ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (VAIHTOEHDON VALINTA)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (VAIHTOEHDON VALINTA)"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (VAIHTOEHDON VALINTA) VARASTOKATU 3-5 ( JA -2) VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINVALTUUSTO KUOPION KAUPUNKI, KAUPUNKIYMPÄRIS- TÖN SUUNNITTELUPALVELUT, ASEMAKAA- VOITUS???

2 SISÄLTÖ: 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaavan muutos 2.3 Asemakaavan muutoksen toteuttaminen 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Rakennettu ympäristö Maanomistus 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan muutoksen suunnittelun tarve 4.2 Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet 4.5 Asemakaavan muutosratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Valmisteluvaiheen vaihtoehdot Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS 5.1 Asemakaavan muutoksen rakenne 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset ilmastoon, luontoon ja luonnonympäristöön 5.5 Ympäristön häiriötekijät 6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS LIITTEET 1 Kooste vireilletulovaiheessa saaduista mielipiteistä 2 Kooste valmisteluvaiheessa saaduista lausunnoista ja mielipiteistä

3 KUVAT 1 Suunnittelualueen sijaintikartta 1 2 Yleisnäkymä idästä 3 3 Varastokatu Kirkkokatu Ote keskeisen kaupunkialueen yleiskaavasta 5 6 Ote yleiskaavan kulttuurihistoriallisista rakennuskohteista 5 7 Kulttuuriympäristö-Strategia ja hoito-ohje / kohdealue Ote ajantasa-asemakaavasta 6 9 Ote vuonna 1948 vahvistetusta asemakaavasta 7 10 Ote vuonna 1938 vahvistetusta asemakaavasta 7 11 Ote vuonna 1976 vahvistetusta asemakaavasta 8 12 Ote vuonna 1986 vahvistetusta asemakaavasta 8 Valmisteluvaiheen vaihtoehdot: 13 VE 1, näkymä idästä VE 2, näkymä idästä VE 3, näkymä idästä Autopaikat ulkona Autopaikat kellarissa 15 Valinnan pohjaksi esitettävät vaihtoehdot 18 Valinnan pohjaksi esitettävä VE Valinnan pohjaksi esitettävä VE 2. 17

4 VARASTOKATU 3-5 ( JA -2) VARASTOKATU 3-5, JA -2 1 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (Vaihtoehdon valinta) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyjä valintavaiheen vaihtoehtoja. Asemakaavan muutos koskee: Kuopion kaupungin 1. kaupunginosan (Väinölänniemi) kortteleita 37 ja 38 sekä katu-, virkistys- ja vesialueiden osia sekä venevalkama-aluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu: Alueen sijainti: Koljonniemenkadun, Varastokadun, Hallituskadun jatkeen ja satamaaltaan rajaama suunnittelualue sijaitsee Matkustajasatamassa, noin 0,9 km etäisyydellä torista. KUVA 1. SUUNNITTELUALUEEN SIJANTIKARTTA Kaavatunnus:

5 VARASTOKATU 3-5, JA -2 2 Kaavan tarkoitus: 2 TIIVISTELMÄ Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan toisen (Varastokatu 5) suojelukohteisiin sisältyvän, toimistokäytössä olevan rakennuksen muuttaminen asuinkäyttöön. Samalla selvitetään rakennuksen korottamismahdollisuudet. Toisen rakennuksen osalta (Varastokatu 3) asemakaava saatetaan vastaamaan suojelutavoitteita. 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Ensimmäinen neuvottelu ko. tontteja koskevan asemakaavan muutoksen sisällyttämisestä asemakaavoitusohjelmaan järjestettiin Kaavoituksen aloituskokous on pidetty Myöhemmin Kiinteistö Oy Kirkkokatu 1 edustajat ilmoittivat, ettei heillä ole tarvetta asemakaavan muutokseen. Koy Kuopion Musta Rudolf jätti tonttiaan koskevan asemakaavan muutoshakemuksen ja allekirjoitti asemakaavoituksen käynnistämistä koskevan sopimuksen Kaavatyö sisältyi asemakaavoituksen vuoden 2014 työohjelmaan ja kaavoituskatsaukseen. Asemakaavan vireilletuloaineisto (OAS) on annettu tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle Aineisto on ollut nähtävänä vireilletulokuulutuksen yhteydessä Nähtävänäoloaikana jätettiin kuusi mielipidettä. Valmisteluvaiheen aineisto annettiin tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle ja nähtävänä aineisto on ollut MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti Valmisteluaineistoa esiteltiin yhteistyötahoille Tiedonanto kaavatyön valmistelusta lähetettiin naapurikiinteistöille ja yhdistyksille Lausunnon aineistosta antoivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä ja ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue. Valmisteluaineistosta saatiin yksi mielipide. 2.2 Asemakaavan muutos Kaavatyössä tutkitaan tontin (Varastokatu 5) osalta suojelutavoitteet huomioon ottaen rakennuksen korottamismahdollisuus ja varasto- ja konttorikorttelialueen muuttaminen asuin- ja toimistorakennusten kortteli-alueeksi. Tontin (Varastokatu 3) osalta asemakaava saatetaan vastaamaan suojelutavoitteita. Lisäksi kaavatyössä tutkitaan Varastokadun liittämistä korttelialueeseen. Vuodelta 1948 oleva asemakaava on vanhentunut, sillä se ei vastaa mm. alueeseen kohdistuvia yleiskaavallisia tai suojelullisia tavoitteita. Kaavatyön yhteydessä ranta-alueen vanhentunut asemakaava vuodelta 1976 saatetaan tarpeettoman venevalkama-aluevarauksen ja pysäköintilaitoksen korttelin 1-37 osalta vastamaan nykytilannetta sekä yleiskaavan mukaisia tavoitteita.

6 VARASTOKATU 3-5, JA Asemakaavan muutoksen toteuttaminen Tontin (Varastokatu 5) osalta muutokset toteutetaan heti kun se on kaavatilanteen puolesta mahdollista. 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus KUVA 2. YLEISNÄKYMÄ IDÄSTÄ Asemakaavan muutosalueeseen sisältyvät rakennukset ovat eteläisin osa satamaalueen funktionalististen varastorakennusten kokonaisuutta. Täyteen rakennettu kortteli rajoittuu etelässä Kirkkokatuun, lännessä Varastokatuun, pohjoisessa Koljonniemenkatuun ja idässä satama-laituriin. Korttelin pohjoispuolella on vuosina valmistunut, Arkkitehti Erkki Huttusen SOK:n rakennusosastolla suunnittelema SOK:n varasto- ja konttorirakennuskokonaisuus, josta rannanpuolella oleva varasto-makasiini on muutettu poikkeusluvalla asuinkäyttöön. Aluetta koskeva asemakaavan muutos on työn alla. Korttelin länsipuolella on entinen Raninin mylly ja Lignell & Piispasen likööritehdas jotka olivat viimeisiä jäänteitä Koljonniemen satama-alueen teollisen tuotannon pitkästä historiasta. Aluetta koskeva asemakaavan muutos vahvistui vuonna 2008 ja sen mukaista rakentamista toteutetaan parhaillaan. Korttelin vieressä, sen eteläpuoliselle ranta-alueelle on pysäköintialue, jonka molemmin puolin kulkevat rannan suuntaiset puistokäytävät. Pysäköintialuetta ja rannalla olevia soutuvenepaikkoja lukuun ottamatta ranta-alue on Väinöläniemelle asti ulottuvaa yhtenäistä puistoaluetta.

7 VARASTOKATU 3-5, JA Rakennettu ympäristö KUVA 3. VARASTOKATU 5 KUVA 4. KIRKKOKATU 1 Korttelissa 37 olevat varastorakennukset on muutettu poikkeusluvalla toimistotiloiksi. Keskon käyttöön (Oy Savo-Karjalan Tukkuliikkeelle) valmistuneen rakennuksen (Koy Kuopion Musta Rudolf, Varastokatu 5) suunnitteli arkkitehti Pekka Saarema vuonna 1939 ja nelikerroksinen toimitalo oli valmis seuraavana vuonna. Tarkempi kuvaus rakennuksesta ilmenee asiakirjoissa olevasta, Arkkitehtuuritoimisto Riitta Korhonen Oy:n laatimasta rakennushistoriaselvityksestä. Varastokokonaisuuden täydensi vuonna 1950 valmistunut Osuustukku-kauppa r.l:n varasto- ja konttorirakennus (Kirkkokatu 1), jonka suunnittelivat arkkitehdit Georg Jägerroos ja Niilo Pulkka Maanomistus Tontin (Varastokatu 5) rakennuksineen omistaa Kiinteistö Oy Kuopion Musta Rudolf ja tontin (Kirkkokatu 1) rakennuksineen omistaa Kiinteistö Oy Kuopion Kirkkokatu 1. Muilta osin kaava-alue on Kuopion kaupungin omistuksessa. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava: Ympäristöministeriö on vahvistanut Kuopion seudun maakuntakaavan. Maakuntakaavassa suunnittelualue on keskustatoimintojen aluetta / rakennussuojelualuetta (SR Kuopion satama)). Maakuntakaavan suunnittelumääräyksen mukaan alueen tai kohteen suunnittelussa ja käytössä on otettava huomioon kulttuuriympäristön vaaliminen ja turvattava merkittävien kulttuuriarvojen ja ominaispiirteiden säilyminen. Alueen suunnittelussa on pyydettävä lausunto alueelliselta ympäristökeskukselta ja kulttuurihistorialliselta museolta / museovirastolta. Ympäristöministeriössä vahvistettu Pohjois-Savon maakunta-kaava 2030 ei sisällä suunnittelualuetta koskevia merkintöjä tai määräyksiä. Pohjois-Savon tuulivoimamaakuntakaava on vahvistettu ympäristöministeriössä Kaavassa ei ole suunnittelualueeseen kohdistuvia määräyksiä.

8 VARASTOKATU 3-5, JA -2 5 Yleiskaava, yleiskaavalliset selvitykset: Keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa (kv ) kortteli on merkitty asuntoalueeksi sekä palvelujen ja hallinnon alueeksi (A, P). Kortteleissa olevat rakennukset sisältyvät yleiskaavan kulttuurihistoriallisiin rakennuskohteisiin. Rakennukset on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti tai kaupunkikuvallisesti arvokkaiksi kohteiksi, jotka tulee ainakin arvokkaimmilta osiltaan säilyttää. Säilyttäminen tutkitaan ja määritetään asemakaavassa (sr-2). Korttelin eteläpuolinen ranta-alue on merkitty puistoalueeksi, jolla on sijainniltaan ohjeellinen ulkoilureitti. KUVA 5. OTE KESKEISEN KAUPUNKIALUEEN YLEISKAAVASTA KUVA 6. OTE KULTTUURIHISTORIALLISITA RAKENNUSKOH- TEISTA Muut selvitykset: Suunnittelualue sisältyy Kuopion kulttuuriympäristö-strategia ja hoito-ohjeet raportin arvokkaisiin kulttuuriympäristöihin (kohdealue 8, Kuopion satama-alue). Toimenpidesuosituksena todetaan seuraavaa: Sataman symboliarvo kulttuurihistoriallisen järviliikenteen edustajana otetaan huomioon toiminnallisessa kehittämisessä, mm. kesätoripaikkana. Kulttuurihistoriallinen rakennuskanta, satamapuisto ja muu ympäristö säilytetään. Ympäristöön soveltuva uudisrakentaminen on eräissä kohdissa mahdollista. Historiallisten rakennusten ulkoasua muuttavia toimenpiteitä vältetään. Vasikkasaaren maisemaa hoidetaan. KUVA 7. KOHDEALUE 8 / RAJAUS

9 VARASTOKATU 3-5, JA -2 6 Kuopion kansallisen kaupunkipuiston esiselvitys on valmistunut , mutta kaupunkipuiston perustamisen jatkotyö on keskeytynyt. Suunnittelualue sisältyy esiselvityksessä puistoketjuun 1, Satamareitti. Arvotaulukon mukaan siihen liitetään arvoluokka valtakunnallinen merkitys, alue sisältää tärkeitä luonnonalueita, merkittäviä kulttuuriympäristöjä rakennuksineen, puistoarkkitehtonisesti tai esteettisesti merkittäviä viheralueita ja se on kaupunkikeskeisyysluokituksen mukaan osa kaupunkirakennetta. Lisäksi Koy Kuopion Musta Rudolf, Varastokatu 5 on laadituttanut asemakaavan muutoksen pohjaksi Rakennushistoriaselvityksen (asiakirjoissa) omistamastaan rakennuksesta. Asemakaava: KUVA 8. OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA Korttelissa 37 on voimassa sisäasiainministeriön vahvistama asemakaava, jossa kortteli on merkitty makasiinikortteliksi, jolla tontille saadaan rakentaa varasto- ja konttorihuoneita sekä varaston ja konttorin hoidolle tarpeelliset asunnot.

10 VARASTOKATU 3-5, JA -2 7 KUVA 9. OTE VUONNA 1948 VAHVISTETUSTA ASEMAKAAVASTA Varastokadun katualueella on voimassa sisäasiainministeriön vahvistama asemakaava. KUVA 10. OTE VUONNA 1938 VAHVISTETUSTA ASEMAKAAVASTA Korttelissa 1-38 ja kaava-alueeseen kuuluvalla Kirkkokadun osalla on voimassa sisäasiainministeriön vahvistama asemakaava, jossa kortteli on merkitty autopaikkarakennusten korttelialueeksi yleisen pysäköintitarpeen tyydyttämiseksi rakennettavaa kaupungin pysäköintilaitosta varten (YA 7 ). Alueelle saa sijoittaa Ya 7 merkinnällä varustettujen kortteleiden autopaikkoja siinä määrin kuin asemakaavamerkinnällä on osoitettu sekä rakentaa yksikerroksisia polttoaineenjakelu- ja moottoriajoneuvojen huoltotiloja kerrosalaltaan enintään 500 m 2. Autopaikoista tulee enemmänkuin puolet olla yleiseen pysäköintiin varattuja. Asemakaavaan sisältyy myös toteuttamaton venevalkama-alue (LV).

11 VARASTOKATU 3-5, JA -2 8 KUVA 11. OTE VUONNA 1976 VAHVISTETUSTA ASEMAKAAVASTA Korttelin 1-38 länsipuolisella, kaava-alueeseen kuuluvalla puistoalueella on voimassa kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaava, jossa alue on merkitty lähivirkistysalueeksi (VL). KUVA 12. OTE VUONNA 1986 VAHVISTETUSTA ASEMAKAAVASTA

12 VARASTOKATU 3-5, JA -2 9 Ohjelmat ja tavoitteet: Tarkistetut valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet tulivat voimaan ja ne sisältävät muun muassa toimivaan aluerakenteeseen sekä eheytyvään yhdyskuntarakenteeseen ja elinympäristön laatuun liittyviä erityistavoitteita. Kuopion ilmastopoliittinen ohjelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa otettavaksi aktiiviseen käyttöön kaikessa valmistelussa. Rakennusjärjestys: Kuopion kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja se on tullut voimaan Kuopion hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti Tonttijako ja -rekisteri: Tontti (Varastokatu 5) on merkitty kiinteistörekisteriin ja sen pinta-ala on m2. Tontti (Kirkkokatu 1) on merkitty kiinteistörekisteriin ja sen pinta-ala on 862 m2. Muut alueet ovat yleisten alueiden rekisterissä. Pohjakartta: Suunnittelualueen pohjakartta on kaavoitusmittausasetuksen (1284/99) mukainen. Rakennuskiellot: Alueella ei ole voimassa rakennuskieltoa. Suojelupäätökset: Alueeseen liittyvät maakuntakaavan, yleiskaavan ja asemakaavan suojelumerkinnät on selvitetty selostuksen edellisissä kohdissa. Kortteli 1-37 sisältyy vuonna 2009 valmistuneeseen luetteloon valtakunnallisesti merkittävistä kulttuuriympäristöistä. (RKY 2009). Inventointi on lainvoimainen ja otettu valtioneuvoston päätöksellä maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvien valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tarkoittamaksi inventoinniksi rakennetun kulttuuriympäristön osalta alkaen. Inventoinnissa satama-alueesta todetaan seuraavaa: Kuopion satama-alue eri-ikäisine rakennuksineen ja satamarakennelmineen on erinomainen esimerkki sisämaan rantakaupungin satamasta, jolla on ollut keskeinen merkitys kaupungin synnylle ja kehitykselle. Tulli- ja pakkahuone, satamakonttori, laiturit ja Satamapuisto valottavat kaupungin historiallista merkitystä sisävesiliikenteen keskuksena luvulta alkaen rakentuneet punatiiliset myllyrakennukset tuovat satama- ja kaupunkikuvaan teollistumisen ajan lisän. Myllyt olivat järviliikenteen valtakaudella keskeinen osa Kuopion sisääntulojulkisivua, jota nyt niiden eteen luvulla rakennetut mittavat osuusliikkeiden funkisrakennukset hallitsevat. Satama-alue rajautuu Satamakatuun, joka puolestaan on Kuopion vanhan ruutukaavaalueen rannan puoleinen raja. Satamakadulla on säilynyt yhtenäinen, vanhaa Kuopiota

13 VARASTOKATU 3-5, JA edustava puutalorivistö. Viime vuosikymmenille asti Satamakatu on erottanut asuinkorttelit satama-alueen liikenteelle, kaupankäynnille ja tuotannolle varatusta alueesta. 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan muutoksen suunnittelun tarve Kaavatyössä tutkitaan tontin (Varastokatu 5) osalta suojelutavoitteet huomioon ottaen rakennuksen korottamismahdollisuus ja varasto- ja konttorikorttelialueen muuttaminen asuin- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Tontin (Varastokatu 3) osalta asemakaava saatetaan vastaamaan suojelutavoitteita. Lisäksi kaavatyössä tutkitaan Varastokadun liittämistä korttelialueeseen. Vuodelta 1948 oleva asemakaava on vanhentunut, sillä se ei vastaa mm. alueeseen kohdistuvia yleiskaavallisia tai suojelullisia tavoitteita. Kaavatyön yhteydessä selvitetään ja tarkennetaan myös Kirkkokadun ja Hallituskadun välisellä ranta-alueella olevan autopaikkarakennusten korttelialueen pysäköintijärjestelyjä ja aluevarausta. 4.2 Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset Ensimmäinen neuvottelu ko. tontteja koskevan asemakaavan muutoksen sisällyttämisestä asemakaavoitusohjelmaan järjestettiin Kaavoituksen aloituskokous on pidetty Myöhemmin Kiinteistö Oy Kirkkokatu 1 edustajat ilmoittivat, ettei heillä ole tarvetta asemakaavan muutokseen. Koy Kuopion Musta Rudolf jätti tonttiaan koskevan asemakaavan muutoshakemuksen ja allekirjoitti asemakaavoituksen käynnistämistä koskevan sopimuksen Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat Kulttuurihistoriallinen museo / Museovirasto, Pohjois-Savon ELYkeskuksen Luonnonvarat ja ympäristö vastuualue, lähialueen maanomistajat ja asukkaat, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry, Kanta-Kuopion Seura ry, Pohjois-Savon perinnepoliittinen yhdistys r.y, Pohjois-Savon pelastuslaitos / Aluepelastuslautakunta, Kuopion Energia Liikelaitos, Kuopion Vesi Liikelaitos ja kaupungin viranomaiset sekä kaavanmuutosalueeseen kuuluvien kiinteistöjen omistajat ja haltijat Vireilletulo Asemakaavan vireilletuloaineisto (OAS) on annettu tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Vireilletuloaineisto oli nähtävänä vireilletulokuulutuksen yhteydessä Nähtävänäoloaikana jätettiin viisi (6) mielipidettä. Kaikissa saaduissa mielipiteissä kannetaan huolta järvi- ja puistonäkymien sekä puiston virkistyskäyttömahdollisuuksien huononemisesta, mikäli puisto-alueella olevaa pysäköintialuetta laajennetaan tai alueelle toteutetaan pysäköintilaitos. Pysäköintilai-

14 VARASTOKATU 3-5, JA toksen rakentamista tai pysäköintialueen laajentamista vastustetaan ehdottomasti. Kahdessa mielipiteessä vastustetaan myös kaavan muutosalueen rakennusten korottamista. Kooste vireilletulovaiheessa saaduista mielipiteistä on selostuksen liitteenä 1. Valmisteluvaiheen aineisto annettiin tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle ja nähtävänä aineisto on ollut MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti Valmisteluaineistoa esiteltiin yhteistyötahoille Tiedonanto kaavatyön valmistelusta lähetettiin naapurikiinteistöille ja yhdistyksille Lausunnon aineistosta antoivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä, ulkoilu- ja virkistyspalvelut sekä ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue. Valmisteluaineistosta saatiin yksi mielipide. Valmisteluvaiheen lausunnot ja mielipiteet ovat selostuksen liitteenä Viranomaisyhteistyö Vireille tulo- ja valmisteluaineistot on lähetty tiedoksi ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueelle ja Kuopion kulttuurihistorialliselle museolle. 4.4 Asemakaavan muutoksen tavoitteet Kaavatyössä tutkitaan tontin (Varastokatu 5, Kiinteistö Oy musta Rudolf) osalta suojelutavoitteet huomioon ottaen rakennuksen korottamismahdollisuus ja varasto- ja konttorikorttelialueen muuttaminen asuin- ja toimistorakennusten kortteli-alueeksi. Tontin (Varastokatu 3) osalta asemakaava saatetaan vastaamaan suojelutavoitteita. Lisäksi kaavatyössä tutkitaan Varastokadun liittämistä korttelialueeseen. Vuodelta 1948 oleva asemakaava on vanhentunut, sillä se ei vastaa mm. alueeseen kohdistuvia yleiskaavallisia tai suojelullisia tavoitteita. Kaavatyön yhteydessä selvitetään ja tarkennetaan myös Kirkkokadun ja Hallituskadun välisellä ranta-alueella olevan autopaikkarakennusten korttelialueen pysäköintijärjestelyjä ja aluevarausta 4.5 Asemakaavan muutoksen vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Valmisteluvaiheen vaihtoehdot Tontin (Kiinteistö Oy Kirkkokatu 1) osalta oleva rakennus merkitään suojelutavoitteiden mukaisesti säilytettäväksi, kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi (sr). Asemakaan muutoksessa ei esitetä lisärakennusoikeutta ja tontin käyttötarkoitus määritellään nykytilanteen mukaisesti liike-, toimisto- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi (KY). Autopaikkavaatimuksen määrityksessä sovelletaan rakennuksen säilyttämistä edistäviä, suojelluille rakennuksille tarkoitettuja autopaikkamääräyksiä. Kiinteistöosakeyhtiö Musta Rudolfin (1-37-1) osalta valmisteluvaiheen vaihtoehdoissa on tutkittu rakennuksen korottamista. Korotusvaihtoehtoja ovat yhden kerroksen korotus (vaihtoehto 1), osittain yhden ja osittain kahden kerroksen korotus (vaihtoehto 2) sekä kokonaisuudessaan kahden kerroksen korotus (vaihtoehto 3). Kaikkien vaihtoehtojen suunnitteluperusteena on ollut korotusmassan sisentäminen olemassa olevan rakennuksen julkisivupinnoista. Sisentämällä korotuskerrokset saadaan alkuperäinen funktionalistista tyyliä edustava osa hahmottumaan selkeästi korottamisen jälkeenkin. Korotusmassoja on sisennetty Varastokadun ja sataman puoleisilla julkisivuilla vajaan metrin.

15 VARASTOKATU 3-5, JA Sisennyksen lähtökohtana on naapurirakennuksen ylimmän kerroksen sisennys. Jatkamalla samassa linjassa naapurirakennuksen julkisivupinnan kanssa saadaan yleisilmeestä eheä. Koljonniemen kadun suuntaisella julkisivulla korotusosaa on sisennetty reippaammin, jotta korotusmassa ei erotu katunäkymässä. Luonnoksissa korotusosaan on osoitettu asuntoja sataman puoleiselle osalle ja toimitiloja Varastokadun puolelle. Asunnot ovat luonteva käyttötarkoitus ympäristöönsä, koska naapurissa sijaitsevan SOK:n rakennuksen korotuksessa on myös asuntoja. Korotuskerroksiin sijoitettavat toimitilat mahdollistavat olemassa olevissa tiloissa sijaitsevien lääkäriasemien laajentamisen. VE1: KUVA 13. VE 1, NÄKYMÄ IDÄSTÄ Ensimmäisessä vaihtoehdossa on suunniteltu yhden kerroksen korotus. Varastokadun puolella korotuksella on jatkettu julkisivua naapurin räystäskorkeuteen VE 2: KUVA 14. VE 2, NÄKYMÄ IDÄSTÄ

16 VARASTOKATU 3-5, JA Vaihtoehto kahdessa korotus on puoliksi yksikerroksinen ja puoliksi kaksikerroksinen. Kahden kerroksen korotusosa sijaitsee naapurirakennuksen seinää vasten. Korotus madaltuu kohti Koljonniemenkatua. VE3: KUVA 15. VE 3, NÄKYMÄ IDÄSTÄ Vaihtoehto 3:ssa rakennusta on korotettu kahdella kerroksella. Korotetun rakennuksen ilmettä on kevennetty maisemahissin luomalla pystysuuntaisella julkisivuelementillä. Maisemahissi on sijoitettu olemassa olevan porrashuoneen yhteyteen 1980-luvulla nauhaikkunarytmin rikkoneiden ruutuikkunoiden kohdalle. Lasisesta hissikuilusta on tehty rohkeasti ulkoneva julkisivua rytmittävä elementti. Autopaikat: Kiinteistöosakeyhtiö Kuopion Musta Rudolfilla on 36 kpl olemassa olevia autopaikkoja, 12 kpl autopaikoista sijaitsee rakennuksen kellarikerroksessa ja 24 kpl autopaikoista sijaitsee rakennusta ympäröivien katujen varsilla. Kadunvarsipaikat sijoittuvat siten että 5 kpl autopaikoista sijaitsee rakennuksen sataman puoleisella kadulla, 3 kpl autopaikoista sijaitsee rakennuksen päädyssä Koljoniemenkadun puolella ja loput 16 kpl autopaikoista sijaitsee rakennuksen sivulla Varastokadun puolella. Rakennuksen korotuksen yhteydessä autopaikkojen tarve lisääntyy seuraavasti (asemakaavan vaatimus 2ap/3 asuntoa ja 1ap/80 liike-kem² ): VE1-1. kerroksen korotus: 4 asuntoa / 2ap/3as = 3 autopaikkaa ja liiketiloja 109 k-m 2 / 1ap/ 80 K-m 2 = 1 autopaikka. Tarve on yhteensä 4 autopaikalle. VE 2 - osittain 1. & 2. kerroksen korotus: 6 asuntoa / 2ap/3as = 4 autopaikkaa ja liiketiloja 338 k-m 2 / 1ap/ 80 K-m 2 = 4 autopaikkaa. Tarve on yhteensä 8 autopaikalle.

17 VARASTOKATU 3-5, JA VE 3-2. kerroksen korotus: 8 asuntoa / 2ap/3as = 5 autopaikkaa ja liiketiloja 363 k-m2/ 1ap/ 80 K-m 2 = 5 autopaikkaa. Tarve on yhteensä 10 autopaikalle. Uusia autopaikkoja on esitetty sijoitettavaksi seuraavasti; Poistuvat autopaikat: 3 autopaikkaa poistuu Koljoniemenkadun puoleisesta päädystä (36 3 = 33 ap). Lisättävät autopaikat: 2 autopaikkaa lisätään Varastokadun puoleiselle sivulle ( = 35 ap), 7 autopaikkaa lisätään KOY Kuopion Satama 2:n Koljoniemenkadun puoleiseen päätyyn ( = 42 ap) ja 3 autopaikkaa lisätään Koljoniemenkadun varteen KOY Mustan Rudolfin käyttöön ( = 45). KUVA 16. AUTOPAIKAT ULKONA Mahdolliset lisättävät autopaikat: 3 autopaikkaa on mahdollista lisätä KOY Mustan Rudolfin kellarikerrokseen ( = 48 ap).

18 VARASTOKATU 3-5, JA KUVA 17. AUTOPAIKAT KELLARISSA Uusien autopaikkojen määrä: Uusia autopaikkoja on esitetty 9. Uusia autopaikkoja voidaan järjestää maksimissaan 12, jos KOY Mustan Rudolfin kellariin lisätään 3 autopaikkaa. Valmisteluvaiheen vaihtoehtojen vaikutukset: Rakennuksen korottaminen muuttaa lähialueen kaupunkikuvaa sekä vaikuttaa lähinaapureiden näkymiin ja olosuhteisiin. Uusien asuntojen rakentamismahdollisuus on keskustan palvelujen säilymisen kannalta perusteltua ja vastaa asuntojen kysyntätilanteeseen. Hanke lisää jonkin verran liikennettä ja pysäköintipaikkojen tarvetta alueella. Pysäköintialuevarauksen säilyttäminen nykyisellään ja venevalkama-aluevarauksen poistaminen säilyttää ranta-alueen nykyisen käytön. Kaavahanke on ilmastopoliittisen ohjelman mukainen, koska se edistää olevien rakennusten hyötykäyttöä ja mahdollistaa täydennysrakentamista. Kaavaehdotus toteuttaa Kuopion kaupungin yritysstrategiaa tarjoamalla työtä rakentamisaikana sekä monipuolistamalla ja lisäämällä kaupungin keskustan asuntotarjontaa, mikä on myös strategisten tavoitteiden ja kasvuohjelman mukaista Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Kaikissa valmisteluvaiheen vaihtoehdoista saaduissa lausunnoissa pidetään yhden kerroksen korotusta parhaana tai jopa ainoana (museo) vaihtoehtona. Osittain 2- kerroksistakin vaihtoehtoa 2 on pidetty järjestetyissä neuvotteluissa mahdollisena, mikäli ratkaisu todetaan kaavaprosessissa toteuttamiskelpoiseksi. Valmisteluvaiheen vaihtoehdoista saadut lausunnot toimitettiin tiedoksi hakijan edustajille, jolloin hakijan edustajat ilmoittivat, ettei mielipiteissä ja lausunnoissa esitetty yhden kerroksen korotus ole kannattamattomana toteutuskelpoinen vaihtoehto. Kaavatyöstä hakijan edustajien kanssa pidetyssä palaverissa sovittiin, että hakija toimittaa selvityksen ja perustelut sille, miksi yhden kerroksen korotus ei ole mahdollista toteuttaa, jonka jälkeen toteutusvaihtoehdon valinta viedään kaupunkirakennelautakunnan päätettäväksi.

19 VARASTOKATU 3-5, JA Kaupunkirakennelautakunnan valinnan pohjaksi esitetään seuraavat vaihtoehdot: Vaihtoehdot 1 ja 2 perustuvat Arkkitehtuuritoimisto Riitta Korhonen Oy:n laatimiin suunnitelmiin. Kiinteistöosakeyhtiö Musta Rudolfin (1-37-1) osalta vaihtoehdoissa on tutkittu rakennuksen korottamista yhdellä kerroksella (vaihtoehto 1) tai osittain yhdellä ja osittain kahdella kerroksella (vaihtoehto 2). Vaihtoehtojen suunnitteluperusteena on ollut korotusmassan sisentäminen olemassa olevan rakennuksen julkisivupinnoista. Sisentämällä korotuskerrokset saadaan alkuperäinen funktionalistista tyyliä edustava osa hahmottumaan selkeästi korottamisen jälkeenkin. Korotusmassoja on sisennetty Varastokadun ja sataman puoleisilla julkisivuilla vajaan metrin. Sisennyksen lähtökohtana on naapurirakennuksen ylimmän kerroksen sisennys. Jatkamalla samassa linjassa naapurirakennuksen julkisivupinnan kanssa saadaan yleisilmeestä eheä. Koljonniemen kadun suuntaisella julkisivulla korotusosaa on sisennetty reippaammin, jotta korotusmassa ei erotu katunäkymässä. Luonnoksissa korotusosaan on osoitettu asuntoja sataman puoleiselle osalle ja toimitiloja Varastokadun puolelle. Asunnot ovat luonteva käyttötarkoitus ympäristöönsä, koska naapurissa sijaitsevan SOK:n rakennuksen korotuksessa on myös asuntoja. Korotuskerroksiin sijoitettavat toimitilat mahdollistavat olemassa olevissa tiloissa sijaitsevien lääkäriasemien laajentamisen. VE1: KUVA 18. VALINNAN POHJAKSI ESITETTÄVÄ VE 1, NÄKYMÄ IDÄSTÄ Ensimmäisessä vaihtoehdossa on suunniteltu yhden kerroksen korotus. Varastokadun puolella korotuksella on jatkettu julkisivua naapurin räystäskorkeuteen

20 VARASTOKATU 3-5, JA VE 2: KUVA 19. VALINNAN POHJAKSI ESITETTÄVÄ VE 2, NÄKYMÄ IDÄSTÄ Vaihtoehto kahdessa korotus on puoliksi yksikerroksinen ja puoliksi kaksikerroksinen. Kahden kerroksen korotusosa sijaitsee naapurirakennuksen seinää vasten. Korotus madaltuu kohti Koljonniemenkatua. Valinnan pohjana olevien vaihtoehtojen autopaikoitukset ja vaihtoehtojen vaikutukset ilmenevät kohdasta Valmisteluvaiheen vaihtoehdot / Autopaikoitus: ja Valmisteluvaiheen vaihtoehtojen vaikutukset: 5 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN KUVAUS Kohdan 5 tekstit kirjoitetaan kaavaehdotuksen pohjaksi valitusta vaihtoehdosta. 5.1 Asemakaavan muutoksen rakenne 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen 5.3 Aluevaraukset Korttelialueet Muut alueet 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön

21 VARASTOKATU 3-5, JA Vaikutukset ilmastoon, luontoon ja luonnonympäristöön 6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS Kuopiossa Martti Lätti asemakaavapäällikkö Jussi Partanen kaavoitusteknikko

22 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5 ( JA -2) Kooste vireilletulovaiheessa mielipiteistä: 1) Asun satamakatu 9:ssä ja eilen oli ilmoitustaululle tullut kopio osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Vastustusta näyttää aiheuttavan tuo suunnitelma pysäköintilaitoksen toteuttamisesta. Se ei varmasti tule sinullekaan yllätyksenä. Nykyisen kaavan määräyksethän sallivat jopa polttoaineenjakelu- ja moottoriajoneuvojen huoltotilojen rakentamisen. Itse luulisin että muutettavassa asemakaavassa ei enää ainakaan tuollaista sallita. Mutta sehän se kiinnostaa, että onko alueelle tarkoitus rakentaa pysäköintitalo ja jos on, niin miten se sijoitettaisiin alueelle. Ainakin jos se tulisi poikittain järvimaisemaan, niin kyllä siitä moni mielensä pahoittaa. Jotta osaisin muodostaa kantani, niin täytyy tietää asiasta enemmän. Kaavaluonnos tulee aikanaan esille, mutta uteliaisuuttani tietysti haluaisin ennakkotietoja jos mahdollista. 2) Vastustan em. rantaan sijoittuvalle puistoalueelle kaavailtua autopaikkarakennusten, polttoainejakelu-, moottoriajoneuvojen huoltotilojen sekä autojen pysäköintipaikkojen rakentamista mahdollistavaa asemakaavaa sekä rakentamista. Perusteena esitän, että puisto- ja järvilähinäkymä omistamani huoneistosta muuttuu oleellisesti. Myös alueen kaukonäkymä muuttuu puisto-, lähivirkistys- ja kävelyalueen osalta huonommaksi. Hankkiessani osakehuoneiston Satamakatu 7 B:stä (As.oy Pihlajanmarja) vuonna 1988 minulle ei kerrottu sanallakaan kyseisen alueen asemakaavasta, joka antaisi mahdollisuuden emo rakennustöihin. Halusin asunnon nimenomaan puistoalueen vierestä. Asuntoni myyntiarvo tulee myös vähenemään, mikäli kyseinen asemakaava toteutetaan. 3) Vastustamme otsikossa mainitulle alueelle sijoittuvalle puistoalueelle kaavailtua autopaikkarakennusten, polttoainejakelu-, moottoriajoneuvojen huoltotilojen sekä autojen pysäköintipaikkojen rakentamista mahdollistavaa asemakaavaa sekä rakentamista. Lenkkeilemme päivittäin kyseisellä alueella. Havaintojemme mukaan edes jo olemassa olevat pysäköintialueet eivät ole täysimittaisesti käytössä, vaan valtaosa pysäköintipaikoista on tyhjillään. Esimerkiksi tenniskenttien ja rannan välinen pysäköintialue on ilman minkäänlaista käyttöä suurimman osan päivästä. Perusteena esitämme myös, että Kuopion poikkeuksellinen ranta-alue alkaen Maljalahdesta ja päättyen Väinölänniemen kautta Kuopionlahdelle ja Haapaniemelle - on arvokas ja kaikille kaupunkilaisille avoin virkistyskohde. Se pitää ehdottomasti suojella enemmältä rakentamiselta. Myös alueen kaukonäkymä muuttuu puisto alueen ja kävelyalueen osalta huonommaksi, mikäli siihen annetaan mahdollisuus rakentaa. 4) Kirkkokadun ja Hallituskadun välinen ranta-alue pitää joko säilyttää nykyisellään, tai mikä vielä parempi, nykyisen pysäköintialueenkin voisi muuttaa puistomaiseksi alueeksi kukkaistutuksineen. Kirkko- ja Satamakadulla sijaitsevat asuinkerrostalot, jotka Lujabetoni rakensi 1980-luvun lopulla, muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, ja on suunniteltu nerokkaasti niin, että pienimmistäkin asunnoista avautuu esteetön näkymä Kallavedelle, aina Säyneensaloon saakka.

23 Ehdotus pysäköintilaitoksesta on järkyttänyt talojen asukkaat, osan varmasti sanattomiksi. Tieto hankkeesta on saavuttanut asukkaita huonosti. Ikääntyneillä ei välttämättä ole edes käytössään internetiä. Lehti-ilmoitus oli kuulema ollut todella pieni ja huomaamaton. Vaikeaselkoinenkin on teksti. Mitä esimerkiksi tarkoittaa "Varastokadun liittäminen korttelialueeseen"? Jos pysäköintilaitos rakennettaisiin, lähi- ja kaukonäkymät tärveltyisivät. Kaikenlainen rakentaminen alueelle huonontaa maisemaa. Vastustan Kirkkokadun ja Hallituskadun välisen ranta-alueen muuttamista pysäköintilaitokseksi. Eivätkä ainoastaan lähitalojen asukkaat, vaan muutkin kuntalaiset ja vierailijat, nauttivat ja virkistyvät kauniin ranta-alueen tarjoamista esteettisistä elämyksistä. 5) Rakennusten korottaminen peittää ympärillä olevien jo rakennettujen asuin kerrostalojen osalta näkymän Kallavedelle. Samoin rakennusten korottamiset muuttavat kaupunkinäkymää Kallavedeltä kaupunkiin päin. Rakennusten nykyinen korkeus on sopusoinnussa rantaviivassa pohjoiseen päin olevien rakennusten kanssa. Jos rakennuksia korotetaan, niin se rikkoo satamaalueen sopusointuisen kattolinjanäkymän järveltä päin. Kirkkokadun ja Hallituskadun välissä oleva ranta-alue on nykyisessä asemakaavassa merkitty lähivirkistysalueeksi (VL). Alueella on 46 autopaikan pysäköintialue, joka on kuitenkin ympäröity pensailla. Kyseinen ranta-alue on Sataman ja Väinölänniemen tyven alueen asukkaiden keskeistä ulkoilu- ja virkistysaluetta. Alueella asuu paljon eläkeikäisiä, liikuntakyvyiltään jo heikentyneitä asukkaita, joiden päivittäinen ulkoliikunta keskittyy Satama-alueen ja Väinölänniemen tyvessä olevan hotellin väliselle ranta-alueelle. Ei ole näiden asukkaiden edun mukaista, että alueelle rakennetaan vehreän ranta-alueen rikkova pysäköintirakennus. Satama-alueen jälkeen vehreä rantanäkymä Kallavedeltä kaupunkiin päin alkaa nimenomaan Kirkkokadun kohdalta Väinölänniemelle päin. Alue vastaanottaa kesäisin myös veneillä ja laivoilla kaupunkiin tulevia turisteja. Vehreää näkymää ei pitäisi mennä enää rikkomaan lisärakennuksilla alueelle. Pysäköintirakennus tulisi myös peittämään Kallavesinäkymän merkittävästä osasta pysäköintialueen kohdalla olevien asuinrakennusten huoneistoista. Myös korkeammalla kerroksissa olevilla huoneistoilla vehreän ranta-alueen sijaan näkymäksi tulisi pysäköintirakennus. Kallavesinäkymän peittäminen tai vehreän ranta-alueen näkymän muuttaminen kolkoksi pysäköintirakennukseksi on kohtuuton asumisviihtyisyyteen vaikuttava haitta asukkaille, joka heijastuu myös taloudellisena vahinkona alueen huoneistojen omistajille. Kaupunkisuunnittelussa on aina otettava huomioon myös autot. Kiinteistöjen suunnittelussa lähtökohtana on kuitenkin aina ollut se, että kiinteistöjen tehokkuus tulee mitoittaa niin, että kiinteistö pystyy vastaanottamaan autot omalla tontillaan. Millä oikeudella nyt yksi kaupungin arvokkaimmista lähivirkistysalueista pitäisi luovuttaa autojen käyttöön? Edellä lueteltuihin perusteluihin nojaten vastustamme muutosalueen rakennusten korottamista ja pysäköintirakennuksen rakentamista pysäköintialueelle. Toivomme jo tässä suunnitteluvaiheessa kaupungin luopuvan pysäköintirakennuksen teosta ja edellyttävän kiinteistöjä suunnittelemaan rakennustensa kehittämisen niin, että rakennuksia ei lähdetä korottamaan. Lisäksi autopaikat kiinteistöjen tulee sijoittaa omille tonteilleen, kuten viereisessä Vanhan Myllyn saneerauksessa tehdään. Edellytämme myös, että kaikki asemakaavamuutoksia koskeva aineisto lähetetään aina asiointiosoitteeseemme. Pidätämme samalla oikeuden itsellemme antaa lausuntoja jatkossa suunnittelun edetessä.

24 6) Alueella on niin uutta kuin vanhaa rakennuskantaa. Ympäristön rakentamisessa ja kehittämisessä on huomioitava nykyiset olemassa olevat rakennukset ja niiden osakkaat ja asukkaat. Ei ole tarkoituksen mukaista tuoda pysäköintitaloa puisto- ja virkistyskäyttöön tarkoitetulle alueelle. Lisäksi alueen taloyhtiöiden osakkaat ovat ostaneet asuntonsa siinä uskossa, että alueen puistomaisuus ja yhtenäinen ilme säilyy. Emme voi hyväksyä muutosta joka heijastuu myös taloudellisena vahinkona alueen huoneistojen omistajille. Eihän uudella maljalahden alueellakaan autopaikkoja sijoiteta rakennusten ja rannan väliin. Näillä perusteilla vastustamme pysäköintitalon rakentamista ja muutosalueen rakennusten korottamista. Muu lisärakentaminen pitää painottaa siten, että se kunnioittaa jo rakennettuja kiinteistöjä, eikä tuota niille lisärasitteita autopaikkojen ja maisemallisten asioiden osalta. Toivomme jo tässä suunnitteluvaiheessa kaupungin luopuvan pysäköintirakennuksen teosta ja edellyttävän kiinteistöjä suunnittelemaan rakennustensa kehittämisen niin, että rakennuksia ei lähdetä korottamaan. Lisäksi autopaikat kiinteistöjen tulee sijoittaa omille tonteilleen, kuten viereisessä Vanhan Myllyn saneerauksessa tehdään. Edellytämme myös, että kaikki asemakaavamuutoksia koskeva aineisto lähetetään aina asiointiosoitteeseemme. Pidätämme samalla oikeuden itsellemme antaa lausuntoja jatkossa suunnittelun edetessä.

25 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 VALMISTELUVAIHEEN LAUSUNNOT JA MIELIPITEET LIITE 2 VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 KOOSTE / VALMISTELUVAIHEESTA SAADUT LAUSUNNOT JA MIELIPITEET Valmisteluvaiheen aineisto annettiin tiedoksi kaupunkirakennelautakunnalle ja nähtävänä aineisto on ollut MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti Valmisteluaineistoa esiteltiin yhteistyötahoille Tiedonanto kaavatyön valmistelusta lähetettiin naapurikiinteistöille ja yhdistyksille Lausunnon aineistosta antoivat Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, laajennettu kaupunkikuvatyöryhmä ja ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualue. Valmisteluaineistosta saatiin yksi mielipide. Valmisteluaineistoon sisältyneet vaihtoehdot, joista lausunnot on annettu: VE 1 VE 2 VE 3 SISÄLLYSLUETTELO: Saija ja Martti Roine :... 2 Kulttuurihistoriallisen museon lausunto :... 3 ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen lausunto :... 3 Laajennetun kaupunkikuvatyöryhmän lausunto :

26 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 VALMISTELUVAIHEEN LAUSUNNOT JA MIELIPITEET Saija ja Martti Roine : Olemme vastustaneet (lähettämämme kirje ) otsikossa mainitulle alueelle sijoittuvalle puistoalueelle kaavailtua autopaikkarakennusten, polttoainejakelu-, moottoriajoneuvojen huoltotilojen sekä autojen pysäköintipaikkojen rakentamista mahdollistavaa asemakaavaa sekä rakentamista. Nyt olemme saaneet asiaa koskevan tiedotteen ( / kaavoitusteknikko Jussi Partanen). Tiedotteessa viitataan nähtävänä oleviin kaavasuunnitelmiin ja mielipiteiden esittämismahdollisuuteen. Kysymme ja mielipiteenämme esitämme seuraavaa: Mikä kaava alueella nyt on voimassa? Mitkä ovat nykytilanteen ja yleiskaavan mukaiset tavoitteet? Selostuksesta ei selviä, aiotaanko YA7 kaavamerkintä poistaa. Ja mitä tulee tilalle? Kaava-alue on osin Kuopion kaupungin omistuksessa. Onko kaupungilla suunnitelmia myydä tai vuokrata alue LP-alueeksi? Kaavasuunnitelmissa mainitaan, että kaava-asian yhteydessä selvitetään ja tarkennetaan myös Kirkkokadun ja Hallituskadun välisellä ranta-alueella olevan autopaikkarakennusten korttelialueen pysäköintijärjestelyjä ja aluevarausta. Vaadimme, ettei pysäköintilaitosta tai polttoaineenjakelu- tai moottoriajoneuvojen huoltorakennusta tulla sallimaan puistoalueen jatkeena järven rannalla. Vaatimuksemme perusteena on liitteenä oleva aiemmin ( ) lähettämämme asiaa koskeva kirje: Vastustamme otsikossa mainitulle alueelle sijoittuvalle puistoalueelle kaavailtua autopaikkarakennusten, polttoainejakelu-, moottoriajoneuvojen huoltotilojen sekä autojen pysäköintipaikkojen rakentamista mahdollistavaa asemakaavaa sekä rakentamista. Lenkkeilemme päivittäin kyseisellä alueella. Havaintojemme mukaan edes jo olemassa olevat pysäköintialueet eivät ole täysimittaisesti käytössä, vaan valtaosa pysäköintipaikoista on tyhjillään. Esimerkiksi tenniskenttien ja rannan välinen pysäköintialue on ilman minkäänlaista käyttöä suurimman osan päivästä. Perusteena esitämme myös, että Kuopion poikkeuksellinen ranta-alue alkaen Maljalahdesta ja päättyen Väinölänniemen kautta Kuopionlahdelle ja Haapaniemelle - on arvokas ja kaikille kaupunkilaisille avoin virkistyskohde. Se pitää ehdottomasti suojella enemmältä rakentamiselta. 2

27 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 VALMISTELUVAIHEEN LAUSUNNOT JA MIELIPITEET Myös alueen kaukonäkymä muuttuu puisto alueen ja kävelyalueen osalta huonommaksi, mikäli siihen annetaan mahdollisuus rakentaa. Kulttuurihistoriallisen museon lausunto : Kaava-alueeseen sisältyy kaksi vierekkäistä rantarakennusta. Osoitteessa Varastokatu 3 (Kirkkokatu 1, ) on vuonna 1950 valmistunut, alkujaan Osuustukkukauppa r.l:n varasto- ja konttorirakennus, jonka suunnittelivat arkkitehdit Georg Jägerroos ja Niilo Pulkka. Osoitteessa Varastokatu 5 (1-37-1) sijaitsee vuonna 1940 valmistunut, alkujaan Keskon (Oy Savo-Karjalan Tukkuliikkeen) toimitalo, jonka suunnitteli arkkitehti Pekka Saarema. Tästä talosta on tehty kaavoitukseen liittyen rakennushistoriaselvitys. Kaava-alueen rakennukset ovat eteläisin osa Kuopion satama-alueen rakennuksia. Ne sisältyvät valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön Kuopion satama-alue. Korttelin pohjoispuolella on entinen SOK:n varasto- ja konttorirakennuskokonaisuus ja länsipuolella sijaitsee entinen Raninin mylly. Asemakaavan tavoitteena on Varastokatu 5 rakennuksen muuttaminen osin asuinkäyttöön sekä selvittää sen korottamista. Molemmat rakennukset ovat yleiskaavan suojelukohteita (sr-2), ja ne on tarkoitus osoittaa nyt sopivalla asemakaavallisella suojelumerkinnällä. Valmisteluaineistossa on esitetty Varastokatu 5 rakennuksen korottamisesta kolme vaihtoehtoa: Yhden kerroksen korotus (vaihtoehto 1), osittain yhden ja osittain kahden kerroksen korotus (vaihtoehto 2) sekä kokonaisuudessaan kahden kerroksen korotus (vaihtoehto 3). Vaihtoehto 3 on kaupunkikuvalliselta kannalta aivan liian korkea. Rakennus nousisi naapuritaloa (Varastokatu 3) - nyt sataman rantarivin korkeinta taloa - korkeammaksi. Samalla näkymä järveltä Raninin myllylle peittyisi lähes kokonaan. Vaihtoehdon 2 ongelmat ovat hyvin pitkälti samat, vaikka näkyvyys Ranin mylly ei peittyisi yhtä voimakkaasta. Vaihtoehdon 2 erityisongelmana voidaan kuitenkin pitää osittaisten korottamisten aiheuttamaa julki sivujen sekavuutta. Vaihtoehtoa 1 voidaan pitää ainoana mahdollisena, jos korottavaan ratkaisuun päädytään. Kaupunkikuvallisen muutoksen pitämiseksi maltillisissa rajoissa edellyttää tämäkin vaihtoehto huolellista jatkosuunnittelua. Laajemman kaupunkikuvan lisäksi on myös huomioitava, että kyseessä on kulttuurihistoriallisesti arvokas suojelurakennus. Esitetty korotuskerroksen toteuttaminen, rannan puolelta hieman ja pohjoispäädystä voimakkaasti -sisennetysti, on ehdottoman tarpeellista. ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen lausunto : Kaavamuutoksen lähtökohdat 3

28 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 VALMISTELUVAIHEEN LAUSUNNOT JA MIELIPITEET Kaavamuutoksen lähtökohtana ovat valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, sillä alue on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä Kuopion satama-alue (RKY-kohde). Maakuntakaavassa alue on keskustatoimintojen aluetta ja rakennussuojelualuetta. Maakuntakaavan suunnittelumääräyksen mukaan alueen tai kohteen suunnittelussa ja käytössä on otettava huomioon kulttuuriympäristön vaaliminen ja turvattava merkittävien kulttuuriarvojen ja ominaispiirteiden säilyminen. Keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa alue on merkitty asuntoalueeksi sekä palvelujen ja hallinnon alueeksi. Korttelissa olevat rakennukset on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti tai kaupunkikuvallisesti arvokkaiksi kohteiksi. Korttelien eteläpuolinen ranta on puistoaluetta ja rantaa pitkin on osoitettu ulkoilureitti. Alueen asemakaavat ovat vanhentuneita. Ne eivät ota huomioon esim. alueen suojeluarvoja. Kaavat ovat vuosilta 1938, 1948, 1976 ja Kaavamuutokselle asetetut tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteeksi on esitetty, että tutkitaan tontin 37-1 (Varastokatu 5) rakennuksen korottamismahdollisuus ja käyttötarkoituksen muuttaminen varasto- ja konttorikorttelialueesta asuin- ja toimistorakennusten korttelialueeksi ottaen huomioon alueen suojeluarvot. Samalla saatetaan tontin 37-2 (Varastokatu 3) osalta asemakaava vastaamaan suojelutavoitteita. Lisäksi kaavatyössä tutkitaan Varastokadun liittämistä korttelialueeseen. Kaavatyön yhteydessä ranta-alueen vanhentunut asemakaava saatetaan tarpeettoman venevalkama-aluevarauksen ja pysäköintilaitoksen osalta vastamaan nykytilannetta sekä yleiskaavan mukaisia tavoitteita. Valmisteluvaiheen esitetyt vaihtoehdot Tontin 37-1 osalta on esitetty kolme vaihtoehtoa: olevan rakennuksen korottaminen Ve1 yhdellä kerroksella, Ve 2 osin yhdellä ja osin kahdella kerroksella ja Ve 3 kahdella kerroksella. Autopaikkojen lisätarve on 4, 8 tai 10. Tontin 37-2 osalta kaavaratkaisusta todetaan, että oleva rakennus merkitään kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi (sr). Tontin käyttötarkoitus määritellään nykytilanteen mukaisesti liike-, toimisto- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi (KY). Autopaikkoja osoitetaan suojelulle rakennukselle tarkoitettujen autopaikkamääräyksien mukaisesti. Asiakirjoista ei ilmene, onko Varastokadun liittämistä tontteihin tutkittu. Myöskään ei ilmene, minkälaisia kaavamerkintöjä korttelin eteläpuolisille pysäköinti- ja puistoalueille esitetään. ELY-keskus toteaa lausuntonaan seuraavaa: Satama-alueen kortteleissa 35, 36 ja 37 on ollut alkuaan kaupan tukkuvarastoja. Näitä SOK:n, Keskon ja OTK:n omistamien varastorakennusten julkisivut ovat muodostaneet yhtenäisen valkoista funktionalismia edustavan julkisivun Satamapuistoon ja Kallavedelle päin. Tästä yhtenäisestä vuoden 1940 molemmin puolin rakennettujen rakennusten tyyliä on rikottu jo kahdessa korttelissa yhden kerroksen korotuksen vuoksi. Korttelissa 36 rakennus on muutettu asuinkäyttöön ja korotettu yhdellä kerroksella. Korttelin 37 Kirkkokadun puoleinen osa (tontti 2) on muutettu toimistokäyttöön ja korotettu (5+1) 1990-luvulla. Molemmissa kohteissa rakennusten funk- 4

29 ASEMAKAAVAN MUUTOS / VARASTOKATU 3-5, VÄINÖLÄNNIEMI JA -2 VALMISTELUVAIHEEN LAUSUNNOT JA MIELIPITEET tionalistinen tyyli on osin kadonnut. ELY-keskus katsoo, että esitettyjen vaihtoehtojen julkisivukuvien perusteella parhaiten ympäristön soveltuva rakennuksen korotus on Ve1 eli yksi sisennetty kerros. Kaavaratkaisun maisema- ja kaupunkikuvallisia vaikutuksia tulee tarkastella mm. rantaraitilta ja Kallavedeltä sekä Raninin Myllyn kortteliin. Myös, mitkä ovat korotusvaihtoehtojen ja julkisivumuutosten vaikutukset alueen ja rakennusten kulttuurihistoriallisiin arvoihin, tulee selvittää. Kaavakartalta tulee käydä ilmi, että alue kuuluu valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön ja rakennukset on osoitettava riittävin suojelumerkinnöin. Laadittu rakennushistoriaselvitys tontin 37-1 osalta pyydetään toimittamaan ELYkeskukselle. Ottaen huomioon alueen kulttuurihistorialliset arvot osallisten joukkoon on syytä lisätä Pohjois-Savon perinnepoliittinen yhdistys r.y. Laajennetun kaupunkikuvatyöryhmän lausunto : Työryhmä suosittelee jatkosuunnittelun pohjaksi vaihtoehtoa 1 (yksi kerros lisää). Mikäli kattoterassit katetaan, niiden tulee olla lasikatteisia ja terassin etäisyydessä ulkoseinälinjasta on otettavahuomioon katteelta putoava lumi. Porrashuoneen ylimmän kerroksen ulkoseinä tulee olla lasia. 5

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7592/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7592/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (1) 197 Asianro 7592/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Varastokatu 3-5 (1-37-1 ja 2) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä: Tontin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VARASTOKATU 3-5, 1-37-1 JA -2 (työnumero 339, asian n:o 7592 / 2013) ASEMAKAAVAN MUUTOS OLEVA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1734/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1734/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 (1) 212 Asianro 1734/10.02.03/2013 Asemakaavan muutosehdotus / Väinölänniemi 1-35-1 ja 1-36-1 (Sataman SOK) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus Tiivistelmä:

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KELLOMÄEN PUUTARHA (työnumero 358, asian:o 2931/2015) ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.4.2015 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KALERVONKATU 8 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 2. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 23 TONTIN 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS KALERVONKATU 8 KAAVATUNNUS 02:119 KAAVAN PÄIVÄYS 21.2.2013 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 28.2.2013 02:119 / KALERVONKATU

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Korson torni Asemakaavan muutos nro 002144,

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS VASARAKATU 23 JA 25 KAAVATUNNUS 15:088 KAAVAN PÄIVÄYS 28.10.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 31.12.2010 15:088

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS LINNANPELTO, LINNANPELTO 11-1-41 25.8.2014 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: 24.9.2012 HYVÄKSYMISKÄSITTELY:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 70 8.4.2015 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Talo Oy Kuopion Tulliportinkatu 27 / Multimäki 4-8 tontti 3, 5

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA 740-544-11-59 Sijaintikartta Punkaharjun Pihlajavedeltä. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. 10-KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä erityisaluetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue 1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 9.2.2016 Oas 1232-00/16 Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki 1/6 KUOPION KAUPUNKI SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS alue sijoittuu Tahkovuoren rinnealueen pohjoispuolelle Syvärin rannalle.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1268-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL 2014-011588 4.10.2016 LEPPÄSUONKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/10.02.03.01/2019 Kaavan nro: 2566 1(4) ASEMANTAUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hätilän (kaupunginosa 15.) korttelit 3, 6-9,

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI SEPÄNKATU KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 11:091 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 19 TONTIN 13 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SEPÄNKATU 14 KAAVATUNNUS 11:091 KAAVAN PÄIVÄYS 3.6.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI

KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus. Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI KERAVA 6. SAVIO KOIVIKONTIE 41 ASEMAKAAVAN MUUTOS (2310) Asemakaavan selostus Tämä selostus koskee 27.5.2015 päivättyä kaavakarttaa KERAVAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖPALVELUT Kaupunkikehitysjaosto 10.6.2015 2

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 3.8.2015 Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nahinlahden alue, 7. (Myllykylä) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 2006 Närpiöntie 2, 64200 NÄRPIÖ Närpesvägen 2, 64200 NÄRPES 2 KASKISTEN KAUPUNKI SATAMA-ALUEEN

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot