Teknisen lautakunnan lausunto arviointikertomuksesta vuodelta 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teknisen lautakunnan lausunto arviointikertomuksesta vuodelta 2015"

Transkriptio

1 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 504/ / Teknisen lautakunnan lausunto arviointikertomuksesta vuodelta 2015 Tarkastuslautakunta on antanut lausuntonsa arviointikertomuksesta vuodelta Lausunto on oheismateriaalina. Teknistä keskusta ja ympäristötoimea käsittelevä lausunto on sivuilla Tarkastuslautakunta on pyytänyt, että arviointikertomus saatetaan valtuuston tietoon ja kaupunginhallitus antaa siitä lausuntonsa valtuustokäsittelyä varten. Lausuntonsa antamista varten kaupunginhallitus on pyytänyt tekniseltä lautakunnalta lausuntoa seuraavista arviointikertomuksen kohdista: Tietohallintopalvelujen arvioitua korkeammat kustannukset kehittämisja ohjelmistopalveluissa Talousarviota laadittaessa henkilöstömäärärahoja kohdenettiin enemmän ylläpitopalveluihin ja vastaavasti vähemmän kehittämispalveluihin. Tilinpäätöksessä kehittämispalvelujen osuus henkilöstökuluista painottui enemmän ja ylläpitopalvelujen vastaavasti vähemmän, joten omat henkilöstöresurssit kohdentuvat kehittämis- ja ylläpitopalvelujen välillä eri tavalla talousarviossa ja tilinpäätöksessä. Kehittämispalvelujen palvelujen ostojen toteutuma tilinpäätöksessä oli 81,9 %. Ohjelmistopalveluissa näkyy arvioitua suurempi lisenssikustannusten kasvu erityisesti Microsoftin lisenssien osalta. Kasvu johtuu osittain hintojen noususta, mutta erityisesti työasemamäärän arvioitua suurempi kasvu on nostanut lisenssikustannuksia merkittävästi. Tietohallintopalvelujen toteutuma tilinpäätöksessä oli kokonaisuudessaan talousarvion mukainen. Ruokahuoltopalvelujen päiväkotiruokailun hinta/suorite kallistuminen sekä ruokailusta saatava asiakaspalaute Ruokahuoltopalveluissa päiväkotiruokailun hinta/suorite oli arvioitua 45 % kalliimpaa. Suoritteen hinnan muodostavien kulujen jakaminen oikeille kustannuspaikoille ei ole ollut budjetoitaessa loppuun asti viety kaikkien kustannuspaikkojen osalta. Tuotantokeittiöiden kohdalla, jotka valmistavat aterioita koulu- ja päiväkoteihin, on talousarviossa varattu vastaavasti rahaa enemmän oppilasaterioihin ja toteutuma on vain 85 %. Päivähoidon ja oppilasruokailun kustannukset ovat yhteenlaskettuna olleet euroa tilinpäätöksessä budjetoitua pienemmät ja säästöä on saatu 2,86 %. Kustannusten alittuminen johtuu pääosin elintarvikkeiden hankintahintojen maltillisesta hintakehityksestä.

2 Raision kaupunki Pöytäkirja 2 (2) Onko ruokapalvelun asiakaspalautetta seurattu riittävästi ja mitä toimenpiteitä on tehty? Ruokapalvelun asiakaspalautteita saadaan asiakastapaamisissa päivittäin/ viikoittain sekä erilaisten työryhmien kokoontumisissa joitakin kertoja vuodessa ja niitä seurataan eri asiakaskyselyjen avulla. Palautteet käsitellään ruokapalvelun omissa sisäisissä työpalavereissa ja sekä palautteita että muutosehdotuksia hyödynnetään toiminnan kehittämiseen. Ruokapalvelun toiminnan näkökulmasta saamiemme palautteiden määrä ja niihin reagoiminen ovat riittävällä tasolla toiminnan kehittämiseksi käytettävissä olevilla resursseilla. Tilapalvelujen asiakaskysely lähetetään kolmen vuoden välein eri asiakastahojen vastuuhenkilöille. Saadut palautteet on käsitelty kehittämispalavereissa yhdessä asiakkaiden kanssa ja korjausta kaipaavat asiat on hoidettu kuntoon. Kokopäivähoidon laitosten osalta saatuja asiakaspalautteita on hyödynnetty ruokalistan laadinnassa. Vanhusten päivätoiminnan ruokailua Kerttulakodin tiloissa kokonaan uutena toimintana on muokattu paljon juuri asiakaspalautteiden pohjalta. Keittiön ja päivätoiminnan välisiä palavereja on pidetty ja päivätoiminnasta tulee tarvittaessa kehittämisehdotuksia, joihin ruokapalvelu on pyrkinyt vastaamaan. Sairaalan vuodeosastojen ruoantarjoiluaikoihin on tehty muutoksia, jotta yöpaasto ei muodostu liian pitkäksi. Kotipalveluaterioihin liittyvää palautetta saadaan tilausten yhteydessä palvelua käyttäviltä asiakkailta, sekä sosiaali- ja terveystoimen kotipalvelusta vastaavilta yhteyshenkilöiltä. Saatujen palautteiden perusteella on muokattu lähinnä palveluprosessia asiakkaita paremmin palvelevaksi, asiakaskäyntien kelloaikoja jne. Päiväkotien ruokailuasioita käydään lävitse asiakaspalautepalavereissa, joita järjestetään tarvittaessa n. 1 2 kertaa vuodessa saatujen asiakaspalautteiden perusteella jokaisen päiväkodin kanssa erikseen. Ruoankuljetuksen ja -tarjoilun aikatauluihin on tehty muutoksia. Lisäksi ruoan menekkiä on seurattu ja reagoitu saadun palautteen perusteella valmistettavaan ruoan määrään. Kouluruokailussa vuosittain kokoontuva oppilasparlamentti on ollut suora säännöllinen palautekanava muutaman vuoden ajan. Saatuja palautteita on käytetty hyväksi ruokalistan laadinnassa, tarjolle on pyritty laittamaan oppilaiden toivomia ruokia ja mm. perunoiden tuotelaatua on parannettu tarjoamalla kuoripäällisiä perunoita. Pehmeän leivän tarjontaa on lisätty. Oppilaiden esityksestä päättäjille tarjottiin mahdollisuus syksyllä 2015 tutustua kouluruokailuun ja antaa palautetta kouluruoan tasosta sekä ruokailuympäristöstä. Käyntien palautteena saatu tarvittava kehittämistoimenpide ruokasalin meluisuuteen liittyen on annettu ratkaistavaksi tilapalvelulle.

3 Raision kaupunki Pöytäkirja 3 (3) Friisilän koulussa on meneillään kouluruokadiplomihanke ja koulussa toimii kouluruokadiplomityöryhmä. Oppilaista, opetushenkilöstöstä ja keittiöhenkilökunnasta koostuva työryhmä käy yhteistyössä lävitse kuuden viikon ruokalistaa ja miettii vaihtoehtoja ja toteutusta kouluruokailun arvostuksen nostamiseksi. Kasvisruokien lisääminen on ruokapalvelun strategiassa voidaksemme osaltamme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vaisaaren koulussa toteutettiin maaliskuussa 2016 kasvisruokiin ja niiden tarjoiluun liittyvä kysely. Ruokapalvelut on huhtikuussa 2016 toteuttanut kouluruokailukyselyn kaikissa Raision peruskouluissa 5. ja 8. luokkien sekä lukion 2. luokkien oppilaille. Näiden kouluissa tehtyjen asiakaskyselyjen sekä Friisilän kouluruokadiplomityöryhmän palautteet ovat työn alla siten, että tuloksia hyödynnetään uusissa viikoilla 36 sekä 41 alkavilla ruokalistoilla. Koulujen kysely voidaan toistaa samansisältöisenä määräajoin ja sitä voidaan vertailla muihin kuntiin, jotka ovat toteuttaneet saman sisältöisen kyselyn. Henkilöstöravintola Elauksen asiakaspalautteita ja asiakaskyselyjen tuloksia on hyödynnetty ruokalistan ja tuotetarjonnan suunnittelussa. Sisäilmaongelmat ja niihin liittyvät ennakoivat toimenpiteet Tilapalvelujen toiminnoissa huomio kiinnittyy jatkuviin sisäilmaongelmiin ja niistä johtuviin korjaustoimenpiteisiin. Onko näihin osattu puuttua ennakolta paremmin? Raisioon perustettiin aivan ensimmäisten kaupunkien joukossa vuonna 1995 sisäilmastotyöryhmä (alkujaan hometyöryhmä). Työryhmä on tehnyt pitkäjänteistä työtä sisäilmaongelmien parissa jo yli 20 vuotta. Sinä aikana on uusittu ilmanvaihtoa, vesikattoja, salaojituksia, kosteiden tilojen vesieristyksiä ja tehty monia pienempiä korjaustöitä, joilla on pienennetty riskiä sisäilmaongelmien syntymiselle. Rakennusten rakentamisaikaan, käytettyihin rakennusmateriaaleihin, rakenneratkaisuihin tai maasto-olosuhteisiin ei korjauksilla voida vaikuttaa. Ennaltaehkäisevää korjaustyötä pyritään tekemään vuosittain. Tästä huolimatta rakennukset, rakennusmateriaalit, pinnoitteet, tekniset laitteet, putkistot ym. vanhenevat jatkuvasti. Rakenteiden, materiaalien, putkistojen ja laitteiden ikääntyessä lisääntyvät myös erilaiset vuotoriskit, materiaalien päästöriskit ja niiden mukana sisäilmariskit. Riskien toteutuminen voi riippua monesta seikasta, eikä suurin osa riskeistä toteudu koskaan. Siksi ei ole taloudellisesti järkevää edes yrittää poistaa kaikkia mahdollisia rakennuksissa olevia sisäilmaan liittyviä riskejä. Tähän ei päästä edes laajamittaisella perusparannuksella.

4 Raision kaupunki Pöytäkirja 4 (4) Tilojen käyttäjien sekä koululaisten ja päiväkotilasten vanhempien tietoisuus sisäilmaongelmien yleisyydestä ja niiden aiheuttamista sairauksista kasvaa samalla, kun erilaiset herkistymiset ja allergiat lisääntyvät. Yhä useammin kyseenalaistetaan koulujen, päiväkotien ja työpaikkojen sisäilman laatu oireiden aiheuttajaa pohdittaessa. Tiloissa koettu oireilu liitetään usein tilojen kuntoon, riippumatta muista oireiluun vaikuttavista tekijöistä. Sisäilmaongelmiin liittyvät akuutit tutkimukset ja korjaukset on usein asetettava toiminnallisten tai ennakoivien korjaustöiden edelle. Vaikka yhteyttä tiloissa koettujen oireiden ja rakennuksen kunnon välillä on usein mahdoton todistaa, on rakennukset tutkittava ja sisäilman laatuun liittyvät riskit poistettava silloin, kun epäilys rakennuksen kuntoon on syntynyt. Näistä korjauksista syntyy väistämättä kustannuksia, jotka saattavat joskus olla huomattaviakin. Näissä tapauksissa täytyy korjaustoimiin kuluvat varat usein kattaa johonkin muuhun työhön varatulla määrärahalla. Vaihtoehtoisena toimintatapana olisi jättää henkilökunnan, lasten tai lasten vanhempien mielipiteet kuuntelematta, jättää korjaustoimet tekemättä ja tilata pihalle parakkeja. Tilapalvelut yhdessä sisäilmastotyöryhmän kanssa on katsonut paremmaksi ja edullisemmaksi vaihtoehdoksi tehdä tarvittavat korjaustyöt mahdollisimman nopeasti tilojen käyttäjien kanssa yhteistyössä toimien. Uusia sisäilman laatuun liittyviä tutkimuspyyntöjä tulee tilojen käyttäjiltä kuukausittain. Niiden täydellinen ennakointi on jokseenkin mahdotonta olemassa olevalla henkilö- ja taloudellisella kapasiteetilla. Tilapalvelut on panostanut sisäilma-asioiden hoidossa yhteistyöhön, avoimuuteen ja tehokkaaseen tiedottamiseen. Tällä toimintatavalla on voitu toistaiseksi välttää lehdistä tutut tarinat sisäilmaevakoista kouluissa ja päiväkodeissa. Kaikessa uusia tai korjattavia tiloja koskevassa suunnittelussa, rakentamisessa ja rakentamisen valvonnassa pyritään varmistamaan sisäilman laatu korjausten ja rakentamisen aikana sekä sen jälkeen. Raision kaupungin ja Schneider Electricin väliseen energiansäästösopimukseen kirjatun energiankulutuksen vertailutasoa määriteltäessä sovittiin rakennusten ilmanvaihtojärjestelmille konekohtaiset käyntiajat. Ne sovittiin aikaisemmin voimassa olleiden käyntiaikojen mukaisiksi ja ne on kirjattu sopimukseen. Rakennuksissa esiintyneiden sisäilmaongelmien ja ilmanlaatuvalitusten vuoksi näistä sopimuksen mukaisista käyntiajoista on jouduttu poikkeamaan useissa kiinteistöissä. Poikkeamien johdosta energiankulutus on osassa sopimuksen piirissä olevista rakennuksista kääntynyt nousuun. Muutosten perusteella on sopimukseen kirjattuja säästötavoitteita tarkistettu yhdessä sopimuskumppanin kanssa. Korjaustöistä huolimatta painetta ilmanvaihdon käyntiaikojen pidentämiselle tulee olemaan jatkossakin.

5 Raision kaupunki Pöytäkirja 5 (5) Suuri kysymysmerkki on Harkon kohtalo. Kaupunginhallitus päätti kaupungin sisäilmastotyöryhmän esityksestä kokouksessaan , että Museo- ja kulttuurikeskus Harkon tilat suljetaan välittömästi ja sen toiminnoille pyritään löytämään korvaavat tilat. Kaikkien sisäilmariskien poistaminen edellyttäisi koko rakennuksen täydellistä peruskorjaamista. Harkon peruskorjauksen alustava kustannusarvio on 2,3 M. Harkolle ei myöskään ole löytynyt mahdollisen peruskorjauksen jälkeen järkevää käyttötarkoitusta. Talonrakentamisohjelmassa ei ole varattu Harkon korjaamiseen määrärahaa. Energiaseuranta Mikä on energiaseurannan tilanne? Raision kaupungin ja Schneider Electricin yhteisessä energiansäästöhankkeessa lämpöenergian kulutus laski vuonna 2015 lähtötasosta 451 MWh (6 %) jääden kuitenkin tavoitetasosta 470 MWh. Aikavälillä on saavutettu lähinnä sähkön- ja vedensäästöjen ansiosta kokonaissäästöä (lämpö, sähkö, vesi) yhteensä euroa lähtötasoon verrattuna. Koska kaupungin sopimuskumppani ei ole saavuttanut antamiaan lämpöenergian takuusäästöjä (= 75 % säästötavoitteesta), on se tehdyn sopimuksen mukaisesti maksanut sopimussakkoa Raision kaupungille tähän mennessä yhteensä euroa. Sopimussakkojen vuoksi sopimuskumppanilla on vahva intressi ja pyrkimys sellaisten ratkaisujen löytämiseksi, että sovittu säästötavoite lämpöenergian osalta saavutetaan. Sopimus on voimassa vuoteen 2020 saakka. Kerrostalokohteiden kartoittaminen ja kaavoittaminen Kerrostalokohteita tulee kartoittaa ja kaavoittaa nykyistä enemmän Viime vuonna valmistuneista neljästä asemakaavasta kaksi oli ns. kerrostalokaavoja, Hulvelanpääte (1 kerrostalo) ja Pappilanmäki (3 kerrostaloa). Näistä kumpikaan kaava ei ole kuitenkaan lähtenyt vielä toteutumaan. Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kaavoitusohjelman vuosille Kaavoitusohjelma pitää sisällään vuoden 2016 aikana valmistuvia tai käynnistyviä, pääasiallisesti kerrostaloalueena kaavoitettavia kohteita: Kisakylä, Lumparla 3, Tornipuisto, Hulvelankulma, Kuloisten niitty (eteläinen osa). Lisäksi Raisiossa on voimassa olevissa kaavoissa noin 19 rakentamatonta kerrostalotonttia, joissa rakennusoikeutta yhteensä noin k-m². Tontit ovat kahta lukuun ottamatta yksityisessä omistuksessa.

6 Raision kaupunki Pöytäkirja 6 (6) Joukkoliikenne Fölin toimintaan liittyvät kokemukset Fölin toiminnan päätavoite on kattavan ja edullisen joukkoliikenteen järjestäminen Turun seudulla. Föli aloitti toimintansa heinäkuussa Fölin vaikutuksista matkustajamääriin ja joukkoliikenteen käyttöön on tehty seurantatutkimus. Tutkimusraportti on oheismateriaalina. Keväällä 2014, ennen joukkoliikenneuudistusta toteutettiin tutkimuksen ennen -osuus, jolla kartoitettiin matkustajamääriä sekä matkustajatottumuksia ennen uudistusta. Tutkimus toteutettiin Kaarinan, Liedon ja Naantalin suuntien joukkoliikenteessä. Syksyllä 2015 toteutettiin tutkimuksen jälkeen -osuus, jonka avulla kerättiin tietoa siitä, millaiset joukkoliikenteen käyttötottumukset ovat yli vuosi joukkoliikenneuudistuksen jälkeen. Tutkimus toteutettiin samoilla suunnilla kuin keväällä Tutkimuksen keskeinen tavoite oli selvittää joukkoliikenteessä tapahtuneiden muutosten vaikutus matkustajamääriin sekä asukkaiden matkustustottumuksiin. Tutkimuksen mukaan kaikista marraskuussa 2015 kyselyyn vastanneista noin 850 matkustajasta 98 % koki vähintään yhden osatekijän lisänneen joukkoliikenteen houkuttelevuutta paljon tai erittäin paljon. Uraremix-tienpaikaussysteemi Raisiontielle muodostuneita ajouria paikattiin Uraremix-menetelmällä. Urapaikkausta käytettiin, koska katu urautui kovan liikennekuorman vuoksi. Urapaikkauksella kadun koko poikkileikkauksen asvaltointia voidaan siirtää 3 5 vuotta eteenpäin. Urapaikkauksen hinta on luokkaa euroa ja koko poikkileikkauksen asvaltoinnin noin euroa. Urakoitsija on antanut paikkaukselle kahden vuoden takuun. Turun kaupunki teki vuonna 2015 Satakunnantien urakorjaukset samalla menetelmällä. Kaluston huolto- ja korjauskulujen kasvu Kaluston huolto- ja korjauskulut ovat kasvaneet. Konevarikon autokaluston keski-ikä on noin 11 vuotta ja konekaluston noin 15 vuotta. Kaluston huolto- ja korjauskulut kasvavat kaluston ikääntymisen myötä. Jäteveden vuotovesiprosentti Puhtaan veden vuotovesiprosentti on saatu pudotettua. Jäteveden vuotovesiprosentti on 41,5. Mistä tämä johtuu?

7 Raision kaupunki Pöytäkirja 7 (7) Jäteveden vuotovesiä muodostuu sade- ja kuivatusvesien päästessä jätevesiviemäriverkkoon. Vuotovesimäärää voidaan pienentää saneeraamalla jätevesiverkkoa ja etsimällä pistemäisiä vuotokohtia. Suurimmat vuotovesimäärät muodostuvat vuotavista tonttijohdoista ja eri tavoin vaurioituneista runkoviemärikaivoista. Vuotovesiprosentit ovat olleet vuonna %, vuonna %, vuonna %, vuonna %, ja vuonna %. Vuonna 2015 vuotuinen sadanta oli noin 100 mm suurempi kuin vuonna Sademäärään suhteutettuna vuotovesimäärän kasvu on ollut kohtuullinen. Vesihuoltopalvelut teetti vuonna 2014 Ihalan ja Pasalan alueelle vuotovesiselvityksen. Alueen vuotovesimäärä oli tutkimusaikana joitakin satoja kuutioita vuorokaudessa. Alueen pistevuotoja on korjattu vuonna Tutkimusta käytetään saneeraushankkeiden perustelumateriaalina. Vesi- ja viemärilaitosyhdistyksen tavoitearvo jäteveden vuotovesimääräksi on 30 %. Tilapalvelujen työohjelman poikkeamat verrattuna suunniteltuun Muita huomioita: kunnallistekniikan rakentamisohjelma on toteutunut pääosin suunnitellun mukaisesti, sen sijaan tilapalvelujen työohjelmassa on suurempia poikkeamia suunniteltuun. Rakennushankkeet Kaupungintalo Rakennuskohde on monivuotinen investointihanke, jossa kokonaiskustannukset ja toteuttamisvuodet ovat sitovia. Hanke Ed. vuodet Arvio Käyttö Kaanaan päiväkoti Rakennuskohde on monivuotinen investointihanke, jossa kokonaiskustannukset ja toteuttamisvuodet ovat sitovia. Hanke Ed. vuodet Arvio Käyttö

8 Raision kaupunki Pöytäkirja 8 (8) Keskustan nuorisotila Keskustan nuorisotilan suunnitteluun ja rakentamiseen siirrettiin vuonna 2014 kaupungintalon menokohdalta euron suuruinen määräraha. Lisäksi nuorisotilan rakentamiselle saatiin euron suuruinen valtionavustus. Hanke Ed. vuodet Arvio Käyttö Peruskorjaukset Muut peruskorjaukset Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) muihin peruskorjauksiin. Muihin peruskorjauksiin varatuilla määrärahoilla tehtiin Vaisaaren koulun, Krookilan koulun, Kauppaoppilaitoksen ja Friisilän koulun sisäilmaongelmiin liittyviä korjaustoimenpiteitä (mm. tehtiin sisäilmatutkimuksia, uusittiin lattiapinnoitteita, tehtiin rakenteiden tiivistyksiä, uusittiin ilmanvaihtokoneita ja tutkittiin rakennusten painesuhteita) Terveysasema Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) ulko- ja sisäovien uusimiseen, sisäpuolisiin muutostöihin ja sisäilmakorjauksiin. Vuodeosastolla uusittiin lääkejakohuone ja lääkekaapistojen ilmastointi nykyvaatimusten mukaiseksi. Potilashuoneiden wc-tiloissa ja käytävillä tehtiin pintaremonttia sekä hygieenisiä parannustoimenpiteitä. Lääkejakohuoneen teknisten toimintojen rakentaminen osoittautui suunniteltua kalliimmaksi, jonka johdosta kyseisen kohteen määrärahat ylittyivät Ihalan koulu Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) asuntolan vesijohtoremonttiin ja koulun rakenteiden tiivistyskorjauksiin. Asuntolan vesijohto- ja viemäriremontin yhteydessä havaittiin runkoviemärissä vuotoa ja sen olevan käyttöikänsä lopussa. Runkoviemäriä uusittiin, joka lisäsi kustannuksia. Koulussa tehtiin lisäksi rakenteiden tiivistyksiä ja alakattojen puhdistuksia.

9 Raision kaupunki Pöytäkirja 9 (9) Kauppaoppilaitos Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) luokkatilojen korjauksiin ja terveysristeyksen jäähdytyksen rakentamiseen. Suunniteltujen töiden lisäksi jouduttiin tutkimaan ja rakentamaan ulkoseinärakenteita sekä tekemään useita sisäilmakorjauksiin liittyviä toimenpiteitä, joiden johdosta talousarviossa varatut määrärahat ylittyivät. Sisäilmakorjauksia olivat mm. luokkatilojen kattolevyjen vaihtaminen, tilojen ja pölyävien rakenteiden siivous, yläpohjan läpivientien ja halkeamien tiivistykset sekä kattoikkunarakenteiden tiivistykset. Tiloihin tehtiin myös toiminnallisista muutoksista johtuvia LVIS- ja rakennusteknisiä korjauksia Vaisaaren koulu Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) kotitalousluokan peruskorjaukseen, paloilmoitinjärjestelmän laajentamiseen ja keittiön patojen hankintaa. Edellä mainittujen töiden lisäksi kiinteistössä tehtiin sisäilman parantamiseen liittyviä korjaustoimenpiteitä joita olivat mm. kotitalousluokan viemärivuotojen korjaus, lattiapinnoitteiden uusimisia, rakenteiden korjauksia ja tiivistyksiä, ilmanvaihdon ja painesuhteiden korjauksia sekä kiintokalusteiden uusimisia Krookilan kotiseutukeskus Talousarviossa oli varattu rahoitus ( euroa) keittiön korjaukseen ja laitteiden uusimiseen. Keittiön runkorakenteista löydettiin purkuvaiheessa kosteusvaurioita. Kosteusvaurioalueet korjattiin, mikä lisäsi kohteen kustannuksia. Keittiössä uusittiin kalusteet ja laitteet sekä pintarakenteet. Muuta huomioitavaa: Poikkeamat (ylitykset) kiinteistökohtaisissa peruskorjausmäärärahoissa johtuivat lisääntyneistä ja ennakoimattomista korjaustarpeista. Työohjelman mukaisissa suunnitelluissa kiinteistöissä ei suoritettu kaikkia niitä korjaustoimenpiteitä, mitä oli talousarvion tekovaiheessa suunniteltu tehtävän, josta johtuivat osan kohteiden alitukset. Näissä kohteissa osa tarpeellisista korjaustoimenpiteistä jouduttiin siirtämään seuraavalle vuodelle (2016), jotta pysyttiin annetussa peruskorjausten kokonaisbudjetissa ( euroa) vuonna Oheismateriaali 2 Arviointikertomus 3 Joukoliikenteen ennen-jälkeen-tutkimus

10 Raision kaupunki Pöytäkirja 10 (10) Päätösehdotus Tekninen johtaja Antti Korte Tekninen lautakunta antaa kaupunginhallitukselle tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 lautakunnalle osoitettuihin kysymyksiin valmistelun mukaiset lausunnot. Päätös Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Kaupunginhallitus

11 Raision kaupunki Pöytäkirja 11 (11)

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.4.2016 Kaupunginhallitus 145 30.5.2016 Asianro 358/02.02.01/2016 47 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2014

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 25 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2014 Asianro 279/02.06.01/2015 Vs. hallintopäällikkö Sami Koskikallio 25.2.2015: Teknisen lautakunnan vuoden 2014 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2018

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 31 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2018 Asianro 305/02.06.01/2019 Hallintopäällikkö Anne Rantala 25.2.2019: Teknisen lautakunnan vuoden 2018 tilinpäätös on oheismateriaalina.

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen ylitysoikeus

Teknisen lautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen ylitysoikeus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 21 12.2.2013 Asianro 183/02.02.00/2013 105 Teknisen lautakunnan vuoden 2012 tilinpäätöksen ylitysoikeus Päätöshistoria Tekninen lautakunta 12.2.2013

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2013

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2013 Asianro 191/02.06.01/2014 Tiivistelmä Teknisen lautakunnan talouden sopeutustoimenpiteet sisältävä talousarvio toteutui laaditun

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma 2015

Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma 2015 Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma 2015 Tekninen lautakunta 9.12.2014 Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma 2015 Sisällys Sivu Talousarvion rakenne... 3 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet...

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan investointiohjelman 2017 muutokset

Teknisen lautakunnan investointiohjelman 2017 muutokset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 814/02.02.00/2016 19 Teknisen lautakunnan investointiohjelman 2017 muutokset Kiinteistöpäällikkö Kalevi Laitinen 22.2.2017: Teknisen lautakunnan investointiohjelman

Lisätiedot

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN Stpj 28.11.2012, 32 Liite A: Hankesuunnitelma Valmistelu: Talonrakennuspäällikkö Rune Hagström, puh. 044 7851463 Länsinummen koulun

Lisätiedot

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 43 13.3.2017 Tekninen lautakunta 51 18.4.2017 Asianro 392/10.03.02.00/2017 65 Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Asianro 335/ / Teknisen lautakunnan käyttötalouden ja tilausten toteutumat 9/2013

Tekninen lautakunta Asianro 335/ / Teknisen lautakunnan käyttötalouden ja tilausten toteutumat 9/2013 Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (1) Tekninen lautakunta 12.11. Kaupunginhallitus Asianro 335/02.02.02/ 178 Teknisen lautakunnan käyttötalouden ja tilausten toteutumat 9/ Hallintopäällikkö Anne Rantala

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013

Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 276/02.02.00/2012 45 Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013 Raision kaupungin alustavan vuoden 2012 tilinpäätöksen mukaan

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2017 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2017 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti n tammi - huhtikuun 2017 toimintaraportti Viraston talousarvio toteutuu tämän hetken tiedon mukaan pääosin suunnitellun mukaisesti niin toiminnallisten tavoitteiden kuin talouden osalta. Seuraavassa on

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 265/02.06.01/2017 40 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 7.3.2017: TILINPÄÄTÖS Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

Mecoren casetapaukset: Päiväkoti Saana Vartiokylän yläaste. Kestävän korjausrakentamisen tutkimusseminaari 20.4.2012 Riikka Holopainen, VTT

Mecoren casetapaukset: Päiväkoti Saana Vartiokylän yläaste. Kestävän korjausrakentamisen tutkimusseminaari 20.4.2012 Riikka Holopainen, VTT Mecoren casetapaukset: Päiväkoti Saana Vartiokylän yläaste Kestävän korjausrakentamisen tutkimusseminaari 20.4.2012 Riikka Holopainen, VTT 2 Case-tapaus: Päiväkoti Saana Lpk Saana, rakennusvuosi 1963,

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2018 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 28 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 28 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Tekninen lautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 18:00-18:20

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Tekninen lautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 18:00-18:20 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Kokoustiedot Aika 26.05.2015 tiistai klo 18:00-18:20 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Jarmo Rosama, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa

Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa Tekninen lautakunta 27 23.04.2015 Vastuunjakotaulukko kunnan kiinteistöihin kohdistuvissa hankinnoissa 154/02.07.01/2015 266/02.07.01/2012 Tekla 61 Kiinteistöjen käyttäjien ja ylläpitäjien välillä on ollut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen 09.01.2017 Sivu 1 / 1 4885/2016 10.03.02 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäntynen, puh. 043 826 8978 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS

KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/ KÄYTTÖTALOUS KARKKILAN KAUPUNKI TALOUSRAPORTTI TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2016 1 KÄYTTÖTALOUS LISÄTIETOJA: Käyttötalouden toimintatuotot ja kulut kirjautuvat toiminnan kausipainotteisuudesta johtuen vaihtelevasti eri tilikausilla.

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 294 Talousarvion toteutuminen 31.8.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 6.10.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Elinkaarilaskelma, Hirvialhon koulu

Elinkaarilaskelma, Hirvialhon koulu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 AKAAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMI Elinkaarilaskelma, Hirvialhon koulu Elinkaariraportti 20000 000 Elinkaarikustannuskertymä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin 16.06.2014 Sivu 1 / 1 2648/00.01.03/2014 47 Tilakeskus -liikelaitoksen selvitykset vuoden 2013 arviointikertomuksen havaintoihin Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017

YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017 1 YHDYSKUNTALAUTAKUNNAN KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄ- MÄÄRÄRAHAESITYKSET VUODELLE 2017 Hanketasoinen tarkastelu (Ylk 14.2.2017 oheismateriaali) TALONRAKENNUS/YLEISHALLINTO Villa Breda, palvelukeskus

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa.

on käsitelty huhtikuun teknisessä lautakunnassa. Teknisten palveluiden tammi - huhtikuun 2018 toimintaraportti Teknisten palveluiden toiminnalliset tavoitteiden toteutumisessa ei ole tässä vaiheessa tietoa poikkeamista. Talous on pääosin toteutumassa

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 276 Raision kaupungin 2. kaupunginosan (Varppeenseutu) korttelin 201 tontteja

Lisätiedot

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 82 27.8.2012 Asianro 337/10.03.01.00/2012 4 Valtuustoaloite: Selvityksen laatiminen koulukeskuksen parkkipaikoista Päätöshistoria Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 1 KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 TALONRAKENNUS/YLEISHALLINTO Villa Breda, palvelukeskus Menot - Utgifte 710,6 9 000,0 0,0 9 000,0 2 463,3 6 536,7 3 536,7 Netto

Lisätiedot

Raision kaupunki - Kouluruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu 2016 / Sari Koski, Anne Haapanen

Raision kaupunki - Kouluruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu 2016 / Sari Koski, Anne Haapanen Raision kaupunki - ruokailun asiakastyytyväisyyskysely Toukokuu / Sari Koski, Anne Haapanen Raision kaupunki ruokailun asiakastyytyväisyyskysely Sisältö Johdanto ja taustatiedot Yhteenveto Vertailuaineisto

Lisätiedot

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014

Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ajankohtaista ruokapalvelusta / Säästötoimenpiteet ja niiden vaikutus Kaupunginhallituksen palvelutoimintojaosto 17.11.2014 Ruokapalvelun Ruokapalvelun taloudelliseen tilanteeseen johtaneita syitä ja toimenpiteitä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely

Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely KOULUN JA PÄIVÄKODIN SISÄILMAONGELMA MONIALAINEN RATKAISU Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 29.10.2014 Tipotien sosiaali- ja terveysasema

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Elinkaarilaskelma Artesaaniopisto

Elinkaarilaskelma Artesaaniopisto TOHOLAMMEN KUNTA Elinkaarilaskelma Artesaaniopisto Elinkaariraportti 6 500 000 Elinkaarikustannuskertymä ( ) 6 000 000 5 500 000 5 000 000 4 500 000 4 000 000 3 500 000 3 000 000 2 500 000 1 5 9 13 17

Lisätiedot

Kuntakohtainen toimenpide- ja kaavoitusohjelma rakennemallin toteuttamiseksi sekä Seudullinen rakennemallin toteuttamisohjelma

Kuntakohtainen toimenpide- ja kaavoitusohjelma rakennemallin toteuttamiseksi sekä Seudullinen rakennemallin toteuttamisohjelma Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 541/00.04.01/2014 60 Kuntakohtainen toimenpide- ja kaavoitusohjelma rakennemallin toteuttamiseksi sekä Seudullinen rakennemallin toteuttamisohjelma 2013-2017 Päätöshistoria

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 24 22.4.2015 Kaupunginhallitus 160 18.5.2015 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Lausunto perhepäivähoitajien palkkausta koskevaan valtuustoaloitteeseen

Lisätiedot

Koulujen ylijäämäruoan hyödyntämistä koskeva selvityspyyntö

Koulujen ylijäämäruoan hyödyntämistä koskeva selvityspyyntö Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 403 5.11.2013 Asianro 1031/10.03.02.00/2013 122 Koulujen ylijäämäruoan hyödyntämistä koskeva selvityspyyntö Päätöshistoria Kaupunginhallitus 5.11.2013

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon LIITE 1 Tarkastuslautakunta 8.11.2016 56 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 103 Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon 103 Hallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 14 Lausuntopyyntö taloushallintopalvelu -liikelaitoksen johtokunnalle arviointikertomuksesta 2012 HEL 2013-003863 T 00 03 00 Päätös Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 Sisältö 1. Riskienhallintasuunnitelman perusteet... 3 2. Tilaliikelaitoksen merkittävimmät riskit... 3 2.1 Riskien toteutuminen 2016...

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/7 28.11.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/7 28.11.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) 386 Lainan myöntäminen Stadionsäätiölle vuosina 2009-2012 toteutetun perusparannushankkeen loppuunsaattamiseen Käsittely päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

2014 Tekninen lautakunta sisäiset vuokrat

2014 Tekninen lautakunta sisäiset vuokrat 2014 Tekninen lautakunta sisäiset vuokrat kino asiakas vuokra/v hoito/v pääomakustannus 101 Kaupungintalo Nallinkatu 2 611 020 Tekninen keskus, hallinto 3 613 2 433 1 180 113 1 347 628 344 39 39 K-talo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

1950-LUVUN OMAKOTITALON PERUSKORJAUKSEN VIRHEET KOSTEIDEN TILOJEN KORJAUKSESSA JA NIIDEN UUDELLEEN KORJAUS

1950-LUVUN OMAKOTITALON PERUSKORJAUKSEN VIRHEET KOSTEIDEN TILOJEN KORJAUKSESSA JA NIIDEN UUDELLEEN KORJAUS Jari Lehesvuori 1950-LUVUN OMAKOTITALON PERUSKORJAUKSEN VIRHEET KOSTEIDEN TILOJEN KORJAUKSESSA JA NIIDEN UUDELLEEN KORJAUS TÄSSÄ TUTKIMUKSESSA SELVITETÄÄN, ONKO 50-LUVULLA RAKENNETUN JA 80- LUVULLA PERUSKORJATUN

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta

Siilinjärven kunta. Tekninen lautakunta Siilinjärven kunta Tekninen lautakunta Talouden ja toiminnan seurantaraportti ajalta 1.1. 30.4.2016 Tekniset palvelut Sitovuus: valtuusto, brutto Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Ari Kainulainen Arvio mahdollisista

Lisätiedot

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja

Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 408/08.01.00/2015 47 Valtuutettu Väyrysen ym. valtuutettujen aloite koskien koululaisten bussimatkoja historia Kaupunginvaltuusto 20.10.2008 156 Valtuutettu Heikki

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

SISÄILMAONGELMIEN HALLINTA KORJAUSRAKENTAMISESSA. Juhani Pirinen TkT Hengitysliiton korjausneuvonta

SISÄILMAONGELMIEN HALLINTA KORJAUSRAKENTAMISESSA. Juhani Pirinen TkT Hengitysliiton korjausneuvonta SISÄILMAONGELMIEN HALLINTA KORJAUSRAKENTAMISESSA Juhani Pirinen TkT Hengitysliiton korjausneuvonta SISÄILMATEKIJÖITÄ FYSIKAALISET TEKIJÄT MM. VETO, LÄMPÖTILA, KOSTEUS KEMIALLISET AINEET MM. CO2, CO, ERILAISET

Lisätiedot

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019

Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 2019 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 29 Tekniset palvelut Teknisten palveluiden raportti tammi-elokuu 29 Tekninen johtaja Reima Ojala: Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden arviointi Tulosalueiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

Tehtaankadun ala-aste

Tehtaankadun ala-aste Sisäilmakorjaukset Opetusvirasto Hankenumero 8010429 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8010429 Osoite 1420 Sijainti 91-7-126-1 4372 Rakennustunnus (RATU) Kohdenumero Käyttäjä/toiminta Peruskoulu

Lisätiedot

ISS Proko Oy

ISS Proko Oy ISS Proko Oy 6.10.2015 LAPIN YLIOPISTO SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄ SISÄYMPÄRISTÖTYÖRYHMÄN KOKOUS NRO 26 PÖYTÄKIRJA Aika: 6.10.2015 klo 11.00 Paikka: Lapin yliopisto, D-siipi, 2.krs, 113 neuvottelu Läsnä: Liite

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti

Ympäristöviraston tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti n tammi - kesäkuun 2016 toimintaraportti Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt strategiset ja operatiiviset tavoitteet

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh

Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Lausunto investointiohjelmasta vuosille 2015 2016 1283/02.02.00.00/2013 KOLA 77 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg, Puh.

Lisätiedot

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Tiivistyskorjaukset 2015-2016 Koulusiiven julkisivukorjaukset 2017 Kysymykset ja vastaukset Tiivistystyöt

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 1343/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 1343/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (5) 17 Asianro 1343/02.02.00/2017 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden talousarvio 2017 / kehittämisrahan hakeminen kaupunginhallitukselta Vuoden talousarvion

Lisätiedot

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56

Valtuustotaso TP2014 TA2015 Tot Tot% Tekninen lautakunta. yhteensä -301 089-323 720-192 814 59,56 Talousarvion toteutuma 1.1. 31.8.2015 Teknisen lautakunnan päävastuualueet valtuuston sitovuustasolla ovat: yhdyskuntatekniikka, kiinteistötoimi, ruokahuolto-/ siivouspalvelut, sekä Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset SJK/387/02.02.00/2015 Kh 13.3.2017, 99 Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset Kuntalain 110 :ssä todetaan, että kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen:

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto. Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti. Toiminnan toteutuminen: NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2016 Ympäristövirasto Ympäristöviraston tammi - elokuun 2016 toimintaraportti Toiminnan toteutuminen: Ympäristöviraston toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja hyväksytyt

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (74) Kaupunginvaltuusto Kokoustiedot. Aika maanantai klo 18:00-20:00. Valtuuston istuntosali

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (74) Kaupunginvaltuusto Kokoustiedot. Aika maanantai klo 18:00-20:00. Valtuuston istuntosali Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (74) Kokoustiedot Aika 13.06.2016 maanantai klo 18:00-20:00 Paikka Valtuuston istuntosali Saapuvilla olleet jäsenet Janne Laulumaa, puheenjohtaja Heikki Arikka Janette Broberg

Lisätiedot

Valtuutettu Tuija Hyytiän ym. valtuutettujen aloite koskien kasvisruuan lisäämistä päiväkodeissa ja kouluissa

Valtuutettu Tuija Hyytiän ym. valtuutettujen aloite koskien kasvisruuan lisäämistä päiväkodeissa ja kouluissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 384/12.01.03/2017 121 Valtuutettu Tuija Hyytiän ym. valtuutettujen aloite koskien kasvisruuan lisäämistä päiväkodeissa ja kouluissa historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Toteuma %:a talousarviosta. Talousarvio 2014 (valtuusto) Toteuma Tilinpäätös Tilinpäätös 2013 TILAUS

Toteuma %:a talousarviosta. Talousarvio 2014 (valtuusto) Toteuma Tilinpäätös Tilinpäätös 2013 TILAUS Palvelu: Talous- ja hallintopalvelut Vastuuhenkilö: Hallintopäällikkö Anne Rantala -03-03 %:a Hallinto Lautakunnan kokoukset, kpl 15 13 15 4 27 % Hallinto / asia 307,93 292,84 295,89 355,24 120 % Henkilöstöhallintopalvelut

Lisätiedot

Iltapäivän teeman rajaus

Iltapäivän teeman rajaus 28.8.2019 klo 12-16 Iltapäivän teemat Iltapäivän teeman rajaus Vähähiilinen lämmitys Energiatehokkuus Energiatehokkuuden parannukset (ehdotukset) Energiatehokkuudeltaan heikoimmat rakennukset Korjatut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS. Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista

TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS. Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista TURUN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN ENNEN-JÄLKEEN TUTKIMUS Yhteenveto keväällä 2014 ja syksyllä 2015 tehdyistä tutkimuksista SISÄLTÖ 1. Tutkimuksen toteutus 2. Matkustajakysely, perustiedot 3. Matkustajakysely,

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI Sisäilmatyöryhmä (3)

KEMIN KAUPUNKI Sisäilmatyöryhmä (3) KEMIN KAUPUNKI Sisäilmatyöryhmä 9.3.2015 1(3) SELVITYS SISÄILMATYÖRYHMÄN TOIMINNASTA / 2015 MAALISKUU 1. Taustaa 2. Toiminta Kaupunginhallitus on vuonna 2013 hyväksynyt ohjeet sisäilmasto-ongelmien käsittelyyn

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 300 M100 metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä M100 -metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelman

Lisätiedot

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen.

Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa korjaaminen. 1 TEKNINEN TOIMI TEKNINEN LAUTAKUNTA 500 TEKNISEN TOIMEN HALLINTO JA PELASTUSTOIMI Vastuuhenkilö: hallintopäällikkö Marjo Nieminen Teknisen toimen kuluerien kirjaamisprosessin tarkastelu ja tarvittaessa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh Kaupunginhallitus 197 19.06.2017 Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat Kh 26.09.2016 255 Kaupunginjohtaja on nimennyt sisäilmatyöryhmään työsuojelupäällikön, yhden työsuojeluvaltuutetun, sosiaali- ja

Lisätiedot

2.4 Investointien toteutuminen

2.4 Investointien toteutuminen 2.4 Investointien toteutuminen 110 TEKNINEN LAUTAKUNTA TALONRAKENNUS 3010 Terveyskeskus Investointimenot -150 000 0-150 000-68 309,46-81 690,54 Netto -150 000 0-150 000-68 309,46-81 690,54 Toteuma: peruskorjauksen

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015

NAANTALIN KAUPUNKI TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI YMPÄRISTÖVIRASTO tammi-kesäkuu 2015 Virastopäällikön katsaus Strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutuminen Tehtäväalueiden vastuuhenkilöiden antamien raporttien perusteella toiminta etenee kokonaisuutena suunnitellusti ja lähes

Lisätiedot

LAY A-siipi, korjaukset YTHS

LAY A-siipi, korjaukset YTHS LAY A-siipi, korjaukset YTHS Katariina Laine, Vahanen Oy 1 Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa 29.10-1.11.2012

Lisätiedot