Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma"

Transkriptio

1 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 1 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma Johdanto Edellinen kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma tehtiin Sen lähtökohtana oli kiinteistöjen kunto ja kuntoarvio. Työ tehtiin konsulttitoimeksiantona toimitilojen ohjaamana. Kunnanhallitus ei hyväksynyt ko. kiinteistösalkku -projektia vaan palautti sen uudelleen valmisteltavaksi. Kiinteistöjen toimenpideohjelma käynnistettiin uudelleen syksyllä Kiinteistöjen toimenpideohjelman lähtökohtana on ennen kaikkea kiinteistöjen käyttö. Kiinteistöjen käyttö käsitellään tämän hetkiseen käyttöön, tulevaisuuden käyttöön ja kiinteistön soveltuvuuteen ko. käyttötarkoitukseen. Kiinteistösalkussa esitetään myös kiinteistön perustiedot ja tarvittaessa myös karkea kuntotieto. Kyseessä on kokonaan uusi kiinteistösalkku. Vanhasta kiinteistösalkusta on hyödynnetty perustietoja sekä kuntoarviota. Uusi kiinteistöjen toimenpideohjelma on tehty kokonaan kunnan omana työnä. Työn projektipäällikkönä on toiminut tilapalvelupäällikkö Juha Pohjonen. Työn varsinaisena kokoajana ja suorittajana on toiminut Jan Lydman. Ohjausryhmään ovat kuuluneet Ilari Myllyvirta, Juha Pohjonen ja Jan Lydman. Lisäksi projektiryhmänä on toiminut toimitilojen rakennuttaja ja kunnossapito henkilöt.

2 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 2 1. KIINTEISTÖSALKUN LIITTYMINEN MUIHIN SIPOON KUNNAN PROSESSEIHIN Kaaviossa 1 on esitetty kiinteistönpitoon liittyvät tärkeimmät prosessit ja keltaisella on vahvistettu salkutuksen paikka prosessikartassa. Kaavio 1, kiinteistönpidon perusprosessit Sipoon kunnassa. Investointiohjelma määrittelee laajennus-, uudelleen- ja peruskorjausinvestointien kohteet, aikataulun ja toteutustason kunnan investointivaran puitteissa. Investointiohjelma suunnitellaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Kiinteistöjen ylläpito liittyy investointiohjelmaan antamalla ko. prosessille tiedon kiinteistöjen peruskorjaustarpeista. Kiinteistöjen ylläpito jakautuu kiinteistön hoitopalveluihin (suunnitelmallinen huolto & siivous), äkillisten vikojen korjaukseen sekä ennakoituihin korjaussekä muutostöihin omine prosesseineen. Kiinteistösalkutuksen tehtävänä on määrittää kiinteistöjen nykyinen käyttö, arvio tulevasta käytöstä ja kiinteistön sopimisesta nykyiseen ja suunniteltuun käyttötarkoitukseensa. Investointiohjelmassa, uudelleeninvestointien yhteydessä, kiinteistösalkutuksessa tulee käsiteltäväksi aikaisempien kiinteistöjen uusi käyttö niiden entisen käytön päättyessä.

3 1.1 Kiinteistösalkun tavoitteet Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 3 Toimitilojen kiinteistösalkun tarkoitus on luoda nykyistä sekä tulevaa toimintaa tukeva Sipoon kunnan kiinteistökanta. Kiinteistökannan tulee olla oikean kokoinen, taloudellisesti kestävällä pohjalla oleva ja ajassa kulkeva. Vuoden 2014 kiinteistösalkku -projektin tavoitteena on luoda kiinteistösalkku, joka on valmisteltu yhdessä toimitilojen asiakkaiden kanssa ja joka tullaan hyväksymään luottamusmiesten toimesta teknisessä valiokunnassa sekä kunnanhallituksessa vuoden 2014 loppuun mennessä. 1.2 Vuoden 2014 kiinteistösalkun laatiminen Projekti- ja ohjausryhmät ovat kokoontuneet säännöllisesti koko projektin ajan. Kiinteistöjen perustiedot koottiin ja jaoteltiin osakokonaisuuksiin syksyn 2013 aikana. Kevään 2014 aikana haastateltiin sisäiset asiakkaat eli päivähoidon johto, päiväkotien johtajat, koulutoimen johto, ruotsinkielisten koulujen rehtorit, suomenkielisten koulujen rehtorit, kulttuurin, kansalaisopiston, nuorisotoimen, liikuntatoimen, ruokatoimen, sosiaalitoimen, vanhustenhoidon ja terveydenpalvelujen edustajat. Kootut ja haastatteluissa saadut tiedot kiinteistöjen nykyisistä ja tulevista käytöistä, kiinteistöjen soveltuvuudesta nykyiseen käyttöön sekä niiden mahdollisista puutteista liitettiin osaksi kiinteistösalkkua. Kiinteistösalkkua on esitelty ennen kokousta tekniselle valiokunnalle kesäkuun ja elokuun 2014 kokouksien yhteydessä.

4 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 4 2. KIINTEISTÖSALKUN SISÄLTÖ JA KÄYTTÖ Kiinteistösalkku kertoo kiinteistöjen nykyisen käytön sekä arvion tulevasta käytöstä, mikäli käytössä on tapahtumassa muutoksia, salkku määrittelee kiinteistöissä tehtävät toimenpiteet kuten esimerkiksi kiinteistöistä luopumisen tai kiinteistön muuttamisen uuteen käyttötarkoitukseen. Kiinteistösalkun hyväksyttämisen yhteydessä hyväksytään kiinteistölle tehtävät toimenpiteet esimerkiksi kiinteistön myymiseksi, ulosvuokraamiseksi tai muutostoimenpiteiden viemiseksi investointiohjelmaan priorisoitavaksi. Kiinteistösalkku toimii periaatelinjauksena, joten lopulliset päätökset tehdään kuitenkin päättäjien taholta erikseen ja hallintosäännön mukaisesti. Kiinteistösalkun ulkopuolelle rajattiin vesihuoltoyksikön rakennukset, kuten vesitornit, pumppaamot ja vedenottamot. Salkku ei varsinaisesti sisällä myöskään kiinteistöjen kuntotietoa, sillä ne käsitellään 10 vuoden investointihankkeen kautta. Kiinteistösalkku on luokiteltu kahteen pääluokkaan: kunnan omassa toiminnassa oleviin rakennuksiin ja osakkeisiin sekä asuinkäytössä oleviin rakennuksiin ja osakkeisiin. 2.1 Kunnan omassa käytössä olevat rakennukset Kunnan omassa käytössä olevat rakennukset on kiinteistösalkussa jaettu neljään eri luokkaan. 1. Kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä 2. Kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä määrättyyn hetkeen asti 3. Kiinteistöt, joiden käyttötarkoitusta selvitetään (tuleva toimenpide selvitetään) 4. Kiinteistöt, joihin kohdistetaan toimenpide Ohessa on esitetty kunkin luokan tarkempi kuvaus 1. Kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä toistaiseksi Tähän luokkaan kuuluvat kiinteistöt ovat tällä hetkellä niille suunnitellussa käytössä ja siihen ei suunnitella muutoksia. Kiinteistöt voivat siirtyä muihin kiinteistösalkun luokkiin sen jälkeen kun niiden nykyisestä käytöstä luopumisesta on tehty päätös. Tällainen päätös voi syntyä esimerkiksi päätettäessä tehostaa kunnan kiinteistöjen toimintaa keskittämällä toimintoja jolloin kiinteistö voi jäädä tyhjilleen tai vajaakäytölle tai uudelleen investointikohteissa. Kiinteistöt jotka jatkavat nykyisessä käytössä sisältää suurimman osan kunnan omistamista kiinteistöistä. Jotta kiinteistöjen käytöstä saadaan riittävän selkeä kuva, on kiinteistöt esitetty käyttäjäryhmittäin vielä toiminnoittain tarkennettuna seuraavasti: I. Sosiaali- ja terveysosasto II. Sivistysosaston koulutoimi III. Sivistysosaston päivähoitoyksikkö

5 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 5 IV. Sivistysosaston kulttuuri ja nuorisotoimi V. Sivistysosaston liikuntapalvelu VI. Tekniikka ja taloustoiminnot Liikuntapalveluiden kiinteistöt ovat pääsääntöisesti liikuntatoimen ylläpidossa. Kuitenkin monitoimitalo, Lövhyddan ja Rakennus 19 (Itäisen Jokipuiston liikuntatoimen varikko) ovat toimitilojen hallinnassa. Salkussa esiintyvät toimenpideluokat ovat: Käytössä o Kiinteistö on jatkuvassa käytössä Sisäänvuokraus o Tila on vuokrattu ulkopuoliselta sisäiselle asiakkaalle ja vuokra läpi laskutetaan asiakkaalta. Liitteissä 1 6 on esitetty toiminnoittain kiinteistöt jotka jatkavat ja joita ylläpidetään nykyisessä käytössä. Taulukoissa on esitetty kunnan eri toiminnoissa jatkavat kiinteistön perustiedot (käyttäjä, osasto, tilatyyppi ja kerrosneliömäärä), kiinteistön arvot eri menetelmin ja vapaa kommenttikenttä. Kiinteistön arvo on esitetty kolmella eri menetelmällä 1. Tasearvo, joka kertoo kiinteistön arvon Sipoon kunnan kirjanpidossa 2. Tekninen arvo, joka on sama kuin kiinteistön nykykäyttöarvo (NKA). Se kuvastaa kiinteistön tämän hetkisetä todellista arvoa. Arvion on tehnyt Sipoon kunnalle Trellum Oy sisäisen vuokran määrittämiseksi. Tekninen arvo poikkeaa tasearvosta kiinteistön pitoajan ja inflaation vaikutuksesta. 3. Kiinteistön jälleenhankintahinta, joka kertoon minkä verran vastaavan kokoinen ja laatuinen uusi rakennus maksaisi. Arvion Sipoon kunnalle on tehnyt Trellum Oy Teknisen arvon ja jälleenhankintahinnan välinen suhde kuvastaa kiinteistön kuntoa. 2. Kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä tiettyyn määrättyyn hetkeen asti Tähän luokkaan kuuluvat kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä vain määriteltyyn hetkeen, ja joiden uusi käyttö ja mahdolliset toimenpiteet joko selvitetään tai siitä on jo toimenpide-ehdotus. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi niihin kiinteistöihin, joissa sen toiminta siirtyy uuteen rakennukseen esim. uudelleen investointihankkeen johdosta tai tehostettaessa kiinteistöjen käyttöä. Liitteessä 7 on esitetty Sipoon kunnan kiinteistösalkun kunnan käytössä olevat kiinteistöt, jotka jatkavat nykyisessä käytössä tiettyyn määrättyyn hetkeen asti.

6 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 6 3. Kiinteistöt, joiden käyttötarkoitusta selvitetään (tuleva toimenpide selvitetään) Tähän luokkaan kuuluvat kiinteistöt, joille ei tällä hetkellä ole omaa käyttöä ja kiinteistön uusi käyttötarkoitus on selvityksen alla. Kiinteistösalkussa on pyritty määrittelemään mikäli mahdollista selvityksen lähtökohdaksi toimenpideehdotus esim. myynti ja vuokraus. Liitteessä 8 on esitetty Sipoon kunnan kiinteistösalkun kunnan käytössä olevat kiinteistöt, jotka kuuluvat selvitettäviin kiinteistöihin. 4. Toimenpideluokka Tähän luokkaan kuuluvat kiinteistöt, joille esitetään jokin päätettävä toimenpide. Toimenpide-ehdotukset jakautuvat seuraaviin luokkiin: Uudelleenrakentaminen o Rakennus poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan aikaisemman toiminnan korvaava uusi kiinteistö Myynti o Kiinteistön omasta käytöstä on luovuttu ja se myydään eteenpäin Ulosvuokraus o Kiinteistön omasta käytöstä on luovuttu, mutta omistus säilytetään kunnalla sekä kiinteistö vuokrataan ulkopuoliselle. Käyttötarkoituksen muutos o Kiinteistön käyttötarkoitus muuttuu, jolloin kiinteistöön tehdään tyypillisesti muutosinvestointi ja se otetaan toisen toiminnon toimesta käyttöön. Liitteessä 9 on esitetty Sipoon kunnan kiinteistösalkun kunnan käytössä olevat kiinteistöt, jotka kuuluvat toimenpideluokkaan. 2.2 Asuinkäytössä olevat rakennukset ja osakkeet Asuinkiinteistöt käsittävät kokonaisuutena 1) sakehuoneistot, joissa kunta on osallisena, 2) erilliset kiinteistöt kuten omakotitalot, jotka kunta omistaa sekä 3) muut asuinrakennukset joista esimerkkinä koulun yhteydessä olevat asunnot. Asuntojen kiinteistösalkku jakautuu seuraaviin luokkiin 1.1 Jatkuva käyttö: asunto-osakeyhtiöt Asunnot asunto-osakeyhtiöissä, jotka ovat suunnitellussa toiminnassaan. Tähän kiinteistösalkun luokkaan kuuluvat kiinteistöt on esitetty liitteessä Jatkuva käyttö: asuinrakennukset Asuinrakennukset, jotka ovat suunnitellussa toiminnassaan. Tähän kiinteistösalkun luokkaan kuuluvat kiinteistöt on esitetty liitteessä 11.

7 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma Jatkuva käyttö: asuinrakennukset, osana kunnan kiinteistöjä Asuinrakennukset, jotka sijaitsevat kunnan muun kiinteistön, kuten koulun yhteydessä ja ovat suunnitellussa toiminnassaan. Tähän kiinteistösalkun luokkaan kuuluvat kiinteistöt on esitetty liitteessä Asuinkiinteistöt eivät käytössä Asunnot, joita ei enää käytetä asuinkiinteistöinä. Tyypillisesti rakennukset ovat kuntonsa ja suuren peruskorjaustarpeen takia tarkoituksellisesti tyhjinä ja odottavat kaavoitusta ja sen jälkeisiä toimenpiteitä. Tähän kiinteistösalkun luokkaan kuuluvat kiinteistöt on esitetty liitteessä Selvitettävät asuinrakennukset Asuinrakennuksella ei tällä hetkellä omaa käyttöä, rakennuksen uusi käyttötarkoitus on selvityksen alla. Valmistelun lähtökohtana mikäli mahdollista on esitetty toimenpide-ehdotus esim. myynti ja vuokrausta. Tähän kiinteistösalkun luokkaan kuuluvat kiinteistöt on esitetty liitteessä Toimenpideluokan asuinrakennukset Kiinteistön toimenpiteistä on päätetty ja ne jakautuvat seuraaviin luokkiin: Uudelleenrakentaminen o Rakennus poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan uusi aikaisemman tilan korvaava rakennus Myynti o Kiinteistön omasta käytöstä on luovuttu ja se myydään eteenpäin Ulosvuokraus o Kiinteistön omasta käytöstä on luovuttu, mutta omistus säilytetään kunnalla sekä kiinteistö vuokrataan ulkopuoliselle. Käyttötarkoituksen muutos o Kiinteistön käyttötarkoitus muutetaan Liitteessä 15 on esitetty Sipoon kunnan kiinteistösalkun asunnot, jotka kuuluvat toimenpideluokkaan. 2.3 Johtopäätöksiä Sipoon kunnan asuintojen kiinteistösalkun osasta Osa Sipoon kunnan asuinkiinteistöistä on hankittu asemakaavoitettavaksi maaksi. Ko. maa-alueilla on sijainnut kiinteistöjä, joista on muodostunut osa Sipoon kunnan asuinkiinteistökannasta. Ko. asuinrakennusten osalta on olemassa mm. seuraavat vaihtoehdot: 1) Rakennus, joka sijaitsee kaavoitettavalla alueella voi kaavoituksen yhteydessä säilyä ja se voidaan myydä kaavoituksen jälkeen, jos sille kaavoitetaan oma tontti. 2) Kaavoituksen yhteydessä tontin tehokkuus tai sen rakenne ei mahdollista rakennuksen säilyttämistä, jolloin se myydään tontteina ja puretaan.

8 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 8 Tulevaisuudessa kaavoitetulla alueella sijaitsevien kiinteistöjen ylläpidolle on laadittu seuraavat periaatteet: 1. Koska ei tiedetä mahdollistaako tuleva kaava rakennuksen säilyttämistä ja alue kaavoitetaan, rakennusta ei ole tarkoituksenmukaista myydä ennen kaavan valmistumista eikä rakennukselle ole tarkoituksenmukaista tehdä kalliita korjausinvestointeja. 2. Kiinteistön vuokrausta on kannattavaa jatkaa niin kauan kuin kiinteistö ilman suurempia korjauksia on asumiskelpoinen ja vuokrattavissa. Mikäli edellä mainittu päätelmä koskee kiinteistösalkun kiinteistöä, on se esitetty kiinteistösalkun kommenteissa. Sipoon kunnan kiinteistösalkussa on esitetty erikseen Sipoon kunnan asunnot. Ohessa on esitetty karkea analyysi asuntojen kiinteistösalkun taloudellisesta vaikutuksesta Sipoon kunnan ja toimitilat -yksikön talouteen: Asunnoista saatavat tulot ovat euroa/vuosi ja niistä aiheutuvat kulut ovat euroa/vuosi. Kuluihin sisältyy vastikkeet (arvoltaan euroa), vesimaksut ja korjausmenoja. Arvio asunto-osakeyhtiökannan nykykäyttöarvosta on euroa ja arvio jälleenhankintahinnasta on euroa. Näistä laskettuna pääoman tuotto on noin 3%, joista vajaa puolet on juoksevia kuluja (mm. korjausmenot). Asuinkiinteistöjen todellinen tuotto on 1-2%. (Asuntojen normaali tuotto-odotus on noin 5 %).

9 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 9 3. SALKUN KIINTEISTÖKOHTAINEN SISÄLTÖ Kustakin salkun kiinteistöstä on olemassa yksityiskohtainen kiinteistökohtainen kohdekortti, joka sisältää kaikki kohteesta kerätyt tiedot. Tiedot ovat perustietoja, joihin kuuluu sijaintitieto, kuvaus kiinteistöstä, kerrospinta-ala, käyttäjätiedot (pääkäyttäjä sekä toissijaiset käyttäjät, asiakasmäärä), kustannustiedot (pääomavuokra, ylläpitovuokra, ylläpitokulut (lämpö, vesi, sähkö ja jäte)), lasketut tehokkuusluvut niin pääomalle kuin ylläpidolle vuokra/asiakas/vuosi ja vuokra/kerrosneliömetri/vuosi sekä tasetiedot (jälleenhankintahinta, tekninen arvo ja tasearvo). Toisena osiona ovat haastatteluina kerätyt käyttäjäkommentit kuten onko kiinteistö käytössä nyt, onko kiinteistö käytössä kymmenen vuoden päästä sekä kiinteistöön liittyvät kommentit ja kehitysajatukset. Kiinteistökohtaiset kortit saadaan ajettua tietokannasta aina kiinteistökohtaisesti. Vuoden 2014 toimenpiteiden kohteiksi esitettyjen kiinteistöjen kiinteistökortit on esitetty liitteessä KIINTEISTÖSALKUN PÄIVITYSMENETTELY JA PROSESSIKAAVIO Kiinteistösalkkua ylläpidetään jatkuvasti eli kiinteistökannassa tapahtuvat muutokset kirjataan salkun tietokantaan. Kiinteistösalkkuun tehdyt muutokset hyväksytään säännöllisesti teknisen valiokunnan toimesta aluksi kalenterivuoden lopussa. Hyväksynnän yhteydessä päivittyvät pääluokkalistat niissä esiintyvine toimenpiteineen ja hyväksytyt kiinteistösalkun toimenpiteet toteutetaan hallintosäännön mukaisesti. Kaaviossa 2 on esitetty kiinteistösalkun päivitys. Kaavio 2. Kiinteistösalkun päivitysmenettely.

10 5. TOIMENPITEET VUOSILLE Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 10 Liitteessä 9 on esitetty kunnan käytössä olevien kiinteistöiden toimenpiteet ja liitteessä 15 asuinkiinteistöjä koskevat toimenpiteet. Ohessa on esitetty koosteena kiinteistön toimenpideohjelmassa esitetyt toimenpiteet koosteena perusteluineen. Myytävät kohteet Myytäviksi kohteiksi esitetään Hindsbyn ja Gesterbyn kouluja, Runebergin päiväkotia, Savijärven vapaa-ajanrakennusta, pajakoulua sekä Ruorikujan ja Albackan asuinrakennuksia. Toimenpiteiden valmistelu käynnistetään heti ja toteutusaikataulu on Kiinteistökortit kohteisiin löytyvät liitteestä 16. Toimenpiteiden perustelut: 1. Hindsbyn koulu: Kunnalla ei ole kiinteistölle omaa käyttöä. Kunta maksaa kiinteistöstä vuosittaiset käyttökustannukset eikä saa kiinteistöstä lisäarvoa. Lisäksi tulevaisuudessa kiinteistöä odottaa peruskorjaus. 2. Gesterby koulu: Kunnalla ja kyläyhteisöllä ei ole kiinteistölle käyttöä. Kunta maksaa kiinteistöstä vuosittaiset käyttökustannukset eikä saa kiinteistöstä tuloja. 3. Runebergin päiväkoti: Kunnalla ei ole kiinteistölle käyttöä. Kunta maksaa kiinteistöstä vuosittaiset käyttökustannukset eikä saa kiinteistöstä tuloja. 4. Pajakoulu: Kunnalla ei ole kiinteistölle käyttöä. Kunta maksaa kiinteistöstä vuosittaiset käyttökustannukset eikä saa kiinteistöstä tuloja. 5. Savijärven vapaa-ajan rakennus: Rakennus on purkukuntoinen, eikä kunnalla ole sille käyttöä. 6. Ruorikujan asuinrakennus: Rakennus sijaitsee omalla tontilla kaavoitetulla pientalo-alueella ja on tämän takia myytävissä. Rakennus on tällä hetkellä tyhjänä. Rakennus vaatii lähitulevaisuudessa peruskorjauksen, jotta se on ylläpidettävissä vuokra-asuntona. Rakennuksen peruskorjauskustannuksia ei saada katettua vuokralla, ja on tämän takia tarkoituksenmukaista myydä. 7. Albacka asuinrakennus: Rakennus erittäin huonokuntoinen ja tyhjillään. Rakennus sijaitsee omalla tontilla ja on tämän takia myytävissä. Rakennus vaatii lähitulevaisuudessa peruskorjauksen, jotta se olisi vuokrattavissa. Rakennuksen peruskorjauskustannuksia ei saada katettua vuokralla, ja on tämän takia tarkoituksenmukaista myydä.

11 Ulosvuokrattavat kohteet Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 11 Ulosvuokrattaviksi kohteiksi esitetään Söderkullan kartanoalueen rakennuksia ja Simsalön aluetta. Toimenpiteiden valmistelu käynnistetään heti ja toteutetaan mahdollisimman nopeasti. Arvioitu toteutumisaikataulu on , toteutumisaikataulu vaihtelee kiinteistöittäin. Kiinteistökortit liitteessä 16. Toimenpiteiden perustelut 1. Söderkullan kartanoalueen rakennukset; Söderkullan kartano on tärkeä kulttuurihistoriallinen kokonaisuus, jonka kunta haluaa säilyttää omassa omistuksessaan mahdollista myöhempää käyttöä varten. Kiinteistöllä ei ole kunnalle sellaista käyttöä ja toimintoa, joka voisi vuokrata kiinteistökokonaisuuden omaan toimintaansa ja käyttää tehokkaasti. Kiinteistön ulosvuokrauksen lähtökohtana on, että vuokralla katetaan kiinteistön käyttö-, korjaus- ja pääomakustannukset tarkoituksenmukaisella tasolla ja rakennukset tulevat käyttöön. 2. Simsalön alue; Simsalö on merellinen saarikokonaisuus, jonka kunta haluaa säilyttää omassa omistuksessaan mahdollista myöhempää käyttöä varten. Kiinteistöllä ei ole kunnalle sellaista käyttöä ja toimintoa, joka voisi vuokrata kiinteistökokonaisuuden omaan toimintaansa ja käyttää tehokkaasti. Kiinteistön ulosvuokrauksen lähtökohtana on että vuokralla katetaan kiinteistön käyttö-, korjaus- ja pääomakustannukset tarkoituksenmukaisella tasolla ja rakennukset tulevat käyttöön. Lövbackan tyhjä tontti luovutetaan kaavoitus - ja kehitysosaston kiinteistötoimelle. Tontilla sijaitsee erittäin huonokuntoinen rakennus, jolla ei ole arvoa. Rakennus on toiminut palokunnan harjoituskohteena. Rakennus on suunniteltu poltettavaksi palokunnan harjoituskohteena ja jäljelle jäänyt tyhjä tontti luovutetaan jatkojalostettavaksi.

12 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 12 Kiinteistöt, joihin kohdistuvasta toimenpiteestä tehdään selvitys Kiinteistöille, jotka on esitetty selvitettävien luokkaan, tehdään ehdotetut selvitykset. Selvityksen laatimisen jälkeen ne tuodaan toimenpide-ehdotuksina selvityksineen seuraavan kiinteistösalkun käsittelyn yhteydessä päätettäväksi, niiltä osin kuin selvitykset ovat valmistuneet. Kiinteistöjä, joista laaditaan selvitys niihin kohdistettavasta toimenpiteestä ja mahdollinen selvityksen tarkoitus, ovat: Nassokins-hautakappeli o Kunnalla ei ole kappelille käyttöä ja selvitetään mahdollisuudet luovuttaa kiinteistö seurakunnalle. Jokipuiston entisen sairaala-alueen rakennukset 20 ja 26. o Huonokuntoisia rakennuksia, jotka eivät ole käytössä. Selvitetään niiden käytöstä luopumista. Vävhult luhti, o Rakennus joka on purettaen siirrettävissä oleva luhtitalo. Rakennukselle ei ole tällä hetkellä käyttö ja tämän takia selvitetään rakennukselle mahdollinen uusi käyttö tai rakennuksesta luopuminen. As oy Torpanpuisto o Päivähoitokiinteistönä toiminut kellarissa sijaitseva osakehuoneisto, joka ei sovellu enää päivähoidon eikä muutenkaan kunnan käyttöön, toimenpiteenä selvitetään myyntiä. Kiinteistösalkussa ja kiinteistöjen toimenpideohjelmassa määritellyt toimenpiteet koostuvat useista eri vaiheista. Esimerkiksi myytävien kohteiden osalta toimenpiteet käsittävät mm. kustannusja kuntoarvioiden teettämisen, kohteiden myynnin valmistelun ja hyväksyttäminen sekä sen jälkeen itse myymisen. Raportissa on esitetty kiinteistösalkun päivitysprosessi ja se otetaan käyttöön siten, että seuraava kiinteistösalkun käsittely on vuoden 2015 aikana.

13 Kiinteistösalkku ja kiinteistöjen toimenpideohjelma 13 Liitteet Liitteet Liite 1/9: Kiinteistöjen toimenpideohjelma eli kiiteistösalkku (raportti) Liite 2/9: Jatkuva käyttö: Sosiaali- ja terveysosasto Liite 3/9: Jatkuva käyttö: Sivistysosaston koulutoimi Liite 4/9: Jatkuva käyttö: Sivistysosaston päivähoitoyksikkö Liite 5/9: Jatkuva käyttö: Sivistysosaston kulttuuri- ja nuorisotoimi Liite 6/9: Jatkuva käyttö: Sivistysosaston liikuntatoimi Liite 7/9: Jatkuva käyttö: Tekniikka ja taloustoiminnot Liite 8/9: Jatkavat omassa toiminnassa määräajan Liite 9/9: Selvitettävät Liite 10/9: Toimenpiteet Liite 11/9: Asuinkiinteistöt: Jatkuva käyttö asunto-osakeyhtiöt Liite 12/9: Asuinkiinteistöt: Jatkuva käyttö asuinrakennukset Liite 13/9: Asuinkiinteistöt: Jatkuva käyttö osana kunnan kiinteistöjä Liite 14/9: Asuinkiinteistöt: Ei käytössä olevat asuinkiinteistöt Liite 15/9: Asuinkiinteistöt: Selvitettävät asuinrakennukset (ei selvitettäviä rakennuksia) Liite 16/9: Asuinkiinteistöt: Toimenpide asuinrakennukset Liite 17/9: Toimenpiteiden kohteina olevien kiinteistöjen kiinteistökortit

Rakennus kunnan omalla tontilla, pihaalue kyläyhteisön tontti. Huomioitava myynnissä. Ostokiinnostusta kiinteistöstä ollut.

Rakennus kunnan omalla tontilla, pihaalue kyläyhteisön tontti. Huomioitava myynnissä. Ostokiinnostusta kiinteistöstä ollut. Hindsbyn ent. koulu salkku Toimenpide Hindsbyntie 301 1903 rakennusvuosi toimenpide Myynti 04130 Sipoo 1973 korjaus vuosi Entinen kyläkoulurakennus jossa erilaista toimintaa ollut vuosien varrella ja talon

Lisätiedot

Jatkuva käyttö KOHDELUETTELO 08.10.2014. Jälleenhanki

Jatkuva käyttö KOHDELUETTELO 08.10.2014. Jälleenhanki Jatkuva käyttö KOHDELUETTELO 08.10.2014 Nimi Käyttäjä Osasto Tilatyyppi kem 2 nta arvo Jälleenhanki Tekninen arvo Tase arvo Salkku Toimenpide Kommentti Nikkilän sosiaali- ja terveysasema Työikäisten palvelut

Lisätiedot

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut

Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus Valmistelu Tilapalvelut Valmistelu Kaupungin johtoryhmä Valmistelu Tilapalvelut Hyväksyntä Nokian kaupunginhallitus 15.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 9.10.2018 Valmistelu Kaupungin johtoryhmä 8.10.2018 Valmistelu Tilapalvelut 5.10.2018 Alustava käsittely Nokian kaupunginhallitus

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå TIEDOTUSTILAISUUS KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaupunkikonsernin asunto-omaisuuden

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen:

Lappeenrannan kaupungin salkutusjärjestelmä on seuraavanlainen: Tekninen lautakunta 382 12.11.2014 Puiteohjelman 2015-2028 päivitys 1283/02.02.00.00/2013 TEKLA 382 Valmistelija/lisätiedot Tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen puh. 0400 659 338 ilpo.koponen@lappeenranta.fi

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 Tekninen toimiala Toimitilapalvelut

SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 Tekninen toimiala Toimitilapalvelut SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 9.8.2016 OKL kiinteistöistä ja Juvan virastotalosta Senaatin tekemä kauppa Royl House Oy:n kanssa ja Savonlinnan kaupungin mahdollinen etuostooikeuden käyttö ko. kaupassa

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän hallitus 20.11.2014 95 Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymän

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto 1 KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA 1. Johdanto Liikelaitoksen tehtävänä on vastata kaupungin omistuksessa tai hallinnassa olevista toimitiloista ja yritystiloista ja niihin välittömästi liittyvistä

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA 2.11.2017 tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden

Lisätiedot

KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi

KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi Valtuusto 83 14.12.2015 Sipoon kunnan sote-kiinteistöjen yhtiöittäminen 1297/02.07.00/2015 KH 211 Kunnanhallitus 19.10.2015 Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Pekka Laitasalo, pekka.laitasalo(at)sipoo.fi

Lisätiedot

MYYTÄVÄT KIINTEISTÖT Kunnanhallituksen päätös 17.11.0214

MYYTÄVÄT KIINTEISTÖT Kunnanhallituksen päätös 17.11.0214 MYYTÄVÄT KIINTEISTÖT Kunnanhallituksen päätös 17.11.0214 Palvelutuotannon lautakunta on 11.6.2014 3 käsitellyt eräiden kirkkonummen kunnan omistamien kiinteistöjen ja rakennusten käyttöä toimenpide-ehdotuksineen.

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA. Luonnos tekninen ltk 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA Luonnos 16.2.2017 tekninen ltk 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden ylläpidon pitkäjänteistä kehittämistä sekä

Lisätiedot

INVESTOINNIT, YHTEENVETO

INVESTOINNIT, YHTEENVETO INVESTOINNIT, YHTEENVETO Kunta ilman liikelaitosta Kunta mukaan lukien Sipoon Vesi muutokset Tot-% Osasto Laajennusinvestoinnit, uudet kaava-alueet -5 835-5 835-2 893 49,6-4 310 Laajennusinvestoinnit,

Lisätiedot

Tilastotietoja Sipoosta

Tilastotietoja Sipoosta Tilastotietoja Sipoosta Esite on laadittu Sipoon kunnan kehittämis- ja kaavoituskeskuksessa 2.8.2010. Lähteet: Tilastokeskus (taulukot),työ- ja elinkeinoministeriö (työvoima), Maanmittauslaitos (kunnan

Lisätiedot

II + täydet kellaritilat Menot 35 960 Tulot 14 183 Korjauskustannukset lähivuosina: 3 300 000 (suunniteltu projekti, hintataso 11/2009)

II + täydet kellaritilat Menot 35 960 Tulot 14 183 Korjauskustannukset lähivuosina: 3 300 000 (suunniteltu projekti, hintataso 11/2009) 1 Rakennusten käyttökartoitus 2.11.2015 / BL ALUSTAVA Kh:n käsittely 14.3.2011 ( 83) Kartoitus käsittää ne kaupungin omistuksessa olevat rakennukset, jotka eivät ole kaupungin omassa käytössä tai arvioidaan

Lisätiedot

KUNNAN HALLINTO. Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010

KUNNAN HALLINTO. Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010 KUNNAN HALLINTO Kunnan- Kunnan valtuusto hallitus 2009-2012 2009-2010 Ruotsalainen Kansanpuolue 16 4 Kansallinen Kokoomus 9 3 Yhteinen Sipoomme 7 2 Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue 5 1 Vihreä liitto

Lisätiedot

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin

Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 32 10.03.2014 Rymättylän Katavakodin vieressä sijaitsevien rivitalojen ja Merimaskun vanhustentalojen käyttötarve ja kannanotto niiden mahdolliseen myyntiin 354/10.01.02/2013

Lisätiedot

S I P O O N K U N T A TOIMITILOJEN SALKUTUS

S I P O O N K U N T A TOIMITILOJEN SALKUTUS S I P O O N K U N T A TOIMITILOJEN SALKUTUS 31.1.2011 KOHDELUETTELO SALKUTTAIN KORJAUS Sipoon kunta 31.01.2011 Tilakonsultit TM2 Oy 243 As Oy Torpanpuisto (ent. päiväkoti Sagokällaren) K Korjaus Peruskorjaus

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78

KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS 83/10.03/2013. Tekninen lautakunta 27.11.2013 78 Tekninen lautakunta 78 27.11.2013 Kunnanhallitus 5 10.01.2014 Tekninen lautakunta 10 15.01.2014 Kunnanhallitus 27 27.01.2014 Tekninen lautakunta 46 21.05.2014 KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALON PERUSKORJAUS

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 89 16.11.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI VYÖKATU 3 00160 HELSINKI MYYDÄÄN N. 495 M2 HELSINGIN HELSINGIN KAUPUNKI MYY PERUSTIETOA KOHTEESTA Helsingin kaupunki myy: Myynnin kohteena on rakennus 495 m2 (ei tarkistusmitattu) ja maanvuokraoikeus n.

Lisätiedot

Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012.

Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012. 1(5) Asunto Oy Lahden Alfred RS-hinnasto pvm 26.11.2010 Osoite Radansivunkatu 10, 15100 LAHTI Voimassa toistaiseksi Päivitetty 26.10.2012 Krs. Huoneistotyyppi Ominaisuudet Pinta-ala nrot Asunto A1 I 1h+tupak+s

Lisätiedot

Asuinrakennusten korjaustarve

Asuinrakennusten korjaustarve Asuinrakennusten korjaustarve Asuntoreformiyhdistys (ARY) 28.4.2015 Harri Hiltunen Roolitus Toteuttajat: PTT, VTT, KTI Tilaajat: Suomen Kiinteistöliitto, Kiinteistöalan koulutussäätiö, Rakennusteollisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (6) 51 Helsingin Energian hallinnassa olevan toimisto- ja tuotantorakennuksen siirto kaupungille HEL 2012-011381 T 02 07 00 Päätös päätti siirtää Helsingin Energian

Lisätiedot

VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020

VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020 Kh 9.10.2013 186 Tekn. ltk 20.6.2013 21 Tekninen toimi VALTIMON KUNNAN KIINTEISTÖSTRATEGIA 2013 2020 SISÄLTÖ 1 PÄÄPERIAATTEET 3 2 VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 3 2.1 Visio 2020 3 2.2 Strategiset päämäärät

Lisätiedot

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille Joroisten kunta kiinteistöstrategia Vuosille 2019-25 Visio ja strategia Joroisten kunnalla on v. 2025 käytössään palvelutuotannossaan tarvitsevansa määrä tilatehokkaita, tarkoituksenmukaisia sekä turvallisia

Lisätiedot

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja, Kjs Jyväskylän Tilapalvelu Jyväskylällä on vahvan

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

Paras vaihtoehto. Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta. Oma käyttö Vuokraus Myynti Muu ratkaisu

Paras vaihtoehto. Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta. Oma käyttö Vuokraus Myynti Muu ratkaisu 1. Käyttämättömät rakennukset, joista ei ole myyntipäätöstä 1.1 Kauppakatu 6 Oma käyttö, jos vuokraus ei onnistu. 1.2 Työläismuseon rakennukset / huom. Paras vaihtoehto. Mahdollista Ensimmäinen yritys

Lisätiedot

Hakaniemen Kauppahalli

Hakaniemen Kauppahalli Tilakeskus Hakaniemen Kauppahalli Peruskorjaus Hankenumero 8086089 Tilakeskus Helsingin kaupungin tukkutori Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8086089 Osoite, 00530 Helsinki Sijainti Kaupunginosa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (1) 350 Asianro 6215/10.03.02.04/2015 Kuopion Tilakeskuksen hallinnassa olevien rakennusten jakaminen tilasalkkuihin Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen Omistajaohjaus

Lisätiedot

JOENSUUN INARINKULMA

JOENSUUN INARINKULMA JOENSUUN INARINKULMA Joensuun keskustan osayleiskaava & INARINKULMA Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö omistaa Joensuun kaupungin keskustassa, Niskakadun ja Torikadun kulmassa tontin 167-2-22-2, jossa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN

VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN Päivitetty 29.4.2015 VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN 1.1 VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOJEN LIITTYMISMAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET Vaasan Veden vesi- ja viemäriverkostojen liittymismaksu on kiinteistökohtainen

Lisätiedot

Talousarviomuutos 2015

Talousarviomuutos 2015 Kunnanhallitus 232 30.11.2015 Valtuusto 50 07.12.2015 Talousarviomuutos 2015 362/02.02.02/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 232 Valmistelija: kunnansihteeri Vuoden 2015 talousarvion muutosesitys perustuu

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 126 07.10.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 29 17.03.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 126 22.04.2014 Aloite kunnan tilojen käytöstä kolmannen sektorin tarpeisiin/sosialidemokraattinen

Lisätiedot

1. ASUINRAKENNUSTONTIT

1. ASUINRAKENNUSTONTIT 1 JOROISTEN KUNTA TONTTIHINNOITTELU VOIMASSA 1.1.2013 ALKAEN (KV 8.10.2012 36) (Muutos KV 16.9.2013 69) Tonttien myyntihinta on esitetty muodossa /m2. Kaikki jäljempänä esitetyt tontit ovat myös vuokrattavissa.

Lisätiedot

LAINSÄÄDÄNTÖ JA SANASTO - vertailua Viron ja Suomen välillä

LAINSÄÄDÄNTÖ JA SANASTO - vertailua Viron ja Suomen välillä LAINSÄÄDÄNTÖ JA SANASTO - vertailua Viron ja Suomen välillä Interreg III A, SVING-projekti lakimies, VT Sirkka Terho TUTKIMUKSEN KOHTEET LAINSÄÄDÄNTÖ verrataan Suomen asunto-osakeyhtiölakia ja sitä lähinnä

Lisätiedot

Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely

Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Saneerauskohteiden valinta, 2. vaihe 08.06.2015 Projektiryhmä 1 Vuoden 2015 peruskorjauskohteiden määrittely Projektin vetäjä: Rainer Långsjö Projektiryhmä:

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

ASUNTO OY ETELÄ HESPERIANKATU 6

ASUNTO OY ETELÄ HESPERIANKATU 6 9.6.2005 YHTIÖJÄRJESTYS ASUNTO OY ETELÄ HESPERIANKATU 6 ASUNTO OY ETELÄ HESPERIANKATU 6 1(5) Yhtiöjärjestys 1 Toiminimi Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Etelä Hesperiankatu 6 ja kotipaikka Helsinki. 2 Toimiala

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 0.06.06 Sivu / 68/06 0.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 7 5..06 Kaupunginhallitus 59 8..06 5 Kiinteistö Oy Ankkurin osakkeiden myyntiä koskevan päätöksen tarkistaminen Valmistelijat

Lisätiedot

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET HN-Consult Oy on yhdessä maanomistajan Strand Skogs Ab allekirjoittanut konsulttisopimuksen 17.9. 2012 missä HN-Consultille annetaan oikeus kaavoittaa alue. Maanomista on Vöyrin

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka

TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka TALOUS- JA TOIMITILASEMINAARI 2015 Tilaomaisuuden määrä, salkutus, kunto ja korjausvelka Lähtötilanne 2008 Kiinteistökanta suurelta osin rakennettu 70- luvulla, jota vaivaavat ajalle tyypilliset virheelliset

Lisätiedot

Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010

Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010 Omistajapolitiikka VUOSIRAPORTTI 2010 1. OHJELMAN TÄYTÄNTÖÖNPANO Ohjelma on formaatiltaan pikemmin toimenpideohjelma kuin strateginen ohjelma. Tämän vuoksi täytäntöönpano on perustunut niihin yksittäisiin

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

AINEETTOMAT HYÖDYKKEET MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT 67 000 67 000 67 000 0 0 0

AINEETTOMAT HYÖDYKKEET MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT 67 000 67 000 67 000 0 0 0 INVESTOINTISUUNNITELMA 2015-2018 6.11.2014 sisältää kaikki esitykset - kunnanjohtaja värikoodeill a merkinnyt ne, mihin esittää muutoksia Investointiraja 8.000 euroa (arvonlisäveroton). Sitovuustaso valtuustoon

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma.

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma. 1 (10) Vuokranantaja: Vuokralainen: Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Sipoon Kunta, Sivistysosasto, Kansalaisopisto PL 7, 04131 Sipoo Vuokrakohde: Mårtenspy skola,

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELI 13, tontti 6 Rovakatu 31 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2008 2 Suunnittelualue:

Lisätiedot

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti:

Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi, puh. 02 778 2200. Kuntalain 66 kuuluu seuraavasti: Kaupunginhallitus 345 26.10.2015 Kiinteistöveroprosentti vuodelle 2016 1978/02.03.01.01/2015 Kaupunginhallitus 26.10.2015 345 Valmistelija: henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti, seppo.juntti@salo.fi,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt

Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt Sote- ja maakuntauudistuksen omaisuusjärjestelyt Keskustelu- ja kuulemistilaisuus 31.3.2016 31.3.2016 1 Uudistuksessa valmisteltava lainsäädäntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki järjestämislain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO Kohde ja suunnittelua lue Liesjärven yleiskaava Dnro: 138/2004 Liesjärven yleiskaava-alue käsittää Liesjärventien

Lisätiedot

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus Yhtymähallitus 202 15.10.2018 Yhtymäkokous 23 26.11.2018 Kiinteistöjen myynnin edellyttämät talousarviomuutokset vuodelle 2018 59/02.02/2017 Hallitus 15.10.2018 202 Koulutuskeskus Salpauksen toimitilaohjelman

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10.

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10. xx.xx.20xx Sivu 1/10 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje HANKESUUNNITELMA Sivu 2/10 HANKESUUNNITELMA TIIVISTELMÄ n olennainen sisältö Rovaniemi xx.xx.20xx Sivu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ ( 13) Konsernijaosto Aika , klo 17:00-18:50. Kunnanhallituksen kokoushuone.

Laihia Pöytäkirja 3/ ( 13) Konsernijaosto Aika , klo 17:00-18:50. Kunnanhallituksen kokoushuone. Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 14.08.2018, klo 17:00-18:50 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanhallituksen kokoushuone 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 16

Lisätiedot

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston. Tilakeskus

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston. Tilakeskus Helsingin kaupungin kiinteistöviraston Tilakeskus Tilakeskuksen tehtävät Ammattimainen Helsingin kaupungin toimitilojen hallinta Tilojen osto, myynti ja kiinteistökehitys Vuokraus hallintokunnille ja ulkopuolisille

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007

Kaupunginhallituksen iltakoulu 15.10.2007 Kaupunginhallituksen iltakoulu Maapoliittinen ohjelma Liittyy asuntopoliittisiin linjauksiin Kaupungin strategia kv 28.5.2007 Linjaukset 2007 08 Kunnallistekninen valmius > 1,5 v jo rakennettu 0,5 v suunniteltu

Lisätiedot

Rajoitusten alaiset ARA vuokraasunnot

Rajoitusten alaiset ARA vuokraasunnot ISSN 1237 1288 Lisätiedot/More information: Kimmo Huovinen Puh./tel +358 40 537 3493 Selvityksiä 5/2008 Rajoitusten alaiset ARA vuokraasunnot Rajoitusten alaiset ARA vuokra asunnot: määrä, omistajat ja

Lisätiedot

108 18.12.2013 10 28.01.2014

108 18.12.2013 10 28.01.2014 Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 108 18.12.2013 10 28.01.2014 Kahden toimen muuttaminen / Ändring av två befattningar TEKVLK 108 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS

JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS 2.11.2010 JOENSUUN KAUPUNGIN PÄIVÄHOIDON PALVELUVERKKOSELVITYS 2009-2010 -> VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSTOIMEN PALVELUVERKKOSELVITYS Tarve selvitykselle kuntaliitoksista -> Tietoa kokonaisuudesta Muuttunut

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON KAMPUSKIINTEISTÖT Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015, taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 KUNTAYHTYMÄ

ETELÄ-SAVON KAMPUSKIINTEISTÖT Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015, taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 KUNTAYHTYMÄ Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015, taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 ETELÄ-SAVON KAMPUSKIINTEISTÖT KUNTAYHTYMÄ (aik. Mikkelin ammattikorkeakouluyhtymä) Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015

Lisätiedot

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE Dokumentti on tehty tulostettavaksi A4-kokoon kaksipuoleisena 30.9.2014 Arkkitehtitoimisto Torikka & Karttunen Tilaaja: Master Yhtiöt PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE RAKENNUS- JA KULTTUURIHISTORIALLINEN SELVITYS

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 20 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöillä 858-15-5728-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS Motonet-tavaratalon pysäköintialueen laajennusosa

VUOKRASOPIMUS Motonet-tavaratalon pysäköintialueen laajennusosa VUOKRASOPIMUS Motonet-tavaratalon pysäköintialueen laajennusosa Vuokranantaja Vuokralainen Savonlinnan kaupunki y 0166906-4 jäljempänä kaupunki Olavinkatu 27 57130 Savonlinna BG-liikekiinteistöt Oy y 2191695-8

Lisätiedot

Paikka: Varsinais-Suomen ulosottovirasto, Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, käynti oikeustalon pääsisäänkäynnistä, sali 3, 1 krs.

Paikka: Varsinais-Suomen ulosottovirasto, Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, käynti oikeustalon pääsisäänkäynnistä, sali 3, 1 krs. MYYNTIESITE 1 VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Linnankatu 43 20101 TURKU 18.12.2015 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi KERROSTALOHUONEISTO

Lisätiedot

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki.

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. LIITE 1 1 VIRPINIEMI GOLF OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. 2 YHTIÖN TOIMIALA Yhtiön toimialana on vuokraoikeuden nojalla hallita

Lisätiedot

RAKENNUSYRITYSTEN TILINPÄÄTÖSTIEDUSTELU Korjausrakentamista koskevat kysymykset

RAKENNUSYRITYSTEN TILINPÄÄTÖSTIEDUSTELU Korjausrakentamista koskevat kysymykset RAKENNUSYRITYSTEN TILINPÄÄTÖSTIEDUSTELU Korjausrakentamista koskevat kysymykset Lakisääteinen kysely, tiedot luottamuksellisia Tilastolaki 280/2004 ( 12, 14 ja 15) Tiedustelu koskee tilikautta, joka päättyi

Lisätiedot

AA (ERITTÄIN VAATIVA) C (VÄHÄINEN) B (TAVANOMAINEN) A (VAATIVA) AA A B C 1

AA (ERITTÄIN VAATIVA) C (VÄHÄINEN) B (TAVANOMAINEN) A (VAATIVA) AA A B C 1 Korjausrakentamisen energiaselvityslomake, toimenpide- tai rakennuslupaa varten koskevat asiakirjat, perustuu asetukseen YM 4/13 (TIEDOT TÄYTETÄÄN TYHÄÄN KENTTÄÄN) RAKENNUTTAJA RAKENNUSPAIKAN OSOITE KIINTEISTÖTUNNUS

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina klo alkaen kunnantalolla os.

Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina klo alkaen kunnantalolla os. ASUNTO OY SAIMAANHARJUN KUHATIE Kuhatie 2 54915 SAIMAANHARJU KOKOUSKUTSU 8.8.2017 YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS NRO 3 Asunto Oy Saimaanharjun Kuhatien ylimääräinen yhtiökokous pidetään perjantaina 25.8.2017

Lisätiedot

rakennusten käyttö toimenpide-ehdotuksineen. Tilannekatsaus ehdotetuista toimenpiteistä käsiteltiin Patu 28.10.2008 93 pidetyssä kokouksessa.

rakennusten käyttö toimenpide-ehdotuksineen. Tilannekatsaus ehdotetuista toimenpiteistä käsiteltiin Patu 28.10.2008 93 pidetyssä kokouksessa. MYYTÄVÄT KIINTEISTÖT Liite PatuL 3,11.6.2014 Palvelutuotannon johtokunta käsitteli 26.10.2004 78 C-rakennusryhmään kuuluvien rakennusten käyttö toimenpide-ehdotuksineen. Tilannekatsaus ehdotetuista toimenpiteistä

Lisätiedot

Global Reports LLC OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2004

Global Reports LLC OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2004 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2004 Sisällysluettelo Kapiteelin liiketoiminta... 3 Toimitilat... 6 Hotellit... 7 Myyntikiinteistöt... 8 Kruunuasunnot... 9 Tuloslaskelma...10 Tase... 11 Tunnuslukujen laskentakaavat...12

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

ORIONKATU 2, ORIMATTILA

ORIONKATU 2, ORIMATTILA ORIONKATU 2, ORIMATTILA KOY ORIMATTILAN VIRASTOTALO (N. 73 % OSAKEKANNASTA) SENAATTI-KIINTEISTÖT Lintulahdenkatu 5 A, PL 237 00531 Helsinki Vaihde 0205 8111 Y-tunnus 1503388-4 www.senaatti.fi MYYNTIKOHDE

Lisätiedot

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA

1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA 1(5) MYLLYPURON YHTEISKERHOTILA OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 YHTIÖN TOIMINIMI JA KOTIPAIKKA Yhtiön toiminimi on Kiinteistö Oy Myllypuron Yhteiskerhotila, ruotsiksi Fastighets AB Kvarnbäckens Klubbhus ja kotipaikka

Lisätiedot

MYYDÄÄN RAKENNETTU KIINTEISTÖ

MYYDÄÄN RAKENNETTU KIINTEISTÖ MYYDÄÄN RAKENNETTU KIINTEISTÖ Yrjänänkatu 2a TURKU Turun kaupunki myy osoitteessa Yrjänänkatu 2a sijaitsevan rakennetun kiinteistön kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä. (hyväksytyn tonttijaon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteli 27 tontit 6 ja 7, kortteli 20 tontti 1, kortteli 21 sekä katu ja VL -alueet Ylikyläntie - Pihkaporintie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO Kohde ja suunnittelualue Liesjärven yleiskaava Dnro: 138/2004 Liesjärven yleiskaava-alue käsittää Liesjärventien

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU

Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU TEKLTK 3 Valmistelija: vs. tekninen johtaja Antti Kailio Askolan

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / ETELÄSUOMENTIEN JA KOMEETANTIEN RISTEYS SEKÄ KORTTELIALUEET

KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / ETELÄSUOMENTIEN JA KOMEETANTIEN RISTEYS SEKÄ KORTTELIALUEET KEMPELEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / ETELÄSUOMENTIEN JA KOMEETANTIEN RISTEYS SEKÄ KORTTELIALUEET 1043-1044 Luonnosvaiheen lausunnot ja kaavoittajan esitys vastineiksi Suunnittelualue sijaitsee Kempeleen keskustan

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN

ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 20.3.2002 1 ASEMAKAAVAN LAATIMINEN KIVIRANNAN KAAKKOISKULMAAN 2VDOOLVWXPLVMDDUYLRLQWLVXXQQLWHOPD.DDYRLWXNVHQNRKGH Asemakaavoitettava alue sijaitsee 22.

Lisätiedot

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia

Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Kannelmäen kouluverkkotarkastelu, ongelmakohtia Alueen vanhemmat ilmaisevat vakavan huolensa Kannelmäen ja Maununnevan koulutilojen riittämättömyydestä. Helsingin kaupungin antamien tietojen mukaan alueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 14 Määräalan pitkäaikainen vuokraaminen Oranssi Asunnot Oy:lle HEL 2014-003129 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 89/676497 ja 677497, Jyrängöntie 7 Päätösehdotus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Hallituksen Kunnossapitotarveselvitys Pakkalan Sali 2. 9. 2010 Pekka Luoto

Hallituksen Kunnossapitotarveselvitys Pakkalan Sali 2. 9. 2010 Pekka Luoto OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Hyvän asumisen puolesta Hallituksen Kunnossapitotarveselvitys Pakkalan Sali 2. 9. 2010 Pekka Luoto Uusi asunto-osakeyhtiölaki yhtiökokoukselle on esitettävä hallituksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1, 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 2. Kiinteistö Oy Lappeen Liikekeskus Y-tunnus: 0612151-6 c/o Corbel Oy, Laserkatu

Lisätiedot