Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Uusitalo Heikki ja Elisa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Uusitalo Heikki ja Elisa"

Transkriptio

1 Rakennus- ja ympäristölautakunta Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Uusitalo Heikki ja Elisa 215/ /2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg, p , ja lu pa tar kas ta ja Minna Torppa, p Kartat: Yleiskaava, asemapiirros, ote Kanta-Kokkolan kyläasutuksen vai heyleis kaa va eh do tuk ses ta (ei vahv.), KTJ-kartta ja sijaintikartat LIITE A 64 Kartat Hakijat: Uusitalo Heikki ja Elisa Rakennuspaikka: Kokkolan kaupungin Kallisen kylän Heimåkre -niminen ti la RN:o 36:4 ( ). Rakennuspaikkana oleva tila on kooltaan 2021 m 2, ja se on rakentamaton. Kulku ra ken nus pai kal le on tarkoitus jär jes tää uuden liittymän kautta Risbackantieltä. Risbackantie on osa Nylands vä gen-ris backan tie -yksityistietä. Yksityistie rasittaa tilaa RN:o Nygård 36:2, josta nyt kyseessä oleva tila Heimåkre RN:o 36:4 on lohottu Hakijat ovat solmineet tilasta kiinteistön esisopimuksen, jonka on voimas sa saakka, tai kunnes päätös rakennusluvasta on myön net ty/hy lät ty. Mikäli rakennuslupaa ei esisopimuksen vii meiseen voimassaolopäivämäärään mennessä ole saatu, esisopimus to de taan purkautuneeksi. Hanke: 1-kerroksinen omakotitalo, noin 160 k-m 2, ja autotalli/-katos, noin 50 k-m 2. Yh teen las ket tu kerrosala on noin 210 m 2. Haettu ratkaisu ja haetut poikkeukset: Hankkeelle haetaan maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n mukaista rat kai sua rakennusluvan erityisistä edellytyksistä suun nit te lu tar ve alueel la. Lisäksi poikkeusta haetaan voimassa olevan rakennusjärjestyksen mää räyk sis tä: rakennuspaikan koko on pienempi kuin m 2.

2 Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan toimivalta suun nit te lu tar ve ratkai sus ta- ja poikkeamisluvasta päättämisessä on Kokkolan kau pungil la. Kaavallinen tilanne: Rakennuspaikalla on voimassa valtuuston hyväksymä yleis kaa va, jossa rakennuspaikka on maa- ja met sä ta lous val tais ta aluet ta, M. Merkinnän mukaan maatilojen ta lous kes kus ten ra ken nuspai koil le saa rakentaa kaksi enintään kak siasun tois ta maa ta lou den harjoittamiseen liittyvää asuinrakennusta. Lisäksi alu eel la saa ra kentaa maataloutta palvelevia talousrakennuksia. Alue kuuluu Kanta-Kokkolan kyläasutuksen vaiheyleiskaavan suunnit te lu alu ee seen. Vaiheyleiskaava on ehdotusvaiheessa nähtävänä olleessa vai he yleis kaa va eh do tukses sa rakennuspaikka on maatalousaluetta, MT, jolle saa sijoittaa ainoas taan maatalouden talousrakennuksia. Maakuntavaltuuston hyväksymässä, ja vah vis ta mis vaihees sa olevassa 4. vaihemaakuntakaavassa tila sijoittuu maa kunnal li ses ti arvokkaalle maisema-alueelle (Sokojan peltoaukea). Suunnit te lu mää räyk sen mukaan alueidenkäytön suunnittelussa tulee varmis taa maisema- ja kulttuuriarvojen sekä perinnebiotooppien ja muiden alueelle ominaisten luontoarvojen säilyminen alkutuotannon toimin ta- ja kehittämisedellytyksiä vaarantamatta. Yk si tyis koh tai semmas sa suunnittelussa tulee huomioida alueen erityispiirteet ja tarpeen mukaan antaa niiden säilymisen turvaavia kaavamääräyksiä ja suun nit te lu oh jei ta. Alueisiin merkittävästi vaikuttavissa hankkeissa on otettava huomioon sekä Museoviraston että maakunnan liiton kan ta asiaan. Hakemuksen perustelut ja erityiset syyt: Olemme molemmat maaseudulta kotoisin ja Sokoja tarjoaa meille mah dol li suu den asua maaseudulla, lähellä kaupunkia, jossa kumman kin työpaikat sijaitsevat. Koemme tärkeäksi, että saamme kasvat taa lapsemme turvallisessa maaseutuympäristössä. Tontti si jaitsee Risbackantiellä, luonnonkauniilla alueella ja liikenne siinä on rau hal lis ta. Lisäksi Sokojan ympäristö tarjoaa ihanteelliset ulkoilu- ja har ras tusmah dol li suu det. Rakentaminen Sokojalle vahvistaa myös kylän asutus ta ja luo alueelle jatkuvuutta. Naapurien kuuleminen: Hakemuksen liitteenä on selvitys siitä, että naapurit ovat tietoisia hank kees ta. Hankkeesta ei ole tullut huomautuksia. Valmistelijan lausunto:

3 Rakennuspaikkana oleva tila sijaitsee Sokojalla, Risbackan tien varrel la, tien länsipuolella m 2 :n suuruinen tila on pääasiassa raken ta ma ton ta peltoa, jota reunustaa tien vastaiselta itäsivulta kapea puus to vyö hy ke. Rakennettavan omakotitalon etäisyys lähimpään toimin nas sa ole vaan maatilan eläinsuojaan on noin 275 m. Tilan läpi kul kee runkovesilinja. Hakemukseen kirjattujen lisätietojen mukaan run ko ve si lin jan siirtämisestä tontin rajalle ennen rakennustöiden aloit ta mis ta on sovittu Kokkolan Veden kanssa, joka vastaa linjan siir ros ta ja siirtokustannuksista. Kulku rakennuspaikalle on tarkoitus järjestää uuden liittymän kautta Ris backan tiel tä. Risbackantie on osa Nylandsvägen-Risbackantie -yk si tyis tie tä. Yksityistie rasittaa tilaa RN:o Nygård 36:2, josta nyt kysees sä oleva tila Heimåkre RN:o 36:4 on lohottu Uuden liit ty män rakentaminen edellyttänee yksityistien ylläpidosta vas taavan tiekunnan lupaa tai suostumusta. Rakentamattomalle tilalle on tarkoitus rakentaa 1-kerroksinen omako ti ta lo, sekä talousrakennus yhteiseltä kerrosalaltaan noin 210 m 2. Hank keen ase ma piir rok sen mukaan lähimpänä Risbackantietä sijait se van talousrakennuksen etäisyys rakennuspaikkana olevan tilan poh joi ses ta naapurirajasta on 5 m, ja etäisyys tienpuoleisesta naapu ri ra jas ta noin 8,2 m. Asemapiirrokseen on lisätietona kirjattu, että Ris backan tie ei sijoitu rakennuslupakarttojen mukaisesti. Ta lous raken nuk sen etäisyys todellisesta tien keskilinjasta on noin 12 m, eli voi mas sa olevan rakennusjärjestyksen määräysten mukainen. Raken net ta van omakotitalon etäisyydet naapurirajasta ovat vä him millään noin 7 m ja 12 m. Ehdotusvaiheessa olevassa vaiheyleiskaavassa nyt kyseessä ole valle rakennuspaikalle ei ole osoitettu uutta ohjeellista ra ken nus paikkaa. Vaiheyleiskaavan kantatilaselvityksessä on todettu kaavan pinta-alaan perustuvien mitoitusperiaatteiden antavan kantatilalle ( X) mitoitusta 2:een rakennuspaikkaan (2 kan ta ti las ta muo dos tu neis ta tiloista on rakennettuja), joista yksi on kaa va eh dotuk ses sa osoitettu tilalle RN:o 36:2. Selvityksen mukaan kan ta ti lal la oli si siis mitoitusta vielä yhteen rakennuspaikkaan kaa va eh do tuk sessa osoitetun uuden ohjeellisen rakennuspaikan lisäksi. Nyt kyseessä oleva rakennuspaikka liittyy olemassa olevaan asu tukseen, ja sijaitsee olemassa olevan tien varrella. Rakentamisen määrä on vaiheyleiskaavaehdotuksen ja voimassa olevan ra ken nus järjes tyk sen määräysten mukainen, ja tehdyn kantatilaselvityksen mukaan kantatilalla on vielä mitoitusta jäljellä. Kyläasutuksen vai he yleiskaa vaa varten tehdyn muinaisjäännösinventoinnin (Kokkola, Kan takau pun gin kyläasutuksen vaiheyleiskaavan alueiden mui nais jäännös in ven toin ti 2015) mukaan tilalla ei sijaitse tunnettuja tai in ven toinnin yhteydessä havaittuja muinaisjäännöksiä. Uu dis ra ken nus ten so-

4 peut ta mi nen ole mas sa olevaan rakennuskantaan ja mai se maan on mah dol lis ta huo lel li sel la suunnittelulla. Ra ken ta mis mah dol li suus nyt ky sees sä ole val le paikalle on siten yleiskaavallisesti tutkittu. Ha ki ja on esittänyt hankkeelleen perustelut, ja ilmoittanut hank keesta naapureille, jotka ovat sen kirjallisesti hyväksyneet. Nyt kyseessä olevan hankkeen toteutumisen - ja myö hem min kaa vaeh do tuk ses sa osoitetun uuden ohjeellisen ra ken nus pai kan to teu tumi sen myötä kantatilan mitoitus on käytetty. Edellä esitetystä johtuen Kaavoituspalvelut katsoo, että hanke ei vaikeu ta kaavoitusta ja maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n mukaiset edel ly tyk set rakentamiselle ovat olemassa: hanke ei aiheuta haittaa kaa voi tuk sel le tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, ei aiheuta hai tal lis ta yhdyskuntakehitystä, on sopivaa maisemalliselta kannalta, ei kä vaikeuta erityisten luonnon- ka kulttuuriympäristön arvojen säilyt tä mis tä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Rakentaminen ei johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen, tai aiheuta mer kit täviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Poikkeaminen voi massa olevan rakennusjärjestyksen rakennuspaikan vä him mäis ko koa koskevasta määräyksestä voidaan myöntää. Jätevesien käsittely rakennuspaikalla on toteutettava voimassa olevien ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Jätevesien kä sit te lystä ja johtamisesta on esitettävä suunnitelma ja haettava asian mu kainen lupa rakennusluvan yhteydessä. Koska hanke sijoittuu vahvistamisvaiheessa olevassa 4. vai he maakun ta kaa vas sa maakunnallisesti arvokkaalle mai se ma-alu eel le (Soko jan peltoaukea), on rakennusluvan yhteydessä on kiin ni tet tä vä erityis tä huomiota siihen, että uudisrakennukset so vel tu vat ym pä röivään maisemaan ja olemassa olevaan ra ken nus kan taan. Tekninen johtaja Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää 1. että maankäyttö- ja rakennuslain 137 :n mukaiset raken nus lu van myöntämisedellytykset ovat olemassa 2. että hankkeelle myönnetään anottu poikkeamislupa voimas sa olevan rakennusjärjestyksen rakennuspaikan vähim mäis ko koa koskevasta määräyksestä 3. rakennusluvan yhteydessä on kiin ni tet tä vä erityistä huomiota siihen, että uudisrakennukset so vel tu vat ympä röi vään maisemaan ja olemassa olevaan ra ken nuskan taan. 4. että päätös annetaan julkipanon jälkeen

5 5. että päätös on voimassa yhden vuoden 6. että päätös on maksullinen (550 euroa) 7. ilmoittaa hakijalle, että ennen rakennustoimenpiteeseen ryh ty mis tä on hakijan saatava kunnan ra ken nus val vonta vi ran omai sel ta tätä suunnittelutarveratkaisua ja poikkea mis lu paa vastaava ra ken nus lu pa. Rakennuslupa on haet ta va suun nit te lu tar ve rat kai su - ja poik kea mis lu papää tök sen voimassaoloaikana. Päätös Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi päätösesityksen.

Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula

Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula Rakennus- ja ympäristölautakunta 175 23.09.2015 Poikkeamislupa / Kamsula Timo ja Tuula 642/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 175 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg, p.044-7809

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Kankkonen Niklas

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Kankkonen Niklas Rakennus- ja ympäristölautakunta 21 08.02.2017 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Kankkonen Niklas 939/10.03.00/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 08.02.2017 21 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti

Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti Rakennus- ja ympäristölautakunta 37 02.03.2016 Poikkeamislupa / Heinua Anita ja Matti 1051/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 02.03.2016 37 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg,

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari

Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari Rakennus- ja ympäristölautakunta 222 25.11.2015 Poikkeamislupa / Lillhonga Joakim ja Sari 794/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.11.2015 222 Valmistelijat: kaavoituspäällikkö Jouni Laitinen,

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hedström Jonas ja Pia

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hedström Jonas ja Pia Rakennus- ja ympäristölautakunta 188 14.10.2015 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hedström Jonas ja Pia 564/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola Poikkeamislupapäätös, Alhaistentie 324 962/10.102/2014 Päätöksen antopäivä: 31.3.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 874 Yhteismetsät Alhaisen-Kirilän yhteis met sän osa (Kallio

Lisätiedot

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu Kuntasuunnittelulautakunta 98 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 109 22.09.2016 Tilan 543-402-1-473 rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu 584/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Paloaho Anu ja Mäkelä Jussi

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Paloaho Anu ja Mäkelä Jussi Rakennus- ja ympäristölautakunta 58 25.03.2015 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Paloaho Anu ja Mäkelä Jussi 166/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 58 Valmistelijat: va kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015:

KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015: KAUPUNGINHALLITUS 225 01.06.2015 Poikkeamislupa/Suomen Hyötytuuli Oy 271/10.1003.100300/2015 KH 225 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 25.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu / Rajaniemi Satu ja Mika

Suunnittelutarveratkaisu / Rajaniemi Satu ja Mika Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 28.06.2017 Suunnittelutarveratkaisu / Rajaniemi Satu ja Mika Rakennus- ja ympäristölautakunta 28.06.2017 137 Lupatunnus 272-2017-135 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija

Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja Kartat: Asemakaava, asemapiir ros ja sijaintikartat. LIITE A Kartat. Hakija: Vehmanen Sami ja Maija KOKKOLAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Kaavoituspalvelut Tekninen johtaja 1.12.2014 86 Asia Poikkeamislupa / Vehmanen Sami ja Maija Valmistelijat: Asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen, p. 040-4892115 ja

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Lahti Heidi ja Toni

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Lahti Heidi ja Toni Rakennus- ja ympäristölautakunta 63 13.04.2016 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Lahti Heidi ja Toni 1109/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus Ympäristölautakunta 121 14.12.2015 Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus 492/600/2015 Ympäristölautakunta 14.12.2015 121 Muutoksenhakija: Omistaja:

Lisätiedot

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL )

Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL ) Kunnanhallitus 24 19.01.2015 Lausunto asemakaavasta poikkeavasta rakentamisesta/kylli Annikki (MRL 171-173 ) 3624/11.111/2015 KHALL 24 Hakija Nimi Annikki Kylli Osoite Vähämaantie 5, Rakennuspaikka Kunta

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla Rakennuslautakunta 41 28.05.2014 Kunnanhallitus 140 09.06.2014 Rakennuslautakunta 8 04.02.2015 Rakennuslautakunta 29 16.04.2015 Poikkeamispäätös / Markus Sjöholm Rakltk 41 Valmistelija: tekninen johtaja,

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kiema Veikko ja Inge-Maj

Poikkeamislupa / Kiema Veikko ja Inge-Maj Rakennus- ja ympäristölautakunta 114 24.06.2015 Poikkeamislupa / Kiema Veikko ja Inge-Maj 536/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 114 Valmistelijat: Yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg, p.

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Niemelä Veijo ja Terhi

Poikkeamislupa / Niemelä Veijo ja Terhi Rakennus- ja ympäristölautakunta 56 25.03.2015 Poikkeamislupa / Niemelä Veijo ja Terhi 61/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 56 Valmistelijat: va kaavoituspäällikkö Päivi Cainberg, p. 044-7809360

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 210 04.06.2018 Suunnittelutarveratkaisu/Elenia Oy 387/10.1003.100300/2018 KH 210 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 28.5.2018: Lausunnon antaja Lausunnon saaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Hakemus: Asuinrakennuksen (150 k-m 2 ) ja varasto/autotallin (200 k-m 2 ) rakentaminen.

Hakemus: Asuinrakennuksen (150 k-m 2 ) ja varasto/autotallin (200 k-m 2 ) rakentaminen. Kaupunkirakennelautakunta 133 02.06.2015 Kaupunkirakennelautakunta 264 07.12.2016 Veli-Pekka Rädyn poikkeamishakemus 5642/10.03.00/2015 KRAKLK 02.06.2015 133 Hakija: Veli-Pekka Räty Paikka: Koivuranta

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kupila Erkki ja Kniivilä-Kupila Terhi

Poikkeamislupa / Kupila Erkki ja Kniivilä-Kupila Terhi Rakennus- ja ympäristölautakunta 193 16.11.2016 Poikkeamislupa / Kupila Erkki ja Kniivilä-Kupila Terhi 236/10.03.00/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.11.2016 193 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hägglund Victor ja Sofia

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hägglund Victor ja Sofia Rakennus- ja ympäristölautakunta 56 23.03.2016 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Hägglund Victor ja Sofia 88/10.03.00/2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

KH 412 Kaavasuunnittelija Jaana Pekkalan lausunto :

KH 412 Kaavasuunnittelija Jaana Pekkalan lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 412 17.10.2016 Poikkeamislupa/Titta ja Lauri Rantala 1350/10.1003.100300/2016 KH 412 Kaavasuunnittelija Jaana Pekkalan lausunto 10.10.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu / Nuorisokeskus Piispala, RN:o 11:3, Jauhoniemi, Kannonkoski

Poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu / Nuorisokeskus Piispala, RN:o 11:3, Jauhoniemi, Kannonkoski Ympäristölautakunta 119 14.12.2015 Poikkeamispäätös ja suunnittelutarveratkaisu / Nuorisokeskus Piispala, RN:o 11:3, Jauhoniemi, Kannonkoski 550/600/2015 Ympäristölautakunta 14.12.2015 119 Hakija: Nuorisokeskus

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu / Pekkarinen Mikko ja Witick Marika

Suunnittelutarveratkaisu / Pekkarinen Mikko ja Witick Marika Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Pekkarinen Mikko ja Witick Marika 723/10/03/00/2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi

Lisätiedot

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se:

Poikkeamista ei kuitenkaan saa myöntää, jos se: Rakennuslautakunta 61 13.09.2016 Kaupunginhallitus 210 26.09.2016 Poikkeamishakemus 2016-28, 790-410-2-28, Heinijärventie 380 576/10.03.00/2016 RAKLTK 13.09.2016 61 Hakija ja rakennuspaikka Raisa ja Antti

Lisätiedot

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 7 09.01.2017 Poikkeamislupa/As Oy Raahen Alaska 1399/10.1003.100300/2016 KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 Kunnanhallitus 54 15.02.2016 Kunnanvaltuusto 16 22.02.2016 Kunnanhallitus 179 20.06.2016 MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 KHALL 54 Forssassa pidetään vuoden tauon jälkeen Ra ken na-si sus ta-asu -messut

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 14. Hakija [--] Toivolan Rantatie 106C 15580 Ruuhijärvi. Sauna 37 1

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 14. Hakija [--] Toivolan Rantatie 106C 15580 Ruuhijärvi. Sauna 37 1 Poikkeamislupapäätös, Toivolan rantatie 106c 1301/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 408 Ruuhijärvi Honkaranta 35:11 2515 Osoite Toivolan

Lisätiedot

Raskaan kaluston liikenteen kannalta esitetty paikka on ainoa mahdol

Raskaan kaluston liikenteen kannalta esitetty paikka on ainoa mahdol KAUPUNGINHALLITUS 263 15.06.2015 Poikkeamislupa/Koma Oy 339/10.1003.100300/2015 KH 263 Kaavasuunnittelija Jaana Pekkalan lausunto 29.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Jaana

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) ,

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) , Kunnanhallitus 293 16.12.2014 Poikkeamislupahakemus Saunasalmen ranta-asemakaavassa RA kaavamerkinnällä osoitetun vapaa-ajanasunnon rakennuspaikan muuttamisesta pysyvän asunnon rakennuspaikaksi, Luukkonen

Lisätiedot

KH 306 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto :

KH 306 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 306 21.08.2017 Suunnittelutarveratkaisu/Tommi Hurnanen KH 306 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto 31.7.2017: Lausunnon antaja Lausunnon saaja Hakija Kaavoitusarkkitehti Jaana

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti Kunnanhallitus 106 14.03.2011 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti 2368/11/111/2011 KHALL 106 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 178 02.06.2014 Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta rakennusoikeudesta/isojämsä Markku MRL 137 ja 171-173 ) 3453/11.111/2014 KHALL 178 Hakija Nimi Markku Isojämsä Osoite Haavikkotie 3

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Suonperä Perttu

Poikkeamislupa / Suonperä Perttu Rakennus- ja ympäristölautakunta 97 27.05.2015 Poikkeamislupa / Suonperä Perttu 285/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: va kaavoituspäällikkö Päivi Cainberg, p. 044 7809 360 ja

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus , , Hermalantie

Suunnittelutarveratkaisuhakemus , , Hermalantie Ympäristölautakunta 37 13.03.2018 Suunnittelutarveratkaisuhakemus 2018-3, 790-554-2-40, Hermalantie YMPLTK 13.03.2018 37 Rakennuspaikka Sastamalan Mouhijärvellä Hermalantien eteläpuolella sijaitsevalle

Lisätiedot

KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015:

KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015: KAUPUNGINHALLITUS 232 01.06.2015 Suunnittelutarveratkaisu/Petri Tuomaala 353/10.1003.100300/2015 KH 232 Kaavoituspäällikkö Kaija Seppäsen lausunto 27.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavoituspäällikkö

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön poikkeamispäätöksestä: 444-555-17-9

Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön poikkeamispäätöksestä: 444-555-17-9 Kaupunkisuunnittelulautakunta 95 25.08.2015 Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön poikkeamispäätöksestä: 444-555-17-9 658/10.03.00/2014 KASULK 25.08.2015 95 Kaavoituspäällikkö myönsi 17.4.2015 (15 ) poikkeamisluvan

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Forsström Anders ja Henna

Poikkeamislupa / Forsström Anders ja Henna Rakennus- ja ympäristölautakunta 62 23.03.2017 Poikkeamislupa / Forsström Anders ja Henna Rakennus- ja ympäristölautakunta Lupatunnus 272-2017-42 Valmistelijat: yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg, p.

Lisätiedot

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811 Kunnanhallitus 281 31.10.2016 Poikkeamishakemus - Kekäle Sari, hakemuksen hyväksyminen 409/31.310/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 281 ASIA Rakentamista koskeva poikkeamispäätös HAKIJA Kekäle Sari Renginpolku

Lisätiedot

KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 513 12.12.2016 Poikkeamislupa/Ruona Oy 1416/10.1003.100300/2016 KH 513 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu uuden asuinrakennuksen rakentamisesta osayleiskaavan M-alueelle/Juha ja Johanna Pakkanen (MRL 137, 171-174 )

Suunnittelutarveratkaisu uuden asuinrakennuksen rakentamisesta osayleiskaavan M-alueelle/Juha ja Johanna Pakkanen (MRL 137, 171-174 ) Kunnanhallitus 194 01.06.2015 Suunnittelutarveratkaisu uuden asuinrakennuksen rakentamisesta osayleiskaavan M-alueelle/Juha ja Johanna Pakkanen (MRL 137, 171-174 ) 3772/11.111/2015 KHALL 194 Hakija Nimi

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu / Jylhä Kari ja Pirkkoliisa

Suunnittelutarveratkaisu / Jylhä Kari ja Pirkkoliisa Rakennus- ja ympäristölautakunta 96 27.05.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Jylhä Kari ja Pirkkoliisa 110/10/03/00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 96 Valmistelija: va kaavoituspäällikkö Päivi Cainberg,

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Isosaaren Turkis Oy

Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Isosaaren Turkis Oy Kaupunginhallitus 119 14.03.2016 Suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamislupa / Isosaaren Turkis Oy 650/10.03.00/2015 KH 119 Valmistelijat: kaavoituspäällikkö Jouni Laitinen, p. 044-7809360, ja lu pa tar

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Tilan määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös

Tilan määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös Kuntasuunnittelulautakunta 101 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 112 22.09.2016 Tilan 543-403-5-215 määräalan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös 423/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 )

Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 ) Kunnanhallitus 114 14.04.2014 Vanhan asuinrakennuksen korvaavan uuden vapaa-ajanasunnon rakentaminen Luohuanjoen ranta-alueelle / Salin Kari (MRL 171-174 ) 3407/11.111/2014 KHALL 114 Hakija Nimi Kari Salin

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu / Krekilä Timo ja Veijo

Suunnittelutarveratkaisu / Krekilä Timo ja Veijo Kaupunginhallitus 12 11.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu / Krekilä Timo ja Veijo 1004/10.03.00/2015 KH 12 Valmistelijat: kaavoituspäällikkö Jouni Laitinen, p. 044-7809360, ja lu pa tar kas ta ja Minna

Lisätiedot

Tilan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös

Tilan rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös Kuntasuunnittelulautakunta 45 25.04.2017 Tilan 543-406-9-42 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös 213/10.03.00.02/2017 KUNLA 45 Arvo Laurila hakee rakentamista koskevaa suun

Lisätiedot

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies)

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies) olo q» date reliioso olo 7 K (2003) KE2a7 1. Kaikki kaatuu, sortuu uust Forsma (Koskimies) olo 14 olo 21 3 3 3 3 3 3 3 3 Ÿ ~~~~~~~~~~~ π K (2003) KE2a7 uhlakataatti (kuoro) - 2 - Kuula: - 3 - uhlakataatti

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton.

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton. Ympäristölautakunta 42 19.04.2016 Poikkeamispäätös / Leppänen Mauri (Lisä-Rauhala RN:o 17:48, Kannonkoski) 252/602/2016 Ympäristölautakunta 19.04.2016 42 Viitasaaren ympäristölautakunta on käsitellyt poikkeamista

Lisätiedot

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Tekninen lautakunta 159 03.05.2017 Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi 272/10.03.00.02/2017 TEKLA

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Valmistelija Tuomas Turpeinen, etunimi.sukunimi(at)vihti.fi, p

Valmistelija Tuomas Turpeinen, etunimi.sukunimi(at)vihti.fi, p Kunnanhallitus 114 15.08.2016 Kunnanhallitus 188 25.09.2017 Kunnanhallitus 240 27.11.2017 Kunnanhallitus 3 22.01.2018 Kantomäen asemakaava-alueen korttelin 110 tonttien 1 ja 2 myynti Vihdin Konehallit

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös

Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös Kuntasuunnittelulautakunta 129 17.11.2015 Tilan 543-412-2-321 rakentamista koskeva suunnittelutarveratkaisu ja poikkeamispäätös 617/10.03.00.02/2015 KUNLA 129 Outi ja Teemu Suolaniemi hakevat rakentamista

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja, p. 0400 559 034, s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi. Kunnanjohtaja selostaa asiaa kokouksessa.

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja, p. 0400 559 034, s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi. Kunnanjohtaja selostaa asiaa kokouksessa. Kunnanhallitus 174 12.08.2013 Kunnanhallitus 227 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 60 11.11.2013 Kunnanhallitus 29 15.02.2016 Esisopimus ja maankäyttösopimus K Vizitin Oy:n kanssa 47/14.02/2013 Kh 12.08.2013

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön suunnittelutarveratkaisupäätöksestä:

Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön suunnittelutarveratkaisupäätöksestä: Kaupunkisuunnittelulautakunta 72 02.06.2016 Oikaisuvaatimus kaavoituspäällikön suunnittelutarveratkaisupäätöksestä: 444-416-1-145 172/10.03.00/2015 KASULK 02.06.2016 72 Kaavoituspäällikkö myönsi 29.1.2016

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kumpula Marko ja Susanna

Poikkeamislupa / Kumpula Marko ja Susanna Rakennus- ja ympäristölautakunta 45 04.03.2015 Poikkeamislupa / Kumpula Marko ja Susanna 1023/10/03/00/2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta 45 Valmistelijat: va kaavoituspäällikkö Päivi Cainberg, p. 044-7809360

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Suunnittelutarveratkaisu, Särkisalo, Bastböle / /2016

Kaupunkisuunnittelulautakunta Suunnittelutarveratkaisu, Särkisalo, Bastböle / /2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 123 14.06.2016 Suunnittelutarveratkaisu, Särkisalo, Bastböle 734-772-1-37 1074/10.03.00.04/2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.06.2016 123 Valmistelijat: kaavoitusinsinööri

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS. OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori

Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS. OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori Omistajaohjauksen jaosto 8 16.03.2015 ANNA SAVOLAISEN POIKKEAMISHAKEMUS OOJAOS 8 Hakija: Anna Savolainen Tislaajantie 1 41330 Vihtavuori Rakennuspaikan sijainti ja kohdetiedot: Kunta: Saarijärvi Kylä:

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Haettu kokonaiskerrosala on 50 k-m2.

Haettu kokonaiskerrosala on 50 k-m2. Rakennuslautakunta 8 22.06.2016 Rakennuslautakunta 12 05.10.2016 Poikkeamislupahakemus / Kankaanpää Jyrki 60/10.03.00/2016 Rakla 22.06.2016 8 Valmistelija: aluearkkitehti Hakija ja rakennuspaikka Jyrki

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu / Slotte Ingeborg

Suunnittelutarveratkaisu / Slotte Ingeborg Rakennus- ja ympäristölautakunta 128 02.07.2014 Suunnittelutarveratkaisu / Slotte Ingeborg 334/10/03/00/2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelijat: kaavoituspäällikkö Veli-Pekka Koivu puh. 044

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

Poikkeamislupa/omakotitalo, autotalli/talousrakennus, piharakennus, saunarakennus. KH 472 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto

Poikkeamislupa/omakotitalo, autotalli/talousrakennus, piharakennus, saunarakennus. KH 472 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto KAUPUNGINHALLITUS 472 11.12.2017 Poikkeamislupa/omakotitalo, autotalli/talousrakennus, piharakennus, saunarakennus 595/10.1003.100300/2017 KH 472 Kaavoitusarkkitehti Jaana Pekkalan lausunto 30.11.2017:

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Hiltunen Marja Leena

Hiltunen Marja Leena LIPERIN KUNTA Tekninen lautakunta / lu pa jaos PÄÄTÖS 8 / 2014 Poikkeaminen MRL 171-174 pvm pykälä 30.9.2014 71 Asia Hakija Hakemus Poikkeamishakemus / asuinrakennuksen rakentaminen Hiltunen Marja Leena

Lisätiedot