paasitorni 17.12.2013 Opetusneuvos Anu Räisänen AMMATILLISEN KOULUTUKSEN LAATUTYÖRYHMÄ 2012 (1) 1 Koulutuksen järjestäjien

Lisätiedot

HAKEMUS 12.3.2013. Pohjois-karjalan koulutuskuntayhtymän kehittämisasiakirjassa vuosille 2012-2015:

HAKEMUS 12.3.2013. Pohjois-karjalan koulutuskuntayhtymän kehittämisasiakirjassa vuosille 2012-2015: Opetushallitus LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN Painopiste 1. Vaihtoehtoiset tavat suorittaa ammatillinen perustutkinto yhdistämällä oppilaitoksessa, työpajassa ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä oppisopimuskoulutusta

Lisätiedot

suomi Organisaation puhelin * +358 10 395 9000 Organisaation sähköpostiosoite kirjaamo@ekami.fi Omistajatyyppi * kuntayhtymä Yritysmuoto

suomi Organisaation puhelin * +358 10 395 9000 Organisaation sähköpostiosoite kirjaamo@ekami.fi Omistajatyyppi * kuntayhtymä Yritysmuoto Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Leena Koski

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Leena Koski Ammatillisen koulutuksen kansallisen laatuverkoston tapaaminen 31.10.2013 klo 10.00 15.15, Amiedu klo 13.00 14.30 Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Opetusneuvos Opetushallitus

Lisätiedot

Kaivannais- ja energiateollisuuden TYKE-hanke Kai Ollila

Kaivannais- ja energiateollisuuden TYKE-hanke Kai Ollila Kaivannais- ja energiateollisuuden TYKE-hanke 2012 16.5.2013 Kai Ollila Mitä on TYKE-toiminta? Toiminnalla tarkoitetaan yrityksille ja julkisyhteisöille, erityisesti pienyrityksille tarjottavia osaamisen

Lisätiedot

LARK alkutilannekartoitus

LARK alkutilannekartoitus 1 LARK alkutilannekartoitus 1 Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena Suunnittelu Koulutuksen järjestäjällä on dokumentoitu toimintajärjestelmä, jonka avulla se suunnittelee ja ohjaa toimintaansa kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Laatujärjestelmien arviointikriteeristön pilotointi Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä keväällä 14

Laatujärjestelmien arviointikriteeristön pilotointi Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä keväällä 14 Laatujärjestelmien arviointikriteeristön pilotointi Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä keväällä 14 Hanna Rajala, suunnittelupäällikkö Jyväskylän koulutuskuntayhtymä hanna.rajala@jao.fi 040 341 6175 AMKE

Lisätiedot

Makkonen Keijo Yhtymäjohtaja

Makkonen Keijo Yhtymäjohtaja Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki OPH Selvityslomake erityisavustus Hankeryhmä > selvitys valtionavustuksen käytöstä Koulutustaso * Ammatillinen koulutus Hakuryhmä * Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Luottamushenkilöiden koulutus- ja perehdytysohjelma Rovaniemen kaupunki 11.4.2013 Omistajat - koko Lapin asialla Organisaation tehtävät

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus

Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus Ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuositus Kestävä kehitys osana oppilaitosten laadunhallintaa seminaari Mika Tammilehto opetusministeriö 1.11.2007 Laatu avaintekijä koulutuksessa? Koulutuksen laadun

Lisätiedot

Laatutyö nousuun Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä. PL 119 37601 Valkeakoski

Laatutyö nousuun Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä. PL 119 37601 Valkeakoski 1 (7) Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä n yhteystiedot Juuso Hyvärinen juuso.hyvarinen@vsky.fi puh. 044 906 0320 PL 119 37601 Valkeakoski Toiminnan vakiintuneisuus, esim. vuosikello. Laadunhallinnan

Lisätiedot

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen - sähköposti niina.patrikainen@kpedu.fi - puhelin 044 725 0019

8.2.2012. Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen - sähköposti niina.patrikainen@kpedu.fi - puhelin 044 725 0019 Toimintasuunnitelma 1 (8) LAMPPU-hankkeen partnerin tarkennettu toimintasuunnitelmat Yhteistyökumppanin tiedot Koulutuksen järjestäjä: Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä Yhteyshenkilö - nimi Niina Patrikainen

Lisätiedot

Projektinhallinta. Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010. Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen

Projektinhallinta. Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010. Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen Projektinhallinta Kielten POP-hankkeiden koordinaattoritapaaminen 5.5.2010 Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Ulla Pehrsson ja Johanna Heimonen Mitä, missä, milloin ja vielä miten, paljonko, kenelle,

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatutyöryhmä työskentelee

Ammatillisen koulutuksen laatutyöryhmä työskentelee Ammatillisen koulutuksen laatutyöryhmä työskentelee Laatuverkoston tapaaminen 31.10.2013 Opetusneuvos Tarja Riihimäki Laatutyöryhmä työskentelee Ehdotus koulutuksen järjestäjien laadunhallintajärjestelmien

Lisätiedot

kehitysjohtaja suunnittelija (hankkeen koord.) suunnittelija suunnittelija. Hankkeen koordinaattori avasi tapaamisen.

kehitysjohtaja suunnittelija (hankkeen koord.) suunnittelija suunnittelija. Hankkeen koordinaattori avasi tapaamisen. Muistio 8 / 2012 1 (5) Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) 7. verkostotapaaminen Aika Maantai 17.12.2012 klo 12:30 13:50 Paikka Verkko (ilinc) Osallistujat Jokilaaksojen Kainuun maakuntakuntayhtymä

Lisätiedot

Toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa kehittämistä tukevan järjestelmän kriteerit ja arviointi

Toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa kehittämistä tukevan järjestelmän kriteerit ja arviointi Ajankohtaista laadunhallinnasta Toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa kehittämistä tukevan järjestelmän kriteerit ja arviointi Johtaja Mika Tammilehto Lähtökohtia Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Kriteeristön esittely

Kriteeristön esittely Laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin aikataulu ja käytännön järjestelyt Kriteeristön esittely Sari Mikkola Koulutuskeskus Salpaus Laadunhallintajärjestelmien itsearviointi 2015 Lähtökohta Itsearviointi

Lisätiedot

Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjät

Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjät HAKUTIEDOTE 1 (3) 15.11.2010 80/2010 Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen Taustaa Valtionavustuksen määräraha Hakukelpoisuus Säädösperusta: Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Pilotoinnin toteutus ja palautteen hankinta

Pilotoinnin toteutus ja palautteen hankinta Pilotoinnin perehdyttämispäivä - kriteeristö ja arviointiprosessi - 17.12.2013 - Pilotoinnin toteutus ja palautteen hankinta Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi www.oph.fi Pilotointiin osallistuvien koulutuksen

Lisätiedot

Laatutyö nousuun Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä

Laatutyö nousuun Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä Tilannekatsaus 1 (6) Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä Partnerin (osahanke) toiminta ja Olemassa olevan laadunhallintajärjestelmän saattaminen sähköisen toimintajärjestelmän muotoon ottaen huomioon

Lisätiedot

Keskustelu ja kuulemistilaisuus:

Keskustelu ja kuulemistilaisuus: Keskustelu ja kuulemistilaisuus: Ammatillisen koulutuksen järjestäjien laadunhallintajärjestelmien kriteerit Johtaja Mika Tammilehto Lähtökohtia Ammatillisen koulutuksen tasalaatuisuuden varmistaminen

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Leena Koski

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Leena Koski Ammatillisen koulutuksen kansallisen laatuverkoston tapaaminen 14.5.2013 klo 12.30 14.00 Joensuu Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Opetusneuvos Opetushallitus Email:leena.koski@oph.fi

Lisätiedot

DigiOpit - verraten hyvää. Etelä-Savon Koulutus Oy Y-TUNNUS: 2249317-6 Etelä-Savon ammattiopisto OPPILAITOSTUNNUS: 10681 OMISTAJATYYPPI: 21

DigiOpit - verraten hyvää. Etelä-Savon Koulutus Oy Y-TUNNUS: 2249317-6 Etelä-Savon ammattiopisto OPPILAITOSTUNNUS: 10681 OMISTAJATYYPPI: 21 DigiOpit - verraten hyvää Etelä-Savon Koulutus Oy Y-TUNNUS: 2249317-6 Etelä-Savon ammattiopisto OPPILAITOSTUNNUS: 10681 OMISTAJATYYPPI: 21 Laura Kuismala laura.kuismala@esedu.fi p. 0503453412 Etelä-Savon

Lisätiedot

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

) Paikalla asiakohdat 4-8. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Muistio 4 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 13.11.2013 klo 12:00 13:40 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen

Lisätiedot

Kestävä kehitys osana oppilaitosten laadunhallintaa KOMMETTIPUHEENVUORO. Opetusneuvos Leena Koski. Osaamisen ja sivistyksen asialla

Kestävä kehitys osana oppilaitosten laadunhallintaa KOMMETTIPUHEENVUORO. Opetusneuvos Leena Koski. Osaamisen ja sivistyksen asialla Kestävä kehitys osana oppilaitosten laadunhallintaa KOMMETTIPUHEENVUORO Opetusneuvos Leena Koski LAADUNHALLINTASUOSITUKSEN TAVOITTEET (luonnos) Tehtävänä on tukea koulutuksen järjestäjiä koulutuksen laadunhallinnan

Lisätiedot

Palat kohdalleen Toiminnan ja laatutyön kehittäminen Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä ammatillisen koulutuksen laatustrategian toimeenpanoksi

Palat kohdalleen Toiminnan ja laatutyön kehittäminen Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä ammatillisen koulutuksen laatustrategian toimeenpanoksi Palat kohdalleen Toiminnan ja laatutyön kehittäminen Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä ammatillisen koulutuksen laatustrategian toimeenpanoksi Laatua laivalla laatuseminaari 23.8.2012 suunnittelija ja

Lisätiedot

Prosessien hallinta ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuosituksessa ja eurooppalaisessa viitekehyksessä

Prosessien hallinta ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuosituksessa ja eurooppalaisessa viitekehyksessä Prosessien hallinta ammatillisessa koulutuksessa, 21.-22.4.2010 klo 9.45-10.15, Opetushallitus Prosessien hallinta ammatillisen koulutuksen laadunhallintasuosituksessa ja eurooppalaisessa viitekehyksessä

Lisätiedot

KOULUTUSKOKEILUJEN KOORDINOINTI

KOULUTUSKOKEILUJEN KOORDINOINTI KOULUTUSKOKEILUJEN KOORDINOINTI Marja Veikkola, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) 26.9.2014 Sivu 1 Opetushallitus on myöntänyt valtionavustuksen Osekkille sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan sekä

Lisätiedot

Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta

Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Alueellisen laatuverkoston LAMPPU2015 ensimmäinen tapaaminen 15.2.2013 Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Opetusneuvos Opetushallitus Email:leena.koski@oph.fi Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan teemapaja kooste ryhmätöistä

Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan teemapaja kooste ryhmätöistä Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan teemapaja kooste ryhmätöistä Miten kehittämishankkeiden vaikutuksia ja vaikuttavuutta voitaisiin parantaa? Miten kehittämishankkeiden vaikutuksia ja vaikuttavuutta

Lisätiedot

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeiden aloitustilaisuus Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi www.oph.fi Hankkeen vaikuttavuuden

Lisätiedot

Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke

Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke 18.6.2010 Hannu Simi, Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä Valtakunnallinen Koulutuksen

Lisätiedot

Omistajatyyppi Kunta. Asema/titteli Sivistysjohtaja

Omistajatyyppi Kunta. Asema/titteli Sivistysjohtaja Raportointilomake OPH Selvityslomake erityisavustus Yleissivistävä koulutus Kerhotoiminnan kehittäminen Hakijaorganisaation nimi Loimaan kaupunki Postiosoite Kauppalankatu 3, PL 9 Postinumero ja toimipaikka

Lisätiedot

TOPHOPS-OPSO hankkeen toteuttajakohtainen toimintasuunnitelma / Kanneljärven Opisto

TOPHOPS-OPSO hankkeen toteuttajakohtainen toimintasuunnitelma / Kanneljärven Opisto TOPHOPS-OPSO hankkeen toteuttajakohtainen toimintasuunnitelma / Kanneljärven Opisto Hankkeen nimi: TOPSHOPS-OPSO Hankeaika: Vuoden 2016 loppuun Toimijat: Kanneljärven Opisto, Lohjan Nuorisopalvelut, Vantaan

Lisätiedot

Toimivaa laadunhallintaa ammatilliseen koulutukseen

Toimivaa laadunhallintaa ammatilliseen koulutukseen Toimivaa laadunhallintaa ammatilliseen koulutukseen Keskustelu- ja kuulemistilaisuus 11.2.2013 Johtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen laatustrategian toteuttaminen Koulutuksen ja tutkimuksen

Lisätiedot

Laatusampo 2 - hankkeen käytänteitä. Laatuseminaari 7.12.2015

Laatusampo 2 - hankkeen käytänteitä. Laatuseminaari 7.12.2015 Laatusampo 2 - hankkeen käytänteitä Laatuseminaari 7.12.2015 Hankeverkosto Sammosta ammennetaan Hankkeen tavoitteet Kehittää toimintamalleja ja tietovarastoja, joilla vahvistetaan johdon roolia ja osallistumista

Lisätiedot

Miten kehittämishankkeiden hyvät käytännöt siirtyvät arjen toimintaan? Sirkka Hulkkonen

Miten kehittämishankkeiden hyvät käytännöt siirtyvät arjen toimintaan? Sirkka Hulkkonen Miten kehittämishankkeiden hyvät käytännöt siirtyvät arjen toimintaan? 25.3.2010 Sirkka Hulkkonen Vaikuttavuus alkaa ideasta Mihin hanke perustuu? Onko taustalla Teknologian kehittyminen Rakenteiden muuttuminen

Lisätiedot

Ajankohtaista ammattikoulutuksen laadunhallinnasta

Ajankohtaista ammattikoulutuksen laadunhallinnasta Kansallinen laatuverkosto 3-2012 Keuda 12.10. 2012 klo 9.00-15.00 Ajankohtaista ammattikoulutuksen laadunhallinnasta Opetusneuvos Opetusneuvos Opetushallitus Email: leena.koski@oph.fi KESU 85. Vahvistetaan

Lisätiedot

Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset tiedotustilaisuus

Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustukset 2014 - tiedotustilaisuus 25.2.2014 Laatustrategian toimeenpano Työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ammattiosaamisen näytöt Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhankkeet

Lisätiedot

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen

Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen Läpäisyn tehostamisohjelman työseminaari Tallink Silja Line 6.5.2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus - yksikön päällikkö, opetusneuvos

Lisätiedot

Eturivin taitajia Strategia Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto

Eturivin taitajia Strategia Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto Eturivin taitajia Strategia 2015-2017 Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto Eturivin taitajia Opiskelijan parhaaksi Työelämän parhaaksi Laadukasta koulutusta, joustavasti ja uudistuen Osaava,

Lisätiedot

0530 Helsinki KEHITTÄMISEEN VUONNA 2009

0530 Helsinki KEHITTÄMISEEN VUONNA 2009 Vastaanottaja: Opetushallitus HAKEMUS Hakaniemenranta 6 OPPIMISYMPÄRISTÖJEN 0530 Helsinki KEHITTÄMISEEN VUONNA 2009 Hakijana toimivan koulutuksen järjestäjän/ylläpitäjän tiedot Koulutuksen järjestäjän

Lisätiedot

TurvaPeda-hankkeen toteuttamiseen liittyviä asioita ja ohjeistuksia. 23.8.2012, Kuopio

TurvaPeda-hankkeen toteuttamiseen liittyviä asioita ja ohjeistuksia. 23.8.2012, Kuopio TurvaPeda-hankkeen toteuttamiseen liittyviä asioita ja ohjeistuksia 23.8.2012, Kuopio Yleistä valtionavustus käytetään hankesuunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin ei saa käyttää organisaation oman perustoiminnan

Lisätiedot

DigiOpit - verraten hyvää. Lahden diakonian instituutti Anne-Maria Karjalainen aikuiskoulutusvastaava anne-maria.karjalainen@dila.

DigiOpit - verraten hyvää. Lahden diakonian instituutti Anne-Maria Karjalainen aikuiskoulutusvastaava anne-maria.karjalainen@dila. DigiOpit - verraten hyvää Lahden diakonian instituutti Anne-Maria Karjalainen aikuiskoulutusvastaava anne-maria.karjalainen@dila.fi 044-713 2323 Lahden diakonian instituutti on ammattioppilaitos keskellä

Lisätiedot

Kestävä kehitys osana koulutuksen järjestäjän laadunhallintaa - Johdantopuheenvuoro, itsearvioinnin tulokset Opetusneuvos Leena Koski.

Kestävä kehitys osana koulutuksen järjestäjän laadunhallintaa - Johdantopuheenvuoro, itsearvioinnin tulokset Opetusneuvos Leena Koski. Ammatillisen koulutuksen laatuverkoston tapaaminen 1-2015, 4.11. Saimaan ammattiopisto Sampo Kestävä kehitys osana koulutuksen järjestäjän laadunhallintaa - Johdantopuheenvuoro, itsearvioinnin tulokset

Lisätiedot

Erityisteema: Koulutuksen läpäisyn edistäminen ja keskeyttämisen vähentäminen

Erityisteema: Koulutuksen läpäisyn edistäminen ja keskeyttämisen vähentäminen Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2014 Erityisteema: Koulutuksen läpäisyn edistäminen ja keskeyttämisen vähentäminen Opetusneuvos Tarja Riihimäki Opetusministeriö Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto

Lisätiedot

Kestävän kehityksen strategia

Kestävän kehityksen strategia Kestävän kehityksen strategia Yhtymähallitus xx.xx.2012 Sisällysluettelo 1. Kestävä kehitys... 1 2. Oppilaitosten ympäristösertifiointi... 1 3. Kestävä kehitys Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymässä...

Lisätiedot

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA 02 04 05 06 08 09 12 Visio, tehtävä ja toiminta-ajatus Palvelulupaukset Strategiset tavoitteet Karvin tuloskortti

Lisätiedot

Arvioinnilla luottamusta

Arvioinnilla luottamusta Arvioinnilla luottamusta Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen laadunhallinta- ja itsearviointikäytänteet Elina Harjunen, Risto Hietala, Laura Lepola, Anu Räisänen ja Aila Korpi Pohjois-Suomen AVI-alueen

Lisätiedot

- Jotta liikkuisimme enemmän - Latua3!- info. Laadunhallinnan toimeenpano urheiluopistojen arkeen

- Jotta liikkuisimme enemmän - Latua3!- info. Laadunhallinnan toimeenpano urheiluopistojen arkeen - Jotta liikkuisimme enemmän - Latua3!- info Laadunhallinnan toimeenpano urheiluopistojen arkeen 20.1.2017 Latua 3! pähkinän kuoressa Tiivistetyn hankekuvauksen pohjalta Tavoite1. Auditointiosaamisen jalkautus

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

Laatua ja vaikuttavuutta yhdessä kehittäen ja tehden! - Ammatillisen erityisopetuksen laadun ja vaikuttavuuden arviointi

Laatua ja vaikuttavuutta yhdessä kehittäen ja tehden! - Ammatillisen erityisopetuksen laadun ja vaikuttavuuden arviointi Laatua ja vaikuttavuutta yhdessä kehittäen ja tehden! - Ammatillisen erityisopetuksen laadun ja vaikuttavuuden arviointi Marjut Huttunen Erityisopetuksen kehittämispäivät 23.-24.4.2014, Rinnakkaisseminaari

Lisätiedot

Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus

Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus Myötätuulessa-laivaseminaari, 20.3.2012 Mika Saarinen, yksikön päällikkö, Ammatillinen koulutus, CIMO Ammatillisen koulutuksen kansainvälisyys uudessa KESUssa

Lisätiedot

Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet. LAPPIA / Mika Leinonen. LAMPPU2015-hanke

Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet. LAPPIA / Mika Leinonen. LAMPPU2015-hanke Tilannekatsaus 1 (5) Teema 3: Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet Koulutuksen järjestäjän toiminta- tai laatujärjestelmä on rakennettu huomioiden työelämän ja kumppaneiden kanssa tehtävät erilaiset yhteistyömuodot.

Lisätiedot

OPETUSTOIMEN HENKILÖSTÖKOULUTUS 2011

OPETUSTOIMEN HENKILÖSTÖKOULUTUS 2011 OPETUSTOIMEN HENKILÖSTÖKOULUTUS 2011 Krisse Sulonen ja Minna Taivassalo-Salkosuo Opetustoimen henkilöstön osaamisen kehittäminen -yksikkö Opetushallitus RAHOITUSKEHYKSET 2011 RAHOITUSALUE VASTUUVIRANOMAINEN

Lisätiedot

Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi. Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013

Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi. Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013 Hankehallinnan perusteet: strategia, laatu ja kehittäminen, talous ja raportointi Kiti Lindén, Yyteri 6.9.2013 Ohjelmarunko Hankestrategia Hankehakemus Hyvä muistaa hankkeen aikana Hankkeen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Katsaus vuoden 2013 valtionavustushankkeiden tuloksiin ja vaikuttavuuteen

Katsaus vuoden 2013 valtionavustushankkeiden tuloksiin ja vaikuttavuuteen Opetushallituksen (OKM) rahoittamien Katsaus vuoden 2013 valtionavustushankkeiden tuloksiin ja vaikuttavuuteen Opetusneuvos Leena Koski Selvitys tuloksista ja vaikuttavuudesta Selvitys liittyy Opetushallituksen

Lisätiedot

Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on.

Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on. Helsingin maalariammattikoulu n yhteystiedot Kornetintie 2b 00380 HELSINKI Kerrotaan lyhyesti, millaisia laadunhallinnan hyviä käytänteitä hankkeen partneriosapuolella on. mitattavissa oleva tulos, jonka

Lisätiedot

LAADUNHALLINNAN VUOSISUUNNITELMA 2017

LAADUNHALLINNAN VUOSISUUNNITELMA 2017 LAADUNHALLINNAN VUOSISUUNNITELMA 2017 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Laadunohjausryhmä hyväksynyt 19.1.2017 J Y V Ä S K Y LÄ N Y LI O PI S T O 26.1.2017 YLEISTÄ Jyväskylän yliopiston laadunhallinta määritellään

Lisätiedot

Kriteerien yleisesittely ja itsearvioinnin toteutus

Kriteerien yleisesittely ja itsearvioinnin toteutus Perehdytystilaisuus -toimivan laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukevan järjestelmän itsearviointi Vaasa 31.10.2014 Kriteerien yleisesittely ja itsearvioinnin toteutus Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi

Lisätiedot

Pop & Jazz Konservatorion laadunhallintajärjestelmä. Janne Murto

Pop & Jazz Konservatorion laadunhallintajärjestelmä. Janne Murto Pop & Jazz Konservatorion laadunhallintajärjestelmä Janne Murto 19.9.2017 1. Viranomaisten vaatimukset Koulutuksen järjestäjillä on oltava toimiva laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukeva

Lisätiedot

Laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin rooli ammatillisen koulutuksen rakenteellisessa kehittämisessä

Laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin rooli ammatillisen koulutuksen rakenteellisessa kehittämisessä Laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin rooli ammatillisen koulutuksen rakenteellisessa kehittämisessä Laatustrategian toteuttaminen: Laadunhallintajärjestelmien itsearviointi vuonna 2015 Opetusneuvos

Lisätiedot

AMEO-strategia

AMEO-strategia AMEO-strategia 2022 9.10.2018 AMEOn missio ja visio AMEO-missio Ammatillisen erityisopetuksen tulevaisuuden rakentaja AMEO-visio Kaikille yhdenvertainen, saavutettava ja osallistava ammatillinen koulutus

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Informaatiotilaisuus 5.3.2018, OPH Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2018 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Leena Koski Opetusneuvos Leena.koski@oph.fi Laatupalkinnon tavoitteet

Lisätiedot

EFQM kansalaisopiston kehittämisessä

EFQM kansalaisopiston kehittämisessä OSAAVAT KÄDET LUOVAT MAAILMOJA. EFQM kansalaisopiston kehittämisessä Kansalaisopistojen laatuseminaari 25.11.2011 Tampere Outi Itäluoma/Petäjä-opisto EFQM (European Foundation for Quality Management) Opiston

Lisätiedot

AUTA-hankkeen projektiryhmän digituen toimintamalliehdotus. JUHTA Katja Väänänen / AUTA-hanke sihteeristö

AUTA-hankkeen projektiryhmän digituen toimintamalliehdotus. JUHTA Katja Väänänen / AUTA-hanke sihteeristö AUTA-hankkeen projektiryhmän digituen toimintamalliehdotus JUHTA 31.1.2018 Katja Väänänen / AUTA-hanke sihteeristö Ehdotus digituen malliksi DIGITUEN TOIMIJAT DIGITUEN MUODOT TUEN TARVE Kaikilla ei ole

Lisätiedot

Ajankohtaista näyttötutkinnoista. Markku Kokkonen Maaliskuu 2011

Ajankohtaista näyttötutkinnoista. Markku Kokkonen Maaliskuu 2011 Ajankohtaista näyttötutkinnoista Markku Kokkonen Maaliskuu 2011 www.oph.fi/nayttotutkinnot Tutkintotoimikunnat 1.8.2010-31.7.2013 toimikausi on käynnistynyt 152 tutkintotoimikuntaa (edellisellä kaudella

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA. Ylijohtaja Mika Tammilehto

AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA. Ylijohtaja Mika Tammilehto AJANKOHTAISTA AMMATILLISESTA KOULUTUKSESTA Ylijohtaja Mika Tammilehto 5.9.2018 Uusi ammatillinen koulutus 1.1.2018 alkaen TEEMOJA Ammatillisen osaamisen pilottien käynnistäminen Vuodelle 2018 vielä jakamattomien

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ravintolapalveluverkosto Oppilaitosravintoloiden johtajat, esimiehet, vastuuhenkilöt Hyvää Pataa 7.-8.6.2011 Seinäjoella www.amke.fi ja www.dynamo.amke.fi Ravintolapalveluverkosto

Lisätiedot

29.10.2014/Marjut Huttunen

29.10.2014/Marjut Huttunen Toimivaa laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukevan järjestelmän itsearviointi Luovissa kevään 2014 pilotissa - Alueellinen perehdytystilaisuus 29.10.2014 Oulu Toimivaa laadunhallintaa ja

Lisätiedot

Hyvät käytännöt laatuseminaari Kokkola, Jukka Lindroos

Hyvät käytännöt laatuseminaari Kokkola, Jukka Lindroos Kouvolan seudun ammattiopisto Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä Viisi alueellista kansanopistoa kuunteluoppilaana (jukka.lindroos@ekami.fi) 12.12.2012 1 1. Johdon

Lisätiedot

KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN. 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet?

KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN. 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet? KSAO Raimo Jalkanen (28.3.2012) 1. Hankkeen nimi JOUSTAVUUTTA OPPIMISEEN 2. Mitkä ovat hankkeen tavoitteet? Yksilöllisten oppimispolkujen kehittäminen Opiskelijan yrittäjyysvalmiuksien kehittäminen Yritysyhteistyön

Lisätiedot

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen

Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Opsodiili, nuorten oppisopimuskoulutuksen toteutusedellytysten vahvistaminen Pertti Karhunen, Esedu Hannu Fyhr, SAMIedu Juva 8.5.2015 Vedet virtaamaan - Etelä-Savon oppimisen, ohjauksen - Ja nuorisotakuun

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2017 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2017 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Informaatiotilaisuus 1.3.2017, OPH Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2017 Laatupalkintokilpailun prosessi ja hakemuksen laatiminen Leena Koski Opetusneuvos Leena.koski@oph.fi Laatupalkinnon tavoitteet

Lisätiedot

Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2014

Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2014 Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2014 TIEDOTUSTILAISUUS 25.2.2014 Ryhmä 2 Ammatillisen koulutuksen kansainvälistyminen Osaamisperusteisten tutkinnon perusteiden toimeenpano Uudistettujen

Lisätiedot