A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11 Kunnas LUONNOS Lahti.fi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11 Kunnas LUONNOS Lahti.fi"

Transkriptio

1 A-2749 Asemakaava ja asemakaavan muutos LUONNOS Pysäkkikatu 11 Kunnas Lahti.fi

2 Selostus A (19) Asemakaavan muutos A-2749, Pysäkkikatu 11, Kunnas Selostusluonnos ympäristö Suunnitteluinsinööri Carita Uronen Sijaintikartta

3 Selostus A (19) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä.kuuta 20xx päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2749 sekä asemakaavan mukaista tonttijakoa (Pysäkkikatu 11, Kunnas) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaava koskee: Kunnaksen (12.) kaupunginosan korttelin tonttia 1, tiloja 13:41 ja 13:95 ja osia tiloista 54:0, 13:344 ja 13:352 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuvat: Kunnaksen (12.) kaupunginosan korttelin tontit 2 ja 3, korttelin tontit 1 ja 2, korttelin tontti 1, lähivirkistysaluetta sekä katualuetta. Asemakaavan yhteydessä tehdään sitova tonttijako. Kaavahanke sisältyy kaupungin vuoden 2018 kaavoitusohjelmaan. Kaavan vireilletulosta on ilmoitettu kaavoituskatsauksesta tiedottamisen yhteydessä. 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Kunnaksen kaupunginosassa Mäntymäen pientaloalueella noin kahdeksan kilometriä Lahden keskustasta koilliseen. Mäntymäen lastenkodin tontti rajautuu suurimmaksi osaksi Mäntymäenpuiston lähivirkistysalueeseen, itäpuolelta omakotitonttiin ja etelästä Pysäkkikatuun. Kaava-alueeseen kuuluu myös asemakaavoittamaton metsäalue Pysäkkikadun ja radan välistä sekä yksi tila, jossa on yksityiselle vuokrattu omakotitalo. Suunnittelualueen pinta-ala on yhteensä noin 1,76 ha. 1.3 Kaavan tarkoitus Tavoitteena on käytöstä poistuneen Mäntymäen lastenkodin tontin muuttaminen asuinpientalokäyttöön sekä radanvarren asemakaavoittaminen. 1.4 Kaupungin strategia Kaupungin strategian (2017) mukaisesti kaava edistää kestävän kehityksen mukaista yhdyskuntarakennetta ja liikkumista (A4). Kaava edistää kärkihanketta 5. Luonnollisesti liikkeellä parantamalla joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä alueella.

4 Selostus A (19) 1.5 Selostuksen sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan tarkoitus Kaupungin strategia Selostuksen sisällysluettelo Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Ympäristön suojelu ja ympäristöhäiriöt Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Aloite Sopimukset Pohjakartan tarkistaminen Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö KUVAUS Asemakaavan rakenne Kokonaisrakenne Palvelut VAT:in, maakuntakaavan ja yleiskaavan sisältövaatimusten toteutuminen Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaavan vaikutukset Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja -määräykset Nimistö ASEMAKAAVAN TOTEUTUS PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS SEURANTALOMAKE Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Asemakaavakartta A-2756 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tonttijakokartta

5 Selostus A (19) Ortokuvakartta suunnittelualueesta vuodelta 2014

6 Selostus A (19) 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Asemakaavan muutos on laadittu Lahden kaupungin aloitteesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Luonnosvaiheen kuuleminen järjestetään , jolloin pyydetään myös viranomaislausunnot. 2.2 Asemakaava Asemakaavan muutoksen tavoitteena on käytöstä poistuneen Mäntymäen lastenkodin tontin muuttaminen asuinpientalokäyttöön. Lisäksi laaditaan asemakaava Pysäkkitien ja Lahti-Heinola junaradan välissä sijaitsevalle kaavoittamattomalle alueelle. Lastenkodin tontti jaetaan kahdeksi tontiksi, joista lastenkodin vanha rakennus osoitetaan palvelurakennusten / asuinpientalojen korttelialueeksi P/AP, rakennusoikeus 400 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Lastenkodin vanha osa rakennuksesta osoitetaan suojelumerkinnällä (sr). Taaempi tontti osoitetaan erillispientalojen korttelialueeksi AO. rakennusoikeus on 200 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Uudisrakentamisessa tulee ottaa huomioon viereinen suojeltu rakennus (ju). Osa vanhasta lastenkotitontista osoitetaan lähivirkistysalueeksi (VL). Pysäkkikadun eteläpuolelle osoitetaan kolme AO-tonttia, kunkin rakennusoikeus on 200 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Lähimpänä rataa sijaitsevalla tontilla rakennuksen perustamis- ja kantavien rakenteiden ratkaisuilla tulee huolehtia viereisen tärinälähteen aiheuttaman tärinän vaimentamisesta (Tär). Kaikilla tonteilla on pohjavesien suojelua (pv-1) ja hulevesien käsittelyä (hu) koskevat määräykset. Suurin osa Pysäkkikadun ja Lahti Heinola rautatien välisestä alueesta osoitetaan lähivirkistysalueeksi (VL). 2.3 Toteuttaminen Asemakaavan toteutuksesta vastaavat katualueen osalta ja tonttien osalta uudet omistajat.

7 Selostus A (19) 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Kunnaksen kaupunginosassa Mäntymäen pientaloalueella noin kahdeksan Lahden keskustasta koilliseen. Vanha Mäntymäen lastenkodin tontti rajautuu suurimmaksi osaksi Mäntymäenpuiston lähivirkistysalueeseen, itäpuolelta omakotitonttiin ja etelästä Pysäkkikatuun. Kaava-alueeseen kuuluu myös asemakaavoittamaton metsäalue Pysäkkikadun ja radan välistä sekä yksi tila, jossa on kaupungin omistama yksityiselle vuokrattu omakotitalo. Suunnittelualueen pinta-ala on yhteensä noin 1,76 ha. Viistokuva suunnittelualueelta vuodelta Mäntymäen lastenkoti näkyy kuvassa keskellä Luonnonympäristö Kasvillisuus Suunnittelualueella ja sen lähiympäristössä ei ole luonnonsuojelu- ja luonnon monimuotoisuuskohteita. Asemakaavoittamaton alue on pääasiassa mäntyvaltaista metsää. Radan varrella on avokallioita ja pylväsmäisiä katajia. Alueen läpi kulkee polku Pysäkkikadulta Kiiskilänkadulle. Metsäalueella on tehty harvennushakkuita syksy-talvikaudella , jonka jälkeen siellä kasvaa paikoitellen tiheää haapavesakkoa.

8 Selostus A (19) Asemakaavoittamaton alue on mäntyvaltaista metsää. Radan varrella ja Kiiskilänkadun kulmassa kasvaa komeita mäntyjä. Entisen lastenkodin pihapiirissä on puutarhakasvillisuutta, omenapuita, tuijia, erilaisia koristepensaita ja perennoja. Lastenkodin pihakasvillisuutta Eläimistö Suunnittelualueella ei ole tehty havaintoja liito-oravasta. Lähimmät tunnetut liito-oravareviirit ovat noin 600 metriä etelään Ala-Kunnaksessa. Liito-oravalle soveltuvaa metsää ja mahdollisia kulkureittejä löytyy n. 300 metrin päästä.

9 Selostus A (19) Maaperä ja rakennettavuus Suunnittelualue sijaitsee kallioisella mäellä, jota ympäröi karkea hieta. Kallioperä on kvartsi- ja granodioriittia. Topografialtaan maasto on vaihtelevaa, suunnittelualue sijaitsee Mäntymäen itä- ja etelärinteillä. Lastenkodin tontti laskee itään, korkein kohta on Mäntymäen metsäinen laki 130 m mpy ja alin kohta tontin kaakkoiskulmassa 120 m mpy. Koko suunnittelualueen alin kohta on Kiiskilänkadun varrella 118 m mpy. Pohjavesi, vesistöt, vesitalous Suunnittelualue sijaitsee pohjavesialueella. Suunnittelualueesta noin 800 metriä itään sijaitsee pohjavedenottamo. Lahti kuuluu korkean radonpitoisuuden alueeseen, minkä vuoksi radonsuojaus tulee ottaa kaikessa rakentamisessa huomioon rakennusjärjestyksen ohjeen mukaisesti Rakennettu ympäristö Suunnittelualueella sijaitsee entinen Mäntymäen lastenkotina toiminut rakennus, jonka vanha osa on rakennettu 1947 ja laajennusosa 1961 Pihapiirissä on myös vaja, jätekatos, pyöräkatos ja leikkimökki sekä Mäntymäen metsäisellä lakialueella grillikota. Kaava-alueella sijaitsee myös vuonna 1935 rakennettu omakotitalo piharakennuksineen. Rakennus on kaupungin vuokra-asunto. Vuokratalo pihapiireineen. Yhdyskuntarakenne, taajamakuva Suunnittelualueen lähiympäristössä on pääasiassa luvuilla rakennettuja taloja. Alue on rakentunut sotien jälkeen tiiviiksi pientaloalueeksi ilman asemakaavoitusta.

10 Selostus A (19) Liikenne Suunnittelualueelle on ajoyhteys Pysäkkikadun kautta. Tie jatkuu lounaaseen Pysäkkipolkuna, joka on jalankululle ja pyöräilylle varattu katu. Joukkoliikenteen linja kulkee Ahtialantiellä ja yhteyksiä on kaksi kertaa tunnissa keskustaan. Palvelut, työpaikat, elinkeinotoiminta ja virkistys Lähialueella ei ole kaupallisia palveluja. Ahtialan kaupalliset palvelut sijaitsevat noin kolmen km päässä. Kunnaksen koulu sijaitsee noin 500 metrin päässä, Ahtialan koulu noin 1,5 km päässä ja Myllypohjan koulu noin 2,5 km päässä. Ahtialan koulun yhteydessä toimii aluekirjasto. Kunnaksen Ristimäenkadun päiväkoti ja Sipuran päiväkoti ovat molemmat noin 1 km päässä. Muut julkiset palvelut sijaitsevat Ahtialan keskustassa ja kaupungin keskustassa. Kunnaksen koulun kunto on välttävä ja välittömässä peruskorjaustarpeessa. Yhä käytössä olevia tiloja on korjattu. Tällä hetkellä osa oppilaista kuljetetaan kouluun Jalkarantaan. Parakkitilat pyritään saamaan valmiiksi kevätlukukaudelle Palveluverkkosuunnitelmassa on esitetty Kunnaksen koulun toiminnan siirtämistä osaksi Ahtialan ja Myllypohjan kouluja. Rakennettu kulttuuriympäristö (RKY, MARY, LaRY) ja muinaismuistot Lastenkodin vanha osa on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus. Sen alkuperäisiä suunnitteluperiaatteita kannattaa vaalia. Rakennusmestari Albin Kyöstilä rakensi ja todennäköisesti myös suunnitteli vuonna 1947 omaan käyttöönsä omakotitalon Nastolan Mäntymäelle. Mäntymäki tuli osaksi Lahtea vuonna osti kiinteistön myöhemmin ja osoitti sen lastenkodin käyttöön. Pelastakaa Lapset ry:n Mäntymäen lastenkoti perustetiin vuonna Arkkitehti Tauno Niemioja piirsi vuonna 1961 omakotitalon siipirakennuksen, johon sijoitettiin lastenhuoneet. Alkuperäinen omakotitalo säilyi tuolloin lähes entisellään. Vuonna 1985 tehtiin korjauksia siipirakennuksessa ja vuonna 1998 omakotitalon ikkunat uusittiin. Omakotitalo sisustettiin alun perin sangen korkeatasoisesti, Tästä sisustuksesta on edelleen jäljellä muun muassa koristeelliset kattoristikot. Sen sijaan esimerkiksi kaakeliuuni ja komeat tammiovet ovat hävinneet. (Lähde: Selvitys Lahden kulttuurihistoriallisesti arvokkaista kohteista, 2000). Mäntymäen lastenkoti ja siipirakennus Suunnittelualueen lähellä länsipuolella on Kiiskilänkadun, Sivakkakadun, Suksikadun, Sompakadun, Sauvakadun ja Rumpukadun muodostama kulttuurihistoriallisesti arvokas pientaloalue, joka on syntynyt pääosin ja 1950-luvulla ilman asemakaavaa. Suunnittelualueella ja sen lähialueella ei ole tunnettuja muinaisjäännöksiä.

11 Selostus A (19) Tekninen huolto Lastenkotitontille kulkee vesi- ja viemärijohdot tontin itäreunasta. Sähköjohto ja dna:n kaapeli tulevat tontin lounaiskulmasta. Myös Pysäkkipolun kautta tulee vesi- ja viemärijohdot suunnittelualueen reunalle. Johtokartta Ympäristön suojelu ja ympäristöhäiriöt Liikennemelu Suunnittelualue rajautuu Lahti Heinola junarataan, joka on rakennettu vuosina Radalla on ollut matkustajaliikennettä vuoteen 1968 asti, jonka jälkeen rataa on käytetty pääosin tavaraliikenteeseen. Kunnaksen seisake sijaitsi Pysäkkikadun varrella. Nykyisin Heinolaan kulkee vain yksi tavarajunapari arkipäivisin. Henkilöliikenteen palauttamisesta on ollut puhetta ja laadittu

12 Selostus A (19) selvityksiä, mutta tällä hetkellä se ei näytä todennäköiseltä. Tavarajunaliikenteestä aiheutuu jonkin verran melua ja tärinää. Vuonna 2012 valmistuneessa meluselvityksessä on otettu huomioon tieliikennemelun lisäksi myös raidemelu. Kansallinen päivämelu ja yömelu suunnittelualueella (2012)

13 Selostus A (19) Maanomistus Suunnittelualue on lähes kokonaan Lahden kaupungin omistuksessa lukuun ottamatta kahta pientä asemakaavoittamatonta aluetta, jotka ovat yksityisessä omistuksessa. Suunnittelualue rajautuu valtion omistamaan rautatiealueeseen. Maanomistuskartta. Vihreät alueet Lahden kaupungin omistuksessa, violetti kaupungin hallintokunnan hallussa, valkoinen ovat yksityisomistuksessa ja siniset kaupungilta vuokrattuja tontteja. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Päijät-Hämeen maakuntakaava 2014 on tullut voimaan MRA 93 mukaisten kuulutusten myötä. Kuulutukset on julkaistu liitossa ja kunnissa alkaen ja kuntien virallisissa lehdissä viikolla 11. Maakuntahallitus määräsi Päijät-Hämeen maakuntakaavan 2014 tulemaan voimaan maankäyttö- ja rakennuslain 201 :n mukaisesti ennen kuin se on saanut lainvoiman ja että

14 Selostus A (19) maakuntakaava kumoaa voimaan tullessaan ympäristöministeriön vahvistaman Päijät- Hämeen maakuntakaavan Maakuntakaavasta on jätetty Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen 10 valitusta. Hallinto-oikeus on hylännyt valitukset. Valittaneilla on mahdollisuus valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli KHO antaa valitusluvan. Maakuntakaava saa lainvoiman sitten, kun valitusasiat on käsitelty KHO:ssa ja Päijät-Hämeen liitto on kuuluttanut lainvoimaisuudesta. Maakuntakaavassa alue on taajamatoimintojen aluetta (A97) Kiiskilänmäen taajamatoimintojen alue: osittain toteutunut taajaman osa, itäosa on pohjavesialuetta. Suunnittelualue on tärkeää vedenhankintaan soveltuvaa pohjavesialuetta. Maakuntakaavaan on merkitty yhdysrata/teollisuusrata sekä moottoritie (mo1). Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Osayleiskaava Lahden läntisten osien osayleiskaava Y-202 (kv ) on saanut lainvoiman Osayleiskaavassa alue on osoitettu asuinalueeksi (A). Alue varataan pääasiassa asumiselle. Palveluiden sijoittelussa kiinnitetään huomiota niiden saavutettavuuteen kävellen, pyöräillä ja joukkoliikenteellä. Asuinalueiden suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota elinympäristöjen viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

15 Selostus A (19) A-36 Myllypohja, Ahtiala ja Kunnas Alue on pientaloaluetta. Asuntokannasta noin 60 % on omakotitaloissa, noin 30 % kerrostaloissa ja noin 10 % rivitaloissa. Asuntokanta on rakennettu pääosin luvuilla. Alueella on asemakaavoitettuja asuinkortteleita, joita ei vielä ole rakennettu. Alueella on noin 7400 asukasta. Alueella on julkisia palveluita (päiväkoti, koulu, terveyspalvelut, lähiklinikka). Alueella on kaupallisia palveluita (päivittäistavarakauppa, Laitumen lähiön ostoskeskus, vähittäiskaupan suuryksikkö). Alueella on liikunta ja virkistyspalveluita (lähiliikuntapaikka). Alueella on varhaiskasvatuksessa käytettävä lähimetsä. Alueella on lämpökeskus. Suunnitelmissa Ohitien (vt4) itäpuolelle osoitettu Heinolan rata kulkee nyt alueen halki. Alueella on arvokkaita luontokohteita (luonnonsuojelulain nojalla suojeltuja eliölajeja, LUMO: luokat 1, 2, 3, 4). Alueella on kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennetun ympäristön kohteita (LaRY). Alueella on muinaismuistokohteita. Suunnittelualue on pohjavesialuetta (pv). Ote Lahden itäisten osien osayleiskaavasta. Asemakaava Suunnittelualueella on vahvistunut kaava (52522/A), jossa Mäntymäen entinen lastenkodin tontti on osoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YS), suurin sallittu kerrosluku II ja rakennusoikeus 1000 k-m². Tonttia ympäröi lähivirkistysalue (VL) ja itäpuolella on asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue (AL). Pysäkkikadun ja radan välinen alue on asemakaavoittamaton.

16 Selostus A (19) Ote voimassaolevasta asemakaavasta. Rakennusjärjestys Rakennusjärjestys Lahti, Nastola, Kärkölä on tullut Nastolan osalta voimaan ja Lahden ja Kärkölän osalta voimaan Pohjakartta Pohjakartta on tarkistettu Laaditut selvitykset Lahden alueen meluselvitys (EU:n ympäristödirektiivin mukainen liikennemeluselvitys 2017).

17 Selostus A (19) Lahden alueen meluselvitys (EU:n ympäristödirektiivin mukainen liikennemeluselvitys 2012), joka koskee myös suunnittelualueen Lahti - Heinolan rautatienalueen junaliikenteen aiheuttama melua. Rakennuksesta on laadittu kuntoselvitys. (Mäntymäen lastenkoti, Lahti. Kiinteistön tilan / korjaustarpeen arviointi Ramboll) 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Aloite Asemakaavan muutos on tullut vireille kaupungin aloitteesta Sopimukset Asemakaavamuutos ei vaadi maankäyttösopimusta Pohjakartan tarkistaminen Alueen pohjakartta on tarkistettu ennen kaavaehdotuksen laatimista. Pohjakartta täyttää MRL 54 :ssä annetut kaavoitusmittausvaatimukset. 4.2 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset MRL 62 :n mukaan osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat: - Alueen maanomistajat - Muut vaikutusalueen kiinteistöjen omistajat, asukkaat ja yritykset - Kaupungin hallintokunnat - Hämeen ELY-keskus / ympäristö - Uudenmaan ELY-keskus / liikenne - Liikennevirasto / Rautatieosasto - Lahden kaupunginmuseo - Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy - P-H Pelastuslaitos - Lahti Energia Oy - Lahti Aqua Oy - DNA Oy Vireilletulo Asemakaavatyön vireille tulosta on ilmoitettu MRL 63, 3 mom. mukaisesti julkaistussa Lahden kaupungin kaavoituskatsauksessa (kohde 24) Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelma laadittiin ja asetettiin nähtäville kaavamuutoshankkeen kotisivulle Alueen naapurikiinteistöille ja maanomistajille on toimitettu postitse kaavaluonnos. selostusluonnos ja OAS. Valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin Kaavatyöhön liittyvää aineistoa on ollut nähtävillä kaavahankkeen kotisivulla Internetissä.

18 Selostus A (19) Viranomaisyhteistyö Kaavamuutoksen aloituskokous pidettiin Valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin , jolloin viranomaisille toimitettiin OAS ja kaavaluonnos ja selostusluonnos ja pyydettiin niistä viranomaislausunnot. 5 KUVAUS 5.1 Asemakaavan rakenne Kokonaisrakenne Lastenkodin tontti jaetaan kahdeksi tontiksi, joista lastenkodin vanha rakennus osoitetaan palvelurakennusten/asuinpientalojen korttelialueeksi P/AP, jonka rakennusoikeus 400 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Lastenkodin vanha osa rakennuksesta osoitetaan suojelumerkinnällä (sr). Taaempi tontti osoitetaan erillispientalojen korttelialueeksi AO. Rakennusoikeus on 200 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Uudisrakentamisessa tulee ottaa huomioon viereinen suojeltu rakennus (ju). Osa vanhasta lastenkotitontista osoitetaan lähivirkistysalueeksi (VL). Pysäkkikadun eteläpuolelle osoitetaan kolme AO-tonttia, kunkin rakennusoikeus on 200 k-m² ja suurin sallittu kerrosluku Iu2/3. Lähimpänä rataa sijaitsevalla tontilla rakennuksen perustamis- ja kantavien rakenteiden ratkaisuilla tulee huolehtia viereisen tärinälähteen aiheuttaman tärinän vaimentamisesta (Tär). Kaikilla tonteilla on pohjavesien suojelua (pv-1) ja hulevesien käsittelyä (hu) koskevat määräykset. Suurin osa Pysäkkikadun ja Lahti Heinola rautatien välisestä alueesta osoitetaan lähivirkistysalueeksi (VL) Palvelut Kaava-alueella ei ole palveluja. Lähipalvelut ovat saavutettavissa kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä. 5.2 VAT:in, maakuntakaavan ja yleiskaavan sisältövaatimusten toteutuminen Lahden oikeusvaikutteista yleiskaavaa 2025 laadittaessa on otettu huomioon MRL 39 :n mukaiset yleiskaavan sisältövaatimukset, ja asemakaava on yleiskaavan mukainen. 5.3 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Kaavassa on huomioitu kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen suojelu, viheralueiden säilyminen, tarvittavat tärinäsuojaukset sekä hulevesien käsittely ja pohjavesien suojelu. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutus rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen Asemakaavan toteutus vaikuttaa jonkin verran alueen rakennettuun ympäristöön ja liikenteeseen. Lisää asutusta joukkoliikennevyöhykkeellä. Kaavalla säilytetään kulttuurihistoriallisesti arvokas Mäntymäen entinen lastenkoti. Uusien asukkaiden myötä Pysäkkikadun liikenne tulee jonkin verran lisääntymään Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset pohjaveteen pyritään minimoimaan. Hulevedet pyritään käsittelemään tontilla tai imeyttämään maastoon. Mäntymäen maisemallisesti tärkeän metsäisen lakialueen säilyminen turvataan osoittamalla alue lähivirkistysalueeksi. Radanvarsi vanhoine mäntyineen, katajineen ja avokallioineen osoitetaan lähivirkistysalueeksi. Polkuyhteys virkistysalueen läpi säilyy.

19 Selostus A (19) 5.5 Ympäristön häiriötekijät Lahti Heinola rautatie aiheuttaa jonkin verran melua ja tärinää. 5.6 Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavakartan liitteenä. 5.7 Nimistö Pysäkkikadun ja rautatien välinen lähivirkistysalue nimetään Huvikummunpuistoksi. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Asemakaavan muutoksen mukainen rakentaminen on mahdollista toteuttaa asemakaavan saatua lainvoiman. 7 PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUS Lahdessa Suunnitteluinsinööri Carita Uronen 8 SEURANTALOMAKE

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Lantinkatu 5 Kilpiäinen. Lahti.fi A-2708 Asemakaavan muutos 19.11.2018 Lantinkatu 5 Kilpiäinen Lahti.fi Selostus A-2708 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä marraskuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2708

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11 Kunnas Lahti.fi

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11 Kunnas Lahti.fi A-2749 Asemakaava ja asemakaavan muutos 4.2.2019 Pysäkkikatu 11 Kunnas Lahti.fi Selostus A-2749 2 (22) Asemakaavan muutos A-2749, Pysäkkikatu 11, Kunnas 4.2.2019 ympäristö Suunnitteluinsinööri Carita Uronen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Marjapolku (Villähde) Lahti.fi A-2760 Asemakaavan muutos 10.12.2018 Marjapolku (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2760 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä joulukuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2760

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kilpiäinen Tervaskatu 6. Luonnos Lahti.fi A-2654 Asemakaavan muutos Luonnos 10.1.2017 Kilpiäinen Tervaskatu 6 Lahti.fi Selostus A-2654 2 (12) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx.päivänä helmikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos Tuhkimontie 3 Laune. Lahti.fi A-2772 Asemakaavan muutos 24.5.2019 Tuhkimontie 3 Laune Lahti.fi Selostus A-2772 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 24. päivänä toukokuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2772 (Tuhkimontie

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Lumikatu 20

Asemakaavaselostus Lumikatu 20 Asemakaavaselostus Lumikatu 20 12.5.2017 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Maankäyttö ja aluehankkeet Suunnitteluinsinööri Petri Peltonen Suunnittelualueen sijainti SELOSTUS A-2681 / D/2967/10.02.03.00.04/2015

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11, Kunnas. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Pysäkkikatu 11, Kunnas. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue OAS A-2749 1 (7) A-2749 Asemakaava ja asemakaavan muutos 11.10.2018 Pysäkkikatu 11, Kunnas Lahti.fi OAS A-2749 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2676 Jalkarannan (33.) kaupunginosan Kiikunkärjenkatu 11 8.11.2016 Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki Kilpeläinen Sijaintikartta

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos LUONNOS Ahtiala Markkinakuja 3. Lahti.fi A-2757 LUONNOS 22.10.2018 Asemakaavan muutos Ahtiala Markkinakuja 3 Lahti.fi Selostus A-2757 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee x. päivänä xxxkuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi A-2730 Asemakaavan muutos 2.5.2018 Kolmaskatu 13 (Renkomäki) Lahti.fi Selostus A-2730 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 2. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2730

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu 17 LUONNOS Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos LUONNOS 28.1.2019 Pirttiharju Rakuunankatu 17 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Sippalankatu 20 LUONNOS Lahti.fi A-2766 Asemakaavan muutos LUONNOS 21.3.2019 Pirttiharju Sippalankatu 20 Lahti.fi Selostus A-2766 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä xxkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2663, Jalkaranta, Kankolankatu 8 25.4.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi

LUONNOS A Asemakaavan muutos. Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi LUONNOS 17.6.2019 A-2755 Asemakaavan muutos Veijalaisentie 35 (Kytölä) Lahti.fi Selostus A-2755 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä kesäkuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi A-2729 Asemakaavan muutos 14.5.2016 Tenavanhaara 2 ja 4 (Möysä) Lahti.fi Selostus A-2729 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 14. päivänä toukokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2729

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos LUONNOS Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä. Lahti.fi

A Asemakaava ja asemakaavan muutos LUONNOS Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä. Lahti.fi A-2685 Asemakaava ja asemakaavan muutos LUONNOS 16.5.2017 Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä Lahti.fi Selostus A-2685 2 (12) (LUONNOS 16.5.2017, täydennetään ehdotusvaiheessa) Asemakaava ja asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Pirttiharju Rakuunankatu Lahti.fi A-2765 Asemakaavan muutos Pirttiharju Rakuunankatu 17 11.3.2019 Lahti.fi Selostus A-2765 2 (11) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä maaliskuuta 2019 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi A-2682 Asemakaavan muutos 11.10.2017 Kolavankatu 9, Kolava Lahti.fi Selostus A-2682 2 (11) (11.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos LUONNOS. Monontie 6 (Jalkaranta) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos LUONNOS. Monontie 6 (Jalkaranta) Lahti.fi A-2697 LUONNOS 8.8.2018 Asemakaavan muutos Monontie 6 (Jalkaranta) Lahti.fi Selostus A-2697 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 8. päivänä elokuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2697

Lisätiedot

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi

A Asemakaava muutos. Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi A-2705 Asemakaava muutos 11.1.2018 Kärpäsen koulu Kärpänen Lahti.fi Selostus A-2705 2 (10) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 11. päivänä tammikuuta 2018 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2705

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi A-2689 Asemakaavan muutos 25.10.2017 Ailinkatu 1, Nikkilä Lahti.fi Selostus A-2689 2 (13) (25.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Luonnos. Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi A-2721 Asemakaavan muutos Luonnos 5.9.2017 Ritomäentie 5,7 ja 9 (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2721 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5.päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi A-2707 Asemakaavan muutos 25.10.2017 Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi Selostus A-2707 2 (11) (25.10.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä lokakuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2664, Laune, Porvoonjoentie 8 6.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta).

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Mehiläiskuja 3, Myllypuro Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Mehiläiskuja 3, Myllypuro Lahti.fi A-2684 Asemakaavan muutos 22.11.2017 Mehiläiskuja 3, Myllypuro Lahti.fi Selostus A-2684 2 (13) (22.11.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 22. päivänä marraskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

A-2726 D/2624/ /2017. Asemakaavan muutos LUONNOS Tapparakatu 15 Launeen päiväkoti Laune. Lahti.fi

A-2726 D/2624/ /2017. Asemakaavan muutos LUONNOS Tapparakatu 15 Launeen päiväkoti Laune. Lahti.fi A-2726 LUONNOS 13.8.2018 Asemakaavan muutos Tapparakatu 15 Launeen päiväkoti Laune Lahti.fi Selostus A-2726 2 (10) (LUONNOS 13.8.2018) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä.kuuta 2018

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä. Lahti.fi Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä. Lahti.fi Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala OAS A-2685 1 (5) A-2685 Asemakaava ja asemakaavan muutos 8.5.2017 Suopursunkatu 5, 7 ja 9, Möysä Lahti.fi OAS A-2685 2 (5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos.

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva asemakaavan muutos. 214005192 YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO 28.02.2017 214 2 1 PERUS-

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Reunakatu 24 Pirttiharju. Luonnos Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Reunakatu 24 Pirttiharju. Luonnos Lahti.fi A-2756 Asemakaavan muutos Luonnos 4.9.2018 Reunakatu 24 Pirttiharju Lahti.fi Selostus A-2756 2 (16) Asemakaavan muutos A-2756, Reunakatu 24, Pirttiharju Selostusluonnos 4.9.2018 ympäristö Suunnitteluinsinööri

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie pää, Villähde. Lahti.fi OAS A (6) D/1080/ /2017. Askonkatu Lahti OAS A-2716 1 (6) A-2716 22.5.2017 Asemakaavan muutos Kurenojantie pää, Villähde Lahti.fi OAS A-2716 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

päivitetty A-2657 N089. Asemakaavan muutos. Pappila, Nastola. Lahti.fi OAS A (7) D/1575/

päivitetty A-2657 N089. Asemakaavan muutos. Pappila, Nastola. Lahti.fi OAS A (7) D/1575/ OAS A-2657 1 (7) A-2657 N089 Asemakaavan muutos 8.8.2017 päivitetty 31.8.2017 Pappila, Nastola Lahti.fi OAS A-2657 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.10.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4

Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutos nro A-2623, Kiveriö, Teinintie 4 4.1.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS

KAAVASELOSTUS KAAVASELOSTUS 191. JÄMSÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN PIETILÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN ASEMAKAAVAKARTTAA PÄIVÄTTY 7.1.2011. Kannen kuva: Keski-Suomen liiton kuva-arkisto,

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

LUONNOS / OAS A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Liipolan tunnelin länsipää. Lahti.fi

LUONNOS / OAS A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Liipolan tunnelin länsipää. Lahti.fi LUONNOS / OAS A-2771 18.7.2019 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liipolan tunnelin länsipää Lahti.fi Selostus A-2771 2 (13) (LUONNOSPVM) Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä.kuuta

Lisätiedot

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088

KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VASARAKATU 23 JA 25 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVATUNNUS 15:088 A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 2 TONTTIEN 8 JA 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS VASARAKATU 23 JA 25 KAAVATUNNUS 15:088 KAAVAN PÄIVÄYS 28.10.2010 SELOSTUKSEN PÄIVÄYS 31.12.2010 15:088

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue

A Asemakaava. Orvokkitie 7, Nikkilä. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue OAS A-2707 1 (7) A-2707 Asemakaava 25.10.2017 Orvokkitie 7, Nikkilä Lahti.fi OAS A-2707 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava A-2707 (Orvokkitie

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA MARINKAISTEN LANKILAN PIENTALOALUE BlomDesktop 2011 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 ALOITE TAI ASEMAKAAVAN VIREILLETULON SYY

Lisätiedot

A-2657 N089. Asemakaavan muutos. Pappila, Nastola Lahti.fi

A-2657 N089. Asemakaavan muutos. Pappila, Nastola Lahti.fi A-2657 N089 Asemakaavan muutos 31.8.2017 Pappila, Nastola Lahti.fi Selostus A-2657 2 (13) (8.8.2017) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 31. päivänä elokuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki

Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki Lakkitehtaantien itäpuoli, Renkomäki Asemakaava ja asemakaavan muutos A-2677 3.11.2016 Carita Uronen Suunnittelualue Asemakaava koskee Lahden kaupungin Renkomäen kaupunginosan (22.) osaa kaupungin omistamasta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

A Asemakaava. Laukkakuja 4, Pirttiharju. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue

A Asemakaava. Laukkakuja 4, Pirttiharju. Lahti.fi Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue OAS A-2751 1 (7) A-2751 Asemakaava 25.10.2018 Laukkakuja 4, Pirttiharju Lahti.fi OAS A-2751 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava A-2751 (Laukkakuja

Lisätiedot

KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA)

KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA) L O V I I S A KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: SEPPÄLÄNTIE / TORPPARINKUJA Kaupunki: LOVIISA Kaupunginosa:

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Jalkaranta, Tapanilankatu 6. Lahti.fi OAS A (7) D/1423/ /2017. Puh.

A Asemakaavan muutos. Jalkaranta, Tapanilankatu 6. Lahti.fi OAS A (7) D/1423/ /2017. Puh. OAS A-2761 1 (7) A-2761 Asemakaavan muutos 5.11.2018 Jalkaranta, Tapanilankatu 6 Lahti.fi OAS A-2761 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS PUJOTIEN ETELÄPÄÄ JA TILA SEKÄ SOKOJANTIETÄ

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS PUJOTIEN ETELÄPÄÄ JA TILA SEKÄ SOKOJANTIETÄ KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD ASEMAKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS PUJOTIEN ETELÄPÄÄ JA TILA 404-40-0 SEKÄ SOKOJANTIETÄ 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaava koskee Kallisen

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27 L O V I I S A 5.11.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 30 PERNAJA (SÄHKÖKUJAN ALUE, KOSKENKYLÄ) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: KOSKENKYLÄ, PERNAJA Kaupunki: LOVIISA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kuopion kaupunki Kaupunkisuunnittelupalvelut Asemakaavoitus ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS NIILONTIE 22 17.8.2017 VIREILLETULOSTA ILMOITETTU: KIRJE 25.5.2017 HYVÄKSYMISKÄSITTELY: KAAVANLAATIJA: KAUPUNGINHALLITUS

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh.

A Asemakaavan muutos. Kärpäsen koulun tontti Kärpänen. Lahti.fi OAS A (5) D/757/ /2017. Puh. OAS A-2705 1 (5) A-2705 Asemakaavan muutos 28.3.2017 Kärpäsen koulun tontti Kärpänen Lahti.fi OAS A-2705 2 (5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaavan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 17. kaupunginosa, Nivavaara virkistysalue SusihukantieMatkavaaranpolku Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 11.4.2018, luonnos KAAVOITUS 2018 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot