Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi"

Transkriptio

1 Poissaolorekisteri Visma Fivaldi

2 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys palkkalajeihin Palkkalajien ja poissaolosyykoodien linkitysten kopiointi -toiminto 8 5. Poissaolojen syöttö, tarkastelu, poisto, ja muokkaus Poissaolojen syöttö Poissaolojen tarkastelu Poissaolojen poisto Poissaolojen muokkaus Poissaoloraportti Poissaolojen käsittely palkanlaskennassa Alkutoimet palkanlaskennassa Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko Poissaolotietojen lähetys tulorekisteriin 1 6 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on kielletty ilman Visma Software Oy:n kirjallista lupaa. Visma Software Oy,

3 2(16) 1. Johdanto Palkanlaskennan poissaolorekisterillä syötetään palkansaajien poissaolot Fivaldiin. Syötetyt poissaolot voidaan viedä Fivaldin palkanlaskentaan käsiteltäväksi ja sitä kautta ne nousevat myös tulorekisterin palkkatietoilmoitukselle, mikäli tiedon lähetystä ei erikseen estetä. Tulorekisterilähetyksen edellytyksenä on, että Fivaldin poissaoloissa käytetyt palkkalajit on linkitetty Tulorekisterin poissaolosyykoodeihin. Poissaolorekisteri koostuu kahdesta Visma Fivaldi Web -sovelluksesta ja yhdestä raportista: 1. Poissaolojen palkkalajit -sovellus ( Palkat > Poissaolojen palkkalajit ), jolla linkitetään Visma Fivaldin palkkalajit tulorekisterin syykoodeihin. 2. Poissaolot-sovellus ( Palkat > Poissaolot ), jolla poissaolot syötetään, muokataan ja poistetaan. 3. Poissaolorekisteri-raportti ( Palkat > Palkansaaja ), jolla poissaoloista muodostetaan raportti.. Poissaolorekisteri- raportti on Palkkaraportit -näkymän Palkansaaja -ryhmässä. Tässä dokumentissa ohjeistetaan tarvittavat alkutoimet ( luku 2 ); mahdollisten yrityskohtaisten arkipyhä- ja lauantaimääritysten tekeminen ( luku 3 ); poissaolosyykoodien linkitys palkkalajeihin ( luku 4 ); poissaolojen syöttö, tarkastelu, poisto, ja muokkaus ( luku 5 ); sekä poissaoloraportin luominen ( luku 6 ). Fivaldin palkanlaskentaan on myös toteutettu poissaolojen käsittelyä varten uusi toiminto Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko, jolla poissaolot nostetaan käsiteltäväksi ja sitä kautta palkkalaskelmalle. Tämän toiminnan käyttöön liittyvät asiat on ohjeistettu luvussa 7.

4 3(16) 2. Alkutoimet Poissaolorekisterin käyttäjälle annetaan Visma Fivaldin palvelunhallinnassa täydet käyttöoikeudet seuraaviin sovelluksiin ja raportteihin: Web-sovellukset > Poissaolojen palkkalajit Web-sovellukset > Poissaolot Raportit > Poissaolorekisteri

5 4(16) 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta Visma Fivaldissa on mahdollista käyttää yrityskohtaisesti myös muita kuin valmiiksi määriteltyjä yleisiä arkipyhiä. Yrityskohtaiset arkipyhien määritykset tehdään Palkat > Palkanlaskennan perustiedot -sivun Ohjaustiedot -välilehdellä Arkipyhät -listaukseen. Samalla ruudulla valitaan, miten lauantait vaikuttavat lomapäivälaskentaan ko. yrityksessä. Oletusarvoisesti lauantait kuluttavat lomapäiviä. Jos halutaan, että lauantait eivät kuluta lomapäiviä tässä yrityksessä, ruksataan valinta Lauantait eivät kuluta lomapäiviä. Valinta vaikuttaa vain vuosilomapäivien laskentaan.

6 5(16) Jos yrityksessä halutaan käyttää muita kuin Visma Fivaldin valmiiksi syötettyjä yleisiä arkipyhiä, syötetään Arkipyhät -taulukkoon yrityskohtaiset arkipyhät. Arkipyhät eivät kuluta lomapäiviä. HUOMIOI: Jos Arkipyhät -taulukkoon on syötetty yksikin päivämäärä, yrityksen poissaolopäivälaskenta käyttää vain taulukossa määritettyjä päiviä arkipyhinä. Päivämäärän poistaminen Arkipyhät -taulukosta: valitse päivä ja käytä ylävalikon Tietue > Poista -valintaa. 4. Poissaolosyykoodien linkitys palkkalajeihin HUOMIOI: Tässä luvussa ohjeistettu linkitys on erityisen tärkeää tehdä, jos poissaolotietoja ilmoitetaan tulorekisteriin. Poissaolojen syötössä käytetään käyttöön tulevan Kansallisen tulorekisterin poissaolosyykoodeja. Poissaolojen ilmoittaminen tulorekisteriin on vapaaehtoista. Jos poissaoloja kuitenkin halutaan ilmoittaa Fivaldista tulorekisteriin (joko Poissaolot-sovelluksella tai perinteisesti Visma Fivaldi palkanlaskennasta), on tulorekisterin poissaolosyykoodit oltava linkitettynä Fivaldin palkkalajeihin. Tämä tehdään Palkat -valikosta avattavassa Poissaolojen palkkalajit -sovelluksessa. Linkitys tapahtuu lisäämällä poissaolosyykoodille poissaolokäsittelyn tarvitsemat palkkalajit. Syykoodille voi olla linkitetty useampia palkkalajeja kerrallaan. Jos palkkalajia ei ole lisätty poissaolosyykoodille, eivät syykoodilla syötetyt poissaolot nouse poissaolojen käsittelyssä palkkalaskelmalle eikä poissaoloa voi lähettää tulorekisteriin. Lähetys tulorekisteriin estyy siinäkin tapauksessa, että poissaolo syötetään palkkalaskelmalle perinteisesti omana rivinään.

7 6(16) Palkkalajien linkitys poissaolosyykoodeihin tehdään seuraavasti: 1. Valitse Poissaolojen palkkalajit -näkymän Yritys -alasvetovalikosta yritys, jonka poissaolosyykoodeihin palkkalajit linkitetään. Listassa näkyvät yritykset, joissa käyttäjällä on käyttöoikeus Poissaolojen palkkalajit - sovellukseen. 2. Voit halutessasi rajata näytettäviä poissaolosyykoodeja niiden tyypin mukaan valintapainikkeilla. 3. Napsauta poissaolosyykoodia, johon haluat linkittää palkkalajeja. Valittu alue laajenee. 4. Napsauta Kopioi poissaolojen palkkalajit -painiketta. Palkkalajien ja poissaolosyykoodien linkitysten kopiointi -ikkuna aukeaa. 5. Valitse ikkunan alasvetovalikosta kaikki valittuun poissaolosyykoodiin linkitettävät palkkalajit. 6. Hyväksy valinnat painamalla Lisää -painiketta. 7. Tallenna muutoksen painamalla sivun alaosan Tallenna -painiketta. Palkkalajin linkityksen poisto poissaolosyykoodilta tehdään seuraavasti: 1. Napsauta poissaolosyykoodia, josta haluat poistaa palkkalajien linkityksiä. Valittu alue laajenee. 2. Poista palkkalajin linkitys painamalla palkkalajin nimen perässä olevaa roskakorikuvaketta. 3. Tallenna muutokset painamalla sivun alaosan Tallenna -painiketta.

8 7(16) 4.1. Palkkalajien ja poissaolosyykoodien linkitysten kopiointi -toiminto Poissaolojen palkkalajit -näkymän vasemmassa alareunassa on Kopioi poissaolojen palkkalajit -painike, jolla toiminnon voi käynnistää. Palkkalajien ja poissaolosyykoodien linkitysten kopiointi -toiminnolla yritykseen saa kopioitua samassa ympäristössä olevan toisen yrityksen palkkalajilinkitykset. Tällöin palkkalajilinkitystä ei tarvitse suorittaa yksitellen jokaiseen yritykseen.

9 8(16) Kopioinnissa valitaan aluksi yritys, jolta linkitykset kopioidaan. Seuraavaksi valitaan palkkalajit, joiden linkitykset halutaan kopioida. Otsikkorivillä olevaa valintalaatikkoa napsauttamalla saa valittua kaikki kopioitavissa olevat palkkalajit kerralla. Mikäli kopioinnin lähde- ja kohdeyrityksen palkkalajit eivät ole yhteneväiset, toiminto kopioi ne linkitykset, joiden palkkalajit löytyvät molemmista yrityksistä. Puuttuvien palkkalajien linkityksiä ei kopioida. Puuttuvat palkkalajit kuitenkin näytetään kopioinnin esikatselussa. Kopiointi ei myöskään ota kantaa palkkalajin määrityksiin, vaan se vertaa vain palkkalajin numeroa. Esikatselussa kannattaa siis varmistaa, että palkkalajit ovat syykoodiin sopivia. Kopioinnin tekemiä linkityksiä voi käydä muuttamassa jälkikäteen. Mm. puuttuvat palkkalajit voi käydä lisäämässä poissaolosyykoodeille, kun palkkalajit on ensiksi luotu kohdeyritykseen.

10 9(16) 5. Poissaolojen syöttö, tarkastelu, poisto, ja muokkaus Palkat -valikosta avattavalla Poissaolot -sovelluksella syötetään palkansaajan poissaolotiedot poissaolorekisteriin. Käyttäjä voi syöttää työntekijöiden poissaoloja yrityksille, joihin hänellä on annettu Poissaolorekisterin käyttöoikeus. Sovelluksessa on tällä hetkellä tuettuna palkansaajan poissaolojen perustapausten käsittelyt, kuten vuosilomien ja sairauslomien käsittely palkanlaskennassa. Poissaoloja syötettäessä on huomioitava, että poissaolon käsittely useammalla palkkakaudella tai lomavuodella vaatii poissaolon kirjaamisen usealle riville. Samaa poissaoloriviä ei voi käsitellä usealla laskelmalla. Kun poissaolorivi on käsitelty ja palkkalaskelma on luotu Visma Fivaldi Palkanlaskennassa, poissaolosyötön poissaolorivi lukittuu eikä se nouse enää uudelleen palkanlaskentaan käsiteltäväksi. Poissaolorivin Käsitelty -ruksi muuttuu tällöin valituksi. Manuaalisesti Käsitelty -tilaan muutettuja poissaolorivejä ei viedä poissaolokäsittelyyn. Poissaolot siirretään uudelle palkkalaskelmalle rivi per poissaolorivi Visma Fivaldin Java-ikkunassa Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko -toiminnolla. Poissaoloilla ei päivitetä olemassa olevaa laskelmaa Poissaolojen syöttö Poissaolojen syöttö tehdään seuraavasti: 1. Valitse Poissaolot -näkymän Yritys -alasvetovalikosta yritys, jonka palkansaajille poissaolotietoja syötetään. 2. Valitse Henkilö -alasvetovalikosta henkilö, jonka poissaoloja syötetään. 3. Paina Lisää uusi poissaolo -painiketta. Näkymään luodaan uusi poissaolorivi. 4. Määritä poissaolon tiedot. a. Valitse syykoodi poissaolorivin alun alasvetovalikosta. Vain Vuosiloma-syykoodi aktivoi Lomavuosi -valinnan.

11 10(16) b. Valitse poissaolon alku- ja loppupäivämäärä. Sovellus laskee poissaolopäivien lukumäärän automaattisesti. Vuosilomapäivien laskentaan voidaan määritellä yrityskohtaisesti, kuluttavatko lauantait vuosilomapäiviä vai ei. Asetus määritellään Palkanlaskennan perustiedot -näkymän Ohjaustiedot -välilehdellä. Oletuksena lauantait kuluttavat lomapäiviä. c. Jos valitsit syykoodiksi Vuosiloman, valitse Lomavuosi, jonka lomapäiviä poissaolorivin lomapalkkakäsittely vähentää. d. Jos tulorekisteriin lähetetään poissaoloon liittyvä KELA-hakemus, valitse Korvaushakemuksen tyyppi. Valittavissa ovat Kela, perhevapaakorvaus ja Kela, päivärahahakemus. Jos Korvaushakemuksen tyyppi -valinta tehdään, seuraavaan sarakkeeseen tulee näkyviin siihen liittyvän viitenumeron syöttökenttä. Viitenumero -kenttä hyväksyy arvot 0-9, a-z, A-Z ja erikoismerkit _ -. e. Jos poissaolo kerryttää lomaa, lisää ruksi Kerryttää lomaa -valintaruutuun. Tällä valinnalla on toistaiseksi vain informatiivinen merkitys, siihen ei liity vielä mitään toimintoa. f. Jos poissaolo on jo käsitelty eikä sitä haluta nostaa palkanlaskennan poissaolokäsittelyyn, lisää ruksi Käsitelty -valintaruutuun. Poissaolorivin käsittely palkkalaskelmalla muuttaa Käsitelty -kohdan valituksi automaattisesti. Samalla koko poissaolorivi muuttuu lukituksi eikä sitä voi enää muokata tai poistaa. Kommentointi on kuitenkin edelleen mahdollista. g. Voit halutessasi lisätä poissaoloa koskevan kommentin napsauttamalla Lisää kommentti -kuvaketta. h. Tallenna syötetyt tiedot painamalla Tallenna -painiketta Poissaolojen tarkastelu Poissaoloja voi tarkastella seuraavasti: 1. Valitse Poissaolot -näkymän Yritys -alasvetovalikosta yritys, jonka palkansaajien poissaolotietoja halutaan tarkastella. 2. Valitse Henkilö -alasvetovalikosta henkilö, jonka poissaolotiedot halutaan näyttää. 3. Voit halutessasi rajata Syykoodit -valinnoilla millaiset poissaolorivit näytetään. Poissaolot -näkymän yläosassa oikealla näkyvät Visma Fivaldi palkanlaskennan mukaiset henkilön lomapäivätiedot. Ruudun alaosassa valintojen alla näkyvät työntekijän poissaolorivit.

12 11(16) 5.3. Poissaolojen poisto Poissaolorivin voi poistaa napsauttamalla rivin lopussa olevaa roskakorikuvaketta. Poistaminen on mahdollista siihen asti, kunnes poissaolorivi on käsitelty ja palkkalaskelma on luotu Visma Fivaldi Palkanlaskennassa. Tämän jälkeen rivi lukitaan eikä sitä voi enää poistaa. Lukitun rivin lopussa on roskakorikuvakkeen sijasta lukittu lukko -kuvake Poissaolojen muokkaus Poissaoloriviä pääsee muokkaamaan napsauttamalla riviä hiirellä. Muokkaaminen on mahdollista siihen asti, kunnes poissaolorivi on käsitelty ja palkkalaskelma on luotu Visma Fivaldi Palkanlaskennassa. Tämän jälkeen rivi lukitaan eikä sitä voi enää muokata kommentti-kenttää lukuunottamatta. Lukitun rivin lopussa on roskakorikuvakkeen sijasta lukittu lukko -kuvake.

13 12(16) 6. Poissaoloraportti Raporttitulostimen Palkansaaja -osion Poissaolorekisteri -raportilla tulostetaan rekisteriin tallennetut palkansaajien poissaolot. Raportti voidaan muodostaa PDF-muotoiseksi tai tallentaa CSV-tiedostoksi, jolloin Excel osaa lukea sen tiedot. Hakua voi rajata valitsemalla Henkilö ja/tai poissaolon Syykoodi. Lisäksi hakua voi rajata ajallisesti Päivästä - ja Päivään -kentillä. Ilman hakukriteereitä raportille nousevat kaikki yrityksen poissaolot.

14 13(16) 7. Poissaolojen käsittely palkanlaskennassa 7.1. Alkutoimet palkanlaskennassa Poissaolorekisteriin syötettyjä poissaolorivejä tuodaan Visma Fivaldi Palkkojen palkanlaskentaan käsiteltäväksi Java-puolen Palkanlaskennan ( Palkat > Palkanlaskenta ) näkymästä Palkanlaskenta ylävalikon Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko -valinnalla. Tämä ohjeistetaan tarkemmin luvussa 7.2. Avautuvassa ikkunassa valitun ajanjakson poissaolot nousevat palkkalaskelmalle, kun poissaolon palkkalaji on linkitetty poissaolorekisterin poissaolosyykoodiin Poissaolojen palkkalajit -sovelluksessa. Linkitysten teko on ohjeistettu luvussa 4. Lisäksi palkkalajille on oltava ruksattuna Poissaololaskelmaan -valintaruutu henkilön palkkalajeissa.

15 14(16) 7.2. Poissaolojen tuonti ja laskelmien teko Poissaolojen tuonti ja palkkalaskelmien teko -toiminto käynnistetään palkanlaskennan ylävalikosta. Toiminto tekee samat asiat kuin tavallinen palkkalaskelmien luonti sillä erotuksella, että se hakee käsiteltäväksi myös poissaoloja poissaolorekisteristä. Toimintoon tarvittavat parametrit syötetään toiminnon avaamassa erillisessä ikkunassa. Ikkunassa täytettävät tiedot: Valitaan henkilöryhmä tai aktiivisena oleva henkilö. Valitaan ajanjakso, jonka aikana alkaneet poissaolot halutaan käsitellä. Vuosiloma-tyyppisissä poissaoloriveissä on mukana tieto, minkä vuoden lomapäiviä käytetään. Valitaan palkkakausi, jolle palkkalaskelma poissaolokäsittelyineen luodaan. Kun valinnat on tehty, Esikatselu-painikkeella voidaan tarkastella vielä ennen palkkalaskelman tekoa ne poissaolot, jotka ollaan tuomassa palkanlaskentaan käsiteltäväksi. Tee palkkalaskelmat ja poissaolot -painike käynnistää palkkalaskelmien luonnin halutulle palkkakaudelle.

16 15(16) Jos tässä käsiteltiin henkilöryhmän tai kaikkien palkansaajien poissaoloja, saadaan ennen palkkalaskelmia tulostettua vielä näkymä, jossa näkyvät yrityksen kaikki tällä palkkakaudella käsitellyt poissaolot. Yksittäisen henkilön palkkalaskelmaluonnissa tätä raporttia ei tule. Palkkalaskelman luonti lukitsee käsitellyt poissaolot, jolloin poissaolorekisterissä poissaoloriveillä voidaan muokata vain käsitellyn poissaolorivin kommenttikenttää eikä poissaoloriviä voi enää poistaa. Poissaolo voidaan palauttaa käsittelemättömäksi poistamalla palkkalaskelmalta poissaolorivi tai poistamalla koko palkkalaskelma.

17 16(16) 7.3. Poissaolotietojen lähetys tulorekisteriin Tulorekisterin suhteen on huomioitava seuraavaa: Poissaolotietojen lähetys Tulorekisteriin on vapaaehtoista. Jos halutaan lähettää poissaolotietoja Visma Fivaldista Tulorekisteriin, on poissaolohin liittyvien Visma Fivaldin palkkalajien oltava linkitettynä Tulorekisterin poissaolosyykoodeihin. Tämä pätee sekä poissaolorekisteristä haettuihin poissaoloihin että palkkalaskelmalle manuaalisesti syötettyihin poissaoloihin. Jos poissaolorekisteriin tallennetut poissaolot on tuotu Visma Fivaldin palkanlaskentaan käsiteltäväksi, poissaolot ilmoitetaan automaattisesti Tulorekisteriin, ellei tiedon lähetystä erikseen estetä. Lähetys voidaan estää varmistamalla, että palkkalaskelmalla ruudun alaosan ansaintajaksokentissä ei ole poissaolon alkamis- ja loppumispäiviä, vaan ne ovat tyhjät.

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot Visma Fivaldi 20.8.2019 1(22) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Palkansaajien lomapalkkojen palkkalajit 4 Esimerkki

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Asukastiedotus Visma Fivaldi

Asukastiedotus Visma Fivaldi Asukastiedotus Visma Fivaldi 14.3.2019 1(19) Sisällysluettelo 1 Yleistä Asukastiedotuksesta 3 2 Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta 3 3 Sovelluksen avaaminen Visma Fivaldista 3 4 Henkilöt ja yritykset

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi

Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti. Visma Fivaldi Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti Visma Fivaldi 30.9.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Laskuttajailmoituksen muutossanoman luonti ulkoisesti... 3 2.1 Käytössä on AutoInvoice...

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

HKScan pikaopas

HKScan pikaopas HKScan pikaopas 13.11.2017 Saarinen Petri MTECH Sisällysluettelo 1. Palvelun aktivointi... 2 2. Palvelun käyttöönotto... 3 3. Eläinten valinta Ilmoituksen tekoon... 4 4. Teurasilmoitus... 5 Ketjuinformaatiotiedot...

Lisätiedot

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi 5.9.2019 1(16) Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus / Yleistä 2 2. Palkkalaskelmien sähköisen jakelun yrityskohtaiset valinnat 3 2.1. Yleiset valinnat

Lisätiedot

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi

Katso-tunnistautumisen muutos. Visma Fivaldi Katso-tunnistautumisen muutos Visma Fivaldi 22.10.2019 1(9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Katso-tunnistautumisen muutos Fivaldissa... 2 2.1 Varmenteen olemassaolon tarkistaminen... 3 2.1.1 Tilitoimiston

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi

Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi Palkkalaskelmien sähköinen jakelu Visma Fivaldi 11.2.2019 1(16) Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus / Yleistä 2 2. Palkkalaskelmien sähköisen jakelun yrityskohtaiset valinnat 3 2.1. Yleiset valinnat

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle

Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle Visma Fivaldi -käsikirja Tehtävienhallinta- ohje käyttäjälle 2 Sisällys 1 Palvelunhallinta... 3 1.1 Käyttäjäryhmän luominen... 3 2 Tehtävienhallinta- perustiedot... 4 2.1 Yhtiön perustiedot... 4 2.2 Tehtävä-/

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer 1(2) Sisällysluettelo 1. Oletusselain 2 2. Fivaldi selaimen luotetuksi sivuksi 2 3. Ponnahdusikkunoiden salliminen 3 4. Fivaldin asetukset 4 Visma Software

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Kirjeiden tulostus-liitteiden liittäminen

Visma Fivaldi -Ohje Kirjeiden tulostus-liitteiden liittäminen Visma Fivaldi -Ohje Kirjeiden tulostus-liitteiden liittäminen 2 Sisällys 1 Apuohjelmat / Kirjeiden tulostus... 3 1.1 Palvelunhallinta... 3 1.2 Kirjepohjan luominen... 4 2 Vuokrankorotuskirje (esimerkki)...

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys

Fivaldi ostolaskujen kierrätys 29.5.2012. Fivaldi ostolaskujen kierrätys Fivaldi ostolaskujen kierrätys 1 Sisältö Fivaldi ostolaskujen kierrätys... 1 1. Yleistä... 3 2. Palvelunhallinta... 3 3. Perusasetukset... 5 4. Laskun tallentaminen... 8 5. Laskun käsittely... 13 6. Laskun

Lisätiedot

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje

Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus. Ohje Visma L7 Palkanlaskenta: PFD-pussien pakkaus Ohje Oppaan päiväys: 21.9.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562

Lisätiedot

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö

CABAS. Perusominaisuuksien käyttö CABAS Perusominaisuuksien käyttö Aloitussivu s.3-4 Laskelman luominen s.5-6 Omistajan/Ajoneuvon tiedot s.7-8 Vahinkotiedot s.9 Veloitukset s.10 Korjauskohteet s.11 Toimenpiteet/korjauskohteet s.12-14 Pintaoikaisu

Lisätiedot

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI. TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. HOITOAIKOJEN ILMOITTAMINEN SÄHKÖISESTI TUNNISTAUTUMINEN: Portaaliin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Valitaan pankki, jonka tunnuksilla ollaan kirjautumassa. Annetaan pankkiyhteyden vaatimat tunnusluvut.

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen

Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10. Konservoinnin tietojen poistaminen Lisäys (1.) Muskos-ohjeeseen Sivu 1 / 10 Konservoinnin tietojen poistaminen Tässä ohjeessa kerrotaan, miten poistetaan konservoinnin tiedot kokonaan, jos on esim. vahingossa syöttänyt kaksi samaa konservointia

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Oppaan päiväys: 22.12.2010. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

TTS kannattavuuslaskentaohjelma

TTS kannattavuuslaskentaohjelma TTS kannattavuuslaskentaohjelma Käyttöönotto TTS kannattavuuslaskentaohjelma on suunniteltu yrittäjän apuvälineeksi yrityksen keskeisten kannattavuuden, maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden tunnuslukujen

Lisätiedot

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn

Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Visma Fivaldi Muutoksia SEPA-palautteiden käsittelyyn Sisällys Yleistä 4 SEPA-maksujen kolmannen asteen palautteet 4 Maksuerien tilatiedot näkyvät Ostoreskontrassa kolmessa paikassa: 4 1. Ostoreskontran

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Laskujen välitys / Perustiedot / Välitystavat... 4 2.1 Laskut asiakkaan sähköpostiin... 4 2.2 Laskujen lähetys tulostuspalveluun... 7 3 Yrityksen oletusvälitystapa... 9 4 Yritysrekisteri...

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat

Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat 2 Sisällys 1 Palkkalaskennan perustiedot-keskiansiokaudet... 3 2 Palkkalajit - Keskiansiot... 3 3 Kertymät... 8 4 Palkansaajat... 12 5 Palkansaajat - Työsuhteet... 13

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten.

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten. 1 (5) epalkat versio 2017 MUUTOKSET ULKOASUSSA epalkkojen ulkoasua on uudistettu ja tiivistetty, jotta ohjelma toimii luontevammin myös mobiililaitteilla. Lisäksi ulkoasua on yhdenmukaistettu muita Heeros-tuotteita

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu

PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto loma-aikataulu (PlanMan Project 2015 projektihallintaohjelmisto on PlanMan Oy:n kehittämä ja ylläpitämä tuote) 23.10.2015 Pekka Väätänen Loma-aikataulupohjan

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Omien lomakkeiden käyttöönotto

Omien lomakkeiden käyttöönotto Omien lomakkeiden käyttöönotto Visma Avendossa voit ohjelman järjestelmämallien lisäksi luoda myös omia lomakkeita mm. laskujen, tarjousten ja tilausvahvistusten pohjiksi. Tässä ohjeessa käymme läpi, mitä

Lisätiedot

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa 1(6) Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto ArcGISohjelmistossa Ohjeita laatiessa on käytetty ArcGIS:n versiota 10.1. Koordinaattijärjestelmä ArcGIS käyttää oletuskoordinaattijärjestelmänä

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen 1 Valintaperusteiden mallinnus Tämä osio koskee sekä tilanteita, joissa haku Opintopolun kautta tai korkeakoulun omalla tavalla. Jos erillishaussa on useampia hakukohteita,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. v.0.9 2

Sisällysluettelo. v.0.9 2 Käyttöopas Sisällysluettelo DYNAROAD HENKILÖKUNTA... 3 TIEPROJEKTIN LUOMINEN... 4 DYNAROAD KÄYTTÄJÄ... 5 TIEPROJEKTIN MUOKKAUS... 6 Työkohdetyyppien lisääminen... 7 Työkohteen lisääminen... 8 Urakoitsijoiden

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0

V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E E S P O O P U H w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 V I S M A F I N N V A L L I OY L I N N O I T U S T I E 5 0 2 6 0 0 E S P O O P U H 020 7 6 1 4 4 7 0 w w w. f i n n v a l l i.fi Y - t u n n u s : 0 581206-7 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöoikeudet

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa

Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Projektien matkasuunnitelmien ja matkalaskujen tiliöintitietojen muuttaminen Travelissa Katso yleisohjeet matkasuunnitelman ja matkalaskun tekemiseen Loorasta Travelin Matkustajan ohjeesta; https://www.loora.fi/intra/download/materials/henkilöstöasiat/hh-sarja/matkustaminen/travel_matkustajan%20ohje.pdf

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset

Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset Visma Fivaldi -Ohje Yleisraportin määritykset 2 Sisällys 1. Yleisraportin määritys... 3 1.2. Määrittelyn perustiedot... 3 2. Yleisraportin sarakkeistomääritys... 5 2.1. Sarakkeistomäärityksen tiedot...

Lisätiedot

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto Käsikirja Oppaan päiväys: 9.3.2015. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Perintätoimeksiannot

Perintätoimeksiannot Perintätoimeksiannot 2 Sisällys 1.1 Palvelunhallinta... 4 1.2 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 5 1.3 Perustiedot... 6 1.4 Perintätoimeksiannot- ruutu... 7 1.5 Toimeksiantojen muodostus... 8 15.6.2015

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen. Kurikan kaupungin varhaiskasvatus. CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen. Kurikan kaupungin varhaiskasvatus. CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen Kurikan kaupungin varhaiskasvatus 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus

Lisätiedot

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (11) NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. KIRJAUDU SISÄÄN... 3 2. ASETUKSET... 3 3. ALOITUS... 4 4. HAKU... 5 5. LATAA TIEDOSTOJA... 5 5.1. Käsittele dokumentteja...

Lisätiedot

Sisällys. 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Perustiedot Ilmoitukset... 7

Sisällys. 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Perustiedot Ilmoitukset... 7 2 Sisällys 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta... 3 2 Perustiedot... 3 3 Ilmoitukset... 7 1 Ay selvitystietojen sähköinen välitys Fivaldin kautta Visma Fivaldin kautta on mahdollista

Lisätiedot

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja Visma Business Visma Business Menu Käsikirja Oppaan päiväys: 22.11.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä

Visma L7 Visma Sign. Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma L7 Visma Sign Sähköinen allekirjoittaminen L7:ssä Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta.

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely

Automaattitilausten hallinta. Automaattitilauksien uudistettu käsittely Automaattitilausten hallinta Raportit Saat yhteenvedon voimassa olevista automaattitilauksista ja automaatti-ilmoituksista hakemistopuun Raportit-valikon alta. PDF-napista voit ladata koneellesi yhteenvedon

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot