Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS"

Transkriptio

1 Mallin no. PETL Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: Irlannista: Sähköposti: Vierailkaa Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC, Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK Australiassa: Olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostitte tuotteen. VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 3 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Osien tunnistus...6 Kokoaminen...7 Toiminta ja säädöt Varastoasento ja kuljetus Ongelmatilanteet Harjoittelu ohjeita Osalista Kokonaiskuva...25 Varaosien tilaaminen...takakansi Kierrätys... Takakansi Varoitustarran sijainti

3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä juoksumattoa vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta juoksumatto tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa taakse 2,4 m ja sivuille 0,6 m. Huolehdi että laitteen ilma-aukot ovat vapaina. Laitteen alle kannattaa laittaa alusta vähentääksesi lattian vahingoittumista. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Älä käytä laitetta samassa tilassa, missä säilytät aerosolia sisältäviä tuotteita tai happipulloja. 7. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 8. Laitetta eivät voi käyttää henkilöt, jotka painavat yli 136 kg. 9. Laitetta saa käyttää vain yksi henkilö kerrallaan. 10. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä pidä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä vain juoksemiseen tarkoitettuja jalkineita. Älä koskaan käytä juoksumattoa paljain jaloin, sukat jalassa tai sandaaleissa. 11. Kytke laite (katso sivu 16) vain maadoitettuun pistorasiaan. Samassa pistokkeessa ei saa olla muita laitteita. Vaihtaessasi virtajohtosovittimen sulakkeen, liitä ASTAhyväksytty BS ampeerinen sulakerasiaan. 12. Jos käytät jatkojohtoa, käytä vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. 13. Pidä huolta, että virtajohto ei joudu kosketuksiin korkean lämmön kanssa. 14. Älä koskaan liikuta kävelyhihnaa, kun virta on kytketty pois päältä. Älä käytä laitetta, jos virtajohto on vahingoittunut tai juoksumatto ei toimi normaalisti. (Katso ONGELMATILANTEET sivulta 27, jos juoksumatto ei toimi kunnolla). 15. Ennen kuin käytät laitetta opettele hätäpysäytysnäppäimen käyttö. (Katso KUINKA KÄYNNISTÄÄ VIRTA sivulta 18). 16. Älä koskaan käynnistä laitetta seisoessasi juoksumatolla. Käytä aina kädensijoja ollessasi matolla. 17. Juoksumatto yltää korkeisiin nopeuksiin. Nosta juoksumaton nopeutta vähitellen välttääksesi hyppäyksiä nopeudessa. 18. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline harjoitteluun, joka näyttää sydämen sykkeen suuntaukset yleisesti.

4 19. Kun et käytä laitetta, laita reset/off -virtakatkaisin off-asentoon, poista avain ja irrota virtajohto. (Katso virtakatkaisijan sijainti piirroksesta sivulta 5.) 20. Älä yritä siirtää, laskea tai nostaa laitetta ennen kuin se on asianmukaisesti koottu. (Katso KOKOAMINEN sivulta 6, ja VARASTOASENTO JA KULJETUS SIVULTA 24.) Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 21. Liikuttaessasi tai purkaessasi laitetta, pidä huolta että kiinnityshihna on kokonaan kiinni. 22. Älä koskaan työnnä mitään esinettä laitteen aukkoihin. 23. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 24. HUOMIO! Irrota laite verkkovirrasta aina kun teet laitteella siivous tai huoltotoimenpiteitä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria kuin valtuutetun huoltomiehen valvonnan alla. Muut kuin tässä ohjeessa esitetyt huoltotoimenpiteet täytyy tehdä valtuutetulla huoltomiehellä. 25. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 26. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

5 Ennen kuin aloitat Kiitos, että valitsit PROFORM 520 ZLT juoksumaton. Tämä juoksumatto tarjoaa vaikuttavan valikoiman ohjelmia, jotka tekevät harjoittelustasi kotona nautinnollista ja tehokasta. Voit taittaa juoksumattosi kasaan, kun et harjoittele, ja näin se vie vain puolet siitä tilasta kuin juoksumatto yleensä. Omaksi eduksesi, lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysymyksiä vielä luettuasi tämän, katso tämän ohjekirja etusivu. Jotta voisimme auttaa sinua, tarkista ensin malli- ja sarjanumerot. Mallinumero ja sarjanumeron sijainti on näytetty etusivulla. Ennen kuin luet eteenpäin, katso piirros alhaalla.

6 Pienten osien tunnistus Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavien osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osaa ei löydy osapussista, katso onko se esiasennettu.

7 KOKOAMINEN Kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Sijoita kaikki osat tyhjälle alueelle ja siirrä pakkausmateriaalit pois. Älä hävitä pakkauksia ennen kuin koko laite on koottu. Kävelymaton sisäpuoli on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Kuljetuksen jälkeen voiteluainetta saattaa olla kävelymaton päällä tai kuljetuspakkauksessa. Tämä on normaalia. Jos voiteluainetta on kävelymaton päällä, pyyhi se pois pehmeällä pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella. Asennus vaatii kuusikulma-avaimen, säädettävän jakoavaimen ja ruuvimeisselin. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Tarkista, että virtaa ei ole kytketty Poista ja hävitä kaksi ruuvia (A) ja kuljetuslaatikko (B) pohjan oikealta puolelta. (74) Poista nämä myös vasemmalta puolelta. (Ei näy kuvassa) 2. Vedä pystytuen johto (63) läpi sille tarkoitetusta reiästä, joka on pohjassa (74). Paina pohjan päällys (70) paikoilleen molemmille puolille pohjaa (74). Katso viereinen kuva. Leikkaa muovi läheltä pystytuen johtoa (63). Varo, ettet vaurioita johtoa.

8 3. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa pystytankoa (76) joka on merkitty right -tarralla lähellä laitteen pohjaa (74). Katso viereinen piirros! Sido metallilanka vasempaan pystytankoon (89) varmasti pystytangon johdon ympäri (63). Vedä sitten toista päätä langasta, kunnes se on mennyt läpi pystytuesta. 4. Pidä oikeaa pystytankoa (76) pohjaa (74) vasten. Ole varovainen, ettet venytä johtoja. Kiinnitä 3/8 x 3 ¼ ruuvi (2) 3/8 prikalla (3) oikean pystytangon ylimpään reikään ja kiinnitä se sitten pohjaan (74). Kiinnitä sitten kaksi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) kahdella 3/8 prikalla (3) oikeaan pystytukeen ja pohjaan. Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen pystytanko (ei kuvassa) samalla tavalla. Huomaa: Johtoja ei ole vasemmalla puolella.

9 5. Irrota oikeasta käsitangosta (64) 5/16x ¾ ruuvi (5) ja 5/16 prikka (6). Huomaa: Näitä käytetään kohdassa 6. Toista tämä vasempaan käsitankoon (ei kuvassa). 6. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan oikeaa käsitankoa (64) oikean pystytuen (76) lähellä. Aseta johto (63) läpi oikean käsitangon (64) pohjasta ja vedä se ulos tangon reiästä. Varo, että et venytä johtoja (63). Kiinnitä 5/16 x3/4 ruuvi (5) 5/16 prikalla (6) oikeaan pystytukeen (76) ja oikeaan käsitankoon (64). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä sitten 5/16x 3 ruuvi (7) 5/16 prikalla (6) oikeaan kädensijaan (76) ja oikeaan pystytukeen (76). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä vasen kädensija samalla tavalla (ei näy kuvassa). Huomaa: vasemmalla puolella ei ole johtoja. 7. Laita konsoli näyttö alaspäin pehmeälle alustalle ja irrota kaksi ruuvia (C). Seuraavaksi nosta poikkitanko (61) pois. Heitä ruuvit pois.

10 8. Irrota ruuvit (D) vasemmasta ja oikeasta käsitangosta (59, 64) ja hävitä ne. 9. Liitä poikkitanko (61) käsitankoihin (66, 76) neljällä 10x ¾ ruuvilla (8), ja neljällä 10 prikalla (23). Laita ensin kaikki ruuvit paikoilleen ja kiristä ne vasta sitten. Kiristä varmasti kaksi 5/16 x ¾ ruuvia (5) ja kaksi 5 /16 x 3 ruuvia (7).

11 10. Pyydä toista henkilöä pitämään konsolia lähellä oikeaa käsitankoa (64) ja yhdistä johto (63) konsoliin. Katso viereinen piirros. Yhdistyspalikoiden kuuluisi liukua helposti toisiinsa ja napsahtaa paikoilleen. Jos näin ei ole, käännä toista osaa ja yritä uudelleen. JOS ET YHDISTÄ PALIKOITA KUNNOLLA, KONSOLI VOI VAHINGOITTUA, KUN LAITAT SEN PÄÄLLE. Poista metallilanka johdon ympäriltä. Yhdistä konsolin pohjajohto poikkitangon johtoon. 11. Laita johdot oikeassa kädensijassa (64) läpi indikaatioreiästä, kun kiinnität konsolin vasempaan ja oikeaan kädensijaan (66, 76). Varo, ettet venytä johtoja. Katso viereinen piirros. Varmista, että reunat tulevat oikealle kohdalle, kun laitat konsolin paikoilleen. Älä istu vasemman tai oikean kädensijan päälle. Niiden pitää olla pystytukien päällä, kuten kuvassa. Kiinnitä konsoli kymmenellä 8 x3/4 ruuvilla (4). Kiinnitä ensin kaikki ruuvit ja kiristä ne vasta sitten. Varo ylikiristämästä ruuveja. Kiristä varmasti kuusi 3/8 x 3 ¼ ruuvia (2) oikean ja vasemman pystytuen pohjassa (66, 76) (vain toinen näkyy kuvassa).

12 12. Pyydä toista henkilöä kannattelemaan laitteen kehystä (38) kolmen seuraavan kohdan ajan. Kiinnitä pohjan poikkitanko (91) kehykseen (38) kahdella ¼ x ¾ ruuvilla(84). 13. Kiinnitä lukkopidike (82) varastointilukon (85) päähän kahdella 3/8 x 2 pultilla (67) ja kahdella 3/8 mutterilla (10).

13 14. Kiinnitä varastointilukon (85) pää poikkitukeen (91) yhdellä 3/8 x 1 ¾ pultilla (68) ja 3/8 mutterilla (10). Siirrä juoksumatto haluttuun paikkaan käyttöä varten, ellet ole jo tehnyt niin (katso kuinka liikuttaa juoksumattoa sivulta 19). Laske kehys (38) (katso kuinka laskea juoksumatto käyttöä varten sivulta 19). 15. Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristetty ennen käyttöä. Jos osissa on muovia tai päällyksiä, poista ne. Suojataksesi lattiaa, aseta juoksumaton alle matto. Huomio: Ylimääräisiä osia voi kuulua pakkaukseen. Pidä mukana tulleet osat tallessa; yksi kuusikulma-avaimista on tarkoitettu myöhempään juoksumaton säätämiseen (katso sivut 21 ja 22). Toiminta ja säädöt MITEN KIINNITTÄÄ VIRTAJOHTO Tämä tuote tulee maadoittaa. Jos tuotteeseen tulee toimintahäiriö, maadoitus vähentää sähköiskun riskiä. Tuote on varustettu virtajohdolla, jossa on maadoitus. Tärkeää: Jos virtajohto vahingoittuu, niin se on korvattava uudella valmistajan suosittelemalla johdolla. VAARA: Väärin maadoitettu virtajohto lisää sähköiskun saamisen vaaraa. Jos epäilet vikaa maadoituksessa, varmista asia sähköasentajalta. Älä säädä laitteen johtoa. Jos johto ei mahdu pistorasiaan, asennuta oikeanlainen pistorasia sähköasentajalla. Virtajohdon asennusvaihe: 1. Kiinnitä virtajohdon pää juoksumaton pistorasiaan.

14 Konsolin näyttö KONSOLIN TOIMINNOT Juoksumaton konsoli tarjoaa vaikuttavan valikoiman toimintoja, jotka on tarkoitettu tekemään harjoittelustasi tehokkaampaa. Manuaalitilan ollessa valittuna, voit muuttaa nopeutta ja juoksumaton kulmaa napin painalluksella. Harjoitellessasi konsoli näyttää jatkuvaa palautetta harjoituksestasi. Voit jopa mitata sykkeesi käyttäen kädensijan pulssisensoreita tai sykevyötä. Vaihtoehtoisesti konsolista löytyy neljä painonpudotusohjelmaa ja neljä esiasetettua ohjelmaa. Jokainen ohjelma kontrolloi automaattisesti nopeutta ja juoksumaton kulmaa auttaaksesi sinua tehokkaassa harjoittelussa. Virran kytkeminen, katso sivu 15. Manuaalitilan käyttö, katso sivu 15. Informaatiotilan käyttö, katso sivu 18. Tärkeää: Jos konsolin päällä on muovikalvo, niin poista se. Estääksesi kävelyhihnan vahingoittumisen, käytä aina puhtaita urheilukenkiä juoksumatolla. Tarkista käyttäessäsi juoksumattoa ensimmäistä kertaa, että juoksumaton kävelyhihna on keskellä juoksumattoa. Keskitä hihna tarvittaessa (katso sivu 22). Huom. Konsoli voi näyttää nopeuden kilometreissä tai maileissa. Katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 saadaksesi selville, mikä nopeusnäyttö on käytössä tai muuttaaksesi sitä. Helpotukseksi kaikki ohjeet tässä osassa on huomioitu kilometreissä.

15 KUINKA LAITTAA VIRTA PÄÄLLE Tärkeää: Jos juoksumatto on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen käyttöä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kiinnitä virtajohto (katso sivu 13). Paikallista kytkin virtajohdon läheltä. Laita kytkin RESET-asentoon. Tärkeää: Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 22 sulkeaksesi demon. Nouse seuraavaksi seisomaan jalkakiskoille. Etsi avaimeen kiinnitetty klipsi (katso piirros sivulta 17) ja kiinnitä klipsi housujesi lantiolle. Kiinnitä avain konsoliin. Hetken päästä näyttöön syttyy valo. Tärkeää: Hätätapauksessa avaimen voi vetää pois konsolista, jolloin juoksumatto pysähtyy. Testaa avainta ottamalla pari varovaista askelta taaksepäin, kunnes avain lähtee irti konsolista. Jos avain ei lähde irti, korjaa klipsin asentoa siten, että avain lähtee irti. KUINKA KÄYTTÄÄ MANUAALITILAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso kuinka laittaa virta päälle vasemmalta. 2. Valitse manuaalitila. Manuaalitila menee päälle ja rata tulee näytölle aina, kun avain kiinnitetään. Jos esiasennettu ohjelma on valittuna, irrota ja asenna avain uudelleen. 3. Käynnistä kävelyhihna. Kävelyhihna menee päälle painamalla go -painiketta, nopeuden lisäyspainiketta tai jotain numeroiduista nopeuspainikkeista. Jos painat start-painiketta tai nopeuden lisäys -painiketta, hihna alkaa liikkua 2 km/h nopeudella. Harjoitellessasi voit vaihtaa nopeuden haluamaasi painamalla nopeuden vähennys- tai lisäyspainiketta. Joka kerta, kun painiketta painetaan, nopeus muuttuu 0,1 km/h; jos painiketta pidetään pohjassa nopeus muuttuu 0,5 km/h vauhdilla. Huom. Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetki ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun nopeuden.

16 4. Muuta juoksumaton kulma haluamaksesi. Muuttaaksesi juoksumaton kulmaa, paina kulman lisäys- tai vähennyspainiketta. Jokaisella painalluksella kulma muuttuu 0,5 prosenttia. Jos painat jotain numeroiduista näppäimistä, juoksumatto menee valittuun kulma-asetukseen. Huomio: Painikkeen painamisen jälkeen saattaa kestää hetken ennen kuin kävelyhihna saavuttaa halutun kulman. 5. Seuraa edistymistäsi näytöltä Näyttö - Kun manuaalitila on valittu, näytölle tulee rata, joka kuvaa ¼ mailia (402 metriä). Kuntoilun aikana indikaattorit ilmestyvät vaiheittain, kunnes koko kierros on kierretty. Rata menee pimeäksi ja indikaattorit ilmestyvät taas vaiheittain. Aika Kun manuaalitila on valittu, tämä näyttö näyttää kulutetun ajan. Kun ohjelma on valittuna, näyttö näyttää jäljellä olevan kuntoiluajan. Matka/Kulman suuruus Tämä näyttö näyttää matkan, jonka olet juossut tai kävellyt. Näyttö näyttää myös juoksumaton kulman suuruuden usean sekunnin ajan aina, kun kulma vaihtuu. Kalorinkulutus/Pulssi Tämä näyttö näyttää suuntaa antavan kalorinkulutuksen. Jos käytät käsitukien pulssimittaria, näyttö näyttää myös sykkeesi. Nopeus Tämä näyttö näyttää juoksumaton nopeuden. Nollataksesi näytön, paina stop-painiketta, ota avain pois ja laita se takaisin.

17 KUINKA KÄYTTÄÄ ESIASETETTUA OHJELMAA 1. Syötä avain konsoliin. Katso miten laittaa virta päälle sivulta Valitse esiasetettu ohjelma Valitaksesi valmiin ohjelman paina Painonpudotus- tai ajastusnäppäimiä toistuvasti. Kun valitset painonpudotusohjelman, kulutettavat kalorit näkyvät näytössä, sen jälkeen näet, kuinka kauan ohjelma kestää. Nopeusasetukset rullaavat näytössä. Jos valitsit ajastetun ohjelman maksiminopeuden asetukset vilkkuvat näytössä oikealla alhaalla kaloreidenkulutuksen sijaan. 3. Käynnistä juoksumatto. Paina Start-painiketta aloittaaksesi harjoittelun. Hetki painikkeen painamisen jälkeen juoksumatto säätää automaattisesti ohjelman aloitusnopeuden ja kulman. Pidä kiinni kädensijoista ja ala kävellä. Jokainen ohjelma on jaettu minuutin jaksoihin. Yksi nopeus ja yksi kulma-asetus on ohjelmoitu jokaiselle jaksolle. Huom: Samat asetukset voivat olla ohjelmoituna useille peräkkäisille jaksoille. Harjoittelun aikana profiili näyttää kehityksesi. Profiilin välkkyvät jaksot näyttävät nykyisen jakson kohdan. Välkkyvän jakson korkeus näyttää jakson sen hetkisen nopeusasetuksen. Joka jakson lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraava profiilin jakso alkaa vilkkua. Jos seuraavalle jaksolle on ohjelmoitu eri nopeus tai juoksupyörän kulman suuruus, nopeus tai kulman suuruus näyttö varoittaa sinua vilkkumalla. Juoksumatto säätyy automaattisesti toisen jakson toisen jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Ohjelma jatkuu samalla tavalla, kunnes viimeinen profiilin jakso välkkyy ja viimeinen jakso loppuu. Tämän jälkeen kävelyhihna pysähtyy. Jos ohjelman nopeus tai kulma-asetukset ovat liian korkeat, voit manuaalisesti ohittaa asetukset painamalla nopeus- tai kulmapainikkeita; kuitenkin, kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto siirtyy automaattisesti seuraavan jakson nopeus- ja kulma-asetuksiin. Voit lopettaa ohjelman milloin tahansa painamalla stop-painiketta. Aloittaaksesi ohjelman uudestaan, paina start-painiketta. Kävelyhihna alkaa liikkua 2 km/h. Kun seuraava jakso alkaa, juoksumatto säätää automaattisesti seuraavan jakson mukaiset nopeus- ja kulma-asetukset. 1. Seuraa edistymistäsi näytöltä Katso vaihe 5 sivulta Sykkeen mittaus Katso vaihe 6 sivulta Harjoittelun päätyttyä poista avain konsolista.

18 INFORMAATIOTILA Konsolissa on informaatiotila, josta näet harjoitustesi kokonaisajan ja matkan. Tässä tilassa voit myös muuttaa mittayksiköt sekä laittaa demotilan päälle ja pois päältä. Päästäksesi informaatiotilaan, pidä stop-painiketta painettuna samalla, kun kiinnität avaimen konsoliin. Informaatiotilan ollessa valittuna, seuraavat tiedot tulevat esille. Aika-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskäyttöajan. Matka/kulma-näyttö näyttää juoksumaton kokonaiskilometrimäärän. M kuvastaa kilometrejä ja E maileja, ja valittu järjestelmä ilmestyy oikeaan alakulmaan. Jos haluat muuttaa asetuksia, paina nopeuden lisäys -painiketta. Demotila on tarkoitettu esittelytilaksi kaupoissa. Kun demotila on päällä, toimii konsoli normaalisti, kun kytket virran, painat reset/off kytkintä reset-asentoon ja syötät avaimen konsoliin. Kuitenkin, kun otat avaimen pois, näyttö jää valaistuksi, vaikka näppäimet eivät toimi. Jos d ilmestyy nopeus-näyttöön informaatiotilassa, on demotila päällä. Saadaksesi demotilan pois päältä, paina nopeuden lasku -painiketta. Poistuaksesi informaatio tilasta, poista avain konsolista.

19 Varastoasento ja kuljetus KUINKA TAITTAA JUOKSUMATTO SÄILYTYSTÄ VARTEN Ennen juoksumaton taittamista, laita juoksumaton kulman suuruus matalimmalle tasolle. Jos kulman suuruus ei ole matalimmalla, saatat vahingoittaa juoksumattoa taittaessasi sitä. Irrota avain ja virtajohto. VAROITUS: Varmista oman turvallisuutesi takia, että jaksat nostaa 20 kg ennen kuin nostat, lasket tai siirrät juoksumattoa. 1. Pidä kiinni metallirungosta kuvan osoittamasta kohdasta. VAROITUS: Vähentääksesi onnettomuusriskiä, älä nosta runkoa muovisista jalkarampeista. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa noston aikana. Nosta runko puoleen väliin. 2. Nosta runkoa kunnes salvan nuppi lukittuu varastoasentoon. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. KUINKA LIIKUTTAA JUOKSUMATTOA Ennen juoksumaton siirtämistä, käännä se varastoasentoon ylhäällä kuvatulla tavalla. Varmista, että salvan nuppi on varastoasennossa. 1.Pidä kiinni kädensijoista ja aseta toinen jalka rengasta vasten. Älä vedä runkoa taakse. 2. Käännä juoksumattoa, kunnes se liikkuu vapaasti renkaiden varassa. Liikuta mattoa varovasti haluttuun paikkaan. Älä koskaan liikuta juoksumattoa, ellei se ole renkaiden varassa. Liikuta mattoa varoen vähentääksesi onnettomuusriskiä. Älä yritä liikuttaa mattoa epätasaisella alustalla. 3. Aseta toinen jalka rengasta vasten ja laske juoksumatto varovasti, kunnes se on varastointiasennossa. KUINKA LASKEA JUOKSUMATTO KÄYTTÖASENTOON 1. Pidä juoksumaton yläpäästä kiinni oikealla kädellä. Vedä salvan nuppi vasemmalle ja pidä siinä. Tarvittaessa puske runkoa eteenpäin, kun vedät nuppia vasemmalle. Käännä runko alas ja vapauta salvan nuppi. 2. Ota kiinni rungon metalliosista kummallakin kädellä ja laske se lattialle. VAROITUS: Älä ota kiinni pelkästään muovisista jalkarampeista tai pudota runkoa lattialle. Koukista jalkojasi ja pidä selkä suorassa.

20 Ongelmatilanteet Suurin osa juoksumaton ongelmista on ratkaistavissa seuraamalla seuraavia helppoja vaiheita. Etsi oire joka vastaa ongelmaa, ja seuraa listattuja vaiheita. Jos tarvitset enemmän apua, katso käyttöohjeen etukansi. ONGELMA: Virta ei mene päälle a) Varmista, että virtajohto on kiinnitetty oikein maadoitettuun pistorasiaan. (Katso sivu 16) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Kun olet kytkenyt virtajohdon, varmista, että avain on asetettu konsoliin. c) Tarkista RESET/OFF-kytkin. Varmista, että virrankatkaisin ei ole lauennut. Jos virrankatkaisin on kuvan c osoittamalla tavalla, se on lauennut. Resetoidaksesi virran katkaisimen, odota 5 minuuttia ja paina katkaisin takaisin sisään. ONGELMA: Virta menee pois kesken käytön A. Tarkista virtakatkaisija (katso piirros yllä). Jos kytkin on mennyt väärään asentoon, odota hetki ja käännä se oikeaan asentoon. B. Tarkista, että virtajohto on kytkettynä. Jos näin on, irrota se hetkeksi ja kytke takaisin. C. Irrota avain konsolista ja kytke se uudelleen. ONGELMA: Konsolin näyttö pysyy valaistuna, vaikka avain ei ole konsolissa a) Konsoli näyttää demo-ohjelmaa, joka on suunniteltu juoksumaton käyttöön liikkeessä. Demo lähtee käyntiin heti, kun kytket virtajohdon ja painat virtakytkimen RESETasentoon. Sulkeaksesi demon paina STOP-nappi pohjaan hetkeksi. Jos ohjelma jää päälle, katso INFORMAATIOTILA sivulta 18 sulkeaksesi demon. ONGELMA: Konsolin näyttö ei toimi kunnolla A. Irrota avain konsolista ja irrota virtajohto. Seuraavaksi irrota 8 x ¾ ruuvit (4). Varovasti nosta moottorin päällys (48) ylös ja pois.

21 Löydät reed-katkaisimen (33) ja magneetin (32) oikealta puolelta taljaa (31). Käännä taljaa, kunnes magneetti on samassa linjassa reed-katkaisimen kanssa. Varmista, että magneetin ja katkaisijan väli on noin 3 mm. Jos tarpeellista, löysää 8 x ¾ ruuvia (14), liikuta katkaisinta hieman ja kiristä ruuvi uudelleen. Liu uta moottorin kansi varoen takaisin paikoilleen. Kiinnitä se viidellä 8x ¾ ruuvilla (ei kuvassa). Kytke sitten virtajohto, aseta avain paikoilleen ja pidä juoksumattoa päällä muutaman minuutin ajan tarkistaaksesi näyttääkö näyttö oikein. ONGELMA: Juoksumaton kulma ei muutu oikein a) Paina Stop-nappia ja Speed increase -nappia, laita avain konsoliin ja päästä Stop- sekä Speed increase -napit. Paina Stop-nappia ja sitten Incline increase tai decrease -nappia. Juoksumatto nousee automaattisesti maksimiasentoon ja palaa sitten minimiasentoon. Tämä toimenpide uudelleenkalibroi kulmajärjestelmän. Jos juoksumatto ei ala kalibroida, paina uudelleen Stopnappia ja sen jälkeen Increase tai Decrease incline -nappeja. Kun laite on kalibroitunut, irrota avain. ONGELMA: Kävelyhihna hidastuu kävellessä a) Jos käytätte jatkojohtoa, käyttäkää vain kolmepaikkaista johtoa, 14-uurteista (1 mm2) johtoa, joka on korkeintaan 1,5 metriä pitkä. b) Jos kävelyhihna on ylikiristetty, se saattaa haitata juoksumaton toimintaa ja tämä saattaa vahingoittaa hihnaa. Irrota avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta vastapäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

22 c) Juoksumattosi on päällystetty korkealaatuisella voiteluaineella. Tärkeää: Älä käytä mitään silikonisia aineita juoksumatolle, ellei toisin neuvota. Jos sinusta tuntuu, että laite tarvitsee lisää voiteluainetta, katso manuaalin etusivu. d) Jos juoksumatto ei vieläkään toimi, ota yhteyttä maahantuojaan (katso käyttöohjeen etukansi). ONGELMA: Kävelyhihna ei ole keskellä a) Jos kävelyhihna ei ole keskellä, irrota ensin avain ja virtajohto. Jos hihna on siirtynyt vasemmalle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta myötäpäivään. Jos hihna on siirtynyt oikealle, käännä vasenta takarullan pulttia puoli kierrosta vastapäivään. Älä ylikiristä kävelyhihnaa. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja anna juoksumaton olla päällä pari minuuttia. Toista kunnes kävelyhihna on keskellä. ONGELMA: Kävelyhihna lipsuu kävellessä a) Jos kävelyhihna on löysä, irrota ensin avain ja virtajohto. Avaa takarullan pultteja noin ¼ kierrosta myötäpäivään. Kun hihna on oikein kiristetty, sinun tulee pystyä nostamaan hihnaa reunoista noin 5-7 cm. Pidä huolta, että kävelyhihna on keskellä. Seuraavaksi kytke virtajohto, laita avain paikoilleen ja kävele juoksumatolla pari minuuttia. Toista, kunnes kävelyhihna on oikein kiristetty.

23 Harjoitteluohjeita VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai etsi tietoja arvostetuista alan kirjoista. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli tarkoituksesi sitten polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Vieressä oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaaseen rasvanpolttoon sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensi minuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä maksimaaliseen rasvanpolttoon. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5-10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5-10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia.

24 HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi. Osalista

25

26

27

28 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING - kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyskeskukseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... 10 Toiminta ja säädöt... 11 Varastoasento ja kuljetus...

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin:

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO

KÄYTTÖOHJEET. Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Mallinumero PETL12714.0 Sarjanumero KÄYTTÖOHJEET Kirjoita sarjanumero yllä olevaan vapaaseen tilaan viitteeksi. Sarjanumerotarra HUOMIO Lue tämän käyttöohjeen kaikki varoitukset ja ohjeet ennen laitteen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennenkuin käytät tuotetta ensimmäistä kertaa ja säilytä tämä käyttöohje mahdollista tulevaa tarvetta varten. Jos käyttöohjeita ei noudateta

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30758297 1.1 31334456, 31334497, 30756431, 30758230 Vakionopeudensäädin IMG-290723 Sivu 1 / 8 Varuste IMG-242205 A0000162 IMG-331411 Sivu 2 / 8 IMG-284902 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Kiinnitysyksikön vaihtaminen

Kiinnitysyksikön vaihtaminen Tulostin tarkkailee kiinnitysyksikön kuntoa. Kun kiinnitysyksikön käyttöikä lähestyy loppuaan, tulostimen näytössä näkyy 80 Kiinnitysyksikkö kulunut loppuun -ilmoitus. Tämä osoittaa, että kiinnitysyksikkö

Lisätiedot

LADYBIRD 41EL 71503803/0

LADYBIRD 41EL 71503803/0 LADYBIRD 41EL 71503803/0 CG rsb STIGA-71503803/0 22-12-2003 9:25 Pagina 2 2 CG rsb STIGA-71503803/0 22-12-2003 9:25 Pagina 3 3 CG rsb STIGA-71503803/0 22-12-2003 9:25 Pagina 4 4 CG rsb STIGA-71503803/0

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JUOKSUMATTO. Lue käyttöohje ennen laitteen käyttöä. On tärkeää, että kokoat. juoksumaton oikein.

KÄYTTÖOHJE JUOKSUMATTO. Lue käyttöohje ennen laitteen käyttöä. On tärkeää, että kokoat. juoksumaton oikein. KÄYTTÖOHJE JUOKSUMATTO Lue käyttöohje ennen laitteen käyttöä. On tärkeää, että kokoat juoksumaton oikein. VAROTOIMET! ENNEN KOKOAMISTA Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ja pidä

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava, EU

Vetokoukku, irrotettava, EU Ohje nro Versio Osa nro 8682344 1.2 30763398 Vetokoukku, irrotettava, EU IMG-219257 Sivu 1 / 11 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 J8903469 Sivu 2 / 11 IMG-219256 Sivu 3 / 11 IMG-213320 Sivu 4 / 11 JOHDANTO

Lisätiedot

Juoksumaton huolto-ohje

Juoksumaton huolto-ohje Juoksumaton huolto-ohje Maton huoltaminen on tärkeää Matto on juoksumaton tärkein osa. Sen kunnossa pitäminen takaa sen, että laite toimii moitteettomasti vuosikausia eteenpäin. Säännöllisin väliajoin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC BUILT FOR HEALTH Vaihe 1: a. Kiinnitä etu ja takajalkatuet (I & J) laitteen runkoon käyttämällä aluslevyjä (N-4) ja ruuveja (N-3). Vaihe 2 a. Asenna vasen ja oikea poljin ( G-4

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin 80IO Varoitukset...51 Osat...52 Koukun asentaminen EASY SET

Lisätiedot

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla.

Kokoaminen. Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen pyörämuttereiden avulla. Kokoamisohjeet: 9689995/BZ7C and 9689996/BZ4C Koneet, joissa on jokin seuraavista leikkuulaitteista: 96899945 TRD6B TunnelRam-leikkuulaite 96899946 TRD7B TunnelRam-leikkuulaite 96899950 CD6B Combi-leikkuulaite

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5.

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5. SISÄLLYSLUETTELO Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2 Tärkeitä ohjeita 3 Aluksi 4 Asennus 5 Käyttö 9 Huolto ja vianetsintä 16 Harjoitteluohjeita 17 Osaluettelo 18 Yleiskuva 19 Huolto 20 VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

Pro 57 UM/S Setelilaskuri

Pro 57 UM/S Setelilaskuri Pro 57 UM/S Setelilaskuri Turvallisuusohjeet ja huoltoa koskevat säännökset Lue tämä käyttöohje ennen laitteen käyttöönottoa Laite pitää asentaa tasaiselle vaakasuoralle alustalle, pois vedestä ja vaarallisia

Lisätiedot

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE 900 Moottorinlämmitin Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 110 375 9:87-12 Jan 00 47

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

INSTANYL -VALMISTEEN KÄYTTÖOPAS KERTA-ANNOSPAKKAUS Intranasaalinen fentanyylisumute

INSTANYL -VALMISTEEN KÄYTTÖOPAS KERTA-ANNOSPAKKAUS Intranasaalinen fentanyylisumute ETUKANSI INSTANYL -VALMISTEEN KÄYTTÖOPAS KERTA-ANNOSPAKKAUS Intranasaalinen fentanyylisumute TÄRKEÄÄ TURVALLISUUSTIETOA INSTANYL -VALMISTEESTA Tutustu huolellisesti tähän oppaaseen ja lue lääkepakkauksessa

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Maahantuoja Haklift ABT Oy Asessorinkatu 3-7 20780 Kaarina Kiitos, että valitsit ABT Yellowline vaakahaarukkavaunun. Lue tämä käyttöopas ennen käyttöä. ABT Yellowline

Lisätiedot

Halkomakone 7 tn Käyttöohje

Halkomakone 7 tn Käyttöohje Halkomakone 7 tn Käyttöohje Lue kaikki ohjeet huolellisesti. Opi tuntemaan koneen käyttötarkoitus, rajoitukset ja mahdolliset vaarat ennen käyttämistä. Käytä työsylinterin käyttö vipua siten että vedät

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse.

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. On tärkeää, että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen kun

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS Light Bench 6.1 FI Sisältö 1. Suomi P. 3 FI Nämä käyttöohjeet ovat ainoastaan asiakasta varten. ENERGETICS ei takaa kielenkäännöksestä tai tuotteen teknisistä muunnoksista johtuvia virheitä. Copyright

Lisätiedot

Koristepaneeli, ulkopuoli

Koristepaneeli, ulkopuoli Ohje nro Versio Osa nro 31265210 1.2 31265211 Koristepaneeli, ulkopuoli IMG-275024 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 IMG-239446 IMG-239980 IMG-239663 A0000177 A0000214 M0000232 IMG-275023 Sivu 2 / 13 JOHDANTO

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

Sulky maalikelkka 1200

Sulky maalikelkka 1200 Form No. 3355 5 Rev C Sulky maalikelkka 00 Mallinrosta 403 6000000 alkaen Käyttöopas Rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.toro.com. Käännös alkutekstistä (FI) Sisältö Sivu Johdanto....................................

Lisätiedot

Paperitukosten selvittäminen. Paperitukosalueiden löytäminen. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys.

Paperitukosten selvittäminen. Paperitukosalueiden löytäminen. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Jos valitset tulostusmateriaalin huolellisesti ja lisäät sen tulostimeen oikein, ei paperitukoksia pitäisi juuri syntyä. Jos tukoksia kuitenkin syntyy, toimi tässä jaksossa selostettujen ohjeiden mukaan.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro.

KÄYTTÖOPAS. VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro. Malli Nro. NETL18711.2 Sarjaro. Kirjoita sarjanumero yllä olevaan kohtaan. KÄYTTÖOPAS Sarjanumeron paikka VAROITUS Lue kaikki varotoimenpiteet ja ohjeet ennenkuin käytät laitetta. Säilytä tämä käyttöohje.

Lisätiedot

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta Art. Nr. 22421 Move & Twist Iloinen toimintapeli, jossa pienet leppäkertut yrittävät kiivetä kukan vartta pitkin ylös päästäkseen kauniin kukan luo. Tehtävästä suoriutumiseen leppäkertut tarvitsevat kuitenkin

Lisätiedot

Sight Fighter Digital -peliohjain

Sight Fighter Digital -peliohjain Sight Fighter Digital -peliohjain Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeustiedot Tämän julkaisun osia ei saa ilman valmistajan kirjallista lupaa kopioida tai siirtää sähköisesti tai mekaanisesti, valokopioimalla,

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

Kehon jä nnitemittärin kä ytto ohjeet

Kehon jä nnitemittärin kä ytto ohjeet 1 Kehon jä nnitemittärin kä ytto ohjeet Tämä ohje on koottu niille nikkareille, jotka haluavat itse nähdä, kokea ja todentaa asioita. Vaikka kaupastamme saatavaa mittaria voi käyttää usealla eri tavalla,

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN.

KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKÄYTTÖISEILLE AUTOMAATTIPALAUTTEISILLE HYDRAULIIKAPUMPUILLE HTWP21 SARJAN MOMENTTIAVAIMIA VARTEN. Hi Forcen HTWP21 sarjan sähkökäyttöiset hydrauliikkapumput on suunniteltu käyttämään

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla! Selkä suoraksi Suomi TM Pidetään hauskaa harjoittelemalla! "Selkä suoraksi Suomi" ʺSelkä suoraksi Suomiʺ on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään

Lisätiedot