KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten."

Transkriptio

1 1 Malli nro. PFEVEL Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: UK Soita: Irlannista: Internet-sivut: Sähköposti: Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK AUSTRALIA Soita: Sähköposti: VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 2 Sisältö Varoitustarran asettaminen... 3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 4 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 KUINKA KÄYTTÄÄ RINTAPULSSIMITTARIA KUINKA KÄYTTÄÄ LAITETTA HUOLTO JA ONGELMATILANTEET HARJOITTELU OHJEITA Varaosien tilaaminen Kierrätys... 37

3 3 Varoitustarran asettaminen PROFORM on ICON IP, Inc.:n rekisteröity tavaramerkki.

4 4 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen laitteen käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Käytä laitetta vain sen käyttötarkoitukseen. 3. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 4. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokratai opetustarkoituksessa. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Aseta laite tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa eteen ja taakse vähintään 0,9 m ja sivuille 0,6 m. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta suojataksesi lattiaa tai mattoa vahingoittumiselta. 7. Tarkista ja kiristä kaikki osat säännöllisesti ja korjaa kuluneet osat välittömästi. 8. Pidä alle 12-vuotiaat lapset sekä lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 9. Laitetta ei pitäisi käyttää henkilöt jotka painavat yli 136 kg. 10. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Älä käytä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä aina harjoittelun aikana urheilujalkineita suojataksesi jalkojasi. 11. Pidä kiinni ylemmistä käsikahvoista kun nouset laitteeseen, käytät sitä tai laskeudut laitteesta. 12. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline harjoitteluun, joka näyttää sydämen sykkeen suuntaukset yleisesti. 13. Laitteessa ei ole vapaaratasta; polkimet liikkuvat kunnes vauhtipyörä pysähtyy. Vähennä polkimien nopeutta hallitusti. 14. Pidä selkä suorassa laitteen käytön aikana; älä taivuta selkääsi. 15. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos sinua alkaa pyörryttää tai sinuun sattuu harjoitellessa, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. 16. Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa yksityisessä kotikäytössä.

5 5 Ennen kuin aloitat Kiitos että valitsit mullistavan tuotteemme PROFORM- 505 ZLE -laitteen, joka tarjoaa mahtavan valikoiman ominaisuuksia jotka tekevät kuntoilustasi miellyttävää ja tehokasta. Lue tämä ohje tarkasti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän ohjeen, ole hyvä ja katso etusivu. Ota tuotteen malli ja sarjanumero ylös ennen kuin otat yhteyttä. Ohjekirjan etusivulla on ilmoitettu sarjanumerotarran sijainti. Ennen kuin luet eteenpäin, tutustu alla olevaan kuvaan ja laitteen osiin.

6 6 Kokoaminen Laitteen kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Aseta kaikki laiteen osat selkeälle alueelle ja poista kaikki pakkausmateriaalit. Älä tuhoa pakkausmateriaaleja ennekuin olet koonnut laitteen. Kokoamiseen tarvitset ristipää-ruuvimeisselin, säädettävän jakoavaimen ja kumilekan. Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavia osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osa ei ole osapussissa, katso onko se esiasennettu. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu.

7 7 1. Kokoamisen helpottamiseksi lue sivu 6 ennen kuin aloitat. Kiinnitä etutuki (6) runkoon (1) kahdella M8 x 80mm ruuvilla (84). 2. Suuntaa ramppi (3) kuten kuvassa. Aseta sitten ramppi runkoon (1). Kiinnitä ramppi (3) viidellä M8 x 19mm ruuvilla (82) ja viidellä M8 prikalla (83).

8 8 3. Pyydä toista henkilöä pitämään pystytukea (4) rungon (1) lähellä. Katso pienempi kuva. Sido johtoliitin, joka on pystytuen (4) alapäässä, johtosarjaan (111). Vedä johtoliittimen yläpäätä, kunnes johtosarja tulee kokonaan pystytuen läpi. Vihje: Estääksesi johtosarjan (111) tippumista pystytukeen (4), sido johtosarja johtoliittimellä. Vihje: Vältä johtosarjan (111) liiallista jännittämistä. Liu uta pystytuki (4) runkoon (1). Kiinnitä pystytuki neljällä M8 x 19mm kupukantaruuvilla (82) ja neljällä M8 prikalla (83). Älä kiristä kupukantaruuveja vielä. 4. Laita vähän rasvaa oikeaan käsikampeen (20) ja 19mm prikkaan (66). Suuntaa käsikammen välikappale (55) siten, että tasainen pää osoittaa poispäin laitteesta. Liu uta käsikammen välikappale ja 19mm prikka (66) oikeaan käsikampeen (20). Huomaa oikea käsirulla (59), joka on merkitty Right -tarralla, ja suuntaa kuten kuvassa. Liu uta oikea käsirulla (59) oikeaan käsikampeen (20). Kiinnitä oikea käsirulla M8 x 19mm kupukantaruuvilla (82), akselisuojalla (53) ja M8 x 25mm prikalla (98); välttääksesi rikkomasta akselisuojaa älä ylikiristä kupukantaruuvia. Toista tämä vaihe vasemmalle käsirullalle (ei näy kuvassa).

9 9 5. Huomaa oikea poljintuki (64), joka on merkitty Right -tarralla. Laita vähän rasvaa oikean käsirullan (59) putkeen sisään ja M10 x 60mm pultin (100) kierteisiin. Kiinnitä oikea poljintuki (64) oikeaan käsirullaan (59) M10 x 60mm pultilla (100), M10 prikalla (95) ja M10 lukkomutterilla (92). Älä ylikiristä lukkomutteria; oikea poljintuen täytyy kääntyä vapaasti. Toista tämä vaihe vasemmalle poljintuelle (48). 6. Huomaa oikea ylemmät käsikahvat (61) ja oikea ylempi jalkatanko (60), jotka on merkitty Right -tarroilla, ja suuntaa ne kuvan mukaisesti. Varmista, että kuusikulmaiset reiät ovat oikeassa kohdassa. Liu uta oikea ylempi käsikahva (61) oikeaan ylempään jalkatankoon (60). Kiinnitä oikea ylempi käsikahva (61) kahdella M8 x 38mm pultilla (96) ja kahdella M8 lukkomutterilla (102). Varmista, että lukkomutterit ovat kuusikulmaisissa rei issä. Toista tämä vaihe vasempaan ylempään käsikahvaan (ei näy kuvassa) ja vasempaan ylempään jalkatankoon (ei näy kuvassa).

10 10 7. Laita pieni määrä rasvaa kääntöakseliin (35) ja 16mm aaltoprikkaan (54). Laita kääntöakseli (35) pystytuen (4) läpi ja keskitä se. Liu uta 16mm aaltoprikka (54), sisäkäden suoja (68) ja oikea ylempi jalkatuki (60) kääntöakselin (35) oikealle puolelle. Toista tämä vaihe vasempaan ylempään jalkatankoon (ei näy kuvassa). Kiristä M8 x 19mm kupukantaruuvi (82) ja M8 x 25mm prikka (98) kääntöakselin (35) kumpaankin päähän. 8. Kiinnitä ulkokäden suoja (67) ja sisäkäden suoja (68) oikean ylemmän jalkatangon (60) ympäri kahdella M4 x 16mm kupukantaruuvilla (104). Toista tämä vaihe laitteen toiselle puolelle.

11 11 9. Laita pieni määrä rasvaa oikean ylemmän jalkatangon (60) akseliin ja 19mm aaltoprikkaan (66). Huomaa oikea poljinkaide (58), joka on merkitty Right -tarralla, ja suuntaa se kuten kuvassa. Liu uta 19mm aaltoprikka (66) ja oikea poljinkaide (58) oikeaan ylempään jalkatankoon (60). Kiinnitä oikea poljinkaide (58) M8 x 19mm kupukantaruuvilla (82), akselisuojalla (53) ja M8 x 25mm prikalla (98); välttyäksesi akselisuojan rikkoutumiselta älä ylikiristä kupukantaruuvia. Toista tämä vaihe vasempaan poljinkaiteeseen (ei näy kuvassa). 10. Kiinnitä oikea poljinkaide (58) oikeaan poljintukeen (64) kahdella M10 x 45mm kupukantaruuvilla (99). Toista tämä vaihe vasempaan poljinkaiteeseen (44).

12 Huomaa oikea käsikahva (9), joka on merkitty Right -tarralla. Katso pienempi kuva. Sido pystytuessa (4) oleva johtoliitin oikean käsikahvan (9) pulssimittarin johtoon (63). Seuraavaksi vedä johtoliittimen yläpäätä kunnes pulssimittarin johto tulee pystytuen läpi. Seuraavaksi liu uta oikea käsikahva (9) oikeaan pystytukeen (4). Vihje: Vältä johtojen liiallista jännittämistä. Kiinnitä oikea käsikahva (9) kahdella M8 x 16mm kupukantaruuvilla (110) ja kahdella M8 prikalla (83). Toista tämä vaihe vasempaan käsikahvaan (8). Vihje: Estääksesi pulssimittarin johtojen (63) tippumisen pystytukeen (4), sido pulssimittarin johto johtoliittimillä. 12. Kiinnitä vesipulloteline (37) pystytukeen (4) kahdella M4 x 16mm kupukantaruuvilla (104).

13 Avaa ja poista johtoliittimet johtosarjasta (111) ja pulssimittarin johdoista (63). Sillä välin kun toinen henkilö pitää konsolia (7) pystytuen (4) lähellä, kiinnitä konsolin johdot johtosarjaan (111) ja pulssimittarin johtoihin (63). Sovita ylimenevä johto alaspäin pystytuen (4) sisälle. Vihje: Vältä johtojen liiallista jännittämistä. Kiinnitä konsoli (7) pystytukeen (4) neljällä M4 x 16mm kupukantaruuvilla (104). Katso vaihe 3. Kiristä M8 x 19mm kupukantaruuvit (82). 14. Kytke virtasovitin (112) laitteen etuosan pistorasiaan. Tarvittaessa kytke virtasovitin (112) pistokkeeseen (122). Katso sivulta 15 VIRRAN KYTKEMINEN. 15. Varmista ennen laitteen käyttöä, että kaikki osat on kiristetty hyvin. Huomio: Kokoamisen jälkeen saattaa jäädä ylimääräisiä osia. Laita laitteen alle alusta suojataksesi lattiaa.

14 14 KUINKA KÄYTTÄÄ RINTAPULSSIMITTARIA KUINKA LAITTAA RINTAPULSSIMITTARI YLLE Rintapulssimittarissa on kaksi osaa: rintaremmi ja sensoriosa (katso kuva alla). Laita rintaremmin tappi remmin toiseen osaan kuten pienemmässä kuvassa. Paina sensoriosa rintaremmin soljen alle. Tapin pitäisi olla samalla tasolla kuin sensoriosan etuosa. Kiedo seuraavaksi rintapulssimittari rintakehän ympäri ja kiinnitä rintaremmin toinen pää sensoriosaan. Säädä rintaremmin pituutta tarvittaessa. Rintapulssimittari tulisi laittaa vaatteiden alle tiukasti vasten ihoa, ja mahdollisimman mukavasti ja korkealla rintalihasten tai rintojen alla. Varmista, että sensoriosan logo on edessä ja oikeinpäin. Vedä sensoriosa poispäin kehostasi muutama sentti ja paikallista kaksi elektrodialuetta sisäpuolella (elektrodialueet on vuorattu matalilla nyppylöillä). Kastele kumpikin elektrodialue keittosuolaliuoksella, syljellä tai piilolinssinesteellä. Palauta sensoriosa takaisin rinnan päälle. HOITO JA YLLÄPITO Kuivaa rintapulssimittari joka käytön jälkeen. Rintapulssimittari aktivoituu, kun elektrodialueet on kasteltu; mittari sammuu, kun se on poistettu ja elektrodialueet on kuivattu. Jos rintapulssimittaria ei kuivata joka käytön jälkeen, patteri saattaa loppua ennenaikaisesti. Säilytä rintapulssimittaria kuivassa ja lämpimässä paikassa. Älä säilytä mittaria muovipussissa tai jossain muussa pakkauksessa, joka saattaa kerätä kosteutta. Älä altista rintapulssimittaria suoralle auringonvalolle pitkäksi ajaksi tai yli 50 tai alle 10 asteen lämpötiloille. Älä taivuta tai venytä sensoriosaa liikaa käytön aikana tai kun varastoit rintapulssimittaria.

15 15 Pese sensoriosa kostutetulla kankaalla älä koskaan käytä alkoholia, hankausaineita tai kemikaaleja puhdistukseen. Mittari pitää pestä käsin ja sen jälkeen ilmakuivata. ONGELMATILANTEET Jos rintapulssimittari ei toimi kunnolla, koita seuraavia toimenpiteitä. Varmista, että käytät mittaria, kuten aikaisemmin on kuvattu. Huomio: Jos pulssimittari ei toimi, kun laitat sen kuvatulla tavalla, siirrä sitä hieman ylemmäs tai alemmas rintakehän päällä. Käytä keittosuolaliuosta, sylkeä tai piilolinssinestettä kahden elektrodialueen kastelemiseen. Kastele uudestaan elektrodialueet, jos pulssilukemat eivät ilmesty hikoilun alettua. Asetu konsolin läheisyyteen. Käyttäjän täytyy olla käsimitan etäisyydellä konsolista, jotta pulssilukema tulee esiin näytölle. Rintapulssimittari on suunniteltu ihmisille, joilla on normaali sydämensyke. Sykemittausongelmat saattavat johtua lääketieteellisistä syistä, kuten ennenaikaisesta kammioahtaumasta (pvcs), sydämen tiheälyöntisyys -purkauksista ja rytmihäiriöistä. Rintapulssimittarin toimintaan saattavat vaikuttaa magneettiset häiriötekijät, kuten korkeajännitteiset sähkölinjat tai muut lähteet. Jos epäilet ongelmien johtuvan tästä, yritä sijoittaa laite uudelleen. KUINKA KÄYTTÄÄ LAITETTA VIRRAN KYTKEMINEN Tärkeää: Jos laite on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen virran kytkemistä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kytke virtasovitin laitteen rungon pistorasiaan. Seuraavaksi kytke virtasovitin pistokkeeseen. Kytke pistoke asianmukaiseen pistorasiaan, joka on oikein asennettu paikallisten normien ja ohjesääntöjen mukaisesti.

16 16 LAITTEEN SIIRTÄMINEN Laitteen koon ja painon takia sen siirtämiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Seiso laitteen edessä, pidä kiinni pystytuesta ja aseta jalka etupyörän eteen. Vedä pystytukea samalla kun toinen henkilö nostaa laitetta rampin kahvasta kunnes laite on eturullien varassa. Siirrä laitetta varovasti haluttuun paikkaan, ja laske se sitten lattialle.

17 17 LAITTEELLA HARJOITTELU Noustessasi laitteeseen pidä kiinni ylemmistä käsikahvoista ja astu polkimelle, joka on matalammalla. Astu sen jälkeen toiselle polkimelle. Paina polkimia, kunnes ne alkavat liikkua yhtäjaksoisesti. Huomio: Käsikammet voivat liikkua kumpaankin suuntaan. On suositeltavaa, että liikutat käsikampia nuolen osoittamaan suuntaan; kuitenkin vaihtelun vuoksi voit liikuttaa käsikampia vastakkaiseen suuntaan.

18 18 RAMPIN KULMAN MUUTTAMINEN Muuttaaksesi polkimien liikettä voit vaihtaa rampin kulman. Muuttaaksesi kulmaa, paina salpaa ja vedä rampin kahvaa ja nosta tai laske ramppia haluttuun kulmaan. Vapauta seuraavaksi salpa ja aseta salvan tappi rungon säätöreikään. Salvan valkoisen viivan pitää olla näkyvillä tai salvan tappi ei ole kunnolla asetettu. Varmista, että salvan tappi on kunnolla asetettu rungon säätöreikään.

19 19 KONSOLIN OMINAISUUDET Edistyksellinen konsoli tarjoaa valikoiman ominaisuuksia, jotta harjoittelusi olisi tehokkaampaa ja nautinnollisempaa. Kun käytät konsolin manuaalitilaa, voit vaihtaa polkimien vastusta napin painalluksella. Harjoittelun aikana konsoli näyttää jatkuvasti harjoittelupalautetta. Voit myös mitata sykkeesi käyttämällä kahvan pulssisensoreita tai rintapulssimittaria. Konsoli tarjoaa lisäksi kaksikymmentä esiasennettua harjoitteluohjelmaa kuusi painonpudotus- ja neljätoista suorituskyky-ohjelmaa. Joka ohjelma muuttaa automaattisesti polkimien vastusta ja kehottaa muuttamaan polkemisvauhtia harjoitellaksesi tehokkaasti. Konsoli sisältää ifit interaktiivisen harjoittelutoiminnon, joka mahdollistaa konsoliin laitettavien ifitkorttien käytön, jotka sisältävät suunniteltuja harjoituksia, jotta saavuttaisit määritellyt kuntoilutavoitteet. Esimerkki ifit harjoittelusta: Kahdeksan viikon painonpudotus-ohjelmalla voit pudottaa halutut kilot. Ohjelma säätää polkimien vastusta ja henkilökohtaisen valmentajan ääni ohjaa sinut läpi harjoituksen. ifitkortteja ovat saatavilla erikseen. Ostaaksesi ifit-kortteja vieraile internet-osoitteessa tai katso ohjeen etusivu. ifit-kortteja on saatavilla myös valikoiduissa kaupoissa. Aktivoidaksesi konsolin, katso sivu 20. Kun haluat käyttää manuaalitilaa, katso sivu 20. Kun haluat käyttää esiasennettua ohjelmaa, katso sivu 23. Kun haluat käyttää äänijärjestelmää, katso sivu 26. Jos haluat vaihtaa konsolin asetuksia, katso sivu 26. Huomio: Jos näytössä on muovisuoja, irrota se.

20 20 KONSOLIN AKTIVOIMINEN Virtasovitin pitää olla kytkettynä, jotta voit käyttää laitetta. Katso VIRRAN KYTKEMINEN sivulta 15. Kun virta on kytketty, näyttöön syttyy valo ja konsoli on käyttövalmis. KUINKA SAMMUTTAA KONSOLI Jos polkimet eivät liiku useiden sekuntien aikana, kuuluu äänimerkki ja konsoli menee lepotilaan. Jos polkimet eivät liiku useiden minuuttien aikana ja näppäimiä ei käytetä, konsoli sammuu ja näyttö menee alkutilaan. Lopetettuasi harjoittelun ota virtajohto pois pistokkeesta. TÄRKEÄÄ: Jos et tee tätä, elektroniset osat saattavat kulua ennenaikaisesti. MANUAALITILAN KÄYTTÖ 1. Aloita polkeminen tai paina jotain konsolin näppäintä käynnistääksesi konsolin. Katso kuinka konsoli aktivoidaan yläpuolelta. 2. Valitse manuaalitila. Joka kerta kun käynnistät konsolin, manuaalitila menee päälle. Jos olet valinnut harjoitteluohjelman, uudelleen valitse manuaalitila painamalla jotain harjoitus-näppäintä toistuvasti, kunnes nollat ilmestyvät näytölle. 3. Vaihda polkimien haluttu vastus. Polkiessasi vaihda vastus painamalla vastuksen lisäys- tai vähennys-näppäintä. Huomio: Näppäimen painamisen jälkeen menee hetki ennen kuin polkimet saavuttavat halutun vastustason.

21 21 4. Seuraa edistystä näytöltä. Alavasemman näyttö Tästä näytöstä näet kuluneen ajan ja etäisyyden (kierrosten kokonaismäärä), jonka olet polkenut. Huomio: Kun olet valinnut harjoitteluohjelman, näyttöön ilmestyy jäljellä oleva harjoitteluaika kuluneen ajan sijaan. Alaoikean näyttö Tästä näytöstä näet polkemisnopeuden (kierrosten määrä minuuteissa) ja keskimääräisen kalorinkulutuksen. Tästä näytöstä näet myös sykkeesi, kun käytät käsikahvan pulssimittaria tai rintapulssimittaria (katso vaihe 5 sivulta 22). Yläkulman näyttö Tästä näytöstä näet kuluneen ajan, matkan, jonka olet polkenut, polkemisnopeuden ja keskimääräisen kalorinkulutuksen. Paina näytön näppäintä toistuvasti, kunnes ylempi näyttö näyttää tiedon, jonka haluat nähdä. Huomio: Kun haluttu tieto näkyy ylemmässä näytössä, se ei näy alhaalla vasemmassa tai oikeassa näytössä. Alakulman näyttö Tästä näytöstä näet radan, joka edustaa 640 kierrosta (1/4 mailia tai 402 metriä). Kun harjoittelet, indikaattorit ilmestyvät sitä mukaan, kun etenet radalla, kunnes olet mennyt koko kierroksen. Kierroksen jälkeen rata häviää, ja indikaattorit alkavat ilmestyä taas sitä mukaa, kun etenet radalla. Säätääksesi konsolin äänen voimakkuutta, paina äänen lisäys- tai vähennys-näppäintä.

22 22 5. Sykkeen mittaaminen. Rintapulssimittarin käyttöohjeet löytyvät sivulta 14. Jos haluat käyttää käsikahvan pulssimittaria, seuraa alla olevia ohjeita. TÄRKEÄÄ: Jos käytät rintapulssimittaria ja käsikahvan pulssimittaria samaan aikaan, konsoli ei näytä tarkkaa sykettä. Jos käsikahvojen pulssimittarin metallipinnoilla on muovisuojat, poista ne. Mitataksesi sykkeesi aseta kämmenesi käsikahvojen pulssimittarin metallisille pinnoille. Vältä käsien liikuttamista tai pintojen puristamista liian lujaa. Kun mittari havaitsee sykkeesi, välkkyvä sydämen kuva ilmestyy näytölle ja sykkeesi ilmestyy näkyviin. Pidä metallipinnoista kiinni ainakin 15 sekuntia, jotta saisit mahdollisimman tarkan sykelukeman. Huomio: Jos jatkat käsien pitämistä käsikahvojen pulssimittareissa, näyttö näyttää sykkeesi 30 sekuntia. Jos et näe sykettäsi näytöstä, varmista, että kätesi ovat kuten ylhäällä on kuvattu. Vältä käsien liikuttamista tai metallipintojen liian lujaa puristamista. Optimaalisen toiminnon varmistamiseksi puhdista metallipinnat pehmeällä kankaalla; älä koskaan käytä alkoholia, hankaavia aineita tai kemikaaleja puhdistamiseen. 6. Tuulettimen käynnistäminen. Tuulettimessa on korkeat ja matalat nopeusasetukset. Paina tuuletin-näppäintä toistuvasti valitaksesi sen nopeuden tai kytkeäksesi sen pois päältä. Jos polkimet eivät liiku 30 sekuntiin, tuuletin menee automaattisesti pois päältä. 7. Kun olet lopettanut harjoittelun, konsoli sammuu automaattisesti. Katso konsolin sammuttaminen sivulta 20.

23 23 ESIASETETUN OHJELMAN KÄYTTÖ 1. Aloita polkeminen tai paina jotain konsolin näppäintä käynnistääksesi konsolin. Katso kuinka konsoli aktivoidaan sivulta Valitse esiasennettu ohjelma. Valitaksesi esiasetetun ohjelman paina suoritus- tai painonpudotusohjelma-näppäintä, kunnes halutun ohjelman nimi ilmestyy näytölle. Ohjelman kesto, maksiminopeus ja vastuksen tason profiili ilmestyvät myös näytölle. 3. Aloita harjoittelu polkemalla. Jokainen ohjelma on jaettu 20, 30 tai 45 yhden minuutin segmentteihin. Jokaiseen segmenttiin on ohjelmoitu yksi vastustaso ja tavoitenopeus. Huomio: Sama vastustaso ja/tai tavoitenopeus saattaa olla peräkkäisillä segmenteillä. Ensimmäisen segmentin vastustaso ilmestyy näytölle ja ensimmäisen segmentin tavoitenopeus välkkyy näytöllä muutaman sekunnin ajan. Harjoitteluohjelman profiili näyttää edistyksesi koko harjoittelun ajan (katso piirros ylhäältä). Profiilin välkkyvä segmentti kertoo sen hetkisen ohjelman segmentin. Välkkyvän segmentin korkeus kertoo sen hetkisen segmentin vastustason. Jokaisen ohjelman segmentin lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraavan segmentin profiili alkaa välkkyä näytöllä. Jos seuraavan segmentin vastustaso ja/tai tavoitenopeus muuttuu, ne ilmestyvät näytölle muutamaksi sekunniksi huomautukseksi. Sen jälkeen polkimien vastus muuttuu. Kun harjoittelet, pidä polkemisnopeutesi lähellä sen hetkisen segmentin tavoitenopeutta. Jokaisen segmentin alussa tavoitenopeus välkkyy näytöllä.

24 24 TÄRKEÄÄ: Tavoitenopeus on tarkoitettu motivoimiseksi. Todellinen polkemisnopeus voi olla hitaampi kuin tavoitenopeus. Varmista, että poljet sinulle sopivalla nopeudella. Jos sen hetkisen segmentin vastustaso on liian korkea tai matala voit manuaalisesti vaihtaa asetuksen painamalla vastus-näppäimiä. TÄRKEÄÄ: Kun sen hetkinen segmentti loppuu, polkimet menevät automaattisesti seuraavan segmentin vastustasolle. Harjoitteluohjelma jatkuu näin, kunnes viimeinen segmentti loppuu. Lopeta polkeminen, jos haluat lopettaa harjoittelun. Kuuluu äänimerkki, ja aika pysähtyy. Jos haluat jatkaa harjoittelua, aloita polkeminen. 4. Seuraa edistystäsi näytöltä. Katso vaihe 4 sivuilta 21 ja Sykkeen mittaaminen. Katso vaihe 5 sivulta Tuulettimen käynnistäminen. Katso vaihe 6 sivulta Kun lopetat laitteen käytön, konsoli menee automaattisesti pois päältä. Katso kuinka sammuttaa konsoli sivulta 20.

25 25 IFIT-OHJELMAN KÄYTTÖ ifit-kortit ovat saatavilla erikseen. Ostaaksesi ifit-kortteja vieraile internet-osoitteessa tai katso ohjeen etusivu. ifit-kortteja on saatavilla myös valikoiduissa kaupoissa. 1. Aloita polkeminen tai paina jotain konsolin näppäintä käynnistääksesi konsolin. Katso kuinka konsoli aktivoidaan sivulta Kytke ifit-kortti ja valitse ohjelma. Laita ifit-kortti aukkoon, joka on konsolin sivussa; varmista, että kortin metallipinnat ovat alaspäin ja kohti aukkoa. Kun ifit-kortti on asennettu oikein, valo aukon vieressä syttyy ja teksti ilmestyy näytölle. Seuraavaksi valitse haluttu ohjelma painamalla vähennys- ja lisäys-näppäimiä, jotka ovat ifit- kortin aukon vieressä. Hetken kuluttua ohjelman valitsemisen jälkeen henkilökohtainen valmentaja alkaa neuvoa sinua harjoitellessasi. ifit-ohjelmat toimivat samalla lailla kuin esiasennetut ohjelmat (katso vaiheet 3-7 sivuilta 23 24). 3. Kun olet lopettanut harjoittelun, poista ifit-kortti. Poista kortti, kun olet lopettanut harjoittelun. Säilytä korttia varmassa tallessa.

26 26 ÄÄNIJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ Soittaaksesi musiikkia tai kuunnellaksesi äänikirjoja konsolin äänijärjestelmän kautta, sinun täytyy liittää MP3- tai CD-soittimesi konsolin liitäntään. Varmista, että äänipiuha on liitetty kunnolla. Paina sitten MP3- tai CD- soittimen PLAY painiketta. Säädä äänen voimakkuus soittimesta. KONSOLIN ASETUSTEN MUUTTAMINEN Konsolissa on käyttäjätila, joka antaa sinulle mahdollisuuden valita konsolin vastavalo-toiminnon ja tarkastella konsolin käyttötietoja. Valitaksesi käyttäjätilan paina pohjassa näytön näppäintä muutaman sekunnin ajan, kunnes käyttäjätilan tiedot ilmestyvät näytölle. Konsolissa on kolme vastavalo-toimintoa. ON -toiminto pitää vastavalon päällä, kun konsoli on päällä. AUTO -toiminto pitää vastavalon päällä vain, kun poljet. OFF -toiminto sammuttaa vastavalon. Ylemmästä näytöstä näet valitun vastavalo-toiminnon. Paina vastus-näppäintä toistuvasti valitaksesi halutun vastavalo-toiminnon. Alavasemman näytöstä näet konsolin käytön kokonaistuntimäärän siitä hetkestä alkaen, kuin ostit laitteen. Paina näytön näppäintä tallentaaksesi konsolin asetukset ja poistu käyttäjätilasta.

27 27 HUOLTO JA ONGELMATILANTEET Tarkista ja kiristä laitteen kaikki osat säännöllisesti, ja korvaa kuluneet osat välittömästi. Laitteen pesuun käytä kosteaa kangasta ja pientä määrää mietoa saippuaa. TÄRKEÄÄ: Konsolin vahingoittumisen estämiseksi pidä nesteet poissa konsolin läheisyydestä ja vältä kohdistamatta konsolia suoralle auringon valolle. KONSOLIN ONGELMATILANTEET Jos konsoli ei näytä sykettäsi käyttäessäsi käsikahvan pulssimittaria, tai ilmestynyt syke on liian korkea tai matala, katso vaihe 5 sivulta 22. Jos konsoli ei näytä sykettäsi käyttäessäsi rintapulssimittaria, katso ongelmatilanteet sivulta 15. HIHNAN SÄÄTÄMINEN Jos polkimet lipsuvat polkiessasi jopa silloin, kun olet valinnut korkeimman vastuksen, hihna saattaa tarvita säätämistä. Jotta voit säätää hihnaa, käytä ensiksi tasapäistä ruuvimeisseliä kääntääksesi oikeaa levyä (71) vastapäivään. Poista seuraavaksi oikea levy oikeasta levyalustasta (72).

28 28 Löysää pulttia (120). Kiristä seuraavaksi hihnan säätöruuvia (88) kunnes hihna (ei näy kuvassa) on tiukka. Kiristä sitten pultti. Kiinnitä oikea levy takaisin kääntämällä sitä myötäpäivään oikeaan levyalustaan.

29 29 REED-KYTKIMEN SÄÄTÄMINEN Jos konsoli ei näytä oikeaa palautetta, reed-kytkin täytyy säätää. Reed-kytkimen säätämiseksi käytä ensiksi tasapäistä ruuvimeisseliä kääntääksesi vasenta levyä vastapäivään. Poista seuraavaksi vasen levy vasemmasta levyalustasta. Etsi reed-kytkin (38) ja käännä taljaa (19), kunnes yksi taljan magneeteista (43) ja Reed-kytkin ovat linjassa keskenään. Löysää, mutta älä irrota M4 x 16mm Reed-kytkimen ruuvia (69). Liu uta Reed-kytkin (38) hieman lähemmäs tai kauemmas magneetista (43). Seuraavaksi kiristä uudelleen Reed-kytkimen ruuvi. Käännä taljaa (19) hetken ajan. Toista, kunnes konsoli näyttää oikein. Kiinnitä vasen levy takaisin kääntämällä sitä myötäpäivään vasempaan levyalustaan. RULLIEN RASVAAMINEN Katso EXPLODED DRAWING tämän ohjeen loppupuolelta. Jos rullat (51) kirskuvat liikkuessaan rampilla (3), laita pieni määrä valkoista merirasvaa saman verran kumpaankin rullaan. Levitä rasva tasaisesti koko rullan ympäri. Polje, kunnes ohut kerros rasvaa on levinnyt koko ramppiin; pyyhi sitten ylimääräinen rasva pois.

30 30 HARJOITTELU OHJEITA VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai voit etsiä tietoja arvostetuista alan kirjoista. Muista, että oikea ruokavalio ja riittävä lepo ovat keskeisiä tekijöitä tulosten saavuttamiseksi. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli sitten tarkoituksesi polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Alla oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaaseen rasvanpolttoon sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensi minuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Maksimaaliseen rasvanpolttoon harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä.

31 31 OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5-10 minuuttia. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, joka valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempää.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5-10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia. HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että menestyksen avainasemassa on, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi.

32 32

33 33 Huom. Tuntomerkit saattavat muuttua ilman ilmoitusta. Jos haluat tilata varaosia, katso ohjekirjan takasivu. Nämä osat eivät ole kuvitettuja.

34 34

35 35

36 36

37 37 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen, kuten laissa määrätään. Vie tuote oikeutettuun kierrätyskeskukseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. KYSYMYKSIÄ? Eränumero Jos sinulla on kysymyksiä tai jos huomaat puuttuvia osia, ota meihin yhteyttä: HUOMAUTUS

Lisätiedot

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: 08457089009 Irlannista: 053 92 36102 Internetsivut: www.iconsupport.eu Email: csuk@iconeurope.com

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.. Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva..... 18 Korvaavien osien

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ?

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ? Käyttäjän ohjekirja Mallin nro. PETL59910.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

Varoitustarrojen sijainti

Varoitustarrojen sijainti 1 Sisällysluettelo VAROITUSTARROJEN SIJAINTI... 2 TÄRKEITÄ VAROTOIMIA... 3 ENNEN KUIN ALOITAT... 4 OSALUETTELO... 5 KOKOONPANO... 6 LAITTEEN SÄÄDÖT... 22 VASTUKSEN SÄÄTÖ... 22 YLÄTALJAN KIINNITTÄMINEN...

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavainta, kumivasaraa sekä ristipääruuvimeisseliä. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Crosstrainer (Malli E820P)

Crosstrainer (Malli E820P) Crosstrainer (Malli E820P) Vaihe 1. Keskiputken asennus. Liitä sensorin johto (A2) ja näytön johto (F2) toisiinsa. Kiinnitä keskiputki (F) runkoon (A) pultilla (F6), tiivisterenkaalla (F5) ja M8 tiivisterenkaalla

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. NETL13711.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin:

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...1 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...3 KOKOAMINEN...4 TOIMINTA JA SÄÄDÖT...8 VARASTOASENTO JA KULJETUS...13 ONGELMATILANTEET...15 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE8077.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden.

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin:

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL99713.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... 10 Toiminta ja säädöt... 11 Varastoasento ja kuljetus...

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONSVÆSKE, OPLØSNING I FYLDT PEN 250 mikrogram/mikrogrammaa

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

testo 510 Käyttöohje

testo 510 Käyttöohje testo 510 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 510 Pikaohje testo 510 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine-ero sensorin yhteet 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...10 Toiminta ja säädöt...11 Varastoasento ja kuljetus...26

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5.

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5. SISÄLLYSLUETTELO Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2 Tärkeitä ohjeita 3 Aluksi 4 Asennus 5 Käyttö 9 Huolto ja vianetsintä 16 Harjoitteluohjeita 17 Osaluettelo 18 Yleiskuva 19 Huolto 20 VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi kahta jakoavainta, kumivasaraa, talttapääruuvimeisseliä, ristipääruuvimeisseliä sekä kirkasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Kokoonpanokaavio RÄJÄYTYSKAAVIO - 3 - Osaluettelo Nro Kuvaus Määrä A TIETOKONE 1 SARJA A-1 TIETOKONEEN KIINNITYSRUUVI 4 KPL B PÄÄRUNKO 1 SARJA B-1 TIETOKONEEN KIINNITYSKANNATIN

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC BUILT FOR HEALTH Vaihe 1: a. Kiinnitä etu ja takajalkatuet (I & J) laitteen runkoon käyttämällä aluslevyjä (N-4) ja ruuveja (N-3). Vaihe 2 a. Asenna vasen ja oikea poljin ( G-4

Lisätiedot

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ TÄRKEÄT TURVAOHJEET 1. Lue kaikki ohjeet huolella. 2. Älä upota konetta veteen tai muihin nesteisiin. 3. Älä kosketa sähköpistoketta

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

Casall EB600 Kuntopyörä 91003

Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Räjäytyskuva 1 Kokoonpanokuva 2 OSALUETTELO Nro Kuvaus Tiedot Määrä A, A-1 TIETOKONE JA RUUVI 1 KPL B OHJAUSTANKO 1 KPL B-1 SYKEANTURISARJA 1 SARJA B-2 KAHVAPEHMUSTE 270x23x5

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792.

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Onnea uuden hankinnan johdosta 2 3 Pakkauksen sisältö Perustoiminnot A. RollerMouse Free2 B. Integroitu rannetuki

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5 K O K O VARTALON TEHOTREENI - N. 60MIN - 2-3 X VIIKOSSA Tee tämä harjoitus kolme kertaa viikossa ja lepää vähintään yksi päivä harjoitusten välissä. Voit siis tehdä harjoituksen esimerkiksi maanantaisin,

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Pikakäyttöohje Ohjauskahva Vedon estin Imuletkun tuki Joustava imuletku Teleskooppiputki Kalustesuulake harjalla Käynnistyspainike Rakosuulake Ohjauskahvan vapautuspainike

Lisätiedot

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet Sisällys Osat.. 1-2 Asennus... 3-5 Huomautuksia... 6-7 Räjäytyskuva... 8-10 Osaluettelo...... 11 Osat Päärunko x 2 Kiskotuet x 2 #1 #2 Kiskot x 2 Käyttöohjeet

Lisätiedot

testo 511 Käyttöohje

testo 511 Käyttöohje testo 511 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 511 Pikaohje testo 511 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine sensorin yhde 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE

100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE 100 E-SCOOTER SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE TUOTEOSAT Vaakasuuntaine Vaakasuuntainen Kädensijan Kädensija Pidennysputki Kiristin Emäputki Kasauspidike Kasausjousi Pystysuuntaine Latausliitäntä Jalkakatkaisin

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

Nokia stereo-hf WH /1

Nokia stereo-hf WH /1 Nokia stereo-hf WH-500 5 6 7 1 2 3 4 8 9211094/1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE 9004 CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KÄYTTOOHJEET ) Casall XTR700 -malli on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten Indoor Bike -ryhmille sekä kotikäyttöön. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä

Lisätiedot

Simppeli 4HK Simppeli 6HK. Ohjekirja

Simppeli 4HK Simppeli 6HK. Ohjekirja Simppeli 4HK Simppeli 6HK Ohjekirja Arvoisa asiakkaamme, Kiitos, kun valitsitte tuotteemme. Tutustuttehan tähän ohjekirjaan huolella ennen tuotteen käyttöönottoa, jotta käyttökokemuksenne olisi mahdollisimman

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot