Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttäjän ohjekirja. VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten."

Transkriptio

1 1 Käyttäjän ohjekirja Malli nro. WEBE Sarja nro. Kirjoita sarjanumero yläpuolelle tyhjälle riville viittaukseksi. KYSYTTÄVÄÄ? Valmistajana olemme sitoutuneet tarjoamaan täyden asiakastyytyväisyyden. Jos Teillä on kysyttävää, tai osat ovat vahingoittuneita tai ne puuttuvat, älkää ottako yhteyttä liikkeeseen, vaan olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä asiakaspalveluosastoomme. Soittakaa ilmaiseksi: Ma-pe klo La klo Internet-sivujen kautta: VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempää käyttöä varten. Vieraile internet-osoitteessa: Paljon uusia tuotteita, palkintoja, kuntoiluohjeita ja paljon muuta!

2 2 Sisältö Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä turvatoimenpiteitä... 3 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa... 4 Osalista... 5 Kokoaminen... 7 Laitteen säätö Ylläpito Vaijeri diagrammi Harjoitusohjeet Varaosien tilaaminen Varoitustarran asettaminen WEIDER on ICON IP, Inc.:n rekisteröity tavaramerkki.

3 3 Tärkeitä turvatoimenpiteitä On tärkeää lukea varoitukset ja turva- ja käyttöohjeet ennen painonnostopenkin käyttöä pienentääksesi onnettomuusriskiä. ICON ei vastaa tuotteen käytöstä johtuneista henkilö- tai omaisuusvahingoista. 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Tämä varoitus on erityisen tärkeä, jos olet yli 35 vuotias tai sinulla on terveysongelmia. 2. Lue kaikki ohjeet ja varoitukset huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 3. Laitteen omistaja on vastuussa siitä, että laitetta käyttävät henkilöt ovat saaneet tarvittavan tiedon ja ohjeistuksen laitteen käytöstä. 4. Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön. Älä käytä tätä tuotetta kaupallisessa, vuokratai opetustarkoituksessa. 5. Käytä laitetta vain sisätiloissa ja vältä pölyisiä ja kosteita tiloja. Aseta painonnostopenkki tasaiselle alustalle, ja laita alusta laitteen alle suojellaksesi lattiaa tai mattoa kulumiselta. Varmista, että laitteen ympärillä on tarpeeksi tilaa, kun asennat, siirrät, nostat tai käytät sitä. 6. Pidä aina alle 12-vuotiaat lapset sekä lemmikkieläimet poissa laitteen luota. 7. Tarkasta ja kiristä kaikki laitteen osat säännöllisesti, ja korvaa kuluneet osat välittömästi. 8. Varmista, että kaikki nupit ja teljet ovat täysin kiinni ennen laitteen käyttöä. 9. Käytä tarkoituksenmukaisia harjoitteluvaatteita laitteen käytön aikana. Käytä aina urheilukenkiä suojellaksesi jalkoja kun harjoittelet. 10. Laitetta saa käyttää henkilöt, joiden paino on maksimissaan 136 kilogrammaa. Maksimikokonaiskäyttöpainon raja on 277 kg. Älä aseta painonnostotangon telineeseen enempää kuin 141 kilogrammaa mukaan lukien painonnostotanko. Älä aseta jalkatasolle enempää kuin 68 kilogrammaa. Älä aseta painotelalle enempää kuin 68 kilogrammaa. Huomio: Laitteen mukana ei tule painoja. 11. Varmista, että taljojen vaijerit ovat kiinni kaikkina aikoina. Jos taljat yltävät toisiinsa, lopeta harjoittelu välittömästi ja tarkista, että vaijerit ovat kiinni taljoissa. Uusi vaijerit vähintään kahden vuoden välein. 12. Aseta aina painonnostotangon teline ja turvavarmistin samalle korkeudelle. 13. Laita aina saman verran painoa kumpaankin päähän painotelaa tai tankoa. 14. Harjoittele aina parin kanssa. Parin pitäisi olla varmistamassa kun nostat painoja. Jos et jaksa tehdä toistoa loppuun, pari on valmiina ottamassa tangon. 15. Irrota aina ylätanko, kun harjoittelusi ei vaadi sitä. 16. Jos sinua pyörryttää tai sinuun sattuu, lopeta harjoittelu välittömästi ja rauhoitu. 17. Käytä laitetta vain sen käyttötarkoitukseen. 18. Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa yksityisessä kotikäytössä.

4 4 Huomioitavaa ennen käyttöönottoa Kiitos kun valitsit monikäyttöisen WEIDER C875 painonnostopenkin. Kuntokeskus tarjoaa vaikuttavan kokoelman toimintoja suurien lihasryhmien harjoittamiseksi. Olkoon tavoitteenasi kehon muokkaaminen, äärimmäisen lihaskoon kasvattaminen ja lihasten voimistaminen tai sydän- ja verisuonijärjestelmän vahvistaminen, painonnostopenkki auttaa sinua saavuttamaan halutut tulokset. Lue tämä ohje tarkasti ennen kuin käytät laitetta. Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän ohjeen, ole hyvä ja katso etusivu. Ota tuotteen mallin sarjanumero ylös ennen kuin otat yhteyttä. Ohjekirjan etusivulla on ilmoitettu sarjanumerotarran sijainti. Välttääksesi rekisteröintikulut, kun haluat jotain palvelua takuun voimassaoloaikana, sinun täytyy rekisteröidä painonnostopenkki sivuillamme: Ennen kuin luet eteenpäin, tutustu alla olevaan kuvaan ja laitteen osiin.

5 5 Osalista Helpottaaksesi kokoamisessa tarvittavien osien tunnistamista, tutustu alla oleviin kuviin. Kuvien alla olevat avainnumerot ovat samat kuin myöhemmin tulevassa osalistassa. Avainnumeron jälkeinen numero ilmoittaa kokoamiseen tarvittavien osien lukumäärän. Huomio: Jos osa ei ole osa-pussissa, varmista ettei se ole jo esiasennettu.

6 6

7 7 Kokoaminen Tee kokoamisesta helpompaa. Kuntokeskus on suunniteltu siten, että lähes kaikkien on mahdollista koota laite. Jotta kokoaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, varaa kokoamiseen paljon aikaa. Ennen kuin aloitat kokoamisen, lue seuraavat ohjeet huolellisesti: Jos haluat palkata ammattilaisen kokoamaan laitteesi, soita Kokoamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Jotkin vaiheet saattavat vaatia kolmannen henkilön apua. Kokonsa takia se olisi hyvä koota paikkaan, jossa sitä käytetään. Varmista, että kokoamisen aikana on oltava tarvittavasti tilaa liikkua laitteen ympärillä. Aseta laite selkeälle alueelle ja poista kaikki pakkausmateriaalit. Älä tuhoa pakkausmateriaaleja ennen kuin olet koonnut laitteen. Kiristä kaikki osat asennuksen aikana, paitsi jos ohje kehottaa toisin. Kun kokoat painonnostopenkkiä, varmista, että olet suunnannut kaikki osat niin kuin piirroksissa. Jotta tunnistaisit osat, katso osalistan kuvat sivuilta 5-6. Laitteen mukana tulleiden työkalujen lisäksi tarvitset seuraavia: Kaksi säädettävää jakoavainta Kuminen nuija Perus ruuvimeisseli Philips-ruuvimeisseli Joissakin kokoamisvaiheissa tarvitset myös kantaosasetin pidennyksillä. 1. Ennen kuin aloitat, lue yllä olevat ohjeet ja tutustu osalistaan sivuilta 5-6. Aseta takajalka (2) siten, että kuljetuspyörä (46) on sivulla kuin kuvassa. Kiinnitä takajalka laitteen runkoon (1) kahdella ruuvilla (117) ja kahdella prikalla (148). Älä kiristä ruuveja vielä.

