ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. IT-asiantuntija (M/N)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. IT-asiantuntija (M/N)"

Transkriptio

1 ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkalukka AD 6 Spimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallalluetteln vimassaln päättyminen Varallalluetteln tettavien hakijiden määrä IT-asiantuntija (M/N) Väliaikainen timihenkilö VEXT/18/338/AD 6/ IT Specialist kl Alicanten aikaa (CET) Alicante, Espanja Eurpan uninin tellis- ja tekijänikeusvirast (EUIPO) järjestää valintamenettelyn varallalluetteln laatimiseksi EUIPOn digitaalisen muutksen sastn (DTD) tai kansainvälisen yhteistyön ja ikeudellisten asiiden sastn (ICLAD) SAP-alueen tai yhteistyöalueen IT-asiantuntijan timen täyttämistä varten. 1. TAUSTAA Digitaalisen muutksen sast (DTD) vastaa kaikista timista ja peraatiista, jtka liittyvät virastn digitaalistrategian täytäntöönpann, muun muassa työskentelymenetelmistä ja työkaluista, niiden määrittämisestä, käytöstä ja myöhemmistä mukautuksista. Digitaalinen tutekehittely kuuluu yksinmaisesti sastn vastuualueeseen. Jhtaja hallinni ja jhtaa sasta. Hänen apunaan n kaksi varajhtajaa ja neljä yksikönpäällikköä. Tiet- ja viestintätekniikan palvelualue vastaa digitaalisten ratkaisujen yleisestä suunnittelusta, käyttööntsta ja käytöstä sekä lppukäyttäjien palveluista. Siinä n kaksi yksikköä, jista kumpaakin jhtaa yksikönpäällikkö: Operaati- ja infrastruktuuriyksikkö vastaa IT-infrastruktuurin hallinninnista ja käytöstä, työpaikan tietteknisestä ympäristöstä ja tietturvan hallinninnista. Suunnitteluyksikkö vastaa IT-suunnittelun, hankehallinnn ja tukitimien hallinninnista sekä yhteisten EUIPN-työkalujen hallinninnista ja edistämisestä. Tutekehittelyalue vastaa tutekehittelystä, erityisesti digitaalisten ratkaisujen liiketimintaanalyysin määrittämisestä, arkkitehtuurista ja täytäntöönpansta. Siinä n kaksi yksikköä, jista kumpaakin jhtaa yksikönpäällikkö:

2 Liiketiminnan analyysiyksikkö vastaa uusien työskentelymenetelmien ja dataphjaisten liiketimintavaatimusten laatimisesta, niiden etujen määrittämisestä, liiketimintaprsessien parantamisesta ja datan luhinnasta. Arkkitehtuuriyksikkö vastaa rganisaatin yleisestä arkkitehtuurista, muun muassa teknisestä arkkitehtuurista ja siihen liittyvistä standardeista. Kansainvälisen yhteistyön ja ikeudellisten asiiden sast (ICLAD) vastaa eurppalaisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä ja ulksuhteista virastn sidsryhmien kanssa sekä kaikista ikeudellisista asiista kk virastssa. Osastssa n klme timinta-aluetta, jista kutakin jhtaa varajhtaja. Eurppalaisen yhteistyön timinta-alueessa n kaksi yksikköä, jista kumpaakin jhtaa yksikönpäällikkö. Eurppalaisen yhteistyön yksikkö vastaa EU:n sisäisistä yhteistyötimista, erityisesti EU:n yhteistyöhjelmien hallinninnista. Institutinaalisten suhteiden yksikkö vastaa institutinaalisista suhteista EU:n timielimiin ja jäsenvaltiiden kansallisiin tellis- ja tekijänikeusvirastihin, suhteista käyttäjäyhdistyksiin, hallintneuvstn sihteeristöön ja budjettikmiteaan sekä yhteyshenkilöiden kkuksista ja tapahtuma- ja sidsryhmähallinninnista. 2. TEHTÄVÄT Valituksi tulevien hakijiden dtetaan vastaavan timeen kuuluvan alueen mukaisesti jistakin seuraavista tehtävistä: sallistuminen SAP-ratkaisujen (SAP ERP, SAP SuccessFactrs, SAP CRM, SAP Cncur) määrittämiseen, tteuttamiseen ja kehittämiseen ja niistä vastaaminen erityisesti näiden tehtävien tteuttaminen sekä peratiivisten palvelujen timittamisen varmistaminen seuraavan kaltaisilla alueilla: SAP-svellusten mukkaaminen liiketimintatarpeiden mukaan SAP-ylläpitpalvelujen suunnittelu ja tteuttaminen svelluksia varten (päivittäminen, kehittäminen, parannukset jne.) ideiden järjestäminen ja knkreettinen tteuttaminen keskittymällä käyttäjään ja liiketiminnan tavitteisiin IT-laatusuunnitelmien sveltaminen ja menetelmien kehittäminen rganisaatin määritelmien mukaisesti viestinnän hallinninti ja ulkpulisten timittajien työn valvnta yksikköjen ja ryhmien surituskyvyn seuranta, siitä raprtinti ja sen jatkuva parantaminen SAP-ratkaisuja kskevan taittiedn pitäminen jatkuvasti ajan tasalla, jtta vidaan varmistaa SAP-etenemissuunnitelmien jatkuva mukauttaminen timittajista aiheutuviin riskeihin ja mahdllisuuksiin EUIPOn strategisen suunnitelman tteuttamiseksi SAP-alustalla tarvittavien hankkeiden tteuttamisen edistäminen

3 TAI IT-hankkeiden/-palvelujen spimusten hallinninti virastssa yhteistyössä kansallisten tellis- ja tekijänikeusvirastjen kanssa. Tarkemmat vaatimukset vat seuraavat: sallistuminen ryhmiin, jtka vastaavat yhteydenpidsta liiketimintavastaavien / asiakkaiden kanssa, liiketimintaprsessien analyysista, järjestelmäarkkitehtuurista ja -suunnittelusta, timinnallisesta ja teknisestä analyysista, kehittämisestä, laadunvarmistuksesta, testaamisesta, uusien järjestelmien käyttööntsta liiketimintaympäristössä ja tuesta IT-hankkeiden tai -palvelujen yhteydessä, sekä näiden ryhmien jhtaminen tai hallinninti liiketimintatarpeiden muuntaminen IT-ratkaisuiksi sekä mahdllisuuksien ja riskien tasapainttaminen uusien hjelmistjen rakentamisessa ja/tai liiketimintaprsessien parantamisessa lemassa levien järjestelmien perusteella kaikkien tarvittavien raprttien laatiminen ja eri hankkeiden sekä niiden teknisten (IT) näkökhtien tteuttamisen ja hallinninnin valvnta EUIPOn edustamiseen sallistuminen vaatimusten mukaisesti tistuvilla paikan päälle tehtävillä käynneillä tellis- ja tekijänikeusvirastihin ja muihin paikkihin, pääsin EU:ssa ja ehdkasmaissa asiantuntemuksen, työkalujen ja menetelmien tarjaminen hankkeiden nnistumisen varmistamiseksi ja asianmukaisen laadun takaavien uusien tutteiden tai palvelujen timittamiseksi ajissa ja talusarvin mukaisesti hankesuunnitelmaa nudattaen IT-hankkeiden tai -palvelujen hallinninti ja hankkeiden tutksiin / palvelujen timittamiseen liittyvien resurssien käytöstä, laadusta ja ikea-aikaisuudesta vastaaminen katsausten, raprttien ja esitysten laatiminen. Kk henkilöstöä kskevat tehtävät: aktiivinen työskentely EUIPOn tavitteiden saavuttamiseksi strategisen suunnitelman mukaisesti kaikkien muiden esimiehen mahdllisesti sittamien työhön liittyvien tehtävien surittaminen. 3. KELPOISUUSEHDOT Hakijat vidaan hyväksyä valintamenettelyyn, js he täyttävät kaikki seuraavat edellytykset hakemusten jättämisen määräaikaan mennessä: Yleiset ehdt 1 Hakija n jnkin Eurpan uninin jäsenvaltin kansalainen. Hakija n täysivaltainen kansalainen. Hakija n täyttänyt mahdlliset asevelvllisuutta kskevat lainmukaiset velvitteet. Hakija täyttää tehtävien hitamisen edellyttämät hyvää mainetta kskevat vaatimukset. Hakijalla n terveydelliset edellytykset tehtävien hitamiseen. 1 Kats Eurpan uninin muuta henkilöstöä kskevien palvelussuhteen ehtjen 12 artikla.

4 Kulutus Hakijalla n vähintään klmen vuden asiaankuuluvan alan krkeakulupintja vastaava kulutus, jsta n situksena tutkinttdistus. Työkkemus 2 Hakijalla n vähintään klmen vuden asiaankuuluva kkaikainen työkkemus sissa Tehtävät kuvatuista tehtävistä ja siinä kuvatulla taslla. Kielitait Hakijalla n EU:n yhden virallisen kielen perusteellinen tait (vähimmäistas C1) kieli 1. Hakijalla n englannin kielen hyvä tait (vähimmäistas B2) kieli 2 3. Ilmitetut tast vastaavat kieliä kskevaa yhteistä eurppalaista viitekehystä. 4. VALINTAPERUSTEET Virast ttaa humin seuraavat seikat, jtta haastatteluun ja mahdlliseen testivaiheeseen vidaan valita parhaat ehdkkaat: jnkin seuraavan alan hallinttasn tuntemus ja työkkemus: SAP-ratkaisut ja -palvelut TAI prjektijhtaminen IT-kehityshankkeissa henkisen maisuuden alalla EU:n varainhitasetus ja spimuksentekmenettelyt yhteydenpit sidsryhmien kanssa hankkeiden, spimusten tai IT-palvelujen timittamisen yhteydessä yleiset kansainväliset standardit ja IT-standardit, laatustandardit, timintalinjat ja menettelyt, esimerkiksi ISO 9001, ISO tekninen tietämys ja työkkemus seuraavista: seuraavat teknlgiat: SAP ERP SAP SuccessFactrs SAP CRM SAP Cncur TAI seuraavat teknlgiat/menetelmät: prjektijhtaminen, esim. PMI tai Prince II kkemus hjelmistkehityksestä henkisen maisuuden alalla liiketimintaprsessien parantaminen/uudelleensuunnittelu kkemus kansainvälisestä ympäristöstä IT-arkkitehtuurin periaatteiden ja sveltamisen tuntemus hankkeiden ja hjelmistpakettien tteuttaminen 2 Työkkemuksen kertyminen alkaa päivästä, jna hakija n saanut kyseisessä tehtäväryhmässä edellytetyn tutkinttdistuksen. 3 Tämän kielen n ltava muu kuin kieli 1.

5 kkemus järjestelmäanalyysista timittamisen tai hallinninnin näkökulmasta virastn muun virallisen kielen, jka n muu kieli kuin kielet 1 ja 2, hyvä tait (vähimmäistas B2). eri kansallisten valtinhallinnn rganisaatiiden erilaisten ympäristöjen ja työskentelytapjen kulttuurinen ymmärtäminen kkemus tiiviistä työskentelystä ulkpulisten palveluntimittajien kanssa tulsten tehkkaan timittamisen varmistamiseksi. Edellä mainittujen perusteiden lisäksi haastatteluun ja kkeisiin kutsutut ehdkkaat arviidaan myös seuraavien vaatimusten mukaisesti: Taidt Nämä kskevat erityisesti seuraavia: viestintä: kyky viestiä selkeästi ja täsmällisesti sekä suullisesti että kirjallisesti analysinti ja ngelmanratkaisu: kyky määrittää mnimutkaisten kysymysten keskeiset seikat ja saada aikaan luvia ja käytännöllisiä ratkaisuja työskentely tisten kanssa: yhteistyön tekeminen muiden kanssa ryhmissä ja rganisaatiiden välillä sekä ihmisten välisten erjen kunniittaminen; ryhmähengen luminen kannustamalla saavuttamaan yhteiset tavitteet ja vaihtamalla tietämystä ja kkemusta ppiminen ja kehittyminen: henkilökhtaisten taitjen sekä rganisaatita ja sen ympäristöä kskevan tietämyksen kehittäminen ja parantaminen; situtuminen tisten kuluttamiseen, tiedn jakamiseen ja työskentelymenetelmien järjestelmälliseen parantamiseen pririsinti ja rganisinti: kyky asettaa tärkeimmät tehtävät etusijalle, työskennellä justavasti ja järjestää mat ja muiden työt tehkkaasti laatu ja tulkset: henkilökhtainen vastuu ja alitteellisuus laadukkaan työn surittamiseksi määrättyjen menettelyjen mukaisesti; selkeän asiakaslähtöisyyden sittaminen (sisäisesti ja ulkisesti); järjestelmällisten ja metdlgisten prsessien luminen hankkeissa sekä massa ja man ryhmän työssä sietkyky: tehkkuuden säilyttäminen paineen alaisena työskenneltäessä, justavuus ja mukautuminen muuttuvaan työympäristöön: tisten kannustaminen samanlaiseen timintaan sekä man ja ryhmän timintamallin mukauttaminen muuttuvien lsuhteiden mukaisesti jhtajuus: ihmisten ja ryhmien jhtaminen ja hjaaminen tulsten saavuttamiseksi; työn jakaminen massa ryhmässä asianmukaisesti ja selkeiden hjeiden antaminen; ihmisten maa työtä ja heidän panstustaan EUIPOn menestykseen kskevan innstuksen ja myönteisen asenteen edistäminen. 5. HAASTATTELUT JA TESTIT Esivalinta Valintamenettelyyn hyväksyttyihin hakijihin, jiden hakemukset vat parhaita khdassa 4 esitettyjen valintaperusteiden mukaisesti, vidaan ttaa yhteyttä heidän kielitaitnsa tarkistamiseksi (erityisesti englannin puhuminen) sekä heidän työkkemuksensa ja/tai muiden taitjen, tietjen ja saamisen tdistamiseksi. Tämä esivalinnassa tehtävä yhteydentt ei vielä tarkita, että hakija kutsutaan haastatteluun: se n yksi vaihe valittaessa sveltuvimpia hakijita kutsuttaviksi haastatteluun.

6 Haastattelu Haastattelut tehdään Alicantessa, ja niissä käytetään työn lunteen vuksi englannin kieltä. Muiden hakijan hakemuksessa/ansiluettelssa ilmittamien asiaankuuluvien kielten taita vidaan arviida tässä työpaikkailmituksessa ilmitettujen tasjen mukaisesti. Haastattelussa testataan hakijan tietämystä suritettaviin tehtäviin liittyvistä asiista (tekninen tietämys ja henkilökhtaiset taidt), virastn timinnasta ja EU-asiista sekä hakijan sveltuvuutta täytettävien tehtävien surittamiseen ja sveltuvuutta kansainvälisessä ympäristössä timimiseen. Testi(t) Edellä mainittujen seikkjen arviimiseksi tehdään yksi tai useampi testi. Haastatteluun ja testivaiheeseen kutsuttavat hakijat saavat kutsussa näistä tarkat tiedt. 6. YLEISTÄ TIETOA Yleistä tieta EUIPOn valinta- ja palvelukseenttmenettelyistä n seuraavassa linkissä. 7. HAKEMINEN Tee hakemus tämän linkin kautta. Kaikki asiakirjat, jtka n liitetty linkkeinä tai jihin viitataan tässä ilmituksessa, katstaan saksi tätä työpaikkailmitusta. Tärkeää: Hakijiden n hyvä humata, että heidän hakemuksessaan/ansiluettelssaan/prfiilissaan antamansa tiedt vat hakukelpisuus- ja valintaperusteiden arviinnin perusta. Siksi heitä pyydetään perehtymään hulellisesti näihin vaatimuksiin ja antamaan asiaankuuluvat tiedt niin yksityiskhtaisesti, että niitä vidaan arviida. Erityistä humita n kiinnitettävä tietihin kulutuksesta ja työkkemuksesta, etenkin niiden tarkkihin päivämääriin, sekä siihen, miten vastuualueita, suritettuja tehtäviä ja käytettyjä työkaluja n kuvattu. *Js eri kieliversiiden välillä n erja, englanninkielinen katstaan ikeaksi versiksi.

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Täytäntöönpanoasiantuntija (M/N) Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 8 Sopimuksen tyyppi Väliaikainen toimihenkilö Viite VEXT/18/292/AD

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Hankeasiantuntija (M/N) AD 6

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Hankeasiantuntija (M/N) AD 6 ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työskentelypaikka Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Tietotekniikan asiantuntija (M/N)

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Tietotekniikan asiantuntija (M/N) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 6 Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Oikeudellinen asiantuntija (M/N)

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Oikeudellinen asiantuntija (M/N) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 6 Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Tietotekninen avustaja (M/N)

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Tietotekninen avustaja (M/N) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AST 3 Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Johtaja, EUIPO Academy (mies/nainen) AD 10

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Johtaja, EUIPO Academy (mies/nainen) AD 10 ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Hakemuksen jättämisen määräaika Työskentelypaikka Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 6 Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Hankkeen apulaispäällikkö

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. VEXT/18/306/AD 9/FD klo 24.00, Alicanten aikaa (CET)

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. VEXT/18/306/AD 9/FD klo 24.00, Alicanten aikaa (CET) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 9 Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntija (M/N)

Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntija (M/N) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Teollis- ja tekijänoikeuksien asiantuntija (M/N) Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 6 Sopimuksen tyyppi Väliaikainen toimihenkilö

Lisätiedot

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely

CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. 1. Hallituksen tehtävien ja toiminnan perusta. 2. Hallituksen kokoonpano ja valintamenettely CAVERION OYJ:N HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 1. Hallituksen tehtävien ja timinnan perusta Hallituksen tehtävät ja timintaperiaatteet perustuvat Sumen lainsäädäntöön, erityisesti sakeyhtiölakiin ja arvpaperimarkkinalakiin

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Asiantuntijan (M/N) AD 6

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Asiantuntijan (M/N) AD 6 ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Hallintoavustaja (M/N) AST 3

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Hallintoavustaja (M/N) AST 3 ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. VEXT/19/30/AD6/DTD klo Alicanten aikaa (CET)

ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. VEXT/19/30/AD6/DTD klo Alicanten aikaa (CET) ILMOITUS AVOIMESTA TOIMESTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävänimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työskentelypaikka Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Turvallisuusvastaava (M/N)

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Turvallisuusvastaava (M/N) ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Tehtävän nimi Tehtäväryhmä ja palkkaluokka AD 6 Sopimuksen tyyppi Viite Määräaika hakemusten jättämiselle Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Varainhoitoavustaja (M/N) AST 3

ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN. Varainhoitoavustaja (M/N) AST 3 ILMOITUS AVOIMESTA TYÖPAIKASTA VARALLAOLOLUETTELON LAATIMISTA VARTEN Toimen nimike Tehtäväryhmä ja palkkaluokka Sopimuksen tyyppi Viite Hakemusten jättämisen määräaika Työpaikan sijainti Varallaololuettelon

Lisätiedot

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA VARHAISKASVATUKSESSA Kangasalan varhaiskasvatus tarjaa lapsen ja perheen tarvitsemat varhaiskasvatuspalvelut perheen tilanteen ja tarpeen mukaisesti; kkpäivähita, sapäivähita, perhepäivähita,

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 16.9.2015

NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 16.9.2015 NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 16.9.2015 BDO Oy Vattuniemenranta 2 00210 Helsinki Keskus 020 743 2920 Faksi 020 743 2935 www.bd.fi BDO Oy, a limited liability cmpany

Lisätiedot

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018

Yhteistyösopimus Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka tutkimus- ja yhteistyöohjelman toteuttamisesta vuosina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka -tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta vusina 2015 2018 Yhteistyöspimus Kaupunkitutkimus ja metrpliplitiikka tutkimus- ja yhteistyöhjelman tteuttamisesta

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain uudistaminen

Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain uudistaminen Opetus- ja kulttuuriministeriö Lausuntpyyntö 18.05.2018 OKM/93/040/2017 Kuntien kulttuuritiminnasta annetun lain uudistaminen Jhdant Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää lausunta liitteenä levasta muistista

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa

REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Toimintamalli muutostilanteessa Rekisterinpitäjän muutkset 1(7) REKISTERINPITÄJÄN MUUTOKSET: Timintamalli muutstilanteessa Ptilasasiakirjan rekisterinpitäjä: alkutilanne Tiet ptilaan hidssa syntyvien asiakirjjen rekisterinpitäjästä tallennetaan

Lisätiedot

Domperidonin hyväksytyt käyttöaiheet, jotka on lueteltu alkuperäisvalmisteen CDS-asiakirjassa, ovat seuraavat:

Domperidonin hyväksytyt käyttöaiheet, jotka on lueteltu alkuperäisvalmisteen CDS-asiakirjassa, ovat seuraavat: Liite II Tieteelliset jhtpäätökset ja perusteet myyntilupien peruuttamiselle tai myyntilupien ehtjen muuttamiselle sveltuvin sin sekä yksityiskhtainen selvitys lääketurvallisuuden riskinarviintikmitean

Lisätiedot

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A Auditintien painpisteitä Jussi Misi, Qualitas Fennica / Arter Oy 01/2018 09/2015 Auditinnin missi selväksi: Tutkitaan jhtamisjärjestelmän riittävyyttä ja spivuutta

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 12.5.2014

NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 12.5.2014 NOUSIAISTEN KUNTA VESIHUOLLON YHTIÖITTÄMISPALVELUT TARJOUS BDO OY 12.5.2014 BDO Oy Vattuniemenranta 2 00210 Helsinki Keskus 020 743 2920 Faksi 020 743 2935 www.bd.fi BDO Oy, a limited liability cmpany

Lisätiedot

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje

Maahantuojat: omavalvontasuunnitelman ja sen toteutumisen tarkastuslomakkeen käyttöohje Esittelijä Nurttila Annika Sivu/sivut 1 / 6 Maahantujat: mavalvntasuunnitelman ja sen tteutumisen tarkastuslmakkeen käyttöhje Tarkastuksen tavitteena n selvittää, nk maahantujalla mavalvntasuunnitelmassaan

Lisätiedot

Sopimus asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite 3 Käyttöönotto

Sopimus asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite 3 Käyttöönotto Spimus asiakas- ja ptilastietjärjestelmästä Liite 3 Käyttööntt 21.11.2016 1(5) Sisällysluettel 1. Jhdant... 2 2. Tavitteet... 2 3. Organisaati ja hallintmalli...2 4. Lpputulkset, situs, aikataulu, vastuut...2

Lisätiedot

Energiaviraston ohje tietoturvallisuuteen liittyvän häiriön ilmoittamisesta

Energiaviraston ohje tietoturvallisuuteen liittyvän häiriön ilmoittamisesta Ohje 1 (6) Sähkömarkkinalain (588/2013) 29 a sekä maakaasumarkkinalain (587/2017) 34 a. Energiavirastn hje tietturvallisuuteen liittyvän häiriön ilmittamisesta Asiaan liittyvä lainsäädäntö Sähkön jakeluverknhaltijille,

Lisätiedot

Plus500CY Ltd. Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Plus500CY Ltd. Tietosuoja- ja evästekäytäntö Plus500CY Ltd. Tietsuja- ja evästekäytäntö Tietsuja- ja evästekäytäntö Tämä verkksivust n Plus500CY Ltd:n ( me, meille, meidän ) perima. Me kunniitamme tietjen luttamuksellisuutta ja ihmisten yksityisyyttä.

Lisätiedot

Käyttöoikeus Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön koekäyttöön

Käyttöoikeus Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön koekäyttöön Käyttöikeus Paikkatietalustan kehitys- ja 1 (5) Vastaanttava yritys Vastaanttajan nimi Vastaanttajan katusite Pstilker Pstitimipaikka Käyttöikeus Paikkatietalustan kehitys- ja Maanmittauslaits myöntää

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA

VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA 1 Auttamallakin pitaan VAPAAEHTOISTOIMINTA OPPIMISKOKEMUKSENA Aineist n kehitetty Opetushallituksen rahittamassa kulutushankkeessa ja se perustuu kansainvälisen Cmenius-prjektin Eubis tulksiin. Aineist

Lisätiedot

Suomi 100 -tukiohjelma

Suomi 100 -tukiohjelma Sumi 100 -tukihjelma 1. Tavitteet Sumen valtillisen itsenäisyyden satavutisjuhlavutta vietetään vunna 2017. Valtineuvstn kanslian asettama Sumi 100 -hanke vastaa juhlavuden hjelman rakentamisesta. Ohjelman

Lisätiedot

Lahden seudun joukkoliikenteen rekisteriseloste

Lahden seudun joukkoliikenteen rekisteriseloste Lahden seudun jukkliikenteen rekisteriselste 22.9.2015 Lahden seudun jukkliikenneviranmainen Rekisteriselste, laatimispäivä 30.7.2014 Henkilötietlaki (523/1999) 10 1. Rekisterinpitäjä Yhteystiedt Lahden

Lisätiedot

1. Yleistä. Tavoitteet vuodelle 2016

1. Yleistä. Tavoitteet vuodelle 2016 Timintasuunnitelma 2016 1. Yleistä JyväsRiihi ry n vunna 2000 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys eli Leader-ryhmä. Yhdistys aktivi alueen timijita maehtiseen kehittämiseen ja yhteistyöhön. Timinnan

Lisätiedot

Vastuukäyttäjän tehtävät

Vastuukäyttäjän tehtävät Vastuukäyttäjän tehtävät 22.3.2013 Satu Hrnbrg Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedte 3/500/2013 Kulutuksen järjestäjä nimeää 2-6 vastuukäyttäjää, jiden tehtäviä vat Perehtyminen rganisaati-, kulutustarjnta-

Lisätiedot

3. Rekisterin nimi Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteen matkakorttijärjestelmän asiakasrekisteri

3. Rekisterin nimi Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteen matkakorttijärjestelmän asiakasrekisteri Rekisteriselste, laatimispäivä 8.6.2015 Henkilötietlaki (523/1999) 10 1. Rekisterinpitäjä Yhteystiedt Lappeenrannan kaupunki Lappeenrannan kaupunki, Tekninen timi, kadut ja ympäristö Villimiehenkatu 1

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 3. Neuvoston 28. toukokuuta 2018 pidettävä istunto (ulkoasiat): Valmistelu

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 3. Neuvoston 28. toukokuuta 2018 pidettävä istunto (ulkoasiat): Valmistelu Eurpan uninin neuvst Bryssel, 14. tukkuuta 2018 (OR. en) 8636/1/18 REV 1 OJ CRP2 18 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Creper II) Eurpa-rakennus, Bryssel 15. tukkuuta 2018 (kl 9.30) 1. Esityslistan

Lisätiedot

22.8.2014 Dnro OUKA/7126/02.08.00/2014. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007) sekä lakia täydentävää asetusta (614/2007).

22.8.2014 Dnro OUKA/7126/02.08.00/2014. Hankinnassa noudatetaan lakia julkisista hankinnoista (348/2007) sekä lakia täydentävää asetusta (614/2007). TARJOUSPYYNTÖ 1(7) 22.8.2014 Dnr OUKA/7126/02.08.00/2014 OULUNSALON KIRJASTON PALAUTUSAUTOMAATTI Hankinnan tausta ja tarkitus Oulun kaupunginkirjast-maakuntakirjast (hankintayksikkö/tilaaja) pyytää tarjustanne

Lisätiedot

VALMA-KOULUTUS AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN VALMENTAVA KOULUTUS

VALMA-KOULUTUS AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN VALMENTAVA KOULUTUS AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN VALMENTAVA KOULUTUS VALMA-kulutus n hyvä vaihteht sinulle js haluat tutustua erilaisiin kulutusalihin ja ammatteihin tarvitset lisäaikaa ja hjausta kulutuksen ja ammatin valinnassa

Lisätiedot

EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR) tarkoitettu rekisterinpitäjä on:

EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR) tarkoitettu rekisterinpitäjä on: Tietsujaselste (päivitetty 24.5.2018) Prime Sales Oy:n päivitetyssä tietsujaselsteessa n lisätietja henkilötietjen käsittelystä. Lue selste hulellisesti, jtta ymmärrät henkilötietja ja niiden käsittelyä

Lisätiedot

LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT

LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT FI_Annex III_mnbeneficiary_valmis.dc I. JOHDANTO LIITE III RAHOITUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT Tämä liite täydentää spimuksessa määriteltyjä ehtja tuen käyttämisestä hankkeen eri kululukissa. Nämä tarkennukset

Lisätiedot

Käyttöoikeus Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön koekäyttöön

Käyttöoikeus Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön koekäyttöön Käyttöikeus Paikkatietalustan kehitys- ja 1 (5) Vastaanttava yritys Vastaanttajan nimi Vastaanttajan katusite Pstilker Pstitimipaikka Käyttöikeus Paikkatietalustan kehitys- ja Maanmittauslaits myöntää

Lisätiedot

Omaishoitajienkuntoutuskurssit

Omaishoitajienkuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Omaishitajienkuntutuskurssit Omaishitajien kuntutuskurssit, Omaishitajien kuntutuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

Danske Finance Oy:n tietosuojatiedote

Danske Finance Oy:n tietosuojatiedote :n tietsujatiedte Yritysasiakkaat n rahitusyhtiö, jka tarjaa asiakkuuden mukaan sveltuvia rahitusratkaisuja erilaisiin hankintihin. Tässä tietsujatiedtteessa kerrmme, miten rekisterinpitäjänä käsittelemme

Lisätiedot

PITKÄAIKAISSÄILYTYKSEN AINEISTOJEN PAKETOINNIN PILOTIN SUUNNITELMA

PITKÄAIKAISSÄILYTYKSEN AINEISTOJEN PAKETOINNIN PILOTIN SUUNNITELMA PITKÄAIKAISSÄILYTYKSEN AINEISTOJEN PAKETOINNIN PILOTIN SUUNNITELMA V0.1 Tämä määrittely n sa petusministeriön Kansallinen digitaalinen kirjast hanketta (hankenumer OPM039:00/2008) SISÄLTÖ 1 Jhdant... 3

Lisätiedot

Porrastuotejärjestelmät

Porrastuotejärjestelmät Prrastutejärjestelmät 2.7.2014 Sisällysluettel 1. Sveltamisala... 2 2. Tutekuvaus... 2 3. Tutteen vaatimukset... 2 4. Suritustasn pysyvyyden arviinti ja varmentaminen... 2 4.1. Lähtötietjen tarkastus...

Lisätiedot

LOPEN VUOKRATALOT OY LIITE 1 ISÄNNÖINNIN TEHTÄVÄLUETTELO 1. HALLINNOLLISET TEHTÄVÄT

LOPEN VUOKRATALOT OY LIITE 1 ISÄNNÖINNIN TEHTÄVÄLUETTELO 1. HALLINNOLLISET TEHTÄVÄT LOPEN VUOKRATALOT OY ISÄNNÖINNIN TEHTÄVÄLUETTELO LIITE 1 1. HALLINNOLLISET TEHTÄVÄT Tarkituksena n hulehtia yhtiön päättävien elinten kanssa tarvittavien päätösten tekemisestä ja tehtyjen päätösten täytäntöönpansta.

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2014 1(15) Perheneuvontatyön johtokunta Kokous 20.10.2014

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2014 1(15) Perheneuvontatyön johtokunta Kokous 20.10.2014 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2014 1(15) Aika 20.10.2014 kl 17:15-18:36 Paikka Perheasiain neuvttelukeskus Osallistujat Jäsenet Käpylä, Tarja puheenjhtaja Andreassn, Kari Hankela, Jussi

Lisätiedot

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja

Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja 1 Akaa: Onnistunut työ tekee hyvää -hankkeen työpaja muisti aika 23.11.2015 kl 13-16: kahvit nin kl 14.15-14.30 paikka valtuustsali sallistujat lapsiperhepalveluissa timivat Aiemmin n lähetetty (ja löytyvät

Lisätiedot

Testaustyövälineen kilpailutus tietopyyntö

Testaustyövälineen kilpailutus tietopyyntö T 1 (6) Tietpyyntö Tietpyyntö Testaustyövälineen kilpailutus tietpyyntö Valtin tiet- ja viestintätekniikkakeskus Valtri www.valtri.fi T 2 (6) Tietpyyntö Sisällysluettel 1 Tausta... 3 2 Hankinta, jhn tietpyyntö

Lisätiedot

TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12

TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12 TUKEA LAJILIITTOJEN LASTEN JA NUORTEN URHEILUN KEHITTÄMISTYÖHÖN 2011 12 Lajiliittjen n mahdllista hakea tukea lasten ja nurten urheilun (6-19v) kehittämistyöhön. Nuri Sumi tukee lajiliittjen kehittämistimia

Lisätiedot

JFunnel: Käytettävyysohjatun vuorovaikutussuunnittelun prosessiopas

JFunnel: Käytettävyysohjatun vuorovaikutussuunnittelun prosessiopas Versi 2/2010 JFunnel: Käytettävyyshjatun vurvaikutussuunnittelun prsessipas Kirjittaja n timinut käytettävyysasiantuntijana, - tutkijana ja -kuluttajana 15 vuden ajan. Hän n kehittänyt ja sveltanut käytettävyyssuunnittelun

Lisätiedot

Tunnistetietojen merkitseminen tarkentaviin VES- /TES -asiakirjoihin ja asiakirjojen toimittaminen Valtiokonttoriin

Tunnistetietojen merkitseminen tarkentaviin VES- /TES -asiakirjoihin ja asiakirjojen toimittaminen Valtiokonttoriin Kumttu 9.12.2015 hjeella Valtiknttri Ohje 1 (5) VK/1043/00.01/2015 Hallinnn hjaus 11.2.2011 Dnr 88/03/2011 Valtin virastt ja laitkset Tunnistetietjen merkitseminen tarkentaviin VES- /TES -asiakirjihin

Lisätiedot

Windows Nordicin maksunpalautus loppukäyttäjille ("Kampanja") Microsoftin kampanjaehdot

Windows Nordicin maksunpalautus loppukäyttäjille (Kampanja) Microsoftin kampanjaehdot Windws Nrdicin maksunpalautus lppukäyttäjille ("Kampanja") Micrsftin kampanjaehdt Kampanjaehdt Kelpuutettavat laitteet Windws kannettava tietkne, jssa n ait Micrsft Windws 10 Hme tai Windws 10 S käyttöjärjestelmä,

Lisätiedot

VIRIILI KUHMOINEN STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT

VIRIILI KUHMOINEN STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT VIRIILI KUHMOINEN Kuhmisissa n luntaista elinvimaa, tekemistä ja laadukkaita palveluita ihmisille ja yhteisöille. Kuhmisten tunnetusti lunnnkauniissa ympäristössä arki ja vapaa-aika sujuvat sekä yhteydet

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYS ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely

UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYS ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely TIETOSUOJASELOSTE UPSEERIEN AMPUMAYHDISTYS ry:n jäsenten henkilötietjen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee jäsenistön henkilötietja yhdistystiminnan ylläpitämiseksi, tapahtumien

Lisätiedot

Mallit on julkaistu yhteistyössä Arvopaperimarkkinayhdistyksen kanssa yhdistyksen internetsivuilla (www.cgfinland.fi).

Mallit on julkaistu yhteistyössä Arvopaperimarkkinayhdistyksen kanssa yhdistyksen internetsivuilla (www.cgfinland.fi). 1 TIEDONANTOPOLITIIKKA MALLI 1 Jhdant Pörssiyhtiöiden, viranmaisten ja pörssin mudstama työryhmä n yhteistyössä IR-yhdistys r.y:n edustajien kanssa laatinut yleisen tiednantplitiikka-mallin ja päätöksentekpuita

Lisätiedot

MAANANTAI 23. MARRASKUUTA 2015 (klo 10.00)

MAANANTAI 23. MARRASKUUTA 2015 (klo 10.00) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 19. marraskuuta 2015 (OR. fr) 14009/15 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 65 EDUC 295 JEUN 106 CULT 80 AUDIO 30 SPORT 60 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3428. istunt (kulutus, nuris,

Lisätiedot

Hakemuslomake: Kevan työelämän kehittämisraha vuonna 2019

Hakemuslomake: Kevan työelämän kehittämisraha vuonna 2019 Hakemuslmake: Kevan työelämän kehittämisraha vunna 2019 (Diaarinumer 1/2019) Työelämän kehittämisrahalla haluamme edistää kunta-alan ja kirkn työnantajien työelämän kehittämistimintaa. Tuemme innvatiivisia

Lisätiedot

20.6.2011. Hankinnasta on julkaistu ennakkoilmoitus HILMA- palvelussa 10.5.2011.

20.6.2011. Hankinnasta on julkaistu ennakkoilmoitus HILMA- palvelussa 10.5.2011. SUOJAVAATEPALVELUHANKINTA Peruspalvelukeskus Oiva liikelaits kuuluu Hlllan kunnan rganisaatin ja tuttaa ssiaali- ja perusterveydenhullnpalvelut yhteistiminta-alueen kuntien (Asikkala, Hllla, Hämeenkski,

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II)

Asiat, joista käydään keskustelu (II) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 14. marraskuuta 2017 14278/1/17 REV 1 OJ CRP2 38 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Creper II) Eurpa-rakennus, Bryssel 15. ja 16. marraskuuta 2017 (kl 15.00,

Lisätiedot

Uniapneaoireyhtymää sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Uniapneaoireyhtymää sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Uniapneaireyhtymää sairastavien aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital

Lisätiedot

LISÄYS EHDOTUKSEEN PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston istunto (TALOUS- ja RAHOITUSASIAT) Luxemburg, 7.

LISÄYS EHDOTUKSEEN PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston istunto (TALOUS- ja RAHOITUSASIAT) Luxemburg, 7. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 26. kesäkuuta 2006 (01.08) (OR. fr) 10225/06 ADD 1 PV/CONS 32 ECON 205 LISÄYS EHDOTUKSEEN PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Eurpan uninin neuvstn 2734. istunt (TALOUS- ja RAHOITUSASIAT)

Lisätiedot

Valvonnan haasteet vähittäismarkkinoilla. Energiamarkkinoiden ajankohtaispäivä Clarion Hotel Helsinki Airport Anu Värilä

Valvonnan haasteet vähittäismarkkinoilla. Energiamarkkinoiden ajankohtaispäivä Clarion Hotel Helsinki Airport Anu Värilä Valvnnan haasteet vähittäismarkkinilla Energiamarkkiniden ajankhtaispäivä 29.5.2018 Clarin Htel Helsinki Airprt Anu Värilä Valvnta ja edistäminen - tasapain? Energiavirastn timivalta Sähkö- ja maakaasumarkkinalainsäädännössä

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 14. Neuvoston istunto (ulkoasiat) 15. heinäkuuta 2019: valmistelu 11046/1/19 REV 1 1 GIP.1

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 14. Neuvoston istunto (ulkoasiat) 15. heinäkuuta 2019: valmistelu 11046/1/19 REV 1 1 GIP.1 Eurpan uninin neuvst Bryssel, 9. heinäkuuta 2019 (OR. en) 11046/1/19 REV 1 OJ CRP2 26 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Creper II) Justus Lipsius -rakennus, Bryssel 10. heinäkuuta 2019 (kl

Lisätiedot

ILMAN SISÄÄNOTTO- JA ULOSPUHALLUSLAITTEET

ILMAN SISÄÄNOTTO- JA ULOSPUHALLUSLAITTEET IVKT 2016 / SuLVI 1(7) Ohje 13 IV-kunttutkimus ILMAN SISÄÄNOTTO- JA ULOSPUHALLUSLAITTEET Tämä IV-kunttutkimushje kskee ulkilman sisäänttlaitteita ja jäteilman ulspuhalluslaitteita sekä niihin liittyviä

Lisätiedot

Terveyttä ja turvallisuutta koskevat suuntaviivat urheilun ja aktiivisen vapaa-ajan sektorilla

Terveyttä ja turvallisuutta koskevat suuntaviivat urheilun ja aktiivisen vapaa-ajan sektorilla Terveyttä ja turvallisuutta kskevat suuntaviivat urheilun ja aktiivisen vapaa-ajan sektrilla Laatinut: Eurpan sektrikhtainen ssiaalisen vurpuhelun kmitea urheilua ja aktiivista vapaa-aikaa varten (Testausvaihe)

Lisätiedot

Euroopan muotoiluinnovaatioaloite - Asiantuntijaryhmän 21 suositusta Euroopan komissiolle

Euroopan muotoiluinnovaatioaloite - Asiantuntijaryhmän 21 suositusta Euroopan komissiolle Raprtin tiivistelmä Julkaisuvapaa 17.9.2012 Eurpan mutiluinnvaatialite - Asiantuntijaryhmän 21 susitusta Eurpan kmissille Design fr Grwth and Prsperity -raprtin tiivistelmä Kmissin varapuheenjhtaja, yritys-

Lisätiedot

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle

29.3.2016. Eduskunnan sivistysvaliokunnalle 29.3.2016 Eduskunnan sivistysvalikunnalle Re: lausuntpyyntö E 13/2016 vp Valtineuvstn selvitys: Kmissin julkinen kuuleminen, EU:n tellis- ja tekijänikeuksien täytäntöönpana kskeva lainsäädäntökehys EU:N

Lisätiedot

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008

HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 1(5) HAKUOHJE LIIKUNNALLISEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN KEHITTÄMISAVUSTUKSIA VARTEN LUKUVUODELLE 2007-2008 YLEISTÄ Liikunnallisen iltapäivätiminnan kehittämishankkeiden tukemiseen liittyviä valtinavustuksia jaettaessa

Lisätiedot

Kattoturvatuotteet - Kattopollarit, talotikkaat, lumiesteet ja katon vaakaturvakiskot 2.7.2014

Kattoturvatuotteet - Kattopollarit, talotikkaat, lumiesteet ja katon vaakaturvakiskot 2.7.2014 Kattturvatutteet - Kattpllarit, taltikkaat, lumiesteet ja katn vaakaturvakiskt 2.7.2014 Sisällysluettel 1. Sveltamisala... 2 2. Tutekuvaus... 2 3. Tutteen vaatimukset... 2 4. Suritustasn pysyvyyden arviinti

Lisätiedot

Juokslahden metsästysseura ry:n maanvuokraajien henkilötietojen käsittely

Juokslahden metsästysseura ry:n maanvuokraajien henkilötietojen käsittely TIETOSUOJASELOSTE Jukslahden metsästysseura ry:n maanvukraajien henkilötietjen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee maanvukraajien henkilötietja yhdistystiminnan ylläpitämiseksi

Lisätiedot

PROJEKTISUUNNITELMA 26.4.2010

PROJEKTISUUNNITELMA 26.4.2010 1 Tarjuspyyntö, LIITE 4. NAANTALIN STRATEGISEN YLEISKAAVA PROJEKTISUUNNITELMA 26.4.2010 Tämä prjektisuunnitelma sittaa mm. strategisen yleiskaavan tarpeellisuuden, kuinka laatimisprsessi n tarkitus viedä

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUKSET SUOMI.FI-VIESTIT -PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTOIHIN

VALTIONAVUSTUKSET SUOMI.FI-VIESTIT -PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTOIHIN Kirje 1 (5) VM/1346/02.02.03.09/2017 10.7.2017 VALTIONAVUSTUKSET SUOMI.FI-VIESTIT -PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTOIHIN Valtinavustuksen maksimisumma Sumi.fi-viestit n palvelu, jka timii julkishallinnn rganisaatiiden

Lisätiedot

TiEDoTE. VUoSikErTomUS. EU:n TaloUSarVio VarainhoiToVUoDEllE 2007. EUrooPan TilinTarkaSTUSTUomioiSTUin

TiEDoTE. VUoSikErTomUS. EU:n TaloUSarVio VarainhoiToVUoDEllE 2007. EUrooPan TilinTarkaSTUSTUomioiSTUin EUrPan TilinTarkaSTUSTUmiiSTUin VUSikErTmUS EU:n TalUSarVi VarainhiTVUDEllE 2007 TiEDTE Sisältää tietja myös Eurpan kehitysrahastja kskevasta vusikertmuksesta JOHDANTO Eurpan tilintarkastustumiistuin

Lisätiedot

Hankkeen tavoitteet voidaan jakaa valvonnan tavoitteisiin ja työsuojeluvalvonnan kehittämisen tavoitteisiin.

Hankkeen tavoitteet voidaan jakaa valvonnan tavoitteisiin ja työsuojeluvalvonnan kehittämisen tavoitteisiin. 1 (6) 22.1.2015 Valtakunnallinen kunta-alan työsujelun valvntahanke vusina 2012-2015 ( Turvallinen, terveellinen ja tuttava kuntatyö 2015 ) HANKESUUNNITELMA Tausta Kuntasektrilla n tapahtunut ja tapahtuu

Lisätiedot

Tietovaatimuksia ja kemikaaliturvallisuusarviointia koskevat ohjeet. Osa A: Johdanto ohjeasiakirjaan

Tietovaatimuksia ja kemikaaliturvallisuusarviointia koskevat ohjeet. Osa A: Johdanto ohjeasiakirjaan Tietvaatimuksia ja kemikaaliturvallisuusarviintia kskevat hjeet Osa A: Jhdant hjeasiakirjaan Versi 1.1 Julukuu 2011 OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Tässä asiakirjassa selstetaan REACH-lainsäädännön mukaiset vaatimukset

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Tietsujaselste 1 (5) Tietsujaselste Espn kaupunki 1. Rekisterin nimi Chat-palveluiden rekisteri 2. Rekisterinpitäjä Espn kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Kirsi Remes, asiintijhtaja etunimi.sukunimi@esp.fi

Lisätiedot

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT

LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 1(4) LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN JA YRITYKSEN MUUTOSTILANTEISIIN LIITTYVÄT PALVELUT Lestijärven kunta Kaustisen seutukunta ja sen hallinnima InnKas -prjekti (S 12115) tarjaa prjektissa mukana

Lisätiedot

KR-Tukefin 2011-2012 Korjausrakentamiseen uusia toimintamalleja ARA ja TEKES. Loppuraportti

KR-Tukefin 2011-2012 Korjausrakentamiseen uusia toimintamalleja ARA ja TEKES. Loppuraportti KR-Tukefin 2011-2012 Krjausrakentamiseen uusia timintamalleja ARA ja TEKES Lppuraprtti Sisältö Tiivistelmä sivu 1. KR-Tukefin tuttavuushanke 3 1.1. KR-Tukefin- hanke ja sen tavitteet 3 1.2. Hankkeen eteneminen

Lisätiedot

Tietosuojailmoitus. 1. Soveltamislaajuus ja hyväksyminen. 2. Yhtiö rekisterinpitäjänä. 3. Rekisteriasioita hoitava henkilö. 4.

Tietosuojailmoitus. 1. Soveltamislaajuus ja hyväksyminen. 2. Yhtiö rekisterinpitäjänä. 3. Rekisteriasioita hoitava henkilö. 4. Tietsujailmitus 1. Sveltamislaajuus ja hyväksyminen Tätä tietsujailmitusta svelletaan kaikkiin Validus Slutins Oy:n ja Validus Slutins Oy:n knserniyhtiöiden (jäljempänä Yhtiö ) liiketimintaprsesseihin

Lisätiedot

82136257 Parikkalan kunta. Koirniemen osayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2013. 1. Osayleiskaava-alue

82136257 Parikkalan kunta. Koirniemen osayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2013. 1. Osayleiskaava-alue 82136257 Parikkalan kunta Kirniemen sayleiskaava Osallistumis- ja arviintisuunnitelma 19.11.2013 Osallistumis- ja arviintisuunnitelma n lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja, jssa

Lisätiedot

LIITE III RAHOITUS- ja SOPIMUSSÄÄNNÖT. Erasmus+-Youth in Action Avaintoimi 3 Nuorten ja nuorisoalan päättäjien väliset tapaamiset

LIITE III RAHOITUS- ja SOPIMUSSÄÄNNÖT. Erasmus+-Youth in Action Avaintoimi 3 Nuorten ja nuorisoalan päättäjien väliset tapaamiset LIITE III RAHOITUS- ja SOPIMUSSÄÄNNÖT Erasmus+-Yuth in Actin Avaintimi 3 Nurten ja nurisalan päättäjien väliset tapaamiset I. YKSIKKÖKORVAUKSIIN PERUSTUVIIN BUDJETTIKOHTIIN SOVELLETTAVAT SÄÄNNÖT I.1 Yksikkökrvausten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 7 27.01.2016. 7 Asianro 201/10.00.02.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 7 27.01.2016. 7 Asianro 201/10.00.02.01/2016 Kupin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) 7 Asianr 201/10.00.02.01/2016 Puijnlaaksn etelärinteen tnttien luvutusehdt Kiinteistöjhtaja Jari Kyllönen Maamaisuuden hallintapalvelujen tukipalvelut Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Autismia sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Autismia

Lisätiedot

AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPINNOT LUKUVUONNA 2015 2016

AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPINNOT LUKUVUONNA 2015 2016 Humak Avin AMK 2015 2016, päivitetty 18.6.2015 AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN OPINNOT LUKUVUONNA 2015 2016 JÄRJESTÖ- JA NUORISOTYÖ (YLEMPI AMK) / HELSINGIN TKI-KESKUS (ILKKA) Paikkja: 10 piskelijaa / pintjaks

Lisätiedot

Asianajotoimisto Järvinen & Co Oy:n WinLaw:n asiakas- ja markkinointirekisteri 4 OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Asianajotoimisto Järvinen & Co Oy:n WinLaw:n asiakas- ja markkinointirekisteri 4 OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS TIETOSUOJASELOSTE Asianajtimist Järvinen & C Oy:n ja aputiminimi WinLaw:n (jäljempänä mlemmat yhdessä Yhtiö tai Rekisterinpitäjä ) tietsujaselste. Laadittu 3.5.2018. Velvittavien säädösten lisäksi Yhtiö

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan

Lisätiedot

SAK ry Ohje 1 (3) Liitto- ja jäsenpalveluosasto Esko Grekelä/Anitta Leikos 2.12.2014

SAK ry Ohje 1 (3) Liitto- ja jäsenpalveluosasto Esko Grekelä/Anitta Leikos 2.12.2014 SAK ry Ohje 1 (3) Liitt- ja jäsenpalvelusast Esk Grekelä/Anitta Leiks 2.12.2014 PAIKALLISJÄRJESTÖN PURKAMINEN TOIMENPITEET 1. Ilmitus SAK:n alueelliseen timipisteeseen välittömästi, kun paikallisjärjestön

Lisätiedot

T IETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJAT JA REKRYTOINTITIEDOT SEKÄ VAPAAEHTOISET PAIKANNÄYTTÄJÄT

T IETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJAT JA REKRYTOINTITIEDOT SEKÄ VAPAAEHTOISET PAIKANNÄYTTÄJÄT T IETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJAT JA REKRYTOINTITIEDOT SEKÄ VAPAAEHTOISET PAIKANNÄYTTÄJÄT Yleistä Tämän tietsujaselsteen tarkituksena n antaa Savnlinnan Opperajuhlien Kannatusyhdistys ry:n (y-tunnus: 0207403-8)

Lisätiedot

Henkilöstöpalveluiden tiedote 5/2011

Henkilöstöpalveluiden tiedote 5/2011 Lutu 29.12.2011 13:26:00 29.12.2010 Henkilöstöpalveluiden tiedte 5/2011 KEVÄÄN REKRYTOINTIEN AIKATAULUT Kevään 2012 keskitetyt rekrytinnit tteutetaan seuraavan aikataulun mukaan: Tammikuussa täyttölupa-anmusten

Lisätiedot

Pienten hyväksyttyjen koulutusorganisaatioiden käsikirjat

Pienten hyväksyttyjen koulutusorganisaatioiden käsikirjat Helsinki 5.11.2013 Ohje Pienten hyväksyttyjen kulutusrganisaatiiden käsikirjat Liikenteen turvallisuusvirast, Trafi n laatinut kulutusrganisaatiille, jtka tarjavat kulutusta kevyiden ilma-alusten lupakirjaa

Lisätiedot

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen

KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelurakenteen ja laadun kehittäminen KUNTAKOORDINAATTORIEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Oppilas- ja piskelijahulln palvelurakenteen ja laadun kehittäminen Oppilashult ja turvallisuuden edistäminen Kdin ja kulun yhteistyö Heidi Peltnen, petusneuvs 29.9.2010,

Lisätiedot

SUOMENLINNAN HOITOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS

SUOMENLINNAN HOITOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS 1(12) Dnr 114/010/12 SUOMENLINNAN HOITOKUNNAN TYÖJÄRJESTYS Kumaa jhtkunnan 16.11.2010 vahvistaman työjärjestyksen 2(12) Sumenlinnan hitkunnan jhtkunta n Sumenlinnan hitkunnasta 17. helmikuuta 1989 annetun

Lisätiedot

Tämä liite täydentää sopimuksessa määriteltyjä ehtoja tuen käyttämisestä hankkeen eri kululuokissa. Nämä tarkennukset löytyvät II osasta.

Tämä liite täydentää sopimuksessa määriteltyjä ehtoja tuen käyttämisestä hankkeen eri kululuokissa. Nämä tarkennukset löytyvät II osasta. FIN_Annex III_mnbeneficiary_v20140604.dc KA 1 Yleissivistävälle kulutukselle LIITE III TALOUS- JA SOPIMUSSÄÄNNÖT I. JOHDANTO Tämä liite täydentää spimuksessa määriteltyjä ehtja tuen käyttämisestä hankkeen

Lisätiedot

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1)

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 24. maaliskuuta 2017 (OR. en) 7491/1/17 REV 1 OJ CONS 16 JAI 267 COMIX 207 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3528. istunt (ikeus- ja sisäasiat) Päivä: 27.

Lisätiedot

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1)

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 19. heinäkuuta 2016 (OR. en) 11367/1/16 REV 1 OJ CRP2 27 COMIX 535 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2595. kkus (Creper II) Päivä: 20. heinäkuuta 2016

Lisätiedot

Palvelun kuvaus Proaktiivinen huolto

Palvelun kuvaus Proaktiivinen huolto Palvelun kuvaus Praktiivinen hult Palvelun yleiskuvaus Praktiivisessa hultpalvelussa asiakkaalle tutetaan tuettujen tutteiden hulttapahtuma ("palvelu" tai "palvelut") tässä palvelunkuvauksessa jäljempänä

Lisätiedot

TYÖASIAKIRJA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI

TYÖASIAKIRJA. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talusarvin valvntavalikunta 4.9.2013 TYÖASIAKIRJA erityiskertmuksesta nr 7/2013 (vastuuvapaus 2012) Onk Eurpan glbalisaatirahast tunut EU:n lisäarva integritaessa irtisanttuja

Lisätiedot

Faba osk, osuusrekisteri tietosuojaseloste

Faba osk, osuusrekisteri tietosuojaseloste Faba sk, suusrekisteri tietsujaselste Osuuskunnan jäsenyyksien hitaminen edellyttää suusrekisterin pita. Faba sk:n suusrekisteristä käytetään nimeä Faba sk jäsenrekisteri ( jäsenrekisteri ). Tämä tietsujaselsteessa

Lisätiedot