KONEVUOKRAAMOPALVELUJEN TURVALLISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONEVUOKRAAMOPALVELUJEN TURVALLISUUS"

Transkriptio

1 KONEVUOKRAAMOPALVELUJEN TURVALLISUUS - LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON VALVONTAPROJEKTI PROJEKTIN TARKOITUS JA LAINSÄÄDÄNNÖLLISET PERUSTEET Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella toteutettiin huhti - kesäkuun 2010 aikana tuoteturvallisuusvalvontaprojekti Konevuokraamojen koneille ja laitteille antamat käyttö- ja huolto-ohjeet sekä laitteiden huollon ja kunnossapidon seuranta. Projektin tavoitteena oli parantaa koneita ja laitteita vuokraavan kuluttajan turvallisuutta varmistamalla, että kuluttaja koneita ja laitteita vuokratessaan saa riittävät ohjeet ja käyttöopastuksen vuokraamansa koneen tai laitteen turvalliseen käyttöön ja että koneiden käyttökunto on tarkastettu ja ne on huollettu. Tavoitteena oli myös lisätä toiminnanharjoittajien tietoisuutta siitä, mitä velvollisuuksia lainsäädäntö asettaa heille vuokraamopalvelun turvallisuuden suhteen. Konevuokraamosta vuokrattavien koneiden ja laitteiden turvallisuuteen liittyvää valvontaprojektia ei ole aikaisemmin toteutettu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Vuonna 2009 vastaavanlainen projekti on toteutettu Itä- Suomen lääninhallituksen alueella. Koneiden ja laitteiden vuokraus kuuluu kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta annetun lain (75/2004) ns. KuTuL:n piiriin. Palvelun tarjoavat ovat yleensä yksityisiä toiminnanharjoittajia tai johonkin konevuokraamoketjuun kuuluvia toiminnanharjoittajia, joiden asiakkaita ovat yksityiset henkilöt. KuTuL:n 3 :n mukaan palvelun tarjoajan on varmistauduttava siitä, että kuluttajapalvelusta ei aiheudu vaaraa kuluttajan terveydelle tai omaisuudelle. Palvelun tarjoajalla on oltava riittävät ja oikeat tiedot kuluttajapalvelusta ja siihen liittyvistä riskeistä. Tähän ns. huolellisuusvelvoitteeseen perustuu suositus turvallisuusasiakirjan laatimisesta. Turvallisuusasiakirjalla palvelun tarjoaja pystyy osoittamaan, että hänellä on riittävät tiedot kuluttajapalvelusta sekä siihen liittyvistä riskeistä. Käytännössä palvelun tarjoajan tulee toimia kuten turvallisuusasiakirjassa on kuvattu. KuTuL:n 4 :n mukaan, palveluntarjoajan tulee ilmoittaa välittömästi valvontaviranomaiselle, mikäli saa tietoonsa, että hänen tarjoamastaan palveluksesta aiheutuu vaaraa kuluttajalle. Palveluntarjoajan on myös annettava kuluttajille riittävät ja ymmärrettävässä muodossa olevat tiedot, jotta he pystyvät arvioimaan palveluun liittyvät vaarat (KuTuL, 5 ). Konevuokraamopalvelujen turvallisuus koostuukin 1 (9)

2 koneiden ja laitteiden huollon ja kunnossapidon varmistamisesta ja kuluttajan ohjeistamisesta koneiden ja laitteiden oikeaan käyttöön. Kuluttajia tulee myös ohjata henkilösuojainten käytössä. 2. PROJEKTIN TOTEUTUS Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirastossa laadittiin valvontaprojektin tarkastuksia varten tarkistuslomake. Tarkistuslomaketta laadittaessa käytettiin apuna Itä-Suomen lääninhallituksen vuoden 2009 konevuokraamoprojektin aineistoa. Aluehallintoviraston projektia koskeva valvontakirje ja tarkastuslomake lähetettiin valvontayksiköihin sähköpostilla maaliskuussa Valvontaprojektia käsiteltiin kesäkuussa kunnallisille valvontayksiköille järjestetyissä työkokouksissa Tampereella ja Jyväskylässä. Valvontaprojektiin pyydettiin osallistumaan niitä ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköitä, joiden alueella on konevuokraamotoimintaa. Valvontaprojektista tiedotettiin LSSAVIn työsuojelutarkastajia ja kunnallisia valvontaviranomaisia pyydettiin ottamaan yhteyttä myös heihin ja tekemään mahdollisesti yhteistarkastuksia. Projektista ei ollut tiedotettu työsuojelua riittävän hyvissä ajoin aiemmin (edellisenä vuonna) eivätkä he olleet varautuneet siihen tulossopimuksessaan eikä heillä ollut mahdollisuutta osallistua laajamittaisesti tarkastuksille. He kuitenkin lupasivat auttaa kunnallisia tarkastajia ongelmatilanteissa. Samoja koneita ja laitteita vuokrataan myös ammattikäyttöön ja työsuojeluviranomaisilla on ammattitaito tarkastaa koneiden ja laitteiden tekninen turvallisuus. Valvontakirjeessä kuitenkin painotettiin tämän projektin pääpainon olleen konevuokraamopalvelun turvallisuudessa (annetuissa käyttö- ja huolto-ohjeissa sekä laitteiden huollossa ja kunnossapidossa) eikä yksittäisten laitteiden tai laiteryhmien turvallisuuden tarkastamisessa. Vuokrattavien koneiden ja laitteiden valikoima on runsas. Valvontaprojektissa konevuokraamopalvelun turvallisuutta tarkastettiin ja arvioitiin riskialttiimpien laitteiden osalta. Tarkastukset rajataan seuraaviin tuoteryhmiin: henkilö- ja tavaranostimet, tikkaat ja telineet, paineilmanaulaimet ja pulttipistoolit sekä sirkkelit. Jokaiseen tarkastuskohteeseen pyydettiin laatimaan tarkastuslomakkeen lisäksi erillinen hallintolain 39 :n tarkoittama tarkastuskertomus, jonka liitteeksi täytetty tarkastuslista voitiin liittää. Tarkastuksissa kiinnitettiin huomiota mm. huolto ja kunnossapito-ohjelmiin ja niiden toimivuuteen käytännössä (KuTuL 3 :n mukainen huolellisuusvelvoite), käyttö- ja turvallisuusohjeisiin ja opastukseen sekä henkilösuojainten käytön ohjeisiin (KuTuL 5 ja tietojenantoasetus). 2 (9)

3 3. PROJEKTIN TULOKSET Konevuokraamopalvelukohteiden turvallisuutta arvioitiin kaikkiaan kymmenessä valvontayksikössä alueen 28 valvontayksiköstä eli joka kolmannessa valvontayksikössä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 19 kpl. Yksi valvontayksikkö osallistui projektiin kartoittamalla alueen konevuokraamot ja lähettämällä näille tiedotteen KuTuL:n piiriin kuulumisesta sekä asioista, joihin tarkastuksella kiinnitetään huomiota. Tarkastukset he suunnittelevat tekevänsä ensi vuonna. Konevuokraamot eivät ole kuluttajaturvallisuuden painopistealueen valvontakohteita eikä aluehallintovirastolla ole tietoa ko. kohteiden lukumäärästä alueellaan tai sitä, monessako alueen valvontayksikössä on ko. kohteita ja miten kattavasti ne valvontayksiköt ovat osallistuneet, joiden alueella on ko. valvontakohteita. Valvontaprojektiin osallistui Tampereen toimipaikan alueelta 4, Jyväskylän toimipaikan alueelta 3 ja Vaasan toimipaikan alueelta 3 valvontayksikköä. Projektiin osallistuivat seuraavat valvontayksiköt: Parkanon kaupungin terveysvalvonta, Oriveden kaupungin ympäristötoimi, Tampereen kaupungin ympäristöterveys, Valkeakosken kaupungin ympäristöpalvelut, Jyväskylän kaupungin ympäristöterveysosasto, Wiitaunioni, Äänekosken kaupungin ympäristövalvonta, Keski- Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto, Vaasan kaupungin ympäristöosasto sekä Västkustens Miljöenhet (Länsirannikon ympäristöyksikkö). Valvontayksiköissä käytettiin työaikaa projektiin 1,5 tunnista 8 tuntiin, yhteensä 64,5 h (8,9 htpv). Keskimäärin yhteen tarkastukseen (ml. valmistelutyö, matkat ja raportointi) käytettiin aikaa 3,4 h. Näiden kohteiden osalta ei ole keskusviraston antamaa laatusuositusta tarkastuksen tekemiseen kuluvasta ajasta. Konevuokraamosta vuokrataan eniten erilaisia nostimia. Muita hyvin vuokrattuja ovat telineet, saksilavat, kuukulkijat ja tornit, maanrakennuskoneet, alumiinitelineet, holvi- ja kaidetuet, suojapeitteet, poraus-/piikkauskalustot, tärylevyt sekä siivouskalustot. Vuokrattavien koneiden ja laitteiden määrä kohteessa vaihteli 15:sta tuhansiin ja tehtyjen vuokrasopimusten määrä kohteessa vuodessa muutamasta kymmenestä tuhansiin (5000). Valvontaprojektissa konevuokraamopalvelukohteiden turvallisuutta tarkastettiin ja arvioitiin riskialttiimpien laitteiden osalta. Henkilö- ja tavaranostimien osalta palvelun turvallisuutta tarkasteltiin lähes kaikissa (17 kpl, 89 %) tarkastetuissa kohteissa, tikkaiden ja telineiden osalta kahdessa kolmasosassa kohteista ja paineilmanaulaimien sekä sirkkeleiden osalta joka toisessa tarkastetussa kohteessa. Taulukossa 1. on koottuna tietoja projektin toteutuksesta. 3 (9)

4 Taulukko 1. Tietoja konevuokraamopalvelujen turvallisuuden valvontaprojektista LSSAVIn Osallistuneet valvontayksiköt (% yksiköistä) Tarkastusten määrä kpl Tarkastuksiin käytetty työaika h Tarkastellut tuoteryhmät Tampereen 4 (50 %) yhteensä 29 Henkilö- ja tavaranostimet 6 kpl Paineilmanaulaimet 3 kpl Tikkaat ja telineet 4 kpl Sirkkelit 2 kpl Jyväskylän Vaasan 3 (33 %) 3 1,5 2 yhteensä 5,5 3 (27 %) yhteensä 30 Henkilö- ja tavaranostimet 3 kpl Paineilmanaulaimet 2 kpl Tikkaat ja telineet 2 kpl Sirkkelit 1kpl Henkilö- ja tavaranostimet 8 kpl Paineilmanaulaimet 5 kpl Tikkaat ja telineet 6 kpl Sirkkelit 5 kpl YHTEENSÄ 10 valvontayksikköä (36 %) yhteensä 64,5 h Henkilö- ja tavaranostimet 17 kpl Paineilmanaulaimet 10 kpl Tikkaat ja telineet 12 kpl Sirkkelit 8 kpl 4 (9)

5 Yleisimmät vaaratilanteet / vakavimmat puutteet Konevuokraamot ilmoittivat, että suurimmat riskit toiminnassa tulevat asiakkaiden omasta toiminnasta. Käyttöohjeisiin ei aina viitsitä tutustua ja laitteita ei osata käyttää oikein. Myöskään turvallisuusohjeita ei aina välitetä noudattaa ja turvavarusteita voidaan jopa poistaa laitteista. Asiakkaiden omat lisälaitteet kuten jatkojohdot voivat myös aiheuttaa riskejä. Nostolaitteet ja telineet ovat usein monimutkaisia ja niitä ei osata välttämättä tukea riittävästi. Lisäksi riskejä aiheuttavat nostolaitteiden ylikuormittaminen, kun ohjeisiin ei tutustuta tai niistä ei välitetä. Sattuneita onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita oli tullut joka kolmannen (7 kpl, 37 %) tarkastetun konevuokraamon tietoon. Yhtä lukuun ottamatta nämä tapaukset liittyivät nostolaitteisiin tai telineisiin ja niiden tuennassa esiintyneisiin puutteisiin. Onnettomuuskirjanpitoa ilmoitti pitävänsä alle puolet (8 kpl, 42 %) tarkastetuista konevuokraamoista. KuTuL:n ilmoitusvelvollisuus Konevuokraamoista vain joka kolmas (7 kpl, 37 %) oli tietoinen KuTuL (75/2004) 4 :n mukaisesta ilmoitusvelvollisuudesta, jos kuluttajapalvelusta aiheutuu varaa kuluttajalle. Laatujärjestelmä oli muutamassa konevuokraamossa ja niissä oli käsitelty turvallisuuteen liittyviä asioita. Huolto ja kunnossapito Laitteiden huollon ja kunnossapidon toimenpiteet oli yleensä hoidettu hyvin. Käytössä oli erilaisia menetelmiä sen varmistamiseksi, ettei laite päädy asiakkaalle ilman tarkistusta sen käyttökelpoisuudesta. Yleisiä olivat erilaisten tarkastuskorttien tai värikoodien käyttö laitteisiin liimattavissa tarroissa tai tarkistamattomien laitteiden säilytys eri paikassa kuin tarkistetut laitteet. Laitteet ja koneet käytiin läpi aina niiden palauduttua konevuokraamoon. Osalle laitteista on määrätty vuosittainen huolto- / tarkistusvelvollisuus. Tällaisia laitteita ovat mm. nostimet ja pulttipistoolit. Yleistä on, että isommat huollot tehdään ketjun keskuskorjaamolla ja pienemmät, lyhytkestoiset huollot paikan päällä vuokraamossa. Konevuokraamojen huolto- ja kunnossapitotoimet arvioitiin käytännössä toimivan hyvin kaikissa tarkastetuissa konevuokraamoissa (taulukko 2). Vastuuhenkilö oli nimetty huollon ja kunnossapidon osalta lähes kaikissa (95 %) kohteissa. Huoltoon ja kunnossapitoon liittyvien asioiden dokumentoinnissa todettiin olevan joissakin kohteissa vielä kehittämistarvetta. 5 (9)

6 Taulukko 2. Huollot ja kunnossapito LSSAVIn Vastuuhenkilö nimetty kpl / % Huoltosuunnitelma laadittu kpl / % Huollot ja kunnossapito toimii käytännössä kpl / % Huollot dokumentoitu riittävästi kpl /% Tampereen 6 / 86 6 / 86 7 / / 86 3 / / / / 100 toi- Vaasan mipaikka Jyväskylän 9/100 8/89 6/100 8/89 YHTEENSÄ 18/95 17/89 19/100 17/89 Käytön ohjeistus Kaikissa konevuokraamoissa ohjeistettiin asiakas laitteiden oikeaan käyttöön. Opastamiselle oli nimetty vastuuhenkilö 16 (84 %) konevuokraamossa. Kirjalliset käyttöohjeet olivat saatavilla kaikissa kohteissa ja käyttöohjeet sisälsivät tarvittavat varoitukset ja käytön rajoitukset. Asiakasta opastettiin aina myös suullisesti kaikissa kohteissa ja suullisen ohjeistuksen sisältö oli suunniteltua useimmissa kohteissa. Kirjalliset käyttöohjeet olivat pääosin selkeitä ja ymmärrettäviä. Ohjeistus oli saatavissa usein suomenkielen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi. Uudet työntekijät perehdytettiin työhönsä ja yleensä vakituista henkilökuntaa oli aina paikan päällä. Isoissa koneissa (esim. nostimet) käyttöohjeet ovat usein mukana esim. laitteeseen asetetussa kotelossa. Käyttöohjeissa on tekstinä ja symboleina varoitukset myös mm. tuulennopeudesta, kallistusrajoituksista ja puristumisvaarasta ja henkilömäärästä. Samat tiedot löytyvät usein myös koneen runkoon asetetuista tarroista. Pienkoneiden osalta (esim. sirkkelit) on laadittu usein perusturvallisuusoppaat, jotka annetaan käyttäjälle vuokrauksen yhteydessä. Joissakin konevuokraamoketjuissa toimii ympärivuorokautinen päivystys, joista saa vielä neuvoa ja opastusta tarvittaessa. Jotkut konevuokraamot järjestävät nostimien osalta yhden päivän kestäviä käyttökoulutuksia ja nostimien vuokraajalta / käyttäjältä edellytetään, että käyttökoulutus on suoritettu, joskaan siitä ei vuokrauksen yhteydessä aina varmistuta. 6 (9)

7 Tarkastuksia tehneen valvojan kommentin mukaan on kuitenkin tullut esiin, ettei asiakas ole aina saanut ohjeistusta vaikka niin kerrotaan aina annettavankin. Hyvä ja kehittynein tarkastuksissa havaittu käytäntö tämän suhteen oli, että asiakas allekirjoituksellaan kuittasi saaneensa opastuksen laitteiden oikeaan käyttöön. Henkilösuojaimet Suojainten käytön tarpeellisuudesta kerrottiin asiakkaalle kaikissa tarkastetuissa konevuokraamoissa. Esim. nostimia vuokratessa kerrottiin turvavaljaiden tarpeellisuudesta turvallisuuden takaamiseksi nostinta käytettäessä. Erilaisia suojaimia (hengitys-, kuulo- ja silmäsuojaimet, liivit ja hanskat) oli myös saatavissa vuokraamosta, mikäli laitteen turvallinen käyttö edellyttää henkilösuojainten käyttöä. Toimenpiteet tarkastusten johdosta Valvontaprojektin yhteydessä annettiin opastusta ja neuvontaa useimmille konevuokraamoille. Havaitut puutteet osoittautuivat vähäisiksi ja sen vuoksi kehotuksia puutteiden korjaamiseksi ei annettu yhdellekään konevuokraamolle. Jälkivalvontatarvetta ei todettu yhdessäkään konevuokraamossa. 4. ALUEHALLINTOVIRASTON OSALLISTUMINEN PROJEKTIIN JA TIEDOTTAMINEN Projektitarkastukset toteutettiin kunnallisten tuoteturvallisuutta valvovien tarkastajien toimesta. Aluehallintoviraston lääninelintarviketarkastaja Merja Virtanen osallistui kahdelle yhden valvontayksikön tekemälle konevuokraamotarkastukselle Näihin tarkastuksiin kului matkoineen 1 htpv. LSSAVIn työsuojelutarkastajilla ei ollut mahdollisuutta osallistua tarkastuksille, mutta heiltä saatiin tarvittaessa neuvoja ja vinkkejä tarkastukselle. Kunnalliset valvontayksiköt toimittivat tarkastuslomakkeet ja osan tarkastuskertomuksista aluehallintovirastoon. Näiden perusteella laadittiin yhteenveto projektista, joka toimitetaan Tukesiin ja kunnallisiin valvontayksiköihin. Loppuraportti julkaistaan Tukesin ekstranetissä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa valvontaprojektin tuloksista joulukuussa 2010 ja tiedote sekä loppuraportti julkaistaan LSSAVIn Internet-sivuilla. Projektin alkuvalmisteluihin ja yhteenvedon laatimiseen ja muihin asiaan liittyviin oheistoimintoihin kului aluehallintovirastossa aikaa yhteensä 12 htpv. 7 (9)

8 5. TULOSTEN ARVIOINTI JA JOHTOPÄÄTÖKSET SEKÄ KOKEMUKSET Konevuokraamopalvelukohteiden turvallisuus on hyvällä tasolla valvontaprojektissa tarkastettujen kohteiden ja arvioitujen asioiden osalta. Kuluttaja saa koneita ja laitteita vuokratessaan riittävät ohjeet ja käyttöopastuksen vuokraamansa koneen tai laitteen turvalliseen käyttöön, vuokrattavien koneiden ja laitteiden käyttökunto on tarkastettu ja ne ovat huollettu. Vaikka vuokraamoista vain joka kolmannella oli tietoa KuTuL:n mukaisista velvollisuuksista, oli niissä yleensä huomioitu hyvin turvallisuuteen liittyvät seikat kuten koneiden ja laitteiden huolto sekä käytön opastus. Keskeisiksi konevuokraamojen turvallisuuden kehittämiskohteiksi nousevat projektin perusteella tiedottaminen KuTuL:n mukaisista velvollisuuksista ja turvallisuusnäkökohtien kirjallinen selvitys yrityksen laatujärjestelmässä tai turvallisuusasiakirjassa. Tarkastelluista kone-/laiteryhmistä erilaiset nostimet ja telineet sekä niihin liittyen asiakkaan oma toiminta ja huolellisuus sekä ohjeisiin tutustuminen ja turvavarusteiden käyttö nousivat selvästi esiin toimijoiden arvioidessa toiminnan riskitekijöitä. Nostimien ja telineiden käytössä oli eniten sattunut onnettomuuksia tai läheltä piti tilanteita. Valvontaprojektissa lähes kaikissa tarkastetuissa konevuokraamoissa kuluttajapalvelun turvallisuutta tarkasteltiinkin henkilö- ja tavaranostimien osalta ja kahdessa kolmasosassa kohteista tikkaiden ja telineiden osalta. Niihin tulee jatkossakin kiinnittää tarkastuksilla erityistä huomiota. Projektissa mukana olleet konevuokraamot olivat yleisimmin suhteellisen suuria tai kuuluivat johonkin vuokraamoketjuun. Turvallisuustilanne voikin olla projektin tuloksia huonompi jossakin pienessä ja paikallisessa vuokraamossa, missä toimintaa ei ohjata ketjun toimesta eikä ole laatujärjestelmää. Tosin viitteitä tästä ei ilmennyt projektissa mukana olleissa pienemmissä paikallisissa konevuokraamoissa. Aluehallintovirasto on tyytyväinen valvontaprojektin toteutukseen, vaikkakin projektiin osallistuminen jäi vähäisemmäksi kuin yleensä valvontaprojekteissa, jotka kohdistuvat valvonnan painopistealueella oleviin kohteisiin. Aihe on uusi ja voitu kokea tarkastajien kesken vaikeaksi tai vähemmän tarpeelliseksi. Yleisesti koettiin hyväksi toiminnanharjoittajien tuleminen tietoiseksi siitä, että he kuuluvat tuoteturvallisuusvalvonnan piiriin. Projektin aikana saatiin testattua hyvin tarkastuslomaketta ja siinä todettiin tarvetta muokkaamiselle. Projektin lopuksi tarkastuslomaketta päivitettiin ja päivitetty lomake toimitettiin Tukesiin laitettavaksi ekstranettiin. Projektilomakkeesta puuttui mm. kysymys siitä, kuinka suuri osa konevuokraamon asiakkaista oli yksityisiä henkilöitä. Vaikka asiaa kysyttiin joistakin kohteista jälkikäteen, jäi se hieman epäselväksi. Luku vaihteli sen mukaan katsottiinko asiaa pelkästään asiakkaiden määrästä vai vuokrattavien laitteiden määrän kautta. Vuokrattujen koneiden ja laitteiden määrästä yksityisten vuokraajien määrä jäi pieneksi, mutta katsottaessa 8 (9)

9 vain asiakkaiden määriä ja tehtyjä vuokrasopimuksia, oli yksityisten asiakkaiden osuus huomattava. Konevuokraamopalvelukohteiden turvallisuuden valvonta on uutta niin kunnallisille kuin alueellisillekin tuoteturvallisuusvalvontaviranomaisille. Kuntien tarkastajat olivat täyttäneet kiitettävän hyvin myös tarkastuslomakkeen lisätietoja kohtia niin huollon ja kunnossapidon kuin käytön ohjeistuksen osalta ja näin erilaisista käytännöistä ja toimintavoista tuli hyvää ja arvokasta tietoa myös aluehallintovirastoon ko. kuluttajapalvelukohteiden riskien ja valvonnan tarpeellisuuden arviointiakin varten. Merja Virtanen Merja Rinta-Koski Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja p LIITE Yhteenvetotaulukko valvontaprojektista Tukesiin Tiedoksi Yksikön päällikkö Markku Tikkanen, LSSAVI, POL/Ympäristöterveydenhuollon yksikkö Työsuojelu, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 9 (9)

MAASTOHIIHTOLATUJEN TURVALLISUUS - LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLIN- TOVIRASTON VALVONTAPROJEKTI 2010

MAASTOHIIHTOLATUJEN TURVALLISUUS - LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLIN- TOVIRASTON VALVONTAPROJEKTI 2010 MAASTOHIIHTOLATUJEN TURVALLISUUS - LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLIN- TOVIRASTON VALVONTAPROJEKTI 2010 1. PROJEKTIN TARKOITUS JA LAINSÄÄDÄNNÖLLISET PERUSTEET Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (LSSAVI)

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa Maauimaloiden, kylpylöiden ja uimahallien turvallisuus valvontaprojekti alkaa!

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Lainsäädäntöä Kuluttajaturvallisuuslaki 920/2011 Valtioneuvoston asetus eräitä kuluttajapalveluja koskevasta

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2012 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2012 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2012 loppuraportti Kuva: Unto Kärkkäinen Työsuojelunäyttely Sivu 2 / 10 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Hankkeen tausta ja tavoite. 3 1.1 Hankkeen taustaa 3 1.2 Hankkeen

Lisätiedot

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014 Kupiainen Niina 13.5.2014 Kuluttajaturvallisuuslain mukainen valvonta kunnissa kuluttajaturvallisuusvalvonnan peruskurssi 2014 Työnjako kuluttajaturvallisuusvalvonnassa 1/3 Kuntien valvontayksiköissä keskitytään

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti Kuva: Unto Kärkkäinen Työsuojelunäyttely Sivu 2 / 7 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Hankkeen tausta ja tavoite.3 1.1 Hankkeen taustaa 3 1.2 Hankkeen

Lisätiedot

Kupiainen Niina 8.10.2014. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaprojekti: ULKOKUNTOILUPAIKKOJEN TURVALLISUUS

Kupiainen Niina 8.10.2014. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaprojekti: ULKOKUNTOILUPAIKKOJEN TURVALLISUUS Kupiainen Niina 8.10.2014 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaprojekti: ULKOKUNTOILUPAIKKOJEN TURVALLISUUS Ulkokuntoilupaikka Ulkona sijaitsevista, vapaasti käytettävistä kuntoiluvälineistä

Lisätiedot

LASKETTELUPALVELUIDEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014

LASKETTELUPALVELUIDEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014 LSSAVI/25/05.14.06/2014 Länsi- ja Sisä-Suomi 16.1.2015 LASKETTELUPALVELUIDEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014 Yleistä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella toteutettiin laskettelupalveluiden

Lisätiedot

Talviuintipaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2015

Talviuintipaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2015 Talviuintipaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2015 Raportti joulukuu 2015 RAPORTTI Talviuintipaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2015

Lisätiedot

Skeittauspaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2014

Skeittauspaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2014 Skeittauspaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2014 Raportti huhtikuu 2015 RAPORTTI Skeittauspaikkojen turvallisuus Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuonna 2014

Lisätiedot

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo Liite IV Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Kunnan kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisen tehtävät... 3 3. Valvonnan maksullisuus... 4 4. Tarkastukset ja niiden sisältö... 4 5. Valvontakohteiden

Lisätiedot

LASKETTELUPALVELUJEN TURVALLISUUS Valvontaprojekti 2015 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialue Yhteenvetoraportti

LASKETTELUPALVELUJEN TURVALLISUUS Valvontaprojekti 2015 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialue Yhteenvetoraportti K Yhteenvetoraportti PSAVI/40/05.14.06/2015 19.1.2016 LASKETTELUPALVELUJEN TURVALLISUUS Valvontaprojekti 2015 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialue Yhteenvetoraportti Projektin kuvaus ja tavoitteet

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Ymp.ltk 18.3.2014 Liite 4 A1(8) Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 10.1.2013 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 2013 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti

Lisätiedot

KUNTOSALIEN TURVALLISUUS ALUEELLINEN KULUTTAJATURVALLISUUS- VALVONNAN PROJEKTI 2011

KUNTOSALIEN TURVALLISUUS ALUEELLINEN KULUTTAJATURVALLISUUS- VALVONNAN PROJEKTI 2011 LOPPURAPORTTI LSSAVI/2206/05.14.06/2011 Länsi- ja Sisä-Suomi 13.2.2012 KUNTOSALIEN TURVALLISUUS ALUEELLINEN KULUTTAJATURVALLISUUS- VALVONNAN PROJEKTI 2011, 40100 Jyväskylä PL / PB 346, 33101 Tampere LSSAVI/2206/05.14.06/2011

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2017 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2017 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2017 loppuraportti Sivu 2 / 7 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Hankkeen tausta ja tavoite. 3 1.1 Hankkeen taustaa 3 1.2 Hankkeen tavoite. 3 2 Hankkeen toteutus.. 4

Lisätiedot

LUONTOPOLKUJEN JA RETKEILYREITTIEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014 POHJOIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUE YHTEENVETORAPORTTI

LUONTOPOLKUJEN JA RETKEILYREITTIEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014 POHJOIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUE YHTEENVETORAPORTTI K Yhteenvetoraportti PSAVI/1509/05.14.06/2014 6.8.2015 LUONTOPOLKUJEN JA RETKEILYREITTIEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI 2014 POHJOIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUE YHTEENVETORAPORTTI Projektin kuvaus

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN Liite nro: 3 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuolto ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN 2006 TOTEUTUMINEN 2 Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21. 3 2007 69 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2016 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2016 loppuraportti Työsuojeluhallinnon julkaisuja 4 2017 Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2016 loppuraportti Työsuojeluhallinto Sisällys Tiivistelmä...3 1. Kampanjan tausta ja tavoite...3 1.1 Kampanjan taustaa...3

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Suvi Aaltonen Kuluttajaturvallisuuslaki, elämyspalvelut ja valvonta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Suvi Aaltonen Kuluttajaturvallisuuslaki, elämyspalvelut ja valvonta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Suvi Aaltonen 28.3.2012 Kuluttajaturvallisuuslaki, elämyspalvelut ja valvonta Tukesin organisaatiokaavio 28.3.2012 TuKeVa II -seminaari, Suvi Aaltonen 2 Kuluttajaturvallisuusvalvonta

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen Palvelun tarjoaja vastaa turvallisuudesta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen Palvelun tarjoaja vastaa turvallisuudesta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen 8.10.2013 Palvelun tarjoaja vastaa turvallisuudesta Kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011) Sovelletaan kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelujen

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 8.11.11 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 1 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti (h). Valvontayksikkö: Espoon seudun

Lisätiedot

TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMAN TOTEU- TUMINEN VUONNA 2005

TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMAN TOTEU- TUMINEN VUONNA 2005 Liite nro: 6 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMAN TOTEU- TUMINEN VUONNA 2005 Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksynyt. 2006 SISÄLLYSLUETTELO 2 1.

Lisätiedot

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON ALUEELLA

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON ALUEELLA 1 / 8 RAPORTTI LSAVI/1406/05.14.06/2012 Lounais-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat 29.4.2013 RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VALVONTAPROJEKTI LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON ALUEELLA Lounais-Suomen

Lisätiedot

Lomake B: Valvontatyön ja työajan jakautuminen eri tehtäväosa-alueiden kesken

Lomake B: Valvontatyön ja työajan jakautuminen eri tehtäväosa-alueiden kesken 1(5) Kuluttajavirasto / Tuoteturvallisuusvalvonta 8.1.2008 Tuoteturvallisuusvalvonnan tietojenkeruu 2007 Lomake B: Valvontatyön ja työajan jakautuminen eri tehtäväosa-alueiden kesken Valvontayksikkö: Itä-Savon

Lisätiedot

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VUONNA 2009 OULUN LÄÄNISSÄ VALVONTAPROJEKTIN YHTEENVETO

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VUONNA 2009 OULUN LÄÄNISSÄ VALVONTAPROJEKTIN YHTEENVETO Yhteenvetoraportti PSAVI-2010-00163/Yr-54 8.7.2010 RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS VUONNA 2009 OULUN LÄÄNISSÄ VALVONTAPROJEKTIN YHTEENVETO Projektin kuvaus Oulun lääninhallitus toteutti ratsastuspalvelujen

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuluttajaturvallisuuslaki ja ulkoilureitit

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuluttajaturvallisuuslaki ja ulkoilureitit Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä 12.5.2016 Kuluttajaturvallisuuslaki ja ulkoilureitit Tukesin organisaatio 12.5.2016 REILA-hankkeen seminaari, Kaarina Kärnä 2 Kuluttajaturvallisuuslaki

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan muutokset

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan muutokset Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuluttajaturvallisuusvalvonnan muutokset Selvityksiä, osa 1 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontajärjestelmän toimivuutta on selvitetty: Valtiontalouden

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 2.10.2014 Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Valvontaohjeiden päivitys Tarve saattaa Kuluttajaviraston aikaiset

Lisätiedot

Julkisesta palvelusta palvelualustaksi. Jaakko Leinonen

Julkisesta palvelusta palvelualustaksi. Jaakko Leinonen Julkisesta palvelusta palvelualustaksi Jaakko Leinonen 10 vuoteen ei ole mitään sattunut, eikä satu! 3 Kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011) Sovelletaan kulutustavaroihin ja kuluttajapalveluihin Tarkoituksena

Lisätiedot

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS

RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS LOPPURAPORTTI LSSAVI/1616/05.14.06/2012 Länsi- ja Sisä-Suomi 3.1.2013 RATSASTUSPALVELUJEN TURVALLISUUS Alueellinen kuluttajaturvallisuusvalvonnan projekti 2012 LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019. Osa 3. Kuluttajaturvallisuusvalvonta

LAHDEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019. Osa 3. Kuluttajaturvallisuusvalvonta LAHDEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 Osa 3. Kuluttajaturvallisuusvalvonta Päivitys vuodelle 2016 1 YLEISTÄ... 3 2 TEEMA JA TAVOITTEET KULUTTAJATURVALLISUUSVALVONNASSA...

Lisätiedot

Ohje riskien arvioinnin työkalun käyttämiseksi

Ohje riskien arvioinnin työkalun käyttämiseksi Riskien arvioinnin työkalu ohjelmapalveluiden tuottajille Ohje riskien arvioinnin työkalun käyttämiseksi Tämä riskien arvioinnin työkalu on tarkoitettu matkailualan ohjelmapalveluja tarjoaville yrityksille.

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2015 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2015 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2015 loppuraportti Sivu 2 / 8 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Kampanjan tausta ja tavoite. 3 1.1 Kampanjan taustaa 3 1.2 Kampanjan tavoite. 3 2 Kampanjan toteutus..

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Ajankohtaista kudoslaitosten valvonnassa

Ajankohtaista kudoslaitosten valvonnassa Ajankohtaista kudoslaitosten valvonnassa Anu Puomila, ylitarkastaja Luvat ja tarkastukset yksikkö Toimijoiden valvonta prosessi Kudoslaitospäivä 21.9.2016 Fimean Luvat ja tarkastukset -yksikkö 2015 yksikössä

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 1.1.213 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 213 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti (h). Valvontayksikkö: Helsingin

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 30.10.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONNAN SUUNNITELMALLISUUS...3

Lisätiedot

Kuluttajaturvallisuuslaki ja raviratojen sekä ravitallien turvallisuus

Kuluttajaturvallisuuslaki ja raviratojen sekä ravitallien turvallisuus Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) 4.11.2017 Kuluttajaturvallisuuslaki ja raviratojen sekä ravitallien turvallisuus Kielo Kestinmäki Kuvat:Kielo Kestinmäki, Suomen Hippos kuvapankki ja SRL 1 Kuluttajapalveluiden

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Ympäristölautakunta 17.12.2009 109 2(10) Ympäristöterveydenhuollon tuoteturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma

Lisätiedot

Maastoreittien turvallisuus kuluttajaturvallisuuslain kannalta

Maastoreittien turvallisuus kuluttajaturvallisuuslain kannalta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Mervi Murtonen Maastoreittien turvallisuus kuluttajaturvallisuuslain kannalta REILA-hankkeen loppuseminaari 14.8.2018, Rovaniemi Valokuvat: Joona Kotilainen, Pixabay

Lisätiedot

Liite nro: 2 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO

Liite nro: 2 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Liite nro: 2 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO TUOTETURVALLISUUSVALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2006 2 Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksynyt 21.3 2007,68 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille

Kupiainen Niina Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille Kupiainen Niina 8.10.2014 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma vuosille 2015-2019 Valmistelu Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valtakunnallinen valvontaohjelma oli lausuntokierroksella

Lisätiedot

TAPAHTUMATURVALLISUUS

TAPAHTUMATURVALLISUUS OPAS Kuinka järjestän turvallisen tapahtuman? Mistä tapahtumaturvallisuus koostuu? 1 TAPAHTUMAN TURVALLISUUS ON YHTEISTYÖTÄ KULUTTAJATURVALLISUUSLAIN VELVOITTEET 2 Koko palveluketjun turvallisuus edellyttää

Lisätiedot

Valtakunnalliset sairaalahygieniapäivät Terävähanke

Valtakunnalliset sairaalahygieniapäivät Terävähanke Valtakunnalliset sairaalahygieniapäivät 16.3.-17.3.2016 Terävähanke Työsuojelun vastuualue, ESAVI, tarkastaja Auli Arkko-Liekari 7.3.2016 1 Työsuojelun vastuualue Etelä-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun

Lisätiedot

Palotutkimuksen päivät 2009: Vapaa-ajan ja elämyspalveluiden turvallisuuden edistäminen. Johtaja Hannu Mattila Kuluttajavirasto, Tuoteturvallisuus

Palotutkimuksen päivät 2009: Vapaa-ajan ja elämyspalveluiden turvallisuuden edistäminen. Johtaja Hannu Mattila Kuluttajavirasto, Tuoteturvallisuus Palotutkimuksen päivät 2009: Vapaa-ajan ja elämyspalveluiden turvallisuuden edistäminen Johtaja Hannu Mattila Kuluttajavirasto, Tuoteturvallisuus Lainsäädännöllinen tausta Yleinen turvallisuusvaatimus

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontahanke 2018

Henkilönsuojainten markkinavalvontahanke 2018 1 Työsuojeluhallinnon julkaisuja 1 2019 Henkilönsuojainten markkinavalvontahanke 2018 Loppuraportti Työsuojeluhallinto Sisällys Tiivistelmä...3 1. Hankkeen tausta ja tavoite...3 1.1 Hankkeen taustaa...3

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 401/11.02/2015 5 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Terveystarkastaja Kirsi Puola 26.1.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2014 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2014 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2014 loppuraportti Kuva: Unto Kärkkäinen Työsuojelunäyttely Sivu 2 / 8 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Kampanjan tausta ja tavoite. 3 1.1 Kampanjan taustaa 3 1.2

Lisätiedot

Ympäristöterveyskeskus Terveydensuojelu 22.2.2016

Ympäristöterveyskeskus Terveydensuojelu 22.2.2016 Ympäristöterveyskeskus YHTEENVETO Terveydensuojelu 22.2.2016 KALAN JÄLJITETTÄVYYS MYYNTITISKEISSÄ 2015 Johdanto Kalan jäljitettävyys myyntitiskeissä 2015 oli Kanta- ja Päijät-Hämeen valvontayksiköiden

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus 29.4.2014 Ylitarkastaja Reetta Honkanen 1 Mikä on VYHA? VTO > VYR > VYHA STM:n omistama rekisteri (Tiken

Lisätiedot

Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010. Evira/1170/0411/2011

Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010. Evira/1170/0411/2011 Elintarvikeketjun valvonnan auditointijärjestelmän vuosiraportti vuodelta 2010 Evira/1170/0411/2011 Eviran raportti Hyväksymispäivä 30.6.2011 Valvonnan kehittämisyksikkö Hyväksyjä Esittelijä Maria Teirikko

Lisätiedot

Turvallisuusilmapiiri

Turvallisuusilmapiiri Turvallisuusilmapiiri Metalliteollisuuden työalatoimikunta Muistutuksena Turvallisuuskielteinen Turvallisuusmyönteinen 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Vastaajien taustoja Ylin johto 6 % Asiantuntija % Keskijohto

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 28.11.2011 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 2012 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti (h). Valvontayksikkö: Helsingin

Lisätiedot

TUOTETURVALLISUUSVALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2006

TUOTETURVALLISUUSVALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2006 Imatran kaupunki, Joutsenon kaupunki, Rautjärven kunta, Ruokolahden kunta ja Parikkalan kunta TUOTETURVALLISUUSVALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2006 2 Sisällysluettelo 1. TUOTETURVALLISUUSVALVONNNAN

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote -kuntayhtymän hallituksessa..2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE

IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE IKÄÄNTYNEIDEN ASUMISPALVELUN YKSITYISTEN PALVELUNTUOTTAJIEN VALVONTA HYVINKÄÄN KAUPUNGILLA 2018 KESKI-UUDENMAAN SOTE VALVONNASTA YLEISESTI Hyvinkäällä valvontaa on toteuttanut asumispalveluiden tarkastaja

Lisätiedot

Asianajo- ja lakiasiaintoimistojen työsuojeluvalvonta 2013 2016 Raportti valvonnan havainnoista

Asianajo- ja lakiasiaintoimistojen työsuojeluvalvonta 2013 2016 Raportti valvonnan havainnoista Asianajo- ja lakiasiaintoimistojen työsuojeluvalvonta 2013 2016 Raportti valvonnan havainnoista Työsuojelun vastuualue Etelä-Suomen aluehallintovirasto 23.3.2016 TILAAJAVASTUUVALVONTA 2015 TYÖSUOJELUN

Lisätiedot

ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012

ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012 3.5.2013 ERITYISRUOKAVALIOPROJEKTI 2012 Gluteenittomuusväitteiden valvonnan projektiyhteenveto Hämeenlinnan ympäristöterveydenhuolto Sanna Tuomi terveystarkastaja Viranomaispalvelut Wetterhoffinkatu 2

Lisätiedot

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA

PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA PELASTUSVIRANOMAISEN ROOLI OLEMASSA OLEVAN VÄESTÖNSUOJAN TOIMINTAKUNTOISUUDEN VALVONNASSA Palotarkastusinsinööri Tapio Stén Pirkanmaan pelastuslaitos, pvm. 27.9.2017 Pelastusviranomaisen rooli väestönsuojien

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 17.11.2015. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 17.11.2015. Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Riikka Laitinen 17.11.2015 Tukesin ohje uimahallien ja kylpylöiden turvallisuuden edistämiseksi Valvontaohjeiden päivitys ohjeiksi Tarve saattaa Kuluttajaviraston

Lisätiedot

Yhdistyksen turvallisuusasiat Mitä vaaditaan Milloin vaaditaan Työkaluja tekemiseen

Yhdistyksen turvallisuusasiat Mitä vaaditaan Milloin vaaditaan Työkaluja tekemiseen Yhdistyksen turvallisuusasiat Mitä vaaditaan Milloin vaaditaan Työkaluja tekemiseen Olosuhdeasioiden koulutuspäivä Kiljava 17.4.2015 Laki ja valvova viranomainen Kuluttajaturvallisuuslaki (voimassa 1.1.2012

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Liite 4 a) ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Elintarvikevalvonnan ajankohtaista v. 2019 Ympäristöterveydenhuollon keskitetyn toiminnanohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän (VATI) käyttöönotto vuoden

Lisätiedot

Oamk CULMA- HANKE, SYÖTE

Oamk CULMA- HANKE, SYÖTE Oamk CULMA- HANKE, SYÖTE 15.4.2014 Matkailijan ja matkailualan työntekijän suojautuminen ja turvallisuus Haasteita matkailualalla: suojautuminen ja ympäristöstä aiheutuvat tekijät Suomessa luonnonolosuhteet

Lisätiedot

Kudoslaitosten valvontaa jo 10 vuotta. Eeva Leinonen Yksikön päällikkö Lääkealan toimijoiden valvonta, luvat ja tarkastukset

Kudoslaitosten valvontaa jo 10 vuotta. Eeva Leinonen Yksikön päällikkö Lääkealan toimijoiden valvonta, luvat ja tarkastukset Kudoslaitosten valvontaa jo 10 vuotta Eeva Leinonen Yksikön päällikkö Lääkealan toimijoiden valvonta, luvat ja tarkastukset Direktiivejä, lainsäädäntöä ja valvontaa Miksi valvotaan eurooppalaisen sääntelyn

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Toimialan onnettomuudet 2015

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Toimialan onnettomuudet 2015 Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Toimialan onnettomuudet 2015 Kalvosarja Tämä kalvosarja on yhteenveto Tukesin tietoon tulleista, toimialalla vuonna 2015 sattuneista onnettomuuksista. 1.1.2011

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Janne Niemelä Kuluttajapalveluiden valvonta Tukesissa ja yhteistyö jatkossa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Janne Niemelä Kuluttajapalveluiden valvonta Tukesissa ja yhteistyö jatkossa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Janne Niemelä 11.10.2016 Kuluttajapalveluiden valvonta Tukesissa ja yhteistyö jatkossa Tukesin organisaatio 2 Kuluttajapalvelut-ryhmä (1.10.2016 ->) Janne Niemelä

Lisätiedot

Työturvallisuutta perehdyttämällä

Työturvallisuutta perehdyttämällä Työturvallisuutta perehdyttämällä Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Turku 26.4.2019 Työsuojeluviranomaisen tehtävät: Asiakas- ja viranomaisaloitteinen työsuojeluvalvonta Vakavien työtapaturmien, ammattitautien

Lisätiedot

Lain vaatimusten toteutumisen valvonta ja ohjaus Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana Tarja Vainiola, ylitarkastaja

Lain vaatimusten toteutumisen valvonta ja ohjaus Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana Tarja Vainiola, ylitarkastaja Lain vaatimusten toteutumisen valvonta ja ohjaus Ammattimainen käyttäjä laiteturvallisuuden varmistajana 28.10.2014 Tarja Vainiola, ylitarkastaja 27.10.2014 1 Oikeutus tarkastusten tekemiseen Terveydenhuollon

Lisätiedot

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Päivi Urrila Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen monisteita 14 2008 Hämeenlinnan kaupunki Urrila,

Lisätiedot

Työturvallisuus teknisen käsityön opetuksessa. Työturvallisuusvastaava Janne Haatainen

Työturvallisuus teknisen käsityön opetuksessa. Työturvallisuusvastaava Janne Haatainen Työturvallisuus teknisen käsityön opetuksessa Työturvallisuusvastaava Janne Haatainen Teknisen käsityön opetus on tiukasti säädeltyä toimintaa Koulujen tekniseen käsityöhön ei ole olemassa erillistä koululainsäädäntöä,

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUOTETURVALLISUUS- VALVONNAN VALVONTAKRITEERISTÖ. Kuluttajaviraston julkaisusarja 2/2006

KUNNALLISEN TUOTETURVALLISUUS- VALVONNAN VALVONTAKRITEERISTÖ. Kuluttajaviraston julkaisusarja 2/2006 KUNNALLISEN TUOTETURVALLISUUS- VALVONNAN VALVONTAKRITEERISTÖ Kuluttajaviraston julkaisusarja 2/2006 ISSN 0788-544X ISSN 1796-0118 ISBN 951-681- 093-4 (nid.) ISBN 951-681- 094-2 (PDF) Kuluttajaviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2015 1 (5) 738 Lausunto työ- ja elinkeinoministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi kuluttajapalveluiden turvallisuusvalvonnan valtiollistamisesta ja keskittämisestä

Lisätiedot

Leikkikenttien ja lähiliikuntapaikkojen kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 7 mukainen turvallisuusasiakirja

Leikkikenttien ja lähiliikuntapaikkojen kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 7 mukainen turvallisuusasiakirja 1.10.2015 Leikkikenttien ja lähiliikuntapaikkojen kuluttajaturvallisuuslain 920/2011 7 mukainen turvallisuusasiakirja Tekninen Lautakunta 13.10.2015 Sivu 1 Sisällys 1. Johdanto... 3 1.1. Leikkipaikkojen

Lisätiedot

Urheilutalo-Uimahalli VesPeli

Urheilutalo-Uimahalli VesPeli 1 (12) Urheilutalo-Uimahalli VesPeli Kuntosalin turvallisuusasiakirja 2018 2 (12) Sisällysluettelo 1. Palvelun tarjoaja 2. Turvallisuusasiakirjasta, sen säilyttämisestä ja päivittämisestä 3. Turvallisuusasioista

Lisätiedot

18.10.2013. Pikku Saimaa, Savonlinna (Avantouintipaikka on kesällä pieni yleinen uimaranta)

18.10.2013. Pikku Saimaa, Savonlinna (Avantouintipaikka on kesällä pieni yleinen uimaranta) TARKASTUSKERTOMUS 18.10.2013 Savonlinnan kaupunki Vapaa-aikatoimi/ Liikuntatoimi Simo Räty Olavinkatu 27 57130 Savonlinna PIKKU SAIMAAN AVANTOUINTIPAIKAN TARKASTUS Aika: 4.10.2013 klo 13:00-14:30 Paikka:

Lisätiedot

Yhteinen työpaikka -uhka vai mahdollisuus? Jarmo Osmo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue

Yhteinen työpaikka -uhka vai mahdollisuus? Jarmo Osmo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue Yhteinen työpaikka -uhka vai mahdollisuus? Jarmo Osmo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue [Tekijän nimi ja osasto] 13.12.2018 1 Mikä on yhteinen työpaikka? TtL 49 : Yhteisellä

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen Kuluttajaturvallisuuden valvontakeinot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen Kuluttajaturvallisuuden valvontakeinot Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pipsa Korkolainen 13.-14.5.2014 Kuluttajaturvallisuuden valvontakeinot Lähtökohtia Valvontakeinoilla puututaan kohteen oikeuksiin. (omaisuuden suoja, elinkeinovapaus)

Lisätiedot

Kokemuksia kudoslaitosten valvonnasta. Keskustelutilaisuus kudoslaitoksille Eija Pelkonen, yksikön päällikkö

Kokemuksia kudoslaitosten valvonnasta. Keskustelutilaisuus kudoslaitoksille Eija Pelkonen, yksikön päällikkö Kokemuksia kudoslaitosten valvonnasta Keskustelutilaisuus kudoslaitoksille 8.10.2008 Eija Pelkonen, yksikön päällikkö Tästä aloitettiin Kudoslaki tuli voimaan 1.6.2007 Lääkelaitoksesta lupa- ja valvontaviranomainen

Lisätiedot

Käyttöasetus potilassiirtojen

Käyttöasetus potilassiirtojen Käyttöasetus potilassiirtojen näkökulmasta Ylitarkastaja Riina Perko Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta (403/2008) Käyttöasetus Asetus voimaan 1.1.2009 Käyttöasetuksen

Lisätiedot

Puutarhaneuvos Pekka Leskinen www.pekkaleskinen.fi. Viheralan työsuojelu 11.11.2015

Puutarhaneuvos Pekka Leskinen www.pekkaleskinen.fi. Viheralan työsuojelu 11.11.2015 Viheralan työsuojelu 11.11.2015 Työsuojelun tavoitteet: Turvalliset ja terveelliset työolot Työntekijöiden työkyvyn ylläpitäminen Tärkeää: Osa jokapäiväistä työntekoa Yhdessä luotuja työsuojelukäytäntöjä

Lisätiedot

Jalkapallomaaleja kpl. Koripallotelineitä kpl

Jalkapallomaaleja kpl. Koripallotelineitä kpl YLEISTEN PALLOPELIALUEIDEN TURVALLISUUDEN TARKASTUSLISTA JALKAPALLO- JA KORIPALLOPELIALUEET - Aloita lukemalla liitteen 1 ohjeet 1. PERUSTIETOJA Pallopelialuetta koskevat tiedot Nimi: Osoite: Tarkastusta

Lisätiedot

Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne

Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne Pelastustoimen lainsäädännön uudistustilanne Kirsi Rajaniemi Palonehkäisyn perinnepäivät, 25.-26.5.2011 Padasjoki 25.5.2011 1.7.2011 voimaan tulevat asetukset VN asetus pelastustoimesta (407/2011) VN asetus

Lisätiedot

Aluehallintoviraston (AVI) terveiset

Aluehallintoviraston (AVI) terveiset Aluehallintoviraston (AVI) terveiset Ylitarkastaja Ilkka Heikkilä Elinkeinovalvonta Etelä-Suomen aluehallintovirasto +358 2950 16081 ilkka.heikkila@avi.fi Miten aluehallintovirastot valvovat kiinteistönvälittäjiä

Lisätiedot

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Kankaanpää

Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? Kankaanpää Kuka on vastuussa sisäilmaongelmista? 22.1.2015 Kankaanpää Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Esko Lukkarinen, Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 26.1.2015 1 Oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2011-2014 Päivitys vuodelle 2012 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta, ympäristöjaosto

Lisätiedot

Fimean tarkastukset. Pirkko Puranen FT, Ylitarkastaja

Fimean tarkastukset. Pirkko Puranen FT, Ylitarkastaja Fimean tarkastukset Pirkko Puranen FT, Ylitarkastaja Fimean rooli Laki ihmisen elimien, kudoksien ja solujen lääketieteellisestä käytöstä (2001/101) 20 x (12.4.2013/277) Luovutussairaaloiden ja elinsiirtokeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma , päivitys 2016

Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma , päivitys 2016 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (8) Helsingin kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019, päivitys 2016 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (8) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen valvonta... 3 2.1 Kunnan

Lisätiedot

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo

Liite III 2 (5) Sisällysluettelo Liite III Liite III 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen... 5 5 Painopistealueet

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

Myymälässä pakattujen juustojen mikrobiologinen laatu ja käsittelyhygienia

Myymälässä pakattujen juustojen mikrobiologinen laatu ja käsittelyhygienia Myymälässä pakattujen juustojen mikrobiologinen laatu ja käsittelyhygienia Projektiyhteenveto 2014 Pääkaupunkiseudun kunnissa toteutettiin touko-lokakuussa 2014 yhteinen projekti, jonka tarkoituksena oli

Lisätiedot

Työturvallisuutta perehdyttämällä

Työturvallisuutta perehdyttämällä Työturvallisuutta perehdyttämällä Kansainvälinen työturvallisuuspäivä Kokkola 26.4.2019 1 Työsuojeluviranomaiset Työntekoon liittyvien säädösten neuvonta, ohjaus ja valvonta Työpaikkojen työskentelyolosuhteet

Lisätiedot

Enonkoski Juva - Kerimäki Punkaharju Puumala Rantasalmi Savonlinna - Savonranta - Sulkava Itä-Savon sairaanhoitopiiri Ympäristöterveydenhuolto

Enonkoski Juva - Kerimäki Punkaharju Puumala Rantasalmi Savonlinna - Savonranta - Sulkava Itä-Savon sairaanhoitopiiri Ympäristöterveydenhuolto ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN YMPÄRIS- TÖTERVEYDENHUOLLON TUOTETURVALLI- SUUSLAIN VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2008 2010 Enonkoski Juva - Kerimäki Punkaharju Puumala Rantasalmi Savonlinna - Savonranta -

Lisätiedot

Työturvallisuus vuokratyössä EU-hanke 2018

Työturvallisuus vuokratyössä EU-hanke 2018 1 Työsuojeluhallinnon julkaisuja 2 2019 Työturvallisuus vuokratyössä EU-hanke 2018 Loppuraportti Työsuojeluhallinto Sisällys 1. Hankkeen perustiedot...3 2. Hankkeen taustaa ja lähtötilanne...3 3. Hankkeen

Lisätiedot

Verkkokaupassa annettavat tuotetiedot

Verkkokaupassa annettavat tuotetiedot Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) 3.-4.5.2017 Marika Keskinen Verkkokaupassa annettavat tuotetiedot Tietoiskuiltapäivä: Sähkölaitteiden markkinoille saattaminen 1 Taustaa Verkkokauppojen suosio

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019 Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen kuluttajaturvallisuusvalvontasuunnitelma 2015 2019 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta, ympäristöjaosto 16.12.2014 4 2 SISÄLTÖ

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA

SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA Itä-Suomen aluehallintovirasto/kuopion kaupunki TARKASTUSKERTOMUS SOSIAALIHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN HOIDON JA PALVELUJEN VALVONTA TARKASTUSKOHDE Kaupunki / Kunta Palveluntuottaja Kuopion kaupunki Toimintayksikkö

Lisätiedot

Työturvallisuusopashankkeen tavoitteet

Työturvallisuusopashankkeen tavoitteet Alueellinen vesihuoltopäivä 18.11.2015, Kokkola Vesihuoltolaitosten työturvallisuusopas Saijariina Toivikko vesihuoltoinsinööri 10.11.2015 1 Saijariina Toivikko Työturvallisuusopashankkeen tavoitteet Hankkeen

Lisätiedot

JÄTELAIN SÄÄNNÖLLISEN VALVONNAN VALVONTAPROJEKTI 2016 Autokorjaamot

JÄTELAIN SÄÄNNÖLLISEN VALVONNAN VALVONTAPROJEKTI 2016 Autokorjaamot JÄTELAIN SÄÄNNÖLLISEN VALVONNAN VALVONTAPROJEKTI 2016 Autokorjaamot Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Valvontakohteiden valinta... 3 3 Valvontatarkastusten suorittaminen... 3 4 Valvontaprojektin tulokset... 3

Lisätiedot