Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten."

Transkriptio

1 Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group PLC Express way Castleford WF10 5QJ United Kingdom Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä turvatoimenpiteitä... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Osien tunnistaminen... 5 KOKOAMINEN... 6 KUINKA KÄYTTÄÄ KUNTOPYÖRÄÄ Huolto ja ongelmanratkaisu Ohjeita harjoitteluun Osalista Osien erittely Puuttuvien osien tilaus...takakansi Kierrätysinformaatio...Takakansi Varoitustarran asettaminen

3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä kuntopyörää vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta kuntopyörä tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa laitteen ympärille 0,6 m. Laitteen alle kannattaa laittaa matto estääksesi lattiaa vahingoittumasta. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 7. Laitetta eivät voi käyttää yli 159 kg painavat henkilöt. 8. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä käytä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä aina urheiluun tarkoitettuja jalkineita suojataksesi jalkojasi. 9. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline 10. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 11. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 12. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. 13. Pidä selkäsi aina suorassa harjoitellessasi. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

4 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa Onnittelut, että valitsit mullistavan tuotteemme PROFORM LE TOUR DE FRANCE -kuntopyörän, joka on täysin erilainen kuin mikään muu pyörä. Se automaattisesti simuloi oikeaa tieympäristöä, älykästä tuulenvastusta ja muut toiminnot on suunniteltu siten, että saat nauttia ulkopyöräilyn tunteesta sisällä. Lue tämä ohje tarkasti ennen kuin käytät kuntopyörää. Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän, ole hyvä ja katso etusivu. Ota tuotteen mallin sarjanumero ylös ennen kuin otat yhteyttä. Ohjekirjan etusivulla on ilmoitettu sarjanumerotarran sijainti. Ennen kuin luet eteenpäin, tutustu alla olevaan kuvaan ja laitteen osiin.

5 Osien tunnistaminen Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavia osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osa ei ole osapussissa, katso onko se esiasennettu.

6 Kokoaminen Laitteen kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Aseta laite tasaiselle alustalle ja poista kaikki pakkausmateriaalit. Älä tuhoa pakkausmateriaaleja ennen kuin olet koonnut laitteen. Laitteen kokoamiseen tarvitset ristipääruuvimeisselin ja säädettävän jakoavaimen. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Asenna etutuki (22) kuten kuvassa. Kun toinen henkilö kannattelee pohjaa (1) kiinnitä tuki (22) pohjaan 3/8 x 2 ¼ ruuvilla (74).

7 2. Kun toinen henkilö nostaa pohjan reunaa (1) kiinnitä tasapainottaja (23) pohjaan kahdella 3/8 x 2 ¼ ruuvilla (74). 3. Kiinnitä penkin tolppa (3) kuten kuvassa. Löysää nuppia (47) ja vedä se ulos. Kiinnitä sitten tolppa (3) kehykseen (2). Liikuta penkin tolppaa (3) ylös ja alas haluttuun asentoon, vapauta nuppi (47) säätöreikään tolpassa ja kiristä nuppi. Varmista että nuppi on varmasti kiinni säätöreiässä.

8 4. Kiinnitä penkinalus (4) kuten kuvassa. Löysää penkin nuppia (29) ja vedä sitä ulospäin. Liu uta sitten penkinalus (4) penkin tolppaan (3). Liu uta penkinalus (4) haluttuun asentoon, vapauta nuppi (29) yhteen säätöreikään ja kiristä nuppi. Varmista että nuppi on kunnolla kiinni säätöreiässä. Kiinnitä sitten 8 x ¼ ruuvi (92) penkinalusen (4) alapuolelle. 5. Liu uta penkki (5) kiinni penkinaluseen (4). Varmista että penkki on suorassa. Kiristä sitten kaksi pulttia (A) penkin alla.

9 6. Kiinnitä ohjaustangon tolppa (6) kuten kuvassa. Kun toinen henkilö kannattelee ohjaustangon tolppaa (6) kehyksen (2) lähellä, kiinnitä johdot toisiinsa (69). Vedä sitten johto kädensijan tolpan läpi. Huomio: Vältä jännittämästä johtoja (69). Löysää nuppia (47) ja vedä sitä ulospäin. Kiinnitä sitten ohjaustangon tolppa (6) kehykseen (2). Liikuta tolppaa (6) ylös ja alas haluttuun asentoon ja vapauta nuppi (47) säätöreikään tolpassa, ja kiristä se. Varmista että nuppi on kunnolla kiinni. 7. Laita ohjaustanko (7) kuten kuvassa. Kun toinen henkilö kannattelee ohjaustankoa (7) lähellä tolppaa (6) kiinnitä johto (68) alempaan johtoon (69). Kiinnitä sitten johdot tolppaan. Huomio: Vältä jännittämästä johtoja. Kiinnitä ohjaustanko (7) tolppaan (6) 5/16 x ¾ ruuvilla (91) ja 5/16 x 2 ¼ ruuvilla (105).

10 8. Laita ohjaustangon suoja (67) kuten kuvassa. Yhdistä vastaanottajajohto (B) jatkojohtoon (102). Varovasti kiinnitä se ohjaustankoon (7). Huomio: Vältä jännittämästä johtoja. Aseta 8 x 5/8 ruuvi (94) etupuolella olevaan reikään. Kiinnitä suoja (67) ohjaustankoon ja kiristä ruuvi. Seuraavaksi, aseta 8 x 5/8 ruuvi (94) sivussa olevaan reikään ohjaustangossa (7) ja kiristä sitten ruuvi suojaan (67). 9. Katso viereinen kuva. Irrota kaksi esiasennettua ruuvia (C) konsolin (9) takaa ja irrota konsolin takaosa. Älä hävitä ruuveja. Kiinnitä konsoli (9) ohjaustankoon (7) neljällä 8 x 5/8 ruuvilla (94).

11 10. Yhdistä vasen ja oikea johto (70,81) ohjaustankoon (7) vastaanottimiin joihin on merkattu R ja L konsolin (9) taakse. Yhdistä jatkojohto (102) vastaanottimeen joka on merkitty Pulse. Kiinnitä ylempi johto (68) jäljellä olevaan vastaanottimeen. 11. Kiinnitä konsolin (9) takaosa konsoliin kahdella ruuvilla (C) jotka irroitit aiemmin. Kiinnitä sitten tarjotin (8) konsolin(9) taakse neljällä 8 x 5/8 ruuvilla (94).

12 12. Kiinnitä vasen poljin (61) joka on merkitty L vasempaan varteen (63). Kiristä se lujasti vastapäivään. Kiinnitä oikea poljin (ei kuvassa) myötäpäivään oikeaan varteen (ei kuvassa). 13. Varmista että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennenkuin aloitat pyörän käytön. Huomio: Asennuksen jälkeen joitakin osia saattaa jäädä yli. Laita matto pyörän alle suojataksesi lattiaa.

13 Kuinka käyttää kuntopyörää Tämän tuotteen pitää olla maadoitettu. Jos laite rikkoontuu, maadoitus vähentää sähköiskun riskiä. Tämän tuotteen virtajohto on suunniteltu maadoitettuun pistokkeeseen. Tärkeää: Jos virtajohto on vahingoittunut, korvaa se uudella, valmistajan suosittelemalla johdolla. VAARA! Väärin yhdistetty laite saattaa vaikuttaa nostavasti sähköiskun riskiä. Jos epäilet onko laite kunnolla maadoitettu, pyydä ammattilaista tarkistamaan se. Jos alkuperäiset osat eivät toimi kunnolla, anna ammattilaisen asentaa ne. 1.Kiinnitä virtajohto vastaanottimeen kuntopyörässä. 2. Kiinnitä virtajohto pistorasiaan joka on kunnolla asennettu ja maadoitettu kaikkien paikallisten ohjeistuksien mukaan.

14 KUINKA SÄÄTÄÄ PENKIN KORKEUS Penkin pitäisi olla oikealla korkeudella tehokkaaseen harjoitteluun. Polkiessasi polvessasi pitäisi olla pieni kulma, kun poljin on alimmassa asennossa. Säätääksesi penkkiä, löysää ensin säätönuppia muutama kierros. Seuraavaksi vedä nuppia ulospäin, liu uta penkkiä ylös- tai alaspäin haluttuun asentoon ja päästä sitten nuppi takaisin. Liikuta penkin vartta hieman ylös- tai alaspäin varmistaaksesi, että nuppi on kiinnittynyt johonkin säätörei istä. Tämän jälkeen kiristä nuppi. KUINKA SÄÄTÄÄ PENKIN HORISONTAALINEN SUUNTA Säätääksesi penkin suuntaa, käännä ensin säätövipua. Käännä sitten penkkiä haluttuun suuntaan, kunnes se on suorassa. Tämän jälkeen käännä säätövipu takaisin lukitusasentoon. KUINKA SÄÄTÄÄ KÄDENSIJAN KULMAA Säätääksesi kädensijojen kulmaa, löysää ensin vipua muutama kierros. Seuraavaksi vedä vipua ulospäin, väännä kädensijaa haluttuun kulmaan ja päästä vipu takaisin säätökoloon. Tarkista, että vipu on kohdallaan jossain säätökoloista. Kiristä tämän jälkeen vipu uudestaan. KUINKA KÄYTTÄÄPOLKIMIA Käyttääksesi polkimia (katso asennus sivu 4) aseta kenkäsi paikoilleen polkimeen ja vedä hihnojen päistä. Säätääksesi hihnoja pidä nappeja painettuina, säädä hihnat haluttuun asentoon ja päästä napit. KUINKA SÄÄTÄÄ KUNTOPYÖRÄ Jos kuntopyörä keinuu lattialla käytön aikana, käännä toista tai molempia säätönuppeja laitteen perällä kunnes keinuminen loppuu.

15 Konsolin käyttö Konsolin toiminnot on suunniteltu tekemään harjoittelustasi tehokkaampaa ja nautinnollisempaa. Konsoli tarjoaa uuden ifit Live teknologian jonka avulla konsolisi voi kommunikoida langattoman verkkosi kanssa.ifit Liven avulla voit ladata harjotuksia, luoda omia harjoitusohjelmia, tallettaa omat tuloksesi ja pääset käsiksi moniin muihin ominaisuuksiin. Katso lisäinformaatiota Konsoli tarjoaa kaksikymmentäneljä asennettua ohjelmaa. Jokainen ohjelma automaattisesti muuttaa vastusta vastatakseen valitun ohjelman profiiliin tai kartan maastoon, ja antaa sinun näin vaihtaa vaihteita pitääksesi polkemistahtisi. Konsoli myös tarjoaa ohjelman joka vaihtaa polkimien vastusta pitääksesi kulutuksesi lähellä tavoitetta. Kun käytät manuaalitilaa, voit vaihtaa vastusta pelkällä napin painalluksella. Kun harjoittelet, konsali näyttää koko ajan harjoittelupalautetta. Voit myös mitata sydämensykkeesi käyttämällä valinnaista monitoria. Voit jopa liittää MP3 tai CD soittimesi konsolin äänentoistojärjestelmään ja kuunnella lempi musiikkiasi kun liikut. Käynnistääksesi virran, katso sivu 16. Konsolin menu, katso sivu 17. Käyttääksesi manuaalitilaa, katso sivu 17. Käyttääksesi asennettua ohjelmaa, katso sivu 19. Käyttääksesi kulutusohjelmaa, katso sivu 20. Käyttääksesi ifit Live ohjelmaa, katso sivu 21. Asetukset, katso sivu 22. Huolotila, katso sivu 24. Äänentoisto, katso sivu 25. Konsoli voi näyttää matkan ja nopeuden joko maileissa tai kilometreissä. Tarkistaaksesi kumpi on valittuna, katso kohta 5 sivulta 23. Huomio: Jos näytössä on muovi, poista se.

16 Kuinkä käynnistää laite Tärkeää: Jos pyörä on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen virran kytkemistä. Muuten konsolin näyttö tai muut elektroniset osat saattavat vaurioitua. Kiinnitä virtajohto (sivu 13). Paina virtakytkintä joka on laitteen kehyksessä lähellä virtajohtoa. Näyttöön tulee valo, ja se on valmis käytettäväksi. Huomio: Kun käynnistät virran ensimmäisen kerran, vastustasot saattavat kalibroitua automaattisesti. Pyörä liikkuu ylös ja alaspäin, ja kun se pysähtyy, kalibroituminen on valmis. Tärkeää: Jos pyörä ei kalibroidu automaattisesti, katso kohta 7 sivulta 24 ja manuaalisesti kalibroi pyörä. Tärkeää: Konsoli tarjoaa näytön demo-tilan, joka on suunniteltu käytettäväksi jos pyörä on näytillä kaupassa. Jos demo-tila on päällä, konsolin valo ei sammu ja näyttö ei resetoidu kun lopetat harjoittelun. Sammuttaaksesi demo-tilan, katso kohta 6 sivulta 23. Kuinka käyttää konsolin järjestelmää Voit käyttää Home, vasen, oikea, ylös, vasen, alas ja Enter näppäimiä liikkuaksesi näytöllä, vaihtaaksesi asetuksia ja nähdäksesi informaatiota. Paino Home-nappia palataksesi päävalikkoon, lopettaaksesi harjoittelun tai palataksesi edelliseen valikkoon. Paina ylös ja alas näppäimiä korostaaksesi valinnan. Paina vasen näppäintä palataksesi edelliseen valikkoon. Paina oikeaa näppäintä valitaksesi korostetun valinnan. Paina Enter valitaksesi aktivoidaksesi asetuksen.

17 Kuinka alustaa konsoli Alusta konsoli ennen käyttöä 1. Yhdistä langattomaan verkkoon Katso kohdat 1 ja 2 sivulta 22. Paina sitten Home nappia palataksesi asetuksiin. 2. Kalibroi vastusjärjestelmä. Valitse valmiustila (kohdat 1 ja 2 sivulla 24). Katso kohta 7 sivulta 24 ja kalibroi laite. 3. Tarkista päivitykset Jos tarvetta, valitse valmiustila ja katso kohta 3 sivulta 24 ja tarkista päivitykset. 4. Luo ifit Live tili. Luodaksesi ifit Live tilin tai haluat lisätietoa, mene 5. Aloita harjoittelu Katso kuinka käyttää ifit Live harjoittelua sivulta 21. Kuinka käyttää manuaali-tilaa 1. Aloita polkeminen tai paina mitä tahansa nappia konsolissa käynnistääksesi sen. 2. Valitse päävalikko Joka kerta kun käynnistät virran, päävalikko on valittuna automaattisesti. Jos olet valinnut harjoittelun tai ifit Live valinnan, paina Home nappia palataksesi valikkoon. 3. Valitse manuaalitila. Paina Manuel nappia konsolissa. Päävalikosta voit myös valita ifit Liven ja sieltä manuaalisen harjoittelun. 4. Vaihda vastusta Kun poljet, vaihda vastusta painamalla Incline increase ja decrease näppäimiä. Huomio: Kun painat näppäintä, menee hetki ennenkuin pyörä saavuttaa valitun vastustason. Huomautus: Pyörä voi liikkua suuren asteikon vastustasoja kerralla. Pidä kädensijoista kiinni ja varaudu siihen että pyörä liikkuu kun vaihdat vastustasoja. 5. Vaihda kallistusta Pitääksesi tasaisen polkemistahdin, vaihda kallistusta painamalla Gears increase ja decrease näppäimiä konsolissa. Huomio: Kun olet painanut näppäintä, menee hetki ennen kuin puörä vaihtaa valittuun kallistukseen.

18 6.Seuraa edistystäsi näytöltä Näytöstä näet seuraavat harjoitteluinformaatiot. Paina Display näppäintä tai vasen, oikea, ylös tai alas näppäintä nähdäksesi halutun tiedon. Profile kun mäki- tai intervalliohjelma on valittuna, näet tästä ohjelman vastustasot. Calories tästä näet polttamasi kalorit. Distance tästä näet matkan, jonka olet polkenut. Huomio: Näyttö voi näyttää polkemismatkan maileissa tai kilometreissä, muuttaaksesi tätä katso sivu 19. Gear Tästä näet kallistuksen. Incline tästä näet vastustason. Map Kun maasto harjoittelu on valittu, tästä näet kartan ja merkin joka seuraa edistymistäsi. Pulse tästä näet sydämensykkeesi, kun käytät pulssimittaria. Resistance tästä näet polkimien vastustason muutaman sekunnin kuluttua siitä, kun olet vaihtanut vastustasoa. RPM Tästä näet polkemisnopeutesi minuutissa Speed tästä näet polkemisnopeutesi. Target speed meter kun olet valinnut ohjelman, tämä vertaa polkemisnopeuttasi tavoitenopeuteen ja kehottaa sinua nostamaan tai laskemaan polkemistahtiasi. Time kun manuaaliohjelma on valittuna, näet tästä kuluneen ajan. Kun harjoitusohjelma on valittuna, näet kuinka paljon aikaa on jäljellä. Watts tästä näet energiankulutuksen watteina. Langaton symboli näytön yläreunassa näyttää yhteyden vahvuuden. Jos merkki on vihteä, konsoli on yhdistettynä langattomaan verkkoosi ja olet kirjautuneena ifit.comiin. Jos merkki on oranssi, olet yhdistettynä verkkoon. Jos symboli on harmaa, et ole yhdistettynä verkkoon. Vaihda musiikinvoimakkuutta konsolissa painamalla lisää ja vähennä nappeja. Lopettaaksesi harjoitteluohjelman, lopeta polkaminen. Aika alkaa kulua näytössä. Aloittaaksesi taas harjoittelun, aloita polkeminen uudelleen. Poistuaksesi harjoittelusta, paina Home näppäintä, valitse End Workout ja paina Enter näppäintä. 7. Pidä sykemittaria ja mittaa sykkeesi Voit käyttää sykemittaria mitataksesi sykkeesi. Lisätietoa sivulla 25. Kun sydämensykkeesi on paikannettu, se näkyy näytöllä. 8. Kun olet lopettanut harjoittelun, irrota virtajohto. Jos polkimet eivät liiku usean sekunnin aikana, konsoli pysähtyy. Jos polkimet eivät liiku usean minuutin aikana eikä mitään näppäimiä paineta, konsoli sammuu. Kun lopetat harjoittelun, paina virtakytkintä ja irrota virtajohto. Tärkeää: jos et tee tätä, elektroniset osat saattavat kulua.

19 Kuinka käyttää onboard-tilaa 1. Aloita polkeminen tai paina mitä tahansa näppäintä. 2. Valitse menu 3. Valitse onboard-harjoittelu Päävalikosta valitse Tour De France. Voit myös vain painaa Le Tour de France näppäintä konsolissa. Valise sitten haluttu harjoitusohjelma. Näyttö näyttää nimen, keston ja matkan. Näyttö näyttää myös arvioidun määrän kaloreita joita kulutat ohjelman aikana. 4. Aloita harjoittelu Aloita polkeminen tai paina Enter. Jokainen harjoittelu on jaettu segmentteihin. Yhteen segmenttiin on ohjelmoitu yksi vastustaso. Huomio: Sama vastustaso saattaa olla peräkkäisillä segmenteillä. Harjoittelun aikana profiili näyttää sinulle edistyksesi. Paina Display-nappia toistamiseen nähdäksesi profiilin. Värjätty viiva profiilin yllä näyttää sinulle missä kohtaa olet menossa. Värjätty profiili näyttää sinulle segmentin vastustason. Näyttö näyttää sinulle kartan ja merkki näyttää edistyksesi. Paina Display nappia toistamiseen nähdäksesi kartan. Ensimmäisen segmentin lopussa vastus muuttuu automaattisesti seuraavan segmentin vastukseen. Kun vastus muuttuu, polkimien vastus muuttuu automaattisesti. Pidä tasainen polkemistahti, vaihda kallistusta painamalla lisää ja vähennä näppäimiä. Huomaa: Kalorinkulutus on vain arvio mitä tulet kuluttamaan harjoittelun aikana. Oikea luku riippuu muunmoassa painostasi. Polkemisnopeutesi vaikuttaa siihen paljonko kaloreita kulutat. Harjoittelu jatkuu tällä tavoin kunnes viimeinen segmentti loppuu. Harjoittelun yhteenveto ilmestyy sitten näyttöön. Kun olet valmis, paina Enter. 5. Seuraa harjoitteluasi näytöstä Katso kohta 6 sivulta Pidä sykemittaria ja mittaa sydämensykkeesi. Katso kohta 7 sivulta Kun olet valmis, irroita johto. Katso kohta 8 sivulta 18.

20 Kuinka käyttää watts-harjoittelua 1. Aloita polkeminen tai paina mitä tahansa näppäintä. 2. Valitse menu 3. Valitse watts-harjoittelu Päävalikosta valitse watts workout. Voit myös vain painaa Le Tour de France näppäintä konsolissa. 4. Syötä tavoiteet Paina ylös ja alas näppäimiä. 5. Aloita harjoittelu Aloita polkeminen tai paina Enter. Tavoite ja realistinen kulutus näkyvät näytössä. Konsoli seuraa kulutustasi verraten sitä tavoitteeseen. Kun poljet, pidä kulutuksesi lähellä tavoitetta muuttamalla polkemisnopeuttasi. Huomaa: Harjoitellessasi poljinten vastus muuttuu automaattisesti. Älä käytä Gears nappeja harjoitellessasi, niillä ei ole mitään merkitystä. Kun nuoli on vihreällä alueella, kulutuksesi on lähellä tavoitettasi. Kun nuoli on punaisella alueella, et ole lähellä tavoitettasi. Jos olet liian kaukana tavoitteestasi, polkimien vastus automaattisesti nousee tai laskee tuodakseen sinua lähemmäs tavoitetta. Vaihtaaksesi tavoitetta harjoittelun aikana, paina ylös ja alas näppäimiä. Harjoittelu jatkuu tällä tavalla loputtomasti. Jos haluat pysäyttää harjoittelun, lopeta polkeminen. Aika pysähtyy näytössä. Kun haluat jatkaa harjoittelua, aloita polkeminen. Poistuaksesi, paina Enter. 6. Seuraa harjoitteluasi näytöstä Katso kohta 6 sivulta Pidä sykemittaria ja mittaa sydämensykkeesi. Katso kohta 7 sivulta Kun olet valmis, irroita johto. Katso kohta 8 sivulta 18.

21 Kuinka käyttää ifit-live harjoittelua Huomio: Käyttääksesi tätä, sinulla täytyy olla pääsy langattomaan verkkoon. ifit jäsenyys vaaditaan. 1. Aloita polkeminen tai paina mitä tahansa näppäintä. 2. Kirjaudu ifit tiliisi 3. Valitse menu 4. Valitse harjoitus Menusta valitse ifit Live, sitten Today s workout, Map, Train, World Tour tai Event training ladataksesi seuraavan harjoituksen. Valitse Compete kilpaillaksesi kilpailussa jonka olet jo aikaisemmin valinnut. Voit myös painaa ifit Live nappia konsolissa. Paina Map nappia, Train nappia, World tour nappia tai Event training nappia ladataksesi seuraavan harjoittelun. Valitse Compete kilpaillaksesi kilpailussa jonka olet jo aikaisemmin valinnut. Vaihtaaksesi käyttäjää, valitse Select user ja valitse haluttu käyttäjä. ifit live valikosta voit myös valita manuaalisen harjoittelun (katso sivu 17) tai Tour de France onboard harjoittelulle (katso sivu 19). Ennen kuin harjoittelut latautuvat, sinun täytyy lisätä ne aikatauluusi osoitteessa ifit.com Lisäinformaatiota varten mene osoitteeseen Kun valitset ifit live harjoittelun, näyttö näyttää sinulle nimen, keston ja matkan. Näet myös arvioidun kaloreiden kulutuksen ja kartan tai profiilin harjoittelusta. Jos valitset kilpailun, näyttö laskee alaspäin aloittaakseen kilpailun. Huomaa: Kalorinkulutus on vain arvio mitä tulet kuluttamaan harjoittelun aikana. Oikea luku riippuu muunmoassa painostasi. Polkemisnopeutesi vaikuttaa siihen paljonko kaloreita kulutat. 5. Aloita harjoittelu Katso kohta 4 sivulta 19 Joissakin harjoitteluissa oma ohjaajasi ohjaa sinut harjoittelun läpi. 6. Seuraa edistymistäsi Katso kohta 6 sivulta 18. Kilpailussa näet edistyksesi kilpailutilanteessa. 7. Pidä sykemittaria ja mittaa sydämensykkeesi. Katso kohta 7 sivulta Kun olet valmis, irroita johto. Katso kohta 8 sivulta 18.

22 Kuinka käyttää asetukset-tilaa Konsolissa on asetukset, joiden avulla voit yhdistää sen verkkoon ja kirjautua ifit Live tiliisi. Asetuksista voit myös valita mittayksiköt, vaihtaa demo-tilan päälle tai pois, lukita vastustason ja valita kallistuksen. Voit myös valita kielen. 1.Valitse asetukset Laita konsoli päälle. Valitse päävalikko ja valitse asetukset. 2. Yhdistä langattomaan verkkoon Asetuksista, valitse WiFi. Valitsesitten Standars Wifi, Advanced Wifi tai WPS asetukset. Huomio: Sinulla täytyy olla langaton verkko joka ei ole piilotettu. ifit live tukee salaamattomia sekä salattuja yhteyksiä. Jos valitset standar wifi asetuksen, lista langattomista verkoista ilmestyy ruutuun, valitse siitä haluamasi verkko. Huomaa: Lista saattaa ladata hetken. Sinun täytyy tietää verkkosi nimi ja salasana mikäli sinulla on sellainen. Näppäimistö avautuu näyttöön. Käyttämällä oikea, vasen, ylös ja alas sekä Enter näppäimiä näppäile salasanasi ja valitse Done. Huomaa: Jos valitset verkon jossa ei ole salasanaa,valitse vain Done. Jos sinulla on ongelmia yhdistämisessä, varmista että salasana on oikein. Huomio: Salasanat ovat tarkkoja isoista ja pienistä kirjaimista. Näyttö ilmoittaa sinulle kun konsoli on yhdistetty verkkoon. Paina enter sulkeaksesi asetukset tilan. Jos valitset Advanced wifi tilan, lista langattomista verkoista ilmestyy ruutuun, valitse siitä haluamasi verkko. Huomaa: Lista saattaa ladata hetken. Huomaa: Sinun täytyy tietää verkkosi nimim, salasana, IP osoite, yhdistysosoite, aliverkon peite ja ylinen DNS palvelin. Näppäimistö avautuu näyttöön. Käyttämällä oikea, vasen, ylös ja alas sekä Enter näppäimiä näppäile salasanasi ja valitse Done. Toista nämä toimenpiteet syöttääksesi IP osoitteesi, aliverkon peitteesi, yhdistysosoitteesi ja palvelimesi tunnuksen. Jos sinulla on ongelmia, tarkista oikeinkirjoitus.

23 3. Kirjaudu ifit Live tiliisi Valitse asetuksista ifit kirjautuminen. Näppäimistö ilmestyy kuvaruutuun. Voit liikkua siinä vasen, oikea, ylös, alas ja Enter näppäimillä. Kirjoita salasanasi ja valitse Done. Huomio: Voit vaihtaa käyttäjää ifit Live valikossa valitsemalla valitse käyttäjä ja valitse haluamasi käyttäjä. Luodaksesi tilin tai lisätietoa varten mene osoitteeseen 4. Valitse kieli Valitse asetuksista kansainvälinen. Valitse sitten kieli, ja nykyinen kieli on korostettuna. Valitse sitten haluamasi kieli. Huomio: Tämä toiminto ei välttämättä ole tarjolla. 5. Valitse mittayksikkö Valitse asetuksista kansainvälinen ja sitten yksiköt. Tämänhetkinen valinta näkyy korostettuna. Valitse U.S nähdäksesi tulokset maileissa tai valitse Metric nähdäksesi matkan kilometreissä. 6. Käännä Demo-tila päälle tai pois Konsoli tarjoaa Demo-tilan joka on suunniteltu käytettäväksi mikäli pyörä on esillä liikkeessä. Jos Demo-tila on päällä, konsoli ei mene pois päältä eikä näyttö resetoidu kun lopetat käytön. Voit laittaa demo-tilan päälle tai pois. Asetuksista valitse Demo Mode. Käytössä oleva tila on korostettuna. Laittaaksesi demo-tilan päälle valitse On. Laittaaksesi sen pois päältä valitse Off. 7. Käännä kallistuksen lukitus pois tai päälle Konsoli tarjoaa kallistuksen lukitusmahdollisuuden joka estää pyörää kallistumasta tai nousemasta Voit kääntää kallistuksen päälle tai pois. Valitse kallistuksen lukitus ja tämänhetkinen valinta näkyy lihavoituna. Laittaaksesi lukituksen päälle, valitse on. Laittaaksesi sen pois päältä, valitse off. Huomio: Jos käytät maasto-harjoittelua kun kallistuksen säätö on pois päältä, polkimien vastus muuttuu ohjelmoidun kallistuksen mukaan. 8. Poistu asetukset tilasta Paina Home-näppäintä poistuaksesi.

24 Kuinka käyttää huoltotilaa Konsoli tarjoaa huoltotilan joka antaa sinun päivittää konsolia, asentaa alkuperäisasetukset, näyttää teknisen informaation, suorittaa verkkotestin, kalibroi kallistuksen ja voimamittarin. 1. Valitse asetukset 2. Valitse huoltotila Huoltotila ilmestyy näyttöön. Seuraava informaatio ilmestyy näyttöön otsikkoina: Jos konsoli on yhdistettynä kuntopyörän ohjaimeen, ohjainvalo on vihreä. Jos se ei ole yhdistettynä, valo vilkkuu. Jos pyörä on yhdistettynä langattomaan verkkoon, verkon valo on vihreä. Jos se ei ole, valo on punainen. 3. Päivitä konsolin ohjelmisto Tarkista säännöllisesti ohjelmiston päivitykset. Huoltotilasta valitse laitteiston päivitykset. Paina Enter näppäintä ladataksesi viimeisimmät päivitykset. Tärkeää: Vältääksesi vahingoittamasta pyörää, älä sulje virtaa sillä välin kun ohjelmistoa päivitetään. Näytöstä näet päivityksen edistymisen. Kun päivitys on valmis, konsoli käynnistyy uudelleen. Jos se ei tee niin, paina virta katkaisinta off-asentoon ja odota muutamia senkunteja ennen kuin painat sen takaisin on-asentoon. Saattaa mennä muutama minuutti ennen kuin konsoli on valmis käyttöön. 4. Palauta tehdasasetukset Huoltotilasta valitse palauta tehdasasetukset. Paina sitten Enter. 5. Katso tekniset tiedot Huoltotilasta valitse tekniset tiedot. Näet käyttöajan tunteina, kokonaismatkan joka pyörällä on poljettu ja muuta tietoa. Kun olet valmis, paina Enter. 6. Suorita verkkotesti Huoltotilasta, valitse verkkotesti. Konsoli suorittaa testin ja tarkistaa yhteyden tilan konsolissa ja kuntopyörässä. Kun olet katsonut testin tulokset, paina Enter.

25 7. Kalibroi kallistus Huoltotilasta, valitse kalibroi kallistus. Paina sitten Enter nappia kalibroidaksesi kallistuksen kuntopyörässä. Pyörä liikkuu automaattisesti ylimpään mahdolliseen asentoon, laskeutuu alimpaan mahdolliseen asentoon ja palaa aloitusasentoon. Tämä kalibroi kallistusasetukset. Tärkeää: Pidä lemmikit, jalat ja muut pois pyörän lähettyviltä kun se kalibroituu. Hätätilanteessa, paina Enter näppäintä pysäyttääksesi kalibroinnin. Kun pyörä on valmis, paina Enter. 8. Kalibroi voimamittari Huomio: Tämä ominaisuus ei välttämättä löydy pyörästäsi. Kalibroi voimamittari vain mikäli sinua on neuvottu tekemään niin. 9. Poistu huoltotilasta Paina Home-näppäintä. Kuinka käyttää äänentoistoa Soittaaksesi musiikkia tai kuunnellaksesi äänikirjoja konsolin äänijärjestelmän kautta, sinun täytyy liittää MP3- tai CD-soittimesi konsolin liitäntään. Varmista, että äänijohto on liitetty kunnolla. Paina sitten MP3- tai CD- soittimen PLAY-painiketta. Säädä äänenvoimakkuus soittimesta. Jos haluat käyttää kuulokkeita, kiinnitä ne konsoliin. Valinnainen sykemittari Halusitpa polttaa rasvaa tai kasvattaa hapenottokykyäsi, avain harjoitteluun on pitää asianmukainen syke harjoittelun ajan. Sykemittari auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi mittaamalla sykkeesi koko harjoittelusi ajan. Hankkiaksesi sykemittarin, katso tämän ohjekirjan etusivu.

26 Huolto ja ongelmanratkaisu Tarkista ja kiristä kaikki laitteen osat säännöllisesti. Korvaa kaikki kuluneet osat välittömästi. Käytä pehmeää kangasta ja pientä määrää laimeaa saippuaa puhdistaaksesi laitteen. Tärkeää: välttääksesi näytön vahingoittumista, pidä kaikki nesteet poissa sen läheisyydestä ja pidä näyttö poissa suorasta auringonvalosta. REED-KYTKIMEN SÄÄTÄMINEN Jos konsoli ei näytä oikeaa palautetta, Reed-kytkin täytyy säätää. Reed-kytkimen säätämiseksi sammuta virta ja poista virtajohto. Poista ylälevy (10) pyörästä. Kun löydät Ree-katkaisimen (35) löysää mutta älä irrota kaksi 8 x 19mm ruuvia (97). Seuraavaksi liu uta Reed-kytkin hieman lähemmäs tai kauemmas magneetista (55). Seuraavaksi kiristä uudelleen ruuvit. Kiinnitä virtajohto ja paina virtanappia. Pyöritä vipua (53) hetken. Toista kunnes konsoli näyttää oikein. Kun kytkin on säädetty, kiinnitä yläsuoja.

27 Hihnan säätö Jos polkimet lipsuvat kun poljet, pyörähihna täytyy säätää. Katso kokonaiskuva sivulta 31 tunnistaaksesi mainitut osat. Säätääksesi hihnan (66) käännä virta pois ja irrota virtajohto. Kun olet löytänyt säätökolon oikean kyljen (12) alta, säädä ruuvia (39) kunnes hihna on tiukka.

28 OHJEITA KUNTOILUUN VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai voit etsiä tietoja arvostetuista alan kirjoista. Muista, että oikea ruokavalio ja riittävä lepo ovat keskeisiä tekijöitä tulosten saavuttamiseksi. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli sitten tarkoituksesi polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Alla oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaan rasvanpolton saavuttaaksesi sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensiminuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Maksimaaliseen rasvanpolttoon harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. Kuinka mitata sydämensykkeesi Mitataksesi sydämensykkeesi, kuntoile ainakin kaksi minuuttia. Lopeta sitten harjoittelu ja laita kaksi sormeasi ranteellesi kuten kuvassa näytetty. Ota kuuden sekunnin ajan sydämensyke ja kerro se kymmenellä. Jos esimerkiksi kuuden sekunnin sykkeesi on 14, on silloin sydämensykkeesi 140 lyöntiä minuutissa. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5 10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5 10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia. HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on se, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi.

29 Osa lista

30

31 Kokonaiskuva

32 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja kuvaus osista, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyspisteeseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka Malli nro NETL14711.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä.

Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Lue käyttöohjeet

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET

HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET Tämä ohjekirja on tärkeä osa kuntolaitettasi: perehdy tähän oppaaseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat kuntolaitettasi. Sinun on syytä myös säilyttää tämä

Lisätiedot

Drift HD170 Käyttöohje

Drift HD170 Käyttöohje Drift HD170 Käyttöohje Hyvä asiakas! Kiitos kun ostit Drift HD170:n. Täällä Drift Innovationissa me jaamme intohimosi extremeurheilulajeihin ja rakastamme sitä lisäjännitystä, jonka kokemuksien kuvaaminen

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET KÄYTTÖOHJE C6 SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET...76 ASENNUS...86 HARJOITTELU...77 MITTARI....85 HUOLTO....84 KULJETUS JA SÄILYTYS...84 MITAT......85 HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET Tämä opas on olennainen

Lisätiedot

Käyttö-Opas. Reaaliaikainen DVR 4, 8, 16 Kanavaiset Mallit. Stand Alone Digitaalinen Video Tallennin

Käyttö-Opas. Reaaliaikainen DVR 4, 8, 16 Kanavaiset Mallit. Stand Alone Digitaalinen Video Tallennin Stand Alone Digitaalinen Video Tallennin Reaaliaikainen DVR 4, 8, 16 Kanavaiset Mallit Käyttö-Opas HKSQ3_V2.08-o199 Muotoilu ja ominaisuudet saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. 1 FCC Lausunto

Lisätiedot

TravelMate 4020-sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4020-sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4020-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 4020-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Heinäkuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

TravelMate 2410-sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 2410-sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 2410-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 2410-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Heinäkuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

Sisältö. Näin pääset alkuun... 5. Harjoittelu... 19. Askelmittari... 26. Asetukset... 27. Etsi ja siirry... 11. Historia... 16 Kartan käyttö...

Sisältö. Näin pääset alkuun... 5. Harjoittelu... 19. Askelmittari... 26. Asetukset... 27. Etsi ja siirry... 11. Historia... 16 Kartan käyttö... Käyttöoppaasta Sisältö Näin pääset alkuun... 5 Sinun Rider 50... 5 Nollaa Rider 50... 6 Lisävarusteet... 6 Tilakuvakkeet... 6 Lataa akku... 7 Rider 50:n käynnistäminen... 8 Satelliittisignaalin hakeminen...

Lisätiedot

Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li

Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto ja turvallisuus... 5 1.1 Johdanto... 5 1.2 R40Li symbolit... 6 1.3 Käyttöohjeen symbolit... 7 1.4 Turvaohjeet... 8 2. Esittely...

Lisätiedot

TravelMate 4400-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4400-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4400-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 4400-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI SUOMI SUOMI SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET 39 ASENNUS 40 HARJOITTELU 40 MITTARI 41 HUOLTO 42 KULJETUS JA SÄILYTYS 43 MITAT 43 TERVETULOA TUNTURI-KUNTOILIJOIDEN JOUKKOON! Valintasi osoittaa, että tahdot

Lisätiedot

Aspire one -sarja. Käyttöohjekirja

Aspire one -sarja. Käyttöohjekirja Aspire one -sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2009 Acer Incorporated Kaikki oikeudet pidätetään. Aspire one -sarja Käyttöohje Ensimmäinen julkistus: 03/2009 Näihin tietoihin saattaa tulla muutoksia

Lisätiedot

TravelMate 4010-sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4010-sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4010-sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 4010-sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: kesäkuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

TravelMate 2310-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 2310-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 2310-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään. TravelMate 2310-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Maalis 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 KÄYTTÖOHJE

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 KÄYTTÖOHJE HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto ja turvallisuus... 5 1.1 Johdanto... 5 1.2 Tuotteen symbolit... 6 1.3 Käyttöohjeen symbolit... 7 1.4 Turvaohjeet... 8 2. Esittely...

Lisätiedot

TravelMate 3000-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 3000-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 3000-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 3000-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Tammikuu 2005 Näihin tietoihin saattaa

Lisätiedot

TravelMate 4150/4650-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4150/4650-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4150/4650-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2005. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 4150/4650-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Helmikuu 2005 Näihin tietoihin

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 6. Tämä on Polar Loop 2 7. Aloittaminen 8. Polar Loop 2:n asetusten määrittäminen 8

Sisällysluettelo 2. Esittely 5. Yleiskuva 5. Laatikon sisältö 6. Tämä on Polar Loop 2 7. Aloittaminen 8. Polar Loop 2:n asetusten määrittäminen 8 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Esittely 5 Yleiskuva 5 Laatikon sisältö 6 Tämä on Polar Loop 2 7 Aloittaminen 8 Polar Loop 2:n asetusten määrittäminen 8 Lataa ja asenna Polar FlowSync 8

Lisätiedot

YLEISKUVAUS. bluetooth

YLEISKUVAUS. bluetooth Käyttöopas SISÄLTÖ SAMMUTTAMINEN YLEISKUVAUS VALMISTELE S3 TUKI TURVALLISUUSOHJEET SKANNAA S3:LLA VINKKEJÄ JA VIHJEITÄ TÄRKEÄÄ TIETOA SYNKRONOI S3 TEKNISET TIEDOT YLEISKUVAUS bluetooth SUOJAKORKKI Virtapainike

Lisätiedot

TravelMate 4100/4600-Sarja. Käyttöohjekirja

TravelMate 4100/4600-Sarja. Käyttöohjekirja TravelMate 4100/4600-Sarja Käyttöohjekirja Tekijänoikeudet 2004. Acer Incorporated. Kaikki Oikeudet Pidätetään TravelMate 4100/4600-Sarja Käyttöohjekirja Ensimmäinen Julkistus: Joulukuu 2004 Näihin tietoihin

Lisätiedot