HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a 4 TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOS Kslk , Kluuvi, Makasiinipuisto, Kansalaistori, Töölönlahdenkatu, karttaruutu G3, hankenro EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee hyväksyä päivätyn Töölönlahden eteläosan asemakaavan muutosluonnoksen jatkosuunnittelun ja laadittavan asemakaavan muutosehdotuksen pohjaksi. Asemakaavaluonnos koskee 2. kaupunginosan (Kluuvi) katu-, aukio ja puistoaluetta ja maanalaista tilaa. antaa vuorovaikutusraportin mukaiset vastineet esitettyihin mielipiteisiin. Pöytäkirjanote, esityslistateksti, vuorovaikutusraportti ja muutoksenhakukielto niille mielipiteensä esittäneille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa Lisätiedot: Forssén Ilpo, projektipäällikkö, puhelin Narvi Seija, insinööri, puhelin , teknistaloudellinen suunnittelu Saransaari Leena, liikenneinsinööri, puhelin , liikennesuunnittelu LIITTEET Liite 1 Sijaintikartta Liite 2 Asemakaavan muutosluonnoksen kartta, päivätty Liite 3 Asemakaavan muutosluonnoksen selostus, päivätty (vain linkkinä) Liite 4 Havainnekuva Liite 5 Vuorovaikutusraportti Liite 6 Viranomaisten kannanotot Liite 7 Mielipidekirjeet ESITTELIJÄ Alueen sijainti Asemakaavan muutos koskee Musiikkitalon edustan, Makasiinipuiston sekä Kansalaistorin ja Eero Erkon kadun sekä osin Töölönlahdenkadun aluetta.

2 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 2 a Tiivistelmä Asemakaavan muutos mahdollistaa maanalaisten monitoimitilojen rakentamisen Töölönlahden eteläosan puisto- ja aukioalueille. Tila on osoitettu kulttuuri-, opetus-, näyttely-, kokous-, sekä ravintola- ja kahvilatoimintaa palvelevia maanalaisia rakennuksia varten. Palaneen makasiinin tilalle rakennettaviin paviljonkeihin sijoitetaan maanalaisten tilojen pysty-yhteyksiä ja toimintaa tukevia yleisötiloja. Tavoitteena on lisätä toimintaa ja elävyyttä keskustassa joukkoliikenteellä hyvin saavutettavalla ja keskeisellä alueella. Tavoitteena on samalla muodostaa Eduskuntatalon edustalle arkkitehtonisesti omaleimainen ja korkeatasoinen kokonaisuus. Kaavaluonnos perustuu Töölönlahden asemakaavan kaupunkirakenteelliseen perusjäsentelyyn ja kaupunkikuvalliseen hahmoon. Puistoalueelle ja Kansalaistorin jatkeelle muodostetaan luiskamainen kävelykatu, joka on melulta ja tuulelta suojassa olevaa julkista tilaa. Samalla Töölönlahden asemakaavan tavoite viuhkamaisesta avautumisesta Töölönlahdelle säilytetään. Huoltoliikenne järjestetään maanalaisesti ja pysäköintipaikat (75 ap) sijoitetaan Töölönlahden pysäköintilaitokseen. Kaupunkisuunnitteluvirasto on teettänyt luonnostarkastelun Sanaksenaho arkkitehdit Oy:llä yliopistotoimintojen (esim. Aaltoyliopisto tai taideyliopistot) sijoittamiseksi alueelle. Töölönlahden eteläosaan muodostuu toiminnallinen tilakokonaisuus, jonka kerrosala on yhteensä n k-m 2. Maanalaisen tilan rakennusoikeus on k-m 2, paviljonkipuiston k-m 2 ja viereisen kaava-alueen ulkopuolella olevan keskustakirjastolle varatun korttelin k-m 2. Muutosalueen pinta-ala on 2,7 ha. Maanalaisen rakennusalan laajuus on n m 2. Lähtökohdat Kaavoitustyö on käynnistetty kaupungin aloitteesta. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja SRV Viitoset Oy teettivät v tarkastelun maanalaisen monitoimitilan sijoittamisesta Musiikkitalon ja korttelin 2014 väliseen maanalaiseen tilaan (n k-m 2 ). Suunnitelmaluonnoksen laativat Sanaksenaho arkkitehdit Oy ja insinööritoimisto Aaro Kohonen Oy ( ). Kaupunkisuunnitteluvirasto teetti v alueesta luonnokset, joissa tarkasteltiin yliopistotoimintojen (Aalto-yliopisto tai taideyliopistot)

3 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 3 a sijoittamista alueelle (Sanaksenaho arkkitehdit Oy, ). Kaavoitustilanne Töölönlahden asemakaavassa vuodelta 2002 alue on osoitettu puistoksi, aukiotiloiksi ja yleisen jalankulun väyliksi sekä kaduksi. Asemakaavassa on suojeltavan rakennuksen rakennusala tulipalossa sittemmin tuhoutuneelle makasiinille sekä ohjeelliset kahden uuden makasiinirakennuksen alat (yhteensä k-m 2 ). Alueen eteläosan Kansalaistorin alla on varaus maanalaiselle liikennetunnelille (Keskustatunneli). Kansalaistorin kautta on huoltoajoyhteys Kiasman lastaustiloihin sekä Postikadun alaiseen postin lastaustilaan. Yleiskaava 2002:ssa alue on merkitty keskustatoimintojen alueeksi ja pohjoisosaltaan kaupunkipuistoksi. Alue on myös osa kävelykeskustaa. Kamppi Töölönlahden osayleiskaavassa vuodelta 1991 aluetta koski yma-merkintä, jonka mukaan torin tai puiston alle voidaan sijoittaa julkisen palvelun tiloja. Muut suunnitelmat ja päätökset Maanomistus Alueen yleiskuvaus Helsingin kaupunginjohtaja päätti johtajistokäsittelyssä kehottaa kaupunginkirjastoa viemään keskustakirjastohankeen hankesuunnittelua eteenpäin siten, että kirjasto suunnitellaan Töölönlahden kortteliin Samalla kaupunginjohtaja kehotti kaupunkisuunnitteluvirastoa ryhtymään laatimaan asemakaavan muutosta Töölönlahden eteläosaan Musiikkitalon edustan, Musiikkitalopuiston ja Makasiinipuiston alueelle ja selvittämään tässä yhteydessä maanalaisten monitoimitilojen sijoittamista alueelle. Kaupunginjohtaja kehotti rakennusvirastoa toteuttamaan Töölönlahden puiston Musiikkitalon itäpuolisen osan tässä vaiheessa tilapäisenä puistona siten, että se on valmiina Musiikkitalon valmistumiseen mennessä (v. 2011). Alue on Helsingin kaupungin omistuksessa.

4 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 4 a Asemakaavan muutosluonnoksen sisältö Alue on pääosin Musiikkitalon työmaan käytössä. Alueella on palaneen makasiinirakennuksen jäljelle jäänyt osa. Eteläisimmän osan katu- ja aukioalueet on rakennettu Kiasman ja Sanomatalon rakentamisen yhteydessä. Maanpinnan nykyinen korkeusasema on melko tasainen tasossa n Alue on täyttömaata. Täytteen alla on savea. Kallion pinta on tasolla Maaperä on osittain pilaantunutta alueen aiemman käytön jäljiltä. Orsi- ja pohjavedenpinta alueella vaihtelee tasovälillä +0,25 +1,0. Orsi- ja pohjavedenpinnan käyttäytymistä seurataan jatkuvasti lähellä sijaitsevien puupaaluperusteisten rakennusten vuoksi. Tavoitteet Tavoitteena on viihtyisä ja elävä keskustan osa. Lisärakentaminen vahvistaa Helsingin keskustan kaupunkirakennetta ja toimivuutta joukkoliikenneterminaalien välittömässä läheisyydessä. Tavoitteena on osoittaa sijoittumismahdollisuus keskustassa julkisille palveluille, yliopistotoiminnalle ja museo- ja näyttelytoiminnalle sekä näitä tukeville yksityisille kumppanuustiloille. Arkkitehtonisena tavoitteena on Töölönlahden asemakaavan kaupunkirakenteen mukaisesti muodostaa Eduskuntataloa ja Musiikkitaloa vastapäätä olevalle alueelle paikan arvon mukainen arkkitehtoninen kokonaisuus, joka muodostuu puistoista ja julkisista tiloista, puistojen alla olevista rakennusaloista, niiden väliin tulevasta luiskamaisesta kävelykadusta sekä aluetta rajaavasta korttelista Tavoitteena on lisätä puistoalueelle ja Kansalaistorin jatkeelle melulta ja tuulelta suojassa olevaa julkista tilaa ja kohtaamispaikkoja. Samalla Töölönlahden asemakaavan tavoite viuhkamaisesta avautumisesta Töölönlahdelle säilytetään Tavoitteena on toteuttaa turvallinen maanalainen monitoimitila vaativissa pohjaolosuhteissa. Pohjavesien tason säilyttämisestä nykyisellään on tekeillä konsulttityönä pohjaveden virtausmalli. Maanalainen monitoimitila (yma)

5 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 5 a Töölönlahden eteläosan Musiikkitalon puiston, Makasiinipuiston ja Kansalaistorin alle suunnitellaan maanalaista monitoimitilaa, jossa on tiloja neljässä kerroksessa ja jonka laajuus on k-m 2. Tilat ryhmittyvät valokatteiden alla olevien talvipuutarhojen ympärille sekä keskeisen luiskakävelykadun ympärille. Maanalainen tila on osoitettu kulttuuri-, opetus-, näyttely-, kokous-, sekä ravintola- ja kahvila toimintaa palvelevia maanalaisia rakennuksia varten. Kulku rakennukseen on sen keskelle rakennettavan luiskamaisen alas laskevan kävelykadun kautta. Tila sijoittuu Musiikkitalon ja korttelin 2014 väliin. Maanalainen tila voi muodostaa korttelin 2014 kanssa toiminnallisen kokonaisuuden. Tiloista voi olla yhteydet viereisille korttelialueille. Sisäänkäyntejä sekä pysty-yhteyksiä sijoitetaan lisäksi Musiikkitalon edustan kanavapuiston alueelle sekä Makasiinipuiston paviljonkirakennusalojen yhteyteen. Luiskamainen kävelykatu Kiasman ja Sanomatalon välistä alkavan jalankulkuakselin jatkeella on luiskamainen esteetön kävelykatu, jonka eri tasoilta on suorat sisäänkäynnit monitoimitilaan. Alimpaan kohtaan tasolle -9.5 muodostuu aukiotila, joka on suojassa melulta ja tuulelta. Tilat saavat luonnonvaloa jalankulkukatutilaan avautuvien ikkunoiden kautta. Tila vastaa matalien rakennusten rajaamaa leveää katua. Töölönlahdenkadun puoleisessa päässä etelään päin avautuvat julkiset portaat muodostavat mikroilmastollisesti edullisen ja suojaisan oleskelupaikan. Musiikkitalon puisto ja Makasiinipuisto Musiikkitalonpuistoon vesiaiheen yhteyteen sijoitetaan lasikatteet, jotka valaisevat alla olevat sisäpihat ja niihin avautuvat tilat. Vesiaihetta reunustaa oleskelupuistovyöhyke. Makasiinien raunio on tarkoitus purkaa ja Makasiinipuiston paviljonkirakennusten alat ryhmitellään uudelleen. Makasiinipuistoon voidaan rakentaa uusia paviljonkeja yhteensä n k-m 2. Näihin sijoittuu toiminnallista kokonaisuutta tukevia yleisö-, kahvila- ja infotiloja sekä pysty-yhteyksiä maanalaisiin tiloihin. Makasiinien korkeus voi vaihdella ja yksi niistä voi olla kaupunkikuvalliselta ilmeeltään tornimainen. Makasiinipuiston paviljonkien lomaan ja korttelin 2014 edustalle muodostuu edulliseen ilmansuuntaan avautuvia suojaisia oleskelutiloja

6 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 6 a Kansalaistori ja sisäänkäyntialueita. Puiston alla oleva tilan katto on pääosin 1 2 metriä maanpintaa alempana, jotta istutuksille ja kunnallistekniikan järjestelyille jää tarvittava tila. Puiston ja siihen liittyvien julkisten tilojen kautta on linjattu jalankulku- ja polkupyöräreitit. Kaikille ihmisille helppokulkuinen ja esteetön jalankulkuympäristö on otettu kaavatyössä huomioon. Pyöräparkkien sijainnit ratkaistaan jatkosuunnittelussa. Alueen eteläosassa oleva Kansalaistori muodostaa keskeisen julkisen tilan ja alueelle saapumisen vilkkaan solmukohdan. Sen kautta on yhteys Musiikkitalon viherkannen kautta Töölön suuntaan, Musiikkitalon edustan kautta Finlandia-talon edustalle ja Hesperianpuistoon sekä korttelin 2014 edustan kautta Töölönlahden puistoalueelle. Satamaratakuiluun rakennetaan jalankulun ja pyöräilyn väylää "Baanaa". Sen jatkamista Kansalaistorin kautta Kaisaniemenpuiston suuntaan ratapihan ali selvitetään parhaillaan. Liikenne Töölönlahdenkatu on paikallinen kokoojakatu. Alueen eteläosassa on voimassa olevassa Töölönlahden asemakaavassa Keskustatunnelin tilavaraus, joka rajautuu monitoimitilaan. Monitoimitilan huoltoliikenne järjestetään Töölönlahdenkadun alaisen Musiikkitalon huoltoajoyhteyden jatkeelta Vieressä olevat rautatieasema, metroasema ja joukkoliikenteen terminaalit palvelevat aluetta samoin Mannerheimintien, Postikadun ja Kaivokadun joukkoliikenteen linjat. Saattoliikenteelle varataan tilaa Eero Erkon kadun alusta Sanomatalon ja korttelin 2014 välistä sekä Töölönlahdenkadun varresta. Elielin ja Töölönlahden pysäköintilaitokset palvelevat alueen käyttäjiä ja vierailijoita. Nykyinen ajoyhteys Kansalaistorin kautta Postikadun alaisiin pysäköintitiloihin poistetaan asemakaavasta, koska ajo torin kautta pysäköintitiloihin haittaa vilkasta risteävää jalankulua ja pyöräilyä alueella. Yhteys ei ole välttämätön, koska pysäköintitiloihin on ajoyhteys myös Töölönlahdenkadun ajoluiskan kautta. Autopaikkamäärä on 1ap/500 kulttuuri-, opetus-, näyttely-, kokous- ja toimistotilaa kohti sekä 1ap/200 k-m 2 ravintola-, kahvila- ja muuta

7 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 7 a Luonnonympäristö Suojelukohteet asiakaspalvelutilaa kohti (yhteensä n. 75 ap). Paikat sijoitetaan Töölönlahden pysäköintilaitokseen. Alueella ei ole luonnontilaista tai luonnonmukaista ympäristöä. Alueelle rakennetaan tilapäinen puisto Musiikkitalon avajaisiin mennessä. Alueelta avautuu avoin näkymä pohjoiseen kohti Töölönlahtea ja keskuspuistoa. Töölönlahden asemakaavassa suojeltu makasiinin osa on tuhoutunut tulipalossa. Suojelumerkintä poistetaan ja Makasiinipuistoon rakennetaan uusia paviljonkeja. Museovirasto totesi Tanssimakasiinin poikkeuslupahakemuksesta antamassaan lausunnossa mm., että "Makasiinit olivat tuhoutumiseensa saakka kulttuurihistoriallisesti arvokkaita laajana ja aktiivisena käytössä olevana rakennus- ja tilakokonaisuutena." ja että Makasiinipuiston alueelle sijoitettavan uudisrakennuksen suunnittelussa on pyrittävä kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoiseen lopputulokseen sitomatta rakennuksen mittasuhteita ja muotokieltä tuhoutuneisiin makasiineihin. Mikäli jäljellä olevat tiiliseinät säilytetään, niitä on käsiteltävä itsenäisinä raunioaiheina. Yhdyskuntatekninen huolto Kaava-alue on yhdyskuntateknisen huollon verkostojen piirissä. Maaperän rakennettavuus ja puhtaus Monitoimitila perustetaan kallioon ja se ympäröidään vesitiiviillä patoseinillä. Alueella oleva pilaantunut maaperä poistetaan ja käsitellään asianmukaisella tavalla. Vastaavaa rakennustekniikkaa on käytetty Musiikkitalon rakentamisessa. Alueella on vaativat pohjaolosuhteet ja erityisesti pohjaveden hallinta otetaan huomioon rakentamisessa. Rankkasade- ja muun turvallisuuden varmistamiseksi laaditaan tilan ja sen vaikutusalueen käyttöä koskeva riskiarvio. Maanpinnan ja rakentamisen korkeustasot

8 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 8 a Ympäristöhäiriöt Asemakaavan toteuttamisen vaikutukset Maanpinnan perustaso on Töölönlahden asemakaavan mukaisesti yleisesti n ja Makasiinipuiston alueella n Luiskamainen kävelykatu ulottuu tasoon -9.5 saakka. Alin lattiataso on pääosin n Alimmat louhintatasot ovat Alue muodostaa laajan jalankulkualueen, joka on suhteellisen etäällä katuliikenteestä. Makasiinipuiston paviljonkien lomaan muodostuu rauhallisia alueita. Luiskakävelykatu muodostaa melulta suojatun kaupunkitilan. Kaavan toteuttaminen täydentää, elävöittää ja monipuolistaa yhdyskuntarakennetta Helsingin ydinkeskustassa tärkeimpien joukkoliikenneterminaalien välittömässä läheisyydessä. Asemakaava ei vaikuta julkisen tilan pinta-alaan. Ratkaisu muuttaa aukiomaisten alueiden, puistoalueiden ja vesiaiheiden keskinäistä suhdetta. Julkisen tilan alapuolinen rakennettu alue vaikuttaa istutussyvyyksiin. Maanalaisen tilan lasikatteet sekä pysty-yhteydet näkyvät julkisessa tilassa. Luiskakävelykatu- ja aukio muodostavat tuulelta ja melulta suojassa olevan julkisen tilan. Töölönlahden eteläosan laaja patoseinäalue vaikuttaa pohjavesien virtauksiin, mikä tulee ottaa huomioon yksityiskohtaisessa alueen pohjarakennussuunnittelussa. Toteuttaminen merkitsee pilaantuneiden maa-ainesten poistamista alueelta. Kaavan toteuttamisen vaikutusten arviointia jatketaan seuraavassa suunnitteluvaiheessa. Maanalaisen hankekokonaisuuden toteutuessa puisto ja julkiset tilat suunnitellaan uudelleen. Ne voidaan perustaa vakaalle alustalle eikä erillisiä julkisten tilojen alaisia paalulaattarakenteita tarvita. Vastaavasti osa julkisen tilan pinta-alasta, kuten luiskakatu, lasikatteet ja paviljongit, tulevat hankkeen toteuttajan kustannettaviksi. Toteutus Asemakaavan muutosehdotus käsitellään kaupunginvaltuustossa arviolta v Rakentaminen voi alkaa v Koko kaava-alueen toteuttamisen on arvioitu kestävän 2 3 vuotta.

9 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 9 a Suunnittelun vaiheet ja vuorovaikutus Viranomaisyhteistyö Esitetyt mielipiteet Vireilletulosta on ilmoitettu osallisille kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston kirjeellä, jonka mukana lähetettiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma (päivätty ). Osallistuminen ja vuorovaikutus on järjestetty osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Sitä sekä asemakaavan valmisteluaineistoa, kaavan lähtökohtia ja tavoitteita esiteltiin keskustelutilaisuudessa Kaavaluonnoksen valmistelun yhteydessä on tehty viranomaisyhteistyötä talous- ja suunnittelukeskuksen, ympäristökeskuksen, rakennusviraston sekä kiinteistöviraston tonttiosaston ja geoteknisen osaston sekä pelastuslaitoksen kanssa. Kaavaluonnoksen valmisteluun liittyen on saapunut kirjeitse kaksi (2) viranomaisten kannanottoa, jotka koskivat osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. Kannanotot koskivat aiempaa laajempaa pilaantuneiden maiden poistamisen ja tarpeita ja lupamenettelyjä sekä Kansalaistorin ja puistoalueen pienenemistä, kiinteän alustan päälle rakennettavan puiston hankalaa ylläpitoa sekä luiskakadun jyrkkyyttä, varjoisuutta ja esteettömyysvaatimusta. Kaavaluonnoksen valmisteluun liittyen on saapunut kirjeitse kuusi (6) mielipidettä, jotka koskivat osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. Lisäksi suullisia mielipiteitä on esitetty keskustelutilaisuudessa ja puhelimitse. Mielipiteet koskivat Sanomatalon huoltoliikennettä, sen jalankulkureittien jatkuvuutta, kaavahankkeen epämääräisyyttä, luiskakadun ja maanalaisen rakentamisen hankaluutta, kansalaisten osallistumismahdollisuutta, keskustakirjaston tarpeettomuutta sekä makasiinin säilyttämistä ja toisaalta makasiinin purkamisen tärkeyttä. Keskustelutilaisuudessa Laiturilla oli 15 henkeä. Keskustelussa kannatettiin maanalaisen monitoimitilan rakentamista ja sen uudenlaista arkkitehtuuria. Puiston olosuhteitten heikkenemistä sekä luiskakadun jyrkkyyttä pelättiin. Makasiiniraunion osalta mielipiteet jakautuivat. Raunio haluttiin säilyttää tai täydentää moderniksi paviljongiksi. Makasiiniraunion purkamista myös kannatettiin. Saapuneet kannanotot ja mielipidekirjeet on jaettu esityslistan liitteinä.

10 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 10 a Tilastotiedot Liitteenä olevassa vuorovaikutusraportissa on esitetty laajemmin tiivistelmät kannanotoista ja esitetyistä mielipiteistä sekä vastineet näihin. Voimassa oleva asemakaava Käyttötarkoitus Pinta-ala Kerrosala Puistoalue Katu Aukiotila Yhteensä Asemakaavan muutosluonnos Käyttötarkoitus Pinta-ala Kerrosala Maanalainen monitoimitila (yma) (17877) Puistoalue Katu Aukiotila Yhteensä

TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.3.2010 Oas 931-00/10 1 (1) TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Asemakaavan muutos koskee Musiikkitalon edustan, Makasiinipuiston sekä Kansalaistorin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (7) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (7) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (7) KLUUVI, TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVALUONNOS Hankenro 1608_5, Kslk dnro 2010-379 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja asemakaavan valmisteluaineistoa

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (7) 110 Sörnäistenniemen korttelin 10587 tonttien 1-3 ja 10 asemakaavan muutosehdotus (nro 12189) (b-asia) HEL 2012-016154 T 10 03 03 Ksv 2181_6, Capellan puistotie

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 26/2010 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 23.9.2010

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 26/2010 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 23.9.2010 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 26/2010 1 344 HERMANNI, KYLÄSAARENKUJAN KORTTELIN 21676 TONTTEJA 5 JA 6 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS (NRO 11992) Kslk 2010-954 Kyläsaarenkadun pohjoispää, karttaruutu

Lisätiedot

TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVALLISET JA LIIKENTEELLISET SUUNNITTELUPERIAATTEET

TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVALLISET JA LIIKENTEELLISET SUUNNITTELUPERIAATTEET Kaupunkisuunnitteluvirasto Hankeohjelman liite H1 Keskustaprojekti Anne Karppinen Ilpo Forssén 12.5.2015 TÖÖLÖNLAHDEN ETELÄOSAN ASEMAKAAVALLISET JA LIIKENTEELLISET SUUNNITTELUPERIAATTEET Töölönlahden asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY xx.xx.2015 Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 Kaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 6 Uimarannantie 8, asemakaavaehdotus (nro 12432) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-012866 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 0576_1, karttaruutu 682499

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 29.4.2010

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 29.4.2010 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a 2 HANASAAREN YLEISTEN ALUEIDEN YLEISSUUNNITELMA Kslk Karttaruutu H3/R4, hankenro 0942 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee hyväksyä Hanasaaren yleisten

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/9 1 b 9 HEVOSSALMEN TONTIN 49124/25 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN (NRO 12041) Kslk 2009-1673, 2011-5 Rynnästie 1b, karttaruutu J3/S1, hankenumero 1089_4 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 19.5.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 19.5.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Vp/4 1 a 4 OP-POHJOLAN VALLILA-KORTTELIN LAAJENNUKSEN SUUNNITTELUKILPAILUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kslk 2011-175 Hankenumero 2981_1, karttaruutu H4 Teollisuuskatu 1a-1b,

Lisätiedot

TÖÖLÖNLAHTI FINLANDIAPUISTO RIL:n kevätkokous 19.4.2013

TÖÖLÖNLAHTI FINLANDIAPUISTO RIL:n kevätkokous 19.4.2013 TÖÖLÖNLAHTI FINLANDIAPUISTO RIL:n kevätkokous 19.4.2013 Projektinjohtaja, talous- ja suunnittelukeskus 2 Yleiskaava 2002 3 Kesä 2012 pohjoisesta Kartta v.1869, rautatie avattiin 1862 Kartta 1909 5 Kuva

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 26/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 26/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 26/2013 1 (5) 2 Munkkiniemi, Dosentintie 10 ja 12 sekä puistoalueet, asemakaavan muutosehdotus (nro 12226) (a-asia) HEL 2011-009779 T 10 03 03 Ksv 0740_20, Dosentintie 10

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) HOTELLI MARSKI, ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12355 Hankenro 0888_3 HEL 2014-000888 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja asemakaavaluonnosaineisto nähtävillä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 28/2014 1 (6) 3 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Vilhonvuorenkadun jatkeen asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi (nro 12302) (a-asia) HEL 2013-012526 T 10 03 03 Ksv

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 10 Lausunnon antaminen Kluuvin asemakaavan muutoksesta nro 12425, Asema-aukion alaiset SOK:n myymälätilat Päätös päätti, että lausunnon asiasta antoi ympäristökeskus.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 27/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 27/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 27/2014 1 (5) 1 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Jätkäsaaren Terassitalokorttelin asemakaavan muutokseksi (nro 12272) (a-asia) Pöydälle 21.10.2014 HEL 2011-006089 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Pelastuslautakunta PEK/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Pelastuslautakunta PEK/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 7 Pelastuslautakunnan lausunto Sokos Asema-aukion (Asema-aukio 2) asemakaavaehdotuksesta nro 12425, Asema-aukion alaiset SOK:n myymälätilat Lausunto antoi seuraavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0888_22 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0888_22 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1273-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0888_22 HEL 2015-009471 14.12.2016 WUORION TALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1268-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL 2014-011588 4.10.2016 LEPPÄSUONKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO. SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO. SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUUTARILA, SILTAMÄKI TONTTI 40047/22 (Pohjantähdentie 46 b) ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12073 SELOSTUS 2012:12073 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 33/2013 1 (10) 1023 Maanalaisen alueen varaaminen Kiinteistö Oy Valtakulmalle (2. kaupunginosa, Kluuvi, asema-aukio) HEL 2013-005484 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata 2.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Esityslista 37/2016 1 (7) 3 Sokos Asema-aukion (Asema-aukio 2) asemakaavaehdotus (nro 12425) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-000735 T 10 03 03 Ksv 0888_19, karttaruutu

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ Keskusta, Kauppalaispihan kortteli

JYVÄSKYLÄ Keskusta, Kauppalaispihan kortteli JYVÄSKYLÄ Keskusta, Kauppalaispihan kortteli ASEMAKAAVAN SELOSTUS, kaavatunnus 01:158 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavan otsikko: Asemakaavan muutos 1. kaupunginosan korttelin 11 tonteille

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) Puistoaluetta (muodostuu uusi tontti 31077/6)

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) Puistoaluetta (muodostuu uusi tontti 31077/6) 1 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxx PÄIVÄTTY x.x.20xx Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) Puistoaluetta (muodostuu uusi

Lisätiedot

AL 18350< (5950) 18350< (5950)

AL 18350< (5950) 18350< (5950) Lauttasaaren ostoskeskuksen asemakaavan muutosehdotus nro 12079 23.10.2012 muutokset kaupunkisuunnittelulautakunnan 29.5.2012 hyväksymään asemakaavaehdotukseen Liite 2 HEL 2013-009062 AL Merkinnät: AK

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 34/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 34/2013 1 (5) 2 Jätkäsaari, Jätkäsaarenlaituri 1, tonttien 20007/15 ja 20007/16 asemakaavan muutosehdotus (nro 12246) (a-asia) HEL 2012-014322 T 10 03 03 Ksv 0846_6, karttaruudut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 4 Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet (aasia) HEL 2013-012532 T 10 03 03 Ksv 0741_10, Pikkusuonkuja, karttaruutu G6 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 5 Alppiharjun Harjuportin asemakaavaehdotus ja sen asettaminen nähtäville (nro 12460) (a-asia) HEL 2015-007839 T 10 03 03 Ksv 0858_3, karttaruutu 675497c Päätösehdotus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (6) 75 Hotelli Välimerenkatu 18, asemakaavan (nro 12496) HEL 2017-007739 T 10 03 03 Hankenumero 0846_12 Päätös päätti hyväksyä 13.2.2018 päivätyn asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5178 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kankaanpään keskustan kulttuurikortteli ei ole toteutunut voimassa olevan asemakaavan mukaisesti. Korttelin alueella

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaavan muutos, Santtio 11, kortteli 32 sekä puisto- ja lähivirkistysalue Liite 1 1 Sijainti opaskartalla Aluerajaus Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131 Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelualue

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1252-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL 2016 004230 19.5.2016 SÄÄTALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5. YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ Diaarionumero 1285-2013 Asemakaavatunnus 2/2013 ASEMAKAAVAMUUTOS Kirstinpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.5.2013 Asemakaavamuutos laaditaan

Lisätiedot

HEL KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HEL KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1269-00/16 Hankenro 2123_6 HEL 2016-006416 24.10.2016 1 (5) KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kalasataman keskuksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10. JA 25. KAUPUNGINOSIEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS SEKÄ 10. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 44 TONTTIEN 6 JA 7 SEKÄ VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KELJO, CITYMARKET)

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12408 Hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 27.9.2016 1 (4) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Tähtitorninkatu 16 18, asemakaavan muutos (nro 12408) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi 1 HELSINKI HIGH-RISE Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu www.helsinkihighrise.fi (Beta) SUUNNITTELUOHJELMA 2 SUUNNITTELUOHJELMA Luonnos 1.12.2014 Suunnitteluvaatimukset ja -ohjeet Suunnitelmalle on alla

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (6) 196 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle, Tanssin talon tarkistettu asemakaavan muutosehdotus (nro 12492) HEL 2017-000285 T 10 03 03 Hankenumero

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

rakennusoikeutta lisätään n k-m2.

rakennusoikeutta lisätään n k-m2. HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1292-00/17 Hankenro 0953_4 HEL 2015-011261 4.4.2017 1 (5) KORTTELIN 10599 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välittömästi Kalasataman

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (6) 5 Kanavakatu 14 asemakaavaehdotus (nro 12446) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-001868 T 10 03 03 Ksv 2481_4, karttaruutu 672498 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 (7) 272 Töölönlahden eteläosan (Makasiinipuisto, Kansalaistori) puistosuunnitelman (Kluuvi) (a-asia) HEL 2017-003585 T 10 05 02 Päätös Käsittely päätti hyväksyä

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1352-00/18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL 2017-013216 11.4.2018 KORKEASAAREN VASTAANOTTORAKENNUKSET JA MUSTIKKAMAAN LEIKKIPUISTO ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) 305 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu esitys Kuninkaantammenkallion alueen asemakaavan muutokseksi (nro 12313) Ksv 0585_6, Kuninkaantammenrinne, karttaruutu

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (9) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 0790_16 HEL Asemakaavan muutos koskee:

HELSINGIN KAUPUNKI 1 (9) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 0790_16 HEL Asemakaavan muutos koskee: HELSINGIN KAUPUNKI 1 (9) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 0790_16 HEL 2017-010004 ASEMAKAAVAN SELOSTUS ASEMAKAAVAKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY x.x.20xx Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. luonnos KUTALANTIE 1, kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. luonnos KUTALANTIE 1, kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1 ASEMAKAAVAN SELOSTUS luonnos 30.11.2016 KUTALANTIE 1, 2528 15. kaupunginosa Hätilä, kortteli 86, tontti 1 ja osa puistosta Kutalantie 1 dnro YHLA 2040/2016 Päivi Saloranta tilaajajohtaja yhdyskunta-, ympäristö-

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS

HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO SELOSTUS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO SUURMETSÄ, PUISTOLA TONTIT 41274/2 JA 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN NRO 12092 SELOSTUS 2011:12092 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 13. KAUPUNGINOSAN VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Seppälän paloasema JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 (7) 149 Siltasaarenportin (Toinen linja 7 ja Siltasaarenkatu 13) asemakaavan muutosehdotus (nro 12543) ja sen asettaminen nähtäville HEL 2017-003471 T 10 03 03 Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (5) 50 Vallilanlaakson raitiotien asemakaava- ja asemakaavan muutosluonnos (sisältää liikennesuunnitelman luonnoksen) HEL 2017-009847 T 10 03 03 Hankenumero 5644_1

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 2.03 5.01 Opetustoimintaa palvelevien

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Rautatalon tontin asemakaavan muutoksen laatiminen sisältyy Raahen kaupungin kaavoitusohjelmaan 2016.

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Rautatalon tontin asemakaavan muutoksen laatiminen sisältyy Raahen kaupungin kaavoitusohjelmaan 2016. RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 234: Rautatalon tontin asemakaavan muutos 1326/10.1002.100203/2016 TELA 105 Rautatalon tontin asemakaavan muutoksen laatiminen sisältyy Raahen kaupungin kaavoitusohjelmaan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Tämä on maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma/ II (Tämä asiakirja löytyy myös internetistä osoitteesta http://www.vantaa.fi/kaupunkisuunnittelu)

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1244-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL 2015-002929 26.4.2016 KÖYDENPUNOJANKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot