Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS cgi.com 2014 CGI 1 (33)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiakirjatyyppi Ohje SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (33)"

Transkriptio

1 SONET VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS CGI 1 (33)

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISEN VUOSI-ILMOITUS MAKSAJAKOHTAISET YHTEENVETOTIEDOT SUORITUSLAJIKOHTAISET YHTEENVETOTIEDOT ERITTELY ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA MAKSAJAKOHTAINEN YHTEENVETO ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA SÄHKÖINEN KORJAUSILMOITUS KORJAUSILMOITUS SONETIN KAUTTA ALITILITYSPISTEET CGI 2 (33)

3 1 VEROTTAJAN VUOSI-ILMOITUS verottajan vuosi-ilmoituksen tulostusta varten Sonet - palkkaohjelmasta. Lisätietoja esim. vuosittain tulevista muutoksista saat internetistä osoitteesta Verottajan vuosi-ilmoitus sijaitsee kohdassa Vuodenvaihteen toimenpiteet Verottajan ilmoitukset Verottajan vuosi-ilmoitus. Tiedot verottajalle lähetetään tiedostoissa: 1. VSPSERIE.14 = saajakohtainen erittely tai VSRAERIE.14 = rajoitetusti verovelvollisten saajakohtainen erittely 2. VSPSVYHT.14 = sisältää maksajakohtaisen VSPSVYHT-tietueen. Maksettujen eläkkeiden ja etuuksien tiedostonimet ovat: 1. VSELERIE.14 = saajakohtainen erittely 2. VSELVYHT.14 = sisältää maksajakohtaisen VSELVYHT-tietueen. 14 = Vuosiparametritiedoissa avatun voimassa olevan kalenterivuoden kaksi viimeistä merkkiä Mikäli palkansaajalla on useita palvelussuhteita eri suorituslajeilla, muodostuu palkansaajalle eri suorituslajeista oma vuosi-ilmoitus sekä lomakkeelle että tiedostoon Palkansaajien suorituslajeista tarkistusraportin voi tulostaa kohdasta: Vuodenvaihteen toimenpiteet/ Verottajan ilmoitukset/ Suorituslajien listaus. Mikäli ei suorituslajeja ole päivitetty, vaan on käytetty pelkkää verotunnusta, niin palkansaajat verotunnuksittain voi tulostaa Palkansaajan perustiedot/ Henkilötietojen listaukset/perustiedot/ Palkansaajat koodeittain - tulostettava koodi Verotunnus (26). Verottajan vuosi-ilmoitus voidaan muodostaa voimassaolevasta ajoryhmästä tai valita kohdasta Kaikki ajoryhmät mukaan halutut ajoryhmät. Yhtiövalinta on mahdollinen silloin, kun käytössä on konsernikäsittely yhden yrityksen sisällä (kenttä normaalisti suljettu). Ilmoitus voidaan muodostaa myös halutuista sopimusaloista tai soturyhmistä. Yksittäisen palkansaajan pystyy valitsemaan vain, kun tulostus koskee voimassa olevaa ajoryhmää. Vuosi-ilmoitus voidaan tulostaa pelkkänä listauksena valinnalla Vain lista tai valinnalla Lista ja tiedosto. Tiedoston muodostuminen edellyttää, että ilmoitukset tulostetaan joko paperille tai tiedostoon kokonaisuudessaan. Tiedosto muodostuu myös silloin, kun valitaan Tulostetaan vain yhteenveto paperilla/ tiedostoon CGI 3 (33)

4 Palkansaajan verotiedoissa on valinta: Ei vuosi-ilmoitukselle. Sen käyttöä ohjaa suorituslaji. Se on mahdollista valita käyttöön, jos palkansaajalla verotiedoissa on suorituslaji, josta verottajan ohjeiden mukaan ei tarvitse toimittaa vuosi-ilmoitusta. Verotiedoissa on myös vaihtoehto, jossa palkansaajalle voidaan määritellä tulostumaan joka kuukaudelta oma vuosi-ilmoitus. Sen käyttöä ohjaa suorituslaji. Se on mahdollista valita käyttöön, jos palkansaajalla verotiedoissa on suorituslaji, josta verottajan ohjeiden mukaan pitää toimittaa joka kuukaudelta oma vuosi-ilmoitus. Vuosi-ilmoituksen tulostuksessa on vielä erikseen oma ohjaus, jossa voidaan määritellä ne sopimusalat, joihin kuuluvilta tehdään vuosi-ilmoitus joka kuukaudelta erikseen. Mikäli palkan/palkkionsaajan sopimusala on määritelty tässä, ei verotiedoissa tarvitse olla valittuna Joka kk:lta oma vuosi-ilmoitus. Tieto kuukaudesta, jonka ilmoituksesta on kyse, tulee palkansaajakohtaiselle erittelylle kohtaan 12, Cross-trade-aika. Kun valitaan vaihtoehto Lista ja tiedosto, muodostuvat lähetettävät tiedostot näytöllä vastaavassa kohdassa näkyvään hakemistoon. Tiedostojen nimet ovat verottajan ohjeen mukaiset, joten niitä ei saa muuttaa. Oletushakemistona on ohjaustiedoissa määritelty Tilastojen hakemisto, mutta hakemistoa voi tarvittaessa näytöllä muuttaa. HUOM! Virheelliset/ puutteelliset henkilötunnukset tulostuvat virhelistalle. Listalla olevista palkansaajista tulostuu vuosi-ilmoitus, mutta ko. henkilöt eivät ole mukana tiedostossa. Mikäli tiedossa on oikea henkilötunnus, voi virheellisen henkilötunnuksen muuttaa oikeaksi kohdasta Palkansaajan perustiedot/muut toiminnot/sotun vaihto. Näytöllä annetaan vanha henkilötunnus ja uusi henkilötunnus sekä valitaan voimaan Ajon käynnistys. Rajoitetusti verovelvollisilla ulkomainen henkilötunnus ei mene läpi suomalaisesta tarkistuksesta. Tiedoston muodostusta on muutettu niin, että otetaan henkilötunnuksesta syntymäpäivä osuus (DDMMYY) ja viedään se kenttään 312. Ennen vuosi-ilmoituksen tekoa tiedostoon on perustettava varmuuskopiohakemisto. Vuodenvaihteen toimenpiteet/ Verottajan ilmoitukset/ Verottajan vuosi-ilmoitus/ Varmuuskopio hakemisto. - Ohjaukseen annetaan tiedostopolku, tiedostonimi muodostuu ohjelmallisesti. (muistathan perustaa hakemiston ennen kuin päivität sen ohjaukseen!) Toimintopalkissa Etujen ohjauksessa voidaan valita Ei ilmoiteta miinussaldoista, joka tarkoittaa: Oletuksena on, että jos laskurin arvo on negatiivinen, tulee siitä ilmoitus virhelistalle, eikä henkilön euroja siirretä vuosi-ilmoitukselle. Eli ko. palkansaajasta ei muodostu vuosi-ilmoitusta. Mikäli näin ei haluta, voidaan valita tämä ohjaus, jolloin myös negatiiviset luvut siirtyvät laskentaan. (Eli kun ohjelmassa lasketaan laskurien euroja yhteen, on jonkun laskurin eurot voitu laittaa miinukselle laskennallisista syistä, nuo negatiiviset luvut saadaan mukaan laskentaan, jos tämä on valittuna.) 2014 CGI 4 (33)

5 Verottajan ohjeiden mukaan ilmoitettava rahamäärä ei saa olla negatiivinen, joten tiedostoon ei kirjoiteta negatiivisia lukuja. Eli huolimatta siitä, onko tämä ohjaus valittuna tai ei, ei tiedostoon viedä sellaisen palkansaajan tietoja, jolta löytyy negatiivinen laskurin arvo. Virhelistalla ilmoitetaan mikä ilmoituksen kohta on negatiivinen. 2 VUOSI-ILMOITUKSEN SISÄLTÖ Tässä ohjeessa on kenttäkohtaisesti ohjeistettu palkansaajakohtaisen -, rajoitetusti verovelvollisen vuosiilmoituksen ja yhteenvedon sisältö. Vuosi-ilmoituksen toimintopalkin kohta Ohjaustiedot on yleinen eli kaikkien yritysten yhteinen. Kohdat Summaohjaus ja Etujen ohjaus ovat yrityskohtaisia eli ne on päivitettävä kaikille yrityksille erikseen CGI 5 (33)

6 Työsuhdematkalippu: Luontoisetutapahtuman laskuri, jossa on palkaksi katsottu osuus eli tässä laskurissa olevat eurot ovat myös laskurissa 8. Vähennystapahtumanlaskuri, jossa on työntekijältä peritty määrä. Laskureissa olevat eurot viedään ilmoitukselle kohtaan 48. Veronalainen luontoisetu ilmoitetaan myös kohdassa 40. Verovapaan tapahtuman laskuri, jossa on työsuhdematkalipun veroton määrä, ilmoitetaan kohdassa CGI 6 (33)

7 Ravintoetu vastaa verotusarvoa: Tulostetaan "kyllä" kohtaan "ravintoetu vastaa verotusarvoa" kaikille niille henkilöille, joille on kumuloihin kertynyt ravintoedusta peritty -summaa joko laskurissa 113 tai etujen ohjaukseen annetussa ravintoedusta peritty laskurissa. Asuntoedusta peritty summa: Kumulatiivinen laskuri, jossa summattuna asuntoedusta peritty summa. Esim. Vuokrat. Kulukorvaukset: Laskurin numero, josta kulukorvaukset ( oletus=9 ) Lisäeläkemaksut: Kumulatiivisen laskurin tunnus, jonne on summattuna palkansaajan lisäeläkevakuutusmaksut. Laskuri, jonka summaus km-korvauksiin: Kumulatiivinen laskuri, jonne on summattuna muut työntekijältä perityt maksut, joita käsitellään kuten työttömyys ja eläkevakuutusmaksut. Matkakustannusten korvaukset: Oletuksena vuosi-ilmoituksen kohtaan 50 tulostuu laskuri 4 (verottomat korvaukset) -- laskuri 64 (kilometrikorvaukset). Jos tähän ohjaukseen on annettu laskureita, tulostetaan niiden yhteissummat kohtaan CGI 7 (33)

8 Esimerkki: Suorituslaji G maksettu verottomia korvauksia, joiden pitää tulla kohtaan 14, mutta ei kohtiin 50, 55 ja 56. Ratkaisu: Perustetaan G tyypeille omat verottomien korvausten palkkalajit, joilla laskurit 4 ja 18 (ennakkoperintärek. ansio). Normaalien palkansaajien verottomien korvausten palkkalajeilla on laskuri 4 ja joku laskureista Vuosi-ilmoituksen ohjauksen kohtaan Etujen ohjaus/matkakustannusten korvaukset annetaan laskurit 61, 62, 63 ja 66 (päivärahat, osapäivärahat, ulkomaanpäivärahat, ateriakorvaukset). Jolloin G tyypille tulostuu vuosi-ilmoitukselle ainoastaan kohtaan 14 euroja. Muille tulostuu normaalisti kohtiin Jos suorituslaji on H, toimitaan samoin kuin G suorituslajilla. Ansiot ulkomailla: Laskuri, jonka arvo tulostetaan kohtaan verollinen ansio (14), kun palkansaajan suorituslaji = "5". Työsuhdeoptio ja osakepalkkio laskuriohjaukset Lomakkeen johdassa 35 ja tiedoston positiossa ilmoitetaan sekä työsuhdeoptioden että osakepalkkioiden palkaksi katsottu määrä muista luontoiseduista erillään. Jos eurot on ohjattu kumuloitumaan samaan laskuriin, ohjaus annetaan ainoastaan toiseen kenttään. Verottajan ohjeessa on kentän täyttöohje seuraavasti: Työsuhdeoptioista ja osakepalkkioista palkaksi katsottu määrä ilmoitetaan tässä muista luontoiseduista erillään. Työsuhdeoptiolla ja osakepalkkiolla tarkoitetaan suorituksia, jotka on maksettu sairausvakuutuslain 11 luvun 2 :n 4 ja/tai 5 kohdan mukaisesti. Tässä kohdassa ei ilmoiteta rahana maksettuja synteettisiä optioita, jotka ilmoitetaan kuten muukin rahana maksettu palkka. Palkanerät, joista ei SV-päivärahamaksua: PALKKAERÄT, JOISTA EI MAKSETA SAIRAUSVAKUUTUKSEN PÄIVÄRAHAMAKSUA Kohdassa ilmoitetaan ne palkkaerät, jotka eivät ole sairausvakuutuslain 11 luvun 2 :n mukaisesti palkkaa. Näistä eristä ei makseta päivärahamaksua eikä työnantajan sosiaaliturvamaksua. Oletuksena ohjelmassa lasketaan (laskuri 1 eurot) - (laskuri 19 eurot). Jos tuo erotus ei käy, voidaan tässä antaa laskuri, jossa nuo eurot ovat kumuloituna. Jos vuosi-ilmoitukselle ei haluta tulostuvan tähän kenttään mitään kenellekään, annetaan tähän ohjaukseen Jos suorituslaji on H tai G: Jos suorituslaji on H tai G lisätään verolliseen ansioon verottomat korvaukset (eli laskuri 1 (tai laskuri 18) + laskuri 4). Jos laskurissa 4 on jotain, tyhjätään laskurit 4 ja ilmoituksella. Suorituslajien H2 ja P2 ohjaus: Luontoisetujen käsittely, jos suorituslaji on H2 tai P2 Palkansaajakohtaisella erittelyllä ilmoitetaan samoin kuin suorituslajilla P Suorituslajikohtaisella yhteenvedolla suorituslajin H yhteydessä luontoisedut ilmoitetaan suoritukset yhteensä kohdassa, eli niitä ei ilmoiteta kohdassa luontoisedut Maksajakohtaisella yhteenvedolla luontoisetuja ei ilmoiteta kohdassa luontoisetujen yhteismäärä 2014 CGI 8 (33)

9 Ei ilmoiteta miinussaldoa: Oletuksena on, että jos laskurin arvo on negatiivinen, tulee siitä ilmoitus virhelistalle, eikä henkilön euroja siirretä vuosi-ilmoitukselle. Eli ko. palkansaajasta ei muodostu vuosi-ilmoitusta. Mikäli näin ei haluta, voidaan täpätä tämä ohjaus, jolloin myös negatiiviset luvut siirtyvät laskentaan. (Eli kun ohjelmassa lasketaan laskurien euroja yhteen, on jonkun laskurin eurot voitu laittaa miinukselle laskennallisista syistä, nuo negatiiviset luvut saadaan mukaan laskentaan, jos tämä on täpättynä.) Verottajan ohjeiden mukaan ilmoitettava rahamäärä ei saa olla negatiivinen, joten tiedostoon ei kirjoiteta negatiivisia lukuja. Eli huolimatta siitä, onko tämä ohjaus valittuna tai ei, ei tiedostoon viedä sellaisen palkansaajan tietoja, jolta löytyy negatiivinen laskurin arvo. Virhelistalla ilmoitetaan mikä ilmoituksen kohta on negatiivinen. 2.1 SAAJAKOHTAINEN VUOSI-ILMOITUS VEROTTAJALLE (VSPSERIE) Saajakohtaisen erittelyn suorituslajit: 1 Palkka sivutoimesta 1Y Yrittäjän palkka sivutoimesta 2 Merityötulo 2Y Yrittäjän merityötulo 5 ns.6 kuukauden säännön alainen palkka 5Y Yrittäjän 6 kk:n säännön alainen (vakuutus-)palkka 6 Sijaismaksajan maksama palkka ja palkkaturva 61 Sijaismaksajan maksama 6 kk:n säännön alainen palkka 7K Työnantajan (kiinteä toimip. Suomessa) maksama palkka työntekijälle, joka ei ole Suomessa vakuutettu 7L Ulkomaisen työnantajan (ei kiinteää toimip. Suomessa) maksama palkka työntekijälle, joka ei ole Suomessa vakuutettu 7M Ulkomaisen työnantajan(ei kiinteää toimip. Suomessa) maksama palkka Suomessa vakuutetulle työntekijälle. 7N Ulkomaisen työnantajan (ei kiinteää toimip. Suomessa) maksama palkka työntekijälle, kun työantaja maksaa työntekijän puolesta verot (nettopalkkasopimus). 7Q Ulkomaisen työnantajan (ei kiinteää toimip. Suomessa) maksama palkka Työntekijälle, joka on oleskellut Suomessa enintään 183 päivää verosopimuksessa tarkoitettuna ajanjaksona. B G Työnantajan maksama eläke Käyttökorvaus; ansiotuloa G1 Pääomatulot (käyttökorvaus, palkkasaatavan korko, tms.) H Työkorvaus 2014 CGI 9 (33)

10 H1 Henkilöstörahaston rahasto-osuus H2 Urheilijan palkkio H3 Perhehoitajan tai omaishoitajan palkkio ja kulukorvaus H4 Muu veronalaista ansiotuloa oleva suoritus H5 Yleishyödyllisen yhteisön maksama matkakustannusten korvaus H6 Sovittelijan kulukorvaus HT Työpanokseen perustuva osinko P Palkka päätoimesta P3 Kunnallisen perhepäivähoitajan palkka PT Työpanokseen perustuva osinko (palkkaa) PU Urheilijarahastosta maksettava palkka PY Yrittäjän palkka päätoimesta SA Sairaskassan täydennyspäiväraha YT YEL/MYEL-vakuutetun yrittäjän työpanokseen perustuva osinko (palkkaa) Ohjaustiedoissa on mahdollista määritellä käyttöön oletussuorituslaji, jonka ohjelma tuo käyttöön automaattisesti. Tulostusnäytöllä voi tuon oletussuorituslajin vielä vaihtaa toiseksi ajokohtaisesti kohdassa: Oletussuorituslaji. 09 vuodelta 2014 Palkansaajakohtainen erittely Maksajan tiedot YRITYS OY YRITYSKATU HELSINKI Yhteyshenkilö Annetaan vuosi-ilmoituksen tulostusnäytöllä tai toimintopalkin Ohjaustietoihin (ohjaustiedot ovat kaikkien yritysten yhteiset) - mikäli ohjaustiedon perusteella ehdotettua yhteyshenkilön tietoa muuttaa vuosi-ilmoitusnäytöllä, käytetään näytöllä annettua tietoa 01 Tapahtumalaji 0 lisäys 02 Maksajan y-tunnus/tilityspistetunnus Yritystietojen perustiedoissa 05 Maatunnus suorituslajien 5, 5Y tai 7Q osalta Maatunnus haetaan Palkansaajan perustietojen ylläpidossa toimintopalkissa olevasta Ulkom. osoitteet kohdasta Maatunnus suorituslajien 5/5Y/7Q osalta CGI 10 (33)

11 10 Suorituksen laji päätoimi sivutoimi muu Palkansaajan verotietojen suorituslaji Palkan tai suorituksen saaja Palkansaajan perustietojen ylläpito 11 Saajan henkilö-/y-tunnus Palkansaajan perustietojen ylläpito 12 Cross-trade aika/korvauksen maksukk Annetaan laskurin numero Ohjaustiedot/ Cross Trade. Jos käytössä on ohjaus Joka kk:lta oma vuosi-ilmoitus, kuukausitieto tulee tähän (Korvauksen maksukuukausi). 14 Rahapalkan/suorituksen määrä Laskuriin 1 (veronalainen ansio) kertynyt summa vähennettynä laskuriin 8 (luontoisedut) kertyneellä summalla. Työ- ja käyttökorvaukset (suorituslaji H- ei ennakkoperintärekisteriin kuuluville maksetut) ilmoitetaan bruttomääräisinä vähentämättä arvonlisäveron tai työmatkakustannusten korvauksia - eli myös näiden on sisällyttävä laskuriin 1. Jos käytetty palkkalajeilla laskuria 18, tulostuu suorituslajilla H tähän laskurin 18 eurot Suorituslajin H4 (Muu veronalaista ansiotuloa oleva suoritus) summa haetaan laskurista 18 ja jos laskurissa 18 ei ole summia niin summa haetaan laskurista 1. Jos suorituslaji H:lla tai G:llä on maksettu verottomia korvauksia pitää niiden summa tulostua tähän, mutta ei kohtiin 50,55 ja 56. Silloin täytyy H ja G suorituslajillisille olla perustettuna omat verottomien korvausten palkkalajit, joilla on laskurit 4 ja 18. Ohjaukset Etujen ohjauksissa ohjataan normaalien p-saajien verottomat korvaukset antamalla kohtaan Matkakustannusten korvaukset laskurit 61,62,63 ja 66. Tässä ilmoitetaan myös ns. 6 kk:den säännön alaisten rahapalkkojen yhteismäärä = vakuutuspalkka, suorituslaji 5 tai 5Y. Haetaan laskurista 19 tai jos se on tyhjä, niin vakuutuspalkkalaskurista. Vakuutuspalkkalaskurin ohjaus on kohdassa: Kuukausikohtaiset toimet Kirjanpitotiedot KK-yhteenveto, toimintopalkin Ohjaukset tai Valvontailmoituksen laskennan Ohjaukset CGI 11 (33)

12 Toimintopalkin Etujen ohjauksissa on lisäohjauksia koskien suorituslajeja H, G, H2 ja P2. Kyseisten kenttien ohjeissa on näistä ohjauksista kerrottu enemmän. 15 Ennakonpidätys Laskurin 2 (ennakonpidätys)summa + vakuutuspalkasta suorituslajilla 5 peritty minipidätys/ sava-maksu. Sava-maksu haetaan sava-laskurista, joka on määritelty: Kuukausikohtaiset toimet Kirjanpitotiedot KK-yhteenveto Ohjaukset tai Valvontailmoituksen laskennan Ohjaukset. + Ohjaukset Ohjaustietoihin Cross-Trade vähennys kohtaan annettuun laskuriin kertynyt summa. 16 Eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut Laskuriin 87 (työttömyysvakuutusmaksu) kertynyt summa + laskurin 88 (eläkevakuutusmaksu) kertynyt summa (paitsi suorituslaji 2 Merityötulo vain laskuriin 87 kertynyt summa). + toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus kohtaan Laskuri, jonka summaus tyött.maksuun annettuun laskuriin kertynyt summa. + toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus kohtaan Lisäeläkemaksut annettuun laskuriin kertynyt summa 17 Vähennys ennen ennakonpidätystä Laskuriin 3 (vähennys ennen veroa) kertynyt summa. (Suorituslaji H:laisilla ilmoitetaan tässä kohtaa työkorvaukseen sisältynyt arvonlisävero.) 35 Työsuhdeoptio ja osakepalkkio Toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus kohtaan Etu työsuhdeoptiosta annettuun laskuriin kertynyt summa. Lisäksi voidaan valita Ei vähennetä luontoisedusta, jos optiolaskuriin kertynyttä summaa ei saa vähentää luontoisedusta + Osakepalkkio kohtaan annettuun laskuriin kertynyt summa. 36 Palkanerät, jotka eivät kuulu sairasvakuutuksen päivärahamaksun perusteeseen Kohdassa ilmoitetaan tiedot suorituslajien P, PY, PT, YT, 1, 1Y, P3, 2, 2Y, 5, 5Y, 6, 7M ja 7N yhteydessä silloin, kun suoritukset on maksettu ennen sitä seuraavaa kuukautta, jona henkilö täyttää 16 vuotta tai kun suoritukset on maksettu 68 vuoden täyttämiskuukauden jälkeen. Kohdassa 36 ilmoitetaan siten myös esimerkiksi 15-vuotiaalle tai nuoremmalle henkilölle tai 69-vuotiaalle tai vanhemmalle työntekijälle maksetut suoritukset. Kohdassa ilmoitetaan tiedot lisäksi suorituslajien H, HT, H2, H3, H4, H5, H6, 7Q yhteydessä silloin, kun suoritukset on maksettu ennen sitä seuraavaa kuukautta, jona henkilö täyttää 16 vuotta tai 68 vuoden täyttämiskuukauden jälkeen. Näillä suorituslajeilla ei kuitenkaan voi ilmoittaa tässä kohdassa lainkaan tietoja, jos henkilö on vuotias. Oletuksena ohjelmassa lasketaan laskurin 1 eurot vähennettynä laskurin 19 euroilla CGI 12 (33)

13 Alle 16 vuotiailla ja yli 68 vuotiailla on ei sotumaksun alainen ansio kertynyt lisäksi laskuriin Joten heidän kohdalla laskenta suoritetaan siten että, laskurin 19 summasta vähennetään ensin laskuriin1019 kertynyt summa ja saatu erotus vähennetään laskurista 1. Jos tuo erotus ei käy, voidaan toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus Palkanerät, joista ei päivärahamaksua kohtaan antaa laskurin numero johon kertynyt summa tulee ilmoitukselle. Tästä tavasta on erillinen ohje. Jos vuosi-ilmoitukselle ei haluta tulostuvan tähän kenttään mitään kenellekään, annetaan tähän ohjaukseen Tämä ohjauksiin annettu laskuri on vahvin. Jos palkansaajilla on sellaisia eriä joiden ei pitäisi tähän tulostua tähän kohtaan, niin se voidaan ne estää antamalla Sv-prahan vähennyslaskuri kohtaan sellainen laskurin numero joka on tällaisen erän palkkalajille annettu (laskuri perustettu juuri tähän käyttöön ja summat ovat kumuloituneet koko vuoden tähän laskuriin). Autoetu 20 Palkkaan lisättävä määrä (Verotettavan autoedun määrä) laskuriin 72 kertynyt summa + toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Autoedun summaan annettuun laskuriin kertynyt summa vähennettynä - kohdan 21 Työnantajan perimä korvaus summalla. 21 Työnantajan perimä korvaus laskuriin 112 kertynyt summa tai toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus Autosta peritty summa kohtaan annettuun laskuriin kertynyt summa Lisäksi voidaan ohjaukseen laittaa ruksi kohtaan Ei vähennetä luontoisedusta, jos autosta perittyä korvausta ei saa vähentää luontoisedusta.(esim. peritty etuun kuulumattomia polttoainekuluja). 22 Yksityisajot ajopäiväkirjan mukaan Kilometrit haetaan Palkansaajan perustiedot Palkansaajatiedot Luontoisetujen selitykset Autoedut Kilometrit. 23 Auton ikäryhmä Palkansaajan perustiedot Palkansaaja tiedot Luontoisetujen selitykset Autoedut A = vuosina käyttöönotetut autot 2014 CGI 13 (33)

14 B = vuosina käyttöönotetut autot C = vuonna 2006 tai sitä ennen käyttöönotetut autot U =Ulkomailla saatu autoetu. 24 Vapaa autoetu Kohtaan tulostuu Kyllä jos Palkansaajan perustiedot Palkansaajatiedot Luontoisetujen selitykset Autoedut on annettuna ruksi kohtaan Vapaa. 25 Auton käyttöetu Kohtaan tulostuu Kyllä jos Palkansaajan perustiedot Palkansaajatiedot Luontoisetujen selitykset Autoedut on annettuna ruksi kohtaan Käyttöetu. HUOM! Mikäli palkansaajalla on vuoden aikana vaihtunut auto, riittää verottajalle vuosiilmoituksella viimeisimmän auton tiedot Muut luontoisedut 30 Asuntolainan korkoetu Laskuriin kertynyt summa, joka on annettu toimintopalkin kohtaan Ohjaukset Ohjaustiedot Asuntolainan korkoetu. 40 Palkkaan lisättävä määrä (Muut verotettavat luontoisedut yhteensä) laskurin 8 (luontoisedut) summa. - kohta 20 eli Autoetu - kohta 30 eli Asuntolainan korkoetu - kohta 41 eli Työnantajan muista eduista perimä korvaus lukuun ottamatta laskuria 113 ravinnosta peritty (tai muu Ohjaukset Etujen ohjaukseen annettu ravinnosta peritty laskuri. + Ohjaukset Summaohjauksen kohtaan 181 annetun laskurin summa vähennettynä Summaohjaukseen kohtaan Ei palkaksi katsottava max kohtaan annetulla summalla. +Työsuhdematkalipun veronalainen luontoisetuosuus. Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Työsuhdematkalippu, Luontoisetutapahtuman laskuriin kohtaan annettuun laskuriin kertynyt summa. 41 Työnantajan perimä korvaus (Muut luontoisedut) + Ohjaukset Etujen ohjaukseen Asunnosta peritty summa kohtaan annettuun laskuriin kertynyt summa + laskuriin 113 ((ravinnosta peritty summa) tai Ohjaukset Etujen ohjaukseen Ravinnosta peritty summa kohtaan annetun laskuriin kertynyt summa +laskurin 114 (muista eduista peritty summa) tai Ohjaukset Etujen ohjaukseen Muista eduista peritty summa kohtaan annetun laskuriin kertynyt summa 2014 CGI 14 (33)

15 Lisäksi voidaan ohjaukseen laittaa ruksi jos edusta perittyä korvausta ei saa vähentää luontoisedusta. Ravinnosta perittyä summaa ei ilmoiteta silloin, kun työnantajan ravintoedusta perimä summa vastaa verotusarvoa (kyllä kohdassa 46) Mikäli haluat kohdan 41 kokonaan tyhjäksi, merkitse Etujen ohjaukseen Ravinnosta peritty summa -laskureiksi esim Asuntoetu Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajan luontoisetujen selityksiin on annettu asuntoetu ja palkansaajalla on kertynyt euroja laskuriin 71 ja/ tai toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Asuntoedun summaan kohtaan merkittyyn laskuriin. Summa tulostuu kohtaan Puhelinetu Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalla on kertynyt euroja toimintopalkin kohtaan Ohjaukset Ohjaustiedot Puhelinetu kohtaan annettuun laskuriin (laskuriin 76 tai muuhun) summia. Summa tulostuu kohtaan 40. Jos käytössä on erilliset laskurit puhelinedulle ja autopuhelinedulle, niin Ohjaukset Ohjaustiedot Puhelinetu kohtiin merkitään molemmat laskurit. Näin saadaan tulostumaan Kyllä puhelinetuun sekä silloin, kun palkansaajalla on vain kotipuhelinetu, että silloin, kun palkansaajalla on vain matkapuhelinetu. 44 Ravintoetu Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajan luontoisetujen selityksiin on annettu ravintoetu ja palkansaajalla on kertynyt euroja laskuriin 73 ja/ tai toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Ravintoedun summaan kohtaan annettuun laskuriin. Summa tulostuu kohtaan 40. Mikäli Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa, ei ravintoetua synny ja tämä kohta jää tyhjäksi. 45 Muu etu Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalla on kertynyt euroja laskuriin 74 ja/ tai toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus Muun edun summaan annettuun laskuriin. Summa tulostuu kohtaan Ravintoetu vastaa verotusarvoa 2014 CGI 15 (33)

16 Kohtaan tulostuu Kyllä, jos Vuosi-ilmoituksen toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus Ravintoetu vastaa verotusarvoa on merkitty Kyllä ja palkansaajille on kertynyt euroja Ohjaukset Etujen ohjaukseen annettuun Ravintoedusta peritty laskuriin. Mikäli tähän tulostuu Kyllä, ei perittyjä euroja ilmoiteta kohdassa Työsuhdematkalippu, palkaksi katsottu tai työntekijältä peritty määrä. Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Työsuhdematkalippu, Luontoisetutapahtuman laskuri ja Vähennystapahtuman laskuri kohtiin annettuihin laskureihin kertyneet summat. 49 Työsuhdematkalippu, verovapaan edun määrä Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Työsuhdematkalippu, Verovapaan tapahtuman laskuriin kohtaan annetun laskuriin kertyneet eurot. Kustannusten korvaukset (Verovapaat) 50 Päivärahat, ateriakorvaukset yms. yhteensä Laskuriin 4 (verottomat korvaukset) kertynyt summa vähennettynä laskuriin 64 (kilometrikorvaukset) kertyneellä summalla tai toimintopalkin Ohjaukset Etujen ohjaus Matkakustannusten korvaukset annettujen laskureihin kertyneet summat (Laskurit 61,62,63,66). 51 Kokopäivärahaa Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalle kertynyt summa laskuriin 61 tai laskuriin, joka annettu Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Kokopäivärahoihin. 52 Osapäivärahaa Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalle kertynyt summa laskuriin 62 tai laskuriin, joka annettu Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Osapäivärahoihin. 53 Ulkomaan päivärahaa Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalle kertynyt summa laskuriin 63 tai laskuriin, joka annettu Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Ulkomaanpäivärahoihin. 54 Ateriakorvausta Kohtaan tulostuu Kyllä, jos palkansaajalle kertynyt summa laskuriin 66 tai laskuriin, joka annettu Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Ateriakorvauksiin. 55 Korvatut kilometrit yhteensä/km Laskuriin kertyneet 64 yksiköt (km). Palkkalajilla oltava laskurille määritelty eurot ja yksiköt (ei määrä) CGI 16 (33)

17 56 Korvatut kilometrit yhteensä/ eurot Laskuriin 64 kertynyt summa Lisäksi voidaan antaa toinen laskuri Ohjaukset Etujen ohjaus, kohtaan Laskuri jonka summaus kilometrikorvauksiin. 57 Muut maksetut korvaukset (Veronalaiset) Laskuriin 9 (kulukorvaukset) kertynyt summa. tai toimintopalkin kohtaan Ohjaukset Etujen ohjaus Kulukorvaukset annettuun laskuriin kertynyt summa Mikäli haluat kohdan 57 kokonaan tyhjäksi, merkitse Etujen ohjaukseen kulukorvauksen laskuriksi esim Kohdassa 57 ilmoitetaan esim. rakennusalan työvälinekorvaus, mutta ei esim. tositteita vastaan korvattuja palkansaajan työnantajan puolesta maksamia hotellikuluja, parkkimaksuja, bussilippuja, junalippuja, työväline- ja materiaalikustannuksia. Vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut 80 Työnantajan maksamat vakuutusmaksut ( tai sen jälkeen otetun kollektiivisen lisäeläketurvan maksut) Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus kohtaan 180 Työnantajan maksamat vakuutusmaksut annettuun laskuriin kertynyt summa. 81 Palkansaajan suorittamat vakuutusmaksut ( tai sen jälkeen otetun kollektiivisen lisäeläketurvan maksut) Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus kohtaan 181 palkansaajan suorittamat vakuutusmaksut annettuun laskuriin kertynyt summa. 82 Vapaaehtoisen yksilöllisen eläkevakuutuksen maksut (Työnantajan maksamat vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut yhteensä) Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus kohtaan 182 Vapaaehtoisen yksilöllisen eläkevakuutuksen maksut annettuun laskuriin kertynyt summa. Lisäksi palkaksi katsottava osuus on yli 8500 menevä osuus (v.2011) ilmoitetaan kohdassa 40. Euroraja annetaan Ohjaukset Summaohjaus kohtaan Ei palkaksi katsottava max. 60. Luottamushenkilömaksu Toimintopalkin Ohjaukset Summaohjaus Luottamushenkilömaksu laskuri kohtaan annettuun laskuriin kertyneet eurot CGI 17 (33)

18 2014 CGI 18 (33)

19 2.2 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISEN VUOSI-ILMOITUS (VSRAERIE) Rajoitetusti verovelvollisten (lähdeverollisten) suorituslajit: Tällä vuosi-ilmoituksella ilmoitettavat suorituslajit: A1,A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8, A9, AS,AD, B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B9, B0, C2, C3, C4,C5, C6, C7, D1, D2, E1, E2, E3, E4, E5, E6 P4, P5, P6, P7, S1, S2, S3 ja S4, Mikäli Sonetissa ei ole täyttänyt suorituslajia, vaan pelkästään verotunnuksen, niin tähän tiedostoon tulostuvat suorituslajilla A1 verotunnus 6 lähdevero Maksajan tiedot YRITYS OY YRITYSKATU HELSINKI 301 Tapahtumalaji 0 lisäys 316 Suorituslajin tunnus Palkansaajan verotietoihin annettu suorituslaji. Mikäli ei ole annettu suorituslajia vaan pelkkä verotunnus 6 lähdevero, niin suorituslajiksi muodostuu A Maksuvuosi Ilmoitusvuosi 302 Maksajan y-tunnus/tilityspistetunnus Yritystietojen perustiedoissa 312 Saajan synt. aika/henk.tunnus Suorituksen saajan syntymäaika tai henkilö- tai Y-tunnus Suomessa. Palkansaajan perustietojen ylläpito 307 Saajan sukunimi 2014 CGI 19 (33)

20 Palkansaajan perustietojen ylläpito 308 Saajan etunimet Palkansaajan perustietojen ylläpito 309 Katuosoite asuinvaltiossa Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom. osoitteet 310 Postinumero asuinvaltiossa Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet 311 Kaupunki/alue asuinvaltiossa Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet 313 Henkilö-/Y-tunnus asuinvaltiossa Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet 341Asuinvaltion maatunnus Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet 342 Asuinvaltion nimi Palkansaajan perustietojen ylläpito, toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet. 325 Tosiasiallisen edunsaajan tilinumero Suorituslajien S1 ja S3 osalta ilmoitettava tieto. Palkansaajan perustietojen ylläpito toimintopalkin Muut toiminnot Ulkom.osoitteet. SEPA-alueella tilinumero on muotoa IBANBIC. SEPA-alueen ulkopuolella tilinumero voi olla muotoa IBANBIC tai tilinumero, joka on kyseisen maan/pankin edellyttämässä kansallisessa muodossa. 317 Määrä, josta lähdevero peritty Laskuriin 1 (veronalainen ansio) kertynyt summa. Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut kilometrikorvaukset ovat saajalleen veronalaista tuloa ja niistä on perittävä lähdevero. Rajoitetusti verovelvollisilla pitää olla eri palkkalaji kilometrikorvausten maksamiseen jotta siitä menee lähdevero(palkkalajilla pitää olla laskuri 1 ja laskuria 4 ei saa palkkalajilla olla) CGI 20 (33)

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013 DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2012-2013 HUOM: Tarkista että käytössä on versio 1.6300 tai uudempi. VUOSI-ILMOITUS 2012 Tulosta Tarkistuslista ja tarkista että tiedot ovat oikein ENNEN kuin muodostat TYVItiedoston

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A40/200/2016 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Koodistot - Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. Koodistot - Tulolajit

Lisätiedot

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Koodistot Tulolajit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Koodistot - Tulolajit 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 31.8.2017 Muutettu

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.2 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN

Lisätiedot

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2017-2018 HUOM: Tarkista että käytössä on versio 2.5000 tai uudempi. VUOSI-ILMOITUS 2017 Tulosteet -> TYVI-tilitykset -> Vuosi-ilmoitus. Tulosta Tarkistuslista ja tarkista

Lisätiedot

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS...1 1.1 Yleistä...1 1.2 Muutokset sovelluksessa...1 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin...2

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 2.1.2018 A90/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) VEROHALLINTO 1.1.2016 A45/200/2016 versio 1.3 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY ILMAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSIA (VSPSERIK) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2017 versio 1.1 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 llmoituksen

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE)

TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A125/200/2015 1.3 TYÖNANTAJAN TAI SUORITUKSEN MAKSAJAN VUOSI-ILMOITUS, SAAJAKOHTAINEN ERITTELY (VSPSERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 PALKKAILMOITUS VAKUUTUSYHTIÖLLE... 3 1.1 Tilastoa varten avattavat vakuutuskoodit... 3 1.2 Palkansaajatiedot... 4 1.3 Palkkailmoitus

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19) SONET Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014 2014 CGI 1 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuodenvaihteen 2014 2015 muistilista 3 1.1 _ Verokorttipyyntö... 3 1.2 _ Muuta huomattavaa vuodenvaihteessa... 3 1.3

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTON ILMOITUKSET... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Ilmoittaminen vuonna 2014... 3 1.2.1 Sähköinen asiointi...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA

VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA VEROHALLINTO 1.1.2015 A148/200/2014 versio 2.9 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA TIETUEKUVAUS vuodelta 2015 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 TIETUEMALLIT... 5 3.1 Kiinteämittainen

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST)

VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) VEROHALLINTO 1.1.2016 A46/200/2016 versio 1.0 VUOSI-ILMOITUS PALKANSAAJAN KUSTANNUSTEN KORVAUKSET (VSPSKUST) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A150/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE)

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A127/200/2015 1.1. VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä

Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015. Eteran palkkahallintopäivä Ajankohtaista ennakkoperinnässä vuodelle 2015 Eteran palkkahallintopäivä Sisältö: Verolait keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2015 verokorttien voimaantulo ja ulkoasu suorasiirrot Vuosi-ilmoitukset

Lisätiedot

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen

Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Työkorvaus ja matkakustannusten korvaaminen Ylitarkastaja Sari Wulff / Verohallinto Sari Wulff 1 Palkan ja työkorvauksen eroja Työstä maksettu korvaus voi olla palkkaa muuta työstä maksettua korvausta

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset 2016. Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2016 Ohjelmistotalopäivä 26.11.2015 Verohallinto Sisältö Vuosi-ilmoitusten palautuspäivät Tietovälineellä ilmoittaminen Lain muutoksista aiheutuvat muutokset 2016 tietuekuvauksissa Uudet

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä

Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa. Ohjelmistotalopäivä Teknisiä muutoksia vuosiilmoituksissa Ohjelmistotalopäivä 26.11. Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO

TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO TIETOA VUODEN 2016 VUOSI-ILMOITUKSISTA SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuosi-ilmoitusten julkaisu aikataulu ja palautuspäivät... 2 2 Tietovälineellä vastaanotettavat vuosi-ilmoitukset... 2 3 Muutos yleiseen tiedonantovelvollisuuteen...

Lisätiedot

Aditro Tikon palkanlaskenta

Aditro Tikon palkanlaskenta Marraskuu 2010 1 (8) Marraskuu 2010 2 (8) Sisällysluettelo 1. Version käyttöönottoajankohta... 3 2. 2.1. Toimenpiteet ennen version käyttöönottoa... 3 Tietokantojen muunto... 3 2.2. Siirtoasetusten muutokset...

Lisätiedot

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä

Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta. Eteran palkkahallintopäivä Muutokset osinkojen kausi- ja vuosi-ilmoittamismenettelyyn vuoden 2014 alusta Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Osinkoverouudistus Vuosi-ilmoituksen täyttämisen ongelmakohdat Mitä löydän

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2014 Ohjelmistotalopäivä 23.5.2013 Ilona Pellinen Verohallinto Vuosi-ilmoitus rajoitetusti verovelvollisille maksetut suoritukset (VSRAERIE) 1) Jos työntekijällä on rajoitetusti verovelvollisen

Lisätiedot

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS

VEROHALLINTO 1.1.2015 VUOSI-ILMOITUS VEROHALLINTO 1.1.2015 A151/200/2014 versio 3.0 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat)

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) VEROHALLINTO 1.1.2016 A143/200/2015 versio 2.11 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A149/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä. Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015

Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä. Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015 Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Lentopalloliitto/ETR Varala 26.9.2015 Erotuomarin palkkioprosessin vaiheet 1. Erotuomari saa verohallinnolta sivutuloverokortin

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.0. VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A47/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE)

VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISILLE MAKSETUT SUORITUKSET (VSRAERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 KO. TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5.

Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5. Vuosi-ilmoitusten 2016 ilmoittamismenettely muuttuu - verkkoseminaari 18.5. Chat-kysymykset ja vastaukset 1) Miten samasta järjestelmästä tulevat osinkojen ja palkkojen vuosi-ilmoitukset samalle henkilölle

Lisätiedot

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS 1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS Ecom 3 ohjelmassa Tyvi Vuosi-ilmoitus on erillinen ohjelmaosio, joka löytyy Kaukosäätimestä Palkanlaskenta-valikon alta kohdasta TYVI-raportit. Ohjelman voi avata

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5) SONET Veronumero 2014 CGI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 VERONUMERO... 3 1.1 Yleistä... 3 2 VERONUMEROPYYNTÖ... 3 2.1 Palkansaajan verotiedot... 3 2.2 Pyyntöaineiston luonti... 4 3 VASTAUSTIEDOSTON LUKU... 5

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20) SONET Eläkeilmoitukset TYEL 2014 CGI 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖELÄKEVAKUUTUS... 3 1.1 Eläkelakitiedot... 3 1.1.1 Vakuutustiedot... 5 1.2 Palkansaajan tiedot... 5 1.3 Ansioerittely... 7 2 TYEL-ILMOITUKSET...

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos

Asteri Palkanmaksu Dos Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 4.10.2004 Päivityksen asentaminen 4 Konekielinen Vuosi-ilmoitus (TYVI) 6 Tulostaminen doswintu.exe:llä 14 Tulostaminen Wordiin 15 Siirtäminen uudelle koneelle 16 Atsoft

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A148/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 Viime vuodenvaihteen tilanne Verohallinto suosittelee rakennusalan yrityksiä hakemaan ennakonpidätystietojen suorasiirtojen yhteydessä veronumeroa työntekijöilleen.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A47/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSINGOISTA YHTEENVETOTIEDOT (VSOSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

ennakkoveroa/muutosta ennakkoveroon

ennakkoveroa/muutosta ennakkoveroon VEROKORTTIHAKEMUS JA ENNAKKOVEROHAKEMUS 2016 Henkilöasiakas, liikkeen- tai ammatinharjoittaja, maatalouden harjoittaja ja yhtymän osakas hakee verokorttia ja/tai ennakkoveroa tällä lomakkeella. Rajoitetusti

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A104/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) (VSAPURAE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS VEROHALLINTO 1.1.2016 A163/200/2015 versio 1.4 VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A42/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2017 A42/200/2016 1.4 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA SEKÄ

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat

Visma Econet Pro Palkat 1 (10) Visma Econet Pro Palkat Ohjelmaversio 7.30 Oppaan päiväys: 16.12.2013. Asiakaspalvelu ja tuki: Econet Forum: www.visma.fi/econettuki Helpdesk: www.visma.fi/helpdesk Mikäli teillä ei vielä ole Helpdesk-tunnuksia,

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys 9.10.2015

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys 9.10.2015 ASTERI PALKANMAKSU Vuosipäivitys 9.10.2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi Hyvä Asteri Palkanmaksun käyttäjä! Tämä on Asteri Palkanmaksun vuosipäivityksen 9.10.2015

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE)

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) VEROHALLINTO 1.1.2017 A41/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. ENNAKONPIDÄTYS Yhdistys on velvollinen toimittamaan suorittamastaan palkasta

Lisätiedot

Peritty lähdevero 2370,31 eur. 19 Rahapalkka 11705,55 eur. 20 Luontoisetu 146,00 eur. 21 Lähdeverovähennys. 24 Vakuutetun sv-maksu

Peritty lähdevero 2370,31 eur. 19 Rahapalkka 11705,55 eur. 20 Luontoisetu 146,00 eur. 21 Lähdeverovähennys. 24 Vakuutetun sv-maksu Sivu 1 Erittely rajoitetusti verovelvollisille maksetuista suorituksista AR 010648-460P Rajoitettu Ulrika Ramusgatan 11 11851,55 eur 2370,31 eur 11705,55 eur 146,00 eur Köpenhag 746,00 eur DK Tanska 507,71

Lisätiedot

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15

SISÄLLYS. Esipuhe 5. Lyhenteet 15 SISÄLLYS Esipuhe 5 1 Ennakkoperintä 2 Ennakonpidätyksen Lyhenteet 15 osana verojärjestelmää 17 1.1 Ennakkoperinnän tarkoitus............................ 17 1.2 Yleisiä periaatteita....................................

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60

Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60 Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60 Oppaan päiväys: 19.12.2008. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015

PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 PALKKIOT JA KULUKORVAUKSET EROTUOMAREILLE JA TARKKAILIJOILLE VIRALLISISSA SM SARJAOTTELUISSA KAUDELLA 2014-2015 SM-runko- ja Karsintasarjaottelut Erotuomaripalkkio: 75 / ottelu / tuomari SM play-off ottelut

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN

VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINTO 1.1.2016 A137/200/2015 versio 1.9 VUOSI-ILMOITUS OMAISUUDENHOITOMAKSUJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A148/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS OSAKEYHTIÖN ANTAMAT LUONNOLLISEN HENKILÖN PÄÄOMATULOKSI LUETTAVAT OSAKASLAINAT JA NIIDEN TAKAISINMAKSUT (VSOSLAIE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

Asuntoedun ja siihen sisältyvän lämmityksen raha-arvot ovat keskuslämmitysasunnoissa seuraavat:

Asuntoedun ja siihen sisältyvän lämmityksen raha-arvot ovat keskuslämmitysasunnoissa seuraavat: Lähde: www.yrittajat.fi Luontoisedut 2015 Asuntoedun ja siihen sisältyvän lämmityksen raha-arvot ovat keskuslämmitysasunnoissa seuraavat: Asuntoedun ja siihen sisältyvän lämmityksen raha-arvot ovat keskuslämmitysasunnoissa

Lisätiedot

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014

Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Verotuksen ajankohtaista vuodelle 2014 Eteran palkkahallintopäivä Verohallinto Sisältö: Verolait - keskeisimmät lainsäädäntömuutokset Verokortit 2014 - muutokset verokorteissa ja työnantajamenettelyssä

Lisätiedot

Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus. Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi

Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus. Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi Skatteverket SKV 442, 5.painos Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi Finska Ulkomailla asuvia

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2016 A98/200/2016 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A152/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005

Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005 Asteri Palkanmaksu (Win) Vuosipäivitys 21.3.2005 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Keskus (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 00700 HELSINKI Fax. (09) 351 5532 0400 505 596, 0500 703730 http://www.atsoft.fi

Lisätiedot

Laki. tuloverolain muuttamisesta

Laki. tuloverolain muuttamisesta Laki tuloverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan tuloverolain (1535/1992) 54 d :n 2 momentti, 80 :n 9 kohta, 92 :n 26 kohta, 95 :n 1 momentin 1 kohta, 96 a :n 1 momentti, 100 :n

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi sairausvakuutuslain, työnantajan sosiaaliturvamaksusta annetun lain 2 :n ja vakuutetun sairausvakuutusmaksun, työnantajan sairausvakuutusmaksun ja työnantajan kansaneläkemaksun

Lisätiedot

Ulkomaantyön verotus Kuuden kuukauden sääntö. Marja Nummela veroasiantuntija Verohallinto 27.8.2014

Ulkomaantyön verotus Kuuden kuukauden sääntö. Marja Nummela veroasiantuntija Verohallinto 27.8.2014 Ulkomaantyön verotus Kuuden kuukauden sääntö Marja Nummela veroasiantuntija Verohallinto Käsiteltävät asiat Yleistä ulkomaantyön verotuksesta Kuuden kuukauden sääntö (TVL 77 ) Soveltumisen edellytykset

Lisätiedot

Avaintiedot 2015. Puhelinetu 2015. Palkan sivukuluprosentit 2015. Pääomatulovero

Avaintiedot 2015. Puhelinetu 2015. Palkan sivukuluprosentit 2015. Pääomatulovero Avaintiedot 2015 Pääomatulovero Pääomatulon verokanta on 30 prosenttia, mutta siltä osin kuin verovelvollisen verotettavan pääomatulon määrä ylittää 30.000 euroa, verokanta on 33 prosenttia. Yhteisövero

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A152/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VEROHALLINTO A129/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA

VEROHALLINTO A129/200/ TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA VEROHALLINTO 1.1.2016 A129/200/2015 1.3 VUOSI-ILMOITUS TVL:N SOVELTAMISALAAN KUULUVISTA KOROISTA JA JÄLKIMARKKINAHYVITYKSISTÄ, RAHASTO-OSUUKSISTA JA TUOTTO-OSUUKSILLE MAKSETUISTA VUOTUISISTA TUOTOISTA

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C00100. Luento 5b: Henkilöstömenot

KIRJANPITO 22C00100. Luento 5b: Henkilöstömenot KIRJANPITO 22C00100 Luento 5b: Henkilöstömenot KULULAJIKOHTAINEN KAAVA (KPA 1:1 ) LIIKEVAIHTO Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos Valmistus omaan käyttöön Liiketoiminnan muut tuotot

Lisätiedot

Asiakastiedote Vuosi vaihtui ja se toi mukanaan muutoksia.

Asiakastiedote Vuosi vaihtui ja se toi mukanaan muutoksia. ASIAKASTIEDOTE 3.1.2016 1 Asiakastiedote 2017 Vuosi vaihtui ja se toi mukanaan muutoksia. Uudet arvot ja prosentit löytyvät seuraavilta sivuilta. Myös internetin kautta osoitteesta http://www.vero.fi löytyy

Lisätiedot

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Tarja Kivilaakso Verohallinto

Vuosi-ilmoitukset Ohjelmistotalopäivä Tarja Kivilaakso Verohallinto Vuosi-ilmoitukset 2015 Ohjelmistotalopäivä 28.11.2014 Tarja Kivilaakso Verohallinto Sisältö Vuosi-ilmoitusten palautuspäivät Tietovälineellä ilmoittaminen Vuosi-ilmoitus osuuskunnan ylijäämistä Vuosi-ilmoitus

Lisätiedot

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet

SaiPa ry:n Matkalaskuohjeet Matkalasku täytyy tehdä aina ja siitä on käytävä ilmi vähintään koko nimi, sotu, pankkitilinnumero, matkan tarkoitus ja kesto. Päivärahojen ja kilometrikorvausten maksamisessa noudatetaan verottajan ohjeita.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE)

VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) VEROHALLINTO 2.1.2018 A92/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS ELÄKKEISTÄ JA ETUUKSISTA (VSELERIE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 6.11.2007 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 Palkkalaskelmalle on mahdollista saada lisätietoja Voit tallentaa palkkalaskelmalle vapaata tekstiä 160 merkkiä. 6.11.2007 1 (3) Työntekijälle ei voi tallentaa

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys

ASTERI PALKANMAKSU. Vuosipäivitys ASTERI PALKANMAKSU Vuosipäivitys 19.3.2010 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystys: 0400-316 088 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 atsoft@atsoft.fi www.atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2017 A145/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

TIEDOTE Luontoisedut 2017 RAVINTOETU

TIEDOTE Luontoisedut 2017 RAVINTOETU Luontoisedut 2017 RAVINTOETU Ravintoedun arvo on 6,40 ateriaa kohden, jos edun hankkimisesta työnantajalle aiheutuneiden välittömien kustannusten ja näiden kustannusten arvonlisäveron määrä on vähintään

Lisätiedot

Seija Karttunen Virpi Pasanen. Luontoisedut ja muut henkilökuntaedut. verotuksessa

Seija Karttunen Virpi Pasanen. Luontoisedut ja muut henkilökuntaedut. verotuksessa Seija Karttunen Virpi Pasanen Luontoisedut ja muut henkilökuntaedut verotuksessa Talentum Pro Helsinki 2016 Copyright Talentum Media Oy ja tekijät Yhteistyössä Lakimiesliiton Kustannus ISBN 978-952-14-2616-2

Lisätiedot

Ennakkoperinnän avainluvut 2016

Ennakkoperinnän avainluvut 2016 Ennakkoperinnän avainluvut 2016 Hyvä lukija, Olen koonnut tähän esitteeseen vuoden 2016 ennakkoperinnän keskeiset avainluvut. Esitteeseen on kerätty tietoa seuraavista aiheista: valtion tuloveroasteikko

Lisätiedot

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ 2015 2 LUONTOISEDUT 2015 2. Ravintoetu 2. Puhelinetu 3 PÄIVÄRAHAT JA KILOMETRIKORVAUKSET 3. Kotimaan päivärahat 2015 3

TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ 2015 2 LUONTOISEDUT 2015 2. Ravintoetu 2. Puhelinetu 3 PÄIVÄRAHAT JA KILOMETRIKORVAUKSET 3. Kotimaan päivärahat 2015 3 Tärkeitä lukuja vuodelle 2015 Sisällysluettelo: TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ 2015 2 LUONTOISEDUT 2015 2 Ravintoetu 2 Puhelinetu 3 PÄIVÄRAHAT JA KILOMETRIKORVAUKSET 3 Kotimaan päivärahat 2015 3 Kilometrikorvaus

Lisätiedot