Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS"

Transkriptio

1 Mallin no. PETL Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: Irlannista: Sähköposti: Vierailkaa Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC, Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK Australiassa: Olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostitte tuotteen. VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 3 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Osien tunnistus...6 Kokoaminen...7 Toiminta ja säädöt Varastoasento ja kuljetus Ongelmatilanteet Harjoittelu ohjeita Osalista Kokonaiskuva...25 Varaosien tilaaminen...takakansi Kierrätys... Takakansi Varoitustarran sijainti

3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä juoksumattoa vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta juoksumatto tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa taakse 2,4 m ja sivuille 0,6 m. Huolehdi että laitteen ilma-aukot ovat vapaina. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta vähentääksesi lattian vahingoittumista. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Älä käytä laitetta samassa tilassa, missä säilytät aerosolia sisältäviä tuotteita tai happipulloja. 7. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 8. Laitetta eivät voi käyttää henkilöt, jotka painavat yli 136 kg. 9. Laitetta saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. 10. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä pidä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä vain juoksemiseen tarkoitettuja jalkineita. Älä koskaan käytä juoksumattoa paljain jaloin, sukat jalassa tai sandaaleissa. 11. Kytke laite (katso sivu 16) vain maadoitettuun pistorasiaan. Samassa pistokkeessa ei saa olla muita laitteita. Vaihtaessasi virtajohtosovittimen sulakkeen, liitä ASTAhyväksytty BS ampeerinen sulakerasiaan. 12. Jos käytät jatkojohtoa, käytä vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. 13. Pidä huolta, että virtajohto ei joudu kosketuksiin korkean lämmön kanssa. 14. Älä koskaan liikuta kävelyhihnaa, kun virta on kytketty pois päältä. Älä käytä laitetta, jos virtajohto on vahingoittunut tai juoksumatto ei toimi normaalisti. (Katso ONGELMATILANTEET sivulta 27, jos juoksumatto ei toimi kunnolla). 15. Ennen kuin käytät laitetta opettele hätäpysäytysnäppäimen käyttö. (Katso KUINKA KÄYNNISTÄÄ VIRTA sivulta 18). 16. Älä koskaan käynnistä laitetta seisoessasi juoksumatolla. Käytä aina kädensijoja ollessasi matolla. 17. Juoksumatto yltää korkeisiin nopeuksiin. Nosta juoksumaton nopeutta vähitellen välttääksesi hyppäyksiä nopeudessa. 18. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline harjoitteluun, joka näyttää sydämen sykkeen suuntaukset yleisesti.

4 19. Kun et käytä laitetta, laita reset/off -virtakatkaisin off-asentoon, poista avain ja irrota virtajohto. (Katso virtakatkaisijan sijainti piirroksesta sivulta 5.) 20. Älä yritä siirtää, laskea tai nostaa laitetta ennen kuin se on asianmukaisesti koottu. (Katso KOKOAMINEN sivulta 6, ja VARASTOASENTO JA KULJETUS SIVULTA 24.) Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 21. Liikuttaessasi tai purkaessasi laitetta, pidä huolta että kiinnityshihna on kokonaan kiinni. 22. Älä koskaan työnnä mitään esinettä laitteen aukkoihin. 23. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 24. HUOMIO! Irrota laite verkkovirrasta aina kun teet laitteella siivous tai huoltotoimenpiteitä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria kuin valtuutetun huoltomiehen valvonnan alla. Muut kuin tässä ohjeessa esitetyt huoltotoimenpiteet täytyy tehdä valtuutetulla huoltomiehellä. 25. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 26. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

5 Ennen kuin aloitat Kiitos, että valitsit PROFORM 520 ZLT juoksumaton. Tämä juoksumatto tarjoaa vaikuttavan valikoiman ohjelmia, jotka tekevät harjoittelustasi kotona nautinnollista ja tehokasta. Voit taittaa juoksumattosi kasaan, kun et harjoittele, ja näin se vie vain puolet siitä tilasta kuin juoksumatto yleensä. Omaksi eduksesi, lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysymyksiä vielä luettuasi tämän, katso tämän ohjekirja etusivu. Jotta voisimme auttaa sinua, tarkista ensin malli- ja sarjanumerot. Mallinumero ja sarjanumeron sijainti on näytetty etusivulla. Ennen kuin luet eteenpäin, katso piirros alhaalla.

6 Pienten osien tunnistus Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavien osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osaa ei löydy osapussista, katso onko se esiasennettu.

7 KOKOAMINEN Kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Sijoita kaikki osat tyhjälle alueelle ja siirrä pakkausmateriaalit pois. Älä hävitä pakkauksia ennen kuin koko laite on koottu. Kävelymaton sisäpuoli on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Kuljetuksen jälkeen voiteluainetta saattaa olla kävelymaton päällä tai kuljetuspakkauksessa. Tämä on normaalia. Jos voiteluainetta on kävelymaton päällä, pyyhi se pois pehmeällä pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella. Asennus vaatii kuusikulma-avaimen, säädettävän jakoavaimen ja ruuvimeisselin. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Tarkista, että virtaa ei ole kytketty Poista ja hävitä kaksi ruuvia (A) ja kuljetuslaatikko (B) pohjan oikealta puolelta. (74) Poista nämä myös vasemmalta puolelta. (Ei näy kuvassa) 2. Vedä pystytuen johto (63) läpi sille tarkoitetusta reiästä, joka on pohjassa (74). Paina pohjan päällys (70) paikoilleen molemmille puolille pohjaa (74). Katso viereinen kuva. Leikkaa muovi läheltä pystytuen johtoa (63). Varo, ettet vaurioita johtoa.

8 3. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa pystytankoa (76) joka on merkitty right -tarralla lähellä laitteen pohjaa (74). Katso viereinen piirros! Sido metallilanka vasempaan pystytankoon (89) varmasti pystytangon johdon ympäri (63). Vedä sitten toista päätä langasta, kunnes se on mennyt läpi pystytuesta. 4. Pidä oikeaa pystytankoa (76) pohjaa (74) vasten. Ole varovainen, ettet venytä johtoja. Kiinnitä 3/8 x 3 ¼ ruuvi (2) 3/8 prikalla (3) oikean pystytangon ylimpään reikään ja kiinnitä se sitten pohjaan (74). Kiinnitä sitten kaksi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) kahdella 3/8 prikalla (3) oikeaan pystytukeen ja pohjaan. Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen pystytanko (ei kuvassa) samalla tavalla. Huomaa: Johtoja ei ole vasemmalla puolella.

9 5. Irrota oikeasta käsitangosta (64) 5/16x ¾ ruuvi (5) ja 5/16 prikka (6). Huomaa: Näitä käytetään kohdassa 6. Toista tämä vasempaan käsitankoon (ei kuvassa). 6. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa käsitankoa (64) oikean pystytuen (76) lähellä. Aseta johto (63) läpi oikean käsitangon (64) pohjasta ja vedä se ulos tangon reiästä. Varo, että et venytä johtoja (63). Kiinnitä 5/16 x3/4 ruuvi (5) 5/16 prikalla (6) oikeaan pystytukeen (76) ja oikeaan käsitankoon (64). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä sitten 5/16x 3 ruuvi (7) 5/16 prikalla (6) oikeaan kädensijaan (76) ja oikeaan pystytukeen (76). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen kädensija samalla tavalla (ei näy kuvassa). Huomaa: vasemmalla puolella ei ole johtoja. 7. Laita konsoli näyttö alaspäin pehmeälle alustalle ja irrota kaksi ruuvia (C). Seuraavaksi nosta poikkitanko (61) pois. Heitä ruuvit pois.

10 8. Irrota ruuvit (D) vasemmasta ja oikeasta käsitangosta (59, 64) ja hävitä ne. 9. Liitä poikkitanko (61) käsitankoihin (66, 76) neljällä 10x ¾ ruuvilla (8), ja neljällä 10 prikalla (23). Laita ensin kaikki ruuvit paikoilleen ja kiristä ne vasta sitten. Kiristä varmasti kaksi 5/16 x ¾ ruuvia (5) ja kaksi 5 /16 x 3 ruuvia (7).

11 10. Pyydä toista henkilöä pitämään konsolia lähellä oikeaa käsitankoa (64) ja yhdistä johto (63) konsoliin. Katso viereinen piirros. Yhdistyspalikoiden kuuluisi liukua helposti toisiinsa ja napsahtaa paikoilleen. Jos näin ei ole, käännä toista osaa ja yritä uudelleen. JOS ET YHDISTÄ PALIKOITA KUNNOLLA, KONSOLI VOI VAHINGOITTUA, KUN LAITAT SEN PÄÄLLE. Poista metallilanka johdon ympäriltä. Yhdistä konsolin pohjajohto poikkitangon johtoon. 11. Laita johdot oikeassa kädensijassa (64) läpi indikaatioreiästä, kun kiinnität konsolin vasempaan ja oikeaan kädensijaan (66, 76). Varo, ettet venytä johtoja. Katso viereinen piirros. Varmista, että reunat tulevat oikealle kohdalle, kun laitat konsolin paikoilleen. Älä istu vasemman tai oikean kädensijan päälle. Niiden pitää olla pystytukien päällä, kuten kuvassa. Kiinnitä konsoli kymmenellä 8 x3/4 ruuvilla (4). Kiinnitä ensin kaikki ruuvit ja kiristä ne vasta sitten. Varo ylikiristämästä ruuveja. Kiristä varmasti kuusi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) oikean ja vasemman pystytuen pohjassa (66, 76) (vain toinen näkyy kuvassa).

12 12. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan laitteen kehystä (38) kolmen seuraavan kohdan ajan. Kiinnitä pohjan poikkitanko (91) kehykseen (38) kahdella ¼ x ¾ ruuvilla(84). 13. Kiinnitä lukkopidike (82) varastointilukon (85) päähän kahdella 3/8 x 2 pultilla (67) ja kahdella 3/8 mutterilla (10).

13 14. Kiinnitä varastointilukon (85) pää poikkitukeen (91) yhdellä 3/8 x 1 ¾ pultilla (68) ja 3/8 mutterilla (10). Siirrä juoksumatto haluttuun paikkaan käyttöä varten, ellet ole jo tehnyt niin (katso kuinka liikuttaa juoksumattoa sivulta 19). Laske kehys (38) (katso kuinka laskea juoksumatto käyttöä varten sivulta 19). 15. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennen käyttöä. Jos osissa on muovia tai päällyksiä, poista ne. Suojataksesi lattiaa, aseta juoksumaton alle matto. Huomio: Ylimääräisiä osia voi kuulua pakkaukseen. Pidä mukana tulleet osat tallessa; yksi kuusikulma-avaimista on tarkoitettu myöhempään juoksumaton säätämiseen (katso sivut 21 ja 22). Toiminta ja säädöt MITEN KIINNITTÄÄ VIRTAJOHTO Tämä tuote tulee maadoittaa. Jos tuotteeseen tulee toimintahäiriö, maadoitus vähentää sähköiskun riskiä. Tuote on varustettu virtajohdolla, jossa on maadoitus. Tärkeää: Jos virtajohto vahingoittuu, niin se on korvattava uudella valmistajan suosittelemalla johdolla. VAARA: Väärin maadoitettu virtajohto lisää sähköiskun saamisen vaaraa. Jos epäilet vikaa maadoituksessa, varmista asia sähköasentajalta. Älä säädä laitteen johtoa. Jos johto ei mahdu pistorasiaan, asennuta oikeanlainen pistorasia sähköasentajalla. Virtajohdon asennusvaihe: 1. Kiinnitä virtajohdon pää juoksumaton pistorasiaan.

14 Konsolin näyttö KONSOLIN TOIMINNOT Juoksumaton konsoli tarjoaa vaikuttavan valikoiman toimintoja, jotka on tarkoitettu tekemään harjoittelustasi tehokkaampaa. Manuaalitilan ollessa valittuna, voit muuttaa nopeutta ja juoksumaton kulmaa napin painalluksella. Harjoitellessasi konsoli näyttää jatkuvaa palautetta harjoituksestasi. Voit jopa mitata sykkeesi käyttäen kädensijan pulssisensoreita tai sykevyötä. Vaihtoehtoisesti konsolista löytyy neljä painonpudotusohjelmaa ja neljä esiasetettua ohjelmaa. Jokainen ohjelma kontrolloi automaattisesti nopeutta ja juoksumaton kulmaa auttaaksesi sinua tehokkaassa harjoittelussa. Virran kytkeminen, katso sivu 15. Manuaalitilan käyttö, katso sivu 15. Informaatiotilan käyttö, katso sivu 18. Tärkeää: Jos konsolin päällä on muovikalvo, niin poista se. Estääksesi kävelyhihnan vahingoittumisen, käytä aina puhtaita urheilukenkiä juoksumatolla. Tarkista käyttäessäsi juoksumattoa ensimmäistä kertaa, että juoksumaton kävelyhihna on keskellä juoksumattoa. Keskitä hihna tarvittaessa (katso sivu 22). Huom. Konsoli voi näyttää nopeuden kilometreissä tai maileissa. Katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 saadaksesi selville, mikä nopeusnäyttö on käytössä tai muuttaaksesi sitä. Helpotukseksi kaikki ohjeet tässä osassa on huomioitu kilometreissä.

15 KUINKA LAITTAA VIRTA PÄÄLLE Tärkeää: Jos juoksumatto on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen käyttöä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kiinnitä virtajohto (katso sivu 13). Paikallista kytkin virtajohdon läheltä. Laita kytkin RESET-asentoon. Tärkeää: Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 22 sulkeaksesi demon. Nouse seuraavaksi seisomaan jalkakiskoille. Etsi avaimeen kiinnitetty klipsi (katso piirros sivulta 17) ja kiinnitä klipsi housujesi lantiolle. Kiinnitä avain konsoliin. Hetken päästä näyttöön syttyy valo. Tärkeää: Hätätapauksessa avaimen voi vetää pois konsolista, jolloin juoksumatto pysähtyy. Testaa avainta ottamalla pari varovaista askelta taaksepäin, kunnes avain lähtee irti konsolista. Jos avain ei lähde irti, korjaa klipsin asentoa siten, että avain lähtee irti. KUINKA KÄYTTÄÄ MANUAALITILAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso kuinka laittaa virta päälle vasemmalta. 2. Valitse manuaalitila. Manuaalitila menee päälle ja rata tulee näytölle aina, kun avain kiinnitetään. Jos esiasennettu ohjelma on valittuna, irrota ja asenna avain uudelleen. 3. Käynnistä kävelyhihna. Kävelyhihna menee päälle painamalla go -painiketta, nopeuden lisäyspainiketta tai jotain numeroiduista nopeuspainikkeista. Jos painat start-painiketta tai nopeuden lisäys -painiketta, hihna alkaa liikkua 2 km/h nopeudella. Harjoitellessasi voit vaihtaa nopeuden haluamaasi painamalla nopeuden vähennys- tai lisäyspainiketta. Joka kerta, kun painiketta painetaan, nopeus muuttuu 0,1 km/h; jos painiketta pidetään pohjassa nopeus muuttuu 0,5 km/h vauhdilla. Huom. Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetki ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun nopeuden.

16 4. Muuta juoksumaton kulma haluamaksesi. Muuttaaksesi juoksumaton kulmaa, paina kulman lisäys- tai vähennyspainiketta. Jokaisella painalluksella kulma muuttuu 0,5 prosenttia. Jos painat jotain numeroiduista näppäimistä, juoksumatto menee valittuun kulma-asetukseen. Huomio: Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetken ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun kulman. 5. Seuraa edistymistäsi näytöltä Näyttö - Kun manuaalitila on valittu, näytölle tulee rata, joka kuvaa ¼ mailia (402 metriä). Kuntoilun aikana indikaattorit ilmestyvät vaiheittain, kunnes koko kierros on kierretty. Rata menee pimeäksi ja indikaattorit ilmestyvät taas vaiheittain. Aika Kun manuaalitila on valittu, tämä näyttö näyttää kulutetun ajan. Kun ohjelma on valittuna, näyttö näyttää jäljellä olevan kuntoiluajan. Matka/Kulman suuruus Tämä näyttö näyttää matkan, jonka olet juossut tai kävellyt. Näyttö näyttää myös juoksumaton kulman suuruuden usean sekunnin ajan aina, kun kulma vaihtuu. Kalorinkulutus/Pulssi Tämä näyttö näyttää suuntaa antavan kalorinkulutuksen. Jos käytät käsitukien pulssimittaria, näyttö näyttää myös sykkeesi. Nopeus Tämä näyttö näyttää juoksumaton nopeuden. Nollataksesi näytön, paina stop-painiketta, ota avain pois ja laita se takaisin.

17 KUINKA KÄYTTÄÄ ESIASETETTUA OHJELMAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso miten laittaa virta päälle sivulta Valitse esiasetettu ohjelma Valitaksesi valmiin ohjelman paina Painonpudotus- tai ajastusnäppäimiä toistuvasti. Kun valitset painonpudotusohjelman, kulutettavat kalorit näkyvät näytössä, sen jälkeen näet, kuinka kauan ohjelma kestää. Nopeusasetukset rullaavat näytössä. Jos valitsit ajastetun ohjelman maksiminopeuden asetukset vilkkuvat näytössä oikealla alhaalla kaloreidenkulutuksen sijaan. 3. Käynnistä juoksumatto. Paina Start-painiketta aloittaaksesi harjoittelun. Hetki painikkeen painamisen jälkeen juoksumatto säätää automaattisesti ohjelman aloitusnopeuden ja kulman. Pidä kiinni kädensijoista ja ala kävellä. Jokainen ohjelma on jaettu minuutin jaksoihin. Yksi nopeus ja yksi kulma-asetus on ohjelmoitu jokaiselle jaksolle. Huom: Samat asetukset voivat olla ohjelmoituna useille peräkkäisille jaksoille. Harjoittelun aikana profiili näyttää kehityksesi. Profiilin välkkyvät jaksot näyttävät nykyisen jakson kohdan. Välkkyvän jakson korkeus näyttää jakson sen hetkisen nopeusasetuksen. Joka jakson lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraava profiilin jakso alkaa vilkkua. Jos seuraavalle jaksolle on ohjelmoitu eri nopeus tai juoksupyörän kulman suuruus, nopeus tai kulman suuruus näyttö varoittaa sinua vilkkumalla. Juoksumatto säätyy automaattisesti toisen jakson toisen jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Ohjelma jatkuu samalla tavalla, kunnes viimeinen profiilin jakso välkkyy ja viimeinen jakso loppuu. Tämän jälkeen kävelyhihna pysähtyy. Jos ohjelman nopeus tai kulma-asetukset ovat liian korkeat, voit manuaalisesti ohittaa asetukset painamalla nopeus- tai kulmapainikkeita; kuitenkin, kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto siirtyy automaattisesti seuraavan jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Voit lopettaa ohjelman milloin tahansa painamalla stop-painiketta. Aloittaaksesi ohjelman uudestaan, paina start-painiketta. Kävelyhihna alkaa liikkua 2 km/h. Kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto säätää automaattisesti seuraavan jakson mukaiset nopeus- ja kulma-asetukset. 1. Seuraa edistymistäsi näytöltä Katso vaihe 5 sivulta Sykkeen mittaus Katso vaihe 6 sivulta Harjoittelun päätyttyä poista avain konsolista.

18 INFORMAATIOTILA Konsolissa on informaatiotila, josta näet harjoitustesi kokonaisajan ja matkan. Tässä tilassa voit myös muuttaa mittayksiköt sekä laittaa demotilan päälle ja pois päältä. Päästäksesi informaatiotilaan, pidä stop-painiketta painettuna samalla, kun kiinnität avaimen konsoliin. Informaatiotilan ollessa valittuna, seuraavat tiedot tulevat esille. Aika-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskäyttöajan. Matka/kulma-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskilometrimäärän. M kuvastaa kilometrejä ja E maileja, ja valittu järjestelmä ilmestyy oikeaan alakulmaan. Jos haluat muuttaa asetuksia, paina nopeuden lisäys -painiketta. Demotila on tarkoitettu esittelytilaksi kaupoissa. Kun demotila on päällä, toimii konsoli normaalisti, kun kytket virran, painat reset/off kytkintä reset-asentoon ja syötät avaimen konsoliin. Kuitenkin, kun otat avaimen pois, näyttö jää valaistuksi, vaikka näppäimet eivät toimi. Jos d ilmestyy nopeus-näyttöön informaatiotilassa, on demotila päällä. Saadaksesi demotilan pois päältä, paina nopeuden lasku -painiketta. Poistuaksesi informaatio tilasta, poista avain konsolista.

19 Varastoasento ja kuljetus KUINKA TAITTAA JUOKSUMATTO SÄILYTYSTÄ VARTEN Ennen juoksumaton taittamista, laita juoksumaton kulman suuruus matalimmalle tasolle. Jos kulman suuruus ei ole matalimmalla, saatat vahingoittaa juoksumattoa taittaessasi sitä. Irrota avain ja virtajohto. VAROITUS: Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 1. Pidä kiinni metallirungosta kuvan osoittamasta kohdasta. VAROITUS: Vähentääksesi onnettomuusriskiä, älä nosta runkoa muovisista jalkarampeista. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa noston aikana. Nosta runko puoleen väliin. 2. Nosta runkoa kunnes salvan nuppi lukittuu varastoasentoon. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. KUINKA LIIKUTTAA JUOKSUMATTOA Ennen juoksumaton siirtämistä, käännä se varastoasentoon ylhäällä kuvatulla tavalla. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. 1.Pidä kiinni kädensijoista ja aseta toinen jalka rengasta vasten. Älä vedä runkoa taakse. 2. Käännä juoksumattoa, kunnes se liikkuu vapaasti renkaiden varassa. Liikuta mattoa varovasti haluttuun paikkaan. Älä koskaan liikuta juoksumattoa, ellei se ole renkaiden varassa. Liikuta mattoa varoen vähentääksesi onnettomuusriskiä. Älä yritä liikuttaa mattoa epätasaisella alustalla. 3. Aseta toinen jalka rengasta vasten ja laske juoksumatto varovasti, kunnes se on varastointiasennossa. KUINKA LASKEA JUOKSUMATTO KÄYTTÖASENTOON 1. Pidä juoksumaton yläpäästä kiinni oikealla kädellä. Vedä salvan nuppi vasemmalle ja pidä siinä. Tarvittaessa puske runkoa eteenpäin, kun vedät nuppia vasemmalle. Käännä runko alas ja vapauta salvan nuppi. 2. Ota kiinni rungon metalliosista kummallakin kädellä ja laske se lattialle. VAROITUS: Älä ota kiinni pelkästään muovisista jalkarampeista tai pudota runkoa lattialle. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa.

20 Ongelmatilanteet Suurin osa juoksumaton ongelmista on ratkaistavissa seuraamalla seuraavia helppoja vaiheita. Etsi oire joka vastaa ongelmaa, ja seuraa listattuja vaiheita. Jos tarvitset enemmän apua, katso käyttöohjeen etukansi. ONGELMA: Virta ei mene päälle a) Varmista, että virtajohto on kiinnitetty oikein maadoitettuun pistorasiaan. (Katso sivu 16) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Kun olet kytkenyt virtajohdon, varmista, että avain on asetettu konsoliin. c) Tarkista RESET/OFF-kytkin. Varmista, että virrankatkaisin ei ole lauennut. Jos virrankatkaisin on kuvan c osoittamalla tavalla, se on lauennut. Resetoidaksesi virran katkaisimen, odota 5 minuuttia ja paina katkaisin takaisin sisään. ONGELMA: Virta menee pois kesken käytön A. Tarkista virtakatkaisija (katso piirros yllä). Jos kytkin on mennyt väärään asentoon, odota hetki ja käännä se oikeaan asentoon. B. Tarkista, että virtajohto on kytkettynä. Jos näin on, irrota se hetkeksi ja kytke takaisin. C. Irrota avain konsolista ja kytke se uudelleen. ONGELMA: Konsolin näyttö pysyy valaistuna, vaikka avain ei ole konsolissa a) Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 sulkeaksesi demon. ONGELMA: Konsolin näyttö ei toimi kunnolla A. Irrota avain konsolista ja irrota virtajohto. Seuraavaksi irrota 8 x ¾ ruuvit (4). Varovasti nosta moottorin päällys (48) ylös ja pois.

21 Löydät reed-katkaisimen (33) ja magneetin (32) oikealta puolelta taljaa (31). Käännä taljaa, kunnes magneetti on samassa linjassa reed-katkaisimen kanssa. Varmista, että magneetin ja katkaisijan väli on noin 3 mm. Jos tarpeellista, löysää 8 x ¾ ruuvia (14), liikuta katkaisinta hieman ja kiristä ruuvi uudelleen. Liu uta moottorin kansi varoen takaisin paikoilleen. Kiinnitä se viidellä 8x ¾ ruuvilla (ei kuvassa). Kytke sitten virtajohto, aseta avain paikoilleen ja pidä juoksumattoa päällä muutaman minuutin ajan tarkistaaksesi näyttääkö näyttö oikein. ONGELMA: Juoksumaton kulma ei muutu oikein a) Paina Stop-nappia ja Speed increase -nappia, laita avain konsoliin ja päästä Stop- sekä Speed increase -napit. Paina Stop-nappia ja sitten Incline increase tai decrease -nappia. Juoksumatto nousee automaattisesti maksimiasentoon ja palaa sitten minimiasentoon. Tämä toimenpide uudelleenkalibroi kulmajärjestelmän. Jos juoksumatto ei ala kalibroida, paina uudelleen Stopnappia ja sen jälkeen Increase tai Decrease incline -nappeja. Kun laite on kalibroitunut, irrota avain. ONGELMA: Kävelyhihna hidastuu kävellessä a) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Jos kävelyhihna on ylikiristetty, se saattaa haitata juoksumaton toimintaa ja tämä saattaa vahingoittaa hihnaa. Irrota avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta vastapäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

22 c) Juoksumattosi on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Tärkeää: Älä käytä mitään silikonisia aineita juoksumatolle, ellei toisin neuvota. Jos sinusta tuntuu, että laite tarvitsee lisää voiteluainetta, katso manuaalin etusivu. d) Jos juoksumatto ei vieläkään toimi, ota yhteyttä maahantuojaan (katso käyttöohjeen etukansi). ONGELMA: Kävelyhihna ei ole keskellä a) Jos kävelyhihna ei ole keskellä, irrota ensin avain ja virtajohto. Jos hihna on siirtynyt vasemmalle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta myötäpäivään. Jos hihna on siirtynyt oikealle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta vastapäivään. Älä ylikiristä kävelyhihnaa. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista kunnes kävelyhihna on keskellä. ONGELMA: Kävelyhihna lipsuu kävellessä a) Jos kävelyhihna on löysä, irrota ensin avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta myötäpäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja kävele juoksumatolla pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

23 Harjoitteluohjeita VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai etsi tietoja arvostetuista alan kirjoista. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli tarkoituksesi sitten polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Vieressä oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaaseen rasvanpolttoon sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensi minuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä maksimaaliseen rasvanpolttoon. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5-10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5-10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia.

24 HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi. Osalista

25

26

27

28 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING - kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyskeskukseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje SG11 SG13 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi SISÄLLYSLUETTELO Käyttöohje SG11- ja SG13-kantojyrsimet Johdanto... 2 Asiakkaalle... 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 15T Käyttöohje Rider 15T AWD Rider 15Ts AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto...

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Käyttöohje Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8

TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 TomTom Runner & Multi-Sport Viiteopas 1.8 Sisällys Tervetuloa 4 Uutta 5 Uutta tässä versiossa... 5 Aloittaminen 6 Kellosi 7 Tietoja kellosta... 7 Kellon käyttäminen... 7 Kellon puhdistaminen... 8 Sykemittari...

Lisätiedot

DEUTSCH KRUPS ENGLISH ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM. SERIE EA 82xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK. www.krups.

DEUTSCH KRUPS ENGLISH ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM. SERIE EA 82xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK. www.krups. KRUPS ESPRESSERIA AUTOMATIC PREMIUM SERIE EA 82xx SVENSKA DANSK DEUTSCH ENGLISH FRANCAIS NEDERLANDS www.krups.com NORSK ITALIANO SUOMI 13 14 12 11 10 15 16 17 18 9 19 8 7 20 21 22 23 1 2 3 4 5 6 KRUPS

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice.

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice. Käyttöohje / ARGO Ulisse 13 PCLA / 2007-06-25 / RTL KÄYTTÖOHJEET JÄÄHDYTTIMET PCLA Tämä käyttöohje on Scanoffice O y:n omaisuutta ja sen osittainenkin kopioiminen tai jälkijulkaisu ilman Scanoffice Oy:n

Lisätiedot

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6

Säätölaitteet 4 Tärkeitä tietoja 6 Oikea käyttö 6 Oman turvallisuutesi vuoksi 6 Käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet on palkittu riippumattoman saksalaisen tekniset tarkastusviraston, TÜV SÜDin, hyväksymissinetillä helposti ymmärrettävän tyylinsä, perusteellisuutensa ja turvallisuusnäkökulmien

Lisätiedot

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! ESIPUHE Kiitos että valitsitte yrityksemme valmistaman ajoneuvon. Olemme varmoja, että valintasi oli oikea. Ennen ensimmäistä ajoonlähtöä suosittelemme, että luet tämän omistajan käsikirjan huolellisesti

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10 verenglukoosin seurantajärjestelmä 12:24 l 13.10 L 5.2 mmol Enn. ateriaa Hälytys Fin KÄYTTÖOPAS Käyttää Bayerin Contour Next verensokerin testiliuskoja KÄYTTÖTARKOITUS Bayerin Contour Next USB -verenglukoosin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS

KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS 1Kansi SUOMI KÄYTTÖOHJE SRM-222ES VAROITUS LUE KÄYTTÖOHJE HUOLELLA JA NOUDATA LAITTEEN TUR- VALLISUUTTA KOSKEVIA OHJEITA. OHJEIDEN LAIMINLYÖNTI VOI AIHEUTTAA VAKAVIA VAHINKOJA. Tärkeitä tietoja 2Tärkeitä

Lisätiedot

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje

Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje Digitaalinen automaattinen verenpainemittari Malli M10-IT Käyttöohje FI IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Sisältö Ennen laitteen käyttöä Johdanto...3 Tärkeitä turvallisuustietoja...4 1. Laitteen osat...6 2. Valmistelu...10

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje Sisältö Tärkeät turvallisuusohjeet 3 Purkaminen 5 Sijoituspaikka 5 Puhdistus 5 Kiitos kun valitsit Harman Kardon -laitteen! 5 BDT 2/BDT 20:n ominaisuudet 6 Mukana tulevat

Lisätiedot

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija:

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija: Jakelija: Copyright ActSafe Systems AB Act Safe Systems AB Sagbäcksvägen 13 SE-437 31 Lindome Ruotsi Puhelin +46 31 65 56 60 Faksi + +46 31 65 56 69 info@ actsafe.se www.actsafe.se www.actsafe.se 1 Copyright

Lisätiedot

05-06. maalivahdin opas

05-06. maalivahdin opas 05-06 maalivahdin opas maalivahdin opas suunnitteli ja toteutti jouni koponen aineisto jadberg laura tomatis kuvat laura tomatis: [p. 14-22] jadberg kansi jouni koponen Tämä opas on vain yksi näkemys maalivahtipelaamiseen.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

LAITTEEN KUVAUS TÄRKEÄÄ

LAITTEEN KUVAUS TÄRKEÄÄ FI Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen kuin asennat tai käytät keitintä. Ohjeita noudattamalla saat parhaan mahdollisen tuloksen ja voit käyttää keitintä turvallisesti. LAITTEEN KUVAUS (katso kuvaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D KÄYTTÖOHJE FI -D Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 20 -pyörätuoli on Handicare:n valmistama. Oman

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 10 -pyörätuoli on Handicare: n valmistama. Oman turvallisuutesi

Lisätiedot

PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM

PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM PURE RUN 1.1 USER MANUAL 1 ~ 12 KÄYTTÖOHJE 13 ~ 24 SERIAL NUMBER SARJANUMERO WWW.TUNTURI.COM OWNER S MANUAL PURE RUN 1.1 GB ENGLISH CONTENTS SAFETY INSTRUCTIONS... 1 ASSEMBLY... 2 BASICS ON EXERCISING...

Lisätiedot

RadioLINK ASENNUSPOHJA

RadioLINK ASENNUSPOHJA RadioLINK ASENNUSPOHJA Monitoistimella Malli: Ei168RC Käyttöohje Sisältää ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotteen asennuksesta ja toiminnasta. Lue huolellisesti läpi. Jos vain asennat tuotteen, muista lopuksi

Lisätiedot

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI7187 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Maaliskuu 2012 Sisältö Sisältö... 2 Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CHAMBERLAIN 5580 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2851747

Käyttöoppaasi. CHAMBERLAIN 5580 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2851747 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Keskikokoiset dieselmoottorit Beta 43, Beta 50 & Beta 60 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on

Lisätiedot