Teknillisen Korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n KSK II 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teknillisen Korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n KSK II 2010"

Transkriptio

1 Teknillisen Korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n KSK II 2010 Puheenjohtajalta Huhtikuun aikana kilta järjesti noin 30 tapahtumaa, joka tekee noin yhden tapahtuman jokaista vuorokautta kohden. Tapahtumakirjo oli myöskin monipuolinen painottuen luonnollisesti loppukuussa Wappuun. Kiltamme on näin ollen edelleen yksi aktiivisimmista toimijoista ylioppilaskunnassamme, mitä on ilo seurata. Myöskin hallituksen läsnäoloprosentti kokouksissa nousi yhdellä prosenttiyksiköllä ollen tällä hetkellä 82%. Wapputapahtumat menivät pääsääntöisesti todella hyvin ja huipentui odotetusti uuden sähköteekkaripolven syntymiselle. Vappupäivänä aamukahdeksan aikoihin Ullikselle viritetty SIKlounge keräsi myös jäsenistöä grillaamaan ja oleilemaan hieman kosteahdosta säästä huolimatta. Toivottavasti konsepti kehittyy ja telttakatos kestää myös ensi vuoteen. Hallitus tapasi Wapun tienoilla tiedekunnan hallintoa. Tapaamisen aiheena oli suurimmaksi osaksi opinnot sekä koulutuspolitiikka, kuten muun muassa Aallon vaikutusta ETA-tiedekuntaan. Suuri tiedekunta tuo vakautta, mutta yhtenä huolenaiheena on henkilöstön määrärahojen leikkaaminen sekä edelleen varsinkin tietoliikennepuolen opiskelijoiden heikko opintopistekertymä. Keskustelussa sivuutettiin myöskin elektroniikkapajaa: tiedekunta lähtee erittäin mielellään tukemaan vastaavia projekteja, joilla on positiivista vaikutusta sähköalan opintoihin. Tiedekunnan puolelta kehoitettiin myös ehdottamaan tiedekunnalle, mikäli killalla sellaisille tarvetta ilmenee. Näin ollen voitaisiinkin todeta killan ja tiedekunnan suhteen olevan edelleen hyvällä mallilla. Kesän aikana kilta järjestää virkistystoimintana ainakin killan kesäpäivät sekä toimarisitsit elokuun lopulla. Norsunluutorniinsa jämähtänyt hallitus virkistäytyy tenttien jälkeen kämppäkierroksella ja kesällä mökkeilyllä, jossa uudet sähkönsiniset hupparit tulevat edelleen näkymään. Oltermannin valintatyöryhmä kokoontui miettimään ehdokkaita uudeksi Oltermanniksi ja tapasi nykyistä Oltermannia Martti Valtosta. Oltermannin vaihto lienee luonnollisinta toteuttaa virallisesti Potentiaalin Tasaus 90:ssä. Opintotoimikunta Palautekilke Viestintä lisäsi opintotoimikunnan sivuille palautelomakkeen. Lomakkeen avulla kiltalaiset voivat antaa rakentavaa palautetta kursseista. Opintotoimikunta käsittelee palautteen. Mikäli palaute koetaan aiheelliseksi, ottaa opintotoimikunta yhteyttä kurssin järjestäjiin. Toimikunta pyrkii siis jatkossa aidosti vaikuttamaan opetuksen laatuun. Wappu Aattona jaettiin jälleen riehanjulistuksen yhteydessä kuplivaa Smökin terassilla. Kiltalaisia kävi paikalla varsin runsaslukuisesti kaikilta vuosikursseilta. Erityisen mukavaa oli, että paikalla piipahti mutu-tuntumalla sanottuna enemmän ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita sekä jo valmistuneita kuin esimerkiksi edellisenä vuonna. Tarkennuksena mainittakoon, että jo valmistuneille jaettiin pääsääntöisesti Sklubin kustantamia juomia.

2 Aallosta hyvinvoiva yhteisö Opintomestari osallistui SIK:n edustajana Aallosta hyvinvoiva yhteisö -työpajaan 8.4. Tapahtumassa oli puhujia ylioppilaskunnan sosiaalipuolelta, kaksi opintopsykologia ja YTHS:n psykologi sekä terveydenhoitaja. Tämän lisäksi tehtiin ryhmätöitä. Aihepiiriin kuului mm. opintojen sujuvoittaminen, opiskelijoiden motivaatio, ajanhallinta, opiskelijoiden terveysongelmat, opintojen mitoitus, sekä alkoholin käyttö. Opintopsykologeilla oli paljon toimivia ja konkreettisia ajatuksia opiskelun kehittämiseen. Katsotaan josko saadaan heidät puhumaan jossain vaiheessa kiltalaisille. Opintomestarin vaihto Vuoden 2009 opintotoimikunnasta ei löytynyt halukkaita opintomestariksi. Marko saatiin kuitenkin tehtävään suostuteltua kevään ajaksi jatkuvuuden takaamiseksi. Nyt valmistumisen koittaessa on aika valita uusi opintomestari. Kaksi vuoden 2010 opintokisälliä ilmaisi kiinnostuksensa tehtävään. Hallitus äänesti kokouksessaan heidän väliltä ja päätyi esittämään valtuustolle Antti Rautiaista uudeksi opintomestariksi. Tulossa: Energiaa Uudellamaalla Energiaa Uudellamaalla järjestetään Vierailijoita tulee kaikkiaan kuusi ryhmää. Ryhmien koot ovat henkilöä. Hallituksen jäsen pitää vierailun aluksi lyhyen esitelmän, jonka jälkeen vierailijat tutustuvat kahteen demoon. Lisäksi jokaisen ryhmän kanssa kiertää kaksi muuta killan edustajaa. Kilta ansaitsee tapahtumasta 100 euroa/päivä. Tulossa: Proffakirje Ylioppilaskunta lähestyy jokaista Aallon professoria tervehdyskirjeellä. Kirjeet toimitetaan perille henkilökohtaisesti kiltalaisten toimesta. Koordinointivastuu on opintomestarilla. Hallitus päätti kokouksessaan, että kullekin professorille toimitetaan kirje kahden hallituksen edustajan toimesta. Tulossa: Fysiikan välikoekertaus Ennen neljännen periodin tenttiviikkoa järjestetään fysiikan kakkoskurssin toisen välikokeen kertaus. Sisä- ja urheilutoimikunta Viimeisen kuukauden aikana ei ole tapahtunut kovinkaan paljoa: suurimpina yhteisinä "voimainponnistuksina" mainittakoon toimikunnan virkistäytyminen huhtikuun alussa elekomponenttipussittajatalkoolaisten sekä vaalilautakuntalaisten kanssa, sekä toimikunnan täydentyminen yhdellä uudella sisäkisällillä Aina löytyy kuitenkin pieniä mainittavia asioita: -Paja: Sähkösuunnitelma valmistui vihdoin! Seuraavaksi odotellaan asentajaa paikalle. -Urheilu: KIK on vihjaillut halukkuudesta siirtää perinteinen SIK-KIK -lätkämatsi syksylle, samalle viikolle yhteisten sitsien kanssa. -Kiltatonttu: "Kukaan ei koskaan pyydä multa mitään", työnpuutetta ilmassa, siis.

3 Lisäksi etenkin Sisämetsurin sähköposti täyttyi viime kuussa huimasta määrästä fuksien pääaine- ja talkookyselyitä, mutta ihmeen kaupalla kaikille tarjokkaille löytyi sopivaa näprättävää. Tämän seurauksena moni pienempi ToSussakin mainittu asia on nyt hoidettu, mm. nimikoinnit keittiön kaappeihin sekä valokatkaisijoihin. Fuksit kävivät myös läpi kaikkien kiltahuoneen vitriinien sisällöt, ja jo puolet tavaramäärästä on saatu kirjattua SIK-Wikiin. Jatkotoimenpiteitä seuraa, kunhan loputkin on saatu nettiin asti, mutta aikomuksena on valjastaa kiltalaiset kertomaan tavaroiden alkuperästä. Yrityssuhdetoimikunta Loppukevään toimintaa on leimannut palautuminen Kotimaanpitkän järjestämisestä. Toimikunta piti virkistäytymisillan keskenänsä ruuan ja juoman ääressä. Kevään viimeiset kokoukset pidettiin vapun alla, joissa tutkittiin mennyttä kevättä ja jaettiin tehtäviä ensi syksylle. Excut Keväälle on tulossa vielä yksi excu, 4.5. oleva Fortumin futsal-liikuntaexcu. Tämä lisäksi SIK:n jäsenet ovat päässeet ilmoittautumaan 5.5. olevalle Digitaalisen median ammattiainekerho DOT:n Fujitsu exculle. Syksylle ei ole vielä varmistunut excuja, mutta suunnitteilla excurisoita on ainakin seuraaviin kohteisiin: Nobutek, Cygatec, Hedengren, NSN, Nokia. Haalarit Haalareista on tällä hetkellä (3.5.) seuraavat sponsorit: NSN, Siemens, Sick, Fortum, ABB, Gemalto. Kaksi mainospaikkaa on jäänyt myymättä (vasen takatasku ja takareisi),ja näillä näkymin niihin ei tulla saamaan mainoksia aikamääreihin mennessä. SIK90 Neuvottelut juhlavuoden yhteistyökumppaneiden kanssa on aloitettu, ja kuluneen kuun aikana on sovittu tapaamisia muutamien yritysten edustajien kanssa. Neuvotteluja on leimannut vuorovaikutteisuus-hakuisuus sekä uusien yhteistyökeinojen etsiminen. Fuksitoimikunta Edellisen KSK:n jälkeen toimikunta oli työllistettynä Wapun tapahtumien kanssa. Wappuinfo - luento järjestettiin fukseille heti maanantaina Wappuinfoluennolla olivat kippareiden lisäksi myös Julkku ja Jäynä esittäytymässä ja luomassa wapputunnelmaa. Kalvoshow oli äärimmäisen hieno ja wapunviettovinkit välittyivät fukseille. Kiltahuone suljettiin ja avattiin käyttöön jälleen 3.5. Fuksien wappusitsit olivat lauantaina yhdessä Kemistikillan kanssa. Sitseillä oli erittäin hauskaa ja wappuinen tunnelma. Sitsit sujuivat SIK:n osalta tarpeeksi rauhallisesti, eikä keneltäkään tarvinut evätä pääsyä <piip>:iin. Paikalla olivat myös kippareiden lisäksi kippareiden kipparit ja kiltojen puheenjohtajat. Viimeiset pari viikkoa olivat kippareille aika työntäyteisiä. Kipparipäivystyksiä järjestettiin lähes joka päivä ja niissä myös kävi paljonväkeä. Wappuaaton aamuna järjestettiin perinteinen wappuaamupala, jossa jaettiin esteettömyystodistukset. SIK sai 69 uutta hienoa teekkaria.

4 Fuksitohtoreita tuli 17 kappaletta ja -lisensiaatteja 2 kappaletta. Superfukseina palkittiin ansiokkaasta vuodesta Emil Westenius ja Klaus Helenius. Vuoden fuksin arvon sai Ukko Liukkonen. Lakit jaettiin perinteisesti Amfilla. SIK sai kunnian vastaanottaa lakit 12.sijalla KIK:n jakaessa lakit. Mantalle lähdettiin wappuriehan julistuksenjälkeen perinteistä poiketen SIK:n varaamalla bussilla, koska kuorma-autoja eipidetty hintansa arvoisina, ja onhan haitaribussi tietenkin todella siisti juttu. Fuksiopas on työn alla, mutta osalta toimikunnista puuttuu tätä kirjoitettaessa vielä esittely ja kuva. Oppaan maksaa perinteiseen tapaan tiedekunta, jonka kanssa on sovittu myös painosmäärästä. Äpy, Jäynä ja Polyteknikkojen kuorosaavat mainoksensa oppaaseen. Syksyn suunnittelu aloitetaan tällä viikolla yhdessä hovimestarin jasik90-toimikunnan kanssa. Muutaman tapahtuman päivämäärät, kuten Varaslähtö, Otasuunnistukset ja FXQ, ovat jo selvillä, ja FXQ:sta kokoustetaankin tällä viikolla vekkuleiden kanssa järjestettiin ISOkoulutukset Kokoushotelli Meripuistossa Kivenlahdessa järjestetyssä ISOsodassa uudet ja vanhat ISOhenkilötottivat mittaa toisistaan, ja jatkoivat sen jälkeen ISOsaunalla. Ensi vuodelleon ilmoittautunut muutama uusi ISOhenkilö, ja heitä on tällä hetkellä kaikenkaikkiaan 54. Ohjelmatoimikunta Hupitoimikunta Edellisen KSK:n jälkeen hurjan paljoa ei ole tapahtunut. Laulusauna järkkäiltiin FTMK:n kanssa. HTMK:n osalta meni ihan mukavasti. Ulkositsit peruttiin, koska osallistujia ei tullut muista ainejärjestöistä laisinkaan. Killan puoleltakin osallistujia oli ilmoittaunut vain kourallinen. Tilanne tosin olisi killan osalta ollut varmasti eri, jos muita ainejärjestöjä olisi ilmoittautunut. Ulkositsien kanssa päällekkäin oli useita eri tapahtumia Otaniemen ulkopuolella, mikä varmaankin oli pääsyy laimeaan osallistumisintoon. Wanhojen wappusitseillä oli 130 sitsaajaa. Sitsien kulku sai ainakin allekirjoittaneen pohtimaan killan sitsikulttuuria, koska sitseiksi ko. tapahtumaa tuskin pystyi kutsumaan. Wappusaunassa osallistujia oli tungokseksi asti. Saunailta muutenkin oli meiningiltään vuoden paras saunailta tähän mennessä. Fuksien wappusitsit sujuivat mainiosti ja yhteistyö kemman kanssa oli saumatonta. Sitsaajat käyttäytyvät hyvin, eikä homma karannut käsistä. Työvoimaa oli vähintäänkin riittävästi molemmista killoista. Lukkarit Laulusaunaan oli kova yritys saada mahdollisimman moni lukkari paikalle, mutta erinäisistä syistä (kipeily yms.) paikalle taisi päästä vain pari lukkaria. Wanhojen wappusitseillä lukkaroimassa olivat kaikki paitsi Ada. Vastavuoroisesti Ada oli lukkaroimassa fuksien wappusitseillä yhdessä kemman lukkarin kanssa. Yhteenvetona kevät on ollut hurjan siisti ja hauskaa on ollut. Vaikka välillä tietty on ollut vähän rankkaakin.

5 Sössö- ja kulttuuritoimikunta Sössö- ja kulttuuritoimikunta on kuluneen kuukauden aikana virkistäytynyt sitsien muodossa, pitänyt julkkarit Sössön Wappu-liitteelle sekä saanut uuden lehden telineisiin, ja kulttuuri on järjestänyt reissun Heurekaan. Uusin lehti on kerännyt paljon kehuja. Lehden painosmäärää nostettiin 800 kappaleeseen, sillä ensimmäisestä numerosta on vain hajakappaleita jäljellä. Sössön budjetista myös juotettiin kiltalaisia Ullanlinnanmäellä, sillä julkkareista jäi muutama laatikko kuohuviiniä yli. Seuraava kokous on vapunjälkeisellä viikolla. Seuraavan lehden deadline on alustavasti 17.5., mutta todennäköisesti toimikunnalle vasta 25. päivän tienoilla (sovitaan kokouksessa). Lehti ilmestyy ennen juhannusviikkoa. Lehti on fuksinumero, josta yritetään saada kokovärillinen (sovittava tiedekunnan kanssa ja yritettävä hankkia sponsoreita). Kulttuuritoimikunnan kokoopanossa on tapahtunut muutoksia. Panu Simolin kovasti uhkaili kirjoittavansa jo seuraavaan Sössöön, ja Noora Jekunen muutti yllättäen Tampereelle. Hallituksen ja EESTECin listoilla on käyty keskustelua eräästä väärinkäsityksestä. EESTECin listoilla oli palloiltu ideasta EESTEC-lehden tekemisestä ja sössötoimikunnan valjastamisesta tähän tarkoitukseen. Päätoimittajana tietenkin älähdin tästä, sillä käsitin, että tarkoitus olisi jättää Sössö tekemättä. Lopullinen totuus jäi vielä hieman epäselväksi, mutta EESTEC LC Helsingin puheenjohtaja Taru Simonen aikoo tulla seuraavaan Sössön kokoukseen selvittämään asiaa. Ulkotoimikunta Edellisen KSK:n jälkeen ei ole aivan hirveästi tapahtumaa ollut. Ulkositsit peruttiin, koska osallistujia ei tullut muista ainejärjestöistä. Ulkositsien kanssa päällekkäin oli useita eri tapahtumia Otaniemen ulkopuolella, mikä varmaankin oli pääsyy laimeaan osallistumisintoon. Ulkotoimikunta ja varsinkin international helpperit ja helping international toimarit panostivat ulkkarien lakinsaantiin kevään aikana ja varsinkin loppumetreillä. Tämän ansiosta SIK:ltä lakin sai 5(?) ulkkaria muiden kiltojen noin yhden sijaan. Ulkomestari kävi KTH:lla lämmittelemässä suhteita paikallisiin KTH:n edustajiin FXQ:ta ajatellen. Pienet väärinkäsitykset korjattiin ja odottavat nyt innolla meitäsiihen suuntaan. Mukaan tarttui myös uusia suhteita Trondheimiin ja useita kiinnostuneita osallistumaan SIK90 tapahtumiin. Kevät oli toimikunnan puolesta erittäin onnistunut. Uudet ulkosuhteet ja varsinkin suurehko määrä ulkkareita, jotka saivat lakin lämmitti mieltä. Eestec Eestecin toiminta keväällä on jatkunut iloisesti, innovoivasti ja reippaasti. Olemme aloittaneet keskustelut avaruuslaboratorion kanssa vuonna 2011 järjestettävästä workshopista. Workshopin aiheeksi on kaavailtu kaukokartoitusta ja tarkemmat ideoinnit ovat meneillään. Osallistujamäärä budjetin puolesta muotoutuu noin viideksitoista osallistujaksi, mutta lisäksi tapahtumaan otetaan mukaan suomalaisia omakustantavia kaukokartoituksesta kiinnostuneita opiskelijoita. Hedelmäsaunaan osallistui noin parikymmentä henkeä ja mukana oli myös uutta verta. Sähköpostilistalle saatiin tapahtuman myötä neljä uutta henkilöä, mikä oli toivottua vähemmän.

6 Hedelmäsaunan ajankohta ja jatkuvuuden järkevyys kyseenalaistetaan. Tällä kertaa tapahtuma osui vahingossa pääsiäisloman loppuun. Kongressissa LC Helsinki ajoi hierarkiajärjestelmän selkeyttämistä ja ehdotus hyväksyttiin pienin muutoksin. Rules of Procedure chapter 3:n päivitys tulee voimaan tämän vuoden kuluessa. Uusi hierarkia on Observer, Junior LC ja LC, kun se ennen oli Observer Candidate, Observer, Junior LC ja LC. Uusi hallitus Eestec-internationalille valittiin. Hallitukseen saatiin edustusta lähistöltä, sillä "sisämestarina" toimii tallinnalainen Janne. Ainakin yksi henkilö omasta boardistamme toimii tänä vuonna kansaivälisen boardin avustajana. Tällä pyritään omatoimisesti lisäämään kansainvälisen toiminnan monipuolisuutta, jotta se ei keskity liiaksi Balkanin alueelle. Kongressissa keskusteltiin myös tarkemmista säännöistä, erityisesti kuinka paljon workshopien tulee sisältää opiskelutunteja. Tämän koemme hyväksi kehitykseksi ammattimaisempaa toimintaan päin. Wanhojen ja fuksien wappusitseillä oli esitteitä Eestecistä, jotka ainakin ensimmäisissä saivat huomiota. Lappu muun muassa laulettiin läpi. Fuksikapteeneiden kanssa on pidetty kokous, jossa on mietitty keinoja saada uudet fuksit mukaan Eestec:n toimintaan. Syksystä lähtien Eestec-enkeli tulee osallistumaan luentotaukoinfoille, ja tapahtumakutsut tulevat nyt myös JAS:n lisäksi fuksimailiin. Syksyllä tulevat JAS:n lisäksi myös fuksimailiin tehdään myös yhteistyötä saunaillan merkeissä. Hallitusta varten harkittujen pinssien teettäminen todettiin suunniteltua kalliimmaksi ja pinssit jäävät liian pienen budjetin vuoksi näillä näkymin toteuttamatta. Lippujen hinnat ovat myös olleet yllätyskorkeita. Tarjouksien pyytämistä jatketaan. Eestec-nuija on lakkausta vaille valmis. SIK90-toimikunnan juhlakauden tapahtumat ja projektit Laulukirjaprojekti etenee mukavasti. SIK90-toimikunta päätyi pitkällisen pohdiskelun jälkeen ehdottamaan valtuustolle kokonaan oman laulukirjan tekemistä. Paula Räisänen valmistelee ja toimittaa valtuustolle erillisen dokumentin tästä aiheesta, joten sitä ei ole avattu tähän sen enempää. Laulukirjaprojektin seuraava vaihe on laulujen, lisäsäkeistöjen, kuvituksen ja historiapätkien kerääminen ja lajittelu. Kiltalaisille avautuu kevään lopussa laulukilpailu, jonka voittaja julkistetaan Syyssitseillä. Laulukisan satoa nähtäneen myös uutukaisen laulukirjan sivuilla. Killalle on hankittu myös muiden kiltojen laulukirjoja vertailukohteeksi ja inspiraation lähteeksi omalle laulukirjaprojektille. Huhtikuun alkupäivinä killan sivuille avattiin kilke, jossa kiltalaisilla on mahdollista ehdottaa SIK90-juhlakauden "monumenttia". Monumentti ei tässä yhteydessä tarkoita (välttämättä) tylsää patsasta, vaan se voi olla mitä tahansa, esimerkiksi esitys, kuvaus tai muuten vain huomiota herättävä ilmiö (vertaa vaikkapa KIK:n tempaukseen, jossa he tekivät Smökkiin uudet pöydät). Kisan teemana on löyhästi Valo. Teeman on tarkoitus olla ajatuksia herättelevä, ei millään tapaa rajoittava. Mikäli ideakilpailu poikii mahtavavia ideoita, hankitaan siihen rahoitus ja idea toteutetaan. Mikäli terävin kuningasajatus jää vielä tällä kertaa tulematta, säästetään kerätyt ideat, ja pohditaan, voisiko jonkin niistä toteuttaa mahdollisesti joskus myöhemmin. Juhlakauden aikana on tarkoitus järjestää ainakin seuraavat tapahtumat: -Fukseille suunnattu SIK90-henkinen kiltijäynäpäivä. Uudet opiskelija imaistaan mukaan juhlahumuun heti alkusyksystä järjestettävässä kiltisjäynäpäivässä. Tapahtuma suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä fuksikapteenien kanssa.

7 -Alumnitapahtuma yhdessä Sklubin kanssa. Alumnitapahtuma hakee vielä muotoaan. Tapahtumaa suunnitellaan yhdessä Sklubin puheenjohtajan kanssa. Lisäksi käymme keskustelua siitä, voisiko SIK90-juhlakausi näkyä jotenkin erityisesti Sklubin jo olemassa olevissa tapahtumissa, kuten Alumniweekendissä ja Lokajoulussa. -Syyssitsit järjestetään tänä vuonna mahdollisesti lauantaina Tapahtumaa tehdään yhdessä hovimestarin ja hupitoimikunnan kanssa. -Polyteekkarimuseolle yritetään saada SIK90-näyttely. Materiaalia näyttelyyn löytynee juuri uudelleenjärjestetystä arkistosta. Tapahtumaa tehdään yhteistyössä museon ja arkiston väen kanssa. -Vuosijuhlaviikolla tarkoituksenamme on järjestää museokierroksia Polyteekkarimuseoon, tanssikertaus sekä uutukaisen laulukirjan läpilaulanta. Suosikkitapahtuma Öhlhäfvin kasvoja kohotetaan raikastamalla vanhaa hyväksi havaittua konseptia. Vuosijuhlaviikolle pyritään saamaan myös yritysexcu johonkin juhlaa tukevaan yritykseen. Myös mediakortti päivittyy jatkuvasti, ja täten toivottavasti helpottaa sponssien myyntiä. Potentiaalin Tasaus 90 järjestelyt on jo aloitettu tilakyselyiden muodossa. -Toimikuntamme tekee SIK90-juhlakausiaiheisein jutun kesäsössöön. Päätoimittajalta tiedustellaan myös mahdollisuutta saada loppuvuoden Sössöihin jokin "Kohti Potentiaalin Tasaus 90:tä"-tyylinen palsta.

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012. Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012. Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintakertomus 2012 Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Sisällysluettelo Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry...1...1...1 1. Yleistä...4 1.1 Puheenjohtajalta...4 1.2 Yhteistyö sidosryhmien kanssa...5 1.3 Sihteeri ja

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 2/2008 1 Yleistä 1.1.1 Puheenjohtajan näkökulma Kevät on mennyt taas aivan uskomattoman nopeasti! Itse kunkin päästessä koko ajan paremmin tehtäväänsä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintasuunnitelma 2012. Aalto- yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintasuunnitelma 2012

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintasuunnitelma 2012. Aalto- yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintasuunnitelma 2012 Aalto- yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Toimintasuunnitelma 2012 1. Hallinto 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Sihteeri Rahastonhoitaja Fuksitoimikunnan puheenjohtaja Fuksitoimikunnan puheenjohtajan adjutantti

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4 / 2007 1 Yleistä Syksy on pikku hiljaa pimentynyt, mutta ainakin se on mennyt nopeasti. Tapahtumia on ollut paljon, ja painopiste on ollut ehkä hieman

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 2/05 1 Yleistä Kevät alkaa olla pikku hiljaa takana päin. Aika on tuntunut menevän kovin nopeasti. Alkuvuodesta päätimme lähteä hommiin radikaalilla

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4/05 1 Yleistä Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4/2005 1.1 Osastoyhteydet Jossain määrin ristiriitaisten tietojen mukaan osastolle

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry KSK 4/06 1 Yleistä Vuosi lähenee loppuaan ja sehän tarkoittaa uusien vastuuhenkilöiden kähmintää killalle. Samalla on jälleen noussut esille valintojen myöhäinen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012 Inkubio ry

Toimintakertomus 2012 Inkubio ry Inkubio ry Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Fuksitoimikunta... 4 2.1 Kevään toiminta... 4 2.2 Syksyn toiminta... 4 3 Opintotoimikunta...5 3.1 Edunvalvonta... 6 3.2 Laskupiiri ja opintokysely... 6 4 Sisä-

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011. Killan organisaatio vuonna 2011. Hallitus. Puheenjohtaja Juho Salmi

Toimintakertomus 2011. Killan organisaatio vuonna 2011. Hallitus. Puheenjohtaja Juho Salmi Toimintakertomus 2011 Puheenjohtaja Juho Salmi Vuonna 2011 vietiin kiltaa jälleen vuosi eteenpäin ja tehtiin killasta jäsentensä näköinen. Kilta on kehittynyt nuorekkaammaksi ja keskustelevammaksi. Toimintasuunnitelmassa

Lisätiedot

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ----

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ---- KILTAKYSELYN VASTINE 2014 Kesällä 2014 toteutettiin perinteinen kiltakysely, jonka kautta saattiin hyviä palautteita, ideoita ja huolenaiheita killasta. Alla on julkaistu vastine palautteeseen, jossa kommentoimme

Lisätiedot

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 2(19) YLEISKATSAUS OPTIMI RY:N TOIMINTAVUOTEEN 2013 Yleistä. Vuonna 2013 Optimin toiminnassa oli jatkuvuutta, sillä jopa kahdeksan hallituksen jäsentä oli edellisestä hallituksesta.

Lisätiedot

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous

Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous PÖYTÄKIRJA Teknillisen korkeakoulun Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous SIKH 15/2010 Paikka: Strömberg (E220) Aika: 11.5.2010 klo 15.00 Paikalla: Hallitus: Puheenjohtaja Sihteeri Laura Korhonen

Lisätiedot

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2007 Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2007 1. Yleistä (puheenjohtaja Markus Heimonen) Viime vuosien aikana killan jäsenmäärä ja toiminnan laajuus on kasvanut ja vakiintunut

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous SIKH08/2012

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous SIKH08/2012 Pöytäkirja Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksen kokous SIKH08/2012 Aika: 22.2.2012 kello 14.00 Paikka: Kokoustila Strömberg, Otakaari 5 E 220 Paikalla: Puheenjohtaja: Jussi Ekström Sihteeri:

Lisätiedot

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS. Markus Heimonen 17.2.2008

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS. Markus Heimonen 17.2.2008 Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry. TOIMINTAKERTOMUS 2007 Markus Heimonen 17.2.2008 1 Yleistä (Puheenjohtaja Markus Heimonen) Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry:n yhdeksännen toimintavuoden

Lisätiedot

Toimintakertomus 2005 Fyysikkokilta ry

Toimintakertomus 2005 Fyysikkokilta ry Toimintakertomus 2005 Fyysikkokilta ry Yleistä Kevään aikana muutettiin kiltajärjestystä, jotta edustajistokin hyväksyisi killan säännöt. Esitettiin edustajistolle että kiltajärjestystä voitaisiin käsitellä

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Alkusanat. Opiskelijaelämää. Opiskelua. Neuvoksi FUKSIOPAS(1) NAME fuksiopas Tietofuksin perehdyttämisopas Otaonnelaan

Sisällysluettelo. Alkusanat. Opiskelijaelämää. Opiskelua. Neuvoksi FUKSIOPAS(1) NAME fuksiopas Tietofuksin perehdyttämisopas Otaonnelaan Fuksiopas 2015 FUKSIOPAS(1) NAME fuksiopas Tietofuksin perehdyttämisopas Otaonnelaan SYNOPSIS fuksiopas [-vteyl] DESCRIPTION Fuksiopas on tehty jokaiselle tietofuksille oppaaksi tulevaa fuksivuotta varten.

Lisätiedot

0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB

0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB 0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB Pääkirjoitus Teinivuodet ovat viimein ohitse, Oulun Tietoteekkarit ry täytti 26.9.2008 rempseät 20 vuotta. Se on hieno ikä melkeinpä millä mittapuulla tahansa. Noihin vuosiin

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa KILTALEHTI Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 2/2009 0 Excursiot, Vaihto-opiskelu, Kv-työelämä, Estiem... KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS Lisäksi: Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

S y napsi 1/08. Bioinformaatioteknologian opiskelijoiden killan Inkubion jäsenlehti

S y napsi 1/08. Bioinformaatioteknologian opiskelijoiden killan Inkubion jäsenlehti S y napsi 1/08 Bioinformaatioteknologian opiskelijoiden killan Inkubion jäsenlehti Kannen kuva: Juulia Suvilehto S napsi - 2 - Sisällys ISSN 1797-4852 (Painettu) ISSN 1797-4860 (Verkkolehti) Sisällys 3

Lisätiedot

Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001

Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001 Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001 Pääkirjoitus Oma kilta tai ainejärjestö on monelle opiskelijalle tärkeä tuki, joka niin järjestää kaikenlaisia hauskoja tapahtumia kuin myös

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Kemistikilta ry.

Toimintakertomus 2012. Kemistikilta ry. Toimintakertomus 2012 Kemistikilta ry. Sisällys Yleistä... 1 Raati... 1 Toimikunnat... 1 AYY... 2 Yleiset asiat... 3 Killan kokoukset... 3 Sidosryhmät... 3 Oltermanni... 3 Tunnukset... 4 Raha-asiat...

Lisätiedot

Kulo ry:n seminaariopas

Kulo ry:n seminaariopas Kulo ry:n seminaariopas Kuinka suunnittelet ja toteutat seminaarin Perjantaina 25.10.2013 Kulttuurintutkimuksen opiskelijat Kulo ry. järjesti kolmannen vuotuisen seminaarinsa Jyväskylässä otsikolla Toiseus

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 FYYSIKKOKILTA RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 FYYSIKKOKILTA RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 FYYSIKKOKILTA RY 1/15 sisällysluettelo 2 yleistä 3 sisäjaoksen toimintakertomus 5 ulkojaoksen toimintakertomus 6 opintojaoksen toimintakertomus 8 fuksijaoksen toimintakertomus 9 infojaoksen

Lisätiedot

5/2011. Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI

5/2011. Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI TARAKI 5/2011 Excuja!!!! Puuhaa Vuosijuhlat WWW.TARAKI.FI TARAKI-lehti on Tampereen Rakentajakillan jäsenlehti. Lehti postitetaan vanhoille kähmyille ja puheenjohtajille, sekä kiltaa tukeneille yhteistyökumppaneille.

Lisätiedot

3/2014 Fuksiläystäke

3/2014 Fuksiläystäke 3/2014 Fuksiläystäke Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puheenjohtajan palsta...5 Fuksivastaavan tervehdys...6 Checklist...7 Mikä se Sähköinsinöörikilta on?...8 Mikä se Oulun Teekkariyhdistys on?...9

Lisätiedot

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 infacto Ku Klux Klanin kevätkokous Muikku snapsilasissa Reittä pitkin töihin infacto Wappu on jo hyvässä vauhdissa. 30-vuotisjuhla TAMPPI paljastettiin viime viikolla,

Lisätiedot