23 TEKNINEN TOIMI. 260 Tekninen lautakunta. Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen. Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "23 TEKNINEN TOIMI. 260 Tekninen lautakunta. Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen. Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen"

Transkriptio

1 23 TEKNINEN TOIMI 260 Tekninen lautakunta Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen Läsnä varajäsen Niiranen Kari puheenjohtaja 7 Kainulainen Eeva Heltimoinen Jouni varapuheenjohtaja 6 Jääskeläinen Veli 1 Kontiokorpi Anniina jäsen 6 Eerikäinen Anne 1 Poutanen Jussi jäsen 4 Sopanen Risto Repo Minna jäsen 7 Parvinen Heli Rissanen Varpu jäsen 6 Ahokas Unto 1 Saikkonen Matti jäsen 6 Kontiokorpi Paavo Sinkkonen Sami Kh edustaja 7 Laukkanen Marjatta esittelijä 4 Huuskonen Vesa esittelijä 3 Määttänen Heikki pöytäkirjanpitäjä 2 Tanskanen Janne pöytäkirjanpitäjä 5 Varis Heikki asiantuntija 7 Nikulainen Anu asiantuntija 7 Tekninen lautakunta kokoontui v aikana 7 kertaa ja käsitteli 66 asiaa. Toiminta-ajatus ja tehtävät Teknisen toimen toiminta-ajatuksena on turvata kuntalaisille terveellinen ja viihtyisä elinympäristö tuottamalla ja ylläpitämällä taloudellisesti laadukkaita yhdyskuntapalveluja. Teknisen lautakunnan tehtävänä on vastata teknisen hallinnon toteuttamisesta, maankäytön suunnittelun valmistelusta, liikenne- ja yleisten alueiden hoidosta, jätehuollon toteutuksesta, kiinteistötoimesta, liikelaitoksista, palo-, pelastus- ja suojelutoimesta, yksityisteiden avustusten myöntämisestä ja kunnan toimesta tapahtuvasta rakentamisesta ja rakennuttamisesta.

2 2008 Rakennuttaminen ja kaavoitus Tilivelvollinen: Rakennuttamispäällikkö Kaavoitus Kaavoitusohjelman mukaisista hankkeista Särkisalmen asemakaavan päivitystä ja keskustaajaman eteläosan asemakaavan päivitystä ei ole pystytty käynnistämään vuonna Näiden kaavahankkeiden osalta edetään vuoden 2015 aikana. Papinniemen ranta-asemakaavoitusta ei ole käynnistetty, koska alueen tuleva käyttötarkoitus ja kehityskuva eivät ole olleet selvillä. Vuonna 2014 oli käynnissä useita merkittäviä kaavoitushankkeita samanaikaisesti. Keskustaajaman pohjoisosan luonnos oli nähtävinä ja kaavaehdotusta valmisteltiin. Kolmikannan yleiskaavan valmistelu jatkui ja kaavaehdotus oli nähtävillä. Koirniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi, kaavaluonnoksesta saatujen lausuntojen perusteella valmisteltiin kaavaehdotusta. Kaavoitushankkeet jatkuvat lähivuosina aktiivisesti. Keskeisinä kaavoitushankkeina ovat Kolmikannan ja Koirniemen alueiden kehittäminen rajanylityspaikan kansainvälistymisen tarpeita vastaavaksi sekä Parikkalan keskustaajaman eteläosan ja Särkisalmen asemakaavojen päivittämiset.

3 Liikenne Tilivelvollinen: Rakentamispäällikkö Ei merkittäviä poikkeamia talousarviosta. Reittiliikenteen ja kutsutaksien järjestelyt säilyivät ennallaan. Reittiliikenteen ja kutsutaksien toiminta kilpailutetaan vuonna Näköpiirissä ei ole merkittäviä muutostarpeita.

4 Palo- ja pelastuspalvelut Tilivelvollinen: Rakentamispäällikkö Ei merkittäviä poikkeamia talousarviosta. Onnettomuudet ja tulipalot vähentyivät edellisvuodesta. Asuinkiinteistöjen palotarkastuksissa on siirrytty omavalvontaan. Tulevaisuudessa myös rivi- ja kerrostaloissa suoritetaan palotarkastukset omavalvontana. Parikkalaan tuli uusi sammutusauto. Parikkalan paloaseman lattian pinnoitus ja pinnan jyrsintä toteutettiin. Uuden Särkisalmen paloaseman suunnittelutyö aloitettiin. Särkisalmen paloaseman rakentaminen aloitetaan vuonna Parikkalan paloaseman hallin ovien uusinta. Uukuniemen VPK:n tulisi saada uusia toimijoita palokuntaan, jotta sillä olisi edellytykset säilyä sopimuspalokuntana. Tulevina pelastustoimen haasteina on tuleva rajanylityspaikan kansainvälistyminen lisääntyvänä liikenteenä sekä suunnitelmissa olevat kaupan suuryksiköt.

5 Ympäristöpalvelut Tilivelvollinen: Rakentamispäällikkö Toteutunut odotetusti. Ympäristötoimen Parikkalan toiminnoille on selvitetty uutta sijoittumispaikkaa. Soveltuvimmaksi on arvioitu Kannaksentie 4 tilat. Toiminta on jatkunut väistötiloissa suureläinten hoitoa lukuun ottamatta. Kannaksentie 4 tilat remontoidaan ympäristötoimen toiminnoille soveltuviksi. Itse toimintaan ei ole nähtävissä merkittäviä muutoksia. Tilivelvollinen: Rakentamispäällikkö Rakennuttaminen ja kaavoitus tulosalueen tavoitteet Sitovat tavoitteet 2014 Maankäytön suunnittelun toteutus Rakentamisohjelman toteutus Tarkoituksenmukainen joukkoliikenne Palo- ja pelastuspalveluissa sekä ympäristöpalveluissa palvelutason suhde kustannuksiin Mittari/seuranta Tavoitetaso Toteutuminen kaavoitusohjelma rakentamisohjelma hyväksytyn suunnitelman mukaisesti hyväksytyn suunnitelman mukaisesti Kaavoitusohjelmaa on toteutettu edellytysten mukaisesti. Papinniemen RAkaava ei ole käynnistynyt, koska kehittämistavoitteet eivät ole selvillä. Särkisalmen asemakaavan ajantasaistamista ei ole vielä käynnistetty. totetunut raportit riittävä palvelutaso on toteutettu suunnitelman mukaisesti raportit ja palaute hyvä toteutunut Talous Edell. TP Sitovuus: Tulot/menot Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate muutos Muutettu Toteutuminen Poikkeama Tot.-%

6 Toiminnan tunnusluvut (perustelutietoja) Edell. TP Hyödyke ja mittayksikkö Talousarvio Toteutuminen Poikkeama Toteutumis-% 418,17 Avustettavat yks.tiet /km 418, Menot /asukas 239

7 2009 Kiinteistöt Kiinteistöjen rakenteiden ja talotekniikan heikon kunnon takia sisäilmaongelma ja kosteusvaurio tapausten määrä on pysynyt korkeana. Kiinteistömassassa on useita kiinteistöjä, joissa on ongelmapaikkoja ja rakenteita. Huoneistojen ja muiden rakenteiden korjauksia on tehty useissa kiinteistöissä ja tältä osin talousarvion käyttötalous on kunnossapitopalveluiden ja korjauksien osalta ylittynyt muutamissa kiinteistöissä. Perusparannusluonteiset huoneistokorjaukset on tehty asuinhuoneidenkorjaukset investointimäärärahasta. Osittaiset huoneistokorjaukset, vauriokorjaukset ja sekä muut rakenteiden korjaukset taas rasittavat käyttötaloutta. Simonkuja 3 käyttövesijohtojen uusinnan investoinnin yhteydessä on jouduttu uusimaan kiinteistön saunaosasto sen rakenteissa havaittujen vakavien kosteusvaurioiden takia. Samoin kiinteistön talouskylmiö on purettu pois rakenteiden sisäilmaan vaikuttavien vaurioiden takia. Kirjolan koulun juhlasalin märkätilojen perusparannushankkeen toteuttamista haittasi merkittävästi suunnittelun haasteet ja suunnitelmien viivästyminen. Nykyaikaisen talotekniikan mitoitus- ja niiden tilavaatimukset ovat merkittävästi suuremmat kuin vanhan kiinteistön rakenteiden tilamitoitus antaa mahdollisuuksia. Erityisen ongelmallista oli ratkaista ilmanvaihdon kanavien sijoittaminen huonekorkeudeltaan mataliin tiloihin. Hanke on viivästynyt tavoiteaikataulusta merkittävästi. Rimapolku 5 B portaassa tuhoutui syksyllä 2014 yksi vuokrahuoneisto tulipalossa kokonaan ja kaksi viereistä huoneistoa kärsi savuvahinkoja. Parikkalan kirjastossa havaittiin rakenne- ja kosteusvaurio. Lasierkkerin rakenteissa on ollut vuotoja ja kosteus on päässyt seinä ja sokkelirakenteisiin. Vaurio havaittiin purkutyön yhteydessä laajemmaksi kuin ennakkoarvioissa oletettiin. Työn aikana havaittujen rakenteessa olevien riskien takia selvitystyötä muilta kiinteistön rakenneosilta jatketaan. Terveyskeskuksella on uusittu käyttövesijohdot koko kiinteistön osalta. Kupariset käyttövesiputket on vaihdettu komposiittisiin vesijohtoihin. Verkostossa oli paljon vuotoja vanhoissa kupariputkissa. Petäjikönkatu 12 kerrostalossa uusittiin käyttövesijohdot komposiittisiin putkiin. Kiinteistössä ehti käydä mittava vesivahinko ennen työn alkamista. Vesivahingossa vaurioitui kahdeksan huoneistoa. Vahinko aiheutti aikataulullisia haasteita vesijohtojen korjauksille mittavien kuivatustöiden takia. Simonkuja 3 kerrostalossa uusittiin käyttövesijohdot komposiittisiin putkiin kiinteistössä olleiden useiden vesivahinkojen takia. Lisäksi kiinteistössä olleiden lämmitysongelmien takia kaukolämmön syöttö ja uusi lämmönvaihdin rakennettiin kiinteistön lämmönjakohuoneeseen. Lämmönvaihdin sijaitsi aikaisemmin naapurikiinteistössä ja pitkä lämmön siirtomatka ja sen aiheuttamat lämpöhäviöt sekä järjestelmän tekninen ikä aiheuttivat ongelmia. Lämmitysteho ei riittänyt kiinteistössä kovilla pakkasilla.

8 Asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia on pyritty edistämään asuntokorjauksin. Simonkuja 3:n kiinteistössä on korjattu noin kymmenen huoneistoa. Suntionkadulla on huoneistoja korjattu niiden heikon kunnon takia useita. Huoneistoja on korjattu myös Saharannan kiinteistöissä. Parikkalan torialuetta on parannettu EU:n rahoittaman hankkeen avulla. Alueelle teetettiin aluesuunnitelma, jonka perusteella aluetta on kehitetty. Alueella on rakennettu uusi vierasvenelaituri ja väylä laiturille on ruopattu. Torin valaistus on uusittu LED-valaisimilla. Alueelle on rakennettu elämysleikkikenttä, jossa on leikki- ja kuntovälineitä eri-ikäisille ihmisryhmille vanhuksista lapsiin. Hanke jatkuu keväällä 2015 alueen asfaltoinnilla ja istutusten viimeistelyllä. Korjausvelka kiinteistöissä on merkittävä. Resurssien rajallisuus ja korjausinvestointikohteiden suuri määrä pakottaa keskittämään korjaustyöt yhä tarkemmin. Sisäilmaongelmat, niiden ehkäisy ja hoito tulee olemaan merkittävä haaste tulevassa toiminnassa. Sisäilmaongelmien riskien hallintaan liittyen kiinteistöjen tutkimukseen ja rakenteiden kuntoselvitykseen on panostettava jatkossa määrätietoisesti. Sisäilmassa havaittujen poikkeamien määrä on ollut kasvussa. Kiinteistöjen tutkimuksista saatavalla tiedolla voidaan tarkentaa kiinteistöjen korjaustarpeita ja elinkaarta. Korjausrakentamisen kohdentaminen kohteisiin, joiden korjaaminen on taloudellisesti kannattavaa, helpottuu tutkimustiedon avulla. Tilivelvollinen: Kunnossapitopäällikkö Kiinteistöt tulosalueen tavoitteet Sitovat tavoitteet 2014 Asuinkiinteistöjen parannusohjelman laatiminen. Päätös purettavista kiinteistöistä / poistettavista asunnoista, aloitettu 2013 Kehitettävien vuokraasuntojen tason nosto Muiden kiinteistöjen parannusohjelman laatiminen Kiinteistöjen elohopealamppujen vaihto energiatehokkaaseen valaistukseen Mittari/seuranta Tavoitetaso Toteutuminen raportti asuinkiinteistöjen tilasta ja johtopäätökset käyttöaste (huomioidaan poistuvat) raportti kiinteistöjen tilasta ja johtopäätökset %-osuus lamppujen nykymäärästä raportti valmis ja toimenpanon käynnistäminen yli 98 % ohjelman laatiminen aloitettu 100 % vuoden 2015 alussa Käynnissä Raporttia täydennetään jatkuvasti tarkentuvan tiedon avulla, toimenpiteet on aloitettu. On toteutunut. Remontin alla olevien asuntojen määrä on ollut suuri. laadinta on käynnissä ja jatkuu 2015 Toteutunut noin 80 %:sesti. Osa muutoksista tarkoituksenmukaista sisällyttää tuleviin investointihankkeisiin. Talous

9 Edell. TP Sitovuus: Tulot/menot Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate muutos Muutettu Toteutuminen Poikkeama Tot.-% Toiminnan tunnusluvut (perustelutietoja) Edell. TP Hyödyke ja mittayksikkö Talousarvio Toteutuminen Poikkeama Toteutumis-% huon. käyttöm ,73 menot /huon.käyttöm 2 50,26 69,05 tulot /huon.käyttöm 2 64,54

10 2010 Yhdyskuntatekniikka Vesihuoltolaitos Jätevedenpuhdistamolla ilmenneet ongelmat ilmastuksen toimivuudessa ja tästä aiheutunut hapenpuute prosessissa vaikuttivat puhdistustulokseen. Tilanteen korjaamiseksi vanhat ilmastusharjat vaihdettiin uusiin. Pumppaamoilla jouduttiin vuoden aikana korjaamaan tai vaihtamaan uuteen useita pumppuja. Hulevesien vähentämiseksi on verkostoon tehty korjauksia mm. Särkisalmella, Opintiellä ja Parikkalantiellä. Pääpumppaamo torialueella saneerattiin. Edellisvuonna Ristimäen alueelle laajennetun vesihuoltoverkoston liittymät otettiin käyttöön. Koivukujalla uusittiin vesi- ja viemärilinjat. Uuden jätevedenpuhdistamon esisuunnittelu on valmistunut. Esisuunnittelun osana on toteutettu myös selvitys membraanitekniikan soveltuvuudesta osaksi puhdistusprosessia. Päätös puhdistamoratkaisusta on tehty. Uuden puhdistamon prosessitoimituksen kilpailutus käynnistettiin loppuvuodesta. Puhdistamon rakennusurakka kilpailutetaan ja rakennustyöt käynnistetään vuoden 2015 aikana. Hulevesien vähentämiseen tähtääviä saneerauksia jatketaan. Lehmuskujan perusparannuksen yhteydessä uusitaan myös vesi- ja viemärilinjat sekä hulevesilinja. Vesitornin peruskorjauksen tutkimukset ja suunnittelu on tehty vuonna Peruskorjaus toteutetaan vuoden 2015 aikana.

11 Kaukolämpölaitos Kaukolämpöverkostossa ilmeni vuoto Saharannan alueella. Vuotokohta korjattiin. Parikkalan lämpölaitoksen uusi ohjauslogiikka otettiin käyttöön. Uuden ohjauslogiikan myötä laitoksen säädettävyys ja prosessinohjauksen optimointi paranivat huomattavasti. Myös vikaherkkyys väheni. Lisäksi mahdollisuus etäohjaukseen on helpottanut häiriötilanteiden hoitoa. Päätös varateholaitoksen hankinnasta tehtiin. Hankinta kilpailutettiin ja pellettilaitoksen rakentaminen aloitettiin vuoden 2014 aikana. Laitokselle uusittiin vuonna 2014 nestemäisen polttoaineen säiliöt. Kehitysvammaisten asuntolalle, Myllyrannan kerrostalolle sekä Simonkuja 3:een rakennettiin kaukolämpöliittymät. Haketta laitoksilla kului m³, (v m³) Kevyttä polttoöljyä kului Parikkalassa litraa (v l), Saarella litraa (v l), yhteensä litraa (v l). Pellettiä kului kg (v kg) Laitokselle uusituille nestemäisen polttoaineen säiliöille rakennetaan tarvittavat katos- ja seinärakenteet vuoden 2015 aikana. Varalämpölaitokseksi hankittu pellettilämpölaitos otetaan käyttöön vuoden 2015 aikana. Lehmuskujan saneerauksen yhteydessä uusitaan myös kaukolämpölinja.

12 Kadut ja tiet Lehmuskujan investointi siirrettiin vuodelle Investointi on tarkoituksenmukaista toteuttaa siten, että samalla kertaa saneerataan vesi-, viemäri-, hulevesi- ja kaukolämpölinjat sekä rakennetaan vesijohdolle rinnakkaissyöttö terveyskeskuksen sprinklerijärjestelmää varten. Myös Parikkalan Valon tonttiliittymä sekä terveyskeskuksen pysäköintialueen uudistaminen on tarkoitus toteuttaa Lehmuskujan saneerauksen yhteydessä. Katuvaloinvestoinnit eivät toteutuneet suunnitelman mukaisesti. Investointien osalta odotettiin Hinku-kuntien mahdollisesti tekemää yhteiskilpailutusta, joka ei kuitenkaan toteutunut. Kirjolankatu viimeisteltiin ja päällystettiin. LED-valaistusta jatketaan suunnitellusti alueiden kokonaiskaapelointien yhteydessä. Katujen kunnostusta jatketaan investointiohjelman mukaisesti. Tilivelvollinen: Yhdyskuntatekniikan päällikkö Yhdyskuntatekniikka tulosalueen tavoitteet Sitovat tavoitteet 2014 Mittari/seuranta Tavoitetaso Toteutuminen Jätevesikäsittelyn kyllä/ei kyllä Toteutunut prosessiratkaisu valittu ja toteuttaminen käynnistetty Kaukolämmön kyllä/ei kyllä Toteutunut varavoimapäätös ja hankkeen toteutuksen aloitus Toiminnan tehty/ei tehty Ei toteutunut sopeuttaminen organisaatiomuutokseen, henkilöstöresurssin uudelleen järjestelyt Elohopealamppujen uusinta prosenttiosuus elohopea-lamppujen kokonaismäärästä 50 % 2014 Ei toteutunut Talous Edell. TP Sitovuus: Tulot/menot Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate muutos Muutettu Toteutuminen Poikkeama Tot.-%

13 Toiminnan tunnusluvut (perustelutietoja) Edell. Hyödyke ja mittayksikkö Talousarvio Toteutuminen Poikkeama Toteutumis-% TP Laskutettu vesi m laskutettu jätevesi m Laskutettu lämpö MWh ,48 Menot /laskutettu 63,59 lämpö MWh 68,59 tulot /laskutettu lämpö 68,50 MWh 300 Menot /asukas 300

14 270 Rakennuslautakunta Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen varajäsen Saukkonen Jouko puheenjohtaja Maaronen Erkki Rissanen Harri varapuheenjohtaja Hernesmaa Harri Aidanjuuri Lumi varapuheenjohtaja Kettunen Seppo Saitseff Simo jäsen Koiso-Kanttila Maija Wilhelms Saari jäsen Loikkanen Johanna Heinonen Antti esittelijä Silventoinen Sari pöytäkirjanpitäjä Läsnä VRakennuslautakunta kokoontui v aikana kertaa ja käsitteli asiaa. Toiminta-ajatus ja tehtävät Rakennusvalvontaviranomaisen tehtävänä on valvoa kaavojen noudattamista, huolehtia rakentamista ja muita toimenpiteitä koskevien lupien käsittelemistä sekä osaltaan valvoa rakennetun ympäristön ja rakennusten kunnossapitoa ja hoitoa siten kuin siitä säädetään. Ympäristönsuojelun päämääränä on valvoa ja edistää ympäristönsuojelua kunnassa. Ympäristönsuojelun käytännön työtehtäviin kuuluu mm. vesiensuojeluun, jätehuollon valvontaan, meluntorjuntaan, ilmansuojeluun sekä ympäristölupiin liittyviä tehtäviä. Valvonta pohjautuu monialaiseen lainsäädäntöön.

15 2011 Rakennusvalvonta Tilivelvollinen: Rakennuspäällikkö Tavoitteet Sitovat tavoitteet 2014 Rakennuslupapäätökset Maa-ainesten ottamisesta aiheutuvien haittojen minimoiminen Mittari/seuranta Tavoitetaso Toteutuminen käsittelyaika huomautusten määrä viranhaltija < 1 kk, lautakunta < 3 kk kaikkien maa-ainesalueiden tarkastukset Talous Edell. TP Sitovuus: Tulot/menot Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate muutos Muutettu Toteutuminen Poikkeama Tot.-% Toiminnan tunnusluvut (perustelutietoja) Edell. TP Hyödyke ja mittayksikkö Talousarvio Toteutuminen Poikkeama Toteutumis- % 178 rakennusluvat rakennustarkastukset 630

Olennaiset tapahtumat Särkisalmen uusi paloasemarakennus valmistui

Olennaiset tapahtumat Särkisalmen uusi paloasemarakennus valmistui 23 TEKNINEN TOIMI 260 Tekninen lautakunta Teknisen toimen toiminta-ajatuksena on turvata kuntalaisille terveellinen ja viihtyisä elinympäristö tuottamalla ja ylläpitämällä taloudellisesti laadukkaita yhdyskuntapalveluja.

Lisätiedot

PARIKKALAN KUNTA Teknisen lautakunnan toimintakertomus vuodelta 2013

PARIKKALAN KUNTA Teknisen lautakunnan toimintakertomus vuodelta 2013 PARIKKALAN KUN Teknisen lautakunnan toimintakertomus vuodelta Päiväkoti Satakieli, valmistui 9/ (kuva Sari Kokkonen) TEKNINEN TOIMI Teknisen toimen osuus kunnan käyttötalousosan toimintakuluista ja tuotoista

Lisätiedot

Parvinen Heli jäsen 3 Tiainen Jarmo 1. Saukkonen Mia jäsen - Jääskeläinen Juha-Matti 1

Parvinen Heli jäsen 3 Tiainen Jarmo 1. Saukkonen Mia jäsen - Jääskeläinen Juha-Matti 1 240 Maaseutuelinkeinolautakunta Maaseutuelinkeinolautakunta Lautakunnan kokoonpano Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkiökohtainen Läsnä varajäsen Pekonen Kari puheenjohtaja 4 Repo Minna Jantunen Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

23 TEKNINEN TOIMI. 260 Tekninen lautakunta. Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen. Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen

23 TEKNINEN TOIMI. 260 Tekninen lautakunta. Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen. Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen 23 TEKNINEN TOIMI 260 Tekninen lautakunta Lautakunnan kokoonpano, kokoukset ja osallistuminen Varsinainen jäsen Asema Läsnä Henkilökohtainen Läsnä varajäsen Niiranen Kari puheenjohtaja 8 Kainulainen Eeva

Lisätiedot

145 Ruoka- ja puhtauspalvelut 1450 Parikkalan keskuskeittiö 1455 Keskuskeittiö kuljetus. OSA Toimieli Tulosal Tulosyksikkö Kustannuspaikka

145 Ruoka- ja puhtauspalvelut 1450 Parikkalan keskuskeittiö 1455 Keskuskeittiö kuljetus. OSA Toimieli Tulosal Tulosyksikkö Kustannuspaikka OSA Toimieli Tulosal Tulosyksikkö Kustannuspaikka 1 Käyttötalous määrärahan sitovuustaso 10 Keskusvaalilautakunta 10 Vaalit 12 Tarkastuslau 13 Kunnanhallitu 100 Vaalit 12 Tarkastustoimi 120 Tarkastustoimi

Lisätiedot

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56 Talousarvion toteutuma 1.1. 31.8.2015 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi, ruokahuolto-/ siivouspalvelut, sekä Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Kiinteistöjen toimenpide esitys kiinteistöpoliittista ohjelmaa varten 2014.

Kiinteistöjen toimenpide esitys kiinteistöpoliittista ohjelmaa varten 2014. Kiinteistöjen toimenpide esitys kiinteistöpoliittista ohjelmaa varten 2014. Esityksessä on tiivistelmä kohteista jaoteltuna kunnon ja kiinteistötyyppien mukaisesti. 1) Purettavaksi esitettävät kohteet

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen johtaja Tekniset hallintopalvelut Esimies: Toimistopäällikkö Esa Kähärä

TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen johtaja Tekniset hallintopalvelut Esimies: Toimistopäällikkö Esa Kähärä RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Rakennustark. Rauno Kuokkanen Henkilöstömäärä 2.75 2.75 2.75 0.0 0.0 * vakituiset 2.75 2.75 2.75 Rakennusluvat 165 165 165 0 0.0 Toimenpideluvat 71 80 80 0 0.0 Ilmoitusluvat

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta 21.09.2017 Puhtaan veden tekijät Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1-8 / 2017... 1 Rahoituslaskelma 1-8 / 2017... 2 Tavoitteet 2017... 3 Toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018

Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asra 8.9.2015 Talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2018 Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta Rakennusvalvonta Sivu 2 TP 2014 TA+muutokset 2015 TA 2016 2017 2018 Toimintatuotot 319 908 404 100 354 000

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta Siilinjärven kunta Tekninen lautakunta Talouden ja toiminnan seurantaraportti ajalta 1.1. 30.4.2016 Tekniset palvelut Sitovuus: valtuusto, brutto Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Ari Kainulainen Arvio mahdollisista

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti.

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Ympäristöviraston virastopäällikkö Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2015 toimintaraportti Henkilöstökulut Viraston toiminnassa, määrärahojen käytössä ja tuloarvioiden

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Toteutuminen

Tekninen lautakunta Toteutuminen Tekninen lautakunta Toteutuminen 31.4.2016 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla on Tekninen lautakunta. Lautakunnan sitovuustalolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi

Lisätiedot

Vuoden 2014 tilinpäätös/tekninen lautakunta Muut asiat

Vuoden 2014 tilinpäätös/tekninen lautakunta Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.03.2015 klo 18.00 19.15 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 8 9 Vuoden 2014 tilinpäätös/tekninen lautakunta

Lisätiedot

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan.

Hallinnon tavoitteena on mahdollistaa toiminta-ajatuksen toteutuminen ja luoda sekä ylläpitää ajantasainen tietokanta hallinnonalaltaan. TEKNISEN TOIMEN TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET 2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekninen hallinto Vastuuhenkilö: Rakennusmestari Tehtävän toiminta-ajatus: Teknisen toimeen sijoittuvan teknisen lautakunnan

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen toimen

Lisätiedot

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti.

Rakentamisen valvonta- ja neuvonta: Rakennusvalvonnan toiminta ja talous toteutuvat suunnitellusti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Ympäristöviraston virastopäällikkö Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2015 toimintaraportti Henkilöstökulut Viraston toiminnassa, määrärahojen käytössä ja tuloarvioiden

Lisätiedot

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia.

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia. TEKNINEN LAUTAKUNTA 97 Palvelu:Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Marja Kynsijärvi 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013 Tilausraportti

Lisätiedot

Puheenjohtajien kokous 1.12.2015. Home- ja kosteusvaurioepäilyt. VTS-kotien toimintamalli

Puheenjohtajien kokous 1.12.2015. Home- ja kosteusvaurioepäilyt. VTS-kotien toimintamalli Puheenjohtajien kokous 1.12.2015 Home- ja kosteusvaurioepäilyt VTS-kotien toimintamalli Syitä sisäilmaongelma- kosteusvaurioepäilyille tunkkaiseksi koettu sisäilma asukkaan sairastelu tai oireilu, jonka

Lisätiedot

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti n tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt strategiset ja operatiiviset tavoitteet

Lisätiedot

Leppävirran kunnan hankintasuunnitelma vuodelle 2016

Leppävirran kunnan hankintasuunnitelma vuodelle 2016 10 Kunnanhallitus 101 Yleishallinto talous- ja toimistopalvelut Windows palvelin ja lisenssit 16 000 Jukka Airaksinen, p. 040 530 3053 Raindance Tal.Hall.Ohj tekn.päivitys 15 000 Sirpa Voutilainen, p.

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA OSAVUOSIPARORTTI

TEKNINEN LAUTAKUNTA OSAVUOSIPARORTTI TEKNINEN LAUKUN OSAVUOSIPARORTTI 1.1 30.4.2016 TOIMIN-AJATUS: Tekninen toimi vastaa kunnan teknisen toimialan kunnossapidosta ja ylläpitotehtävistä sekä rakentamisesta ja toimialueensa kehittämisestä.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA, Yhdyskuntatekniikka

TEKNINEN LAUTAKUNTA, Yhdyskuntatekniikka TEKNINEN LAUTAKUNTA, Yhdyskuntatekniikka INVESTOINTIEN TOTEUTUMINEN 2018 Liikenneväylät Ta Ta+muutos Toteutunut Ta-Tot.2018 TA-% Selite 9017 Ihantie (Teivon alue, Hiitti) Rakennettiin tie valmiiksi Kulut

Lisätiedot

TP INFO. Mauri Gardin

TP INFO. Mauri Gardin TP INFO Mauri Gardin 28.3.2011 Tunnusluvut TP 2010 TP 2008 TP 2009 TP 2010 Asukasluku 59 355 59 848 60 090 Tuloveroprosentti 19,5 19,5 20,0 Verotulot, 1000 184 280 186 853 199 275 * verotulot, /asukas

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja).

Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman poistoja). Ympäristölautakunta 126 13.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvioehdotus vuodelle 2016 353/22.220/2015 Ympäristölautakunta 126 Menot Vuoden 2016 talousarvioesitys on 4.998.400 (ulkoiset menot, ilman

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen

Tavoite Toimenpide Mittari Toteuma Osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin edistäminen 11 TEKNINEN LAUTAKUNTA TOIMINTATUOTOT 1 804 050 1 804 050 1 965 695 109,0-161 645 TOIMINTAKULUT -2 366 670-30 340-2 397 010-2 452 737 102,3 55 727 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -562 620-30 340-592 960-487 043 82,1-105

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

2.4 Investointien toteutuminen

2.4 Investointien toteutuminen 2.4 Investointien toteutuminen 110 TEKNINEN LAUTAKUNTA TALONRAKENNUS 3010 Terveyskeskus Investointimenot -150 000 0-150 000-68 309,46-81 690,54 Netto -150 000 0-150 000-68 309,46-81 690,54 Toteuma: peruskorjauksen

Lisätiedot

1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA

1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.1.1 YLEISET ALUEET Päämäärä 2015: Liikenneväylien, puistojen, liikuntapaikkojen ja muiden yleisten alueiden hyvällä hoidolla ja alueita kehittämällä pidetään Ypäjä viihtyisänä

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS

SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS SIILINJÄRVEN KUNTA VESIHUOLTOLAITOS TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Sisältö 1 HALLINTO... 1 2 VESIHUOLTOLAITOKSEN TUOTTAMAT PALVELUT... 1 2.1 Talousvesi... 1 2.2 Jätevesi... 1 3 VEDEN KULUTUS JA MYYNTI...

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 Sisältö 1. Riskienhallintasuunnitelman perusteet... 3 2. Tilaliikelaitoksen merkittävimmät riskit... 3 2.1 Riskien toteutuminen 2016...

Lisätiedot

Talousarvio. Tot vuoden alusta

Talousarvio. Tot vuoden alusta Toimiala Vastuuhenkilö Tekniikka ja ympäristöpalvelut Tekninen johtaja Hannu Tylli Muutettu talousarvio Tekniikka ja ymp.palvelut TP 2016 Talousarvio Ta-muutos Tot vuoden alusta Poikkeama Tot-% muutettu

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN TAVOITE TOIMENPIDE TOTEUTUMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN TAVOITE TOIMENPIDE TOTEUTUMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA Tekla 16.6.2015 29, liite no 10 Tekninen toimi TOIMINNALLISET TAVOITTEET TALOUSARVIOVUODELLE JA NIIDEN TOTEUTUMINEN Lapinlahden terveyskeskuksen peruskorjauksen jatkaminen Alapitkän

Lisätiedot

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017

TULOSLASKELMA TP-2015 TA-2016 TAE-2017 RAKENNUSLAUTAKUNTA Rakennustark. Rauno Kuokkanen Henkilöstömäärä 1 1,00 1,00 0,0 1 1 * vakituiset 1 1,00 1,00 0,0 1 1 Rakennusluvat 116 110 105-5 180 180 Toimenpideluvat 59 70 70 0 100 100 Ilmoitusluvat

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Talousarvioesityksen perustelut: Toimintaympäristö on tilaajaorganisaatio. Tekninen toimi vastaa myös sille kuuluvista viranomaistehtävistä.

Talousarvioesityksen perustelut: Toimintaympäristö on tilaajaorganisaatio. Tekninen toimi vastaa myös sille kuuluvista viranomaistehtävistä. ASKOLAN KUN 1 Vastuualue: 4100 Tekninen toimisto Tekninen johtaja Tekninen toimisto hoitaa teknisen lautakunnan kokousten valmistelun ja päätöksien täytäntöönpanon, teknisen toimen hallinnolliset tehtävät

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA 02/2018 1

VESILAHDEN KUNTA 02/2018 1 VESILAHDEN KUNTA 02/2018 1 AIKA 06.03.2018 klo 17.30 PAIKKA Tekninen toimisto Narva Otsikko Sivu 9 10 4 11 5 12 6 13 VEDEN KANSSA 7 14 10 15 11 16 TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA 12 17 TALOUSKATSAUS

Lisätiedot

Hankesuunnittelun tavoitteet, mahdollisuudet ja korjaushankkeen valmistelu

Hankesuunnittelun tavoitteet, mahdollisuudet ja korjaushankkeen valmistelu Hankesuunnittelun tavoitteet, mahdollisuudet ja korjaushankkeen valmistelu Asunnot tyypeittäin ja ikäluokittain Suomessa. Lähde: Tilastokeskus ja VTT 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000 Omakotitalot

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

Hyväksyjät 2016 tekninen toimiala tekla 23 2 1016.xls

Hyväksyjät 2016 tekninen toimiala tekla 23 2 1016.xls TEKNINEN TOIMIALA, MÄÄRÄRAHOJEN HYVÄKSYJÄT V.2016, tekla 23.2.2016 Teknisen toimialan osastojen/yksiköiden mahdollisesti suljettuna ollessa, tai aina, kun sekä varsinainen että varahyväksyjä ovat poissa

Lisätiedot

Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö.

Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. TEKNISET PALVELUT Yleistavoite/tarkoitus Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille.

Teknisen hallinnon tehtävänä on teknisten kuntapalvelujen tuottaminen kuntalaisille. 50 TEKNISET PALVELUT Teknisten palvelujen tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää kuntalaisille viihtyisä, turvallinen ja virikkeellinen työ- ja elinympäristö. Teknisten palvelujen vastuualueet ovat teknisen

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen

Tekniset palvelut Joensuussa. Tekninen virasto/ Anu Näätänen Tekniset palvelut Joensuussa Tekninen virasto/ Anu Näätänen TOIMINTA-ALUE maapinta-ala 2382 km 2 asukasluku 73305 (31.12.2010) JOENSUU 2009 : Joensuu + Eno + Pyhäselkä Henkilöstö kuntaliitoksessa: Tekninen

Lisätiedot

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti n tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt strategiset ja operatiiviset tavoitteet

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 InSert - putkiremonttien asukaskysely Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 Yhteenveto vastaajista Kyselyyn vastasi noin 400 taloyhtiön osakkeenomistajaa Vastaajat asuvat noin 330 eri taloyhtiössä Noin

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta. kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta. kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta KOKOUSAIKA torstai 17.10.2013 klo 16.00 - KOKOUSPAIKKA kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Kainulainen Pentti Heikkinen Merja Kilpeläinen

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015 Virastopäällikön katsaus Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutuminen Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja lähes

