Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS"

Transkriptio

1 Mallin no. PETL Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: Irlannista: Sähköposti: Vierailkaa Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC, Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK Australiassa: Olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostitte tuotteen. VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 3 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Osien tunnistus...6 Kokoaminen...7 Toiminta ja säädöt Varastoasento ja kuljetus Ongelmatilanteet Harjoittelu ohjeita Osalista Kokonaiskuva...25 Varaosien tilaaminen...takakansi Kierrätys... Takakansi Varoitustarran sijainti

3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä juoksumattoa vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta juoksumatto tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa taakse 2,4 m ja sivuille 0,6 m. Huolehdi että laitteen ilma-aukot ovat vapaina. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta vähentääksesi lattian vahingoittumista. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Älä käytä laitetta samassa tilassa, missä säilytät aerosolia sisältäviä tuotteita tai happipulloja. 7. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 8. Laitetta eivät voi käyttää henkilöt, jotka painavat yli 136 kg. 9. Laitetta saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. 10. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä pidä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä vain juoksemiseen tarkoitettuja jalkineita. Älä koskaan käytä juoksumattoa paljain jaloin, sukat jalassa tai sandaaleissa. 11. Kytke laite (katso sivu 16) vain maadoitettuun pistorasiaan. Samassa pistokkeessa ei saa olla muita laitteita. Vaihtaessasi virtajohtosovittimen sulakkeen, liitä ASTAhyväksytty BS ampeerinen sulakerasiaan. 12. Jos käytät jatkojohtoa, käytä vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. 13. Pidä huolta, että virtajohto ei joudu kosketuksiin korkean lämmön kanssa. 14. Älä koskaan liikuta kävelyhihnaa, kun virta on kytketty pois päältä. Älä käytä laitetta, jos virtajohto on vahingoittunut tai juoksumatto ei toimi normaalisti. (Katso ONGELMATILANTEET sivulta 27, jos juoksumatto ei toimi kunnolla). 15. Ennen kuin käytät laitetta opettele hätäpysäytysnäppäimen käyttö. (Katso KUINKA KÄYNNISTÄÄ VIRTA sivulta 18). 16. Älä koskaan käynnistä laitetta seisoessasi juoksumatolla. Käytä aina kädensijoja ollessasi matolla. 17. Juoksumatto yltää korkeisiin nopeuksiin. Nosta juoksumaton nopeutta vähitellen välttääksesi hyppäyksiä nopeudessa. 18. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline harjoitteluun, joka näyttää sydämen sykkeen suuntaukset yleisesti.

4 19. Kun et käytä laitetta, laita reset/off -virtakatkaisin off-asentoon, poista avain ja irrota virtajohto. (Katso virtakatkaisijan sijainti piirroksesta sivulta 5.) 20. Älä yritä siirtää, laskea tai nostaa laitetta ennen kuin se on asianmukaisesti koottu. (Katso KOKOAMINEN sivulta 6, ja VARASTOASENTO JA KULJETUS SIVULTA 24.) Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 21. Liikuttaessasi tai purkaessasi laitetta, pidä huolta että kiinnityshihna on kokonaan kiinni. 22. Älä koskaan työnnä mitään esinettä laitteen aukkoihin. 23. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 24. HUOMIO! Irrota laite verkkovirrasta aina kun teet laitteella siivous tai huoltotoimenpiteitä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria kuin valtuutetun huoltomiehen valvonnan alla. Muut kuin tässä ohjeessa esitetyt huoltotoimenpiteet täytyy tehdä valtuutetulla huoltomiehellä. 25. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 26. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

5 Ennen kuin aloitat Kiitos, että valitsit PROFORM 520 ZLT juoksumaton. Tämä juoksumatto tarjoaa vaikuttavan valikoiman ohjelmia, jotka tekevät harjoittelustasi kotona nautinnollista ja tehokasta. Voit taittaa juoksumattosi kasaan, kun et harjoittele, ja näin se vie vain puolet siitä tilasta kuin juoksumatto yleensä. Omaksi eduksesi, lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysymyksiä vielä luettuasi tämän, katso tämän ohjekirja etusivu. Jotta voisimme auttaa sinua, tarkista ensin malli- ja sarjanumerot. Mallinumero ja sarjanumeron sijainti on näytetty etusivulla. Ennen kuin luet eteenpäin, katso piirros alhaalla.

6 Pienten osien tunnistus Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavien osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osaa ei löydy osapussista, katso onko se esiasennettu.

7 KOKOAMINEN Kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Sijoita kaikki osat tyhjälle alueelle ja siirrä pakkausmateriaalit pois. Älä hävitä pakkauksia ennen kuin koko laite on koottu. Kävelymaton sisäpuoli on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Kuljetuksen jälkeen voiteluainetta saattaa olla kävelymaton päällä tai kuljetuspakkauksessa. Tämä on normaalia. Jos voiteluainetta on kävelymaton päällä, pyyhi se pois pehmeällä pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella. Asennus vaatii kuusikulma-avaimen, säädettävän jakoavaimen ja ruuvimeisselin. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Tarkista, että virtaa ei ole kytketty Poista ja hävitä kaksi ruuvia (A) ja kuljetuslaatikko (B) pohjan oikealta puolelta. (74) Poista nämä myös vasemmalta puolelta. (Ei näy kuvassa) 2. Vedä pystytuen johto (63) läpi sille tarkoitetusta reiästä, joka on pohjassa (74). Paina pohjan päällys (70) paikoilleen molemmille puolille pohjaa (74). Katso viereinen kuva. Leikkaa muovi läheltä pystytuen johtoa (63). Varo, ettet vaurioita johtoa.

8 3. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa pystytankoa (76) joka on merkitty right -tarralla lähellä laitteen pohjaa (74). Katso viereinen piirros! Sido metallilanka vasempaan pystytankoon (89) varmasti pystytangon johdon ympäri (63). Vedä sitten toista päätä langasta, kunnes se on mennyt läpi pystytuesta. 4. Pidä oikeaa pystytankoa (76) pohjaa (74) vasten. Ole varovainen, ettet venytä johtoja. Kiinnitä 3/8 x 3 ¼ ruuvi (2) 3/8 prikalla (3) oikean pystytangon ylimpään reikään ja kiinnitä se sitten pohjaan (74). Kiinnitä sitten kaksi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) kahdella 3/8 prikalla (3) oikeaan pystytukeen ja pohjaan. Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen pystytanko (ei kuvassa) samalla tavalla. Huomaa: Johtoja ei ole vasemmalla puolella.

9 5. Irrota oikeasta käsitangosta (64) 5/16x ¾ ruuvi (5) ja 5/16 prikka (6). Huomaa: Näitä käytetään kohdassa 6. Toista tämä vasempaan käsitankoon (ei kuvassa). 6. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa käsitankoa (64) oikean pystytuen (76) lähellä. Aseta johto (63) läpi oikean käsitangon (64) pohjasta ja vedä se ulos tangon reiästä. Varo, että et venytä johtoja (63). Kiinnitä 5/16 x3/4 ruuvi (5) 5/16 prikalla (6) oikeaan pystytukeen (76) ja oikeaan käsitankoon (64). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä sitten 5/16x 3 ruuvi (7) 5/16 prikalla (6) oikeaan kädensijaan (76) ja oikeaan pystytukeen (76). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen kädensija samalla tavalla (ei näy kuvassa). Huomaa: vasemmalla puolella ei ole johtoja. 7. Laita konsoli näyttö alaspäin pehmeälle alustalle ja irrota kaksi ruuvia (C). Seuraavaksi nosta poikkitanko (61) pois. Heitä ruuvit pois.

10 8. Irrota ruuvit (D) vasemmasta ja oikeasta käsitangosta (59, 64) ja hävitä ne. 9. Liitä poikkitanko (61) käsitankoihin (66, 76) neljällä 10x ¾ ruuvilla (8), ja neljällä 10 prikalla (23). Laita ensin kaikki ruuvit paikoilleen ja kiristä ne vasta sitten. Kiristä varmasti kaksi 5/16 x ¾ ruuvia (5) ja kaksi 5 /16 x 3 ruuvia (7).

11 10. Pyydä toista henkilöä pitämään konsolia lähellä oikeaa käsitankoa (64) ja yhdistä johto (63) konsoliin. Katso viereinen piirros. Yhdistyspalikoiden kuuluisi liukua helposti toisiinsa ja napsahtaa paikoilleen. Jos näin ei ole, käännä toista osaa ja yritä uudelleen. JOS ET YHDISTÄ PALIKOITA KUNNOLLA, KONSOLI VOI VAHINGOITTUA, KUN LAITAT SEN PÄÄLLE. Poista metallilanka johdon ympäriltä. Yhdistä konsolin pohjajohto poikkitangon johtoon. 11. Laita johdot oikeassa kädensijassa (64) läpi indikaatioreiästä, kun kiinnität konsolin vasempaan ja oikeaan kädensijaan (66, 76). Varo, ettet venytä johtoja. Katso viereinen piirros. Varmista, että reunat tulevat oikealle kohdalle, kun laitat konsolin paikoilleen. Älä istu vasemman tai oikean kädensijan päälle. Niiden pitää olla pystytukien päällä, kuten kuvassa. Kiinnitä konsoli kymmenellä 8 x3/4 ruuvilla (4). Kiinnitä ensin kaikki ruuvit ja kiristä ne vasta sitten. Varo ylikiristämästä ruuveja. Kiristä varmasti kuusi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) oikean ja vasemman pystytuen pohjassa (66, 76) (vain toinen näkyy kuvassa).

12 12. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan laitteen kehystä (38) kolmen seuraavan kohdan ajan. Kiinnitä pohjan poikkitanko (91) kehykseen (38) kahdella ¼ x ¾ ruuvilla(84). 13. Kiinnitä lukkopidike (82) varastointilukon (85) päähän kahdella 3/8 x 2 pultilla (67) ja kahdella 3/8 mutterilla (10).

13 14. Kiinnitä varastointilukon (85) pää poikkitukeen (91) yhdellä 3/8 x 1 ¾ pultilla (68) ja 3/8 mutterilla (10). Siirrä juoksumatto haluttuun paikkaan käyttöä varten, ellet ole jo tehnyt niin (katso kuinka liikuttaa juoksumattoa sivulta 19). Laske kehys (38) (katso kuinka laskea juoksumatto käyttöä varten sivulta 19). 15. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennen käyttöä. Jos osissa on muovia tai päällyksiä, poista ne. Suojataksesi lattiaa, aseta juoksumaton alle matto. Huomio: Ylimääräisiä osia voi kuulua pakkaukseen. Pidä mukana tulleet osat tallessa; yksi kuusikulma-avaimista on tarkoitettu myöhempään juoksumaton säätämiseen (katso sivut 21 ja 22). Toiminta ja säädöt MITEN KIINNITTÄÄ VIRTAJOHTO Tämä tuote tulee maadoittaa. Jos tuotteeseen tulee toimintahäiriö, maadoitus vähentää sähköiskun riskiä. Tuote on varustettu virtajohdolla, jossa on maadoitus. Tärkeää: Jos virtajohto vahingoittuu, niin se on korvattava uudella valmistajan suosittelemalla johdolla. VAARA: Väärin maadoitettu virtajohto lisää sähköiskun saamisen vaaraa. Jos epäilet vikaa maadoituksessa, varmista asia sähköasentajalta. Älä säädä laitteen johtoa. Jos johto ei mahdu pistorasiaan, asennuta oikeanlainen pistorasia sähköasentajalla. Virtajohdon asennusvaihe: 1. Kiinnitä virtajohdon pää juoksumaton pistorasiaan.

14 Konsolin näyttö KONSOLIN TOIMINNOT Juoksumaton konsoli tarjoaa vaikuttavan valikoiman toimintoja, jotka on tarkoitettu tekemään harjoittelustasi tehokkaampaa. Manuaalitilan ollessa valittuna, voit muuttaa nopeutta ja juoksumaton kulmaa napin painalluksella. Harjoitellessasi konsoli näyttää jatkuvaa palautetta harjoituksestasi. Voit jopa mitata sykkeesi käyttäen kädensijan pulssisensoreita tai sykevyötä. Vaihtoehtoisesti konsolista löytyy neljä painonpudotusohjelmaa ja neljä esiasetettua ohjelmaa. Jokainen ohjelma kontrolloi automaattisesti nopeutta ja juoksumaton kulmaa auttaaksesi sinua tehokkaassa harjoittelussa. Virran kytkeminen, katso sivu 15. Manuaalitilan käyttö, katso sivu 15. Informaatiotilan käyttö, katso sivu 18. Tärkeää: Jos konsolin päällä on muovikalvo, niin poista se. Estääksesi kävelyhihnan vahingoittumisen, käytä aina puhtaita urheilukenkiä juoksumatolla. Tarkista käyttäessäsi juoksumattoa ensimmäistä kertaa, että juoksumaton kävelyhihna on keskellä juoksumattoa. Keskitä hihna tarvittaessa (katso sivu 22). Huom. Konsoli voi näyttää nopeuden kilometreissä tai maileissa. Katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 saadaksesi selville, mikä nopeusnäyttö on käytössä tai muuttaaksesi sitä. Helpotukseksi kaikki ohjeet tässä osassa on huomioitu kilometreissä.

15 KUINKA LAITTAA VIRTA PÄÄLLE Tärkeää: Jos juoksumatto on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen käyttöä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kiinnitä virtajohto (katso sivu 13). Paikallista kytkin virtajohdon läheltä. Laita kytkin RESET-asentoon. Tärkeää: Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 22 sulkeaksesi demon. Nouse seuraavaksi seisomaan jalkakiskoille. Etsi avaimeen kiinnitetty klipsi (katso piirros sivulta 17) ja kiinnitä klipsi housujesi lantiolle. Kiinnitä avain konsoliin. Hetken päästä näyttöön syttyy valo. Tärkeää: Hätätapauksessa avaimen voi vetää pois konsolista, jolloin juoksumatto pysähtyy. Testaa avainta ottamalla pari varovaista askelta taaksepäin, kunnes avain lähtee irti konsolista. Jos avain ei lähde irti, korjaa klipsin asentoa siten, että avain lähtee irti. KUINKA KÄYTTÄÄ MANUAALITILAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso kuinka laittaa virta päälle vasemmalta. 2. Valitse manuaalitila. Manuaalitila menee päälle ja rata tulee näytölle aina, kun avain kiinnitetään. Jos esiasennettu ohjelma on valittuna, irrota ja asenna avain uudelleen. 3. Käynnistä kävelyhihna. Kävelyhihna menee päälle painamalla go -painiketta, nopeuden lisäyspainiketta tai jotain numeroiduista nopeuspainikkeista. Jos painat start-painiketta tai nopeuden lisäys -painiketta, hihna alkaa liikkua 2 km/h nopeudella. Harjoitellessasi voit vaihtaa nopeuden haluamaasi painamalla nopeuden vähennys- tai lisäyspainiketta. Joka kerta, kun painiketta painetaan, nopeus muuttuu 0,1 km/h; jos painiketta pidetään pohjassa nopeus muuttuu 0,5 km/h vauhdilla. Huom. Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetki ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun nopeuden.

16 4. Muuta juoksumaton kulma haluamaksesi. Muuttaaksesi juoksumaton kulmaa, paina kulman lisäys- tai vähennyspainiketta. Jokaisella painalluksella kulma muuttuu 0,5 prosenttia. Jos painat jotain numeroiduista näppäimistä, juoksumatto menee valittuun kulma-asetukseen. Huomio: Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetken ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun kulman. 5. Seuraa edistymistäsi näytöltä Näyttö - Kun manuaalitila on valittu, näytölle tulee rata, joka kuvaa ¼ mailia (402 metriä). Kuntoilun aikana indikaattorit ilmestyvät vaiheittain, kunnes koko kierros on kierretty. Rata menee pimeäksi ja indikaattorit ilmestyvät taas vaiheittain. Aika Kun manuaalitila on valittu, tämä näyttö näyttää kulutetun ajan. Kun ohjelma on valittuna, näyttö näyttää jäljellä olevan kuntoiluajan. Matka/Kulman suuruus Tämä näyttö näyttää matkan, jonka olet juossut tai kävellyt. Näyttö näyttää myös juoksumaton kulman suuruuden usean sekunnin ajan aina, kun kulma vaihtuu. Kalorinkulutus/Pulssi Tämä näyttö näyttää suuntaa antavan kalorinkulutuksen. Jos käytät käsitukien pulssimittaria, näyttö näyttää myös sykkeesi. Nopeus Tämä näyttö näyttää juoksumaton nopeuden. Nollataksesi näytön, paina stop-painiketta, ota avain pois ja laita se takaisin.

17 KUINKA KÄYTTÄÄ ESIASETETTUA OHJELMAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso miten laittaa virta päälle sivulta Valitse esiasetettu ohjelma Valitaksesi valmiin ohjelman paina Painonpudotus- tai ajastusnäppäimiä toistuvasti. Kun valitset painonpudotusohjelman, kulutettavat kalorit näkyvät näytössä, sen jälkeen näet, kuinka kauan ohjelma kestää. Nopeusasetukset rullaavat näytössä. Jos valitsit ajastetun ohjelman maksiminopeuden asetukset vilkkuvat näytössä oikealla alhaalla kaloreidenkulutuksen sijaan. 3. Käynnistä juoksumatto. Paina Start-painiketta aloittaaksesi harjoittelun. Hetki painikkeen painamisen jälkeen juoksumatto säätää automaattisesti ohjelman aloitusnopeuden ja kulman. Pidä kiinni kädensijoista ja ala kävellä. Jokainen ohjelma on jaettu minuutin jaksoihin. Yksi nopeus ja yksi kulma-asetus on ohjelmoitu jokaiselle jaksolle. Huom: Samat asetukset voivat olla ohjelmoituna useille peräkkäisille jaksoille. Harjoittelun aikana profiili näyttää kehityksesi. Profiilin välkkyvät jaksot näyttävät nykyisen jakson kohdan. Välkkyvän jakson korkeus näyttää jakson sen hetkisen nopeusasetuksen. Joka jakson lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraava profiilin jakso alkaa vilkkua. Jos seuraavalle jaksolle on ohjelmoitu eri nopeus tai juoksupyörän kulman suuruus, nopeus tai kulman suuruus näyttö varoittaa sinua vilkkumalla. Juoksumatto säätyy automaattisesti toisen jakson toisen jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Ohjelma jatkuu samalla tavalla, kunnes viimeinen profiilin jakso välkkyy ja viimeinen jakso loppuu. Tämän jälkeen kävelyhihna pysähtyy. Jos ohjelman nopeus tai kulma-asetukset ovat liian korkeat, voit manuaalisesti ohittaa asetukset painamalla nopeus- tai kulmapainikkeita; kuitenkin, kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto siirtyy automaattisesti seuraavan jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Voit lopettaa ohjelman milloin tahansa painamalla stop-painiketta. Aloittaaksesi ohjelman uudestaan, paina start-painiketta. Kävelyhihna alkaa liikkua 2 km/h. Kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto säätää automaattisesti seuraavan jakson mukaiset nopeus- ja kulma-asetukset. 1. Seuraa edistymistäsi näytöltä Katso vaihe 5 sivulta Sykkeen mittaus Katso vaihe 6 sivulta Harjoittelun päätyttyä poista avain konsolista.

18 INFORMAATIOTILA Konsolissa on informaatiotila, josta näet harjoitustesi kokonaisajan ja matkan. Tässä tilassa voit myös muuttaa mittayksiköt sekä laittaa demotilan päälle ja pois päältä. Päästäksesi informaatiotilaan, pidä stop-painiketta painettuna samalla, kun kiinnität avaimen konsoliin. Informaatiotilan ollessa valittuna, seuraavat tiedot tulevat esille. Aika-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskäyttöajan. Matka/kulma-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskilometrimäärän. M kuvastaa kilometrejä ja E maileja, ja valittu järjestelmä ilmestyy oikeaan alakulmaan. Jos haluat muuttaa asetuksia, paina nopeuden lisäys -painiketta. Demotila on tarkoitettu esittelytilaksi kaupoissa. Kun demotila on päällä, toimii konsoli normaalisti, kun kytket virran, painat reset/off kytkintä reset-asentoon ja syötät avaimen konsoliin. Kuitenkin, kun otat avaimen pois, näyttö jää valaistuksi, vaikka näppäimet eivät toimi. Jos d ilmestyy nopeus-näyttöön informaatiotilassa, on demotila päällä. Saadaksesi demotilan pois päältä, paina nopeuden lasku -painiketta. Poistuaksesi informaatio tilasta, poista avain konsolista.

19 Varastoasento ja kuljetus KUINKA TAITTAA JUOKSUMATTO SÄILYTYSTÄ VARTEN Ennen juoksumaton taittamista, laita juoksumaton kulman suuruus matalimmalle tasolle. Jos kulman suuruus ei ole matalimmalla, saatat vahingoittaa juoksumattoa taittaessasi sitä. Irrota avain ja virtajohto. VAROITUS: Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 1. Pidä kiinni metallirungosta kuvan osoittamasta kohdasta. VAROITUS: Vähentääksesi onnettomuusriskiä, älä nosta runkoa muovisista jalkarampeista. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa noston aikana. Nosta runko puoleen väliin. 2. Nosta runkoa kunnes salvan nuppi lukittuu varastoasentoon. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. KUINKA LIIKUTTAA JUOKSUMATTOA Ennen juoksumaton siirtämistä, käännä se varastoasentoon ylhäällä kuvatulla tavalla. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. 1.Pidä kiinni kädensijoista ja aseta toinen jalka rengasta vasten. Älä vedä runkoa taakse. 2. Käännä juoksumattoa, kunnes se liikkuu vapaasti renkaiden varassa. Liikuta mattoa varovasti haluttuun paikkaan. Älä koskaan liikuta juoksumattoa, ellei se ole renkaiden varassa. Liikuta mattoa varoen vähentääksesi onnettomuusriskiä. Älä yritä liikuttaa mattoa epätasaisella alustalla. 3. Aseta toinen jalka rengasta vasten ja laske juoksumatto varovasti, kunnes se on varastointiasennossa. KUINKA LASKEA JUOKSUMATTO KÄYTTÖASENTOON 1. Pidä juoksumaton yläpäästä kiinni oikealla kädellä. Vedä salvan nuppi vasemmalle ja pidä siinä. Tarvittaessa puske runkoa eteenpäin, kun vedät nuppia vasemmalle. Käännä runko alas ja vapauta salvan nuppi. 2. Ota kiinni rungon metalliosista kummallakin kädellä ja laske se lattialle. VAROITUS: Älä ota kiinni pelkästään muovisista jalkarampeista tai pudota runkoa lattialle. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa.

20 Ongelmatilanteet Suurin osa juoksumaton ongelmista on ratkaistavissa seuraamalla seuraavia helppoja vaiheita. Etsi oire joka vastaa ongelmaa, ja seuraa listattuja vaiheita. Jos tarvitset enemmän apua, katso käyttöohjeen etukansi. ONGELMA: Virta ei mene päälle a) Varmista, että virtajohto on kiinnitetty oikein maadoitettuun pistorasiaan. (Katso sivu 16) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Kun olet kytkenyt virtajohdon, varmista, että avain on asetettu konsoliin. c) Tarkista RESET/OFF-kytkin. Varmista, että virrankatkaisin ei ole lauennut. Jos virrankatkaisin on kuvan c osoittamalla tavalla, se on lauennut. Resetoidaksesi virran katkaisimen, odota 5 minuuttia ja paina katkaisin takaisin sisään. ONGELMA: Virta menee pois kesken käytön A. Tarkista virtakatkaisija (katso piirros yllä). Jos kytkin on mennyt väärään asentoon, odota hetki ja käännä se oikeaan asentoon. B. Tarkista, että virtajohto on kytkettynä. Jos näin on, irrota se hetkeksi ja kytke takaisin. C. Irrota avain konsolista ja kytke se uudelleen. ONGELMA: Konsolin näyttö pysyy valaistuna, vaikka avain ei ole konsolissa a) Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 sulkeaksesi demon. ONGELMA: Konsolin näyttö ei toimi kunnolla A. Irrota avain konsolista ja irrota virtajohto. Seuraavaksi irrota 8 x ¾ ruuvit (4). Varovasti nosta moottorin päällys (48) ylös ja pois.

21 Löydät reed-katkaisimen (33) ja magneetin (32) oikealta puolelta taljaa (31). Käännä taljaa, kunnes magneetti on samassa linjassa reed-katkaisimen kanssa. Varmista, että magneetin ja katkaisijan väli on noin 3 mm. Jos tarpeellista, löysää 8 x ¾ ruuvia (14), liikuta katkaisinta hieman ja kiristä ruuvi uudelleen. Liu uta moottorin kansi varoen takaisin paikoilleen. Kiinnitä se viidellä 8x ¾ ruuvilla (ei kuvassa). Kytke sitten virtajohto, aseta avain paikoilleen ja pidä juoksumattoa päällä muutaman minuutin ajan tarkistaaksesi näyttääkö näyttö oikein. ONGELMA: Juoksumaton kulma ei muutu oikein a) Paina Stop-nappia ja Speed increase -nappia, laita avain konsoliin ja päästä Stop- sekä Speed increase -napit. Paina Stop-nappia ja sitten Incline increase tai decrease -nappia. Juoksumatto nousee automaattisesti maksimiasentoon ja palaa sitten minimiasentoon. Tämä toimenpide uudelleenkalibroi kulmajärjestelmän. Jos juoksumatto ei ala kalibroida, paina uudelleen Stopnappia ja sen jälkeen Increase tai Decrease incline -nappeja. Kun laite on kalibroitunut, irrota avain. ONGELMA: Kävelyhihna hidastuu kävellessä a) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Jos kävelyhihna on ylikiristetty, se saattaa haitata juoksumaton toimintaa ja tämä saattaa vahingoittaa hihnaa. Irrota avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta vastapäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

22 c) Juoksumattosi on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Tärkeää: Älä käytä mitään silikonisia aineita juoksumatolle, ellei toisin neuvota. Jos sinusta tuntuu, että laite tarvitsee lisää voiteluainetta, katso manuaalin etusivu. d) Jos juoksumatto ei vieläkään toimi, ota yhteyttä maahantuojaan (katso käyttöohjeen etukansi). ONGELMA: Kävelyhihna ei ole keskellä a) Jos kävelyhihna ei ole keskellä, irrota ensin avain ja virtajohto. Jos hihna on siirtynyt vasemmalle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta myötäpäivään. Jos hihna on siirtynyt oikealle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta vastapäivään. Älä ylikiristä kävelyhihnaa. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista kunnes kävelyhihna on keskellä. ONGELMA: Kävelyhihna lipsuu kävellessä a) Jos kävelyhihna on löysä, irrota ensin avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta myötäpäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja kävele juoksumatolla pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

23 Harjoitteluohjeita VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai etsi tietoja arvostetuista alan kirjoista. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli tarkoituksesi sitten polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Vieressä oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaaseen rasvanpolttoon sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensi minuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä maksimaaliseen rasvanpolttoon. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5-10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5-10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia.

24 HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi. Osalista

25

26

27

28 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING - kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyskeskukseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. NETL13711.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ?

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ? Käyttäjän ohjekirja Mallin nro. PETL59910.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... 10 Toiminta ja säädöt... 11 Varastoasento ja kuljetus...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.. Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva..... 18 Korvaavien osien

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä...1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa...4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...10 Toiminta ja säädöt...11 Varastoasento ja kuljetus...26

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Malli nro. PFEVEL96010.0 Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin:

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. KYSYMYKSIÄ? Eränumero Jos sinulla on kysymyksiä tai jos huomaat puuttuvia osia, ota meihin yhteyttä: HUOMAUTUS

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: 08457089009 Irlannista: 053 92 36102 Internetsivut: www.iconsupport.eu Email: csuk@iconeurope.com

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero KÄYTTÖOHJEET Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Lue tämän käyttöohjeen kaikki varoitukset ja ohjeet ennen laitteen

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

SISÄLLYS VAROITUSMERKKIEN SIJAINNIT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 5. Pienet osat 6. Asennus 7.

SISÄLLYS VAROITUSMERKKIEN SIJAINNIT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 5. Pienet osat 6. Asennus 7. SISÄLLYS Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2 Tärkeitä ohjeita 3 Aluksi 5 Pienet osat 6 Asennus 7 Käyttö 11 Taittaminen kokoon ja siirtäminen 17 Huolto ja vianetsintä 18 Harjoitteluohjeita 21 Osaluettelo

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Varoitustarrojen sijainti

Varoitustarrojen sijainti 1 Sisällysluettelo VAROITUSTARROJEN SIJAINTI... 2 TÄRKEITÄ VAROTOIMIA... 3 ENNEN KUIN ALOITAT... 4 OSALUETTELO... 5 KOKOONPANO... 6 LAITTEEN SÄÄDÖT... 22 VASTUKSEN SÄÄTÖ... 22 YLÄTALJAN KIINNITTÄMINEN...

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro Malli nro. PETL79713.0 Sarjanro Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. KÄYTTÖOPAS. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje.

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE8077.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden.

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta.

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta. KUNTOPYÖRÄ PEC-4850 TURVALLISUUSOHJEET TÄRKEÄÄ a. Lue käyttöohje ja noudata sitä. b. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. c. Tarkista kuntopyörä ennen käyttöä varmistaaksesi,

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja 1 01300 VANTAA p. 09-351 1713 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA

Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja 1 01300 VANTAA p. 09-351 1713 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA Turvallisuusohjeet 1. Lue käyttöohje ja noudata sitä. 2. Laitteen omistajan tulee opastaa laiteen muille käyttäjille laitteen käyttöohjeet onnettomuuksien välttämiseksi. 3. Turvallinen etäisyys laitteesta,

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Sarjanro. Sarjanumeron paikka Malli nro NETL14711.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot.

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot. Liite C: Huolto- ja takuutiedot C Paristot... 578 Ongelmien ilmetessä... 581 TI-tuotepalvelu ja takuutiedot... 582 Tämä liitteen tiedot saattavat olla hyödyllisiä kun käytät TI-89 / TI-92 Plus-laskinta.

Lisätiedot

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennenkuin käytät tuotetta ensimmäistä kertaa ja säilytä tämä käyttöohje mahdollista tulevaa tarvetta varten. Jos käyttöohjeita ei noudateta

Lisätiedot

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli nro. NETL10713.0. Sarjanro.

VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli nro. NETL10713.0. Sarjanro. Malli nro. NETL10713.0 Sarjanro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan.. Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. SISÄLTÖ

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla?

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? On monia tapoja saada lapsi selkään kantorepulla. Kokeile erilaisia

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269488 Versio 1.5 Osa nro 31269508, 31269514, 31269512, 31269510, 31269516, 31269539 Vetokoukku, irrotettava IMG-260235 Volvo Car Corporation Vetokoukku,

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot