Henkilöstötilinpäätös 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilöstötilinpäätös 2010"

Transkriptio

1 2010 Yhtymäkokous YT-ryhmä Työsuojelutoimikunta Johtoryhmä Johtokunta

2 1 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO HENKILÖSTÖRESURSSIT VAKINAISET VIRAT JA TYÖSUHTEET HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ HENKILÖTYÖVUODET HENKILÖSTÖN RAKENNE VAKINAISET JA MÄÄRÄAIKAISET SUURIMMISSA AMMATTIRYHMISSÄ Lääkärit...6 Hoito-, hoiva- ja laitoshenkilökunta...7 Hallintohenkilökunta IKÄJAKAUMA KESKI-IKÄ HENKILÖSTÖN TYÖPANOS TEHTY TYÖPANOS KOKONAISTYÖAIKA POISSAOLOT...12 Sairauspoissaolot...13 Määräaikaisten ja vakinaisten työntekijöiden sairauspoissaolot...14 Pitkäaikaisterveet...14 Tapaturmat HENKILÖSTÖPANOSTUKSET HENKILÖSTÖKULUT KESKITUNTIANSIO KOULUTUKSET...16 Sisäistä koulutustarjontaa OSTOPALVELUT ELÄKEPÄÄTÖKSET TYÖTERVEYSHUOLTO JOHTAJUUS TYHY-TOIMINTA TYÖSUOJELU KEHITYSKESKUSTELUT KYSELY KESÄSIJAISILLE REKRYTOINTI JA VAIHTUVUUS...25 Vaihtuvuus YHTEISTOIMINTA HENKILÖSTÖSTRATEGIAN TOTEUTUMINEN KRIITTISTEN MENESTYSTEKIJÖIDEN MUKAAN TARKASTELTUNA...27

3 1. JOHDANTO Henkilöstönäkökulmasta JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän toinen toimintavuosi oli aktiivista suunnittelun ja kehittämisen aikaa. Vuoden aikana strategiatyöryhmien työskentely saatiin päätökseen ja kuntayhtymän toimintaa ohjaamaan valmistui lukuisia eri strategioita. Tasapainotetun tulosmittariston periaatteiden mukaisesti jokaisessa strategiassa tavoitteita lähestytään myös henkilöstönäkökulmasta. Lisäksi laadittiin erillinen henkilöstöstrategia, joka antaa suuntaviivat kuntayhtymän henkilöstötyölle vuoteen 2016 asti. Henkilöstöjohtamisen haasteita ja samalla henkilöstöstrategian kokonaisuuksia ovat rekrytointi, osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö, henkilöstöjohtaminen, työhyvinvointi, henkilöstövoimavarat sekä asiakastyytyväisyys. Strategioiden menestyksekäs toteuttaminen on pitkäjänteistä ja sitoutunutta työtä, jonka etenemistä tulee säännöllisesti arvioida. Henkilöstöhallinnon tehostamiseksi ja palkkahallinnon kokonaisjärjestelmän kehittämiseksi hankittiin ja otettiin käyttöön kolme sähköistä ohjelmistoa; WebTallennus, AGS-henkilöstöraportointi ja Populus-matkahallinta. Tahti oli kova, ja ohjelmien käyttöönotto vaati henkilöstöltä paljon uuden oppimista. Kehittämistyön hyödyt näkyvät vasta viiveellä, minkä vuoksi panostusta ohjelmistojen hankintaan onkin tarkasteltava pitkällä tähtäimellä. sisältää tiivistettyä tietoa henkilöstövoimavaroista ja niiden kehityksestä. Yhdessä tilinpäätöksen kanssa ne muodostavat kiinteän kokonaisuuden, jonka avulla voidaan tarkastella menneen kauden toimintaa ja taloutta ja joka antaa hyvän pohjan tulevaisuuden suunnittelulle. Henkilöstövoimavaroista on pidettävä huolta. Henkilöstömme on tärkein tekijä laadukkaiden kuntapalveluiden tuottamisessa. Henkilöstötyö vaikuttaa siten oleellisesti henkilöstön hyvinvointiin ja kuntayhtymän taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen. Palvelutuotannon tuloksellisuuden ja laadun ylläpitäminen ja kehittyminen sekä JIK ky:n kilpailukykyisen ja houkuttelevan työnantajaimagon säilyttäminen edellyttävät sekä määrällisten että laadullisten henkilöstövoimavarojen kehittämistä. Kehittämisen perustana ja päätöksenteon tukena toimii vuosittain laadittava henkilöstötilinpäätös. JIK ky:n visio on Yhteistyöllä ja ammattitaidolla tuloksena kuntalaisten hyvinvointi. Toimiva yhteistyö on kumppanuutta, jossa kaikki osapuolet luottavat toisiinsa ja kokevat yhdessä toimiessaan saavansa suurempaa kokonaishyötyä kuin yksin työskennellessään. Yhteistyön sujuvuus ja ammattitaitoinen henkilöstö ovat edellytys kuntayhtymän tuottamien palvelujen ylläpitämiselle ja kehittämiselle. Kiitos koko JIK ky:n henkilöstölle kuluneen vuoden 2010 arvokkaasta työpanoksesta alueen asukkaiden hyväksi.

4 3 2. HENKILÖSTÖRESURSSIT Henkilöstötilinpäätöksen tiedot ilmoitetaan pääsääntöisesti vuoden viimeisen päivän tilanteen mukaan ( ) Vakinaiset virat ja työsuhteet JIK ky:n virka- ja toimipohja oli yhteensä 642. Avoimien toimien hoitajia oli 9 ja avoimien virkojen hoitajia 3. Vuoteen 2009 verrattuna virka- ja toimipohja on kasvanut 15:llä (2,4 %:lla). Henkilöstön lukumäärä Hallinto ja talous Huolto Hyvinvointipalvelujen hallinto Työterveyspalvelut Terveys- ja sairaanhoitopalvelut Perhekeskus Kotihoito Asumispalvelut Projektit ja tutkimushankkeet Suun terveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto YHTEENSÄ Henkilöstön määrä Vuoden 2010 lopussa JIK ky:n kokonaishenkilöstömäärä oli 874 henkilöä. Vakinaisessa palvelussuhteessa oli yhteensä 599 henkilöä. Tämä on 69 % koko henkilöstömäärästä. Määräaikaisessa palvelussuhteessa oli 275 henkilöä, joka on 31 % koko henkilöstömäärästä. Määräaikaisista työntekijöistä oppisopimussuhteessa oli 3 (0,3 % koko henkilöstöstä), työllistämistuella työllistettyjä 2 (0,2 %) sekä harjoittelijoita 1 (0,1 %).

5 % Vakinaiset Määräaikaiset % Henkilöstön lukumäärä Vuoden 2009 kokonaishenkilöstömäärään verrattuna henkilöstön määrä on kasvanut 21 henkilöllä (2,5 %:lla). Vakinaisten palvelussuhteiden määrä on kasvanut 15:llä (2,6 %:lla) ja määräaikaisten palvelussuhteiden määrä 6:lla (2,2 %:lla). Sen sijaan työllistämistuella työllistettyjen henkilöiden määrä väheni edellisvuodesta 7 henkilöllä (78 %:lla) ja oppisopimussuhteessa olevien henkilöiden määrä 2 henkilöllä (40 %:lla). Vakinaisesta henkilöstöstä virkasuhteessa oli 86 henkilöä (14 %) ja työsuhteessa 513 henkilöä (86 %) % Työsuhde Virkasuhde % Vakinainen henkilöstö: Virka- ja työsuhteessa työskentelevät Virkasuhteessa olevien vakinaisten viranhaltijoiden määrä on vähentynyt vuoteen 2009 verrattuna 55 henkilöllä (39 %:lla). Työsuhteessa olevien vakinaisten työntekijöiden määrä puolestaan kasvoi edellisvuodesta 70 henkilöllä (16 %:lla). Muutoksen taustalla on henkilöstön siirtymiseen liittyvä virkasuhteiden muuttaminen työsuhteiksi henkilöstösopimuksen mukaisesti.

6 5 Vakinaisesta henkilöstöstä osa-aikaisina työskenteli 49 (8,2 %). Osa-aikaeläkkeellä oli 16 henkilöä (2,7 %) ja sivuvirkaa hoiti 1 henkilö (0,2 %) Henkilötyövuodet Henkilöstömäärä vaihtelee vuoden mittaan, joten vuoden viimeisen päivän henkilömäärien vertailua paremman vertailuluvun käytettävissä olleista henkilöstöresursseista antaa laskelma henkilötyövuosista. Siinä koko vuoden kokoaikaisesti työskennelleiden työntekijöiden lisäksi osan vuotta kestäneet ja osa-aikaiset palvelussuhteet muutetaan henkilötyövuosiksi. Henkilötyövuosi kuvaa henkilöstön työpanosta eli se on yhden henkilön säännöllinen vuosityöaika. Sillä tarkoitetaan kokonaisen vuoden teoreettista tehokasta työaikaa työtuntien määrän pohjalta. Vuonna 2010 kalenteripäivien mukaan laskettu henkilötyövuosien määrä JIK ky:n koko organisaatiossa oli yhteensä 803,75. Tämä on 16,37 henkilötyövuotta (2,1 %) enemmän kuin vuonna Henkilöstön rakenne Koko henkilöstöstä vuoden 2010 lopussa naisia oli yhteensä 841 (96 %) ja miehiä 33 (4 %). Vakinaisesta henkilöstöstä naisia oli yhteensä 574 (96 %) ja miehiä 25 (4 %). Prosentteina tarkasteltuna vakinaisen henkilöstön naisten ja miesten osuudet ovat pysyneet samoina vuoteen 2009 verrattuna.

7 6 25 4% Naiset Miehet % Sukupuolijakauma (vakinaiset) 2.5. Vakinaiset ja määräaikaiset suurimmissa ammattiryhmissä Lääkärit Virat (lkm) Vakinaiset Määräaikaiset Lääkärit Hammaslääkärit Eläinlääkärit Lääkärit, hammaslääkärit, eläinlääkärit Lääkäreitä oli yhteensä 25. Tämä on 2,9 % koko henkilöstöstä. Vakinaisessa palvelussuhteessa oli 16 henkilöä ja määräaikaisessa palvelussuhteessa 9 henkilöä. Lääkäreistä 20 työskenteli kokoaikaisina viranhaltijoina ja 5 osa-aikaisina viranhaltijoina. Hammaslääkäreitä oli yhteensä 16. Tämä on 1,8 % koko henkilöstöstä. Viroista 15 oli täytettynä ja kaikki 15 henkilöä työskentelivät vakinaisessa palvelussuhteessa. Hammaslääkäreistä 8 henkilöä työskenteli kokoaikaisina viranhaltijoina ja 7 henkilöä osa-aikaisina viranhaltijoina.

8 7 Eläinlääkäreitä oli yhteensä 6. Tämä on 0,7 % koko henkilöstöstä. Kaikki eläinlääkärit työskentelivät vakinaisessa palvelussuhteessa kokoaikaisina viranhaltijoina. Hoito-, hoiva- ja laitoshenkilökunta Vakinaiset Määräaikaiset Sairaanhoitajat Perushoitajat Kodinhoitajat Hoivatyöntekijät Laitosapulaiset Terveydenhoitajat Lähihoitajat Hammashoitajat Laitoshuoltajat Osastonhoitajat 33 Isoimpia ammattiryhmiä Terveydenhoitajia oli yhteensä 47 (5,4 % koko henkilöstöstä). Heistä 31 (66 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 16 (34 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna terveydenhoitajien määrä kasvoi 1:llä (2,1 %:lla). Sairaanhoitajia oli yhteensä 119 (14 % koko henkilöstöstä). Heistä 80 (67 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 39 (33 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna sairaanhoitajien määrä kasvoi 13:lla (12 %:lla). Lähihoitajia oli yhteensä 210 (24 % koko henkilöstöstä). Heistä 108 (51 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 102 (49 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna lähihoitajien määrä kasvoi 59:llä (39 %:lla). Vuonna 2010 kaksi henkilöä valmistui lähihoitajiksi oppisopimussuhteiden kautta. Toinen heistä työskentelee nykyään vakituisena työntekijänä ja toisella on ollut määräaikainen työsuhde. Perushoitajia oli yhteensä 116. (13 % koko henkilöstöstä). Heistä 96 (83 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 20 (17 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna perushoitajien määrä väheni 6:lla (5 %:lla). Hammashoitajia oli yhteensä 25 (2,9 % koko henkilöstöstä). Heistä 20 (80 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 5 (20 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna hammashoitajien määrä kasvoi 3:lla (12 %:lla).

9 8 Kodinhoitajia oli yhteensä 63 (7,2 % koko henkilöstöstä). Heistä 54 (86 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 9 (14 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Vuoteen 2009 verrattuna kodinhoitajien määrä väheni 8:lla (13 %:lla). Laitoshuoltajia oli yhteensä 51. (5,8 % koko henkilöstöstä). Heistä 33 (65 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 18 (35 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Edellisvuoteen verrattuna laitoshuoltajien määrä kasvoi 30:llä (59 %:lla). Määrän kasvu johtui nimikemuutoksista. Hoivatyöntekijöitä oli yhteensä 20 (2,3 % koko henkilöstöstä). Heistä 6 (30 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 14 (70 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Määräaikaisista työntekijöistä 2 työskenteli työllistämistuella ja 2 oppisopimussuhteessa. Osastonhoitajia oli yhteensä 17 (1,9 % koko henkilöstöstä). Heistä 14 (82 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 3 (18 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Laitosapulaisia oli yhteensä 2 (0,2 % koko henkilöstöstä). Molemmat työskentelivät määräaikaisessa palvelussuhteessa. Laitosapulaisten määrä väheni edellisvuodesta 17:llä (90 %:lla). Määrän väheneminen johtui nimikemuutoksista. Hallintohenkilökunta Hallinnossa työskenteli yhteensä 23 henkilöä. Tämä on 3 henkilöä (15 %) enemmän vuoteen 2009 verrattuna. Heistä 21 (91 %) työskenteli vakinaisessa palvelussuhteessa ja 2 (9 %) määräaikaisessa palvelussuhteessa. Hallintohenkilökunta Muutos Johtaja Tiedottaja Tietohallinto Taloushallinto Henkilöstöhallinto Työsuojelupäällikkö Yhteensä

10 Ikäjakauma Koko henkilöstöä tarkasteltaessa suurin ikäryhmä on vuotiaat työntekijät. Heitä on 156 eli 17,8 % koko henkilöstöstä. Pienimmät ikäryhmät ovat puolestaan alle 20-vuotiaat työntekijät (20 henkilöä, 2,3 % koko henkilöstöstä) sekä vuotiaat työntekijät (4 henkilöä, 0,5 % koko henkilöstöstä). Koko henkilöstön ikäjakauma 5 vuoden välein alle 20v 25-29v 35-39v 45-49v 55-59v 65-69v 20-24v 30-34v 40-44v 50-54v 60-64v Ikäjakauma Koko henkilöstön ikärakenne on muuttunut hieman vuoteen 2009 verrattuna. Eniten henkilöstön ikärakenne on muuttunut ikäluokassa vuotiaat. Edellisvuoteen verrattuna vuotiaiden määrä on kasvanut 13:lla (19 %:lla). Lisäksi selviä muutoksia on tapahtunut ikäluokissa vuotiaat ja vuotiaat. Vuoteen 2009 verrattuna vuotiaita oli 12 (17 %) enemmän ja vuotiaita 11 (10 %) enemmän vuonna Yleisesti huomattavaa on, että kokonaisuudessaan alle 29-vuotiaiden työntekijöiden osuus koko henkilöstöstä on kasvanut 14 %:lla ja yli 60-vuotiaiden työntekijöiden osuus 16 %:lla. Vakinaista henkilöstöä tarkasteltaessa suurin ikäryhmä on vuotiaat. Heitä on vakinaisesta henkilöstöstä yhteensä 128 (21,4 %). Muita suurimpia ikäryhmiä ovat vuotiaat (112 henkilöä, 18,7 %) ja vuotiaat (99 henkilöä, 16,5 %). Pienimmät ikäryhmät vakinaisesta henkilöstöstä ovat puolestaan vuotiaat (7 henkilöä, 1,2 %) ja vuotiaat (2 henkilöä, 0,3 %). Alle 20-vuotiaita vakinaisia työntekijöitä ei ollut.

11 10 Vakinaisen henkilöstön ikäjakauma 5 vuoden välein Tehty työpanos on vuosityöaika, joka lasketaan siten, että kalenterivuoden päivistä vähennetään lauantait, sunnuntait ja työaikaa vähentävät arkipyhät. Kun näin saaalle 20v 25-29v 35-39v 45-49v 55-59v 65-69v 20-24v 30-34v 40-44v 50-54v 60-64v Ikäjakauma Suurimpia muutoksia vakinaisen henkilöstön ikärakenteessa on vuotiaiden määrän kasvu 15 henkilöllä (25 %:lla), vuotiaiden määrän kasvu 7 henkilöllä (26 %:lla) ja vuotiaiden määrän kasvu 7 henkilöllä (7,6 %:lla) Keski-ikä Koko henkilöstön keski-ikä on 42,63 vuotta. Vuoteen 2009 verrattuna koko henkilöstön keski-ikä on laskenut 1 vuodella (2,3 %:lla). Vakinaisen henkilöstön keski-ikä on 47,29 vuotta. Vuoteen 2009 verrattuna se on laskenut 1,2 vuodella (2,5 %:lla). Määräaikaisten työntekijöiden keski-ikä on puolestaan 37,97 vuotta. Se on laskenut edellisvuodesta 0,8 vuodella (2,1 %:lla). 3. HENKILÖSTÖN TYÖPANOS 3.1. Tehty työpanos

12 11 dusta teoreettisesta säännöllisestä vuosityöajasta vähennetään vuosilomapäivät, saadaan säännöllinen vuosityöaika. Kun vielä vähennetään palkalliset ja palkattomat poissaolot, saadaan tehty säännöllinen vuosityöaika ja lisäämällä lisä- ja ylityöt saadaan tehty vuosityöaika. JIK ky:n tehty työpanos oli työpäivää. Lisäksi lisätyöt tehtynä työpanoksena määriteltynä olivat 264,11 työpäivää ja ylityöt 43,96 työpäivää. Yhteensä JIK ky:n tehty työpanos lisä- ja ylityöt mukaan laskettuna oli ,07 työpäivää Kokonaistyöaika Tehty työaika on 75 % kokonaistyöajasta. Vuoteen 2009 verrattuna tehdyn työajan osuus kokonaistyöajasta on kasvanut 1 %:lla. Kokonaistyöaika jakautuu tehtyyn työaikaan ja poissaoloihin. 5% 12% 3% 5% Työpäivät 75 % Muut vapaat 5 % Perhevapaat 3 % Vuosiloma 12 % Sairaus/työtapat. /kuntoutus 5 % 75% JIK ky:n henkilöstön kokonaistyöaika (Kuviossa on sekä vakinaisessa että määräaikaisessa palvelussuhteessa olevan henkilöstön kokonaistyöaika. Muihin vapaisiin sisältyvät mm. opintovapaat, koulutus, lapsen sairaudesta johtuvat vapaat, lomarahavapaat, vuorotteluvapaat sekä palkalliset ja palkattomat yksityisvapaat.) Vuonna 2010 JIK ky:ssä kertyi työtunteja yhteensä Tämä on tuntia (2,3 %) enemmän kuin vuonna Lisätyötä tehtiin yhteensä tuntia. Tämä on tuntia (24 %) vähemmän kuin vuonna Kaiken kaikkiaan lisätyötuntien osuus kertyneistä työtunneista on 0,7 %. Ylitöitä tehtiin yhteensä tuntia. Se on 503 tuntia (7 %) vähemmän kuin vuonna Kaiken kaikkiaan ylityötuntien osuus kertyneistä työtunneista on 0,5 %.

13 12 Työtunnit, ylityöt ja lisätyöt olivat yhteensä tuntia Poissaolot Kalenteripäivinä laskettuna poissaolopäiviä koko henkilöstöllä vuonna 2010 oli yhteensä Yleisimmät poissaolon syyt olivat vuosiloma ( päivää, 48 % kaikista poissaoloista), sairaus ( päivää, 18 % kaikista poissaoloista), perhevapaat (8 442 päivää, 13 % kaikista poissaoloista) sekä muut vapaat (6 940 päivää, 11 % kaikista poissaoloista). Muihin vapaisiin lasketaan mm. ylityövapaat, toisen viran hoito sekä yksityisvapaat Vuosi 2010 Vuosi Sairaus Työtapatur. Kuntoutus Perhevap. Muut vap. Opintovap./oppisop. Koulutus Lapsisair. Vuor.vap. Lomautus Vuosiloma Lomarahavap. Poissaolot kalenteripäivinä Kalenteripäivinä laskettuina poissaolopäivät lisääntyivät vuoteen 2009 verrattuna 293 päivällä (0,5 %:lla). Poissaoloja kalenteripäivinä tarkasteltaessa suurimmat muutokset vuoteen 2009 verrattuna olivat työtapaturmista johtuvien poissaolojen vähentyminen (423 kalenteripäivällä, 76 %:lla), vuorotteluvapaasta johtuvien poissaolopäivien lisääntyminen (761 kalenteripäivällä, 60 %:lla), opintovapaista johtuvien poissaolojen lisääntyminen (346 kalenteripäivällä, 52 %:lla), kuntoutuksesta johtuvien poissaolojen vähentyminen (451 kalenteripäivällä, 33 %:lla) sekä koulutuksesta johtuvien poissaolojen lisääntyminen (353 kalenteripäivällä, 32 %:lla).

14 13 Poissaolojen palkkakustannukset olivat yhteensä ,51. Vuoteen 2009 verrattuna poissaolojen palkkakustannukset lisääntyivät ,15 eurolla (8,1 %:lla) Vuosi 2010 Vuosi Sairaus Työtapaturmat Perhevapaat Lapsisair. Koulutus Lomarahavapaa Vuosiloma Muut vapaat Poissaolot euroina (Sivukulut eivät sisälly kaavion lukuihin. Koulutuksessa on huomioitu vain ulkoiset kustannukset.) Poissaolojen palkkakustannuksia tarkasteltaessa suurimmat muutokset vuoteen 2009 verrattuna olivat muiden vapaiden lisääntyminen (33 404, 71 %), työtapaturmien vähentyminen (22 065, 69 %), perhevapaiden lisääntyminen (38 599, 63 %) sekä koulutuksen kasvu (49 748, 54 %). Sairauspoissaolojen palkkakustannukset olivat Vuoteen 2009 verrattuna sairauspoissaolojen palkkakustannukset lisääntyivät 411 :lla (0,06 %:lla). Sairauspoissaolot Vuonna 2010 sairauspoissaoloja oli yhteensä kalenteripäivää. Vuoteen 2009 verrattuna sairauspoissaolojen määrä vähentyi 891 kalenteripäivällä (7,2 %:lla). Sairauspoissaolopäivien keskiarvo oli 13,1 kalenteripäivää henkilöä kohti. (11 486/874 henkilöä). Tämä on 1,4 päivää (9,7 %) vähemmän kuin vuonna Sairauspoissaolopäiviä yhtä henkilötyövuotta kohti oli 14,3. Tämä on 1,41 päivää (9,9 %) vähemmän kuin vuonna Ilahduttavaa oli, että pitkäkestoiset sairauspoissaolot (kesto yli 61 päivää) vähentyivät edellisvuodesta 67 %:lla. Sen sijaan lyhytaikaisten sairauspoissaolojen määrä kasvoi vuoteen 2009 verrattuna. Sairauspoissaolot, joiden kesto oli 1 3 päivää, lisääntyivät

15 14 14 %:lla päivää kestävien sairauspoissaolojen määrä kasvoi 32 %:lla ja päivää kestävien sairauspoissaolojen määrä kasvoi 19 %:lla Vuosi 2010 Vuosi Kesto 4-10 pv Kesto pv Kesto pv Kesto 1-3 pv Kesto pv Kesto pv Sairauspoissaolojen määrät työpäivinä Suurin osa sairauspoissaoloista (67 %) oli kestoltaan 1 3 päivää. Määräaikaisten ja vakinaisten työntekijöiden sairauspoissaolot Sairauspoissaoloja oli määräaikaisessa palvelussuhteessa olevilla henkilöillä kalenteripäivää. Tämä on 13 % kaikista sairauspoissaoloista. Vakinaisessa palvelussuhteessa olevilla henkilöillä sairauspoissaoloja oli puolestaan kalenteripäivää. Tämä on 87 % kaikista sairauspoissaoloista. Keskiarvon mukaan laskettuna yhdellä määräaikaisella henkilöllä oli 5,4 kalenteripäivää sairauspoissaoloja (1 494 kalenteripäivää/275 henkilöä). Yhdellä vakituisella henkilöllä oli puolestaan keskiarvon mukaan laskettuna 16,7 kalenteripäivää sairauspoissaoloja (9 992 kalenteripäivää/599 henkilöä). Pitkäaikaisterveet Pitkäaikaisterveeksi katsotaan henkilö, jolla ei ole yhtäkään sairauspoissaoloa tilinpäätösvuonna. Vakinaisesta henkilöstöstä pitkäaikaisterveitä oli 186 (31 %).

16 15 Tapaturmat Tapaturmista raportoitiin vuoden 2010 aikana yhteensä 41 kertaa. Se on 4 raportointikertaa (8,9 %) vähemmän kuin vuonna Tapaturmat työssä/työpaikalla vähenivät edellisvuodesta 5_llä (13 %:lla) ja tapaturmat työmatkalla vähenivät edellisvuodesta 1:llä (20 %:lla). Sen sijaan tapaturmat työpaikan ulkopuolella lisääntyivät 1:llä (33 %:lla) ja myös ammattitaudit lisääntyivät 1:llä (100 %:lla). Tapaturmat olosuhteiden mukaan Vuosi 2010 Vuosi 2009 Muutos Työssä/Työpaikalla Työmatkalla Työpaikan ulkopuolella Ammattitauti Yhteensä HENKILÖSTÖPANOSTUKSET 4.1. Henkilöstökulut JIK ky:n palkka- ja palkkiomenot vuonna 2010 olivat ,38. Sivukuluja kertyi ,98. Näin ollen JIK ky:n henkilöstökulut olivat yhteensä ,36. Menot lisääntyivät vuoteen 2009 verrattuna ,22 eurolla (4,8 %:lla). Sijaisten palkkakulut olivat ,67, joka on 18,5 % henkilöstökuluista

17 Keskituntiansio Seuraavassa taulukossa on esitetty yhden työtunnin hinta suurimmissa ammattiryhmissä. Luvussa on mukana vain varsinainen kuukausipalkka, ei sivukuluja tai lisiä. Ammattiryhmä Vuosi 2010 Vuosi 2009 Muutos TK- lääkärit 32,44 /h 31,18 /h 1,26 /h Terveydenhoitaja 14,40 /h 14,16 /h 0,24 /h Sairaanhoitaja 14,11 /h 13,83 /h 0,28 /h Kodinhoitaja 12,91 /h 12,68 /h 0,23 /h Hammashoitaja 12,84 /h 12,58 /h 0,26 /h Perushoitaja 13,33 /h 12,52 /h 0,81 /h Lähihoitaja 12,26 /h 11,85 /h 0,41 /h Keskiarvo 16,04 /h 15,54 /h 0,50 /h JIK ky:ssä yhden työtunnin hinta on noussut kaikissa taulukon ammattiryhmissä vuoteen 2009 verrattuna. Yhden työtunnin keskiarvohinta on noussut 0,50, joka prosentteina on 3,2 %. Vuoteen 2009 verrattuna terveyskeskuslääkäreiden yhden työtunnin hinta on noussut 1,26 (4,0 %), terveydenhoitajien 0,24 (1,7 %), sairaanhoitajien 0,28 (2,0 %), kodinhoitajien 0,23 (1,8 %), hammashoitajien 0,26 (2,1 %), perushoitajien 0,81 (6,5 %) ja lähihoitajien 0,41 (3,5 %) Koulutukset Henkilöstön osaaminen on tärkeä elementti tavoitteisiin pääsemisessä. Osaamisesta huolehtimisen tärkeys korostuu eläköitymisen lisääntyessä ja kilpailun uusista työntekijöistä kasvaessa. Kalenteripäivinä laskettuna ulkoisia koulutuspäiviä oli vuonna 2010 yhteensä 1447, ja niiden kustannukset olivat , 58. Ulkoisten koulutuspäivien luku sisältää sekä kokopäiväiset että osapäiväiset koulutukset. Luvussa jokainen koulutustapahtuma on laskettu omaksi koulutuspäiväkseen. Sisäisiä koulutuspäiviä oli vuonna 2010 yhteensä kalenteripäivää. Vuoden 2010 sisäisten koulutusten raportointitapa eroaa ulkoisten koulutuspäivien raportointitavasta sekä vuoden 2009 sisäisten koulutusten raportointitavasta. Uudessa raportointitavassa osapäiväiset koulutukset on laskettu yhteen kokonaisiksi koulutuspäiviksi. Tämän avulla sisäisten koulutuspäivien lukumäärä (kalenteripäivinä) saadaan määriteltyä täysinä koulutuspäivinä.

18 17 Luku on saatu laskemalla kaikki koulutustunnit yhteen ja jakamalla summa 7,65:llä eli normaalin työpäivän pituudella. Sisäisen koulutuksen kustannukset olivat ,06. Vuonna 2010 JIK ky:ssä oli yhteensä koulutuspäivää. Se on keskimäärin 4,4 koulutuspäivää yhtä vakituista työntekijää kohden. Sisäiseen koulutukseen osallistui vuonna 2010 yhteensä henkilöä. Sisäistä koulutusta järjestettiin yhteensä tuntia. Koulutusmäärät vuonna 2010 Lääkärit 59 hlö 183 h Akateemiset 39 hlö 182 h Opisto/AMK hlö h Koulu/ II aste hlö h Toimisto 28 hlö 145 h Tietohallinto 10 hlö 49 h Henkilöstöhallinto 3 hlö 5 h Suun terveydenhuolto 4 hlö 18 h Työterveyshuolto 11 hlö 62 h Ympäristöterveydenhuolto 1 hlö 2 h Opiskelijat 11 hlö 23 h Ulkopuoliset sidosryhmät 43 hlö 169 h Muut 126 hlö 369 h Yhteensä hlö h Alla ovat eroteltuna hoidon ja hoivan koulutusmäärät vuonna 2010: Hoidon ja hoivan koulutusmäärät vuonna 2010 Hoito Hoiva Yhteensä Opisto/ AMK 696 hlö 2889 h 382 hlö 982 h 1078 hlö, 3871 h Koulu/ II aste 453 hlö 835 h 826 hlö 2990 h 1279 hlö, 3825 h Yhteensä 1149 hlö 3724 h 1208 hlö 3972 h 2357 hlö, 7696 h

19 18 Sisäistä koulutustarjontaa Esimieskoulutus Täydennyskoulutus ATK-koulutus HaiPro haitta- ja vaaratapahtumien Aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen AGS ja Web Tallennus raportointijärjestelmä koulutus Ateriahuiput hallintaan (diabetes- Internetin ja sähköpostin käyttö KVTES -koulutus koulutus) Effica:n kertausta Laura-rekrytointijärjestelmän Apteekkilaisten kipukoulutus Lääkerekisteri -koulutus koulutus Effica Lääkelehtikoulutus Populus matkahallintaohjelman Love tietoisku internet pohjaisista Haavanhoitokoulutus koulutus lääkehoitokoulutuksesta Ikääntyminen, dementoituminen ja Titania Kaikista ATK-koulutuksista on jär- seksuaalisuus jestetty myös esimieskoulutusta Ikääntyneen sosiaaliturva Iv-koulutuspäivä Koulutustilaisuus terveydenhuollon tekstinkäsittelijöille ja osastonsihteereille potilaskirjoihin kirjoittamisesta ja vierasperäisistä sanoista ym. Lääkehoito Laitoshuoltajien koulutuspäivä Palkkalaskelmakoulutus Paloturvallisuuskoulutus Potilaan siirtymisen avustamisen periaatteet Pöpöt kuriin -kiertue Ryhtikoulutus Salassapitosäännökset terveydenhuollon moniammatillisissa yhteistyötilanteissa Sidontakoulutus Terveyden edistämisen luento Terveyspalveluiden suurkäyttäjät Tietosuojakoulutus Tiimityön koulutus- tiimityön perusteet Toimintakykyisiä vuosia kotiin Tukiviittomien perusteet Vuoden 2010 aikana tapahtuneet koulutustapahtumat on jaoteltu ammatilliseen täydennyskoulutukseen, esimiehille suunnattuun koulutukseen sekä ATK-koulutukseen. Ammatilliseen täydennyskoulutukseen on kirjattu myös turvallisuusalan koulutukset, kuten koulutus aggressiivisen asiakkaan kohtaamisesta sekä paloturvallisuuskoulutus. Koulutustapahtumien määrä näille ryhmille on laskettu periaatteella, jossa yhdeksi koulutustapahtumaksi on katsottu koulutus, joka koskee tiettyä aihepiiriä. Koulutustapahtuma on laskettu yhdeksi, vaikka koulutus olisi tapahtunut useampana päivänä useammassa kunnassa ja sisältänyt aiheeseen liittyviä eri teemoja. Vuonna 2010 ammatillista täydennyskoulutusta järjestettiin 24:ltä eri aihealueelta. Vuoteen 2009 verrattuna ammatillista täydennyskoulutuksen määrä kasvoi 8 aihealueella. Esimieskoulutusta järjestettiin 4 aihealueelta, joiden lisäksi järjestettiin erillistä

20 19 esimieskoulutusta ATK:n aihealueilta. Esimieskoulutuksien määrä kasvoi 1 aihealueella edellisvuoteen verrattuna. ATK-koulutusta järjestettiin puolestaan 6 aihealueelta, joka on 2 aihealuetta enemmän vuoteen 2009 verrattuna. Kokonaisuudessaan sisäisiä koulutustilaisuuksia järjestettiin 167. Sisäinen koulutus on tarkoitettu soveltuvin osin koko henkilökunnalle. Se on täydennyskoulutusta, johon jokainen koulutusta tarvitseva voi osallistua. Koulutuksista on tiedotettu eri toimipisteisiin pääasiassa sähköpostitse esimiesten kautta. Sisäisen koulutuksen kustannukset on jaettu toimipisteiden kesken osallistujamäärien suhteessa. Usein sisäinen koulutus on toteutettu virkatyönä, projektin osana tai johonkin hankintaan liittyvänä, joten koulutus on ollut taloudellista. Sisäisen koulutuksen avulla on pystytty kouluttamaan suuri henkilökuntamäärä tarvittaessa nopeasti. Koulutusaiheita on tullut johtajilta ja esimiehiltä. Koulutuksia on toteutettu myös henkilökunnan esittämien koulutustarpeiden perusteella. Sisäisen koulutuksen tavoite on tukea työtaitoa ja -osaamista sekä työssä jaksamista. Koulutustilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden yhdessä oppimiseen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Vuoden 2010 aikana käynnistyi koulutustyöryhmän työskentely. Ryhmä kokoontui kolme kertaa, ja käsiteltyjä aiheita olivat mm. perehdyttäminen, työnohjaus, mentorointi, työkierto, varahenkilöjärjestelmä, kehityskeskustelut ja esimiesvalmennus Ostopalvelut Lääkäripalveluita hankittiin ostopalveluna yhteensä ,54 eurolla. Summa on ,48 (72 %) enemmän kuin vuonna Summa ylittää talousarviossa ostopalveluihin varatun summan, mutta ylityksen katteena on virkalääkärivajauksesta aiheutunut palkkamenojen alitus Eläkepäätökset Vuonna 2010 tehtiin 23 eläkepäätöstä. Niistä 12 oli vanhuuseläkepäätöksiä, 9 työkyvyttömyyseläkepäätöksiä ja 2 määräaikaisella kuntoutumistuella olevia eläkepäätöksiä. Vuonna 2010 eläkepäätöksiä tehtiin 9 (64 %) enemmän kuin vuonna Vanhuuseläkepäätökset lisääntyivät 1:llä (9 %:lla) ja työkyvyttömyyseläkepäätökset 6:lla (67 %:lla).

21 20 Eläkepäätökset Vuosi 2010 Vuosi 2009 Muutos Vanhuuseläkepäätökset Työkyvyttömyyseläkepäätökset Määräaikaisella kuntoutustuella olevat eläkepäätökset Yhteensä TYÖTERVEYSHUOLTO Henkilöstön työterveyshuolto on järjestetty JIK ky:n omassa työterveyshuollossa ja Seinäjoen Työterveys -liikelaitoksessa. Työterveyshuollolla on toimipiste jokaisessa alueen terveyskeskuksessa, joten palvelut ovat lähellä käyttäjiä. Työterveyshuoltopalveluihin kuuluvat lakisääteisten ennalta ehkäisevien palvelujen lisäksi yleislääkäritasoinen sairaanhoito laboratorio- ja kuvantamistutkimuksineen sekä työterveyshuollon asiantuntijoiden (työfysioterapeutti ja psykologi) konsultaatiot. Palveluihin kuuluvat lisäksi erikoislääkäreiden konsultaatiot työkyvyn ja hoitomahdollisuuksien selvittämiseksi. Hoitovastuu säilyy näissä tilanteissa kuitenkin työterveyslääkärillä. Varsinaiset terveystarkastukset tehdään nimetyn työterveysyksikön ja sen työntekijöiden toimesta. Työntekijät voivat sairastuessaan ottaa yhteyttä myös lähimpään toimipisteeseen. Työterveyshuollon tavoitteena on ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja tapaturmia yhteistyössä työpaikan kanssa sekä edistää työn ja työympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Tavoitteena on myös edistää työntekijöiden terveyttä sekä työ- ja toimintakykyä työuran eri vaiheissa. Myös työyhteisöjen toimivuuden edistäminen kuuluu työterveyshuollon tavoitteisiin. Vuoden aikana valmisteltiin Välittävä työyhteisö -toimintamalli, jonka avulla tuetaan työyhteisöjä tunnistamaan työkykyä vaarantavat tilanteet ja käynnistämään korjaavat toimenpiteet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Vuoden 2010 aikana toteutui hoitajien ASLAK-kuntoutus Härmän Kuntokeskuksessa. Lisäksi yksittäiset työntekijät osallistuivat työkykyä tukeviin laitoskuntoutusjaksoihin. Vuoden 2010 aikana työpaikkaselvityksiin käytettiin aikaa 122 tuntia. Tämä on 76 % enemmän kuin edellisvuonna. Työterveystarkastuksia tehtiin 598, mikä on 133 % enemmän kuin vuonna Laboratoriotutkimuksia tehtiin kappaletta, mikä on 378 % enemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2010 röntgen- ja ultraäänitutkimuksia tehtiin 16. Vuoden 2009 korvausluokan I röntgen- ja ultraäänitutkimusten määrää ei ole tilastoitu. Kelan korvausluokan I kustannukset vuonna 2010 olivat ,00, mikä on 22 % enemmän kuin vuonna 2009.

22 21 Työterveyshuolto Vuosi 2010 Vuosi 2009 Muutos Työpaikkaselvityksiin käytetty aika 122 h 69,5 h 52,5 h Työterveystarkastuksia 598 h 257 kpl 341 kpl Laboratoriotutkimuksia kpl 384 kpl kpl Röntgen- ja ultraäänitutkimukset 16 kpl - - Kelan korvausluokan I kustannukset yhteensä , , ,55 Työterveyshuollon sairaanhoitokäyntejä oli vuoden 2010 aikana Tämä on 12 % enemmän kuin edellisvuonna. Laboratoriotutkimuksia tehtiin eli 3,3 % enemmän kuin vuonna Röntgentutkimuksia tehtiin 288, joka on 13 % vähemmän kuin edellisvuonna. Kelan korvausluokan II kustannukset olivat yhteensä ,61, mikä on 9,8 % enemmän kuin vuonna Työterveyshuolto Vuosi 2010 Vuosi 2009 Muutos Työterveyshuollon sairaanhoitokäyntejä kpl kpl 276 kpl Laboratoriotutkimuksia kpl kpl 90 kpl Röntgen- ja ultraäänitutkimukset 288 kpl 332 kpl -44 kpl Kelan korvausluokan II kustannukset yhteensä , , ,66 JIK ky:n työterveyshuollon kokonaiskustannukset vuonna 2010 olivat , JOHTAJUUS 6.1. TYHY-toiminta JIK ky:n 12-jäseninen TYHY-työryhmä kokoontui vuoden aikana yhteensä 7 kertaa. Toiminnan lähtökohtana oli työntekijöiden hyvinvoinnin ja terveyden tukeminen sekä jikkiläisten yhteisöllisyyden edistäminen. Toimintaa on pyritty suuntaamaan kaikille työntekijöille. Tuetut toimintamuodot olivat: Maksuton uinti kerran viikossa alueen uimahalleissa Kuntosalikäyntien tukeminen Erilaisten liikuntaryhmien tukeminen Zumba-ryhmien järjestäminen Kuntokampanjat ja Palkintoina yhteensä 20 lahjakorttia, à 50, JIK-alueen urheiluliikkeisiin. Liikuntailta Kalajaisten leirikeskuksessa Teatteriliput Ninotška-musikaalikomediaan Omavastuuosuus 15

23 22 Tyhy-aiheinen luentoiltapäivä Jalasjärvellä. Tilaisuudessa luennoi kirjailija, sosiaalipsykologi Janne Viljamaa aiheesta Ymmärrä työtoverisi temperamenttia. Osallistujia oli noin Kaikille työntekijöille jaettiin joululahjaksi pellavapyyhe. TYHY-toiminnasta tiedotettiin HELMI-henkilöstötiedotteissa ja Jikkari-intranetsivustolla. TYHY-toiminnan kehittämiseksi ja monipuolistamiseksi vuosittaista määrärahaa korotettiin 30 euroon/työntekijä johtokunnan tekemällä päätöksellä. Syksyllä 2010 TYHY-ryhmä valmisteli liikunta- ja kulttuuriseteleiden käyttöönottoa Työsuojelu Vuonna 2009 rakennettua työsuojeluorganisaatiota täydennettiin työsuojelutoimikunnan varajäsenillä, jotta toimikunta olisi aina päätösvaltainen. Työsuojelupäällikkö vaihtui elokuun alussa Työsuojelupäällikön työaika on 50 % kokonaistyöajasta. Lisäksi työsuojeluorganisaation (työsuojeluvaltuutetut, -varavaltuutetut, työsuojelutoimikunta ja työsuojeluasiamiehet) toimikautta päätettiin jatkaa kaudelle työsuojelutoiminnan vakiinnuttamiseksi ja tehostamiseksi. Työsuojeluhenkilöstön koulutustarpeet kartoitettiin, ja osaamista vahvistettiin määrärahojen puitteissa toimintaedellytysten parantamiseksi. Uusi työsuojelupäällikkö ja yksi työsuojelutoimikunnan jäsenistä suorittivat työsuojelun peruskurssin. Työsuojelutoimikunta kokoontui 4 kertaa. Työsuojelun toimintasuunnitelma valmisteltiin vuonna Vuonna 2010 tehtiin riskien ja vaarojen kartoitukset pääsääntöisesti kaikissa toimipisteissä. Kartoituksessa on kartoitettu työpaikkojen tapaturmariskit, fysikaaliset, kemialliset ja biologiset vaaratekijät, ergonomia sekä henkinen hyvinvointi. Ongelmia on todettu ilmastointi- ja valaistusasioissa. Useat toimitilat ovat ahtaita ja epätarkoituksenmukaisia. Myös kosteusvaurioita on todettu, ja osa henkilökunnasta oirehtii. Paikoin ahtaat olosuhteet vaikeuttavat ergonomista työskentelyä. Lisäksi henkinen hyvinvointi on vaarantunut mm. aggressiivisten asiakkaiden ja liiallisten työpaineiden takia. Henkilökuntamitoitus kaipaa tarkistusta. Tulosten analysointia jatketaan työsuojeluvaltuutettujen, työterveyshuollon ja esimiesten kesken ja tehdään toimenpideehdotuksia tuleville vuosille. Aluehallintoviraston tarkastaja teki elokuussa seurantakäynnin Kurikan lääkärinvastaanotolle ja neuvolaan ja antoi käyntinsä pohjalta toimintaohjeita. Työterveyslaitoksen asiantuntijat kävivät lokakuussa Kurikan terveyskeskuksen lääkärinvastaanotolla ja neuvolassa sekä Koskenkorvan neuvolassa. Asiantuntijoiden ohjeiden perusteella on säädetty ilmastointia ja otettu materiaalinäytteitä kahteen kertaan. Jatkotoimenpiteet tehdään lopullisten tulosten saavuttua. Pelastussuunnitteluvelvolliset hoitolaitok-

24 23 set täyttivät paloriskikartoituslomakkeet, jotka tulevat osaksi pelastussuunnitelmia. Lisäksi kaikkiin JIK ky:n hoitolaitoksiin tehtiin palotarkastukset. Työsuojeluvaltuutetut ovat tehneet muutamia itsenäisiä työpaikkakäyntejä hoidon ja hoivan työpisteisiin. Työsuojelupäällikkö on tehnyt työpaikkakäyntejä sekä antanut puhelimitse ohjausta erilaisiin ongelmiin. Työsuojelullisia teemoja on käsitelty myös sisäisten koulutusten yhteydessä, ja esimiehiä on tuettu työnohjausjärjestelyissä. Työsuojeluun liittyvinä ohjeistuksina laadittiin perehdyttämisopas sekä toimintamalli työkyvyn varhaiseen tukemiseen Kehityskeskustelut Kehityskeskustelut ovat tärkeä yksilön johtamisen väline ja samalla työntekijän vuosittain mahdollisuus vaikuttaa työtehtäviinsä, työympäristöönsä ja siihen liittyviin tekijöihin. Esimiehen näkökulmasta katsottuna kehityskeskustelussa saadaan selville työntekijän ajatuksia ja näkemyksiä tämän työstä, varmistetaan yhteisen tavoitteen saavuttaminen sekä saadaan palautetta omasta esimiestyöstä. Työntekijän näkökulmasta katsottuna kehityskeskusteluissa työntekijä saa palautetta työstään ja onnistumisestaan ja niillä varmistetaan osaamisen ja työn kehittyminen. Samassa yhteydessä on myös mahdollisuus päivittää työntekijän työkuvaa sekä henkilökohtaisia tavoitteita. JIK ky:n esimiehet kävivät henkilöstönsä kanssa kehityskeskusteluja keskimäärin 61- prosenttisesti Kysely kesäsijaisille Syksyllä 2010 organisoitiin kysely hoivapalveluiden ja hoitotyön kesäsijaisille. Yhteensä lomakkeita lähetettiin 258, ja niistä palautui 69 (vastausprosentti 27). Pienen vastausprosentin vuoksi saadut tulokset ovat vain suuntaa-antavia. Palautelomakkeessa pyydettiin arvioimaan palvelussuhteen eri osa-alueita: työtehtävät, työyhteisö, kehittymismahdollisuudet, palkka, muut asiat sekä työyhteisöstä lähtöön vaikuttaneet syyt. Lisäksi vastaajilla oli mahdollisuus kirjoittaa vapaita kommentteja. Kyselyn arviointiasteikkona käytettiin numeroita 1 5, joista 1 = täysin samaa mieltä 2 = melko samaa mieltä 3 = en samaa enkä eri mieltä 4 = melko eri mieltä 5 = täysin eri mieltä

25 24 Poimintoja kyselyn vastauksista: Työtehtävien tavoitteet olivat selkeät = keskiarvo kaikista vastauksista 1,43 Työmäärä oli sopiva = 1,78 Vaikutusmahdollisuuteni työhön olivat hyvät = 2,05 Yhteistyö esimiehen kanssa sujui hyvin = 1,31 Sain riittävästi palautetta työstäni = 2,13 Työpaikkani ilmapiiri oli hyvä = 1,62 Sain riittävästi tietoa = 1,72 Suosittelisin JIK ky:ä työpaikaksi ystävilleni = 1,60 Kehittymiseeni ja koulutukseeni panostettiin riittävästi = 2,06 Työssäni oli hyvät etenemismahdollisuudet = 2,35 Palkkataso vastasi odotuksiani = 2,04 Henkilökohtaisesta osaamisesta/taidoista palkittiin riittävästi = 2,50 Hyvistä tuloksista palkittiin riittävästi = 2,48 Työaikani oli sopiva = 1,35 Työstä johtuvat syyt eivät vaikuttaneet poislähtööni = 1,03 3 2,5 2 1,5 1,43 1,78 2,05 1,31 2,13 1,62 1,72 1,60 2,06 2,35 2,04 2,48 1,35 1 0,5 0 0,03 Työteht. tavoit. olivat selkeät Työmäär. oli sopiv. Vaik. mahdol. työhön oliv. hyvät Yhteist. esimieh. kanssa sujui hyv. Sain riittäv. palautet. työstäni Työpaik. ilmapiiri oli hyvä Sain riittäv. tietoa Suosit. JIK ky:ä työpaik. ystävil. Kehittym. ja koulut. panost. riittäv. Työssäni oli hyvät eten.mahdol. Palk. taso vastasi odotuk. Henk.koht. osaam./taid. palkittiin riittäv.i Työaikani oli sopiva Työstä joht. syyt eivät vaik. poisläht. Kesäsijaiskyselyn tuloksia Vastausten perusteella voidaan suuntaa-antavasti todeta, että työntekijät olivat olleet tyytyväisiä työtehtäviin ja työyhteisön toimintaan. Sen sijaan vastaajat kokivat työssä kehittymisen mahdollisuudet ja palkka-asiat heikommiksi osa-alueiksi. Tulokset lähetettiin esimiehille tiedoksi, jotta he voivat kehittää kesäsijaistoimintaa edelleen.

26 Rekrytointi ja vaihtuvuus JIK ky:n rekrytoinnin suunnittelusta ja kehittämisestä on vuonna 2010 vastannut moniammatillinen rekrytointityöryhmä. Määräaikaisena alkaneen työryhmän työskentely eriytettiin vuoden aikana lääkäri- ja hoitajarekrytointiin. Eriyttämisen tavoitteena on tehostaa eri ammattiryhmien rekrytointia. Lääkärirekrytointi Lääkäreiden ja hammaslääkäreiden rekrytoinnin tilanne parani loppuvuotta kohden tosin vakituisista lääkäreistä ja hammaslääkäreistä on pulaa edelleen. JIK ky:tä esiteltiin lääketieteen opiskelijoille mm. TK-rekry-päivillä Tampereella ja Seinäjoen keskussairaalassa pidetyissä kandiseminaareissa. JIK-alueen lääketieteen kandidaateille järjestettiin tilaisuuksia, joissa heillä oli mahdollisuus tutustua toisiinsa. Kuntayhtymää on tehty tunnetuksi myös lääketieteen kandidaattien julkaisuissa. Hoitajarekrytointi Hoito- ja hoivatyön avoimiin toimiin ja virkoihin on ollut hakijoita. Laboratoriohoitajista ja sairaanhoitajista on ollut edelleen pulaa. Äkillisiin ja lyhytaikaisiin sijaisuuksiin on ollut vaikea saada sijaisia. Alan opiskelijat ja alalta eläkkeelle jääneet ovat olleet suurena apuna näissä tilanteissa. Myös vakituinen henkilöstö on joustanut omissa suunnitelluissa työvuoroissaan. Rekrytointihoitajan rooli sijaisten välittäjänä eri työyksiköihin kasvoi. Esimiesten sijaisyhteistyö eri työyksiköiden välillä on myös lisääntynyt. JIK ky:lle laadittiin hoitajarekrytointiesite. Laura rekrytointi- ja sijaishallintajärjestelmä Vuonna 2010 JIK ky:n esimiehet ovat saaneet koulutusta Laura-ohjelman käyttämiseen. Vuoden aikana ohjelmaan on kirjautunut n. 100 sijaista. Ohjelmaa on myös kehitetty ja muokattu JIK ky:n tarpeisiin. Työpaikkailmoitukset Avoimista työpaikoista ilmoitettiin sekä Lääkäri- ja hammaslääkäri-ilmoitukset julkaistiin lisäksi Hoidon ja hoivan vastuualueen avoimiin toimiin ja virkoihin on työntekijöitä haettu Laurajärjestelmän kautta sähköisenä hakuna. Alueen sanomalehdissä on ollut tiivistettyjä ilmoituksia työpaikoista. JIK ky:n tunnettavuuden lisääminen ja verkostojen luominen JIK ky:n tunnettavuutta on lisätty osallistumalla työvoimaviranomaisten ja koulujen järjestämiin tilaisuuksiin. TE-toimisto kävi kertomassa EURES-verkostosta (Eurooppalainen työvälityspalvelu) lääkärirekrytoinnissa. Yhteistyötä asian suhteen on tehty muiden alueen terveyskeskusten kanssa. Syksyllä 2009 aloitettua yhteistyötä JIK-kuntien oppilaitosten kanssa on jatkettu. Jalasjärven lukion abiturienteille on kerrottu JIK ky:stä sekä sen tarjoamista työpaikoista nyt sekä tulevaisuudessa. Kurikan yhteiskoulun 9. luokan oppilaille on opinnonohjaustunnilla pidetty vastaavanlainen tilaisuus, jossa mukana oli myös lähihoitaja kertomassa omasta työstään.

27 26 JIK ky:n eri työyksiköissä on ollut erilaisilla harjoittelujaksoilla toisen asteen oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoita. Yhteistyössä alueen TEkeskusten kanssa työntekijöitä on ollut työkokeilussa. Yläkoulun oppilaita on ollut työelämään tutustumisjaksoilla (TET). Vaihtuvuus Vakinaisen henkilöstön vaihtuvuus lähteneiden ja tulleiden osalta on 10,4 %. (ajalta ). Vaihtuvuus on laskettu menetelmällä, jossa vuoden aikana palvelukseen tulleiden ja palveluksesta eronneiden henkilöiden lukumäärät (ei eläkkeelle siirtyneet) suhteutetaan edellisen vuoden lopun vakinaisen henkilöstön lukumäärään (61/584 vuoden 2009 vakinainen henkilöstömäärä) Palvelussuhde päättynyt Vakinaiseksi tulleet Siirtynyt eläkkeelle Muu syy Vuosi 2010 Vuosi 2009 Henkilöstön vaihtuvuus Vakinaisen henkilöstön vaihtuvuudessa on tapahtunut muutoksia vuoteen 2009 verrattuna. Vakinaiseen palvelussuhteeseen on tullut 51 henkilöä eli 20 henkilöä (65 %) enemmän kuin edellisvuonna. Vakituinen palvelussuhde on päättynyt 10 henkilöllä, joka on sen sijaan 10 (50 %) vähemmän kuin edellisvuonna. Lisäksi eläkkeelle on siirtynyt vakinaisesta palvelussuhteesta 12 henkilöä, joka on 3 henkilöä (20 %) vähemmän kuin edellisvuonna.

28 27 7. YHTEISTOIMINTA Yhteistoimintaryhmä kokoontui vuoden 2010 aikana 6 kertaa. Kokouksissa käsiteltiin mm. seuraavia asioita: Toimien ja virkojen täyttäminen JIK ky:n strategiat (henkilöstöstrategia, terveysvalvonnan strategia, eläinlääkintähuollon strategia, suun terveydenhuollon strategia, työterveyshuollon strategia, lastenneuvolatyön strategia, koulu- ja opiskeluterveyden huollonstrategia, äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolatyön strategia, lääkärien vastaanoton ja ensiavun sekä lääketieteellisten tukipalveluiden strategia, tietohallinnon strategia ja hoivan strategia) Työsuojelun toimintaohjelma Aktivointiraha Yhteistoiminnan toimintaohjelma Työsuojelutoimikunnan työntekijöiden edustajien varajäsenten nimeäminen Työsuojeluvaltuutettujen toimikauden pidentäminen kaudelle Palkkojen harmonisointi v Työtyytyväisyyskysely Palaute palvelussuhteen päättymisestä 2009 Työkyvyn varhaisen tukemisen malli -tilannekatsaus Yhteistoiminnan toimintaohjelma -tilannekatsaus Perehdyttämisopas Tupakoimattomuuden edistämistyöryhmä lähiesimies ja henkilöstön edustus Kehityskeskustelulomake Vuoden aikana valmistui yhteistoiminnan toimintaohje, jossa on kuvattu keskeisimmät henkilöstön ja työnantajan yhteistyömuodot. 8. HENKILÖSTÖSTRATEGIAN TOTEUTUMINEN KRIITTISTEN MENESTYS- TEKIJÖIDEN MUKAAN TARKASTELTUNA Rekrytointi Positiivista työnantajakuvaa on pyritty kehittämään vahvistamalla hyvää johtamiskulttuuria ja henkilöstöpolitiikkaa sekä tuottamalla laadukkaita palveluita. Henkilöstön työhyvinvointiin ja kehityskeskustelujen säännölliseen käymiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Tehtäväkohtaisten palkkojen perusteettomat erot on poistettu harmonisoinnin avulla. Henkilöstöä on informoitu ajankohtaisista asioista Helmihenkilöstötiedotteessa. Sähköinen rekrytointijärjestelmä on osa tehokasta rekrytointiprosessia. Huolellisesti laadituilla työpaikkailmoituksilla on kehitetty rekrytointiviestintää. Kuntayhtymää on tehty näkyväksi olemalla mukana erilaisissa rekrytointitilai-

29 28 suuksissa. Nuorille on tarjottu harjoittelupaikkoja ja kesätöitä. Lisäksi JIK ky:n työpaikkoja on esitelty koululaisille ja alan opiskelijoille. Henkilöstön tehtäväkuvaukset on pääsääntöisesti tehty. Rekrytoinnista lisää henkilöstötilinpäätöksen kohdassa 6.5. Henkilöstöjohtaminen Yhteistyössä työterveyshuollon kanssa valmisteltiin esimiehille suunnattu valmennusja työhyvinvointikokonaisuus toteutettavaksi vuoden 2011 aikana. Kokonaisuus käsittää yhdeksän eri tilaisuutta. Esimiesten ja työntekijöiden käyttöön luotiin yhtenäinen kehityskeskustelulomake. Palvelussuhteensa päättäville laadittiin kyselylomake, jonka avulla kerätään tietoa henkilöstöjohtamisen kehittämiseksi. Työyhteisöjen tiimityöskentelyn toimivuutta kehitettiin tarjoamalla tiimikoulutusta perhekeskuksille sekä kotihoidon ja asumisyksiköiden henkilöstölle. Esimiehille järjestettiin koulutusta KVTES:n määräyksistä ja sähköisistä henkilöstöhallinnon ohjelmistoista. Henkilöstöhallinnollisia periaatteita ja toimintakäytäntöjä yhtenäistettiin. Henkilöstövoimavarat Henkilöstötarpeiden kartoitus tehtiin osana talousarvioprosessia. Tavoitteena on valtakunnallisten suositusten mukainen henkilöstömitoitus. Tehtäväkohtaisten palkkojen harmonisointi on pohjautunut tehtävien vaativuuden ja tehtäväkuvien tarkastelulle. Luotiin periaatteet henkilökohtaisen harkinnanvaraisen lisän myöntämiselle yhteistyössä pääluottamusmiesten kanssa. Ikääntyvien työssä jaksamiseen on panostettu tarjoamalla mahdollisuutta osa-aikatyöhön. Esimiesten välinen lisääntynyt sijaisyhteistyö on parantanut sijaisten toimivaa käyttämistä. Henkilöstöä on kannustettu työkiertoon, mutta etenkin vastuualueiden välisessä työkierrossa on vielä kehitettävää. Työntekijät, jotka suorittavat vanhustyön erikoisammattitutkintoa, työskentelevät eri yksiköissä osana koulutusta. Sisäistä täydennyskoulutusta on järjestetty aktiivisesti. Lääkärien ja hoitajien työpanoksen tarkoituksenmukaista organisointia on kehitetty hoitajien vastaanottotoiminnan ja vastuuhoitajien myötä. Kehittämisessä on huomioitu eri ammattiryhmien kokemus ja ammattitaito. Eläköitymisen myötä henkilöstön koulutustasoa on kehitetty sairaanhoitaja/terveydenhoitaja-painotteisemmaksi. Osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö Henkilöstön koulutustarpeita on kartoitettu kehityskeskustelujen yhteydessä. Tarpeiden pohjalta on järjestetty kattavasti täydennyskoulutusta. Omalla ajalla tapahtuvaan omaehtoiseen opiskeluun on kannustettu sopimalla periaatteesta, jonka mukaan esimies voi oman harkintansa mukaan ja yksikön koulutusmäärärahojen puitteissa tukea taloudellisesti työntekijöidensä osaamisen ylläpitämistä ja kehittämistä. Myös oppisopimuskoulutusta on tarjottu lähinnä hoivan vastuualueen työntekijöille. Moniammatillisia tiimejä on luotu perhekeskustoimintaan ja kotihoitoon. Vuoden aikana valmisteltiin yhtenäinen perehdytysopas jaettavaksi kuntayhtymän kaikille uusille työntekijöille. Oppilaitosten kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä, ja esim. Sedun lähihoitajaopiskelijoiden opettajat osallistuvat käytännön harjoittelujaksoille. Työnohjaustarpeita kartoitettiin hoivan ja hoidon vastuualueella, ja kartoituksen pohjalta koottu lista käytettävissä olevista työnohjaajista. Erityisosaamista vaativat palvelut on pyritty turvaamaan sijaisjärjestelyin ja tarvittavalla täydennyskoulutuksella. Perustettiin koulutustyöryhmä, joka käsittelee koulutustarpeita ja suunnittelee osaamisen kehittämistoimenpiteitä. Koulutuksesta kerrotaan enemmän henkilöstötilinpäätöksen kohdassa 4.3.

30 29 Työhyvinvointi ja työturvallisuus Työvuorojärjestelyin on pyritty huomioimaan työntekijöiden yksilölliset elämäntilanteet. Joustavuutta työaikoihin on lisätty mahdollistamalla kertyneiden ylityötuntien siirto työvuorolistojen välillä. Koko henkilöstölle järjestettiin ajankohtaisasioiden tiedotustilaisuuksia, joissa käsiteltiin mm. JIK ky:n strategioita. Yhteistyössä henkilöstön edustajien ja työterveyshuollon kanssa valmisteltiin Välittävä työyhteisö -toimintamalli, jonka tavoitteena on työntekijöiden työ- ja toimintakyvyn varhainen tukeminen. Vuoden aikana hankitun AGS-henkilöstöraportointiohjelmiston avulla esimiehillä on mahdollisuus seurata mm. yksikkönsä sairauspoissaolotilannetta. Työsuojelun yhteistoimintahenkilöstö nimitettiin jatkokaudelle saakka, mikä antaa perustan pitkäjänteiselle työsuojelun kehittämiselle. Vaarojen tunnistus ja riskien kartoitus toteutettiin lähes jokaisessa työyksikössä. Sovittiin, että johtoryhmä toimii kuntayhtymän työhyvinvointiryhmänä ja vastaa työhyvinvoinnin strategisesta kehittämisestä. Esimiesten yhteistyötä on pyritty lisäämään säännöllisillä yhteistyöpäivillä. Tyhy-ryhmä koordinoi kuntayhtymän panostukset henkilöstön liikunta- ja kulttuuriharrastusten tukemiseen. Asiakaslähtöisyys, tehokkuus, tuottavuus, vaikuttavuus Asiakas- ja potilaslähtöisyys on toiminut perustana henkilöstöstrategian laatimiselle, koska asiakkaiden ja potilaiden kokonaisvaltainen ja laadukas palveleminen on kuntayhtymän perustehtävä. Henkilöstöstrategian toteuttamisella on pyritty tukemaan tätä perustehtävää. Väestön tarpeisiin vastaaminen sekä palvelutoiminnan tehokkuus, tuottavuus ja vaikuttavuus on huomioitu vastuualueiden toiminnallisissa strategioissa. Niiden toteutuminen on kuvattu toimintakertomuksessa.

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta

Palvelussuhde 31.12. Miehet Naiset Yhteensä Muutos-% ed. vuodesta 1 2 Johdanto Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin henkilöstöohjelman 2015 2020 kokouksessaan 18.5.2015. Henkilöstötyön tavoitteena on, että Alavuden kaupunki on houkutteleva ja vastuullinen työnantaja,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2012 2 Sisällys 1 Toimintavuosi 2012... 3 2 Tunnusluvut... 3 2.1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.2 Henkilöstön ikä... 3 2.3 Palvelussuhteen pituus... 4 2.4 Vaihtuvuus... 4 2.5 Eläkeelle

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen arviointi. suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen

Henkilöstövoimavarojen arviointi. suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen Henkilöstövoimavarojen arviointi suositus henkilöstöraportoinnin kehittämiseen Suosituksen tavoitteet Tämä suositus tukee strategista henkilöstöjohtamista sekä henkilöstön ja työyhteisöjen jatkuvaa kehittämistä

Lisätiedot

TOIVAKAN KUNNAN HENKILÖSTÖKERTOMUS

TOIVAKAN KUNNAN HENKILÖSTÖKERTOMUS TOIVAKAN KUNNAN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. TOIVAKAN KUNNAN HENKILÖSTÖSTRATEGIA... 4 3. HENKILÖSTÖ... 5 3.1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 5 3.2. HENKILÖSTÖN SUKUPUOLIJAKAUMA...

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2014

Henkilöstöraportti 2014 Henkilöstöraportti 2014 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Henkilöstön määrä ja rakenne 3 2.1 Henkilöstömäärä 3 2.2 Henkilöstö sopimusaloittain 4 2.3 Virka- ja työvapaat ja kokonaistyöaika 5 2.4 Ikäjakauma

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 12.5.2009 liite nro 4 (1/18) Kaupunginvaltuusto 22.6.2009 liite nro 4 (1/18) Yhteistyötoimikunta 04.05.2009 HENKILÖSTÖRAPORTTI

Tarkastuslautakunta 12.5.2009 liite nro 4 (1/18) Kaupunginvaltuusto 22.6.2009 liite nro 4 (1/18) Yhteistyötoimikunta 04.05.2009 HENKILÖSTÖRAPORTTI Tarkastuslautakunta 12.5.29 liite nro 4 (1/18) Kaupunginvaltuusto 22.6.29 liite nro 4 (1/18) Yhteistyötoimikunta 4.5.29 HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODESTA 28 Tarkastuslautakunta 12.5.29 liite nro 4 (2/18) Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014...

Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014... HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 Sisällys 1 JOHDANTO...1 2 HENKILÖSTÖVAHVUUS JA RAKENNE...1 Vakinainen henkilöstö 31.12.2014...1 Vakinainen henkilöstö hallinnonaloittain 2014...1 Kunnan määräaikaiset työsuhteet

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2008 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 3 2.2. Henkilöstön määrä palvelukeskuksittain 4 2.3. Määräaikaisen henkilöstön

Lisätiedot

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI

IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI IIN KUNTA HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kunnanhallitus 16.5.2016 2 HENKILÖSTÖRAPORTTI SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 2.1. Henkilöstömäärän kehitys ja palvelusuhteen luonne......

Lisätiedot

Maaningan kunta HENKILÖSTÖRAPORTTI. Kaupunginhallitus 30.3.2015

Maaningan kunta HENKILÖSTÖRAPORTTI. Kaupunginhallitus 30.3.2015 Maaningan kunta HENKILÖSTÖRAPORTTI 214 Kaupunginhallitus 3.3.215 JOHDANTO 1 Henkilöstön hyvinvointi ja jaksaminen on viime vuosina noussut esille useissa yhteyksissä. Kunnassa on toteutettu henkilöstökysely

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yhtymähallitus 21.6.2016 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Henkilöstösuunnittelulle asetetut tavoitteet... 2 3 Nykyinen henkilöstömäärä... 2 4 Henkilöstön ikärakenne... 2 5

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS Henkilöstö hallinnonaloittain 31.12. 2010 toistaiseksi määräajatetyt työllis- yhteensä toistaiseksi määräajan työllistetyt yhteensä Hallintotoimi 8 2 10 8 2 0 10 Perusturvatoimi 51 16

Lisätiedot

TASA- ARVOSUUNNITELMA

TASA- ARVOSUUNNITELMA TASA- ARVOSUUNNITELMA Kaupunginhallituksen 2.10.2012 165 hyväksymä Haapajärven kaupungin tasa-arvosuunnitelma Tasa-arvolain 6a.n mukaan tasa-arvosuunnitelma on selvitys työpaikan tasaarvotilanteesta ja

Lisätiedot

1 Henkilöstön määrä ja rakenne

1 Henkilöstön määrä ja rakenne HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 SISÄLTÖ 1 Henkilöstön määrä ja rakenne... 2 1.1 Henkilöstön määrä... 2 1.2 Henkilöstön palvelussuhdejakauma... 5 1.3 Henkilöstön sukupuolijakauma... 5 1.4 Henkilöstön ikä... 7 1.5

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010

ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 ENONTEKIÖN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2010 1 Henkilöstöraportissa olevat tiedot perustuvat kunnan palkanlaskennasta kerättyihin tietoihin 31.12.2010 tilanteesta. Luvut sisältävät ko. päivänä kunnan

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2010 Päivi Hakulinen SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstö... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika... 6 3. Osaava ja oppiva TUKES... 7 Osaaminen ja

Lisätiedot

SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1. Hallintopalvelukeskus

SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1. Hallintopalvelukeskus SYSMÄN KUNTA Kvalt. 6.6.2011 Liite nro 1 Hallintopalvelukeskus HENKILÖSTÖRAPORTTI 2010 1. JOHDANTO 3 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE 3 2.1. Henkilöstön määrä 2.2. Henkilötyövuosi 4 2.3. Henkilöstön määrä

Lisätiedot

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013

LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 LIITE 2 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2013 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Johdanto... 3 1.2 Henkilöstön määrä... 3 1.2.1 Koko- ja osa-aikaisen henkilöstön määrä... 3 1.2.2 Vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön määrä...

Lisätiedot

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET

JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO JOUTSASOPIMUS JA LOMAUTUKSET 1 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 2 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 3 3. IKÄRAKENNE 4 4. PALVELUSSUHTEEN

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS

MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS MYNÄMÄEN KUNNAN HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS VUODELTA 2015 1. JOHDANTO Mynämäen kunnan toiminta-ajatuksena on edesauttaa kuntalaisten, yritysten ja yhteisöjen hyvinvointia järjestämällä ja tuottamalla kunnallisia

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Hyväksytty hallituksessa 30.05.2013 43 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 TASA-ARVOSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE... 3 3 TASA-ARVOKYSELYN

Lisätiedot

Psykososiaalisen kuormittumisen ehkäisy 2.12.2015

Psykososiaalisen kuormittumisen ehkäisy 2.12.2015 Psykososiaalisen kuormittumisen ehkäisy 2.12.2015 Seinäjoen kaupunki Elisa Saunamäki Psykososiaalinen kuormittuminen Jokaisen yksilön työhyvinvointi ja psykososiaalinen kuormittuminen koostuu eri asioista.

Lisätiedot

Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2007

Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen sosiaalihuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Lainsäädännön muutokset voimaan 1.8.2005 Vuoden 2005 elokuun alusta tuli voimaan sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016

Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 Käsittely: Työyhteisötoimikunta 15.3.2016 Kunnanhallitus 29.3.2016 Kunnanvaltuusto 25.4.2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 2.1 Palvelussuhteen luonne...

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2015

Henkilöstöraportti 2015 Kunnanhallitus 2.5.2016 109 Yt-toimikunta SISÄLLYSLUETTELO HENKILÖSTÖRAPORTTI... 3 JOHDANTO... 3 HENKILÖSTÖRESURSSIT... 3 Henkilöstön määrä ja rakenne... 3 Henkilöstö hallinnonaloittain... 4 Henkilötyövuodet...

Lisätiedot

Selvitys tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta

Selvitys tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta Liite 1. Selvitys tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta Kouvolan kaupunki Selvitys tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta 1 1. Miehet ja naiset Kouvolan kaupungin henkilöstöstä naisia on 83,9 % ja

Lisätiedot

Toivakan kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma

Toivakan kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma Toivakan kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma 2016 Käsitelty YT-toimikunnassa 25.1.2015 Käsitelty johtoryhmässä 28.1.2015 Käsitelty kunnanhallitukselle 2.2.2015 Toivakan kunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015

Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Siilinjärven kunnan HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2015 Henkilöstön määrä palvelualueittain 31.12.2015 Palvelualue vakinaiset määräaikaiset määräaikaisista työllistettyjä yhteensä v. 2015 Konserni- ja maankäyttöpalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016. 1. Tausta

SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016. 1. Tausta SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016 1. Tausta SASKin historian ensimmäinen henkilöstöstrategia oli laadittu vuosiksi 2009 2011. Henkilöstöön liittyviä asioita oli linjattu aikaisemminkin erilaisissa dokumenteissa

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Sairaanhoitopiirin valtuusto 8.6.2015 Juha Jääskeläinen Henkilöstöjohtaja Henkilöstökertomus 2014 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän 17. henkilöstökertomus henkilöstökertomuksen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009

HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009 TURVATEKNIIKAN KESKUS HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS 2009 Päivi Hakulinen Seppo Vaalavuo SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 4 2. Tehokas TUKES... 4 Henkilöstömäärä... 4 Keski-ikä... 5 Vaihtuvuus... 6 Työaika... 7

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

Päätoimisia vuoden 2015 lopussa oli yhteensä 412, mikä oli 8 henkeä pienempi kuin edellisvuonna.

Päätoimisia vuoden 2015 lopussa oli yhteensä 412, mikä oli 8 henkeä pienempi kuin edellisvuonna. 1/19 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2.1. Henkilöstön määrä ja rakenne 2.1.1. Henkilöstön määrä Vakinaisen henkilöstön määrä 31.12.2015 oli 336, muutos edellisvuoteen oli + 5 henkilöä. Määräaikaisten (sis. palkkatuella

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2013

Henkilöstöraportti 2013 Yt -toimikunta 23.04.2014 22 Kunnanhallitus 26.05.2014 154 Kunnanvaltuusto 9.6.2014 43 SISÄLLYSLUETTELO HENKILÖSTÖRAPORTTI...3 JOHDANTO...3 Henkilöstö kunnan strategiassa...3 HENKILÖSTÖRESURSSIT...5 Henkilöstön

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2015 1 2 Sisältö 1. Johdanto 4 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 5 3. Johtaminen 6 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 7 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 7 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI HENKILÖ STÖ TILASTÖ- JA VUÖDELTA 2015

LAPUAN KAUPUNKI HENKILÖ STÖ TILASTÖ- JA VUÖDELTA 2015 LAPUAN KAUPUNKI HENKILÖ STÖ TILASTÖ- JA VUÖDELTA 2015 Henkilöstömäärät Ikäjakauma Poissaolot Työtapaturmat Henkilöstömäärän kehitys Kokonaishenkilöstömäärä 31.12.2014 972 Kokonaishenkilöstömäärä 31.12.2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Henkilöstökertomus 2010

Kuopion kaupunki Henkilöstökertomus 2010 Kuopion kaupunki Henkilöstökertomus 21 1 (25) HENKILÖSTÖKERTOMUS 21 SISÄLLYS JOHDANTO 2 1. HENKILÖSTÖKATSAUS 3 2. TASA-ARVO 3 3. HENKILÖSTÖPANOKSET 6 3.1 Henkilöstön määrä 6 3.2 Henkilöstön rakenne 7 3.3

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017. Raisio KASVUN PAIKKA

RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017. Raisio KASVUN PAIKKA RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017 Raisio KASVUN PAIKKA TULEVIEN VUOSIEN HENKILÖSTÖHALLINNOLLISIA HAASTEITA Niukat taloudelliset resurssit Henkilöstön eläköityminen Henkilöstön saatavuus ja

Lisätiedot

JIK-RTG STRATEGIA 2013-2014 TULOSKORTTI 30.5.2013 ASIAKAS KRIITTINEN MENESTYSTEKIJÄ TOIMENPIDE MITTARI VASTUUTAHO

JIK-RTG STRATEGIA 2013-2014 TULOSKORTTI 30.5.2013 ASIAKAS KRIITTINEN MENESTYSTEKIJÄ TOIMENPIDE MITTARI VASTUUTAHO JIK-RTG STRATEGIA 2013-2014 TULOSKORTTI 30.5.2013 ASIAKAS PALVELUIDEN LAATU JA SAATAVUUS kuvausten järjestäminen poikkeustilanteissa; käytäntö, sijaisen hankkiminen lähipalvelu tutkimuksiin ajanvarauksella

Lisätiedot

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014

Hausjärven kunta. Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Hausjärven kunta Henkilöstökertomus vuodelta 2014 Käsitelty: Kunnanhallitus 14.4.2015, 166 8.4.2015 Sisältö Sisältö... 2 Johdanto... 3 Organisaatiorakenne... 3 Merkittäviä tapahtumia... 3 Henkilöstömäärä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunginhallitus 21.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunginhallitus 21.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 21.03.2016 Sivu 1 / 1 1116/2016 01.00.02 101 Henkilöstökertomus vuodelta 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Jere Kunnas, puh. 046 877 3285 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN. Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013

HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN. Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013 HYVVÄÄ MET PRUUVAAMA TEHÄ, MUTTA RIIMAA PUKKAA TULEHMAAN Yhteenveto toteutumasta henkilöstöraporttiin v. 2013 Kriittinen menestystekijä: Suunnitelmallinen henkilöstöpolitiikka Arviointikriteeri; henkilöstöstrategia

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2015 Kaupunginhallitus 16.5.2016 Kaupunginvaltuusto 13.6.2016 2 JOHDANTO Tämä henkilöstöraportti on järjestyksessä seitsemästoista Orimattilan kaupungin henkilöstöraportti. Henkilöstöraportin

Lisätiedot

Henkilöstöraportti 2014

Henkilöstöraportti 2014 Yt-toimikunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sisällysluettelo Kaupunginjohtajan esipuhe... 1 Henkilöstöstrategian toteutumisen arviointi... 2 Henkilöstön määrä ja rakenne... 2 Henkilöstömäärä...

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yt-toimikunta 16.11.2015 Kunnahallitus 16.11.2015 Kunnanvaltuusto 30.11.2015 1 SISÄLLYS 1. Henkilöstösuunnitelman tavoite... 3 2. Henkilöstöpoliittiset linjaukset... 3 3. Työvoimatarpeen

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2015

Henkilöstökertomus 2015 Henkilöstökertomus 2015 Vahvistamme hyvää, ajantasaista ammatillista osaamista ja työn hallintaa. Panostamme erityisesti ikääntyvän henkilöstön työkyvyn ja ammattitaidon ylläpitoon sekä uuden henkilöstön

Lisätiedot

Kokkolan Työvoiman Palvelukeskuksen Kokkolan toimipaikan toimintasuunnitelma vuodelle 2011

Kokkolan Työvoiman Palvelukeskuksen Kokkolan toimipaikan toimintasuunnitelma vuodelle 2011 1 Liite A 6 Kokkolan Työvoiman Palvelukeskuksen Kokkolan toimipaikan toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Jessica Sundström, johtava sosiaalityöntekijä Juha Joki, vastaava työvoimaohjaaja Johdanto Työvoiman

Lisätiedot

Tukevasti kotona - myös muistisairaana Yhteinen vastuu ikääntyneistä Tulit juuri oikeaan paikkaan

Tukevasti kotona - myös muistisairaana Yhteinen vastuu ikääntyneistä Tulit juuri oikeaan paikkaan Tukevasti kotona - myös muistisairaana Yhteinen vastuu ikääntyneistä Tulit juuri oikeaan paikkaan Juha Jolkkonen geriatrian erikoislääkäri, EMBA osastopäällikkö sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut 21.9.2015

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2003 Henkilöstöstrategian toteutumisen seurantaa ja arviointia

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2003 Henkilöstöstrategian toteutumisen seurantaa ja arviointia HENKILÖSTÖKERTOMUS 2003 Henkilöstöstrategian toteutumisen seurantaa ja arviointia JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS JOHDANTO HENKILÖSTÖVOIMAVARAT Henkilöstön määrä ja rakenne Virkarakenne Kansainvälistyvä

Lisätiedot

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma Sisällysluettelo Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma 3 Kuntaliiton työllisyyspoliittiset linjaukset 4 1) Työnjaon selkeyttäminen 4 2) Aktivointitoiminnan

Lisätiedot

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä on hoidon ja hoivan palvelualueella haettavana 29.2.2012 klo 15.00 mennessä seuraavat toimet:

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä on hoidon ja hoivan palvelualueella haettavana 29.2.2012 klo 15.00 mennessä seuraavat toimet: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän hoidon ja hoivan palvelualue tuottaa, kehittää ja turvaa oikea aikaiset ja vaikuttavat terveys ja avopalvelut yhteistoiminta alueensa eli Kauhajoen kaupungin

Lisätiedot

Securitas Oy:n henkilöstöraportti 2004

Securitas Oy:n henkilöstöraportti 2004 Securitas Oy:n henkilöstöraportti 24 Securitas Oy:n henkilöstöraportin lukijalle Sertifioitu laatujärjestelmämme on ollut käytössä reilun vuoden ja se on auttanut meitä parantamaan palveluprosessiemme

Lisätiedot

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi

Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi Leppävirran kunta Puh. (017) 570 911 PL 4, 79101 Leppävirta www.leppavirta.fi henkilöstötilinpäätös 2014 HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Sisällysluettelo 1. HENKILÖSTÖ... 1 1.1. Vakinainen henkilöstö toimialoittain

Lisätiedot

Pirkkalan kunta Pirkkalan kunta

Pirkkalan kunta Pirkkalan kunta Pirkkalan kunta Pirkkalan kunta Henkilöstökertomus 2008 2 1. JOHDANTO... 4 2. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 6 2.1 Henkilöstön määrä... 6 2.2 Henkilöstön määrä osastoittain... 6 2.3 Määräaikaisen henkilöstön

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018

KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 KESKI-POHJANMAAN LIITTO HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2018 TIIVISTELMÄ Henkilöstövoimavarat Vuoden 2018 henkilöstöraportin tunnusluvut antavat liiton henkilöstövoimavarojen tilanteesta kokonaisnäkemyksen,

Lisätiedot

Henkilöstön hyvinvointia, työkykyä ja osaamista ylläpitävä toiminta

Henkilöstön hyvinvointia, työkykyä ja osaamista ylläpitävä toiminta Henkilöstön hyvinvointia, työkykyä ja osaamista ylläpitävä toiminta 2016 Naantalin kaupunki panostaa työhyvinvointiin Työterveyshuolto on kattava Lakisääteinen työterveyshuolto (lakisääteiset terveystarkastukset,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 Yhtymävaltuusto 14.6.2018 Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Henkilöstövoimavarat Virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2012 2017 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Lääkärit 137

Lisätiedot

IÄSTÄ VOIMAA TYÖHÖN Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työkaarimalli

IÄSTÄ VOIMAA TYÖHÖN Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työkaarimalli IÄSTÄ VOIMAA TYÖHÖN Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työkaarimalli Työhyvinvointiviikko, 28.1.2015 työhyvinvointisuunnittelija Saija Jokinen Työhyvinvointiviikko, 28.1.2015 Iästä voimaa työhön työhyvinvointisuunnittelija

Lisätiedot

HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA. 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla

HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA. 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla 2 Johdanto Tämän hoitotyön toimintaohjelman tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä alueelliselle kehittämiselle ja yhteistyölle ennakoiden tulevia

Lisätiedot

Aktiivinen varhainen tuki työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin tukemiseksi

Aktiivinen varhainen tuki työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin tukemiseksi Aktiivinen varhainen tuki työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin tukemiseksi 1. Tavoitteet Aktiivisen varhaisen tuen toimintamallin on tarkoituksena toimia työvälineenä esimiehille asioiden puheeksi ottamisessa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Henkilöstöstrategian toimenpidesuunnitelma 2015 Henkilöstöstrategian toteuttaminen, seuranta ja arviointi

Henkilöstöstrategian toimenpidesuunnitelma 2015 Henkilöstöstrategian toteuttaminen, seuranta ja arviointi NAANTALIN KAUPUNKI Henkilöstöstrategian toimenpidesuunnitelma 2015 Henkilöstöstrategian toteuttaminen, seuranta ja arviointi Johtoryhmä 1.12.2014 ja 8.12.2014 Yhteistyötoimikunta 18.12.2014 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite

Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite Näkökulma Henkilöstön uudistuminen ja työkyky Strateginen päämäärä Kehittää henkilöstön osaamista ja luoda vetovoimainen työnantajakuva Tavoite 2012-2014 Toimenpiteet 2012 Tavoitetaso 2012 Toteutuma 31.12.2012

Lisätiedot

Kehityskeskustelut kerran vuodessa Vaihtoehtona yksilö/ryhmäkeskustelu

Kehityskeskustelut kerran vuodessa Vaihtoehtona yksilö/ryhmäkeskustelu 1 TYÖHÖNSÄ MOTIVOITU JA OSAAVA HENKILÖSTÖ ON KAUPUNGIN TÄRKEIN VOIMAVARA Tehtäväkuvat ajan tasalla ja tehtävät tarpeeksi haastavia (osaaminen, ammattitaito ja koulutus vastaavat tehtäviä) Kehityskeskusteluiden

Lisätiedot

Parikkalan kunta Henkilöstöhallinto. Tasa-arvosuunnitelma 2016 2017. Yhteistyötoimikunta 11.11.2015 / 11 Henkilöstöjaosto 10.12.

Parikkalan kunta Henkilöstöhallinto. Tasa-arvosuunnitelma 2016 2017. Yhteistyötoimikunta 11.11.2015 / 11 Henkilöstöjaosto 10.12. Parikkalan kunta Henkilöstöhallinto Tasa-arvosuunnitelma 2016 2017 Yhteistyötoimikunta 11.11.2015 / 11 Henkilöstöjaosto 10.12.2015 / 18 1 Tasa-arvosuunnitelma vuosille 2016-2017 Tasa-arvotilanteen selvitys

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 KUOPION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2011 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 1. HENKILÖSTÖKATSAUS... 4 2. TASA-ARVO... 4 3. HENKILÖSTÖPANOKSET... 7 3.1 Henkilöstön määrä...

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla?

Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Miten tukea työurien jatkamista työpaikoilla? Mistä työhyvinvointi koostuu? Työhyvinvointiryhmä tämä ryhmä perustettiin 2009 ryhmään kuuluu 13 kaupungin työntekijää - edustus kaikilta toimialoilta, työterveyshuollosta,

Lisätiedot

Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015. Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014. Kunnanhallitus 03.11.2014 291

Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015. Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014. Kunnanhallitus 03.11.2014 291 Kunnanhallitus 291 03.11.2014 Kunnanhallitus 3 12.01.2015 Henkilöstösäästöt 2015 634/02.02.00/2014 Kunnanhallitus 03.11.2014 291 Lautakuntien talousarvioehdotuksessa vuodelle 2015 toimintakate kasvaa -103,7

Lisätiedot

HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015. py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen

HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015. py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖN TOIMINTA v. 2015 py-johtaja Anne Kantanen pa-yh Kirsi Leivonen hyh Merja Miettinen TOIMINNAN TAVOITTEET linjassa PA10n yhteisten tavoitteiden kanssa 1. henkilötyön tuottavuuden

Lisätiedot

TEUVAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007

TEUVAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 - 1 - TEUVAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2007 Kvalt 12.6.2008 24 - 1 - Teuvan kunnan henkilöstöraportti 2007 JOHDANTO... 2 1. HENKILÖSTÖ... 3 A. Määrä... 3 B. Rakenne... 4 Palvelussuhteiden laatu... 4 Ikärakenne...

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 KOKEMÄEN KAUPUNKI HENKILÖSTÖKERTOMUS 212 Käsitelty yhteistyötoimikunnassa 7.3.213 5 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 25.3.213 9 Tiedoksi kaupunginvaltuustolle KOKEMÄEN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 LOIMAAN KAUPUNKI Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 Yhteistoimintamenettelyn perusteet Loimaan kaupunginhallitus päätti 23.9.2013 yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä tavoitteena 2,4

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Työhyvinvointikysely 2014 Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 Yleistä Työhyvinvointikyselyyn 2014 vastasi 629 työntekijää (579 vuonna 2013) Vastausprosentti oli 48,7 % (vuonna

Lisätiedot

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Henkilöstöjaosto 22.12.2014 POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Periaatteet työtehtävien pitkäaikaiseen uudelleenjärjestelyyn

Lisätiedot

Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014

Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014 Kiteen kaupungin koulutussuunnitelma 2014 1 Yleistä Tämä koulutussuunnitelma on laadittu Kiteen kaupungin henkilöstön ammatillista osaamista kehittävän koulutuksen suunnittelun pohjalta. Tämä suunnitelma

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Tilastointihetken henkilöstömäärät 2009-2014 Henkilöstömäärä 686 (703) Henkilötyövuosia yht. 639 (649) HENKILÖSTÖMÄÄRÄ 2009-2014 800 761 756 750 710 703 700 671 650 686 Opetushenkilöstö

Lisätiedot

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016

POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 POMARKUN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016 1 Sisällysluettelo 1 HENKILÖSTÖRAPORTTI 2016... 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ... 4 2.1 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ PALVELUSSUHDELAJEITTAIN... 4 Vakituiset ja määräaikaiset 31.12....

Lisätiedot

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012

Hausjärven kunta. HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 Hausjärven kunta HENKILÖSTÖKERTOMUS vuodelta 2012 11.4.2013 SISÄLTÖ 2 1 JOHDANTO 3 2 HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ 4 2.1 Vakinainen ja määräaikainen henkilöstö 4 2.2 Henkilöstön kokonaismäärä toimialoittain 4 2.3

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA Yhteistyötoimikunta 12.11.2015 Kh 7.12. 2015

MYNÄMÄEN KUNTA Yhteistyötoimikunta 12.11.2015 Kh 7.12. 2015 1 Päivitetty ohje MYNÄMÄEN KUNTA Yhteistyötoimikunta 12.11.2015 Kh 7.12. 2015 POISSAOLOJEN ILMOITUSKÄYTÄNTÖ JA PALKATTOMIEN VIRKAVAPAUKSIEN / TYÖLOMIEN MYÖNTÄMISESSÄ NOUDATETTAVAT PERIAATTEET 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén

VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto Gun Sirén VANHUSTENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Gun Sirén Toiminta Toimintaa ohjaa vuosiksi 2011 2015 laadittu vanhuspoliittinen strategia, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.4.2011. Toiminta käsittää

Lisätiedot

!"#$%$%&'#"()*(%""&(+,"&*&"'#"-$(*#"" (!."((" %/!0#11!"##(+,"&*&"'#"-$(*#"" (!."((" 2 1& &!"1#!!(""#"-$(*#"" (!."((" 3 3 )4#!,##"!$(0""&," (!.

!#$%$%&'#()*(%&(+,&*&'#-$(*# (!.(( %/!0#11!##(+,&*&'#-$(*# (!.(( 2 1& &!1#!!(#-$(*# (!.(( 3 3 )4#!,##!$(0&, (!. "#$%$%&'#"()*(%""&(+,"&*&"'#"-$(*#"" (."((" %/0#11"##(+,"&*&"'#"-$(*#"" (."((" 2 1& &"1#(""#"-$(*#"" (."((" 3 3 )4#,##"$(0""&," (."((" 3 %/%0"(,/$(0""&," (."((" %/'#"%/%.&),"/$(0""&," (."((" %/"($'&"%/'#"

Lisätiedot

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan:

Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: Henkilöstökertomus löytyy kokonaisuudessaan: http://www.salpaus.fi/kuntayhtyman-henkilostokertomus/sivut/default.aspx Henkilöstömäärä Henkilöstömäärässä huomioidaan myös osa-aikaeläkkeellä, sairauslomalla,

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS Toimielin Tehtäväalue Toiminta-ajatus Perusturvalautakunta Vanhusten palvelut Vanhusten palvelujen tulosyksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää vanhuksille ja pitkäaikaissairaille

Lisätiedot

Liite 6: SÄÄSTÖLASKELMAT

Liite 6: SÄÄSTÖLASKELMAT LIITE 6 PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI ASIKKALA-PADASJOKI-SYSMÄ PALVELUYHTEISTYÖSELVITYS Projekti on rahoitettu Euroopan Aluekehitysrahaston osarahoituksella (EAKR) kuntien vastatessa

Lisätiedot

Perheystävällinen työpaikka. Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015

Perheystävällinen työpaikka. Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015 Perheystävällinen työpaikka Anna Kokko, Erityisasiantuntija Väestöliitto 18.9.2015 Miksi perheystävällisyys kannattaa? Top 3 1.Perheystävällinen työpaikka houkuttelee parhaita osaajia ja sitouttaa heidät

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Henkilöstötilinpäätös 1

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Henkilöstötilinpäätös 1 Henkilöstötilinpäätös 2009 JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Henkilöstötilinpäätös 1 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 2 2. HENKILÖSTÖRESURSSIT... 3 2.1. Henkilöstön lukumäärä... 3 2.2. Henkilöstön

Lisätiedot

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista

Hannu Issakainen 14.2.2011. HAKU- hankkeen tunnusluvuista Hannu Issakainen 14.2.2011 HAKU- hankkeen tunnusluvuista Henkilötyöpäivä ja -vuosi Htp= henkilötyöpäivä = täyden työajan kalenteripäivä Htv = henkilötyövuosi = 365 (366) htp Htt = henkilötyötunti (sopimatta)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1405/01.00.02/2014 94 Henkilöstökertomus vuodelta 2013 Valmistelijat / lisätiedot: Jere Kunnas, puh. 046 877 3285 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013

JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 JOUTSAN HENKILÖSTÖKERTOMUS VUODELTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA JAKAUMA SEKTOREITTAIN. 1 2. IKÄ-JA SUKUPUOLIJAKAUMA.. 2 3. IKÄRAKENNE 3 4. PALVELUSSUHTEEN KESTO 3 5. HENKILÖSTÖMENOT 4

Lisätiedot

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Perhepalvelut Nimike: perhepalvelujen palveluesimies, virka Tehtävät: Perhepalvelujen palveluesimies

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015

Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Khall Kvalt JUUAN KUNNAN HENKILÖSTÖRAPORTTI VUODELTA 2015 Sisällysluettelo 1.Vakinainen henkilöstö palvelualueittain 2. Vakinaisen henkilöstön ikärakenne 3. Eläkeiän saavuttavat vuosina 2016-2025 4. Henkilöstömenot

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 LOIMAAN KAUPUNKI Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 Yhteistoimintamenettelyn perusteet Loimaan kaupunginhallitus päätti 31.3.2014 yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä vuoden 2014 talousarvioon

Lisätiedot

Omaishoidon tuen kuntakysely 2012

Omaishoidon tuen kuntakysely 2012 Omaishoidon tuen kuntakysely 2012 - Alustavia tuloksia ja havaintoja. 18.1.2013 EERO SILJANDER, CHESS/THL. 1 Omaishoidon tuen kuntakysely 2012 taustat ja aineisto. STM:n toimeksiantona THL:lle 2012 toteuttaa

Lisätiedot

Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneiden osaaminen FUAS-ammattikorkeakouluissa. Teemu Rantanen 7.3.2012

Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneiden osaaminen FUAS-ammattikorkeakouluissa. Teemu Rantanen 7.3.2012 Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneiden osaaminen FUAS-ammattikorkeakouluissa Teemu Rantanen 7.3.2012 Taustaa YAMK-tutkinto edelleen kohtuullisen uusi ja paikoin heikosti tunnettu > Tarvitaan myös tutkimustietoa

Lisätiedot