TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ"

Transkriptio

1 JUOKSUMATTO (Malli MT 7000)

2 TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite suositukset ovat oikeat. Älä käytä laitetta jännite adapterin kanssa. Älä käytä jatkojohtoa. VAROITUS! Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu ja puhu lääkärisi kanssa ennen harjoittelun jatkamista. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 1. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä. 2. Tarkista terveydentilasi lääkäriltä ennen harjoittelua. 3. Pidä lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteelta. 4. Jos tunne olosi heikoksi, kivuliaaksi ym. lopeta harjoittelu ja keskustele lääkärisi kanssa terveydentilastasi. 5. Kiinnitä turva avain vaatteisiisi. 6. Älä seiso matolla, kun käynnistät laitteen. 7. Asenna laite sisälle tukevalle alustalle, jossa se pölyyntyisi mahdollisimman vähän. 8. Pidä laite kuivana. 9. Harjoittelun jälkeen asenna laite 0 asteeseen (kallistus aste). 10. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin 11. Kun lopetat harjoittelun, poista turva avain ja sammuta virta. 12. Tarkista ennen harjoittelua, että kaikki osat ovat kunnolla kiristettyjä. 13. Älä käytä laitetta jos; sähköjohto on vahingoittunut, laite ei toimi kunnolla tai laite on tiputettu, kaadettu tai muuten rikottu. 14. Käytä aina sopivia kuntoiluvaatteita ja jalkineita. Älä käytä liian löysiä vaatteita, jotka voivat tarttua laitteen liikkuviin osiin. Älä käytä laitetta paljain jaloin, sukkasillasi tai sandaalit jalassa. 15. Turvallinen etäisyys laitteesta, kun sillä harjoitellaan, on 2,5 m laitteen takana ja 0.5 m laitteen sivuilla.

3 HARJOITTELU OHJEITA Löytääksesi oikean sydämensykkeen, tarkista sykkeesi kaaviosta. Ikien päällä on kolme sydämensykelukua. Nämä ovat sinun harjoitteluvyöhykkeesi. Kaksi alinta lukua ovat suositussykkeet, ylin luku on sinun maksimi sydämensyke, mutta emme suosittele harjoittelemaan niin lujaa. Harjoittele 3 4 kertaa viikossa, jotta kuntosi kehittyisi. Esimerkki harjoitteluohjelmasta aloittelijalle. rasitusaste Kesto Viikko 1 helppo 6 12 minuuttia Viikko 2 helppo minuuttia Viikko 3 kohtuullinen minuuttia Viikko 4 kohtuullinen minuuttia Viikko 5 kohtuullinen minuuttia Viikko 6 kohtuullinen 20 minuuttia Viikko 7 taukoharjoittelu 3 minuuttia kohtuullisella sen jälkeen 3 minuuttia kovalla rasituksella ja tämän jälkeen taas 3 min kohtuullisella jne. (Harjoittelun kokonaiskesto 24 min) Lämmittely ja jäähdyttely Onnistunut harjoitteluohjelma sisältää lämmittelyn, aerobisen harjoittelun ja jäähdyttelyn. Lämmittely on tärkeä osa harjoittelua, joten lämmittele aina ennen harjoittelua. Lämmittely valmistelee kehon rasittavampaan harjoitteluun, lisäämällä verenkiertoa kuljettamalla enemmän happea lihaksille ja nostaa kehon lämpötilaa. Venyttely jokaisen harjoittelun jälkeen on tehokas tapa lisätä notkeutta ja se estää lihasten kipeytymistä. Venyttele seuraavalla sivulla olevien ohjeiden mukaisesti.

4 1. Käännä päätä kuvan osoittamalla tavalla oikealle. Paina vastakkaista hartiaa alas. Voit tehostaa venytystä, laittamalla oikean käden pään päälle ja painaa päätä sivulle. Toista toiselle puolelle. Venytyksen tulisi tuntua niskassa. 2. Nosta oikeata ja vasenta hartiaa vuorotellen ylöspäin, kuvan osoittamalla tavalla. 3. Nosta kädet ylös. Venytä oikeata kättä niin ylös kuin mahdollista, venytyksen tulisi tuntua oikeassa kyljessä. Toista liike vasemmalla kädellä. 4. Istu lattialla jalkapohjat vastakkain ja paina kyynärpäitä lattiaa kohti, kuvan osoittamalla tavalla. Pidä selkäsi mahdollisimman suorana. Vedä jalkojasi mahdollisimman lähelle nivusia. Venytyksen tulisi tuntua lanteen, takapuolen ja sisäreiden lihaksissa. 5. Pidä polvet hiukan koukussa, varpaat suoraan eteenpäin ja vie vartaloa sekä käsiä alas ja varpaita kohti. Mene niin alas kuin mahdollista. Venytyksen tulisi tuntua takareisissä, pohkeissa, polvitaipeessa. 6. Tässä harjoituksessa voit ottaa tukea seinästä tms. Nosta vasenta kantapäätä kohti pakaraa. Tehosta venytystä vasemmalla kädellä vetämällä. Venytyksen tulisi tuntua etureisissä sekä lannelihaksissa. Toista toisella jalalla. 7. Tämä venytys on hyvä lämmittely sekä jäähdyttelyvenytys. Istu lattialla ja venytä itseäsi selkä mahdollisimman suorana jalkaasi / varpaitasi kohti (kuvan osoittamalla tavalla). Pysäytä venytys kohtaan jossa venytys ei tunnu epämiellyttävältä. Venytyksen tulisi tuntua sisäreisissä, polvitaipeen / polven lihaksissa, selässä ja nivusissa. 8. Asetu polviseisonta asentoon. Oikea jalka koukussa eteen, vasen jalka taakse polvi koukussa, kuvan osoittamalla tavalla. (taakse koukistuneen jalan ei tarvitse osua maahan, vaan jalkaa koukistetaan vain sen verran että venytys syntyy), kädet seinää vasten. Vie lantiota seinää kohti ja pidä selkä suorana. Venytyksen tulisi tuntua pohkeissa, nilkassa, akillesjänteessä.

5 LAITTEEN KASAAMINEN JA PURKAMINEN HUOM! Lue kaikki ohjeet huolellisesti ja ole erityisen varovainen, kun asennat laitetta. Laitteen purkaminen laatikosta A. Nosta laatikkoa ja poista se laitteen ympäriltä. B. Tarkista että, kaikki tarvittavat osat, mitä tarvitset asentamiseen. Jos sinulta puuttuu osia, tai ne ovat hajalla ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p

6 Kuva 1. Kiinnitä konsolin mastot runkoon. A. Kiinnitä vasen masto (ei ole johtoja sisällä) runkoon kahdella M8x50mm pultilla ja yhdellä M8x15mm pultilla. B. Asenna näytön johto ja maadoitusjohto oikean maston läpi, kuvan osoittamalla tavalla (kiristä johdot nauhalla). Kiinnitä oikea konsolin masto runkoon kahdella M8x50mm pultilla. Kuva 2. Kiinnitä maston suojukset M4x15mm pultilla. Kuva 3. Kiinnitä näyttö mastoihin. A. Kiinnitä ylempi näytön johto alempaan näytön johtoon, sekä kiinnitä maadoitusjohdot toisiinsa. Kiinnitä näyttö neljällä M6x15mm pultilla. (HUOM! Jos näyttö ei toimi, olet kiinnittänyt johdot väärin. )

7 Kuva 4. Sähköjohto A. Kiinnitä turva avain näyttöön. B. Kiinnitä sähköjohto laitteeseen. Turvasulake suojaa laitetta ylikuormitukselta. Turvasulake ponnahtaa ylös jos laite on ylikuormittunut. Käännä laitteen ON /OFF nappi OFF asentoon. Käännä laitteen käynnistysnäppäintä ON asentoon, käynnistääksesi laitteen uudestaan. Nosta runkoa ylöspäin, kunnes laite on lukkiutunut turvalukkoon. Voit siirtää laitetta helposti, laitteessa sijaitsevien pyörien ansiosta. Ennen laitteen siirtämistä, tarkista että laite on sammutettu ja sähköjohto on irrotettu seinästä.

8 NÄYTTÖ CONTROL PANEELIN TOIMINNOT Quick start (P1 Manual) 1. Käynnistä laite, ja kiinnitä turva avain. 2. Paina START näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. 3. Säädä nopeutta Speed + ja - näppäimistä 4. Säädä kallistusta Incline + ja -näppäimistä. Count Down settings (harjoitteluohjelma ajan laskulla alaspäin) 1. Käynnistä laite ja kiinnitä turva avain. 2. Paina MODE näppäintä asentaaksesi ajan laskun alaspäin. 3. Käytä + ja näppäimiä asentaaksesi harjoitteluajan. 4. Paina START näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. 5. Säädä nopeutta Speed + ja näppäimistä. 6. Säädä kallistusta Incline + ja näppäimistä.

9 COOL DOWN (Voi käyttää ainoastaan P1 manual - ohjelmassa) COOL DOWN on suunniteltu hidastamaan vauhtia vähitellen, tällöin voit valmistella kehoasi harjoittelun lopettamiseen ja voit estää loukkaantumiset, kun lopetat harjoittelun. Paina COOL DOWN näppäintä ja vauhti hidastuu heti 30 % vauhdistasi. Pienen hetken kuluttua vauhti hiljenee taas 30 % jne. kunnes vauhti on 1,5 km /h. Tämän jälkeen laite pysähtyy automaattisesti minuutin kuluttua. HUOM! Käyttääksesi COOL DOWN ohjelmaa, sinulle tulee olla harjoittelussa vauhtia vähintään 2,6 km /h. OHJELMAT (P2 - P21) 1.) Käynnistä laite ja kiinnitä turva avain. 2.) Paina SPEED + tai näppäintä valitaksesi ohjelman. 3.) Paina MODE näppäintä vahvistaaksesi ajan laskun alaspäin. 4.) Paina (SPEED) + tai näppäintä asentaaksesi harjoitteluajan. 5.) Paina START+ tai näppäintä aloittaaksesi harjoittelun. 6.) Säädä nopeutta (SPEED) + ja näppäimistä. Säädä kallistusta (INCLINE) + ja näppäimistä 7.) Paina STOP näppäintä lopettaaksesi harjoittelun. INCLINE/SPEEED: Yllä olevissa ohjelmissa vauhti ja kallistus vaihtuvat samaan aikaan.

10 PIKANÄPPÄIMET (SPEED JA INCLINE) Laitteessa on myös käytössä pikanäppäimet, joita painamalla saat helposti haluamasi vauhdin. MATON SÄÄTÄMINEN Saatat joutua säätämään mattoa ensimmäisinä käyttö viikkoina. Laitteen matto on tehdasasennettu, mutta se saattaa käytön aikana hieman venyä tai liikkua pois paikaltaan. Näistä ei kannata huolestua, se on aivan normaalia. Jos matto tuntuu lipsuvan tai liikkuu harjoittelun aikana huonosti, mattoa tulee kiristää. A. Laita 8mm ruuviavain vasempaan maton pulttiin. Käännä pulttia ¼ käännöksen verran myötäpäivään. Kiristä myös oikeata pulttia saman verran HUOM! Sinun tulee kiristää molempia pultteja saman verran, jotta matto pysyy keskitetysti rungossa. B. Jos matto ei ole tarpeeksi kireällä, toista kohta A, kunnes matto on tarpeeksi kireällä. HUOM! Älä kiristä mattoa liikaa, sillä laite ei kestä liian kovaa jännitettä. Jos matto on liian, kireällä etu - ja takarulla voivat rikkoontua.

11 Maton keskittäminen A. Käynnistä laite, ja paina SPEED + näppäintä kunnes vauhti on 6 km/h. Katso onko matto lipsunut oikealle vai vasemmalle puolelle. B. Jos matto on vasemmalla puolella. Käännä maton vasenta pulttia ¼ kierros myötäpäivään. Jos matto ei ole vieläkään keskellä, käännä pulttia, kunnes matto on keskellä. Jos matto on taas oikealla puolella, käännä oikeata pulttia ¼ kierrosta vastapäivään. C. Kun matto on keskellä, nosta vauhtia 16 km/h ja tarkista että matto liikkuu hyvin. HUOM! Jos matto ei keskity, se voi myös johtua siitä, että matto on liian löysällä. LAITTEEN HUOLTO HUOM! Kun huollat ja puhdistat laitetta, irrota sähköjohto seinästä, välttääksesi sähköiskuja. Maton ja kannen öljyäminen Laitetta tulee öljytä säännöllisin väliajoin. Öljyäminen estää maton nopeata kulumista ja vaikuttaa muutenkin laitteen kunnossapitoon. Suosittelemme öljyämään laitetta alla olevan jaksotuksen mukaan. Käyttö 1-6 km/h 6-12 km/h km/h Öljyäminen 1. vuodessa 2. vuodessa 3 kuukauden välein Kaavio on suositus kun kerta käyttö on min 3 4 kertaa viikossa. Laite öljytään kuvan osoittamalla tavalla, mutta jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys jälleenmyyjääsi. PUHDISTUS Puhdista laitteen kahvat ym. hiestä joka käytön jälkeen. Puhdista laitteesi kerran viikossa kostealla puhdistusliinalla. Älä puhdista laitetta liian kostealla liinalla, jotta näyttöön ym. ei pääse kosteutta. VARASTOINTI Varastoi laite puhtaaseen ja kuivaan tilaan. Tarkista, että laitteen käynnistys nappi on OFF asennossa. Kun taitat laitteen tarkista, että olet sammuttanut laitteen ja irrottanut sähköjohdon pois seinästä.

12 ONGELMAT LAITTEESSA OIRE AIHEUTTAJA RATKAISU Näytän led valot eivät toimi a. Laitteessa ei ole virrat päällä b. Sähköjohto on vahingoittunut c. ylikuormitus sulake on aktivoitunut Tarkista onko virrat päällä, ja sähköjohto oikein asennettu. Paina START näppäintä, ja jos näyttö ei käynnistä, laite tarvitsee huoltoa Hajonneet, pirstoutuneet Näyttö on hajonnut Laite tarvitsee huoltoa Led valot. Näytössä lukee E1 (yleisin) a. RPM sensorissa on vikaa b. Sensorin johto ei ole kunnolla kiinni c. Moottorin johto ei ole kunnolla kiinni d. Hetkellinen ylikuormitukselta suojelu Laite tarvitsee huoltoa. Laite tulee öljytä, tarkista maton kireys. Yleisin syy hetkelliseen ylikuormitukseen, on liian suuri kitka matolla ja kannella. Tällöin sinun tulee öljytä matto ja laite ohjeiden mukaisesti.

13 OSALISTA

14 OSALISTA (PULTIT)

15 LAITTEEN OSAT

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST (nopeasti kuntoon) OHJELMAAN! Kathy ja minä olemme kehittäneet tehokkaan harjoitusohjelman, jonka avulla voit kiinteyttää, muokata ja vahvistaa keskivartalosi.

Lisätiedot

Yleistä venyttelystä. Miksi venytellä? Milloin venytellä? 4. Itsenäisenä palauttavana ja notkeutta kehittävänä harjoituksena

Yleistä venyttelystä. Miksi venytellä? Milloin venytellä? 4. Itsenäisenä palauttavana ja notkeutta kehittävänä harjoituksena Venyttelyopas 2009 Ohjeet ja kuvatekstit: Anne Hämäläinen Kuvat: Mike Sirén Venyttelyopas 2009 Disclaimer: Tekijä ei ole liikunta-alan asiantuntija. Seuraavat ohjeet ja neuvot ovat sovellettavissa omalla

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään. STOP Form No. 3369-565 Rev B Power Max Heavy Duty 926/928/1028 OXE -lumilinko Mallinro: 38820 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38822 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38824 Sarjanro:

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Form No. 3373-714 Rev A Käyttöopas Johdanto Tämä lumilinko on tarkoitettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET SUOMI SUOMI SUOMI SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET 39 ASENNUS 40 HARJOITTELU 40 MITTARI 41 HUOLTO 42 KULJETUS JA SÄILYTYS 43 MITAT 43 TERVETULOA TUNTURI-KUNTOILIJOIDEN JOUKKOON! Valintasi osoittaa, että tahdot

Lisätiedot

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET

SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET KÄYTTÖOHJE C6 SISÄLTÖ HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET...76 ASENNUS...86 HARJOITTELU...77 MITTARI....85 HUOLTO....84 KULJETUS JA SÄILYTYS...84 MITAT......85 HUOMAUTUKSET JA VAROITUKSET Tämä opas on olennainen

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koruompelukoneille EMT 10T F1, 10/4 ja 10/4T Osanumero 15338-14, painos D Yksipää- ja nelipääkoruompelukoneet pyöröneuleille Hyväksytty 1575 West 124th Avenue Denver, Colorado

Lisätiedot

Käyttöopas. Dacia Duster

Käyttöopas. Dacia Duster Käyttöopas Dacia Duster ELF, DACIAN YHTEISTYÖKUMPPANI YKSINOIKEUDELLA DACIA SUOSITTELEE ELF-VOITELUAINEITA Tervetuloa uuteen autoosi Tähän käyttöohjekirjaan on koottu tietoja, joiden avulla: tutustut autosi

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi

Johdanto. Sisältö. Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Power Max 726/826 OE -lumilinko Mallinro: 38816 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Mallinro: 38817 Sarjanro: 314000001 tai suurempi Form No. 3378-830 Rev A Käyttöopas Johdanto Tämä lumilinko on tarkoitettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE MUISTIINPANOJA MUISTIINPANOJA KIITOS Kiitämme sinua Ageless Wonder -laitteen hankinnasta. Ageless Wonder tuottaa hellävaraisia mikrovirtaimpulsseja ja minimoi siten ryppyjä

Lisätiedot

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet Columbus Liukuporraspesukone STEP100 Käyttöohjeet Sisällys 1 Turvallisuus... 4 1.1 Omistajan vastuu... 4 1.2 Käyttötarkoitus... 4 1.3 Kuka saa käyttää konetta?... 4 1.4 Käyttäjän turvallisuus... 5 1.5

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje R 214TC Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset Näitä tunnuksia käytetään ajoleikkurissa ja käyttöohjeessa.

Lisätiedot

KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET

KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F36-258 DB malli) SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 3 Yleiset turvallisuusohjeet

Lisätiedot

545167627 Rev. 3 12/15/07 BRW

545167627 Rev. 3 12/15/07 BRW GB FR INSTRUCTION MANUAL IMPORTANT INFORMATION: Please read these instructions carefully and make sure you understand them before using this unit. Retain these instructions for future reference. MANUEL

Lisätiedot

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114 Croozer Kid for Croozer Kid for 3-in- Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry KÄYTTÖOHJE SUOMI Tuotenro: 4 00 4 www.croozer.eu JULKAISUTIEDOT Julkaisija: Zwei plus zwei GmbH Oskar-Jäger-Str. 5 5085 Köln

Lisätiedot

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten

Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tärkeää: Säilytä opas myöhempää käyttöä varten Tämä opas sisältää turvallisuusohjeita pyöräilyyn. Vaikka olisit pyöräillyt useita vuosia, on tärkeää lukea kappale ennen uuden pyöräsi käyttöönottoa! Vanhempien

Lisätiedot

(Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja. 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* www.tennantco.com

(Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja. 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* www.tennantco.com 6200 (Diesel) Suomi FI Käyttäjän käsikirja www.tennantco.com 330401 Rev. 06 (6-2004) *330401* Tämä käsikirja toimitetaan jokaisen uuden mallin mukana. Se sisältää tarvittavat käyttö-- ja huolto--ohjeet.

Lisätiedot

LINDA KY-26/A SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE. Martinkyläntie 39 01720 Vantaa

LINDA KY-26/A SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE. Martinkyläntie 39 01720 Vantaa LINDA KY-26/A SIIRRETTÄVÄ ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE Martinkyläntie 39 01720 Vantaa Sisällysluettelo Turvaohjeet...3 Huomioitavaa laitteen käytössä...4 Laitteen osat ja rakenne...5 Asennus...6 Laitteen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Tuotenro: BB100-081 ver 0.1 2014-08-06. Nämä käyttöohjeet koskevat kaikkia Kanmed BabyBed-sänkyjä mallista BB1xx alkaen.

Käyttöohjeet. Tuotenro: BB100-081 ver 0.1 2014-08-06. Nämä käyttöohjeet koskevat kaikkia Kanmed BabyBed-sänkyjä mallista BB1xx alkaen. Käyttöohjeet Tuotenro: BB100-081 ver 0.1 2014-08-06 Huomio Lue nämä ohjeet huolellisesti. Sängyn käyttäminen väärällä tavalla voi johtaa potilaan tai hoitajan loukkaantumiseen. Valmistaja: KANMED AB www.kanmed.se

Lisätiedot

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS GS 180E - GS 200E FIN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS 1 2 3 4 5 6 7 3 8 9 10 11 12 14 13 15 16 18 4 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 5 ALKUPERÄISEN OHJEEN KÄÄNNÖS JOHDANTO Koneen asianmukaisen käytön varmistamiseksi

Lisätiedot