Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS"

Transkriptio

1 Mallin no. NETL Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: Irlannista: Sähköposti: Vierailkaa Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC, Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK Australiassa: Olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostitte tuotteen. VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 3 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Osien tunnistus...6 Kokoaminen...7 Rintapulssimittari...15 Toiminta ja säädöt Varastoasento ja kuljetus Ongelmatilanteet Harjoittelu ohjeita Osalista Kokonaiskuva...25 Varaosien tilaaminen...takakansi Kierrätys... Takakansi Varoitustarran sijainti

3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä juoksumattoa vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta juoksumatto tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa taakse 2,4 m ja sivuille 0,6 m. Huolehdi että laitteen ilma-aukot ovat vapaina. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta vähentääksesi lattian vahingoittumista. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Älä käytä laitetta samassa tilassa, missä säilytät aerosolia sisältäviä tuotteita tai happipulloja. 7. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 8. Laitetta eivät voi käyttää henkilöt, jotka painavat yli 136 kg. 9. Laitetta saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. 10. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä pidä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä vain juoksemiseen tarkoitettuja jalkineita. Älä koskaan käytä juoksumattoa paljain jaloin, sukat jalassa tai sandaaleissa. 11. Kytke laite (katso sivu 16) vain maadoitettuun pistorasiaan. Samassa pistokkeessa ei saa olla muita laitteita. Vaihtaessasi virtajohtosovittimen sulakkeen, liitä ASTAhyväksytty BS ampeerinen sulakerasiaan. 12. Jos käytät jatkojohtoa, käytä vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. 13. Pidä huolta, että virtajohto ei joudu kosketuksiin korkean lämmön kanssa. 14. Älä koskaan liikuta kävelyhihnaa, kun virta on kytketty pois päältä. Älä käytä laitetta, jos virtajohto on vahingoittunut tai juoksumatto ei toimi normaalisti. (Katso ONGELMATILANTEET sivulta 27, jos juoksumatto ei toimi kunnolla). 15. Ennen kuin käytät laitetta opettele hätäpysäytysnäppäimen käyttö. (Katso KUINKA KÄYNNISTÄÄ VIRTA sivulta 18). 16. Älä koskaan käynnistä laitetta seisoessasi juoksumatolla. Käytä aina kädensijoja ollessasi matolla. 17. Juoksumatto yltää korkeisiin nopeuksiin. Nosta juoksumaton nopeutta vähitellen välttääksesi hyppäyksiä nopeudessa. 18. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline harjoitteluun, joka näyttää sydämen sykkeen suuntaukset yleisesti.

4 19. Kun et käytä laitetta, laita reset/off -virtakatkaisin off-asentoon, poista avain ja irrota virtajohto. (Katso virtakatkaisijan sijainti piirroksesta sivulta 5.) 20. Älä yritä siirtää, laskea tai nostaa laitetta ennen kuin se on asianmukaisesti koottu. (Katso KOKOAMINEN sivulta 6, ja VARASTOASENTO JA KULJETUS SIVULTA 24.) Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 21. Liikuttaessasi tai purkaessasi laitetta, pidä huolta että kiinnityshihna on kokonaan kiinni. 22. Älä koskaan työnnä mitään esinettä laitteen aukkoihin. 23. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 24. HUOMIO! Irrota laite verkkovirrasta aina kun teet laitteella siivous tai huoltotoimenpiteitä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria kuin valtuutetun huoltomiehen valvonnan alla. Muut kuin tässä ohjeessa esitetyt huoltotoimenpiteet täytyy tehdä valtuutetulla huoltomiehellä. 25. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 26. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

5 Ennen kuin aloitat Kiitos, että valitsit NORDICTRACK T13.0 juoksumaton. Tämä juoksumatto tarjoaa vaikuttavan valikoiman ohjelmia, jotka tekevät harjoittelustasi kotona nautinnollista ja tehokasta. Voit taittaa juoksumattosi kasaan, kun et harjoittele, ja näin se vie vain puolet siitä tilasta kuin juoksumatto yleensä. Omaksi eduksesi, lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysymyksiä vielä luettuasi tämän, katso tämän ohjekirjan etusivu. Jotta voisimme auttaa sinua, tarkista ensin malli- ja sarjanumerot. Mallinumero ja sarjanumeron sijainti on näytetty etusivulla. Ennen kuin luet eteenpäin, katso piirros alhaalla.

6 Pienten osien tunnistus Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavien osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osaa ei löydy osapussista, katso onko se esiasennettu.

7 KOKOAMINEN Kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Sijoita kaikki osat tyhjälle alueelle ja siirrä pakkausmateriaalit pois. Älä hävitä pakkauksia ennen kuin koko laite on koottu. Kävelymaton sisäpuoli on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Kuljetuksen jälkeen voiteluainetta saattaa olla kävelymaton päällä tai kuljetuspakkauksessa. Tämä on normaalia. Jos voiteluainetta on kävelymaton päällä, pyyhi se pois pehmeällä pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella. Asennus vaatii kuusikulma-avaimen, säädettävän jakoavaimen, ruuvimeisselin ja sakset. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Tarkista, että virtaa ei ole kytketty Aseta pala pahvia laitteen alle suojataksesi lattiaa tai mattoa. Kiinnitä vasen siivekkeen pää (96) pohjaan (94) kahdella 8x ¾ ruuvilla (2). Kiinnitä oikea siivekkeen pää (ei kuvassa) oikealle puolelle pohjaa (94) samalla tavalla. 2. Vedä pystytuen johto (81) läpi sille tarkoitetusta reiästä, joka on pohjassa (94). Kiinnitä vaijeri (110) pohjaan (94) 8 x ½ ruuvilla (10). Paina holkki (77) soikeaan reikään pohjassa (94).

8 3. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan vasenta pystytankoa (89) joka on merkitty left -tarralla lähellä laitteen pohjaa (94). Katso viereinen piirros! Sido metallilanka vasempaan pystytankoon (89) varmasti pystytangon johdon ympäri (81). Vedä sitten toista päätä langasta, kunnes se on mennyt läpi pystytuesta. 4. Pidä vasenta pystytankoa (89) pohjaa (94) vasten. Ole varovainen, ettet venytä johtoja (81). Kiinnitä kaksi 3/8 x 1 ¼ ruuvia (8) kahdella 3/8 prikalla (13) ja kahdella 3/8 x 23/4 ruuvilla (7) vasempaan pystytankoon. Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä oikea pystytanko (ei kuvassa) samalla tavalla. Huomaa: Johtoja ei ole oikealla puolella.

9 5. Liu uta vasen (82) ja oikea pohjan suojus (83) paikoilleen. Laita vasen pohjan suojus (82) vasempaan pystytukeen (89) ja oikea pohjan suojus (83) oikeaan pystytukeen (90). Älä paina niitä paikoilleen vielä. Laita vasen pystytuen suojus (79) vasempaan pystytukeen (89) ja oikea pystytuen suojus (80) oikeen pystytukeen (90). 6. Leikkaa muovinen solmu vasempaan kädensijaan (88) ja oikeaan kädensijaan (ei kuvassa). Jos tarpeellista, paina 5/16 mutteri paikoilleen (vain yksi on kuvassa). Kannattele vasenta kädensijaa (88) lähellä vasenta pystytukea (89). Aseta johto (81) läpi vasemman käsitangon pohjasta ja vedä se ulos tangon reiästä.

10 7. Kiinnitä vasen kädensija (88) vasempaan pystytukeen (89) kahdella 5 / 16 x 1 ruuvilla (5), kahdella 5/16 prikalla (11) ja 5/16 x 1 ¼ pultilla. Älä kiristä niitä vielä. Kiinnitä oikea kädensija (87) samalla tavalla. 8. Laita konsoli näyttö alaspäin pehmeälle alustalle ja irrota kaksi ruuvia (A). Seuraavaksi nosta poikkitanko (93) pois. Heitä ruuvit pois. 9. Tärkeää: Jotta et vahingoita poikkitankoa (93) älä käytä sähkötyökaluja äläkä ylikiristä ruuveja. Liitä poikkitanko (93) käsitankoihin (87, 88) kahdella 10x ¾ ruuvilla (112), kahdella 10 x ¾ ruuvilla (9) ja kahdella 1/7 prikalla (35) kuten kuvassa. Laita ensin kaikki ruuvit paikoilleen ja kiristä ne vasta sitten.

11 10. Pyydä toista henkilöä pitämään konsolia lähellä vasenta käsitankoa (88) ja yhdistä johto (81) konsolin johtoon. Katso viereinen piirros. Yhdistyspalikoiden kuuluisi liukua helposti toisiinsa ja napsahtaa paikoilleen. Jos näin ei ole, käännä toista osaa ja yritä uudelleen. JOS ET YHDISTÄ PALIKOITA KUNNOLLA, KONSOLI VOI VAHINGOITTUA, KUN LAITAT SEN PÄÄLLE. Poista metallilanka johdon ympäriltä. 11. Laita johdot vasemmassa kädensijassa (88) läpi indikaatioreiästä, kun kiinnität konsolin vasempaan ja oikeaan kädensijaan (88, 87). Varo, ettet venytä johtoja. Katso viereinen piirros. Varmista, että reunat tulevat oikealle kohdalle, kun laitat konsolin paikoilleen. Älä istu vasemman tai oikean kädensijan päälle. Niiden pitää olla pystytukien päällä, kuten kuvassa. Kiinnitä konsoli kuudella 8 x1/2 ruuvilla (1), neljällä 5/16 x 1 ¼ pultilla (4), neljällä 5/16 prikalla (113) ja neljällä 5 / 16 prikalla (11). Kiinnitä ensin kaikki ruuvit ja kiristä ne vasta sitten. Varo ylikiristämästä ruuveja. Katso kohta 7. Kiristä neljä ruuvia ja kaksi mutteria.

12 12. Kiinnitä neljä 3/8 x2 ¾ ruuvia (7) ja neljä 3/8 x 1 ¼ ruuvia (8) (vain yksi on kuvassa). Paina vasen ja oikea pohjan suojus (82, 83) paikoilleen pohjaan (94) niin että ne napsahtavat. 13. Liu uta vasen kädensijan suoja (85) vasempaan kädensijaan (88). Liu uta sitten oikea kädensijan suoja (86) oikeaan kädensijaan (87). Kiinnitä ne kahdella 8 x ½ ruuvilla (1). 14. Kiinnitä vasen pystytuen suojus (79) konsoliin kahdella 8 x ½ ruuvilla (1), yhdellä 8 x ¾ ruuvilla (2) ja ¼ prikalla (36) kuten kuvassa. Kiinnitä oikea pystytuen suoja (80) samalla tavalla.

13 15. Kiinnitä vasen ja oikea tarjotin (107, 108) konsoliin neljällä 8 x ½ ruuvilla (1). 16. Nosta kehys (56) kuvassa näytettyyn asentoon. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan kehystä kunnes kohta 17 on valmis. Laita varastolukko (53) kuten kuvassa. Kiinnitä varastointilukko (53) pohjaan (94) 3/8 x 2 pultilla (3) ja 3/8 mutterilla (12).

14 17. Kiinnitä varastointilukon (53) ylempi pää kehykseen (56) yhdellä 3/8 x 1 ¾ pultilla (6) ja 3/8 mutterilla (12). Laske kehys (56) (katso kuinka laskea juoksumatto käyttöä varten sivulta 25). 18. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennen käyttöä. Jos osissa on muovia tai päällyksiä, poista ne. Suojataksesi lattiaa, aseta juoksumaton alle matto. Huomio: Ylimääräisiä osia voi kuulua pakkaukseen. Pidä mukana tulleet osat tallessa; yksi kuusikulma-avaimista on tarkoitettu myöhempään juoksumaton säätämiseen (katso sivut 27 ja 28)

15 KUINKA KÄYTTÄÄ RINTAPULSSIMITTARIA KUINKA LAITTAA RINTAPULSSIMITTARI YLLE Rintapulssimittarissa on kaksi osaa: rintaremmi ja sensoriosa (katso kuva alla). Laita rintaremmin tappi remmin toiseen osaan kuten pienemmässä kuvassa. Paina sensoriosa rintaremmin soljen alle. Tapin pitäisi olla samalla tasolla kuin sensoriosan etuosa. Kiedo seuraavaksi rintapulssimittari rintakehän ympäri ja kiinnitä rintaremmin toinen pää sensoriosaan. Säädä rintaremmin pituutta tarvittaessa. Rintapulssimittari tulisi laittaa vaatteiden alle tiukasti vasten ihoa, ja mahdollisimman mukavasti ja korkealla rintalihasten tai rintojen alla. Varmista, että sensoriosan logo on edessä ja oikeinpäin. Vedä sensoriosa poispäin kehostasi muutama sentti ja paikallista kaksi elektrodialuetta sisäpuolella (elektrodialueet on vuorattu matalilla nyppylöillä). Kastele kumpikin elektrodialue keittosuolaliuoksella, syljellä tai piilolinssinesteellä. Palauta sensoriosa takaisin rinnan päälle. HOITO JA YLLÄPITO Kuivaa rintapulssimittari joka käytön jälkeen. Rintapulssimittari aktivoituu, kun elektrodialueet on kasteltu; mittari sammuu, kun se on poistettu ja elektrodialueet on kuivattu. Jos rintapulssimittaria ei kuivata joka käytön jälkeen, patteri saattaa loppua ennenaikaisesti. Säilytä mittaria lämpimässä, kuivassa paikassa. Älä säilö mittaria muovipussissa tai muussa paikassa, joka saattaa säilöä kosteutta. Pese sensoriosa kostutetulla kankaalla älä koskaan käytä alkoholia, hankausaineita tai kemikaaleja puhdistukseen. Mittari pitää pestä käsin ja sen jälkeen ilmakuivata. Älä altista rintapulssimittaria suoralle auringonvalolle pitkäksi ajaksi tai yli 50 tai alle 10 asteen lämpötiloille. Älä taivuta tai venytä sensoriosaa liikaa käytön aikana tai kun varastoit rintapulssimittaria. ONGELMATILANTEET Jos rintapulssimittari ei toimi kunnolla, yritä seuraavia toimenpiteitä. Varmista, että käytät mittaria, kuten aikaisemmin on kuvattu. Huomio: Jos pulssimittari ei toimi, kun laitat sen kuvatulla tavalla, siirrä sitä hieman ylemmäs tai alemmas rintakehän päällä. Kastele uudestaan elektrodialueet, jos pulssilukemat eivät ilmesty hikoilun alettua. Asetu konsolin läheisyyteen. Käyttäjän täytyy olla käsimitan etäisyydellä konsolista, jotta pulssilukema tulee esiin näytölle. Rintapulssimittari on suunniteltu ihmisille, joilla on normaali sydämensyke. Sykemittausongelmat saattavat johtua lääketieteellisistä syistä, kuten ennenaikaisesta kammioahtaumasta (pvcs), sydämen tiheälyöntisyyspurkauksista ja rytmihäiriöistä.

16 TOIMINTA JA SÄÄDÖT MITEN KIINNITTÄÄ VIRTAJOHTO Tämä tuote tulee maadoittaa. Jos tuotteeseen tulee toimintahäiriö, maadoitus vähentää sähköiskun riskiä. Tuote on varustettu virtajohdolla, jossa on maadoitus. Tärkeää: Jos virtajohto vahingoittuu, niin se on korvattava uudella valmistajan suosittelemalla johdolla. VAARA: Väärin maadoitettu virtajohto lisää sähköiskun saamisen vaaraa. Jos epäilet vikaa maadoituksessa, varmista asia sähköasentajalta. Älä säädä laitteen johtoa. Jos johto ei mahdu pistorasiaan, asennuta oikeanlainen pistorasia sähköasentajalla. Virtajohdon asennusvaihe: 1. Kiinnitä virtajohdon pää juoksumaton pistorasiaan.

17 KONSOLIN TOIMINNOT Juoksumaton konsoli tarjoaa vaikuttavan valikoiman toimintoja, jotka on tarkoitettu tekemään harjoittelustasi tehokkaampaa. Manuaalitilan ollessa valittuna, voit muuttaa nopeutta ja juoksumaton kulmaa napin painalluksella. Harjoitellessasi konsoli näyttää jatkuvaa palautetta harjoituksestasi. Voit jopa mitata sykkeesi käyttäen kädensijan pulssisensoreita tai sykevyötä. Vaihtoehtoisesti konsolista löytyy neljä painonpudotusohjelmaa ja neljä esiasetettua ohjelmaa. Jokainen ohjelma kontrolloi automaattisesti nopeutta ja juoksumaton kulmaa auttaaksesi sinua tehokkaassa harjoittelussa. Virran kytkeminen, katso sivu 18. Manuaalitilan käyttö, katso sivu 18. Onboard ohjelman käyttö, katso sivu 21. ifit Live ohjelman käyttö, katso sivu 22. Informaatiotilan käyttö, katso sivu 23. Äänijärjestelmän käyttö, katso sivu 24. SYNC järjestelmän käyttö, katso sivu 24. Tärkeää: Jos konsolin päällä on muovikalvo, niin poista se. Estääksesi kävelyhihnan vahingoittumisen, käytä aina puhtaita urheilukenkiä juoksumatolla. Tarkista käyttäessäsi juoksumattoa ensimmäistä kertaa, että juoksumaton kävelyhihna on keskellä juoksumattoa. Keskitä hihna tarvittaessa (katso sivu 22). Huom. Konsoli voi näyttää nopeuden kilometreissä tai maileissa. Katso INFORMAATIOTILA sivulta 23 saadaksesi selville, mikä nopeusnäyttö on käytössä tai muuttaaksesi sitä. Helpotukseksi kaikki ohjeet tässä osassa on huomioitu kilometreissä.

18 KUINKA LAITTAA VIRTA PÄÄLLE Tärkeää: Jos juoksumatto on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen käyttöä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kiinnitä virtajohto (katso sivu 13). Paikallista kytkin virtajohdon läheltä. Laita kytkin RESET-asentoon. Tärkeää: Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 22 sulkeaksesi demon. Nouse seuraavaksi seisomaan jalkakiskoille. Etsi avaimeen kiinnitetty klipsi (katso piirros sivulta 17) ja kiinnitä klipsi housujesi lantiolle. Kiinnitä avain konsoliin. Hetken päästä näyttöön syttyy valo. Tärkeää: Hätätapauksessa avaimen voi vetää pois konsolista, jolloin juoksumatto pysähtyy. Testaa avainta ottamalla pari varovaista askelta taaksepäin, kunnes avain lähtee irti konsolista. Jos avain ei lähde irti, korjaa klipsin asentoa siten, että avain lähtee irti. KUINKA KÄYTTÄÄ MANUAALITILAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso kuinka laittaa virta päälle vasemmalta. 2. Valitse manuaalitila. Manuaalitila menee päälle ja rata tulee näytölle aina, kun avain kiinnitetään. Jos esiasennettu ohjelma on valittuna, irrota ja asenna avain uudelleen. 3. Käynnistä kävelyhihna. Kävelyhihna menee päälle painamalla go -painiketta, nopeuden lisäyspainiketta tai jotain numeroiduista nopeuspainikkeista. Jos painat start-painiketta tai nopeuden lisäys -painiketta, hihna alkaa liikkua 2 km/h nopeudella. Harjoitellessasi voit vaihtaa nopeuden haluamaasi painamalla nopeuden vähennys- tai lisäyspainiketta. Joka kerta, kun painiketta painetaan, nopeus muuttuu 0,1 km/h; jos painiketta pidetään pohjassa nopeus muuttuu 0,5 km/h vauhdilla. Huom. Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetki ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun nopeuden.

19 4. Muuta juoksumaton kulma haluamaksesi. Muuttaaksesi juoksumaton kulmaa, paina kulman lisäys- tai vähennyspainiketta. Jokaisella painalluksella kulma muuttuu 0,5 prosenttia. Jos painat jotain numeroiduista näppäimistä, juoksumatto menee valittuun kulma-asetukseen. Huomio: Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetken ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun kulman. 5. Seuraa edistymistäsi näytöltä Näyttö - Kun manuaalitila on valittu, näytölle tulee rata, joka kuvaa ¼ mailia (402 metriä). Kuntoilun aikana indikaattorit ilmestyvät vaiheittain, kunnes koko kierros on kierretty. Rata menee pimeäksi ja indikaattorit ilmestyvät taas vaiheittain. Aika Kun manuaalitila on valittu, tämä näyttö näyttää kulutetun ajan. Kun ohjelma on valittuna, näyttö näyttää jäljellä olevan kuntoiluajan. Matka/Kulman suuruus Tämä näyttö näyttää matkan, jonka olet juossut tai kävellyt. Näyttö näyttää myös juoksumaton kulman suuruuden usean sekunnin ajan aina, kun kulma vaihtuu. Kalorinkulutus/Pulssi Tämä näyttö näyttää suuntaa antavan kalorinkulutuksen. Jos käytät käsitukien pulssimittaria, näyttö näyttää myös sykkeesi. Nopeus Tämä näyttö näyttää juoksumaton nopeuden. Paina Home nappia palataksesi käynnistystilaan (katso informaatiotila sivulta 23) jos tarpeellista, paina Home nappia uudestaan. Kun ifit Live moduuli on yhdistetty osoitteeseen, ifit Live symboli näytön yläosassa tulee näkyviin. Kun SYNC on yhdistetty konsoliin, Nike+iPod symboli tulee näytön yläosassa näkyviin. Uudelleen käynnistääksesi näytön, paina Stop nappia, irrota avain ja laita sitten avain takaisin.

20 6. Sydämensykkeen mittaaminen Voit mitata sydämensykkeesi käyttäen joko rintapulssimittaria tai käsikahvan pulssimittaria. (Katso sivu 22 valinnaisesta rintapulssimittarista.) TÄRKEÄÄ: Jos käytät rintapulssimittaria ja käsikahvan pulssimittaria samaan aikaan, konsoli ei näytä tarkkaa sykettä. Jos käsikahvojen pulssimittarin metallipinnoilla on muovisuojat, poista ne. Aseta kämmenesi käsikahvojen pulssimittarin metallisille pinnoille mitataksesi sykkeesi. Vältä käsien liikuttamista tai pintojen puristamista liian lujaa. Kun mittari havaitsee sykkeesi, välkkyvä sydämen kuva ilmestyy näytölle ja sykkeesi ilmestyy näkyviin. Pidä metallipinnoista kiinni ainakin 15 sekuntia, jotta saisit mahdollisimman tarkan sykelukeman. Huomio: Jos jatkat käsien pitämistä käsikahvojen pulssimittareissa, näyttö näyttää sykkeesi 30 sekuntia. Jos et näe sykettäsi näytöstä, varmista, että kätesi ovat kuten ylhäällä on kuvattu. Vältä käsien liikuttamista tai metallipintojen liian lujaa puristamista. Puhdista metallipinnat pehmeällä kankaalla optimaalisen toiminnon varmistamiseksi; älä koskaan käytä alkoholia, hankaavia aineita tai kemikaaleja puhdistamiseen. 7. Tuulettimen käynnistäminen Tuulettimessa on monia eri nopeusasetuksia. Paina Fan increase tai Fan decrease nappia valitaksesi tuuletuksen nopeuden tai laittaaksesi sen päälle tai pois päältä. Huomio: Jos tuuletin jää päälle kun kävelymatto pysähtyy, se sammuu itsestään muutaman minuutin kuluessa. 8. Kun lopetat harjoittelun, ota avain pois konsolista. Astu jalansijoille, paina Stop nappia ja säädä juoksumaton kulma alimpaan mahdolliseen tilaan. Mikäli et tee näin, saatat vahingoittaa juoksumattoa kun taitat sen varastointitilaan. Seuraavaksi, irrota avain konsolista ja laita se varmaan talteen. Kun olet lopettanut käytön, paina virtakatkaisin off asentoon ja irrota voimajohto. Tärkeää: Jos et tee tätä, juoksumaton elektroniset osat saattavat kulua ennenaikaisesti.

21 KUINKA KÄYTTÄÄ ONBOARD OHJELMAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso miten laittaa virta päälle sivulta Valitse esiasetettu ohjelma Valitaksesi valmiin ohjelman paina Painonpudotus- tai ajastusnäppäimiä toistuvasti. Kun valitset onboard ohjelman, näytössä näkyy maksimikulma, kesto, matka, maksiminopeus ja ohjelman nimi. Kun valitset painonpudotusohjelman, kulutettavat kalorit näkyvät näytössä, sen jälkeen näet, kuinka kauan ohjelma kestää. Nopeusasetukset rullaavat näytössä. 3. Käynnistä juoksumatto. Paina Start-painiketta aloittaaksesi harjoittelun. Hetki painikkeen painamisen jälkeen juoksumatto säätää automaattisesti ohjelman aloitusnopeuden ja kulman. Pidä kiinni kädensijoista ja ala kävellä. Jokainen ohjelma on jaettu minuutin jaksoihin. Yksi nopeus ja yksi kulma-asetus on ohjelmoitu jokaiselle jaksolle. Huom: Samat asetukset voivat olla ohjelmoituna useille peräkkäisille jaksoille. Harjoittelun aikana profiili näyttää kehityksesi. Profiilin välkkyvät jaksot näyttävät nykyisen jakson kohdan. Välkkyvän jakson korkeus näyttää jakson sen hetkisen nopeusasetuksen. Joka jakson lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraava profiilin jakso alkaa vilkkua. Jos seuraavalle jaksolle on ohjelmoitu eri nopeus tai juoksupyörän kulman suuruus, nopeus tai kulman suuruus näyttö varoittaa sinua vilkkumalla. Juoksumatto säätyy automaattisesti toisen jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Ohjelma jatkuu samalla tavalla, kunnes viimeinen profiilin jakso välkkyy ja viimeinen jakso loppuu. Tämän jälkeen kävelyhihna pysähtyy. Jos ohjelman nopeus tai kulma-asetukset ovat liian korkeat, voit manuaalisesti ohittaa asetukset painamalla nopeus- tai kulmapainikkeita; kuitenkin, kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto siirtyy automaattisesti seuraavan jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Voit lopettaa ohjelman milloin tahansa painamalla stop-painiketta. Aloittaaksesi ohjelman uudestaan, paina start-painiketta. Kävelyhihna alkaa liikkua 2 km/h. Kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto säätää automaattisesti seuraavan jakson mukaiset nopeus- ja kulma-asetukset. 1. Seuraa edistymistäsi näytöltä, katso vaihe 5 sivulta Sykkeen mittaus, katso vaihe 6 sivulta Käynnistä tuuletin halutessasi, katso vaihe 7 sivulta Kun lopetat harjoittelun, poista avain konsolista.

22 KUINKA KÄYTTÄÄ IFIT-HARJOITTELUA ifit-kortteja on saatavana erikseen. Hankkiakseni ifit-kortteja vieraile osoitteessa tai katso tämän manuaalin etukansi. ifit-kortteja saa myös valikoiduista kaupoista. Sinulla täytyy myös olla pääsy tietokoneeseen jossa on USB portti ja internetyhteys. ifit.com jäsenyys vaaditaan myös. 1. Laita avain konsoliin. 2. Aseta ifit-kortti konsoliin Asentaaksesi ifit Live moduulin, katso ohjeet ifit Live moduulista. 3. Valitse käyttäjä Jos useampi kuin yksi käyttäjä on rekisteröitynä, voit vaihtaa käyttäjiä ifit Live päävalikossa. Paina lisää ja vähennä näppäimiä valitaksesi käyttäjän. 4. Valitse ifit Live harjoitusohjelma Valitaksesi ifit Live harjoittelun, paina yhtä ifit Live nappia. Ennenkuin ohjelmat latautuvat, sinun täytyy lisätä ne tiliisi osoitteessa. Paina ifit Live nappia ladataksesi seuraavan harjoituksen tiliisi. Paina My Trainer nappia, My Maps nappia, World Tour nappia tai Event Training nappia ladataksesi seuraavan sen tyyppisen ohjelman. Paina Compete nappia kilpaillaksesi kilpailussa jonka olet viimeksi lisännyt. Lisäinformaatiota varten mene osoitteeseen Kun valitset ifit live harjoittelun, näyttö näyttää keston, matkan, kulutettavat kalorit ja ohjelman nimen. Jos valitset kilpailuohjelman, näyttö laskee kilpailun alkuun. 5. Aloita harjoittelu Katso kohta 3 sivulta 21. Kesken joidenkin harjoitteluiden henkilökohtaisen ohjaajan ääni ohjaa sinut harjoituksen läpi. Voit valita asetukset tätä varten (katso informaatiotila sivulta 23). Lopettaaksesi harjoittelun milloin tahansa, paina Stop nappia. Aika alkaa kulua näytössä. Jatkaaksesi harjoittelua paina start nappia. Juoksumatto alkaa pyöriä harjoittelun ensimmäisen segmentin nopeudella. 6. Seuraa edistymistäsi näytöstä, katso kohta 5 sivulta Mittaa sydämensykkeesi, katso kohta 6 sivulta Käynnistä tuuletin, katso kohta 7 sivulta Kun lopetat harjoittelun, poista avain konsolista.

23 INFORMAATIOTILA Konsolissa on informaatiotila, joka pitää lukua juoksumaton käytöstä ja sallii sinun muuttaa sen asetuksia. Päästäksesi informaatiotilaan, pidä stop-painiketta painettuna samalla, kun kiinnität avaimen konsoliin. Informaatiotilan ollessa valittuna, seuraavat tiedot tulevat esille. Aika-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskäyttöajan. Matka-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskilometrimäärän. Kun informaatiotila on valittuna paina lisää nappia valitaksesi seuraavat valikot: 1. Mittayksiköt: vaihtaaksesi mittayksikköä, paina Enter. Jos haluat valita mailit, valitse English. Jos haluat valita kilometrit, valitse Metric. 2. Demo tila: Demotila on tarkoitettu esittelytilaksi kaupoissa. Kun demotila on päällä, toimii konsoli normaalisti, kun kytket virran, painat reset/off kytkintä reset-asentoon ja syötät avaimen konsoliin. Kuitenkin kun otat avaimen pois, näyttö jää valaistuksi, vaikka näppäimet eivät toimi. Jos ON ilmestyy näyttöön informaatiotilassa, on demotila päällä. Saadaksesi demotilan pois päältä paina nopeuden lasku -painiketta. 3. Kontrastitaso: Paina kulman lisäys ja vähennyt nappeja säätääksesi kontrastia näytössä. Jos moduuli on kytkettynä, voit myös valita seuraavat: 4. Moduuli: Jos ifit live moduuli on yhdistettynä, näytössä näkyy sana WIFI. Jos USB moduuli on yhdistetty, näytössä näkyy sana USB/SD. Jos SYNC on yhdistetty, näkyy sana NIKE+. 5. Valmentajan ääni: Laittaaksesi äänen päälle tai pois, paina Enter. Jos ifit Live moduuli on yhdistetty, voit valita myös seuraavat: 6. Aloitustila: Aloitustila tulee näkyviin kun kytketvirran tai painat Home nappia. Paina Enter toistuvasti valitaksesi manuaalin tai ifit tilan aloitukseen. 7. Tarkista Wifi: Paina Enter niin näet ohjelman version numeron, yhteyden SSID:n, yhteyden vahvuuden ja IP osoitteen, rekisteröityneiden käyttäjien määrän ja heidän nimensä sekä DNS tulokset. 8. Datamäärä: Paina Enter vastaanottaaksesi ja lähettääksesi tietoja. Kun prosessi on valmis, sanat TRANSFERES DONE tulevat näkyviin. Poistuaksesi informaatiotilasta, irrota avain.

24 KUINKA KÄYTTÄÄ ÄÄNIJÄRJESTELMÄÄ Tämä juoksumatto on suunniteltu toimimaan ipodin kanssa. Soittaaksesi musiikkia tai kuunnellaksesi äänikirjoja konsolin kaiuttimien kautta, sinun täytyy liittää MP3- tai CDsoittimesi tai jokin muu laite konsolin liitäntään. Käyttääksesi MP3 soitinta, liitä äänipiuha ääniliitäntään lähellä kaiuttimia. Seuraavaksi liitä äänipiuha MP3- tai CD-soittimen tai muun laitteen liitäntään. Varmista, että äänipiuha on liitetty kunnolla. Käyttääksesi SYNC:iä, kiinnitä ipod (ei tule mukana) jatkojohtoon. Varmista että se on kunnolla liitetty. Paina sitten MP3- tai CD- soittimen tai jonkin muun laitteen PLAY painiketta. Säädä äänenvoimakkuus joko laitteesta tai juoksumattosi konsolista. Jos käytät kannettavaa CD-soitinta ja CD hypähtelee, aseta soitin lattialle tai jollekin toiselle tasaiselle alustalle. Älä laita sitä konsolin päälle. Kuinka käyttää SYNC järjestelmää Valinnainen SYNC antaa sinun nauhoittaa harjoittelusi ipodillesi. Voit siten ladata tuloksesi osoitteeseen nikeplus.com jossa voit käyttää työkaluja analysoidaksesi tuloksia ja edistystäsi. Hankkiaksesi SYNC järjestelmän milloin vain, soita numeroon etusivulla. Käyttämiseen tarvitset ipod nanon tai ipod touchin. Sinulla täytyy myös olla tietokone internet yhteydellä. Lisätietoa saat ohjeista jotka tulevat SYNC:in mukana.

25 Varastoasento ja kuljetus KUINKA TAITTAA JUOKSUMATTO SÄILYTYSTÄ VARTEN Ennen juoksumaton taittamista, laita juoksumaton kulman suuruus matalimmalle tasolle. Jos kulman suuruus ei ole matalimmalla, saatat vahingoittaa juoksumattoa taittaessasi sitä. Irrota avain ja virtajohto. VAROITUS: Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 1. Pidä kiinni metallirungosta kuvan osoittamasta kohdasta. VAROITUS: Vähentääksesi onnettomuusriskiä, älä nosta runkoa muovisista jalkarampeista. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa noston aikana. Nosta runko puoleen väliin. 2. Nosta runkoa kunnes salvan nuppi lukittuu varastoasentoon. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. KUINKA LIIKUTTAA JUOKSUMATTOA Ennen juoksumaton siirtämistä, käännä se varastoasentoon ylhäällä kuvatulla tavalla. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. 1.Pidä kiinni kädensijoista ja aseta toinen jalka rengasta vasten. Älä vedä runkoa taakse. 2. Käännä juoksumattoa, kunnes se liikkuu vapaasti renkaiden varassa. Liikuta mattoa varovasti haluttuun paikkaan. Älä koskaan liikuta juoksumattoa, ellei se ole renkaiden varassa. Liikuta mattoa varoen vähentääksesi onnettomuusriskiä. Älä yritä liikuttaa mattoa epätasaisella alustalla. 3. Aseta toinen jalka rengasta vasten ja laske juoksumatto varovasti, kunnes se on varastointiasennossa. KUINKA LASKEA JUOKSUMATTO KÄYTTÖASENTOON 1. Pidä juoksumaton yläpäästä kiinni oikealla kädellä. Vedä salvan nuppi vasemmalle ja pidä siinä. Tarvittaessa puske runkoa eteenpäin, kun vedät nuppia vasemmalle. Käännä runko alas ja vapauta salvan nuppi. 2. Ota kiinni rungon metalliosista kummallakin kädellä ja laske se lattialle. VAROITUS: Älä ota kiinni pelkästään muovisista jalkarampeista tai pudota runkoa lattialle. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa.

26 Ongelmatilanteet Suurin osa juoksumaton ongelmista on ratkaistavissa seuraamalla seuraavia helppoja vaiheita. Etsi oire joka vastaa ongelmaa, ja seuraa listattuja vaiheita. Jos tarvitset enemmän apua, katso käyttöohjeen etukansi. ONGELMA: Virta ei mene päälle a) Varmista, että virtajohto on kiinnitetty oikein maadoitettuun pistorasiaan. (Katso sivu 16) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Kun olet kytkenyt virtajohdon, varmista, että avain on asetettu konsoliin. c) Tarkista RESET/OFF-kytkin. Varmista, että virrankatkaisin ei ole lauennut. Jos virrankatkaisin on kuvan c osoittamalla tavalla, se on lauennut. Resetoidaksesi virran katkaisimen, odota 5 minuuttia ja paina katkaisin takaisin sisään. ONGELMA: Virta menee pois kesken käytön A. Tarkista virtakatkaisija (katso piirros yllä). Jos kytkin on mennyt väärään asentoon, odota hetki ja käännä se oikeaan asentoon. B. Tarkista, että virtajohto on kytkettynä. Jos näin on, irrota se hetkeksi ja kytke takaisin. C. Irrota avain konsolista ja kytke se uudelleen. ONGELMA: Konsolin näyttö pysyy valaistuna, vaikka avain ei ole konsolissa a) Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 sulkeaksesi demon. ONGELMA: Konsolin näyttö ei toimi kunnolla A. Irrota avain konsolista ja irrota virtajohto. Seuraavaksi irrota 8 x 1/2 ruuvit (2). Varovasti nosta moottorin päällys (65) ylös ja pois.

27 Löydät reed-katkaisimen (52) ja magneetin (50) vasemmalta puolelta taljaa (49). Käännä taljaa, kunnes magneetti on samassa linjassa reed-katkaisimen kanssa. Varmista, että magneetin ja katkaisijan väli on noin 3 mm. Jos tarpeellista, löysää 8 x ¾ ruuvia (14), liikuta katkaisinta hieman ja kiristä ruuvi uudelleen. Liu uta moottorin kansi varoen takaisin paikoilleen. Kytke sitten virtajohto, aseta avain paikoilleen ja pidä juoksumattoa päällä muutaman minuutin ajan tarkistaaksesi näyttääkö näyttö oikein. ONGELMA: Juoksumaton kulma ei muutu oikein a) Paina kulma näppäintä ja kun kulma muuttuu, irrota avain ja laita se takaisin muutaman sekunnin kuluttua. Juoksumatto nousee automaattisesti maksimiasentoon ja palaa sitten minimiasentoon. Tämä toimenpide uudelleenkalibroi kulmajärjestelmän. ONGELMA: Kävelyhihna hidastuu kävellessä a) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Jos kävelyhihna on ylikiristetty, se saattaa haitata juoksumaton toimintaa ja tämä saattaa vahingoittaa hihnaa. Irrota avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta vastapäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty. c) Juoksumattosi on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Tärkeää: Älä käytä mitään silikonisia aineita juoksumatolle, ellei toisin neuvota. Jos sinusta tuntuu, että laite tarvitsee lisää voiteluainetta, katso manuaalin etusivu. d) Jos juoksumatto ei vieläkään toimi, ota yhteyttä maahantuojaan (katso käyttöohjeen etukansi).

28 ONGELMA: Kävelyhihna ei ole keskellä a) Jos kävelyhihna ei ole keskellä, irrota ensin avain ja virtajohto. Jos hihna on siirtynyt vasemmalle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta myötäpäivään. Jos hihna on siirtynyt oikealle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta vastapäivään. Älä ylikiristä kävelyhihnaa. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista kunnes kävelyhihna on keskellä. ONGELMA: Kävelyhihna lipsuu kävellessä a) Jos kävelyhihna on löysä, irrota ensin avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta myötäpäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja kävele juoksumatolla pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

29 Harjoitteluohjeita VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai etsi tietoja arvostetuista alan kirjoista. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli tarkoituksesi sitten polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Vieressä oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaaseen rasvanpolttoon sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensi minuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä maksimaaliseen rasvanpolttoon. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5-10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5-10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia.

30 HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi. Osalista

31

32

33

34

35

36 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING - kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyskeskukseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL99713.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...1 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...3 KOKOAMINEN...4 TOIMINTA JA SÄÄDÖT...8 VARASTOASENTO JA KULJETUS...13 ONGELMATILANTEET...15 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ?

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ? Käyttäjän ohjekirja Mallin nro. PETL59910.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin:

Lisätiedot

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin:

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Malli nro. PFEVEL96010.0 Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... 10 Toiminta ja säädöt... 11 Varastoasento ja kuljetus...

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: 08457089009 Irlannista: 053 92 36102 Internetsivut: www.iconsupport.eu Email: csuk@iconeurope.com

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. KYSYMYKSIÄ? Eränumero Jos sinulla on kysymyksiä tai jos huomaat puuttuvia osia, ota meihin yhteyttä: HUOMAUTUS

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...10 Toiminta ja säädöt...11 Varastoasento ja kuljetus...26

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.. Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva..... 18 Korvaavien osien

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero KÄYTTÖOHJEET Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Lue tämän käyttöohjeen kaikki varoitukset ja ohjeet ennen laitteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli nro. NETL10713.0. Sarjanro.

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli nro. NETL10713.0. Sarjanro. Malli nro. NETL10713.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan.. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

Crosstrainer (Malli E820P)

Crosstrainer (Malli E820P) Crosstrainer (Malli E820P) Vaihe 1. Keskiputken asennus. Liitä sensorin johto (A2) ja näytön johto (F2) toisiinsa. Kiinnitä keskiputki (F) runkoon (A) pultilla (F6), tiivisterenkaalla (F5) ja M8 tiivisterenkaalla

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONSVÆSKE, OPLØSNING I FYLDT PEN 250 mikrogram/mikrogrammaa

Lisätiedot

Door View Cam -ovisilmäkamera

Door View Cam -ovisilmäkamera Door View Cam -ovisilmäkamera Malli: G63R9A Lataa mukana toimitettu akku. Lataa akku ensin täyteen. Akku löytyy Door View Kit -pakkauksesta, jossa on mukana myös sovitin ja kiristysmutteri. Liitä se USB-virtalähteeseen

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Varoitustarrojen sijainti

Varoitustarrojen sijainti 1 Sisällysluettelo VAROITUSTARROJEN SIJAINTI... 2 TÄRKEITÄ VAROTOIMIA... 3 ENNEN KUIN ALOITAT... 4 OSALUETTELO... 5 KOKOONPANO... 6 LAITTEEN SÄÄDÖT... 22 VASTUKSEN SÄÄTÖ... 22 YLÄTALJAN KIINNITTÄMINEN...

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka Malli nro NETL14711.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 BT-A51 Käyttöohje KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 JOHDANTO Hyvä käyttäjä, kiitos kun olet valinnut meidän tuotteemme. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Nämä ohjeet opastavat kuinka tuotetta

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet Form No. E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 132-6967 3396-470 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro.

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. KÄYTTÖOPAS Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje.

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 430246-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 419435-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PH35-600 220-240V~ 50-60Hz 500-600W IP24 Soveltuu käytettäväksi vain tiloissa joissa on hyvä ilmanvaihto. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja pidä ne tallessa.

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro Malli nro. PETL79713.0 Sarjanro Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. KÄYTTÖOPAS. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje.

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE8077.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden.

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 131-8758 Form No. 3394-599 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Casall EB600 Kuntopyörä 91003

Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Räjäytyskuva 1 Kokoonpanokuva 2 OSALUETTELO Nro Kuvaus Tiedot Määrä A, A-1 TIETOKONE JA RUUVI 1 KPL B OHJAUSTANKO 1 KPL B-1 SYKEANTURISARJA 1 SARJA B-2 KAHVAPEHMUSTE 270x23x5

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot