PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS kausivero_palkat.doc

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc"

Transkriptio

1 PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010

2 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS Yleistä Muutokset sovelluksessa Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin Kausiveroilmoitus Laskenta Laskennan ohjaukset Ohjaus Laskennan toiminta Laskenta ajo Ylläpito Raportti Ilmoitus Lisäilmoitus Lisäilmoituksen muodostus (esimerkki)...17

3 Verotili/Kausiveroilmoitus 1 (16) 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS 1.1 Yleistä Vuoden 2010 alussa korvataan palkanlaskennan valvontailmoitus uudella kausiveroilmoituksella. Kausiveroilmoituksella ilmoitetaan verohallinnolla tiedot oma-aloitteisesti ilmoitettavista ja maksettavista veroista. Kausiveroilmoituksen antavat arvonlisävelvolliset, säännöllistä palkkaa maksavat työnantajat ja vakuutusmaksuverovelvolliset. Kausiveroilmoituksen antavat myös satunnaiset työnantajat silloin, kun he ovat maksaneet palkkoja. Muita oma-aloitteisia veroja maksavat verovelvolliset antavat ilmoituksen, kun ennakonpidätystä on toimitettu tai lähdeveroa peritty. Arpajaisten toimeenpanijat antavat ilmoituksen, kun ovat järjestäneet arpajaisia. Verottaja vastaanottaa kausiveroilmoituksia alkaen maksetuista palkoista. Tämän vuoksi Valvontailmoituksen laskentaan on lisätty esto, jonka perusteella estetään Valvontailmoituksen laskenta tuon ajan jälkeen. Vastaavasti Kausiveroilmoituksia voidaan laskettaa vasta alkaen niistä palkoista, joiden maksupäivä on vuonna Muutokset sovelluksessa Tämän ohjeen muutokset on toteutettu versioihin 11.0, 11.1 ja 12 päivitettävissä vuodenvaihdepaketeissa. Kausiveroilmoitusta varten on tehty uusi maski: yle13. Sen kaikki rivit on valittu voimaan suojausryhmissä yle10 ja yle10.luku. Itse ylläpidettäville suojausryhmille pitää valinnat laittaa voimaan tarvittaessa.

4 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin 1.4 Kausiveroilmoitus Verotili/Kausiveroilmoitus 2 (16) Kausiveroilmoitus sovelluksessa jakaantuu kausiveroilmoituksen perusversioon sekä maksulliseen alisovellukseen. Kausiveron lisäominaisuudet (Sonetissa alisovellus 1013) Perusversioon kuuluu: o Kausiveroilmoituksen laskenta o Raportti kantaan talletetuista luvuista o Kausiveroilmoitusraportti ja tiedosto Lisäominaisuudet alisovellukseen kuuluu: o Laskentarivien ylläpitomahdollisuus (Ylläpito-valikko auki) o Tiedoston muodostamisen yhteydessä mahdollisuus ilmoituspäivien automaattiseen päivitykseen. o Mahdollisuus työnantajasuoritusten ilmoittaminen yhteisesti Sonet taloudenohjauksen alv-suoritusten ilmoittamisen kanssa. o Mahdollisuus lisäilmoituksen tekemiseen o Muiden oma-aloitteisten verojen ilmoittamismahdollisuus Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Kuukausikohtaisissa toimissa on uusi valinta Kausiveroilmoitus, joka korvaa vuoden 2010 alussa valvontailmoituksen. Kausiveroilmoituksen Ylläpito on valittavissa vain, jos käytössä on lisäominaisuudet.

5 Verotili/Kausiveroilmoitus 3 (16) 1.5 Laskenta Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Laskenta Laskennan ohjaukset Laskuriohjaus: Vakuutuspalkka = Jos käytössä vakuutuspalkka, tallennetaan kenttään se laskuri, jonne vakuutuspalkkasumma kertyy. Savamaksu (sv-maksu) = vakuutetun sairausvakuutusmaksu (päivärahamaksu + sairaanhoitomaksu). Kenttään merkitään laskuri, johon Savamaksun summa kertyy. Laskuri, josta haetaan liikaa suoritetun st-maksun määrä: Merkitään laskuri, johon on kerrytetty liikaa maksettu sosiaaliturvamaksun määrä. Matalapalkkatukiohjaus (2 vaihtoehtoista tapaa): Laskuri, josta haetaan matalapalkkatukena vähennetty ennakonpidätys tai lähdevero. Haetaan matalapalkkalaskennassa kuukausirekisteriin laskettu tuen määrä.

6 1.5.2 Ohjaus Verotili/Kausiveroilmoitus 4 (16) Ilmoitusjakso: K = Kuukausi Q = Neljännesvuosi V = Vuosi Ilmoitustunnus: 5 = Työnantaja 6 = Merityönantaja Tiedosto: Annetaan haluttu hakemisto ja tiedostonimi. Tiedostopolku on ajoryhmien yhteinen. Verottajan tilinumero: Verottajan toimittama tilinumero, joka ei siirry tiedostoon, mutta joka näytetään raportin yhteenvetotiedoissa. Maksajakohtainen viitenumero: Verottajan toimittama viite, joka ei siirry tiedostoon, mutta joka näytetään raportin yhteenvetotiedoissa.

7 1.5.3 Laskennan toiminta Verotili/Kausiveroilmoitus 5 (16) Kausiveroilmoituksella käytetyt koodit perustuvat verottajan lomakkeeseen. Seuraavassa on kerrottu, mistä tiedot haetaan työnantajasuoritusten kenttiin. Koodit ja niiden sisältö Sonet palkanlaskennassa: 601 Ennakonpidätyksen alaiset palkat ja muut suoritukset. Kenttään haetaan laskurin 1 tiedot (ei lähdeverollisia). Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 601 kenttään vakuutuspalkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta. 602 Toimitettu ennakonpidätys. Kenttään haetaan laskurin 2 tiedot (ei lähdeverollisia). Jos ohjauksissa on annettu sava -maksulaskuri ja ko. laskurissa on tietoja, lisätään sava -maksulaskurin summa ko. kenttään. 603 Ennakonpidätyksestä vähennettävä matalapalkkatuki. Kenttään haetaan ohjauksissa annetun matalapalkkatuki -laskurin tiedot tai matalapalkkatuen kuukausirekisterissä oleva tieto (ei lähdeverollisia).

8 Verotili/Kausiveroilmoitus 6 (16) 604 Maksettava ennakonpidätys Tähän kenttään tuodaan kentän 602 tieto vähennettynä kentän 603 tiedolla. (Tämän kentän tieto päivittyy vasta varsinaiselle kausiveroilmoitukselle). 605 Lähdeveron alaiset palkat ja muut suoritukset. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) laskurin 1 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 605 kenttään vakuutus palkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta 606 Lähdevero palkoista, eläkkeistä yms. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) laskurin 2 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu sava -maksulaskuri ja ko. laskurissa on tietoja, lisätään sava -maksulaskurin summa ko. kenttään. 607 Lähdeverosta vähennettävä matalapalkkatuki. Kenttään haetaan lähdeverollisten (palkansaajan verotunnus 6) ohjauksissa annetun matalapalkkatuki -laskurin tiedot tai matalapalkkatuen kuukausirekisterissä oleva tieto. 608 Maksettava lähdevero. Tähän kenttään tuodaan kentän 606 tieto vähennettynä kentän 607 tiedolla. (Tämän kentän tieto päivittyy vasta varsinaiselle kausiveroilmoitukselle). 609 Sosiaaliturvamaksun alaiset palkat. Kenttään haetaan laskurin 19 tiedot. Jos ohjauksissa on annettu vakuutuspalkkalaskuri ja palkansaajalle on kertynyt ko. laskuriin summa, viedään tällöin 609 kenttään vakuutuspalkkalaskurin summa tämän palkansaajan osalta. 610 Maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu. Kenttään haetaan kentän 609 summa kerrottuna sotuprosentilla ja saadusta summasta vähennetään liikaa suoritetun st -maksun summa. Liikaa maksetun st -maksun laskuri on kerrottu ohjauksissa.

9 Verotili/Kausiveroilmoitus 7 (16) Laskenta ajo Kausiveroilmoitus ajetaan ensimmäisen kerran 2010 helmikuussa tammikuun työnantajasuorituksista. Vuoden 2009 joulukuun suoritukset ilmoitetaan valvontailmoituksella. Laskenta Kohdevuosi: Oletuksena aktiivisen palkkakauden vuosi Kohdekausi: Kausi, josta ilmoitusta tehdään. Ehdotetaan aktiivisen palkkakauden kuukautta. Kohde-erä: Kohde-erän numero muodostuu automaattisesti esim. normaali kausiveroilmoitus 01 ja lisäilmoitus 02. Lisäilmoitus on mahdollista vain kausiveroilmoituksen lisäominaisuuksissa. Laskennan päättyessä tulee ilmoitus Laskenta suoritettu.

10 Verotili/Kausiveroilmoitus 8 (16) Jos kausiveroilmoitusta yritetään tehdä vuoden 2009 tiedoista, ilmoittaa ohjelma Jos valitun kuukauden palkkakausista yksikään ei ole kumuloitu, ilmoitetaan asiasta seuraavasti: Jos valitaan Kyllä, kysytään palkanmaksun keskeytymisjakson tiedot, jolloin kuukaudesta muodostetaan nollarivit kohdevuoden ja kohdekuukauden/kohdekuukausien mukaan.

11 Verotili/Kausiveroilmoitus 9 (16)

12 1.6 Ylläpito Verotili/Kausiveroilmoitus 10 (16) Ylläpitoon on mahdollisuus vain, jos käytössä on lisäominaisuudet. Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Ylläpito Ylläpidossa näkyvät laskennassa muodostuneet kuukausittaiset tiedot, joita voidaan tarvittaessa ylläpitää. Kuukauden rivikohtaisiin tietoihin päästään ylävalikon Rivitiedoista. Ilmoituspäivät päivittyvät, kun ilmoituksen muodostuksessa on valittu Muodostetaan kausiveroilmoitus ja Päivitetään ilmoittamispäivä. Ylävalikon valinnat: Rivitiedot:

13 Ilmoitus: Verotili/Kausiveroilmoitus 11 (16) Rivitiedoissa ehdotetaan jo palkanlaskennassa käytettävää ilmoitustyyppiä VSRTASKV. VSRALVKV = Arvonlisäveron tiedot VSRMUUKV = Muiden oma-aloitteisten verojen tiedot VSRTASKV = Työnantajasuoritusten tiedot Poisto: Valitsemalla rivi alas ja painamalla ylävalikon Poisto-valintaa poistuvat kyseisen kohde-erän kaikki työnantajasuoritusten rivitiedot. Arvonlisävero- ja muiden omaaloitteisten verojen rivitiedot kohde-erälle jäävät, ne voidaan poistaa vain talouden ohjauksen puolella. Mikäli toisen sovelluksen rivejä on kohde-erällä olemassa, niin rivi jää selausosaan jäljelle. Mikäli toisen sovelluksen rivejä taas ei ole olemsssa, niin poistossa poistuu koko kohde-erä.

14 Verotili/Kausiveroilmoitus 12 (16) 1.7 Raportti Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Raportti: Mikäli rajauksena käytetään ajoryhmää, jäävät sotumaksurivit pois tulostuksesta. Raportille ei tulostu kenttien 604 ja 608 luvut jos ohjauksissa on valittuna Haetaan matalapalkkalaskennassa kuukausirekisteriin laskettu tuen määrä, koska ko. kenttien luvut muodostetaan vasta kausiveroilmoitusta muodostettaessa. Valintamallit: Kohdekausi Palkkakausi Tiedot tulostuvat raportille palkkakausittain ryhmiteltyinä. Soturyhmä ajoryhmä palkkakausi Tiedot tulostuvat raportille soturyhmittäin, ajoryhmittäin ja palkkakausittain ryhmiteltyinä Kohdekausi Kunkin ilmoitusjakson yhteensä summat tulostuvat samoin kuin Kuukausiveroilmoitustiedot kuukausitasolla näytöllä. Lisätietorivi (tarvittaessa) Jokaisen palkkakauden jälkeen tulostuu luontipvm ja kellonaika sekä luonnin tekijän käyttäjätunnus. Palkanmaksuttoman ajanjakson tiedot tulostuvat omalle rivilleen.

15 Verotili/Kausiveroilmoitus 13 (16)

16 1.8 Ilmoitus Verotili/Kausiveroilmoitus 14 (16) Palkkahallinto Kuukausikohtaiset toimet Kausiveroilmoitus Kausiveroilmoitus Ilmoituksen tietyt valintakentät eivät ole valittavissa, jos käytössä ei ole kausiveroilmoituksen lisäominaisuudet. Ilmoitus voidaan tehdä vain työnantajasuorituksista. Viedään ostolaskuksi ja Päivitetään ilmoittamispäivä ovat myös suljettuina. Tiedostoa muodostaessasi ole kuitenkin tarkkana tiedoston nimen suhteen jo ennen kuin käynnistät ilmoitusajoa! Tiedosto-oletus tulee kausiveroilmoituksen ohjaustiedoista, joka on yhteinen Sonet taloudenohjaus-sovelluksen kanssa. On siis syytä sopia Sonet taloudenohjaus sovelluksen käyttäjien kanssa oikea menettelytapa eli viedäänkö palkkojen tiedosto erikseen verottajalle vai tehdäänkö yhteinen tiedosto. Jos taloudenohjaus-sovelluksen hoitaja jo on muodostanut tiedoston Arvolisävero-tiedoista ja tiedostonimeä ei muuteta, niin sovellus ilmoittaa, että tiedosto löytyy jo ja kysyy Jos tehdään yhteinen tiedosto, voidaan hyväksyä ehdotus Jatketaan tiedoston perään. Mutta jos valitaan kohta Uusi tiedosto, niin alv-aineisto korvautuu palkkaaineistolla. Sama koskee luonnollisesti myös tilannetta, että palkka-aineisto on jo muodostettu ja taloudenohjaus tekee oman tiedostonsa sen jälkeen. Tili- ja viitenumero ohjaus Ohjauksessa annetaan verottajan toimittama tilinumero sekä viitenumero, mutta jos käytössä on yhtiökäsittely, tällöin tili- ja viitenumero ohjaukseen annetaan yhtiökohtaiset tiedot.

17 Ilmoitus valinnat Verotili/Kausiveroilmoitus 15 (16) Tulostusjärjestys: Valintana Kaikki tai Soturyhmittäin Ilmoitus: Arvonlisäverot Työnantajasuoritukset Oma-aloitteiset verot Valitaan kohdevuosi ja kausi. Tiedoston muodostus: Muodostetaan kausiveroilmoitustiedosto: Ennen tiedoston muodostamista kannattaa ajaa ilmoitus paperille tarkastusta varten. Viedään ostolaskuksi: Tulossa oleva ominaisuus Päivitetään ilmoittamispäivä: Kenttä on suljettuna, jos käytössä ei ole lisäominaisuuksia. Jos käytössä on kausiveroilmoituksen lisäominaisuudet, kenttä aukeaa, kun merkitään Muodostetaan kausiveroilmoitustiedosto. Päivämäärä päivittyy ylläpitoon ko. riville. Kun päivämäärä on päivitetty, huomautetaan asiasta siirron yhteydessä, mikäli yrittää samaa siirtoa toistamiseen. Päivämäärätieto on tarpeellinen, kun muodostetaan lisäilmoitusta.

18 Rajaukset: Soturyhmä Ajoryhmä Verotili/Kausiveroilmoitus 16 (16)

19 Verotili/Kausiveroilmoitus 17 (16) 1.9 Lisäilmoitus Jos käytössä on lisäominaisuudet, voidaan Sonetin kautta toimittaa verottajalle kausiveroilmoituksen lisäilmoitus muuttuneista tiedoista. Esimerkkinä tilanne, jossa alkuperäisen kuukausi-ilmoituksen jälkeen on tehty vielä korjaus/lisäys palkkakausi, jonka tiedot pitää myös ilmoittaa verottajalle. Lisäilmoitus on mahdollista tehdä myös verottajan sivujen kautta olevan ilmoitusmenettelyn kautta. Tietoa asiasta saa verottajan sivuilta Lisäilmoituksen muodostus (esimerkki) o Tehdään normaali korjaus/lisäys palkkakausi o Suoritetaan kausiveroilmoituksen laskenta. Laskenta ehdottaa aktiivisen palkkakauden kuukautta sekä muodostaa kohde-erän 02, jos normaali kuukauden kausiveroilmoitus on tehty ja kuukauden tiedoissa on ilmoituspäivämäärä. Kun valinnat hyväksytään, kysyy ohjelma Haluatko todella suorittaa lisäilmoituksen laskennan. Valitaan Kyllä. lma muodostaa kuukauden lisäilmoitusrivit. o Lisäilmoitusrivien muodostuksen jälkeen tehdään kausiveroilmoituksen lisäilmoitus. Tällöin valitaan kohde-erä 2 ja toimitaan kuten normaalin kausiveroilmoituksen kohdalla. Jos lisäilmoitus halutaan tallettaa omaksi tiedostokseen, kannattaa näytöllä oleva tiedostonimi muuttaa esim. kausi03lisä. Muutoin lisäilmoitus korvaa alkuperäisen kuukauden kausiveroilmoitus tiedoston. Lisätietoja verotilistä ja kausiveroilmoituksesta saatte verottajan sivuilta esimerkiksi hakusanalla verotili

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33) SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014 2014 CGI 1 (33) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS... 3 2 VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ... 5 2.1 SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE... 9 2.2 RAJOITETUSTI

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20) SONET Eläkeilmoitukset TYEL 2014 CGI 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖELÄKEVAKUUTUS... 3 1.1 Eläkelakitiedot... 3 1.1.1 Vakuutustiedot... 5 1.2 Palkansaajan tiedot... 5 1.3 Ansioerittely... 7 2 TYEL-ILMOITUKSET...

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24)

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24) Ulosotto Ulosoton laskenta 2012 21.9.2012 1 (24) SISÄLLYSLUETTELO 1 ULOSOTTO 3 1.1 _ Yleistä... 3 1.2 _ Ulosotettava määrä 1.1.2012 alkaen... 3 2 LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT 8 2.1 _ Ohjaukset... 8 2.1.1

Lisätiedot

Sonet. Alv-prosenttien muutokset 1.1.2013 Aikasidonnaiset arvonlisäverokantatiedot 5.11.2012 1 (47)

Sonet. Alv-prosenttien muutokset 1.1.2013 Aikasidonnaiset arvonlisäverokantatiedot 5.11.2012 1 (47) Sonet Alv-prosenttien muutokset 1.1.2013 Aikasidonnaiset arvonlisäverokantatiedot 5.11.2012 1 (47) 1 YLEISTÄ 4 1.1 _ Huomioitavaa... 5 2 PERUSTIEDOT 6 2.1 _ Uusien tietojen antaminen Alv-kantatunnukselle...

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus ASTERI KIRJANPITO Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088, 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 0400-505 596,

Lisätiedot

Kausiveroilmoituksen täyttöopas. Oma-aloitteisten verojen. ilmoittaminen SISÄLTÖ 2010

Kausiveroilmoituksen täyttöopas. Oma-aloitteisten verojen. ilmoittaminen SISÄLTÖ 2010 SISÄLTÖ 2010 KAUSIVEROILMOITUS... 2 Kenen on annettava kausiveroilmoitus?... 2 Milloin kausiveroilmoitus annetaan?... 2 Kuinka verojen maksettava määrä lasketaan ja maksetaan?... 3 Miten kausiveroilmoitustietoja

Lisätiedot

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY

VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI 2010 Veroasiantuntija Leena Juusela UUSI VEROTILIMENETTELY VEROTILI, MIKÄ SE ON? tarkoitus ja voimaantulo mitä veroja? UUSI KAUSIVEROILMOITUS antamisajankohta sisältö ANNATTUJEN TIETOJEN KORJAAMINEN

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0

Aditro Tikon versio 6.2.0 Marraskuu 2012 1 (17) Aditro Tikon versio 6.2.0 Ohjelmistomuutokset Marraskuu 2012 2 (17) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 tehdyt muutokset... 4 1. Kirjanpito ja reskontra... 4 1.1. Arvonlisäverokantojen

Lisätiedot

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.1. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved.

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.1. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved. Toukokuu 2014 1 (46) Tikon versio 6.4.0 Ohjelmistomuutokset Toukokuu 2014 2 (46) 1 Kirjanpito ja reskontra... 5 1.1 Tositteiden hyväksyntä ja arkistointi... 5 1.2 Ostolaskujen käsittelymerkintöjen arkistointi...

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 16.12.2009. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19) SONET Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014 2014 CGI 1 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuodenvaihteen 2014 2015 muistilista 3 1.1 _ Verokorttipyyntö... 3 1.2 _ Muuta huomattavaa vuodenvaihteessa... 3 1.3

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Vuodenvaihdetoimet Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 7.1.2014. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0107 562 130 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.0. Marraskuu 2013 1 (44) Tikon versio 6.3.1. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved.

Ohjelmistomuutokset Muutokset versiosta 6.3.0. Marraskuu 2013 1 (44) Tikon versio 6.3.1. Ohjelmistomuutokset. Copyright Aditro. All rights reserved. Marraskuu 2013 1 (44) Tikon versio 6.3.1 Ohjelmistomuutokset Marraskuu 2013 2 (44) 1 Kirjanpito ja reskontra... 5 1.1 Tiliotteen purku Ketjutus-toimintoon... 5 1.2 Viitesuoritusten purku Ketjutus-toimintoon...

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.1.1

Aditro Tikon versio 6.1.1 Marraskuu 2011 1 (79) Aditro Tikon versio 6.1.1 Ohjelmistomuutokset Copyright Aditro 2011 Marraskuu 2011 2 (79) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.1.1 tehdyt muutokset... 6 1. Kirjanpito ja reskontra (6.1.1)...

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje 11 Laskutusjärjestelmällä voidaan muodostaa erilaisia laskuja asiakkaille. Laskujen erilaista käyttäytymistä järjestelmässä ohjaa perustiedoissa olevat laskutyypit. Laskutyypin perustiedoissa on kerrottu,

Lisätiedot

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille Ohjeita käsikirjan lukijalle 1 PALKANLASKENNAN PIKAOPAS 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle Luetpalkanlaskentaohjelmiston pikaopasta, jossa käsitellään palkanlaskennan perustoimintoja. Varsinaisessa palkanlaskennan

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt -hanke www.poroverkko.wikispaces.com Maija-Liisa Huhtaniemi: Verotili ja sähköinen asiointi koulutus 3.2.2010 Lapin ammattiopisto Verotili - mitä muuttuu

Lisätiedot

Henix-palkanlaskenta, versio 14

Henix-palkanlaskenta, versio 14 Henix-palkanlaskenta, versio 14 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2012 puh. (09) 503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Hakemisto Hakemisto... 1 1. Yleistä... 4 2. Ohjelman käyttöönottovaihe... 5 2.1. Parametrien

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Dafo Versio 10. Käyttöohje. Tässä dokumentissa on selvitetty materiaalien seurannasta seuraavat osa-alueet:

Dafo Versio 10. Käyttöohje. Tässä dokumentissa on selvitetty materiaalien seurannasta seuraavat osa-alueet: 3 Mikäli DAFO järjestelmää käyttävä yritys on joko tuotteita valmistava tai valmistuttaa niitä alihankintana, DAFOn Materiaalihallinta on merkittävä apuväline selvitettäessä valmistuksessa käytettävien

Lisätiedot

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT

Fivaldi käsikirja. Myynnin perustiedot. Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT Tilaustenkäsittely, myyntireskontra ja sopimuslaskutus MYYNNIN PERUSTIEDOT 1 Sisällysluettelo sivu YLEISTÄ... 4 Laskutuksen käyttöönoton työjärjestys lyhyesti... 4 Mistä myynnin perustiedot avautuvat?...

Lisätiedot

Tikon myyntilaskutus

Tikon myyntilaskutus Marraskuu 2013 1 (89) Käyttöohje 6.3.1 Copyright Aditro 2013 Marraskuu 2013 2 (89) Sisällysluettelo Web -myyntilaskutus... 4 Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 4 1.1. Tuetut käyttöjärjestelmät

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot