KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten."

Transkriptio

1 1 KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin: Puhelin: Irlannista: Internetsivut: Kirjeitse: ICON Health & Fitness, Ltd. c/o HI Group PLC, Express Way Whitwood, West Yorkshire WF10 5QJ UK Australiassa: Soittakaa: VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

2 2 Sisällysluettelo Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä turvatoimenpiteitä... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Osien tunnistaminen... 5 KOKOAMINEN... 6 KUINKA KÄYTTÄÄ SYKEMITTARIA KUINKA KÄYTTÄÄ KUNTOPYÖRÄÄ Vikatilanteet ja ongelmanratkaisu Ohjeita harjoitteluun Osalista Osien erittely Puuttuvien osien tilaus...takakansi Kierrätysinformaatio...Takakansi Varoitustarran asettaminen

3 3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen juoksumaton käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilötai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35-vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 3. Käytä kuntopyörää vain sen käyttötarkoitukseen. 4. Aseta kuntopyörä tasaiselle alustalle. Varaa vapaata tilaa laitteen ympärille 0,6 m. Laitteen alle kannattaa laittaa matto estääksesi lattiaa vahingoittumasta. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Älä käytä laitetta autotallissa tai katetulla sisäpihalla tai veden läheisyydessä. 6. Pidä alle 12-vuotiaat lapset ja lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 7. Laitetta eivät voi käyttää yli 125 kg painavat henkilöt. 8. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Urheiluvaatteiden käyttöä suositellaan sekä miehille että naisille. Älä käytä löysiä vaatteita käyttäessäsi laitetta mahdollisen tarrautumisvaaran takia. Käytä aina urheiluun tarkoitettuja jalkineita suojataksesi jalkojasi. 9. Sykemittari ei ole lääketieteellinen laite. Monet tekijät, kuten liikkeesi, voivat vaikuttaa sykelukemaan. Sykemittari on vain apuväline 10. Tarkasta ja kiristä kaikki osat laitteesta säännöllisesti. 11. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokra- tai opetustarkoituksessa. 12. Yliharjoittelu saattaa aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. 13. Pidä selkäsi aina suorassa harjoitellessasi. SÄÄSTÄ NÄMÄ OHJEET

4 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa Kiitos, että valitsit mullistavan tuotteemme NORDICTRACK GX 4.1 -kuntopyörän, joka tarjoaa mahtavan valikoiman ominaisuuksia, jotka tekevät kuntoilustasi miellyttävää ja tehokasta. Lue tämä ohje tarkasti ennen kuin käytät kuntopyörää. Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän, ole hyvä ja katso etusivu. Ota tuotteen mallin sarjanumero ylös ennen kuin otat yhteyttä. Ohjekirjan etusivulla on ilmoitettu sarjanumerotarran sijainti. Ennen kuin luet eteenpäin, tutustu alla olevaan kuvaan ja laitteen osiin. 4

5 5 Osien tunnistaminen Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavia osien tunnistamista, tutustu alla oleviin pienosien kuviin. Kuvien alla olevat numerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa ohjeen loppupuolella. Avainnumeroa seuraava numero kertoo kokoamiseen tarvittavien osien määrän. Huom. Jos osa ei ole osapussissa, katso onko se esiasennettu.

6 6 Kokoaminen Laitteen kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Aseta laite tasaiselle alustalle ja poista kaikki pakkausmateriaalit. Älä tuhoa pakkausmateriaaleja ennen kuin olet koonnut laitteen. Laitteen kokoamiseen tarvitset ristipääruuvimeisselin ja säädettävän jakoavaimen. Älä käytä sähkötyökaluja, jotta laitteen osat eivät vaurioidu. 1. Liitä takapään tasapainottajajalas (3) laitteen kehykseen (1) kahdella M10 x 95 mm ruuvilla (76). 2. Kiinnitä etupään tasapainottajajalas (2) kehykseen (1) kahdella M10 x 95 mm ruuvilla (76).

7 7 3. Löysää säätönuppia (27) laitteessa (1) muutama kierros. Vedä säätönuppia (27) ulospäin ja aseta penkin varsi (6) laitteeseen. Liu uta penkin varsi (6) haluttuun asentoon ja päästä säätönuppi. Liikuta penkin vartta (6) hieman ylös- ja alaspäin varmistaaksesi, että säätönuppi on kiinnittynyt johonkin säätöaukoista. Tämän jälkeen kiristä säätönuppi. 4. Järjestä penkki (23) ja penkinalus (24), kuten kuvassa. Liitä penkki (23) penkinalukseen (24) neljällä M8 prikalla (72) ja neljällä M8 mutterilla (75). Liu uta penkinalus (24) penkin varteen (6) niin pitkälle kuin mahdollista ja kiristä penkin säätövipu (26). Kiinnitä M4 x 5 mm ruuvi (91) penkin varteen (6).

8 8 5. Lisää vähän mukana tulevaa rasvaa M6 x 70mm pulttisettiin (50). Järjestä kädensija (5) ja pystytuki (4), kuten kuvassa. Toisen henkilön pitäessä kädensijaa (5) lähellä pystytukea (4), nosta sähköjohdot (59) ylös. Vinkki: Varo jännittämästä sähköjohtoja (59). Kiinnitä kädensija (5) pystytukeen (4) M6 x 70mm pulttisetillä (50) ja kahdella M8 prikalla (43). Kiinnitä sitten M6 x 60 mm pulttisetti (51) alempaan osaan kädensijaa (5). 6. Kun toinen henkilö kannattelee konsolia (13) kädensijan (5) lähellä, laita pitkä varausjohto (A) konsolista kädensijan läpi kuten kuvassa. Yhdistä sitten muut johdot konsolista (13) jatkojohtoon (59) ja pulssijohtoon (61). Vinkki: Varo jännittämästä johtoja liikaa. Yhdistä konsoli (13) kädensijaan (5) neljällä M4 x 16 mm ruuvilla (90).

9 9 7. Järjestä pystytuki (4) ja johtosuojus (12), kuten kuvassa näytetään. Liu uta johtosuojus (12) ylöspäin kädensijaa (5) kohti. Vinkki: kallista ja venytä johtosuojusta hieman saadaksesi sen kädensuojuksen yli. Vältä venyttämästä johtoja. Yhdistä pitkä varaajajohto (A) vastaanottajajohtoon (B). Vinkki: Vältä venyttämästä johtoja. Kiinnitä johtosuojus (12) kädensijaan (5) kahdella M4 x 16 mm ruuvilla (90) ja kahdella M4 x 22 mm ruuvilla (94). Säädä kädensija (5) samalle korkeudelle niin, että reikä kädensijassa on samassa linjassa pystytuen (4) säätöreiän kanssa. Kiristä säätönuppi (27) kädensijaan (5) ja säätöreikään pystytuessa(4). Varmista, että säätönuppi kiinnittyy johonkin säätörei istä. 8. Liu uta etupuolen suoja (7) ylöspäin pystytukea (4). Kun toinen henkilö kannattelee pystytukea (4) lähellä laitetta, yhdistä jatkojohto (59) pääliittimeen (58). Asenna pystytuki (4) laitteeseen (1). Vinkki: Vältä jännittämästä johtoja. Liitä pystytuki (4) neljällä M8 x 20 mm ruuvilla (74) ja neljällä M8 prikalla (75). Liu uta etupuolen suoja (7) alaspäin kohti laitteen kehystä (1) ja paina se paikoilleen.

10 10 9. Tunnistat oikean polkimen (21) siitä, että siihen on merkitty R. Käyttäen säädettävää jakoavainta, kiristä oikea poljin (21) myötäpäivään oikeaan poljintankoon (19). Kiristä vasen poljin (ei näy kuvassa) vastapäivään vasempaan poljintankoon (ei näy kuvassa). Liitä hihna oikeaan polkimeen (21) haluttuun pituuteen ja paina hihnan päät tappeihin polkimen sivuissa. Liitä hihna vasempaan polkimeen (ei näy kuvassa) samalla tavalla. 10. Kytke virtasovitin (67) laitteen rungon pistorasiaan. Tarvittaessa kytke virtasovitin (67) adapteriin (98). Kytkeäksesi adapterin (67), katso virran kytkeminen sivulta Tarkista, että kaikki osat ovat kunnolla kiristettyjä ennen laitteen käyttöä. Huomio: Joitain osia saattaa jäädä yli kun laite on koottu. Sijoita matto kuntopyörän alle suojataksesi lattiaa.

11 11 KUINKA KÄYTTÄÄ RINTAPULSSIMITTARIA KUINKA LAITTAA RINTAPULSSIMITTARI YLLE Rintapulssimittarissa on kaksi osaa: rintaremmi ja sensoriosa (katso kuva alla). Laita rintaremmin tappi remmin toiseen osaan kuten pienemmässä kuvassa. Paina sensoriosa rintaremmin soljen alle. Tapin pitäisi olla samalla tasolla kuin sensoriosan etuosa. Kiedo seuraavaksi rintapulssimittari rintakehän ympäri ja kiinnitä rintaremmin toinen pää sensoriosaan. Säädä rintaremmin pituutta tarvittaessa. Rintapulssimittari tulisi laittaa vaatteiden alle tiukasti vasten ihoa, ja mahdollisimman mukavasti ja korkealla rintalihasten tai rintojen alla. Varmista, että sensoriosan logo on edessä ja oikeinpäin. Vedä sensoriosa poispäin kehostasi muutama sentti ja paikallista kaksi elektrodialuetta sisäpuolella (elektrodialueet on vuorattu matalilla nyppylöillä). Kastele kumpikin elektrodialue keittosuolaliuoksella, syljellä tai piilolinssinesteellä. Palauta sensoriosa takaisin rinnan päälle. HOITO JA YLLÄPITO Kuivaa rintapulssimittari joka käytön jälkeen. Rintapulssimittari aktivoituu, kun elektrodialueet on kasteltu; mittari sammuu, kun se on poistettu ja elektrodialueet on kuivattu. Jos rintapulssimittaria ei kuivata joka käytön jälkeen, patteri saattaa loppua ennenaikaisesti. Säilytä mittaria lämpimässä, kuivassa paikassa. Älä säilö mittaria muovipussissa tai muussa paikassa, joka saattaa säilöä kosteutta. Pese sensoriosa kostutetulla kankaalla älä koskaan käytä alkoholia, hankausaineita tai kemikaaleja puhdistukseen. Mittari pitää pestä käsin ja sen jälkeen ilmakuivata. Älä altista rintapulssimittaria suoralle auringonvalolle pitkäksi ajaksi tai yli 50 tai alle 10 asteen lämpötiloille. Älä taivuta tai venytä sensoriosaa liikaa käytön aikana tai kun varastoit rintapulssimittaria. ONGELMATILANTEET Jos rintapulssimittari ei toimi kunnolla, yritä seuraavia toimenpiteitä. Varmista, että käytät mittaria, kuten aikaisemmin on kuvattu. Huomio: Jos pulssimittari ei toimi, kun laitat sen kuvatulla tavalla, siirrä sitä hieman ylemmäs tai alemmas rintakehän päällä. Kastele uudestaan elektrodialueet, jos pulssilukemat eivät ilmesty hikoilun alettua. Asetu konsolin läheisyyteen. Käyttäjän täytyy olla käsimitan etäisyydellä konsolista, jotta pulssilukema tulee esiin näytölle. Rintapulssimittari on suunniteltu ihmisille, joilla on normaali sydämensyke. Sykemittausongelmat saattavat johtua lääketieteellisistä syistä, kuten ennenaikaisesta kammioahtaumasta (pvcs), sydämen tiheälyöntisyyspurkauksista ja rytmihäiriöistä.

12 12 Kuinka käyttää kuntopyörää VIRRAN KYTKEMINEN Tärkeää: Jos laite on ollut kylmässä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä ennen virran kytkemistä. Jos et tee tätä, saatat vahingoittaa konsolin näyttöä tai muita elektronisia osia. Kytke virtasovitin laitteen rungon pistorasiaan. Kytke seuraavaksi virtasovitin pistokkeeseen. Kytke pistoke asianmukaiseen pistorasiaan, joka on oikein asennettu paikallisten normien ja ohjesääntöjen mukaisesti. KUINKA SÄÄTÄÄ KUNTOPYÖRÄ Jos kuntopyörä keinuu lattialla käytön aikana, käännä toista tai molempia säätönuppeja laitteen perällä kunnes keinuminen loppuu. KUINKA SÄÄTÄÄ PENKIN KORKEUS Penkin pitäisi olla oikealla korkeudella tehokkaaseen harjoitteluun. Polkiessasi polvessasi pitäisi olla pieni kulma, kun poljin on alimmassa asennossa. Säätääksesi penkkiä, löysää ensin säätönuppia muutama kierros. Seuraavaksi vedä nuppia ulospäin, liu uta penkkiä ylös- tai alaspäin haluttuun asentoon ja päästä sitten nuppi takaisin. Liikuta penkin vartta hieman ylös- tai alaspäin varmistaaksesi, että nuppi on kiinnittynyt johonkin säätörei istä. Tämän jälkeen kiristä nuppi. KUINKA SÄÄTÄÄ PENKIN HORISONTAALINEN SUUNTA Säätääksesi penkin suuntaa, käännä ensin säätövipua. Käännä sitten penkkiä haluttuun suuntaan, kunnes se on suorassa. Tämän jälkeen käännä säätövipu takaisin lukitusasentoon.

13 13 KUINKA SÄÄTÄÄ KÄDENSIJAN KULMAA Säätääksesi kädensijojen kulmaa, löysää ensin vipua muutama kierros. Seuraavaksi vedä vipua ulospäin, väännä kädensijaa haluttuun kulmaan ja päästä vipu takaisin säätökoloon. Tarkista, että vipu on kohdallaan jossain säätökoloista. Kiristä tämän jälkeen vipu uudestaan. KUINKA SÄÄTÄÄ POLKIMIEN HIHNAT Säätääksesi polkimien hihnat, vedä ensin hihnojen päät pois tapeista, jotka ovat polkimissa. Sitten säädä hihnat haluttuun pituuteen ja paina hihnojen päät takaisin tappeihin.

14 14 KONSOLIN OMINAISUUDET Edistyksellinen konsoli tarjoaa valikoiman ominaisuuksia, jotta harjoittelusi olisi tehokkaampaa ja nautinnollisempaa. Kun käytät konsolin manuaalitilaa, voit vaihtaa polkimien vastusta napin painalluksella. Harjoittelun aikana konsoli näyttää jatkuvasti harjoittelupalautetta. Voit myös mitata sykkeesi käyttämällä kahvan pulssisensoreita tai rintapulssimittaria. Konsoli tarjoaa lisäksi kaksikymmentä esiasennettua harjoitteluohjelmaa kuusi painonpudotus- ja neljätoista suorituskykyohjelmaa. Joka ohjelma muuttaa automaattisesti polkimien vastusta ja kehottaa muuttamaan polkemisvauhtia harjoitellaksesi tehokkaasti. Esimerkki ifit-harjoittelusta: Kahdeksan viikon painonpudotusohjelmalla voit pudottaa halutut kilot. Ohjelma säätää polkimien vastusta ja henkilökohtaisen valmentajan ääni ohjaa sinut läpi harjoituksen. ifit-kortteja on saatavilla erikseen. Ostaaksesi ifit-kortteja, vieraile internetosoitteessa tai katso ohjeen etusivu. Aktivoidaksesi konsolin, katso sivu 20. Kun haluat käyttää manuaalitilaa, katso sivu 20. Kun haluat käyttää esiasennettua ohjelmaa, katso sivu 23. Halutessasi käyttää äänijärjestelmää, katso sivu 26. Jos haluat vaihtaa konsolin asetuksia, katso sivu 26. Konsoli sisältää ifit-interaktiivisen harjoittelutoiminnon. Se mahdollistaa konsoliin laitettavien ifit-korttien käytön, mitkä sisältävät suunniteltuja harjoituksia, jotta saavuttaisit määritellyt kuntoilutavoitteet.

15 15 KONSOLIN AKTIVOIMINEN Virtasovitin pitää olla kytkettynä, jotta voit käyttää laitetta. Katso VIRRAN KYTKEMINEN sivulta 12. Kun virta on kytketty, näyttöön syttyy valo ja konsoli on käyttövalmis. KUINKA SAMMUTTAA KONSOLI Jos polkimet eivät liiku useiden sekuntien aikana, kuuluu äänimerkki ja konsoli menee lepotilaan. Jos polkimet eivät liiku useiden minuuttien aikana ja näppäimiä ei käytetä, konsoli sammuu ja näyttö menee alkutilaan. Lopetettuasi harjoittelun, ota virtajohto pois pistokkeesta. TÄRKEÄÄ: Jos et tee tätä, elektroniset osat saattavat kulua ennenaikaisesti. MANUAALITILAN KÄYTTÖ 1. Aloita polkeminen tai paina jotain konsolin näppäintä käynnistääksesi konsolin. Katso kuinka konsoli aktivoidaan yläpuolelta. 2. Valitse manuaalitila. Joka kerta kun käynnistät konsolin, päämenu ilmestyy näyttöön. Valitaksesi manuaalitilan, paina lisää ja vähennä -painikkeita Enternäppäimen vieressä korostaaksesi STARTkohdan. Sen jälkeen paina ENTER. Jos olet jo valinnut jonkin ohjelman, paina Menupainiketta päästäksesi päänäkymään. Huomio: Kun olet painanut näppäimiä, menee hetki ennenkuin polkimet saavuttavat valitun vastuksen. SEURAA EDISTYSTÄSI NÄYTÖSTÄ Tavoitenopeus kun ohjelma on valittuna, tämä vertaa polkemisnopeuttasi tavoitenopeuteen ja kehottaa sinua vähentämään tai lisäämään polkemisnopeuttasi. Profile kun mäki- tai intervalliohjelma on valittuna, näet tästä ohjelman vastustasot. Calories tästä näet polttamasi kalorit. Distance tästä näet matkan, jonka olet polkenut. Huomio: Näyttö voi näyttää polkemismatkan maileissa tai kilometreissä, muuttaaksesi tätä katso sivu 19. Pulse tästä näet sydämensykkeesi, kun käytät pulssimittaria. Resistance tästä näet polkimien vastustason muutaman sekunnin kuluttua siitä, kun olet vaihtanut vastustasoa. Speed tästä näet polkemisnopeutesi. Target speed meter kun olet valinnut ohjelman, tämä vertaa polkemisnopeuttasi tavoitenopeuteen ja kehottaa sinua nostamaan tai laskemaan polkemistahtiasi. VAIHDA POLKIMIEN VASTUSTA Kun poljet, vaihda vastusta painamalla Resistance increase ja decrease -nappeja. Time kun manuaaliohjelma on valittuna, näet tästä kuluneen ajan. Kun harjoitusohjelma on valittuna, näet kuinka paljon aikaa on jäljellä. Watts tästä näet energiankulutuksen watteina.

16 16 SYKKEEN MITTAAMINEN Rintapulssimittarin käyttöohjeet löytyvät sivulta 11. Jos haluat käyttää käsikahvan pulssimittaria, seuraa alla olevia ohjeita. TÄRKEÄÄ: Jos käytät rintapulssimittaria ja käsikahvan pulssimittaria samaan aikaan, konsoli ei näytä tarkkaa sykettä. Jos käsikahvojen pulssimittarin metallipinnoilla on muovisuojat, poista ne. Mitataksesi sykkeesi, aseta kämmenesi käsikahvojen pulssimittarin metallisille pinnoille. Vältä käsien liikuttamista tai pintojen puristamista liian lujaa. Kun mittari havaitsee sykkeesi, välkkyvä sydämen kuva ilmestyy näytölle ja sykkeesi ilmestyy näkyviin. Pidä metallipinnoista kiinni ainakin 15 sekuntia, jotta saisit mahdollisimman tarkan sykelukeman. Huomio: Jos jatkat käsien pitämistä käsikahvojen pulssimittareissa, näyttö näyttää sykkeesi 30 sekuntia. Jos et näe sykettäsi näytöstä, varmista, että kätesi ovat ylhäällä kuvatulla tavalla. Vältä käsien liikuttamista tai metallipintojen liian lujaa puristamista. Puhdista metallipinnat pehmeällä kankaalla optimaalisen toiminnon varmistamiseksi; älä koskaan käytä alkoholia, hankaavia aineita tai kemikaaleja puhdistamiseen. Kun olet lopettanut harjoittelun, konsoli sammuu automaattisesti. Katso konsolin sammuttaminen sivulta 15. ESIASETETUN OHJELMAN KÄYTTÖ 1. Aloita polkeminen tai paina jotain konsolin näppäintä käynnistääksesi konsolin. Katso, kuinka konsoli aktivoidaan sivulta 15. Valitaksesi esiasetetun ohjelman paina suoritus- tai painonpudotusohjelmanäppäintä, kunnes halutun ohjelman nimi ilmestyy näytölle. Ohjelman kesto, maksiminopeus ja vastuksen tason profiili ilmestyvät myös näytölle. 3. Aloita harjoittelu polkemalla. Jokainen ohjelma on jaettu 20, 30 tai 45 yhden minuutin segmentteihin. Jokaiseen segmenttiin on ohjelmoitu yksi vastustaso ja tavoitenopeus. Huomio: Sama vastustaso ja/tai tavoitenopeus saattaa olla peräkkäisillä segmenteillä. Ensimmäisen segmentin vastustaso ilmestyy näytölle ja ensimmäisen segmentin tavoitenopeus välkkyy näytöllä muutaman sekunnin ajan. Harjoitteluohjelman profiili näyttää edistyksesi koko harjoittelun ajan (katso piirros ylhäältä). Profiilin välkkyvä segmentti kertoo senhetkisen ohjelman segmentin. Välkkyvän segmentin korkeus kertoo senhetkisen segmentin vastustason. Jokaisen ohjelman segmentin lopussa kuuluu äänimerkkejä ja seuraavan segmentin profiili alkaa välkkyä näytöllä. Jos seuraavan segmentin vastustaso ja/tai tavoitenopeus muuttuu, ne ilmestyvät näytölle muutamaksi sekunniksi huomautukseksi. Sen jälkeen polkimien vastus muuttuu. Kun harjoittelet, pidä polkemisnopeutesi lähellä sen hetkisen segmentin tavoitenopeutta. Jokaisen segmentin alussa tavoitenopeus välkkyy näytöllä. 4. Seuraa edistystäsi näytöltä. Katso vaihe 4 sivuilta Sykkeen mittaaminen. Katso vaihe 5 sivulta Kun lopetat laitteen käytön, konsoli menee automaattisesti pois päältä. Katso kuinka sammuttaa konsoli sivulta Valitse esiasennettu ohjelma.

17 17 VOIMAHARJOITTELUOHJELMA 1. Aloita polkeminen ja konsoli käynnistyy automaattisesti. Katso kuinka aktivoida konsoli sivulta Valitse vakaa voimaharjoittelu (constant power workout). Jos olet jo valinnut jonkin muun ohjelman, paina Menu-näppäintä päästäksesi palaamaan päävalikkoon. Valitaksesi ohjelman, paina lisää ja vähennä (increase, decrease) - näppäimiä korostaaksesi Ohjelmat (workouts) -kohdan. Paina sitten Enter. Valitse sitten lisää ja vähennä - näppäimillä vakaa voimaharjoittelu ja paina Enter. 3. Syötä tavoitteesi Näyttöön ilmestyvät sanat SET DESIRED WATT TARGET ja kulutusasetukset tulevat näkyviin näyttöön. Määrittääksesi asetukset, paina lisää ja vähennä (increase ja decrease) - nappeja. Paina sitten Enter. 4. Aloita polkeminen aloittaaksesi harjoittelun. Ohjelman kesto on 30 minuuttia. Tavoitekulutuksen asetukset ilmestyvät näytön yläosaan. Harjoittelun aikana näet tästä edistyksesi ja konsoli vertaa tavoitettasi energiankulutukseen tasaisesti. Jos energiankulutuksesi on liian alhainen tai korkea verrattuna tavoitekulutukseen, polkimien vastus nousee tai laskee automaattisesti saadakseen kulutuksesi lähemmäs tavoitekulutusta. Voit myös joutua säätämään polkemisnopeuttasi päästäksesi lähemmäksi tavoitettasi. Kun sanat SPEED UP ilmestyvät näyttöön, nopeuta polkemisnopeuttasi. Kun näyttöön ilmestyvät sanat SLOW DOWN, hidasta polkemisnopeuttasi. TÄRKEÄÄ: Tavoitenopeus on tarkoitettu motivoimiseksi. Todellinen polkemisnopeus voi olla hitaampi kuin tavoitenopeus. Varmista, että poljet sinulle sopivalla nopeudella. Säätääksesi tavoitekulutusta milloin tahansa harjoittelun aikana, paina lisää tai vähennä -painikkeita Enterpainikkeen vieressä. Ohjelma jatkuu niin kauan kunnes nollat ilmestyvät näyttöön. Lopettaaksesi harjoittelun missä vaiheessa tahansa, lopeta polkeminen jolloin kuulet merkkiäänen. Aika alkaa silloin kulua näytössä. Jatkaaksesi harjoittelua, jatka polkemista. 5. Seuraa edistymistäsi näytöstä. Katso kohta 4 sivulta Mittaa sydämensykkeesi. Katso kohta 5 sivulta Kun lopetat kuntopyörän käytön, konsoli menee automaattisesti pois päältä. Katso kuinka sammuttaa konsoli sivulta 15.

18 18 IFIT-OHJELMAN KÄYTTÖ Valinnaisen ifit Live -ohjelman avulla voit yhdistää konsolisi langattomaan internetyhteyteesi ja avata monia uusia toimintoja. Voit esimerkiksi ladata personoituja harjoituksia, luoda omat harjoituksesi, seurata harjoitustuloksiasi ja pääset käyttämään monia muita ominaisuuksia ifit Live internetsivulla. Ostaaksesi ifit-kortteja, vieraile verkko-osoitteessa tai katso ohjeen etusivu. Valitaksesi harjoitteluohjelman, aseta ifit Live -moduuli konsoliin. Paina Menu-painiketta ja korosta IFIT TRAINING -kohta lisää ja vähennä (increase ja decrease) -näppäimillä ja tämän jälkeen paina Enter. Lisäinformaatiota varten mene osoitteeseen Huomio: käyttääksesi ifit Live -moduulia sinulla täytyy olla pääsy tietokoneelle, jossa on internetyhteys ja USBportti. Sinulla täytyy myös olla oma langaton internetyhteys sekä b reititin SSIDlähettimellä. Tarvitset myös ifit.comin jäsenyyden. ÄÄNIJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ Soittaaksesi musiikkia tai kuunnellaksesi äänikirjoja konsolin äänijärjestelmän kautta, sinun täytyy liittää MP3- tai CD-soittimesi konsolin liitäntään. Varmista, että äänijohto on liitetty kunnolla. Paina sitten MP3- tai CD- soittimen PLAYpainiketta. Säädä äänenvoimakkuus soittimesta. INFORMAATIOTILA Konsolissa on informaatiotila, josta näet kuntopyörän käyttöinformaation, voit valita mittayksiköt ja säätää kontrastitason konsolin näytölle. Kun ifit Live -moduuli on yhdistettynä, voit myös käyttää informaatio tilaa valitaksesi äänentoisto asetukset henkilökohtaiselle valmentajalle, tarkistaa ifit Live -moduulisi tilan ja latauksesi. 1. Valitse informaatiotila Valitaksesi informaatio tilan, paina pohjassa Display-nappia muutaman sekunnin ajan, kunnes informaatio tila ilmestyy näyttöön. 2. Katso käyttöinformaatio Tästä näet kuntopyörällä poljetun kokonaismatkan ja kokonaisajan, joka on käytetty harjoitteluun. 3. Valitse mittayksikkö Näytössä sana ENGLISH tarkoittaa maileja ja sana METRIC tarkoittaa kilometrejä. Vaihtaaksesi mittayksikön, paina lisää ja vähennä (increase ja decrease) -nappeja, kunnes valintakuvio ilmesty sanan UNITS viereen. Paina sitten Enter-nappia toistamiseen valitaksesi halutun mittayksikön. 4. Säädä näytön kontrastitaso Tämänhetkinen kontrastitaso näkyy myös näytössä. Vaihtaaksesi sitä, paina lisää ja vähennä (increase ja decrease) -nappeja, kunnes valintakuvio ilmestyy sanan CONTRAST viereen. Paina Enter ja paina lisää ja vähennä(increase ja decrease) -nappeja, kunnes olet saanut haluamasi kontrastitason. Tallentaaksesi, paina Enter.

19 19 5. Vaihtoehdot, jos ifit Live -moduuli on yhdistettynä Jos ifit Live -moduuli on kytkettynä konsoliin, näyttö näyttää sanat WIFI STATUS tai USB STATUS. Jos mitään lisäosia ei ole yhdistettynä, näytössä näkyvät sanat NO MODULE DETECTED. Tässä tapauksessa siirry kohtaan Valitse ääniasetukset Tämänhetkiset ääniasetukset henkilökohtaiselle valmentajalle näkyvät myös näytössä. 8. Tarkistele latauksia Tarkistaaksesi ifit Live harjoituksia ja varmistaaksesi lataukset, paina lisää ja vähennä(increase ja decrease) -nappeja, kunnes valintakuvio ilmestyy sanojen CHECK FOR DOWNLOADS viereen. Sitten paina Enter. Konsoli tarkistaa ifit Live - harjoitukset ja varmistaa lataukset. 9. Poistuminen informaatiotilasta Paina Display nappia poistuaksesi informaatiotilasta. Vaihtaaksesi näitä, paina lisää ja vähennä (increase ja decrease) -nappeja, kunnes valintakuvio ilmestyy sanojen TRAINER VOICE viereen. Paina sitten Enter-nappia toistamiseen valitaksesi äänen pois päältä tai päälle (OFF tai ON). 7. Tarkista ifit Live -moduulin tila Tarkistaaksesi tilan, paina lisää ja vähennä(increase ja decrease) -nappeja, kunnes valintakuvio ilmestyy sanojen CHECK WIFI STATUS tai CHECK USB STATUS viereen. Sitten paina Enter, kunnes muutaman sekunnin kuluttua ifit Live -moduulin tila ilmestyy näyttöön. Poistuaksesi tästä, paina pohjassa Display-nappia muutaman sekunnin ajan.

20 20 ONGELMANRATKAISU Tarkista ja kiristä kaikki laitteen osat säännöllisesti. Korvaa kaikki kuluneet osat välittömästi. Käytä pehmeää kangasta ja pientä määrää laimeaa saippuaa puhdistaaksesi laitteen. Tärkeää: välttääksesi näytön vahingoittumista, pidä kaikki nesteet poissa sen läheisyydestä ja pidä näyttö poissa suorasta auringonvalosta. Konsolin ongelmanratkaisu Jos viiruja ilmestyy konsolin näyttöön, säädä kontrastiasetuksia. Katso ohje kohdasta 4 sivulta 18 Jos konsoli ei näytä sydämensykettäsi oikein, katso sivu 16. Käytä ruuvimeisseliä ja vapauta levynsuojus (18). Ota varovasti levynsuojus vasemman polkimen varren (20) yli. Seuraavaksi pyöritä vasemman polkimen varsi (20) ylöspäin. Pyöritä vasemman polkimen levyä(17) myötäpäivään vapauttaaksesi sen vasemmasta laidasta. (11). Sitten irrota levy ylöspäin. Etsi Reed-kytkin (57). Löysää, mutta älä irrota M4 x 12.7 mm ruuveja (63). REED-KYTKIMEN SÄÄTÄMINEN Jos konsoli ei näytä oikeaa palautetta, Reed-kytkin täytyy säätää. Reed-kytkimen säätämiseksi poista ensin vasemmanpuoleinen poljin, vasen levynsuojus ja vasemman polkimen levy. Katso ohjeistus alhaalta. Käytä säädettävää jakoavainta kääntääksesi vasenta poljinta myötäpäivään ja poista se. Pyöritä vasen polkimen varsi (20) alaspäin. Seuraavaksi liu uta Reed-kytkin hieman lähemmäs tai kauemmas magneetista (55). Seuraavaksi kiristä uudelleen Reed-kytkimen ruuvi. Käännä pyörää (20) hetken ajan. Toista, kunnes konsoli näyttää oikein. Lopuksi kiinnitä pedaalin levy ja levynsuoja.

21 21 KUINKA SÄÄTÄÄ POLJINHIHNA Jos jalkasi lipsuvat polkimilla jopa suurimmalla vastustasolla, saatat tarvita poljinhihnat. Asentaaksesi poljinhihnat, joudut irrottamaan tiettyjä osia (Katso ohjeet alta). Käytä säädettävää jakoavainta ja käännä oikeaa poljinta (21) vastapäivään irrottaaksesi sen. Seuraavaksi pyöritä oikeaa polkimen vartta (19) niin, että se osoittaa ylöspäin. Irrota oikea pedaalin levy (17) oikeasta kyljestä (10). Katso kokonaiskuva sivulta 25 ja poista M4 x19mm ruuvit (89) ja M4 x 25mm ruuvit (62) oikeasta ja vasemmasta reunasta (10,11). Sitten irrota oikea kylki. Seuraavaksi löysää M6 x 20 mm ruuvi (85). Sitten kiristä M10 x50 mm ruuvi (86), kunnes poljinhihna (54) on tiukka. Irrota säätönuppi (27) ja penkin varsi (6). Käyttäen ruuvimeisseliä, poista suojus (8) ja perän suoja (9). Poista myös etuosan suojus (7). Pyöritä oikean polkimen varsi (19) niin, että se näyttää alaspäin. Tämän jälkeen kiristä taas M6 x 20 mm ruuvi (85). Kiinnitä sen jälkeen irrottamasi osat takaisin laitteeseen. Poista myös levynsuojus (18) varovasti oikean polkimen varren yli (19). Huomio: Katso piirros ylhäällä lisätietoja varten.

22 22 OHJEITA KUNTOILUUN VAROITUS: Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. Pulssimittari ei ole lääkinnällinen laite. Monet tekijät voivat vaikuttaa sydämensykelukemiin. Pulssimittari on tarkoitettu vain harjoittelun apuvälineeksi sydämensykesuuntausten seuraamiseen yleisesti. Nämä ohjeet auttavat suunnittelemaan harjoitteluohjelmasi. Tarkempia tietoja harjoittelemisesta saat lääkäriltäsi tai voit etsiä tietoja arvostetuista alan kirjoista. Muista, että oikea ruokavalio ja riittävä lepo ovat keskeisiä tekijöitä tulosten saavuttamiseksi. HARJOITTELUN INTENSITEETTI Oikealla intensiteetillä harjoitteleminen on avainasemassa tulosten saavuttamiseksi, oli sitten tarkoituksesi polttaa rasvaa tai vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi. Voit käyttää sydämensykettäsi ohjenuorana oikean intensiteettitason löytämiseksi. Alla oleva taulukko näyttää suositellut syketasot rasvanpolttamiseen ja aerobiseen harjoitteluun. Löytääksesi oikean intensiteettitason, katso ikäsi taulukon alapuolelta (iät on pyöristetty lähimpään kymmeneen vuoteen). Kolme numeroriviä yläpuolisessa taulukossa iän yläpuolella määrittävät harjoitteluvyöhykkeen. Alin numero on rasvanpolttosyke, keskimmäinen maksimaalinen syke rasvanpolttoon ja korkein aerobinen harjoittelusyke. Rasvanpoltto Tehokkaan rasvanpolton saavuttaaksesi sinun tarvitsee harjoitella matalalla intensiteettitasolla pysyvällä aikavälillä. Harjoittelun ensiminuuteilla kehosi käyttää hiilihydraattikaloreita energiaksi. Ensiminuuttien jälkeen kehosi alkaa kuluttaa rasvakaloreita. Jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, pidä harjoitteluvyöhykkeenä alinta rasvanpolttosykettä. Maksimaaliseen rasvanpolttoon harjoittele keskimmäisellä taulukon sykevyöhykkeellä. Aerobinen harjoittelu Jos haluat vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmääsi, sinun pitää harjoitella aerobisella sykevyöhykkeellä, joka vaatii paljon happea pitkäaikaisesti. Harjoittele taulukon ylimmällä sykevyöhykkeellä. OHJEET HARJOITTELUUN Lämmittely Aloita kevyellä harjoittelulla ja venyttelyllä 5 10 minuutin ajan. Lämmittely nostaa ruumiinlämpöäsi, sykettäsi ja verenkiertoasi, ja valmistelee sinut harjoitteluun. Harjoitteluvyöhyke Harjoittele minuuttia pitämällä sykkeesi lähellä harjoitteluvyöhykettäsi. (Älä pidä sykettäsi harjoitteluvyöhykkeellä 20 minuuttia pidempään parin ensimmäisen harjoitteluviikon aikana.) Hengitä säännöllisesti syvään harjoittelun aikana älä koskaan pidätä hengitystäsi. Viilentyminen Venyttele harjoittelun jälkeen 5 10 minuuttia. Venyttely auttaa lihaksiasi venymään ja ehkäisee harjoittelun jälkeisiä ongelmia.

23 23 HARJOITTELUN TIHEYS Pitääksesi kuntoasi yllä tai parantaaksesi sitä, harjoittele ainakin kolme kertaa viikossa pitämällä vähintään päivä harjoittelujen välissä. Parin kuukauden jälkeen voit halutessasi harjoitella viidesti viikossa. Muista, että avain menestykseen on se, että harjoittelu on säännöllinen ja nautinnollinen osa jokapäiväistä elämääsi. Venytys 5 Istu lattialle ja laita jalkapohjasi yhteen polvet ulospäin. Vedä jalkoja nivusiasi kohti niin pitkälle kuin mahdollista. Venytä 15 sekuntia, toista kolme kertaa. SUOSITELTUJA VENYTYKSIÄ Oikealta kuvasta näet oikeat asennot venytyksiin. Liiku aina rauhallisesti kun venyttelet. Venytys 1 Seiso suorassa ja rauhallisesti kallistu eteenpäin, rentouta selkäsi ja käsivartesi ja venytä sormenpäitä mahdollisimman lähelle varpaitasi. Venytä 15 sekuntia ja sitten rentoudu. Toista kolme kertaa. Venytys 2 Istu toinen jalka suorana ja tuo toinen jalka koukkuun eteesi. Kurota kohti suorassa olevaa jalkaasi niin pitkälle kuin mahdollista. Venytä 15 sekuntia ja rentouta. Toista 3 kertaa molemmille jaloille. Venytys 3 Aseta toinen jalka toisen eteen ja nojaa eteenpäin laittaen kätesi seinää vasten. Pidä molemmat jalkasi lattiassa ja nojaa lantiollasi hieman eteenpäin venyttäen taaemman jalan pohjetta. Venytä 15 sekuntia, toista kolme kertaa molemmille jaloille. Venytys 4 Pidä toisella kädelläsi tasapainoa yllä ja ota toisella kädellä kiinni samanpuolisesta jalasta. Tuo kantapäätäsi mahdollisimman lähelle vartaloasi, jotta venytät etureiden lihasta. Venytä 15 sekuntia ja toista kolme kertaa molemmille jaloille.

24 OSALISTA 24

25 25

26 26 KOKONAISKUVA Varaosien tilaaminen

27 27 Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja kuvaus osista, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING kuva käyttöohjeen loppuosasta) Kierrätys Tuotetta ei saa viedä kunnalliselle kaatopaikalle. Luonnon säästämiseksi tuote pitää kierrättää käyttöiän jälkeen laissa määrätyllä tavalla. Vie tuote oikeutettuun kierrätyspisteeseen alueellasi. Kierrättämällä autat säästämään luonnonvaroja ja voimistat Euroopan luonnonsuojelustandardeja. Jos haluat lisätietoja kierrätyksestä, ota yhteyttä paikalliseen kaupungintaloon tai ostopaikkaan.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. HUOMAUTUS. Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. Eränumero Mallinro. NTEVEL75910.1 Eränro. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Kirjoita eränumero yllä olevaan kenttään. KYSYMYKSIÄ? Eränumero Jos sinulla on kysymyksiä tai jos huomaat puuttuvia osia, ota meihin yhteyttä: HUOMAUTUS

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. 1 SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN... 2 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ... 3 HUOMIOITAVAA

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Malli nro. PFEVEL96010.0 Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi. KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU

KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU KÄYTTÖOHJE KÄY NETTISIVUILLAMME WWW.ICONSUPPORT.EU 1 Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...3 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 VAROITUSTARRAN SIJAINTI...4 KOKOAMINEN...5 CROSSTRAINERIN KÄYTTÖ...9

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

Käyttäjän ohjekirja. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.. Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva..... 18 Korvaavien osien

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Crosstrainer (Malli E820P)

Crosstrainer (Malli E820P) Crosstrainer (Malli E820P) Vaihe 1. Keskiputken asennus. Liitä sensorin johto (A2) ja näytön johto (F2) toisiinsa. Kiinnitä keskiputki (F) runkoon (A) pultilla (F6), tiivisterenkaalla (F5) ja M8 tiivisterenkaalla

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin:

Käyttäjän ohjekirja. Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: Käyttäjän ohjekirja Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä tai jos laitteesta puuttuu osia, ota yhteyttä meihin: UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ

TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JUOKSUMATTO (Malli MT 7000) TURVALLISUUSOHJEET LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ Ennen kuin kiinnität sähköjohdon seinään, tarkista että sähköjohto on yhteensopiva pistorasian kanssa ja jännite

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys Johdanto Tässä oppaassa on kuvattu ja esitetty jalkapalloilijan tärkeimpiin lihasryhmiin kohdistuvat venytykset. Tavoitteena on selkeyttää pelaajille ja valmentajille sekä pelaajien vanhemmille mitä venytyksiä

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ?

Käyttäjän ohjekirja KYSYTTÄVÄÄ? Käyttäjän ohjekirja Mallin nro. PETL59910.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. NETL13711.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC KÄYTTÖOHJEET 400 MAGNETIC *4 *4 *4 N-3 M8*75L N-4 8*2T N-5 M8 Box Spanner(1) Vaihe 1: a. Asenna etuosan ja takaosan vakauttajat (J-3 ja I-3) neljällä lukkopultilla (N-3), neljällä puoliympyrän muotoisella

Lisätiedot

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta.

Tätä laitetta voidaan käyttää turvallisesti vain jos se tarkistetaan säännöllisesti vaurioiden ja kulumisen varalta. KUNTOPYÖRÄ PEC-4850 TURVALLISUUSOHJEET TÄRKEÄÄ a. Lue käyttöohje ja noudata sitä. b. Tämä laite on suunniteltu vain yksityiskäyttöön ja sisätiloihin. c. Tarkista kuntopyörä ennen käyttöä varmistaaksesi,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE B-juniorit

VENYTTELYOHJE B-juniorit VENYTTELYOHJE B-juniorit Venyttelyn perusteet: Toisin kuin yleensä uskotaan, lihasta voidaan venyttää myös ennen tai jälkeen raskaan suorituksen. Venyttelyn ja lihaksen venyttämisen kesto riippuu siitä,

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavainta, kumivasaraa sekä ristipääruuvimeisseliä. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Casall EB600 Kuntopyörä 91003

Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Casall EB600 Kuntopyörä 91003 Räjäytyskuva 1 Kokoonpanokuva 2 OSALUETTELO Nro Kuvaus Tiedot Määrä A, A-1 TIETOKONE JA RUUVI 1 KPL B OHJAUSTANKO 1 KPL B-1 SYKEANTURISARJA 1 SARJA B-2 KAHVAPEHMUSTE 270x23x5

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa Venyttelyohje: Jalat 1. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa. Paina lantiota eteen. 2. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ...1 HUOMIOITAVAA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...3 KOKOAMINEN...4 TOIMINTA JA SÄÄDÖT...8 VARASTOASENTO JA KULJETUS...13 ONGELMATILANTEET...15 TÄRKEITÄ TURVATOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL99713.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

SISÄLLYS. Huolto ja vianetsintä 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 4. Asennus 5. Käyttö 10.

SISÄLLYS. Huolto ja vianetsintä 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 4. Asennus 5. Käyttö 10. SISÄLLYS Huolto ja vianetsintä 2 Tärkeitä ohjeita 3 Aluksi 4 Varoitusmerkkien sijoituspaikat 4 Asennus 5 Käyttö 10 Toiminnot 11 Harjoitteluohjeita 16 Yleiskuva 18 Osaluettelo 19 Huolto 20 TÄRKEITÄ OHJEITA

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5.

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT. Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2. Tärkeitä ohjeita 3. Aluksi 4. Asennus 5. SISÄLLYSLUETTELO Varoitusmerkkien sijoituspaikat 2 Tärkeitä ohjeita 3 Aluksi 4 Asennus 5 Käyttö 9 Huolto ja vianetsintä 16 Harjoitteluohjeita 17 Osaluettelo 18 Yleiskuva 19 Huolto 20 VAROITUSMERKKIEN SIJOITUSPAIKAT

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Lihashuolto. Venyttely

Lihashuolto. Venyttely Lihashuolto Aina ennen harjoitusta huolellinen alkulämpö, joka sisältää lyhytkestoiset venytykset noin 5-7 sek (ei pitkäkestoisia venytyksiä, sillä muuten lihasten voimantuotto ja kimmoisuus heikentyy).

Lisätiedot

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5

1 C : V I N O P E N K K I P U N N E R R U S K Ä S I P A I N O I L L A 2-3 X 5 K O K O VARTALON TEHOTREENI - N. 60MIN - 2-3 X VIIKOSSA Tee tämä harjoitus kolme kertaa viikossa ja lepää vähintään yksi päivä harjoitusten välissä. Voit siis tehdä harjoituksen esimerkiksi maanantaisin,

Lisätiedot

4000 pro B käyttöohje

4000 pro B käyttöohje 4000 pro B käyttöohje Räjäytyskuva OSALUETTELO Osa Kuvaus Tiedot Kpl 01 Päärunko Punainen 1 02 Takavakauttaja n76*t1,5*450 1 03 Säädettävä päätytulppa Ø76 2 04 Etuvakauttaja n76*t1,5*400 1 05 Kuljetuspyörä

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten.

KÄYTTÖOPAS. Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä. Säilytä tämä ohje tulevaisuutta varten. KÄYTTÖOPAS UK 08457089009 www.iconsupport.eu csup@iconeurope.com ICON health & Fitness Ltd c/o HI Group PLC Express way Castleford WF10 5QJ United Kingdom Huomio! Lue kaikki ohjeet huolella ennen käyttöä.

Lisätiedot

Lajitekniikka: venyttely

Lajitekniikka: venyttely Alaraajat Etureiden lihakset Seiso ryhdikkäästi. Ota yhdellä tai kahdella kädellä kiinni nilkastasi. Pidä jalat samansuuntaisena ja lantio suorassa. Työnnä lantiota hiukan eteenpäin jännittämällä pakaralihakset.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC

KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC KÄYTTÖOHJE 600 MAGNETIC BUILT FOR HEALTH Vaihe 1: a. Kiinnitä etu ja takajalkatuet (I & J) laitteen runkoon käyttämällä aluslevyjä (N-4) ja ruuveja (N-3). Vaihe 2 a. Asenna vasen ja oikea poljin ( G-4

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET Ojenna toinen jalka suoraksi eteen ja pidä toinen jalka koukistettuna vieressä. Nojaa ylävartaloa eteen kohti venytettävää jalkaa. Pidä selkä suorana.tunne

Lisätiedot

HARJOITEPANKKI VOIMA

HARJOITEPANKKI VOIMA HARJOITEPANKKI VOIMA VOIMAHARJOITTELU / Jalkakyykky Vaihe 1. Avustettu jalkakyykky Pidä katse suoraan eteenpäin. Pidä hyvä ryhti ja selkä suorana. Seiso haara-asennossa jalat hartioiden leveydellä siten,

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE!

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! Pysy kunnossa Tapiolan Voimistelijoiden ryhmäliikunnan joulutauon aikana. Helpot ja tehokkaat kotijumppaohjeet, ovat tauon aikana motivoimassa sinua liikkumaan. Kotijumppa

Lisätiedot

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS

ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS ALOITTELIJAN KUNTOSALIOPAS JOHDANTO Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka haluat aloittaa kuntosaliharjoittelun. Opas sisältää tietoa, jota tarvitset harjoitellaksesi tehokkaasti, turvallisesti ja tavoitteellisesti.

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla?

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? On monia tapoja saada lapsi selkään kantorepulla. Kokeile erilaisia

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten

Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten Venyttely ennaltaehkäisee vaivoja parhaiten Lihaskireys ja alentunut nivelliikkuvuus syntyvät usein kehon yksipuolisesta kuormituksesta, joka pitkään jatkuessaan voi aiheuttaa lihaksiin tasapainohäiriön.

Lisätiedot

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Kokoonpanokaavio RÄJÄYTYSKAAVIO - 3 - Osaluettelo Nro Kuvaus Määrä A TIETOKONE 1 SARJA A-1 TIETOKONEEN KIINNITYSRUUVI 4 KPL B PÄÄRUNKO 1 SARJA B-1 TIETOKONEEN KIINNITYSKANNATIN

Lisätiedot

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Lukekaa kaikki varatoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa yhteyttä meihin:

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

KOTIKUNTOILUOPAS. Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat

KOTIKUNTOILUOPAS. Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat KOTIKUNTOILUOPAS Selkä, vatsa, jalat, kädet, niska ja hartiat Tämä opas on tehty opinnäytetyönä aiheena Seniorit kuntoon kotikonstein. Oppaan ovat tehneet Kouvolan seudun ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Kunto-ohjelma amputoiduille

Kunto-ohjelma amputoiduille Kunto-ohjelma amputoiduille Yleistä harjoituksista Tässä kirjasessa esitellään harjoitukset, joista kuntoutuksesi alkaa proteesin sovituksen jälkeen. Harjoitukset voi tehdä proteesin kanssa tai ilman

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Etunoja ja käden ojennus

Etunoja ja käden ojennus Ryhtijumppa Tämä jumppa sisältää tehokkaita liikkeitä, jotka kannustavat vahvaan ja ryhdikkääseen vartalon asentoon. Liikkeet kohdistuvat keski- ja ylävartalon lihaksiin. Jumpassa vuorottelevat lihaskuntoliikkeet

Lisätiedot

PhysioTools Online - ed set Sivu 1/7

PhysioTools Online -  ed set Sivu 1/7 PhysioTools Online - emailed set Sivu 1/7 Harjoitusohjelma FYS PKL SELKÄRYHMÄ 2/15 Keski-Suomen SHP Keski-Suomen keskussairaala Keskussairaalantie 19, 40620 Jyväskylä, Suomi ALKULÄMMITTELY Pyöräilyä. Aika:

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024

XTR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 TR ONE -KUNTOPYÖRÄ 91024 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr

Polven alueen harjoitukset. Ft-suoravastaanottoryhmä SPT11/eh,jr Polven alueen harjoitukset Ft-suoravastaanottoryhmä 2012-2013 SPT11/eh,jr 27.8.2013 Reisilihaksen aktivointi Selinmakuulla. SUORITUS Vedä nilkat koukkuun ja paina samanaikaisesti polvitaipeet tiukasti

Lisätiedot

Benefit B520 Kuntopyörä 91102

Benefit B520 Kuntopyörä 91102 Benefit B520 Kuntopyörä 91102 1 B520 Allen Key Carriage Bolt M8 Allen Bolt M7*P1.0*30MM 1 1 Regular Washer * 12x1t 2 Curved Washer Acorn Nut for M8 Bolt Box Spanner 1 Spring Washer *2t Screwdriver 1 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006

KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006 KÄYTTÖOHJE BT10.5 91006 1 BT10.5 K-10 Carriage Bolt M8*P1.25*55MM (4) NO.K-1 Metal cover (1) K-5 Allen Bolt M7*P1.0*30MM (1) NO.K-7 T-shape knob M7*65L(1) NO.K-6 Bushing NO.K-9 Acorn Nut for M8 Bolt (4)

Lisätiedot

Puistopenkkitreeni. Liike Sarjat Toistot. A2 Punnerrus A3 Lantionnosto kahdella tai yhdellä jalalla 4 (jalka)

Puistopenkkitreeni. Liike Sarjat Toistot. A2 Punnerrus A3 Lantionnosto kahdella tai yhdellä jalalla 4 (jalka) Liike Sarjat Toistot A1 Harppaus penkille 4 10 15/ jalka A2 Punnerrus 4 10 15 A3 Lantionnosto kahdella tai yhdellä jalalla 4 10 15/ (jalka) A4 Jalanojennus maaten 4 10 15/ (jalka) Näin treeni toteutetaan:

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri Lämmittele kuntopiirin ensimmäinen kierros eli tee liikkeet huomattavasti kevyemmin kuin kolme muuta kierrosta. -työ osuus per liike 30sek -Palautus liikkeiden välissä

Lisätiedot

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Taukojumppa Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Olet ehkä huomannut viime vuosina uutisia, joissa kerrotaan istumisen olevan hengenvaarallista.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö...

SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... OMISTAJAN OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO: Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 1 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Kokoaminen...5 Sykemittarin käyttö... 10 Toiminta ja säädöt... 11 Varastoasento ja kuljetus...

Lisätiedot

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE8077.0 Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden.

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 430246-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Iloisia harjoitteluhetkiä!

Iloisia harjoitteluhetkiä! Tämä opas on tehty tukemaan kotona tapahtuvaa liikuntaharjoittelua. Se sisältää osiot lihaskunto-, liikkuvuus ja tasapainoharjoittelusta. Liikkeet ja harjoitteet on valittu siten, että ne pystytään suorittamaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONSVÆSKE, OPLØSNING I FYLDT PEN 250 mikrogram/mikrogrammaa

Lisätiedot

Liikuntakoneiston huolto

Liikuntakoneiston huolto Liikuntakoneiston huolto Lihakset kaipaavat vahvistamisen lisäksi myös huoltoa. Huolla liikuntakoneistoasi säännöllisin venytyksin ja liikkuvuusharjoituksin. Sisällytä huoltoa jokaiseen harjoitukseesi

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007

Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007 Kokoamis- ja käyttöohjeet Indoor Bike S600 91007 F-14 O 1 RÄJÄHDYSKUVA F-16 O 1 PÄÄKOMPONENTIT F-16 O 2 KOKOAMISOHJEET VAIHE 1 1. Asenna etu- ja takatuki (H-1 ja D-5) neljällä pultilla (N). VAIHE 2 1.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri

Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Lindhaus RX 450e Eco Force mattoimuri Pikakäyttöohje Ohjauskahva Vedon estin Imuletkun tuki Joustava imuletku Teleskooppiputki Kalustesuulake harjalla Käynnistyspainike Rakosuulake Ohjauskahvan vapautuspainike

Lisätiedot