Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta (24)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24)"

Transkriptio

1 Ulosotto Ulosoton laskenta (24)

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 ULOSOTTO _ Yleistä _ Ulosotettava määrä alkaen LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT _ Ohjaukset _ Ohjauspalkkalajit _ Verosäännöt _ Ulosottopiirit _ Palkansaajan tiedot _ Pidätystiedot _ Maksukielto _ Huojennustiedot _ Raportti _ Ulosoton palkkalaji _ Suojaosuuspäivät _ Ohjaus palkkalajit TAPAHTUMAN KIRJAUS JA VÄHENNYSTEN LASKENTA 19 4 ULOSOTON TILITYS (24)

3 1 ULOSOTTO 1.1 Yleistä Ulosmittaaminen suoritetaan palkasta + luontoiseduista veron ennakonpidätyksen ja sitä vastaavien muiden pidätysten jälkeen jäävästä nettopalkasta. Muilla vastaavilla pidätyksillä tarkoitetaan työntekijän työttömyysvakuutusmaksua sekä työntekijän eläkemaksua. Huom: Asteikkoulosmittaus muuttui vuoden 2012 alusta. Ulosmittausta on muutettu niin, että palkasta ulosmitataan yksi kolmasosa neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrää vastaavasta palkanosasta ja lisäksi neljä viidesosaa sen ylittävästä palkanosasta. Palkasta ulosmitataan kuitenkin enintään puolet. Asteikkoulosmittaus on ankarin ulosmittausluokka ja se koskee suurituloisimpia velallisia. 1.2 Ulosotettava määrä alkaen NIMITYS NETTOPALKAN MÄÄRÄ ULOSMITATTAVA MÄÄRÄ Suojaosuus Enintään suojaosuus Ei ulosmitata mitään Tulorajaulosmittaus Enintään 2 x suojaosuus 2/3 X (NP- SO) 1/3 sääntö Suurempi kuin 2 x suojaosuus 1/3 x NP Asteikkoulosmittaus Suurempi kuin 4 x suojaosuus (4xSO)/3 + (NP-(4XSO) x 0,8 Enintään puolet Vähintään suojaosuus x (56/9) 0,5 X NP SO = suojaosuus NP = nettopalkka Suojaosuus: Palkansaajan suojaosuus palkansaajan tiedoissa on esim ja suojaosuuspäiviä 30. Kuukauden suojaosuus on siis 650,70. Jos palkansaajan nettoansio (Brutto lakisääteiset vähennykset) on 650,70 e tai alle, ei ulosottoa suoriteta Tulorajaulosmittaus: Palkansaajan suojaosuus palkansaajan tiedoissa on esim. 21,69 ja suojaosuuspäiviä 30. Kuukauden suojaosuus on siis 650,70. Kaksi kertaa suojaosuus on tällöin 1301,40. Jos palkansaajan nettoansio (Brutto lakisääteiset vähennykset) on enintään 1301,40 e ulosmittaus on 2/3 x (Nettopalkka Suojaosuus) (24)

4 1/3 sääntö: Palkansaajan nettoansio on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus (21,69 x 30 = 650,70 x 2 = 1301,40 e) Palkansaajan nettopalkka on esim. 1400,00, jolloin ulosotto on 1400,00 x 1/3 nettopalkasta. Asteikkoulosmittaus: Palkansaajan nettoansio on 4 kertaa suurempi kuin suojaosuus (21,69 x 30 = 650,70 x 4 = 2602,80) Palkansaajan nettopalkka on esim. 3000, jolloin ulosotto lasketaan 2602,80/3 + ( ,80) x 0,8 = 867, ,20 = e Enintään puolet: Kaikissa ulosottolaskennoissa voidaan nettopalkasta periä enintään puolet ulosottona (24)

5 Ulosoton laskenta Ulosoton laskenta edellyttää, että palkansaajalle on viety vähennystietoihin ulosotettava summa. Jos summaa ei ole tiedossa, viedään kenttään esimerkiksi Ulosotto voidaan ohjauksesta riippuen laskea vain huomioiden ulosottotiedot kyseisen kauden osalta, tai niin, että tiedot huomioidaan kumulatiivisesti niiltä palkkausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Kumulatiivinen laskentatapa on oletuksena. 1. Ulosottolaskentaa ei suoriteta Jos palkansaajalle on syötetty palkkatapahtuma lopullisen ulosoton palkkalajilla (tyyppi 12), ei muuta ulosottolaskentaa suoriteta, vaan ulosotettava summa on se, mitä palkkatapahtumalle on syötetty. Jos palkansaajan ulosottotietoihin on annettu kiinteitä vapaakuukausia (max 2) ja palkkakauden maksupäivä osuu vapaakuukaudelle, ei ulosottolaskentaa suoriteta. (Huom. vaihtuvat vapaakuukaudet hoidettava manuaalisesti) Jos palkkakauden nettosumma ennen ulosottoja (verollinen ansio verot - eläkemaksut työttömyysvakuutusmaksut) on nolla tai jää miinukselle, ei ulosottolaskentaa suoriteta. 2. Suojaosuuteen perustuva ulosotto (ns. normaali tapa) Palkansaajalle on annettu ulosottotietoihin suojaosuus/pv sekä ulosotettava summa. Ulosotto lasketaan ohjauksesta riippuen joko palkkakausikohtaisesti, tai kumulatiivisesti niiltä palkkakausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Eli jos kumulatiivisessa laskentatavassa palkansaajalle maksetaan saman kuukauden aikana palkkaa useampana palkkakautena, lasketaan ulosotto jälkimmäisissä kausissa aina uudestaan koko kuukaudelta sekä peritään koko ulosoton ja aiemmin samassa kuussa perityn ulosoton erotus. 3. Kiinteä ulosotto Kiinteä ulosotto lasketaan aina vain ko. palkkakaudelta, ei kumulatiivista laskentaa. 4. Ulosotto enintään kuukaudessa (24)

6 Jos maksukiellossa on mainittu ulosotto enintään kuukaudessa summa, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa. Esimerkki: ulosotto enintään summana on 320,00/kk ja kuukaudelle osuu kaksi 14 päivän palkkakautta: a. Kumulatiivisessa laskennassa 1. kaudessa huomioitava enintään summa on 320,00/30*14 = 149,33 ja 2. kaudessa 320,00/30*28 = 298,67. Toisessa kaudessa on enemmän veropäiviä, jolloin laskenta suhteuttaa kuukauden ulosotto summaa. b. Palkkakausitasoisessa laskennassa 1. kaudessa huomioitava enintään summa on 320,00/30*14 = 149,33 ja 2. kaudessa 320/30*14 = 149, Muun tulon nettomäärä kuukaudessa Jos maksukiellossa on mainittu muun tulon nettomäärä kuukaudessa summa ja se on viety palkansaajan ulosottotietoihin, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa samoin kuin ulosotto enintään kuukaudessakin (ks. edellä kohta 4.) Muun tulon nettomäärä lisätään nettopalkkaan (verot yms. vähennetty) ennen ulosoton laskentaa. Esimerkki: muun tulon nettomäärä on 574,95/kk, palkkakauden pituus on 14 päivää, bruttopalkka on 1200,00 ja ennakonpidätys, eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut yhteensä 324,00. -> nettopalkka, josta ulosotto lasketaan, on 1200,00 324,00 + (574,95/30*14) = 1144,31 6. Huojennus kuukaudessa Jos maksukiellossa on mainittu huojennus kuukaudessa summa ja se on viety palkansaajan ulosottotietoihin, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa samoin kuin ulosotto enintään kuukaudessakin (ks. edellä kohta 4.) Huojennus vähennetään lasketusta ulosotosta. Esimerkki: huojennus on 100,00/kk, palkkakauden pituus on 14 päivää ja laskettu ulosotto on 289,67. -> pidätettävä ulosotto on 289,67 (100/30*14) = 243, (24)

7 7. Bruttolaskenta Muilta osin kuten normaali suojaosuuteen perustuva ulosotto, mutta ansiot, josta ulosotto pidätetään, on suoraan verollinen ansio (ei siis vähennetty ensin veroja, eläkemaksuja ja työttömyysvakuutusmaksuja). Bruttolaskenta koskee elinkeinotulon ulosottoa, jolloin palkasta peritään ulosottoa 1/6. Bruttolaskennassa palkasta ei siis vähennetä veroja ja muita lakisääteisiä maksuja ennen ulosottoa. 8. Kertatilitys (käytössä erikoistilanteissa) Jos on valittu kertatilitys, niin tilittäminen tapahtuu vasta kun pidätyssaldo on täynnä. Jos ulosottomääräyksellä on merkittynä Kertatilitys, merkitään määräyksessä mainittu summa tällöin ulosotettava summa kenttään. Suojaosuustieto jätetään tyhjäksi. Huom: Oikeusministeriön sivulla, kerrotaan työnantajan velvollisuudesta tilittää varat heti, ja tämän perusteella kertatiltys - ominaisuutta ei ole hyvä enää käyttää (24)

8 2 LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT 2.1 Ohjaukset Ohjauspalkkalajit Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Ohjauspalkkalajit Ylläpito: Verosäännöt Sääntöryhmäkohtaisesti voidaan Muut ohjaukset välilehdellä valinnalla Palkkakausikohtainen ulosotto ohjata, että ulosotto lasketaan palkkakausitasolla. Tällöin ulosoton suojaosuuspäivät yms. huomioidaan vain kyseiseltä kaudelta. Jos valintaa ei tehdä, laskenta suoritetaan kumulatiivisesti niiltä palkkakausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Perustiedot Verotustiedot Verosäännöt: 2.2 Ulosottopiirit Yleiset välilehdellä voidaan antaa ulosoton suojaosuuspäiville maksimimäärä kuukaudessa. Ulosoton suojapäivien laskenta perustuu veropäivien määrään. Mikäli halutaan, että suojapäivien määrä ei ylitä kuukaudessa jotain haluttua määrää, esimerkiksi 30 päivää, annetaan tähän ohjaukseen tämä haluttu luku ylärajaksi. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Perustiedot Muut koodit Ulosottopiirit: (24)

9 Ulosottopiiri: Ulosottopiireille annetaan yksilöivä tunnus Nimi: Ulosottopiirin nimi Pankkitili: Ulosottopiirin mukainen pankkitili, joka siirtyy myös lähetettävään tiedostoon IBAN-pankkitili: Iban-tili BIC-koodi: tilin bic-koodi Osoite: Ulosottopiirin lähiosoite Posti: Ulosottopiirin postitoimipaikka Y-tunnus: Y-tunnus tieto tarvitaan SEPA muotoisessa pankkiaineiston muodostuksessa. 2.3 Palkansaajan tiedot Palkansaajan ulosottotiedot löytyvät omana tietonaan muista vähennyksistä. Ulosottotiedot ovat historioituvia tietoja. Sijainti: Palkansaajan perustiedot Palkansaajatiedot Ulosotot (24)

10 Voimassaoloaika: Annetaan alkupäivä, josta lukien ulosottoperintä alkaa. Loppupäivä merkitään, kun ulosotto päättyy. Jos päättymispäivä annetaan etukäteen, sen on oltava vähintään sen palkkakauden maksupäivä, jossa ulosotto halutaan pidätettävän. Päättymispäivää tutkitaan myös tilityksessä. Päättymispäivän pitää olla vähintään sama kuin sen palkkakauden maksupäivä, jossa ulosotto on pidätetty. Jos ulosoton päättymispäivä on lisätty jälkikäteen ja se on annettu esim. viimeistä maksupäivää aikaisemmaksi, ohjelma ilmoittaa tilitysraporttia ajettaessa, että laskurista 6 ei löydy euroja. Ulosotettu summa: Kentässä näytetään ulosotossa pidätetty summa yhteensä. Tieto päivittyy kumuloinnin yhteydessä. Kun ulosotettu summa on sama kuin ulosotettava summa, ei perintää tämän jälkeen suoriteta. Uutta ulosottoriviä tallennettaessa Ulosotettu summa nollataan automaattisesti Pidätystiedot (24)

11 2.3.2 Maksukielto Suojaosuus/pv: Suojaosuus, joka on palkansaajalle vähintään jäätävä palkkakaudelta ulosmitattavan määrän jälkeen, kun lakisääteiset maksut on vähennetty. Suojaosuus annetaan päiväkohtaisena. Kiinteä maksu/kausi: Summa, joka otetaan palkasta ulosottona palkkakausittain. Ulosotto enint./kk: Summa, joka enintään voidaan ulosotossa pidättää kuukaudessa. Muun tulon nettomäärä/kk: Ulosmittaukseen kuuluvan muun tulon nettomäärä kuukaudessa. Ilmoitettu nettomäärä lisätään palkkakauden nettomäärään ja ulosotto lasketaan tällöin yhteissummasta. Ulosotettava summa: Merkitään ulosottona palkansaajalta pidätettäväksi määrätty summa yhteensä. Jos summaa ei ole tiedossa, annetaan kenttään esim Bruttolaskenta: (käytössä erikoistilanteissa) Muuten sama kuin varsinainen ulosotto, mutta jos merkintä on päällä, vähennys lasketaan suoraan verollisesta ansiosta eikä vähennysten (vero, eläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu) jälkeen jäävästä netosta. Koskee elinkeinotulon ulosottoa. Kertatilitys: (käytössä erikoistilanteissa) Jos on valittu kertatilitys, niin tilittäminen tapahtuu vasta kun pidätyssaldo on täynnä. Jos ulosottomääräyksellä on merkittynä Kertatilitys, merkitään määräyksessä mainittu summa tällöin ulosotettava summa -kenttään. Suojaosuustieto jätetään tyhjäksi. Huom: Oikeusministeriön sivulla, kerrotaan työnantajan velvollisuudesta tilittää varat heti, ja tämän perusteella kertatilitys - ominaisuutta ei ole hyvä enää käyttää (24)

12 Maksukiellon päivämäärä: Maksukiellon päivämäärää huomioidaan vähennysten laskennassa (kumulatiivisessa ulosoton laskennassa) siten, että aiempia samassa kuukaudessa maksettuja palkkakausia ei huomioida ulosottolaskennassa, jos palkkakausien maksupäivä on aikaisempi kuin tämä maksukiellon päivämäärä. Jos maksukiellon päivämäärä on suurempi kuin kauden maksupäivä, ei ko. kaudessa peritä ulosottoa. Kun uusi ulosottorivi avataan, ehdotetaan maksukiellon päivämääräksi voimassaoloajan alkupäivää. Maksukiellon numero: Maksukiellon numero (tilitystiedot) Maksukiellon viite: Maksukiellon viitenumero (tilitystiedot) Ulosottotunnus: Maksukiellon ulosottotunnus (tilitystiedot) Ulosottopiiri: Ulosottopiiri, jonka perinnästä on kyse (tilitystiedot) Huojennustiedot Vapaakuukaudet: Vapaakuukausi ja vuosi on sen kuukauden ja vuoden numero, jolloin ulosottoa ei pidätetä. Kuukautta verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksukuukauteen. Vuotta verrataan palkkakauden maksupäivän vuosilukuun (24)

13 2.3.4 Raportti Jos vapaakuukaudet on annettu ilman vuosilukua (esim. 9 10), myös seuraavana vuonna vapaakuukaudet ovat samalla ajanjaksolla jos muutosta ei tehdä. Jos vuosiluvut on annettu (esim. 9 / / 2012) vapaakuukaudet eivät ole voimassa kuin ko. vuonna, jos tietoja ei muuteta. Tulorajaulosmittauksessa velallisella on oikeus kahteen vapaakuukauteen vuodessa ja ne annetaan viran puolesta. Huojennus/kk: Ulosotettavasta summasta vähennettävä huojennus kuukaudessa. Huojennus vähennetään lasketusta ulosotosta. Huojennuksen alkupvm: Ulosotettavasta summasta vähennettävän huojennuksen alkupäivämäärä. määrää verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksupäivään. Huojennuksen loppupvm: Ulosotettavasta summasta vähennettävän huojennuksen loppupäivämäärä. määrää verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksupäivään. Palkansaajien ulosottotiedoista saadaan tulostettua raportti. Sijainti: Palkansaajan perustiedot Henkilötietojen listaukset Perustiedot Ulosottotiedot. 2.4 Ulosoton palkkalaji Ulosotolle pitää olla käytössä oma ulosotto -palkkalaji. Vakio ulosottolaskuri on 6. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Palkkalajit Ylläpito (24)

14 Syöttökaava: (24)

15 (24)

16 Laskukaava: Ulosotto voidaan kirjata myös lopullisena ulosottona (tällöin ohjelma ei laske ulosoton summaa). Tällöin palkkalajin tyyppinä on 12 Lopullinen ulosotto, muuten palkkalaji on samanlainen kuin varsinainen ulosoton palkkalaji. 2.5 Suojaosuuspäivät Suojaosuuden perusteena olevat päivät saadaan kumulatiivisessa laskentatavassa pääsääntöisesti laskemalla yhteen ko. palkkakauden ulosottopäivät ja aiempien samassa kuukaudessa maksussa olleiden kausien ulosottopäivät. Palkkakausikohtaisessa laskentatavassa suojaosuuden perusteena käytetään pääsääntöisesti vain ko. palkkakauden ulosottopäiviä. Poikkeus 1: jos syötetty lopulliset ulosottopäivät (palkkalajin tyyppi 29), ulosottopäivinä käytetään aina näitä (mitään muuta, mm. aiempien kausien päiviä ei huomioida). Poikkeus 2: jos kausiverotus tai verokortin verotunnus on 2, 3, 6 tai 8, eikä lopullisia veropäivätapahtumia (palkkalajin tyyppi 9) löydy ko. kaudelle, ulosottopäivät yhteensä (aiemmat kaudet + kuluva) voivat olla maksimissaan 30 pv (24)

17 Poikkeus 3: jos kausiverotus ja aiempien kausien ulosottopäivät haettu kausien veropäivistä, ulosottopäivät yhteensä voivat olla maksimissaan 30 pv (24)

18 Syöttökaava Laskentakaava 2.6 Ohjaus palkkalajit Ohjauspalkkalajeihin merkitään ulosotto palkkalajin numero, jotta vähennys huomioidaan myös vähennysten laskennassa kuten mm. jäsenmaksu. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Ohjauspalkkalajit Ylläpito (24)

19 3 TAPAHTUMAN KIRJAUS JA VÄHENNYSTEN LASKENTA Kun kaikki ohjaavat tiedot on annettu ja ajetaan vähennysten laskentaajo, muodostuu annettujen tietojen perusteella palkansaajan ulosotto. Ulosotto lasketaan palkkakauden veropäivien perusteella. Jos palkkatapahtumissa on kirjattuna poikkeavasti lopulliset ulosottopäivät, lasketaan suojaosuus ilmoitettujen päivien mukaan. Malli 1 Palkka vähennykset = 2145,65 euroa Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301,40 650,70 * 4 = 2602,80 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus, mutta pienempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä on 1/3 nettopalkasta (2145,65 euroa) = 715,22 euroa. Malli 2 Palkka vähennykset = 1184,80 e Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301, (24)

20 Eli Velallisen palkka on pienempi kuin kaksi kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä on 2/3 netto 1184,80 suojaosuus 650,70 = 534,10 * 2/3) = 356,07 Malli 3 Palkka vähennykset = 3158,90 e Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301,40 650,70 * 4 = 2602,80 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä lasketaan (4xSO)/3 + (NP-(4xSO)) x 0,8 eli 2602,80/3 + (3158, ,80) x 0,8 = 867, ,88 = 1312,48 Malli 4 Palkka vähennykset = 2541,35 e Suojaosuuspäivät (14) * suojaosuus/pv (21,69) = 303,66 303,66 * 2 = 607,32 303,66 * 4 = 1214, (24)

21 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä lasketaan (4xSO)/3 + (NP-(4xSO)) x 0,8 eli 1214,64/3 + (2541, ,64) x 0,8 = 404, ,77 = 1442,65 Nyt ulosotettava summa on enemmän kuin puolet nettosummasta, joten ulosotto lasketaan 0,5 x Nettopalkka, eli = 2541,35 / 2 = 1270, (24)

22 4 ULOSOTON TILITYS Ulosottotilitys ulosottopiireittäin voidaan muodostaa, kun kumuloinnit on tehty. Sijainti: Palkkakauden toiminnot Raportointi Tilitykset Ulosottotilitys Tulostusjärjestys: Kunnittain = Tulostusjärjestys verotuskunnittain palkansaajittain. Tilityspisteittäin = Tulostusjärjestys ulosottopiireittäin palkansaajittain. Palkansaajalle liitetään ulosottopiiri palkansaajan vähennystiedoissa. nvaihto tilityspisteen jälkeen = tarvittaessa Ajoryhmävalinta: Valitaan joko ajoryhmätarkkuus tai koko yritys. Tilitysjakso maksupäivän mukaan: Annetaan tilityksen päivämääräväli Tilityspäivä: Merkitään tilityspäivä, yleensä ajopäivä. Tiedosto: Valitaan, mikäli halutaan muodostaa ulosottotilityksistä konekielinen aineisto (24)

23 Poistetaan jo levyllä oleva tiedosto: Jos levyllä on samanniminen tilitys materiaali, ja haluat poistaa sen, niin valitse tämä. Mikäli ei ole valittuna ja levyllä on samanniminen tiedosto, syntyneet rivit viedään tiedoston loppuun. SEPA tiedosto: Jos IBAN tilit on otettu käyttöön ja muodostetaan xmlmuotoista aineistoa, valitaan SEPA tiedosto. SEPA maksuaineiston mukainen tulostus: Jos IBAN tilit on otettu käyttöön ja halutaan lista IBAN tileittäin, valitaan tämä kohta. SEPA aineisto muodossa ISO : Pankkiaineiston muodostuksessa käytetään oletuksena merkistönä UTF-8. Jotkut pankkiyhteysohjelmistot eivät vielä käytä siirrossa webservice - rajapintaa (merkistö silloin UTF-8) ja silloin täytyy aineiston muodostuksessa niiden pankkiryhmien osalta käyttää ISO merkistöä. Sonetissa tämä määritys annetaan pankkiryhmien ylläpidossa ja siellä annetaan merkintä kohtaan <SEPA -aineisto muodossa ISO >. (Perus ja ohjaustiedot Perustietoylläpito Yritystiedot Pankkitilit ylävalikon kohta Pankkiryhmät) Asiakkaan pitää selvittää oman pankkiyhteysohjelman toimittajalta ja/tai omasta pankista kumpaa merkistöä pitää käyttää. Jokaisesta yhtiöstä oma tiedosto: Jos käytössä on yhtiökäsittely ja halutaan tehdä jokaisesta Sonetin yhtiöstä oma tiedosto, määritellään yhtiöiden maksupankit ohjauksessa kullekin yhtiölle oma maksutiedosto. Tiedosto polun ja nimen pitää antaa kokonaisuudessaan, myös tiedostotarkennin on annettava. Ei viedä sotua tiedostoon eikä näytetä raportilla: Valitaan merkintä päälle, jos halutaan estää henkilön sotun näkyminen raportilla tai sen muodostuminen tiedostoon. Raportti: Tilityspiste = Tilityspiste, joka on merkitty henkilön vähennystietoihin Palkansaaja = Palkansaaja, jolta perintä on suoritettu Henkilötunnus = Palkansaajan henkilötunnus UO -numero = Palkansaajan vähennystiedoissa Viitenumero = Palkansaajan vähennystiedoissa (24)

24 Pankkitili = Ulosottopiirin pankkitili. Jos valittu IBAN, tulet tiedot sen mukaisesti. = Tilitettävä ulosotto (24)

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008 Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) ULOSOTTOPIDÄTYS PALKKAHALLINNOSSA Palkan ulosmittausmenettelyä koskeva ulosottolain muutos (469/2006) tuli voimaan 1.1.2007. Yleinen ulosmittauksen määrä on

Lisätiedot

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos 19.12.2016 1.1 Brutotus pähkinänkuoressa: Jos takaisinperintä on tehty Netto kuluva -verokoodilla, eli perintä on tehty samana vuonna kun jakso on alun perin

Lisätiedot

Nuoret ulosotossa VALTAKUNNANVOUDINVIRAS TO / KF 2012

Nuoret ulosotossa VALTAKUNNANVOUDINVIRAS TO / KF 2012 Nuoret ulosotossa Ulosotto on.. Lakiin perustuvaa velkojen pakkoperintää Pakkotäytäntöönpanotehtäviä häädöt osamaksuesineen takaisinotto ja tilitys vankeusrangaistusten täytäntöönpano Lainkäyttöä ja puolueetonta

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Lapsiperheet-sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

KGU kannassa omaisuuden hallinta moduuli on valmiiksi asennettu.

KGU kannassa omaisuuden hallinta moduuli on valmiiksi asennettu. 1 Investointien hallinta ja poistot Investointien (esimerkiksi koneet ja laitteet, maa-alueet ja kiinteistöt) hallinta Odoo kirjanpidossa tehdään "Omaisuuden hallinta" moduulin alaisuudessa. Siellä voidaan

Lisätiedot

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa.

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi verontilityslain 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia siten, että kaikkien verontili- verojen

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje

Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje Sairauspäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Kun sairastat -sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

TUKIPAKETIN VEROTUS JA

TUKIPAKETIN VEROTUS JA TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS Verohallinto Sisällys Tukipaketin verotus Tukipaketin verotus Tulontasaus ansiotulojen verotuksessa (Verohallinnon ohje 7.9.2015) Verokortin hakeminen Vero.fi-sivuston

Lisätiedot

Espoon kaupunki edellyttää, että vapaaehtoinen perintä on kaupungille maksuton.

Espoon kaupunki edellyttää, että vapaaehtoinen perintä on kaupungille maksuton. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Tarjouspyynnön kohteena on Espoon kaupungin muistutus- ja perintäpalvelujen hoitaminen. Perintäpalvelut hoidetaan hyvää perintätapaa noudattaen, asiallisesti ja tahdikkaasti.

Lisätiedot

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut

Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä. Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköisten palveluseteleiden käyttöönotto Palveluseteli- ja ostopalvelut (PSOP)- järjestelmässä Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut Sähköiset palvelusetelit Kaikki Oulun hyvinvointipalvelujen palvelusetelit

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

LASKELMA ELINKEINOTOIMINNAN TULOKSESTA (77) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ

LASKELMA ELINKEINOTOIMINNAN TULOKSESTA (77) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ LASKELMA ELINKEINOTOIMINNAN TULOKSESTA (77) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys ASTERI PALKANMAKSU Vuosipäivitys 19.3.2010 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystys: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi www.atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Erityishoitorahan asiointipalvelun määrän laskennan ohje

Erityishoitorahan asiointipalvelun määrän laskennan ohje Erityishoitorahan määrän laskennan ohje Erityishoitorahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Lapsiperheet -sivuilta (Lapsen sairastaessa) sekä Kelan toimistoista. Erityishoitorahan määrä lasketaan

Lisätiedot

Netvisor matkalaskuliittymä

Netvisor matkalaskuliittymä Päiväys: 20.2.2017 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Matkalaskun kululajit... 3 1.3 Laskentakohteet... 4

Lisätiedot

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori

Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu. Jaana Mannonen Valtiokonttori Kieku-henkilöstöhallinnon ratkaisu Jaana Mannonen Valtiokonttori Henkilöstöhallinnon prosessit Ohjaus ja johtaminen: Henkilöstöpolitiikan johtaminen Henkilöstösuunnittelu Muutosjohtaminen Palkkaus- ja

Lisätiedot

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Rajauksia... 2 2 VOIMASSAOLO... 3 3 TUNNUS-TIETO LUETTELO...

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Personec F.K. Toimitus

Personec F.K. Toimitus 25.8.2016 1 (5) Personec F.K Toimitus 11.8.2 25.8.2016 25.8.2016 2 (5) 1 Palkkatekijä- ja sääntömuutokset... 3 1.1 Kaikkia ansaintakausityyppejä koskevat muutokset... 3 1.1.1 Ulosoton viitenumero pakolliseksi

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K)

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET... 5 Muutoshistoria

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Jatko-opinto oikeuden lisääminen HY:n tutkinto-opiskelijoille ja uusille opiskelijoille

Jatko-opinto oikeuden lisääminen HY:n tutkinto-opiskelijoille ja uusille opiskelijoille Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Jatko-opinto oikeuden lisääminen HY:n tutkinto-opiskelijoille ja uusille opiskelijoille Avaa kaksi WinOodi näkymää rinnakkain näytölle. 1. WinOodi: Opiskelijan perustietoikkunasta

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Jakopalkkaraportoinnin sisältö

Jakopalkkaraportoinnin sisältö Jakopalkkaraportoinnin sisältö Ratkaisupäällikkö Juho Ajo, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi 27.5.2014 Juho Ajo, Valtiokonttori 27.5.2014 Esityksen sisältö Palkkakustannusjaon periaatteet 2014 Raporttien

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VERA TOIMINTAOHJEET. VeRan uusi siirtoformaatti. FCG Finnish Consulting Group Oy. Rev./pvm 1.03 Hyväksytty

VERA TOIMINTAOHJEET. VeRan uusi siirtoformaatti. FCG Finnish Consulting Group Oy. Rev./pvm 1.03 Hyväksytty FCG Finnish Consulting Group Oy VERA TOIMINTAOHJEET Rev./pvm 1.03 Hyväksytty 26.2.2009 Sisältö Käyttö Vastuuhenkilö VeRan uusi siirtoformaatti Automaatiourakoitsijat, jotka tekevät siirtotiedoston VeRaan.

Lisätiedot

E-LASKUPÄIVITYS 6/2014

E-LASKUPÄIVITYS 6/2014 E-LASKUPÄIVITYS 6/2014 Uusi e-laskutuksen päivitysversio on valmistunut ja ladattavissa Domus intranetistä. Päivityksessä on mukana mm. kulutus- ja yleislaskujen e-laskutusominaisuudet sekä asumistuen

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Personec F.K. Toimitus

Personec F.K. Toimitus 30.1.2017 1 (8) Personec F.K Toimitus 11.9.3 30.1.2017 30.1.2017 2 (8) 1 Lomarahan vähentäminen... 3 1.1 Kuukausipalkkaiset... 3 1.1.1 Yleistä... 3 1.1.2 Näyttelijät... 3 1.1.3 Vuosilomaoikeuslaskenta...

Lisätiedot

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012)

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

ULOSOTTOSHOW 28.11.2015. Kihlakunnanulosottomies Matti Aalto Kihlakunnanulosottomies Jesse Hohka Helsingin ulosottovirasto

ULOSOTTOSHOW 28.11.2015. Kihlakunnanulosottomies Matti Aalto Kihlakunnanulosottomies Jesse Hohka Helsingin ulosottovirasto ULOSOTTOSHOW 28.11.2015 Kihlakunnanulosottomies Matti Aalto Kihlakunnanulosottomies Jesse Hohka Helsingin ulosottovirasto Esityksen sisältö - Ulosoton tehtävät ja periaatteet - Tilastoja - Ulosoton organisaatio

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat)

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) VEROHALLINTO 1.1.2016 A143/200/2015 versio 2.11 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE...

Lisätiedot

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset 17.09.2007 Sivu 1(7) Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset... 1 Tarjouspyyntöaineiston kuvaus... 1 Otsikkotiedot... 2 Otsikkotietojen tietuekuvaus... 2 Nimiketiedot... 3 Nimiketietojen

Lisätiedot

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C)

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETOLUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 5 6 HUOMAUTUKSET... 6 Muutoshistoria

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 17.01.2017 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2017! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU Maksuliikepalvelut Asiakas- ja sovellusohje Elokuu 2009 Maksuliikepalvelut 2 (8) Johdanto... 3 IBAN-MUUNTOPALVELUN TOIMINTA... 4 KÄYTTÖÖNOTTO... 4 Sopimukset... 4 Palvelukohtaiset

Lisätiedot

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 4.2; asennettu tuotantokantaan 15.4.2016 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Hae Opiskelija hakuikkunassa on tehty suuri käyttöliittymämuutos. Muutosta esitelty tarkemmin dokumentissa Hae Opiskelija

Lisätiedot

PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017

PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017 VEROHALLINTO 15.8.2016 Henkilöverotuksen ohjausja kehittämisyksikkö A102/200/2016 versio 1.0 PALKAN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017 2(8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tätä ohjetta sovelletaan ennen alkaneisiin työsuhteisiin. Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle Tätä ohjetta sovelletaan ennen 1.10.2016 alkaneisiin työsuhteisiin. TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

TILIÖINTI DEBET KREDIT SELITE

TILIÖINTI DEBET KREDIT SELITE PALKKAJAKSOTUS / KIINTEÄT Tosite: 55 - Pvm: 31_1_2016 Koodi: 999 Yritys: Oy Laivahuolinta Ltd Palkka kk: 1_2016 Sos.kulut Brutto Netto TÄYDENNÄ KELTAISET ALUEET TyEL 24,00 18,30 5,70 Tapaturma 7,00 Työttömyys

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot Markkinointi & tiedottaminen Henkilöryhmät ja rajatut käyttöoikeudet esim. ohjaajille Liikuntasetelien

Lisätiedot

Nimi ja opiskelijanro :

Nimi ja opiskelijanro : 1 (6) Lappeenrannan teknillinen yliopisto KATI / Pasi Syrjä A250A0250 Kirjanpidon peruskurssi Tentti 4.2.2016 Nimi ja opiskelijanro : Tentissä ei saa olla mukana kirjallista materiaalia. Laskimen käyttö

Lisätiedot

Valuuttamääräisen velan tai sen lyhennyksen yhteydessä syntyvä realisoitunut kurssiero kirjataan tilille 5110 Realisoituneet kurssierot veloista.

Valuuttamääräisen velan tai sen lyhennyksen yhteydessä syntyvä realisoitunut kurssiero kirjataan tilille 5110 Realisoituneet kurssierot veloista. 1.1 Kurssierot Valuuttamääräiset liiketapahtumat merkitään kirjanpitoon pääsääntöisesti tapahtuman syntymispäivän mukaiseen kurssiin Suomen rahaksi muutettuna. Muuntoperusteena käytetään Euroopan keskuspankin

Lisätiedot

1. kausi: 1.1. 30.6. 31.8. mennessä 2. kausi: 1.7. 31.12. 31.1. mennessä

1. kausi: 1.1. 30.6. 31.8. mennessä 2. kausi: 1.7. 31.12. 31.1. mennessä Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö Päijät-Hämeen liitto Päivitetty: 30.3.2009 (korvaa ohjeen 30.12.2008) OHJEITA YHTEISHANKKEEN HALLINNOIJALLE: YHTEISHANKKEEN SEURANTALOMAKE EURA 2007 -JÄRJESTELMÄSSÄ Osatoteuttajat

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

Tilitysjärjestys: o velkojan korko o velkojan pääoma perintätoimiston palkkio (ei tilitetä kaupungille, näkyy vain raporteissa)

Tilitysjärjestys: o velkojan korko o velkojan pääoma perintätoimiston palkkio (ei tilitetä kaupungille, näkyy vain raporteissa) Palvelun kuvaus 1(6) PALVELUN KUVAUS 1. Tietoliikenneyhteydet Tilaajalta lähtee konekieliset toimeksiannot palvelun tarjoajalle (palvelun tuottajalle) viikoittain. Palvelun tarjoaja toimittaa tilaajalle

Lisätiedot

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C)

YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) YHDISTYKSEN JA SÄÄTIÖN VEROILMOITUS (6C) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 6 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista Ecom Ovet hinnastopalvelu on tehty palvelemaan Ecomin LVI-, Kylmä-

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS

PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS VEROHALLINTO 1.1.2016 A11/200/2016. versio 1.2 PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE... 4 3 TIETUEKUVAUS...

Lisätiedot

If Yrityskansio Yliopistot

If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansioon kirjautuminen www.if.fi/yrityskansio Käyttäjillä on omat henkilökohtaiset tunnukset kansioon. Kansion sisällä olevaa näkymää säädellään eri käyttäjäprofiileilla.

Lisätiedot

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely

Uusi tutkintoasetus 2004 ja opinto-oikeuden käsittely Uusi tutkintoasetus 2004 ja Tässä ohjeessa kuvataan silloin kun perustutkinto-opiskelija siirtyy uuteen tutkinto-asetukseen opiskelija suorittaa uuden asetuksen mukaisen alemman tutkinnon jatko-opiskelija

Lisätiedot

Brother MPStulostuksenhallintapalvelu. Toimintaohje 1.1

Brother MPStulostuksenhallintapalvelu. Toimintaohje 1.1 Brother MPStulostuksenhallintapalvelu Toimintaohje 1.1 Valitse: Tarjoukset Luottotietojen tarkistus : Rooli Myynti Lisää tarjous 1 Asiakkaan tiedot - Käyntiosoite - Laskutusosoite Asiakastiedot voidaan

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

Valtiokonttori antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä palkkakirjanpidosta ja palkkalaskennasta.

Valtiokonttori antaa tarvittaessa tarkempia määräyksiä palkkakirjanpidosta ja palkkalaskennasta. 4.4 Palkanmaksu 4.4.1 Palkkalaskenta ja palkkakirjanpito Tässä kohdassa käsitellään palkanmaksua pääasiassa kirjanpidon kannalta. Valtio ei kuulu kirjanpitolain mukaan kirjanpitovelvollisiin, joille ennakkoperintälain

Lisätiedot

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A)

ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) VEROHALLINTO 17.1.2017 1.1 ERITTELY YHTEISÖN HENKILÖKOHTAISEN TULOLÄHTEEN TULOKSESTA (7A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 18.5.2010

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 18.5.2010 Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 18.5.2010 Päivityksen asentaminen...4 Siirtyminen IBAN tilinumeroihin ja BIC koodeihin...6 - maksajalle IBAN ja BIC...6 - palkansaajille IBAN ja BIC...8 Pitkät IBAN

Lisätiedot

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus Ohje Oppaan päiväys: 21.9.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Virve Heikkinen ja Timo Ojala Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tuntikohdistustyyppi (M, L, S, U ja kohdistamaton) Sopimukselle on mahdollista valita tuntikohdistustyyppi:

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Pöllänen, Marko 2016 P2P Laurea-ammattikorkeakoulu Yksikkö Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Marko Pöllänen P2P, Liiketalous Käyttöopas Lokakuu, 2016 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

VEROHALLINTO A153/200/

VEROHALLINTO A153/200/ VEROHALLINTO 1.1.2017 A153/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS LAINA- JA KORKOTIETOJEN LUOVUTTAMISESTA (Luotto- ja rahoituslaitokset, Vakuutuslaitokset, Kunnat, Työnantajat) (VSLAINAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE)

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A140/200/2015 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Ohje päivitetty huhtikuussa 2013 HUOM! Kuntaliitoseroja mm. tva-osiossa!

Ohje päivitetty huhtikuussa 2013 HUOM! Kuntaliitoseroja mm. tva-osiossa! Ohje päivitetty huhtikuussa 2013 HUOM! Kuntaliitoseroja mm. tva-osiossa! Arvoisa LOOP:n jäsen/ OVTES Luottamusmiehet ja palkanlaskijat ovat yhdessä koonneet oheiset palkkalaskelman lukuohjeet. Ohjeeseen

Lisätiedot

Ilmatieteen laitos - Sää ja ilmasto - Ilmastotilastot - Terminen kasvukausi, määritelmät. Terminen kasvukausi ja sen ilmastoseuranta

Ilmatieteen laitos - Sää ja ilmasto - Ilmastotilastot - Terminen kasvukausi, määritelmät. Terminen kasvukausi ja sen ilmastoseuranta Page 1 of 6 Sää ja ilmasto > Ilmastotilastot > Terminen kasvukausi, määritelmät Suomen sää Paikallissää Varoitukset ja turvallisuus Sade- ja pilvialueet Sää Euroopassa Havaintoasemat Ilmastotilastot Ilman

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten.

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten. 1 (5) epalkat versio 2017 MUUTOKSET ULKOASUSSA epalkkojen ulkoasua on uudistettu ja tiivistetty, jotta ohjelma toimii luontevammin myös mobiililaitteilla. Lisäksi ulkoasua on yhdenmukaistettu muita Heeros-tuotteita

Lisätiedot

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35)

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot