ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet."

Transkriptio

1 Diaarinumero SJK/547/2017 Toimielinkäsittely Kaup.valt Kaavanumero ASEMAKAAVAN SELOSTUS TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet. Asemakaavan selostus koskee 17. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä Seinäjoen kaupungin kaavoituksen laatimaa asemakaavakarttaa, kaavanumero Vireilletulo Laatija Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on hakenut asemakaavan muutosta Tanelinrannan 53. kaupunginosan kortteliin Kaupunkiympäristölautakunta on laittanut asemakaavan muutoksen vireille Seinäjoen kaupunki Kaupunkisuunnittelu ja kaavoitus Kirkkokatu 6, PL Seinäjoki p (vaihde)

2 Asemakaavan selostus 2(21) SISÄLLYS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEET ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Alueen yleiskuvaus Rakennettu ympäristö Maanomistus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN TARVE SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ OSALLISET VIREILLETULO OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUSMENETTELYT VIRANOMAISYHTEISTYÖ ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TAVOITTEET LÄHTÖKOHTA-AINEISTON ANTAMAT TAVOITTEET ASEMAKAAVARATKAISUN VALINTA JA PERUSTEET ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS KAAVAN MUUTOKSEN RAKENNE PALVELUT YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN ALUEVARAUKSET KORTTELIALUEET SUOJELUKOHTEET VAIKUTUKSET RAKENNETTUUN YMPÄRISTÖÖN VAIKUTUKSET LUONTOON JA LUONNONYMPÄRISTÖÖN YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET NIMISTÖ KAAVATALOUS YLEISTÄ ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT ASEMAKAAVAN LAADINTA... 21

3 Asemakaavan selostus 3(21) LIITTEET: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan seurantalomake Havainnekuva MUUT KAAVAA KOSKEVAT ASIAKIRJAT, SELVITYKSET JA LÄHDEMATERIAALI: Seinäjoen vähittäiskaupan selvitys, FCG

4 Asemakaavan selostus 4(21) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan selostus, joka koskee 17. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä Seinäjoen kaupungin kaavoituksen laatimaa asemakaavakarttaa, kaavanumero Asemakaavan muutos koskee: Seinäjoen kaupungin Tanelinrannan (53) kaupunginosan korttelia 4261 sekä siihen liittyviä katu-, viher- ja erityisalueita. Asemakaavan muutoksella muodostuvat: Seinäjoen kaupungin Tanelinrannan (53) kaupunginosan kortteli 4261 sekä siihen liittyvät viher- ja katualueet. Alueen sijainti ja laajuus: Kaava-alue sijaitsee Tanelinrannan kaupunginosassa (53) Mäki-Hakolantien ja Penttiläntien risteyksessä, noin 4km Seinäjoen ydinkeskustasta itään. Suunnittelualueen laajuus on n. 2 ha. Kaavamuutosalueen sijainti kaupunkirakenteessa Kaavan tarkoitus Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on hakenut asemakaavan muutosta Tanelinrannan 53. kaupunginosan kortteliin Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on joutunut sulkemaan myymälänsä kiinteistön kosteusvaurioiden vuoksi. Rakennus tullaan purkamaan. Myymälän sijainti on ollut erinomainen Mäki-Hakolantien ja Penttiläntien risteyksessä lähellä valtatie 18 ja on palvellut hyvin alueen asukkaita. Tässä yhteydessä tutkitaan myymälän tontin järjestelyt uudelleen, tontin mahdollinen laajentaminen kaupungin omistamalle rakentumattomalle maalle tontilla 5 sekä Liiketien ottaminen korttelialueeksi. Suunnittelualueella sijaitsee myös yksityisen omistuksessa oleva omakotitalo.

5 Asemakaavan selostus 5(21) Asemakaavan muutoksella tutkitaan ja täsmennetään voimassa olevan asemakaavan käyttötarkoitukset, aluerajaukset ja liikennejärjestelyt uudelleen. Alueen maanomistajina ovat Eepee Kiinteistöt Oy ja yksityinen maanomistaja sekä Seinäjoen kaupunki. 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kaupunkiympäristölautakunta on laittanut asemakaavoituksen vireille Asemakaavaluonnos, valmisteluaineisto ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on MRL 30 :n mukaisesti nähtävänä Nähtävillä olosta on kuulutettu Seinäjoen kaupungin virallisessa ilmoituslehdessä Seinäjoen Sanomissa Nähtävänä olon aikana valmisteluaineistosta on pyydetty asianosaisilta lausunnot. Osalliset voivat esittää kaavaluonnoksesta mielipiteitä nähtävillä olon aikana. Kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan laittaa kaavaehdotuksen nähtäville. Nähtävillä pidosta on ilmoitettu kuulutuksella ja kaava on MRA 27 :n mukaisesti nähtävillä välisen ajan. Asianosaisilta pyydetään nähtävillä olon aikana lausunnot kaavaehdotuksesta. 2.2 Asemakaava Asemakaavamuutoksella mahdollistetaan Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan (Eepee) Tanelinrannan nykyisen kaupunginosakaupan korvaaminen uudisrakentamisella. Kaavamuutoksessa alueen käyttötarkoitus säilyy ennallaan liike- ja toimistorakennusten korttelialueena (K-9). Tontilla 4 toteutunut asuinrakentaminen on huomioitu sallimalla nykyinen rakennusoikeuden määrä vähäisellä laajennusmahdollisuudella. Kaavamuutoksessa on huomioitu tontin 5 myynti yhdistämällä tontit 1 ja 5, myynnin kautta tarpeettomaksi jäänyt katuyhteys on poistettu sekä mahdollistettu tonttiliittymä Penttiläntieltä. Kaavassa on huomioitu voimaan tullut vähittäiskaupan suuryksikköä koskeva maankäyttö- ja rakennuslakimuutos (MRL 71a ), minkä mukaan vähittäiskaupan suuryksikön alaraja on 4000 kem Asemakaavan toteuttaminen Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on joutunut sulkemaan myymälänsä kiinteistön kosteusvaurioiden vuoksi. Rakennus tullaan purkamaan. Myymälän sijainti on ollut erinomainen ja on palvellut hyvin alueen asukkaita. Voimassa olevan kaavan tontti 5 Liiketien päässä on kaupungin omistuksessa ja sijaitsee Eepeen kiinteistön vieressä. Tontti on ollut pitkään rakentumatta ja tonttihaussa haettavana. Nykytilanteessa Eepee on ilmoittanut halukkuutensa ostaa myös kyseisen viereisen tontin liiketilojensa laajentamiseksi. Lisäalueen myyntimenettely tulee erikseen johtosääntöjen mukaisesti hyväksyttäväksi, jolloin ulkopuolisen hinta-arvion perusteella neuvotellaan asiasta kiinteistökaupan esisopimus. Etelä-Pohjanmaan osuuskaupalla on valmiudet lähteä rakentamaan mahdollisimman pian kaavan hyväksymisen jälkeen.

6 Asemakaavan selostus 6(21) 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualueen pohjoiskulmassa sijaitsee Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan purettava myymälätila ja etelä-kulmassa sijaitsee yksityisen omistuksessa oleva omakotitalo. Suunnittelualue on muuten puustoista. Suunnittelualueen itäpuolella kulkee Liiketie Luonnonympäristö Ilmakuva vuodelta Suunnittelualue rajattu punaisella. Suunnittelualue on kaupan paikkaa ja omakotitaloa lukuun ottamatta metsäistä. Suunnittelualueen maanpinta nousee kohti koillista, maanpinta vaihtelee tasojen + 56, ,00 välillä. Maaperä Suunnittelualueen maaperä on GTK:n maaperäkartan mukaan pohjoisosassa kalliota (Ka) ja eteläosassa hiekkamoreenia (Mr).

7 Asemakaavan selostus Tanelinranta, 53. kaupunginosa, kortteli 4261 Asemakaavan muutos 7(21) Rakennettu ympäristö Väestön rakenne ja kehitys Seinäjoen väkiluku on noin asukasta ja vuosittainen väestönkasvu on ollut noin 1,5 prosenttia: Seinäjoen markkina-alueella, joka on valtakunnallisesti 6. suurin, asuu noin asukasta ja lähimarkkina-alueella (Seinäjoen seutu ja pääosa Kuusiokunnista) noin asukasta. Väestöennuste vuoteen 2040 asti: Seinäjoki Suunnittelualueella on yksi omakotitalo. Suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä on paljon asumista ja lähiympäristössä on uusia edelleen laajentuvia asuntoalueita Karhuvuoren alueella. Suunnittelualueesta 1km etäisyydellä asui vuonna 2005 noin 2400 asukasta ja vuonna 2016 noin 3000 asukasta. Suunnittelualueesta 2km etäisyydellä asui vuonna 2005 noin 6000 asukasta ja vuonna 2016 noin 7100 asukasta. Väestön määrä alueella on kasvanut uusien asuntoalueiden myötä ja 2km etäisyydellä suunnittelualueesta asui lokakuussa 2017 noin 7400 asukasta. Yhdyskuntarakenne Kaavamuutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin Tanelinrannan kaupunginosakeskuksen taajamarakenteen sisällä. Suunnittelualue kytkeytyy kiinteästi Tanelinrannan asuntoalueisiin.

8 Asemakaavan selostus 8(21) Rakennuskanta Kaavamuutosalueella sijaitsee Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan myymälärakennus sekä yksityisessä omistuksessa oleva omakotitalo. Lähiympäristö on pientalovaltaista asuntoaluetta, jossa rakennuskanta on ja luvuilta. Palvelut Kaavamuutosalueelle tulee uusi myymälärakennus. Alueen lähimmät päivittäistavarakaupat ja kauppakeskittymä sijaitsevat n. 2km päässä Pohjan ja Kapernaumin kaupunginosissa. Toinen päivittäistavarakauppa ja kauppakeskittymä sijaitsee n. 2,4km päässä Hyllykallion kaupunginosassa. Seinäjoen keskustan palvelut ovat n. 4 km päässä. Virkistys Alueen pohjoispuolella sijaitsee noin kilometrin päässä Hyllykallion valaistu kuntopolku, joka toimii talvisin hiihtolatuna. Alueen pohjoispuolella noin 700m päässä sijaitsee Tanelinlammen uimapaikka. Liikenne Suunnittelualue rajautuu länsireunaltaan Mäki-Hakolantiehen ja pohjoisreunaltaan Penttiläntiehen. Kaava-alueen läpi kulkee Liiketie, josta ei ole tällä hetkellä kulkua yhdellekään tontille. Joukkoliikenne Suunnittelualue kuuluu paikallisliikenteen piiriin. Alueella kulkee paikallislinja 4. Kuva. Reittikartta, linja 4.

9 Asemakaavan selostus 9(21) Yhdyskuntatekninen huolto Kaukolämpö-, vesi- ja viemäriverkostot ovat alueen läheisyydessä. Kuva. Alueen vesi- (sininen), jätevesi- (ruskea) ja hulevesiverkostot (vihreä) Kuva. Alueen kaukolämpöverkosto Kuva. Elenian sähköverkko

10 Asemakaavan selostus 10(21) Maanomistus Alueen maanomistajina ovat Eepee Kiinteistöt Oy ja yksityinen maanomistaja sekä Seinäjoen kaupunki. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VAT) Valtioneuvoston päätös valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista tuli voimaan Valtioneuvosto päätti valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tarkistamisesta. Tarkistetut tavoitteet tulivat voimaan Tavoitteiden mukaan alueidenkäytöllä on nykyistä vahvemmin hillittävä ilmastonmuutosta. Kaupunkiseutujen kehitys tulee kääntää hajautumisesta kohti eheytymistä ja tiiviimpää rakennetta. Tämä koskee niin asutuksen, palvelujen kuin työpaikkojenkin sijaintiratkaisuja. Maakuntakaavat Kokonaismaakuntakaava Alueella on voimassa Etelä-Pohjanmaan kokonaismaakuntakaava, joka on vahvistettu Ympäristöministeriössä Maakuntakaavassa alue on Taajamatoimintojen aluetta, jonka suunnittelumääräys on: Alueen suunnittelussa tulee edistää yhdyskuntarakenteen tiivistämistä, täydennysrakentamista ja taajamakuvan eheyttämistä. Alue kuuluu myös kaupunkikehittämisen kohdealueeseen (kk), jonka suunnittelumääräys on: Aluetta kehitetään maakuntakeskuksena ja sitä ympäröivänä kaupunkiseutuna. Alueen valmiuksia parannetaan maakunnallisten palveluiden sijaintija liikenneyhteyksien solmupaikkana. Erityistä huomiota tulee kiinnittää alueella sijaitsevan matkakeskuksen ja lentoaseman sekä muun maakunnan välisten joukkoliikenneyhteyksien kehittämiseen. Kuntien yleiskaavoissa kevyen liikenteen verkostojen jatkuvuus on varmistettava. Maakuntakaavassa suunnittelualueen eteläpuolelle on osoitettu eritasoliittymä. Ote kokonaismaakuntakaavasta 2005

11 Asemakaavan selostus 11(21) Vaihemaakuntakaava II Etelä-Pohjanmaan Vaihemaakuntakaava II Kauppa, liikenne ja keskustatoiminnot on hyväksytty ja tullut voimaan Suunnittelualue on taajaama-aluetta. Suunnittelualue kuuluu kaupallisen vyöhykkeen (km²) alueeseen, missä seudullisen pt- kaupan alaraja on kem2 ja et kaupan alaraja kem2. Lisäksi alueen lounaispuolelle on osoitettu uuden eritasoliittymän paikka. Suunnittelumääräykset alla: Ote vaihemaakuntakaava II:sta

12 Asemakaavan selostus 12(21) Yleiskaava Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Nurmon keskustan yleiskaava, joka on hyväksytty Suunnittelualue on yleiskaavassa pääosin Palvelujen ja hallinnon aluetta (P) sekä pieneltä osin pohjois- ja eteläosista lähivirkistysaluetta (VL). Ote Nurmon keskustan yleiskaavasta Asemakaava Suunnittelualueella voimassa oleva asemakaava on hyväksytty ja korttelialueella on pääasiassa voimassa määräys liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K-3). Alueen kerrosalasta saa enintään 45% käyttää julkisia lähipalveluita varten. Vähäisiltä osin alue on puistoa ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta. Ote ajantasa-asemakaavasta

13 Asemakaavan selostus 13(21) Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys on hyväksytty ja on tullut voimaan Kiinteistörekisteri ja tonttijako Asemakaavamuutosalue koskee kaupungin ylläpitämässä kiinteistörekisterissä olevaa aluetta. Tonttijako suoritetaan kaavan valmistuttua. Pohjakartta Tekniikkakeskuksen mittausosasto ylläpitää pohjakartan tietoaineistoa. Rakennuskiellot Asemakaava-alueella ei ole voimassa rakennuskieltoa. 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan muutoksen suunnittelun tarve Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on joutunut sulkemaan myymälänsä kiinteistön kosteusvaurioiden vuoksi. Rakennus tultaneen purkamaan. Myymälän sijainti on ollut erinomainen Mäki-Hakolantien ja Penttiläntien risteyksessä lähellä valtatie 18 ja on palvellut hyvin alueen asukkaita. Kaavamuutoksen yhteydessä tutkitaan myymälän tontin järjestelyt uudelleen ja tontin mahdollinen laajentaminen kaupungin omistamalle rakentumattomalle maalle tontilla 5 sekä tutkitaan Liiketien ottaminen korttelialueeksi. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Seinäjoen kaupungin Kaupunkiympäristölautakunta on laittanut asemakaavoituksen vireille Sopimukset Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa ja Seinäjoen kaupunki sopivat erikseen tontin 5 myynnistä. Lisäalueen myynti tulee erikseen johtosääntöjen mukaisesti hyväksyttäväksi, jolloin ulkopuolisen hinta-arvion perusteella neuvotellaan asiasta kiinteistökaupan esisopimus. 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Suunnittelu- ja lähialueen maanomistajat ja yritykset Kaupungin viranomaiset: Kaupunkiympäristön toimiala, Rakennusvalvonta, Yhdyskuntatekniikka, Ympäristönsuojelu, Seinäjoen Vesi Oy, Seinäjoen Energia Oy, Kuljetuskeskus, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Valtion ja muut viranomaiset: Etelä-Pohjanmaan ELY, Etelä-Pohjanmaan liitto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Yritykset ja yhdistykset yms: Elenia Oy, Elisa Oyj, Hyllykallio-seura ry sekä muut mahdolliset yhteisöt ja henkilöt, joiden oloihin ja etuihin kaava saattaa vaikuttaa. Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vireilletulo Kaupunkiympäristölautakunta on laittanut asemakaavoituksen vireille

14 Asemakaavan selostus 14(21) Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaluonnoksen nähtävillä olosta on tiedotettu Seinäjoen kaupungin virallisessa ilmoituslehdessä Seinäjoen Sanomissa OAS oli yhdessä kaavaluonnoksen sekä siihen liittyvien asiakirjojen kanssa MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetettiin kirjeellä Etelä- Pohjanmaan ELY-keskukselle. Muita viranomaisia tai lausunnonantajia on tiedotettu sähköpostitse nähtävilläolosta sekä nettiosoitteesta, josta materiaali on ollut ladattavissa ja tilattavissa Viranomaisyhteistyö Viranomaisyhteistyö hoidetaan viranomaisneuvotteluilla sekä lausuntomenettelyllä. 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Maanomistajien tavoitteet Etelä-Pohjanmaan osuuskaupan tavoitteena on, että asemakaavan muutoksen yhteydessä tutkitaan myymälän tontin järjestelyt uudelleen ja tontin mahdollinen laajentaminen kaupungin omistamalle rakentumattomalle maalle tontilla 5 sekä tutkitaan Liiketien ottaminen korttelialueeksi. Kaupungin asettamat tavoitteet Asemakaavan muutoksen yhteydessä tutkitaan ja täsmennetään voimassa olevan asemakaavan käyttötarkoitukset, aluerajaukset ja liikennejärjestelyt uudelleen. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtioneuvoston päätös valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista tuli voimaan Valtioneuvosto päätti valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tarkistamisesta. Tarkistetut tavoitteet tulivat voimaan Tavoitteiden mukaan alueidenkäytöllä on nykyistä vahvemmin hillittävä ilmastonmuutosta. Kaupunkiseutujen kehitys tulee kääntää hajautumisesta kohti eheytymistä ja tiiviimpää rakennetta. Tämä koskee niin asutuksen, palvelujen kuin työpaikkojenkin sijaintiratkaisuja. Suunnittelutilanteesta johdetut tavoitteet Kokonaismaakuntakaavassa alue on Taajamatoimintojen aluetta ja alue kuuluu myös kaupunkikehittämisen kohdealueeseen (kk). Maakuntakaavassa suunnittelualueen eteläpuolelle on osoitettu eritasoliittymä. Kaupan vaihemaakuntakaavassa II Suunnittelualue on taajama-aluetta. Suunnittelualue kuuluu kaupallisen vyöhykkeen (km²) alueeseen, missä seudullisen pt- kaupan alaraja on kem2 ja et kaupan alaraja kem2. Lisäksi alueen lounaispuolelle on osoitettu uuden eritasoliittymän paikka. Yleiskaavassa alue on pääosin Palvelujen ja hallinnon aluetta (P) sekä pieneltä osin pohjois- ja eteläosista lähivirkistysaluetta (VL). Alueen oloista ja ominaisuuksista johdetut tavoitteet Seinäjoen kaupungin väkiluku on noin asukasta ja kaupunki kasvaa voimakkaasti. Suunnittelualueen läheisyydessä Karhuvuoren asuinalue on laajentunut voimakkaasti ja tulee jatkossakin laajentumaan.

15 Asemakaavan selostus 15(21) Myymälän sijainti on ollut erinomainen ja se on palvellut hyvin alueen asukkaita. Kaupallisia palveluita tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän asuntoalueiden laajentuessa. 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Asemakaavaluonnos Alueelle laadittiin esitettyjen tavoitteiden ja nykyisten lähtökohtien pohjalta kaavaluonnos. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Tanelinrannan nykyisen kaupunginosakaupan korvaaminen uudisrakentamisella. Samalla huomioidaan maankäyttö- ja rakennuslain muutos vähittäiskaupan suuryksikön koon kasvaminen 2000 neliöstä 4000 neliöön. Kortteli 4261 on osoitettu liikerakentamiseen (K-9). Alueelle on sallittu toteutunut asuinrakentaminen vähäisellä laajennusmahdollisuudella. Kaavaluonnoksessa on huomioitu tontin 5 myynti yhdistämällä tontit 1 ja 5, myynnin kautta tarpeettomaksi jääneen katuyhteyden poistaminen sekä tonttiliittymän mahdollistaminen Penttiläntielle. Ote kaavaluonnoksesta

16 Asemakaavan selostus 16(21) Lausunnot ja mielipiteet sekä niiden vastineet Asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä välisen ajan. Kaavaluonnoksesta saatiin lausunnot Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta, Elisa Oy:ltä, Elenia Oy:ltä ja Etelä-Pohjanmaan liitolta. Kaavaluonnoksesta saatiin lisäksi kaksi mielipidettä. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos esittää lausuntonaan, että pelastusteiden vaatimukset on otettava huomioon kaavaa tarkennettaessa, pelastusteiden leveyden tulee olla vähintään 4 m ja kaarteissa 6 m ja että vapaan korkeuden pelastustiellä tulee olla 4,5 m. Vastine Pelastusteiden huomioiminen ei liity kaavalla ratkaistaviin asioihin vaan on rakennusluvassa käsiteltävä asia. Ei muutoksia kaavaan. Etelä-Pohjanmaan liitto toteaa lausunnossaan, että maakuntakaavoituksen tilanne on huomioitu kaavaselostuksessa. Liitto huomauttaa, että suunnittelualueella yksittäiseen taloon kohdistuvat vaikutukset ovat minimoitava ja otettava huomioon yksityiskohtaisessa suunnittelussa. Vastine Suunnittelualue on voimassa olevassa kaavassa kokonaisuudessaan liikealuetta (K). Asuinrakennukselle on myönnetty rakennuslupa aikanaan liiketoiminnan perusteella. Kaavamuutoksessa ei ole nähty tarpeelliseksi muuttaa maankäyttömuotoa. Kaavaluonnoksessa on edelleen asuinrakennuksen tontilla liiketoiminta pääkäyttömuoto, mutta asuinrakentaminen mahdollistettu, jolloin viereinen liiketoiminta ei ole niin häiritsevää. Kaavaluonnoksessa on lisäksi kaupan rakennusalan raja rajattu riittävän etäälle toteutuneesta tontista ja edellytetty tonttien välinen alue istutettavaksi kasvillisuudella ja puilla, millä voidaan toteuttaa näkösuojaa tonttien välillä. Ei muutoksia kaavaan. Elisa Oy ilmoittaa lausuntonaan, ettei ole lausuttavaa. Vastine Ei muutoksia kaavaan. Elenia Oy toteaa lausunnossaan, että muuntamon paikka on sijoitettu kaavaan ennalta sovitun mukaisesti. Kaavoitettavalla alueella sijaitsee Elenian verkkoa, josta Elenia on toimittanut kartan. Elenia ilmoittaa, ettei nykyisille rakenteille ole tarkoituksenmukaista varata kaavaan johtoaluetta, mutta pyytävät huomiomaan, että mahdollisten johtomuutosten kustannuksista vastaa työn tilaaja. Vastine Elenian verkko huomioidaan kaavaselostuksen lähtötiedoissa. Kaavaan lisätään määräys, mikäli tontilla sijaitsevia teknisiä verkostoja on tarve siirtää, siirrosta vastaa toimenpiteen tarvitseva ja siitä tulee sopia kyseisen verkon haltijan kanssa. Mielipiteessä 1 ehdotetaan tontille liittymää Mäki-Hakolantieltä. Mielipiteen mukaan, mikäli liittymä on vain Penttiläntieltä, tavarantoimittajien täytyy ajaa parkkipaikan läpi. Vastine Voimassa olevassa asemakaavassa on varauduttu eritasoliittymään Kuortaneentien ja Mäki-Hakolantien liittymässä. Mäki-Hakolantieltä ei voi olla liittymää tontille eritasoliittymän ramppien läheisyyden takia. Ei muutoksia kaavaan. Mielipiteessä 2 ehdotetaan meluvallia Mäki-Hakolantien varteen ja osaksi Penttiläntien varteen suojaksi liikenneympyrän melulta.

17 Asemakaavan selostus 17(21) Vastine Mäki-Hakolantie ja Penttiläntie eivät kuulu kaavamuutosalueeseen, joten tällä kaavalla ei voida määrätä niiden melusuojauksesta. Mikäli melusuojausta haluaa esittää, tulisi siitä olla yhteydessä kaupungin yhdyskuntatekniikan suunnitteluun, joka arvioi melusuojauksen tarpeellisuutta ja mahdollisuuksia. Voimassa olevassa kaavassa korttelissa 4261 on osoitettu liikerakentamiseen (K-3) rakennusoikeutta 6460 krsm 2 ja kaavaluonnoksessa 4800 krsm 2 (K-9). Kaavaluonnoksessa pääkäyttötarkoitus on pysynyt ennallaan, joten voimassa olevaan kaavaan verrattuna liikenteen enimmäismäärä tulee tällä kaavaratkaisulla vähenemään. Ei muutoksia kaavaan. Ehdotuksen valmistelu Kaavaehdotuksen valmistelussa on otettu huomioon täsmennykset kaavamääräyksiin verkostojen osalta. Lisäksi on tarkennettu tontin ajoneuvoliittymän sijainti Penttiläntiellä liikenteellisesti sujuvaan kohtaan yhdessä kaupungin katusuunnittelun kanssa ja lisätty puistomuuntamolle rakennusoikeus. Asemakaavaehdotus Kaavaluonnosvaiheessa saatujen kannanottojen ja tarkistettujen tavoitteiden perusteella alueelta on laadittu kaavaehdotus Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt asemakaavaehdotuksen virallisesti nähtävillä pidettäväksi. Ote kaavaehdotuksesta

18 Asemakaavan selostus 18(21) Lausunnot ja muistutukset sekä niiden vastineet Kaavaehdotus on ollut nähtävillä välisen ajan. Kaavaehdotuksesta saatiin lausuntoa ja muistutusta. 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1. Kaavan muutoksen rakenne Asemakaavan muutoksen yhteydessä tutkitaan myymälän tontin järjestelyt uudelleen ja tontin mahdollinen laajentaminen kaupungin omistamalle rakentumattomalle maalle tontilla 5 sekä tutkitaan Liiketien ottaminen korttelialueeksi Mitoitus Kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin 2 ha. Kaavan kokonaisrakennusoikeus on 4800 krsm2. Rakennusoikeus pienenee voimassa olevasta rakennusoikeudesta. Liitteenä olevassa asemakaavan seurantalomakkeessa on tarkemmat tiedot alueelle muodostuvista kerrosaloista ja pinta-aloista. Liite 2. Asemakaavan seurantalomake Palvelut Palvelut Kaavamuutos mahdollistaa liikealueen uudelleenjärjestelyt. Kaava-alueella on sijainnut päivittäistavarakauppa, joka puretaan. Kaavamuutoksen myötä alueelle rakennetaan uusi päivittäistavarakaupan myymälä, jonka koko on luultavasti noin 2000 k-m2. Kaava mahdollistaa 4000 k-m2 myymälän rakentamisen. Alueen lähimmät päivittäistavarakaupat ja kauppakeskittymä sijaitsevat n. 2km päässä Pohjan ja Kapernaumin kaupunginosissa. Toinen päivittäistavarakauppa ja kauppakeskittymä sijaitsee n. 2,4km päässä Hyllykallion kaupunginosassa. Seinäjoen keskustan palvelut ovat n. 4 km päässä. Alueen läheisyydessä sijaitsee kaksi koulu- ja päiväkotiyksikköä. Alueesta pohjoiseen n. 0,4 km päässä sijaitsee Tanelinrannan koulu, jossa on luokat 1-6 ja noin 400 oppilasta, sekä päiväkoti. Suunnittelualueesta luoteeseen n 1,5 km päässä sijaitsee Hyllykallion koulu, jossa on luokat 1-6 ja noin 300 oppilasta, sekä päiväkoti. Työpaikat, elinkeinotoiminta Kaavan toteutuessa täysimääräisenä alueelle tulee lisää työpaikkoja nykyiseen verrattuna. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen on varmistettu asemakaavamerkinnöillä ja määräyksillä. Lisäksi alueen suunnittelua kaavan tarkoittamalla tavalla tullaan ohjaamaan rakennusvalvonnan ja kaavaosaston yhteistyöllä.

19 Asemakaavan selostus 19(21) 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Rakennustavasta on annettu kaavassa määräyksiä ks. kohta 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset. Tarkemmin asemakaavamääräykset selviävät kaavakartasta. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue K-9 Alueen kerrosalasta saa enintään 45% käyttää julkisia lähipalveluja varten. Tontilla 4 on huomioitu olemassa oleva asuinrakentaminen ja tontille 4 saa sijoittaa asuintiloja, joiden enimmäis kerrosala saa olla 300 k-m² Muut alueet Katualueet Katualueisiin tulee muutoksia kaavamuutoksen yhteydessä. Kaavamuutoksen yhteydessä tutkitaan korttelissa sijaitsevan Liiketien ottaminen korttelialueeksi. Lisäksi suunnittelualueen pohjoispuolella kulkevan Penttiläntien katualueen laajuuteen tulee vähäisiä muutoksia. Tulevien Kuortaneentien ja Mäki-Hakolantien liikennejärjestelyiden vuoksi Penttiläntien katualuetta hieman levennetään Suojelukohteet Kaavamuutosalueella ei ole suojelukohteita. 5.4 Kaavamuutoksen vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Yhdyskuntarakenne Alue on olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta. Kaupunkikuva Kaupunkikuva kehittyy rakennetumman ympäristön suuntaan. Kaavamuutoksella tulee kaupunkikuvaan vähäisiä muutoksia. Asuminen Kaava-alueella sijaitsee yksi omakotitalo, muuta asumista ei osoiteta alueelle. Kaava-alueen lähiympäristössä on paljon asutusta. Palvelut Kaava-alueella on sijainnut päivittäistavarakauppa, joka on joutunut sulkemaan myymälänsä kiinteistön kosteusvaurioiden vuoksi. Rakennus tullaan purkamaan. Kaavamuutoksen myötä alueelle rakennetaan uusi päivittäistavarakaupan myymälä ja kaupan koon kasvaessa kaupalliset palvelut alueella lisääntyvät. Kaava mahdollistaa kortteliin myös julkisia lähipalveluita. Työpaikat, elinkeinotoiminta Kaavan toteutuessa täysimääräisenä alueelle tulee lisää työpaikkoja nykyiseen verrattuna. Tekninen huolto Kaukolämpö-, vesi- ja viemäriverkostot ovat alueen läheisyydessä Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Maisema Lähimaisemassa alue muuttuu rakennetumpaan suuntaan.

20 Asemakaavan selostus 20(21) Luonnonolot Suunnittelualueen maaperä on GTK:n maaperäkartan mukaan pohjoisosassa kalliota (Ka) ja eteläosassa hiekkamoreenia (Mr). 5.5 Ympäristön häiriötekijät Kaavamuutos ei aiheuta uusia häiriötekijöitä. 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavassa on annettu määräyksiä, jotka koskevat rakennustapaa ja uudisrakentamisen sovittamista rakennettuun ympäristöön. Kaavamääräykset ovat asemakaavakartan määräysosassa. 5.7 Nimistö Liiketien poistuminen. Muuten ei muutoksia. 5.8 Kaavatalous Yleistä Suunnittelualue liittyy välittömästi muuhun kaupunkirakenteeseen, joten aluetta palvelevien katujen ja muun verkoston toteuttaminen jatkaa ja hyödyntää nykyistä verkostoa ja on siten kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen. 6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS Kaupunki toteuttaa kaava-alueen katujen, viheralueiden ja vesihuollon verkostojen rakentamisen. 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Myymälärakennuksen mahdollista sijoittumista tontille on esitetty liitteenä olevassa havainnekuvassa. Rakennushanketta ohjataan kaavoitustyön ja rakennusprosessin aikana hyvän kaupunkiympäristön aikaansaamiseksi. Liite 3. Havainnekuva

21 Asemakaavan selostus 21(21) 7 ASEMAKAAVAN LAADINTA Asemakaava on laadittu Seinäjoen kaupungin kaavoituksessa virkatyönä. Kaavan valmistelusta on vastannut yleiskaavapäällikkö Jyrki Kuusinen ja kaavoitusassistentti Maija Hakola-Äijö. 7.1 Käsittelyvaiheet Kaupunkiympäristölautakunta käynnisti kaavamuutoksen Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavaehdotuksen virallisesti nähtäville Kaavaehdotus virallisesti nähtävillä Kaupunginhallitus hyväksyi kaavan valtuuston hyväksyttäväksi Kaupunginvaltuusto hyväksyi SEINÄJOEN KAUPUNKI Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu Jyrki Kuusinen yleiskaavapäällikkö Martti Norja kaavoitusjohtaja

22 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Tanelinrannan kaupunginosassa (53) Mäki- Hakolantien ja Penttiläntien risteyksessä, noin 4km Seinäjoen ydinkeskustasta itään. Suunnittelualueen laajuus on n. 2 ha. Alueen sijainti Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on hakenut asemakaavan muutosta Tanelinrannan 53. kaupunginosan kortteliin Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on joutunut sulkemaan myymälänsä kiinteistön kosteusvaurioiden vuoksi. Rakennus tultaneen purkamaan. Myymälän sijainti on ollut erinomainen Mäki-Hakolantien ja Penttiläntien risteyksessä lähellä valtatie 18 ja on palvellut hyvin alueen asukkaita. Tässä yhteydessä tutkitaan myymälän tontin järjestelyt uudelleen, tontin mahdollinen laajentaminen kaupungin omistamalle rakentumattomalle maalle tontilla 5 sekä Liiketien ottaminen korttelialueeksi. Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

23 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Suunnittelualueella sijaitsee myös yksityisen omistuksessa oleva omakotitalo. Asemakaavan muutoksella tutkitaan ja täsmennetään voimassa olevan asemakaavan käyttötarkoitukset, aluerajaukset ja liikennejärjestelyt uudelleen. Alueen maanomistajina ovat Eepee Kiinteistöt Oy ja yksityinen maanomistaja sekä Seinäjoen kaupunki. Kaupunkiympäristölautakunta on laittanut asemakaavoituksen vireille Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä tutkitaan tarvitaanko MRL 91 a ja b :n mukaista maankäyttösopimusta kaavoitusta hakeneen Eepee:n kanssa. Suunnittelun lähtökohdat ja aiemmat suunnitelmat Lähtökohdat Alueella toiminut Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa on toiminut Tanelinrannan ja Hyllykallion kaupunginosa kauppana. Tanelinrannan ja Hyllykallion kaupunginosissa on yhteensä noin 6950 asukasta. Myymälän sijainti on ollut erinomainen ja se on palvellut hyvin alueen asukkaita. Alueella on tarvetta kaupan paikalle ja alueen läheisyydessä sijaitsee uusia edelleen laajenevia asuntoalueita Karhuvuoren alueella. Ilmakuva alueesta vuodelta 2016 Suunnittelualueen maanpinta vaihtelee tasojen + 56, ,00 välillä. Kaavoitettava alue kuuluu vesi-, jätevesi-, hulevesi ja kaukolämpöverkostojen piiriin. Sähköverkko kulkee myös alueen vierestä. Suunnittelualueen maaperä on GTK:n maaperäkartan mukaan pohjoisosassa kalliota (Ka) ja eteläosassa hiekkamoreenia (Mr). Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

24 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Voimassa olevat kaavat Suunnittelualueella on kaupungin, Eepee Kiinteistöt Oy:n ja yksityisen omistamaa maata. Kaavassa on huomioitu voimaan tullut vähittäiskaupan suuryksikköä koskeva maankäyttö- ja rakennuslakimuutos (MRL 71a ), minkä mukaan vähittäiskaupan suuryksikön alaraja on 4000 kem2. Maakuntakaavat Kokonaismaakuntakaava Alueella on voimassa Etelä-Pohjanmaan kokonaismaakuntakaava, joka on vahvistettu Ympäristöministeriössä Maakuntakaavassa alue on Taajamatoimintojen aluetta ja alue kuuluu myös kaupunkikehittämisen kohdealueeseen (kk). Maakuntakaavassa suunnittelualueen eteläpuolelle on osoitettu eritasoliittymä. Ote kokonaismaakuntakaavasta 2005 Vaihemaakuntakaava II Etelä-Pohjanmaan Vaihemaakuntakaava II Kauppa, liikenne ja keskustatoiminnot on hyväksytty ja tullut voimaan Suunnittelualue on taajaama-aluetta. Suunnittelualue kuuluu kaupallisen vyöhykkeen (km²) alueeseen, missä seudullisen pt- kaupan alaraja on kem2 ja et kaupan alaraja kem2. Lisäksi alueen lounaispuolelle on osoitettu uuden eritasoliittymän paikka. Suunnittelumääräykset alla: Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

25 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Ote vaihemaakuntakaava II:sta Yleiskaava Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Nurmon keskustan yleiskaava, joka on hyväksytty Suunnittelualue on yleiskaavassa pääosin Palvelujen ja hallinnon aluetta (P) sekä pieneltä osin pohjois- ja eteläosista lähivirkistysaluetta (VL). Ote Nurmon keskustan yleiskaavasta Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

26 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Asemakaava Suunnittelualueella voimassa oleva asemakaava on hyväksytty ja korttelialueella on pääasiassa voimassa määräys liike- ja toimistorakennusten korttelialue (K-3). Alueen kerrosalasta saa enintään 45% käyttää julkisia lähipalveluita varten. Vähäisiltä osin alue on puistoa ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta. Ote ajantasa-asemakaavasta Tehdyt suunnitelmat ja selvitykset Maankäyttösuunnitelma Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä tutkitaan tarvitaanko MRL 91 a ja b :n mukaista maankäyttösopimusta kaavoitusta hakeneen Eepee:n kanssa. Vaikutusalue Osalliset Vaikutusalueena on lähiympäristö. Suunnittelu- ja lähialueen maanomistajat ja yritykset Kaupungin viranomaiset: Kaupunkiympäristön toimiala, Rakennusvalvonta, Yhdyskuntatekniikka, Ympäristönsuojelu, Seinäjoen Vesi Oy, Seinäjoen Energia Oy, Kuljetuskeskus, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Valtion ja muut viranomaiset: Etelä-Pohjanmaan ELY, Etelä-Pohjanmaan liitto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Yritykset ja yhdistykset yms: Elenia Oy, Elisa Oyj, Hyllykallio-seura ry sekä muut mahdolliset yhteisöt ja henkilöt, joiden oloihin ja etuihin kaava saattaa vaikuttaa. Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

27 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Osallistumismenettely ja tiedottaminen Tiedottaminen Kaavoituksen etenemisestä, vireilletulosta, osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä kaavaluonnoksen ja ehdotuksen nähtävilläolosta ja mahdollisista tiedotustilaisuuksista tiedotetaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla (kaupungintalon 2. kerros), kaupungin tiedotuslehdessä (Seinäjoen Sanomat) ja kaupungin internetsivulla ( aina kaavan hyväksymiseen saakka. Vireilletulo Asemakaavamuutos ja laajennus on tullut ajankohtaiseksi ja vireille kaupunkiympäristölautakunnan päätöksellä Aloitus- ja luonnosvaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos asetetaan nähtäville vähintään 14 päiväksi. Nähtävilläolosta tiedotetaan julkisesti kuulutuksella. Suunnittelualueen maanomistajia sekä osallisiksi nimettyjä viranomaisia ja yhteisöjä tiedotetaan. Osallisilla on mahdollisuus antaa mielipiteitä kirjallisesti, suullisesti tai sähköpostin välityksellä (MRL 62 ja MRA 30 ). Tarvittaessa järjestetään kaavan esittelytilaisuus. Saadut mielipiteet ja lausunnot käsitellään ja vastineet kirjataan kaavaselostukseen ehdotusvaiheessa. Ehdotusvaihe Kaavaluonnoksen ja saadun palautteen jälkeen laaditaan kaavaehdotus, joka on virallisesti nähtävillä (MRL 65 ja MRA 27 ) 30 päivää. Nähtävilläpidosta tiedotetaan julkisesti kuulutuksella. Kaava-alueeseen rajautuvalle kunnalle ja ulkopaikkakuntalaiselle maanomistajalle tai haltijalle lähetetään kirjallinen ilmoitus viikkoa ennen nähtäville asettamista. Paikkakunnalla asuvalle maanomistajalle lähetetään ilmoituskirje viimeistään nähtävilläolon alussa. Osalliset voivat tehdä kaavaehdotuksesta muistutuksia, jotka tulee toimittaa kirjallisina kuulutuksessa ilmoitettuun osoitteeseen määräaikaan mennessä. Muistutuksiin laaditaan vastineet ja perustelut kaavaselostukseen ja päätöskäsittelyyn. Niille muistutuksen tehneille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa, lähetetään perustellut vastineet. Kaupunginhallitus päättää huomautusten ja lausuntojen johdosta tarkistetun asemakaavaehdotuksen asettamisesta nähtäville. Jos ehdotukseen tehdään oleellisia muutoksia, ehdotus pidetään uudelleen nähtävänä (MRA 32 ). Maankäyttösopimukset Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä tutkitaan tarvitaanko MRL 91 a ja b :n mukaista maankäyttösopimusta kaavoitusta hakeneen Eepee:n kanssa. Maankäyttösopimukset tulee olla allekirjoitettuna ennen kaavan viemistä hyväksymiskäsittelyyn. Viranomaisyhteistyö Hyväksyminen Virallisen nähtävillä olon jälkeen kaupunginhallitus esittää kaavanmuutoksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Kaavan hyväksymisestä koskevasta päätöksestä ilmoitetaan niille viranomaisille, kunnan jäsenille sekä muistutuksen tekijöille, jotka kaavan nähtävillä ollessa ovat sitä kirjallisesti pyytäneet ja samalla ilmoittaneet osoitteensa (MRL 67 ja MRA 94 ). Valtuuston päätöksestä on mahdollista valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen. Kaavan tultua lainvoimaiseksi kuulutetaan sen voimaantulosta kaupungin ilmoituslehdessä. Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö järjestetään lausuntomenettelyin tai erillisneuvotteluin. Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

28 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7(7) Tanelinranta kortteli Asemakaavan muutos Selvitettävät vaikutukset ja vaikutusten arvioinnin menetelmät Kaavoituksen kulku, aikataulu ja päätöksenteko Maankäyttö- ja rakennuslain 9 :n mukaan kaava laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman toteuttamisen ympäristövaikutukset, mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset, kulttuuriset ja muut vaikutukset. Vaikutuksia tullaan arvioimaan asemakaavan laatimisen yhteydessä olemassa olevien selvitysten, lähtötietomateriaalin, asiantuntijoiden ja osallisten kannanottojen perusteella. Ne raportoidaan osaksi asemakaavan selostusta. Aikatauluarvio Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä syyskuussa 2017 Kaavaehdotus on nähtävillä loka-marraskuussa 2017 Kaupunginvaltuusto hyväksynee asemakaavan joulukuussa 2017 Yhteystiedot ja palaute Mahdollinen palaute osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta toimitetaan kaavoitukseen. Valmistelusta vastaavat Yleiskaavapäällikkö Jyrki Kuusinen p , jyrki.kuusinen@seinajoki.fi Kaavoitusassistentti Maija Hakola-Äijö p maija.hakola-aijo@seinajoki.fi Kirkkokatu 6 PL Seinäjoki p (vaihde) kaavoitus@seinajoki.fi

29 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 743 Seinäjoki Täyttämispvm Kaavan nimi Tanelinranta, Mäki-Hakolantie/Penttiläntie Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 1,9275 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 1,9275 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Yhteensä 1, , ,09 0,0000 A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 1, , ,09 0,2502 T yhteensä V yhteensä 0,0222 1,2 10 0,05-0,1300 R yhteensä L yhteensä 0,0330 1,7-0,0746 E yhteensä -0,0456 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Kerrosalan muut. [km² +/-] Maanalaiset tilat Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Yhteensä Suojellut rakennukset Suojeltujen rakennusten muutos Rakennussuojelu [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

30 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [km²] Tehokkuus [e] Pinta-alan muut. [ha +/-] Yhteensä 1, , ,09 0,0000 A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä 1, , ,09 0,2502 K ,6221 K-9 1, , ,26 1,8723 T yhteensä V yhteensä 0,0222 1,2 10 0,05-0,1300 VP -0,1300 VL-1 0, ,0 10 0,05 R yhteensä L yhteensä 0,0330 1,7-0,0746 Kadut 0, ,0-0,0746 E yhteensä -0,0456 ET -0,0456 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Kerrosalan muut. [km² +/-]

31 S-MARKET TANELINRANTA, Seinäjoki Havainnekuva

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos. Suunnittelualueen sijainti 53011 14.9.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TANELINRANTA KORTTELI 4261 Asemakaavan muutos Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Tanelinrannan kaupunginosassa (53) Mäki- Hakolantien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet.

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet. Diaarinumero SJK/ /2017 Toimielinkäsittely Kaup.valt..2018 Kaavanumero 53011 14.9.2017 ASEMAKAAVAN SELOSTUS TANELINRANTA, kortteli 4261 53. kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KÄRKI KORTTELIT 117 (osa), Asemakaavan muutos ja laajennus

KÄRKI KORTTELIT 117 (osa), Asemakaavan muutos ja laajennus 15029 02.11.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKI KORTTELIT 117 (osa), 139-143 Asemakaavan muutos ja laajennus Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Kärjen asuntoalueen laajennusalueella.

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

PERÄSEINÄJOKI KORTTELIT 32 (osa), 49 (osa) ja 73 Asemakaavan muutos ja laajennus

PERÄSEINÄJOKI KORTTELIT 32 (osa), 49 (osa) ja 73 Asemakaavan muutos ja laajennus 31048 5.7.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PERÄSEINÄJOKI KORTTELIT 32 (osa), 49 (osa) ja 73 Asemakaavan muutos ja laajennus Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Peräseinäjoen

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 55008 4.10.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOURAN ASEMAKAAVA Saarikoskentien alue Suunnittelualueen sijainti Kouran kyläkeskus sijaitsee maanteitse n. 18 km päässä Seinäjoen keskustasta. Kylätaajama

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS. Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet

TEKNIIKKAKESKUS. Suunnittelualueen sijainti. Suunnittelutehtävän määrittely ja tavoitteet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA /jv ja laajennus KAPERNAUMI, teollisuusalue Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Seinäjoen n teollisuusalueella Kuortaneentien eteläpuolella noin 1

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos UPPA, KORTTELI 27 (osa)

TEKNIIKKAKESKUS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos UPPA, KORTTELI 27 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos UPPA, KORTTELI 27 (osa) Suunnittelualueen sijainti Alue sijaitsee Upan kaupunginosassa korttelissa 27 Kivistöntien ja Koulukadun kulmauksessa. Suunnittelualue

Lisätiedot

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 22.1.2018 Anttilankuja Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

(täydennykset ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS

(täydennykset ) KAUPUNKISUUNNITTELU JA KAAVOITUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAJULUOMA, KÄRKI TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Seinäjoen Kärjen asuntoalueen pohjoispuolella, Ruukintien ja Palokärjentaipaleen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet.

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. TANELINRANTA, kortteli kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen liittyvät puisto- ja katualueet. Diaarinumero SJK/547/2017 Toimielinkäsittely Kaup.valt 18.12.2017 Kaavanumero 53011 17.10.2017 ASEMAKAAVAN SELOSTUS TANELINRANTA, kortteli 4261 53. kaupunginosa, Tanelinranta, kortteli 4261 sekä siihen

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 1 / 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupunki / 10.10.2017 2 / 9 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö ja tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain 63 käsittelee osallistumis-

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISKUNMÄKI Kaavatunnus: 32003 Maankäyttö/kaavoitus/jv 1. Suunnittelutehtävän määrittely ja alueen sijainti Alueelle suunnitellaan pientaloasuinalue, joka on kaupungin

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Taapurintien asemakaava

Taapurintien asemakaava Taapurintien asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Taapurintien asemakaavan vaiheittainen muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2012 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIRKKOKATU 24 (KESSUN KASINO) ASEMAKAAVAN MUUTOS 62. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN 101 SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, ERITYIS - JA VESIALUEILLE Kaavatunnus 62:031

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 52027 26.10.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVANMUUTOS HYLLYKALLIO 743-404-67-0 Kopparintie 4 Suunnittelualueen sijainti Asemakaavamuutos koskee Seinäjoen Hyllykallion (52) kaupunginosan

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS hyväksytty 13.10.2016 LIITE 2. päivitetty 6.3.2017 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SISÄLTÖ 1. ASEMAKAAVAMUUTOKSEN

Lisätiedot

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue. 10.5.2011 (täydennetty 15.8.2011) Diaarinumero 503/2008 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12032 HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 13.6.2018 Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e

Lisätiedot

VANHANKYLÄN LIIKEALUEEN MUUTOS Asemakaavan muutos. kaava nro 485 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VANHANKYLÄN LIIKEALUEEN MUUTOS Asemakaavan muutos. kaava nro 485 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 12.10.2015 VANHANKYLÄN LIIKEALUEEN MUUTOS Asemakaavan muutos kaava nro 485 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 2. hyväksytty 16.3.2016 ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Maankäyttö ja kaavoitus www.orimattila.fi MÄNTYLÄ, URHEILUTALON ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Maantiealue VT 12 ja Sorvantien risteys ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 6. kaupunginosan tie- ja puistoaluetta kiinteistöistä 536-895-2-8, 536-425-5-202, 536-409-1-9

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 1 / 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Röyskö 12. kortteli 12008 (osa) Asemakaavan muutos / 15.11.2016 2 / 8 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältö ja tarkoitus Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (4) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA Kaavan nimi: HIMOSLEHTELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee 40. kaupunginosan katu-

Lisätiedot

SEINÄJOEN KAUPUNKI PERÄSEINÄJOEN (31) KAUPUNGINOSAN KALAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KIINTEISTÖN 5:146 ALUE

SEINÄJOEN KAUPUNKI PERÄSEINÄJOEN (31) KAUPUNGINOSAN KALAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KIINTEISTÖN 5:146 ALUE 1 SEINÄJOEN KAUPUNKI PERÄSEINÄJOEN (31) KAUPUNGINOSAN KALAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KIINTEISTÖN 5:146 ALUE Peräseinäjoen (31) kaupunginosan Kalajärven ranta-asemakaavan laajennus 2 1. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( )

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( ) 4.9.2017 TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 3 9 ) Asemakaavan muutos koskee 2. Killan kaupunginosan korttelin 83

Lisätiedot

HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS

HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS 16.2.2015 HAAPASAAREN- KATU 27 Asemakaavan muutos kaava nro 479 KAAVASELOSTUS V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3 7 6 0 0 V a l k e

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laadittu 1.11.2014 Tarkistettu 06.10.2015 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: 144/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.10.2014 Suunnittelualueen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla Pictometry, Blom Oy, 2014

Lisätiedot

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS

LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LOVIISA LILJENDAL KORTTELI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 24.1.2011 Vireille tulo: Teknisen lautakunnan päätös 4.1.2011 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 27 )... Hyväksytty valtuustossa...

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

MÄKILÄNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 1103

MÄKILÄNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 1103 Kaavanro MÄKILÄNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 1103 ASEMAKAAVASELOSTUS 15.3.2017 päivättyyn kaavamuutokseen PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus 2 S i v u PAIMION KAUPUNKI MÄKILÄNTIEN

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 1.4.2019 Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3 7 6

Lisätiedot