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

2. TULOSYKSIKÖN TOIMINNAN KEHITTÄMISTAVOITTEET SUUNNITTELUKAUDELLA

2. TULOSYKSIKÖN TOIMINNAN KEHITTÄMISTAVOITTEET SUUNNITTELUKAUDELLA Tekla 29.1.2015 3 liite 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 2015 Tekninen lautakunta huolehti, vastaa ja valvoo Lapinlahden kunnan teknisten palveluiden tulosalueen tuottamisesta ja kehittämisestä sekä investointien

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Rakennus- ja tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 8.5.2012 klo 18.00-19.25 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 11 12 13 14 15 16 18 19 Savukosken kunnanvirasto Tiedoksi lautakunnalle

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous Pelastuslaitos 1 000 tot. 3/2015 Ta 2016 Tot 3/2016 % ta:sta muutos 15-16 Muutos 15-16 % Ennuste 31.12.2016 Toimintatulot 5 466 24097 5 566 23,1

Lisätiedot

Hallinto TEKNISEN TOIMEN HALLINTO - - Hallinto Teknisen toimen henkilöstö % Nettomenot euroa / keskuksen

Hallinto TEKNISEN TOIMEN HALLINTO - - Hallinto Teknisen toimen henkilöstö % Nettomenot euroa / keskuksen Palvelu: Talous- ja hallintopalvelut Vastuuhenkilö: Halintopäällikkö Anne Rantala -06-06 %:a Hallinto TEKNISEN TOIMEN HALLINTO - - Hallinto Teknisen toimen henkilöstö 264 264 100 % Hallinto Nettomenot

Lisätiedot

1. Osaston toiminta-ajatus Tekninen osasto rakentaa yksituumaisesti hyvää huomenta tuottamalla tekniset elämisen edellytykset kuntalaisille

1. Osaston toiminta-ajatus Tekninen osasto rakentaa yksituumaisesti hyvää huomenta tuottamalla tekniset elämisen edellytykset kuntalaisille TALOUSARVION SEURANTARAPORTTI Osasto: TEKNINEN OSASTO Raportti ajalta 1.1.215 31.8.215 1. Osaston toiminta-ajatus Tekninen osasto rakentaa yksituumaisesti hyvää huomenta tuottamalla tekniset elämisen edellytykset

Lisätiedot

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 2(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA

KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 YM PÄRISTÖLU PALAUTAKU NTA Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 TOIMIALA PALVELU TILIVELVOLLINEN 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 600 RAKENNUSVALVONTA JA YMPÄRISTÖPALVELUT

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen.

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen. 1 TEKNINEN TOIMI TEKNINEN LAUTAKUNTA 500 TEKNISEN TOIMEN HALLINTO JA PELASTUSTOIMI Vastuuhenkilö: hallintopäällikkö Marjo Nieminen Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 LOUNAIS-SUOMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TOIMINTAKERTOMUS 2011 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä omistaa Liedon ammatti- ja aikuisopiston, Loimaan ammatti- ja aikuisopiston ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto

Lisätiedot

962 107 Metsokangas II, päällystystä 100 000. 962 111 Ritaharju, päällystystä 400 000

962 107 Metsokangas II, päällystystä 100 000. 962 111 Ritaharju, päällystystä 400 000 Vuoden 2013 katurakennusohjelma; liitteet Dno TEKE: 117 /662/2013 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut/ rakennuttajapäällikkö Ari Haapalainen, puh. 044 7032121, kirjoittaa 4.1.2013: Vuoden 2013 talousarviossa

Lisätiedot

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.

Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi. Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2. Maankäytön toteutuksen ohjelmointi ja kunnallisteknisten investointien ennakointi Kalle Sivén Kymppi-Moni tapaaminen 16.2.2012 Tampere Maankäytön toteutuksen ohjelmointi Joensuussa laaditaan maankäytön

Lisätiedot

Talousarviomuutokset. Talousarvio yhteensä Toteuma Tot. % Poikkeama

Talousarviomuutokset. Talousarvio yhteensä Toteuma Tot. % Poikkeama Valtuustotaso Askolan kunnan tekninen osasto hankkii kuntalaisille rakentamiseen, asumiseen ja elämiseen sekä pelastustoimeen liittyviä palveluja kohtuullisin kustannuksin. Uutta tilinpäätöksessä 2015:

Lisätiedot

Liikenne- ja viheralueet

Liikenne- ja viheralueet Liikenne- ja viheralueet Kaupunkirakennelautakunnan perehdytystilaisuus 24.1.2013 Kaupungininsinööri Markku Kemiläinen 25.1.2013 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Tukipalvelut JOHDON TUKI Palvelupiste Hannikainen

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2014 2014 muutos 2014 01-10 %

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2014 2014 muutos 2014 01-10 % Saarijärven kaupunki Sivu 1 096006 TERVEYSKESKUS RAKENTEIDEN IV-MUUTOKSET MUUT 9049 Inv/Muut menot -67.000-67.000-67.000,00 MUUT -67.000-67.000-67.000,00-67.000-67.000-67.000,00 NETTO -67.000 0-67.000

Lisätiedot

Luumäen kunta. Talousarvio 2015. Taloussuunnitelma 2015 2017. Kunnanhallitus 10.11.2014 286. Kunnanhallitus 24.11.2014 306

Luumäen kunta. Talousarvio 2015. Taloussuunnitelma 2015 2017. Kunnanhallitus 10.11.2014 286. Kunnanhallitus 24.11.2014 306 Luumäen kunta Talousarvio 2015 Taloussuunnitelma 2015 2017 Kunnanhallitus 10.11.2014 286 Kunnanhallitus 24.11.2014 306 Kunnanhallitus 8.12.2014 314 Kunnanvaltuusto 15.12.2014 64 TALOUSARVIO 2015 1 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

5. Eriytetyt tilinpäätökset

5. Eriytetyt tilinpäätökset 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Vesihuoltolaitos: kirjanpidollisesti eritytetty taseyksikkö Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitos on laskennallisesti kunnan toiminnasta eriytetty taseyksikkö. Toiminnasta

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit

Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset. Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Vuoden 2015 talousarvioon tehtävät muutokset Käyttötalous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Investoinnit Määrärahamuutokset Ta ennen Ta ennen Määrärahoihin tehtävät Ta muutoksen Ta muutoksen Toimi- muutosta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.12.2015 1 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi

Tekninen ja ympäristötoimi Tekninen ja ympäristötoimi 1 Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen. Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia ja kilpailukykyä. Tehostamme joukkoliikennettä.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖVIRASTO 2013

YMPÄRISTÖVIRASTO 2013 YMPÄRSTÖVRASTO 2013 RAKENNUSLAUTAKUNTA KAAVOTUS- JA YMPÄRSTÖLAUTAKUNTA TEKNNEN LAUTAKUNTA RAKENNUSTOMKUNNAT Voi esitellä YMPÄRSTÖVRASTO Tekninen johtaja TLAPALVELUJAOSTO 15 ja 16 13 ja 14 Johtoryhmä PALVELUKESKUS

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen.

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen. 1 TEKNINEN TOIMI TEKNINEN LAUTAKUNTA 500 TEKNISEN TOIMEN HALLINTO JA PELASTUSTOIMI Vastuuhenkilö: vs. hallintopäällikkö Janne Myntti Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa

Lisätiedot

Toteuma %:a talousarviosta. Talousarvio 2014 (valtuusto) Toteuma Tilinpäätös Tilinpäätös 2013 TILAUS

Toteuma %:a talousarviosta. Talousarvio 2014 (valtuusto) Toteuma Tilinpäätös Tilinpäätös 2013 TILAUS Palvelu: Talous- ja hallintopalvelut Vastuuhenkilö: Hallintopäällikkö Anne Rantala -03-03 %:a Hallinto Lautakunnan kokoukset, kpl 15 13 15 4 27 % Hallinto / asia 307,93 292,84 295,89 355,24 120 % Henkilöstöhallintopalvelut

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Rakennuslautakunta Sivu 60

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Rakennuslautakunta Sivu 60 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Rakennuslautakunta Sivu 60 Kokousaika Keskiviikko 25.9.2013 klo 18.00-19.10 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä

Lisätiedot

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan MATTI Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan Yleiskaavasuunnittelija Sakari Jäppinen HSY Paikkatietoseminaari 22.3.2017 06 / 2015 Intro ENTER MATTI MATTI-hankkeen tausta MAankäytön

Lisätiedot

Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA

Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA Toimielin TEKNISTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisten palveluiden lautakunnan tehtävänä on vastata kiinteistö- ja huoltopalveluista, yhdyskuntapalveluista, viranomaispalveluista sekä rakentamisohjelman

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 9/2015 88 96

Tekninen lautakunta 9/2015 88 96 SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta 9/2015 88 96 Aika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää Susanna

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

TOTEUTUMA /2015 5/2015 6/2015 7/2015 8/2015

TOTEUTUMA /2015 5/2015 6/2015 7/2015 8/2015 TA 2015 POIKKEAMA TA 1-8/2015 - POIKKEAMA TA 1-9/2015 - POIKKEAMA TA 1-10/2015 - VASTUURYHMÄT / HALLINTOKUNNAT (2. muutos) TOTEUTUMA TOTEUTUMA TOTEUTUMA TOTEUTUMA T0T 1-8/2015 TOTEUTUMA T0T 1-9/2015 TOTEUTUMA

Lisätiedot

Putkiremontti. Jaakko Laksola, LVI-insinööri

Putkiremontti. Jaakko Laksola, LVI-insinööri Putkiremontti Jaakko Laksola, LVI-insinööri . Asunnot tyypeittäin, ikäluokittain ja lämpöindeksi 60 46 48 55 49 49 Mikä on kiinteistömme riskienhallinta? Riskit /Riskienhallinta Kiinteistön rakenneosien

Lisätiedot

Hulevesien hallinta. esiselvitys organisointimalleista. Jukka Meriluoto Suunnittelukeskus Oy

Hulevesien hallinta. esiselvitys organisointimalleista. Jukka Meriluoto Suunnittelukeskus Oy Hulevesien hallinta esiselvitys organisointimalleista Jukka Meriluoto Suunnittelukeskus Oy Työn tarkoitus Työ on esiselvitys tausta aineistoksi vesihuoltolain muutostyöhön Tavoitteet tunnistaa nykyiset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

NAKKILAN KUNTA. Kustannuspaikka INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE Kohde

NAKKILAN KUNTA. Kustannuspaikka INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE Kohde 1 NAKKILAN KUNTA INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE 2019-2022 Maa-alueiden ostot 921001 8220 100 100 100 100 Merkitty vihreällä: Kuntayhtymäosuudet 925002 8210 100 100 100 100 MÄÄRÄRAHA MUUTTUNUT Osakkeet 925001

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki MUISTIO 1 (2) Ympäristöpalvelut

Kaarinan kaupunki MUISTIO 1 (2) Ympäristöpalvelut Kaarinan kaupunki MUISTIO 1 (2) Ympäristöpalvelut Anne Jokinen / 15.4.2008 YMPÄRISTÖPALVELUJEN ORGANISAATIORYHMÄ Aika 8.4.2008 kello 12 14.18 Paikka Kaarinan kaupunginviraston kokoushuone nro 375 Läsnä

Lisätiedot

INVESTOINNIT, YHTEENVETO

INVESTOINNIT, YHTEENVETO INVESTOINNIT, YHTEENVETO Kunta ilman liikelaitosta Kunta mukaan lukien Sipoon Vesi muutokset Tot-% Osasto Laajennusinvestoinnit, uudet kaava-alueet -5 835-5 835-2 893 49,6-4 310 Laajennusinvestoinnit,

Lisätiedot

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016

Juankosken kaupunki. Tilinpäätös 2016 Juankosken kaupunki Tilinpäätös 2016 Väestömuutokset ja rakentaminen Juankosken virallinen väkiluku 31.12.2016 on 4727. Vähennystä edelliseen vuoteen 77. Syntyneiden enemmyys -37. Kuntien välinen nettomuutto

Lisätiedot

Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe

Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe Rakenne- ja johtamisjärjestelmätyö Valmisteluvaihe 14.8.2018 Rakenteen ja johtamisjärjestelmän valmistelu 6/2018-9/2018 Johtoryhmä 1.6.2018 Muutosta valmisteleva viestintä Toimialojen johtoryhmät Toimialojen

Lisätiedot