KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2015"

Transkriptio

1 KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2015 Tampereen kaupunki Tilaajaryhmä Ikäihmisten hyvinvoinnin ylläpitämisen yksikkö 16. syyskuuta 2015

2 2 SISÄLLYS 1. JOHDANTO ASIAKASTYYTYVÄISYYSSELVITYKSEN TOTEUTUS TULOKSET TAUSTAMUUTTUJAT ASIOINTI, PALVELUT JA HENKILÖSTÖN TOIMINTA KOKONAISARVIOINTI AVOIN PALAUTE LOPUKSI LÄHDELUETTELO LIITTEET... 12

3 3 1. JOHDANTO Kotitori on neuvonta- ja palvelupiste, johon voi ottaa yhteyttä kun ikäihminen tarvitsee tukea tai apua kotona selviytymiseen. Kotitorin kanssa asioivat sekä ikäihmiset että heidän läheisensä. Puutarhakadun asiointipisteessä voi vierailla arkisin klo tai ajanvarauksella klo asti. Muita yhteydenottotapoja ovat soittaminen palvelunumeroon klo tai sähköpostin lähettäminen. (Tampereen kaupunki 2015.) Kotitoritoiminta perustettiin vuonna Käytännön toiminnasta vastaa tällä hetkellä kilpailutettu yksityinen integraattoripalveluiden toimittaja Mawell Care Oy. Kotitorin sidosryhmiä ovat (yleensä paikalliset) yritykset ja yhteisöt, jotka ovat rekisteröityneet Kotitorin palveluntuottajaverkostoon. Kotitorin tarkoituksena on ollut järjestää monipuolinen yhden katon alla toimiva toimipiste, jossa tamperelaiset saavat tietoa kotihoidon palveluverkostosta sekä apua muun muassa lomakkeiden ja hakemustensa kanssa. (Tampereen kaupunki 2015.) Yhtenä Kotitorin tavoitteena on edesauttaa ikäihmisten kotona asumista. Kotitorilla arvioidaan ikäihmisen elämäntilanne ja palvelutarve sekä annetaan laajaa ja koottua tietoa julkisista, yksityisistä ja kolmannen sektorin palveluntuottajista (Tampereen kaupunki 2015). Käytännössä moni mieltää Kotitorin myös paikkana, mistä saa sosiaalista tukea. Ikäihminen voi kokea tulevansa kuulluksi huolissaan, joita ovat esimerkiksi kroonistunut kipu, yksinäisyys tai taloudelliset ongelmat. Kotitorin henkilöstö koostuu muun muassa sairaanhoitajista, terveydenhoitajista, sosionomeista ja geronomeista. Tampereen kaupunki valvoo tilaamaansa palvelua asiakastyytyväisyyskyselyiden ja palvelun tasoa kartoittavan SLA-mittarin (Service Level Agreement) avulla. Kotitorilla asioivien asiakastyytyväisyydestä on tehty selvityksiä vuodesta 2010 lähtien. Tämä raportti on vuoden 2015 selvitys, joka tehtiin pääosin lomakekyselynä, mutta aineistonkeruuta tehostettiin myös haastattelemalla Kotitorilla kävijöitä. Tämän selvityksen laatijana toimi hallinnon harjoittelija, yhteiskuntatieteiden maisteriopiskelija Tuuli Turja (PsK).

4 4 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSSELVITYKSEN TOTEUTUS Asiakastyytyväisyysselvityksen aineistonkeruu käynnistyi , kun Kotitorille toimitettiin kyselylomakkeita saatekirjeineen sekä palautuslaatikko. Tällaisenaan aineistoa kertyi kuitenkin vain yksi vastaus viikossa mennessä vastauslaatikkoon oli jätetty kymmenen lomaketta. Vastanneista kaikki olivat alle 95-vuotiaita naisia Kotitorille toimitettiin lisäksi palautuskuoria, jotta voitaisiin helpottaa kotona täytettyjen lomakkeiden palauttamista. Aineistonkeruun tehostamiseksi Kotitorilla haastateltiin asiakkaita käyttäen samaa kyselypohjaa. Tällä pyrittiin saamaan lisää vastaajia ja mahdollisesti myös tasapainottamaan sukupuolijakaumaa. Kotitorin henkilöstön mukaan vilkkain vierailuaika on klo Kotitori-haastattelut toteutettiin ma klo , ti klo , to klo , ti klo ja ma 1.6. klo Lopulliseksi otokseksi tuli 30 (ks. taulukko 1). Vastauksista 6 saatiin haastattelemalla asiakkaita Kotitorilla ja 24 lomaketta asiakkaat täyttivät itse. Haastattelijan läsnäolo Kotitorilla lisäsi myös itsetäytettyjen lomakkeiden palauttamista. 3. TULOKSET 3.1 Taustamuuttujat Taustamuuttujat, joita kysyttiin olivat sukupuoli, ikä, siviilisääty, äidinkieli sekä tieto siitä, onko vastaaja hoitanut Kotitorilla omaa asiaa, sukulaisen tai ystävän asiaa vai molempia. Kaikkien vastanneiden äidinkieli oli suomi. Liki puolet (45 %) vastaajista oli vuotiaita eikä yksikään ollut yli 95-vuotias. Naiset olivat 83 %:n osuudella yliedustettuina 1 kuten aikaisempinakin vuosina (ks taulukko 1). Sukupuolijakauma heijastanee kuitenkin Kotitorin todellista kävijäpohjaa. Esimerkiksi kotihoidon kyselyyn (2015, n=616) vastanneista 70 % oli naisia. Lisäksi naiset näyttävät asioivan enemmän läheisensä puolesta. Yksikään aineiston miehistä ei kertonut hoitaneensa Kotitorilla ainoastaan 1 Yli 65-vuotiaista Suomen kansalaisista ( ) naisia on noin 57 % (Tilastokeskus 2014).

5 5 jonkun toisen asiaa (vrt. 37 % naisista). Taulukko 1. Otos sukupuolittain ja aineistonkeruun kesto, vuosivertailu Otos Naisia Miehiä Yhteensä Aineistonkeruu Kaikista vastanneista 47 % kertoi hoitaneensa Kotitorilla omaa asiaa, 23 % sukulaisen tai ystävän asiaa sekä 30 % molempia. Taulukossa 2 on asiointityyppien prosenttiosuudet ikäryhmittäin. Kuvaavinta on tarkastella taulukkoa moodeittain. Alle 65-vuotiaat ovat useimmiten toisen asialla, kun yli 85-vuotiaat hoitavat aina vähintään omaa asiaansa. Taulukko 2. Kotitori-asiointityypit ikäryhmittäin IKÄRYHMÄ OMAA ASIAA TOISEN ASIAA MOLEMPIA YHT. alle 65-vuotta (n=5) 20 % 80 % % vuotias (n=7) 57 % - 43 % 100 % vuotias (n=14) 43 % 21 % 36 % 100 % vuotias (n=4) 75 % - 25 % 100 % Vastaajat olivat siviilisäädyltään useimmiten naimisissa, avoliitossa tai eronneita. Kotitorilla omaa asiaa hoitaneista yli 65-vuotiaista naisista naimattomat ja eronneet olivat väestörakenteeseen verrattuna yliedustettuna 2. Tämä voi olla perusteltavissa sillä, että naimattomat ovat useammin myös lapsettomia, joten ikääntyneenä omaisten tukiverkosto on pienempi. 2 Naimattomia aineistossa n. 27 % (väestössä n. 9 % ) ja eronneita n. 36 % (väestössä n. 16 %) (Tilastokeskus 2014)

6 6 3.2 Asiointi, palvelut ja henkilöstön toiminta Kyselyssä tiedusteltiin asioinnin syytä, sitä käyttääkö vastaaja Kotitorin palveluita säännöllisesti, mieluisinta asiointitapaa ja sitä, mistä vastaaja sai tiedon Kotitorista. Useimmin vierailun syyksi ilmoitettiin yleiset tiedustelu- ja lomakeasiat. Vain 20 % vastanneista kertoi käyttävänsä Kotitorin palveluita säännöllisesti. Kotitorilla vierailleista 87 % piti mieluisimpana asiointitapana juuri paikan päällä käymistä. Tänä vuonna myös kotihoidon asiakkailta tiedusteltiin erillisessä postikyselyssään, ovatko he käyttäneet Kotitorin palveluita. Samalla kysyttiin myös asiointisyytä. 20 % kotihoidon kyselyn palauttaneista (n=616) ilmoitti käyttäneensä Kotitorin palveluita. Tämän toisen aineiston tuloksia tarkastellaan vertailumielessä. Taulukossa 3 on mainittujen asiointisyiden prosenttiosuudet sekä Kotitorin omasta asiakastyytyväisyyskyselystä että kotihoidon kyselystä. Huomioidessa molempien kyselyiden tulokset yleisin asioinnin syy oli tiettyyn palveluun liittyvä neuvonta ja ohjaus. Toisin sanoen asiakkailla on Kotitorille tullessaan jo tiedossa tietty palvelu, josta haluavat tietoa. Taulukko 3. Kotitorin asiointisyiden prosenttiosuudet (vastaaja voinut valita useamman syyn) Asioinnin syy Kotitori-kysely Kotihoidon kysely Yleisneuvottelu (lomakkeet, tiedustelut) Tapaaminen kotihoidon asiakasohjaajan kanssa Tiettyyn palveluun liittyvä neuvonta ja ohjaus Jo käytössä olevan palvelun palaute/ kysymykset/muutokset 41 % 23 % 13 % 22 % 36 % 49 % 10 % 6 % n Aineiston perusteella Kotitorista kuullaan enemmän epävirallista kautta. Esimerkiksi 26 % oli saanut tietoa Kotitorin palveluista ystävältä ja vain 16 % mainoksesta tai Internetistä (ks. taulukko 4). Myös hoitajat erottautuivat tärkeinä tiedonvälittäjinä.

7 7 Taulukko 4. Miten Kotitorista on saatu tieto (vastaaja voinut valita useamman kohdan) Sai tiedon Kotitorista % Ystävältä 26 Mainoksesta 10 Hoitajalta 23 Internetistä 6 Lehtijutusta/mediasta 10 Asuu/asioi lähellä 13 Muu 13 Vastaajia pyydettiin arvioimaan viisiportaisella likert-asteikolla (täysin eri mieltä täysin samaa mieltä), kokevatko he, että Kotitorin henkilökohtaiseen palveluun pääsee riittävän nopeasti. Tämän lisäksi vastaajia pyydettiin antamaan arvosana Kotitorin tavoitettavuudesta asteikolla 1 5. Tulosten perusteella Kotitorilla annetaan riittävän nopeasti palvelua. Arvioiden vaihteluväli oli 3 5 ja mikä huomionarvoisinta, jopa 73 %:ssa vastauksista annettu arvio oli 5 (moodi 5; keskiarvo 4,7). Kotitorin tavoitettavuus sai myös hyvät arviot (vaihteluväli 3 5; moodi 4; keskiarvo 4,3). Näistä kahdesta kysymyksestä yhdistetyn keskiarvomuuttujan muutokset edellisiin vuosiin verrattuna ovat kuviossa 1. 4,900 4,800 4,700 4,600 4,500 4,400 4,300 4,200 4,100 4, Kuvio 1. Kotitorin palveluun pääsyn nopeuden ja palvelun tavoitettavuuden yhteisarvio eri vuosina (skaala 1-5)

8 8 Vastaajia pyydettiin arvioimaan Kotitorin henkilöstön osaamista ja ystävällisyyttä samalla viisiportaisella asteikolla. Kysymyskohtaiset keskiarvot vaihtelivat välillä 4,59 4,86 ja vastasivat luokaltaan aikaisempina vuosina havaittuja keskiarvojen vaihteluvälejä (2014: 4,60 4,78; 2013: 4,73 4,95; 2012: 4,06 4,31). Kahdeksasta henkilöstön osaamista ja ystävällisyyttä koskevista kysymyksistä yhdisteltiin keskiarvomuuttuja. Siten laskettuna asiakaspalvelun yhteisarvioksi tuli 4,7. Erinomaista tyytyväisyyttä palveluun kuvaavat kielteisten arviointien puuttuminen (vastausten vaihteluväli 4 5) sekä se, että vastausten yhteinen moodi oli 5. Arvioiden yleisestä korkeasta tasosta johtuen asiakaspalvelutyytyväisyys ei riippunut tässä aineistossa ikäryhmästä, sukupuolesta tai asiointityypistä. 3.3 Kokonaisarviointi Kokonaisarviona tiedusteltiin, korvasiko asiointi Kotitorilla tarpeen käydä muissa palvelupisteissä ja palveluissa. Lisäksi pyydettiin arvosana (1 5) Kotitorin palveluille kokonaisuutena. Lopulta kysyttiin, suosittelisiko vastaaja Kotitoria ystäville ja tutuille. Yli puolet vastanneista koki, että Kotitorilla vierailu korvasi tarpeen asioida muissa palvelupisteissä. Kotitorille annettujen kokonaisarvosanojen tulokset tukivat asiakaspalvelusta saatua huomattavaa tyytyväisyyttä palveluun, kun keskiarvoksi laskettiin 4,4. Tulos oli sama kuin vuonna Kaikki vastanneet ilmoittivat, että voisivat suositella Kotitoria muillekin. Tulokset vastasivat täsmälleen viime vuoden havaintoja. Kokonaisarvosanojen keskiarvot vuosittain ovat kuviossa 2.

9 ,5 4,3 4,7 4,4 4, Kuvio 2. Kotitorille annetut kokonaisarvosanat vuosittain (skaala 1-5) 3.4 Avoin palaute Avointa palautetta antoi 60 % vastanneista. Se jakautui seuraavasti: myönteiset palautteet 61 %, negatiiviset/ehdottavat palautteet 28 % ja sekalaiset palautteet 11 %. Eniten kiitoksia avoimessakin palautteessa jätettiin henkilökunnan ystävällisyyteen ja avuliaisuuteen liittyen. Lisäksi sijaintia pidettiin hyvänä ja esteettömänä. Korjattavaa löydettiin lähinnä toimitiloihin liittyen. Odotustilaa pidettiin hämmentävänä eikä tiedetty, miten jonotus asiakasneuvojalle toimii. Asiakkaat toivoisivat, että Kotitorilla voitaisiin neuvoa tietokoneen ja kännykän käytössä. Myös markkinointi keräsi pari mainintaa. Asiakkaat ehdottivat ilmoittelua Tamperelaisessa sekä yleisesitettä, jossa olisi koottuna kaikki Kotitorilta saatavat palvelut. Kotitorin vieraskirjasta poimitut myönteiset ja kielteiset palautteet tukivat kyselyn tuloksia. Vieraskirjaan on pyydetty kirjoittamaan terveisiä, palautetta, toiveita sekä ajatuksia Kotitorille. Aikana henkilöasiakkaat olivat jättäneet 11 selkeästi myönteistä ja viisi selkeästi kielteistä palautetta. Ehdotuksia olivat esimerkiksi vesipiste tai juoma-automaatti sekä asiakkaille yhteiskäyttöön tarkoitettu Internet-piste.

10 10 4. LOPUKSI Tämän selvityksen mukaan Kotitorilla vieraili tyypillisimmin omalla asialla oleva vuotias nainen, joka oli erittäin tyytyväinen sekä palveluideaan että henkilökuntaan. Asiakastyytyväisyys oli korkealla tasolla eikä se ole sen suhteen muuttunut viime vuosista. Kotitorilla oli hyvin hiljaista toukokuussa. Internetin lisääntynyt käyttö informaation haussa vähentänee Kotitorilla vierailijoita vuosi vuodelta. Kotitorilla vierailevien vähentynyt määrä heijastuu myös kerätyn otoksen pienuuteen. Ensi vuonna voisi kehittää aineistonkeruuta esimerkiksi järjestämällä puhelinhaastatteluita. Suuri osa Kotitorin asiakkaista soittaa palvelunumeroon saadakseen ohjausta ja neuvontaa. Pienestä kävijämäärästä huolimatta asiakkaat joutuivat odottelemaan aulassa palvelua. Jos he menivät asiakasohjaajan ovelle, ohjaaja saattoi priorisoida samaan aikaan soivaa puhelua. Vieraskielisistä asiakkaista osa asioi englanniksi ja osa käy Kotitorilla tulkin kanssa. Asiakastyytyväisyyskysely laadittiin nyt alustavasti myös englanniksi. Voisi siis jatkossa harkita, jos lomakkeita jaettaisiin myös englanninkielisenä. Zef-ohjelman Tietulatietokannassa oleva käännös ( Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2015 ) on raportin laatijan tekemä, joten se on tehty akateemisten kieliopintojen muttei kielenkääntäjän pätevyydellä. Kyselyn osalta, erityisesti haastatteluiden yhteydessä, huomattiin joitakin määrittelyn ongelmia. Esimerkiksi palveluiden säännöllinen käyttäminen ja tarve käydä muissa palvelupisteissä tai palveluissa koettiin vaikeiksi kysymyksiksi tulkita. Vastaajat kokivat myös vaikeaksi arvioida Kotitorin tavoitettavuutta, jos heillä oli vain yhden käyntikerran kokemus palvelupisteestä. Vastaajien palautteen mukaisesti sukupuoli-taustakysymyksen voisi uudenaikaistaa lisäämällä kolmannen vaihtoehdon. Siviilisäätyyn voisi samalla lisätä rekisteröidyn parisuhteen. Haastatteluiden yhteydessä oli havaittavissa, että ikäihmisten on vaikea muistaa ikäänsä. Sen sijaan syntymävuosi on paremmin muistissa. Ikähaarukan sijaan voitaisiin kysyä siis syntymävuotta. Näin mittari toisi myös tarkempaa tietoa vastaajan

11 11 iästä. Haastattelu tutkimusmetodina ei tällaisenaan osoittautunut suositeltavaksi ratkaisuksi. Haastattelut toteutettiin Kotitorin aulassa, koska muuta tilaa ei ollut käytettävissä. Tästä seurasi se, että kaikki Kotitorilla olevat ihmiset kuulivat haastateltavan vastaukset. Tämä oli sekä tutkimuksen luotettavuuden että yksityisyydensuojan kannalta epäedullista. Lisäksi tilan avoimuus koettiin ongelmaksi muutoinkin kuin vain tutkimukseen liittyen. Kotitorin avokonttoriympäristöstä johtuva yksityisyydensuojaongelma asiakaspalvelutilanteissa oli nostettu esiin myös vieraskirjan kommenteissa. Oletettiin, että julkinen haastattelutilanne muodostaisi tutkimukseen osallistujalle paineen vastata sosiaalisesti suotavasti. Tulokset eivät kuitenkaan tukeneet oletusta, koska itsetäytettyjen kyselyiden osalta asiakaspalvelun tyytyväisyys oli keskiarvoltaan 4,9 ja haastatteluiden osalta 4,2. Tästä johtuen aineistoa päätettiin käsitellä yhtenä otoksena jakamatta sitä tutkimusmetodin mukaisesti kahtia. LÄHDELUETTELO Tampereen kaupunki (2015). Kotitori. Viitattu Tilastokeskus (2014). Suomen virallinen tilasto: Väestörakenne [verkkojulkaisu]. Helsinki: Tilastokeskus. Viitattu:

12 12 LIITE 1 Kotitorin asiakastyytyväisyys (skaala 1-5) 4 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 4,9 5 Henkilökohtaiseen palveluun pääsee riittävän nopeasti Arvionne Kotitorin palvelun tavoitettavuudesta Koin palvelutapahtuman aloituksen ystävälliseksi Asiakaspalvelija osoitti oma-aloitteisuutta ja kiinnostusta asiaani Palvelu oli mielestäni selkeää ja ymmärrettävää Asiakaspalvelija kuunteli minua Asiakaspalvelija ymmärsi asiani ja tilanteeni hyvin Asiakaspalvelijan antama vastaus tai ehdotus oli minulle ymmärrettävä ja selkeä 4,29 4,59 4,65 4,67 4,68 4,64 4,79 4,82 Koin palvelutapahtuman päättymisen ystävälliseksi Viimeisin palvelutapahtuma kotitorilla oli onnistunut Tyytyväisyys Kotitorin palveluihin kokonaisuutena 4,43 4,81 4,86

KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2016

KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2016 KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2016 TAMPEREEN KAUPUNKI HYVINVOINNIN PALVELUALUE IKÄIHMISTEN PALVELUT 11.8.2016 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Selvityksen toteutus... 2 3. Tulokset... 3 3.1. Taustamuuttujat...

Lisätiedot

Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2017

Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2017 Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2017 TAMPEREEN KAUPUNKI HYVINVOINNIN PALVELUALUE AVO- JA ASUMISPALVELUT 30.8.2017 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Kyselyn toteutus... 3 3. Tulokset... 4 3.1. Taustamuuttujat...

Lisätiedot

Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2018

Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2018 Kotitorin asiakastyytyväisyysselvitys 2018 TAMPEREEN KAUPUNKI HYVINVOINNIN PALVELUALUE AVO- JA ASUMISPALVELUT 28.06.2018 Milla Hakomäki (YtK) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Selvityksen toteutus...

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2013

KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2013 KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2013 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... II 1. KOTITORIN ASIAKASTYYTYVÄISYYSSELVITYS... 1 1.1 JOHDANTO... 1 1.2 MIKÄ ON KOTITORI?... 1 1.3 KYSELYN TOTEUTUS... 2 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 1 Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus 5.6.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2018 Keväällä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO YHTEENVETO 5.9.2013 VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 17 vastaanottokeskuksessa loppukeväällä 2013. Vastaajia

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 201 havainnot KYSELYN TAVOITE JA TOTEUTUS Tavoitteena oli selvittää Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden vuoden 201 aikana asioineiden

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta.

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta. Vammaispalvelun asiakastyytyväisyyskysely Vammaispalvelun ensimmäinen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syksyllä 2015. Tyytyväisyyskysely lähetettiin kaikille asiakkaille, joille oli tehty palvelupäätös

Lisätiedot

Webstatus - Vivas.fi. Vivas.fi 08.11.12

Webstatus - Vivas.fi. Vivas.fi 08.11.12 Vivas.fi 08.11.12 Tietoa kyselystä Kysely lukuina Kysely oli sivustolla: 09.10.2012-30.10.2012 Kysely suoritettiin 09.10. 30.10.2012 pop-up kyselynä www.vivas.fi - sivuston käyttöominaisuuksien tasosta.

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä tammi-helmikuussa 2016 Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 378 henkilöä. Asiakastyytyväisyys Kotihoito

Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä tammi-helmikuussa 2016 Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 378 henkilöä. Asiakastyytyväisyys Kotihoito Hämeenlinnan kotihoidon asiakastyytyväisyyden tutkimusraportti Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä tammi-helmikuussa 2016 Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 378 henkilöä Asiakastyytyväisyys 2016 - Kotihoito

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely

Asiakastyytyväisyyskysely Asiakastyytyväisyyskysely Maaliskuu 2017 Kyselyyn vastasi 616 henkilöä. Kiitos vastauksista. TAUSTATIETOJA Toteutimme asiakastyytyväisyyskyselyn maaliskuussa 2017. Linkki kyselyyn oli nettisivuillamme

Lisätiedot

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 2014 Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 Nokian kaupunginkirjasto Raportin kokosi Päivi Kari Raportti 6.11.2014 Nokian kaupunginkirjaston asiakaspalvelutilanne-kysely: Millaista asiakaspalvelua

Lisätiedot

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2015 Toteutus Syys- lokakuussa 2015, vastausaikaa 2 viikkoa Webropol-kysely Toimitettiin Avustajaportti.fi palveluun

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Kuopio..0 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 1 Johdanto Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista

Lisätiedot

15 VUOTTA ELÄKKEELLÄ. Tuoreen tutkimuksen tulokset Sini Kivihuhta 6.2.2015

15 VUOTTA ELÄKKEELLÄ. Tuoreen tutkimuksen tulokset Sini Kivihuhta 6.2.2015 15 VUOTTA ELÄKKEELLÄ Tuoreen tutkimuksen tulokset Sini Kivihuhta 6.2.215 1 VAI 2 VUOTTA? 2 KYSELY 8-VUOTIAILLE VASTAUKSIA 5 Teetimme 5 puhelinhaastattelua vuonna 1935 syntyneille suomalaisille eläkeläisille

Lisätiedot

SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA

SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA SUOMEN KIRJOITUSTULKIT RY:N JÄSENTEN NÄKEMYKSIÄ 1.9.2010 MUUTOKSEN JÄLKEEN - TIIVISTELMÄ KYSELYN RAPORTISTA Kysely toisen palveluksessa oleville, opiskelijoille ja yrittäjille 1.4.2012 Suomen kirjoitustulkit

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry Asiakkaiden tyytyväisyys Tammilehdon päivähoidon palveluun 2019 SISÄLLYS 1. PALVELUKESKUS TAMMILEHDON PÄIVÄHOITO 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN 3. ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PALVELUKESKUS

Lisätiedot

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010 1 28.6.2010 Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2010 Sisällys 1. Selvityksen tarkoitus s. 1 2. Selvityksen toteuttaminen s. 1 3. Selvityksen tulokset s. 2 3.1 Velkaantumisen

Lisätiedot

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset

Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Raision varhaiskasvatuksessa keväällä 2018 huoltajille tehdyn laatukyselyn tulokset Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä toukokuussa 2018. Vastaajia oli kyselyyn 189. Raision varhaiskasvatuksen asiakkaan

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014 Tammilehdon palveluasuntojen asukkaiden palvelutyytyväisyys 2014 2 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2 TAMMILEHDON PALVELUASUNTOJEN ASUKKAIDEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 21 FYYSISET JA AINEELLISET

Lisätiedot

TAUSTATIEDOT. 1. Minä olen asiakas omainen/läheinen

TAUSTATIEDOT. 1. Minä olen asiakas omainen/läheinen Sivu 1 / 9 TAUSTATIEDOT 1. Minä olen asiakas omainen/lähnen Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/lähnen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta. 2. Ikä 0-17 vuotta 18 64

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa 20 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 3 4 Puistojen hoito

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä 1. Johdanto Rohkene työnhakupalvelun asiakkailta haluttiin saada tietoa tyytyväisyydestä palveluun ja muihin asioihin, jotta palvelua voitaisiin kehittää paremmaksi. Rohkene Työnhakupalvelussa on rekisteröityjä

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 49 vastaanottokeskuksessa

Lisätiedot

Liite 1. Saatekirje SAATEKIRJE VAASA HYVÄ VASTAANOTTAJA

Liite 1. Saatekirje SAATEKIRJE VAASA HYVÄ VASTAANOTTAJA Liite 1. Saatekirje SAATEKIRJE VAASA 19.11.2012 HYVÄ VASTAANOTTAJA Opiskelen Vaasan ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan yksikössä sairaanhoitajan tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Teen opinnäytetyönäni

Lisätiedot

YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA

YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää yrityksen asiakastyytyväisyyttä. Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluina elokuussa 2015. Vastaajille tarjottiin mahdollisuutta vastata kyselyyn

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Yhteenveto Kansalliskielistrategia-hankkeen kyselystä: Kuinka käytät kansalliskieliäsi?

Yhteenveto Kansalliskielistrategia-hankkeen kyselystä: Kuinka käytät kansalliskieliäsi? Kansalliskielistrategia-hanke Valtioneuvoston kanslia Projektisihteeri Karin Hautamäki VNK009:00/2011 Yhteenveto Kansalliskielistrategia-hankkeen kyselystä: Kuinka käytät kansalliskieliäsi? Kansalliskielistrategia-hanke

Lisätiedot

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

Sukupuoli ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Aurinkoisen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syyskuussa 2016. Kysely oli suunnattu kaikille Aurinkoisen asiakkaille; yhteisökodissa ja tukiasunnossa asuville sekä päiväasiakkaille.

Lisätiedot

Kansalaiskyselyn tulokset

Kansalaiskyselyn tulokset ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012 31.12.2014 Kansalaiskyselyn tulokset

Lisätiedot

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Taloustutkimus Oy Pasi Holm 1 Yhteenveto seniorikansalaisten kotihoidosta Kotihoidon piirissä vajaat 60.000 seniorikansalaista Yli 74-vuotiaita

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut 4.2.2014 Mikko Kesä Minna Joutsen Ari Kurlin 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien

Lisätiedot

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE ORIVEDEN TULOKSET 1 YLEISKATSAUS Asiakaspalautetta kerättiin 24.10. 6.11.2016 2 Yhteensä Orivedeltä noin 450 vastaajaa Suurin osuus vastaanottotoiminnasta Ahkerimpia vastaajia

Lisätiedot

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET

2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET 2014 ELÄKESELVITTELYN ASIAKASPALAUTEKYSELYN TULOKSET Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Taustatiedot... 3 Sukupuoli... 3 Ikä... 3 Asuinkunta... 4 Aikuissosiaalityön tai toimeentulotuen asiakkuus... 4 Oma tilanne

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) 363 Asiakastyytyväisyyskysely Helsingin yliopiston yliopistollisen eläinsairaalan palveluista 2012 HEL 2012-016051 T 00 01 01 Päätös päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016

Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 1 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskysely 2015 ja 2016 Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden asiakaskyselyt toteutettiin vuosien 2015 ja 2016 keväällä. Kyselylomakkeet annettiin sillä hetkellä hoidossa/asiakkaana

Lisätiedot

Palvelulaatukysely: Henkilökunta

Palvelulaatukysely: Henkilökunta Palvelulaatukysely: Henkilökunta Henkilökunnan tärkeys Eri muuttujien tärkeyttä mitattiin palvelunlaatukyselyssä arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 Yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 - Asiakaskysely toteutettiin Palokan, Säynätsalon, Tikkakosken ja Vaajakosken yhteispalvelupisteissä

Lisätiedot

Relaxion Oy:n asiakaskysely vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta

Relaxion Oy:n asiakaskysely vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta Relaxion Oy:n asiakaskysely 2019 - vastaukset ja kommentit - Kyselyn laati ja toteutti: Toimitusjohtaja Samu Kaukoranta Toteutus ja vastaajien profiili Relaxionissa oli vuoden 2018 aikana yhteensä 3615

Lisätiedot

ASIAKASPALAUTETIEDON KANSALLISEN KERUUN YHTENÄISTÄMINEN KOKOUS Salla Sainio

ASIAKASPALAUTETIEDON KANSALLISEN KERUUN YHTENÄISTÄMINEN KOKOUS Salla Sainio ASIAKASPALAUTETIEDON KANSALLISEN KERUUN YHTENÄISTÄMINEN KOKOUS 13.6.2018 13.6.2018 Salla Sainio Tiedonkeruun tapa Millaista tietoa tuottaa Määräajoin tehtävät väestökyselyt Yleisellä tasolla olevaa tietoa

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Kannusteet sopimusohjauksessa case Tampereen Kotitori

Kannusteet sopimusohjauksessa case Tampereen Kotitori Kotitori avain palveluihin Kannusteet sopimusohjauksessa case Tampereen Kotitori Jarkko Hämäläinen vs. suunnittelupäällikkö Tampereen kaupunki Kotitori-mallin osat Kotihoidon tukipalvelut (koko kaupunki)

Lisätiedot

Tampereen kaupungin www-palvelun käyttäjäkysely

Tampereen kaupungin www-palvelun käyttäjäkysely Tampereen kaupungin www-palvelun käyttäjäkysely 1. Yleistä Tampereen kaupungin www-palvelun käyttäjäkysely tehtiin 18.3. - 18.6.1997 välisenä aikana. Kysely tehtiin www-sivujen etusivulle sijoitetulla

Lisätiedot

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Kuntaliiton vertailututkimus (toteutus TNS gallup) Erityisasiantuntija Anu Nemlander, puh. 050 563 6180 Erityisasiantuntija Hannele Häkkinen, puh. 050 375 2164

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012

NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 212 Kaupunkikohtainen vertailu 1 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata neuvoloiden vastaanottojen asiakastyytyväisyyttä ja verrata eri

Lisätiedot

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2011

Kysely talous- ja velkaneuvojille velkaantumisen taustatekijöistä 2011 1 Sisällys 1. Selvityksen tarkoitus s. 1 2. Selvityksen toteuttaminen s. 1 3. Selvityksen tulokset s. 2 3.1 Velkaantumisen taustalla olevien syiden kehittyminen s. 2 3.2 Nuorten velkaantumisen taustalla

Lisätiedot

Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015

Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015 Itä-Suomen seudulliset liikkumistutkimukset 2015 Itä-Suomen liikkumistutkimus 2015 30.12.2015 2 Kalvosarjan sisältö Tutkimuksen taustatietoja Liikkumisen erityispiirteitä maakunnat ja Itä-Suomi seudut

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Avo- ja asumispalvelut

Avo- ja asumispalvelut Avo- ja asumispalvelut 23.10. 5.11.2017 29.11.2017 1 Asiakaspalautekysely 2017 Kyselyn ajankohta oli 23.10. 5.11.2017 Mukana avopalvelujen kolme palvelulinjaa Tampereelta ja Orivedeltä Lasten, nuorten

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 Augustkodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2014 2 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN 2 AUGUSTKODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 21 FYYSISET JA AINEELLISET OLOSUHTEET

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute syksy 2018

Ohjaamojen asiakaspalaute syksy 2018 1 Marja Riikonen Assistentti, Keski-Suomen ELY-keskus Mirja Määttä Tutkija, VTT, Kohtaamo-hanke 13.11.2018 Ohjaamojen asiakaspalaute syksy 2018 Syksyllä 2018 Ohjaamojen yhteinen palautteenkeruu toteutettiin

Lisätiedot

KOTONA KOKONAINEN ELÄMÄ

KOTONA KOKONAINEN ELÄMÄ KOTONA KOKONAINEN ELÄMÄ OMAKOTI - LÄNSI- JA KESKI-UUSIMAA ASIAKASKOKEMUSKESKUSTELU Merja Salmi Kotihoidon asiakkaiden kokemuksia arjen sujuvuudesta, saamistaan palveluista sekä osallisuudestaan niiden

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut 9.2.2015 Mikko Kesä Meiju Ahomäki Jari Holttinen YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuskokonaisuus muodostui mm. seuraavista aihealueista:

Lisätiedot

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2019

Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2019 Ohjaamojen asiakaspalaute kevät 2019 Kohtaamo on koordinoinut Ohjaamojen yhteistä asiakaspalautteen keruuta kahdesti vuodessa. Kevään 2019 asiakaspalautteen keruuta hyödynnetään lisäkysymyksin osana valtioneuvoston

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2017 Taustatietoa Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille toteutettiin Webropolkyselynä marraskuussa

Lisätiedot

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010 Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata terveyskeskusten avosairaanhoidon

Lisätiedot

Ikäihmiset ja sähköinen asiointi Miten saadaan kaikki mukaan?

Ikäihmiset ja sähköinen asiointi Miten saadaan kaikki mukaan? Ikäihmiset ja sähköinen asiointi Miten saadaan kaikki mukaan? Liitetaulukot selvitykseen 23.5.2017 Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Ikäteknologiakeskus selvitti, miten ikäihmiset asioivat internetissä,

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki. Ikäihmisten palvelut ympärivuorokautinen hoiva

Hämeenlinnan kaupunki. Ikäihmisten palvelut ympärivuorokautinen hoiva Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2011 Ikäihmisten palvelut ympärivuorokautinen hoiva Tutkimusraportti 11.1.2012 MIKKO KESÄ MERJA LEHTINEN JUUSO HEINISUO INNOLINK RESEARCH OY TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ

Lisätiedot

ASIAKASKYSELYN 2010 TULOKSET, PALVELUASUMINEN

ASIAKASKYSELYN 2010 TULOKSET, PALVELUASUMINEN Liite, Peruspalvelulautakunta 6.9.2011 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos, Kotihoidon ja palveluasumisen tulosalue ASIAKASKYSELYN 2010 TULOKSET, PALVELUASUMINEN

Lisätiedot

Yhdessä vai erillään?

Yhdessä vai erillään? Yhdessä vai erillään? Parisuhteet elämänkulun ja Ikihyvä-hankkeen kymmenvuotisseurannan näkökulmasta Tiina Koskimäki Lahden Tutkijapraktikum, Palmenia, Helsingin yliopisto Lahden Tiedepäivä 27.11.2012

Lisätiedot

OHJE 1 (5) 16.12.2011 VALMERI-KYSELYN KÄYTTÖOHJEET. Kyselyn sisältö ja tarkoitus

OHJE 1 (5) 16.12.2011 VALMERI-KYSELYN KÄYTTÖOHJEET. Kyselyn sisältö ja tarkoitus OHJE 1 (5) VALMERI-KYSELYN KÄYTTÖOHJEET Kyselyn sisältö ja tarkoitus Valmeri-kysely on työntekijöille suunnattu tiivis työolosuhdekysely, jolla saadaan yleiskuva henkilöstön käsityksistä työoloistaan kyselyn

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2010 Asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto tekee joka vuosi asiakaskyselyn, jolla mitataan kirjastopalvelujen laatua

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Asukaskysely

Siilinjärven kunta. Asukaskysely Siilinjärven kunta Asukaskysely 01 5.1.01 Sisältö Tutkimuksen toteutus Huomioita tutkimuksesta Vastaajarakenne 5 Kokonaistyytyväisyys Siilinjärveen Suositteluhalukkuus 8 Tyytyväisyys kunnan palveluihin

Lisätiedot

Suomalaisten apteekkiasiointi 2018

Suomalaisten apteekkiasiointi 2018 Suomen Apteekkariliitto Suomalaisten apteekkiasiointi 0 Raportti Sirkku Keski-Hallila..0 Tutkimuksen toteutus Taloustutkimus toteutti tämän tutkimuksen Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta.. 0. Tutkimusmenetelmä:

Lisätiedot

Ikäihmisten asiakaskyselyjen tulokset v. 2010

Ikäihmisten asiakaskyselyjen tulokset v. 2010 Ikäihmisten asiakaskyselyjen tulokset v. 2010 Ritva Lundbom ikäihmisten palvelulinjajohtaja ritva.lundbom@karviainen.fi 20.4.2011 Ikäihmisten palvelulinjan asiakastyytyväisyys kyselyn tulokset 12/2010

Lisätiedot

Majoitusliikekysely 2009

Majoitusliikekysely 2009 Lappeenranta ja Imatra Valtakatu 49 :: FIN 53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358 45 137 5099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 Hotellivierailijoiden matkustaminen...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO LIIKENNESUUNNITTELUOSASTO Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2013. Taloustutkimus Oy.

HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO LIIKENNESUUNNITTELUOSASTO Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2013. Taloustutkimus Oy. HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO LIIKENNESUUNNITTELUOSASTO Helsinkiläisten liikkumistottumukset 0 Taloustutkimus Oy Marraskuu 0 Tuomo Turja 9..0 Pauliina Aho SISÄLLYSLUETTELO. JOHDANTO....

Lisätiedot

ehittämiskoordinaattori uula Ekholm

ehittämiskoordinaattori uula Ekholm NYKYTILAKARTOITUS HANGOSSA - KOTIHOIDON ASIAKKAAN KÄYTÖSSÄ OLEVAT APUVÄLINEET JA TULEVAISUUDEN APUVÄLINETARPEET HENKILÖKUNNAN ARVIOIMANA (TOTEUTUS VIIKOT 43-45/2013) - KOTIHOIDON HENKILÖSTÖN ITSEARVIOITU

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakastyytyväisyyskysely 2014

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakastyytyväisyyskysely 2014 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakastyytyväisyyskysely 2014 Yhteenveto tuloksista Hannele Kähkönen Anne Tuovinen Lokakuussa 2014 toteutettiin asiakastyytyväisyyskysely kunnan mielenterveys- ja päihdepalveluissa.

Lisätiedot

VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO. Jari Paajanen

VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO. Jari Paajanen VUODEN 2017 KURSSIARVIOINTI YHTEENVETO Jari Paajanen Auralan kansalaisopisto Kurssiarviointi 2017 1 (7) Kyselyn vastausprosentti oli 41,1 %, joka oli ihan hyvä ja viimevuotisen kyselyn perusteella olikin

Lisätiedot

Palveluneliö Oy Asiakastyytyväisyyskyselyt

Palveluneliö Oy Asiakastyytyväisyyskyselyt Palveluneliö Oy Asiakastyytyväisyyskyselyt Terhi Holmström, Laurea Palveluneliö Marraskuu 2016 1 Yhteenveto Tämä on raportti Palveluneliö Oy:n asiakastyytyväisyyskyselyistä vuosilta 2012, 2014 ja 2016.

Lisätiedot

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA?

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? Raportti syksyn 2012 kyselystä Nyyti ry Opiskelijoiden tukikeskus 2 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 3 2. TULOKSET... 4 2.1 Vastaajien taustatiedot... 4 2.2 Asuinpaikan muutos ja uusi

Lisätiedot

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Kulttuuria kaikille -palvelu 4.1.2017 2 / 6 Johdanto Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria

Lisätiedot

Omaishoidon asiakastyytyväisyyskyselyt

Omaishoidon asiakastyytyväisyyskyselyt Omaishoidon asiakastyytyväisyyskyselyt Kyselyt toteutettiin marraskuussa 7 erikseen yli- ja alle 6-vuotiaita henkilöitä hoitaville omaishoitajille. Yli 6-vuotiaiden osalta kyselyitä lähetettiin 7 ja alle

Lisätiedot

2 Selvityksen toteutus

2 Selvityksen toteutus Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Selvityksen toteutus... 3 3 Tulokset... 4 3.1 Taustamuuttujat... 7 3.2 Tyytyväisyys kotona asumiseen... 9 3.2.1 Kotona asumisen mielekkyys, turvallisuus ja esteettömyys...

Lisätiedot

38 Ikäihmisten palvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt vuonna 2017 (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Nurmio Kirsi

38 Ikäihmisten palvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt vuonna 2017 (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Nurmio Kirsi Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 38 Ikäihmisten palvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt vuonna 2017 (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:7098/00.01.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Nurmio Kirsi Valmistelijan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus PALAUTELOMAKE Virtu.fi-palveluportaalissa on ollut sähköinen palautelomake käytössä marraskuusta 2016 asti. Palautelomake on ollut anonyymi, johon ei ole vastattu

Lisätiedot

PALAUTEANALYYSI v toiminnasta

PALAUTEANALYYSI v toiminnasta MOSAIIKKI RY MAMU-MEDIA PALAUTEANALYYSI v. 2015 toiminnasta Palautetta Mosaiikki Ry:n ja MaMu-Median hankkeen tiedotus- ja neuvontatoiminnasta on kerätty yhteistyökumppaneilta, hankkeen asiakkailta ja

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2015

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2015 ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 1. Taustatiedot 2. Hakemusprosessi 3. www-sivut 4. Sähköinen asiointi 5. Tyytyväisyys palveluun rahastossa 6. Tiivistelmä Palosuojelurahaston asiakastyytyväisyyskysely lähetettiin

Lisätiedot

Kouvolan seutu 2009, Lehdistöraportti. Valtakatu 49 :: FIN-53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358451375099. :: info@takoy.fi :: www.takoy.

Kouvolan seutu 2009, Lehdistöraportti. Valtakatu 49 :: FIN-53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358451375099. :: info@takoy.fi :: www.takoy. 2009, Lehdistöraportti Valtakatu 49 :: FIN-53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358451375099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 TOP 3 - Asiakastyytyväisyydellä mitattuna

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017 Päiväys 5.4.2017 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIAKASKYSELY 2017 Pietarsaaren ympäristöterveydenhuolto on toteuttanut kyselytutkimuksen joulu-tammikuussa 2016 2017. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli selvittää,

Lisätiedot

Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille

Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille Version Q 24, v2. Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille ASIAKASKOKEMUS MARKKINATUTKIMUS HENKILÖSTÖN KEHITTÄMINEN Version Q 24, v2. Asiakaspalvelu 24

Lisätiedot

Asiakaspalaute Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluissa

Asiakaspalaute Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluissa Asiakaspalaute Tampereen kaupungin avo- ja asumispalveluissa 5.6.2019 1 Asiakastyytyväisyyskyselyt avo- ja asumispalveluissa Kyselyt asiakaspalautelaitteilla NPS-kysely asiakaspalautelaittein 37 yksikössä

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä

Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Raportti 1 (13) Kysely sähköisten palveluiden käytöstä Pudasjärvellä Vastaajien perustiedot Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, miten pudasjärveläiset käyttävät sähköisiä palveluita ja mitä palveluita

Lisätiedot

Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012. Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012

Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012. Sähköpostin työkäyttötutkimus 31.5.2012 Sähköpostin työkäyttötutkimus 1 Lähtotilanne Katrium España S.L. toteutti toukokuun 2012 aikana D-Fence Oy:n toimeksiannosta sähköpostin työkäyttötutkimuksen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää miten

Lisätiedot

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 Kaupunkikohtainen vertailu 1 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata terveyskeskusten avosairaanhoidon vastaanottojen

Lisätiedot

SELVITYS KOTIHOIDON ASIAKASTYYTYVÄISYYDESTÄ

SELVITYS KOTIHOIDON ASIAKASTYYTYVÄISYYDESTÄ SELVITYS KOTIHOIDON ASIAKASTYYTYVÄISYYDESTÄ TAMPEREEN KAUPUNKI HYVINVOINNIN PALVELUALUE IKÄIHMISTEN PALVELUT 11.8.2016 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Selvityksen toteutus... 3 3. Tulokset... 5 3.1. Taustamuuttujat...

Lisätiedot