PAKKAUSSELOSTE. Tuotenimi: Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAKKAUSSELOSTE. Tuotenimi: Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova"

Transkriptio

1 PAKKAUSSELOSTE Hyvä potilas Lue tämä seloste huolellisesti, se on tärkeä yhteenveto Hydroxyurea medac -lääkehoidosta. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai olet epävarma hoitosi yksityiskohdista, käänny lääkärisi, sairaanhoitajan tai sairaalan apteekin puoleen. Säilytä tämä seloste, voit tarvita sitä myöhemmin. Lääkärisi on saattanut määrätä tämän lääkevalmisteen eri hoitotarkoitukseen ja/tai eri annoksella kuin pakkausselosteessa on mainittu. Noudata aina lääkärin antamia ja lääkevalmisteen myyntipäällysmerkinnöissä ilmoitettuja ohjeita. Tuotenimi: Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova Lääkemuoto Valkoisia, kovia kapseleita, joissa on 500 mg hydroksikarbamidia. Pakkauskoot: 50 / 100 kapselia. Mitä lääkevalmiste sisältää? Kukin valkoinen kapseli sisältää 500 mg hydroksikarbamidia. Muut aineet ovat laktoosimonohydraatti (25 mg), kalsiumsitraatti, dinatriumsitraatti, magnesiumstearaatti, gelatiini ja titaanidioksidi (E171). Miten lääkevalmiste vaikuttaa? Hydroksikarbamidi kuuluu ryhmään lääkeaineita, joilla hoidetaan tiettyjä verisairauksia, ja se häiritsee syöpäsolujen lisääntymistä. Myyntiluvan haltija medac Gesellschaft für klinische Spezialpräparate mbh Fehlandtstraße 3 D Hamburg Saksa Tel.: (Ruotsi) (Saksa) Mihin Hydroxyurea medacia käytetään? Lääkärisi on määrännyt sinulle Hydroxyurea medacia verisairauksien hoitoon (luuytimen kasvaimia: krooninen myelooinen leukemia, essentiaalinen trombosytemia ja polysytemia vera). Milloin Hydroxyurea medacia ei saa käyttää? Hydroxyurea medacia ei pitäisi käyttää, jos sinulla ei ole tarpeeksi verisoluja. Hoito on keskeytettävä, ja sinun tulee kertoa lääkärillesi, jos sinulla ilmenee yliherkkyyttä Hydroxyurea medacille. Ennen kuin otat Hydroxyurea medacia ja sen käytön aikana Hydroksikarbamidihoito vaatii huolellista valvontaa. Ennen hoitoa, ja sen aikana, sinulta otetaan verinäytteitä, jotta varmistetaan, että sinulla on Hydroxyurea medac -hoitoon riittävä verisolumäärä sekä normaali munuaisten ja maksan toiminta. Verikokeet on tehtävä vähintään kerran viikossa. Jos olet aneeminen ennen hoitoa tai sen aikana, sinulle voidaan tarvittaessa antaa punaisia verisoluja.

2 Hydroksikarbamidihoidon alkuvaiheessa esiintyy usein megaloblastiaa (epänormaalin suurikokoisia ja epäkypsiä punaisia verisoluja), joka paranee ilman hoitoa. Morfologinen muutos ei liity B 12 vitamiinin tai foolihapon puutokseen. Jos olet saanut samankaltaista hoitoa aikaisemmin, lääkärisi tarkkailee veriarvojasi huolellisesti Hydroxyurea medac -hoidon aikana. Sinun tulee juoda runsaasti. Jos sinulla on munuaisten ja/tai maksan vajaatoimintaa, kerro asiasta lääkärillesi ennen Hydroxyurea medacin käyttöä. Jos saat pitkäaikaishoitoa hydroksikarbamidilla, sinulle saattaa kehittyä sekundaarileukemia. Tähän mennessä ei tiedetä missä määrin tämä johtuu potilaan alkuperäisestä sairaudesta ja missä määrin hydroksikarbamidihoidosta. Sinulle saattaa kehittyä säärihaavoja. Jos näin tapahtuu, lääkärisi päättää voitko jatkaa Hydroxyurea medac hoitoa. Hydroxyurea medac hoidon lopettaminen yleensä johtaa haavojen hitaaseen, muutamia viikkoja kestävään paranemiseen. Ihon tarkkailu on suositeltavaa, sillä yksittäistapauksia ihosyövästä on raportoitu. Jos olet saanut, tai saat edelleen, muita samankaltaisia lääkkeitä tai sädehoitoa, saattaa haittavaikutuksia ilmaantua useammin ja voimakkaampina. Näitä haittavaikutuksia ovat pääasiassa luuytimen toiminnan heikkeneminen (verisolujen lukumäärän aleneminen), vatsan ärtyminen ja ihotulehdukset. Aikaisempi, tai samanaikainen sädehoito saattaa pahentaa eryteemaa (ihon punoitus). Miesten on käytettävä turvallista ehkäisymenetelmää hoidon aikana, ja ainakin 3 kuukautta hoidon jälkeen. Kysy lääkäriltäsi mahdollisuudesta varastoida spermaa, ennen kuin otat Hydroxyurea medacia ensimmäisen kerran. Sinun ei pitäisi ottaa Hydroxyurea medacia, jos olet raskaana tai imetät, ellei lääkärisi ole selvästi määrännyt toisin. Sinun ei pitäisi ottaa Hydroxyurea medacia, jos sinulla on intoleranssi määrätyille sokereille, kuten galaktoosille tai laktoosille tai jos kärsit glukoosi-galaktoosi imeytymishäiriöstä. Hydroksikarbamidi saattaa voimistaa HIV-infektion hoitoon käytettävien lääkkeiden nukleosidikäänteiskopioijaentsyymin estäjien (NRTI = nucleoside reverse transcriptase inhibitors) (esim. didanosini, stavudiini) toimintaa. Hydroksikarbamidin ja NRTI:n samanaikainen käyttö saattaa lisätä NRTI:n sivuvaikutusriskiä. Voiko Hydroxyurea medacia käyttää raskauden tai imettämisen aikana? Sikiö altistuu haittavaikutuksille. Siksi Hydroxyurea medacia ei saa käyttää raskauden aikana, ellei lääkärisi määrää sitä sinulle erityisesti. Tavallisesti Hydroxyurea medacia ei saa käyttää imetyksen aikana. Tämän vuoksi sinun on lopetettava imettäminen, ennen kuin käytät Hydroxyurea medacia ensimmäisen kerran. Sinun tulee käyttää tehokasta ehkäisyä ennen Hydroxyurea medac -hoitoa, ja sen aikana. Jos tulet raskaaksi hoidon aikana, tai sen jälkeen, käytä hyväksesi mahdollisuutta saada perinnöllisyysneuvontaa.

3 Saatko ajaa tai käyttää koneita Hydroxyurea medac -hoidon aikana? Reagointikyky saattaa heikentyä Hydroxyurea medac -hoidon aikana. Tämä on otettava huomioon, kun tarvitaan suurta keskittymiskykyä, esim. autolla ajaessa tai koneita käytettäessä. Mitä Hydroxyurea medac -hoidon aikana on vältettävä? Hoidon vaikutus saattaa muuttua, jos lääkevalmistetta otetaan samanaikaisesti tiettyjen lääkeaineiden/alkoholin tai tiettyjen ruokien kanssa. Siksi sinun tulee ilmoittaa hoitavalle lääkärille ennen jokaista hoitokuuria, jos käytät samanaikaisesti tällaisialääkkeitä/alkoholia/ruokavalmisteita. Miten lääkettäsi otetaan Hoitoa saa antaa vain onkologiaan (syöpäsairauksiin) tai hematologiaan (verisairauksiin) perehtynyt lääkäri. Lääkärisi päättää sinulle sopivasta annoksesta, ja hän voi sitten muuttaa sitä sinulle sopivaksi. Kroonisessa luuydinleukemiassa tavallinen annos on 40 mg Hydroxyurea medacia painokiloa kohti vuorokaudessa. Annosta muutetaan sitten yksilöllisesti potilaan verisolujen määrän perusteella. Polysytemia verassa tavallinen annos on mg Hydroxyurea medacia painokiloa kohti vuorokaudessa. Annosta muutetaan sitten yksilöllisesti 1-2 kapseliin ( mg) päivässä riippuen potilaan verisolujen määrästä. Essentiaalisessa trombosytemiassa tavallinen annos on 15 mg Hydroxyurea medacia painokiloa kohti vuorokaudessa, ja annosta muutetaan potilaan verisolujen määrän mukaan. Annostelu lapsille: Annossuosituksia ei ole. Annostelu vanhuksille: Vanhukset saattavat olla herkempiä hydroksikarbamidin vaikutuksille, ja heidän hoitoannostaan saatetaan joutua vähentämään. Potilaat, joilla on munuaisten ja/tai maksan vajaatoimintaa: Annossuositusta ei voida antaa potilaille, joilla on munuaisten ja/tai maksan vajaatoimintaa (ks. Ennen kuin otat Hydroxyurea medacia ja hoidon aikana.) Kapselit on nieltävä kokonaisina eikä niiden saa antaa hajota suussa. Jos otat enemmän lääkettä kuin sinun pitäisi Jos otat useampia kapseleita kuin sinulle on määrätty, ota yhteyttä lääkäriin tai sairaalaan ajankohdasta riippumatta. Sinulle saattaa ilmaantua limakalvo- ja iho-oireita. Jos unohdat ottaa Hydroxyurea medacia Jos yksi tai useampi annos on jäänyt ottamatta, pyydä välittömästi neuvoja lääkäriltäsi tai apteekista. On tärkeää, että otat lääkekuurin täsmälleen siten, kuin lääkärisi on sen määrännyt. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikilla syöpälääkkeillä, Hydroxyurea medacilla voi olla haittavaikutuksia. Lääkärisi kertoo niistä sinulle ja selittää sinulle hoidon edut ja riskit. Haittavaikutuksiin saattavat kuulua: Sopiva Hydroxyurea medac -hoitoannos määräytyy verisolujen määrän perusteella. Maha-suoli-kanavan haittavaikutukset ovat yleisiä, mutta ne vaativat harvoin annoksen pienentämistä tai hoidon lopettamista.

4 Yleiset (>1/100, < 1/10) Epätavalliset (>1/1000, < 1/100) Harvinaiset: (>1/10000, < 1/1000) Erittäin harvinaiset: (< 1/10000) Kaikkien verisolujen ja etenkin valkosolujen määrän väheneminen. Megaloblastia (suuria, epäkypsiä punaisia verisoluja) Ripuli, ummetus. Punasolujen ja verihiutaleiden määrän väheneminen. Pahoinvointi, oksentelu, anoreksia, suunsisäiset tulehdukset. Lääkekuume, vilunväristykset, huonovointisuus. Täplikäs ja kyhmyinen ihottuma, kasvojen tulehduspunoitus ja raajojen tulehduspunoitus. Maksan entsyymien kohoaminen, bilirubiini. Munuaishäiriöt sekä seerumin virtsahapon, urean ja kreatiniinin kohoaminen. Koko ruumis: yliherkkyysreaktiot. Hiustenlähtö. Akuutit keuhkoreaktiot, joihin kuuluvat keuhkoinfiltraattien (keuhkotiivistymät) aiheuttamat keuhkokudosmuutokset, kuume ja hengenahdistus sekä allerginen keuhkorakkulatulehdus. Virtsaamisen vaikeutuminen. Harvoin on raportoitu päänsärkyä, huimausta, tietämättömyyttä ajasta ja paikasta (desorientaatio), aistiharhoja ja lihaskramppeja. Iho: dermatomyosiittiä (sidekudosten sairaus) muistuttavat ihomuutokset, ihon ja kynsien hyperpigmentaatio tai atrofia (surkastuma), ihohaavat, erityisesti säärihaavat, pruritus (kutina), aktiininen keratoosi (ihon paksuuntuminen), ihosyöpä, violetinväriset näppylät, deskvamaatio (ihon kesiminen). Urogenitaalinen: munuaisten vajaatoiminta. Suuret annokset voivat aiheuttaa kohtalaista uneliaisuutta. Jos saat pitkäaikaishoitoa hydroksikarbamidilla, sinulle saattaa kehittyä sekundaarileukemia. Tähän mennessä ei tiedetä missä määrin tämä johtuu potilaan alkuperäisestä sairaudesta ja missä määrin hydroksikarbamidihoidosta. Jos havaitset yhtä tai useampia näistä haittavaikutuksista, kerro niistä lääkärillesi. Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, kerro niistä lääkärillesi. Miten Hydroxyurea medac -kapseleita säilytetään? Ei erityisiä säilytysohjeita. Palauta hoidon loputtua käyttämättä jääneet lääkkeet sairaalaan tai apteekkiin. Milloin tämä pakkausseloste kirjoitettiin?

5 BIPACKSEDEL Bästa patient! Läs igenom detta informationsblad noggrant. Det är en kortfattad information om Hydroxyurea medac som är viktig för dig att känna till. Om du har några frågor eller är osäker på något som har med din behandling att göra, kontakta din läkare, din sjuksköterska eller ditt apotek för mer information. Förvara denna information på ett säkert ställe, då du kan komma att behöva läsa den igen. Observera att läkaren kan ha ordinerat läkemedlet för annat användningsområde och/eller med annan dosering än angiven i detta informationsblad. Följ alltid läkarens ordination och anvisningarna på etiketten på läkemedelsförpackningen. Läkemedlets namn Hydroxyurea medac 500 mg kapsel, hård Läkemedelsform Vita kapslar innehållande 500 mg hydroxikarbamid. Förpackningar finns med 50 / 100 kapslar. Vad innehåller läkemedlet? Varje vit kapsel innehåller 500 mg hydroxikarbamid. Övriga ingredienser är laktosmonohydrat (25 mg), kalciumcitrat, dinatriumcitrat, magnesiumstearat, gelatin och titandioxid (färgämne E171). Hur verkar läkemedlet? Hydroxikarbamid tillhör en grupp läkemedel som används mot vissa blodsjukdomar och förhindrar tillväxt av cancerceller. Innehavare av försäljningstillstånd medac Gesellschaft für klinische Spezialpräparate mbh Fehlandtstraße 3 D Hamburg Tyskland Tel.: (Sverige) (Tyskland) Vad används Hydroxyurea medac för? Hydroxyurea medac har ordinerats av din läkare för behandling av blodsjukdomar (tumörer i benmärgen: kronisk myeloisk leukemi, essentiell trombocytos och polycytemia vera). När ska Hydroxyurea medac inte användas? Hydroxyurea medac ska inte användas vid för låga blodvärden. Du ska avbryta behandlingen och informera din läkare om överkänslighet mot Hydroxyurea medac uppträder. Att tänka på innan och när du använder Hydroxyurea medac Behandling med hydroxikarbamid kräver omfattande övervakning. Före och under behandlingen kommer test av dina blodvärden att göras för att kontrollera att du har tillräckligt med blodceller, liksom test av njur- och leverfunktionen för att kontrollera att dessa är normala. Blodtest skall göras minst en gång i veckan.

6 Om du drabbas av anemi före eller under behandling kan vid behov ersättning av röda blodkroppar göras. Megaloblaster (abnormt stora ej fullt utvecklade röda blodkroppar) som är självbegränsande, observeras ofta tidigt i behandlingen med hydroxykarbamid. De morfologiska förändringarna är inte relaterade till B 12 eller folsyrabrist. Om du har genomgått liknande behandling tidigare, kommer din läkare att kontrollera dina blodvärden under behandlingen med Hydroxyurea medac. Du ska dricka rikligt med vätska. Om du har nedsatt njur- och/eller leverfunktion ska du informera din läkare om detta innan behandlingen med Hydroxyurea medac påbörjas. Om du genomgår långvarig behandling med hydroxykarbamid kan sekundär leukemi utvecklas. I vilken utsträckning detta härrör från den underliggande sjukdomen eller beror på behandlingen med hydroxykarbamid är för närvarande okänt. Bensår (skador på huden) kan uppkomma. Om så är fallet kommer din läkare att avgöra om du ska fortsätta ta Hydroxyurea medac. Bensåren läker vanligtvis långsamt efter några veckor om du inte tar Hydroxyurea medac. Kontroll av huden rekommenderas, då enstaka fall av hudcancer har rapporterats. Har du tidigare fått eller fortfarande får någon likartad medicin eller strålbehandling, kan ogynnsamma effekter uppträda oftare och vara av allvarligare slag. Dessa effekter inkluderar först och främst underfunktion i benmärgen (minskning av antalet blodkroppar), inflammation i magsäckens slemhinna och inflammation i huden. Tidigare eller samtidig strålbehandling kan ge irriterande hudrodnad. Under behandling rekommenderas män att använda preventivmedel, men också under tre månader efter att behandlingen avslutats. Fråga din läkare om möjlighet att donera spermier före starten av behandlingen. Hydroxyurea medac får inte tas om du är gravid eller ammar, om din läkare inte har gett särskilt klartecken till detta. Du bör inte ta Hydroxyurea medac om du inte tål vissa sockerarter såsom galaktos, laktos eller har glukos-galaktos malabsorption. Hydrocxikarbamid kan förstärka aktiviteten hos NRTI (nukleosidanaloga hämmare av omvänt transkriptas), läkemedel som används vid behandling av HIV (t.ex. didanosin, stavudin). Hydroxikarbamid i kombination med NRTI kan öka risken för biverkningar av NRTI. Får Hydroxyurea medac användas under graviditet eller amning? Det finns risk för skadliga effekter på fostret. Använd därför inte Hydroxyurea medac under graviditet annat än på bestämd ordination från läkare. Normalt bör ej Hydroxyurea medac användas under amning. Därför måste du sluta amma innan du tar Hydroxyurea medac för första gången. Innan och under tiden du tar Hydroxyurea medac måste du börja använda preventivmedel. Om du blir gravid när du tar eller har tagit Hydroxyurea medac ska du använda dig av möjligheten till gentest.

7 Får du köra eller sköta maskiner om du tar Hydroxyurea medac? Reaktionsförmågan kan vara nedsatt under behandling med Hydroxyurea medac. Detta bör man komma ihåg när skärpt uppmärksamhet behövs, t.ex. vid bilkörning och användande av maskiner. Vad ska du undvika när du använder Hydroxyurea medac? Behandlingseffekten kan påverkas om detta läkemedel tas samtidigt med vissa andra läkemedel, alkohol eller mat. Informera din läkare om sådan samtidig medicinering eller konsumtion inför varje behandlingsperiod. Hur ska du använda läkemedlet? Behandlingen ska ske endast i samråd med läkare med erfarenhet inom onkologi (cancersjukdomar) och hematologi (blodsjukdomar). Dosen och hur länge behandlingen ska pågå bestäms av din läkare, som avpassar den individuellt för dig. Vid kronisk myeloisk leukemi är vanlig daglig dos med Hydroxyurea medac 40 mg per kg kroppsvikt. Dosen justeras därefter individuellt beroende av värdet på de vita blodkropparna. Vid polycytemia vera är vanlig daglig dos med Hydroxyurea medac mg per kg kroppsvikt. Dosen justeras därefter individuellt till 1-2 kapslar ( mg) beroende på blodvärdet. Vid essentiell trombocytos är vanlig daglig dos 15 mg per kg kroppsvikt med individuell justering av dosen beroende på blodvärdet. Dosering för barn Det finns inga vanliga rekommendationer när det gäller dosering. Dosering hos äldre patienter: Äldre patienter kan vara mer känsliga för hydroxikarbamid och kan behöva en lägre dos. Dosering vid nedsatt njur- och/eller leverfunktion: Doseringsrekommendation kan ej ges till patienter med nedsatt njur- och/eller leverfunktion (se Att tänka på innan och när du använder Hydroxyurea medac). Kapslarna ska sväljas hela och får inte lösas upp i munnen. Vad ska du göra om du har tagit för hög dos? Om du har fått i dig en större mängd läkemedel än du har ordinerats, ska du alltid kontakta en läkare eller sjukhus. Du kan få symptom som rör slemhinnorna och huden. Utebliven dos Om du har missat att ta en eller flera doser kontakta genast din läkare eller ditt apotek för råd. Det är viktigt att fullfölja medicineringen exakt som din läkare har ordinerat. Biverkningar Precis som med andra medel mot cancer, så kan Hydroxyurea medac ge biverkningar. Din läkare kommer att informera dig om detta och förklara riskerna och nyttan med din behandling. Biverkningarna kan vara: Dosering av Hydroxyurea medac beror på blodvärdena. Magbesvär är vanliga, men kräver sällan dossänkning eller avbrytande av behandling.

8 Vanliga (>1/100,<1/10) Ovanliga (>1/1,000, <1/100) Sällsynta (>1/10,000, <1/1,000) Mycket sällsynta (< 1/10,000) Minskat antal blodkroppar, speciellt vita blodkroppar, megaloblaster (stora förstadier till röda blodkroppar). Diarré, förstoppning. Minskat antal röda blodkroppar och blodplättar. Illamående, kräkningar, aptitlöshet, inflammation i munnen, läkemedelsfeber, frusenhet, sjukdomskänsla. Makulopapulära utslag (utslag i form av fläckar och blemmor), inflammatorisk ansiktsrodnad och inflammatorisk hudrodnad på händerna och fötterna. Ökning av leverenzymer, bilirubin. Nedsättning av njurfunktionen med serumökning av urinsyra-, ureaoch kretinin. Kroppen i allmänhet: Överkänslighetsreaktioner. Håravfall. Akuta lungreaktioner bestående av förändringar i lungvävnad p.g.a. infiltration, feber och andfåddhet, allergisk lungreaktion. Problem med att kasta vatten. Huvudvärk, yrsel, förvirring, hallucinationer och muskelryckningar har rapporterats i sällsynta fall. Hudförändringar liknande dermatomyosit (=bindvävssjukdom), hyperpigmentering eller förtvining av hud och naglar, sår i huden (särskilt bensår), hudklåda, aktinisk keratos (förtjockning av huden), hudcancer, violetta blemmor, avfjällning av huden. Försämrad njurfunktion. Höga doser kan ge måttlig dåsighet. Får du långvarig behandling med hydroxykarbamid kan sekundär leukemi utvecklas. I vilken utsträckning detta härrör från den underliggande sjukdomen eller beror på behandlingen med hydroxykarbamid är för närvarande okänt. Kontakta din läkare om du drabbas av en eller flera av dessa symptom. Om du drabbas av biverkningar som inte nämns i detta informationsblad, ska du kontakta din läkare. Hur ska Hydroxyurea medac kapslar förvaras? Inga särskilda förvaringsanvisningar. Överbliven eller för gammal medicin lämnas till apotek för förstöring. Informationsbladet är utarbetat

PAKKAUSSELOSTE. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi

PAKKAUSSELOSTE. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi PAKKAUSSELOSTE Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrea 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova. hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää

PAKKAUSSELOSTE. Aclovir 800 mg tabletti. Mitä Aclovir sisältää PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440

MYYNTILUVAN HALTIJA FERRING LÄÄKKEET OY, PL 23, 02241 Espoo, puhelin 0207 401 440 PAKKAUSSELOSTE MINIRIN 0,1 mg/ml nenätipat, liuos MINIRIN SISÄLTÄÄ: 1 ml nenätippoja sisältää: desmopressiiniasetaattia 0,1 mg vastaten desmopressiinia 0,089 mg sekä apuaineina klooributanolihemihydraattia

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen.

Mihin Dilmin-valmistetta käytetään Puristavan rintakivun (angina pectoris) ehkäisy ja kohonneen verenpaineen alentaminen. PAKKAUSSELOSTE Tämä pakkausseloste sisältää tietoa Dilmin-valmisteesta ja sen vaikutuksesta sekä ohjeet sen käytöstä. Pakkausseloste tulee lukea huolellisesti ennen valmisteen käyttöä. Lääkäri on voinut

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti

Loratadin ratiopharm 10 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten. Natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE Addex-Natriumklorid 235 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten Natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Scheriproct Neo peräpuikko

Scheriproct Neo peräpuikko 1 PAKKAUSSELOSTE Scheriproct Neo peräpuikko Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat käyttää Scheriproct Neo -valmistetta. Pakkausseloste sisältää tietoa valmisteen käytön eduista ja siihen

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrea 500 mg kapseli, kova. Hydroksikarbamidi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrea 500 mg kapseli, kova Hydroksikarbamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ APURIN-HEXAL ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NASO-RATIOPHARM NENÄSUMUTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä huolimatta

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE Trimex 100 mg ja 150 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Kroonista myelooista leukemiaa (KML) sairastavien potilaiden hoito, joko taudin kroonisessa tai aktiivisessa vaiheessa.

VALMISTEYHTEENVETO. Kroonista myelooista leukemiaa (KML) sairastavien potilaiden hoito, joko taudin kroonisessa tai aktiivisessa vaiheessa. VALMISTEYHTEENVETO 1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI Hydroxyurea medac 500 mg kapseli, kova 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT Yksi kapseli sisältää 500 mg hydroksikarbamidia. Täydellinen apuaineluettelo, ks.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Betahistin Copyfarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE

Betahistin Copyfarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Lisätiedot

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA

1. MITÄ AMLODIPIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN 2. ENNEN KUIN KÄYTÄT AMLODIPIN COPYFARM -VALMISTETTA PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide. Asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir Sandoz 30 mg/g silmävoide Asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

RINOMAR tabletit. Lääkkeen nimi. Rinomar. Lääkemuoto. Tabletti. Mitä lääkevalmiste sisältää?

RINOMAR tabletit. Lääkkeen nimi. Rinomar. Lääkemuoto. Tabletti. Mitä lääkevalmiste sisältää? RINOMAR tabletit Lääkkeen nimi Lääkemuoto Rinomar Tabletti Mitä lääkevalmiste sisältää? Miten lääke vaikuttaa? Vaikuttavat aineet: fenyylipropanoliamiinihydrokloridia 25 mg ja sinnaritsiinia 10 mg. Apuaineet:

Lisätiedot

OFTAN CHLORA 10 mg/g -silmävoide

OFTAN CHLORA 10 mg/g -silmävoide PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NATRIUMKLORID FRESENIUS KABI 9 MG/ML INFUUSIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti

PAKKAUSSELOSTE. Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti PAKKAUSSELOSTE Antrex 15 mg tabletti Kalsiumfolinaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ PRAVASTATIN COPYFARM ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteys lääkäriin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa.

Pakkausseloste. Vaikuttava aine: Amlodipiinimaleaatti, joka vastaa 5 mg tai 10 mg amlodipiinia yhdessä tabletissa. Pakkausseloste Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ TERBINAFIN COPYFARM EMULSIOVOIDE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Tämä itsehoitolääke on saatavissa apteekista ilman reseptiä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli

PAKKAUSSELOSTE. Cytotec 0,2 mg tabletti. Misoprostoli PAKKAUSSELOSTE Cytotec 0,2 mg tabletti Misoprostoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli

Allonol 100 mg ja 300 mg tabletit Allopurinoli Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen - Tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste)

PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti. (Reseptivalmiste) PAKKAUSSELOSTE Cetirizin-ratiopharm 10 mg kalvopäällysteinen tabletti (Reseptivalmiste) Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi

PAKKAUSSELOSTE. TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi PAKKAUSSELOSTE TRIMETIN 100 mg tabletti TRIMETIN 160 mg tabletti TRIMETIN 300 mg tabletti Trimetopriimi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit

Lisätiedot

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti

ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE ZOPIKLON MYLAN 5 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. -

Lisätiedot

Zopinox 3,75 mg tabletti

Zopinox 3,75 mg tabletti PAKKAUSSELOSTE Lukekaa tämä pakkausseloste huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Säilyttäkää pakkausseloste, jotta voitte tarvittaessa lukea sen uudelleen Lisätietoja lääkkeestä voitte pyytää lääkäriltänne

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapselit, kova

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapselit, kova Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomustine medac 40 mg kapselit, kova Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli PAKKAUSSELOSTE PARAMAX Rap 500 mg tabletit PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli

PAKKAUSSELOSTE. Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli PAKKAUSSELOSTE Panadol 60 mg, 125 mg ja 250 mg peräpuikko parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun

Lisätiedot

Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami

Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami Pakkausseloste Piroxin 0,5 % geeli Piroksikaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita sitä uudelleen. Jos sinulla on

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Chondroitin Sulphate Rovi 400 mg, kovat kapselit Kondroitiinisulfaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

PAKKAUSSELOSTE 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI PAKKAUSSELOSTE Fucithalmic vet. 1% silmätipat, suspensio koirille ja kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron Sandoz 1mg ja 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron Sandoz 1mg ja 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni PAKKAUSSELOSTE Granisetron Sandoz 1mg ja 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN, liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa

Lisätiedot

SPARKAL ja SPARKAL MITE 5 mg + 50 mg/2,5 mg + 25 mg tabletit

SPARKAL ja SPARKAL MITE 5 mg + 50 mg/2,5 mg + 25 mg tabletit Package leaflet Page 1 of 8 PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trineurin tabletit tiamiininitraatti (B 1 -vitamiini) pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

Cetirizin Merck NM 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Setiritsiinidihydrokloridi

Cetirizin Merck NM 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Setiritsiinidihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Cetirizin Merck NM 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Setiritsiinidihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi PAKKAUSSELOSTE NATRIUMKLORID BRAUN 9 mg/ml injektioneste, liuos natriumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SEDONIUM tabletti, päällystetty

PAKKAUSSELOSTE. SEDONIUM tabletti, päällystetty PAKKAUSSELOSTE SEDONIUM tabletti, päällystetty Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee käyttää Sedoniumia huolellisesti

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Junior 250 mg tabletit PARAMAX Rap 500 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kandex 50 mg kalvopäällysteinen tabletti Bikalutamidi

PAKKAUSSELOSTE. Kandex 50 mg kalvopäällysteinen tabletti Bikalutamidi PAKKAUSSELOSTE Kandex 50 mg kalvopäällysteinen tabletti Bikalutamidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

LORATADIN MERCK NM 10 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI Loratadiini

LORATADIN MERCK NM 10 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1

LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 LOUIS WIDMER Luottamuksellinen Sivu N:o 1 PAKKAUSSELOSTE LIPACTIN Hyvä potilas, Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SOTALOL MYLAN 80 mg ja 160 mg tabletit

PAKKAUSSELOSTE. SOTALOL MYLAN 80 mg ja 160 mg tabletit PAKKAUSSELOSTE SOTALOL MYLAN 80 mg ja 160 mg tabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Ota huomioon, että lääkäri on voinut määrätä lääkkeen muuhun käyttötarkoitukseen ja/tai

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE GABRION 300 MG KAPSELI, KOVA

PAKKAUSSELOSTE GABRION 300 MG KAPSELI, KOVA PAKKAUSSELOSTE Lukekaa tämä pakkausseloste huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Säilyttäkää pakkausseloste, jotta voitte tarvittaessa lukea sen uudelleen. Lisätietoja lääkkeestä voitte pyytää lääkäriltänne

Lisätiedot

PRAVASTATIN RANBAXY 10 mg, 20 mg ja 40 mg tabletit

PRAVASTATIN RANBAXY 10 mg, 20 mg ja 40 mg tabletit PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Lisätiedot

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri

Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Framykoin 3300 IU/g + 250 IU/g puuteri Vaikuttava aine: Basitrasiinisinkki 250 IU/g, neomysiinisulfaatti 3300 IU/g. Pakkauskoko: 20 g. Määräaikainen erityislupavalmiste. Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Kingovital tabletti PAKKAUSSELOSTE Kingovital tabletti PERINTEINEN KASVOIROHDOSVALMISTE Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti Sinun tulee

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi

PAKKAUSSELOSTE. MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi PAKKAUSSELOSTE MIRAL -tabletti, kalvopäällysteinen Kaliumkloridi ja magnesiumhydroksidi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit. allopurinoli

PAKKAUSSELOSTE. ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit. allopurinoli PAKKAUSSELOSTE ZYLORIC 100 mg tai 300 mg tabletit allopurinoli Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin alat ottaa lääkettä. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE. Microlax peräruiskeliuos 1. MITÄ MICROLAX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Microlax peräruiskeliuos Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Microlaxia huolellisesti

Lisätiedot

hoidon keston tulee olla mahdollisimman lyhyt. Ahdistustilojen hoidossa lääkitystä tulee käyttää ainoastaan muun hoidon tukena.

hoidon keston tulee olla mahdollisimman lyhyt. Ahdistustilojen hoidossa lääkitystä tulee käyttää ainoastaan muun hoidon tukena. B. PAKKAUSSELOSTE 1 PAKKAUSSELOSTE Lorazepam Orifarm 1 mg tabletti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Foliver 1 mg tabletti Foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Foliver 1 mg tabletti Foolihappo 1 PAKKAUSSELOSTE Foliver 1 mg tabletti Foolihappo Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on lisäkysymyksiä,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kovat kapselit akrivastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kovat kapselit akrivastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Benadryl 8 mg kovat kapselit akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomustine medac 40 mg kapseli, kova lomustiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Toclase 1,5 mg/ml siirappi pentoksiveriinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot