Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.."

Transkriptio

1

2 Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva Korvaavien osien tilaus Takasivu Varoitustarran sijainti

3 Tärkeitä huomioita: VAROITUS: Välttääksesi vakavan vamman riskin, lue kaikki tärkeät huomautukset ja ohjeet tästä ohjekirjasta, sekä kaikki varoitukset ennen laitteen käyttöä. ICON ei vastaa tätä laitetta käytettäessä aiheutuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkastuta terveydentilasi lääkärissä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Käytä laitetta vain sen käyttötarkoitukseen. 3. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 4. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa, ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa, katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Aseta laite tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa eteen ja taakse. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta suojataksesi lattiaa tai mattoa vahingoittumiselta. 7. Tarkista ja kiristä kaikki osat säännöllisesti ja korjaa kuluneet osat välittömästi. 8. Pidä alle 12-vuotiaat lapset sekä lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 9. Yli 136 kg painavien henkilöiden ei tulisi käyttää painopenkkiä. Älä laita painonkannattimille enempää kuin 141 kg (mukaan lukien tanko). Älä kuormita jalkavipua enempää kuin 68 kg. Painopenkin mukana ei tule tankoa tai painoja. 10. Pidä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Älä käytä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä aina harjoittelun aikana urheilujalkineita suojataksesi jalkojasi. 11. Pidä kädet poissa liikkuvista osista. 12. Ennen kuin käytät laitetta, tarkista että selkänojan vipu on kunnolla asennettu kehykseen. 13. Tarkista ennen käyttöä, että isot sokat ovat kunnolla asennettu paikantimien ja painon kannattimien läpi. 14. Älä käytä tankoa, joka on pitempi kuin 1.8 m. 15. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos sinua alkaa pyörryttää tai sinuun sattuu harjoitellessa, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. 16. Harjoittele aina kumppanin kanssa. Kun teet penkkipunnerruksia, toisen henkilön pitäisi seistä takanasi, jotta hän voi ottaa tangon kiinni mikäli et pysty päättämään toistoa.

4 Ennen kuin aloitat Kiitos, kun valitsit WEIDER PRO 490DC Olympic -painonnostopenkin. 490 DC Olympic painonnostopenkki tarjoaa sinulle valikoiman harjoitustapoja, jotka ovat suunniteltu kasvattamaan suuria lihasryhmiä. Olipa tavoitteesi kiinteyttää vartaloasi, kasvattaa lihasmassaa ja -vahvuutta tai parantaa sydämen ja verisuonten toimintaa, tämä painonnostopenkki auttaa sinua saavuttamaan haluamasi tulokset. Omaksi parhaaksesi, lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysymyksiä luettuasi tämän käyttöohjeen, katso tämän ohjeen takasivu. Jotta voisimme auttaa sinua, tarkista tuotenumero ja sarjanumero ennen kuin otat meihin yhteyttä. Mallinumero ja sarjanumeron sijainti löytyy etusivulta. Ennen kuin luet pidemmälle, tutustu piirrokseen alla.

5 Pienten osien tunnistus Katso alla olevat piirrokset tunnistaaksesi asennuksessa tarvittavat pienet osat. Sulkeissa jokaisen piirroksen alla oleva numero on avainnumero osalistaan, joka on tämän manuaalin lopussa. Huomaa: Jos osaa ei löydy osalaatikosta, tarkista onko se esiasennettu. Välttääksesi osien vahingoittumista, älä käytä elektronisia työkaluja asennukseen.

6 Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Laitteen painon ja koon takia laite kannattaa kasata siihen paikkaan, jossa sitä aioitaan käyttää. Tarkista, että laitteen ympärillä on tarpeeksi tilaa liikkua. Laita kaikki osat tyhjälle alueelle ja siirrä pakkausmateriaalit sivuun. Älä hävitä pakkausta ennen kuin olet koonnut laitteen valmiiksi. Tunnistaaksesi pienet osat, katso sivu 5. Tarvitset kokoamiseen kaksi säädettävää jakoavainta, yhden tähtipääruuvimeisselin ja yhden litteäpäisen ruuvimeisselin (eivät tule mukana). Asennus voi olla helpompaa, jos sinulla on viisikulma-avaimien setti. Tehdäksesi kokoamisesta helpompaa, lue sivun alussa olevat vinkit ennen kuin aloitat. 1. Laita etupuolen tasapainottaja (2) niin, että pultinreiät osoittavat lattiaan. Kiinnitä etujalka (4) tasapainottajaan (2) kahdella M10 x 90mm pultilla (55) ja kahdella M10 mutterilla (37). Älä kiristä niitä vielä. Kiristä sitten M10 x 65mm ruuvi (36) M10 prikalla (35) tasapainottajaan (2) ja etujalkaan (4). Älä kiristä ruuveja vielä.

7 2. Kiinnitä oikea jalka (4) kehykseen (1) kahdella M10 x 100mm pultilla (38), kahdella M10 prikalla (35) ja kahdella M10 mutterilla (37). Älä kiristä muttereita vielä. 3. Laita keskipalkki (3) niin, että varoitustarrat ovat ylöspäin. Kiinnitä keskipalkki (3) kehykseen (1) kahdella M10 x 65 mm pultilla (40) ja kahdella M10 mutterilla (37). Katso kohta 1. Kiristä M10 mutterit (37) ja M10 x 65 mm ruuvit (36). Katso kohta 2. Kiristä M10 mutterit (37). 4. Laita penkki (18), kuten kuvassa osoitetaan. Kiinnitä penkki (18) kehykseen (1) neljällä M6 x 16mm ruuvilla (39).

8 5. Laita selkänoja kuvan osoittamalla tavalla. Lisää pieni määrä mukana tulevaa rasvaa M10 x 180 mm pulttiin (54). Kiinnitä selkänojan vipu (15) selkänojan kehyksiin (16) pultilla, kahdella M10 prikalla (35) ja M10 mutterilla (37). Älä kiristä mutteria vielä. Laita selkänoja (19), kuten kuvassa. Kiinnitä selkänoja (19) selkänojan kehyksiin (16) neljällä M6 x40 mm ruuvilla (41) ja neljällä M6 prikalla (42). Älä kiristä ruuveja vielä. 6. Lisää pieni määrä rasvaa M10 x 195 mm pulttiin (43). Kiinnitä selkänojan kehykset (16) kehykseen (1) pultilla, kahdella M10 prikalla (35) ja M10 mutterilla (37). Älä ylikiristä mutteria! Aseta selkänojan vivun (15) loppupää kehyksessä (1) oleviin koloihin. Katso kohta 5. Kiristä neljä M6 x40 mm ruuvia (41) ja M10 mutteri (37). Älä ylikiristä mutteria! 7. Lisää pieni määrä rasvaa M10 x 73mm pulttisettiin (45). Kiinnitä jalkapalkki (5) etujalkaan (4) pulttisetillä. Tarkista, että pulttisetti on asennettu läpi molemmilta puolilta etujalkaa. Kiinnitä sitten painoklipsu (8) painotankoon jalkapalkissa (5).

9 8. Laita pitkä puikko (31) läpi etujalasta (4). Liu uta vaahtopehmusteet (22) puikkoon (31). Paina sitten kaksi pehmustepäätyä (23) puikon molempiin päihin. Kiinnitä kaksi lyhyttä puikkoa (ei kuvassa) ja kaksi jäljellä olevaa vaahtopehmustetta (22) ja pehmustepäätyä (23) jalkapalkkiin (5) samalla tavalla. 9. Liu uta vipuvarsi (50) alaspäin vipuvarren helojen (47) yli. Laita sitten pieni sokka (52) jalkavivun läpi (5). 10. Kiinnitä tyyny (20) tankoon (6) kahdella M6x 16 mm ruuvilla (39).

10 11. Kiinnitä tanko (6) etujalkaan (4). Kiinnitä nuppi (24) etujalkaan (4) ja yhteen säätökuopista tangossa (6) ja kiristä nuppi. Tarkista, että nuppi on varmasti kiinni jossain säätökuopassa. 12. Kiinnitä pohjan tasapainottaja (9) pohjaan (7). Kiinnitä se viidellä M10 x 20 mm ruuvilla (34) ja viidellä M10 prikalla (35). Kiinnitä toinen pohjan tasapainottaja (9) pohjaan (7) samalla tavalla.

11 13. Kiinnitä yksi pystytuista (11) pohjaan (7). Kiinnitä se M10 x 110 mm pultilla (44), neljällä M10 x 20 mm ruuvilla (34), kuudella M10 prikalla (35) ja M10 mutterilla (37). Kiinnitä toinen pystytuki (11) pohjaan (7) samalla tavalla. 14. Kiinnitä painoteline (12) merkitylle puolelle pystytukea (11) johonkin säätökuopista. Kiinnitä suuri sokka (13) läpi painotelineestä ja pystytuesta. Kiinnitä toinen painoteline (ei kuvassa) toiseen pystytukeen samalla tavalla, samalle korkeudelle.

12 15. Kiinnitä paikannin (29) merkitylle puolelle pystytukea (11) johonkin säätökuopista. Laita iso prikka (13) läpi paikantimesta ja pystytuesta. Kiinnitä toinen paikannin (29) toiseen pystytukeen (11) samalla tavalla. Kiinnitä molemmat samalle korkeudelle. 16. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennen kuin käytät painonnostopenkkiä.

13 Säätö Tämä osio kertoo, kuinka säätää painonnostopenkki. Katso harjoitteluohjeita sivulta 15 saadaksesi tärkeää tietoa, kuinka saat suurimman hyödyn harjoitteluohjelmastasi. Katso myös mukana tuleva harjoitteluopas nähdäksesi oikean tavan tehdä monia harjoituksia. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristettyjä joka kerta kun käytät laitetta. Korvaa kaikki kuluneet osat heti. Käytä kuivaa pyyhettä ja mietoa, ei syövyttävää puhdistusainetta painonnostopenkin puhdistamiseen. Älä käytä hankaavia tuotteita. Selkänojan säätö Vaihtaaksesi selkänojan (19) kulmaa, nosta selkänojaa ja aseta säätövipu (15) toiseen koloon kehyksessä (1). Varoitus: Tarkista, että selkänojan säätövipu jää paikoilleen johonkin säätökoloista. Jalkavivun käyttö Käyttääksesi jalkavipua (5), liu uta painolevy (ei tule mukana) painotankoon jalkatangossa. Kiinnitä se painovivulla (8). Varoitus: Älä kuormita jalkavipua enempää kuin 68 kiloa. Pehmustetyynyn käyttö Käyttääksesi tyynyä (20), laita tolppa (6) etujalkaan (4). Kiristä nuppi (24) etujalkaan ja yhteen kiinnityskoloista. Tarkista, että se jää varmasti kiinni johonkin kiinnityskoloista. Irrota tyyny, kun et tarvitse sitä.

14 Paikantimien ja painokannattimien säätö Säätääksesi paikantimia (29), irrota ensin isot sokat (13). Kannattele paikanninta (29) merkityllä puolella pystytukea (11) ja säädä se halutulle korkeudelle säätökuopan kohdalle. Laita suuri sokka (13) läpi paikantimesta ja pystytuesta. Paikannin pitäisi sijoittaa alimmalle mahdolliselle paikalle, mille haluat painotangon lasketuvan tehdessäsi penkkipunnerruksia. Säädä toinen paikannin (2) ja painokannattimet (12) samalla tavalla. Varoitus: Kiinnitä aina paikantimet ja painon kannattimet merkitylle puolelle pystytukea. Varmista, että molemmat paikantimet ja molemmat painonkannattimet ovat samalla korkeudella. Tarkista aina, että sokat ovat kunnolla asennetut. Älä kuormita painotankoa enempää kuin 141 kg (sisältäen tangon).

15 Harjoitteluohjeita Huomaa: Toisto on yksi suoritettu ohjelma harjoituksia ja sarja on tietty määrä toistoja. Lihaksen kasvatus Treenaa lihaksiasi lähellä niiden maksimikestävyyttä ja lisää säännöllisesti harjoittelusi intensiivisyyttä. Säädä harjoittelusi intensiivisyyttä seuraavilla askeleilla: muuta vastustasoa ja muuta toistojen määrää. Käytä omaa harkintakykyäsi päättääksesi vastustason, joka on sinulle sopiva. Aloita kolmella sarjalla ja kahdeksalla toistolla per harjoitus. Lepää kolme minuuttia jokaisen sarjan jälkeen. Nosta vastuksen määrää, kun pystyt tekemään kolme kahdentoista toiston sarjaa ilman vaikeuksia. Kiinteytys Kiinteytä lihaksiasi harjoittaen niitä pitkään. Valitse sopiva vastustaso ja lisää toistokertoja jokaisella sarjalla. Tee niin monta sarjaa kuin pystyt ilman kipua, tehden toistoa. Lepää 1 minuutti jokaisen sarjan jälkeen. Harjoita lihaksiasi ennemmin tekemällä useamman sarjan kuin käyttämällä korkeaa vastusta. Painonpudotus Pudottaaksesi painoa, käytä matalaa vastusta ja lisää toistojen määrää jokaisella sarjalla. Harjoittele 20 tai 30 minuuttia leväten maksimissaan 30 sekuntia sarjojen välillä. Cross training Yhdistä voimaharjoittelu ja aerobinen harjoittelu seuraten seuraavaa ohjelmaa: - Voimaharjoittele maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina tai 30 minuuttia aerobista harjoittelua tiistaina ja torstaina. - Yksi kokonainen päivä lepoa joka viikko, jotta kehosi saa aikaa palautua. Harjoitteluohjeita Tutustu laitteeseen ja opettele jokaisen liikkeen oikea tapa. Käytä omaa harkintakykyäsi päättääksesi oikean harjoitteluajan sekä toistojen ja sarjojen määrän. Harjoittele omaan tahtiisi ja kuuntele kehoasi. Pidä jokaisen voimaharjoittelun jälkeen vähintään yksi päivä lepoa. Lämmittely Aloita viiden tai kymmenen minuutin venyttelyllä ja kevyellä liikunnalla. Lämmittely lisää ruumiinlämpötilaa, sydämensykettä ja valmistaa sinua harjoitteluun. Harjoittelu Tee kuudesta kymmeneen erilaista harjoitusta jokaisella harjoittelukerralla. Valitse harjoituksia jokaiselle lihasryhmälle, keskittyen alueisiin, joita haluat kehittää. Vaihtele harjoituksia saadaksesi vaihtelua ja tasapainoa harjoitteluusi. Viilentyminen Lopeta viiden tai kymmenen minuutin venyttelyyn. Venyttely lisää lihasten venyvyyttä ja auttaa palautumaan harjoittelusta. Harjoitteluasento Tee liikkeet aina loppuun asti ja liikuta vain kyseessä olevia kehosi osia. Suorita toistot pehmeästi ilman pysähdyksiä. Toiston ponnistuksen tulisi kestää puolet palautuksesta. Uloshengitä ponnistaessasi ja sisäänhengitä palauttaessasi liikkeen. Älä ikinä pidätä hengitystäsi. Lepää vähän aikaa jokaisen sarjan jälkeen: - Lihaksen kasvatus lepää kolme minuuttia jokaisen sarjan jälkeen. - Kiinteytys lepää yksi minuutti jokaisen sarjan jälkeen - Painonpudotus lepää 30 sekuntia jokaisen sarjan jälkeen Pidä kirjaa harjoittelustasi, jotta pysyisit motivoituneena. Kirjaa ylös päivä, tehty harjoittelu, käytetty vastus ja sarjat ja toistot ylös. Mittaa painosi ja avainmitat kerran kuussa. Tee harjoittelusta säännöllinen ja nautinnollinen osa elämääsi, jotta saavutat hyviä tuloksia.

16 Harjoittelun seuraaminen Ota kopioita tästä sivusta ja kirjaa ylös voima ja aerobiset harjoittelusi. Pitämällä kirjaa harjoittelustasi saat siitä helpommin säännöllisen ja nautinnollisen osan elämääsi.

17 Osalista

18

19 Korvaavien osien tilaus Tilataksesi korvaavia osia, katso tämän ohjekirjan etusivu. Jotta voimme auttaa sinua, katso valmiiksi seuraavat tiedot ennen kuin otat meihin yhteyttä: - Malli- ja sarjanumero tästä tuotteesta (katso etusivu) - Tuotteen nimi (katso etusivu) - Avainnumero ja kuvaus kuluneista osista (katso osalista ja exploded drawing läheltä tämän ohjekirjan loppua.

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE8077.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden.

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

Varoitustarrojen sijainti

Varoitustarrojen sijainti 1 Sisällysluettelo VAROITUSTARROJEN SIJAINTI... 2 TÄRKEITÄ VAROTOIMIA... 3 ENNEN KUIN ALOITAT... 4 OSALUETTELO... 5 KOKOONPANO... 6 LAITTEEN SÄÄDÖT... 22 VASTUKSEN SÄÄTÖ... 22 YLÄTALJAN KIINNITTÄMINEN...

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi kahta jakoavainta, kumivasaraa, talttapääruuvimeisseliä, ristipääruuvimeisseliä sekä kirkasta

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS Light Bench 6.1 FI Sisältö 1. Suomi P. 3 FI Nämä käyttöohjeet ovat ainoastaan asiakasta varten. ENERGETICS ei takaa kielenkäännöksestä tai tuotteen teknisistä muunnoksista johtuvia virheitä. Copyright

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta.

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta. KUNTOPYÖRÄ PEC-4850 TURVALLISUUSOHJEET TÄRKEÄÄ a. Lue käyttöohje ja noudata sitä. b. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. c. Tarkista kuntopyörä ennen käyttöä varmistaaksesi,

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. KYSYMYKSIÄ? Eränumero Jos sinulla on kysymyksiä tai jos huomaat puuttuvia osia, ota meihin yhteyttä: HUOMAUTUS

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved.

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. BJ-0 KÄYTTÖOPAS 05 Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. MADE IN CHINA Twist&Shape MNL TVINS FIN R0 07 Lue tämän oppaan sisältämät turvallisuuteen liittyvät varoitukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla?

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? On monia tapoja saada lapsi selkään kantorepulla. Kokeile erilaisia

Lisätiedot

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto-

FITLANDIA-TREENIOPAS. - Juoksijan lihaskunto- FITLANDIA-TREENIOPAS - Juoksijan lihaskunto- ASIANTUNTIJA Sanna Malinen Sanna Malinen on 27-vuotias viittä vaille valmis lääkäri. Sanna on harrastanut liikuntaa pikkutytöstä lähtien, ja urheilulajeista

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET 1 SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUSOHJEET...3 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 LAITTEEN KOKOAMINEN...5 NELJÄ - ASTEINEN KOKOAMISPROSESSI...6 KEHIKON ASENNUS...7 KÄSIPAINOJEN ASENTAMINEN...10 VAIJERIEN ASENNUS...11

Lisätiedot

Halkomakone 7 tn Käyttöohje

Halkomakone 7 tn Käyttöohje Halkomakone 7 tn Käyttöohje Lue kaikki ohjeet huolellisesti. Opi tuntemaan koneen käyttötarkoitus, rajoitukset ja mahdolliset vaarat ennen käyttämistä. Käytä työsylinterin käyttö vipua siten että vedät

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Malli nro. PFEVEL96010.0 Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

treeniohjelma: Lämmittely

treeniohjelma: Lämmittely treeniohjelma: Lämmittely HARJOITTELE NÄIN: Treenaa kolmesti viikossa vaikkapa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, niin keho ehtii palautua treenien välillä. Harjoitus koostuu aina lämmittelystä

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: 08457089009 Irlannista: 053 92 36102 Internetsivut: www.iconsupport.eu Email: csuk@iconeurope.com

Lisätiedot

Metallinen puutarhavaja

Metallinen puutarhavaja Metallinen puutarhavaja Asennusohjeet Koko 8' x 8' Varaa asennukseen aikaa -3 h ja kaksi työntekijää. YLEISIÄ OHJEITA Ennen asennuksen aloittamista tarkista paikalliset rakennusmääräykset koskien perustuksia,

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE

ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE ULKOKUNTOLAITEOPAS IKÄÄNTYNEILLE LIHASVOIMA Lihaksen suurin mahdollinen kyky tuottaa voimaa laskee 50 ikävuoden jälkeen noin 1,5 % vuosittain. Edistettäessä aktiivista ja energistä ikääntymistä lihasvoiman

Lisätiedot

POLVEN TEKONIVELLEIKKAUS

POLVEN TEKONIVELLEIKKAUS POLVEN TEKONIVELLEIKKAUS FYSIOTERAPIAOPAS OTA TÄMÄ OPAS MUKAAN TULLESSASI LEIKKAUKSEEN KUNTOUTUMISOHJEITA Polven tekonivelleikkauksen tarkoituksena on parantaa liikkumis-, työ- ja toimintakykyä sekä vähentää

Lisätiedot

Onni Seisomatelineen Käyttöohje

Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni - seisomatelineen käyttöohje Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus... 3 Perushuolto-ohje... 3 Tärkeää!... 3 1. Laatikon sisältö... 4 2. Alustan kokoonpano... 4 3. Rungon

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5 K O K O VARTALON TEHOTREENI - N. 60MIN - 2-3 X VIIKOSSA Tee tämä harjoitus kolme kertaa viikossa ja lepää vähintään yksi päivä harjoitusten välissä. Voit siis tehdä harjoituksen esimerkiksi maanantaisin,

Lisätiedot

2-jakoinen treeniohjelma

2-jakoinen treeniohjelma 2-jakoinen treeniohjelma 2-Jakoinen treeniohjelma sopii sinulle, joka olet jo aloittanut kuntosaliharjoittelun. Ohjelmassa on kaksi eri harjoitusta. Ensimmäisessä treenataan alavartalo ja toisessa ylävartalo.

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavainta, kumivasaraa sekä ristipääruuvimeisseliä. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien

Lisätiedot

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy PS&V-MM 2011 Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy Tärkein yksittäinen tekijä sulkapalloilijan kyynärvarren sekä ranteen vammojen ennaltaehkäisyssä on oikea mailaote. Muista

Lisätiedot

Asennusohje ANTTI M06 4W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi)

Asennusohje ANTTI M06 4W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi) Asennusohje ANTTI M06 W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ 009 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 9 0 Kanunki, Kuusjoki Puh. + 77 700 Fax + 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi 01-01-010 Yläsäiliö

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi)

Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi) Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ 0808 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 530 Kanunki, Kuusjoki Puh. +358 77 700 Fax +358 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi 01-01-010

Lisätiedot

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle Harjoituksia nivelrikkopotilaalle www.parempaaelamaa.fi/kipu Lonkat ja polvet Lihasvoima Asetu kylkimakuulle Nosta hitaasti ylempi jalka ilmaan ja tuo se hitaasti takaisin alas Toista 5 10 kertaa kummallakin

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

Liike Sarjat Toistot. A1 Yhden jalan kyykky A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä B1 Punnerrus

Liike Sarjat Toistot. A1 Yhden jalan kyykky A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä B1 Punnerrus 1 Liike Sarjat Toistot A1 Yhden jalan kyykky 4 10 12 A2 Polvenkoukistus, kantapäät pyyhkeellä 4 10 12 B1 Punnerrus 4 10 12 B2 Kulmasoutu: kyynär kyljen vierestä ylös, kyynär sivulla alas TAI tarpeeksi

Lisätiedot

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet Sisällys Osat.. 1-2 Asennus... 3-5 Huomautuksia... 6-7 Räjäytyskuva... 8-10 Osaluettelo...... 11 Osat Päärunko x 2 Kiskotuet x 2 #1 #2 Kiskot x 2 Käyttöohjeet

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE B-juniorit

VENYTTELYOHJE B-juniorit VENYTTELYOHJE B-juniorit Venyttelyn perusteet: Toisin kuin yleensä uskotaan, lihasta voidaan venyttää myös ennen tai jälkeen raskaan suorituksen. Venyttelyn ja lihaksen venyttämisen kesto riippuu siitä,

Lisätiedot

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA KUNTOSALI -OHJELMA KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä

Lisätiedot

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa Venyttelyohje: Jalat 1. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa. Paina lantiota eteen. 2. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja

Lisätiedot

LONKAN TEKONIVELLEIKKAUS

LONKAN TEKONIVELLEIKKAUS LONKAN TEKONIVELLEIKKAUS FYSIOTERAPIAOPAS OTA TÄMÄ OPAS MUKAAN TULLESSASI LEIKKAUKSEEN KUNTOUTUMISOHJEITA Lonkan tekonivelleikkauksen tarkoituksena on parantaa liikkumis-, työ- ja toimintakykyä sekä vähentää

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus

1. Alkulämmittely kuntopyörällä 15min, josta viimeinen 5min aerobisen kynnyksen. 2. Keskivartalojumppa 15min jumppa kiertävänä, 30 työtä/ 1 palautus Pyöräilyvoimaa Lihaskunto- ohjelma pyöräilijälle Harjoituksilla on tarkoitus parantaa liikkuvuutta, nostaa jalkojen voimatasoa, harjoittaa tukilihaksia sekä parantaa keskivartalon lihaskestävyyttä. Keskity

Lisätiedot

Trimmiä rintalihaksiin Istu tukevasti penkillä, työnnä kahvoista eteenpäin. Liike vaikuttaa rintalihaksiin. Tee toistoa, 2 3 sarjaa.

Trimmiä rintalihaksiin Istu tukevasti penkillä, työnnä kahvoista eteenpäin. Liike vaikuttaa rintalihaksiin. Tee toistoa, 2 3 sarjaa. Ohjeita ulkokuntoilulaitteiden käyttöön Lämmitä lihaksesi ennen lihaskuntotreeniä. Tee vaikka 5 10 minuutin pyrähdys, että saat lihakset lämpenemään ja veren kiertämään. Muista venytellä lopuksi. Laitteet

Lisätiedot

Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.)

Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.) Kuntoutus Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.) Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Seinäjoen keskussairaala Fysioterapia Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

Tavaratilan ritilä, teräs

Tavaratilan ritilä, teräs Ohje nro Versio Osa nro 31339704 1.1 31339699 Tavaratilan ritilä, teräs Sivu 1 / 16 Erikoistyökalut 951 2782 Niittimutterityökalut Työkalunumero:951 2782 Työkalun kuvaus:niittimutterityökalut Työkalutaulut:08

Lisätiedot

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE:

OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA HARJOITUS 1. OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: OMATOIMIKAUDEN HARJOITUSOHJELMA OHJEITA OMATOIMIKAUDELLE: Harjoittele omatoimikauden aikana omia kehityskohteitasi tavoitteesi mukaisesti ja tee joukkueen omatoimiharjoitukset. Suunnittele viikon harjoittelu

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEET

ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEET 1(10) ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJEET FITPOLE SPIN ja FITPOLE ORIGINAL Kiitos Fitpolen hankinnasta! Olette hankkineet suomalaisen kehitystyön, valmistuksen ja markkinoinnin aikaansaannoksen, yhden

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat 1 / 9 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka ovat

Lisätiedot

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet

Polven tekonivel. Fysioterapiaohjeet Fysioterapia Polven tekonivel Fysioterapiaohjeet Seinäjoen keskussairaala Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki Ähtärin sairaala Sairaalantie 4 E 63700 Ähtäri Puhelinvaihde 06 415 4939 Faksi 06 415 4351 Puhelin

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS JOHDANTO Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka haluat aloittaa kuntosaliharjoittelun. Opas sisältää tietoa, jota tarvitset harjoitellaksesi tehokkaasti, turvallisesti ja tavoitteellisesti.

Lisätiedot

Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa

Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa 1 Harjoittele selän liikehallintaa arkipäivän toimissa Opettele liiallisen keskivartalon jäykistämisen sijaan hallittua kehon käyttämistä. Arkiaskareet tarjoavat harjoitteluun mainiot puitteet. Samalla

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

PhysioTools Online - ed set Sivu 1/7

PhysioTools Online -  ed set Sivu 1/7 PhysioTools Online - emailed set Sivu 1/7 Harjoitusohjelma FYS PKL SELKÄRYHMÄ 2/15 Keski-Suomen SHP Keski-Suomen keskussairaala Keskussairaalantie 19, 40620 Jyväskylä, Suomi ALKULÄMMITTELY Pyöräilyä. Aika:

Lisätiedot

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr Polven alueen harjoitukset Ft-suoravastaanottoryhmä 2012-2013 SPT11/eh,jr 27.8.2013 Reisilihaksen aktivointi Selinmakuulla. SUORITUS Vedä nilkat koukkuun ja paina samanaikaisesti polvitaipeet tiukasti

Lisätiedot

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS Vaihe 1: Avaa tuolisi lukitus. 01 KEINUN LUKITUS Vaihe 2: Säädä tuoli kehosi mukaan. 02 KEINUN VASTUS 03 ISTUINSYVYYS 04 ISTUINKORKEUS Vaihe 3: Säädä tuoli työsi mukaan. 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 06 SELKÄNOJAN

Lisätiedot

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia.

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. Metallinen halkovaja KÄYTTÖOHJE/ asennusohje Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. 1 ENNEN TYÖN ALOITTAMISTA Käyttöohje Ennen halkovajan kokoonpanoa tarkista rakennuslaissa säädetyt

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

Taso 4: Kuntosaliharjoitteet InnoSport

Taso 4: Kuntosaliharjoitteet InnoSport 1 / 7 8.10.2009 20:38 Taso 4: Kuntosaliharjoitteet Taso 4: Kuntosaliharjoitteet 4. taso koostuu harjoitteista, jotka tehdään kuntosaliharjoitteluna ja toiminnallisena harjoitteluna. Kuntosaliharjoittelussa

Lisätiedot

1. Kyykky 3x5 2. Penkkipunnerrus 3x5 3. Maastaveto 1x5. 1. Kyykky 3x5 2. Pystypunnerrus 3x5 3. Rinnalleveto 3x5

1. Kyykky 3x5 2. Penkkipunnerrus 3x5 3. Maastaveto 1x5. 1. Kyykky 3x5 2. Pystypunnerrus 3x5 3. Rinnalleveto 3x5 KUNTOSALIKURSSI 8-12 VIIKON OHJELMA Ohessa on treeniohjelmia keväälle. Ohjelmia on kolme erilaista: Voimaohjelma (ohjelma 1), toiminnallinen ohjelma kahvakuulalla (ohjelma 2) ja lihastenkasvatus/kehonmuokkausohjelma

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

pony Suomenkielinen käyttöohje 2012 R82 A/S. All rights reserved. The R82 logo and the Pony are registered trademarks of R82 A/S. 02.

pony Suomenkielinen käyttöohje 2012 R82 A/S. All rights reserved. The R82 logo and the Pony are registered trademarks of R82 A/S. 02. pony TM Suomenkielinen käyttöohje 2012 R82 /S. ll rights reserved. The R82 logo and the Pony are registered trademarks of R82 /S. 02.2012 SSÄLLYS Pony... 3 Turvallisuus... 4 Takuu... 4 Työkalut... 4 Kunnossapito...

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys Johdanto Tässä oppaassa on kuvattu ja esitetty jalkapalloilijan tärkeimpiin lihasryhmiin kohdistuvat venytykset. Tavoitteena on selkeyttää pelaajille ja valmentajille sekä pelaajien vanhemmille mitä venytyksiä

Lisätiedot

Polven tekonivelleikatun. fysioterapiaohjeet

Polven tekonivelleikatun. fysioterapiaohjeet Fysioterapia Potilasohje Polven tekonivelleikatun fysioterapiaohjeet Seinäjoen keskussairaala Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki Puhelin 06 415 4939 Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)epshp.fi Fysioterapia

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot