Hakemikaoen on liitettävä asiakirja. Jolla valitsijayhdistys on

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakemikaoen on liitettävä asiakirja. Jolla valitsijayhdistys on"

Transkriptio

1 5 bdokaelbtojen Ttedstalallt tl Valt8lJ«yhdlstyks«a MlMdehon ta tmnmn valtuuttankma vaalltoo ManahM tul««hak««ohdokaalstan ottaaata ehdokaslstojan ybdatelayn va«8t«mn MlJHkyMntM (40) pävmm «nnen ennl MlntM vaalpvllm kaakusvaallmtakumalle o«ot«tulu hakeauka«lla. Hakemkaoen on ltettävä asakrja. Jolla valtsjayhdstys on t perustettu Ja hakeaukseen on ltyttmvä vakuutus sttf, että ne henklöt, Jodan naet ovat allekrjotuksna asakrjossa, ovat allekrjottaneet ne oaakätsest Ja ehdokkaks asetetut ovat antaneet suostumksensa ehdokkuuteen. 6 VaalUtot f 1 n: Valtajayhdstykset, Jotka haluavat «11a vaalssa yhtsstoannasaa keskenään, vovat Uttjä vaaultoks. Yhtyaasstä päättää kukn valtajayhdutya. Kutenkn vo valtsjayhdstys snä S asakrjassa. Jolla yhdatys on pemptattu, valtuuttaa valtajayhdatykaan aaaoahea yhdutykacn puolaata päättäräb aalaata. Vaalltto auodostetaan shen yhtyven valtsjayhdstysten krjallsella sopauksella, Jossa on aanttava ehdokaslstojen JärJestjrsnuaerot Ja Jonka allekrjottavat valtsjayhdstyksen puolesta ndan asaaehet. Sopauksessa on valtntattava yks allekrjottajsta oleaaan vaallton asaaehenä Ja tonen asaaehen varaaehenä. 1 Kunkn vaallton ehdokaaaäärä aaa olu enntään kaks kertaa suureap kun vaalprn saana edustajaaäärä. Ehdokaslstoja saa kussakn vaalltossa olla enlntättn sema sährm 1 VJ kun vaalltto saa asettaa ehdokkata.

2 Vaallton asanehen on tontettava vaallttoa koskeva sopmus keskusvaallautakunnalle saaanakasest kun shen lttyneden Taltsjayhdstysten hakeankset on JMtetty keskusvaallautakunnalle. Saaalla on keskusvaallautakunnalle tontettava valtsjayhdstysten pmmtos vaallttoon lttyasestm. P S a t O s slsatjry valtsjajrhdlstyksen panstaalsklrjaan. Hakemksen aslaolas tolslttaa kaskusvaalllautakunnalla Joko hanklokohtaseat ta sllhan klrjalllsastl valtuuttaaaansa aslaslaatä käyttäan. hl Valtsjayhdstys a saa lllttytf usaaapaan kun yhtaan vaallttoon. 7 f a l o l XMnlolkautattuJa ovat lton oaastojan Jäaanat» Jotka annan anslm- Mstä vaalpävbf ovat saksanaat JMsanMksunsa vfhlntämn 13 vkolta Ja Jolla muton JMswyys on kunnossa lton subtöjan 10 f:n 6. kohdan 2. «Mäntn adallyttlbbllb tavalla^ Jonka hn vaaltolblkunnalla kaskusvaallautakunnan pmattammllm tavalla osottaa. XMnolkeutattuJa ovat ^yos vapaajksanat Ja «aksuvapaaatut JMsanat. 8 Vaalkelponen edustajaks on Jokanen lton osaston JMsen, Joka annan ahdokasllstan ssämnjättöajan alkanlsta on ollut kuus (6) 'l ' kuukautta JMsananM Ja saksanut JMaanaaksunsa saaalta ajalta akm Ola lton palvaluksassa.

3 9 f Keskusvaallautakunnan tul««tladottaa, kunka aonta «dustajaa mttokoksuksasn kustakn vaallpllrlstm J sanmttmrn parus taalla on valttava Ja ontako ehdokasta kukn vaalltto saa asettaa aakm kanalla, llon Ja alana vaaln kuuluvat asakrjat on tos te t- tava. Taf tedonanto on sastattava osaatojan Jtfsentan tletom vllmutln kolm (3) kuukautta ennen enalsnälatä vaallpälvttä lton lehdeaam Ja osastolle tolaltettavassa tledonantoklrjeessm. t l Keskusvaalllautakmaan on tarkastettava slle tolsltetut ehdokaslstat Ja vaallttoja koskevat soplnukset vlaelatään kolaen (3) pävän kuluessa alltm luken, kun ehdokaslstojen Ja vaallttoja koakevlen aoplausten antaalselle aaetettu aälräpävä päätty. Ehdokaslstat on aytfa varustettava Juokaevalla JärJestyanuserolla aen oukalseat kun ne on keakuavaallautakunnalle tolatettu. Jos havataan, ettm valltsljayhdlatyksen hakeaua el ole asanaukalsastl tehty ta ette valltaljayhdlatya ole lalllaeatl paruatettu takka valltaljayhdlstyksan ehdokaslstaan on otettu* hankllt). Joka el ole vaallkelpoaan tnl hakasuksassa Ja alhan ^ lllttrrss«aalaklrjassa on auu vlrhaalllst»t tol^tataan lähelle vlltttetetl teto Joko postn vältyksellä ta suulla todlatettavalla tavalla. TällOln llnoltetaan, ette hakeausta ole hyväksytty Ja perustallaan hylkääslaen ayy. Aslsalehellä on okeus vden (5) pävän kuluessa keskusvaallautakunnan päätöksestä tedon saatuaan okasta ne kohdat, Jotka aheuttvat hakeauksen hylkääslaen. Jolle hän atä tee, on hakeaua lopullseat hylättävä. Okasua el saa tehdä anä tapaukaeaaa, että osaaton Jäaenten peruatasan valltaljayhdlatyksan aalaklrjassa el ole allekrjottajna rttävä! säärää äänokeutettuja osaaton Jäsenä ekä hakeausta ole tolaltettu keskusvaallautakunnalla sääräalkana, aäädetyssä järjestyksessä Ja aalanmkalsaatl allekrjotettuna aekä aalaalea Ja täaän varaalas evät ole äänokeutettuja lton ossstoa Jässnlä ta ahdakkaaksl on otettu henk10, Joka el ole vaalkelponen.

4 10 VMlUlttoJ«adMrcJ«TrbMllUjytet NltK 9. $;8sM on «anottu vrhaelllayykslbt«ehdokaslstoja koskevna asakrjossa Ja nden okaseosesta, soveltuu ne nyös vaallttoja koskekn asakrjohn. Klle sellasa vrheellsyykstf korjata ta «He vaallton «uodostaasta koskevaa hakeausta ole toatattu k«akusvaaulautakunnall««mmrajassa takka sllldatyssä JHrJsatjrkseasf, on hakenus hylättävh. Mllon vaala 1. f:n 4. tssa Mantusta syystä «1 tarvtse suorttaa, sovellattakoon varaedustajan naefasen suhteen mtä edellm on scuottu. 11?aallUttQj( Valtsjayhdstysten kasksn tehtyjen vaallttojen keaknänen JMrJ«etys laadttavaa «hdokaslstojsn yhdstelal varten ratkastaan arvalla. Kun arpoanen oo suortettu, varustaa keskusvaallautakunta hyvmkaytyt ehdokaslstat uualla Juoksevlla nuaerolla sten, «ttll arpoa«en aukaan «nslaallaeka tull«««een vaallt«- to«o kuuluvat «MSokaalatat vamatataa«au««rojmrj««tytr««««lln ena tallm aunarolla allraaa ta 2. JMrJeatykaeaalMa x. tosen vaallton ehdokaslstat nuaerodaan sanalla tavalla seuraavlla JärJestysnuaerolla Ja nn edelleen sekä erllseks Jääneet ehdokaslstat vaesllä JärJestysnuaerolla. 12 Kyvlflcajrtyatä ehdokaalatoata keakuavaallautakuanan on laadttava ehdokaslstojen yhdatelol. Tähän otetaan ehdokaalatat nn JärJeatettynä, että sa nn vaallttoon kuuluvat ehdokaalatat nuaerojärjaatykaaaaä yhdst«tälfn yht«sen otskon alla Ja erotetaan austa vaaultoata atan, että selväst lmne«, atkä ehdokaalatat kuuluvat kulunkn vaallttoon. VaaUlttoJan ulkofnolelle JävMt ehdokaalatat otataan yhdatelaään vaeanä

5 8 Vaalltolle erktmmn tunnuksks A, vaalltto B Jne. Keskusvaal Xautakua ta arpoo krjantunnuksat koko aaata kstttfväst atan, atu aallpdaryhau eduauvalla vaalltolle tulee M M taanua Jokalaaaaa vaalplraaä. Bhdokaalstojan yhdatalatt on vpyafltttt lähetettmv» kaklle valtajayhda^tan aaadahlla aakm tarpeellnen alurm kaklle aaaattoaaatolla. Kaakuavaallautakunnan tulee saaalla laottaa kaklla vaalxlttojaa aaaaahlle, allon Ja asatt ttäntanlaskanta auorltataan. f. ' l f! 13 t' r ehdokaalatale e ole antanut auostxnnstaan ehdokkuuteenaa Ja tmam selväf ennen abdokaalatojen panattaaata, on tällanen na henkln vaataukaaata poatattava ahdokaalatojaa jhdatalaäatä. ValtaJayhdatykaellM, Jonka lk>tuata vaallttoon yhtyaaaau a Ola unrltkaytty, oa okaua aaada ahakaalatanaa poatatuka m ahrtokaallatojan yhdatelamatä, Jaa aa vo tapahtua enom yhmtmk^ mén panatuata. 14 yaaklavaallautaknnan on toatattava Jokasella osaatolle tarpeallnaa amrm HMneatyslppuJa suljetuaaa pmällyksesstt, Johon on BerktttfvH laotus pämllykseasm oleventfmneatyslppujenluvusta. ÄXnaatyaUppuJa on oltava Jokaaaan aanattoaaatoon tarpeellnen BtfMrM. Valtakunnallatan vaalpren vaallppujen on erottava atan, ettm aekaantuaaen nahdollsuutta e ole. Xneatyalpun on oltava vakokokoa. Ja aen aampuolella on panattava otakko, Jossa aantaan, akm ttala Ja vaalpr on kyayaykaaaa sekm lamka halkaajaltaan vmhntämn 50 allaetrn auurunen yq>yra, Joka lppua kokoontaltattaessa JMM tattamttoaaks. TVaMn yapyrmn aampuolella on selvmst havattava aarkntä N:o, Johonka ämnestäjtt aerktsee valtseaanaa ehdokkaan nuneron. ÄMnestyslpussa e saa olla atmmn auuta kun edellm sämdetyt asat.

6 1 15 fmutomt» Vaalpakosta Ja vaaltoatuksan ajosta on ttosaston lmtattara vhatlun MtsMrfb (7) pärfsä ennen vaaleja > 1 ' M t jlesall ljmtdcsella, JtoenkrJeellM ta auulla vuoskokouksen UrHtaMllM tavalla. Kullakn pakkakunnalla järjestetään vaaltlasuuksa nn, että ahdollsnuu) aonella Jäsenellä on tlasuus käydä äänestäaässä. ) t TyöpakkaäMnestyksä on ttosastojen pyrttävä JärJestäaään erkttävmlle työpakolle. LsBks on vaalpakosta Ja vaaltoatuksen ajosta lmotettava t; keskusvaallautakunnalle vhntäln kuutta (6) pävää ennen vaalajan alkaasta. lmottcuutta Jättäanen e kutenkaan saa Johtaa vaaltuloksen hylkääaseen. Mantun ajan uapeenkuluttua on vaallttojen asaaehllä»ahdollsuus saada kaskusvaallautakunnalta teto kaksta vaalpakosta Ja vaaltoatusten ajankohdsta. Vaaltoatukaen akana on vaallautakunnan Jäsenstä oltava paflh» kalla vhntlun kaks» Josta toaen on oltava puheenjohtaja ta^ varapuheenjohtaja. Vaalpakalla on ehdokkaden aanostaanen kelletty. Reeku0Ymalllautakunta antaa cullekln Taalllltolle vaaltarkkaljan valtakrjat. Vaaltarkkmllljollla on okeus seurata vaaln tosttaasta. Jäsenellä on okeus äänestää nssä tahansa vaalprnsä vaaltlasuudessa. Äänokeuden käyttäasestä tehdään nerkntä jäsenkrjaan.

7 16 YMUtoladkMMD teltvttt 10 Vaalpakan vaaltonkunnan asana on ryhtyä kalkkn vaalen tonttabsta varten tarpeellsn tosn sekä valvoa, että vmlpakusa oo nmhtvlln rttävä aällrä ehdokaslstojen yhdstenä. Sen on huolehdttava ayöe stä, että valtsja vo täysn sälyttää vaalsalasuuden Ennen vaaltostuksen alkua on todettava käytettävänä oleven äänestyslppujen aäärä Ja ensmäsen äänestäjän läsnäollessa, että vaaluurna on tyhjä Ja sen Jälkeen vaaluurna suljetaan Vaaltomkunnan on tarkstettava Jokasen äänestäjän äänokeus. 19 ÄlnestllBlnan tapahtuu sltat etttf Mttnastäjä krjottaa ttänestyslpussa olevaan ynpyrään sen ehdokkaan numeron ehdokaslstojen jhdlstelsmstä, Jota hmn Känestätt. ÄMnestKJH saa äänestää van yhtä ehdokasta* Äänestäjä el saa tehdä äänestyslppuunsa suuta kun ea. Merknnän. 20 Äänestyslppu on kokoontatettuna annettava vaallautakunnalle, Joka leaaa sen osaston leaalla Ja serkltsee Jäsenen äänestäneen Tään Jälkeen äänestäjä pudottaa äänestyslpun vaaluurnaan.

8 11 l 21 5 KuBsmkln vaalpakassa on vaaltolntuksesta laadttava vaalpoytskrja ltoo laatsaa lomkatta käyttmen. VaalpOytMkrJan allekrjottavat puhaanjohtaja Ja shteer POytMkrJaan otetaan ltteeks luettelo kakken vaaln osaaottaneden henklttden nsst Ja henklotnmusnuaerosta. -!. 1 M 1 H l 22 Kun vaaltomtus keskeytetmttn, vaaluurna on suljettava snetllä Ja pantava varmaan talteen. Tontusta Jatkettaessa vaaltomkunnan on ennen snetn postamsta tarkstettava, ette uumaa ole avattu. POytfkrJa Ja muu vaalanesto on tallennettava samalla tavalla J* Kun vaaltomtus on lopetettu vmestfln vmesenf keskusvaallautakunnan mbbrkhmlnä vaalpvknl sekm akana Ja Sänestfjen sekm käytettyjen Ja kaytttemttomen ta plalle menneden KMnestyslppujen msmrä on todettu, XhetetMBn käytetyt Ja kttyttämttttömät MSnestyslput suljetussa kmäreessm yhdessm vaalpoytfkrjan Ja e m sen ltteden kanssa keskusvaallautakunnalle. Posttse tfhetetttfessm on Mhetykset krjattava. Ennen Mhettfmstä kääreet on snetötävä Ja varustettava kakken pakalla oleven vaaltomkunnan Jäsenten nmkrjotukslla. Lähettämnen tapahtuu vaaltomkunnan puheenjohtajan tomesta, mutta Jokasella vaaltomkunnan Jäsenellä on okeus olla lähetettemsä läsnä. 24 Äänestyslppu on hylättävä ammattosaston ta keskusvaallautakunnan ääntenlaskennassa: 1. Jos äänestyslpussa on merktsemällä osotettu useamp kun yks ehdokas

9 2. Jo8 ahdolckaan numero on nerkltty sten, että el täysn selväst llnene, mtä ehdokasta se tarkottaa 3«Joa lyneatarblppuun on krjotettuttmnaatäjänna» ertynen tuntomtkk ta a han on tahty Munlanan aaaton nerkntä 12 h 4. Jos Ulnestyslppuna on khytetty nuuta kun vaallautakunnalta saatua MMnestyslppua t 1 m <1' - 5. Jos KHneatyslppu on lemaaaton. \ 25 h ÄXneatyslpptJen saavuttua keakusvaallautakunnalle on edettävä Mäntanlaakealnen TMssf tlasuudessa vaallton asamehllä on läsnmolo-olkeus. Kun ääntenlaskealseen ryhdytään» kustakn vaalpakasta keakusvaallautakunnalle lähetetyt äänestysllppukääreet avataan. Kääreaa olevat lput lasketaan Ja saatuja lukuja verrataan vaalpakan vaaltomkunnan pt^txkrjaaaa manttuun luknm. Sen JMlkaan MMnaatyalput avataan Ja ndan Joukoata erotetaan tarkmstattaamaa mtättömäkm todetut lput«hyvlkaytyt vaallput JlrJaatatMn atan» attä ne. Jolla MnaatMJät ovat antaneet tukmmä aaaalla ahdokaalatalle, yhdatetmln yhdeka äänmäärks. Xttnryhnn äänmäärä on sen hyväksyttyjen ääneatyslppujan luku Vaalltoks yhdstyneden valtsjayhdstysten ehdokaslstolle annetut Ubet suodostavat yhdstetyn Mttnryhän, Jonka «MnaMärtt on shen kuuluven yksnkertasten 25 $:ssh aanttujen MMnryh- en ämnaäären svama. Yhdstetyn ämnryhnen ehdokkalle annetaan etusja tostensa edelle nden saaaentfmncnperusteella. Mantussa järjestyksessä katsotaan kakk ne ehdokkaat, Jotka yhdstetyssä HfnryhaHssf ovat saaneetttmntfja annetaan helle vertausluvut sten, että enslmäsen ehdokkaan vertausluku on saaa kun nden äänestäjen, Jotka modostavat yhdstetyn äänryhmän, tosen ehdokkaan puolet stä, kolmannen ehdokkaan kolaas oea Jne. <1 f

10 13 H 27 5 Kun ehdokkaat on JttrJestetty vaalprettän 26. S:n määr^sten ukaaest vertaualukujenaa suuruuden mukaan, Julstaa keskuavaallautakmta valtuks eduatajks ne ehdokkaat. Jolla on f..4 < h,1 f suuromt vertausluvut. ( 28 Kuskn varsnslsan edntaj» varaedustajaks keskusvaallautakunta aäärtff enslhäsen valltaenatta Jääneen ehdokkaan stä yhdstetystä äänryhmästä, Josta edustaja on valttu ta Jolle sellasta valtasmtcta ole, sen ehdokkaan. Jolla vaalessa valttujen Jälkeen on suurn vertausluku. Jos vertausluvut käyvät tasan, arpa ratkasee l'.. l Jt 29 $ Keskusvaallautakunnan laakentatlaauudasta tehdään puytxkrja» Joeaa on aanttava sekä edustajks vmlltut sekä hedän varaedustajat«pöytäkrjaan on ltettttvll kakk vaalen tulosta 1 kettä syntjmeet laske sat» Jotks keskusvaallautakunnan puheenjohtaja tulee snettsteelä yhdstää tosnsa. Näsä asakrjat on luovutettava lton arkatoon. 30 Keakusvaa11lautakunnan tulee lsottaa vaalen tulos kaklle aflnattoaaatolle Ja vaal11ttojeo asasehlle. Valtakrjan valtulle edustajlle antaa keskusvaallautakunta -;C

11 MAASUTUTYÖVXEN LTTO R.Y. Lte n:o 9 KSTYS/Työvalokxnta LTTOTOMKUNTA X Kduttajakokous Tup«reella gsrvb M <1', LUB JA LUTTOXOHHUR JSBRB KXDQSRALXOKB PXYXBAHOB JA TORSca mfflubfffp^tjb lo 120 mk kokouspävältä ptrrxraha mk matkan kesto 114 mk aatkan kesto 50 mk kokouspttvä 50 mk kokouspävä 50 mk kokouspävä 50 mk matkan kesto 114 mk matkan kesto TLOYBN OBVAOB 250 ak Menetetyltä työpävltä > nltä pävltä, Jona työanson menetys todellsuudessa tapahtuu M

12 Lte n:o 10 PAPERHJmO Antero Mäk/LP KAASEUTUTYÖVÄEN LTTO r.y. Puheenjohtaja Esa halanen Lähetän ohesena ehdotuksen keskustelujen jatkamseks lttojemne välsen yhtestyön kehttämseks, kuten sovmroe metsäalan lttojen puheenjohtajen vmeks tavatessa. LttotomkuntanDe on kokouksessaan kästellyt ehdotuksen ja jättää sen lttonne harkttavaks sekä tovoo suhtautumstanne neuvottelujen jatkamseks lähakona. PAPERLTTO r.y. / Antero Häk MSTO '^'^orenkatu 4-6 A Helsnk 53 POSTOSOTE Postlokero Helsnk 53 SÄHKEOSOTE Paperltto PUHELN PANKT Postsrto Op Yhtestuk STS Hakanem

13 Musto (4). *, METSÄALAN LTTOJEN YHTESTYÖ TAUSTAA f Maaseututyöväen Lton, Puutyöväen Lton Ja Paperlton edustajat ovat tlanteen nn vaatessa kokoontuneet keskustelemaan ylesstä etupolttssta lnjaukssta. Nämä neuvottelut ovat lttyneet mm. raaka-aneen hntaan ja saatavuuteen, metsäteollsuuden suhdannetlanteeseen, metsäteollsuuden uudelleenjärjestelysuunntelmn ja vastaavn osapuola koskevn hankkesn. Neuvottelut on yleensä käyty puheenjohtajatasolla. n ) Vuonna 1983 metsäalan lttojen perustjma työryhmä seuras tvst puuraaka-anetlanteen kehtystä. Työryhmän koordnomana ltot tekvät yhtesä alotteta samon ltot tekvät yhtesen selvtyksen puuraaka-aneen hnnan ja saatavuuden vakutuksesta metsäalojen työllsyyteen. Yhtestyönä harjotettn myös varsn vomakasta tedotus- ja panostustomntaa raaka-dnetlanteen kohentamseks. ;' 11 Sttemmn yhtestyö on jatkunut mm. SAK:n järjestötutkmuk sen lttoraportteja laadttaessa. Ltot ovat tehneet kulu vana syksynä myös yhtesen alotteet SAK:n valtuustolle met säalojen työllsyystlanteesta.

14 1 t. l..n YHTESTYÖMALLESTA - «Tählnastlnen metsäalan lttojen yhtestyö on ss ollut vapaamuotosta ja ana tarvttaessa käynnstettyä. Ajottan ; t f.f ) ' on er ltossa ja julksuudessa keskusteltu yhtestyön tvstämsestä ja laajemmsta yhtestyömallesta metsäalan lttoja kosken. Vme syyskuussa Paperltto käynnst metsäalan lttopuheenjohtajen välset keskustelut yhtes- TM työtä koskeven näkemysten kartottamseks ja knteämmän pohjan löytämseks jatkossa tehtävälle yhtestyölle. Näden keskustelujen perusteella halukkuutta yhtestyön knteyttämseen näyttäs olevan kakssa ltossa. Perus- H h f teta yhtestyölle antaa puuraaka-anekysymyksen tärkeys 1 kaklle ltolle, suurelta osn yhteset työnantajat sekä "ä-, 1 kakken kolmen lton jäsenmäärän kehtys, mkä ptkällä akavälllä johtaa yksttästen metsäalan lttojen panoar- r ( von penenemseen mm. SAK:n ssällä. Yhtestyötarpeesta ja -halusta huolmatta metsäalan lttojen välllä on myös huomattava eroja. Maaseututyöväen Lton jäsenstä suur osa tom metsäalan ulkopuolella. Er alojen yrtykset eroavat tosstaan mm. työpakkojen koon 11 [ r ja tuotannon pääomavaltasuuden suhteen. Tuotantoalojen erot hejastuvat myös lttojen järjestörakenteeseen. Esmerkks vuorotyöhön lttyvät ongelmat panottuvat selväst muta vomakkaammn Paperlton jäsenstölle. Er lttojen tekemät työehtosopmukset pokkeavat rakenteeltaan ja ssällöltäär. huomattavast tosstaan. Selväst työvomavaltasemman alan käytännön asat ovat usen oleellsest erlasa ptkälle automatsodun prosessteollsuuden ongel- mn verrattuna. t' Vt] 11 'l

15 % # Tässä tlanteessa metsäalan lttojen yhdstymskeskustelu on vähntäänkn ennenakasta. Sen sjaan votasn harkta nykystä knteämpää, organsotua yhtestyötä perntesllä yhtestyöaluella kentes uusakn yhtestyöalueta mukaan ottaen. Sopmustomnta on tarpeettomen ermelsyyksen välttämseks syytä rajata tämän yhtestyön ulkopuolelle. Sopmuspolttsta yhtestyötä vodaan jatkaa entseen tapaan SAK:n halltuksessa. -- > MAHDOLLSET YHTESTYÖALUEET Mahdollsa yhtestyöalueta vosvat olla seuraavat: puuraaka-aneen saatavuuteen ja hntaan lttyvä etupoltkka teollsuuden tomntaedellytyksn lttyvät etupolttset kysymykset yleensä suhdannepoltkka mukaan luken metsäalojen työllsyyden hotoon lttyvät etukysymykmetsätaloutta, metsäteollsuutta sekä metsäalan työntekjöden asemaa koskeva tutkmus- ja selvtystyö tedottamnen metsäalan lttojen yhtesstä näkemyksstä ja yhtesen aneston hanknta metsäalan lttojen lehdlle tomstoteknkan kehttämnen ja hanknta MAHDOLLNEN YHTESTYÖORGANSAATO Yhtestyön knteyttämnen edellyttää yhtestyösopmusta, jola määrtellään yhtestyöorgansaato ja tomntatavat.

16 f l 2 1 : t,»^ Yhtestyösopmuksessa votasn lähteä esmerkks stä, että kukn ltto nmeää yhtestyöelmeen määrän edustaja, yhtestyöeln kokoontus vähntään sovtun välajon. Yhtestyöelmen puheenjohtajuus vos vuorotella, lsäks tarvttasn shteer. Yhtestyö edellyttäs ana yksmelsyyttä yhtestyöelmessä. Käytännössä asat hodettasn päätetyllä tavalla er lttojen henklökunnan tomesta. Erkseen palkattua henklökuntaa yhttstyön knteyttämnen e vaad. (v l h?! < t 5

17 ttk

18 4 «f / a j j û, /. u n s - p. / r J ' ' Ç r ( Í llx^a^y^ jvvx^-^a-, j l 11 h V' t j J ^ Í 'l t. H! ^yxjuà A t M Wj ï 1 l 11 ft.1. t t ' «t t.

19 TYÖVÄEN RULLA 711 KUVANNUT MONKKO OY 1998

Kuluttajahintojen muutokset

Kuluttajahintojen muutokset Kuluttajahntojen muutokset Samu Kurr, ekonomst, rahapoltkka- ja tutkmusosasto Tutkmuksen tausta ja tavotteet Tavaroden ja palveluden hnnat evät muutu jatkuvast, vaan ovat ana jossan määrn jäykkä lyhyellä

Lisätiedot

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen Tosakajärjestelmät Luento : Resurssen hallnta ja prorteett Tna Nklander Jaetut resursst Useat tapahtumat jakavat ohjelma-/lattesto-olota, jossa kesknänen possulkemnen on välttämätöntä. Ratkasuja: Ajonakanen

Lisätiedot

Merkittiin tiedoksi lomatukihakemuksineen.

Merkittiin tiedoksi lomatukihakemuksineen. ^EUTUTYÖVÄEN LTTO R.Y. PÖYTÄKRJA 13/1984 VALOKUNNAN KOKOUS 5 JG Luonnos SAL-lomatuk ja lomalle hakemnen -lomakkeesta Merkttn tedoks lomatukhakemuksneen. 9 Tauno Hltusen apuraha-anomus SAK:n kulttuurrahastolle

Lisätiedot

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARSAATO Työssä tutktaan valoaallon tulotason suuntasen ja stä vastaan kohtsuoran komponentn hejastumsta lasn pnnasta. Havannosta lasketaan Brewstern lan perusteella lasn tatekerron

Lisätiedot

Tehy Tehyn ammattiosaston mallivaalijärjestys V103. Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7)

Tehy Tehyn ammattiosaston mallivaalijärjestys V103. Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7) Valtuuston kokous 27.5.2003 27.5.2003 1 (7) 1 ' VAALITAPA Tehyn... ammattiosasto ry:n sääntöjen 13 ':ssä mainitut hallituksen varsinaiset jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan ammattiosaston

Lisätiedot

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä.

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 1 Äänestys- ja vaalijärjestys 1 Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 2 Hallitus määrää joka kolmas

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2014 Pkaohje: Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest muuttuneet

Lisätiedot

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä Johdatus dskreettn matematkkaan Harjotus 3, 30.9.2015 1. Luvut 1, 10 on latettu ympyrän kehälle. Osota, että löytyy kolme verekkästä lukua, joden summa on vähntään 17. Ratkasu. Tällasa kolmkkoja on 10

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Videoterminaali 2600..

Asennus- ja käyttöohjeet. Videoterminaali 2600.. Asennus- ja käyttöohjeet Vdeotermnaal 2600.. Ssällysluettelo Latekuvaus...3 Asennus...4 Lassuojuksen rrottamnen...5 Käyttö...5 Normaal puhekäyttö...6 Kutsun vastaanotto... 6 Puheen suunnan ohjaus... 7

Lisätiedot

Yrityksellä on oikeus käyttää liketoimintaansa kunnan kanssa määriteltyä Hallan Saunan piha-aluetta.

Yrityksellä on oikeus käyttää liketoimintaansa kunnan kanssa määriteltyä Hallan Saunan piha-aluetta. VUOKRSOPMUS 1.1 Sopjapuolet Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskute 1, 89400 HYRYNSALM Hallan Sauna Oy (y-tunnus: 18765087) CO Tl-Tekno Oulu Oy Kauppurnkatu 12, 90100 OULU 1.2 Sopmuksen kohde Hallan

Lisätiedot

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö,

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö, LAPIN YLIOPISTON VAALIJOHTOSÄÄNTÖ 1 luku Yleistä 1 Lapin yliopiston yliopistokollegion, hallituksen ja tiedekuntaneuvostojen yliopiston henkilökuntaa edustavat jäsenet valitaan vaaleilla sen mukaan kuin

Lisätiedot

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset Jaksollset ja tostuvat suortukset Korkojakson välen tostuva suortuksa kutsutaan jaksollsks suortuksks. Tarkastelemme tässä myös ylesempä tlanteta jossa samansuurunen talletus tehdään tasavälen mutta e

Lisätiedot

ARKISTO TYÖVÄEN KEMIAN TYÖNTEKIJÄIN LIITTO. RULLA 757 i KUVANNUT MONIKKO

ARKISTO TYÖVÄEN KEMIAN TYÖNTEKIJÄIN LIITTO. RULLA 757 i KUVANNUT MONIKKO TYÖVÄEN ARKSTO KEMAN TYÖNTEKJÄN LTTO RULLA 757 KUVANNUT MONKKO OY 1999 TYÖVÄEN ARKSTO 331.88.660 Keman Työntekjän Ltto Halltuksen, valtuuston ja työttömyyskassan pöytäkrjat 1977 M, 21/1977 Pöytäkrja Keman

Lisätiedot

23.1.1989. Työajan lyhennyspäivien pitämisajankohdasta sovittu. tekijä sairastuu ennen pitämisjankohtaa.

23.1.1989. Työajan lyhennyspäivien pitämisajankohdasta sovittu. tekijä sairastuu ennen pitämisjankohtaa. HaaseututyOvSen Ltto r.y. TYÖVALOKUNTA Lte 4 ^ 23.1.1989 t js. TY5AJANLYHENNYS / SARASLOMA f. y Tulkntaa edellyttsvs tlanne: l \ f - \r K 1. Työn- Työajan lyhennyspäven ptämsajankohdasta sovttu. tekjä

Lisätiedot

Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI. Kohde sijaitsee Hallan Sauna- nimisessä kiinteistössä.

Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI. Kohde sijaitsee Hallan Sauna- nimisessä kiinteistössä. VUOKRASOPIMUS 1.1 Sopjapuolet Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskute 1, 89400 HYRYNSALMI Hallan Sauna Oy (y-tunnus: 18765087) CIO Tl- Tekno Oulu Oy Kauppurnkatu 12, 90100 OULU 1.2 Sopmuksen kohde

Lisätiedot

KITTILÄ Levi MYYDÄÄN LOMARAKENNUS- KIINTEISTÖ 48. Kohde 202 261-409-33-94 283/2 YLEISKARTTA

KITTILÄ Levi MYYDÄÄN LOMARAKENNUS- KIINTEISTÖ 48. Kohde 202 261-409-33-94 283/2 YLEISKARTTA 8 7 0 :9 0 9 :97 6 9 609: 89 9:6 97 7 :60 rp :90 80 7 6 7 8 :9 0 rp0 6 68 69 6 7 :96 rp7rp8 6 8 9 YYDÄÄN LOAKENNUS- :6 KNTESTÖ 8 :98 :09 :9 6 :9 8 90 9: 9 :0 76 8 :9.7 Kohde 0 66 9 7 rp9 0.7 rp66 :9 9.8

Lisätiedot

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut Harjotus, esmerkkratkasut K 1. Olkoon f : C C, f(z) z z. Tutk, mssä pstessä f on dervotuva. Ratkasu 1. Jotta funkto on dervotuva, on sen erotusosamäärän f(z + ) f(z) raja-arvon 0 oltava olemassa ja ss

Lisätiedot

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp.

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp. PP Roolkäyttäytymsanalyys Roolkäyttäytymsanalyys Rool: Krjanptäjä Asema: Laskentapäällkkö Organsaato: Mallyrtys Tekjä: Matt Vrtanen 8.0.0 Tämän raportn on tuottanut: MLP Modular Learnng Processes Oy Äyrte

Lisätiedot

Aamukatsaus 13.02.2002

Aamukatsaus 13.02.2002 Indekst & korot New Yorkn päätöskursst, euroa Muutos-% Päätös Muutos-% Helsnk New York (NY/Hel) Dow Jones 9863.7-0.21% Noka 26.21 26.05-0.6% S&P 500 1107.5-0.40% Sonera 5.05 4.99-1.1% Nasdaq 1834.2-0.67%

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Krj. Suomen Pankn vuosrahasääntö. Suomen Eduskunnan alamanen krjelmä uudesta Suomen Pankn vuosrahasäännöstä. Suurvaltasn, Armollsn Kesar ja Suurruhtnas! Suomen Eduskunnan pankkvaltuusmehet

Lisätiedot

VALTUUSKUNNAN VAALIJÄRJESTYS (Hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 12.12.2003, muutokset hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa

VALTUUSKUNNAN VAALIJÄRJESTYS (Hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 12.12.2003, muutokset hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 1 (5) 9.12.2011 VALTUUSKUNNAN VAALIJÄRJESTYS (Hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 12.12.2003, muutokset hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 9-10.12.2011) 1 Suomen Lääkäriliiton valtuuskunnan vaalissa

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN KILPAILUKYKY VAATII OSAAVAT TEKIJÄNSÄ. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry

TULEVAISUUDEN KILPAILUKYKY VAATII OSAAVAT TEKIJÄNSÄ. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry TULEVAISUUDEN KILPAILUKYKY VAATII OSAAVAT TEKIJÄNSÄ Suomen Ammattn Opskeleven Ltto - SAKKI ry AMMATILLINEN KOULUTUS MUUTOKSEN KOURISSA Suomalasen ammatllsen koulutuksen vahvuus on sen laaja-alasuudessa

Lisätiedot

mukaisuudet nyt kuoppakorotuksilla oikaistaan«normaaleihin palkkamarkkinoihin siirryttäessä tällainen toimenpide Joka tapauksessa

mukaisuudet nyt kuoppakorotuksilla oikaistaan«normaaleihin palkkamarkkinoihin siirryttäessä tällainen toimenpide Joka tapauksessa 21 T mukasuudet nyt kuoppakorotukslla okastaan«normaalehn palkkamarkknohn srryttäessä tällanen tomenpde Joka tapauksessa ols suortettava. Mlle ryhmlle ja mten suurna okasut ols 1 1 l enssjasest tehtävä,

Lisätiedot

Uuden opettajan opas

Uuden opettajan opas Uuden opettajan opas Ssällys 1 Opettajan työn hakemnen 4 1.1 Kuka vo saada vaknasen opettajan pakan? 5 1.2 Ulkomalla suortetun tutknnon tunnustamnen 6 1.3 Kunka hakemus tehdään? 7 1.4 Ansoluettelo el currculum

Lisätiedot

Uuden eläkelaitoslain vaikutus allokaatiovalintaan

Uuden eläkelaitoslain vaikutus allokaatiovalintaan TEKNILLINEN KORKEAKOULU Systeemanalyysn laboratoro Mat-2.108 Sovelletun matematkan erkostyö Uuden eläkelatoslan vakutus allokaatovalntaan Tmo Salmnen 58100V Espoo, 14. Toukokuuta 2007 Ssällysluettelo Johdanto...

Lisätiedot

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu Matematka a systeemaalyys latos Lueto 6 Luotettavuus Koherett ärestelmät Aht Salo Systeemaalyys laboratoro Matematka a systeemaalyys latos Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu

Lisätiedot

r i m i v i = L i = vakio, (2)

r i m i v i = L i = vakio, (2) 4 TÖRMÄYKSET ILMATYYNYPÖYDÄLLÄ 41 Erstetyn systeemn sälymslat Kun kaks kappaletta törmää tosnsa ne vuorovakuttavat keskenään tetyn ajan Vuorovakutuksella tarkotetaan stä että kappaleet vahtavat keskenään

Lisätiedot

Turingin kone on kuin äärellinen automaatti, jolla on käytössään

Turingin kone on kuin äärellinen automaatti, jolla on käytössään 4 TUINGIN KONEET Ala Turg 1935 36 auha Koe vo srtää auha: T U I N G auhapää: ohjausykskkö: Turg koe o ku äärelle automaatt, jolla o käytössää auhapäätä vasemmalle ta okealle; se vo myös lukea ta krjottaa

Lisätiedot

Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET

Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET Metallityöväen Liitto ry LUOTTAMUSMIESVAALIEN OHJEET Sisältö 1... 1 2 Luottamusmiehen valinta ja toimiaika... 1 3 Luottamusmiehen tehtävät... 3 4 Vaalien ajankohta ja tiedottaminen... 4 5 Ehdokkaiden asettaminen...

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttausöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

SVT XXIX : 7. fmfre. 1916 Suomi - Finland

SVT XXIX : 7. fmfre. 1916 Suomi - Finland SVT XXIX : 7 0 kel 00 tekä 5 nmeke 6 rnnakkasn. fre 60 ulk. 0 sara fn 598 huom. 70 muu nmeketet. 650 svt ahealue 650 asasanat 650 tetov. 65 alue fmfre Eduskuntavaalt vuonna 96 Electons pour la dète en

Lisätiedot

TYÖVÄENARKISTO SUOMEN SOSIALIDEMOKRAATTISEN PUOLUEEN PUOLUENEUVOSTON PÖYTÄKIRJA

TYÖVÄENARKISTO SUOMEN SOSIALIDEMOKRAATTISEN PUOLUEEN PUOLUENEUVOSTON PÖYTÄKIRJA TYÖVÄENARKSTO SUOMEN SOSALDEMOKRAATTSEN PUOLUEEN PUOLUENEUVOSTON PÖYTÄKRJA ) _ V 1973 RULLA 455 KUVANNUT r > ' V t K MONKKO OY 1994 a - ) - ;! kuljetus tämän seurauksena taas vähenee sekä rautateden pakallslkenteen

Lisätiedot

A250A0100 Finanssi-investoinnit Harjoitukset 24.03.15

A250A0100 Finanssi-investoinnit Harjoitukset 24.03.15 A50A000 Fnanss-nvestonnt Hajotukset 4.03.5 ehtävä. akknapotolon keskhajonta on 9 %. Laske alla annettujen osakkeden ja makknapotolon kovaanssen peusteella osakkeden betat. Osake Kovaanss A 40 B 340 C 60

Lisätiedot

Timo Tarvainen PUROSEDIMENTIIANALYYSIEN HAVAINNOLLISTAMINEN GEOSTATISTIIKAN KEINOIN. Outokumpu Oy Atk-osasto

Timo Tarvainen PUROSEDIMENTIIANALYYSIEN HAVAINNOLLISTAMINEN GEOSTATISTIIKAN KEINOIN. Outokumpu Oy Atk-osasto Tmo Tarvanen PUROSEDMENTANALYYSEN HAVANNOLLSTAMNEN GEOSTATSTKAN KENON Outokumpu Oy Atk-osasto PUROSEDMENTTANALYYSEN HAVANNOLLSTAMNEN GEOSTATSSTKAN KENON 1. Johdanto Nn sanotulla SKALAn alueella (karttaleht

Lisätiedot

Tietoa työnantajille 2010

Tietoa työnantajille 2010 Tetoa työnantajlle 2010 Ssältö Alkusanat 5 Sanasto 6 Maahanmuuttajan kotouttamnen 8 Faktat 9 Oleskeluluvat 10 Akusten maahanmuuttajen koulutusmahdollsuudet Kanuussa 11 Maahanmuuttaja työntekjänä 12 Maahanmuuttajen

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2017 Tarkstuslsta Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest

Lisätiedot

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS RILin hallituksen hyväksymä 13.3.2014 Sivu 1 (6) ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS I Yleisiä määräyksiä 1 Sen lisäksi mitä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n (jäljempänä Liitto) säännöissä hallituksen

Lisätiedot

3.3 Hajontaluvuista. MAB5: Tunnusluvut

3.3 Hajontaluvuista. MAB5: Tunnusluvut MAB5: Tunnusluvut 3.3 Hajontaluvusta Esmerkk 7 Seuraavat kolme kuvaa osottavat, että jakaumlla vo olla sama keskarvo ja stä huolmatta ne vovat olla avan erlaset. Kakken kolmen keskarvo on 78,0! Frekvenss

Lisätiedot

Monte Carlo -menetelmä

Monte Carlo -menetelmä Monte Carlo -menetelmä Helumn perustlan elektron-elektron vuorovakutuksen laskemnen parametrsodulla yrteaaltofunktolla. Menetelmän käyttökohde Monen elektronn systeemen elektronkorrelaato oteuttamnen mulla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO JULKISEN JA YKSITYISEN SEKTORIN VÄLISET PALKKAEROT SUOMESSA 2000-LUVULLA

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO JULKISEN JA YKSITYISEN SEKTORIN VÄLISET PALKKAEROT SUOMESSA 2000-LUVULLA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Talousteteden tedekunta JULKISEN JA YKSITYISEN SEKTORIN VÄLISET PALKKAEROT SUOMESSA 2000-LUVULLA Kansantaloustede, Pro gradu- tutkelma Huhtkuu 2007 Laatja: Terh Maczulskj Ohjaaja:

Lisätiedot

ER-kaaviot. Ohjelmien analysointi. Tilakaaviot. UML-kaaviot (luokkakaavio) Tietohakemisto. UML-kaaviot (sekvenssikaavio) Kirjasto

ER-kaaviot. Ohjelmien analysointi. Tilakaaviot. UML-kaaviot (luokkakaavio) Tietohakemisto. UML-kaaviot (sekvenssikaavio) Kirjasto Ohelmen analsont Ohelmen kuvaamnen kaavolla ohelmen mmärtämnen kaavoden avulla kaavoden tuottamnen ohelmasta Erlasa kaavotppeä: ER-kaavot, tlakaavot, UML-kaavot tetohakemsto vuokaavot (tarkemmn) Vuoanals

Lisätiedot

Tarja Tuomi Sirkka Korhonen. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja Esko Suikkanen avasi kokouksen.

Tarja Tuomi Sirkka Korhonen. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja Esko Suikkanen avasi kokouksen. PUUTYÖVÄEN LTTO r.y. Shteerstön kokouksen PÖYTÄKRJA Aka: 22. tammkuuta T9 80, alkaen klo 9.15, päättyen klo 11.10 Pakka: PTL:n tomsto. Haapanemenkatu 7-9, Helsnk Läsnä: Teknset shteert: Esko Sukkanen Vljo

Lisätiedot

4. MARKKINOIDEN TASAPAINOTTUMINEN 4.1. Tasapainoperiaate Yritysten ja kuluttajien välinen tasapaino

4. MARKKINOIDEN TASAPAINOTTUMINEN 4.1. Tasapainoperiaate Yritysten ja kuluttajien välinen tasapaino 4. MARKKINOIDEN TASAPAINOTTUMINEN 4.. Tasapanoperaate 4... Yrtysten ja kuluttajen välnen tasapano Näkymätön käs muodostuu kahdesta vakutuksesta: ) Yrtysten voton maksmont johtaa ne tuottamaan ntä hyödykketä,

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto

VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto VIHDIN KUNTA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) PERUSTURVAKESKUS Perhehuolto Hakemus kuulle 200 (Vranomanen täyttää) Hakemus saapunut/jätetty / 200 Henklötedot hakjasta ja hänen perheenjäsenstä Sukunm ja etunmet

Lisätiedot

JV,. Luettiin Ja hyväksyttiin pöytäkirja kuluvan maaliskuun 23 päivältä.

JV,. Luettiin Ja hyväksyttiin pöytäkirja kuluvan maaliskuun 23 päivältä. JV,. h 1 1*, 1 ^ 15 5- Slhtoerl estt sos.dem. sanomalohtlfflldstan colcousta vartan laatmansa seuraavan ohjelman: 1. Kolcoulcs an avaua, 2. Suhtautuanen aomattlybdlstysllllckdasdon Ja mtä vaatlmlctfla

Lisätiedot

HASSEN-WEILIN LAUSE. Kertausta

HASSEN-WEILIN LAUSE. Kertausta HASSEN-WEILIN LAUSE Kertausta Käytetään seuraava merkntjä F = F/F q on sukua g oleva funktokunta Z F (t = L F (t (1 t(1 qt on funktokunnan F/F q Z-funkto. α 1, α 2,..., α 2g ovat polynomn L F (t nollakohten

Lisätiedot

Palvelun kuvaus. Dell EqualLogic -palvelimen etäkäyttöönotto. Palvelusopimuksen esittely

Palvelun kuvaus. Dell EqualLogic -palvelimen etäkäyttöönotto. Palvelusopimuksen esittely Palvelun kuvaus Dell EqualLogc -palvelmen etäkäyttöönotto Palvelusopmuksen esttely Tässä palvelussa tehdään alustava yksttäsen Dell EqualLogc -tallennuspalvelmen, enntään kahden Dell PowerEdge -palvelmen,

Lisätiedot

Työllistääkö aktivointi?

Työllistääkö aktivointi? Jyväskylän ylopsto Matemaatts-luonnonteteellnen tedekunta Työllstääkö aktvont? Vakuttavuusanalyys havannovassa tutkmuksessa Elna Kokkonen tlastoteteen pro gradu tutkelma 31. elokuuta 2007 Tlastoteteen

Lisätiedot

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry. Vaalijärjestys

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry. Vaalijärjestys Palvelualojen ammattiliitto PAM ry Vaalijärjestys Hyväksytty 13.5.2014 1 Tämä vaalijärjestys on voimassa liiton sääntöjen 5 :n mukaisissa liittokokousvaaleissa vuonna 2015 sekä liittokokouskaudella 2015-2019

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIMUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oppa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttauspöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

PRS-xPxxx- ja LBB 4428/00 - tehovahvistimet

PRS-xPxxx- ja LBB 4428/00 - tehovahvistimet Vestntäjärjestelmät PRS-xPxxx- ja -tehovahvstmet PRS-xPxxx- ja - tehovahvstmet www.boschsecrty.f 1, 2, 4, ta 8 äänlähtöä (valnta 100 / 70 / 50 V:n lähdöstä) Äänenkästtely ja jokasen vahvstnkanavan vve

Lisätiedot

4. A priori menetelmät

4. A priori menetelmät 4. A pror menetelmät 4. Arvofunkto-menetelmä 4.2 Lekskografnen järjestämnen 4.3 Tavoteohjelmont Tom Bäckström Optmontopn semnaar - Kevät 2000 / 4. Arvofunkto-menetelmä Päätöksentekjä antaa eksplsttsen

Lisätiedot

7. Modulit Modulit ja lineaarikuvaukset.

7. Modulit Modulit ja lineaarikuvaukset. 7. Modult Vektoravaruudet ovat vahdannasa ryhmä, jossa on määrtelty jonkn kunnan skalaartomnta. Hyväksymällä kerronrakenteeks kunnan sjaan rengas saadaan rakenne nmeltä modul. Moduln käste on ss vektoravaruuden

Lisätiedot

Mallivaalijärjestys A (hallitus valitaan ammattiosaston kokouksessa)

Mallivaalijärjestys A (hallitus valitaan ammattiosaston kokouksessa) 1 VAALITAPA Tehyn Järvenpään ammattiosasto ry:n sääntöjen 13 :ssä mainitut hallituksen varsinaiset jäsenet ja heidän varajäsenensä sekä ammattiosaston edustajat paikallisosaston kokouksiin valitaan ammattiosaston

Lisätiedot

voittaa vastustus.. Puolueen kohdallahan on tilanne se, että me tarvitsemme näis

voittaa vastustus.. Puolueen kohdallahan on tilanne se, että me tarvitsemme näis l maassa sllä tavon, että Jälkjättösyys. Joka ntä uhkaa, tu- s tällä tavon torjutuks. Mnä luulen, että mellä on ahetta Jatkaa tällä lnjalla sekä krtkkämme että ehdotusten tekoa snä melessä, että me vomme

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

Hallin ilmiö. Laatija - Pasi Vähämartti. Vuosikurssi - IST4SE. Tekopäivä 2005-9-14 Palautuspäivä 2005-9-28

Hallin ilmiö. Laatija - Pasi Vähämartti. Vuosikurssi - IST4SE. Tekopäivä 2005-9-14 Palautuspäivä 2005-9-28 Jyväskylän Aattkorkeakoulu, IT-nsttuutt IIF00 Sovellettu fyskka, Syksy 005, 4.5 ETS Opettaja Pas epo alln lö Laatja - Pas Vähäartt Vuoskurss - IST4SE Tekopävä 005-9-4 Palautuspävä 005-9-8 8.9.005 /7 LABOATOIOTYÖ

Lisätiedot

AquaPro 3-10 11-18 19-26 27-34. Bedienungsanleitung Operating instructions Gebruiksaanwijzing Käyttöohje FIN. 046.01.00 Rev.0607

AquaPro 3-10 11-18 19-26 27-34. Bedienungsanleitung Operating instructions Gebruiksaanwijzing Käyttöohje FIN. 046.01.00 Rev.0607 046.01.00 Rev.0607 D GB NL FIN Bedenungsanletung Operatng nstructons Gebruksaanwjzng Käyttöohje 3-10 11-18 19-26 27-34 120 Automaattnen pyörvä laser kallstustomnnolla: Itsetasaus vaakasuorassa tasossa

Lisätiedot

Mekaniikan jatkokurssi Fys102

Mekaniikan jatkokurssi Fys102 Mekankan jatkokurss Fys102 Syksy 2009 Jukka Maalamp LUENTO 2 Alkuverryttelyä Vääntömomentt Oletus: Vomat tasossa, joka on kohtsuorassa pyörmsaksela vastaan. Oven kääntämseen tarvtaan er suurunen voma

Lisätiedot

Esitä koherentin QAM-ilmaisimen lohkokaavio, ja osoita matemaattisesti, että ilmaisimen lähdöstä saadaan kantataajuiset I- ja Q-signaalit ulos.

Esitä koherentin QAM-ilmaisimen lohkokaavio, ja osoita matemaattisesti, että ilmaisimen lähdöstä saadaan kantataajuiset I- ja Q-signaalit ulos. Sgnaalt ja järjestelmät Laskuharjotukset Svu /9. Ampltudmodulaato (AM) Spektranalysaattorlla mtattn 50 ohmn järjestelmässä ampltudmodulaattorn (AM) lähtöä, jollon havattn 3 mpulssa spektrssä taajuukslla

Lisätiedot

AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN

AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN VUO-KIINTEISTÖPALVELUT 50 VUOTTA Vuosaarelaset asunto-osakeyhtöt perustvat vuonna 1965 Vuosaaren Isännötsjätomsto Oy:n, joka tuott omstajlleen kohtuuhntasa

Lisätiedot

lii 4 'I \ 'in cnnotaan: "ruolutlieuvoston kokous samalla kun se - - - - - r aivan tarpeettomasti viitattiin vallankaappaushan :keisiin.

lii 4 'I \ 'in cnnotaan: ruolutlieuvoston kokous samalla kun se - - - - - r aivan tarpeettomasti viitattiin vallankaappaushan :keisiin. - 5 - f l f Î.Ï 1- V. mustaa. Tï.rnL. on syytä ottaa huomoon, '.cun erote tätlä har'ct len tahtonut oanoo ttän, en allj'ân tavalla pelotellaksen, vr-r. palauttaaksen mur-tn?en ajan, joka sllon vallts.

Lisätiedot

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin)

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin) Matematan ja tlastoteteen latos Johdatus dsreettn matemataan (Sysy 28 4. harjotus Ratasuja (Juss Martn 1. Kertomus Hotell Kosmosesta jatuu: Hotellyhtymän johdolta tul määräys laata luettelo asta mahdollssta

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta SOVELTAMISALA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta Reserviläisliitto r.y:n varsinaisissa kokouksissa noudatetaan tätä menettelytapaohjetta ja vakiintunutta kokouskäytäntöä

Lisätiedot

1. YLEISKATSAUS MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ. ZeFit USB -latausklipsi Käyttöohje. Painike

1. YLEISKATSAUS MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ. ZeFit USB -latausklipsi Käyttöohje. Painike Suom USER GUIDE YLEISKATSAUS LATAAMINEN KIINNITTÄMINEN KÄYTÖN ALOITTAMINEN TIETOJEN SYNKRONOINTI NÄYTTÖTILAT AKTIIVISUUSMITTARI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET TEKNISET TIEDOT 6 8 10 12 16 18 20 21 22

Lisätiedot

Paperikoneiden tuotannonohjauksen optimointi ja tuotefokusointi

Paperikoneiden tuotannonohjauksen optimointi ja tuotefokusointi TEKNILLINEN KORKEAKOULU Teknllsen fyskan koulutusohjelma ERIKOISTYÖ MAT-2.108 Sovelletun matematkan erkostyöt 22.4.2003 Paperkoneden tuotannonohjauksen optmont ja tuotefokusont Jyrk Maaranen 38012p 1 Ssällysluettelo

Lisätiedot

JOHDANNAISTEN KÄYTTÖ JOUKKOVELKAKIRJALAINASALKUN RISKIENHALLINNASSA: empiirinen tutkimus kotimaisista pitkän koron rahastoista vuosilta 2001 2005.

JOHDANNAISTEN KÄYTTÖ JOUKKOVELKAKIRJALAINASALKUN RISKIENHALLINNASSA: empiirinen tutkimus kotimaisista pitkän koron rahastoista vuosilta 2001 2005. TAMPEREEN YLIOPISTO Talousteteden latos JOHDANNAISTEN KÄYTTÖ JOUKKOVELKAKIRJALAINASALKUN RISKIENHALLINNASSA: emprnen tutkmus kotmassta ptkän koron rahastosta vuoslta 2001 2005. Kansantaloustede Pro gradu

Lisätiedot

Valtuustoon nähden sitovat mittarit

Valtuustoon nähden sitovat mittarit Valtuustoon nähden stovat mttart 2018 28.8.2018 Valtuustomttart 2018 Tamm-kesäkuun toteuma e vaad tomenptetä ero tavotteeseen +/- 2 %, e tomenptetä vaat tomenptetä 2 Latoshodon nettotomntamenojen osuus

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYS MATKAILUMAJAT TALVELLA

SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYS MATKAILUMAJAT TALVELLA SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYS MATKAILUMAJAT TALVELLA 1938 HIIHTOKURSSIT JA -NEUVONTA. HIIHDON OPETUSTA järjestetään Suomen Matkaljayhdstyksen tomesta Koln, Inarn ja Pallastunturn matkalumajolla sekä Pohjanhovssa

Lisätiedot

Epätäydelliset sopimukset

Epätäydelliset sopimukset Eätäydellset somukset Matt Rantanen 15.4.008 ysteemanalyysn Laboratoro Teknllnen korkeakoulu Estelmä 16 Matt Rantanen Otmonton semnaar - Kevät 008 Estelmän ssältö Eätäydellset somukset ja omstusokeus alanén

Lisätiedot

ESITYSLISTA 25/2002 vp PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA

ESITYSLISTA 25/2002 vp PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA ESITYSLISTA 25/2002 vp PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA Tsta 19.3.2002 kello 10.00 1. Nmenhuuto 2. Päätösvaltasuus 3. U 6/2002 vp ehdotuksesta neuvoston säädöksen antamseks Euroopan polsvraston perustamsesta tehdyn

Lisätiedot

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION Valmstelut 1 Pergo-lamnaattlattan mukana tomtetaan kuvallset ohjeet. Alla olevssa tekstessä on seltykset kuvn. Ohjeet on jaettu kolmeen er osa-alueeseen, jotka ovat valmstelu, asennus ja svous. Suosttelemme,

Lisätiedot

Laskutus - ja perintäohje alkaen

Laskutus - ja perintäohje alkaen Laskutus - ja perntäohje 1.4.2019 alkaen 1. YLEISPERIAATTEET 1.1. Nätä ohjeta noudatetaan kakken kuntakonsernn kuuluven ta sen permen maksujen laskutuksessa ja pernnässä, elle tosn ole säädetty ta määrätty.

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN DANSKE BANK A/S 2017: NOUSEVA KIINA Lanakohtaset ehdot A. Sopmusehdot Nämä lanakohtaset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 pävättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2013 ja 13.2.2013 täydennettyyn ohjelmaestteeseen

Lisätiedot

in 2/2012 6-7 4-5 8-9 InHelp palvelee aina kun apu on tarpeen INMICSIN ASIAKASLEHTI

in 2/2012 6-7 4-5 8-9 InHelp palvelee aina kun apu on tarpeen INMICSIN ASIAKASLEHTI n 2/2012 fo INMICSIN ASIAKASLEHTI 6-7 Dgtova kynä ja Joun Mutka: DgProfITn sovellukset pyörvät Inmcsn konesalssa. 4-5 HL-Rakentajen työmalle on vedettävä verkko 8-9 InHelp palvelee ana kun apu on tarpeen

Lisätiedot

Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten. Ohjesääntö 1

Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten. Ohjesääntö 1 Paperiliitto r.y:n alaisten osastojen pääluottamusmiesten ja työosastojen luottamusmiesten Ohjesääntö 1 Paperiliitto r.y:n alaiset ammattiosastot asettavat joka parillisen vuoden loka-marraskuussa pidettävässä

Lisätiedot

Painotetun metriikan ja NBI menetelmä

Painotetun metriikan ja NBI menetelmä Panotetun metrkan ja NBI menetelmä Optmontopn semnaar - Kevät / 1 Estelmän ssältö Paretopsteden generont panotetussa metrkossa Panotettu L p -metrkka Panotettu L -metrkka el panotettu Tchebycheff -metrkka

Lisätiedot

Saatteeksi. Vantaalla vuoden 2000 syyskuussa. Hannu Kyttälä Tietopalvelupäällikkö

Saatteeksi. Vantaalla vuoden 2000 syyskuussa. Hannu Kyttälä Tietopalvelupäällikkö Saatteeks Tomtlojen rakentamsta seurattn velä vme vuoskymmenen lopulla säännöllsest vähntään kerran vuodessa tehtävllä raportella. Monsta tosstaan rppumattomsta ja rppuvsta systä johtuen raportont loppu

Lisätiedot

3 Tilayhtälöiden numeerinen integrointi

3 Tilayhtälöiden numeerinen integrointi 3 Tlayhtälöden numeernen ntegront Alkuarvotehtävässä halutaan ratkasta lopputla xt f ) sten, että tlayhtälöt ẋ = fx,u, t) toteutuvat, kun alkutla x 0 on annettu Tlayhtälöden numeernen ntegront vodaan suorttaa

Lisätiedot

Vaali toimitetaan hallituksen vahvistamien ohjeiden mukaisesti.

Vaali toimitetaan hallituksen vahvistamien ohjeiden mukaisesti. Vaalijärjestys Valtuusto 2.9.2014 VALTUUSTON VAALI 1 VAALITAPA Tässä vaalijärjestyksessä Kelan toimihenkilöt ry:tä kutsutaan yhdistykseksi, jonka valtuuston varsinaiset ja varajäsenet valitaan yhdistyksen

Lisätiedot

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus Filha ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansanterveyttä

Lisätiedot

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA

Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka NIMI JA KOTIPAIKKA Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Kuopion Ravitsemustieteen Opiskelijayhdistys Retikka. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimeä

Lisätiedot

Tchebycheff-menetelmä ja STEM

Tchebycheff-menetelmä ja STEM Tchebycheff-menetelmä ja STEM Optmontopn semnaar - Kevät 2000 / 1 1. Johdanto Tchebycheff- ja STEM-menetelmät ovat vuorovakuttesa menetelmä evät perustu arvofunkton käyttämseen pyrkvät shen, että vahtoehdot

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry. S ä ä n n ö t Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry S ä ä n n ö t Merkitty yhdistysrekisteriin 9.12.2005 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Soile Kulmala. Yksikkökohtaiset kalastuskiintiöt Selkämeren silakan kalastuksessa: bioekonominen analyysi

Soile Kulmala. Yksikkökohtaiset kalastuskiintiöt Selkämeren silakan kalastuksessa: bioekonominen analyysi Sole Kulmala Ykskkökohtaset kalastuskntöt Selkämeren slakan kalastuksessa: boekonomnen analyys Helsngn Ylopsto Talousteteen latos Selvtyksä nro 29 Ympärstöekonoma Helsnk 2005 Ssällys 1 Johdanto... 1 1.1

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry 1.10.1984 1(5)

Suomen Kettuterrierit ry 1.10.1984 1(5) 1(5) SUOMEN KETTUTERRIERIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Kettuterrierit ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Yhdistys on Suomen Kennelliitto Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja

Lisätiedot

Yrityksen teoria. Lari Hämäläinen S ysteemianalyysin. Laboratorio. Teknillinen korkeakoulu

Yrityksen teoria. Lari Hämäläinen S ysteemianalyysin. Laboratorio. Teknillinen korkeakoulu Yrtyksen teora Lar Hämälänen.1.003 Yrtys Organsaato, joka muuttaa tuotantopanokset tuotteks ja tom tehokkaammn kun sen osat erllään Yrtys tenaa rahaa myynthnnan sekä ostohnnan ja aheutuneden kustannuksen

Lisätiedot

BL20A0600 Sähkönsiirtotekniikka

BL20A0600 Sähkönsiirtotekniikka BLA6 Sähkönsrtoteknkka Tehonaon laskenta Jarmo Partanen LT Energy Electrcty Energy Envronment Srtoverkkoen laskenta Verkon tehonaon laskemnen srron hävöt ännteolosuhteet ohtoen kuormttumnen verkon käyttäytymnen

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA V A A L I J Ä R J E S T Y S. I luku Yleisiä määräyksiä

HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA V A A L I J Ä R J E S T Y S. I luku Yleisiä määräyksiä Edustajisto hyväksynyt 17.12.2013 HELSINGIN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA V A A L I J Ä R J E S T Y S I luku Yleisiä määräyksiä 1 Yleistä Ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa valitaan edustajiston jäsenet

Lisätiedot

1 Ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa valitaan edustajiston jäsenet siten kuin tässä vaalijärjestyksessä määrätään.

1 Ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa valitaan edustajiston jäsenet siten kuin tässä vaalijärjestyksessä määrätään. Edustajiston hyväksymä 18.3.2015 Vaalijärjestys Ylioppilaskunnan vaalit 1 Ylioppilaskunnan edustajiston vaalissa valitaan edustajiston jäsenet siten kuin tässä vaalijärjestyksessä määrätään. Ylioppilaskunnan

Lisätiedot

SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS

SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI 06 07 11 12 13 14 UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS 15 16 17 18 19 19 YLEISKUVAUS VASEN panke

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

asettamia ehtoja veroluonteisesta suhdannetasausjärjestelmästä. komitean mietintöön. Esityksessä on muutama ratkaisevan heikko kohta.

asettamia ehtoja veroluonteisesta suhdannetasausjärjestelmästä. komitean mietintöön. Esityksessä on muutama ratkaisevan heikko kohta. -112- asettama ehtoja veroluontesesta suhdannetasausjärjestelmästä. Estetty hntasäännöstelyjärjestelmä perustuu nk. Wahlroosn komtean metntöön. Estyksessä on muutama ratkasevan hekko kohta. 15 :ssä todetaan:

Lisätiedot

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys

Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Hyväksytty Suomen Kuntaliitto ry:n valtuusto 27.5.2016 Suomen Kuntaliitto ry Valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys Valtuuskunnan vaalijärjestys I Luku Yleistä 1 Soveltaminen Tämän vaalijärjestyksen määräyksiä

Lisätiedot

Tarkastellaan kuvan 8.1 (a) lineaarista nelitahoista elementtiä, jonka solmut sijaitsevat elementin kärkipisteissä ja niiden koordinaatit ovat ( xi

Tarkastellaan kuvan 8.1 (a) lineaarista nelitahoista elementtiä, jonka solmut sijaitsevat elementin kärkipisteissä ja niiden koordinaatit ovat ( xi Elementtmenetelmän erusteet 8. 8 D-SOLIDIRKEEE 8. ohdanto Kolmulottesa soldelementtejä tartaan kolmulottesten kaaleden mallntamseen. ällön tarkasteltaan kaaleen geometralla e ole ertsrtetä jotka teksät

Lisätiedot

Tämän ohjesäännön lisäksi noudatetaan edustajistovaalien järjestämisessä voimassa olevaa lainsäädäntöä sekä opiskelijakunnan sääntöjä.

Tämän ohjesäännön lisäksi noudatetaan edustajistovaalien järjestämisessä voimassa olevaa lainsäädäntöä sekä opiskelijakunnan sääntöjä. 1 Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAALIOHJESÄÄNTÖ I luku Yleisiä määräyksiä 1 Voimassaolo Tämä ohjesääntö toimii yhdistyslain tarkoittamana äänestys- ja vaalijärjestyksenä Seinäjoen ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

VATT-TUTKIMUKSIA 124 VATT RESEARCH REPORTS. Tarmo Räty* Jussi Kivistö** MITATTAVISSA OLEVA TUOTTAVUUS SUOMEN YLIOPISTOISSA

VATT-TUTKIMUKSIA 124 VATT RESEARCH REPORTS. Tarmo Räty* Jussi Kivistö** MITATTAVISSA OLEVA TUOTTAVUUS SUOMEN YLIOPISTOISSA VATT-TUTKIMUKSIA 124 VATT RESEARCH REPORTS Tarmo Räty* Juss Kvstö** MITATTAVISSA OLEVA TUOTTAVUUS SUOMEN YLIOPISTOISSA Valton taloudellnen tutkmuskeskus Government Insttute for Economc Research Helsnk

Lisätiedot

Yrityksen teoria ja sopimukset

Yrityksen teoria ja sopimukset Yrtyksen teora a sopmukset Mat-2.4142 Optmontopn semnaar Ilkka Leppänen 22.4.2008 Teemoa Yrtyksen teora: tee va osta? -kysymys Yrtys kannustnsysteemnä: ylenen mall Työsuhde vs. urakkasopmus -analyysä Perustuu

Lisätiedot