8 8 2. Aseta istuintela (6) kuten kuvassa, ja liu uta se laitteen runkoon (1). Kiristä istuinnuppi (56) istuintelaan (6). Seuraavaksi vedä istuinnuppia (56), liu uta istuintela haluttuun asentoon, ja laita istuinnuppi johonkin laitteen rungon (1) rei istä. 3. Kiinnitä etujalka (3) laitteen runkoon (1) kahdella ruuvilla (117) ja kahdella prikalla (148). Kiristä vaiheiden 1 ja 3 ruuvit. 4. Kiinnitä selkätuki (32) selkätuen runkoon (8) neljällä ruuvilla (122).

9 9 5. Kiinnitä selkänojan tuen välikappale (51) kahden selkänojan tuen (7) väliin pultilla (123), kahdella prikalla (148) ja nailon lukkomutterilla (153). Älä kiristä lukkomutteria vielä. Kiinnitä selkänojan tuet (7) siten, että selkänojan tuen välikappale (51) on lähempänä yläpuolia. Levitä jonkin verran mukana tullutta rasvaa pulttiin (123). Kiinnitä selkänojan runko (8) ja kaksi selkänojan tuen holkkia (48) selkänojan tukien väliin pultilla, kahdella prikalla (148) ja nailon lukkomutterilla (153). Älä ylikiristä lukkomutteria; selkänojan tukien pitää kääntyä helposti. 6. Rasvaa pultti (123). Kiinnitä selkänojan tuet (7) ja kaksi selkänojan holkkia (48) laitteen runkoon (1) pultilla, kahdella prikalla (148) ja nailon lukkomutterilla (153). Älä ylikiristä lukkomutteria; selkänojan tukien pitää kääntyä helposti. Katso vaihe 5. Kiristä kahta nailon lukkomutteria (153).

10 10 7. Kiinnitä istuin (33) istuimen runkoon (9) kahdella ruuvilla (122). 8. Laita välikappale (54) istuimen runkoon (9). Rasvaa pultti (124). Kiinnitä istuimen runko (9) istuintelaan (6) pultilla, kahdella välikappaleella ja nailon lukkomutterilla (153). Älä kiristä lukkomutteria vielä. Katso pienempi kuva. Rasvaa pultti (172). Kiinnitä pultti, kaksi välikappaletta (154) ja nailon lukkomutteri (170) istuintelaan (6) ja istuimen runkoon (9). Kiristä kumpikin tämän kohdan lukkomutteri. Älä ylikiristä lukkomuttereita; istuimen rungon pitää kääntyä helposti.

11 11 9. Liu uta välikappale (160) jalkatasoon (4). Rasvaa pulttisarjan (118) putken ulkoosa. Kiinnitä jalkatason (4) etujalkaan (3) pulttisarjalla. Varmista, että pulttisarjan putki on laitettu kummankin tuen läpi jalkatasossa. Kiinnitä kierretangon välikappale (36) jalkatasoon (4) ruuvilla (147). 10. Liu uta kaksi vaahtopehmustetta (35) etujalkaan (3). Paina sitten kaksi pehmustekorkkia (37) vaahtopehmusteeseen. Laita kaksi pehmusteputkea (159) jalkatasoon (4). Liu uta kaksi vaahtopehmustetta (35) pehmusteputkiin. Paina sitten korkit (37) vaahtopehmusteisiin.

12 Laita kierretanko (40) yhdistyskappaleeseen (42) kuten kuvassa. Kiristä seuraavaksi ruuvi (79) kierretangon välikappaleen (178) kanssa yhdistyskappaleen aukkoon ja kierretangon reikään. Kiinnitä yhdistyskappale (42) kierretangon runkoon (5) pultilla (146), kahdella prikalla (164) ja nailon lukkomutterilla (170). 12. Kiinnitä pehmuste (34) tankoon (10) kahdella ruuvilla (122).

13 Suuntaa yksi etupystytuista (11) ja yksi pohjajalka (16) kuten kuvassa. Kiinnitä etupystytuki ja pohjajalka pohjaan (14) kahdella ruuvilla (131). Suuntaa sitten ulommainen leveä yhdistyskappale (99) siten, että ohut pää osoittaa pohjalle (katso pienempi kuva). Paina se sitten pohjajalkaan. Kiinnitä toinen etupystytuki (11), pohjajalka (16) ja ulommainen leveä yhdistyskappale (99) samalla tavalla kuin ylhäällä on kuvattu. 14. Suuntaa takapystytuki (12) kuten kuvassa. Kiinnitä takapystytuki (12) pohjaan (14) kahdella ruuvilla (130) ja kahdella prikalla (148). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä toinen takapystytuki (12) pohjaan (14) samalla lailla.

14 Kiinnitä lattiasuojus (78) pohjaan (14) kahdella ruuvilla (120). Kiinnitä kolme muuta lattiasuojusta (78) pohjaan (14) samalla lailla. 16. Suuntaa keskipystytuki (13) kuten kuvassa ja liitä se pohjaan (14). Pidä jalkalevy (15) ja painotaljan pohja (20) pohjaa vasten. Kiinnitä jalkalevy, keskipystytuki ja painotaljan pohja pohjaan kahdella ruuvilla (130). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä jalkalevy (15) keskipystytukeen (13) pultilla (129), prikalla (148) ja nailon lukkomutterilla (153).

15 Kiinnitä ylärunko (17) takapystytukiin (12) neljällä ruuvilla (130) ja neljällä prikalla (148). Älä kiristä ruuveja vielä. Kiinnitä ylärunko (17) etupystytukiin (11) samalla lailla. Paina neljä neliön mallista sisäkappaletta (95) ylärungon (17) päätyihin. 18. Kiinnitä vasen varmistinkoukku (115) tankovarmistimeen (109) pultilla (166) ja nailon lukkomutterilla (153). Älä ylikiristä lukkomutteria; vasemman varmistinkoukun pitää kääntyä helposti. Huomaa tankojohde (112), joka on hieman lyhyempi kuin painotelan johde (ei näy kuvassa). Liu uta tangon varmistimen pehmike (111) ja tangon varmistin (109) tankojohteeseen. Suuntaa tankotela (104) kuten kuvassa. Liu uta tangon pehmuste (107) ja tankotela tankojohteeseen (112).

16 Liitä tankojohde (112) kuvan osoittamaan reikään pohjassa (14). Seuraavaksi nosta tankojohde ylärungon (ei näy kuvassa) reikään. Kiinnitä tankojohde pohjaan pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (151) ja nailon lukkomutterilla (153). Laita vasen varmistinkoukku (115) säätöaukkoon, joka on lähellä etupystytuen (11) alaosaa. Toista vaiheet 18 ja 19 toiselle tankojohteelle (ei näy kuvassa). Aseta aina tankovarmistimien (109) korkeudet samalle tasolle. 20. Kiinnitä tankojohde (112) ylärunkoon (17) pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (151) ja nailon lukkomutterilla (153). Kiinnitä toinen tankojohde (ei näy kuvassa) ylärunkoon (17) samalla lailla. Katso vaiheet 14, 16 ja 17. Kiristä ruuvit (130).

17 Liitä painotelan johde (21) painotelan pohjaan (20) pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella(151) ja nailon lukkomutterilla (153). Älä kiristä lukkomutteria vielä. Kiinnitä toinen painotelan johde (21) painotelan pohjaan (20) samalla lailla. 22. Liu uta kaksi painotelan pehmustetta (138) painotelan johteisiin (21). Suuntaa painotela (19) kuten kuvassa, ja liu uta se painotelan johteisiin (21). Kiristä kaksi painotelan putkea (96) painotelaan. Liu uta seuraavaksi painopehmusteet (97) painotelan putkiin. 23. Kiinnitä painotelan runko (18) painotelan johteisiin (21) kahdella pultilla (136) ja kahdella nailon lukkomutterilla (170). Älä kiristä lukkomuttereita vielä.

18 Kiinnitä painotelan runko (18) keskipystytukeen (13) ja ylärunkoon (17) kahdella ruuvilla (128). Paina sitten neliönmallinen sisäkappale (95) ylärunkoon. Katso vaihe 21. Kiristä lukkomutterit (153). Katso vaihe 23. Kiristä lukkomutterit (170). 25. Rasvaa oikean säätötuen (24) pää, ja kiinnitä se ylärunkoon (17). Katso pienempi kuva. Suuntaa kaksi tukipidikettä (73) siten, että hampaat ovat ylöspäin, ja paina ne oikeaan säätötukeen. Kiinnitä oikea säätötuki (24) ylärunkoon (17) ruuvilla (134), lukkoprikalla (86), leveällä prikalla (171) ja holkilla (88). Älä ylikiristä ruuvia; oikean säätötuen pitää kääntyä helposti. Kiinnitä vasen säätötuki (25) samalla lailla.

19 Rasvaa oikean säätötuen (24) pohja, ja liu uta oikea varsi (23) oikeaan säätötukeen. Katso pienempi kuva. Suuntaa kaksi tukipidikettä (73) siten, että hampaat ovat alaspäin, ja paina ne oikeaan säätötukeen. Kiinnitä oikea varsi (23) oikeaan säätötukeen (24) ruuvilla (134), lukkoprikalla (86), leveällä prikalla (171) ja holkilla (88). Älä ylikiristä ruuvia; oikean varren pitää kääntyä helposti. Vedä varren nuppia (85) ja aseta se oikean säätötuen (24) reikään. Kiinnitä sitten pultti (144) oikeaan säätötukeen säätötuen holkilla (157) ja nailon lukkomutterilla (156). Kiinnitä vasen varsi (22) vasempaan säätötukeen (25) samalla lailla. 27. Huomaa oikean käsikahvan pehmuste (89), joka on merkitty R -merkinnällä. Kiinnitä oikean käsikahvan pehmuste oikeaan varteen (23) kahdella ruuvilla (141). Kiinnitä vasemman käsikahvan pehmuste (90) vasempaan varteen (22) samalla lailla.

20 28. Kiinnitä perhosharjoitteen selkätuki (69) keskipystytankoon (13) kahdella ruuvilla (126) ja kahdella prikalla (149). 20 Vedä varren nuppia (85) ja aseta se oikean säätötuen (24) reikään. Kiinnitä sitten pultti (144) oikeaan säätötukeen säätötuen holkilla (157) ja nailon lukkomutterilla (156). Kiinnitä vasen varsi (22) vasempaan säätötukeen (25) samalla lailla. 29. Suuntaa lukitustanko (114) kuten kuvassa. Pidä lukitustanko vasemman ja oikea tankotelan (104, oikea ei näy kuvassa) välissä. Aseta tanko (113) vasempaan tankotelaan, lukitustankoon ja oikeaan tankotelaan. Keskitä tanko tankoteloihin. Aseta sitten lukitustanko etupystytukien reikiin (11).

21 Kiinnitä tangon jatkokappale (102) tankoon (113) ruuvilla (128) ja leveällä prikalla (135). Paina sitten pyöreä sisätappi (103) tangon jatkokappaleeseen. Kiinnitä toinen tangon jatkokappale (ei näy kuvassa) samalla lailla. 31. Laita Philips-ruuvimeisseli osoitettuun kääntörungon (31) reikään. Käytä Philipsruuvimeisseliä kiristääksesi karan (70) ja kääntörungon ylärunkoon (17). Kiinnitä toinen kääntörunko (ei näy kuvassa) samalla lailla.

22 Kiristä kolme painojen säilytysputkea (67) takapystytukeen (12). Kiinnitä jäljellä olevat kolme painojen säilytysputkea (ei näy kuvassa) toiseen takapystytukeen (12) samalla lailla. 33. Kiinnitä pystytuen tappi (28) painotukeen (26) ruuvilla (147). Pidä painotukea yhtä etupystytukea (11) vasten, ja aseta pystytuen tappi kokonaan painotukeen ja yhteen etupystytuen rei istä. Älä ylikiristä ruuvia; tapin pitää pyöriä helposti. Kiinnitä pystytuen tappi (28) painovarmistimeen (29) ruuvilla (147). Pidä painovarmistinta etupystytukea (11) vasten, ja aseta pystytuen tappi kokonaan painovarmistimeen ja yhteen etupystytuen rei istä. Kiinnitä toinen painotuki (ei näy kuvassa) ja toinen painovarmistin (ei näy kuvassa) toiseen etupystytukeen (ei näy kuvassa) samalla lailla.

23 Katso VAIJERI DIAGRAMMI sivulta 41 tunnistaaksesi vaijerit, kun asennat ne. Huomaa käsivaijeri (145). Rasvaa olkapultti (143). Kiinnitä vaijeri vasempaan säätötukeen (25) olkapultilla ja nailon lukkomutterilla (170). Varmista, että vaijerin tasainen pää on vasten säätötukea. Älä ylikiristä olkapulttia; vaijerin pitää kääntyä helposti. 35. Huomaa kaksi V-taljaa (75), jotka ovat leveämpiä kuin muut taljat. Kiedo käsivaijeri (145) V-taljan ympäri. Kiinnitä V-talja, leveä vaijerikiinnike (77) ja kaksi täystaljan johdetta (76) osoitettuun tukeen keskipystytuessa (13) pultilla (133) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike on suunnattu pitämään vaijeria V-taljan uurteessa.

24 Kiedo käsivaijeri (145) pikkutaljan (74) alle. Kiinnitä pikkutalja ja kaksi puolitaljan johdetta (91) tupla U-tukeen (98) pultilla (140) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että puolitaljan johteet on suunnattu kuten kuvassa. 37. Kierrä käsivaijeri (145) V-taljan (75) ympäri. Kiinnitä V-talja, leveä vaijerikiinnike (77) ja kaksi täystaljan johdetta (76) toiselle puolelle tukea keskipystytuessa (13) pultilla (133) ja nailon lukkomutterilla (135). Varmista, että vaijerikiinnike on suunnattu pitämään vaijeria V-taljan uurteessa.

25 Rasvaa olkapultti (143). Kiinnitä käsivaijeri (145) oikeaan säätötukeen (24) olkapultilla ja nailon lukkomutterilla (170). Katso pienempi kuva. Varmista, että vaijerin tasainen pää on vasten säätötukea. Älä ylikiristä olkapulttia; vaijerin pitää kääntyä helposti. 39. Huomaa ylävaijeri (81). Pujota vaijeri osoitetun tangon alta oikeaan kääntörunkoon (31). Jatka vaijerin syöttämistä ylärunkoon (17), ja vedä vaijeri ulos osoitetusta ylärungon reiästä. Kierrä ylävaijeri (81) leveän taljan (165) yli. Kiinnitä leveä talja kääntörunkoon (31) pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (151) ja nailon lukkomutterilla (153).

26 Kierrä ylävaijeri (81) pikkutaljan (74) ympäri. Kiinnitä pikkutalja ylärunkoon (17) pultilla (140) ja nailon lukkopultilla (153). 41. Syötä ylävaijeri (81) osoitetun reiän läpi ylärungossa (17). Kierrä vaijeri pikkutaljan (74) ympäri. Kiinnitä pikkutalja ylärunkoon pultilla (140) ja nailon lukkomutterilla (153).

27 Kierrä ylävaijeri (81) pikkutaljan (74) ympäri. Kiinnitä pikkutalja, pikkukaapelikiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) osoitettuun painotelan rungon (18) tukeen pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johde ovat kuvan osoittamalla tavalla. 43. Kierrä ylävaijeri (81) pikkutaljan (74) alta. Kiinnitä vaijeri, pikkuvaijerin kiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) toiseen U-tuen (158) yläosan toiseen reikään pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla.

28 Kierrä ylävaijeri (81) pikkutaljan (74) yli. Kiinnitä pikkutalja, pikkutaljan kiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) osoitettuun painotelan rungon (18) tukeen pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla. 45. Syötä ylävaijeri (81) osoitetun ylärungon (17) reiän läpi. Kierrä vaijeri pikkutaljan (74) ympäri. Kiinnitä pikkutalja ylärunkoon pultilla (140) ja nailon lukkomutterilla (153).

29 Kierrä ylävaijeri (81) pikkutaljan (74) yli. Kiinnitä pikkutalja, pikkutaljan kiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) osoitettuun painotelan rungon (18) tukeen pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla. 47. Kierrä ylävaijeri (81) leveätaljan (165) yli. Kiinnitä leveätalja kääntörunkoon (31) pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (151) ja nailon lukkomutterilla (153). Venytä vaijerisilmukka (174) mahdollisimman kauas ylävaijerin (81) päästä. Kiristä sitten mutteri (177) vaijerisilmukkaa vasten.

30 Huomaa takavaijeri (94). Paina painotelan välikappale (100) painotelaan (19). Laita takavaijerin loppuosa painotelan välikappaleen keskelle. Kiinnitä vaijeri ja painotelan välikappale painotelaan pultilla (137), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (150) ja nailon lukkomutterilla (153). 49. Reititä takavaijeri (94) painotelan rungon (18) läpi kuten kuvassa. Aseta pikkutalja (74) painotelan rungon reikään. Aseta sitten toinen pikkutalja (74). Kiinnitä jokainen pikkutalja pultilla (127), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (151) ja nailon lukkomutterilla (153).

31 Kierrä takavaijeri (94) pikkutaljan (74) alta. Kiinnitä pikkutalja, pikkuvaijerin kiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) kahden taljalevyn (92) kummankin pään toiseen reikään pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla. 51. Kiinnitä takavaijeri (94) painotelan runkoon (18) pultilla (127), kahdella prikalla (148) ja nailon lukkomutterilla (153).

32 Huomaa alavaijeri (80). Reititä juotettu vaijerin pää jalkalevyn (15) ja keskipystytuen (13) läpi. Kierrä alavaijeri (80) leveätaljan (165) alta. Kiinnitä leveätalja keskipystytuen (13) sisään pultilla (129), kahdella prikalla (148), kahdella välikappaleella (169) ja nailon lukkomutterilla (153). 53. Kierrä alavaijeri (80) pikkutaljan (74) yli. Kiinnitä pikkutaljan ja kaksi puolitaljan johdetta (91) tupla U-tukeen (98) pultilla (140) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla.

33 Reititä alavaijeri (80) painotelan pohjan (20) läpi kuten kuvassa. Kiinnitä kaksi pikkutaljaa (74) painotelan pohjan sisään kahdella pultilla (127), neljällä prikalla (148), neljällä välikappaleella (151) ja kahdella nailon lukkomutterilla (153). 55. Kierrä alavaijeri (80) pikkutaljan (74) yli. Kiinnitä pikkutalja, pikkuvaijerin kiinnike (93) ja kaksi puolitaljan johdetta (91) kahden taljalevyn (92) pohjien toisiin reikiin pultilla (125) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla.

34 56. Kierrä alavaijeri (80) pikkutaljan alta (74). Kiinnitä pikkutalja ja kaksi puolitaljan johdetta (91) painotelan pohjaan (20) pultilla (140) ja nailon lukkomutterilla (153). Varmista, että puolitaljan johteet ovat kuvan osoittamalla tavalla Kiinnitä alavaijeri (80) U-tukeen (158) nailon lukkomutterilla (170) ja prikalla (164) (katso pienempi kuva). Kiristä nailon lukkomutteria tasan kaksi täyttä kierrosta vaijeriin. 58. Varmista, että kaikki osat on hyvin kiristetty. Jäljellä olevien osien käyttö selitetään kappaleessa SÄÄTÖ alkaen seuraavalta sivulta. Ennen kuin käytät painonnostopenkkiä, vedä jokaista vaijeria muutaman kerran varmistaaksesi, että ne liikkuvat sulavasti taljojen yli. Jos jokin vaijereista ei liiku sulavasti, etsi ongelma ja korjaa se. TÄRKEÄÄ: Jos vaijerin on väärin asennettu, ne saattavat vahingoittua, kun käytät raskaita painoja. Katso VAIJERI DIAGRAMMI sivulta 41 nähdäksesi oikeat vaijeriasetukset. Jos vaijerit ovat löysällä, kiristä niitä. Katso YLLÄPITO sivulta 40.

35 35 Laitteen säätö Tästä kappaleesta näet, kuinka säätää painonnostopenkkiä. Katso HARJOITUSOHJEET sivulta 42 selvittääksesi, kuinka saada mahdollisimman paljon hyötyä harjoitteluohjelmastasi. Näet myös, kuinka eri liikkeet tehdään oikein laitteella. PENKIN JA SELKÄTUEN SÄÄTÄMINEN Säätääksesi istuimen (33) ja selkätuen (32) asentoa vedä ensiksi istuinnuppia (56). Seuraavaksi liu uta istuintelaa (6) istuinrunkoa (1) pitkin, ja vapauta istuinnuppi halutussa kohdassa. Liikuta istuintelaa hieman edes takaisin varmistaaksesi, että istuinnuppi on varmasti paikoillaan istuinrungon reiässä. PEHMUSTEEN KIINNITTÄMINEN Käyttääksesi pehmustetta (34) liitä pehmusteen tolppa (10) etujalkaan (3), ja kiinnitä tolppa nupilla (44). Kiristä tolpan nuppi tiukalle.

36 36 KIERRETANGON KIINNITTÄMINEN Kiinnitä kierretangon runko (5) jalkatasoon (4) kierretangon tapilla (36). JALKATASON KÄYTTÄMINEN Käyttääksesi jalkatasoa (4) liu uta halutut painot (ei sisälly laitteeseen) jalkatasoon. Kiinnitä painot kiinnittimellä (132). Voit säilyttää painoja säilytysputkissa (ei näy kuvassa), jotka ovat takapystytuissa. VAROITUS: Älä laita enempää kuin 68 kilogrammaa jalkatasolle (4). Kiinnitä painot aina kiinnittimellä (132). PAINOTELINEIDEN JA VARMISTIMIEN KÄYTTÄMINEN Ennen kuin käytät erillistä tankoa (ei kuulu laitteeseen), aseta painovarmistimet (29) alimmalle tasolle, johon asti haluat tangon pääsevän. Tehdäksesi tämän pidä painovarmistimesta (29) kiinni, ja vedä ulos pystytuen tappi (28). Liikuta painovarmistin halutulle korkeudelle ja kiinnitä pystytuen tappi takasin paikoilleen painovarmistimeen ja pystytukeen (11). Säädä toinen painovarmistin (ei näy kuvassa) ja kaksi painotelinettä (26) samalla lailla. VAROITUS: Säädä aina kummatkin painovarmistimet (29) ja telineet (26) samoille korkeuksille.

37 37 TANKOVARMISTIMEN LIIKUTTAMINEN Liikuttaaksesi vasenta tankovarmistinta (109), ota kiinni vasemman varmistimen koukusta (115) ja vedä koukku ulos etupystytuen (11) reiästä. Nosta tai laske tankovarmistin uuteen asentoon, ja laita koukku takaisin etupystytuen reikään. Huomio: Aloita harjoittelu aina alimmasta tasosta, johon haluat, että tanko (113) pääsee harjoittelun aikana. Säädä oikea tankovarmistin (ei näy kuvassa) samalla lailla. VAROITUS: Laita aina kumpikin tankovarmistin (109) samalle korkeudelle. LUKITUSTANGON KÄYTTÄMINEN Tartu lukitustankoon (114) kummallakin kädellä, kunnes kaksi koukkua vapautuu etupystytuen (11) rei istä. Nosta tai laske lukitustankoa uuteen asentoon kääntäen sitä, kunnes koukut asettuvat etupystytuen reikiin.

38 38 VARSIEN SÄÄTÄMINEN Muuttaaksesi oikean varren (23) asentoa vedä varren nuppi (85) ulos oikeasta säätötuesta (24). Kierrä sitten oikea varsi haluttuun asentoon, ja laita oikean säätötuen nuppi takaisin paikoilleen. Vaihda vasemman varren (22) asento samalla lailla. VAROITUS: Säädä aina kumpikin varsi (23 ja 22) samaan asentoon. PAINOJEN LISÄÄMINEN TANGOLLE TAI PAINOTELALLE Käyttääksesi tankoa (113) tai painotelaa (19) lisää haluttu määrä painoja (ei sisälly laitteeseen) tankosovittimiin (102) tai painotelineen putkille (96). Kiinnitä painot kiinnittimillä (132). VAROITUS: Älä laita enempää kuin 140 kilogrammaa tangolle (113), tai 68 kilogrammaa painotelalle (19). Aseta aina saman verran painoa kummallekin puolelle tankoa tai painotelaa. Kiinnitä painot aina kiinnikkeillä (132).

39 39 LISÄOSIEN KIINNITTÄMINEN YLÄTALJAN ASEMAAN Kun haluat käyttää ylätaljan asemaa, aseta ensin haluttu määrä painoja painotelalle (katso kohta PAINOJEN LISÄÄMINEN TANGOLLE TAI PAINOTELALLE sivulta 38). Kiinnitä seuraavaksi ylätanko (58) ylävaijeriin (81) vaijerin kiinnikkeellä (63). Joidenkin harjoitusten aikana ketju (176) pitää olla kiinnitettynä ylätangon ja vaijerin väliin kahdella vaijerikiinnikkeellä. Säädä ketjun pituus ylätangon ja vaijerin väliin siten, että ylätangon asento on oikeassa kohdassa aloittaessasi harjoitusta. Katso pienempi kuva. Voit kiinnittää ylätaljaan (81) käsikahvat (57) samalla lailla. VAROITUS: Irrota ylätanko (58) aina, kun harjoittelusi ei vaadi sitä. LISÄOSIEN KIINNITTÄMINEN ALATALJAN ASEMAAN Kun haluat käyttää alataljan asemaa, aseta ensin haluttu määrä painoja painotelalle (katso kohta PAINOJEN LISÄÄMINEN TANGOLLE TAI PAINOTELALLE sivulta 38). Kiinnitä seuraavaksi ylätanko (58) alavaijeriin (80) vaijerin kiinnikkeellä (63). Joidenkin harjoitusten aikana ketjun (176) pitää olla kiinnitettynä ylätangon ja vaijerin väliin kahdella vaijerikiinnikkeellä. Säädä ketjun pituus ylätangon ja vaijerin väliin siten, että ylätangon asento on oikeassa kohdassa aloittaessasi harjoitusta. Katso pienempi kuva. Voit kiinnittää nilkkaremmin (64), taljan käsikahvan (57) ja soutukahvan (65) alavaijeriin (80) samalla lailla.

40 40 Ylläpito Varmista, että joka kerta kun käytät painonnostopenkkiä, kaikki osat on kunnolla kiristetty. Korvaa välittömästi kaikki kuluneet osat. Voit puhdistaa painonnostopenkin kostealla kankaalla ja miedolla eihankaavalla saippualla; älä käytä liuottimia puhdistukseen. VAIJEREIDEN KIRISTÄMINEN Punottu vaijeri, jota käytetään painonnostopenkissä, voi venyä hieman, kun sitä käytetään ensimmäisen kerran. Jos vaijereissa on löysää ennen kuin tunnet vastusta, vaijereita pitää kiristää. Katso PAINOJEN LISÄÄMINEN PAINOTELALLE kappaleesta SÄÄTÖ. Lisää painoja telalle. Löysän voi poistaa monella tavalla vaijereista: Poista nailon lukkomutteri (153) ja pultti (125) kahdesta puolitaljan johteesta (91), pikkutaljan kiinnikkeestä (93) ja pikkutaljasta (74) läheltä taljalevyjen (92) alapäätä. Kiinnitä uudelleen pikkutalja, vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet lähemmäs taljalevyjen keskiosan reikiä. Varmista, että vaijerikiinnike on oikeassa asennossa, ja että vaijeri ja talja liikkuvat sulavasti. Säädä tarvittaessa taljan (74) asento lähelle taljalevyjen (92) yläpäätä samalla tavalla. Katso pienempi kuva. Kiristä nailon lukkomutteria (170), joka yhdistää alavaijerin alapään U-tukeen (158). Poista nailon lukkomutteri (153) ja pultti (125) kahdesta puolitaljan johteesta (91), pikkutaljan kiinnikkeestä (93) ja pikkutaljasta, jotka on kiinnitetty U-tukeen (158). Kiinnitä uudelleen pikkutalja, vaijerikiinnike ja puolitaljan johteet alemmas U-tuen rei istä. Varmista, että vaijerikiinnike on oikeassa asennossa, ja että vaijeri ja talja liikkuvat sulavasti.

41 41 Älä ylikiristä vaijereita; Jos vaijerit lipsuvat taljoista pois, ne saattavat olla kiertyneitä. Poista vaijerit, ja asenna ne uudelleen. Jos vaijerit pitää korvata, katso VARAOSIEN TILAAMINEN ohjekirjan takasivulta. Vaijeri diagrammi Alapuolinen diagrammi kertoo oikean tavan reitittää vaijerit. Jokaisen piirroksen numero kertoo oikeanlaisen vaijerin reitittämisen. Käytä diagrammia varmistaaksesi, että vaijerit, kaapelikiinnikkeet ja kaapelijohteet on asennettu oikein. Jos näitä ei ole asennettu oikein, painonnostopenkki ei toimi oikein ja vahinkoa saattaa syntyä. Varmista, että kaapelikiinnikkeet eivät koske kaapelin liitoksia.

42 42 Harjoitusohjeet NELJÄ PERUSHARJOITTELUOHJETTA Lihasten kasvattaminen Saadaksesi enemmän lihasmassaa ja- voimaa, harjoittele lähellä lihasten maksimikapasiteettia. Lihaksesi sopeutuvat jatkuvasti ja kasvavat, kun progressiivisesti lisäät harjoittelusi intensiteettiä. Voit säätää henkilökohtaista intensiteettitasoa kahdella tavalla: vaihtamalla käytettyä vastusmäärää vaihtamalla toistojen määrää tai sarjoja. (Toisto on täysi harjoituksen kierros, kuten vatsalihasliike. Sarja on useamman toiston sarja.) Sopiva vastuksen määrän jokaiselle harjoitukselle määrittelee harjoittelijan henkilökohtaiset ominaisuudet. Sinun täytyy kunnioittaa rajojasi ja valita oikea vastuksen määrä juuri sinulle. Aloita kolmella kahdeksan toiston sarjalla jokaisen harjoituksen kohdalla. Lepää kolme minuuttia joka sarjan jälkeen. Kun pystyt suorittamaan kolme kahdentoista toiston sarjaa vaikeuksitta, lisää vastuksen määrää. Kehon muokkaaminen Voit muokata kehoasi työskentelemällä lihaksillasi niiden kohtuullisella osalla kapasiteettia. Valitse kohtuullinen määrä vastusta ja lisää toistoja joka sarjassa. Suorita 15 tai 20 toistoa kuin mahdollista ilman epämukavuutta. Lepää minuutti joka sarjan jälkeen. Harjoita lihaksia ennemmin suorittamalla suurempi määrä sarjoja kuin käyttämällä suuria vastusmääriä. Painonpudotus Pudottaaksesi painoa lisää pieni määrä painoja ja lisää toistojen määrä jokaisessa sarjassa. Harjoittele minuuttia lepäämällä maksimissaan 30 sekuntia sarjojen välissä. Vastakkaisharjoittelu Vastakkaisharjoittelu on hyvä keino saada kokonainen ja tasapainoinen kuntoiluohjelma. Esimerkki tasapainoisesta ohjelmasta: Voimaharjoittelua maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin minuuttia aerobista harjoittelua, kuten juoksumatolla juokseminen, kuntopyöräily tai jollain muulla vastaavalla laitteella harjoitteleminen tiistaisin ja torstaisin. Lepää kummankin tyyppisestä harjoittelusta ainakin päivän viikossa antaaksesi lihaksille aikaa palautua. Harjoitteluyhdistelmä sekä muokkaa ja vahvistaa kehoasi että kehittää keuhkojasi ja sydäntäsi. YKSILÖLLINEN HARJOITTELUOHJELMA Henkilökohtaiset ominaisuudet määrittelevät jokaisen harjoittelun keston ja toistojen ja sarjojen määrän. Vältä harjoittelemasta liikaa harjoitteluohjelmasi ensimmäisten parin kuukauden aikana. Kehity omaan tahtiisi ja ole herkkä vartalosi signaaleille. Jos sinua pyörryttää tai tunnet kipua harjoitellessasi, lopeta heti ja rauhoitu. Selvitä, mikä on vialla ennen kuin aloitat harjoittelun uudestaan. Muista, että tarpeellinen lepo ja oikeanlainen ruokavalio ovat tärkeitä tekijöitä jokaisessa harjoitteluohjelmassa.

43 43 LÄMMITTELY Aloita joka ohjelma lämmittelemällä 5-10 venyttelemällä tai harjoittelemalla kevyesti. Lämmittely valmistelee kehosi vaativimpiin harjoituksiin lisäämällä verenkiertoa, kohottamalla ruumiinlämpöä ja kuljettamalla lisää happea lihaksiin. HARJOITTELU Jokainen harjoittelu pitäisi sisältää 6-10 erilaista harjoitetta. Valitse harjoite jokaiselle suurelle lihasryhmälle keskittymällä alueisiin, joita haluat kehittää eniten. Jotta harjoittelu olisi tasapainoista ja erilaista, muuta harjoitteita joka harjoituskerralla. HARJOITTELUTAPA Oikeanlaisen harjoittelutavan ylläpitäminen on tärkeä osa tehokasta harjoitteluohjelmaa. Tämä vaatii harjoitusliikkeiden suorittamista kokonaan ja liikuttamalla vain oikeita kehon osia. Kontrolloimaton harjoittelu tekee sinut vain rasittuneeksi. Mukana tulleessa harjoitteluoppaassa on kuvia useista oikeanlaisista harjoittelutavoista ja listaus lihaksista, joihin harjoitteet vaikuttavat. Katso lihaskaavio seuraavalta sivulta nähdäksesi lihasten nimet. Jokaisen sarjan toistot pitää suorittaa sujuvasti ja ilman pysähdyksiä. Ponnistusvaiheen pitäisi kestää puolet kauemmin kuin paluuvaihe. Oikeanlainen hengitystyyli on tärkeää. Uloshengitä toiston ponnistusvaiheen aikana ja sisäänhengitä paluuvaiheessa. Älä koskaan pidätä hengitystäsi. Lepää lyhyt aikaväli jokaisen sarjan jälkeen. Ideaaliset lepoajat ovat: Lepää kolme minuuttia jokaisen sarjan jälkeen lihasten kasvatusohjelmassa. Lepää minuutti jokaisen sarjan jälkeen kehon muokkausohjelmassa. Lepää 30 sekuntia jokaisen sarjan välissä painonpudotusohjelmassa. Pyri tutustumaan parin ensimmäisen viikon aikana laitteeseen oppiaksesi oikeanlaisen harjoittelutavan. JÄÄHDYTTELY Venyttele 5-10 minuuttia jokaisen harjoituskerran jälkeen. Venyttele sekä jalat että kädet. Liiku hitaasti ja vältä hypähdyksiä venytellessäsi. Rentoudu jokaiseen venytysasentoon vaiheittain ja vain siihen asti kuin pystyt tuntematta rasitusta. Venyttely jokaisen harjoittelukerran jälkeen on hyvä keino lisätä lihasten liikkuvuutta. MOTIVOITUNEENA PYSYMINEN Pysyäksesi motivoituneena, pidä harjoittelupäiväkirjaa. Listaa päivä, harjoitteet, vastusmäärä ja sarjojen ja toistojen määrä. Kirjaa ylös painosi ja kehon avainluvut joka kuukauden lopussa. Saavuttaaksesi parhaimman harjoittelutuloksen on avainasemassa pitää harjoittelua mielekkäänä ja säännölllisenä osana jokapäiväistä elämää.

44 44

45 45 Maanantai HARJOITUS PAINO SARJAT TOISTOT Päiväys / / Tiistai Päiväys / / AEROBINEN HARJOITUS Keskiviikko HARJOITUS PAINO SARJAT TOISTOT Päiväys / / Torstai Päiväys / / AEROBINEN HARJOITUS Perjantai HARJOITUS PAINO SARJAT TOISTOT Päiväys / / Ota valokopioita tästä sivusta, jotta voit tehdä harjoitteluaikataulun ja pitää kirjaa harjoitteluista.

46 46

47 47 Huom. Tuntomerkit saattavat muuttua ilman ilmoitusta. Jos haluat tilata varaosia, katso ohjekirjan takasivu. Nämä osat eivät ole kuvitettuja.

48 48

49 49

50 50

51 51

52 52 Varaosien tilaaminen Katso käyttöohjeen etusivu, jos haluat tilata osia. Jotta voimme auttaa sinua, kokoa tietosi seuraavista asioista ottaessasi yhteyttä: Tuotteen malli- ja sarjanumero (katso etusivu) Tuotteen nimi (katso etusivu) Avainnumero ja osien kuvaus, jotka haluat tilata (Katso OSALISTA ja EXPLODED DRAWING kuva käyttöohjeen loppuosasta)

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön

VAROITUS Lukekaa kaikki varotoimet ja ohjeet ennen laitteen käyttöönottoa. Säilyttäkää ohjekirja myöhempään käyttöön Malli nro. Sarjanumero Kirjoita sarjanumero yläpuolelle viittaukseksi KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA Sarjanumeron sijainti (istuimen alla) KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista..

Sisällysluettelo. Tärkeitä huomioita..3. Ennen kuin aloitat.4. Osien tunnistus 5. Kokoaminen..6. Säätö 13. Harjoitteluohjeita 15. Osalista.. Sisällysluettelo Varoitustarran sijainti 2 Tärkeitä huomioita..3 Ennen kuin aloitat.4 Osien tunnistus 5 Kokoaminen..6 Säätö 13 Harjoitteluohjeita 15 Osalista.. 17 Kokonaiskuva..... 18 Korvaavien osien

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

Varoitustarrojen sijainti

Varoitustarrojen sijainti 1 Sisällysluettelo VAROITUSTARROJEN SIJAINTI... 2 TÄRKEITÄ VAROTOIMIA... 3 ENNEN KUIN ALOITAT... 4 OSALUETTELO... 5 KOKOONPANO... 6 LAITTEEN SÄÄDÖT... 22 VASTUKSEN SÄÄTÖ... 22 YLÄTALJAN KIINNITTÄMINEN...

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi kahta jakoavainta, kumivasaraa, talttapääruuvimeisseliä, ristipääruuvimeisseliä sekä kirkasta

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja

MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ. Omistajan käsikirja MAGNETTIKUNTOPYÖRÄ Omistajan käsikirja HUOMIO! Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä tämä käsikirja tulevaa käyttöä varten. Laitteen yksityiskohdan saattavat erota käsikirjan

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

PRO-GO Total Gym F-42507

PRO-GO Total Gym F-42507 PRO-GO Total Gym F-42507 Turvallisuusohjeet 1. Ole varovainen harjoitellessasi ja lue käyttöohjeet ennen kuin aloitat harjoittelun. 2. Ennen harjoittelun aloittamista, keskustele terveydentilastasi lääkärin

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET

VAROITUS! TURVALLISUUSOHJEET 1 SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUSOHJEET...3 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA...4 LAITTEEN KOKOAMINEN...5 NELJÄ - ASTEINEN KOKOAMISPROSESSI...6 KEHIKON ASENNUS...7 KÄSIPAINOJEN ASENTAMINEN...10 VAIJERIEN ASENNUS...11

Lisätiedot

Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike

Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike RAKENNUSOHJE Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike 35 Tämän lehden liitteenä sait viisi uutta etujousituksen osaa mittakaavan 1:7 F2007- autoasi varten: kaksi kiinnitystankoa,

Lisätiedot

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS

Sisältö. 1. Suomi P. 3. Copyright by ENERGETICS Light Bench 6.1 FI Sisältö 1. Suomi P. 3 FI Nämä käyttöohjeet ovat ainoastaan asiakasta varten. ENERGETICS ei takaa kielenkäännöksestä tai tuotteen teknisistä muunnoksista johtuvia virheitä. Copyright

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER

KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER KÄYTTÖOHJE 5 MINUTE SHAPER Warning Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän tai muun harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos et ole aikaisemmin harjoitelllut säännöllisesti ja sinulla on ongelmia

Lisätiedot

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä.

Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi ihmistä. Paketin mukana tulevien työkalujen lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain ja kumivasara. Kun asennat kuntolaitetta käytä alla

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

2-jakoinen treeniohjelma

2-jakoinen treeniohjelma 2-jakoinen treeniohjelma 2-Jakoinen treeniohjelma sopii sinulle, joka olet jo aloittanut kuntosaliharjoittelun. Ohjelmassa on kaksi eri harjoitusta. Ensimmäisessä treenataan alavartalo ja toisessa ylävartalo.

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Taso 4: Kuntosaliharjoitteet InnoSport

Taso 4: Kuntosaliharjoitteet InnoSport 1 / 7 8.10.2009 20:38 Taso 4: Kuntosaliharjoitteet Taso 4: Kuntosaliharjoitteet 4. taso koostuu harjoitteista, jotka tehdään kuntosaliharjoitteluna ja toiminnallisena harjoitteluna. Kuntosaliharjoittelussa

Lisätiedot

Casall Inspire PT1. Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN

Casall Inspire PT1. Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN Casall Inspire PT1 Power Trainer KOKOONPANO- JA KÄYTTÖOHJE KIRJOITA SARJANUMERO TÄHÄN www.inspirefitness.net Joulukuu 2010 SISÄLTÖ Osiokuvaus..... Sivu Ohjeet 1 Tarvittavat työkalut... 1 Osa- & kiinnitysosaluettelo.....

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat 1 / 9 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät & Ojentajat 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka ovat

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje

Fitness trampoliini. FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Fitness trampoliini FIN - Käyttö- ja harjoitusohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS: Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa loukkaantumisriskin.

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Liikuntakoneiston huolto

Liikuntakoneiston huolto Liikuntakoneiston huolto Lihakset kaipaavat vahvistamisen lisäksi myös huoltoa. Huolla liikuntakoneistoasi säännöllisin venytyksin ja liikkuvuusharjoituksin. Sisällytä huoltoa jokaiseen harjoitukseesi

Lisätiedot

4 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L4xP4xK3,2 ml5

4 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L4xP4xK3,2 ml5 4 m karjateltta KOKOAMISOHJE MITAT: L4xP4xK3,2 ml5 1 ERITTELY Leveys: 4 m Pituus: 4 m Korkeus: 3,2 m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö S60 / S80 / V70 / V70 XC / XC70 Section Group Weight(Kg/Pounds) Year Month 3 36 2004 05 S60 2001, S60 2002, S60 2003, S60 2004, S60 2005, S60 2006, S60 2007, S60 2008, S60 2009, S80 (-06) 1999, S80 (-06)

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

Soutulaite magneettisella vastuksella

Soutulaite magneettisella vastuksella Soutulaite magneettisella vastuksella 1 KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA MALLI R600 P SPORTOP Laitteella on vuoden takuu. Takuu kattaa sekä valmiste- että raaka-aineviat. Takuu on voimassa ainoastaan laitteen ollessa

Lisätiedot

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA KUNTOSALI -OHJELMA KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä

Lisätiedot

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin RAKENNUSOHJE Ohjauskampi 45 Lehden nro 12 liitteenä saat 19 osaa F2007-pienoismalliasi varten. Uudet osat kuuluvat auton ohjausjärjestelmään. Tässä mielenkiintoisessa kokoamisvaiheessa on paljon pieniä

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Olkapäät, Ojentajat & Hauis 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

Omistajan käsikirja ORDERING REPLACEMENT PARTS KYSYMYKSIÄ? Puh.09 351 1713 VAROITUS

Omistajan käsikirja ORDERING REPLACEMENT PARTS KYSYMYKSIÄ? Puh.09 351 1713 VAROITUS ORDERING REPLACEMENT PARTS To order replacement parts, contact the ICON Health & Fitness, Ltd. office, or write: ICON Health & Fitness, Ltd. Unit Revie Road Industrial Estate Revie Road Beeston Leeds,

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE B-juniorit

VENYTTELYOHJE B-juniorit VENYTTELYOHJE B-juniorit Venyttelyn perusteet: Toisin kuin yleensä uskotaan, lihasta voidaan venyttää myös ennen tai jälkeen raskaan suorituksen. Venyttelyn ja lihaksen venyttämisen kesto riippuu siitä,

Lisätiedot

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen

VENYTTELYOHJE EVU - 00. Mika Laaksonen VENYTTELYOHJE EVU - 00 Mika Laaksonen MIKSI ON HYVÄ VENYTELLÄ PELIEN JA HARJOITUSTEN JÄLKEEN? Kova harjoittelu ja treeni kiristävät lihaksia, jos venyttely laiminlyödään. Näin lihakset väsyvät nopeammin

Lisätiedot

Kardaaniakseleiden tuki, kaksi liukulaakeria, holkit, lukitusruuvi, kolme ruuvia ja kolme mutteria

Kardaaniakseleiden tuki, kaksi liukulaakeria, holkit, lukitusruuvi, kolme ruuvia ja kolme mutteria RAKENNUSOHJE Kardaaniakseleiden tuki, kaksi liukulaakeria, holkit, lukitusruuvi, kolme ruuvia ja kolme mutteria 261 Lehden nro 62 mukana sait 12 uutta osaa mittakaavan 1:7 F2007-autoosi. Uusilla osilla

Lisätiedot

kokoamiseen tarvittavat osat

kokoamiseen tarvittavat osat RAKENNUSOHJE Kaikki toisen takaiskunvaimentimen kokoamiseen tarvittavat osat 273 Lehden nro 64 mukana sait kaikki toisen takaiskunvaimentimen osat. Näillä osilla voit koota takaiskunvaimentimen ja saat

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa

Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Potilasohje liike- ja liikuntaharjoitteluun polvi- ja lonkkanivelrikossa Hilkka Virtapohja ja Jari Arokoski Lisätietoa 19.2.2007 Nivelrikon seurauksena lihasvoima heikkenee ja nivel jäykistyy. Nivelrikkopotilaiden

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025

KÄYTTÖOHJE XTR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 KÄYTTÖOHJE TR PRO -KUNTOPYÖRÄ 91025 Turvallisuusohjeet * Neuvottele lääkärisi kanssa ennen harjoitusohjelman aloittamista saadaksesi harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. * Varoitus: vääränlainen/ylenpalttinen

Lisätiedot

Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P)

Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P) RANCH 9X6X3.6M KALUSTOHALLI Mitat: 6,1 x 3,66 x 9,15 m (L x K x P) TIEDOT Leveys: 6,1 m Pituus: 9,15 m Korkeus: 3,66 m Oven mitat: 4,3 x 3,2 m (L x K) TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen

Lisätiedot

Henkilökohtainen harjoitusohjelma

Henkilökohtainen harjoitusohjelma Henkilökohtainen harjoitusohjelma Fysio-MM Oy - Laadukasta kuntoutusta asiakkaan parhaaksi Kinesiocenter Bomba Laatija Mika Mustonen Asiakas Leppoisasti liikkeelle PHT Tabata-kahvakuulalla 25.7.2012 Tabata-sarja

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä Ohje nro Versio Osa nro 9172666 1.0 Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä M3903274 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000161 M8802509 Sivu 2 / 8 M3903275 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys

Loppuverryttelyn yhteydessä venytysten kesto 15-30 sekuntia per jalka/puoli. *Keskipitkä venytys Johdanto Tässä oppaassa on kuvattu ja esitetty jalkapalloilijan tärkeimpiin lihasryhmiin kohdistuvat venytykset. Tavoitteena on selkeyttää pelaajille ja valmentajille sekä pelaajien vanhemmille mitä venytyksiä

Lisätiedot

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Työtaso, valinnainen HUOM. TUOTE ON KOOTTAVA AIKUISEN TOIMESTA PIENTEN OSIEN, TERÄVIEN KULMIEN JA TERÄVIEN REUNOJEN VUOKSI. Sivu 1 Osaluettelo Lue kaikki ohjeet ja

Lisätiedot

Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.)

Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.) Kuntoutus Olkanivelen leikkauksen jälkeinen peruskuntoutusohjelma (Acromioplastia, AC-resectio yms.) Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Seinäjoen keskussairaala Fysioterapia Koskenalantie 18 60220 Seinäjoki

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

8 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L8xP8xK4 ml5

8 m karjateltta KOKOAMISOHJE. MITAT: L8xP8xK4 ml5 8 m karjateltta KOKOAMISOHJE MITAT: L8xP8xK ml5 ERITTELY Leveys: 8m Pituus: 8m Korkeus:.9m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa takuuseen

Lisätiedot

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Installation instructions, accessories Ohje nro 30660544 Versio 1.0 Osa nro Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö Volvo Car Corporation Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö- 30660544 - V1.0 Sivu 1

Lisätiedot

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra TASAPAINOHARJOITUKSIA VERTAISOHJAAJIEN KÄYTTÖÖN Tasapainoharjoitukset on suunniteltu vertaisohjaajien työkaluiksi, he voivat hyödyntää näitä kortteja omissa

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl.

Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359444 Versio 1.2 Osa nro 31359438 Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia, 4-syl. IMG-247665 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin, pistorasia,

Lisätiedot

Trimmiä rintalihaksiin Istu tukevasti penkillä, työnnä kahvoista eteenpäin. Liike vaikuttaa rintalihaksiin. Tee toistoa, 2 3 sarjaa.

Trimmiä rintalihaksiin Istu tukevasti penkillä, työnnä kahvoista eteenpäin. Liike vaikuttaa rintalihaksiin. Tee toistoa, 2 3 sarjaa. Ohjeita ulkokuntoilulaitteiden käyttöön Lämmitä lihaksesi ennen lihaskuntotreeniä. Tee vaikka 5 10 minuutin pyrähdys, että saat lihakset lämpenemään ja veren kiertämään. Muista venytellä lopuksi. Laitteet

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved.

KÄYTTÖOPAS BJ MADE IN CHINA. Enimmäiskuormitus 150 kg Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. BJ-0 KÄYTTÖOPAS 05 Body Action Enterprise Co., Ltd. All rights reserved. MADE IN CHINA Twist&Shape MNL TVINS FIN R0 07 Lue tämän oppaan sisältämät turvallisuuteen liittyvät varoitukset ja ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri Metallilevysarja Z Master Commercial 000 -sarjan ajoleikkuri Mallinro: 5-4790 Form No. 78-59 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Pidä leikkuupöydän hihna asennettuna tämän sarjan asennuksen aikana. Sarjan asennus

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Jalat, Olkapäät & Ojentajat

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Jalat, Olkapäät & Ojentajat 1 / 10 1. PÄIVÄ 1 - INFO Päivä 1, Jalat, Olkapäät & Ojentajat 1. Liikkeen nimen perässä on kerrottu treenattava lihas 2. Tee kaikissa liikkeissä sarjat loppuun saakka 3. Oikeat sarjapainot ovat ne, jotka

Lisätiedot

Asennusohje ANTTI M06 4W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi)

Asennusohje ANTTI M06 4W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi) Asennusohje ANTTI M06 W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ 009 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 9 0 Kanunki, Kuusjoki Puh. + 77 700 Fax + 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi 01-01-010 Yläsäiliö

Lisätiedot

Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi)

Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ (fi) Asennusohje ANTTI M06 3W KUIVURIT YLÄSÄILIÖ 0808 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 530 Kanunki, Kuusjoki Puh. +358 77 700 Fax +358 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi 01-01-010

Lisätiedot

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm.

3. Kehittävä venyttely: Kehittävällä venyttelyllä kehitetään lihasten liikkuvuutta, joilla on suoria vaikutuksia mm. Liikkuvuuden kehittäminen Venyttelyn merkitys koripalloilijalle voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan: Valmistava venyttely: suoritetaan ennen harjoitusta tai peliä! Valmistavassa venyttelyssä avataan

Lisätiedot

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa

Vaikutus: etureisi Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa Venyttelyohje: Jalat 1. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja Ota nilkasta kiinni vastakkaisella kädellä ja vedä kantapäätä kohti pakaraa. Paina lantiota eteen. 2. Vaikutus: etureisi, lonkan koukistaja

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST

TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST (nopeasti kuntoon) OHJELMAAN! Kathy ja minä olemme kehittäneet tehokkaan harjoitusohjelman, jonka avulla voit kiinteyttää, muokata ja vahvistaa keskivartalosi.

Lisätiedot

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy

Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy PS&V-MM 2011 Kyynärvarren ja ranteen vahvistaminen sekä vammojen ennaltaehkäisy Tärkein yksittäinen tekijä sulkapalloilijan kyynärvarren sekä ranteen vammojen ennaltaehkäisyssä on oikea mailaote. Muista

Lisätiedot

Metallinen puutarhavaja

Metallinen puutarhavaja Metallinen puutarhavaja Asennusohjeet Koko 8' x 8' Varaa asennukseen aikaa -3 h ja kaksi työntekijää. YLEISIÄ OHJEITA Ennen asennuksen aloittamista tarkista paikalliset rakennusmääräykset koskien perustuksia,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 0 TIEDOT Leveys: 4 m Pituus: 8 m Korkeus: 4,2 m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa takuuseen ja johtaa

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito...

KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart WCS-61. Sisällys Turvallisuus... 1~2 Käytön aloittaminen... 3 Käyttö... 4~5 Säilytys ja hoito... WCS-61 KÄYTTÄJÄN OPAS: Wonder Core Smart Ennen kuin käytät laitetta, lue huolella kohta Turvallisuus, jotta osaat käyttää laitetta oikein. Säilytä käyttöohjeet. Voit tarvita niitä myöhemmin. Jos annat

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet

HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet HIIHTOLAITE Valmistettu Taiwanissa Käyttöohjeet Sisällys Osat.. 1-2 Asennus... 3-5 Huomautuksia... 6-7 Räjäytyskuva... 8-10 Osaluettelo...... 11 Osat Päärunko x 2 Kiskotuet x 2 #1 #2 Kiskot x 2 Käyttöohjeet

Lisätiedot

Asennusohjeet malleille:

Asennusohjeet malleille: Asennusohjeet malleille: 968999306/IZC Leikkuulaitteena: 96899934 TRD48 TunnelRam-leikkuulaite tai 968999347 CD48 Combi-leikkuulaite Asennus Pura kone pakkauksesta. Renkaat Asenna takapyörät napoihin asennettujen

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 VAROITUSTARROJEN SIJAINTI Tässä kuvassa on esitetty varoitustarrojen paikat. Huomautus: Tarroja ei ehkä ole kuvattu oikeankokoisina. TÄRKEITÄ VAROITUS: Lue käyttöohjeen kaikki tärkeät

Lisätiedot

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE 9004 CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KÄYTTOOHJEET ) Casall XTR700 -malli on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten Indoor Bike -ryhmille sekä kotikäyttöön. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla?

Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita. Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys. Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? Ergonomisten kantovälineiden käyttöohjeita Kiedo ry Keski-Suomen kestovaippa- ja kantoliinayhdistys Kuinka saada lapsi selkään kantorepulla? On monia tapoja saada lapsi selkään kantorepulla. Kokeile erilaisia

Lisätiedot