PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS kausivero_palkat.doc

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc"

Transkriptio

1 PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010

2 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS Yleistä Muutokset sovelluksessa Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin Kausiveroilmoitus Laskenta Laskennan ohjaukset Ohjaus Laskennan toiminta Laskenta ajo Ylläpito Raportti Ilmoitus Lisäilmoitus Lisäilmoituksen muodostus (esimerkki)...17

3 Verotili/Kausiveroilmoitus 1 (16) 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS 1.1 Yleistä Vuoden 2010 alussa korvataan palkanlaskennan valvontailmoitus uudella kausiveroilmoituksella. Kausiveroilmoituksella ilmoitetaan verohallinnolla tiedot oma-aloitteisesti ilmoitettavista ja maksettavista veroista. Kausiveroilmoituksen antavat arvonlisävelvolliset, säännöllistä palkkaa maksavat työnantajat ja vakuutusmaksuverovelvolliset. Kausiveroilmoituksen antavat myös satunnaiset työnantajat silloin, kun he ovat maksaneet palkkoja. Muita oma-aloitteisia veroja maksavat verovelvolliset antavat ilmoituksen, kun ennakonpidätystä on toimitettu tai lähdeveroa peritty. Arpajaisten toimeenpanijat antavat ilmoituksen, kun ovat järjestäneet arpajaisia. Verottaja vastaanottaa kausiveroilmoituksia alkaen maksetuista palkoista. Tämän vuoksi Valvontailmoituksen laskentaan on lisätty esto, jonka perusteella estetään Valvontailmoituksen laskenta tuon ajan jälkeen. Vastaavasti Kausiveroilmoituksia voidaan laskettaa vasta alkaen niistä palkoista, joiden maksupäivä on vuonna Muutokset sovelluksessa Tämän ohjeen muutokset on toteutettu versioihin 11.0, 11.1 ja 12 päivitettävissä vuodenvaihdepaketeissa. Kausiveroilmoitusta varten on tehty uusi maski: yle13. Sen kaikki rivit on valittu voimaan suojausryhmissä yle10 ja yle10.luku. Itse ylläpidettäville suojausryhmille pitää valinnat laittaa voimaan tarvittaessa.

4 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin 1.4 Kausiveroilmoitus Verotili/Kausiveroilmoitus 2 (16) Kausiveroilmoitus sovelluksessa jakaantuu kausiveroilmoituksen perusversioon sekä maksulliseen alisovellukseen. Kausiveron lisäominaisuudet (Sonetissa alisovellus 1013) Perusversioon kuuluu: o Kausiveroilmoituksen laskenta o Raportti kantaan talletetuista luvuista o Kausiveroilmoitusraportti ja tiedosto Lisäominaisuudet alisovellukseen kuuluu: o Laskentarivien ylläpitomahdollisuus (Ylläpito-valikko auki) o Tiedoston muodostamisen yhteydessä mahdollisuus ilmoituspäivien automaattiseen päivitykseen. o Mahdollisuus työnantajasuoritusten ilmoittaminen yhteisesti Sonet taloudenohjauksen alv-suoritusten ilmoittamisen kanssa. o Mahdollisuus lisäilmoituksen tekemiseen o Muiden oma-aloitteisten verojen ilmoittamismahdollisuus Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Kuukausikohtaisissa toimissa on uusi valinta Kausiveroilmoitus, joka korvaa vuoden 2010 alussa valvontailmoituksen. Kausiveroilmoituksen Ylläpito on valittavissa vain, jos käytössä on lisäominaisuudet.

5 Verotili/Kausiveroilmoitus 3 (16) 1.5 Laskenta Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Laskenta Laskennan ohjaukset Laskuriohjaus: Vakuutuspalkka = Jos käytössä vakuutuspalkka, tallennetaan kenttään se laskuri, jonne vakuutuspalkkasumma kertyy. Savamaksu (sv-maksu) = vakuutetun sairausvakuutusmaksu (päivärahamaksu + sairaanhoitomaksu). Kenttään merkitään laskuri, johon Savamaksun summa kertyy. Laskuri, josta haetaan liikaa suoritetun st-maksun määrä: Merkitään laskuri, johon on kerrytetty liikaa maksettu sosiaaliturvamaksun määrä. Matalapalkkatukiohjaus (2 vaihtoehtoista tapaa): Laskuri, josta haetaan matalapalkkatukena vähennetty ennakonpidätys tai lähdevero. Haetaan matalapalkkalaskennassa kuukausirekisteriin laskettu tuen määrä.

6 1.5.2 Ohjaus Verotili/Kausiveroilmoitus 4 (16) Ilmoitusjakso: K = Kuukausi Q = Neljännesvuosi V = Vuosi Ilmoitustunnus: 5 = Työnantaja 6 = Merityönantaja Tiedosto: Annetaan haluttu hakemisto ja tiedostonimi. Tiedostopolku on ajoryhmien yhteinen. Verottajan tilinumero: Verottajan toimittama tilinumero, joka ei siirry tiedostoon, mutta joka näytetään raportin yhteenvetotiedoissa. Maksajakohtainen viitenumero: Verottajan toimittama viite, joka ei siirry tiedostoon, mutta joka näytetään raportin yhteenvetotiedoissa.

7 1.5.3 Laskennan toiminta Verotili/Kausiveroilmoitus 5 (16) Kausiveroilmoituksella käytetyt koodit perustuvat verottajan lomakkeeseen. Seuraavassa on kerrottu, mistä tiedot haetaan työnantajasuoritusten kenttiin. Koodit ja niiden sisältö Sonet palkanlaskennassa: 601 Ennakonpidätyksen alaiset palkat ja muut suoritukset. Kenttään haetaan laskurin 1 tiedot (ei lähdeverollisia). Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 601 kenttään vakuutuspalkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta. 602 Toimitettu ennakonpidätys. Kenttään haetaan laskurin 2 tiedot (ei lähdeverollisia). Jos ohjauksissa on annettu sava -maksulaskuri ja ko. laskurissa on tietoja, lisätään sava -maksulaskurin summa ko. kenttään. 603 Ennakonpidätyksestä vähennettävä matalapalkkatuki. Kenttään haetaan ohjauksissa annetun matalapalkkatuki -laskurin tiedot tai matalapalkkatuen kuukausirekisterissä oleva tieto (ei lähdeverollisia).

8 Verotili/Kausiveroilmoitus 6 (16) 604 Maksettava ennakonpidätys Tähän kenttään tuodaan kentän 602 tieto vähennettynä kentän 603 tiedolla. (Tämän kentän tieto päivittyy vasta varsinaiselle kausiveroilmoitukselle). 605 Lähdeveron alaiset palkat ja muut suoritukset. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) laskurin 1 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 605 kenttään vakuutus palkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta 606 Lähdevero palkoista, eläkkeistä yms. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) laskurin 2 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu sava -maksulaskuri ja ko. laskurissa on tietoja, lisätään sava -maksulaskurin summa ko. kenttään. 607 Lähdeverosta vähennettävä matalapalkkatuki. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) ohjauksissa annetun matalapalkkatuki -laskurin tiedot tai matalapalkkatuen kuukausirekisterissä oleva tieto. 608 Maksettava lähdevero. Tähän kenttään tuodaan kentän 606 tieto vähennettynä kentän 607 tiedolla. (Tämän kentän tieto päivittyy vasta varsinaiselle kausiveroilmoitukselle). 609 Sosiaaliturvamaksun alaiset palkat. Kenttään haetaan laskurin 19 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 609 kenttään vakuutuspalkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta. 610 Maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu. Kenttään haetaan kentän 609 summa kerrottuna sotuprosentilla ja saadusta summasta vähennetään liikaa suoritetun st -maksun summa. Liikaa maksetun st -maksun laskuri on kerrottu ohjauksissa.

9 Verotili/Kausiveroilmoitus 7 (16) Laskenta ajo Kausiveroilmoitus ajetaan ensimmäisen kerran 2010 helmikuussa tammikuun työnantajasuorituksista. Vuoden 2009 joulukuun suoritukset ilmoitetaan valvontailmoituksella. Laskenta Kohdevuosi: Oletuksena aktiivisen palkkakauden vuosi Kohdekausi: Kausi, josta ilmoitusta tehdään. Ehdotetaan aktiivisen palkkakauden kuukautta. Kohde-erä: Kohde-erän numero muodostuu automaattisesti esim. normaali kausiveroilmoitus 01 ja lisäilmoitus 02. Lisäilmoitus on mahdollista vain kausiveroilmoituksen lisäominaisuuksissa. Laskennan päättyessä tulee ilmoitus Laskenta suoritettu.

10 Verotili/Kausiveroilmoitus 8 (16) Jos kausiveroilmoitusta yritetään tehdä vuoden 2009 tiedoista, ilmoittaa ohjelma Jos valitun kuukauden palkkakausista yksikään ei ole kumuloitu, ilmoitetaan asiasta seuraavasti: Jos valitaan Kyllä, kysytään palkanmaksun keskeytymisjakson tiedot, jolloin kuukaudesta muodostetaan nollarivit kohdevuoden ja kohdekuukauden/kohdekuukausien mukaan.

11 Verotili/Kausiveroilmoitus 9 (16)

12 1.6 Ylläpito Verotili/Kausiveroilmoitus 10 (16) Ylläpitoon on mahdollisuus vain, jos käytössä on lisäominaisuudet. Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Ylläpito Ylläpidossa näkyvät laskennassa muodostuneet kuukausittaiset tiedot, joita voidaan tarvittaessa ylläpitää. Kuukauden rivikohtaisiin tietoihin päästään ylävalikon Rivitiedoista. Ilmoituspäivät päivittyvät, kun ilmoituksen muodostuksessa on valittu Muodostetaan kausiveroilmoitus ja Päivitetään ilmoittamispäivä. Ylävalikon valinnat: Rivitiedot:

13 Ilmoitus: Verotili/Kausiveroilmoitus 11 (16) Rivitiedoissa ehdotetaan jo palkanlaskennassa käytettävää ilmoitustyyppiä VSRTASKV. VSRALVKV = Arvonlisäveron tiedot VSRMUUKV = Muiden oma-aloitteisten verojen tiedot VSRTASKV = Työnantajasuoritusten tiedot Poisto: Valitsemalla rivi alas ja painamalla ylävalikon Poisto-valintaa poistuvat kyseisen kohde-erän kaikki työnantajasuoritusten rivitiedot. Arvonlisävero- ja muiden omaaloitteisten verojen rivitiedot kohde-erälle jäävät, ne voidaan poistaa vain talouden ohjauksen puolella. Mikäli toisen sovelluksen rivejä on kohde-erällä olemassa, niin rivi jää selausosaan jäljelle. Mikäli toisen sovelluksen rivejä taas ei ole olemsssa, niin poistossa poistuu koko kohde-erä.

14 Verotili/Kausiveroilmoitus 12 (16) 1.7 Raportti Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Raportti: Mikäli rajauksena käytetään ajoryhmää, jäävät sotumaksurivit pois tulostuksesta. Raportille ei tulostu kenttien 604 ja 608 luvut jos ohjauksissa on valittuna Haetaan matalapalkkalaskennassa kuukausirekisteriin laskettu tuen määrä, koska ko. kenttien luvut muodostetaan vasta kausiveroilmoitusta muodostettaessa. Valintamallit: Kohdekausi Palkkakausi Tiedot tulostuvat raportille palkkakausittain ryhmiteltyinä. Soturyhmä ajoryhmä palkkakausi Tiedot tulostuvat raportille soturyhmittäin, ajoryhmittäin ja palkkakausittain ryhmiteltyinä Kohdekausi Kunkin ilmoitusjakson yhteensä summat tulostuvat samoin kuin Kuukausiveroilmoitustiedot kuukausitasolla näytöllä. Lisätietorivi (tarvittaessa) Jokaisen palkkakauden jälkeen tulostuu luontipvm ja kellonaika sekä luonnin tekijän käyttäjätunnus. Palkanmaksuttoman ajanjakson tiedot tulostuvat omalle rivilleen.

15 Verotili/Kausiveroilmoitus 13 (16)

16 1.8 Ilmoitus Verotili/Kausiveroilmoitus 14 (16) Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Kausiveroilmoitus Ilmoituksen tietyt valintakentät eivät ole valittavissa, jos käytössä ei ole kausiveroilmoituksen lisäominaisuudet. Ilmoitus voidaan tehdä vain työnantajasuorituksista. Viedään ostolaskuksi ja Päivitetään ilmoittamispäivä ovat myös suljettuina. Tiedostoa muodostaessasi ole kuitenkin tarkkana tiedoston nimen suhteen jo ennen kuin käynnistät ilmoitusajoa! Tiedosto-oletus tulee kausiveroilmoituksen ohjaustiedoista, joka on yhteinen Sonet taloudenohjaus-sovelluksen kanssa. On siis syytä sopia Sonet taloudenohjaus sovelluksen käyttäjien kanssa oikea menettelytapa eli viedäänkö palkkojen tiedosto erikseen verottajalle vai tehdäänkö yhteinen tiedosto. Jos taloudenohjaus-sovelluksen hoitaja jo on muodostanut tiedoston Arvolisävero-tiedoista ja tiedostonimeä ei muuteta, niin sovellus ilmoittaa, että tiedosto löytyy jo ja kysyy Jos tehdään yhteinen tiedosto, voidaan hyväksyä ehdotus Jatketaan tiedoston perään. Mutta jos valitaan kohta Uusi tiedosto, niin alv-aineisto korvautuu palkkaaineistolla. Sama koskee luonnollisesti myös tilannetta, että palkka-aineisto on jo muodostettu ja taloudenohjaus tekee oman tiedostonsa sen jälkeen. Tili- ja viitenumero ohjaus Ohjauksessa annetaan verottajan toimittama tilinumero sekä viitenumero, mutta jos käytössä on yhtiökäsittely, tällöin tili- ja viitenumero ohjaukseen annetaan yhtiökohtaiset tiedot.

17 Ilmoitus valinnat Verotili/Kausiveroilmoitus 15 (16) Tulostusjärjestys: Valintana Kaikki tai Soturyhmittäin Ilmoitus: Arvonlisäverot Työnantajasuoritukset Oma-aloitteiset verot Valitaan kohdevuosi ja kausi. Tiedoston muodostus: Muodostetaan kausiveroilmoitustiedosto: Ennen tiedoston muodostamista kannattaa ajaa ilmoitus paperille tarkastusta varten. Viedään ostolaskuksi: Tulossa oleva ominaisuus Päivitetään ilmoittamispäivä: Kenttä on suljettuna, jos käytössä ei ole lisäominaisuuksia. Jos käytössä on kausiveroilmoituksen lisäominaisuudet, kenttä aukeaa, kun merkitään Muodostetaan kausiveroilmoitustiedosto. Päivämäärä päivittyy ylläpitoon ko. riville. Kun päivämäärä on päivitetty, huomautetaan asiasta siirron yhteydessä, mikäli yrittää samaa siirtoa toistamiseen. Päivämäärätieto on tarpeellinen, kun muodostetaan lisäilmoitusta.

18 Rajaukset: Soturyhmä Ajoryhmä Verotili/Kausiveroilmoitus 16 (16)

19 Verotili/Kausiveroilmoitus 17 (16) 1.9 Lisäilmoitus Jos käytössä on lisäominaisuudet, voidaan Sonetin kautta toimittaa verottajalle kausiveroilmoituksen lisäilmoitus muuttuneista tiedoista. Esimerkkinä tilanne, jossa alkuperäisen kuukausi-ilmoituksen jälkeen on tehty vielä korjaus/lisäys palkkakausi, jonka tiedot pitää myös ilmoittaa verottajalle. Lisäilmoitus on mahdollista tehdä myös verottajan sivujen kautta olevan ilmoitusmenettelyn kautta. Tietoa asiasta saa verottajan sivuilta Lisäilmoituksen muodostus (esimerkki) o Tehdään normaali korjaus/lisäys palkkakausi o Suoritetaan kausiveroilmoituksen laskenta. Laskenta ehdottaa aktiivisen palkkakauden kuukautta sekä muodostaa kohde-erän 02, jos normaali kuukauden kausiveroilmoitus on tehty ja kuukauden tiedoissa on ilmoituspäivämäärä. Kun valinnat hyväksytään, kysyy ohjelma Haluatko todella suorittaa lisäilmoituksen laskennan. Valitaan Kyllä. lma muodostaa kuukauden lisäilmoitusrivit. o Lisäilmoitusrivien muodostuksen jälkeen tehdään kausiveroilmoituksen lisäilmoitus. Tällöin valitaan kohde-erä 2 ja toimitaan kuten normaalin kausiveroilmoituksen kohdalla. Jos lisäilmoitus halutaan tallettaa omaksi tiedostokseen, kannattaa näytöllä oleva tiedostonimi muuttaa esim. kausi03lisä. Muutoin lisäilmoitus korvaa alkuperäisen kuukauden kausiveroilmoitus tiedoston. Lisätietoja verotilistä ja kausiveroilmoituksesta saatte verottajan sivuilta esimerkiksi hakusanalla verotili

TALOUDEN OHJAUS VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. Logica

TALOUDEN OHJAUS VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. Logica TALOUDEN OHJAUS VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...1 1.1 Verotili - yleistä...1 1.1.1 Mikä muuttuu 1.1.2010?...1 1.1.2 Yksi maksu...2 1.1.3 Arvonlisäveron muutokset...2 1.2 Muutokset

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 PALKKAILMOITUS VAKUUTUSYHTIÖLLE... 3 1.1 Tilastoa varten avattavat vakuutuskoodit... 3 1.2 Palkansaajatiedot... 4 1.3 Palkkailmoitus

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät 2 Sisällys Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät... 3 1 Palkanlaskennan raporttien ohjaukset tilastoryhmillä... 4 2 Ilmoitusten määritykset tilastoryhmillä... 19 2.1 Saajakohtainen erittely (vuosi-ilmoitus)...

Lisätiedot

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen

Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen Calculare Oy Aamiaisseminaari 26.10.2009 Nina Heikkinen otetaan käyttöön 1.1.2010 verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili ensi vaiheessa koskee oma-aloitteisia veroja, joista yleisimmät ovat

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010

Verotili ja alkutuotannon harjoittajat. Verohallinto Syksy 2010 Verotili ja alkutuotannon harjoittajat Verohallinto Syksy 2010 Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja ja maksuja koskevia tietoja Verotilin

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19) SONET Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014 2014 CGI 1 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuodenvaihteen 2014 2015 muistilista 3 1.1 _ Verokorttipyyntö... 3 1.2 _ Muuta huomattavaa vuodenvaihteessa... 3 1.3

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTON ILMOITUKSET... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Ilmoittaminen vuonna 2014... 3 1.2.1 Sähköinen asiointi...

Lisätiedot

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI, MIKÄ SE ON? tarkoitus ja voimaantulo mitä veroja? UUSI KAUSIVEROILMOITUS antamisajankohta sisältö ANNATTUJEN TIETOJEN KORJAAMINEN

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010

PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 PALVELUKAUPAN ALV JA VEROTILI 2010 Leena Juusela Palvelujen arvonlisäverotuksen muutokset Elinkeinonharjoittajille myytävien palvelujen yleissääntö päinvastainen nykyiseen verrattuna: Palvelut l verotetaan

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2013 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet www.vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Johanna Puikkonen verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Maksuton palkanlaskentaohjelma Johanna Puikkonen johanna.puikkonen@vero.fi verosihteeri, Palkka.fi neuvoja Verohallinto Henkilöverotus Palkkoja lasketaan kuukausittain noin 55 000 kpl 88 milj. eurolla

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta

YRITYS JA VEROT. Yritystoiminta Pia Niuta YRITYS JA VEROT Verohallinto Yritystoimintaan liittyvät rekisteröintitoimenpiteet (verohallinto) Toiminnan aloittaminen Muutokset toiminnassa Toiminnan lopettaminen Ennakkoperintärekisteri Ennakkoverotus

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto

Maksuton palkanlaskentaohjelma. Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Maksuton palkanlaskentaohjelma Anna-Maija Lahti, ylitarkastaja, Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen, muodostaa

Lisätiedot

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri Visma L7 Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Valtionvarainministeriön ja Verohallinnon yhteishanke Reaaliaikainen tietovarasto,

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33) SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014 2014 CGI 1 (33) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS... 3 2 VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ... 5 2.1 SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE... 9 2.2 RAJOITETUSTI

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2016 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24)

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24) Ulosotto Ulosoton laskenta 2012 21.9.2012 1 (24) SISÄLLYSLUETTELO 1 ULOSOTTO 3 1.1 _ Yleistä... 3 1.2 _ Ulosotettava määrä 1.1.2012 alkaen... 3 2 LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT 8 2.1 _ Ohjaukset... 8 2.1.1

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Oppaan päiväys: 22.12.2010. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto Käsikirja Oppaan päiväys: 9.3.2015. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa Ohjelmistotalopäivä 26.11. Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

KAUSIVEROILMOITUKSEN

KAUSIVEROILMOITUKSEN KAUSIVEROILMOITUKSEN täyttöopas verovuosi 2014 Veroilmoituksen yksityiskohtaiset täyttöohjeet vero.fi/lomakkeet/kausiveroilmoitus SISÄLTÖ KAUSIVEROILMOITUS JA VEROTILI 3 KAUSIVEROILMOITUKSEN ANTAMINEN

Lisätiedot

Kausiveroilmoitus 2014. Jussi Linnala

Kausiveroilmoitus 2014. Jussi Linnala Kausiveroilmoitus 2014 Jussi Linnala Arvonlisäverotus Metsänomistaja alkutuottajana vuosimenettelyssä 8.500 euron vuotuinen raja -> pakollinen Ilmoittautuminen tai myös vapaaehtoisesti hakeutuminen. ALV

Lisätiedot

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista.

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista. 22.8.2011 1 Palkka.fi käyttäjäkyselyn tuloksia ja vastuksia kysymyksiin Kiitos teille 569 aktiiviselle vastaajalle! Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys 27.1.2011

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys 27.1.2011 ASTERI PALKANMAKSU Vuosipäivitys 27.1.2011 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystys: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi www.atsoft.fi JOHDANTO Tämä on

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU VUOSIPÄIVITYS 28.10.2013. Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 Päivystys: 0400 316 088 atsoft@atsoft.

ASTERI PALKANMAKSU VUOSIPÄIVITYS 28.10.2013. Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 Päivystys: 0400 316 088 atsoft@atsoft. ASTERI PALKANMAKSU VUOSIPÄIVITYS 28.10.2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 Päivystys: 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi Tämä on Asteri Palkanmaksun vuosipäivitys 28.10.2013. Tässä vihkosessa

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20) SONET Eläkeilmoitukset TYEL 2014 CGI 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖELÄKEVAKUUTUS... 3 1.1 Eläkelakitiedot... 3 1.1.1 Vakuutustiedot... 5 1.2 Palkansaajan tiedot... 5 1.3 Ansioerittely... 7 2 TYEL-ILMOITUKSET...

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys ASTERI PALKANMAKSU Vuosipäivitys 19.3.2010 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystys: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi www.atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Luontoisedut ja tulorekisteri

Luontoisedut ja tulorekisteri Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työntekijätiedot... 3 2 Asuntoetu... 4 2.1 Esimerkki Asuntoedusta... 4 2.1.1 Vaihtoehto 1/ Kirjataan Asuntoetu täysimääräisenä... 4 2.1.2 Vaihtoehto 2/ Kirjataan Asuntoedun

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 17.3.2010

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 17.3.2010 ASTERI KIRJANPITO Vuosipäivitys 17.3.2010 - sisältäen mm. alv:n nousun Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi

Lisätiedot

Kiinteistöyhtymä Lehtinen Antti Päivi ja Turkia Veijo

Kiinteistöyhtymä Lehtinen Antti Päivi ja Turkia Veijo Lomake palautetaan osoitteeseen: Verohallinto Oma-aloitteisten verojen optinen lukupalvelu PL 5000 00053 VERO VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA Jos korjaat aiemmin ilmoitettuja tietoja, ilmoita korjattavan

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke www.poroverkko.wikispaces.com Maija-Liisa Huhtaniemi: Verotili ja sähköinen asiointi koulutus 3.2.2010 Lapin ammattiopisto Verotili - mitä muuttuu

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN VUOSIKELL0

TYÖNANTAJAN VUOSIKELL0 TYÖNANTAJAN VUOSIKELL0 Liisa Karhu Käsiteltäviä asioita Yhdistys työnantajana Erityistilanteita Verohallinnon ilmoitukset ja maksut Työnantajasuoritukset Verotili Työnantajan vuosikello Tärkeitä päivämääriä

Lisätiedot

Kaikki oma-aloitteiset verot paitsi varainsiirtovero

Kaikki oma-aloitteiset verot paitsi varainsiirtovero Verotili Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen Sanna Koivisto Pirkanmaan verotoimisto Mikä Verotili on? Verohallinnon ylläpitämä veronmaksajakohtainen tili, jolle kootaan veronmaksajan veroja

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005

Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005 Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Keskus (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 00700 HELSINKI Fax. (09) 351 5532 0400 505 596, 0500 703730 http://www.atsoft.fi

Lisätiedot

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Vinkkejä vuodenvaihteeseen Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Vinkkejä vuodenvaihteeseen 2017 Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Verokaudet Yhä useampi yritys voi jatkossa hakeutua pidennettyihin verokausiin liikevaihtorajojen noston ansiosta. Satunnaisilla

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. ENNAKONPIDÄTYS Yhdistys on velvollinen toimittamaan suorittamastaan palkasta

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Korkojen ja erääntymisten maksaminen RMjärjestelmässä

Korkojen ja erääntymisten maksaminen RMjärjestelmässä Korkojen ja erääntymisten maksaminen RMjärjestelmässä Toimitusjohtajan päätös Liikkeeseenlaskijoille Tilinhoitajille Selvitysosapuolille Sääntöviite: 3.4.2 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013 Korvaa:

Lisätiedot

Verotili käyttöön 01.01.2010

Verotili käyttöön 01.01.2010 Verotili käyttöön 01.01.2010 Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen muuttuu Verotilin tausta Selvitys verotilistä ja pientyöantajien maksupalvelujärjestelmästä 2001 Suomen Yrittäjät ry teki

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

Pidätyksen alaisen palkan määrä (sis. luontoisedut) Perusprosentti Lisäprosentti Palkkakauden tuloraja perusprosentille

Pidätyksen alaisen palkan määrä (sis. luontoisedut) Perusprosentti Lisäprosentti Palkkakauden tuloraja perusprosentille TULOVEROTUS 1 Ongelma Ennakonpidätys Kesällä 2012 Satu on kesätöissä. Hän on työnantajansa kanssa sopinut kuukausipalkakseen 1600 euroa. Palkanmaksupäivänä hänen tililleen on maksettu 1159,00 euroa. Satu

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5) SONET Veronumero 2014 CGI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 VERONUMERO... 3 1.1 Yleistä... 3 2 VERONUMEROPYYNTÖ... 3 2.1 Palkansaajan verotiedot... 3 2.2 Pyyntöaineiston luonti... 4 3 VASTAUSTIEDOSTON LUKU... 5

Lisätiedot

1 Sähköiset veroilmoitukset

1 Sähköiset veroilmoitukset 2 Sisällys 1 Sähköiset veroilmoitukset... 3 1.1 Tilikartta... 3 1.2 Verolomakkeet... 5 1.3 Lomakkeiden päivitys ja tallennettujen arvojen kopiointi... 7 1.4 Tulostus... 7 1.5 Lomakkeiden tulostaminen paperille

Lisätiedot

Kausiveroilmoituksen täyttöopas. Oma-aloitteisten verojen. ilmoittaminen SISÄLTÖ 2010

Kausiveroilmoituksen täyttöopas. Oma-aloitteisten verojen. ilmoittaminen SISÄLTÖ 2010 SISÄLTÖ 2010 KAUSIVEROILMOITUS... 2 Kenen on annettava kausiveroilmoitus?... 2 Milloin kausiveroilmoitus annetaan?... 2 Kuinka verojen maksettava määrä lasketaan ja maksetaan?... 3 Miten kausiveroilmoitustietoja

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tulotiedot - Laskentasääntöjä 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.00 9.4.2018 Dokumentti julkaistu. 1.01

Lisätiedot

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste

Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste Liite 2: Verotukseen liittyvien tehtävien lainsäädännöllinen peruste 1a,1b,1d Alv-ilmoituksen laatiminen... ALVL 162 1c Työnantajasuoritusten valvontailmoituksen laatiminen... EnnakkoPL 32 1e Alv- ja työnantajasuoritusten

Lisätiedot

PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO

PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO Sivu 1(6) PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO Erittelytason palkka-aineiston siirtotiedostolla tuodaan Procountorin palkanlaskentaan tiedot maksettavista palkoista ja niihin liittyvistä dimensioinneista. Siirtotiedosto

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos

Asteri Kirjanpito Dos Asteri Kirjanpito Dos Kausiveroilmoitus ja verotili Vuosipäivitys 24.11.2009 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 350 75 321 0400 316 088 2/20 Asteri

Lisätiedot

Procountorin versiojulkaisun 26.0 uudet ominaisuudet

Procountorin versiojulkaisun 26.0 uudet ominaisuudet Procountorin versiojulkaisun 26.0 uudet ominaisuudet Yhteenveto Päivityksiä uuteen palkkaosioon: Palkkaperustepohja Palkkalajirekisteri Usean palkkatiedon muokkaaminen Procountor Ohjekirjasta löytyy muistilista

Lisätiedot

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15 SISÄLLYS Esipuhe 5 1 Ennakkoperintä 2 Ennakonpidätyksen Lyhenteet 15 osana verojärjestelmää 17 1.1 Ennakkoperinnän tarkoitus............................ 17 1.2 Yleisiä periaatteita....................................

Lisätiedot

28.1.2014. Pauliina Kovanen

28.1.2014. Pauliina Kovanen 28.1.2014 Pauliina Kovanen Tarvittaessa ei palkanmaksua ilmoitus verohallintoon TVR:lle myös kausityönantajailmoitus Joulu-tammikuu: Kokonaispalkkojen ilmoitus vakuutusyhtiöille (työttömyysvakuutus TVR,

Lisätiedot

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS 1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS Ecom 3 ohjelmassa Tyvi Vuosi-ilmoitus on erillinen ohjelmaosio, joka löytyy Kaukosäätimestä Palkanlaskenta-valikon alta kohdasta TYVI-raportit. Ohjelman voi avata

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Lync-klinikka

Lync-klinikka Lync-klinikka 6.4.2018 Tärkeitä päiviä Kesäkuun tuotantotestiin siirto 1.6. ja tuotantoonsiirto 11.6.2018 Ohjelmistotalopäivä 18.5. - Ilmoittaudu tästä! Kesäkuun versiossa Verotuksen maakohtainen raportti

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 6.11.2007 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 Palkkalaskelmalle on mahdollista saada lisätietoja Voit tallentaa palkkalaskelmalle vapaata tekstiä 160 merkkiä. 6.11.2007 1 (3) Työntekijälle ei voi tallentaa

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Verolait - keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2014 - muutokset verokorteissa ja työnantajamenettelyssä

Lisätiedot

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen

HE 129/2009 vp. arpajaisverolakiin lisättäisiin väliaikaisesti lainkohdat, jotka kumottiin verotililain säätämisen Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi verotililain sekä eräiden muiden verotusta koskevien lakien voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä arvonlisäverolain, ennakkoperintälain ja arpajaisverolain väliaikaisesta

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti )

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti ) Lähdeveronalaisten peruspalkkalajien (tuntipalkan, kuukausipalkan, veropalkkalajin, eläke- ja tvm, päivärahamaksu- ja sairaanhoitomaksun) vähennyspalkkalajien lisääminen. Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen

Lisätiedot

Työntekijä yrityksessä käytännön asioita. 29.1.2014 Tiina Uutela

Työntekijä yrityksessä käytännön asioita. 29.1.2014 Tiina Uutela Työntekijä yrityksessä käytännön asioita 29.1.2014 Tiina Uutela Työnantajana oleminen palkkaaminen Työsopimus kanssa Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisena SELVITYS TYÖNTEON KESKEISISTÄ EHDOISTA Sopimuksen

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski

Tulorekisteri. Hanna-Kaisa Kalmukoski Tulorekisteri Hanna-Kaisa Kalmukoski 11.2.2019 Tulorekisteri on Kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Ilmoitettavat tiedot: 2019 : palkat ja ansiotulot

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi Katso-tunnistautumisen muutos Visma Fivaldi 22.10.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Katso-tunnistautumisen muutos Fivaldissa... 2 2.1 Varmenteen olemassaolon tarkistaminen... 3 2.1.1 Tilitoimiston

Lisätiedot

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012

Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille. Kuopio 4.1.2012 Palkka.fi maksuton palkanlaskentaohjelma pienyrityksille ja kotitalouksille Kuopio 4.1.2012 1 Palkka.fi Laskee työntekijän palkan sivukuluineen Muodostaa maksut: nettopalkka, ennakonpidätys- ja sosiaaliturvamaksu,

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa versio 11.10.2018 Sisällysluettelo Esimerkki 4 Annuiteettilainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa 1 Johdanto...3

Lisätiedot