Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02."

Transkriptio

1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/ /2015 SOTETIJ 21 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan toiminnan ja talouden tilasta raportoidaan lauta- ja johtokunnille sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaostolle ja kaupunginhallitukselle kuukausittain. Osavuosikatsaukset laaditaan neljännesvuosittain. Sosiaali- ja terveyslautakunnan antaman huhtikuun raportin mukaan sote-yhteistoiminta-alueen tilaus olisi kokonaisuutena toteutumassa tilauksen mukaisena. Joensuun ja Kontiolahden tilauksiin kohdistuu lautakunnan arvion mukaan ylityspaineita (Joensuu 0,4 milj. euroa ja Kontiolahti 0,55 milj. euroa), sen sijaan Outokummun tilaus olisi jäämässä selkeästi talousarviossa arvioitua pienemmäksi (-1,0 milj. euroa). Kustannusten nousu on kaikkien kuntien osalta suhteellisen suurta (Joensuu 6,1 %, Kontiolahti 3,7 %, Outokumpu 3,1 %), kun erikoissairaanhoidon laskutuksen eriaikaisuus edelliseen vuoteen nähden huomioidaan. Osaltaan nousua selittää edelliseen vuoteen selvästi kasvaneet henkilöstömenot (+5,4 %). Tarkemmat kuntakohtaiset analyysit ovat alla. Pykälän liitteenä on esitetty tilausten yhteenvedot sekä terveysasemien vastaanottotoimintaa koskeva raportti. Tilaajajohtaja (Joensuu): Joensuun tilauksen toteutumaprosentti 0n 29,9 %. n tilanne on 0,2 % pienempi kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana erikoissairaanhoidon laskutuksen viiveestä johtuen. Ilman erikoissairaanhoitoa kasvuprosentti 0n 6,1 %. Sosiaali- ja terveyslautakunta on ennustanut tilauksen ylittyvän 0,4 milj. eurolla. Toteutumien perusteella näyttää kuitenkin, että tilauksessa pysyminen on mahdollista. Suurin riski tilauksen toteutumisen näkökulmasta kohdistuu erikoissairaanhoidon tilaukseen. Terveyspalvelut Tammi-maaliskuu Vastaanottotoiminnan kehittämistyö on käynnistynyt. Yhteydensaannissa terveyskeskuksiin on edelleen haasteita eikä suunnitellut toimenpiteet näy vastausprosenteissa (tammikuu 40 %, helmikuu 55 % ja maaliskuu 53 %). Käyntimäärät ovat kuitenkin kasvaneet jonkin verran alkuvuoden aikana.tilauksen toteutumisessa on haasteita mm. Siilaisen tilamuutosten ja hoitotarvikejakelun kustannusten kehityksen osalta.

2 Terveysneuvonnan osalta on käynnistetty muutostyöt Kauppakadun, Siilaisen ja Marjalan neuvoloiden yhdistämiseksi keskustan neuvolaksi. Tilauksen asiakas- ja suoritemäärät toteutuvat. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon osalta erityisesti lukioiden ja ammattioppilaitosten osalta nykyinen lääkäriresurssi on riittämätön asetuksen edellyttämiin tarkastuksiin. Suun terveydenhuollossa hammaslääkäritilanne on haasteellinen ja heijastuu hoitoonpääsyyn. Alkuvuodesta on käytetty ostopalveluhammaslääkäreitä. Asiakasmäärissä on lievää kasvua. Kiireettömään hoitoon jonottaneiden määrä oli maaliskuussa n Välinehuollon järjestämistä Siilaisen peruskorjauksen ja laajennuksen aikana on selvitetty ja päädytty järjestämään toiminta väliaikaistiloissa. Mielenterveyspalveluiden asumispalveluiden rakenteiden keventämistä viedään eteenpäin. Kotikuntoutuksen vahvistumisen myötä asiakkaita on onnistuttu siirtämään kevyempiin palveluihin; maaliskuun loppuun mennessä asumispalveluista on siirtynyt jälkeen 23 asiakasta kotikuntoutuksen piiriin. Eri toimintojen tavoitteellisuuteen kiinnitetään enenevässä määrin huomiota. Päihdepalveluiden asiakasmäärä avopalveluissa on edellisen vuoden tasolla, laitoskuntoutushoitopäivät laskeneet edellisvuoteen nähden. Kuntoutus toteutunee tilauksen mukaisesti. Käyntimäärät edelleen matalalla tasolla (käyntimäärät/työntekijä/päivä), keskimäärin 1,1-3,4 käyntiä/työntekijä/päivä. Terapia- ja kuntoutuspalveluiden järjestämistä koskeva selvitys valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Erikoissairaanhoidon jäsenkuntalaskutus on PKSSK:n oman toiminnan osalta ollut alkuvuonna edellisvuotta pienempää (-1,9 %). Hoitoontulleiden potilaiden määrä on kuitenkin hieman kasvanut. Myös erityistaso, ns. ohilaskutus on kasvanut edellisvuoteen nähden. Jonotuspäiviä on kertynyt 12 kpl, mikä kertoo hoitoketjujen hallinnan kehittymisestä. Vastaanottotoiminnan kehittämistä on jatkettu. Lääkäriaikojen saatavuus on parantunut, mutta puheluiden vastausprosentti on edelleen matalalla tasolla (53 %). Hoitotarvikevaraston kustannusten kasvu on pienentynyt alkuvuoteen nähden; alkuvuoden kasvua selittää suurelta osin kirjauskäytännön muutos. Terveysneuvonnan asiakasmäärä on kasvanut edellisvuoteen nähden 4 %. Noljakan ja Kauppakadun neuvolat ovat siirtyneet Malmikadun keskusneuvolaan, Marjalan neuvola on siirtymässä kesäkuussa. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollo lääkärintarkastukset eivät toteutudu asetuksen mukaisesti. Suun terveydenhuollon toteutuma on 7,8 % edellisvuotta korkeampi, mitä selittää erityisesti alkuvuoden ostopalveluhammaslääkäreiden käyttö. Hammaslääkäritilanteen haasteellisuudesta huolimatta asiakasmäärä on kasvanut selvästi (+446) edellisvuoteen nähden. Kiireettömään hoitoon jonottaa n asiakasta.

3 Aikuispsykososiaalisten palveluiden kustannukset ovat pienentyneet 4,3 % edellisvuoteen nähden. Mielenterveyspalveluiden asiakasmäärät ovat hieman pienentyneet edellisvuoteen nähden. Asumispalveluista on jälkeen siirtynet 24 eri potilasta kotikuntoutuksen asiakkaaksi. Teknologian hyödyntämistä hoitosuhteissa pilotoidaan. Päihdepalveluiden toiminta on ollut avohoitopainoitteisempaa edellisvuoteen nähden. Kuntoutuksen asiakasmäärät ovat kasvaneet edellisvuoteen nähden. Ammattiryhmien keskimääräiset käynnit/työpäivä vaihtelevat 1,2-3,7. Terveyspalveluiden tilaus toteutuu kokonaisuutena talousarvion mukaisena. Vastaanottotoiminnan tilauksessa on kuitenkin ylityspaineita mm. sairaankuljetuksen maksuosuuden osalta. Erikoissairaanhoidon osalta PKSSK:n antaman maaliskuun toteutumaan perustuvan ennusteen mukaan Joensuun tilaus olisi ylittymässä erityisesti ns. ohilaskutuksen kasvun johdosta. Ohilaskutuksen (erityistaso) kustannukset olivat huhtikuussa 21 % edellisvuotta korkeammat. PKSSK:n oman toiminnan laskutus 0li 0,7 % edellisvuotta matalammalla tasolla. Vuoden 2014 toteutuma oli kuitenkin suurempi kuin vuoden 2015 talousarvio, joten myös erikoisalakohtaisen laskutuksen kehittymistä on seurattava. Jonotuspäiviä on kertynyt huhtikuun loppuun mennessä 13 kpl ja jonotuspäivien kustannukset tullevat alittamaan selvästi talousarvion. Hoito- ja hoivapalvelut Tammi-maaliskuu Hoito- ja hoivapalveluiden maaliskuun toteutuma on kasvanut edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 8,0 %. Alkuvuoden kasvua selittää osaltaan Siilaisen ja Kotilahden muutot, joista on aiheutunut lisäkustannuksia normaaliin toimintaan nähden. Helmikuun lopussa Joensuussa oli 322 omaishoidon tuen saajaa. Talousarvioon varatusta määrärahasta on vielä käytettävissä noin euroa. Maaliskuun lopussa omaishoidontuen saajia oli 338 ja loppuvuodelle sitomatonta määrärahaa euroa. Kotihoiton asiakasmäärät ovat kasvaneet alkuvuodesta. Kotihoidon välitön asiakastyöaika oli helmikuussa tot. 59,4 % ja maaliskuussa 54,9 % (tavoite 60 %). Vaarat-Pyhäselkä alueella on käynnistetty sairaanhoitajapilotti, jonka myötä alueella on mahdollisuus saada tehostettua kotisairaanhoitopalvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kotisairaalatoimintaa on laajennettu.kuntouttavaan päivätoimintaan on laadittu toimintamalli kuntoutuksen arvioinnista. Tk-sairaaloiden täyttöasteet ovat olleet alkuvuonna korkeat. Siilaisen ja Kotilahden osalta alkuvuonna valmistauduttiin muuttoihin ja muutot toteutettiin onnistuneesti maaliskuun alussa. Siilaisen ja Kotilahden muuttojen ohella Seniorineuvonta Ankkurin palvelut, osa kuntouttavan päivätoiminnan

4 toiminnoista, ikäneuvola sekä vapaaehtoistoiminta muuttivat maaliskuussa Senioripihaan ja kotisairaala Kotilahteen. Tehostettuun palveluasumiseen odotti helmikuun lopussa 91 asiakasta. Senioripihan avautumisen myötä odottavien määrä väheni 48 :lla.maaliskuun lopussa tehostettuun odotti 49 asiakasta. Senioripihan tehostetun palveluasumisen yksikön myötä laitospaikkojen määrä väheni suunnitellusti Yksityistä palveluasumista ostettiin helmikuussa 398 asiakkaalle ja maaliskuussa 393 asiakkaalle. Vammaispalveluista on siirretty 2 asiakasta hoito- ja hoivapalveluiden asumispalveluiden piiriin, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen tilaukseen. Ostopalveluiden vähentäminen tilauksen mukaisesti aloitettiin Senioripihan tehostetun palveluasumisen yksikön avautumisen jälkeen. Toiminnan kehittämistä jatketaan vuoden 2015 aikana tavoitteena potilaan nopeammat siirtymiset raskaammista palveluista kevyempiin, kuntouttavan työotteen ja työergonomian vahvistaminen sekä akuuttihoidon lisääminen ja pitkäaikaispaikkojen vähentäminen. Hoito- ja hoivapalveluiden huhtikuun toteutuma on 6,7 % edellisvuotta korkeampi. Kustannusten muutos on pienentynyt edellisvuoteen nähden, mitä selittää alkuvuoden Siilaisen ja Kotilahden muutoista aiheutuneet kertaluontoiset kustannukset. Omaishoidon tuen asiakasmäärä oli huhtikuussa 350, joista yli 75-vuotiaiden osuus 45 %. Omaishoidontukeen varattu määräraha on sidottu, joten kriteerit täyttäville tehdään ns. jonopäätös. Ruutukaavan ja lähiympäristön omaishoitajille on tarjottu lyhytaikaiskotiapua. Omaishoitajille on lisäksi tarjottu hyvinvointi- ja terveystapaamisia. Kotihoidon asiakasmäärä on edellisvuotta korkeammalla tasolla. Välitön työaika on pienentynyt edelleen alkuvuoteen nähden ollen huhtikuussa 53,3 %. Samanaikaisesti henkilöstökuluihin kohdistuu ylitysuhka. Senioripihaan muuton jälkeen on palveluohjauksessa, päiväkuntoutuksessa sekä ikäneuvolan toiminnassa etsitty uusia toiintamalleja. Kotisairaalan käyntimäärä on kasvanut; potilaiden vastaanottamista kuitenkin hidastaa lääkäriresurssin vähyys. Ikäneuvolassa aloitettu kuntoutustarpeen arviointifysioterapautin avovastaanotot. Seniorisaleille koulutettu vapaaehtoisia vertaisohjaajia. Tehostettuun palveluasumiseen jonottaa 44 asiakasta, joista 34 sairaalaosastoilla ja lyhytaikaispaikoilla hoivakodeissa 4 sekä omassa kodissa kotihoidon ja omaisten turvn odottavia asiakkaita 6. Muille paikkakunnille odottaa 7 asiakasta. Omissa hoivayksiköissä on paikkoja 237. Yksityissä palveluissa 387 asiakasta. Terveyskeskussairaaloiden täyttöasteet ovat edelleen korkealla tasolla. Akuuttihoitopäiviä on muodostunut ennakoitua enemmän ja pitkäaikaishoitopäiviä vähemmän.

5 Hoito ja hoiva on toteutumassa kokonaisuutena tilauksen mukaisesti tai sitä paremmin. Sosiaalipalvelut Tammi-maaliskuu Toimeentulotukimenojen kehitys on alkuvuonna ollut myönteinen: sekä menot että asiakasmäärä ovat kokonaisuutena olleet edellisvuotta alhaisemmalla tasolla. Asumisen tukipiste sai hankerahoituksen vuodelle Kuntouttavan työtoiminnan asiakasmäärä on ollut edellisvuotta korkeammalla tasolla ja asiakasmääriä pyritään kasvattamaan edelleen. Perhepalveluissa lapsiperheiden kotipalvelu on siirretty lastensuojelusta ehkäiseviin lapsiperhepalveluihin eivätkä asiakasmäärät tästä johtuen ole vertailukelpoisa. Avohuoltoon kohdistuu edelleen kova paine, vaikka kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrä on ollutl asussa. Jälkihuollon asiakasmäärä on kasvanut. Kasvatus- ja perheneuvolan asiakasmäärä on kasvanut kirjauskäytännön tarkentumisen seurauksena. Nuorisoasemalla on lisätty nuorten päihteidenkäyttöön liittyvää ohjausta ja hoitoa. Vammaispalveluihin siirrettiin aikuissosiaalityöstä ja perhepalveluista 0,55 milj. euroa maaliskuun tilausmuutoksessa. Tilauksen toteutuminen on kuitenkin edelleen haasteellista ja merkittävimmät riskit kohdistuvat vaikeavammaisten henkilökohtaiseen apuun sekä palveluasumiseen sekä kehitysvammaisten asumispalveluiden ostoihin. Kehitysvammaisten palveluissa aloitettiin tammikuun lopulla lasten ja nuorten tilapäinen hoitokokeilu. Toimeentulotukimenojen kehitys on edelleen myönteinen yleiseen taloudelliseen tilanteeseen nähden ja toteutuma tullee jäämään alle tilauksen. Sosiaalisen asumisen osalta painopistettä pyritään siirtämään tehostetusta asumisesta kevyempiin palveluihin. Vammaispalveluiden kustannusten kasvu on edelleen nopeaa; tilauksen toteutuma kasvanut edellisvuoteen nähden 9 %. Vammaispalveluissa on tehty alkuvuonna useita selvityksiä, mm. selvitetty henkilökohtaisen avun järjestämistä osin omana toimintana, tarkasteltu asiakaskohtaisia kustannuksia. Kustannuksiin on mahdollista vaikuttaa, mutta muutokset eivät ole nopeita. Kuluvan vuoden tilauksen osalta merkittävimmät riskit kohdistuvat edelleen vaikeavammaisten henkilökohtaiseen apuun, joka tulee ylittämään tilauksen. Asiakasmäärät ovat edelleen kasvaneet lievästi. Vaikeavammaisten palveluasumisen tilaus toteutunee. Kehitysvammaisten asumispalveluiden ostot ovat myös edelleen ylittämässä tilauksen. Perhepalveluiden osalta lautakunta on ennustanut tilauksen ylittymistä. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen osuus on kuitenkin pienentynyt. On mahdollista, että tilaus toteutuu.

6 Kokonaisuutena sosiaalipalveluiden tilaus tullee toteutumaan. Tilaajajohtaja (Kontiolahti): Kontiolahden tilauksen toteuma oli 30,1 %. Muutosprosentti edellisen vuoden samana aikana olevaan toteumaan on 1,9 %. Muutosprosenttiin vaikuttaa oleellisesti esim. se ettei kaikki kulut ole kirjautuneet talousraporttiin, esim. erikoissairaanhoidon hoidosta aiheutuneet kaikki huhtikuun kulut eivät sisälly vielä raporttiin. Ennuste on, että tilaus ylittyisi 0,55 milj. euroa. Ylityspaineita tilauksessa pysymiseksi edelleen aiheuttavat sekä erikoissairaanhoito että sosiaalipalvelut. Terveyspalvelut Tammi-maaliskuu Vastaanotto: Avohoidossa asiakkuudet ja talouden arvioidaan toteutuvan tavoitteen mukaisesti. Kontiolahden- ja Lehmon terveysasemilla asiakas- ja käyntimäärät lääkärien vastaanotoilla ovat kasvaneet maaliskuulla verrattuna alkuvuoteen. Kontiolahden terveysasemalla on aloitettu HyväPotku hanke. Hankkeen avulla pyritään saamaan lääkäreiden vastaanotoille muodostuneet jonot purettua mm. iltavastaanottojen avulla. Lääkärivakanssien vakinainen täyttöaste on ollut 100 % (9 virkaa). Neuvolatoiminta sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on toteutunut talousarvion mukaisesti ja arvioidaan pysyvän talousarviossa, Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa terveystarkastukset ovat toteutuneet asetuksen mukaisesti. Suun terveys: Suun terveyden tilauksessa ei ole paineita. Kiireetön hoito pystytään antamaan lakisääteisissä aikarajoissa. Aikuispsykososiaaliset palvelut: Aikuispsykososiaalinen tilaus toteutunee talousarvion mukaisesti. Sovatek säätiön kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä ja siirtyminen omaan toimintaan tehdään ripeästi. Kuntoutus: Ei merkittäviä muutoksia tilauksen suhteen. Vastaanotto: Vastaanottopalveluissa asiakasmäärä on toteutunut tavoitteen mukaisesti. Sairaankuljetuksen kulut ovat ylittyneet n euroa ja ennalta ehkäisevissä ostoissa toteuma on 56,1 % johtuen alkuvuoden mammografiaseulonnoista. Tuottojen kertymisessä on alitusta. Lääkäritilanne on jatkunut hyvänä. Vastaanotoissa puheluiden vastausprosentti oli 64 %. Kontiolahden koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa terveydenhoitajaresurssit aiheuttavat haasteita toteuttaa koululaisten/opiskelijoiden terveysneuvontatapaamisia ja seurantatarkastuksia. Suun terveys: Nettototeuma on neljän ensimmäisen kuukauden osalta 30 %, joka vastaa hieman yli alitusta talousarvioon nähden. Edellisvuoteen

7 verrattuna nettokulut ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana ovat nekin pysyneet ennallaan, laskua nettokustannuksissa on 1 %. Palvelun käyttäjien määrä edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta on laskenut reilulla sadalla henkilöllä. Kiireettömän hoidon jonossa Kontiolahdella on n. 250 asiakasta, joista yli kuusi kuukautta jonottaneita on 25 henkilöä. Hammaslääkäreiden avoimia virkoja on Kontiolahdella täytetty kahdella ostopalveluhammaslääkärillä. Aikuispsykososiaaliset palvelut: Aikuispsykososiaalinen tilaus etenee tavoitteiden mukaisesti eikä erityisiä muutoksia alkuvuoteen ole tapahtunut. Kuntoutus: Kustannukset pysyvät budjetin sisällä. Hoiva ja hoito Tammi-maaliskuu Omaishoito: Omaishoidon tuessa on yhteensä 55 asiakasta, heistä 22 on yli 75 -vuotiasta. Talousarvioon varattua määrärahaa seurataan. Kotihoito: Kotihoito toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella tilauksen mukaisesti. Kontiolahdella oli helmikuussa säännöllisen kotihoidon asiakkaita 97 ja tilapäisen kotihoidon asiakkaita 32. Välitön asiakastyöaika oli helmikuussa 52,7 %. Myös asumispalveluiden talousarvio toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella suunnitellusti. Tehostettuun asumispalveluun odotti helmikuun lopussa 8 asiakasta, joista 5 terveyskeskuksen vuodeosastolla. Uusi perhehoitokoti aloitti toimintansa tammikuussa. Lyhytaikaista hoivaa tarvitseville asiakkaille on käytössä 4 paikkaa. Vapaaehtoistyön mallin yhteistä työstämistä Kontiolahden kanssa ollaan aloittamassa. Asumispalvelut: Asumispalveluiden talousarvio toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella suunnitellusti. Asiakkaiden toimintakykyä mittaavat Rava -indeksin keskiarvot mitattiin maaliskuussa (ka 3,44). Tk-sairaala: Terveyskeskus-sairaalan talousarvio toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella tilauksen mukaisesti. Kuormitusprosentti oli tammikuussa 97,5 % ja helmikuussa 105,2 %. Ensimmäisen vuosineljänneksen kumulatiivinen kuormitus oli 101,6 % ja hoitopäivätoteuma 24,8 %. Kontiolahden sairaalassa on hoidettu runsaasti joensuulaisia potilaita Joensuun sairaalamuuttojen ja esh jonojen vuoksi. Myös muita ulkokuntalaisia hoidettiin Kontiolahden sairaalassa. Perhehoitokodin perustamisen vuoksi potilaspaikkamäärä on vuoden 2015 alusta alkaen pudotettu 43 paikasta 40 potilaspaikkaa. Kontiolahden sairaalan toimintaa kehitetään vuoden 2015 aikana tavoitteena nopeammat siirtymiset raskaammista palveluista kevyempiin palveluihin, pitkäaikaishoidon vähentäminen ja akuuttihoidon lisääminen. Kontiolahden hoidon ja hoivan tulosalueella laaditaan kevään aikana ikäihmisten strategia, jonka yhteydessä selvitetään tulevaisuuden hoidon ja hoivan tarpeet sekä huomioidaan samalla kiinteistötarpeet.

8 Omaishoito: n lopussa oli yhteensä 55 omaishoidon tuen saajaa, heistä yli 75 -vuotiaita oli yhteensä 21 (38 %). Omaishoitoon varattu määräraha on jo käytössä. Omaishoitajille suunnatut hyvinvointi- ja terveystapaamiset on suunniteltu yhteistyössä muistihoitajan kanssa. Tarkastukset alkavat viimeistään syksyllä. Kotihoito: Kotihoitopalvelujen talousarvio on toteutumassa tämän hetkisen arvion mukaan tilauksen mukaisesti. Kontiolahdella aloitti huhtikuussa uusi kotihoidon aluevastaava. Kontiolahdella oli huhtikuussa säännöllisen kotihoidon asiakkaita 103 ja tilapäisen kotihoidon asiakkaita 29. Välitön asiakastyöaika oli laskenut alkuvuoden toteutuneesta, ollen huhtikuussa 47,2 %. Asumispalvelut: Talousarvio toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella tilauksen mukaisesti. Yksityisissä asumispalveluissa oli huhtikuun lopussa sijoitettuna 4 asiakasta, joista 2 palvelusetelillä, asumispalveluun odottaa 11 asiakasta. Tk- sairaala: Terveyskeskuksen sairaalan talousarvio toteutuu tämän hetkisen arvion perusteella tilauksen mukaisesti eurojen osalta, mutta hoitopäivätoteumassa on alitusuhkaa. Ensimmäisen vuosikolmanneksen hoitopäivätoteuma on 29,5 %. Alku vuoden kumulatiivinen kuormitus oli 101,2 %. n lopussa osastolla on ollut runsaasti vapaita paikkoja. Tk-sairaalan talousarviosta siirrettiin määrärahat perhehoidon perustamiseen Sosiaalipalvelut Tammi-maaliskuu Aikuissosiaalityö: Aikuissosiaalityö kokonaisuudessaan pysynee määrärahavarauksissa. Perustoimeentulotuen menot näyttävät pysyvän vuoden 2014 tasolla. Täydentävään toimeentulotukeen varattu määräraha asettaa paineita tilauksessa pysymiseksi. Täydentävän toimeentulotuen menoja lisäsivät alkuvuonna Kontiolahden vuokratalojen vesilaskutus. Pitkäaikaistyöttömyyden lisääntyminen lisäsi myös menoja. Sosiaalisen asumisen asiakasmäärät ovat kasvaneet vuodesta 2014, mutta kustannukset pysyvät edelleen talousarviossa. Aikuissosiaalityössä kuntouttavan työtoiminnan tavoitteellinen kehittämistyö on tuottanut tulosta. Kuntouttavan työtoiminnan asiakasmäärät kasvoivat ja alku vuoden aikaan eri ryhmissä kävijöitä oli 51 henkilöä. Aktivointitoimenpiteiden ja mm. kuntouttavan työtoiminnan hyvä taso pienentää passiivityömarkkinatuenlaskua. Vammaispalvelut: Vammaispalveluiden osalta ylitys oli n. 21 %. Vammaispalvelujen menojen ylitys johtui mm. vaikeavammaisten avun tarpeen kasvusta. Vammaispalveluissa kasvu on ollut nousujohdannainen koko vuoden ajan, johtuen palveluiden lisääntyneestä tarpeesta vaikeavammaisten asumispalveluissa että henkilökohtaisen avun tarpeen lisääntymisenä. Myös henkilökohtaisen avun kilpailuttaminen vaikutti talouden kehitykseen epäsuotuisasti. Myös kehitysvammahuollossa avohuollon kustannukset ovat kasvaneet, vaikka asiakasmäärä on sama. Kustannuksia nostaa asiakkaiden

9 palvelutarpeen kasvu.lisäksi kehitysvammaisia asiakkaita on siirtynyt ostopalveluihin, joissa hoitopäivän hinta on arvioitua suurempi. Omaa työ- ja päivätoimintaa on kehitetty, mikä mahdollistui tilojen laajenemisen myötä Työtanhualla. Myös NUPA-päivätoimintaryhmän myötä on vähennetty PKSSK:n päivätoiminnan ostopalvelua. Kehitysvammahuollon laitoshoitopäivien määrä laski tällä on vaikutusta talousarvion alittumiseen. Perhepalvelut: Alkuvuonna on perhepalveluissa tehty voimaan tulleen sosiaalihuoltolain uudistuksen mukaisia toiminnan muutoksia. Perhepalveluiden tilaus ylittyi n. 15 %. Vaikka tavoitteena on ollut pitää lasten pitkäaikaiset sijoitukset raskaimpiin ja kalliisiin yksiköihin maltillisina. Lastensuojelun tarve on näyttäytynyt Kontiolahdella vuonna 2014 aikaisempaa suurempana. Asiakasmäärät sekä avo-, että sijaishuollossa ovat kasvaneet. Kontiolahdella työttömyys on ollut kasvussa useamman vuoden ajan ja lapsiperheiden pienituloisuus on yleisesti korreloinut sijoitusten määrän kanssa. Jälkihuollossa olevien nuorten palvelujen tarve on myös aiempaa suurempaa. Lapsiperheiden kotipalvelu on siirretty talousarviorakenteessa lastensuojelusta ehkäiseviin lapsiperhepalveluihin. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrä on laskenut vuodentakaisesta, mutta kustannuksia kasvattaa edelleen kalliiden hoitopaikkojen ostokustannukset, tästä johtuen kustannukset eivät näin ollen pääse laskemaan. Perheneuvolan asiakasmäärä on pysynyt ennallaan. Aikuissosiaalityö: Toimeentulotuen menot ovat ylittämässä talousarvion. Perustoimeentulotuessa on ollut lievää nousua ja myös täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen menot ovat ylittämässä talousarvion. Kuntouttavassa työtoiminnassa on asiakkaita ollut erittäin hyvin. Alkuvuonna asiakkaista alle 25 -vuotiaita on ollut 9 ja yli 25 -vuotiaita 53. Sosiaalisessa asumisessa on pitkäaikaisasiakkaiden lisäksi lyhyehköjä päihdekuntoutuksia. Alkuvuoden menokehitys on ollut ennakoitua suurempi ja talousarvio uhkaa ylittyä. Vammaispalvelu: Vaikeavammaisten palveluasumisen hoitopäivien määrä on kasvanut. Vaikeavammaisten palveluasumisen osalta palveluasuminen kotiin henkilökohtaisena apuna (24/7) on edelleen kallista, mutta kulujen kasvu oletetaan vähitellen laskevan henkilökohtaisen avun järjestämistavan muutosten myötä. Henkilökohtaisen avun ostopalveluista on siirrytty ajalla työnantajamalliin kahdeksan asiakkaan kohdalla. Vammaispalvelun nettokulut ovat myös kasvaneet 13 % verrattuna 04/2014 tilanteeseen. Kehitysvammaisten avohuoltoasiakkaiden asiakasmäärä on kasvanut 3 % verrattuna 04/2014 toteumaan uusien asiakkaiden myötä, tämä näkyy myös kustannusten kasvuna. Kehitysvammaisten palveluasumisen hoitopäivät ovat laskeneet - 10 % verrattuna 04/2014 toteumaan johtuen asiakkaiden asumispalveluissa tapahtuneista muutoksista. Kehitysvammaisten laitoshoitopäivien (lähinnä tilapäinen hoito) osuus on laskenut (- 4 %), mikä näkyy myös kustannusten osalta - 7 %. Kokonaisuutena vammaispalvelun nettokulut ovat kasvaneet 8 % verrattuna 04/2014 toteumaan. Vammaispalvelujen talousarvio tulee ylittymään erityisesti henkilökohtaisen avun ja palveluasumisen osalta. Omaa ympärivuorokautista asumispalvelua

10 suunnitellaan kehitysvammaisille asiakkaille. Perhepalvelut: Perhepalveluissa on toimintaa muutettu vuoden 2015 alusta sosiaalihuoltolain muutosten mukaisesti. Kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrä on laskenut vuodentakaisesta, mutta kustannuksia kasvattaa edelleen kalliiden hoitopaikkojen ostokustannukset. Perheneuvolan asiakasmäärä on pysynyt ennallaan. Vaikka Kontiolahdessa lastensuojelun tarve on pysynyt korkealla lastensuojelun avohuollossa, näyttäisi määräraha riittävän. Varhaisen tuen kotipalvelua on myös pystytty antamaan kysynnän mukaan. Hallinto- ja talouspalvelut Tammi-huhtikuu Hallinto: Hallinto- ja talouspalvelut pysyy talousarviossa. Tilaajajohtaja (Outokumpu): Outokummun tilauksen toteuma huhtikuun lopussa oli 28,2 %. Vähennystä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden on 4,4 %. Ennuste on, että tilaus alittuu noin 1 milj. euroa. Terveyspalvelut Tammi - Maaliskuu Muutosta terveyspalveluihin tuli vuoden vaihteessa, kun Outokummun iltapäivystys kolmen kunnan päivystysrinkinä päättyi ja iltapäivystys siirtyi Tikkamäelle. Muutos lisäsi resursseja päiväpäivystykseen, mm. hoitajien työpanosta, ja näin tehokas päiväaikainen toiminta vähentää potilasvirtaa Tikkamäelle. Tilauksessa oli varauduttu uutena palveluna suolistosyöpäseulonnat, mutta tämä ei mahdollistu syöpäjärjestön kapasiteetin riittämättömyyden takia vielä vuonna Asiakaspalautteen mukaan jonkin verran ongelmia on ollut lääkäriaikojen saamisessa, mikä johtuu henkilöstön vuosilomista. Tosiasiassa tämän tyyppinen palaute apulaisylilääkärin mukaan on aiempaa vähäisempää. Terveydenhoitajien asiakasmäärät ovat pienemmät kuin yta-alueen muissa kunnissa. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimintoja ollaan tehostamassa. Nykytilanne ja hoitoprosessit on kartoitettu. Kevään kuluessa prosesseja tehostetaan mm. päällekkäisyyksiä poistamalla ja Vaskikammarin toiminnan tehostamisella. Kuntoutuksen terapiapalvelujen tuottamisesta on kuluvan kevään aikana tulossa tarkempi selvitys koko yta-alueen näkökulmasta. Tavoitteena olisi omien terapeuttien saaminen korvaamaan ostopalveluja. Suun terveydenhuollossa kiireettömään hoitoon pääsee jonottamatta. Kulut

11 tällä vastuualueella ovat kasvaneet 11 % ja tuotot pienentyneet 10 %. Muutetussakin tilauksessa kuitenkin arvioidaan pysyvän. Erikoissairaanhoidon toteuma maaliskuun lopussa oli 5,6 % pienempi edelliseen vuoteen nähden. Suurimmista menoeristä kirurgian ja sisätautien kasvu oli miinus-merkkinen. Aikuispsykiatriassa oli kasvua 14,3 %. Päivystysmenot ovat edellisen vuoden tasolla. Erikoissairaanhoidon toteuma huhtikuun lopussa oli 9,3 % pienempi edelliseen vuoteen nähden. Kehityksen näin jatkuessa erikoissairaanhoidon tilaus alittuu, joka huomioidaan myös syksyn talousarviomuutoksessa. Vastaanoton puheluissa vastaus-% 61,63. Terveyspalveluissa ei muutoin uutta raportoitavaa. Oman toiminnan osalta talousarvio toteutuu tilauksen mukaisesti. Hoito- ja hoivapalvelut Tammi - Maaliskuu Omaishoidossa on ollut omaishoidontuen saajaa. Vapaata määrärahaa jäljellä noin 5800 euroa. Kotihoidossa käynnistettiin yöhoito. Medimobiili otettiin käyttöön helmikuussa. Kotihoidon välitön asiakastyöaika 55,8 %. Heikinhelmen asumisyksikön kaavavalitukset ovat päättyneet ja yksikön toimintaa päästään kehittämään. Outokummun tk-sairaalassa ja myös Iltaruskossa on hoidettu joensuulaisia Joensuun sairaaloiden muuttojen vuoksi. Tilauksen mukaisesti Outokummun sairaalan toimintaa kehitetään vuoden 2015 aikana tavoitteena nopeammat siirtymiset raskaammista palveluista kevyempiin palveluihin, laitoshoidon vähentäminen ja akuuttihoidon lisääminen. Kuntouttavaa työotetta ja työergonomiaa vahvistetaan ottamalla kuntoutuspassit käyttöön vuoden 2015 aikana Outokummun tk-sairaalassa. Siilaisen fysioterapiapilotin malleja hyödynnetään myös Outokummussa. Tk-sairaalan osasto on osallistunut Tutka -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tiimityön ja työyhteisötaitojen kehittäminen. Lean -ajattelumallia jalkautetaan myös Outokumpuun. Omaishoitajille suunnattuja hyvinvointi- ja terveystapaamisia on suunniteltu yhteistyössä muistihoitajan kanssa. Kotihoidon välitön asiakastyöaika oli huhtikuussa 47,2 % (ja maaliskuussa 50,6 %). Välitön asiakastyöaika on tippunut tasaisesti koko alkuvuoden ajan. n aikana on Outokumpuun hyväksytty ensimmäinen

12 palvelusetelituottaja tukipalveluihin. Hoito- ja hoivapalvelujen tilaus alittuu noin 0,2 milj. euroa. Sosiaalipalvelut Tammi Maaliskuu Aikuissosiaalityössä toimeentulotukimenot ovat lievässä kasvussa. Työllistämistoiminnan piirissä on 25 % enemmän asiakkaita edelliseen vuoteen nähden. Sosiaalisen asumisen kustannukset ovat nousseet 47 % per asiakasperhe. Lapsiperheiden kotipalvelu on siirretty vuoden alusta osaksi ehkäisevää lastensuojelutyötä. Asiakkaat ovat olleet vuonna 2014 lastensuojelun asiakkuudessa, joten lastensuojeluasiakkuuksien määrä on näennäisesti laskenut. Outokummussa yhteistyötä on tehty ennaltaehkäisevästi jo ennenkin, joten toimintatapoihin tämä ei tuo juurikaan uutta. Lastensuojelussa on menossa seesteinen vaihe. Sekä avohuollon asiakasmäärä että kodin ulkopuolelle sijoitettujen määrä on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden alhaisemmalla tasolla. Lastensuojelun sijoituksista kolme päättyi aivan viime vuoden lopulla ja osa nuorista on siirtynyt jälkihuoltoon. Vuonna 2015 täysi-ikäiseksi tulee 6 kodin ulkopuolelle sijoitettua nuorta. Lapsiperhepalveluja kehitetään edelleen ja siihen palkataan määräaikainen kehittäjä 7 kk:n työpanoksella. Lapsiperhepalvelujen kehittämishankkeeseen on varattu euron uusi määräraha, joka esitetään lisättäväksi perhepalveluihin tilauksen muutoksessa. Lapsiperhepalvelujen kehittämishanke tulee juuri nyt hyvään saumaan. Tavoitteenahan on, ettei uusia sijoituksia ei olisi jatkossa tarvetta tehdä. Vammaispalvelujen kulut ovat kasvaneet 7 % edelliseen vuoteen nähden. Vaikeavammaisten palveluasumisen hoitopäivät ja kustannukset ovat kasvussa. Kehitysvammaisten palveluissa entistä hoidollisempia on ostopalveluissa. Pysyvässä laitoshoidossa ei outokumpulaisia kehitysvammaisia. Sosiaalipalveluissa ei huhtikuulta uutta raportoitavaa alkuvuoteen nähden. Sosiaalipalvelujen tilaus alittuu noin 0,4 milj. euroa. Tilaajajohtajan päätösehdotus: Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto päättää käsitellä tilausten toteutumisen ajalta ja edellyttää, että tuottaja esittää toimenpiteet, jolla Joensuun ja Kontiolahden tilausten toteutuminen talousarvion mukaisina voidaan varmistaa,

13 edellyttää, että tuottaja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin, joilla terveysasemien puheluiden vastausprosentti nousee kuukausittain siten, että 90 % vastaustavoite saavutetaan lokakuussa 2015, ja edellyttää, että kotihoidon välitön työaika nousee tavoitteeksi asetettuun 60 %:iin. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 15 22.04.2015 Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen 5621/02.02.02/2015 SOTETIJ 15 Talousarviomääräysten mukaan tilausten

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 27 17.06.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.02/2015 SOTETIJ 27 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen helmikuun kuukausiraportti ja talousarviomuutoksia vuodelle 2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen helmikuun kuukausiraportti ja talousarviomuutoksia vuodelle 2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 25 17.03.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen 8 25.03.2015 tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen helmikuun kuukausiraportti ja talousarviomuutoksia vuodelle 2015 277/02.02.02/2013

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 27.05.2015 klo 16:30-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 18 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Vuoden 2014 tilausten toteutuminen 5243/ /2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Vuoden 2014 tilausten toteutuminen 5243/ /2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 4 26.02.2015 Vuoden 2014 tilausten toteutuminen 5243/02.02.02/2015 SOTETIJ 4 Vuoden 2014 tilausten toteutumatiedot ovat valmistuneet. Seuraavassa on esitelty

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Osavuosikatsaus 03/2014 Keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukon toteumat raportoitu kaupunginhallitukselle, löydettävissä kaupungin nettisivuilta

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012 Asiakas: Joensuu Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS -05-05 %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 697 8 000 5 877 73 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 34 26.08.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.02/2015 SOTETIJ 34 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2015 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2016 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 8 23.03.2016 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 1.1.-29.2.2016 7431/02.02.02/2016 SOTETIJ 23.03.2016 8 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2015 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu JOENSUU Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 35 043 39 740 18 570 KV kk kumulatiivinen lääkäriasiakkaat 24 341 26 548 12 112 kk kumulatiivinen hoitaja-asiakkaat 29 164 28

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 5

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 5 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 22.04.2015 klo 16:30-18:36 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 12 Kokouksen

Lisätiedot

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto JOENSUU MITTARIT Hallinto- ja talouspalvelut Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- /

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1. Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4. 38 Tiedoksiantoja 5

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1. Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4. 38 Tiedoksiantoja 5 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 16.09.2015 klo 16:30-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 36 Kokouksen

Lisätiedot

Toteuma 2013-11 285 229 81 %

Toteuma 2013-11 285 229 81 % Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS TA %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 8 000 7 515 94 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas 207 161 78 % Vastaanotto /

Lisätiedot

50 % 57 % 60 % 21 % lääkäripalvelujen peittävyys Vastaanotto Päivytyskäyntien osuus kaikista. 0 % 0 % 0 % käynneistä Vastaanotto Terveysasemien

50 % 57 % 60 % 21 % lääkäripalvelujen peittävyys Vastaanotto Päivytyskäyntien osuus kaikista. 0 % 0 % 0 % käynneistä Vastaanotto Terveysasemien Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAAJAN ESITYS 2015 Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 4 700 5 200 5 923 26 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas 243 242 242-1

Lisätiedot

Joensuu Tilaus: Joensuu Sosiaali- ja terveyspalvelut Vastaanotto Ylihoitaja

Joensuu Tilaus: Joensuu Sosiaali- ja terveyspalvelut Vastaanotto Ylihoitaja Joensuu Tilaus: Joensuu Sosiaali- ja terveyspalvelut Vastaanotto Ylihoitaja TP 2014 TA 2015 TA2016 kehys Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 39 940 39 940 / yhteistoiminta-alueen asukas 179 170 179

Lisätiedot

Toteuma %:a %:a talousarviosta. Esitys muutetuksi TA 2015

Toteuma %:a %:a talousarviosta. Esitys muutetuksi TA 2015 Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Ylihoitaja %:a TILAUS TP -3 - Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 4 848 2 586 55 % 5 923 5 923 2 413 41 % -7 % 5 923 0 Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1. Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 32 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1. Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 32 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 26.08.2015 klo 16:30-18:27 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 31 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 46 04.11.2015 Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilausten ja kehittämishankkeiden toteutuminen 5621/02.02.02/2015 SOTETIJ 46 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 ovk Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 ovk Terveyspalvelut

Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 ovk Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 ovk Terveyspalvelut JOENSUU Hallinto- ja talouspalvelut Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiaaat

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Vahanne -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 30 57 % Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 51 57% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 474 341 506 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Toteuma. Esitys muutetuksi TA %:a talousarviosta. Alkuper. TA 2015

Toteuma. Esitys muutetuksi TA %:a talousarviosta. Alkuper. TA 2015 Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Ylihoitaja Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 873 3 656 59 % 9 259 9 259 3 643 39 % 0 % 9 259 0 Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas 183 36 19 % 192

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 29 32% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 421 291 453 108 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-03 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-03 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 44 + 73,33 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-06 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-06 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 52 + 86,67 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2016 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Liitteet 24.5.2012 Talousarvion toteumavertailu Hirvensalmi Hirvensalmi Hirvensalmi Talousarvio 2012 (valtuusto) 0 Toteuma 2012-03 TILAUS Aikuispsykososiaaliset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 51 16.12.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.02/2015 SOTETIJ 51 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 90 170 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika (kk)

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Hallikainen -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 68 128 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -06-06 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 459 453 485 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 39 16.09.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 5811/02.02.02/2015 SOTETIJ 39 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan toiminnan ja talouden

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 2 244 2 102 1 868 + 88,87 % / asiakasperhe /perhe -577-689 -483 + 70,14

Lisätiedot

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 52 90 60 67 ei kiireellinen jonotusaika (kk) kk / asiakas /asiakas -867-663 -883 133-45 066-59 635-52 977 89 145 351 291

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 140 125 102 + 81,60 % / asiakasperhe /perhe -566-676 -701 + 103,80 % -79

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-06 %:a Seija Heikkonen 2014 2015 2015-06 talousarviosta 2015 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 57 60 50 83 ei kiireellinen

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-31.7.2016 Poikkeamaraportti ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukoiden toteutumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille Sosiaali- ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 40 21.12.2016 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla 1.1.-30.11.2016 7431/02.02.02/2016 SOTETIJ 21.12.2016 40 Kaupungin raportointiohjeiden

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 20 25.05.2016 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen ajalla 1.1.-30.4.2016 7431/02.02.02/2016 SOTETIJ 25.05.2016 20 Kaupungin raportointiohjeiden

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 23.03.2016 klo 16:30-17:25 Paikka Käsitellyt asiat Sivu 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 7 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Talousarviomuutokset 2013 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Kaupungin talousarvion sitovuusmääräysten mukaan bruttobudjetoiduilla

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto Aikuisten psykososiaaliset palvelut Raisio Raisio Raisio Raisio Seija Heikkonen 2013 2014 2015 2015 / 2014 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 468 581 481 83 ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.11.216] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Lokakuu 216 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Kuukausiraportti 4/2015

Kuukausiraportti 4/2015 JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Kuukausiraportti 4/2015 Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.2.217] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/2 Joulukuu 216 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviainen valmistautuu tilinpäätöksen 216 loppuun saattamiseen. Jäsenkuntien

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 3 1-9/2014

Osavuosikatsaus 3 1-9/2014 JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Osavuosikatsaus 3 1-9/ Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

TA 2015 toteuma. Perusturvajohtaja Markku Kipinä

TA 2015 toteuma. Perusturvajohtaja Markku Kipinä TA 2015 toteuma Perusturvajohtaja Markku Kipinä 10.3.2016 Tulosyksiköiden kuukausiseuranta Tulosyksikkö Syyskuu (75,0 %) Marraskuu (91,7 %) Joulukuu (100 %) Tulot Menot Toimintakate Tulot Menot Toimintakate

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 5.1.216] KUUKAUSIRAPORTTI MARRASKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Marraskuu 215 MARRASKUU PÄHKINÄNKUORESSA Marraskuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa:

Lisätiedot

TAVOITE 2016 1 906 308 000 TAVOITE 2015 2 160 502 000. Hoitopäivät Kustannukset. Suunnitelma valmis Toiminnan aloittaminen 12/2015 8/2016

TAVOITE 2016 1 906 308 000 TAVOITE 2015 2 160 502 000. Hoitopäivät Kustannukset. Suunnitelma valmis Toiminnan aloittaminen 12/2015 8/2016 Joensuu Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Kehitysvammaisten palvelujen organisointi Kärkihanke: Kehitysvammaisten asumispalveluiden avopainotteisuuden edistäminen Tuotantopuolen vastuuhenkilö: Sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.6.215] KUUKAUSIRAPORTTI HUHTIKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Huhtikuu 215 HUHTIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Huhtikuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: lastensuojelun

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.4. Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto 15.06.2015 Yhtymähallitus 22.06.2015 Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 3.11.215] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Lokakuu 215 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: Lääkäripalvelujen

Lisätiedot

JOENSUU. Terveyspalvelut. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso MITTARIT. Vastaanotto. Suun terveys. Aikuispsykososiaaliset.

JOENSUU. Terveyspalvelut. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso MITTARIT. Vastaanotto. Suun terveys. Aikuispsykososiaaliset. JOENSUU MITTARIT Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 39 940 39 740 Käyntimäärät 123 419 129 302 125 763 T3, lääkärit 14 12 puhelujen vastausprosentti 90 90 lääkärivakanssien

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 24 22.06.2016 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 1.1.-31.5.2016 7431/02.02.02/2016 SOTETIJ 22.06.2016 24 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen /02.02. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto 37 26.10.2016 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilausten toteutuminen 1.1.-30.9.2016 7431/02.02.02/2016 SOTETIJ 26.10.2016 37 Kaupungin raportointiohjeiden mukaan

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017 Oulunkaaren taloustiedote elokuu 2017 Oulunkaaren kuntayhtymä (1000 ) Sitovat tasot (1000 ) Sairauspoissaolojen kehitys (tammi-elokuu 2017 ja 2016) Sairauspoissaolojen kokonaiskehitystä seurataan laajemmin

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Omistajaohjausryhmä 20.11. Yhtymähallitus 26.11. Pyhäjoen kunnanhallitus 17.12. Raahen kaupunginhallitus 08.12. Siikajoen kunnanhallitus

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 31.1.217] KUUKAUSIRAPORTTI SYYSKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Syyskuu 217 SYYSKUU PÄHKINÄNKUORESSA Syyskuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

JOENSUU TOTEUMA TP TAVOITE

JOENSUU TOTEUMA TP TAVOITE JOENSUU Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Kehitysvammaisten palvelujen organisointi Kärkihanke: Kehitysvammaisten asumispalveluiden avopainotteisuuden edistäminen Tuotantopuolen vastuuhenkilö: Sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Avopalvelujen vahvistaminen Kehittämishanke: Avopalvelujen vahvistaminen mielenterveystyö ja vastaanottotoiminta Tuotantopuolen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta 1.1.-30.6. Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP 15 TAM Ennuste Tulot 34 738 33 824 33 891 Menot 179 494 180 299 180 326 Netto 144 756

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 28.3.218] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 218 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Helmikuu 218 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 218 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

TALOUSARVIORAKENNE 2014

TALOUSARVIORAKENNE 2014 TALOUSARVIORAKENNE 2014 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 20.5.2014 Toimielin 50 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveysjohtaja Johtava ylilääkäri 500 HALLINTO- JA TALOUSPALVELUT Talousjohtaja

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

Kuukausiraportti 8/2015

Kuukausiraportti 8/2015 JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Kuukausiraportti 8/2015 Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimiala Hallintopalvelut

Sosiaali- ja terveystoimiala Hallintopalvelut Hallintopalvelut Vastuuhenkilö: Liisa Niiranen / / 63510000 HALLINTO Tuotot 5 357 8 977 0 25 000 0,0 278,5 Toimintakulut -920 337-875 474-908 323-1 109 773 122,2 126,8 Netto -914 980-866 497-908 323-1

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Tilausten toteutuminen Osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2014 Poikkeamaraportit ja keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukon toteumat raportoitu asianomaisille lauta- ja johtokunnille, löydettävissä kaupungin

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Tilapäisen puheenjohtajan valinta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Tilapäisen puheenjohtajan valinta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilaajajaosto Aika 25.05.2016 klo 18:00-18:36 Paikka Joensuun paloasema (atk-luokka), Noljakantie 4 Käsitellyt asiat Sivu 17 Tilapäisen

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Talousarvio 2016

JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Talousarvio 2016 JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Talousarvio 2016 Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta..-0.6. Perhe- ja sosiaalipalvelut Taloudelliset tavoitteet. Määrärahat.000 TP 205 TAM Ennuste Tulot 20 29 20 2 9 72 Menot 90 59 9 09 90 66 Netto 70 7 70 925 70 95 2 Resurssien

Lisätiedot

TALOUSARVIORAKENNE JA TILINKÄYTTÄJÄT 2014

TALOUSARVIORAKENNE JA TILINKÄYTTÄJÄT 2014 TALOUSARVIORAKENNE JA TILINKÄYTTÄJÄT 2014 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Toimielin 50 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveysjohtaja Johtava ylilääkäri 500 HALLINTO- JA TALOUSPALVELUT Talousjohtaja

Lisätiedot

Yhteistyöryhmä

Yhteistyöryhmä Yhteistyöryhmä 17.11.201 1. Perusterveydenhuolto 2. Aikuissosiaalipalvelut 3. Palveluasuminen 4. Kotihoito. Hyvinvointineuvola & kouluasiat 6. Muut asiat Happy or not Pyhtää elokuu ja lokakuu 201 Potilasjono

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Talousarviomuutokset 2014 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Perusturvan ja terveydenhuollon vuoden 2014 talousarvion

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Ta-2016 toteutuma toimielimittäin Henkilöstö Konsernihallinto. 3

SISÄLLYSLUETTELO. Ta-2016 toteutuma toimielimittäin Henkilöstö Konsernihallinto. 3 Talousarvion tilausten toteutuminen 30.6.2016 Kaupunginvaltuusto 5.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO Ta-2016 toteutuma toimielimittäin 30.6.2016 1 Henkilöstö 30.6.20165 2 Konsernihallinto. 3 Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Tätä haluamme olla Edistämme kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti ihmisten terveyttä, toimintakykyä

Lisätiedot

Asiakas: Jyta Kunta: Tilaus: Kannus Toimiala: Sote Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Pekka Kauppinen, Keijo

Asiakas: Jyta Kunta: Tilaus: Kannus Toimiala: Sote Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Pekka Kauppinen, Keijo Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Pekka Kauppinen, Keijo Asiakasryhmät: Salminen Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat -08 75 84 61 99 Muutos % ta /20 15 17,9

Lisätiedot

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä 1.1.2014 Raahe-Siikajoki-Pyhäjoki Väestö 34.570 Henkilöstö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (6) Päätettävä tässä kokouksessa 5 Sosiaali- ja terveysviraston toiminnan ja talouden ennuste 31.5. HEL 2015-003043 T 02 02 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 4.5.215] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Maaliskuu 215 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Tähän maaliskuun kuukausiraporttiin on talousarvion 215 luvut korjattu yhteistoimintaneuvottelujen

Lisätiedot

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5 Sos.- ja terv.lautakunta 12 23.02.2016 Sosiaali- ja terveysosaston talousarvion toteutuma 438/04/041/2014 STL 12 1.TOIMINTAKATTEEN SITOVUUS VALTUUSTOON NÄHDEN Tulosalue Hallinto ja projektit Työllisyyden

Lisätiedot

Kuukausiraportti 10/2015

Kuukausiraportti 10/2015 JOENSUUN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue Kuukausiraportti 10/2015 Joensuun, Kontiolahden ja Outokummun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

51 % 77 % 45 % 35 % 77 % -100 % Vastaanotto Päivytyskäyntien osuus kaikista käynneistä

51 % 77 % 45 % 35 % 77 % -100 % Vastaanotto Päivytyskäyntien osuus kaikista käynneistä Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri %:a 2012 TA -09 %:a -09 Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 579 79 % 41 000 31 793 78 % 37 000-10 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Toimialan toiminnan kuvaus

Toimialan toiminnan kuvaus Toimialan toiminnan kuvaus Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä Joensuussa sekä yhteistoimintasopimuksiin pohjautuen Kontiolahden ja

Lisätiedot